Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τριτη 18 Νοεμβριου 2014


Βίντεο: Άντρες των ΜΑΤ σε επιδρομη χθες στα Εξαρχεια κλέβουν νερά από περίπτερο στην πλατεια και δέρνουν τον υπάλληλο!
Σοκάρει το βίντεο που έχει ανέβει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δείχνει αλητες των ΜΑΤ και των Δελτα σε επιδρομη χθες στην πλατεια Εξαρχειων να χτυπούν ανελέητα εργαζόμενο σε περίπτερο και να παίρνουν με το «έτσι θέλω» νερά από τα ψυγεία χωρίς να τα πληρώσουν και να σπανε τα ψυγεια. Ενώ μάλιστα ο άτυχος νέος ξυλοκοπείται φωνάζει «Εδώ δουλεύω. Είμαι του περιπτέρου». Αφού δεν γλιτώνει από το ξύλο ρωτά τους αστυνομικούς «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία;», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω. Ο ίδιος επιμένει δείχνοντας και εκείνους που πήραν τα νερά και επιμένοντας ότι δουλεύει στο περίπτερο, αλλά οι συνάδελφοι των δραστών μπασκιναραδων τον κρατούν περιορισμένο και του λένε να σταματήσει.
- Το βίντεο αυτό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προκαλεί αγανάκτηση για τις μεθόδους της αστυνομίας - Οι αλητες των ΜΑΤ φαίνεται πως αρπάζουν έναν άνθρωπο και κυριολεκτικά θέλουν να τον σύρουν - Εκείνος τους φωνάζει πως είναι εργαζόμενος στο περίπτερο και προσπαθεί να τους απωθήσει - Εκτός από τις ζημιές που φαίνεται πως έκαναν στο περίπτερο οι ματατζήδες, ο νεαρός τους φωνάζει: ρε είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά από το ψυγείο; - Παρακατω το βιντεο δειχνει αλητες της ομαδας Δελτα της κατοχικης μπασκιναριας να προκαλουν θαμωνες σε καφενειο να βγουν εξω να μετρηθουν σαν κοινοι αλητες κουτσαβακηδες.
Ένα βίντεο που προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πραγματικό πρόσωπο της αστυνομίας, σαρώνει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο και φαίνεται να δείχνει ένα στιγμιότυπο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το βίντεο φαίνεται πως οι άντρες των ΜΑΤ ορμούν σε ένα περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων και προπηλακίζουν χωρίς λόγο έναν άντρα, ο οποίος προσπαθεί να προστατευτεί και φωνάζει πώς είναι εργαζόμενος του περιπτέρου. Η επίθεση στον άνθρωπο που δουλεύει στο περίπτερο φαίνεται ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο βίντεο, ενώ ο ίδιος ακούγεται να φωνάζει: ρε είστε καλά, θα κλέψετε τα νερά;" Εκείνοι τον αρπάζουν από την μπλούζα και στην κυριολεξία προσπαθούν να τον σύρουν, ενώ εκείνος συνεχίζει να φωνάζει πως είναι εργαζόμενος στο περίπτερο. Το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο εάν είναι αληθινό, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία, καθώς αυτό το προφίλ δεν έχει καμία σχέση με το ρητό "δίπλα στον πολίτη", αλλά αντίθετα δείχνει πως στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν άτομα που θυμίζουν άλλες εποχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας βλέπουν αυτή τη στιγμή το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο και αναμένονται εξελίξεις κατα τα γνωστα, δηλαδη ΕΔΕ και ηβ υποθεση στο αρχειο δηλαδη στα σκουπιδια. Αλλωστε κορακας κορακου ματι δε βγαζει.
«Τρομοκράτες». Χαρακτηρισμός που συνάδει απόλυτα με την... δράση των ΜΑΤ τη χθεσινή νύχτα στα Εξάρχεια. Βίντεο που καταγράφει την επιδρομή αντρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ στην περιοχή ανέβηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook από την Chloe Kritharas. Από τη μέση του βίντεο και μετά καταγράφονται οι άνδρες των ΜΑΤ στο διαλυμένο περίπτερο στην πλ. Εξαρχείων. Εμφανίζονται να παίρνουν νερά από το περίπτερο και να ξυλοκοπούν εργαζόμενο που ζητάει τα χρήματα. Πιο πριν, με ύφος τραμπούκου άνδρες των ΔΕΛΤΑ ζητούν από έναν άνθρωπο να βγει έξω από κατάστημα όπου βρίσκεται. Περαιτέρω σχόλια είναι περιττά καθώς το βίντεο είναι αποκαλυπτικό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δραματική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ - "Πολυτέλεια" το κρέας για τα παιδιά...
Αυξήθηκαν δραματικά μέσα στην πενταετία 2009- 2013, τα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως, π.χ. σε καθημερινή βάση ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, καθώς και νωπά φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πλέον και νοικοκυριά που θεωρούνται μη φτωχά!
Τα αποτελέσματα της έρευνας
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική στέρηση των παιδιών, σε σύγκριση µε τα στοιχεία της έρευνας για το 2009, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό των νοικοκυριών που δεν µπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδροµές, το οποίο ανέρχεται σε 25,4% το 2013 από 7,6% που ήταν το 2009. Κατάλληλο χώρο για σχολική µελέτη δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους, για οικονομικούς πάντα λόγους, τα νοικοκυριά σε ποσοστό 18,4%, ενώ το 2009 το ποσοστό ήταν 11,7%. Αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά των νοικοκυριών που δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση (7,4% το 2013 από 4% το 2009), καθώς και τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ηµέρα (4,4% το 2013 από 1,1% το 2009).
Αναλυτικότερα, από την έρευνα προκύπτουν τα εξής:
*Τα νοικοκυριά µε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα σε ποσοστό 98,7%, και δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος σε ποσοστό 99,3%. Το 1,3% και το 0,7% των νοικοκυριών αντίστοιχα δηλώνει ότι δεν έχει την οικονοµική δυνατότητα να παρέχει τα παραπάνω στα παιδιά του. Τα νοικοκυριά που δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα ή δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος, ανήκουν στον φτωχό πληθυσμό *Το 90,3% των νοικοκυριών, παρέχει στα παιδιά του ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 94,7% των νοικοκυριών παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ηµέρα. Το 1,7% των µη φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι δεν έχει την οικονοµική δυνατότητα να παρέχει στα παιδιά του ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 1,3% δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ηµέρα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον φτωχό πληθυσμό είναι 22,3% και 12,6% αντίστοιχα *Σε ποσοστό 82,9% τα νοικοκυριά δηλώνουν ότι έχουν την δυνατότητα να καλύψουν οικονοµικά την τακτική συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες αναψυχής. Τα φτωχά νοικοκυριά δηλώνουν ότι δεν έχουν αυτή την οικονοµική δυνατότητα σε ποσοστό 36,3% *Το 86% περίπου των νοικοκυριών, µπορεί να καλύψει οικονοµικά τη διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων (γενέθλια, ονοµαστικές εορτές κ.λπ.), ενώ τα ποσοστά για τον φτωχό και τον µη φτωχό πληθυσμό είναι 66,9% και 93,4%, αντίστοιχα *Το 68,7% των φτωχών νοικοκυριών, δηλώνει ότι δεν µπορεί να καλύψει οικονοµικά την συμμετοχή των παιδιών του σε σχολικές εκδροµές και εκδηλώσεις µε ίδιους οικονοµικούς πόρους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα µη φτωχά νοικοκυριά ανέρχεται σε 8,8% *Σε ποσοστό 9,2% τα νοικοκυριά, δηλώνουν ότι δεν µπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να προσκαλούν περιστασιακά, στο σπίτι ή αλλού, φίλους για παιχνίδι και φαγητό, ενώ τα ποσοστά για τον φτωχό και τον µη φτωχό πληθυσμό είναι 23,7% και 3,7% αντίστοιχα *Τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο αδυναµία να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες είναι τα νοικοκυριά που έχουν 4 ή περισσότερα παιδιά. Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά µε 3 παιδιά δεν µπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδροµές σε ποσοστό 45,1%, ενώ για τα νοικοκυριά που έχουν 4 ή περισσότερα παιδιά το ποσοστό ανέρχεται σε 66,5%. Αντίστοιχα, τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων (γενέθλια, ονοµαστικές εορτές κλπ.), δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα νοικοκυριά µε 3 παιδιά σε ποσοστό περίπου 16%, ενώ τα νοικοκυριά µε 4 ή περισσότερα παιδιά δηλώνουν ότι δεν µπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή στα παιδιά τους σε ποσοστό 28,6%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους του ΨΝΑ»
Την καταστροφική, όπως αναφέρουν, πολιτική για την ψυχική υγεία καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τις ευθύνες του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της καταγγελίας:
Η καταστροφική, για την ψυχική υγεία ασθενών και εργαζομένων, πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης συνεχίζεται με την συγκεκαλυμμένη προσπάθεια εφαρμογής μέτρων αποδόμησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και διάλυσης του δημόσιου συστήματος. H κυβέρνηση επικαλούμενη την δέσμευση της χώρας για ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, αφού δαπάνησε, επί 15 χρόνια τα κοινοτικά κονδύλια σε κατακερματισμένες δράσεις υπονόμευσης του Δημόσιου χαρακτήρα της ψυχιατρικής περίθαλψης, έρχεται τώρα υποκριτικά και επιχειρεί την κατάργηση των ψυχιατρείων χωρίς να έχει υλοποιήσει ούτε στο ελάχιστο τα επαρκή προαπαιτούμενα για την μετάβαση σ’ ένα κοινοτικό, τομεοποιημένο, στελεχωμένο, Δημόσιο σύστημα. Ο αποκαλυφθείς πλέον δούρειος ίππος αυτής της επίθεσης στο Δημόσιο σύστημα περίθαλψης είναι ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Παύλος Θεοδωράκης. Με δανεικά στην ορολογία «επιχειρήματα» περί ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει στον Τύπο, σε ημερίδες και στο facebook, για τα επιτεύγματα των ενεργειών του, παλιά, τωρινά και μελλοντικά, κρύβοντας επιλεκτικά πίσω από αριθμούς, τον βίαιο χαρακτήρα των σχεδιασμών του για διάλυση των ψυχιατρείων. Ο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Διοικητής του ΨΝΑ, στον λίγο χρόνο που διαθέτει για το Νοσοκομείο –συνήθως νύχτα- επιδίδεται στην απαξίωση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων του Νοσοκομείου προκειμένου να επιτύχει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο του εκφοβισμού που επιδιώκει εντάσσεται και η πράξη μετακίνησης του Προέδρου του Σωματείου λίγα λεπτά αφότου ο τελευταίος αρνήθηκε οποιαδήποτε συνομιλία μαζί του εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν κάνει τίποτα για το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρόλο που του έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι θέτει σε κίνδυνο τις ΖΩΕΣ των ασθενών, την φροντίδα και τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων. Προφανώς θα επιλύει ευκαιριακά τα προβλήματα με την διενέργεια ΕΔΕ. Παρά τις υποσχέσεις του, το Νοσοκομείο μένει στις μέρες μη εφημερίας το βράδυ χωρίς οδηγό ασθενοφόρου για εσωτερικές μετακινήσεις & διακομιδές, θέτοντας σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και τις ΖΩΕΣ των ασθενών. Ενώ η επίλυση του προβλήματος των συνοδειών και διακομιδών ασθενών παραμένει επίμονα μακρών των ενδιαφερόντων του, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις. Σ’ αυτή την προσχεδιασμένη, εκ των έσω, διάλυση του Νοσοκομείου βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες διάφορα, κατ’ανάθεση στελέχη των υπηρεσιών, που επιδίδονται στο ίδιο έργο παρακάμπτοντας διοικητικές ιεραρχίες ή προωθώντας την αποψίλωση σε προσωπικό. Είναι και αυτοί υπεύθυνοι για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποφάσεις που στόχο έχουν την διάλυση του Νοσοκομείου μας.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του ΨΝΑ καταγγέλλει τον Διοικητή Παύλο Θεοδωράκη και τον καθιστά υπεύθυνο για: 1. Τον κίνδυνο για τις ζωές ασθενών και εργαζομένων λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. 2. Το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους 3. Τη μη λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου. 4. Τη μη εξασφάλιση κονδυλίων, για καταβολή δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών. 5. Τη γενικότερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας με στημένα δημοσιεύματα για να δημιουργήσει κλίμα διάλυσης. Το Σωματείο Εργαζομένων δεν θα επιτρέψει σε κανένα Τροϊκανό – περαστικό Διοικητή να απαξιώνει και να καθυβρίζει επαγγελματίες Ψυχικής υγείας που με κατάθεση ψυχής κρατούν ανοιχτό ένα υποστελέχωμενο Νοσοκομείο. Οποιαδήποτε προσβολή που αφορά την ηθική και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, να καταγγέλλεται στο Σωματείο για τα περεταίρω. Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές, την επιθεώρηση εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να παρέμβουν άμεσα για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας του προσωπικού, την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα ράντζα και τις σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου που το καθιστούν επικίνδυνο. Το Σωματείο Εργαζομένων θα υπερασπιστεί, πραγματικά και όχι ψευδεπίγραφα, με σεβασμό, τις ανάγκες, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια ασθενών και εργαζομένων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες ποιοτικές Δημόσιες και Δωρεάν, υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του... Στη φυλακή για χρέη, ακόμη και 500 ευρώ προς το δημόσιο, αν δεν είσαι στη στοά... Αδέκαστη, δίκαιη τροϊκανή "ελληνική" δικαιοσύνη!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θ. Πετράκος: Και στο σκάνδαλο Hellas Power - Energa ο Μπαλτάκος
Eμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο HELLAS POWER – ENERGA αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατά την ακρόαση του προέδρου της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) Νίκου Βασιλάκου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Άγνοια δήλωσε ο πρόεδρος της ΡΑΕ. Σύμφωνα με τον Θ. Πετράκο, υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση υπήρξε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο...
Οι κύριες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους. Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν γύρω από το Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων ενώ επιθέσεις... με μολότοφ γίνονται στην Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν νωρίτερα νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ ενώ υπήρξαν καταγγελίες για αλόγιστη καταστολή και δεκάδες προσαγωγές. Όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του VICE, φωτορεπόρτερ που εργάζεται για λογαριασμό του περιοδικού χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας από τα ΜΑΤ στην πλάτη ενώ την τράβηξαν και από τα μαλλιά. Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοσιογράφος του VICE, Αντώνης Ντινιακός (ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στα Εξάρχεια με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Λευτέρη Μπιντέλα), δέχθηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σουλτάνη από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τον χτύπησαν με τις μηχανές τους στο χέρι και στο γόνατο, ενώ στη συνέχεια 4 αστυνομικοί κατέβηκαν και τον πέταξαν στο έδαφος. Καταγγελίες υπήρξαν και από ιδιοκτήτες περιπτέρων της πλατείας οι οποίοι ανέφεραν πως αστυνομικοί τους χτύπησαν αναίτια ενώ έσπασαν τις βιτρίνες των ψυγείων και κατέστρεψαν το εμπόρευμα τους.
Aυτα βεβαια πληρωνονται! Σημερα Τριτη οι δημοσιογραφοι ξεφτιλισαν τους μπατσους, τους εβγαλαν ακομα και στιςεφημεριδες του εξωτερικου. Ενώ αμα ηταν απλοι διαδηλωτες…..
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aλήτη, Ρουφιάνε, Χατζηνικολαου-νταβατζή! Σύμφωνα με το Χατζηνικολάου, οι δημοσιογράφοι στα Εξάρχεια χτύπησαν από πέτρες και άλλα αντικείμενα. Τι και αν καταγγέλλουν ότι τους κοπανούσαν τα ΜΑΤ. Ο Νίκος μιλάει στον Ενικό και ξέρει...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ έχουν ξυλοκοπήσει άνδρα δημοσιογραφο και τον παρατούν αβοήθητο στην άσφαλτο 17-11-2014... Έχουν μανάδες τα ανθρωπόμορφα κτήνη, είναι "εργαζόμενα" παιδιά του λαού... η δολοφόνοι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...




Latin America 2014 with Aleida Guevara, daughter of Che
The 10th annual Latin America Conference brings together political leaders, trade unionists, NGOs, academics & progressive movements to explore recent developments across the region, along with films and music showcasing Latin American culture. Book your tickets online today.
Focus on Cuba at Latin America 2014
Aleida Guevara, Che's daughter, will speak at two special Cuba seminars. In the morning she will be joined by writer Seumas Milne and others to discuss ‘Cuba's response to the Ebola crisis and 50 years of Cuban international assistance'. And in the afternoon, she speaks with Goerge Galloway MP in the session 'Cuba: the revolution continues. Ending the blockade – freeing the Miami 5'.
Britain's leading experts on the Cuban economy, workforce and society, Dr Steve Ludlam and Dr Tony Kapcia,from Sheffield and Nottingham universities will give an insight into the country's recent economic reforms in the seminar ‘Change in Cuba: Workers, leaders and the politics of building sustainable socialism'.
The closing rally ‘Building Solidarity: No to US Intervention' provides an opportunity to hear for the first time from the new Cuban Ambassador, Teresita Vicente, Charge d’Affaires interim. Plus lunchtime sessions also feature Cuban films and the launch of a new book on environmental justice.

Stalls, films, music and over 20 more sessions will provide insights into the history, culture, politics and progressive currents and threats in the region. And you can celebrate the end of conference with Fiesta Latina at Bolivar Hall, featuring live music from Latin America plus Latin beats, food & drinks.
TICKETS
Advance Conference tickets £10 waged / £8 unwaged
Fiesta Latina tickets £7 / £5 when bought with Conference ticket
Book your tickets online now
Or call 020 7490 5715 and pay by credit/debit card, or send cheque payable to ‘CSC’ to CSC, c/o Unite, 33-37 Moreland Street, London EC1V 8BB.



Miami Five delegation to US embassy
On 6 November a high level delegation met with US government representatives at the US Embassy in London to hand over the final report of the International Commission of Inquiry into the case of the Miami Five, which urged President Barack Obama to grant humanitarian pardons and immediately release the remaining three prisoners.
British MPs Cathy Jamieson and Grahame Morris, were joined by Len McCluskey, General Secretary of Britain’s largest trade union Unite, barrister Elizabeth Woodcraft, and Cuba Solidarity Campaign Director, Rob Miller.

Ανώνυμος είπε...



Λατινική Αμερική το 2014 με Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε
Το 10ο ετήσιο Συνέδριο της Λατινικής Αμερικής συγκεντρώνει τους πολιτικούς ηγέτες, συνδικαλιστές, ΜΚΟ, ακαδημαϊκούς και προοδευτικά κινήματα για να διερευνήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, μαζί με τις ταινίες και τη μουσική της Λατινικής Αμερικής ανάδειξη του πολιτισμού. Κλείστε τα εισιτήριά σας online από σήμερα.
Έμφαση στην Κούβα Λατινική Αμερική το 2014
Η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε, θα μιλήσει σε δύο ειδικά σεμινάρια για τη Κούβα. Το πρωί θα συνοδεύεται από το συγγραφέα Seumas Milne και άλλους να συζητήσουν «Η απάντηση της Κούβας στην κρίση Έμπολα και 50 χρόνια Κούβας διεθνούς βοήθειας». Και το απόγευμα, μιλάει με Goerge Galloway βουλευτή στη σύνοδο «Κούβα: η επανάσταση συνεχίζεται. Ο τερματισμός του αποκλεισμού - ελευθερώνοντας τους Μαϊάμι 5 '.
Κορυφαίοι ειδικοί της Βρετανίας σχετικά με την οικονομία της Κούβας, το εργατικό δυναμικό και την κοινωνία, Δρ Steve Ludlam και ο Δρ Τόνι Kapcia, από το Σέφιλντ και Nottingham πανεπιστήμια θα δώσει μια εικόνα για τις πρόσφατες οικονομικές μεταρρυθμίσεις της χώρας στο σεμινάριο 'Αλλαγή στην Κούβα: Οι εργαζόμενοι, οι ηγέτες και οι πολιτικές της οικοδόμησης βιώσιμου σοσιαλισμού ».
Το τελικό κλείσιμο »Χτίσιμο Αλληλεγγύης: Όχι στην επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών», παρέχει την ευκαιρία να ακουστούν για πρώτη φορά από τον νέο Πρέσβη της Κούβας, Teresita Vicente, Επιτετραμμένος προσωρινός. Πλέον το μεσημέρι συνεδρίες διαθέτουν επίσης Κούβας ταινίες και το λανσάρισμα ενός νέου βιβλίου για την περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Πληροφορίες, ταινίες, μουσική και πάνω από 20 περισσότερες συνεδρίες θα προσφέρουν πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική και προοδευτικών ρευμάτων και απειλές στην περιοχή. Και μπορείτε να γιορτάσετε το τέλος του συνεδρίου με Fiesta Latina στο Bolivar Hall, με ζωντανή μουσική από τη Λατινική Αμερική καθώς και λάτιν ρυθμών, με τρόφιμα και ποτά.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Advance Συνέδριο εισιτήρια £ 10 εξαπολύσει / £ 8 άμισθους
Fiesta Latina εισιτήρια £ 7 / £ 5, όταν αγόρασε με εισιτήριο Συνέδριο
Κλείστε τα εισιτήριά σας on-line τώρα
Ή καλέστε 020 7490 5715 και να πληρώσετε με πιστωτική / χρεωστική κάρτα, ή να στείλετε επιταγή σε διαταγή «CSC» στο CSC, c / o Unite, 33-37 Moreland Street, Λονδίνο EC1V 8ΒΒ.



Μαϊάμι Πέντε αντιπροσωπεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Στις 6 Νοεμβρίου, μια υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο για να παραδώσει την τελική έκθεση της Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Μαϊάμι Πέντε, η οποία κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να χορηγήσει ανθρωπιστική συγχωρήσεις και να απελευθερώσει αμέσως τους υπόλοιπους τρεις κρατούμενους.
Βρετανοί βουλευτές Cathy Jamieson και Γκράχαμ Morris, ενώθηκαν με τον Len McCluskey, Γενικό Γραμματέα του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Βρετανίας Unite, δικηγόρος Ελισάβετ Woodcraft και η Κούβα Αλληλεγγύης Εκστρατεία Διευθυντής, Ρομπ Μίλερ.