Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τεταρτη 18 Απριλιου 2012

Παραλύει ο δημόσιος τομέας στη Σλοβενία
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, 07:21
Κυβέρνηση και συνδικάτα εργαζομένων στον δημόσιο τομέα στη Σλοβενία ανήγγειλαν διαβουλεύσεις εν όψει της γενικής απεργίας που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα. Η απεργία προκηρύχθηκε με αφορμή τα μέτρα λιτότητας που εισηγείται η κυβέρνηση και σε όλες τις μεγάλες σλοβενικές πόλεις προγραμματίζονται πορείες διαμαρτυρίας.
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα λειτουργούν με προσωπικό ασφάλειας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αστυνομικοί, τελωνειακοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε κέντρα κοινωνικής φροντίδας, σε πολιτιστικούς οργανισμούς, σε μουσεία και θέατρα.
Τα συνδικάτα εργαζομένων στον δημόσιο τομέα ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις προτάσεις της, τις οποίες χαρακτηρίζουν άδικες με διαβρωτική επίδραση στο κράτος πρόνοιας. Συγκεκριμένα, αντιδρούν στις προτεινόμενες περικοπές στους μισθούς κατά 5%-10%, καθώς από την 1η Ιουλίου προβλέπεται πακέτο λιτότητας με στόχο τη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού κατά 800 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο και ζητούν διαφύλαξη των τωρινών επιπέδων στις δημόσιες υπηρεσίες.





ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Σε απεργία πείνας εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι
ΡΑΜΑΛΑ.--
Απεργία πείνας άρχισαν χθες 1.500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους. Η επιλογή της ημέρας δεν είναι τυχαία, αφού χθες η ημέρα έχει κατοχυρωθεί ως «Ημέρα Παλαιστινίων Κρατουμένων» και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Οχθης και στη Λωρίδα της Γάζας.
Η είδηση θεωρείται βασικός λόγος για τον οποίο ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ αρνήθηκε να παρευρεθεί, χθες, σε προγραμματισμένη τυπική συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Νετανιάχου.
Επίσης ο ΓΓ της ΠΣΟ (Παγκοσμια Συνδικαλιστικη Ομοσπονδια), απέστειλε επιστολή στην Ναβανέθεμ Πιλάι, ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σε αυτή σημειώνει ότι σήμερα στις φυλακές του Ισραήλ κρατούνται 4.600 Παλαιστίνιοι αγωνιστές από τους οποίους οι 560 έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από ισραηλινά δικαστήρια, 220 είναι παιδιά, 24 είναι μέλη του κοινοβουλίου, 7 είναι γυναίκες, 300 βρίσκονται υπό το καθεστώς «διοικητικής κράτησης» χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, και 204 κρατούμενοι έχουν ήδη πεθάνει στις ισραηλινές φυλακές. Σημειώνει επίσης με έμφαση: «το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αποτύχει να προσφέρει επανόρθωση για τα θύματα της κατοχής, να πετύχει το σεβασμό του Ισραήλ για την Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης, την Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων σημαντικών διεθνών αποφάσεων» και το καλεί «άμεσα να λάβει μέτρα, να χρησιμοποιήσει την εξουσιοδότησή του και να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, θύματα βασανιστηρίων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται παιδιά και γυναίκες».




ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΙΣΠΑΝΙΑ
Ενταση για σχέδια εθνικοποίησης πετρελαϊκής εταιρείας
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--
Διεθνείς διαστάσεις έχει ήδη λάβει η απόφαση της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες να καταθέσει σχέδιο νόμου προς έγκριση στο Κογκρέσο για την εθνικοποίηση της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας YPF. Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (51%) περνάει στο κράτος, σε βάρος της ισπανικής πολυεθνικής Repsol, που σήμερα κατέχει το 57,4%.
Την αποστολή του νομοσχεδίου όχι τυχαία την έκανε την προηγούμενη Πέμπτη πριν την μετάβασή της στην Κολομβία για την Σύνοδο της Αμερικής ενώ το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα περάσει το 26,01% των μετοχών και στις τοπικές κυβερνήσεις των πετρελαιοπαραγωγών επαρχιών το 26,99% και παράλληλα δίδεται προθεσμία ενός μήνα για διαβουλεύσεις όσον αφορά την εκχώρηση των μετοχών, που σήμερα ανήκουν κατά 57,43% στην Repsol, το 25,46% στην οικογένεια Ασκενάζι μέσω του Petersen Group, το 17,09% των μετοχών τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ενώ η κυβέρνηση κατέχει μόλις το 0,02%. Ως κύρια αιτία για την απόφαση της κυβέρνησης εμφανίζεται η «παντελής έλλειψη επενδύσεων για έρευνα και ανάπτυξη» εκ μέρους της Repsol που διαμοιράζει το 90% των κερδών στους μετόχους της και η εξώθηση της Αργεντινής να αναγκάζεται να εισάγει ενέργεια.
Η κυβέρνηση της Ισπανίας κατήγγειλε ως «εχθρική» την κίνηση της Αργεντινής και πρόσθεσε ότι θα λάβει «προσήκοντα, σαφή και ισχυρά μέτρα», όπως δήλωσε ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία ενώ το θέμα ξαφνικά έγινε πρώτο θέμα της ατζέντας του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που βρίσκεται στο Μεξικό για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Πουέρτο Βαγιάρτα, ενώ μετά το πέρας των εργασιών θα μεταβεί στην Κολομβία.




ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Καμπάνια ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία
Καμπάνια για την Ειρήνη στη Συρία πραγματοποίησε την Κυριακή και συνεχίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP), ενάντια στην κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση όπου η αντιδραστική κυβέρνηση του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει ενεργό ρόλο. Μέλη και στελέχη του ΤΚΡ ξεκίνησαν από διάφορες περιοχές της χώρας για να κατευθυνθούν στα σύνορα με τη Συρία, όπου έχει στηθεί η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» και υπάρχουν καταυλισμοί προσφύγων και βεβαίως είναι και το ορμητήριο των ενόπλων της αντιπολίτευσης που στηρίζει η αστική τάξη της Τουρκίας. Η αστυνομία και οι αρχές ασφαλείας επιχείρησαν να μπλοκάρουν τα λεωφορεία της καμπάνιας, όπου εκτός από τους κομμουνιστές συμμετείχαν και άλλοι αγωνιστές. Τέτοιες ενέργειες έγιναν στις πόλεις Χιτάι, Αγκυρα, Ιστανμπούλ, Γκαζιαντέπ, Αδανα, Μερσίν, Τσεϊχάν όπου έγιναν και 7 συλλήψεις και άλλες πόλεις. Τα στελέχη και μέλη του ΤΚΡ κατήγγειλαν το κυβερνητικό αυταρχισμό και προχώρησαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις όπου παρεμποδίστηκε η διέλευση. Στην Αγκυρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι διαδήλωση έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Ερντογάν. Αντίστοιχη διαμαρτυρία έγινε και στα Αδανα.
Οι φιλειρηνικοί διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα εντείνουν τη δράση τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα προς τη Συρία και καταδίκασαν τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης που συμβάλλει σε αυτή και φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο με ό,τι καταστροφικές συνέπειες θα έχει αυτό για τους λαούς της περιοχής. Το ΚΚ Τουρκίας υπογραμμίζει ότι το καθεστώς δε θα μπορέσει να φιμώσει τους υποστηρικτές της ειρήνης.




ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Προκαλεί ο ναζιστής Μπρέιβικ
ΟΣΛΟ.--
Ξεκίνησε τη Δευτέρα υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας η δίκη του ναζιστή μασόνου και αντικομμουνιστή Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο συνολικά 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη Νορβηγία όταν προκάλεσε βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Οσλο και στη συνέχεια δολοφόνησε εν ψυχρώ 69 νέους στο νησί Ουτόγια, σε κατασκήνωση της νεολαίας του λεγόμενου Εργατικού Κόμματος.
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο του δικαστηρίου με ναζιστικό χαιρετισμό παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά δήλωσε αθώος καθώς, όπως υποστήριξε, βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα απέναντι στους «προδότες της πατρίδας του» και πρόσθεσε πως θα τις έκανε και πάλι. Αυτοχαρακτηρίστηκε «εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού και νορβηγικού κινήματος αντικομμουνιστικής αντίστασης» και χαρακτήρισε τη σφαγή «την πιο καλοσχεδιασμένη και θεαματική πολιτική επίθεση στην Ευρώπη από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Δύο αντικρουόμενες εκτιμήσεις έχουν ήδη γίνει σχετικά με το αν ο Μπρέιβικ είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του. Σε περίπτωση που κρίνει το δικαστήριο πως είναι ψυχικά ασθενής θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ αν κριθεί ποινικά υπεύθυνος και κριθεί ένοχος θα φυλακιστεί για 21 χρόνια.



ΣΥΡΙΑ
Διπλωματικός πυρετός ενώ παραμένει εύθραυστη η εκεχειρία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΠΑΡΙΣΙ - ΜΟΣΧΑ.--
Διπλωματικός πυρετός επικρατεί, καθώς σε τεντωμένο σχοινί κινείται η εκεχειρία στη Συρία και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις διαγκωνίζονται για το ποια θα καταφέρει να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή στα τεκταινόμενα. Στη Δαμασκό, ο επικεφαλής των παρατηρητών, που σχεδιάζεται ν' αναπτυχθούν, ο Μαροκινός συνταγματάρχης Αχμαντ Χίμις, είχε επαφές με τη συριακή ηγεσία μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αναγκαιότητα παρατηρητών.
Ο Χίμις δήλωσε λακωνικά ότι θα πρέπει να συνεργαστούν και οι δύο πλευρές και ότι οι 250 παρατηρητές που ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Κόφι Ανάν, ως ειδικός απεσταλμένος, θα ζητήσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας, «είναι πολύ λίγοι». Ο Μπαν Γκι Μουν αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της αποστολής ελικοπτέρων για τη μετακίνηση των παρατηρητών, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα δεχτεί η συριακή ηγεσία, ενώ ο Ανάν θα ζητήσει, στην Ντόχα όπου μετέβη, από τους εκπροσώπους του Αραβικού Συνδέσμου να στηρίξουν το σχέδιό του...
Στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζιπέ, υποδεχόταν εκπροσώπους από 57 χώρες, τους οποίους κάλεσε για να συζητήσουν «την περαιτέρω άσκηση πίεσης στη Συρία διά μέσου των κυρώσεων». Στις εργασίες της ιδιόμορφης αυτής συνάντησης θα συμμετάσχουν, τις επόμενες ημέρες, και οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ, Τουρκίας, Κατάρ.
Την ίδια ώρα, στη Μόσχα συναντιόνταν δυνάμεις της πραγματικης συριακής αντιπολίτευσης, που δεν συμμετεχουν στο αμερικανοπληρωμενο ισλαμοφασιστικο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, όπου κυριαρχούν οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και συνεδριαζει και καλυπτεται απο την ισλαμοφασιστικη Τουρκια που ειναι δουλαρα των αμερικανων ναζιστων. Οι δυνάμεις αυτές της πραγματικης αντιπολιτευσης, όπως η Εθνική Επιτροπή Συντονισμού για τη Δημοκρατική Αλλαγή, συζητούν με Ρωσία και Κίνα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, πριν δεχτεί αντιπροσωπεία των οργανώσεων αυτών, κατήγγειλε «ξένες δυνάμεις ότι υποσκάπτουν το σχέδιο Ανάν ενθαρρύνοντας την αντιπολίτευση να συνεχίσει τις επιθέσεις».







Μετανάστες: τι είδους δυναμική φέρουν;
από argregae 14:17, Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
Συλλογισμοί πάνω στην σχέση μεταναστών και κοινωνικής επανάστασης
Σήμερα βροχή. Εξήμισι ώρα στο πόδι. Στις επτά, δουλειά στο χωράφι. Επτάμισι, μούσκεμα και βουτηγμένος στην λάσπη, χώματα και κακό. Παρακαλάς τον πούστη το θεό, μπας και βγάλει ήλιο αλλά μάταια. Καλύτερα να δουλεύεις με τον ήλιο κατακούτελα, παρά με την βροχή στα πόδια σου. Κουβάλημα στις λάσπες, γλίστρημα και τούμπες. Βασανίζεσαι οχτώ ώρες την ημέρα για 25 ευρώ. Εμένα μου φτάνουν για να επιβιώσω και είμαι πλήρως συμβιβασμένος στην ιδέα ότι δεν έχω ζωή. Οπότε είναι σειρά σου να κάνεις επανάσταση. Κοιτά πόσο ωραίο είναι να σου πετάνε το μπαλάκι.
"...Σώστε το περιβάλον μόνοι σας, τραβάτε γαμηθείτε αν δεν τα καταφέρετε. Να πεθάνετε όλοι, δεν με νοιάζει τίποτα..."
Κατά καιρούς μιλάω με ξεχασμένα άτομα στους κύκλους μου περί πολιτικής. Ότι πιο αστείο θα μπορούσα να κουβεντιάσω, γνωρίζω. Ο καθένας ακόμη λέει το μακρύ του και το κοντό του. Η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί, πρέπει να κάνει, πρέπει να ράνει και να προπαγανδίζουμε στους χώρους εργασίας. Οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα. Οι μετανάστες είναι αδέρφια μας και όλα τα υπόλοιπα γραφικά. Εγώ προσωπικά, δεν έχω αδέρφια, ούτε συντρόφους και επειδή τα έχετε κάνει όλα πουτάνα στο κεφάλι σας. Ο μετανάστης δεν φοράει φωτοστέφανο, ίσα ίσα που φοράει και ένα μανδύα αμορφωσιάς στην πλειοψηφία του, που τον καθιστά δέκα φορές πιο επικίνδυνο από τον αντίστοιχο βλάκα αυτόχθονα. Διότι δεν γνωρίζει την γλώσσα για να επικοινωνήσει και να υπάρχει ελπίδα ανέλιξης μορφωτικού επιπέδου. Οπότε η δράση του θα παραμείνει αντί-επαναστατική όντας κάργα λούμπεν προλεταριάτο. Έχω ζήσει τους μετανάστες εκ τον έσω και έχω φάει πολλές μέρες από την ζωή μου δουλεύοντας σε σκατοδουλειές μαζί τους. Απάνθρωπα ωράρια και συνθήκες εργασίας. Μαύρη εργασία και γίνετε όλο και πιο μαύρη όσο βαράει κατακούτελα ο ήλιος ενώ κουβαλάς σαν το ζώο. Οπότε μην βιαστείς να μου βάλεις ταμπελίτσα, έχω μοιραστεί φαγητό και νερό με βρώμικους "παράνομους" ανθρώπους που θα σιχαινόσουν να κάτσεις και να φας μαζί τους, μικροαστέ επαναστάτη.
Αν περιμένουμε να αποκτήσουν ταξική συνείδηση οι μετανάστες και να ενταχθούν κοινωνικά, ώστε να μπορέσει να γίνει η επανάσταση, άρχισε να κλαις από τώρα. Ο άλλος μου λέει, "Προπαγανδίζεις καθόλου στην δουλειά σου;". Ναι σίγουρα, ανάμεσα στα "Εγώ πάω εδώ" και στο "Εσύ αυτό πάρε" συνοδευόμενο από απλή νοηματική, σίγουρα χωράει και η εξής παράγραφος στο λεξιλόγιο του συντρόφου Πακιστανού. "Πρέπει να καταλάβεις ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα εκμετάλλευσης και όσο υπάρχει, θα υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Δεν είναι σωστό και ηθικό να πατάς πάνω στους συνανθρώπους σου για την κοινωνική σου ανέλιξη και την οικονομική σου υπεροχή. Δεν θα πρεπε να βάζεις το προσωπικό σου όφελος πιο πάνω από τους άλλους, αλλά να κοιτάς τον συνάνθρωπο σου με σεβασμό και αλληλεγγύη, ώστε να χτίσετε μαζί μια καλύτερη κοινωνία από την κοινωνία εκμετάλλευσης που ζούμε. Σιγά σιγά, πρέπει να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε τουλάχιστον ασφάλιση. Κάποια ένσημα για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε έστω και αυτό το ταλαίπωρο ταμείο ανεργίας. Λίγη αξιοπρέπεια ρε παιδιά, μας γαμήσανε. Να βγάλουμε μια αντιπροσωπεία και να κουβεντιάσουμε με το αφεντικό αφού έχουμε ξεκαθαρίσει τα αιτήματα μας. Αν δεν γίνουν δεκτά θα προχωρήσουμε σε απεργία και σαμποτάζ στην παραγωγή. Ααα... Μια μικρή σημείωση, είναι λαθρομετανάστες. Υπό την έννοια ότι δεν έχουν χαρτιά για να είναι στην χώρα όπως ορίζουν οι νόμοι, άρα δεν μπορούν να ασφαλιστούν.
Φαντάσου τώρα, να προσπαθούσα να ειρωνευτώ κιόλας την όλη κατάσταση και να υπερέβαλα, πόσο περισσότερο εξωπραγματικό θα φαινόταν. Οπότε ο επόμενος που θα έρθει να μου πει να προπαγανδίσω στους χώρους εργασίας και ότι οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα, να κατασκευάσει έναν αυτόματο μεταφραστή σε σχήμα ντουντούκας και να το μοιράσει σε κάθε χώρο εργασίας, ώστε η προέλευση και η γλώσσα πλέον να μην παίζει κανένα απόλυτος ρόλο. Μέχρι τότε οι μετανάστες είναι πρόβλημα, γιατί θα είναι μέρος του κοινωνικού συνόλου που θα υποθάλψουν την επανάσταση (όταν με το καλό γίνει (λέμε και καμιά μαλακία που και που να περάσει η ώρα)). Άλλωστε αν δεν βλέπεις ότι οι μετανάστες δεν ήρθαν εδώ για να πεθάνουν, μπας και χτίσουν την αταξική κοινωνία, αλλά για να εκμεταλλευτούν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και την αγορά εργασίας για την οικονομική τους επιβίωση/ανάπτυξη από τις πιο απάνθρωπες συνθήκες του τόπου τους, είσαι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην απέραντη ανθρώπινη βλακεία. Σιγά μην κάτσει να πεθάνει ο Μπαγκλαντέζος για να σου κάνει εσένα αταξική κοινωνία που ονειρεύεσαι στην Ελλάδα, για να γαμάς χίπησες και να πίνεις μπάφους όλη μέρα και να χαίρεσαι. Ταραμά, εε ταραμά. Τράβα φτιάξε καμιά τζίβα σε καμιά παραλία ουρακοτάγκε. Μαλάκα εξεγερμένε.
"...Πάλι καλά που υπάρχει η επανάσταση και δεν θα κλείσουν ποτέ τα τσιπουράδικα..."
Τραβάει πολύ, αλλά και πολλά το θέμα. Το αστείο είναι ότι υπάρχει ο τρομονόμος στους πολιτικούς χώρους. Τρομάζεις να πεις την άποψη σου καθαρά και ανοιχτά, ενώ ο συλλογισμός σου είναι ουσιαστικά να βρεις μια λύση και έναν συντομότερο δρόμο στην επίτευξη του κοινού σας στόχου -που είναι η αταξική κοινωνία/κομμουνισμός, όπως θέλω τουλάχιστον να πιστεύω- είτε τον πετύχεις με Έλληνες, είτε με Πακιστανούς, είτε με Αλβανούς, είτε με εξωγήινους. Διότι, αν εκφράσεις οποιαδήποτε αντίρρηση ή ερώτηση σχετικά με ένα θέμα ταμπού -όπως είναι το μεταναστευτικό- εκτός πολιτικής ορθότητας, κινδυνεύεις να σε αποκαλέσουν με το καλημέρα, φασίστα, δεξιό, χρυσό αυγό και ξέρω γω τι άλλο. Μου θύμισαν την έκθεση στο σχολείο που μας καλούσαν να γράψουμε έκθεση για την παράδοση, κι όταν έκραξα στην έκθεση μου την αστεία για μένα ύπαρξη της και ότι καλλιεργεί συνειδήσεις εθνικιστικές και ρατσιστικές με τον τρόπο που γίνετε (και αυτό την καθιστά επικίνδυνη και μπλα-μπλα-μπλα... με τα επιχειρήματα μου), με μηδένισαν. Δυστυχώς για μένα, έχω ακόμη τις απόψεις μου και δεν τις κρύβω.
Τέσσσσππαα. Πολύ το κούρασα και κουράστηκα. Φαντάζομαι τώρα εγώ θα είμαι ένας εργάτης πουλημένος, εχθρός της τάξης μου, που δεν ξέρει τι λέει και τι του γίνετε, σωστά; Ή είμαι δεξιός, καργιόλης φασίστας. Δεν γαμιέται. Πιο παλιά δεν έκανα πράγματα γιατί δεν είχα λεφτά, τώρα δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε λεφτά, αλλά ούτε και όρεξη για να κάνω πράγματα. Αναρωτιέμαι εν τέλει, τι είναι καλύτερο, άνεργος ή να δουλεύεις; Η λύση είναι μια κλασικά, να γίνει επανάσταση. Όταν με το καλό ενδιαφερθεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος και την ξεκινήσει, κι αστός να είμαι αρκετά κωλόφαρδος και να έχω καταφέρει να γίνω θα συμμετάσχω και πάλι σαν "εχθρός της τάξης μου". Όπως συμμετέχω και τώρα στους κοινωνικούς αγώνες.
"...Ακόμη ένα βράδυ κενό, κλεισμένος στο κλουβί. Περιμένω μια αλλαγή καλή ή κακή να μου δώσει ζωή..."
Σήμερα πληρώθηκα. Περίεργο συναίσθημα να κρατάς πολύτιμα χαρτονομίσματα με λασπωμένα χέρια. Γεμάτος χώματα και ιδρώτα, ηλιοκαμένος και κουρασμένος απέναντι στο "λευκό" και "καθαρό" αφεντικό. Πήρα τα λεφτά με ένα δειλό συναίσθημα λες και δεν μου ανήκαν και σχόλασα. Γύρισα σπίτι, έκανα ένα μπάνιο και κάθισα να σκεφτώ. Κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Η αναγνώριση του προβλήματος είναι η αρχή της επίλυσης του. Οι μετανάστες είναι πρόβλημα και καλά θα κάνει το κίνημα να το δεχτεί σιγά σιγά, μπας και προτείνει μια σοβαρή και ανθρώπινη λύση. Πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος, μας εφαρμόσει τις δικές τους απάνθρωπες λύσεις. Τώρα φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, σε λίγα χρόνια θα είναι για όσους σκέφτονται. Σκεφτείτε όσο προλαβαίνετε, αργότερα θα απαγορεύεται.
αναδημοσίευση από: http://tomiasma.blogspot.com/






Κριτική στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ
από ΑΚ των Μελών 0:23, Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
Ανακοίνωση της" ΑΚ των μελών" - Κριτική στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
H πίστη μας στην αναγκαιότητα ύπαρξης μιας σύγχρονης ελευθεριακής συγκροτημένης προσέγγισης , με το βλέμμα απαλλαγμένο από τα πρότυπα του παρελθόντος αλλά και από τις απλοποιήσεις της «σύγχρονης» θεώρησης μας έφερε μέχρι εδώ. Η «ΑΚ των μελών» - Η οποία πλέον δεν έχει καμία πολιτική και οργανωτική σχέση με την ΑΚ.και των τοπικών πυρήνων με προοπτική μετεξέλιξής τους σε ομάδες βάσης και μέσα από έναν ειλικρινή εσωτερικό διάλογο , προχωράει να βήμα πιο πέρα.
Στηρίζουμε, χωρίς να συμμετέχουμε τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θεωρώντας πως η σημερινή πρωτόγνωρη επίθεση στα δικσαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις μας υποχρεώνει να δηλώνουμε παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες, χωρίς αυταπάτες για την εκλογική μάχη. Δεν μπορούμε να απουσιάζουμε, να κλείνουμε τα μάτια στην απαίτηση συλλογικής κοινωνικής εκφρασης με ξεκάθαρα αντικαπιταλιστικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά. Σήμερα οι όροι μαζικής κοινωνικής έκφρασης με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά υπάρχουν με πολλά ελλείματα στον ευρύτερο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο ελευθεριακός χώρος πρέπει να συνειδητοποιήσει τις αδυναμίες του, να της πολεμήσει αλλά να κατανοήσει πως δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει πλήρως από μόνος του γιατί υπάρχουν στην κοινωνία και στο κίνημα. Είναι αναγκαίο όμως να αποκτήσει πραγματικά αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και όχι δήθεν «ανοιχτές» «κοινωνικές» διαδικασίες που αποφασίζουν μόνο οι ημέτεροι. Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις και με άλλους- πιο μαζικούς όρους για το βάθεμα της ιδεολογικής δουλειάς σε όλους τους τομείς και το άνοιγμα της συζήτησης στην κοινωνία- με την κοινωνία- και όχι για...αυτήν...και πολύ περισσότερο, από την ίδια χωρίς εμάς... Γιατί οι τομές που απαιτούνται στο σήμερα αφορούν και το εσωτερικό κάθε κινηματικής συνιστώσας.
Συντροφικά "ΑΚ των μελών"