Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σαββατο 21 Απριλιου 2012

Κανέλλη για Βενιζέλο μέσω Facebook
Απρίλιος 20 2012 17:57
Eπίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για τα όσα λέει και υπόσχεται, αλλά και για το ύφος που έχει υιοθετήσει, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η κα Κανέλλη, με μια ανάρτηση στην σελίδα της στο Facebook, χαρακτηρίζει τον κ. Βενιζέλο ως "ηθικό αυτουργό στο έγκλημα κατά του λαού" και τον ειρωνεύεται για τα...παρακάλια του προς τους βουλευτές.
Η βουλευτής του ΚΚΕ, κάνει λόγο για προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να κατέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τους... "συνένοχους" (όπως τους χαρακτηρίζει) στη Βουλή και καλεί το λαό να μην παγιδευθεί από τα τεχνάσματα του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ολόκληρη η ανάρτηση της Λιάνας Κανέλλη
"Τι ρίγη συγκίνησης απλώθηκαν στη δημόσια σκηνή - κοινοβούλιο! Τι πατριωτικό πάθος έβγαλε όλο το γέλιο το μαύρο που κρύβει ο οργισμένος άνεργος στο φυλλοκάρδι του! «Πρώτη φορά έχω ακούσει υπουργό Οικονομίας να παρακαλάει σπαρακτικά τους βουλευτές να σταθούν όλοι μαζί στο ύψος των περιστάσεων...», υπογραμμίζει με στόμφο ο τηλεπαρουσιαστής.
Ο λόγος, βεβαίως, για τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος όντως εκλιπάρησε, χωρίς να απαλλαγεί ούτε λεπτό από το αλαζονικό επιτηδευμένο ύφος του παντογνώστη που απευθύνεται σε κατώτερης νοημοσύνης κοινό από έδρας μάλιστα. Τι ζητιάνεψε στα πλαίσια μιας καλοσχεδιασμένης πολιτικής της εικόνας του ο εκπεσών καθηγητής;
Στην πραγματικότητα απαίτησε τη λογιστική διανομή της ηθικής αυτουργίας στο έγκλημα κατά του λαού που συντελείται με ιδιαζόντως απεχθή τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια. Στην ουσία ζήτησε να χαμηλώσουν τους ρητορικούς υποκριτικούς τόνους ψευδοαντιπολίτευσης οι συνεταίροι και συνένοχοι του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. Θέλει αποδόμηση και μετάφραση αυτή η συμπεριφορά. Πριν παγιδευτούν πολίτες θεατές, άνθρωποι με φιλότιμο ή επαρκή αφέλεια, από το ιδιότυπο «σας παρακαλώ»...
Ας γυρίσουμε το ρολόι πίσω στα σκοτεινά μεσαιωνικά χρόνια, εκεί που πραγματικά δουλεύει εδώ και αρκετόν σύγχρονο καιρό. Μια μάζα εξαθλιωμένων εργαζομένων, δούλων στα χωράφια και τα σπίτια τα υποστατικά των αφεντάδων προσκαλείται σε δημόσια εκτέλεση. Δικαστές, παπάδες και δήμιοι επί σκηνής. Το πλήθος μουγγό και μουδιασμένο, πιο πολύ συμπονάει τους μελλοθάνατους παρά περιμένει το ψίχουλο που θα διανεμηθεί μετά το τέλος της τελετής. Κι ο ντελάλης του αφεντικού «παρακαλεί» με στεντόρεια φωνή το πόπολο να ζητωκραυγάσει την ώρα που θα τεντώνεται το σκοινί. «Παρακαλεί» να ξεχαστεί ποιος έδωσε τη διαταγή, ποιος εξέδωσε την ετυμηγορία, ποιος εκτέλεσε την ποινή και, κυρίως, ποια είναι τα θύματα κάτω απ' τις κουκούλες με τη θηλιά περασμένη στο λαιμό. Γιατί το πλήθος δεν πρέπει να δει τον αδερφό και το γονιό, τη μάνα και το παιδί του, το φίλο και διπλανό του εργάτη να δολοφονείται. Δεν είναι καινούριο το έργο. Είναι παμπάλαιο. Κουκούλες θυμίζω ότι σε όλες τις βάρβαρες εκτελέσεις, σ' όλα τα θέατρα επίδειξης δύναμης των αρχόντων σε βάρος των λαών, φοράνε ταυτόχρονα και οι δήμιοι και τα θύματα.
Οι μεν για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους συνεχώς κι απρόσκοπτα ζώντας ανενόχλητοι μέσα στις κοινωνίες. Τα δε θύματα για να μη μένει το πρόσωπό τους στη μνήμη των θεατών ως προειδοποίηση ότι ο καθένας θα μπορούσε να αντικρίσει το θάνατο σ' ένα ικρίωμα αν δεν παραμένει συμμορφούμενος κι απρόσωπος μέσα στο πλήθος των αδρανών θεατών...
Το καπιταλιστικό θέατρο της βαρβαρότητας πάντα δανειζόταν απ' το τσίρκο κουστούμια, στολές, γκριμάτσες και τελετουργικά τερτίπια, ακροβατισμούς και εξόφθαλμες αποκοτιές, ανθρώπους με ευλυγισία λάστιχου κι όλα όσα απαιτούνται για να κολάζεται το έγκλημα και να δικαιολογείται το επόμενο. Τα δε πυροτεχνήματα, τα προκαθορισμένα τυχαία «θαύματα» δε λείπουν από καμιά βάρβαρη εποχή. Ετσι την κρίσιμη στιγμή, που το ικρίωμα κινδυνεύει να γκρεμοτσακιστεί απ' το βάρος των θυμάτων και τη βουή του οργισμένου πλήθους, σκάει η φανφάρα των συνοικιακών εκβιαστών και τοκογλύφων σε μια πόλη. Για να ξεχάσει για λίγο το πόπολο πως πληρώνει με φτώχεια κι εξευτελισμούς, με πείνα κι ανεργία, τους άλλους, τους μεγάλους τοκογλύφους, τους κερδοσκόπους και φονιάδες, εκείνα τα αφεντικά που αιώνες μετά, τους είπανε με τ' όνομά τους οι εργάτες, μέχρι και τα παιδιά. Οι καπιταλιστές είναι που παρακαλάνε να μείνουν οι κουκούλες, οι μάσκες στη θέση τους κι έτσι δήμιοι και θύματα μαζί να συμμετέχουν στην τελετή που στο επίκαιρο ικρίωμα τη βάφτισαν «πατρίδα σε κρίση». Μπάχαλο την τελετή συναίνεσης. Μπάχαλο και ματαίωση της ταξικής συναίνεσης που στέλνει στην κρεμάλα πάντα τον ίδιο «κοινωνικό εταίρο» άμα ξεχάσει ν' αντιστέκεται. Γιατί το μόνο παρακαλώ είναι προς εκείνον τον ήλιο το νοητό κι εκείνη τη μυρσίνη τη δοξαστική που θυμιατίζει στο Αξιον Εστί ο ποιητής και ψάλλει: Μη παρακαλώ σας, μη λησμονάτε τη χώρα μου".




Δημοσιεύθηκε: απο Τυπογραφος Παρ Απρ 20, 2012 1:52 pm Θέμα δημοσίευσης: ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στο ψηφοδελτιο της ΧΑ στην Α θεσσαλονικης υπαρχει και το ονομα του Ιωαννιδη Μακη - Μαθηματικος. Ο Ιωαννιδης ειναι γιος ανταρτη αριστερου, βιβλιοδετη. Ηταν μελος του ΚΚΕ και μαλιστα μεχρι το 1988 ηταν στο ΚΜΕ. Δυστυχως καταντησε ενα ανθρωπομορφο τερας, μελος των νεοναζι. Καταντια.


Νέες συγκρούσεις στο Μπαχρέιν
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 11:03
Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε σιιτικά χωριά του Μπαχρέιν κοντά στο σιρκουί του Σάχιρ, που θα διεξαχθούν σήμερα οι προκριματικοί της Φόρμουλα 1. Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις εισόδους των χωριών Καρζάκαν, αλ Μαλικίγια, Ντουμιστάν και Σάντα, τα οποία βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σιρκουί. Κάποιοι από τους διαδηλωτές φορούσαν κουκούλες, ενώ άλλοι φορούσαν σάβανα στα οποία είχαν γράψει «είμαι ο επόμενος μάρτυρας». Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι νεαροί έκαψαν λάστιχα και έκλεισαν τους δρόμους που συνδέουν τα χωριά τους, ενώ πέταξαν και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης. Το πλήθος στη διάρκεια διαδηλώσεων που διοργάνωσε το κίνημα «Νέοι της 14ης Φεβρουαρίου» φώναξε συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «Κάτω ο Χάμαντ», αναφερόμενοι στον βασιλιά του Μπαχρέιν Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα. Το κίνημα αυτό έχει καλέσει σε «τρεις ημέρες οργής» με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν με το σύνθημα «Όχι στη Φόρμουλα του αίματος». Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, χθες Παρασκευή, πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών, η αστυνομία διέλυσε με τη βία χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην περιοχή Μπουντάγια, 4 χιλιόμετρα δυτικά της Μανάμα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. Εξάλλου, λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, που ζητά συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το σιρκουί του Σάχιρ όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή ο αγώνας της Φόρμουλα 1.



Αντιδράσεις σε γελοιογραφία για την γενοκτονία των Αρμενίων στη Γαλλια
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 09:00
Tην έντονη αντίδραση τουρκικής καταγωγής μαθητών σε γαλλικό σχολείο προκάλεσε σκίτσο σχετικό με την γενοκτονία των Αρμενίων. Το επίμαχο σκίτσο παρουσιάστηκε από καθηγητή σε λύκειο στην πόλη Montbéliard και δείχνει έναν Τούρκο να μεταφέρει ένα καλάθι γεμάτο νεκροκεφαλές το οποίο αναγράφει «Αρμενική Γενοκτονία», ανηφορίζοντας προς την… ΕΕ. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ιστορίας και γεωγραφίας ο καθηγητής παρουσίασε το επίμαχο σκίτσο και ρώτησε τους μαθητές «τι καταλαβαίνετε από αυτό το σκίτσο; Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ σύμφωνα με αυτό;» Πίσω από τον τούρκο, ένας γάλλος που μοιάζει με τον Σαρκοζί, προσθέτει μια ακόμη νεκροκεφαλή στο γεμάτο καλάθι. Δύο μαθητές τουρκικής καταγωγής αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία, και ο καθηγητής δικαιολογήθηκε ότι το σκίτσο δεν ήταν δική του πρωτοβουλία αλλά τμήμα του σχολικού προγράμματος. Οι οικογένειες των μαθητών προσέφυγαν σε τουρκικό ίδρυμα κατά του… ρατσισμού το οποίος θα καταθέσει διαμαρτυρία στο γαλλικό υπουργείο Παιδείας για την αφαίρεση του σκίτσου από το σχολικό πρόγραμμα.




Εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Αττική και Β. Ελλάδα
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 22:34
Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 21/4: - Στη Ν. Μάκρη (Δήμος Μαραθώνα), εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 18.00, στο (πρώην) Δημαρχείο της Ν. Μάκρης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-Στη Βέροια, συζήτηση πάνω στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 12.00, στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές Αναστασία Μουσκεφτάρα, ειδική παιδαγωγός-ψυχολόγος, Θωμάς Σουνάπογλου, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, Ντίνος Πασχούλας, δάσκαλος. Θα ακολουθήσει συντροφική κουζίνα.
-Στη Νάουσα, συζήτηση με θέμα «Μετά τις εκλογές τι; Υπάρχει άλλος δρόμος;», στις 20.00, στην Εύξεινο Λέσχη. Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και οι υποψήφιοι βουλευτές Αναστασία Μουσκεφτάρα, ειδική παιδαγωγός-ψυχολόγος, Θωμάς Σουνάπογλου, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, Ντίνος Πασχούλας, δάσκαλος.
-Στην Κοζάνη, θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Κοζάνης, στο Εργατικό Κέντρο, στις 18.00. Κυριακή 22/4:
-Στην Αρτέμιδα (Σπάτα-Αρτέμιδα), εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 11.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Αρτέμιδας (3η στάση Βραώνας). Θα μιλήσει ο Βασίλης Συλαϊδής, συνδικαλιστής, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-Στην Έδεσσα, εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 19.30, στο Καφενείο Βυζάτης. Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας Νίκος Λουσιώτης.
-Τούμπα Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με θέμα «Οι αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Ελλάδα του Μνημονίου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στις 18.00. Θα μιλήσουν οι Μπάμπης Κουρουνδής και Κώστας Γούσης.






Οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Ρούσης και Σπύρος Μαρκέτος, αλλά και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, Μαρία Στύλλου, Αλέκος Βερναρδάκης και Γιάννης Φελέκης, περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το πολιτικό της πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές παρουσίασε σήμερα το κόμμα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Μεταξύ των υποψηφίων είναι και οι π...ανεπιστημιακοί: Παναγιώτης Σωτήρης, Τίνα Ζορμπαλά και Σπύρος Σακελλαρόπουλος, οι δημοσιογράφοι: Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Βατικιώτης, Κώστας Σαρρής, Κατερίνα Θωίδου, Τάσος Αναστασιάδης και ο διευθυντής της εφημερίδας ΠΡΙΝ Γιώργος Δελαστίκ. Επίσης, οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Γιάννης Ραχιώτης, ο Χρήστος Τουλιάτος από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ο Παναγιώτης Μαυροειδής από την Πρωτοβουλία ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ, ο Δημήτρης Δεσύλλας, πρώην ερυρωβουλευτής και νυν περιφερειακός συμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας “Εργατική Αλληλεγγύη”, ο Τάσος Αναστασιάδης, συντονιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων, ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της “Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο”, ο Τάσος Κατιντσάρος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Να σημειωθεί ότι στην επιστολή αποδοχής της υποψηφιότητάς του ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων σημειώνει «Αποφάσισα να αποδεχτώ την άκρως τιμητική για μένα πρόταση να κατέβω υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλοντας με την υποψηφιότητά μου αυτή να την ενισχύσω ολόπλευρα και ολόψυχα ως τη δύναμη εκείνη που ανταποκρίνεται με την μεγαλύτερη συνέπεια στα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, να την ενισχύσω ως την τη πιο συνεπή, αγωνιστική, μετωπική, αδογμάτιστη, αγνή, αριστερή δύναμη».




ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ! ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!
Ελεος με την Αποχη - Λευκο - Ακυρο...
Οποιος απαρνιεται το τελευταιο και σημαντικοτερο δικαιωμα ενος πολιτη σε μια Δημοκρατια, ας μην γκρινιαζει για αυτα που παθαινει απο οσους εξελεξαν αυτοι που ψηφιζουν!
Να ζητησει ασυλο σε αλλες χωρες όπου δεν γινονται εκλογες...
Οι πολιτες που μενουν εδω, ΨΗΦΙΖΟΥΝ! Αλλα....
Μακρυα απο οσους ψηφισαν τα μνημονια
μακρυα απο τους ναζιστες της Χ.Α!






 
Η οικογένεια του πρώην υπ. Ναυτιλίας Γ. Διαμαντίδη αγόρασε ακίνητα αξίας 1.170.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες!

Η οικογένεια Διαμαντίδη, ο οποίος έμεινε μόνο 10 μήνες στο υπουργείο Ναυτιλίας –

έκανε τις συγκεκριμένες αγορές στο διάστημα Οκτωβρίου του 2011-Ιανουαρίου του 2012 την ώρα που οι πολίτες στενάζουν κάτω από τη μπότα του Μνηνονίου.
Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος»-τον "τσάκοσαν" οι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα ο Δημ. Μαρκόπουλος- για τον αιφνίδιο (νέο)πλουτισμό της οικογένειας του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη η οποία εν μέσω κρίσης απέκτησε πολυτελή ακίνητα στη Σαρωνίδα -με θέα πιάτο τη θάλασσα- αντί... 1.170.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο πόθεν έσχες το ζεύγος Διαμαντίδη δηλώνει κοντά στα 120.000 ευρώ σε λογαριασμούς. Βέβαια σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς των ακινήτων τα παιδιά και η σύζυγος του Διαμαντίδη ζήτησαν και έλαβαν δάνειο 800.000 ευρώ από την γαλαντόμα Εμπορική Τράπεζα!
 
 





ΤΣΕΧΙΑ
Πανεθνική συγκέντρωση κατά των μέτρων λιτότητας
ΠΡΑΓΑ.-- Πανεθνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται σήμερα το μεσημέρι στην τσεχική πρωτεύουσα, την Πράγα, με σύνθημα «σταματήστε την κυβέρνηση». Τη διαμαρτυρία έχουν κηρύξει η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων της Τσεχίας και της Μοραβίας «CMKOS» και άλλες 20 οργανώσεις και ομάδες πρωτοβουλίας. Κύρια αιτήματα είναι να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα ξεδιπλώθηκαν μια σειρά από συγκεντρώσεις και συζητήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας στα πλαίσια της εβδομάδας κινητοποιήσεων μπροστά στη σημερινή πανεθνική συγκέντρωση. Σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση καλεί και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας, καθώς και η Ενωση Νέων Κομμουνιστών Τσεχοσλοβακίας (SMKC).
Η συμβιβασμένη ηγεσία της «CMKOS» - που στηρίζει κυρίως τους «αντιπολιτευόμενους» Σοσιαλδημοκράτες - αναγκάστηκε να διοργανώσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε από τους εργαζόμενους, που είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Μέτρα που οδηγούν σε αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ, νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, «πάγωμα» των συντάξεων, αλλά και μείωση των επιδομάτων στέγασης για τους ηλικιωμένους, καθώς και αύξηση των φόρων σε όσους συνταξιούχους εργάζονται υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης. Σημειώνεται, πως η ηγεσία της «CMKOS» - που συμμετέχει εδώ και χρόνια στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» - αποχώρησε απ' αυτόν στις 23 Μάρτη υποστηρίζοντας πως δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα για τις περικοπές και τα μέτρα.
Στη σημερινή συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και φοιτητές που αντιδρούν ενάντια στη μεταρρύθμιση της Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση, με επιβολή διδάκτρων 3.000 - 3.500 κορονών (121-141 ευρώ) το εξάμηνο στα κρατικά πανεπιστήμια, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας και τη σύνδεσή της με τις επιχειρήσεις, αντικαθιστώντας τους ακαδημαϊκούς από εκπροσώπους της κυβέρνησης και επιχειρηματίες στα διοικητικά όργανα ιδρυμάτων.
 
 ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ήπειρος της Αφρικής «κάθεται» πάνω από μία τεράστια υπόγεια δεξαμενή πόσιμου νερού σε 100πλάσια ποσότητα απ' αυτή που υπάρχει στην επιφάνεια, υποστηρίζει άρθρο επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Επιστολές Περιβαλλοντικής Ερευνας».










 
Δημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 20, 2012 9:09 pm Θέμα δημοσίευσης: Η Χρυσή Αυγή μαζί με στρατιωτικό άγημα στο Μεσολόγγι!
Δυστυχώς δεν ήθελε και πολύ και οι φασιστικές νεοναζιστικές συμμορίες αποθρασύνθηκαν εντελώς. Από τη μία η καθημερινή προβολή τους στα γκάλοπ και από την άλλη η εμφάνιση με νέους γκεμπελικούς όρους της πλασματικής απειλής των μεταναστών και το αυγό του φιδιού επωάστηκε. Λέγεται Χρυσή Αυγή και για αυτή μπορούν να είναι περήφανοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΜΜΕ και όσοι επενδύουν στη μετατροπή της λαϊκής οργής σε εκφασισμό της κοινωνίας. Τα γεγονότα στην επέτειο της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου είναι ένα δείγμα στη δραματική τροπή των πραγμάτων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων, το στρατιωτικό άγημα που συμμετείχε στην παρέλαση είχε συνοδεία από 30 περίπου ροπαλοφόρους φασίστες! Με την ανοχή αξιωματικών και αστυνομίας συμμετείχαν ουσιαστικά στην παρέλαση. Η ομάδα των χρυσαυγιτών κραύγαζε την ώρα του εθνικού ύμνου θυμίζοντας παραστρατιωτική οργάνωση. Στο τέλος επιτέθηκαν φραστικά στους αμήχανους φαντάρους επειδή δεν φώναζαν δυνατά στον εθνικό ύμνο. Δεν χόρτασαν τα ακροδεξιά αυτιά τους εθνικιστικά ντεσιμπέλ. Ακόμη όμως πιο ανησυχητική ήταν η στάση των αξιωματικών που αντί να προστατεύσουν τους φαντάρους τους έκραξαν από πάνω για τον ίδιο λόγο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αντιστράτηγος Α/ΓΕΣ Ζιαζιάς τι έχουν να πουν για την συνύπαρξη Στρατιωτικού Αγήματος και Νεοναζιστών; Έτσι τιμούν αυτοί την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου; Ή μήπως αποδεικνύεται το κουστούμι του υπουργού ταιριάζει με τη φαιοπράσινη στολή του τραμπούκου συμμορίτη;
Απαιτούμε τη διερεύνηση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των αξιωματικών που είχαν την ευθύνη του στρατιωτικού αγήματος.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ








Μαρουσι
από από τηλ 18:35, Σάββατο 21 Απριλίου 2012
ΕΞΩ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
Σύντροφοι και συντρόφισσες αντιεξουσιαστες κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το Δημαρχείο Αμαρουσίου, με σκοπό να αποτρέψουν την σημερινή ομιλία του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Μ.Χρυσοχοϊδη.
συνέχεια
από από τηλ 18:54, Σάββατο 21 Απριλίου 2012
Μόλις τώρα μπλέδες την έπεσαν στον κόσμο. Πραγματοποιούνται συγκρούσεις έξω από το Δημαρχείο
από .. 19:03, Σάββατο 21 Απριλίου 2012
γύρω στα 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο μοιράζοντας κείμενα, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.
τα σκυλιά του Χρυσοχοίδη τους την έπεσαν και μάζεψαν 4 άτομα
από από τηλεφωνική επικοινωνία, 19:17, Σάββατο 21 Απριλίου 2012
οι μπάτσοι προσήγαγαν 7 άτομα και τους πάνε προς ΓΑΔΑ
από * 19:22, Σάββατο 21 Απριλίου 2012 
Αυτη την στιγμή μαζεύεται κόσμος έξω απο ΓΑΔΑ
δεν ξέρουμε αν ειναι συλλήψεις η προσαγωγές. Πανε δικηγοροι αυτη τη στιγμη στην
ΓΑΔΑ

Τελικα αφεθηκαν ολοι ελευθεροι.
προσαγωγή για λήψη video!
από bb 20:05, Σάββατο 21 Απριλίου 2012
Μία κυρία την μαζέψαν γιατί αποπειράθηκε να τραβήξει βίντεο με τις γιούχες!
 



ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ:Φασιστική αστυνομική και κρατική βία διαρκείας σε ντόπιο
από Διονύσης Γοργογιάννης 11:27, Σάββατο 21 Απριλίου 2012
Προσπαθώ ακόμη να συνέλθω από το ΣΟΚ. Το γεγονός βασανίστηριο για μένα κράτησε σχεδόν δυο ολόκληρα μερόνυχτα...Το σώμα μου ακόμη πονάει αφόρητα από τα χτυπάματα των ροπάλων τους και από τις κλωτσιές τους.Σε ένα κελί το πολύ έξι τετραγωνικών μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους.Σε ένα κολαστήριο που μέχρι πριν λιγες μέρες αγννούσα ότι είναι τέτοιο...
Ας μου συγχωρεθεί που καθυστέρησα ελαφρά την δημοσιοποίηση-καταγγελία αυτού του γεγονότος όμως ελπίζω ότι όσοι διαβάσουν το περιέχομενο αυτής της καταγγελίας θα δείξουν επιείκεια για αυτό.Δημοσιεύω αυτή την καταγγέλια επώνυμα καθώς δεν νιώθω πια κανένα φόβο για τον φασισμό τους και η οργή έχει πονέσει τα μιλλήγγια μου.Την υπερασπίζω με όλο τον πόνο του βιώματος μου κι έχοντας πλήρως μεταμορφωθεί από την επίδραση του.
Εγώ ο ίδιος είμαι ο παθόν και το θύμα αυτής της ιστορίας με όργανα βασανιστηρίου μου και θύτες μου τους μπάτσους του κράτους (με πρώτους τους ΔΙΑΣ) και ένα κτίριο κολασηριο -αυτό της Πέτρου Ράλλη- το Μεταγωγών. (εκεί δηλαδή που στιβάζονται μόνο μετανάστες...)
Όμως ας τα πάρουμε με την σειρά τους.
Την Τρίτη (ή ήταν Τετάρτη; Το τρομερό με αυτό που έπαθα είναι ότι έχασα πλήρως την αίσθηση του χρόνου και την φυσιολογική διαδοχή των ημερών...Επίσης η μνήμη μου δεν λέει να βάλει σε πλήρως τακτοποιημένη σειρά όλα αυτά που μου συνέβησαν καθώς μου συνέβησαν τόσα πολλά σε δυο μέρες και με τέτοια τρομερή διαδοχή που όλο αυτό έχει γίνει ένα κουβάρι φρέσκων αναμνήσεων μέσα μου...)
17 Απρίλη βρισκόμουν στην περιοχή του Βοτανικού για να βγάλω ένα έξτρα μεροκάματο.
Είμαι 37 χρόνων και δουλεύω σαν εργάτης από τα 14 μου.
Από τα 22 μου δουλεύω σαν μισθωτός οδηγός φορτηγών και κάποιες φορές και ξεφορτωτής.
Δεν θα έλεγα ότι ήμουν ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος.Έχω έρθει σε κάποιες πορείες και έχω παρακολουθήσει κάποιες συνελεύσεις όμως ποτέ δεν είχα συστηματική και βαθιά σχέση με αυτά όσο κι αν μέσα μου τα ενέκρινα.Έχω διαβάσει κάποια σωστά βιβλία όμως πολύ λιγότερα από αυτά που θα ήθελα.
Η βιοπάλη και το μεροκάματο πάντα απορροφούσαν την περισσότερη ενέργεια μου και αυτό που έμενε για τα άλλα ήταν λιγοστό και αμφίβολο. Μέχρι τώρα...
Τον τελευταίο χρόνο έχουν απολύσει αρκετούς από την δουλεία που βρίσκομαι και σε μένα έχουν μειώσει κατά 40% τον μισθό μου (και όπως θα δούμε και μετά από αυτό που έπαθα τώρα κατά 70%...) και είχα ανεχτεί να είμαι πολλά χρόνια σε έναν εργασιακό χώρο χωρίς να υπάρχει σωματείο βάσης.
Τσατσος όμως ποτέ δεν υπηρξα κι ενώ ήμουν πάντα τυπικός και σωστός στην δουλειά μου και έχουν αρμέξει αμέτρητη υπεραξία από τον προσωπικό μου μόχθο τόσων χρόνων...
Κατά τις 5 το απόγευμα και νωρίτερα ήμουν με φίλους φορτηγατζήδες--είτε μισθωτούς όπως εγώ είτε μικροιδιοκτήτες με ένα-δυο φορτηγά-- και συζητάγαμε για το πόσο χάλια έχει γίνει η κατάσταση και για το πόσο χρειαζόμαστε μια νέα 12 Φλεβάρη πολύ πιο δυναμική και αποφασιστική. (με ντροπή γράφω ότι εγώ προσωπικά αλλά και αρκετοί που συζητάγαμε δεν είμασταν στις 12 Φλεβάρη κι ας είχαμε φίλους και γνωστούς που είτανε...)
Ναι στα λόγια είμαστε εύκολοι...Πίναμε και μπύρες και άλλα και είχαμε κάνει εύθυμο ζωιρό κεφάλι που μάς έβγαζε την αγανάκτηση μας.
Κάποια στιγμή αποχαιρετιστήκαμε και ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του.
Τότε πήγα να πάρω το αμάξι μου (ένα μεταχειρισμένο αγορασμένο από συγγενή με 200 ευρώ...) και να φύγω.
Το κεφάλι μου βούιζε από το μεθύσι.
Έπρεπε να περάσω ένα στοπ και δεν το πέρασα σωστά. Δεν πρόσεξα όπως έπρεπε και τράκαρα με ένα διερχόμενο αμάξι. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και υπήρχαν μόνο υλικές ζημιές.
Ο κύριος που του τράκαρα το αμάξι ήταν ένας 60 χρόνος πολύ αναστατωμένος που έσπασαν τα φώτα του αμαξιού του.
Σε λίγο πλακώνουν Διάδες.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ
Για πολύ κακή μου τύχη είχα το δίπλωμα του αμαξιού και την ταυτότητα μου στο φορτηγό της δουλειάς αυτό που δουλεύω καθημερινά για 8ωρο.Τα είχα ξεχάσει πρόσφατα εκεί γιατί είχε χρειαστεί να τα πάρω μαζί μου για μια δουλειά του δημοσίου. (γραφειοκρατικής φύσεως)
Οι ΔΙΑΔΕΣ είναι 4 σε δυο μηχανές και με κυκλώνουν. Μου ζητάνε χαρτιά. Τους φωνάζω το όνομα μου (να συστηθώ και σε εσάς, ονομάζομαι Διονύσης Γοργογιάννης είμαι Έλληνας πολίτης και έχω υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό απ'όταν ήμουν 18 χρονών. Εκεί έμαθα να οδηγώ μεγάλα οχήματα...Ο πατέρας μου που πέθανε όταν ήμουν 6 χρονών ήταν γνωστός αριστερός της περιοχής με φυλακίσεις και βασανιστήρια.Επικαλούμαι εδώ το αυταπόδεικτο της ελληνικής καταγωγής μου για να φτύσω με λύσσα κάθε εθνικότητα και ειδικά και αυτή την εθνικότητα. Μετά από αυτό που πέρασα κατάλαβα ότι το να ζεις σε ένα φασιστικό καθεστώς ακυρώνει κάθε θετική αναφορά στην έννοια του έθνους.Το ξεφτιλίζει και το ξεμπροστιάζει αλύπητα...)
Ο ένας δείχνει να το πιστευει και νιώθω ότι θα είναι ευγενικοί μαζί μου. Πετάγεται όμως ένας άλλος από αυτούς και φωνάζει:" τι έλληνας πολίτης ρε και αηδίες!Σκατοαλβανός είσαι χωρίς χαρτιά και άστα αυτά.'
Είμαι έξω από το αμάξι κι αρχίζουν να με σπρώχνουν και να με βρίζουν. Με πετάνε σε έναν τοίχο.Με έχουν στριμώξει εκεί και οι τέσσερις και δεν έχω καμιά διαφυγή. Πνίγομαι. Ένας με έχει πιάσει από τον γιακά και προσπαθεί να με σηκώσει από αυτόν (καθόλου εύκολο καθώς από την εργασία μου και μόνο έχω δυνατή φυσική κατασκευή) ενώ οι άλλοι από πίσω τον σπρώχνουν για να στριμώξει καλύτερα εμένα!
Νιώθω ότι δεν έχω αέρα, ότι θα λιποθυμήσω. Έχω αλλάξει χρώματα...
Κάποια στιγμή σταματάνε το βασανιστήριο τους (πόσο να κράτησε άραγε;Ο χρόνος όταν σε βασανίζουν κυλά τόσο διαφορετικά...Το δευτερόλεπτο φαίνεται λεπτό ή και ώρα...)
Συνεχίζουν το βρισίδι. (όπως σκατοαλβανέ, βρωμολαθρομετανάστη, γαμημένε ξένε που θα τρακάρεις και αμάξι κλπ) αλλά τουλάχιστον έχει σταματήσει ο πνιγμός.
Στο διάστημα που με στραγγάλιζαν φώναζα όσο μπορούσα βοήθεια με σκοτώνουν ενώ τους θύμιζα διαρκώς ότι είμαι έλληνας πολίτης και να πάμε στο φορτηγό να τους δείξω τα χαρτιά μου. Όμως κανείς δεν βρέθηκε να με βοηθήσει. Είμασταν και σε απόμερο στενό που δεν κυκλοφορούσαν πολλοί άνθρωποι...
Όταν επιτέλους σταμάτησαν, ήρθε περιπολικό και με πήρε για να με πάει που; στο μεταγωγών στην πέτρου ράλλη με την στάμπα του λαθρομετανάστη που δεν έχει χαρτιά.
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΑ (απο μια παρεξήγηση και καλά...) στο ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ABU GRAIB...ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ-ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ...
Eικόνες που έχω συγκρατήσει στο μυαλό μου ενώ με πήγαν εκεί...
Ένα μεγάλο προαύλιο φυλακής με πάρα πολύ κόσμο εκεί και πάρα πολλούς μαύρους.
Μπάτσοι όλων των ειδών με πολεμικό εξοπλισμό και αλεξίσφαιρα παντού.
Ο δεύτερος (ή ήταν ο τρίτος;) όροφος που με πήγαν. Ένας όροφος με δεκάδες μικροσκοπικά κελιά το καθένα με 6 τετραγωνικά και από 4 εώς 6 ανθρώπους στο καθένα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς νιπτήρα χωρίς τίποτα...
Μια αποκρουστική πόρτα στο καθένα με κάγγελα.
Δημόσια τουαλέτα ορόφου χωρίς κι αυτή να έχει νιπτήρα ή σαπούνι(και μετά αυτοί οι αλήτες θα πουν για υγειονομική βόμβα των 'λαθρομεταναστών'...) ενώ οι χέστρες ήταν οι λεγόμενες τούρκικες. σε κακή κατάσταση.
Με πέταξαν σε ένα τέτοιο κελί χωρίς πρώτα έστω να με ανακρίνουν και να εξετάσουν αν είμαι ή όχι μετανάστης. (αλλά αυτό το μέρος δεν αξίζει για κανένα ανθρώπινο ον. Θέλει όλο κατεδάφιση και απελευθέρωση όσων είναι εκεί μέσα...)
Μου πήραν το κινητό και αγνόησαν επιδεικτικά τις εκκλήσεις μου να πάρουν κάποια τηλέφωνα που θα πιστοποιούσαν ότι είμαι ντόπιος, γεννημένος εδώ, έλληνας πολίτης...
Και έμεινα εκεί χωρίς ένας να έρθει για περίπου 6-7 ώρες. (πώς να ξέρεις πόση ώρα πέρασε;Τα κινητά είχαν κατασχεθεί...)
Εκεί ήταν μαζί μου σε έναν ασφυκτικά πνιγερό και μικρό χώρο άλλα τρεις άνθρωποι που όπως έμαθα ήταν για καιρό εκεί. Με τους δυο μίλησα και τα είπαμε. Ο ένας ήταν Κούρδος και άλλος Ιρακινός. Ο άλλος δεν έμαθα τι εθνικότητα είχε, υπέθεσα Αλβανός.
Ήταν εκεί για ψύλλου πήδημα. Δεν είχαν χαρτιά. Αδύνατοι και νευρώδεις, φαίνονταν ότι είχαν περάσει πολλά και ήξεραν πολύ καλά ελληνικά ώστε η συζήτηση γινόταν αβίαστα.
Όταν έμαθαν τι μου είχε συμβεί, αρνήθηκαν να το πιστέψουν! Μετά όμως ξανασκέφτηκαν ότι ένα καθεστώς που είναι φασιστικό θα χτυπήσει το ίδιο και τους ντόπιους και κανείς δεν είναι ασφαλής από αυτό το κράτος...
Μετά λοιπόν από 6-7 ώρες εμφανίστηκε ένας σαν διοικητής ένα πράμα και μου παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα. Του διαμαρτυρομαι γι' αυτό που μου έχει συμβεί και με διαβεβαιώνει ότι σύντομα θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση...
(πόσο σύντομα ήταν;; Πέρασα άλλες 30 ώρες σε αυτό το κελί κι ενώ υποτίθεται ότι χάρη στην πληροφορική η ταυτοποίηση δακτυλικών γίνεται σε δευτερόλεπτα!Να φταεί άραγε ότι έχουν windows οι υπολογιστές τους ή απλά αδιαφόρησαν και με έγραψαν όσο δεν πάει;Ή και τα δυο;)
Αφού λοιπόν μου πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα εγώ περίμενα ότι απο λεπτό σε λεπτό θα είμαι ελεύθερος.
Αμ δε! Οι ώρες πέρναγαν και δεν γινόταν τίποτα.
Μια στεναχώρια με είχε καταβάλει. (και κατάλαβα στο ακέραιο της κυριολεκτική της έννοια.Πώς να μην σε πλακώσει η στεναχώρια σε έναν τόσο στενό χώρο;)
Οι ώρες περνούσαν και κάποια στιγμή ο Κούρδος που ήταν μαζί άρχισε να τρελαίνεται.
Πολύ λογικό μετά από τόσο εγκλεισμό σε αυτή την ανθυγειινή σκατότρυπα...
Άρχισε να φωνάζει στους μπάτσους και να τους βρίζει:"κωλόμπατσοι δεν αντέχω άλλο, άντε γαμηθείτε, θέλω την ελευθερία μου ρε καριόλησες " και άλλα τέτοια σε άψογα ελληνικά.
Οι μπάτσοι φύλακες δυο ντερέκια 120 κιλά ο καθένας καράφλες χρυσαυγιτόφατσες είπαν στην αρχή με μια μεταλική φωνή να σκάσει και να δεχτεί την θέση του.
Μετά δεν μίλησαν...
Ξαφνικά η πόρτα του κελιού άνοιξε και μπαίνουν αυτές οι δυο ντουλάπες με ροπάλα στα χέρια και αρχίζουν να χτυπάνε ανηλεώς.
Μιλάμε για πολύ ξύλο.
Προς τιμή τους ο άλλοι δυο μετανάστες μπήκαν μπροστά για να μην τις φάει όλες ο Κούρδος. Εγώ ήμουν τρομοκρατημένος και δεν είχα καθολου αυτό το σθένος.
Όμως έστω και ξώφαλτσα έστω και γιατί ήμουν κι εγώ στο κελί, έφαγα πολλές, πάρα πολλές.
Κλωτσιές στα πόδια και στους προσαγωγούς, ροπαλιές στον αυχένα, στην πλάτη και στο κεφάλι και άλλες κλωτσιές και άλλες ροπαλιές.
Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό!Όσο το έζησα μου φάνηκε αιώνας. Μετά πιο αποστασιοποιημένα υπολόγισα ότι κράτησε τουλάχιστον 6 λεπτά και παραπάνω.
Μιλάμε για ξύλο από καράφλες πληρωμένους του Ελληνικού κράτους, που τέτοιο δεν ξαναθυμάμαι. Και είμαι άνθρωπος της βιοπάλης και έχω δει πολλά...
Όπως είπα παρότι δεν ήμουν ο πρώτος στόχος του ξύλου, έφαγα το ξύλο της ζωής μου.
Τι να πούνε και οι άλλοι τρεις που έφαγαν δεκαπλάσιο από μένα...
Θαύμασα την ήρεμη αξιοπρέπεια τους μετά το ξύλο που έφαγαν.
Πρώτα κι ενώ φύγαν οι ανθρωποφύλακες έβρισαν πάλι για 2 λεπτά (κι όχι δεν ξαναεμφανίστηκαν οι φασιστόμπατσοι...) και μετά σώπασαν μόνοι τους και αποτραβήχτηκαν στους εαυτούς τους.
Χωρίς γκρίνιες, χωρίς βογκητά (εγώ βόγκηξα πιο πολύ από όλους τους!) αλλά και χωρίς κούφιες περηφάνιες που αντιμετωπισαν άφοβα τα ΕΣ ΕΣ...Μόνο με μια θλιμμένη σιωπηρή αξιοπρεπέστατη ενδοσκόπιση...
Και ύστερα μετά απο πολλές ώρες εμφανίστηκε επιτέλους κάποιος επίσημος του κράτους που αναγνώρισε το λάθος και αφέθηκα ελεύθερος.
Για μένα αυτή η εμπειρία είναι η πιο αποφασιστική και κρίσιμη για την ζωή μου.
Πλέον όλη η ζωή μου χωρίζεται στο πριν από αυτό και στο μετά από αυτό.
Είδα διπλά την κρατική φρίκη και τον αστυνομικό φασισμό. Κι ως έλληνας πολίτης και ως μετανάστης χωρίς χαρτιά στον ίδιο τον τόπο του...
Είδα, έπαθα, βίωσα πολλά.
Και δυστυχώς ίσχυσε σε μένα ότι αν δεν παθαίνεις δεν μαθαίνεις.
Κοιτάω την προηγούμενη ζωή μου με πίκρα και οργή. Ανυποψίαστος, αφελής, αδιάφορος...
Ζούμε ήδη σε φασιστικό καθεστώς και προσποιούμαστε ότι υπάρχει δημοκρατία και κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα...
Θυμάμαι στις ατέλειωτες ώρες σε εκείνο το κελί κι όταν εκεί έμαθα ότι πέθανε ο Μητροπάνος.Και πώς το έμαθα! Από τους μπάτσους που ήταν στον διάδρομο και πανηγύριζαν φωναχτά 'που ψόφησε επιτέλους αυτό το κομμούνι ο Μητροπάνος!'Μέσα στην κλεισούρα και στην στεναχώρια μού ήρθε ότι έξω στον δρόμο κυκλοφορούν τανκς και έχει κηρυχτεί επίσημα δικτατορία!
Είμαστε σε πόλεμο με ένα φασιστικό καθεστώς που έχει ήδη τα κολαστήρια του και ετοιμάζει και καινούργια.
Την ιστορία την δημοσιοποιώ και είναι η πρώτη φορά που γράφω.
Για την σύνταξη και την επιμέλεια του κειμένου βοηθησε τρομερά ένας καλός φίλος συγγραφέας αλλά βέβαια για τυχόντα λάθη και παραλείψεις του ευθύνομαι αποκλειστικά ο ίδιος.
Και το κείμενο έχει πολλές παραλείψεις αφού για να περιέγραφα ολοκληρωμένα όλο αυτό που συνέβη, τις προεκτάσεις και τα συμπεράσματα του θα χρειαζόμουν ολοκληρο βιβλίο.
Όμως έστω και με αυτή την εξιστόρηση νιώθω ότι αποκαλύφτηκαν πολλά.
Λεφτά δεν έχω και μετά από αυτό το γεγονός η εταιρεία που δουλεύω με υποβίβασε σε part time με ξεφτίλα λεφτά.
Αν υπήρχε ένας εισαγγελέας που θα έτρεχε το θέμα αυταπάγγελτα θα το καλοδεχόμουν. Όμως οι εισαγγελείς αυτού του καθεστώτος έδειξαν ποιες είναι οι στοχεύσεις και προτεραιότητες τους και κήρυξαν τον πόλεμο στους αυτοδιαχειριζόμενους κατειλημμένους χώρους. Άρα αυταπάτες δεν έχω.
Ούτε περιμένω απο καμιά αριστερά (ανεξάρτητα αν θα την ψηφίσω στις 6 Μάη) να με σώσει. Μόνο ξαναθυμάμαι εκείνη την συζήτηση με τους φίλους συνάδελφους φορτηγατζήδες για τις 12 Φλεβάρη λίγο πριν ξεκινήσει το βασανιστήριο για μένα. Και προσδοκώ σε αυτόν τον ξεσηκωμό. Και ξαναθυμάμαι και τους κολασμένους της γης που ήταν στιβαγμένοι σε εκείνα τα κελιά και και σκέφτομαι πόσα πράγματα πρέπει να κανει ακόμη η ανθρωποτητα για να γίνει ανθρωπότητα...
Ένα τέως ανθρωπάκι της βιοπάλης
Ένας νυν Εξεγερμένος Άνθρωπος
Διονύσης Γοργογιάννης








Ο χιτλερικός υποψήφιος της Χ.Α. στην Ηλεία
από antifa 13:34, Σάββατο 21 Απριλίου 2012
ο νοσταλγος του Χιτλερ,Αλέξανδρος Λύρης,υποψηφιος της ΧΑ στην Ηλεία,το δηλωνει οτι νοσταλγεί την γερμανική κατοχή , σηκωνοντας φωτογραφιες στο facebook με την υπο κατοχη Ακρόπολη,κατω απο τη σβαστιγκα. Αυτοι ειναι οι χρυσαυγιτες,οι δηθεν αντιμνημονιακοί. Σκατά στους φαιστες,του Νεοναζί και του Χιτλερικους. Τσακίστε τους όπου τους βρείτε
 
 
 
 
 
 
 
 
Μαθήματα νεοφιλελεύθερου ήθους από τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο19/04/2012
Δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει στα κρυφά ή στα φανερά ο Μητροπάνος , η μουσική και γενικότερα η ιδεολογία που υπηρετούσε. Το να ισχυρίζεσαι ωστόσο προσβάλλοντας έναν νεκρό που δεν μπορεί να απαντήσει ότι αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η ..ομοφοβία του (!) για να δικαιολογήσεις κυρίως την ακινησία και τον ακραίο συντηρητισμό της δικής σου σκέψης απέναντι στο ρεύμα που εκφράζει ο Μητροπάνος αποτελεί λάσπη του χειρίστου είδους.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος φυσικά είναι γνωστό σε όλους όσους τον γνώριζαν ότι δεν είχε καμία αντιπάθεια ή φοβικά συνδρομα απέναντι στους ομοφυλόφιλους, άλλωστε πολλοί από τους πιο στενούς του φίλους και συνεργάτες ήταν γκέι.
Ο καθένας με τον πολιτισμό που του αξίζει. Ο φιλελεύθερος N. Καρβέλας, (φίλος του Γρηγόρη) άλλωστε είναι γνωστός στο πανελλήνιο για την λεπτή ανεκτικότητα του και την αγάπη απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό ή ξένο!
Δεν μπορούν να κρύψουν την απέχθεια και το μίσος τους τα φερέφωνα του συστήματος για το λαϊκό πολιτισμό που συμβόλιζε ο Δημήτρης Μητροπάνος.
«…Δημήτρης Μητροπάνος. …
η υπέροχη λαική φωνή ενός ομοφοβικού…» ήταν το μικρόψυχο και πικρόχολο σχόλιο του προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην προσωπική του σελίδα στο facebook μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του τραγουδιστή.

Ο Βαλλιανάτος παίζει για μια ακόμα φορά το παιχνίδι της πρόκλησης στο οποίο είναι “
μανούλα” από τότε που έστηνε μαζί με τον Ευαγγελάτο τηλεοπτικά δικαστήρια για να προωθήσει τα rave πάρτι που διοργάνωνε και μοιράζονταν χαπάκια. Από τότε που ήταν αναπόσπαστο επαγγελματικό στέλεχος του «βαθιού ΠΑΣΟΚ» άσχετα αν ήταν ή όχι οργανικό μέλος του, διορισμένος στη γραμματεία Νέας Γενιάς, ή αργότερα σαν εκπρόσωπος της “κοινωνίας των χρηματοδοτούμενων πολιτών” (!!) ή «σύμβουλος επικοινωνίας»σε άλλα πόστα. Το 2012 τον βρίσκει στη θέση του Προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας μιας ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης γκρούπας που φτιάχτηκε στον ιντερνετικό σωλήνα και ποτέ δεν απέκτησε καμία γείωση με την ελληνική πραγματικότητα παρά τις προσπάθειες των εμπνευστών της. Στις Ευρωεκλογές του 2009 είχε πάρει μόλις 4.000 ψήφους και ποσοστό 0,08%, τέταρτο κόμμα από το τέλος. Τώρα κατεβαίνει μαζί με την επίσης ψωραλέα Δράση του 74χρονου Στέφανου Μάνου. Βρίζοντας έναν τραγουδιστή που ο χαμός του συγκίνησε εκατομμύρια ίσως κερδίσει μερικά επιπλέον λεπτά δημοσιότητας στην προεκλογική του εκστρατεία. Να τα χαίρεσαι Γρηγόρη.