Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τριτη 10 Μαιου 2016


ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες! Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, ώρα 6:00 μ.μ. προσυγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας και πορεία προς την πλ. Συντάγματος Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν!
Έξι χρόνια είναι πολλά Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα. Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα! Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος, η πλήρης μετατροπή της σε αποικία, σε δουλοπαροικία του χρέους. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών βιώνει στο πετσί της τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, τη διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας, τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων. Τα ψέματα όμως τέλειωσαν. Σήμερα είναι σε όλους σαφές, ότι δεν διακυβεύεται απλά η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού, η σωτηρία της πατρίδας.
Στις 14 και 15 Μαΐου το ΕΠΑΜ καλεί σε κάθε πλατεία πόλης ή χωριού σε όλη τη χώρα σε παλλαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής στην χώρα και συνέχιση μέχρι την τελική Νίκη.
Ή αυτοί, ή Εμείς! Παλεύουμε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε από τους ξένους δανειστές, με την αρωγή, τον δωσιλογισμό και την υποτέλεια όλου του πολιτικού προσωπικού, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Το ΕΠΑΜ καλεί τους νέους, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργάτες της γης και τους κτηνοτρόφους, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, να κατέβουν στο Σύνταγμα και να διεκδικήσουν τα κλειδιά της χώρας από την ντόπια φαυλοκρατία και τα ξένα αφεντικά της. Καλεί για παλλαϊκό μαζικό ξεσηκωμό, με άξονα την κοινωνική χειραφέτηση, διεκδικώντας τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας στον τόπο μας. Στις 14 και 15 Μαΐου του 2016, παίρνουμε πίσω την πατρίδα που εξολοθρεύουν, υπερασπιζόμαστε την αξιοσύνη όσων πάλεψαν με την ζωή τους στους αγώνες για δημοκρατία και λευτεριά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να παραλάβουν οι επόμενες γενιές το μέλλον που δικαιούνται.
Εμπρός λοιπόν για τον μεγάλο ξεσηκωμό! Σάββατο, 14 Μαΐου, ΞΕΚΙΝΑΜΕ… Κυριακή, 15 Μαΐου, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με το πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο Δευτέρα, 16 Μαΐου έως….. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι τη δικαίωση
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιχαλάκης Καραολής - Ανδρέας Δημητρίου. 23 χρόνων ο πρώτος, που κατηγορήθηκε για τον θάνατο αστυνομικού που κατασκόπευε συγκέντρωση του ΑΚΕΛ, 22 ο δεύτερος, με την κατηγορία της δολοφονίας πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις, απαγχονίστηκαν στις 10 Μαΐου 1956 από τους Άγγλους αποικιοκράτες στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας. Για την αποτροπή της εκτέλεσης των δύο αγωνιστών της λευτεριάς πραγματοποιήθηκε λαϊκή κινητοποίηση στην Αθήνα την προηγούμενη μέρα, που εξελίχθηκε σε σφοδρή σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής της "εθνικόφρονος" κυβέρνησης του Καραμανλή. Οι αστυνομικοί δολοφόνησαν 4 διαδηλωτές, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 164. Πώς το έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1951; "Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονας. Τον μεν αμερικανικόν, τον δε βρετανικόν. Και δεν δύναται χάριν της Κύπρου να καταδικαστεί εις τον εξ ασφυξίαν θάνατον"...
Σχολιο.- Αθάνατοι και προδομένοι απο τους ποικιλώνυμους , Ευρωλάγνους Ανανιστές. Αλλωστε διαχρονικά ήταν οι πλείστοι,ξενόδουλοι και πουλημένοι, οι πολιτικοί εκπρόσωποι, της Ελληνικής αστικής τάξης , (η οποία ποτέ δεν υπήρξε Εθνική κατα την Μαρξιστική έννοια), πολύ περισσότερο δε το Κυπριακό (εφοπλιστικό κυρίως) κεφάλαιο.
Σχολιο.- η ελληνική αστική τάξη υπήρξε τόσο εθνική όσο και οι αστικές τάξεις των άλλων χωρών. Οι εθνοπροδοσίες της οφείλονταν και οφείλονται στην υπεράσπιση των ταξικών της συμφερόντων (διατήρηση διεθνών συμμαχιών, αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού με τη βοήθεια των ξένων συμμάχων κ.λπ.). Στην Κατοχή μεγάλο τμήμα της συνεργάστηκε με τους κατακτητές και κατόπιν σύσσωμη συνεργάστηκε με τους Βρετανούς στα Δεκεμβριανά κ.λπ. Μόνο που ανάλογη συμπεριφορά είχε, π.χ., και η γαλλική αστική τάξη. Συμμαχία με τους πρώσους εισβολείς κατά της Κομμούνας, Γαλλία του Βισύ κ.λπ. Την Κύπρο την ξεπουλούσε σταθερά για να μη διαταράξει τις σχέσεις με τους δυτικούς συμμάχους. Ως εθνικά κυρίαρχη που είχε ανάγκη διεθνείς συμμαχίες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εορτασμός της "Ημέρας Ανεξαρτησίας" για το Ισραήλ με χορηγία και ειδική έκδοση αθλητικού παπουτσιου από την Reebok του ομίλου Αdidas. Ημέρα εθνοκάθαρσης για τους Παλαιστίνιους που δεν έχουν εταιρείες και ομίλους στην διάθεσή τους για να τιμήσουν τους χιλιάδες νεκρούς τους.
H Reebok ποδοπατά τους Παλαιστίνιους με το νέο αθλητικό της παπούτσι «Ισραήλ 68»
Το παπούτσι, με τις λέξεις « Ισραήλ 68» που διακοσμεί τη φτέρνα του παπουτσιού, "θα πωλείται την Ημέρα της Ανεξαρτησίας σε μια δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στη σελίδα Reebok στο Facebook", σύμφωνα με την Jerusalem Post. O Moshe Sinai, Διευθύνων Σύμβουλος της Reebok στο Ισραήλ, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι «αυτά τα αθλητικά παπούτσια πρόκεται να αποτελέσουν μια μοναδική εορταστική κυκλοφορία, ως συλλεκτικό κομμάτι για το Ισραήλ και τον κόσμο». Γιορτάζοντας όμως την ίδρυση του Ισραήλ, η Reebok, η οποία ανήκει στον όμιλο Adidas της Γερμανίας, βοηθά επίσης να καλυφθεί και να ξεπλυθεί η ιστορική και συνεχιζόμενη εκδίωξη του παλαιστινιακού λαού.
Εθνοκάθαρση Ξεκινώντας στα τέλη του 1947 και μέσα στο 1948, η σιωνιστική πολιτοφυλακή προχώρησε σε εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων με μια σειρά από καλά σχεδιασμένες ενέργειες. Στη γνωστή καταστροφή της Νάκμπα, περίπου 750.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και εκατοντάδες πόλεις και χωριά καταστράφηκαν, για να ιδρυθεί το κράτος που ονόμαστηκε Ισραήλ. Μέχρι σήμερα, το Ισραήλ αρνείται στους παλαιστίνιους πρόσφυγες και στα παιδιά και τα εγγόνια τους, το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους απλώς και μόνο επειδή δεν είναι Εβραίοι. Εν τω μεταξύ, για σχεδόν μισό αιώνα, οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, ζουν κάτω από μια βάρβαρη ισραηλινή στρατιωτική κατοχή, που τους αρνείται τα πιο βασικά δικαιώματα, ενώ ισραηλινοί έποικοι κλέβουν και δημιουργούν επικοισμούς στη γη τους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η άρνηση της καταστροφής της Νάκμπα, είναι στην πραγματικότητα, η επίσημη πολιτική του Ισραήλ. Η κυβέρνηση τιμωρεί ιδρύματα, που γιορτάζουν την επέτειο της. Σε μια εποχή που άλλες διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Orange και της Veolia, αποχωρούν από το Ισραήλ, λόγω της ζημιάς που τους προκαλεί η κακή φήμη, ότι διατηρούν επιχειρηματικές δραστηριότητες με ένα κράτος καταχραστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι τολμηρό για την Reebok και την μητρική της την Adidas, να συνδέει τόσο στενά τα προϊόντα της με το αιματηρό παρελθόν και παρόν του Ισραήλ .
Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που ο όμιλος Adidas έχει βοηθήσει το Ισραήλ, να καθαγιάσει την εικόνα του. Το 2012, η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή του BDS (BNC) κάλεσε για μποϊκοτάζ της εταιρείας, καθώς είχε αναλάβει τη χορηγία ενός μαραθωνίου, που το Ισραήλ ονόμαζε « Μαραθώνιος Ιερουσαλήμ» Η BNC, η διευθύνουσα ομάδα της Παλαιστινιακής ηγεσίας του κινήματος μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις, είχε αναφέρει πως ο μαραθώνιος, ο οποίος υποστηριζόταν από τις ισραηλινές αρχές, "περνούσε παράνομα μέσω της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και χρησίμευε για να ενισχύσει την πρόσφυση του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη." Εκείνη την εποχή, η Adidas αρνήθηκε να αποσύρει την υποστήριξή της, αλλά φέτος το επίσημο αθλητικό για τρέξιμο παπούτσι του μαραθώνιου, ήταν της αμερικανικής μάρκας New Balance.
Επιθέσεις σε αθλητές Η Adidas είναι μια μεγάλη χορηγός αθλητικών γεγονότων σε όλο τον κόσμο, γι 'αυτό είναι ιδιαίτερα ειρωνικό το γεγονός, πως ένα εμπορικό σήμα της Adidas εγκρίνει με τόσο εμφανή τρόπο το Ισραήλ παρά τις αμείλικτες επιθέσεις του ενάντια σε παλαιστίνιους αθλητές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι παραβιάσεις του Ισραήλ έχουν οδηγήσει σε όλο και περισσότερες εκκλήσεις για ένα αθλητικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε στην Νότια Αφρική του απαρτχάιντ. Η Adidas ισχυρίζεται ότι "αναγνωρίζει την εταιρική ευθύνη της να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και γι’αυτό παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να εκπληρώσει αυτή την κοινωνική υποχρέωση." Ένας τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν να μην ποδοπατά τους Παλαιστίνιους, γιορτάζοντας φανερά με τους καταπιεστές τους. Αίτημα για σχόλιο σχετικά με το θέμα, έχει σταλεί στη Reebok και τον Όμιλο Adidas.
https://omniatv.com/blog/5944-h-reebok-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B9-%C2%AB%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-68%C2%BB
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γνωρίστε το νέο συγκάτοικο του Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο
Έναν νέο συγκάτοικο, ενα γατακι, απέκτησε ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται περιορισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνου από το 2012. Πρόκειται για ένα μικρό γατάκι ηλικίας μόλις 10 εβδομάδων, που του έκαναν δώρο τα παιδιά του. Το όνομα που θα δοθεί στο γατάκι θα επιλεγεί από τον κόσμο και θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα, ανέφερε εκπρόσωπος των Wikileaks. Ο Ασάνζ βρήκε καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στην Σουηδία, όπου κατηγορείται δηθιεν από τις μυστικε υπηρεσιες για έναν βιασμό το 2010. Ο 44χρονος Ασάνζ αρνείται την κατηγορία. Στην ουσια θελουν να τον συλλαβουν και να τον παραδωσουν στην Αμερικη για τις αποκαλυψεις που εκανε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εληξε η αποχη των συμβολαιογραφων! Αρχιζουν οι πλειστηριασμοι!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλος ένας "Σύριος μετριοπαθής επαναστάτης", Τούρκικης καταγωγής έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού στο Χαλέπι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρέθηκε ο Λάζαρος... στη "μακρινή" Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας!
ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ: Ο στρατηγός Ρι Γιόγκ Γκιλ της Βόρειας Κορέας, που πέρσυ όταν ήταν αρχηγός του στρατού "εκτελέστηκε" από τον Κιμ Γιόγκ Ούν... ΤΩΡΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ... Μάλιστα εμφανίστηκε στο συνέδριο του κυβερνητικού Εργατικού Κόμματος που γίνεται αυτές τις μέρες... κι όχι μόνο ζεί, αλλά έχει αναλάβει και νέες σημαντικές θέσεις.
Την «είδηση» της εκτέλεσης είχαν διαρρεύσει οι μυστικές υπηρεσίες της... Νότιας Κορέας και την είχαν μυρικάσει όλα τα ΜΜΕ της Δύσης. Τώρα μπορεί αυτός να ζεί... αλλά τα ΜΜΕ της Δύσης τον έχουν σκοτώσει από πέρσι... τι είναι πιο σημαντικό και πιο ισχυρό... Μπορείτε να έχετε όποια γνώμη θέλετε για τη Β. Κορέα και το καθεστώς της, αλλά πρέπει να έχετε και μια γνώμη για τα ΜΜΕ του καπιταλισμού και την προπαγάνδα τους: είναι μονίμως κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων... γνώμη που επιβεβαιώνεται κάθε τόσο με τον πιο κραυγαλέο τρόπο... Ο "αναστημένος" είναι ο δεύτερος από αριστερά...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
O πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας (και η σύζυγός του Ευτυχία Κουτσουρέλη) που ζήταγε την...απόλυση 180.000 δημοσίων υπαλλήλων, ειναι πρώτο -τραπέζι στην πίστα, ή μάλλον στην ΛΙΣΤΑ των Panama Papers. Η λίστα άνοιξε χτες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιώνια τιμή και δόξα στους 13 Μαχητές των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης, ου έπεσαν υπερασπιζόμενοι το Χαλέπι, από τις ορδές των μισθοφόρων που στέλνει ο φασίστας Ερντογάν! Καμία ανακωχή, χωρίς έλεος με τους λακέδες των ιμπεριαλιστών!
Αυτοί οι 13 ήρωες, οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης, έπεσαν στη μάχη της Khan Tuman, κοντά στο Χαλέπι, αποκρούοντας τους φονιάδες μισθοφόρους της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" (σύμφωνα με την "πολιτισμένη" δύση), που απ΄την Τουρκία θέλησαν να ενισχύσουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη που ακόμη κατέχουν συνοικίες στο Χαλέπι! Οι δολοφόνοι, τα ανθρωπόμορφα κτήνη του χαλιφάτου, θα πληρώσουν ακριβά! Η Συρία είναι ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιώργος Τσαρουχάς, πρότυπο ανθρώπου και λαϊκού αγωνιστή – 48 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του
Το 1968 η δημοκρατική Ελλάδα στενάζει κάτω από τη μπότα της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών. Τη νύχτα της 8 του Μάη ένα ΙΧ αυτοκίνητο ξεκινάει κρυφά από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα. Μεταφέρει τον Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του -παράνομου- ΚΚΕ, επικεφαλής του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτή της ΕΔΑ, δικηγόρο Γιώργο Τσαρουχά και τρεις ακόμα επιβάτες: τον Βασίλη Μάστορα, τον Κωνσταντίνο Μελέτη και την Γεωργία Παγκοπούλου.
Στο ύψος του Πλαταμώνα έχει στήσει μπλόκο και περιμένει μια ομάδα αποτελούμενη από όργανα της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Υποδιεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον διοικητή της ΚΥΠ Στέφανο Καραμπέρη. Περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα οι ασφαλίτες ακινητοποιούν το αυτοκίνητο του Γ. Τσαρουχά. Κατεβάζουν με τη βία και χτυπούν με μανία τους τέσσερις επιβαίνοντες, τους φορτώνουν σε ξεχωριστά αυτοκίνητα και τους μεταφέρουν πίσω στη Θεσσαλονίκη. Από τότε κανείς δεν ξανάδε τον Γιώργο Τσαρουχά. Μεταφέρεται στα μπουντρούμια της ΚΥΠ όπου βασανίζεται απάνθρωπα για ν’ αποκαλύψει τους συντρόφους του. Το κατακρεουργημένο κορμί του αντέχει μέχρι τα ξημερώματα. Στις 6 το πρωί, της 9 του Μάη, ο Γιώργος Τσαρουχάς πεθαίνει στα χέρια των βασανιστών του. Η κηδεία του γίνεται το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με το φέρετρο καρφωμένο και περιφρουρούμενο από δεκάδες αστυνομικούς που δεν επιτρέπουν παρά μόνο στα μέλη της οικογένειας του νεκρού να πάρουν μέρος. Από τις κρατικές αρχές καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να συγκαλυφτεί η δολοφονία. Η αστυνομία ανακοινώνει ότι ο Γ. Τσαρουχάς πέθανε «από ταχυπαλμία κατά τη μεταφορά του», ενώ ο ιατροδικαστής Νόνας υπογράφει πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, ότι πέθανε δήθεν από έμφραγμα.
Ο εισαγγελέας Λαμίας Χριστόφορος Τζανακάκης ήταν παρών στη νεκροψία του Γ. Τσαρουχά. Παρόντες, εκτός φυσικά του ιατροδικαστή, ήταν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και της ΚΥΠ… Τον Γενάρη του 1975 και αφού έχει πέσει η χούντα, ο εισαγγελέας θα αποκαλύψει: «Εγώ για το θάνατο του Τσαρουχά είχα πονηρευτεί αμέσως διότι διαπίστωσα ότι ο Βασίλης Μάστορας, συνεπιβάτης του στο μοιραίο ταξίδι προς την Αθήνα, είχε κακοποιηθεί αγρίως. Αυτός κακοποιήθηκε στο Γ΄ Σώμα Στρατού και υποθέτω ότι γλίτωσε γιατί έμεινε στα χέρια τους ο Τσαρουχάς. Πιστεύω πως και ο Τσαρουχάς όπως και οι άλλοι κακοποιήθηκε στο Γ΄ Σ.Σ.»
Ο εισαγγελέας Τζανακάκης συνεχίζει περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη νεκροψία αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή έγινε: «Ανοίγοντας τα σκέλη, είδα ανάμεσά τους μια περίεργη κάκωση. Σειρά μικρών κόκκων αίματος σαν κόκκοι σίτου κάτω από το δέρμα… Διάσπαρτες κακώσεις στα πόδια σαν να του έστριβαν το λουρί ενός όπλου ανάμεσα στα σκέλια. Οι πατούσες είχαν ένα ύποπτο μπλε χρώμα. Δεν ήταν πτωματικές υποστάσεις. Ένα περίεργο υποκύανο χρώμα. Ζήτησα από τον Νόνα(σ.σ. ο ιατροδικαστής) να κόψει το πέλμα. Το κόψιμο στο βάθος θα αποκάλυπτε τον μώλωπα. Ηρνήθη! Ζήτησα επίσης να κόψουμε τους όρχεις διότι οι κακώσεις έφταναν μέχρι εκεί. Ηρνήθη! Με κοίταζαν καχύποπτα. Η ατμόσφαιρα ήταν υπερβαρεία. Η συμπεριφορά του Νόνα ήταν τέτοια που έδειχνε ότι ήξερε καλά τι είχε μεσολαβήσει στον Τσαρουχά… Έφυγα στο σπίτι μου. Χτύπησε το τηλέφωνο. Κάποιοι αστυνομικοί μου ζητούσαν να επιστρέψω. Είπα στη γυναίκα μου: Αν με πιάσουν, ο Τσαρουχάς πέθανε βασανισμένος!!».
Στις δίκες που ακολούθησαν μετά την πτώση της χούντας αποκαλύπτεται ότι ο θάνατος του κομμουνιστή δικηγόρου επήλθε μετά από φριχτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια της ΚΥΠ. Οι δολοφόνοι του Γ. Τσαρουχά, βασανιστές πολλών ακόμα λαϊκών αγωνιστών, στις απολογίες τους έντρομοι αλληλοκαρφώνονται και αλληλοβρίζονται, προσπαθώντας να ελαφρύνουν τη θέση τους. Όλοι, εκτός του προϊσταμένου τους, ομολογούν την ενοχή τους ισχυριζόμενοι ότι «εις την πράξιν των ωθήθησαν εκ του φόβου ον ενέπνευσε αυτώ ο συγκατηγορούμενός τους Στέφανος Καραμπέρης», δηλαδή ο προϊστάμενός τους…
Όσοι έζησαν από κοντά τον Γιώργο Τσαρουχά, όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του στους σκληρούς αγώνες για λευτεριά, δημοκρατία, ειρήνη, για το σοσιαλισμό, μιλούσαν για την ήρεμη και ευγενική φυσιογνωμία του, τον ακέραιο χαρακτήρα του, την ακάματη αγωνιστικότητά του και την απόλυτη πίστη του στη δίκαιη υπόθεση της εργατικής τάξης. Ο Γιώργος Τσαρουχάς γεννήθηκε το 1909 στα Γανοχώρια της Ανατολικής Θράκης, από γονείς αγρότες. Το 1922, μετά τη μικρασιατική καταστροφή η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Εκεί θα τελειώσει το δημοτικό σχολείο. Από μικρός άρχισε να νιώθει και να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της φτωχολογιάς και μαθητής ακόμα της τετάρτης γυμνασίου οργανώνεται στην ΟΚΝΕ. Από τότε αρχίζουν και οι διώξεις εναντίον του.
Το 1933 δίνει εξετάσεις και περνάει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δυο μήνες μετά την εγγραφή του δημιουργείται μια συνδικαλιστική κίνηση των φοιτητών και ο Τσαρουχάς αποβάλλεται από τη σχολή ως πρωταίτιος. Μετά τη λήξη της ποινής του εγγράφεται στη Νομική Σχολή Αθηνών απ’ όπου τελικά θα πάρει το δίπλωμα του δικηγόρου. Στη δικτατορία του Μεταξά περνάει στην παρανομία και καταφέρνει να μην συλληφθεί μέχρι τον Οκτώβρη του 1940 που κατατάσσεται στον στρατό και πολεμάει στα αλβανικά βουνά με το 72 Σύνταγμα Πεζικού. Με την κατάρρευση του μετώπου επιστρέφει στο Σιδηρόκαστρο. Στα τέλη του 1941 με εντολή του ΚΚΕ μεταβαίνει στη Νιγρίτα για να αναλάβει την καθοδήγηση των ΕΑΜικών οργανώσεων. Είναι από τους πρωτεργάτες του παλλαϊκού ξεσηκωμού των κατοίκων της περιοχής και της ομαδικής ένταξής τους στις γραμμές του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ. Μόλις οι Γερμανοί μεταβιβάζουν την περιοχή της Νιγρίτας στην κυριαρχία των Βούλγαρων φασιστών, οι ΕΑΜικές οργανώσεις, με την καθοδήγηση του Γ. Τσαρουχά, οργανώνουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο ομιλητής ήταν ο ίδιος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Γερμανών. Τον Αύγουστο του 1944 το ΚΚΕ τον στέλνει καθοδηγητή στην Καβάλα. Ύστερα από την απελευθέρωση της πόλης ο Γ. Τσαρουχάς γίνεται νομάρχης Καβάλας.
Μετά τη Βάρκιζα ο Γιώργος Τσαρουχάς διώκεται μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές. Συλλαμβάνεται και περνάει από δίκη… ως συνεργάτης των Γερμανοβούλγαρων φασιστών! Στο στρατοδικείο δίνει σκληρή μάχη με τους δικαστές του, καταρρίπτει το ψευτοκατηγορητήριο και αθωώνεται. Στη συνέχεια τον ξαναπιάνουν και στέλνεται εξορία στα Γιούρα και άλλα ξερονήσια του Αιγαίου, απ’ όπου αφήνεται ελεύθερος το 1960. Το 1961 ο λαός της Καβάλας παρά την άγρια τρομοκρατία που επικρατούσε στις εκλογές τον εκλέγει αντιπρόσωπό του στη Βουλή με την ΕΔΑ. Τον Μάη του 1963, στη Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα πριν τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Γ. Τσαρουχάς κακοποιείται άγρια από τραμπούκους-αποβράσματα μέλη των παρακρατικών οργανώσεων «Καρφίτσα» και ΕΚΟΦ. Τραυματίζεται βαριά και νοσηλεύεται για καιρό σε νοσοκομείο.
Την Τετάρτη 22 Μάη του 1963 ο Γρ. Λαμπράκης είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε συγκέντρωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Το βράδυ προχωρώντας προς το βήμα για να μιλήσει, ο Λαμπράκης δέχεται την πρώτη επίθεση των παρακρατικών. “Σε λίγο φτάνει στο χώρο της συγκέντρωσης ο βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργος Τσαρουχάς. Εμαθε πως ο Ρηγόπουλος έμεινε έξω από το κτίριο και έσπευσε να δει τι έγινε. Οι παρακρατικοί ωρύονται από τα πεζοδρόμια.«Συζητούσαμε με τους αξιωματικούς», αφηγήθηκε αργότερα ο Τσαρουχάς. «Τότε ήρθε ένας ευσταλής μελαχρινός ιδιώτης και ντάκα, ντούκου, μπροστά τους, μου έδωσε τρία γερά χτυπήματα. Με χτύπησε και στο κεφάλι. Υστερα απομακρύνθηκε χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς». Ζαλισμένος από τα χτυπήματα και με επιβαρυμένη την καρδιά του, ζήτησε ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών. Το ασθενοφόρο τον παρέλαβε και λίγα μέτρα παρακάτω δύο χωροφύλακες το σταμάτησαν, παρά τις παραινέσεις του Τσαρουχά προς τον οδηγό να μη σταματήσει. «Τότε – συνεχίζει – οι τραμπούκοι όρμησαν, έσπασαν με ξύλα τα τζάμια. Δυο – τρεις άντρες έπεσαν απάνω μου, φωνάζοντας “θα πεθάνεις!” και με χτυπούσαν όλοι μαζί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, παντού. Με άρπαξαν ύστερα από χέρια και πόδια και με έσυραν. Με κατέβασαν από το αυτοκίνητο, μου έδωσαν κι άλλα χτυπήματα και έχασα τις αισθήσεις μου». Δεν τον αποτέλειωσαν, γιατί καθώς τον χτυπούσαν ο “επικεφαλής” τους είπε: «Αφήστε τον! Δεν είναι αυτός!».”
Μετά το χουντικό πραξικόπημα τον Απρίλη του 1967 περνάει για άλλη μια φορά στην παρανομία και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΠΑΜ ενάντια στην αμερικανοκίνητη δικτατορία. Ο Γιώργος Τσαρουχάς πρότυπο ανθρώπου και λαϊκού αγωνιστή αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για μια Ελλάδα λεύτερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη, ειρηνική, με το λαό κυρίαρχο να διαφεντεύει τις τύχες του. Ήταν μια ξεχωριστή μορφή ανάμεσα στους χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να γίνουν πράξη τα ιδανικά του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
209 δισεκατομμύρια, από τα 220 για την "σωτηρία" της Ελλάδα, κατέληξαν στη Γερμανία σύμφωνα με τα στοιχεία του European School of Management του Βερολίνου
Μόνον 11 δισ. διατέθηκαν για αναγκές της ελληνικής κυβέρνησης... Λέτε τα "ελληνικά" ΜΜΕ κι οι εγχώριοι αναλυταράδες να μην γνωρίζουν;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! Με προεδρικό διάταγμα ο «κόφτης»...
Με προεδρικό διάταγμα και όχι με νόμο, προτείνει η ελληνική κυβέρνηση να γίνεται η περικοπή δαπανών στην περίπτωση αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με την νέα ελληνική πρόταση, που κατέθεσε ο... Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ε. Τσακαλώτος στο Eurogroup. Κάθε 30 Απριλίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα καταρτίζει μια έκθεση πεπραγμένων από την οποία θα φαίνεται αν υπάρχει δημοσιονομική παρέκκλιση. Αν υπάρχει, τότε θα εκδίδεται προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα αποφασίζεται η λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, από μια λίστα κωδικών του προϋπολογισμού!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη μνήμη της Ulrike Marie Meinhof...
Ulrike Marie Meinhof, 7 Οκτώβρη 1934 - 9 Μάη 1976
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη λέγαν Ρόζα και την τρέμαν οι φασίστες! ...οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τη μητέρα πατρίδα!
Η Ρόζα Γκεορκίεβνα Σανίνα γεννήθηκε στις 3 Απρίλη του 1924, σε μια φτωχή αγροτική περιοχή, την εποχή που η νεαρή εργατική σοβιετική εξουσία έχτιζε τις βάσεις του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο. Το όνομα Ρόζα της το έδωσαν οι γονείς της προς τιμή της μεγάλης επαναστάτριας Ρόζας Λούξεμπουργκ. Στα δεκατέσσερά της ήταν ήδη μέλος της Πανενωσιακής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας, της Κομσομόλ. Ήταν όμορφη, με καστανόξανθα μαλλιά και γαλανά μάτια και αγαπούσε τη μόρφωση και τις χαρές της ζωής. Αγαπούσε και την πατρίδα της. Ήταν άλλωστε παιδί μιας οικογένειας με μεγάλη προσφορά στην πατρίδα. Ο πατέρας της ήταν τραυματίας του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ τρία αδέλφια της έπεσαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου της ΕΣΣΔ. Ο ένας, μόλις 19 χρόνων, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένιγκραντ από τους χιτλερικούς εισβολείς.
Στα 17 της κατατάσσεται εθελοντικά στον Κόκκινο Στρατό που πολεμούσε σκληρά με το φασισμό. Το 1943 γίνεται ελεύθερη σκοπευτής. Η άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και οι ικανότητές της την κάνουν να ξεχωρίσει. Οι διοικητές της της προτείνουν να γίνει εκπαιδεύτρια. Η Ρόζα ζητά να τη στείλουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ γίνεται η πρώτη σοβιετική γυναίκα ελεύθερη σκοπευτής που της απονέμεται το στρατιωτικό μετάλλιο της τιμής. Στις 12 Δεκέμβρη του 1944 τραυματίζεται από σφαίρα στο δεξί ώμο. Μετά την ανάρρωσή της επιστρέφει στο μέτωπο. Στα σχέδιά της ήταν μετά τον πόλεμο να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της και να ολοκληρώσει τις σπουδές της που διέκοψε ο πόλεμος.
Στις 27 Γενάρη του 1945 η Ρόζα Σανίνα τραυματίζεται βαριά στην κοιλιακή χώρα από θραύσμα οβίδας, την ώρα που προσπαθούσε να προφυλάξει έναν τραυματισμένο αξιωματικό του τμήματός της. Την επόμενη μέρα πεθαίνει. Στη σύντομη ζωή της έγινε τιμημένη ηρωίδα του σοβιετικού λαού και φόβος και τρόμος για τους φασίστες. Ο «αόρατος τρόμος της ανατολικής Πρωσίας» (έτσι την αποκαλούσαν) πρόλαβε να σκοτώσει 59 χιτλερικούς στρατιώτες. Μετά το θάνατό της ακολούθησαν και άλλες τιμές. Στο χωριό της φτιάχτηκε ένα μουσείο για να τη θυμίζει στις επόμενες γενιές. Σ’ αυτές για τις οποίες θυσίασε τη ζωή της για να ζήσουν ελεύθερα. Στις 16 Γενάρη, σε μια ανάπαυλα της μάχης, πρόλαβε να γράψει στο ημερολόγιό της: «Αυτό που κάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν όλοι οι Σοβιετικοί άνθρωποι που υπερασπίζονται τη μητέρα πατρίδα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία επειδή τυφλή ανέβηκε με τον σκύλο - οδηγό της
10/5/2016 14.00
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες την κ. Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα» και τυφλή η ίδια όταν ο οδηγός λεωφορείου στο οποίο επέβαινε ζήτησε να κατέβει επειδή είχε μαζί της ουσιαστικά τα «μάτια» της, δηλαδή την σκυλίτσα-οδηγό της. Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στο λεωφορείο της γραμμής 461 με κατεύθυνση από την οδό Παπανικολή προς τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου. Σύμφωνα με όσα η ίδια ανέφερε μιλώντας στη σελίδα «Άνθρωπος και Σκύλος» ο οδηγός της είπε πως το σκυλί έχει ανέβει παράνομα επειδή δεν φοράει φίμωτρο. Εκείνη αρνήθηκε να κατεβεί, ωστόσο δύο στάσεις πριν τον προορισμό της αντιλήφθηκε (καθώς δεν βλέπει) ότι ο οδηγός είχε σταματήσει και μιλούσε με αστυνομικούς. Η Ιωάννα, εκνευρισμένη και απογοητευμένη, αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία. «Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν το συνέχιζε και απλά με πήγαινε στον προορισμό μου (στο μετρό Χαλανδρίου), αλλά αφού αποφάσισε να το πάει στα άκρα, αποφάσισα να το πάω κι εγώ», είπε. Η κατάληξη βέβαια ήταν ο οδηγός να ζητάει συγνώμη, και ακόμα και οι αστυνομικοί να προσπαθούν να την μεταπείσουν για να γλιτώσει το διοικητικό πρόστιμο ο οδηγός.
«Με παίρνουν από τον ΟΑΣΑ και μου λένε να ξεχάσω το περιστατικό επειδή ο οδηγός είναι πολύτεκνος. Και εγώ όμως είμαι τυφλή, και δεν αντέχω άλλες ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον μου», πρόσθεσε. Ο οδηγός του λεωφορείου θα έρθει αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλο διοικητικό πρόστιμο, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες καθώς δεν είναι ποινικό αδίκημα το να θέλει να κατεβάσει κάποιον από το λεωφορείο. Διαβάστε και τι έγραψε η ίδια η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Σήμερα ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι κλπ ενώ παράνομα σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κλπ) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω. Επειδη λοιπόν, οδηγός λεωφορείου καλεσε την αστυνομία (κι οχι εγώ όπως έπρεπε), εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τιποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του #οασά στον οποιο παρεπειπτοντως, ειχαμε απευθύνει επιστολή, ενα μήνα πριν. Ειρωνία, χθες ανέβασα τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ, εκπαιδευόμενου σκύλου - οδηγού της σχολής "Λάρα" να εντοπίζει μια στάση λεωφορείων...
Πάμε λοιπον λοιπόν στο τμήμα. Αφού δέχτηκα τηλεφωνα από συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, ο οποίοι κλαίγονταν πως ο οδηγός εχει παιδιά, αρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση διοτι αναφέρθηκε στη Μέη κι οχι σε εμενα, λες κι εγω τον σκυλο - οδηγό τον εχω για πλάκα. Μετά, προσπαθούσε να μου επιχειρηματολογήσει, πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό, λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα λοιπον πως το επάγγελμα της, ειναι επιλογή της. Η αναπηρία δεν ειναι επιλογή κανενός... Πως αν ηταν αλλος ανθρωπος με απώλεια όρασης θα είχε βαλει τα κλάματα και θα ειχε φυγει κακείν κακώς από το λεωφορείο για να συνεχίσει με τα ποδια. Κι εγώ, ωφειλω να υπερασπίζομαι το δίκαιο για αυτούς που δεν μπορούν. Μετά, ανέλαβε ο διοικητής ο οποιος μου είπε πως ο οδηγός, εμφάνισε μεταμέλεια και πρεπει να δινουμε βάση στο ανθρώπινο μέρος κλπ κλπ... Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, δοιηκητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διοτι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για καποιο λογο δε συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε εναν σκυλο - οδηγο τυφλών...».
Τι ορίζει η νομοθεσία Από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων. Μάλιστα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΕ: Μήνυση για τον τραυματισμό της στο συλλαλητήριο της Κυριακής καταθέτει η Σ. Παπαδόγιαννη
10/5/2016 18.00
Μήνυση «κατά των αστυνομικών, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που, όπως υποστηρίζει, ευθύνονται για τον τραυματισμό τηςκατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής ενάντια στο ασφαλιστικό, θα καταθέσει την Τετάρτηστις 12 το μεσημέρι η πρωην βουλευτης (της προηγουμενης βουλης) Σόφη Παπαδόγιαννη, και τωρινο μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ. Η κ. Παπαδόγιαννηθα μεταβεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, και αντιπροσωπεία στελεχών της παράταξης. Ο τραυματισμός, από δακρυγόνο στο κεφάλι της Σόφης Παπαδόγιαννη, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, από τύχη δεν ήταν θανατηφόρος, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν και του νεαρού Κούρδου Tarik Ataykaya στην Τουρκία, καθώς και του Παλαιστίνιου Mohammad Abu Awwad στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τη ΛΑΕ,ευθύνη για τον τραυματισμό φέρει και η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου, «που διεύθυναν από τα κέντρα επιχειρήσεως την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτήριο της Βουλής και οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων στη βάση σχεδίου για τη διάλυση των ειρηνικώς συγκεντρωμένων διαδηλωτών που βρίσκονταν στη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Εμπλοκή στη διαδικασία παραπομπής της Ρουσέφ
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της παραπομπής της Προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, σε δίκη για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος. Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Βλαντιμίρ Μαρανάο (αντικατέστησε τον Εντουάρντο Κούνια που διώκεται για διαφθορά στο σκάνδαλο της πετρελαϊκής «Πετρομπράς»), ακυρώθηκε χτες η σχετική ψηφοφορία στη Γερουσία, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Θυμίζουμε ότι στις 17 Απρίλη η Βουλή, με 367 υπέρ στους 513 βουλευτές, είχε εγκαινιάσει τη διαδικασία της αποπομπής. Ο πρόεδρος, που μάλιστα ήταν ως πρόσφατα σύμμαχος του Κούνια, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι μετά από αίτημα των δικηγόρων της Ρουσέφ και αναψηλάφηση της υπόθεσης, αποδείχτηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατά της Ρουσέφ ειδικά «εγκλημάτων ευθύνης». Ετσι, με βάση το δαιδαλώδες σύστημα λειτουργίας της Βουλής, σε περίπτωση νέας προσπάθειας παραπομπής της Ρουσέφ, θα απαιτηθούν 5 συνεδρίες και στοιχειοθέτηση ξανά των κατηγοριών. Για την όλη υπόθεση, η Ρουσέφ, όταν ενημερώθηκε, συνέστησε «ψυχραιμία γιατί είναι μια εποχή με τεχνάσματα και μεθοδεύσεις».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛINONAZI ΣTH ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH Κλοπή παλαιστινιακής γης με τη «βούλα» της ισραηλινής κυβέρνησης...
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- «Νέα» φόρμουλα υφαρπαγής της Παλαιστινιακής γης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με δόλια μέσα και γραφειοκρατικούς ακροβατισμούς, μηχανεύτηκε η κυβέρνηση του iσραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» («Peace Now») παραχάραξε έγγραφα ιδιοκτησίας περιοχής, που ανήκε σε οικογένεια Παλαιστινίων, προκειμένου να απαλλοτριώσει περιοχή που δεν της ανήκει για να περιέλθει στα χέρια της οργάνωσης Εβραίων σιωναζι εποίκων «Ατέρετ Κοχανίμ» («Στέμμα των Ιερέων»), που δραστηριοποιείται βάζοντας στο χέρι Παλαιστινιακά κτίρια και περιουσίες σε κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης (και τώρα και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ...). Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, που επικαλούνται χτεσινά δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η εταιρεία «Ατέρετ Κοχανίμ» ανακοίνωσε πως περιήλθε στην ιδιοκτησία της μεγάλη έκταση γης (που στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια Παλαιστινίων Αμπού Τάαχ) στην περιοχή Σέιχ Τζάρα της Α. Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ανεγερθεί μεγάλο κτιριακό συγκρότημα στέγασης γραφείων. Η σιωναζιστικη οργάνωση «Ατέρεμ Κοχανίμ» ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αγορά, ωστόσο, έρευνες της έτερης ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» έδειξαν πως στην πραγματικότητα η ισραηλινή κυβέρνηση με γραφειοκρατικούς ακροβατισμούς απαλλοτρίωσε Παλαιστινιακή γη που δεν της ανήκε στο πλαίσιο πολιτικών που στοχεύουν στην αλλαγή του πληθυσμιακού χάρτη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου ήδη κατοικούν πάνω από 300.000 Εβραίοι σιωναζι έποικοι. Παλαιστίνιοι, που κατήγγειλαν «κατάσχεση» της γης τους «υπό την προστασία της αστυνομίας», καθώς και την επέκταση του εβραϊκού εποικισμού, προσέφυγαν σε δικαστήριο της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια στο ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο με την ελπίδα προστασίας της περιουσίας τους. Η «Ατέρετ Κοχανίμ» δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο σε συνοικίες μέσα ή στα όρια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκονται ιεροί τόποι και των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών. Η ίδια διαβεβαιώνει ότι τάχα «διευκολύνει τις αγορές» των ακινήτων όπου εγκαθίστανται έποικοι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ Συνεχίζονται οι συγκρούσεις
Ενώ συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στους στρατούς της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η κυβέρνηση της Αρμενίας απέφυγε να καταθέσει ένα κατηγορηματικό σχέδιο νόμου για την επίσημη αναγνώριση της λεγόμενης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οπως ανακοινώθηκε, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Βουλής δεν θα συζητήσει συγκεκριμένο νόμο. Ωστόσο, δηλώνεται ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ και παίρνοντας υπόψιν την εξελισσόμενη κατάσταση και εξωτερικούς παράγοντες. Πάντως, το ΥΠΕΞ της Ρωσίας εξέφρασε για άλλη μια φορά τη διαθεσιμότητά του, στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ από το 1994, να συμβάλει στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Νέα δοκιμή πυραύλου με βεληνεκές 2.000 χλμ. πραγματοποίησαν χτες Ιρανοί στρατιωτικοί, με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Αλί Αμπντολαχί, να δηλώνει πως η εξέλιξη δεν παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ενοπλοι δολοφόνησαν τον ακτιβιστή Κουράμ Ζακί, σε καφετέρια στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν. Την ευθύνη ανέλαβε παρακλάδι των «Ταλιμπάν», των οποίων ο Ζακί φέρεται να ήταν σκληρός πολέμιος.
ΣΑΝΑΑ.-- Νέες αεροπορικές επιδρομές των Σαουδαράβων και των συμμάχων τους στην επαρχία Αμράν της Υεμένης προκάλεσαν το θάνατο 10 σιιτών πατριωτων ενόπλων.
ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Οι υποψήφιοι της σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» θεωρούνται οι μεγάλοι κερδισμένοι των προχτεσινών δημοτικών εκλογών που διεξάχθηκαν σε δήμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού, και σε δήμους της ανατολικής κοιλάδας Μπεκάα. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες αυξήθηκε μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2010, φθάνοντας το 20%.
ΚΕΜΠΕΚ.-- Ο 15χρονος Καναδός Ουίλιαμ Γκαντουρί από το Κεμπέκ ανακάλυψε μία χαμένη πολιτεία των Μάγια, βάσει δικής του θεωρίας, που φέρει τους αρχιτέκτονες των Μάγια να έχτιζαν τις μεγαλύτερες πολιτείες τους «αντικατοπτρίζοντας» στη Γη τις θέσεις των πιο λαμπρών αστεριών των αστερισμών. Ανακάλυψε έτσι βάσει δορυφορικών φωτογραφιών την 118η πολιτεία των Μάγια σε μία απομακρυσμένη και χωρίς πρόσβαση περιοχή της χερσονήσου του Γιουκατάν στο Μεξικό, προκαλώντας το θαυμασμό της διεθνούς αρχαιολογικής κοινότητας.