Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πεμπτη 19 Απριλιου 2012

Χωρίς ναζιστικό χαιρετισμό προσήλθε ο Μπρέιβικ
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 10:50
Προσερχόμενος σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο Άντερς Μπρέιβικ απέφυγε να απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό, καθώς ο δικηγόρος του, Γκέιρ Λίπεσταντ, τον συμβούλευσε να μην το πράξει, γιατί αποτελεί πρόκληση προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Σήμερα, ο Μπρέιβικ θα κληθεί από την εισαγγελία να εξηγήσει πώς σχεδίασε τις επιθέσεις της 22ης Ιουλίου.
Την πρώτη ημέρα της δίκης, ο 33χρονος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων, αλλά δήλωσε αθώος. Δηλωσε πως αρμοδιο να τον δικασει ειναι μονο στρατιωτικο δικαστηριο, και υπαρχουν μονο δυο ετημιγοριες. Θανατος η αθωος. Ο θανατος εχει βεβαια καταργηθει στην Νορβηγια, αλλα μπορουν να τον στειλουν οι Νορβηγοι, αν πραγματικα θελουν δικαιοσυνη, σε φυλακες στην Τουρκια στο Πακισταν η στην Αιγυπτο, οπου θα καλοπερασει! Και να δουμε τοτε αν θα κανει τον εξυπνο, και θα πουλαει μουρη!
Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο έχει δει το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης που έχουν καταγράψει τη βομβιστική επίθεση την οποία πραγματοποίησε ο Μπρέιβικ στο κέντρο του Όσλο, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι.
Ο Μπρέιβικ κατέθεσε χθες, Τετάρτη, για τα ταξίδια που πραγματοποίησε πριν από την επίθεση, στα οποία συνάντησε άλλους ένοπλους εθνικιστές.



Νορβηγία: Έτοιμοι δύο πυρήνες να χτυπήσουν ξανά, λέει ο μακελάρης
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, 17:42
Η θανατική ποινή ή η αθώωση είναι οι μοναδικές δύο «ορθές αποφάσεις» για την περίπτωσή του, υποστήριξε σήμερα ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ ο οποίος δικάζεται στο Όσλο για τη σφαγή 77 ανθρώπων, κυρίως νεαρών παιδιών, πέρσι το καλοκαίρι στη νορβηγική πρωτεύουσα και στο νησί Οτόγια. «Στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο δίκαιες αποφάσεις: είτε αθώωση, είτε θανατική ποινή. Μια ποινή κάθειρξης 21 ετών θα είναι άξια περιφρόνησης. Δεν επιθυμώ (τη θανατική ποινή) αλλά θα σεβόμουν μια τέτοια απόφαση», είπε.
Αναφερόμενος σε δύο άλλους «πυρήνες» που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν, υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή. Όταν ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς αν αυτοί οι δύο "πυρήνες", τους οποίους επικαλείται συχνά, υπάρχει φόβος ότι θα εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στη Νορβηγία, απάντησε καταφατικά, δύο φορές. Νωρίτερα ο Μπράιβικ είχε ρίξει λίγο φως στους μυστηριώδεις «Ναΐτες Ιππότες», τη μυστικιστική, νεοναζιστική οργάνωση εξ ονόματος της οποίας λέει ότι έδρασε, μολονότι η νορβηγική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξή της.
Υποστήριξε ότι η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 2002 στο Λονδίνο, σε συνάντηση που είχε με τρεις άλλους νεοναζιστές. Όπως είπε, είναι μια «ανεπίσημη» οργάνωση που αποτελείται από «αυτόνομους πυρήνες» οι οποίοι δρουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο και έχουν ως στόχο «να ενώσουν όλους τους νεοφασιστες της Ευρώπης».
Ωστόσο, ο Μπράιβικ αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των τριών άλλων ιδρυτικών μελών.
«Δεν επιθυμώ να παράσχω πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στις πιεστικές ερωτήσεις της εισαγγελέως Ίνγκα Μπέγερ Ενγκ.
Είπε επίσης ότι ο ίδιος είχε αναλάβει να συντάξει την "επιτομή" της οργάνωσης -δηλαδή το μανιφέστο των 1500 σελίδων που δημοσιοποίησε πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις του- ώστε να διαδώσει την ναζιστική ιδεολογία και να υποκινήσει και άλλους να δράσουν.
«Το πρόβλημα για τους ναζιστές αγωνιστές μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ότι δεν έχουν παραδείγματα για να τα ακολουθήσουν», συνέχισε, εμφανιζόμενος ως «στρατιώτης» έτοιμος να πεθάνει για να πετύχει το στόχο του.
Εξηγώντας πώς εντάχθηκε στους ναζιστικούς κύκλους, είπε ότι το 2001 ήρθε «τυχαία» σε επαφή με ένα άτομο στο Ίντερνετ. Τον Απρίλιο του 2002 πήγε στη Λιβερία για να συναντήσει έναν Σέρβο ναζιστή, αλλά αρνήθηκε να δώσει το όνομά του ή τους ακριβείς λόγους του ταξιδιού αυτού.
Ισχυρίστηκε μόνο ότι ήταν μία από τις "σωματικές και ψυχολογικές δοκιμασίες" στις οποίες τον υπέβαλαν οι μυστηριώδεις φίλοι του για να πειστούν για την αφοσίωσή του στην οργάνωση.
Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο Σέρβος στον οποίο αναφέρεται ο Μπράιβικ είναι ο πρώην αξιωματικός της σερβικής αστυνομίας Μίλοραντ Ούλεμεκ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στην πατρίδα του και ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει συναντηθεί ποτέ με τον σφαγέα της Νορβηγίας.




Εκτοπισμός Παλαιστινίων από τη συνοικία Μπέιτ Χανίνα
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 02:17
Στην απομάκρυνση μιας 14μελους οικογένειας από δύο κατοικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η Αστυνομία στο Ισραήλ, στον απόηχο δικαστικής απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν έποικοι που υποστήριζαν ότι «τα δύο σπίτια, πριν από 73 έτη (δηλαδή προ συστάσεως του Ισραήλ), ανήκαν σε συγγενείς τους».
Ακτιβιστικές οργανώσεις ανέφεραν πως τα σπίτια αυτά βρίσκονταν στη συνοικία Μπέιτ Χανίνα.
«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν απομακρυνθεί από εκεί παλαιστινιακές οικογένειες», βεβαίωσαν ταυτοχρόνως εκπρόσωποι των παλαιστινιακών οικογενειών.
Η εκ των εκτοπισμένων, Λούμπνα αλ-Νατσέ δήλωσε ότι «αφαιρέθηκε η επίπλωση του σπιτιού της».
Η ίδια πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της, «όταν είδε τους αστυνομικούς στις 08.00 το πρωΐ, αντιστάθηκε, κακοποιήθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη».
«Οι συγγενείς του συζύγου μου κατοικούσαν έξι δεκαετίες σε αυτά τα δύο σπίτια και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας», πρόσθεσε.




Έκρυθμη η κατάσταση στην Ονδούρα για τον πρωτογενή τομέα
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 03:17
Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Ονδούρα ύστερα από την κίνηση χιλιάδων αγροτών να προχωρήσουν στην κατάληψη γης σε ένα ακόμη επεισόδιο της μακροχρόνιας διαμάχης με την δικτατορια.
Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα σωματεία των αγροτών προχώρησαν σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρόμενα για την στάση της χουντας απέναντι τους. Ειδικότερα, αναφέρουν πως το κράτος της χουντας των καπιταλιστων συνεχίζει να στηρίζει τις μεγάλες πολυεθνικές οι οποίες εκμεταλλεύονται τεράστιες εκτάσεις γης, αποδίδοντας ελάχιστα στο Δημόσιο, την ίδια στιγμή που μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Οι συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας της χουντας και αγρότες είναι πολύ συχνές στην Ονδούρα, με δεκάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.




Τυνησία: Ελεύθεροι 100 όμηροι που κρατούνταν στη Λιβύη
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, 15:18
Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Τρίτης εκατό Τυνήσιοι που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα από μια ομάδα Λίβυων ενόπλων.
Η Τυνησία, από την πλευρά της, απελευθέρωσε τρεις Λίβυους που είχαν συλληφθεί στις 14 Απριλίου στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα το τυνησιακό Υπουργείο Εσωτερικών.
«Οι Τυνήσιοι που κρατούνταν στη Λιβύη αφέθησαν ελεύθεροι» αναφέρει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι η ομηρία έγινε σε αντίποινα της σύλληψης Λίβυων πολιτών.
Οι λιβυκές Αρχές είχαν διαψεύσει την απαγωγή την Τρίτη, βεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά απαγωγή Τυνήσιων».
Εκπρόσωπος του τυνησιακού Υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα την κατάληξη της ομηρίας. Το Υπ. Εσωτερικών έκανε λόγο για «συνεργασία με τις λιβυκές Αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής δίοδος στους Τυνήσιους που απήχθησαν».
Η Τυνησία, από την πλευρά της, απελευθέρωσε τρεις Λίβυους που συνελήφθησαν στις 14 Απριλίου στο Μπεν Γκουερντάν, κοντά στη μεθόριο των δύο χωρών, πρόσθεσε το υπουργείο, δηλώνοντας ότι οι πολίτες επέστρεψαν στη χώρα τους από το μεθοριακό φυλάκιο Ρας Τζντίρ στη Νοτιοανατολική Τυνησία.
Η τυνησιακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε σήμερα την εξέλιξη αυτή και εξέφρασε ικανοποίηση για την απελευθέρωση των Τυνήσιων ομήρων.
«Είκοσι από τους εργαζομένους που είχε προσλάβει εταιρεία δημοσίων έργων για λογαριασμό πετρελαϊκής εταιρείας αναμένονται στη νότια περιοχή Σφαξ για μια περίοδο ανάπαυλας» δήλωσε ο Λασάντ Τζαμούσι, πρόεδρος του τοπικού τμήματος της τυνησιακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.





Όρμησαν να «λιντσάρουν» τους Βούλγαρους‏
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 11:00
Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα τα δύο αδέλφια από τη Βουλγαρία που, σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκαν με αξίνα σε δύο νεαρούς από τους Κουνάβους Ηρακλείου, οι οποίοι προηγουμένως τους είχαν κάνει συστάσεις για τον επικίνδυνο τρόπο οδήγησής τους.
Η προσαγωγή τους όμως συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες αλλά και απόπειρα επίθεσης εις βάρος τους, καθώς περίπου 20 άτομα, συγγενείς και συγχωριανοί των δύο νεαρών από τους Κουνάβους, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.
Τον αγριεμένο κόσμο απώθησαν οι αστυνομικοί, ενώ κατόπιν ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια. Μία διμοιρία είναι παρατεταγμένη σε μικρή απόσταση από το ανακριτικό γραφείο και στην είσοδο του δικαστηρίου, μην επιτρέποντας στον κόσμο να περάσει.
Αυτή την ώρα, οι δύο Βούλγαροι απολογούνται ενώπιον του ανακριτή. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή.








ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ- ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ψάχνουν τις καταναλώσεις νερού, ρεύματος, τηλεφώνου...
Big Brather παντου!!! Ηλεκτρονική καταγραφή για όλες τις δαπάνες διαβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών. Προετοιμάζουν τα επόμενα χαράτσια
Το μαζικό φακέλωμα των λαϊκών νοικοκυριών, η πλήρης καταγραφή των κάθε είδους δαπανών, όπως αυτές που αφορούν στην πληρωμή των τιμολογίων για ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, ύδρευση, οι δοσοληψίες στις τράπεζες, οι υποχρεωτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά., αποτελεί τη νέα πρόκληση από τη κατοχικη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου της τροικα και των κομμάτων της (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και προαναγγέλλει ταυτόχρονα τη σφοδρή κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που σκοπεύουν να ξετυλίξουν αμέσως μετά τις εκλογές.
Το μέτρο προβλέπεται στις διατάξεις του αρχικού εφαρμοστικού νόμου. Η κατοχικη κυβέρνηση της τροικα με την υπουργική απόφαση έρχεται τώρα να το βάλει στην πράξη για τα φετινά εισοδήματα. Σκοπεύουν στο μεγαλύτερο ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, επιβάλλοντας νέα τρανταχτά χαράτσια ακόμη και πάνω σε ανύπαρκτα εισοδήματα όπως οι ίδιοι - με το έτσι θέλω - θα τα προσδιορίζουν με βάση τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης.
Η υπουργική απόφαση προβλέπει:
Υπόχρεοι στην υποβολή ηλεκτρονικών αρχείων είναι οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες ύδρευσης, πιστωτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ιδιωτικά θεραπευτήρια, δημόσια θεραπευτήρια, κλινικές των Ταμείων ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης και το χρηματιστήριο.
Πρώην ΔΕΚΟ και άλλοι πάροχοι διαβιβάζουν το ύψος της κατανάλωσης και της δαπάνης για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, μαζί με το ΑΦΜ του πελάτη τους.
Τα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές εισφορές σε αυτά (είτε μέσω εργοδοσίας είτε άμεσα από τους ασφαλισμένους) καθώς και για τις προαιρετικές εισφορές.
Οι τράπεζες για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει, τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλο στοιχείο που θεωρείται αναγκαίο στις διαδικασίες «ελέγχου και διασταύρωσης».
Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου που προβλέπεται για την κατηγορία.
Τα νοσοκομεία τα στοιχεία, το ΑΦΜ γιατρών και παραστατικά για την κάθε ιατρική πράξη.





ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συνεχίζεται η απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατουμένων
ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Συνεχίζουν την απεργία πείνας τους οι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, που άρχισαν τη διαμαρτυρία τους αυτή για απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους, προχτές, την «Ημέρα των Κρατουμένων».
Σε ό,τι αφορά την απεργία συμμετέχουν 1.500 από τους περισσότερους από 4.500 Παλαιστινίους που κρατούνται σήμερα στις ισραηλινές φυλακές, εκ των οποίων τουλάχιστον 350 κρατούνται υπό διοικητική κράτηση, δηλαδή χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία και με διαρκή ανανέωση της απόφασης κράτησής τους. Ηδη, στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τέσσερις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, που είχαν αρχίσει απεργία πείνας για το ίδιο θέμα εδώ και 50 ημέρες. Από αυτούς, οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πάνω από 6.000 φυλακισμένοι Παλαιστινίοι, βρισκονται και υπόκεινται τα πάνδεινα μέσα στις ισραηλινές φυλακές, με μοναδική κατηγορία ότι αγωνίζονται για μια πατρίδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού.
10.000 Παλαιστίνιες γυναίκες έχουν, κατά καιρούς, περάσει από τις φυλακές του Ισραήλ υπομένοντας κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς, χωρίς να τολμούν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής τους.



ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ
Φουντώνει η αντιπαράθεση για την ενέργεια
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ - ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ισπανίας και Αργεντινής σχετικά με τα σχέδια της τελευταίας να εθνικοποιήσει την «Yacimientos Petroliferos Fiscales» (YPF), τη θυγατρική του ισπανικού πετρελαϊκού κολοσσού «Repsol». Το μποϊκοτάζ σε προϊόντα ήδη κηρύχθηκε από τον αντιπρόεδρο της Ισπανικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Οργανώσεων (CEOE) Αρτούρο Φερνάντεθ, αν και όχι επισήμως, καθώς εξέφρασε την επιθυμία του να σταματήσει η κατανάλωση σόγιας και κρέατος από την Αργεντινή.
Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, που ξεκίνησε χτες την επίσημη επίσκεψή του στο Μεξικό, ενώ μετά πρόκειται να μεταβεί στην Κολομβία, προειδοποίησε την Αργεντινή με αντίποινα, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνας Κίσνερ Φερνάντες ξεκαθάρισε ότι «θα πάρουν την αξία και όχι όσα ζητούν», ενώ η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας της Αργεντινής που συζήτησε χτες έδωσε θετική ψήφο για την εθνικοποίηση. Πάντως το θέμα αναμένεται να πάει για ψήφιση και στην Ολομέλεια της Γερουσίας την επόμενη βδομάδα, ενώ επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι το ποσό της αποζημίωσης θα καθοριστεί αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι. Η ισπανική πολυεθνική ζητάει αντίτιμο αξίας πάνω από 10 δισ. δολάρια, ενώ η κυβέρνηση Κίσνερ εγείρει ζήτημα οφειλών της μητρικής εταιρείας και περιβαλλοντικές παραβιάσεις ίσης αξίας. Επίσης το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες ότι η ισπανική εταιρεία είχε ήδη καταλήξει σε μη δεσμευτική προκαταρκτική συμφωνία με τη δεύτερη σε μέγεθος κρατική κινεζική εταιρεία «Petrochemical Corp.» («Sinopec») για την πώληση του 57% έναντι 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φυσικά χωρίς να ενημερώσει την αργεντίνικη πλευρά. Προφανώς αυτή είναι η «κρυφή ατζέντα» για την οποία κατηγορεί τη «Repsol» η κυβέρνηση της Αργεντινής.


ΣΥΡΙΑ
Να ασκήσει την επιρροή της προς τη συριακή ηγεσία και να την πιέσει να εφαρμόσει πραγματική εκεχειρία κάλεσε τη Μόσχα ο Μαροκινός υπουργός Εξωτερικών που είχε συνάντηση στη ρωσική πρωτεύουσα με τον Ρώσο ομόλογό του. Ο Σεργκέι Λαβρόφ, από την άλλη, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε ότι «η αντιπολίτευση ενθαρρύνεται από χώρες να συνεχίσει τη βία και να υποσκάψει την επιτυχία του σχεδίου Ανάν», απευθύνοντας ευθεία έκκληση σε αραβικές και δυτικές χώρες να πάψουν να στηρίζουν ανοιχτά τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις. Οι «βολές» Λαβρόφ αναφέρονται και στη σημερινή «επείγουσα» σύνοδο των «Φίλων της Συρίας» που συγκαλεί, ατύπως, το Παρίσι για να εξετάσει «επιπλέον τρόπους πίεσης της συριακής ηγεσίας για να εφαρμόσει το σχέδιο Ανάν».



ΚΟΥΒΑ
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δίνουν «συμβουλές δημοκρατίας»
ABANA.--
Εντονη κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ασκεί με χτεσινή ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Κούβας σχετικά με τις εκκλήσεις του για δημοκρατικές αλλαγές στο νησί της Επανάστασης. Οι «παραινέσεις» του Αμερικανού προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Αμερικής που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών το Σαββατοκύριακο στην Καρταχένα της Κολομβίας. Η ανακοίνωση της κουβανικής κυβέρνησης δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Γκράνμα» και ανάμεσα στα άλλα χαρακτηρίζει ως «εξέγερση» κατά της Ουάσιγκτον την απαίτηση πολλών αρχηγών κρατών να συμμετάσχει η Κούβα στην επόμενη Σύνοδο. «Ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η Σύνοδος στην Καρταχένα δεν ήταν ευνοϊκή για να δίνει συμβουλές δημοκρατίας για την Κούβα» σημειώνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται πως «εμείς οι Κουβανοί θα φροντίσουμε για την Κούβα». Επιπλέον τονίζεται πως παρά τις διακηρύξεις περί αλλαγής πολιτικής σε ό,τι αφορά την Κούβα το 2009 ο πρόεδρος Ομπάμα συνεχίζει την ίδια πολιτική αποκλεισμού, τη σκληραίνει στο χρηματοπιστωτικό τομέα, παρά τη διεθνή απόρριψη και τη συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που σε ανάλογα ψηφίσματα στηρίζει την άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας.
Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ήταν οι μόνες χώρες που έβαλαν βέτο για τη συμμετοχή της Κούβας στον Οργανισμό και απέρριψαν προτάσεις άλλων χωρών για συμμετοχή της σε επόμενες Συνόδους.



ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Δεκάδες χιλιάδες οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι
ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.--
Μαζική ήταν η συμμετοχή πολλών δεκάδων χιλιάδων Σλοβένων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στα σχέδια της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα να περικόψει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 10% και να καταργήσει εργατικά επιδόματα και δικαιώματα, εξουδετερώνοντας ουσιαστικά το όποιο κράτος δικαίου στη Σλοβενία...
Εκατοντάδες σχολεία και νηπιαγωγεία έμειναν κλειστά, καθώς στην απεργία συμμετείχαν πάνω από 40.000 εκπαιδευτικοί που αντιτίθενται στα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο ή συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα! Επιπλέον, υπολειτούργησαν τα περισσότερα νοσοκομεία, οι υγειονομικές υπηρεσίες και οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες που εξυπηρέτησαν το κοινό με προσωπικό ασφαλείας...
Σημαντικές διαδηλώσεις έγιναν χτες και στο κέντρο της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα και σε άλλες 10 μεγάλες πόλεις της χώρας. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εργαζομένων κατήγγειλαν ωστόσο απόπειρες εκφοβισμού απεργών μέσω της κατάρτισης καταλόγων με τα ονόματα όσων απήργησαν, για πιθανή μελλοντική χρήση...
Ο Σλοβένος πρόεδρος Ντανίλο Τουρκ χαρακτήρισε την απεργία «πολύ αποφασιστική έκκληση για σοβαρές συνομιλίες» μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα έκρινε ότι τέτοιες διαπραγματεύσεις «δεν είναι απαραίτητες»...
Η χτεσινή απεργία χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στη Σλοβενία από το 1991, οπότε ανεξαρτητοποιήθηκε από την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Εφημερίδες της Λιουμπλιάνα, όπως η «ΝΤΕΛΟ», σχολίασαν την απεργία σαν αρχή «αποφασιστικής σύγκρουσης για τη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους». Η ίδια εφημερίδα σημειώνει πως η κυβέρνηση Γιάνσα αποφάσισε να σβήσει με «βενζίνη» τη «φωτιά» που προκάλεσαν η κρίση και ο δανεισμός, επειδή δεν μειώνει μόνο τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά καταργεί δικαιώματα, όπως τα επιδόματα για τους ανέργους, τα επιδόματα αδείας και τις άδειες τοκετού...




ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι εργοδότες στον τομέα της μεταλλουργίας στη Γερμανία πρότειναν στους εργαζομένους τους αύξηση κατά 3% στους μισθούς τους μέσα σε μια περίοδο 14 μηνών, πρόταση την οποία απέρριψε η ηγεσία του συνδικάτου IG Metall, το οποίο αξιώνει η αύξηση να φθάσει το 6,5%. Η ηγεσία ωστόσο αυτού του συνδικάτου για χρόνια συμμετέχει στους κοινωνικούς διαλόγους και έχει ευθύνη για το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων εδώ και χρόνια.
ΜΑΝΑΜΑ.-- Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης άνδρες των δυνάμεων καταστολής διέλυσαν εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο όπου πραγματοποιείται η παραδοσιακή έκθεση για τη «Formula 1», που προηγείται της διεξαγωγής του Γκραν - πρι που, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Μπαχρέιν μετά από ένα χρόνο απουσίας από εκεί λόγω της κοινωνικής αναταραχής. Η επέμβαση της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή και μεγάλο μέρος των επισκεπτών της έκθεσης.
ΠΕΚΙΝΟ.-- Το σινικό υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε χτες την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου μετά την ανακοίνωση της ΛΔ Κορέας ότι θα προβεί σε αντίποινα με αφορμή την καταδίκη της αποτυχημένης απόπειρας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.






Αποδοκίμασαν τον Αλευρά στη Ν. Σμύρνη
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 23:01
Τις αποδοκιμασίες πολιτών δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών Νάσος Αλευράς έξω από το γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να παρακολουθήσει την πρώτη μεγάλη προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Πλησιάζοντας στο γήπεδο, περικυκλώθηκε από μια ομάδα 20- 30 πολιτών οι οποίοι φωνάζοντας του απαιτούσαν εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ο κ. Αλευράς αν και παρέμεινε ψύχραιμος προσπαθώντας να εξηγήσει στους εξοργισμένους πολίτες τους λόγους για τους οποίους ψήφισε το Μνημόνιο 1και 2, τελικά δεν κατάφερε να μιλήσει καθώς άκουγε τις φράσεις: «Είσαι απαράδεκτος», «Μας κόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις», «Το μόνο που κάνεις στη Βουλή είναι να διαβάζεις εφημερίδες», «Αίσχος», «Ντροπή σου», «Φωτιά και τσεκούρια θέλετε όλοι» .
Μάλιστα, κάποιος θερμόαιμος του πέταξε ένα νεράντζι.
Ο κ. Αλευράς αποχώρησε εν μέσω αποδοκιμασιών, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που παρακολουθούσε το περιστατικό.





Αντι να κανουν καποιοι χιουμορ με την Χρυση Αυγη και ιστορικες αναγωγες στη Βαιμαρη κλπ, σκεφτειτε οτι αυτοι οι πανεξυπνοι (και γι αυτο επικινδυνοι) τυποι εφαρμοσαν πολιτικη δραση στο πεδιο. Κατεβηκαν στις γειτονιες, αφουγκραστηκαν την καθημερινοτητα, "επιασαν" τον κοσμο στις υποβαθμισμενες συνοικιες και χωρις ρητορείες, κερδισαν ενα ποσοστο στις δημοσκοπησεις που μοιαζει εφιαλτικο, ωστοσο αντιστοιχει -δυστυχως- σε πραγματικο πολιτικο κερδος. Στη γλωσσα των ειδωλων τους λεγεται Realpolitik. Και δεν υπαρχει στην Αριστερα, ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Δυστυχως η Αριστερα, η δε ηγεσια, ειναι στην καρακοσμαρα της, μιλαει για ιμπεριαλισμο και καπιταλισμο, και ουτε που εχει παρει χαμπαρι οτι η χωρα βρισκεται υπο κατοχη, πολοι Ελληνες τρωνε απο τα σκουπιδια, σε λιγο θα αρχισουν να πεθενουν απο την πεινα, ο κοσμος αυτοκτονει για να γλιτωσει απο την πεινα και την ανεχια, η Αθηνα εχει γεμισει με αστεγους Ελληνες, η δε βαση της Αριστερας, οσοι εχουν πλεον συνεσθιση που βρισκομαστε, δινουν μαχες οπισθοφυλακων, να σωσουν οτιδηποτε αν σωζεται, θυμιζοντας στον κοσμο οτι οι ναζιστες χρυσαυγιτες ειναι απογονοι των ταγματασφαλιτων που συνεργαστικαν το 1940-44 με τους κατακτητες ναζιστες στην Ελλαδα, και ειναι ετοιμοι και παλι να ξαναπροδωσουν!