Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τεταρτη 12 Μαρτιου 2014


Τύπος και (;) υπογραμμός...
Το μόνον που σώζει τον Τύπο σε όλες του τις μορφές, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, αλλά κυρίως τις εφημερίδες, είναι ότι όσα ψέματα κι αν γράψει κάποιος, κάποιος άλλος θα γράψει την αλήθεια.
Αρθρογράφος: Στάθης
Κλεισμένοι στο καβούκι της κρίσης βράζουμε ο καθένας στο καζάνι του και ψηνόμαστε όλοι μαζί στο τηγάνι της Τρόικας, με ολίγον λαδί από «ελιά» (νοθευμένο με σπορέλαιο καθώς θέλει ο ΟΟΣΑ) και πιπέρι στο στόμα από τα ΜΜΕ του καθεστώτος σ’ όποιον αγανακτήσει και βγει σε καμιά πλατεία ακατάγραπτος, ακηδεμόνευτος, ακαταχώριστος - δεν διαβάζουμε κι εφημερίδες, μαθαίνουμε συνήθως τα «χοντρά» νέα έτσι όπως τα πλασάρει το καθεστώς κυρίως μέσα απ’ τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Εκεί που συνήθως το σκορ πληροφόρηση - προπαγάνδα είναι 0 - όσα θέλετε.
Βεβαίως (είπα «δεν διαβάζουμε κι εφημερίδες») και στις εφημερίδες του καθεστώτος της διαπλοκής τα ίδια (με όσα στην ομογάλακτή τους τηλεόραση) συμβαίνουν. Πλην ορισμένων δημοσιογράφων, εκλεκτών εργατών του Τύπου (γνωστών στους πολίτες κι αγνώστων), το υπόλοιπο σώμα αυτών των εφημερίδων διαφέρει από την τηλεόραση μόνον κατά την πολυθεματικότητα και την πολυμορφία (πολύτιμα βεβαίως και τα δύο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Η ουσία, η «μακεδονική φάλαγγα» μιας εφημερίδας είναι ο τίτλος της, η πρώτη της σελίδα, το κύριο άρθρο της. Και σε αυτό το θέμα τα πράγματα στην Ελλάδα (και σε όλο τον κόσμο) είναι απλά: καμμιά κυβερνητική πολιτική σε καμμιά χώρα του κόσμου (μάλιστα νεοφιλελεύθερη, αντιδραστική και αυταρχική) δεν θα μπορούσε να επιβληθεί σε μαζική κλίμακα χωρίς την υποστήριξη του καθεστωτικού Τύπου, ο οποίος αντί να ελέγχει τις τρεις εξουσίες διαπλέκεται μαζί τους, μεταβάλλοντας το αγαθό της πληροφόρησης σε ύλη προπαγάνδας. Και κατά τούτο είχε δίκιο ο κ. Παντελής Καψής, όταν προχθές στην εκπομπή enikos του κ. Χατζηνικολάου στο STAR έλεγε ότι όσο ο ίδιος (ο κ. Καψής) ήταν διευθυντής στα «Νέα», ουδείς πολιτικός ή οικονομικός παράγων τού υπαγόρευσε κάποια πολιτική. Βεβαίως! Διότι ουδεμία ανάγκη υπάρχει να σου υπαγορεύσει κανείς μια πολιτική που έτσι κι αλλιώς έχεις επιλέξει να υποστηρίζεις.
Κι αυτό ακριβώς συνιστά το μέγεθος, την αξία και το ειδικό βάρος της μιντιοκρατίας ως συστατικού και κυριαρχικού φαινομένου στη διαδικασία διαρκούς μετάλλαξης των αστικών δημοκρατιών σε πλουτοκρατικές ολιγαρχίες και, όσον ο καιρός, σε τυραννίδες και τυραννίες. Το μόνον που σώζει τον Τύπο σε όλες του τις μορφές, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, αλλά κυρίως τις εφημερίδες, είναι ότι όσα ψέματα κι αν γράψει κάποιος, κάποιος άλλος θα γράψει την αλήθεια.
Αυτό προσδίδει στον Τύπο μια πολύτιμη μοναδικότητα, πολύτιμη για τους πολίτες και τη δημοκρατία. Μια μοναδικότητα όμως πολύ ευάλωτη, που ασφυκτιά μέσα στο σύστημα της διαπλοκής, και που αντλεί δύναμη για να μένει ζωντανή και να προσφέρει μόνον από τους πολίτες, τους αναγνώστες. Σε μια αμφίδρομη σχέση, διότι και οι αναγνώστες παραμένουν πολίτες παίρνοντας δύναμη (το αγαθό της πληροφόρησης είναι συστατικό αυτής της δύναμης) απ’ αυτήν ακριβώς τη μοναδικότητα του Τύπου: να ξεφυτρώνει στο σώμα του η αλήθεια, να μην μπορεί να την πνίξει ούτε ο ίδιος ο Τύπος ως προπαγάνδα, ως χειραγώγηση, ως ψέμα. Βεβαίως, σε ένα τοπίο τόσο σύνθετο (διότι, παρ’ ότι απλό, είναι πλούσια οβιδιακό στις εκφάνσεις του) είναι δύσκολο για τον αναγνώστη να ξεχωρίζει την ήρα απ’ το στάρι και απολύτως αδύνατο για τον ευκαιριακό αναγνώστη ή τον απλώς τηλεθεατή. Η κριτική ικανότητα του αναγνώστη, του πολίτη (που η ανάγνωση των εφημερίδων οξύνει) είναι αναγκαία προϋπόθεση (όσο και αποτέλεσμα) για να παραμείνει ζωντανή η πολύτιμη ιδιότητα του Τύπου να εμφανίζει την αλήθεια. Μάλιστα να την αναζητά, να την ανακαλύπτει και να την αναδεικνύει. Οχι διότι ο Τύπος είναι αντικειμενικός. Δεν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία. Υπάρχει η αλήθεια διά της αποδείξεώς της. Και αλήθεια άνδρα δείκνυσι. Η στάση απέναντι στην αλήθεια δείχνει την αξία της ιδεολογίας του δημοσιογράφου, την ηθική και τη φιλοσοφία του, τη μόρφωσή του, τη σχέση του με τη δεοντολογία. Η αλήθεια διά της αποδείξεώς της είναι η πρώτη ύλη της δημοσιογραφίας. Είτε για την ανάδειξή της είτε για την απόκρυψή της. Την παραμόρφωσή της. Αυτήν την αλήθεια διά της αποδείξεώς της ερευνά το ρεπορτάζ κι ακολουθούν όλα τα άλλα, η ανάλυση, το άρθρο, το σχόλιο, η γελοιογραφία.
Κι όπως γίνεται ταξική πάλη μέσα στην κοινωνία, έτσι διεξάγεται ταξική πάλη και μέσα στα ΜΜΕ. Με εμφανή τα αποτελέσματα, Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρακολούθησαν και υποστήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης τις πολιτικές επιλογές των Δυνατών που έφεραν τη χώρα στην κρίση. Κατά τη διάρκεια της κρίσης κάνουν το ίδιο, μόνον πιο κραυγαλέα και ξετσίπωτα. Πλην όμως και με αγωνία, διότι αν το σύστημα καταρρεύσει, θα τα πάρει μαζί του στον λάκκο που τόσα χρόνια έσκαβαν για τους άλλους, για κάθε τάξη χωριστά (με το διαίρει και βασίλευε) και για όλες μαζί τις τάξεις των πληβείων. Κι έτσι έχουμε σήμερα ΜΜΕ, ιδιοκτήτες, εκδότες, διευθυντές, δημοσιογράφους, όλοι πλην Λακεδαιμονίων, να βρίζουν τον λαό για λαϊκιστή! Να τον καθηλώνουν διά της ενοχοποίησης. Να ασκούν πάνω στους πολίτες την πιο χυδαία, αλλά και την πιο επίμονη ιδεολογική τρομοκρατία. Με άφατη έπαρση, άθλια αλαζονεία και χωριάτικο ευρωλιγουρισμό λοιδορούν, εξουθενώνουν, συκοφαντούν τα σωματεία, τα λαϊκά κόμματα και κάθε άλλο όπλο άμυνας του λαού προκειμένου να τον προσφέρουν σφάγιο στο πιάτο των αφεντικών τους. Επί «εκσυγχρονισμού», όπου ωσμώθηκαν πράσινοι και γαλάζιοι εις σάρκαν μίαν μαύρη και κατάμαυρη, το πλιάτσικο αυτό πάνω στον λαό και τις προίκες του, τον πολιτισμό του, την παράδοσή του, την αυτογνωσία του, τις προσδοκίες του έλαβε τερατώδεις διαστάσεις κι ακόμα πιο τερατώδεις μέσα στην κρίση.
Δημοσιογράφοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν πολιτικές που αφανίζουν και τους ίδιους. Διότι μέσα στην κρίση εργάζονται πλέον οι μισοί δημοσιογράφοι με τους μισούς μισθούς (ή καθόλου μισθούς), ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ καρκινοβατούν, υπερχρεωμένα και, ορισμένα, παράνομα - μια όζουσα παθολογία. Κι όμως τα φερέφωνα τον χαβά τους: φταίνε οι συνδικαλιστές, η σύνταξη του απόμαχου, ο μισθός του εργάτη, βεβαίως φταίει ο λαϊκισμός κι όχι το όργιο σπατάλης, τα ρουσφέτια, η καταλήστευση του πλούτου, η φοροδιαφυγή και, πάνω απ’ όλα, για τον τρόπο που κυβέρνησε η δεξιά φταίει η αριστερά. Για τα εγκλήματα, ναι, τα φοβερά εγκλήματα που διέπραξαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν τη χώρα, φταίνε τα σωματεία που δρα το ΚΚΕ, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η Νικαβεντέ και η μάχη του Στάλινγκραντ.
Αυτόν τον χρυσαυγίτικο χαβά (διότι τέτοιου επιπέδου είναι) τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα τον συνεχίσουν έως εσχάτων. Το μαύρο θα γίνεται άσπρο. Το Μνημόνιο θα το λένε Μαρίκα. Ο κ. Τσίπρας θα έχει σχέση με τρομοκράτες. Ο λαός θα είναι λαϊκιστής. Το κρέας θα βαφτίζεται ψάρι και ο υποσιτισμός αναγκαία θυσία για να μπορείς να φας όταν βγούμε στις αγορές μια φασολάδα. Και για όλα αυτά, τις μαλακίες του κ. Θεοχάρη, τους ραγιαδισμούς του κ. Στουρνάρα, τα άθλια ψέματα του κ. Σαμαρά, τα στεντόρεια ξεκατινιάσματα του κ. Βενιζέλου με τους πάντες, το μόνον που έχουν να πουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι -άλλοι με αργομισθίες κι άλλοι σε λίστες αισχρότερες από τη Λίστα Λαγκάρντ- είναι ότι οι Δυνατοί μάς αγαπάνε, οι Γερμανοί μάς αγαπάνε, ότι το Μνημόνιο το χρειαζόμασταν, ότι όλα γίνονται για το καλό μας, ότι χρειαζόμαστε μια καινούργια Ελλάδα, χωρίς εργασιακές αγκυλώσεις, μια Ελλάδα των 300 ευρώ για κάθε σπίτι όπου ένας τουλάχιστον πρέπει να δουλεύει, κι όλα τα άλλα που έδωσαν στη ρετσινιά «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» το νόημα που έχει τριάντα χρόνια τώρα.
Μια γενίκευση (φασιστική ως τέτοια) που καίει τα χλωρά μαζί με τα ξερά και οδηγεί τον αναγνώστη, τον πολίτη, στον ίδιον του τον αφοπλισμό με όχημα το τρομερό εκείνο «όλοι ίδιοι είναι», πρώτη ύλη κι αυτό για τη Χρυσή Αυγή, μια πρώτη ύλη φτιαγμένη ακριβώς από τα φερέφωνα του συστήματος προς κατανάλωσιν απ’ τους χρήσιμους ηλίθιους. Εκείνους που εξισώνοντας πέννες πολύτιμες με πέννες εξαγορασμένες νομίζουν ότι δίνουν γροθιά στο σύστημα, όσην δίνουν κι απ’ την άλλη πλευρά της όχθης και οι απολίτικοι που σνομπάρουν την πολιτική, αν δεν δηλώνει πιασάρικη και βεβαίως νέα - πάντα νέα, πάντα εκ παρθενογενέσεως, άμωμη, ώσπου να φύγει απ’ τον έναν οίκο των Δυνατών και να πάει στον άλλον. Ομως η κρίση, το έχουμε ξαναπεί αυτό, έχει κι ένα καλό: άνοιξε αυτιά και μάτια. Οταν ανοίξει και στόματα και, συν Αθηνά, κινήσει χέρια, τότε κάτι μπορεί να γίνει...
---------------------------------------------------------------------------------
Με υπουργό τον Καψή και εκπρόσωπο τον Πάγκαλο
Αρθρογράφος: Νίκος Μπογιόπουλος
Ξημέρωσε μια σπουδαία μέρα. Εξηγούμαστε: Σήμερα συνέρχεται στις Βρυξέλλες η στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ. Μην ξεχνάτε ότι το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ έχει η Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
«(…) στη συνάντηση αυτή, κατά παράδοση, προσκαλείται σε γεύμα εργασίας μία προσωπικότητα της δημόσιας και πολιτικής ζωής της προεδρεύουσας χώρας και συμμετέχει ως κύριος ομιλητής, παρουσιάζοντας απόψεις που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε θέματα γεωπολιτικής και στρατηγικής. Ο εκπρόσωπος της προεδρεύουσας χώρας στη συνάντηση αυτή, είθισται να μην κατέχει κυβερνητική θέση, αλλά να έχει εγνωσμένη εμπειρία και συμβολή στα δημόσια πράγματα της χώρας του, καθώς και να έχει υπηρετήσει σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης στους τομείς αυτούς(…)». Ε, λοιπόν, η «προσωπικότητα της δημόσιας και πολιτικής ζωής» με την«εγνωσμένη εμπειρία και συμβολή στα δημόσια πράγματα» που θαυμάζει ο κ. Αβραμόπουλος και την επέλεξε για να εκπροσωπήσει την προεδρεύουσα Ελλάδα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι ο… Θ.Πάγκαλος. Παρατήρηση πρώτη: Τέτοια που είναι η ΕΕ μια χαρά προσωπικότητα είναι ο Πάγκαλος για να συμμετέχει στα κονκλάβια της. Παρατήρηση δεύτερη: Προτείνουμε στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να αναθέσει γενικότερες αρμοδιότητες στον Θεόδωρο Πάγκαλο. Εδώ που τα λέμε, σε μια τέτοια κυβέρνηση, ένας «Όλοι μαζί τα φάγαμε» της αξίζει. Παρατήρηση τρίτη: Ο Πάγκαλος με τις γνώσεις που απέκτησε την περίοδο των Ιμίων, για το πως μπορεί «να πάρει ο αέρας τη σημαία», είναι διπλά κατάλληλος να εκπροσωπεί την Ελλάδα σε στρατιωτικές επιτροπές… Παρατήρηση τέταρτη: Έχει εξασθενήσει η μνήμη μου: Πριν μερικά χρόνια ήταν ο Πάγκαλος που αποκαλούσε τον Αβραμόπουλο «κύριο Τίποτα» ή το αντίστροφο; Μάλλον δεν έχει σημασία…
Στην προχθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον «Ενικό», ο υφυπουργός της κυβερνήσεως, ο κύριος Παντελής Καψής, υπερασπίστηκε με πάθος την… αμεροληψία με την οποία η «ΔΤ» μεταδίδει τις εξελίξεις από την Ουκρανία. Διαβεβαίωσε, δε, τους συνομιλητές του ότι ως πολιτικός προϊστάμενος ουδέποτε παρενέβη στις εκπομπές της «ΔΤ», ώστε όσα αναφέρονται για την Ουκρανία να είναι φιλικά προς την εκεί κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά από τα γνωστά γεγονότα. Ως εδώ καλά. Στη συνέχεια, όμως, ο -και δημοσιογράφος- κύριος (υφ)υπουργός, με εκείνο το «δήθεν» και το πολύ «μάτσο» ύφος της δημοσιογραφίας που ασπάζεται, επιδόθηκε σε ένα χειμαρρώδες λογύδριο για να κάνει «μάθημα» δημοσιογραφίας σε όσους βλέπουν «φαντάσματα». Τα «φαντάσματα», μέσω των οποίων «παραπληροφορείται» ο λαός, είναι - κατά τον κύριο (υφ)υπουργό - οι δημοσιογραφικές αναφορές πως το «πάνω χέρι» στην Ουκρανία το έχουν πάρει οι φασίστες. Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσε ο κύριος Καψής, ουδεμία σχέση με τον φασισμό έχει ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας… Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον (και δημοσιογράφο) κύριο Καψή, ότι: • Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο Γιατσένιουκ, προέρχεται από το κόμμα της Τιμοσένκο το οποίο χρόνια τώρα συνεργάζεται με το ναζιστικό κόμμα «Σβόμποντα» («Ελευθερία»), το οποίο προηγουμένως ονομαζόταν «Εθνικοσοσιαλιστικό»… • Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ως πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου συνεργαζόταν άψογα με τους Ουκρανούς ναζί, οι οποίοι μπήκαν στη Βουλή με τη βοήθεια του κόμματος της Τιμοσένκο… • Η κυβέρνηση του Γιατσένιουκ είναι εκείνη που φρόντισε να παραδώσει τη θέση του Γραμματέα της Εθνικής Ασφάλειας και της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας της Ουκρανίας (RNBOU) στον Αντρίι Παρούμπι, τον συνιδρυτή του ναζιστικού κόμματος «Σβόμποντα»… Με τον διορισμό αυτό οι ναζί στην ουσία ελέγχουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, την υπηρεσία Ασφαλείας και την Υπηρεσία Πληροφοριών… Ο συγκεκριμένος κύριος είναι, μεταξύ άλλων, και ο επικεφαλής της εκστρατείας να μετονομαστεί σε «Bandera» (σσ: το όνομα του «ήρωα» των Ουκρανών ναζί που ήταν συνεργάτης των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής) το αεροδρόμιο της πόλης Lviv, προπύργιο των ναζιστών της Ουκρανίας... • Η κυβέρνηση του Γιατσένιουκ είναι εκείνη που φρόντισε να παραδώσει τη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Εθνικής Ασφάλειας και της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας της Ουκρανίας (RNBOU) στον Ντμίτρο Γιάρος. Αυτός είναι ο επικεφαλής του λεγόμενου «Δεξιού Τομέα», δηλαδή των παραστρατιωτικών ναζιστικών «ταγμάτων εφόδου» που δρουν στην Ουκρανία… • Η κυβέρνηση του Γιατσένιουκ είναι εκείνη που φρόντισε να παραδώσει τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας στον Ολεχ Μαχνίτσκι. Αυτός ο κύριος που ελέγχει πλέον τη Δικαιοσύνη στην Ουκρανία, είναι στέλεχος του κόμματος «Σβόμποντα», δηλαδή του ναζιστικού κόμματος… Και κάτι ακόμα: Ο τύπος της φωτογραφίας (κύριε Καψή), με τον οποίο συνεργάζεται ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, λέγεταιΌλεχ Τιαγκνιμπόκ. Είναι ο αρχηγός του ναζιστικού «Σβόμποντα». Στο δικό του κόμμα – το ναζιστικό – έχει παραδώσει η κυβέρνηση του προσωρινού πρωθυπουργού (του οποίου τα «αντιναζιστικά φρονήματα» εγγυήθηκε η δημοσιογραφική αυθεντία του κυρίου Καψή) τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Υπηρεσία Ασφαλείας και τη Δικαιοσύνη της Ουκρανίας. Υστερόγραφο: Ο χαιρετισμός του Τιαγκνιμπόκ μοιάζει… «αρχαιοελληνικός». Δεν είναι κύριε Καψή…
----------------------------------------------------------------------------------
Aστυνομικοί έσπρωξαν τις καθαρίστριες που απέκλεισαν την είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών
Δυναμική και σήμερα η παρουσία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με άμεση απόλυση. Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν αστυνομικοί έσπρωξαν με τις ασπίδες τους τις γυναίκες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια καθαρίστρια. Περίπου 100 καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί στην Καραγιώργη Σερβίας και έχουν αποκλείσει με κουβάδες και σφουγγαρίστρες από το πρωί την είσοδο του υπουργείου. Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν άνδρες των ΥΜΕΤ έσπρωξαν με τις ασπίδες τους τις γυναίκες προκειμένου να τις απομακρύνουν από την είσοδο του Υπουργείου στην Καραγιώργη Σερβίας. Υπήρξαν αντεγκλήσεις και μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά όπως η ίδια δήλωσε. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το περασμένο καλοκαίρι και πλέον το 8μηνο λήγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι καθαρίστριες απαιτούν άμεση προώθησή τους σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου καθώς εντός των επόμενων ημερών θα απολυθούν.
-------------------------------------------------------------------------------
Ενταλμα συλληψης για τον πραξικοπηματια ναζιστη στην Ουκρανια
Ένταλμα σύλληψης του ουκρανού ναζιστη αρχηγου των καθαρματων Ντμίτρο Γιαρος, ερήμην του, εξέδωσε Ρωσικό δικαστήριο, με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης του επιχειρήματος της Μόσχας ότι ναζιστές εκαναν πραξικοπημα στην γειτονική Ουκρανία. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Γιαρος, ένας από τους ηγέτες του πραξικοπηματος με λεφτα των δυτικων αποικιοκρατων -που οδήγησε στην ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς- με την μεγαλύτερη επιρροή, θα πρέπει να συλληφθεί διότι προέβη «δημοσίως, μέσω των ΜΜΕ, σε κάλεσμα για τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες». Οι νέες προδοτικες ναζιστικες πραξικοπηματικες «δικαστικές αρχές» της Ουκρανίας έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης φιλορώσων ηγετών στην Κριμαία πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την Ενωση με την Ρωσία, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Ρωσία ξεχώρισε τον ναζιστη Γιαρος -ο οποίος ηγείται του κινήματος του Δεξιού Τομέα και έχει δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας- ως παράδειγμα αυτού που χαρακτηρίζει ως εξτρεμιστές που ηγήθηκαν του αντισυνταγματικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία. Η ναζιστικη πραξικοπηματικη «κυβερνηση» της Ουκρανίας και οι ηγέτες των δυτικων Αποικιοκρατων κατηγορούν ρώσους αξιωματούχους και ρωσικά ΜΜΕ ότι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα προκειμένου να δώσουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν δικαιολογία για να εισβάλει στην Ουκρανία και να προστατεύσει τους ρώσους και τους ουκρανους της περιοχής.
Ναζιστικές εκκλήσεις για την Κριμαία
Χθες η ναζιστικη πραξικοπηματικη «κυβέρνηση» απηύθυνε έκκληση στους δυτικους Αποικιοκρατες για βοήθεια προκειμένου να εμποδιστεί η Μόσχα από το να ενωθει με την Κριμαία, ωστόσο η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας φαίνεται να ακολουθεί σταθερά μια πορεία που θα μπορούσε να επισημοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την εξουσία της Ρωσίας στην περιοχή. Οι ναζιστικες πραξικοπηματικες αρχές του Κιέβου έχουν ζωγραφίσει μια θλιβερή εικόνα του ουκρανικού στρατού, Ο οποιος αρνειται να τους ακολουθησει και να γινει δουλος των δυτικων Αποικιοκρατων πολεμωντας με τα αδερφια του τους Ρωσους, ενώ ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέας Ναζιστικης Εθνοφρουράς, η οποία θα απαρτίζεται από εθελοντές ναζιστες βετεράνους. Ο ναζιστης προδοτης πραξικοπηματιας «πρωθυπουργός», ο οποίος θα έχει σήμερα συνομιλίες στις ΗΠΑ με τον Λευκό Οίκο και τον ΟΗΕ, δήλωσε στο «κοινοβούλιο» του Κιέβου ότι θέλει οι ΗΠΑ και η Βρετανία, ως εγγυήτριες δυνάμεις μιας συμφωνίας του 1994 στο πλαίσιο της οποίας η Ουκρανία παρέδωσε τα σοβιετικά πυρηνικά της όπλα, να παρέμβουν τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά για να αποσοβήσουν την ρωσική «επίθεση». Όμως, παρά τις πτήσεις νατοϊκών αναγνωριστικών αεροσκαφών στα σύνορα της Πολωνίας και της Ρουμανίας, αλλά και τις ναυτικές ασκήσεις που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, οι δυτικές αποικιοκρατικες δυνάμεις έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν έχουν καμία διάθεση να ρισκάρουν να μετατρέψουν την χειρότερη μεταψυχροπολεμική κρίση μεταξύ Ανατολής και Δύσης σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα. Η διπλωματία φαίνεται να περιορίζεται στον πόλεμο λέξεων. Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχαν τηλεφωνική επαφή, όμως το Στέητ Ντιπάρτμεντ είπε πως η θέση της Μόσχας δεν δίνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία καταδικάζει την αμερικανική οικονομική βοήθεια προς το «παράνομο καθεστώς» στο Κίεβο, το οποίο χαρακτηρίζει υπερεθνικιστικό με ναζιστικούς δεσμούς. Η γλώσσα αυτή απηχεί τον έκπτωτο ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στη Ρωσία, επιμένοντας ότι παραμένει ο νόμιμος επικεφαλής του κράτους και κατηγορώντας τους ναζιστες εχθρούς του ότι προκαλεσαν την απόσχιση της Κριμαίας. Το «κοινοβούλιο» του Κιέβου, η θέση του οποίου στηρίζεται από τις δυτικές αποικιοκρατικες κυβερνήσεις, απορρίπτει τα σχέδια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο, ενώ χθες πέρασε ψήφισμα για την διάλυση της τοπικής βουλής της Κριμαίας εάν δεν ακυρωθεί σήμερα το δημοψήφισμα.
Κυρώσεις και δημοψήφισμα
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανοί νομοθέτες ετοιμάζουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να επιβάλουν ποινές, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση έκδοσης βίζας για ορισμένους βασικούς αξιωματούχους, ακόμα και τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής γερουσίας δήλωσε χθες ότι θα εισάγει νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει «βοήθεια» ύψους 150 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία, που θα καταστησει την χωρα σιδεροδεσμια και δουλα των δυτικων αποικιοκρατων για παντα, κυρώσεις και στήριξη για μεταφορά της χρηματοδότησης προς τις δαγκανες από το ξεφτιλισμενο οργανο των αποικιοκρατων Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι κυρώσεις των αποικιιοκρατων των αμερικανων προβλέπονται κατά Ουκρανών και Ρώσων που είναι υπεύθυνοι για την αντισταση εναντιον των αποικιοκρατων και των ναζιστων τους. Το νομοσχέδιο απηχεί τις προβλέψεις νομοσχεδίου που πέρασε την περασμένη εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων, που περιλαμβάνει στήριξη των ναζιστων πραξικοπηματιων της Ουκρανίας μέσω δανειακών εγγυήσεων ύψους 1 δισ. δολαρίων, αλλά και 50 εκατ. δολαρίων, τη διακυβέρνηση των ναζιστων, και την βοήθεια προς τους κεφαλαιουχους, καθώς και 100 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της συνεργασίας ασφάλειας των ναζιστων της Ουκρανίας με άλλων χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, μέχρι να αναλάβουν δράση οι δυτικοι Αποικιοκρατες, η Κριμαία θα μπορούσε να έχει ήδη ψηφίσει υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία. Το χαρτί του δημοψηφίσματος δεν δίνει επιλογή για διατήρηση του status quo της αυτονομίας εντός της Ουκρανίας. Οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν είτε την άμεση ένωση με τη Μόσχα ή την αποκατάσταση ενός παλαιού Συντάγματος που καθιστούσε την Κριμαία κυρίαρχο κράτος με δεσμούς με την Ουκρανία. Χθες η τοπική βουλή ενέκρινε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ένα κυρίαρχο κράτος της Κριμαίας θα έσπαζε τους δεσμούς με τους ναζιστες από το Κίεβο και θα ενώνονταν ούτως ή άλλως με τη Ρωσία. Σημειώνεται πως η Ρωσική βουλή έχει ήδη εγκρίνει κατ' αρχήν την ενωση με την Κριμαία, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν ή πόσο σύντομα θα επισημοποιούσε ο Πούτιν μια τέτοια ένωση, ο οποίος εμπλέκεται σε μια περίπλοκη αντιπαράθεση με τους δυτικους Αποικιοκρατες για το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα.
---------------------------------------------------------------------------------
Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ
Στους δρόμους σήμερα το Δημόσιο – Καθηγητές αλυσοδέθηκαν έξω από τη Βουλή Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΟΛΜΕ.
Στους δρόμους σήμερα το Δημόσιο – Καθηγητές αλυσοδέθηκαν έξω από τη Βουλή Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). Αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή είναι και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και αναμένεται να ενωθούν με την διαμαρτυρία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετέχουν και σχολικοί φύλακες. Με αλυσίδες διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή καθηγητές της ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές δέθηκαν με αλυσίδες μπροστά από τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κρατούν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Χαίρε Καίσαρ Σαμαρά! Οι μελλοθάνατοι καθηγητές σε χαιρετούν».
Ο δημόσιος τομέας βρίσκεται σήμερα σε 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά του νόμου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και των απολύσεων. Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ συνεχίζονται με 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου «εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο». Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού. Αναφέρει ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου. Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης». «Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή 'απορρίπτονται' και στη συνέχεια υλοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» σημειώνει.
----------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το ΣτΕ οι ομολογιούχοι
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί συγκέντρωση ομολογιούχων, μπροστά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο κέντρο της Αθήνας. Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται, με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώνονται δύο χρόνια από το «κούρεμα» των αποτάμιεύσεών τους.
Αυγά πέταξαν έξω από το ΣτΕ οι μικροομολογιούχοι
Σε κινητοποίηση βρίσκονται από το πρωί μικροομολογιούχοι από όλη την Ελλάδα έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), διαμαρτυρόμενοι για το κούρεμα των αποταμιεύσεών τους. Κανείς δρόμος δεν είναι κλειστός, ενώ διακριτική είναι η αστυνομική παρουσία. Οι μικροομολογιούχοι, φωνάζοντας «κλέφτες» κρατούν πλακάτ με πρόσωπα πολιτικών, όπως του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου κ.ά. «Δύο χρόνια μετά τη σφαγή των αποταμιευτών, ο οικογενειακός ιστός 15.000 και πλέον ελληνικών οικογενειών ακόμα περιμένει. Πότε θα γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις σας;», διαβάζει κανείς. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του «Συλλόγου φυσικών προσώπων ομολογιούχων ελληνικού Δημοσίου» έχουν μπει στο κτήριο του ΣτΕ, για να συναντηθούν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, κ. Ρίζο Σωτήρη και να του δώσουν επιστολή σχετικά με τα όσα απασχολούν τους μικροομολογιούχους.
----------------------------------------------------------------------------------
Φάμπρικα με πλαστά στοιχεία στα λεωφορεία. Οδηγοί χωρίς απολυτήριο λυκείου. Απολύσεις στα λεωφορεία. Τι έδειξαν οι έλεγχοι
Μάρτιος 12 2014 11:49
Την πόρτα της εξόδου θα δουν σύντομα αρκετοί εργαζόμενοι της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), της εταιρείας που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς οι εσωτερικοί έλεγχοι που διενεργούνται από τη διοίκηση έχουν ήδη εντοπίσει «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών σπουδών με τα οποία προσελήφθησαν ορισμένοι υπάλληλοι - κυρίως οδηγοί και τεχνικοί. Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί ως τώρα, από τους 1.000 εργαζομένους που πέρασαν από... κόσκινο, σε 75 έχουν εντοπιστεί πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα. Ηδη δύο από τους συγκεκριμένους εργαζομένους έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους και αποχωρούν από την εταιρεία, κίνηση στην οποία αναμένεται να προβούν και άλλοι συνάδελφοί τους οι οποίοι εντοπίστηκε ότι προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ξεκαθαρίζει η διοίκηση της εταιρείας, για όσους διαπιστωθεί ότι έχουν παραποιήσει στοιχεία θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, η οποία βάσει του άρθρου 6 του κανονισμού λειτουργίας προβλέπει την παραπομπή του εργαζομένου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να διωχθούν και ποινικά, αναμένεται να αποφανθεί η δικαιοσύνη.
Υπενθυμιζεται ότι παρα πολλοι οδηγοι λεωφορειων είναι χρυσαυγιτες και γουρουνια, ενώ και τα καθικια και καθαρματα ελεγκτες είναι οδηγοι, και απλως εχουν το ρουφιανιλικι του ελεγκτη σαν δευτερο επαγγελμα!
------------------------------------------------------------------------------
Υποσχέσεις Θεοδωράκη: Κυβέρνηση 20 ατόμων. Όχι πρόωρες εκλογές. Διαδικτυακή παρουσίαση των θέσεων του κόμματος "Το Ποτάμι" το απόγευμα της Τρίτης
Μάρτιος 11 2014 23:02
Απέκλεισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το να υπάρχει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις και ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος. -Εκλογές με απλή αναλογική; -Η χώρα να χωριστεί σε μικρές μονοεδρικές περιφέρειες και οι πολίτες να μπορούν να ψηφίζουν τον τοπικό υποψήφιο (ανεξαρτήτως κόμματος) που θεωρούν ότι τους αντιπροσωπεύει και το κόμμα τους. Μια ελληνική παραλλαγή δηλαδή του γερμανικού συστήματος με τις διπλές κάλπες. -Υποψηφίους θα έχετε στις τοπικές εκλογές; -Ούτε ένα. Δεν είναι στους ρόλους των κομμάτων να αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος στα Χανιά ή τα Γιάννενα. Τα κόμματα θα πρέπει να αποφασίσουν ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να «αυτονομηθούν». Το παραδοσιακό μοντέλο του πανίσχυρου κράτους έχει φτάσει στα όριά του και αλλάζει παντού. Οι εξουσίες του αναδιανέμονται προς υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, και προς τις τοπικές κοινωνίες. - Τι πιστεύετε για τις σχέσεις Ελλάδας – ΕΕ; -«Η σχέση είναι περίπλοκη». Η οικονομική κρίση στην αρχή και μετά η διαχείρισή της με τα λάθη που έγιναν εκατέρωθεν έχουν δημιουργήσει ένα ρήγμα. Η Ελλάδα εμφανίζεται τόσο στα ευρωπαϊκά όργανα όσο και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης άλλοτε σαν κακομαθημένο, απείθαρχο παιδί και άλλοτε σαν επαίτης, σπανίως όμως ως ισότιμος συνομιλητής. Παράλληλα, ο ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα έχει αυξηθεί, σήμερα η εμπιστοσύνη στην ΕΕ υπολογίζεται σε λιγότερο από 20%. Εμείς επιμένουμε ότι η απομόνωση δεν βοήθησε ποτέ κανέναν και συνεργασία σημαίνει υποτέλεια. Η χώρα μας έχει πετύχει πολλά σε συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους τους. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα έχει προσφέρει σημαντικά στο παρελθόν στους συμμάχους της
Σχολιο.- Περί MEGAλης αρλουμπολογίας το ανάγνωσμα Σχολιο.-Πιο μνημονιακοι κ απτο Πασοκ ... Βαλτε τους στη Βουλη οπως κανατε με τη ΔημΑΡ να δουμε τι ωραια θα περασουμε .. οι Ελληνες δε θα βαλουν ποτε μυαλο ! Σχολιο.- Τελικά δεν μας κλέβουν οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, οι μεγαλοκαρχαρίες (έλληνες), οι μαφιόζοι, οι έμποροι ναρκωτικών (ντόπιοι και ξένοι μεγαλοκαρχαρίες πάλι), δεν προσπαθούν να μας κάνουν πάλι σκλάβους-κολίγους χωρίς δικαιώματα, υγεία, παιδεία, αξιοπρεπή ζωή............................ Απλά το κράτος δεν δουλεύει καλά και οι δικαστές (δεν παίρνουν φραγκα και διαταγές) γιατί δεν έχουν πολλές γραμματείς, εμείς δουλεύουμε λίγο και τα παιδιά πεινάνε στα σχολεία.................. έτσι ...... επειδή έτυχε............... Τι να πω... τουλάχιστον εμείς οι 40ρηδες τον θυμόμαστε καλά τον "Σταύρο" πληρωμένη πένα- δεκανίκι του Σημίτη στο Μέγκα, το Σταρ, την ΕΡΤ (όλοι περνάνε και από το κακό Δημόσιο) να μας κουνάει το δάκτυλο και να προσπαθεί να μας πείσει πως ο Εκσυγχρονισμός είναι ότι καλύτερο έτυχε στη χώρα. ΦΤΟΥ σε σένα σταύρο και διπλό ΦΤΟΥ σε όσους θα τσιμπήσουν πάλι. Όπως τότε με την Ολυμπιάδα! ΥΓ η εκπομπή στην πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου μέσα σε κλούβα με κουκουλοφόρο ΜΑΤά χωρίς να του κάνει ούτε μια ερώτηση περί αστυνομικής βίας θα μου μείνει αξέχαστη! Σχολιο.- Εγώ ακούω λόγια αμήχανα και ισχνά που δεν απαντούν ούτε στις στοιχειώδεις συγχρονες ανάγκες της χώρας. Αυτό το πολιτικό κίνημα όχι με ποτάμι δεν μοιάζει, αλλά μου θυμίζει χριστουγεννιάτικο μπαλόνι που άρχισε να ξεφουσκώνει πριν την ώρα του και σε λίγο θα μας είναι μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια, να εμποδίσουν το πραγματικό ποτάμι να εκβάλλει στην θάλασσα. Σχολιο.- για τα εθνικα θεματα ουτε κουβεντα. Οποτε φανταζομαι τι αποψεις εχουν. Σχολιο.- Απογορευονται οι προωρες α)βροχες β)εκσπερματωσεις γ)εκλογες Σχολιο.- Κυβέρνηση 20 ατόμων; Γιατί; Αρκεί ο Μπόμπολας. Σχολιο.- Κυβέρνηση 20 ατόμων...νέος "Πρωταγωνιστής" στο σβέρκο μας...
--------------------------------------------------------------------------------
Η καθυστέρηση απόδοσης των συντάξεων "φτιαχνει" το ΙΚΑ. Τρομακτικές οι απώλειες για τους συνταξιουχους ανά μήνα. Ετσι φτιαχνεται το sacces story της κυβερνησης Σαμαρα-Βενιζελου
Στα 25 εκατ. ευρώ το μήνα τα κερδη του ΙΚΑ από τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων. Το φαινόμενο θα έχει εξαλειφθεί εντός του 2016 υποστηρίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος
Μάρτιος 11 2014 21:21
Η καθυστέρηση απόδοσης όλων των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, προκαλεί καθυστέρηση απόδοσης πόρων των δικαιούχων ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, περίπου 25 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Σύμφωνα με την Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ο αριθμός των συντάξεων που δεν έχουν αποδοθεί ανέρχεται σε 37.299. Με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ, στις 5 Μαρτίου οι εκκρεμείς υποθέσεις απόδοσης συντάξεων κύριων και επικουρικών ανέρχεται σε 77.375, ενώ οι δικαιούχοι κύριων Συντάξεων και επικουρικών ταυτίζονται σε ποσοστό άνω του 80%. Από αυτές οι 35.576 αφορούν προσωρινές συντάξεις ενώ 4.500 συντάξεις είναι αναπηρίας που έχουν με νομοθετική ρύθμιση, η οποια δεν τηρηται από το ΙΚΑ, τεθεί σε αναστολή διακοπής λόγω της μη εξέτασης των περιπτώσεων αυτών από τα ΚΕΠΑ. Η νομοθετικη ρυθμιση εχει μεινει στα χαρτια, και δεν αναγνωριζεται από κανεναν διευθυντη παραρτηματων του ΙΚΑ. Ενώ φυσικα τα περιβοητα ΚΕΠΑ δεν λειτουργουν! Ακόμη, 16.000 αφορούν σε περιπτώσεις συντάξεων με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διμερών συμβάσεων και οι 61.375 περιπτώσεις κύριων και επικουρικών που έχουν θεμελιωθεί με βάση το Ελληνικό Ασφαλιστικό Δίκαιο. Με βάση τα παραπάνω ακριβή στοιχεία από τις 77.375, οι μη αποδοθείσες συντάξεις, εξαιρουμένων των προσωρινών και των σε αναστολή διακοπής, αναπηρικών συντάξεων, ανέρχονται σε 77.375 - (35.576 + 4.500)= 37.299. Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποδίδει τις καθυστερήσεις στην έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού και εκτιμά ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά μετά και την ψήφιση σχετικής νομοθετικής διάταξης επαναπρόσληψης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της σειράς 9Κ του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και θα αντιμετωπισθεί οριστικά μετά την εφαρμογή, εντός του 2015, της μηχανογραφικής εφαρμογής «σύνταξη σε μία μέρα» μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ψηφιοποίηση του χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε πριν από το 2002 για όλους τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Κατά συνέπεια το ΙΚΑ εκτιμά ότι, εντός δύο ετών 2014-2015, το φαινόμενο της μηνιαίας καθυστέρησης δικαιούμενων συντάξεων, λόγω της αδυναμίας άμεσου υπολογισμού των συντάξεων εντός εύλογου χρόνου που δεν θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες, θα μειώνεται προοδευτικά μέχρι τον πλήρη μηδενισμό αυτού του φαινομένου εντός του 2016.
Αναλυτικότερα οι κατηγορίες συντάξεων κύριων και επικουρικών που βρίσκονται με κάποιο τρόπο σε εκκρεμότητα είναι οι παρακάτω: 1. Κύριες Συντάξεις: - Απλές Συντάξεις (ασφαλισμένοι μόνο στο ΙΚΑ): 63.075. - Συντάξεις, από διαδοχική ασφάλιση: 11.146. - Συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 14.489. - Συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις Διμερών Συμβάσεων: 5.152. 2. Επικουρικές Συντάξεις: - Απλές Επικουρικές Συντάξεις (ασφαλισμένοι μόνο στο ΙΚΑ): 71.497. - Επικουρικές, με διαδοχική ασφάλιση: 6.392. - Επικουρικές, με διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 784. - Επικουρικές, με διατάξεις Διμερών Συμβάσεων: 259
-------------------------------------------------------------------------------
Ξεχείλισε η οργή στην Τουρκία με την δολοφονία 15χρονου
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, 13:50
Χθες και σήμερα οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, κλονίστηκαν από αυθόρμητες μαζικές διαδηλώσεις, μόλις μαθεύτηκε ότι ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, το αγόρι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι στο πάρκο Γκέζι από ρίψη δακρυγόνου με απευθείας βολή από αστυνομικό, απεβίωσε μετά από μήνες σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο. Η αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τις διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας και πάλι δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενάντια στους διαδηλωτές.
-------------------------------------------------------------------------------
Θρήνος και κοσμοσυρροή στην κηδεία του Μπερκίν Ελβάν
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, 13:05
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του 15χρονου ο οποίος απεβίωσε χθες, αφού είχε τραυματιστεί από την αστυνομία κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στην Τουρκία, σημειώνουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. «Η αστυνομία του AKP (το κυβερνών ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) δολοφόνησε τον Μπερκίν Ελβάν», φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Οκμεϊντάνι, λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης.
-------------------------------------------------------------------------------
Νέες ταραχές στην Τουρκία
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, 09:44
Καζάνι που βράζει θυμίζει για άλλη μία φορά η Τουρκία - ενόψει της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν - ενός αγοριού που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά την διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι και κατέληξε μετά από 9 μήνες σε κώμα. Ο - 14χρονος πέρυσι - Μπερκίν Ελβάν στις 16 του περασμένου Ιουνίου χτυπήθηκε από μεταλλικό περίβλημα ενός δακρυγόνου κατά την διάρκεια των μεγάλων επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Από τότε νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Το παιδί δεν μετείχε στα επεισόδια. Στις 16 Ιουνίου είχε απλώς βγει από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί. Η είδηση του θανάτου έγινε αφορμή να ξεσπάσουν την Τρίτη σοβαρά επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα με συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών. Ενόψει της κηδείας, ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση. Ο Ελβάν έγινε το έκτο θύμα της βίας μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα στα τέλη του Μαΐου, λόγω των σχεδίων της κυβέρνησης Ερντογάν να οικοδομήσει στη θέση του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι διαμαρτυρίες γρήγορα μετατράπηκαν στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εδώ και 11 χρόνια, αφότου ανέλαβε την εξουσία. Ο πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ήταν ο πρώτος πολιτικός που αναφέρθηκε δημόσια στο θάνατο του Ελβάν εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. «Λυπήθηκα στο άκουσμα του θανάτου του Μπερκίν Ελβάν, ήταν απλά ένα παιδί», είπε στους δημοσιογράφους.
-------------------------------------------------------------------------------
Το Spiegel αποδομεί το «αυτοκρατορικό χάος» της Ρωσίας
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, 08:17
Μεταξυ αλλων βλακειων και ηλιθιοτητων το πατσαβουροπεριοδικο γραφει και μερικα σωστα. Όπως. "Είναι γνωστό ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ως την «μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα». Από τότε, έχει αναλάβει την αποστολή να περισώσει - ή να ανακαταλάβει - ό,τι μπορεί. Επιπλέον, στα μάτια του Πούτιν, η Δύση έχει παραβιάσει τη δέσμευσή της να μην στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας. Έτσι, για επεκτατικούς και αμυντικούς σκοπούς, ο πρόεδρος της Ρωσίας αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρο να ξαναγίνει η Ρωσία μια υπερδύναμη, και την επιθυμία να την ξανακάνει μια αυτοκρατορία. Τώρα, ο Πούτιν έχει μόνο ένα καλό χαρτί: χρειάζεται μια επιτυχημένη επιχείρηση στην Κριμαία. Ρισκάρει πολλά, αλλά ίσως οι πιθανότητες είναι καλύτερες από ό, τι σε ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας», εκτιμά η πατσαβουρα το Spiegel. «Σχεδόν κανείς δεν ενοχλείται από την εξαιρετικά αμφίβολη προσπάθεια του Πούτιν να δικαιολογήσει την ρωσική επέμβαση στην Κριμαία ως αδελφική βοήθεια, και λίγοι πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει την πρόθεση να εισβάλει στην ανατολική Ουκρανία. Παρ' όλα αυτά, μόνο η απειλή ότι ο Πούτιν θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει τους ρωσόφωνους στο Χάρκοβο και το Ντόνετσκ είναι ίσως αρκετή για να αποτρέψει οποιαδήποτε ουκρανική κυβέρνηση από το να έρθει πολύ κοντά στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ»," καταλήγει το Spiegel.
---------------------------------------------------------------------------------
Εν ψυχρώ εκτελέσεις από ισλαμοφασιστες στη Συρία
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, 23:54
Συνολικά 22 άνθρωποι εκτελέστηκαν την Τρίτη σε μια περιοχή στη βόρεια Συρία από μαχητές της ισλαμοφασιστικης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), την πλέον ακραία μωαμεθανοφασιστικη ένοπλη ομάδα Τζιχαντιστών στη Συρία, ανέφερε το πρακτορειο των δυτικων αποικιοκρατων που εχει την εδρα του στο Λονδινο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Μαχητές του ΙΚΙΛ εκτέλεσαν με πυρά και μαχαίρια τουλάχιστον 22 ανθρώπους, αφού πήραν τον έλεγχο του τομέα του Σόγιουχ, στα περίχωρα της Τζαράμπουλους» κοντά στα σύνορα με την Τουρκία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο χαφιεδοδιευθυντής του αποικιακου Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. «Τουλάχιστον 12 μέλη του ένοπλου μισθοφορικου σωματος των αποικιοκρατων περιλαμβάνονται στους ανθρώπους που εκτελέστηκαν» διευκρίνισε ο ίδιος.
Ποιο είναι το ΙΚΙΛ Το ΙΚΙΛ είχε αποσπάσει τον έλεγχο της Τζαράμπουλους, στην επαρχία του Χαλεπίου, από τους μισθοφορους των αποικιοκρατων τον Φεβρουάριο. Από τις αρχές Ιανουαρίου, πολλές ομάδες μισθοφορων των αποικιοκρατων εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των ισλαμοφασιστων του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, κατηγορώντας το για βιαιότητες και ηγεμονικές βλέψεις. Η ισλαμοφασιστικη εξτρεμιστική αυτή ομάδα κατηγορείται ότι κρατά αιχμάλωτο έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων μισθοφορων αντίπαλων ομάδων, ξένων δυτικων δημοσιοκάφρων παπαγαλακια των αποικιοκρατων και χαφιεδοπρακτορων σε δηθεν «ανθρωπιστικές» οργανώσεις όπως ονομαζουν οι αποικιοκρατες την αληταρια τους. Σχεδόν 3.300 έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ των μισθοφορων των αποικιοκρατων και των μουσουλμανοφασιστων του ΙΚΙΛ, σύμφωνα με το χαφιεδοΣυριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρευει στο Λονδινο.
------------------------------------------------------------------------------
«Το “Ποτάμι” έχει τοξικά απόβλητα»
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, 11:57
Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε το εξής σχόλιο, σχετικά με τις θέσεις για την ονομασία των Σκοπίων, που διατύπωσε τηλεοπτικά το στέλεχος του «Ποταμιού» Νίκος Δήμου: «Όταν ο κυνισμός του νεοφιλελευθερισμού του Νίκου Δήμου της "Δράσης", συγχωνεύεται με τις σημιτικές αντιλήψεις για το πόσο γκρίζα ζώνη μπορεί να γίνει η Ελλάδα, τότε σε κανέναν δεν μπορεί να κάνει εντύπωση ότι μέσα στο σακίδιο του Σταύρου… Θεοδωράκη περιέχεται και το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Το πήρε το «Ποτάμι» το πρώτο μυστικό για ένα από τα εθνικά θέματα που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν οι ομογάλακτοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η συνέχεια για Αιγαίο, Κύπρο, ΑΟΖ, Θράκη, θα δείξει πόσα ακόμα τοξικά απόβλητα θα κατεβάσει αυτό το "Ποτάμι" που σιγά – σιγά δείχνει την πηγή του και τις εκβολές του».
---------------------------------------------------------------------------------
Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας: Τα μνημονιακά ΚΤΕΟ ανθρώπων
Οι εν λόγω κύριοι δεν λειτουργούν με ιατρικά κριτήρια, μοιάζουν να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, το ποιος τους έδωσε την εντολή να περιορίσουν τα ποσοστά αναπηρίας δεν θα το μάθουμε ποτέ ούτε και θα βγει κάποιος να πάρει την ευθύνη, το ερώτημα είναι γιατί αυτός ο περιορισμός δεν γίνεται με διοικητικούς τρόπους από τη μεριά της πολιτείας; Τι χρειάζονται οι γιατροί και η ταλαιπωρία που τραβάμε; Για επιστημονικό άλλοθι; Για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά; Ας το ερμηνεύσει ο κάθε ένας...
Για να γράψω αυτό το κείμενο πληκτρολογώ με το αριστερό μου χέρι μόνο, όπως έχω μάθει να κάνω εδώ και 5 χρόνια, όταν το δεξί σταμάτησε εντελώς να λειτουργεί εξ αιτίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας με την οποία συν –κατοικώ από το 2002. Παράλληλα βέβαια και το δεξιό μου πόδι δεν υπακούει, δεν έχει καμιά δύναμη δεν λειτουργεί. Η σκλήρυνση δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αυτό το γνωρίζουμε καλά οι πάσχοντες αλλά και οι δικοί μας άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά μαζί μας. Να προσθέσω και τις ορθοκυστικές διαταραχές που επίσης προκαλούνται από την νόσο, και έχουμε το κοκτέιλ της καθημερινότητας όχι μόνο της δικής μου αλλά και πολλών άλλων ασθενών. Οι πτώσεις μέσα και έξω από το σπίτι, οι καθημερινές ενέσεις, οι φυσιοθεραπείες στο σπίτι, η διαδικασία της ατομικής υγιεινής, η αναπηρική καρέκλα, τα 5 χάπια την ημέρα, το τρέξιμο της συζύγου μου, παράλληλα με την εργασία της στο σχολείο για φάρμακα, θεωρήσεις, εγκρίσεις κλπ δίνουν μια εικόνα της καθημερινότητας αυτού που είχε την ατυχία να νοσήσει από σκλήρυνση.
Η καθημερινή ζωή εν Ελλάδι όμως είναι ακόμη σκληρότερη από τη νόσο, ιδιαίτερα όταν χρειαστεί να εμπλακείς με τα ΚΕΠΑ (Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας), θα αφηγηθώ όσο πιο σύντομα μπορώ την εμπειρία μου: Κατέθεσα στις 13-7-2013 όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν (ιατρική γνωμάτευση από κρατικό νοσοκομείο με περιγραφή της παρούσας κατάστασης και το ιστορικό της νόσου, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, εξουσιοδότηση στην σύζυγο μου θεωρημένη παρακαλώ για το γνήσιο της υπογραφής μου). Με κάλεσαν να περάσω στις 25-2-2014 (και μην πει κανένας για την απεργία των γιατρών γιατί οι καθυστερήσεις υπήρχαν και πριν την απεργία), με τη βοήθεια της συζύγου μου και ενός φίλου για να σπρώχνει την αναπηρική καρέκλα φθάσαμε με ταξί στην πλατεία Αριστοτέλους (δεν θα μπορούσε άραγε η επιτροπή να λειτουργεί κάπου αλλού; αντί για το κέντρο της πόλης; πχ σε ένα νοσοκομείο με πιο εύκολη πρόσβαση, πιο ευρύχωρα ασανσέρ, στο συγκεκριμένο κτίριο με τα βίας χωρούσε η αναπηρική καρέκλα στο ασανσέρ αλλά όχι και ο συνοδός.) Αναμονή στο δεύτερο όροφο περίπου 3 ώρες, οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ σε κατάσταση πανικού, άνθρωποι μόνοι με προβλήματα όρασης να προσπαθούν να βρουν το όνομά τους στις καταστάσεις έξω τις πόρτες (δεν θα μπορούσαν άραγε να έχουν μεγαλύτερα γράμματα;) άλλοι να παρακαλούν για μια αναπηρική καρέκλα κι αυτή να μην βρίσκεται πουθενά. Όταν κάποτε ήρθε η σειρά μου βρεθήκαμε μπροστά σε 3 γιατρούς υποθέτω νευρολόγους, οι 2 κοιτούσαν τα χαρτιά μήπως και λείπει κάτι, ο τρίτος με ένα σφυράκι στο χέρι κτύπησε το εσωτερικό του αγκώνα στο δεξιό μου χέρι (αυτό που δεν λειτουργεί) και επίσης το δεξιό γόνατό μου, μου είπε να σφίξω τη δεξιά γροθιά, του απάντησα πως τα δάκτυλα μου δεν λυγίζουν ούτε και ανοίγουν, βρίσκονται σε μια μόνιμη θέση αγκυλωμένα ούτε ανοικτά ούτε κλειστά, μισάνοιχτα ή μισόκλειστα, οι ομοιοπαθείς θα με καταλάβουν. Μετά από περίπου 6 λεπτά μας είπαν πως τελειώσαμε λέγοντας σε 15 μέρες να πάμε να πάρουμε την απόφαση. Φεύγοντας αναρωτιόμουν αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν κλινική εμπειρία από την εποχή που έκαναν ειδικότητα ή γνωρίσουν μόνο να συνταγογραφούν;
Στις 6-3-2014 πήραμε την απόφαση στα χέρια μας, ποσοστό αναπηρίας 67 %, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Επίσης αποφάσισαν πως δεν χρήζω βοήθειας παρ όλο που χαρακτηρίζουν την κατάσταση μου δεξιά ημιπληγία, το ότι δεν μπορώ να κάνω ούτε βήμα μόνος μου δεν τους απασχολεί. Επίσης αποφάσισαν πως δεν έχω δικαίωμα στο εξωιδρυματικό επίδομα (η δαπάνη για φυσιοθεραπείες και το 25% συμμετοχή στα φάρμακα για τα συμπτώματα της νόσου δεν τους ενδιαφέρουν). Συμπέρασμα: Οι εν λόγω κύριοι δεν λειτουργούν με ιατρικά κριτήρια, μοιάζουν να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, το ποιος τους έδωσε την εντολή να περιορίσουν τα ποσοστά αναπηρίας δεν θα το μάθουμε ποτέ ούτε και θα βγει κάποιος να πάρει την ευθύνη, το ερώτημα είναι γιατί αυτός ο περιορισμός δεν γίνεται με διοικητικούς τρόπους από τη μεριά της πολιτείας; Τι χρειάζονται οι γιατροί και η ταλαιπωρία που τραβάμε; Για επιστημονικό άλλοθι; Για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά; Ας το ερμηνεύσει ο κάθε ένας... Έχω δικαίωμα ένστασης εντός 10 ημερών κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας και να εξεταστώ (πότε;) από δευτεροβάθμια, δεν ξέρω αν θα το κάνω, αν έχω το κουράγιο να υποβληθώ πάλι σ’ αυτή την ταλαιπωρία, το πρόσωπο του τέρατος είναι πιο σκληρό από την αρρώστια, γνωρίζω πως και άλλοι έχουν υποστεί αυτήν την αναλγησία μακάρι να ήμουν μόνο εγώ, αφιερώνω αυτές τις γραμμές σε όλους αυτούς και ενώνω τη φωνή μου με τη δική τους.
Γ.Σ. Θεσσαλονίκη 7-3-2014
---------------------------------------------------------------------------------
Στο σφυρι τα διατηρητεα της Λεοφωρου Αλεξανδρας. Παραχωρηθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπουλημα. Εγκλημα σε βαρος των τελευταιων ελευθερων χωρων και τοπως ιστορικης μνημης της Αθηνας. Ως χθες μονο ο Καπερναρος και ο Σακελαριδης ειχαν τοποθετηθει εναντια. Θελουν να γκρεμισουν και το γηπεδο του Παναθηναικου. Δεν περιλαμβανεται στο νέο ρυθμιστικο χαρτη της Αθηνας, ενώ περιλαμβανεται το μελλοντικο γηπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδελφεια.
---------------------------------------------------------------------------------
Αδιαφορη η Πολιτεια για το Νοσοκομειο Κρατουμενων Κορυδαλλου, παρα τη διεθνη κατακραυγη. Ευθυνες Αθανασιου-Γεωργιαδη. Κρατουμενος που πασχει από λευχαιμια κατηγορηθηκε από το πειθαρχικο συμβουλιο της φυλακης για την δημοσιοποιηση της καταστασης, οδηγηθηκε στο δικαστηριο, αλλα κριθηκε αθωος γιατι εδρασε για το αγαθο της υγειας.
-----------------------------------------------------------------------------
Συνδικατα Αττικης του ΠΑΜΕ. Νεασυγκεντρωση για τους ανεργους στις 27 Μαρτιου.
----------------------------------------------------------------------------
Το Ποταμι και ο Σταυρος Θεοδωρακης τασσεται υπερ της μειωσης των εργοδοτικων εισφορων και ας βουλιαξουν τα ασφαλιστικα Ταμεια.
-------------------------------------------------------------------------------
Φρενο του ΣτΕ στα φοιτητικα ευεργετηματα για παιδια πολυτεκνων οικογενειων. Εκρινε αντισυνταγματικη την προνομιακη εισαγωγη τους στα ΑΕΙ σε θεσεις που προοριζονταν αποκλειστικα για αυτά.
------------------------------------------------------------------------------
Απεργια ΑΔΕΔΥ. «Δεν θα σταματησουν αν δεν τους σταματησουμε» είναι το συνθημα της ΑΔΕΔΥ που ξεκινα τριημερο απεργιακων κινητοποιησεων με 24ωρη σημερα, και συνεχεια στις 19 και 20 Μαρτιου με 48ωρη.
-----------------------------------------------------------------------------
Απαγορευσαν σε μαθητες και εκπαιδευτικους αυμμετοχη σε δρασεις για Μητροπολιτικο Παρκο στο Ελληνικο. Μας γυριζουν στα χρονια της χουντας. Πρωτοφανης παρεμβαση της διευθυνσης πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης
------------------------------------------------------------------------------
Στο ψυγειο 171.000 συνταξεις του ΙΚΑ από ασφαλισμενους που εχουν υποβαλλει αιτηση συνταξιοδοτησης. Η καθυστερηση φτανει μεχρι και τα 4 χρονια.
------------------------------------------------------------------------------
Στη Θεσσαλονικη ανασφαλιστοι πανω από 20.000 επαγγελματιες! Αδυνατουν να πληρωσουν τις εισφορες τους στον ΟΑΕΕ. Χωρις ασφαλιση και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ενώ ζουν και υπο τον φοβο πλειστηριασμων. Σε πανελλαδικο επιπεδο ο αριθμος των ανασφαλιστων ελευθερων επαγγελματιων αγγιζει το 50% φτανοντας τους 400.000 από το συνολο των 800.000
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Χθες, σημειώθηκε τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της κουρδικής πόλης Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 20. Διεθνή πρακτορεία υποστηρίζουν ότι η επίθεση σημειώθηκε σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιούνταν ως βάση από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας «Ασαγίς». Αξίζει, εντούτοις, να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε ισλαμοφασιστες μισθοφόρους των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων και ένοπλες δυνάμεις Κούρδων στο Καμισλί, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιζίρε, η οποία κηρύχθηκε το Γενάρη αυτόνομη από το κόμμα «Κουρδική Δημοκρατική Ενωση» (PYD). Ως γνωστόν μέχρι και προς το τέλος του 2013 οι Κούρδοι της Συρίας είχαν προσπαθήσει να μην εμπλακούν στη σύρραξη μεταξύ της κυβέρνησης Ασαντ και των ξένων ισλαμοφασιστικων μισθοφορικων δυνάμεων, εκαναν συμφωνια με την κυβερνηση Ασαντ για παραχωρηση αυτονομιας ενώ πριν ειχαν υποστει μεγαλες διωξεις, και μετα άρχισαν να δέχονται επιθέσεις από ισλαμοφασιστες εξτρεμιστές μισθοφόρους των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων που διεκδικούν την ίδια περιοχή με εκείνους στα σύνορα με το Ιράκ...
----------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ Ενταση μετά τη δολοφονία Ιορδανού δικαστή
ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΜΜΑΝ.-- Η «λύπη» που εξέφρασε νωρίτερα χτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για την προχτεσινή δολοφονία Ιορδανού δικαστή στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης από πυρά Ισραηλινού στρατιώτη, δεν κατεύνασε ούτε στο ελάχιστο την έντονη αντίδραση της Ιορδανίας. Ο Ιορδανός πρωθυπουργός, Αμπντάλα Νσουρ, δήλωσε ότι το Ισραήλ φέρει την «πλήρη» ευθύνη για «αυτό το φρικτό έγκλημα» και επιφυλάχτηκε για την τελική αντίδραση της κυβέρνησής του, αναμένοντας, όπως είπε, το πόρισμα ερευνών που διενεργούνται για τη δολοφονία του 38χρονου δικαστή Ράεντ Ζάιτερ. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τη δολοφονία του δικαστή ισχυριζόμενες ότι φέρεται να «επιτέθηκε εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, φωνάζοντας "ο Αλλάχ είναι μεγάλος", κρατώντας σιδηρόβεργα». Ομως το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αμφισβήτησε την παραπάνω εκδοχή, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ότι ο δικαστής δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» και υπέκυψε στα τραύματά του χωρίς καν να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες... Η δολοφονία του Ζάιτερ προκάλεσε χτες τη διαδήλωση εκατοντάδων ατόμων έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία. Το πλήθος απαίτησε την απέλαση του πρεσβευτή και την καταγγελία της ειρηνευτικής συμφωνίας Ισραήλ-Ιορδανίας του 1994. Νωρίτερα το πρωί, το θερμόμετρο της έντασης ανέβηκε και στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας επιδρομής από τηλεκατευθυνόμενο ισραηλινό αεροπλάνο, που προκάλεσε το θάνατο τριών Παλαιστινίων που φέρονται μέλη των «Ταξιαρχιών αλ Κουντς».
-------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΑ Ολα έτοιμα για τις ιδιωτικές τράπεζες
ΠΕΚΙΝΟ.-- Ολοταχώς προχωρούν οι ετοιμασίες για την ίδρυση ιδιωτικών τραπεζών στην Κίνα, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των καπιταλιστικων μεταρρυθμίσεων που έχει αποφασίσει το «ΚΚ Κίνας» και η κυβέρνηση της χώρας. Μεταρρυθμίσεων, που, όπως είπε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ (από το βήμα της Βουλής όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του νέου έτους), στοχεύουν να δώσουν «αποφασιστικό ρόλο» στις «δυνάμεις της αγοράς». Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον συγκαταλέγονται οι «Alibaba» και «Τencent» (θεωρούνται μεγαθήρια στον κλάδο των διαδικτυακών υπηρεσιών, η πρώτη ασχολείται με διαδικτυακό εμπόριο η δεύτερη με διαδικτυακά παιχνίδια), ο κινεζικός όμιλος κατασκευής τμημάτων αυτοκινήτων «Wanxiang», o όμιλος (συνιδιοκτήτης της γαλλικής «Club Med») o «Huabei Group».
-------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση της Γινγκλάγκ Σιναουάτρα, με ρυζοπαραγωγούς χτες να διαδηλώνουν στην Μπανγκόκ ζητώντας να πληρωθούν για τις σοδειές τους. Παρά τον τερματισμό του «αποκλεισμού της Μπανγκόκ» που ανακοίνωσε πρόσφατα η αστικη αντιπολίτευση, η ενδοαστική αντιπαράθεση συνεχίζεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


http://oagonas.blogspot.gr/2014/03/berkin-elvan_11.html#more
ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ Ξεσηκωμός Σε Ολη Την Τουρκία για τoν BERKIN ELVAN!
ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ
Ξεσηκωμός Σε Ολη Την Τουρκία για τoν BERKIN ELVAN!
Ο BERKIN ELVAN ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ! ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ !
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ!
http://oagonas.blogspot.gr/2014/03/berkin-elvan_11.html#more
Ο BERKIN ELVAN ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ
ΜΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ BERKIN
O Berkin Elvan σήμερα στις 7 π.μ έπεσε μάρτυρας.
Ο Βerkin Elvan γιόρτασε τα 15η γενέθλια του σε κώμα στο εντατικό τμήμα στο νοσοκομείο Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολη.


Ανώνυμος είπε...


http://oagonas.blogspot.gr/2014/03/blog-post_11.html#more
Προσαγωγές διαδηλωτών έξω απο τη Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα απο τα ΜΑΤ – Φωτογραφίες
Τούρκοι και κούρδοι ακτιβιστές πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για το θάνατο 15χρονου διαδηλωτή που παρέμενε σε κώμα 8 μήνες από τις διαδηλώσεις στο Γκεζί.
Στη προσαγωγή μικρής ομάδας 5 διαδηλωτών που βρισκόταν έξω απο την πρεσβεία της Αθήνας στην Βασ. Γεωργίου προχώρησε η αστυνομία.
Τούρκοι και κούρδοι ακτιβιστές πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω απο τη πρεσβεία για τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος παρέμενε σε κώμα από τον περασμένο Ιούνιο. Ο Ελβάν είχε χτυπηθεί απο δακρυγόνο το οποίο είχε εκτοξευθεί σε ευθεία βολή απο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στη Κωνσταντινούπολη.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε πολλές πόλεις και χώρες της Ευρώπης.

φωτογραφίες απο το Κόκκινο 105,5
http://left.gr/news/prosagoges-diadiloton-exo-apo-ti-toyrkiki-presveia-stin-athina-apo-ta-mat-fotografies
http://oagonas.blogspot.gr/2014/03/blog-post_11.html#more