Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τριτη 17 Απριλιου 2012

Ο Τζένγκις Χαν αγαλμα στο ναζιστικο Λονδίνο
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 02:26
Τα αποκαλυπτήρια ενός γιγάντιου μπρούτζινου αγάλματος, που απεικονίζει τον Τζένγκις Χαν, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου.
Το γλυπτό του Μογγόλου πολέμαρχου έχει ύψος σχεδόν πέντε μέτρα και εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού της 850ης επετείου από τη γέννησή του.
Είναι έργο του γλύπτη, Ντάσι Ναμντάκοφ και δείχνει τον ισχυρό άνδρα της Μογγολίας να ιππεύει ένα άλογο το οποίο κατεβαίνει από τον ουρανό. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανέφερε πως η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος απορρέει από τον μεγάλο θαυμασμό του προς το πρόσωπό του Τζένγκις Χαν.
«Ο λόγος που επέλεξα αυτή τη σύνθεση οφείλεται καθαρά στο γεγονός πως ο Τζένγκις Χαν ήταν κάτι παραπάνω από ένας πολέμαρχος. Αν ήθελα να τον αναπαραστήσω ως τέτοιον, θα επέλεγα κάτι άλλο. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι στοχαστής», εξήγησε.
Ο Τζένγκις Χαν έγινε πασίγνωστος για τις κατακτήσεις του και για τις σφαγες του που πραγματοποιουσε στα μερη που κατακτουσε. Δεν αφηνε κανενα πολεμιστη ζωντανο. Η ανθρωποτητα επι εποχης του πηγε πολλους αιωνες πισω, γιατι καθυστερημενος και αγραμματος ο ιδιος οπως ηταν, μισουσε τον πολιτισμο, τον οποιο κατεστρεφε απ οπου περνουσε. Μαζί με με τους αλλους διεθνεις σφαγεις της ανθρωποτητας, καθυστεριμενους και αγραμματους οπως αυτος, τον Ταμερλάνο ή Τιμούρ τον Κουτσό αποτελούν μορφές στην ιστορία της ασιατικής χώρας, καθώς επί των ημερών τους η Μογγολία έφθασε στο μέγιστο της έκτασής της.
Το άγαλμα θα βρίσκεται στο Χάιντ Παρκ μέχρι τον Σεπτέμβριο.





«Πόρτα» στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ από τη Β. Κορέα. Υπερηφανη απαντηση
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 05:21
Η Β. Κορέα κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει την άφιξη επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) των ιμπεριαλιστων των πυρηνικων οπλων και του ξεφτιλοΟ.Η.Ε.τους στο έδαφός της, σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, οταν την ιδια στιγμη ο ξεφτιλοΟΗΕ την καταδικαζει.
Σε μια κίνηση καλής θέλησης η Πιονγκγιάνγκ είχε συμφωνήσει να επισκεφτούν τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις μέλη αντιπροσωπείας της ΙΑΕΑ σε αντάλλαγμα της λήψης επισιτιστικής βοήθειας από τις Η.Π.Α.. Ωστόσο, η πρόσφατη αποτυχημενη εκτόξευση ερευνητικου δορυφόρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δυτικων κυριως αποικιοκρατων.
Παράλληλα, οι πλανητικοι ναζιστες των ιμπεριαλιστικων Η.Π.Α. αποφάσισαν να αναστείλουν την παροχή επισιτιστικής βοήθειας, την ίδια στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας τους του ξεφτιλοΟΗΕ τους ετοιμάζεται να επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις στην ασιατική χώρα.
Την ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Β. Κορέας αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η αδιαλλαξία της Πιονγκγιάνγκ στο ζήτημα της εκτόξευσης ενός ερευνιτικού πυραύλου, ο οποίος θα μετέφερε στο Διάστημα έναν δορυφόρο, προκάλεσε την οργή των δυτικων αποικιοκρατων και ιμπεριαλιστων, που είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει την ηγεσία της ασιατικής χώρας να μην προχωρήσει στη διαστημική αποστολή.
Υπενθυμίζοντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν το 2006 και το 2009, το γαμιμενο φασιστικο ξεφτιλισμενο Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε τη Δευτέρα την ανανέωση των μέτρων που στόχο έχουν να πλήξουν την οικονομία της Β. Κορέας. Πλέον, η Επιτροπή Κυρώσεων του ιμπεριαλιστικου ξεφτιλοΟ.Η.Ε. καλείται να συμπληρώσει και να αποσαφηνίσει τον κατάλογο των προσώπων και των θεσμών κατά των οποίων επιβάλλονται οι κυρώσεις αυτές.
Στη διακήρυξη που υιοθετήθηκε ομόφωνα, την οποία ψήφισε και η ιμπεριαλιστικη Κίνα (παραδοσιακός σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ), το ξεφτιλισμενο ιμπεριαλιστικο Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου που συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων 1718 και 1874, οι οποίες απαγορεύουν οποιαδήποτε πυρηνική ή βαλλιστική δραστηριότητα στη Β. Κορέα».
Παράλληλα, το ξεφτιλισμενο ιμπεριαλιστικο Συμβούλιο απαιτεί από την ασιατική χώρα «να απόσχει από οποιαδήποτε νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, να εφαρμόσει μορατόριουμ στην εκτόξευση πυραύλων και να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα».
Από την πλευρά της, η Β. Κορέα ξεκαθάρισε, σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο επιθεωρητών της ΙΑΕΑ στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.




ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!




Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 10:13
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 18.30 το απόγευμα της Τρίτης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.
Η κινητοποίηση θα γίνει στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.




«Να αποχωρήσει άμεσα ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν»
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 16:51
Η εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μάχες στην Καμπούλ «φανερώνει πόσο επιτακτική είναι η άμεση επιστροφή τους στη χώρα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν μεγάλες ευθύνες για την αποστολή και συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η συνέχιση της παραμονής τους θα τις καθιστά ακόμα μεγαλύτερες, καθώς ο κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινων ζωών γίνεται διαρκώς μεγαλύτερος... Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα την επιστροφή τους, όπως και όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.





Συνεργασία Καζάκη-Παπαθεμελή με το συνδυασμό «ΟΧΙ»
Ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας
Ο Χ Ι
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αθήνα 15 Απριλίου 2012
Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας, τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:
Ο Χ Ι
Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού.
Νομοτυπικά επικεφαλής και εκπρόσωπος του ΟΧΙ ορίζεται η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη.
Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι όροι εκλογικής συνεργασίας του ΟΧΙ είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.
Πολιτικοί Όροι της Συνεργασίας:
Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.
Οι Συνεργαζόμενοι:
Δημήτρης Καζάκης
Εκπρόσωπος
Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου
Στέλιος Παπαθεμελής
Πρόεδρος
Δημοκρατικής Αναγέννησης







Μια σοβαρή και ελεύθερη χώρα: Αργεντινή - Εθνικοποίησε την εταιρεία πετρελαίων!
Η Αργεντινή (που εμείς λέμε "να μην γίνουμε Αργεντινή", τρομάρα μας) εθνικοποίησε τον πετρελαϊκό κολοσσό YPF-Repsol, ισπανικών συμφερόντων, η διοίκηση του οποίου κατηγορείται από το Μπουένος Αϊρες ότι τα κέρδη που βγάζει στην Αργεντινή δεν τα επενδύει εκ νέου! Δηλαδή όπως κάνουν όλες οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα! Για απατεώνες τύπου Siemens ή ThyssenKrupp Marine Systems, ΜΑΝ κλπ δεν συζητάμε, φυσικά, είναι αυτονόητο.
Ήδη, αρκετές επαρχίες της χώρας όπως το Τσουμπούτ,
το Νεουκέν και η Σάντα Κρους, αποφάσισαν να διακόψουν τα συμβόλαια εκμετάλλευσης που είχε η ισπανική εταιρεία, επικαλούμενες την έλλειψη επενδύσεων....
Η YPF-Repsol (την οποία ελέγχουν οι Ισπανοί της Repsol σε ποσοστό 57,43%) είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε όλο το μήκος και πλάτος της αργεντινής επικράτειας, με 13.500 εργαζόμενους.
Πριν από μερικά χρόνια ήταν η απόφαση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες να εθνικοποιήσει τις ελεγχόμενες από την Ισπανία Αργεντινές Αερογραμμές.
Στην Ισπανία η είδηση προκάλεσε τεράστια ανησυχία, αλλά και εκνευρισμό. Ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο ότι η Μαδρίτη θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της: «Αν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκδηλωθεί πράξη εχθρική έναντι ισπανικής επιχείρησης, αυτή θα θεωρηθεί πράξη εχθρική έναντι της κυβέρνησης και της Ισπανίας» ανέφερε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού της Repsol, Aντόνιο Μπρουφάου, εμφανίστηκε πρόθυμος να αυξήσει τις επενδύσεις στην Αργεντινή κατά περίπου 2,6 δισ. ευρώ, χορηγώντας και περαιτέρω δικαιώματα στις Αρχές των επαρχιών, όπου γίνονται οι έρευνες για νέα κοιτάσματα.
Οι προτάσεις αυτές δεν φαίνεται να ενθουσίασαν την πρόεδρο της Αργεντινής, η οποία δεν καταδέχθηκε ούτε καν να τον συναντήσει.
Προτού περάσει στα χέρια των ιδιωτών, το 1992, η YPF ήταν το καμάρι της χώρας. Έκανε έρευνες για υδρογονάνθρακες και στα πλέον απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας. Έφτιαχνε δρόμους, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια για να δουλέψουν και να ζήσουν οι εργαζόμενοι.
Η ίδια ισπανική πηγή δηλώνει με νόημα στην El Pais: όταν η Repsol αγόρασε την YPF, το 1999, κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Ούτε οι νυν κυβερνώντες...








Εμπρησμοί αυτοκινήτων λαθρομεταναστων στους Κουνάβους
από κρητη 0:08, Τρίτη 17 Απριλίου 2012
χαμος στο χωριο ,πογκρομ μεταναστων απο εξαγριωμενους κατοικους που ειναι εκει
Πολεμικό σκηνικό δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες ότι επικρατεί αυτή την ώρα στους Κουνάβους. Πληροφορίες αναφέρουν πως το χωριό έχουν ζώσει καπνοί, οι οποίοι προέρχονται από την πυρπόληση 3 αυτοκινήτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για αυτοκίνητα με πινακίδες βουλγαρίας, στα οποία έχουν βάλει φωτιά ντόπιοι, μετά την επίθεση Βούλγαρου με σκαλίδα, εις βάρος δυο νεαρών χθες στους Κουνάβους. Πρόκειται για τρία από τα τέσσερα οχήματα που είχαν νωρίτερα "σπάσει" ντόπιοι, μεταξύ των οποίων και το όχημα των δραστών της επίθεσης. Στο χωριό αυτή την ώρα σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ήδη βρίσκονται εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και έχουν μετακινηθεί από τα σπίτια τους, ηλικιωμένοι που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.
Τα αρχικα γεγονοτα εχουν ως εξης. Δυο νεαροι λαθρομεταναστες Βουλγαροι, ειχαν αγορασει ενα αυτοκινητο, το ειχαν "φτιαξει", και γκαζωνανε μεσα στους δρομους του χωριου, οπου κινδυνεψαν μικρα παιδακια. Δυο νεαροι Ελληνες κατοικοι του χωριου, τους εκαναν παρατηρηση, και οι Βουλγαροι εφυγαν. Πηγαν μαζεψαν και αλλους δικους τους, καμια 10αρια, και ξαναηρθαν και βρηκαν τους δυο νεαρους Ελληνες. Οι δυο καμικαζι Βουλγαροι τους επιτεθηκαν με αξινα, με αποτελεσμα ο ενας νεαρος Ελληνας να τη γλιτωσει με ελαφρα τραυματα, και ο αλλος να χαροπαλευει τωρα στο νοσοκομειο. Μολις μαθευτηκε, εγινε η εξεγερση των κατοικων εναντια στους λαθρομεταναστες.
νυχτα τρομου
από κρητη 11:16, Τρίτη 17 Απριλίου 2012
Εγκαταλείπουν τους Κουνάβους οι αλλοδαποί
10:57
Νύχτα τρόμου στους Κουνάβους, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός ενός νεαρού από δύο μεθυσμένους Βούλγαρους, το βράδυ της Κυριακής, πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον 9,84 ο αστυνομικός δ/ντής Ηρακλείου Μανώλης Κοντοδιάκος, οι αλλοδαποί εγκαταλείπουν άρον άρον το χωριό, καθώς τρία αυτοκίνητα κάηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ των οποίων και του δράστη της επίθεσης σε βάρος των Ελλήνων.
Εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ο 25χρονος τον οποίο χτύπησαν με αξίνα.
Η νύχτα ήταν εκρηκτική στους Κουνάβους, όταν πυρπολήθηκαν τρία αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες.
Πρόκειται για τρία από τα τέσσερα οχήματα που είχαν νωρίτερα "σπάσει" ντόπιοι, μεταξύ των οποίων και το όχημα των δραστών της επίθεσης.
Στο χωριό έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ήδη βρίσκονται εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και έχουν μετακινηθεί από τα σπίτια τους, ηλικιωμένοι που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.
Εντωμεταξύ ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος των 2 νεαρών Βούλγαρων πρωταγωνιστών του αιματηρού επεισοδίου στους Κουνάβους. Οι κατηγορούμενοι έχουν οδηγηθεί στον ανακριτή προκείμενου να λάβουν προθεσμία για την απολογία τους








Αφγανιστάν: Άγνωστοι δηλητηρίασαν 150 μαθήτριες
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 16:56
Περίπου 150 μαθήτριες δηλητηριάστηκαν σήμερα αφού ήπιαν μολυσμένο νερό σε ένα γυμνάσιο στο βόρειο Αφγανιστάν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε συντηρητικούς κύκλους που αντιτίθενται με την εκπαίδευση των γυναικών.
Από το 2001, μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν, οι οποίοι απαγόρευαν στα κορίτσια να φοιτούν στα σχολεία, οι γυναίκες του Αφγανιστάν έχουν επιστρέψει στα θρανία, ιδίως στην πρωτεύουσα Καμπούλ.
Κατά διαστήματα όμως σημειώνονται επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, των δασκάλων και των ίδιων των σχολείων, συνήθως στα νότια και τα ανατολικά της χώρας που θεωρούνται πιο συντηρητικές περιοχές και όπου οι Ταλιμπάν χαίρουν μεγαλύτερης υποστήριξης.
«Είμαστε 100% σίγουροι ότι το νερό που ήπιαν μέσα στις τάξεις ήταν δηλητηριασμένο.
Είναι δουλειά είτε αυτών που διαφωνούν με την εκπαίδευση των κοριτσιών είτε έργο ανεύθυνων ατόμων», είπε ο Τζαν Μοχάμαντ Ναμπιζάντα, ο εκπρόσωπος του γραφείου εκπαίδευσης της επαρχίας Ταχάρ.
«Σχεδόν 150 κορίτσια, που παρουσίασαν πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές, παραμένουν για νοσηλεία καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή.Τα υπόλοιπα επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Δεν πρόκειται για μια τυχαία ασθένεια. Ήταν μια σκόπιμη ενέργεια για να δηλητηριαστούν οι μαθήτριες», δήλωσε από την πλευρά του ο Χαφιζουλάχ Σάφι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της επαρχίας.





Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 16:43
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, κρατώντας σημαίες και φωτογραφίες φυλακισμένων συγγενών, για να τιμήσουν την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων.
Στην Πόλη της Γάζας, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, κρατώντας σημαίες των οργανώσεων Χαμάς, Φάταχ, Ισλαμικη Τζιχάντ και Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μέλη της ένοπλης πτέρυγας των οποίων, αλλά και μερικοί πολιτικοί, είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.
Εκατοντάδες διαδήλωσαν επίσης στη Ραμάλα της Δυτικής ΄Οχθης. Περίπου 150 διαδηλωτές κινήθηκαν στη συνέχεια προς ένα οδόφραγμα του ισραηλινού σιωναζιστικου στρατού, όπου πέταξαν πέτρες και συγκρούσθηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες, δήλωσε στρατιωτική εκπρόσωπος στο Τελ Αβίβ.
Η εκπρόσωπος των σιωναζι δήλωσε πως οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν ένα όπλο για τον έλεγχο του πλήθους που εκπέμπει μια δύσοσμη ομίχλη, καθώς και εκτοξευτήρες νερού.




Συνέντευξη από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ πήρε ο Ασάνζ
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 16:14
Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ πήρε συνέντευξη από τον Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, στην πρώτη από σειρά δώδεκα εκπομπών που μεταδόθηκε σήμερα από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δικτυο RT.
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία ενώ ο Νασράλα μιλούσε «από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο», διευκρίνισε ο δημιουργός του WikiLeaks.
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Δαμασκού, ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και δήλωσε πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να ενθαρρύνει το διάλογο.
«Ήρθαμε σε επαφή με την αντιπολίτευση για να την ενθαρρύνουμε και για να διευκολύνουμε το διάλογο με το καθεστώς, αλλά απέρριψε το διάλογο», διαβεβαίωσε ο Νασράλα.
«Έχουμε εξαρχής να κάνουμε με ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να κανει μεταρρυθμίσεις και είναι έτοιμο για διάλογο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αντιπολίτευση που δεν είναι έτοιμη για διάλογο, δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που θέλει είναι να ρίξει το καθεστώς. Αυτό είναι ένα πρόβλημα», δήλωσε.
Ο Ασάνζ βρίσκεται υπό κατ'οίκον περιορισμό περιμένοντας την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας ψευδης υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων που εχουν στεισει οι μυστικες υπηρεσιες CIA βρετανικες και σουηδικες, για την οποία δηλώνει αθώος.




Ρωσία: Κάποιοι μπλοκάρουν το σχέδιο Ανάν στη Συρία
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 13:44
«Σχετικά εύθραυστη» χαρακτήρισε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως «ορισμένες» χώρες επιθυμούν να αποτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Ανάν.
«Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αποτύχει το σχέδιο του Κόφι Ανάν και οι οποίοι εξέφρασαν (μια τέτοια θέση) πριν καν δημοσιοποιηθεί το σχέδιο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.
«Υπάρχουν χώρες, δυνάμεις έξω από τη Συρία, που δεν θέλουν να επιτύχουν οι προσπάθειες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο Λαβρόφ, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες αυτές.
«Το κάνουν προμηθεύοντας με όπλα τη συριακή αντιπολίτευση και ενισχύοντας τη δραστηριότητα των ανταρτών που συνεχίζουν να επιτίθενται τόσο εναντίον κυβερνητικών υποδομών όσο και αμάχων σε καθημερινή βάση» σημείωσε.
«Ασφαλώς, οι κυβερνητικές δυνάμεις επίσης λαμβάνουν μέτρα, προκειμένου να αντιδράσουν σε τέτοιες προκλήσεις, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν όλα πολύ ομαλά ακόμα» είπε.
Η Ρωσία, κύρια σύμμαχος της κυβέρνησης της Δαμασκού, καταγγέλλει τακτικά την υποστήριξη των δυτικών αποικιοκρατικων και των αραβικών σειχικων ισλαμοφασιστικων κρατών προς την ένοπλη ισλαμοφασιστικη αντιπολίτευση στη Συρία.





Συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 19:29
Συγκέντρωση πραγαμτοποίησαν, 60-70 μέλη του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ, με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Δράσης για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων του Ισραήλ.
Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει ότι σήμερα βρίσκονται περί τις 4.600 πολιτικοί κρατούμενοι στο Ισραήλ, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από την πρεσβεία στις 19.30 αφού τοιχοκόλλησαν πρώτα το υπόμνημά τους απέναντι από το κτήριο της, καθώς κανένας από την πρεσβεία δεν δέχθηκε να το παραλάβει.