Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Δευτερα 9 Μαιου 2016


Eχουν ξεσαλώσει οι ένστολοι χρυσαυγίτες. Στο Σύνταγμα λιάνισαν αγωνιστές-στριες στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο. Στα Εξάρχεια επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ για να μην καταγραφούν οι τραμπουκισμοί τους. Τσίπρα, έχεις χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Και θα τα πληρώσεις όλ' αυτά. Πολύ σύντομα! Άκου που σου λέω! Εσύ μπορεί να μη σκαμπάζεις από ιστορία, αλλά πολλοί άλλοι ξέρουμε ποια ήταν η τύχη των Τσιριμώκων. Κάτω τα ξερά σου από τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, πριν να είναι πολύ αργά. Για σένα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη 8 Μαΐου 1936, μια μέρα πριν από τη δολοφονία δώδεκα εργατών-τριών. Κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά. Αθήνα 8 Μαΐου 2016. Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια καινούργια μέρα η σημερινή και μπορούμε ψύχραιμα να σκεφτούμε την προστυχιά της προηγούμενης, όταν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος που αναφέρεται στην Αριστερά ψήφιζε την κατεδάφιση λαϊκών κατακτήσεων ενός αιώνα. Ούτε ένας ούτε μία, απ' όλους αυτούς, δεν είχε το φιλότιμο να αναλογιστεί τη βαρύτητα του εγκλήματος και να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Αλλωστε οποιοι ηταν αριστεροι πηγαν στη ΛΑΕ. Την προστυχιά μέσα στο κτίριο της Βουλής τη συμπλήρωνε η στοχευμένη δολοφονική επίθεση των ένστολων χρυσαυγιτών των ΜΑΤ και της αλητείας των ασφαλιτών, κατά αριστερών διαδηλωτών. Και φυσικά, μόνο ως υποκριτικές μπορούν να εκληφθούν οι "διαμαρτυρίες" των συριζαίων για την αστυνομική βία, όταν δεν κατονομάζεται ο υπ' αριθμόν ένα υπεύθυνος: Ο θλιβερός πρωθυπουργίσκος, που ζήλεψε τη "δόξα" του Τσιριμώκου. Μην αρχίσετε πάλι την κλάψα για τα "αριστερόμετρα"! Δεν είναι αριστερός εκείνος που εξαπολύει τους ένστολους φονιάδες κατά αριστερών διαδηλωτών. Όπως ξεκόβει τις σχέσεις του με την Αριστερά και όποιος δεν διαχωρίζει τη θέση του από τον αιματοβαμμένο αλητάμπουρα.
Σχολιο μελους ΛΑΕ.- Ναι...Η αλήθεια είναι ότι ήλπιζα...ήλπιζα,ότι μέχρι τελευταία στιγμή,κάποιοι θα τό'σωζαν...Θα έσωζαν και την χαμένη τους αξιοπρέπεια...40 χρόνια ξέρω, τουλάχιστον,3 από αυτούς...Στον ίδιο χώρο,στο μαθητικό εγώ πιό πάνω αυτοί...Δυστυχώς όμως...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τον σ. Βασίλη Μακρίδη στην πρωινή συγκέντρωση της ΛΑΕ. Ο σ. Βασίλης νοσηλεύεται, έχοντας χτυπηθεί από ασφαλίτη με σιδερογροθιά στο κεφάλι. Του Τσίπρα τα χέρια βάφτηκαν με αίμα. Σχολιο.- Περαστικα και στον Βασιλη και στη Σοφη Παπαδογιαννη της ΛΑΕ! Ηξεραν που χτυπουσαν ! Σχολιο.- ο σχέδιο ..είναι αποτελεσματικό .Με τα χημικα ..διαλύθηκε η συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΜΕΤΑ που θα δρούσε πιεστικά στους βουλευτές του Σύριζα .Δεν είναι πολύς ο καιρός που κάποιοι βουλευτές του Σύριζα ...άφηναν τα έδρανα της βουλής και γίνονταν ένα με τους διαδηλωτές . Σχολιο.- Κι εδω Ολλανδια, ειπαν, όπως και στα ελληνικα καναλια της tv, στα νεα πως κατι λιγοι αναρχικοι ηρθαν σε αντιπαραθεση με την αστυνομια, αλλα κανεις δεν χτυπηθηκε και κανεις δεν πηγε νοσοκομειο!!! Σχολιο.- Κι εδώ Γερμανία τα ίδια ,υποβάθμισαν το θέμα εντελως
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπορεί ο Σωτήρης Πέτρουλας να δολοφονήθηκε από την πρώτη βασιλική κυβέρνηση του 1965, την κυβέρνηση Νόβα, αλλά η πιο άγρια καταστολή εξαπολύθηκε με τη δεύτερη κυβέρνηση, του Τσιριμώκου. Ο προδότης μισεί τον κόσμο της Αριστεράς και του αγώνα περισσότερο από όποιον άλλον. Ακριβώς γιατί του θυμίζει την προδοσία και τη μικρότητά του. Αν και Ιστορία, βέβαια, αποκλείεται να ξέρει, ο Τσίπρας το νιώθει αυτό το μίσος. Γι' αυτό και απόψε οι εντολές στους ένστολους χρυσαυγίτες ήταν σαφείς: Τσακίστε τους διαδηλωτές!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το χέρι που σηκώθηκε για να χτυπήσει τη λαϊκή κινητοποίηση απόψε στο Σύνταγμα, θα κοπεί σύριζα! Τσίπρα, θα λογοδοτήσεις και μάλιστα πολύ σύντομα! Να δούμε αν θα 'χεις τότε πλάι σου τους ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, που έστειλες να λιανίσουν απόψε τον κόσμο, για να σε προστατέψουν. Καιρός ν' αρχίσεις να χάνεις τον ύπνο σου! Αλητάμπουρα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολοκληρώνεται η κατάντια των συριζανελλ με την υιοθέτηση της καταστολής! Ακολουθούν με συνέπεια τον κύκλο όλων των αντιδραστικών, που δεν έχουν άλλο τρόπο να περάσουν την πολιτική τους παρά την ωμή βία και τον αυταρχισμό!... Με τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιστρέφουμε στο Σύνταγμα μετά τα δακρυγόνα του ΣΥΡΙΖΑ (8/5/2016, 22.00) Πλήθος διαδηλωτών παραμένει έξω απ την Βουλή αψηφώντας τα δακρυγόνα και την αστυνομοκρατία
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 τραυματίες στο Νοσοκομείο από το μπλοκ του Ροσινάντε που δέχθηκε απίστευτα βίαιη, εντελώς απρόκλητη επίθεση. Η Σόφη Παπαδόγιαννη της ΛΑΕ στο Νοσοκομείο μετά από ευθεία βολή δακρυγόνου που την χτύπησε στο κεφάλι. Μεγάλες ποσότητες χημικών μέσα στους διαδηλωτές και χτυπήματα στο ψαχνό που τραυμάτισαν πολλούς διαδηλωτές.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας πέφτει να πνιγεί. Του Γιώργου Δελαστίκ
Γιώργος Δελαστίκ – «Πριν»
Σεσημασμένος κλέφτης γίνεται πλέον ο... πρωθυπουργός της χώρας μας! Με το που θα ψηφίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τοίπρα την Κυριακή, η κραυγή και κατάρα «Κλέφτες!» στο πέρασμα οποιοσδήποτε υπουργού τους στην αρχή θα είναι μια υπόκωφη βροντή, αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ θα γίνεται παλλαϊκή κατακραυγή. Δεν ισχυριζόμαστε, βέβαια, ότι οι προκάτοχοί τους ήταν καλύτεροι, αλλά το να μοιάζει ο Τσίπρας με τον Γιωργάκη και τον Σαμαρά είναι έσχατος εξευτελισμός για την Αριστερά. Ο κόσμος ψήφισε τον Αλέξη και πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τρία χρόνια από το 5% στο 17%, στο 27% και στο 37% ακριβώς επειδή είχε την αυταπάτη ότι είναι διαφορετικός, όχι για να μοιάζει στον πασόκο και στον δεξιό πολιτικό απατεώνα! Αν ήθελε συνέχιση της ίδιας πολιτικής, θα ψήφιζε τους ίδιους, τον Γιωργάκη, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, δεν θα ψήφιζε τον Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του «έσπασαν» πριν καν κλείσει μήνας -και όπως γνωρίζουν όλοι οι παλαιότεροι ένας «σπασμένος» αριστερός είναι χειρότερος αρκετές φορές και από τον χειρότερο δεξιό.
Όταν, στις 20 Φλεβάρη 2015 ο Τσίπρας ζήτησε παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου Σαμαρά - Βενιζέλου, τα πάντα είχαν τελειώσει. Το δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Τσίπρας τεσσερισήμισι μήνες αργότερα συνιστούσε, κρίνοντας το εκ των υστέρων υπέρτατη πράξη πολιτικής αλητείας αφού ο Τσίπρας πήρε το περήφανο 63% του νέου «Όχι» του ελληνικού λαού και το χρησιμοποίησε ως άλμα επί κοντώ για να περάσει στο... γερμανικό στρατόπεδο!!! Κατάπτυστη πολιτική συμπεριφορά. Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε με έρευνα της γερμανικής Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας (ESMT) του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύθηκε στη γερμανική ημερήσια οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ, αυτό που όλοι υποψιάζονταν, αλλά ελάχιστοι μπορούσαν να αποδείξουν με αδιάσειστα οικονομικά στοιχεία.
Το σύνολο σχεδόν των δανείων του πρώτου Μνημονίου του Γιωργάκη Παπανδρέου και του δεύτερου Μνημονίου των Σαμαρά - Βενιζέλου πήγε για να διασώσει τις τράπεζες τις ξένες (γαλλικές και γερμανικές πρωτίστως) που είχαν δανείσει την Ελλάδα, να ξεπληρώσει παλιές οφειλές και νέους τόκους κα να διασώσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα, από τα 215,9 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν στην Ελλάδα βάσει του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου, μόνο τα... 9,7 δισεκατομμύρια - δηλαδή ποσοστό μικρότερο από το... 4,5%!!! - πήγε στην ελληνική οικονομία. Τι είδους βοήθεια είναι αυτή; Σύμφωνα με την επιστημονική αυτή έρευνα που έκανε το γερμανικό Ινστιτούτο, τα 86,9 δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν στην εξόφληση παλαιών χρεών, τα 52,3 δισεκατομμύρια διατέθηκαν και πάλι στους Ευρωπαίους για τόκους και επίσης 37,3 δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν «άκλαφτα» για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. «Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες», δήλωσε στη Χάντελσμπλατ ο διευθυντής Γιεργκ Ρόχελ του γερμανικού Ινστιτούτου ESMT, ο οποίος συμμετέχει και στο γνωμοδοτικό συμβούλιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «Πρόκειται για κάτι που υπέθεταν όλοι, αλλά το γνώριζαν λίγοι και επιβεβαιώνεται τώρα από την εν λόγω έρευνα. Εδώ και έξι χρόνια η Ευρώπη προσπαθεί μάταια να τερματίσει την κρίση στην Ελλάδα με δάνεια και απαιτεί συνεχώς σκληρότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. Η αιτία της αποτυχίας όμως βρίσκεται προφανώς λιγότερο στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνηση και περισσότερο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας» υπογραμμίζει η Χάντελσμπλατ, η οποία προσθέτει: «Οι υπολογισμοί αυτοί εγείρουν αμφιβολίες για το σχεδίασμά των προγραμμάτων βοήθειας, αφού με τα δάνεια εξυπηρετήθηκαν χρέη»!
Ατάραχο παρέμεινε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Αυτή η μελέτη δεν μας ενοχλεί καθόλου», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου, Φριντερίκε φον Τίσενχαουζεν και προσθέτει: «Η πολιτική των προγραμμάτων φρόντισε να κρατηθούν όρθια το κρατικό και το χρηματοοικονομικό σύστημα της Ελλάδας. Χωρίς αυτά, το κράτος δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει συντάξεις, μισθούς και λογαριασμούς». Την εναλλακτική αυτή, κανείς εδώ δεν θα ήθελε να την φανταστεί.... Αυτό που πέτυχε η πολιτική των προγραμμάτων στην Ελλάδα, είναι ότι αποφεύχθηκε μια άτακτη κρατική χρεοκοπία. Γι' αυτό ήταν αναγκαίο η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Βερολίνου ήταν όντως αυτή. Να φτιαχτούν δηλαδή τα δήθεν προγράμματα «βοήθειας» προς την Ελλάδα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασωθούν πρώτα απ’ όλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες - σε πρώτη γραμμή, επαναλαμβάνουμε οι γαλλικές και οι γερμανικές - αδιαφορώντας πλήρως τόσο για την Ελλάδα ως χώρα όσο και για τον πληθυσμό της. «Στο διάολο οι 'Ελληνες, αρκεί να σώσουμε εμείς τις τράπεζές μας!» ήταν η γερμανική νοοτροπία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ισραηλινές αποiκίες στη Δυτική Όχθη.
Γιατί είναι παράνομες και πώς παραβιάζουν την Τέταρτη συνθήκη της Γενεύης σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ένα βίντεο του AJplus news μεταφρασμένο και υποτιτλισμένο από τον Παλαιστινιακό Σύνδεσμο Ελλάδας.
https://www.youtube.com/watch?v=YJ7k8ak9P74
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 9 Μαΐου 1936 η Θεσσαλονίκη βάφεται στο αίμα των απεργών εργατών-τριών που δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση Μεταξά. Στις 9 Μαΐου 1945 και ενώ η Ευρώπη ολόκληρη πανηγυρίζει τη συντριβή του ναζιστικού κτήνους, η Θεσσαλονίκη βάφεται στο αίμα τριών επονιτών και επονιτισσών που σφάχτηκαν από φασιστική συμμορία δωσιλόγων. Κάτι απίθανοι τύποι, σαν τον θλιβερό πρωθυπουργίσκο Τσίπρα και τον καραβανά υπουργό των ΜΑΤ Τόσκα, καλό θα ήταν να σκεφτούν πως ο τόπος αυτός έχει πολύ έντονες μνήμες από τη δολοφονική δράση των ένστολων ή μη φασιστών. Και δεν συγχωρεί εκείνους που τσαλαπατάνε αυτή τη μνήμη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 Μάη: Γιορτάζουμε την Αντιφασιστική Νίκη!
Η ΕΕ γιορτάζει... την «Ενωση του Χάλυβα» - Εμείς, το τσάκισμα του φασισμού, τότε και τώρα!
«Ωρα 24η ακριβώς μπήκαμε στην αίθουσα. Άρχιζε η 9 Μαΐου 1945…Όλοι καθήσαμε στο τραπέζι που ήταν στον τοίχο, όπου υπήρχαν οι κρατικές σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Στα στενόμακρα τραπέζια της αίθουσας, που ήταν καλυμμένα με πράσινη τσόχα, κάθισαν οι στρατηγοί του Κόκκινου Στρατού, τα στρατεύματα των οποίων συνέτριψαν σε συντομότατο χρονικό διάστημα την άμυνα του Βερολίνου και ανάγκασαν τον εχθρό να καταθέσει τα όπλα. Εδώ παραβρίσκονταν πολυάριθμοι Σοβιετικοί και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς. -Εμείς, οι αντιπρόσωποι της Ανωτάτης Διοίκησης των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ανωτάτης Διοίκησης των συμμαχικών στρατευμάτων, είπα, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, είμεθα εξουσιοδοτημένοι από τις κυβερνήσεις του αντιχιτλερικού συνασπισμού να δεχτούμε την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας από τη Γερμανική Στρατιωτική Διοίκηση. Καλέσατε στην αίθουσα τους αντιπροσώπους της Γερμανικής Γενικής Διοίκησης. Όλοι οι παριστάμενοι γύρισαν τα κεφάλια τους προς την πόρτα… Πρώτος χωρίς να βιάζεται και προσπαθώντας να διατηρήσει φαινομενική ηρεμία, πέρασε το κατώφλι ο στρατάρχης Κάιτελ, δεξί χέρι του Χίτλερ. Σήκωσε το χέρι με τη στραταρχική του ράβδο, χαιρετίζοντας τους αντιπροσώπους της Ανωτάτης Διοίκησης των σοβιετικών και συμμαχικών στρατευμάτων. Μετά τον Κάιτελ μπήκε ο στρατηγός Στούμπφ. Ανάστημα λίγο κάτω του μέτριου, με μάτια γεμάτα κακία και αδυναμία. Ταυτόχρονα μπήκε ο ναύαρχος Φον Φρίντεμπουργκ, που έμοιαζε πρόωρα γερασμένος. Στους Γερμανούς προτάθηκε να καθίσουν σε ξεχωριστό τραπέζι, το οποίο τοποθετήθηκε ειδικά γι” αυτούς κοντά στην είσοδο… Απευθύνθηκα στη γερμανική αντιπροσωπεία: -Έχετε στα χέρια σας την πράξη τής άνευ όρων παράδοσης, τη μελετήσατε και είσθε εξουσιοδοτημένοι να υπογράψετε την πράξη αυτή;.. -Μάλιστα, τη μελετήσαμε και είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε, απάντησε με υπόκωφη φωνή ο στρατάρχης Κάιτελ, δίνοντάς μας το ντοκουμέντο που είχε υπογράψει ο ναύαρχος Ντένιτς. Το ντοκουμέντο αυτό έλεγε ότι ο Κάιτελ, ο Φον Φρίντεμπουργκ και ο Στούμπφ είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν την πράξη τής άνευ όρων παράδοσης. Ήταν κάθε άλλο παρά ο υπερφίαλος εκείνος Κάιτελ που δεχόταν την παράδοση της νικημένης Γαλλίας. Τώρα φαινόταν τσακισμένος, αν και προσπαθούσε να κρατήσει κάποια πόζα. Αφού σηκώθηκα, είπα τα εξής: -Προτείνω στη γερμανική αντιπροσωπεία να πλησιάσει εδώ, στο τραπέζι. Εδώ θα υπογράψετε την πράξη τής άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας. Ο Κάιτελ σηκώθηκε γρήγορα από τη θέση του, ρίχνοντας σε μας μια εχθρική ματιά, ύστερα κατέβασε τα μάτια και, παίρνοντας αργά από το τραπέζι τη στραταρχική ράβδο του, προχώρησε με αβέβαιο βήμα προς το τραπέζι μας. Το μονόκλ του έπεσε και κρεμάστηκε στο κορδόνι. Το πρόσωπό του γέμισε με κόκκινες κηλίδες. Μαζί του πλησίασαν στο τραπέζι ο στρατηγός Στούμπφ, ο ναύαρχος Φον Φρίντεμπουργκ και οι Γερμανοί αξιωματικοί που τους συνόδευαν. Αφού διόρθωσε το μονόκλ, ο Κάιτελ κάθισε στην άκρη του τραπεζιού και με τρεμάμενο ελαφρά χέρι και χωρίς να βιάζεται υπέγραψε πέντε αντίτυπα της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. Μετά έθεσαν τις υπογραφές τους οι Στούμπφ και Φρίντεμπουργκ. Μετά την υπογραφή της πράξης, ο Κάιτελ σηκώθηκε από το τραπέζι, φόρεσε το δεξί γάντι του και προσπάθησε πάλι να επιδείξει το στρατιωτικό του παράστημα, αλλά δεν τα κατάφερε και γύρισε ήσυχα πίσω στο τραπέζι του. Στις 9 Μαϊου 1945 ώρα 0.43′, η υπογραφή της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας είχε τελειώσει…». (Στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκοφ: «Αναμνήσεις και Στοχασμοί», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», «Ριζοσπάστης» 9/5/1999). Έτσι έπεσε η «αυλαία» του πλέον αιματηρού πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι αριθμοί των θυμάτων και των καταστροφών σε υποδομές και πολιτιστική κληρονομιά είναι τόσο συντριπτικοί, που η αναφορά ενός νούμερου, όσο απίστευτου κι αν φαντάζει, δεν αποδίδει παρά ένα ελάχιστο μέρος της τραγωδίας. Τουλάχιστον 80 εκατομμύρια νεκροί, πογκρόμ και γενοκτονίες, ανυπολόγιστοι οι τραυματίες και οι ανάπηροι, ανυπολόγιστες οι κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες στους ζωντανούς.
Το θέμα είναι πως εκείνη τη μέρα και για ελάχιστο χρονικό διάστημα αργότερα, μέχρι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους να «εγκαινιάσουν» τον «ψυχρό πόλεμο» εναντίον της ΕΣΣΔ, δεν υπήρχε άνθρωπος στον πλανήτη που να μην είχε ξεκάθαρο ποιος τσάκισε το φασισμό μέσα στη φωλιά του. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην έσκυψε το κεφάλι με σεβασμό στους μαχητές του Κόκκινου Στρατού και τους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης, που μετέτρεψαν τα όνειρα του ιμπεριαλισμού – μακράν όχι μόνο του γερμανικού – για εξαφάνιση του πρώτου προλεταριακού κράτους στον κόσμο, σε παραληρηματικό εφιάλτη. Η πολιορκία του Λένινγκραντ, το Στάλινγκραντ, το Κουρσκ, η Μάχη της Μόσχας, ήταν μόνο μερικά από τα σύμβολα της θυσίας για τη νίκη, σύμβολα που είχαν καταγραφεί βαθειά στη συλλογική συνείδηση. Θυσία και νίκη που για την ΕΣΣΔ σήμαινε καταρχήν και κατά πρώτο σε σημασία, τουλάχιστον 27 εκατομμύρια νεκρούς. Θυσία και νίκη που ανήκαν και στα αντιστασιακά κινήματα της Ευρώπης και στους λαούς, όπως ο ελληνικός, που πλήρωσαν βαρύ τίμημα γι” αυτήν την αντίσταση. Είναι χαρακτηριστικό της φρίκης ότι το περίπου μισό εκατομμύριο νεκροί της Ελλάδας την ανεβάζουν στις τρεις πρώτες θέσεις των απωλειών σε σχέση με τον τότε πληθυσμό της. Αλλά στις πρώτες θέσεις βρίσκεται και η αντίσταση του ελληνικού λαού που από τους πρώτους, μέσω του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ έθεσε όχι μόνο το στόχο της απελευθέρωσης αλλά και το ζήτημα της εξουσίας. Με τίμημα που στη χώρα μας συνεχίστηκε και με τον εμφύλιο, την εποχή που όλες οι άλλες χώρες προσπαθούσαν να επουλώσουν τις πληγές τους. Το «πρόβλημα» με τη γνώση είναι η «επιμονή» της. Από τη στιγμή που ξέρεις κάτι, είναι αδύνατο να το απωθήσεις εντελώς από τη μνήμη σου. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθεί μια ενοχλητική αλήθεια είναι να μην μαθευτεί ποτέ. Στην προκειμένη περίπτωση, η ενοχλητική, για τον ιμπεριαλισμό, αλήθεια που έπρεπε να εξαφανιστεί από τις νέες γενιές των Ευρωπαίων, ήταν ακριβώς η καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και του διεθνούς κομμουνιστικού και ευρύτερα αριστερού – προοδευτικού κινήματος στην αντιφασιστική νίκη. Διότι οι «δεξαμενές σκέψεις» του κεφαλαίου γνωρίζουν πολύ καλά ότι προοπτικά θα ήταν σε βάρος του η ανάδειξη αυτής της συμβολής. Θα ήταν στατιστικά σίγουρο ότι ένα ποσοστό συνειδήσεων θα άρχιζαν να αφυπνίζονται και – ακόμη χειρότερα! – να ψάχνουν. Και συνήθως, όποιος ψάχνει, βρίσκει. Αυτός ο στόχος ήταν η αρχή. Η κλιμάκωση της επιθετικότητας της αστικής τάξης στη συνείδηση θα οδηγούσε και στην απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, μέσω ενός ολόκληρου μηχανισμού προπαγάνδας που θα στηνόταν για να «εξισωθεί», στη σκέψη των λαών, ο κομμουνισμός με το φασισμό.
Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως κατεξοχήν ιμπεριαλιστικός πόλος, δεν επρόκειτο να αφήσει τέτοιου είδους «φαντάσματα» να «πλανώνται» από πάνω της. Με μία χαρακτηριστική κίνηση «έβγαλε» από το προπαγανδιστικό της «καπέλο» το «λαγό» που θα «μεταμόρφωνε» την 9 Μάη, από ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης… σε «Ημέρα της Ευρώπης». Όχι όμως επειδή τέλειωσε τότε και τυπικά ο πόλεμος. Αλλά διότι στις 9 Μάη του 1950 δημοσιοποιήθηκε η «Δήλωση Schuman»! Πρόκειται για τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος, εκείνη τη μέρα διάβασε στο διεθνή Τύπο μια δήλωση που καλούσε τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες …να ενώσουν την παραγωγή τους σε άνθρακα και χάλυβα, ως «πρώτο συγκεκριμένο θεμέλιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας»! Αυτό, σήμερα, θεωρεί η ΕΕ «ως την απαρχή γένεσης της οντότητας που εξελίχθηκε στη σημερινή «Ευρωπαϊκή Ένωση»». Όχι άδικα. Διότι στην εν λόγω δήλωση ξεκαθαριζόταν, από το 1950, ότι «(…) Έτσι θα πραγματοποιηθεί απλά και γρήγορα η συγχώνευση των συμφερόντων που είναι αναγκαία για την εγκαθίδρυση μιας οικονομικής κοινότητας, και θα δημιουργηθεί η «μαγιά» μιας ευρύτερης και βαθύτερης κοινότητας μεταξύ των χωρών που για μεγάλο διάστημα τις χώριζαν αιματηρές διενέξεις. Με την κοινή διαχείριση της βασικής παραγωγής και τη θέσπιση μιας νέας Ανώτατης Αρχής της οποίας οι αποφάσεις θα δεσμεύουν τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις άλλες χώρες που θα προσχωρήσουν σε αυτή την κοινότητα, η πρόταση αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία των πρώτων συγκεκριμένων θεμελίων μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ειρήνης (…)». Δεν θυμίζει κάτι όλο αυτό;
Έκτοτε, ξεκίνησε ένα προπαγανδιστικό «τσίρκο», η κλιμάκωση της γελοιότητας του οποίου ήταν ευθέως ανάλογη της επικινδυνότητας του στόχου του για τη συνείδηση. Κυρίως των παιδιών. Τα οποία στα σχολειά τους δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ τη σημασία εκείνης της ημέρας, αλλά τη «σημασία»… της «ένωσης» του χάλυβα. Έτσι, για παράδειγμα, τέτοιες μέρες το 2011, η «ένωση» του χάλυβα γιορτάστηκε με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και φυσικά διαφόρους «προθύμους», μεταξύ αυτών και στην εκπαίδευση. Στο Ηράκλειο, π.χ οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας και άλλων σχολείων της πόλης έκαναν εργασίες «για την ευρωπαϊκή Ιστορία, Γεωγραφία, τη διεύρυνση και τη φιλία των λαών της Ευρώπης», ενώ το «Europe Direct» Ηρακλείου παρουσίασε το θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σημαντικότεροι θεσμοί της». Την ίδια περίοδο το «μήνυμα» της «ένωσης» του χάλυβα έφτασε σε κάθε ραχούλα! Στα Ιωάννινα, πιο συγκεκριμένα στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μηλέας Μετσόβου και το 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ανήλιου Μετσόβου, οι μαθητές «ενημερώθηκαν» για την «Ημέρα της Ευρώπης» και τους διανεμήθηκαν «δώρα»! Στην Καλαμάτα έγινε «επίσημη παρουσίαση του «2ου Διαγωνισμού Μεσσήνιου έφηβου καταναλωτή»»(!), με συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια Πύλου, Μελιγαλά και Καλαμάτας. Τα ίδια στην Καρδίτσα (τρία Γυμνάσια), στην Κέρκυρα (6ο Γυμνάσιο), στην Κομοτηνή (2ο ΓΕΛ), στη Λαμία, όπου μαθητές της Ε΄ και ΣΤ” τάξης παρουσίασαν «τα σημαντικότερα επιτεύγματα και σταθμούς στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»! Ακολούθησε μάλιστα και «παιχνίδι» αφιερωμένο στον «εορτασμό για τη συμπλήρωση 30 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ»! Τα ίδια έγινε και πέρυσι, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Ξάνθη, τη Μυτιλήνη, τη Φλώρινα, τη Ρόδο, το Μεσολόγγι κ.ά. Μάλιστα, στην Αθήνα, στις 25 Μαΐου 2015, ο «Ευρωπαϊκός όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτιονία» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δημάρχων Αττικής και με την Ένωση Δήμων Αττικής, πραγματοποίησε εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης με θέμα «9 Μαΐου 1950: 65 χρόνια Ευρωπαϊκής Ενοποίησης»». Την ΕΕ θα «γιόρτασαν» λοιπόν οι δήμαρχοι – η συντριπτική τους πλειοψηφία – και όχι την Αντιφασιστική Νίκη. Την άθλια προπαγανδιστική «σούπα» «χάλασαν» κάποιες, ελάχιστες, δημοτικές αρχές όπως του Χαϊδαρίου και της Καισαριανής (μια και μιλάμε για την Αττική) που προχώρησαν στη διοργάνωση πολύπλευρων εκδηλώσεων προς τιμή της Αντιφασιστικής Νίκης. Σώζοντας έτσι όση τιμή έχει απομείνει και στην ίδια την τοπική «αυτοδιοίκηση».
Ο αντικομμουνισμός ως θεσμοθετημένη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τον Απρίλιο του 2009, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε το αντικομμουνιστικό ψήφισμα, με το οποίο επιχειρείται η ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό και, κατά συνέπεια, η ταύτιση των ναζιστικών φασιστικών καθεστώτων με τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Επρόκειτο για κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), των Φιλελευθέρων (ALDE), της Ένωσης για την Ευρώπη των Εθνών (UEN) και των Πρασίνων (Verts), ενώ τη θετική ψήφο τους έδωσαν και οι Σοσιαλιστές(PSE). Έτσι, με 553 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 33 αποχές η ΕΕ θεσμοθέτησε τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της. Ήδη μια σειρά πρώην σοσιαλιστικών χωρών είχαν βγάλει εκτός νόμου σοβιετικά και κομμουνιστικά σύμβολα, αλλά και κομμουνιστικά κόμματα ή συλλογικότητες. Ακολούθησαν και άλλες. Οι πιο «τολμηροί» (βλ. Βαλτικές) νομιμοποίησαν, ταυτόχρονα, τους ντόπιους ναζί, χαρακτηρίζοντας την ΕΣΣΔ «δύναμη κατοχής» και τους συμπατριώτες τους που πολέμησαν τον φασισμό ως «συνεργάτες» των «κατοχικών». Το «κερασάκι» ήταν ο αντικομμουνιστικός νόμος του ουκρανικού καθεστώτος που συνοδεύτηκε από την «αναγνώριση» των ουκρανικών ναζιστικών – εθνικιστικών οργανώσεων που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και φασιστών αρχισφαγέων, όπως ο Μπαντέρα. Του παραπάνω ψηφίσματος είχαν προηγηθεί ανάλογες απόπειρες όπως αυτή με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο το 2005 και το 2006 που προωθήθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Για την αναγκαιότητα διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων»! Το διεθνές κύμα διαμαρτυρίας που σηκώθηκε ακόμη και από μη κομμουνιστικές δυνάμεις οδήγησε στην προσωρινή, όπως προέκυψε εκ των υστέρων, «απόσυρσή» του αφού δεν μπόρεσε να μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων κατά την ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2006. Σύμφωνα με την ΕΕ λοιπόν – που στις 9 Μάη γιορτάζει την «ένωση» του χάλυβα - οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις κατηγορούνται για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», τονίζοντας ότι «κυρίαρχη ιστορική εμπειρία της Δυτικής Ευρώπης ήταν ο ναζισμός, ενώ τα κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης είχαν την εμπειρία τόσο του κομμουνισμού όσο και του ναζισμού, και ότι πρέπει να προωθηθεί η κατανόηση για το διπλό παρελθόν δικτατορίας στις χώρες αυτές». Σήμερα, 71 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη, με το φασισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό να «νεκρανασταίνονται» – παρά την… «ιστορική εμπειρία» που λέει και το ψήφισμα- σε μια ακόμη προσπάθεια να κατασταλεί η λαϊκή αντίσταση στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και για να χρησιμοποιηθεί σαν αιχμή του ματωμένου «δόρατος» του κεφαλαίου (βλ. Ουκρανία), κάποιοι γιορτάζουν την «ένωση» του χάλυβα και κάποιοι άλλοι διαδηλώνουν υπέρ της διάδοσης της ναρκω-κουλτούρας. Ο καθείς και οι γιορτές του…
«Πρωτοβουλία 9 Μάη» Υπάρχουν όμως και συλλογικότητες που προσπαθούν να προσδώσουν στην 9 Μάη το πραγματικό, αντιφασιστικό της νόημα. Σε αυτό το πλαίσιο, η «Πρωτοβουλία 9 Μάη» και άλλοι φορείς, καλούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που ετοίμασαν από σήμερα μέχρι και την Τρίτη, στο οποίο ξεχωρίζει η «παρέλαση του αθάνατου τάγματος». Πρόκειται για μια πραγματικά συγκινητική δράση, όπου, όποιος θέλει, συμμετέχει σε μια πορεία κρατώντας την φωτογραφία ενός προσώπου που πολέμησε ενάντια στους ναζί. Στην Ρωσία και σε άλλες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ, ιδιαίτερα φορτισμένη είναι αυτή η διαδήλωση στο Ντονμπάς. Η Πρωτοβουλία σημειώνει: «Στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ., στο Βερολίνο, υπογράφεται η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. Είναι το τέλος του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, που στοίχισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους, καθιστώντας αυτή την ημερομηνία, μια από τις πιο σημαντικές στην παγκόσμια ιστορία. Στη χώρα μας η επέτειος αυτή δε γιορτάστηκε ποτέ επίσημα-όπως σε δεκάδες χώρες- αν και ήταν μεταξύ των πρώτων σε απώλειες ανθρώπινων ζωών αναλογικά με τον πληθυσμό της (700.000 νεκροί), αλλά και από τις πρώτες στη δημιουργία ενός από τα πιο μαζικά και ισχυρά κινήματα αντίστασης. Σήμερα τα μηνύματα εκείνης της περιόδου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Ο πόλεμος στη Συρία και το προσφυγικό κύμα που δημιουργεί, ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία με το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου να προκαλεί εκατόμβες νεκρών, ο πόλεμος-σφαγή στις πόλεις και στα βουνά του Κουρδιστάν δεν είναι εικόνες από το παρελθόν. Σας καλούμε στις εκδηλώσεις μας. Για να τιμήσουμε όσους πάλεψαν με το όπλο ή την προκήρυξη στο χέρι, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, τα σαμποτάζ, στα κρατητήρια ή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, συνεχίζοντας και εντείνοντας σήμερα τον αντιφασιστικό αγώνα με την ίδια αποφασιστικότητα».
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Παρασκευή 6 Μάη Μεγάλη συναυλία με οχτώ συγκροτήματα, 19.30, Πεζόδρομος Ερμού, κτίριο Αρχαιολόγων, σταθμός ΗΣΑΠ Θησείου Κυριακή 8 Μάη - Συμμετοχή και παρέμβαση στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων, 11.30, πλατεία Κλαυθμώνος – πλατεία Συντάγματος - Συγκέντρωση μνήμης – «ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ», μουσική, παραδοσιακοί χοροί, έκθεση φωτογραφίας, γκράφιτι, πλατεία Συντάγματος, ώρα 19.30 Δευτέρα 9 Μάη Συμμετοχή στην «ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ» στην Καλλιθέα – Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, λεωφόρος Συγγρού, Καλλιθέα, ώρα 17.30 Τρίτη 10 Μάη Εκδήλωση «ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ» 19.30, Κινηματογράφος «ΑΙΟΛΙΣ», τέρμα οδού Φιλαδελφείας, Καισαριανή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι κεφάτοι γιατί εξόντωσαν την κοινωνία και διέλυσαν οριστικα και το τελευταίο ράκος κοινωνικου ιστού... Η Φασιστερά του Τζιφρα σε όλο της το μεγαλείο..Σαν κοράκια πάνω από το πτώμα του λαού
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος είναι ο Χρυσαυγίτης αγρότης που ξυλοκοπήθηκε στο Σύνταγμα
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 8 Μάιος, 2016 - 23:03
Σήμερα στην απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρευρέθηκε ο Χρήστος Σιδηρόπουλος. Και τι θα μου πείτε; Κάποια στιγμή ένα μεγάλο κομμάτι των συγκεντρωμένων των έδιωξε κλωτσιδον από την συγκέντρωση. Ποιος είναι ο Χρήστος Σιδηρόπουλος όμως; Παρακάτω ο κ. Σιδηρόπουλος συναντιέται με τους νεοναζί Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο. Τις φωτογραφίες αυτές τις βρήκαμε στο σάιτ του νεοναζιστικού κόμματος.
Ο Χρήστος Σιδερόπουλος είναι πρόεδρος του αγροτικού συναιτερισμού Λαρισαίων αγροτών Κάτω από αυτή την φωτογραφία γράφει το σάιτ του νεοναζιστικού κόμματος "Παρόντες εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Αγροτών ήταν οι κ.κ. Νικήτας Πρίντζος, Χρήστος Σιδηρόπουλος, Γεώργιος Λαδόπουλος, Γκίζας Νικόλαος, Στέργιος Λίτος και Ντούρας Βασίλειος, ενώ από την Χρυσή Αυγή παρόντες ήταν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος. Η επιτροπή, η οποία εκπροσωπεί όλες τις Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές οργανώσεις της Χώρας εξέφρασε στον Αρχηγό του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών την βαθύτατη ανησυχία και δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου για τα επαχθή μέτρα που θα εξαφανίσουν την ελληνική αγροτιά και περιλαμβάνονται στο εθνοκτόνο Μνημόνιο της Αριστεράς."
Σχολιο.- Παλιοτερη ειδηση. Χρηστος Σιδεροπουλος. Συνεληφθη ο προεδρος της ΕΑΣ Λαρισας για χρεη προς το Δημοσιο. Το «δεξι χερι» του «γαλαζιου» αλλοτε «στρατηγου» του Θεσσαλικου Καμπου, Θαναση Κοκκινουλη, συνεληφθη για οφειλες προς το Δημοσιο υψους 335.755 ευρω για την τελευταια τριετια, ενώ οι συνολικες οφειλες της ΕΑΣ προς το Δημοσιο είναι 6.500.000 ευρω. Σχολιο.- Ο φασιστάκος έφαγε πολύ καδρόνι σήμερα, χάρις στο alfavita επιβεβαιώσαμε ότι είναι πράγματι χρυσαυγίτης φασιστάκος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελπίζω ,η εικόνα της Σοφης Παπαδογιαννη να σωριάζεται ,μετά από ευθεία βολή δακρυγόνου ,που την χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και υποβασταζόμενη και αιμόφυρτη να μεταφέρεται από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ,να σας στοιχειώνει κάθε φορά που θα σηκώνετε το χεράκι σας για να ψηφίσετε ,ναι σε όλα .! Αλήτες και απατεώνες ! Η ντροπή ,χάνει το νόημα της μπροστά σας ............
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών μπροστά στη Βουλή
Με μία δολοφονική, στη σύλληψη και την εκτέλεση, ενέργεια επιχείρησαν τα ΜΑΤ να εκκενώσουν την λεωφόρο Αμαλίας από τους διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, το απόγευμα της Κυριακής. Με πρόσχημα χαμηλής έντασης συγκρούσεις που λάμβαναν χώρα σε άλλο σημείο της πλατείας Συντάγματος (στην οδό βασ. Γεωργίου Α΄), γύρω στις 20:30 τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν μιας απίστευτης σφοδρότητας επίθεση εναντίον των διαδηλωτών που βρίσκονταν μπροστά στη Βουλή. Εκτοξεύοντας δακρυγόνα σε ευθεία βολή και πετώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ανάμεσα στο πλήθος τα ΜΑΤ δεν επιχείρησαν απλώς να απωθήσουν προς τον Εθνικό Κήπο αλλά και να τραυματίσουν διαδηλωτές, σε μία πολεμικού τύπου επιχείρηση που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει όσους βρέθηκαν στον δρόμο και να στείλει μήνυμα «μηδενικής ανοχής» προς το κατά Τσίπρα «αριστεροχώρι». Αποτέλεσμα της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ, τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο με τραύματα από ευθεία βολή δακρυγόνων και αναπνευστικά προβλήματα. Το όργιο τρομοκρατίας συνεχίστηκε στα στενά των Εξαρχείων, μακριά από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, όσους εκ των οποίων βρέθηκαν στην περιοχή ανέλαβαν να «συνετίσουν» τα ΜΑΤ. Η οργάνωση και η πειθαρχία με την οποία υλοποίησαν το δολοφονικό τους σχέδιο οι δυνάμεις καταστολής αποδεικνύει πως τα ΜΑΤ έδρασαν βάσει οδηγίας από την ιεραρχία της αστυνομίας και τους πολιτικούς της προϊστάμενους, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός ότι τα ΜΑΤ κατά κανόνα προσθέτουν τις δικές τους «πινελιές» κατά την εκτέλεση του κατασταλτικού σχεδίου. Η δε υποκρισία τόσο του υπουργείου (κατ΄ ευφημισμόν) Προστασίας του Πολίτη, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει», όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκασε την επίθεση της αστυνομίας και ζήτησε «από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί.
Τραυματισμούς μελών της καταγγέλλει η ΛΑΕ – Αιμόφυρτη στο ΚΑΤ διαδηλώτρια από χτύπημα με δακρυγόνο στο κεφάλι
Τον σοβαρό τραυματισμό μελών της από το όργιο αστυνομικής βίας καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα. Όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία, «τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες.»
Αναλυτικά η καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΛΑΕ
H παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, τρομοκρατημένη από την οργισμένη ειρηνική κοσμοπλημμύρα του Συντάγματος ,εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή σεβαρβαρότητα τρομοκρατική επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεση παραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικούεκτρώματος. Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλοκ. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν σε μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου που δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ κατά την επιστροφή στα Εξάρχεια, καλείται για της 10 το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διαχείριση του πολιτικού θυμού είναι μια εξόχως δύσκολη κατάσταση… Ειδικά όταν τροφοδοτείται και από τις εικόνες των αιμόφυρτων εξαιρετικών φίλων, αριστερών αγωνιστών και συντρόφων που συναντήθηκαν στην πράξη με το πραγματικό πρόσωπο του νέο-μουσσολινικού μορφώματος που μπαστακώθηκε στην εξουσία γλιστρώντας αθόρυβα σαν σκιά μέσα από τις προθέσεις μας. Είναι άποψή μου εδώ και καιρό, ότι η ένταση του αυταρχισμού θα αυξηθεί. Ό, τι ψήφισαν χθες βράδυ τα 153 πολιτικά σκέλεθρα, κλεισμένα στην ασφάλεια μιας αίθουσας και με το μυαλό μονάχα στη μηνιαία αποζημίωση από το ΑΤΜ της Βουλής, δεν μπορεί να βρει κοινωνικό πεδίο εφαρμογής. Οι αχυράνθρωποι αυτοί θα πέσουν και μάλιστα με πάταγο! Έθεσαν χθες τη βασική προϋπόθεση ως επιταχυντή. Καθήκον μας είναι να κάνουμε το θυμό τόσων μηνών να ζευγαρώσει με την παρακαταθήκη των τραυματισμών. Σε μια ενωτική μαγιά μπας και δώσει και ζυμώσουμε το ψωμί που χρειάζεται ένας κόσμος ολόκληρος για να παλέψει και να τους γκρεμίσει μια ώρα αρχύτερα!.... Τα αλεύρια τώρα ξέρουμε μάλλον να τα ξεχωρίζουμε…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι νεολαίοι των ΕΑΑΚ, που είχαν επωμισθεί την περιφρούρηση στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν εκείνες και εκείνοι που υπέστησαν πρώτοι την βαρβαρότητα των πραιτοριανών κατά την χθεσινή απρόκλητη επίθεση στον συγκεντρωμένο λαό στην Λ. Αμαλίας. Με ηρωισμό τα παιδιά, συγκράτησαν την συνοχή του μπλοκ παρά τον καταιγισμό των βομβίδων κρότου λάμψης και τους συνεχείς "ψεκασμούς" με δακρυγόνα, ιδιαίτερα στην πρώτη αλυσίδα της περιφρούσης. Μετά την μικρή υποχώρηση μερικών δεκάδων μέτρων, το μπλοκ επανήλθε δυναμικά και απόλυτα συντεταγμένα στο σημείο που βρίσκοταν πριν απωθηθεί από τα ΜΑΤ. ματαιώνοντας στη πράξη τα σχέδια εκκένωσης της Πλ. Συντάγματος. Μπράβο λεβέντισες και λεβέντες..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κλίμα φτιαχνόταν από χθες.
Τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, οι απίστευτοι κλοιοί με κλούβες, οι διαρροές κι οι φήμες, οι γεμάτες υπονοούμενα δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, οι αστείες/επικίνδυνες αναρτήσεις των γραμμιτζήδων για "το σχέδιο ανατροπής από τα αριστερά" και το "μεγάλο deal" που "θα το δούμε και το απόγευμα" το δημιουργούσαν. Οι κλαίουσες ευαίσθητες ψυχές και τα γραφεία τύπου του κόμματος-καρικατούρα και της νεολαίας-καρικατούρα ας σκάσουν. Τα αστεία τέλειωσαν. Οριστικά. Σήμερα έτρεξε αίμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
...θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον σύντροφο Τάσο, για την βοήθεια που μου έδωσε όταν με χτύπησε το ασφυξιογόνο στα πόδια και δεν είχαμε κάτι χειρότερο...επίσης τον γιατρό που με βοήθησε ( από τον χώρο των αναρχικών )....(σφύξεις μου εκείνη την 'ωρα 139)....επίσης κακό ψόφο να έχουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης των αλητών.... ....στοχοποιημένο χτύπημα στην ΛΑ.Ε.... ...καλή ανάρρωση σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είναι στο νοσοσκομείο......
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΙΜΟΦΥΡΤΟΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε Η ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΩΝ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Μια μεγάλη αντιμνημονιακή κοσμοπλημμύρακατέκλυσε από νωρίς το απόγευμα το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και η οποία συνεχώς γιγαντώνετο με νέα αγωνιστικά πλήθη να προσέρχονται στηνπλατεία. Η παραδομένη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, έντρομη από την κοσμοσυρροή, βρήκε ευκαιρία και διάτρητο άλλοθι τους λεγόμενους ''αντιεξουσιαστές'' για να εξαπολύσει μια πρωτοφανήεπιχείρηση βίας και αίματος ενάντια στο ειρηνικό πλήθος και με σκοπό τη βίαιη διάλυση του.
Απρόκλητα οι σιδερόφρακτες και πολυπληθέστατες διμοιρίες των ΜΑΤ, με αφορμή τους ''αναρχικούς'', άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό μπροστά από τη Βουλή στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών στην κατάμεστη λεωφόρο Αμαλίας βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης τόσο από τον αέρα όσο και στο έδαφος. Στόχος της βάρβαρης κυβερνητικής επιχείρησης βίας ήταν τα μεγάλα μπλοκ της ΛΑ,Ε, στα οποία έδινε το παρόν με συνθήματα ο Παναγ. Λαφαζάνης και όλα τα κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε, αλλά και τα μπλοκ των άλλων οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α) και φυσικά ο μεγάλος όγκος των πολιτών που είχε κατακλύσει το χώρο. H βροχή δακρυγόνων και βομβών που έπεφταν από τον αέρα και το έδαφοςείχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί και πολλές και αμφότεροι στιςαγκαλιές συναγωνιστών τους να τους οδηγούν στα γύρω ξενοδοχεία καικαφέ. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα μπλοκ και το πλήθος των διαδηλωτών, παρά την ωμή αιματηρή και δολοφονική βία, δεν διαλύθηκε, οπισθοχώρούσε συντεταγμένα και ανασυγκροτήθηκε. Τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος τηςΠολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε και με βομβίδα ο Βασ. Μακρίδης,στέλεχος της ΛΑ.Ε που αιμόφυρτοι οδηγήθηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Είχαμε, επίσης, ανεξακρίβωτο ακόμα αριθμό πολιτών, κυρίως νέων, πουτραυματίστηκαν.
ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΤΗ ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΙΔΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤ
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:
H παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, τρομοκρατημένη από την οργισμένη ειρηνική κοσμοπλημμύρατου Συντάγματος ,εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα τρομοκρατική επιχείρησηβίας και αίματος ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της ΠολιτικήςΓραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ. Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/εςπολίτες αγωνιστές/τριες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεσηπαραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλοκ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Σόφη Παπαδόγιαννη χτυπημένη στο κεφάλι απο αυτά που έριχναν τα ΜΑΤ πάνω στο μπλογκ της Λαϊκής Ενότητας και ο Βασίλης Μακρίδης χτυπημένος στο πρόσωπο καθώς και άλλοι δύο νεολαίοι με εγκαύματα στα πόδια μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ώρα που το "πανηγύρι" με τους μπάχαλους και τα ΜΑΤ γινόταν στα σκαλοπάτια της κάτω πλατείας απέναντι και μπροστά από την είσοδο της Μ. Βρετανίας, την ίδια ώρα που δεν συνέβαινε απολύτως τίποτε στη Λ. Αμαλίας, οι μπάτσοι έκαναν γενικευμένη και απρόκλητη επίθεση με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης με ευθείες βολές στα μπλοκ της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε μία εμφανέστατη προσπάθεια να εκκενώσουν την πλατεία. Μάταια όμως, παρά τους τραυματισμούς και την πνιγηρή ατμόσφαιρα από τα χημικά, το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γρήγορα επανήλθε στη θέση του, μπροστά από το Κοινοβούλιο στην Λ. Αμαλίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στέλεχος της ΛΑΕ θα καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα
Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, 12:12
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την «κυβερνητική επιχείρηση βίας και αίματος των ΜΑΤ, που χτυπούσαν με κλομπ, εξαπέλυαν δακρυγόνα και έριχναν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενάντια στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών», το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα. «Αυτές οι επιθέσεις εναντίον του ειρηνικού πλήθους, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των “κουκουλοφόρων”, είχαν καθαρά δολοφονικό χαρακτήρα, όπως αποδεικνύει και ο τραυματισμός στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου της Σόφης Παπαδόγιαννη. Μόνο δολοφόνοι μπορεί να δίνουν εντολές να εκτοξεύονται -και μάλιστα σε ύψος- βλήματα δακρυγόνων, τα οποία, τότε, μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά, να προκαλέσουν αναπηρίες ή και θάνατο πολιτών.
»Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η κατάπτυστη ανακοίνωση των ενόχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παρακάμπτει τις δολοφονικές εντολές του και κάνει λόγο για περιορισμένη τάχα χρήση δακρυγόνων και για κάποιο τραυματισμό... “μέλους πολιτικής κίνησης” (!), όταν είναι πολύ γνωστή σε όλους η πολιτική ταυτότητα της Σόφης Παπαδόγιαννη», αναφέρει η ΛΑΕ. Επίσης, τονίζεται: «Καταγγέλλουμε, επίσης, τη βαθύτατη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά από τους ενόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατάξουν έρευνα για να τιμωρήσουν τους... εαυτούς τους! Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως η επιχείρηση βίας και αίματος στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση σκόπιμα, με ξεκάθαρο στόχο να διαλύσει την κοσμοπλημμύρα και να ματαιωθεί η ολονύκτια διαμαρτυρία, τύπου Γαλλίας, που προγραμμάτιζαν νέοι και νέες στην Πλατεία Συντάγματος. Η Σόφη Παπαδόγιαννη θα καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία θα στρέφεται κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη».
Τέλος, η ΛΑΕ αναφέρει: «Τα μνημόνια και ο αυταρχισμός, όσο κι αν τα επικροτούν με την ψήφο τους οι 153 ένοχοι και συνένοχοι κυβερνητικοί βουλευτές, δεν θα περάσουν στον λαό. Γρήγορα θα σαρωθούν από ανατρεπτικές κινηματικές εξελίξεις».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προβοκάτσια κατά της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού από τις μυστικές υπηρεσίες... Syrian supporters of the FSA held a rally in the center of Athens. With the support of supposedly "leftists" (and NGO's and the secret services)...
Συριοι υποστηρικτές της FSA πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Με την υποστήριξη της δήθεν "αριστερας" (και μη κυβερνητικων οργανώσεων και μυστικές υπηρεσίες) ...
Σύροι υποστηρικτές του FSA κάνανε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας υποστηριζόμενοι από παρακρατικούς που κινούνται στον χώρο της Iμπεριαλιστικης αριστεράς, από ΜΚΟ και Μυστικές Υπηρεσίες και κρατούσαν στα χέρια τους μόνο Παλαιστινιακές σημαίες, για να φαίνεται πως την συγκέντρωση την έχουν κάνει Παλαιστινιακές οργανώσεις, οι οποίες δεν είχαν καμία ανάμιξη. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό γεγονός προβοκάτσιας κατά της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού από τις μυστικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την αδιαμφισβήτητη στήριξη και αγάπη του Ελληνικού λαού προς αυτόν της Παλαιστίνης και που προσπαθούν να τον εμφανίσουν πως είναι υπέρμαχος της Ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία και πως στηρίζει τους προδότες, τους μισθοφόρους και τους πράκτορες των Ιμπεριαλιστών
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υιός βασανιστού της Μακρονησου και μέλος της ΝΔ...
Σκαλούμπακας: Υιός βασανιστού της Χούντας και μέλος της ND, βαδίζει σταθερά στα χνάρια του πατρός. Εύγε Κυριάκο.
Σκαλουμπακας. «Τα σεμιναρια των αριστερων στη ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ από πλευρας κοστους συνεφεραν, από του να τους φερεις να κυβερνησουν για ν μαθουν στην πλατη μας»
Σκαλουμπακας προς σχολιο από JUNGLE REPORT (το οποιο εχει σβησει) «αμα σε γαμησω χωρις σαλιο μαρξιστικο αποβλητο, θα σου πω εγω….»
ο πατέρας Σκαλουμπακας ήταν ο χειρότερος βασανιστης της Μακρονησου στο 2ο τάγμα....
ωχ μαγκες μου, αυτο το π@π@ρι ειναι ακροδεξιο τρολοσχολιαστικο σε ολο το γουεμπ.σουτια...