Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακη 11 Δεκεμβριου 2016


"Με το μέρος μας η Αλ-Κάιντα στη Συρία", εκτιμά ο αναπληρωτής βοηθού του Προέδρου των ΗΠΑ Jake Sullivan σε επιστολή του στη Χ. Κλίντον. Επίσης πύραυλοι "Γκράντ", προερχόμενοι από το μέλος ΝΑΤΟ & Ε.Ε. Βουλγαρία, βρέθηκαν στο Χαλέπι..
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δήμαρχος Πατρέων θα νοικιάσει πολυκατοικία για να μείνουν άστεγοι άνθρωποι . Η οποία πολυκατοικία ανήκει στην ... Εκκλησία . Η Εκκλησία ημέρες άγιες, ημέρες αγάπης όπως η ίδια διακηρύσσει, ημέρες που γιορτάζει τη γέννηση του θεανθρώπου που γεννήθηκε σε φάτνη και ζεστάθηκε με τις ανάσες ζώων, θα αποδεχτεί αντίτιμο ενοικίου για να βρουν στέγη άνθρωποι που δυστυχούν και ζουν ξεπαγιασμένοι στους δρόμους . Και αυτό το ενοίκιο που θα λάβει προς συμφέρον της η Εκκλησία ΑΕ, θα το καταβάλλει ο δήμαρχος Πελετίδης .
Σχολιο.- Χτυπήσανε κ σήμερα πρωί πρωί απ τους Αγ.αποστόλους της γειτονιάς. Νόμιζα, όχι άδικα, ότι αυτοί ήθελαν να μου δώσουν! "`Οχι, εσείς να μας δώσετε!", επέμεναν... Με συγκράτησε η γυναίκα μου, που έχει πάρει στα σοβαρά τη θρησκεία και συγχωρεί ακόμα τις κουράδες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο κενό θα πέσει η τρομοκρατία
Εχει θορυβηθεί η κυβέρνηση και το κατεστημένο από τη δυναμική, την αποφασιστικότητα και την αντοχή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και της πολύπλευρης φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, που ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχει υψώσει «πύργο ατίθασο» εργατικής λαϊκής αλληλεγγύης και ανατροπής. Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση, μετά από ανώνυμη και παντελώς αόριστη καταγγελία που κατατέθηκε κατά δύο συγκεκριμένων αγωνιστών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους Ηλία Σμήλιο, δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο και επί πολλά έτη μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΘ. Την πρώτη απάντηση την πήραν ήδη από το Συντονισμό: Σιγά μη φοβηθούμε! Μια δεύτερη πήραν προχθές από τη συγκλονιστική συναυλία στο κατάμεστο Ιβανώφειο, όπου χιλιάδες τραγούδησαν κάτω από τα πανό: Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη. Και κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη-ρεύμα-νερό-θέρμανση-περίθαλψη! Η τρίτη και καλύτερη στους δρόμους του ανυποχώρητου αγώνα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Εθνικο-λαϊκιστική" χαρακτηρίζει την απαίτησή μας για τις γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις ο Κώστας Σημίτης. Ναι! Ο πρωθυπουργός του Χρηματιστηρίου, της "δημιουργικής λογιστικής", των φαραωνικών έργων και της Ολυμπιάδας, του ευρώ και της υποθήκευσης του μέλλοντος αυτού του τόπου με τα δάνεια, που ήξερε πολύ καλά πως θα έθεταν τη χώρα υπό εποπτεία. Είναι πληρωμένος πράκτορας του Ράιχ ο Σημίτης; Ποιος ξέρει; Το σίγουρο είναι πως παραμένει εκφραστής των συμφερόντων σημαντικών τμημάτων της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, τα οποία, όπως και στα χρόνια της Κατοχής έτσι και τώρα, τυχαίνει να ταυτίζονται μ' αυτά του γερμανικού κεφαλαίου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκείνα τα δήθεν μορφωμένα τσόλια που έσπαγαν πλάκα με την Άντζελα Δημητρίου, πού έχουν χαθεί; Τώρα που ο εξευτελισμός της ελληνικής γλώσσας από τους Τσίπρηδες, τους Τσεκελώτους, τους Κούληδες, τους Βαρβιτσιώτηδες και τόσα άλλα αμόρφωτα τίποτα, πάει σύννεφο, πού κρύβονται; Αλλά ξέχασα! Άλλο η Άντζελα του δημοτικού κι άλλο τα ανθρωπάκια με τα μεταπτυχιακά. "Αυτοί είναι της σειράς μας, χρυσό μου!" Ου να μου χαθείτε, ρεζίληδες!
Σχολιο.- Πάντως αν κυβερνούσαν με αριστερή έστω προοπτική και πιο δίκαια, προσωπικά, δεν θα με ενοχλούσε η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας τόσο. Είναι όμως αυτή η διπλή κακοποίηση _της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής λαϊκής τάξης- που μας κάνουν να βγαίνουμε από τα ρούχα μας νομίζω.
Σχολιο.- Είναι συνολικότερο ζήτημα. Έχει να κάνει με μια γενικότερη παρακμή που επιτρέπει στα τίποτα να επιπλέουν. Γιατί τίποτα είναι διάφοροι τύποι που οι δικοί τους ξόδεψαν ένα σωρό λεφτά για να σπουδάσουν κι αυτοί παρέμειναν αμόρφωτοι. Και εννοούν να μας κυβερνούν κιόλας. Βγάζοντας και τα συμπλέγματά τους σε βάρος μας. Ως προς τη συνολικότερη αμορφωσιά, εξαιρείται ο Τσεκελώτος. Οι δικοί του απλώς μισούσαν τον λαό μας και δεν του έμαθαν ελληνικά. Υποψιάζομαι πως το μίσος αυτό του το έχουν μεταδώσει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γρηγόρης Μπιθικώτσης (11 Δεκεμβρίου 1922 - 7 Απριλίου 2005)
Ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές μας, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης γεννήθηκε στο Περιστέρι και εργάστηκε ως υδραυλικός, παίζοντας ταυτόχρονα κιθάρα και τραγουδώντας σε νυχτερινά μαγαζιά. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1949 και στα 1960-67 ήταν ερμηνευτής έργων του Μίκη Θεοδωράκη.
Χωρίς να συνδέεται με την Αριστερά, καθώς και στη Μακρόνησο, όπου γνώρισε τον Θεοδωράκη το 1947, δεν βρέθηκε ως εξόριστος αλλα ως φυλακας, ενώ αργότερα τραγούδησε και τον Ύμνο της 21ης Απριλίου, συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη πολιτιστική ανάταση των προδικτατορικών χρόνων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αμόρφωτος και ο Τσεκελώτος έχουν απέναντί τους σκληρό ανταγωνιστή: "Ηγούμαι την παράταξη", είπε ο Κούλης. Αν υπήρχε η στοιχειώδης αίσθηση σοβαρότητας σ' αυτόν τον τόπο, ακαδημαϊκοί, καθηγητές φιλοσοφικών σχολών, καθηγητές ελληνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δάσκαλοι, συγγραφείς κ.λπ., θα έπρεπε να είχαν απαιτήσει να μη μεταδίδονται τουλάχιστον από κρατικά ΜΜΕ οι ομιλίες αυτών των απίθανων τύπων. Φαντάζεσαι ν' ακούσεις αύριο στο καφενείο "Ηγούμαι την ομάδα του Αιγαλέου και θα την κάνω δυνατή σαν κορκόδειλο";
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το απόβρασμα ο Τσεκελωτος που κουβαλήθηκε από την Αγγλία για να κονομάει κάμποσα χιλιάρικα κάθε μήνα ως υπουργός, ενώ έχει ένα σκασμό λεφτά από την οικογένειά του, και ανέλαβε την υλοποίηση μνημονιακής πολιτικής που στρέφεται κατά του φτωχόκοσμου, είναι εχθρός μας. Όχι λιγότερο από τον θείο του, που μακέλεψε τον ελληνικό λαό κατά τη δεκαετία του '40. Τουλάχιστον, αν δεν σέβεται τίποτ' άλλο, ας σεβαστεί τη γλώσσα αυτού του λαού, το καθίκι!
Σχολιο.- και οι μετοχές που έχει στη Μπλακ Ροκ,κύριε; δεν πρέπει να αποδίδουν;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα πρώτα βιβλία για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στα σχολεια της Ρωσίας είναι έτοιμα ! Από τη νέα χρονιά θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα Ρώσικα σχολεία που θα επιλέξουν να εντάξουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα επιλογής στο πρόγραμμα τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Έλληνας πατριώτης που θέλησε να εκδικηθεί τον σφαγέα του Διστόμου. Ο Θανάσης Παπούλιας πίστεψε ότι σκότωσε τον Ζάμπελ μέσα στις φυλακές Αβέρωφ, αλλά αυτός επέζησε και εστάλη ατιμώρητος στη Γερμανία...
07/02/2015...
Τετάρτη 9 Ιουνίου 1976. Οι αναγνώστες διαβάζουν με έκπληξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» τη συνέντευξη του Θανάση Παπούλια, που ισχυριζόταν ότι είχε σκοτώσει στις φυλακές Αβέρωφ, τον επικεφαλής σφαγέα του Διστόμου Hans Zampel. Όπως έλεγε τότε ο Παπούλιας στο δημοσιογράφο Κώστα Ρεσβάνη, στις 10 Ιουνίου του 1953, δηλαδή εννέα χρόνια μετά το ανείπωτη σφαγή των αμάχων, πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάρει εκδίκηση και να εκτελέσει εν ψυχρώ τον Zampel, πριν από την έκδοσή του στη Γερμανία....
«Φεύγουν όλοι. Από το κελί μου βλέπω τον Τσάμπελ που περπατούσε με ένα πακέτο χαρτιά και ένα κουτί γλυκά. Μόνος του. Τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω το σίδερο και του βγαίνω μπροστά. Τον αρπάζω από τον ώμο, του δίνω μια σπρωξιά και την ώρα που έπεφτε σηκώνω το σίδερο και με όση δύναμη έχω του το κατεβάζω στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Πέφτει στο χώμα με ανοιγμένο στα δύο το κεφάλι του», περιγράφει ο Παπούλιας.
Αμέσως στις φυλακές επικράτησε πανικός. Όλοι έτρεξαν να δουν τι συνέβη. Οι γυναίκες κρατούμενες φώναζαν, ενώ ο Παπούλιας ζητούσε να τον πάνε στο διευθυντή. Όταν τον ρώτησαν γιατί χτύπησε τον Γερμανό, είπε απλά «για το Δίστομο».
Η μεγάλη απόφαση του Παπούλια...
Ο Θανάσης Παπούλιας καταγόταν από το Χρυσό Άμφισσας και από το 1934 είχε ενταχθεί στο τότε διωκόμενο Κ.Κ.Ε. Το βράδυ της 10ης Ιουνίου του 1944 πέρασε από το Δίστομο και αντίκρισε τα νεκρά πτώματα ανδρών, γυναικών, παιδιών και αβάπτιστων μωρών. Το 1943 είχε μπει στο αντάρτικο και τελικά συνελήφθη το 1947 από τη Χωροφυλακή. Εξορίστηκε στην Ικαρία από όπου δραπέτευσε για να γυρίσει και πάλι στο βουνό. Ένα χρόνο αργότερα τραυματίστηκε στην Αράχωβα, συνελήφθη ξανά και καταδικάστηκε σε ισόβια από το στρατοδικείο Λαρίσας – Λαμίας. Μετά το κοιλαστήριο της Γυάρου και της Λαζαρέτας, τον έστειλαν στο φυλακές Αβέρωφ. «Εκεί ήταν κλεισμένοι πολλοί σύντροφοι. Βλέπαμε να καλοπερνάνε οι δοσίλογοι και εμείς να μένουμε στοιβαγμένοι σαν τα ζώα στα κελιά», αφηγήθηκε στο δημοσιογράφο. Όταν κατάλαβε ότι σε άλλη πτέρυγα των φυλακών βρισκόταν ο μακελάρης Zampel που μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στη Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα, πήρε τη μεγάλη απόφαση. «Πρέπει να τον σκοτώσεις εσύ Θανάση, αφού αυτοί τον αφήνουν ζωντανό», σκεφτόταν ξανά και ξανά. «Το 1952 ο διευθυντής των φυλακών έφερε την κόρη του να της κάνει γερμανικά ο σφαγέας. Εγώ τότε υπηρετούσα στα μαγειρεία. Τον έβλεπα που περνούσε και άναβα ολόκληρος», είπε ο Παπούλιας.
Όταν εκμυστηρεύτηκε τις προθέσεις του σε ένα σύντροφο, τον φώναξαν – όπως έλεγε στη συνέντευξη – να δει τον υπεύθυνο του κόμματος στις φυλακές. Μετά από συζητήσεις όπου αρνούνταν ότι σκόπευε να σκοτώσει τον ναζί, άλλαξε τα σχέδιά του. «Κρύβομαι στα λουτρά και κόβω ένα κομμάτι σίδερο με εγκοπές. Το κρύβω κατάλληλα και από εκείνη την ώρα παρακολουθώ τις κινήσεις του Ζάμπελ», έλεγε ο Παπούλιας. Λίγο πριν από την επέτειο της σφαγής του Διστόμου και την έκδοση του μακελάρη στη Γερμανία, ο Παπούλιας επιτέθηκε στον ναζί. Από εκείνη τη στιγμή – όπως ανέφερε – άρχισε το μαρτύριό του. Τον έστειλαν ως ψυχοπαθή στην απομόνωση και έκανε απεργία πείνας για 10 ημέρες....
Η παρέμβαση του Κώστα Βάρναλη
Οι σύντροφοί του τον έψαχναν και δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Μετά από συνεννοήσεις, ο κρατούμενος λοχαγός Κατσίμπας έβαλε γράμμα στη φόδρα της τσάντας της αδερφής του Πολυξένης, που το έδωσε στον Κώστα Βάρναλη. Λίγες μέρες μετά ο συγγραφέας έγραφε στο «Φιλελεύθερο» για τον Θανάση Παπούλια. «Θα βρεθεί άνθρωπος να δικάσει το φονιά του σφαγέα του Διστόμου;». Μετά τις φυλακές Αβέρωφ πήγε στην Κέρκυρα και ακολούθησε η φυλακή της Αίγινας. Αποφυλακίστηκε το 1963. Με τον ερχομό της χούντας φυλακίστηκε ξανά. Κατάφερε να αποκτήσει πολιτική ταυτότητα το 1973. Μέχρι και που έδωσε τη συνέντευξη στα «Νέα», πίστευε ότι είχε σκοτώσει τον μακελάρη του Διστόμου. Μετά τη δημοσίευση της ιστορίας, η εφημερίδα αναζήτησε επιπλέον μαρτυρίες για να επιβεβαιώσει την ιστορία του Παπούλια, που «έσπαγε» τη σιωπή του μετά από 23 χρόνια. Έτσι ο Κώστας Ρεσβάνης μίλησε με υψηλόβαθμο στέλεχος των προξενικών αρχών, που αν και ζητούσε την ανωνυμία του, επιβεβαίωνε την μαρτυρία του Παπούλια.
«Είναι γεγονός το επεισόδιο με τον Παπούλια με τη διαφορά ότι δεν τον σκότωσε, αλλά τον τραυμάτισε μόνο με ένα χτύπημα. Όταν ετοιμαζόταν να του δώσει το δεύτερο χτύπημα μπήκαν στη μέση συγκρατούμενοι και τον συγκράτησαν».
Ο Ζάμπελ βαριά τραυματισμένος νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο κρατουμένων Άγιος Παύλος», έλεγε η γερμανική πηγή στην εφημερίδα. Το ίδιο έκανε και ο τότε λοχαγός Κατσίμπας που έλεγε στα Νέα: «Ο ηρωικός πατριώτης μου Θανάσης Παπούλιας δεν σκότωσε, θα σκότωνε όμως το χιτλερικό κτήνος και σφαγέα του Διστόμου, με δεύτερο χτύπημα που θα του κατάφερνε στο κεφάλι. Δυστυχώς εμποδίστηκε από συγκρατούμενούς μας που προσπάθησαν μάλιστα να τον πείσουν να παρουσιαστεί στη Διεύθυνση της φυλακής και να τη βεβαιώσει ότι είναι τρελός»....
Ο ατιμώρητος σφαγέας Χανς Ζάμπελ
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της Σφαγής, Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί. Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, και τον προφυλάκισαν. Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του....
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις κάλπες 18,8 εκατ. πολίτες της Ρουμανίας
11/12/2016 9.30
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 18,8 εκατ. πολίτες της Ρουμανίας, προκειμένου να εκλέξουν το νέο βουλευτικό σώμα, από το οποίο θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) θεωρείται το «φαβορί», καθώς το ποσοστό του αναμένεται να διαμορφωθεί πέριξ του 40%. Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, κατόπιν του πολύνεκρου δυστυχήματος σε νυχτερινό μαγαζί, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 64 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας. Τα «ηνία» της χώρας έκτοτε, ανέλαβε ο Ντάτσιαν Σιόλος, ο οποίος σχημάτισε κυβέρνηση τεχνοκρατών, λαμβάνοντας τη στήριξη των κεντροδεξιών κομμάτων. Οι κάλπες στα 19.000 εκλογικά κέντρα, άνοιξαν στις 7.00 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να κλείσουν στις 21.00 το βράδυ. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα καταστούν γνωστά αύριο το πρωί. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, δεσμεύεται να ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού έως τις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα ορκωμοσίας του νέου Κοινοβουλίου. Από την πλευρά τους, τα κόμμα της κεντροδεξιάς έχουν ταχθεί υπέρ του σχηματισμού νέας κυβέρνησης υπό τον Σιόλος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Το ΙΚ εκδιώχθηκε από την Παλμύρα
11/12/2016 9.30
Τα μέλη του Ισλαμοφασιστικού κράτους αποσύρθηκαν από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν χθες Σάββατο και πάλι υπό τον έλεγχό τους, έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. 'Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντοφασιστες του ΙΚ να αποσυρθούν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη', δήλωσε ο αληταρας ισλαμοφασιστας μεθυστακας διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Μεγάλος αριθμός τζιχαντοφασιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι. Το ΙΚ είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχε εκδιωχθεί από την πόλη τον Μάρτιο του 2016 με τη βοήθεια της Ρωσίας. Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης αυτής που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η επιστροφή του ΙΚ στην Παλμύρα έγινε την ώρα που ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους ισλαμοφασιστες στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο πλέον ελέγχει σε ποσοστό 93%.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τζιχαντοφασιστες ανακατέλαβαν την Παλμύρα
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, 18:57
Στα χέρια των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου βρίσκεται εκ νέου η Παλμύρα, όπου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, οι αληταραδες ισλαμοφασιστες της συμμοριας κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους σημεία-κλειδιά της πόλης, απωθώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις. Όπως μετέδωσε το RT, περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση, τρέποντας σε φυγή τους υπερασπιστές της πόλης.
Τις τελευταίες ημέρες είχε παρατηρηθεί ανασυγκρότηση των τζιχαντοφασιστών που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Παλμύρα, τον Μάρτιο, μετά την προέλαση του κυβερνητικού στρατού, ο οποίος είχε την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας. Σύμφωνα με το RT, οι αληταραδες τζιχαντοφασιστες μετέφεραν βαρύ οπλισμό από τη Ράκα και τη Ντέιρ αλ Ζορ, πόλεις που ελέγχονται από το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο, ενώ υπήρξε και μεταφορά δυνάμεων από τη Μοσούλη του Ιράκ. Η ανακατάληψη της Παλμύρας από τους τζιχαντοφασιστες προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους πολιτισμενους ανθρωπους, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αντιποίνων μέσω της καταστροφής σημαντικών μνημείων της περιοχής.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για σφοδρές μάχες το βράδυ του Σαββάτου, με περισσότερους από 300 αληταραδες ισλαμοφασιστες να σκοτώνονται επιτελους και να ξεβρωμιζει λιγο ο τοπος. Νωρίτερα την ίδια ημέρα υπήρχαν αναφορές ότι αληταραδες ισλαμοφασιστες της συμμοριας είχαν καταφέρει να εισέλθουν σε προάστια στο βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της πόλης. Η Παλμύρα είχε καταληφθεί για πρώτη φορά από τους τζιχαντοφασιστες το 2015. Οπου εκτος από τους αποκεφαλισμους ειχαν καταστρεψει οι γαμιμενοι μωαμεθανοι γαμω το μωαμεθ τους το πουσταρα οσα αρχαια μνημεια μπορουσαν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομολογία-σοκ
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, 15:40
Η βουλευτής Tulsi Gabbard (από τη Δεύτερη περιφέρεια της Χαβάης) υπέβαλε τροπολογία για τον τερματισμό της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (Stop Arming Terrorists Act ) στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Εάν εγκριθεί, τότε θα απαγορεύεται στην αμερικανική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα δολάρια των Αμερικάνων φορολογούμενων για να εξοπλίζει, εκπαιδεύει και να δίνει οποιαδήποτε υποστήριξη σε οργανώσεις τις οποίες κατονομάζει και είναι οι: Levant Front, Fursan al Ha and other allies of Jabhat Fateh al-Sham, al-Qaeda και ISIS. Την τροπολογία συνυπογράφουν οι βουλευτές Peter Welch (Δημοκρατικός από το Βέρμοντ), Barbara Lee (Δημοκρατική από την Καλιφόρνια), Dana Rohrabacher (Ρεπουμπλικανή από την Καλιφόρνια), και Thomas Massie (Ρεπουμπλικάνος από το Κεντάκι). Την υποστηρίζουν επίσης, η οργάνωση «Προοδευτικοί δημοκράτες της Αμερικής» [Progressive Democrats of America (PDA)] και το Συμβούλιο Ειρήνης των ΗΠΑ (U.S. Peace Council).
Όπως είπε καταθέτοντας την τροπολογία η βουλευτής Tulsi Gabbard «σύμφωνα με τον αμερικάνικο νόμο είναι παράνομο για οποιονδήποτε πολίτη της χώρας να χρηματοδοτεί ενισχύοντας την al-Qaeda, τον ISIS ή οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική οργάνωση – κανονικά θα πρέπει να τον στέλνουμε φυλακή». Για να προσθέσει: «Κι όμως η αμερικάνικη κυβέρνηση παραβιάζει αυτόν το νόμο εδώ και χρόνια σιωπηρά υποστηρίζοντας αυτούς που αποκαλεί ‘’συμμάχους’’ και ‘’συνεργάτες’’ μέλη της al-Qaeda, του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIL), του Jabhat Fateh al Sham και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, με χρήματα, όπλα και υποστήριξη πληροφοριών αντικατασκοπίας στον αγώνα τους για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης». Η Αμερικανίδα βουλευτής κατήγγειλε ακόμη ότι «η CIA διοχετεύει κρυφά όπλα και χρήματα μέσω της Σαουδικής Αραβίας, τη Τουρκίας του Κατάρ και άλλων κρατών τα οποία που υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα παρόμοιες οργανώσεις όπως του Ισλαμικού Χαλιφάτου ή της al-Qaeda, προκειμένου να ενισχύσουν τις θέσεις τους όπως στο Χαλέπι, αλλά και σε άλλες περιοχές της Συρίας».
Στην κατάθεσή της τροπολογίας της η Tulsi Gabbard επικαλείται πρόσφατο άρθρο των New York Times που επιβεβαιώνει πως «οι ανταρτικές ομάδες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ πολεμούν στο πεδίο της μάχης στη Συρία σε συμμαχία με την αλ-Κάιντα και το Μέτωπο αλ Νούσρα» και τους αποκαλεί «μετριοπαθείς αντάρτες», όρος που χρησιμοποιείται για τους υποστηριζόμενους από τη Δύση αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ. Πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal, υποστηρίζει επίσης, ότι «οι περισσότερες ανταρτικές οργανώσεις είναι σύμμαχες με το Μέτωπο al Nusra. Επίσης, κάποιες από τις ομάδες των «μετριοπαθών» ανταρτών έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους με άλλες όπως της Nour al-Din al-Zinki, που υποστηριζόταν από τη CIA και θεωρείτο από τις μεγαλύτερες στο Χαλέπι. Η CIA –γράφει επίσης η εφημερίδα- και το επικαλείται η Gabbard υποστήριζε επίσης επί μακρόν, την οργάνωση Fursan al Haqq (που συνεργάζεται στενά με την al-Qaeda) με τακτική χρηματοδότηση και οπλισμό στον οποίο περιλαμβάνονταν πύραυλοι εδάφους – αέρος».
«Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει» καταλήγει στην αγόρευσή της καταθέτοντας την τροπολογία η Gabbard. «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποκρισία και να τερματίσει να εξοπλίζει τρομοκράτες». Ο Stephen Kinzer, καθηγητής στο Watson Institute για διεθνείς Σπουδές του πανεπιστημίου Brown University, γνωστός επίσης για τα βιβλία που έχει συγγράψει και τις δημοσιεύσεις του στον Τύπο δήλωσε: «Η πρόταση να σταματήσουμε τον ανεφοδιασμό με όπλα των ανταρτών στη Συρία βασίζεται στην αρχή ότι η διοχέτευση με εξοπλισμούς σε πολεμική ζώνη, το μόνο που κάνει είναι να αυξάνονται οι κακουχίες στον πληθυσμό και να γίνεται πιο δύσκολη η επίτευξη ειρήνης. Το Κογκρέσο είχε πάρει ανάλογη απόφαση να σταματήσει τον εφοδιασμό των Κόντρας στη δεκαετία του 1980 ενώ μαινόταν ο εμφύλιος στη Νικαράγουα με τροπολογία (Boland Amendment)». Η οποια αποφαση βεβαια ουδεποτε τηρηθηκε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπόγειες σχέσεις Ερντογάν-τζιχαντιστών
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016, 20:00
Ο γιος η κορη και ο γαμπρος του Ερντογαν εφοδιαζαν τους τζιχαντιστες με πετρελαιο
Ομάδα από Τούρκους χάκερ με την επωνυμία «RedHack», είχαν δημοσιοποιήσει πριν λίγο καιρό απόρρητα e-mails του τουρκικού υπουργείου ενέργειας. Όπως ήταν φυσικό, με εισαγγελική απόφαση η ανάρτηση απαγορεύθηκε και σβήστηκε, ενώ απαγορεύθηκε η αναδημοσίευσή τους. Πρόκειται για υλικό μεγέθους 20 gigabytes, που αναλύθηκε από τον καθηγητή Ahmed Yayla, βοηθό διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Βίαιου Εξτρεμισμού (ICSVE) και πρώην επικεφαλής της τουρκικής Αντιτρομοκρατικής. Η ανάλυση επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν για διασυνδέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου (Daesh ή ISIS) και κυβερνητικών παραγόντων της τουρκικής κυβέρνησης. Το πετρέλαιο που έκλεβε το Daesh από τη Συρία μεταφερόταν με 8.500 βυτιοφόρα που ανήκαν στην εταιρία «Powertrans» χωρίς οποιοδήποτε έγγραφο νομιμοποίησης, και η εταιρία ανέλαβε μονοπωλιακά την τροφοδότηση της τουρκικής αγοράς με το παράνομο πετρέλαιο.
Η εταιρία αυτή, καλυπτόταν από μία άλλη μυστηριώδη εταιρία την «Grand Fortune Ventures», με αρχική έδρα την Σιγκαπούρη, αλλά που είχε μεταφερθεί κατόπιν στον «παράδεισο» των νήσων Cayman. Το αποκαλυπτικότερο στοιχείο όμως εκείνων των e-mails ήταν πως πίσω από τις δραστηριότητες αυτές κρυβόταν η εταιρία Çalık Holding που ανήκε στον γαμβρό του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, Berat Albayrak, υπουργό Ενέργειας. Οι αποκαλύψεις άγγιζαν και τον γιο του Τούρκου προέδρου, Necmettin Bilal Erdogan, που τον έφεραν αναμειγμένο στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου του ISIS. Ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακών εταιριών. Έχει επίσης υπογράψει συμβόλαια με ευρωπαϊκές λειτουργικές εταιρίες για τη μεταφορά του κλεμμένου ιρακινού πετρελαίου (από τις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης που κατείχαν οι τζιχαντιστές) σε διάφορες χώρες κυρίως στην Ιαπωνία, μέσω του λιμανιού Τσεϊχάν.
O Gürsel Tekin, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) της τουρκικής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Ο πρόεδρος Ερντογάν ισχυρίζεται πως σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις μεταφορών, δεν υπάρχει παρανομία στις συμβάσεις που έχει υπογράψει ο γιος του Μπιλάλ με ιαπωνικές εταιρίες. Μόνο που ο Μπιλάλ είναι χωμένος ως το λαιμό στην τρομοκρατία, αλλά όσο ο πατέρας του κυβερνά, θα διαθέτει ασυλία και δεν θα παραπέμπεται να δικασθεί». Πριν ακριβώς έναν χρόνο, 24 ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά, πάνω από τη Συρία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είχε πει:
«Με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους η τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τις σχέσεις της με το ISIS. Καθώς και το ρόλο της στην προώθηση του τρομοκρατικού δικτύου μέσω του παράνομου εμπορίου πετρελαίου». Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί πως η αποκάλυψη των σχέσεων της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στον εξοπλισμό των τρομοκρατών στη Συρία, υπήρξε η απαρχή των διωγμών των δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδα “Cumhuriyet”. Οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν επίσης πως τζιχαντιστές εκπαιδεύονταν από Αμερικάνους, Τούρκους και Ισραηλινούς σε μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ικόνιο.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τον Οκτώβριο του 2014 ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, είχε πει σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Harvard, πως «το καθεστώς Ερντογάν υποστηρίζει το ISIS, με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες τόνους όπλα». Για την δήλωσή του εκείνη ο Μπάιντεν είχε κατόπιν ζητήσει συγγνώμην για λόγους τακτικής και επειδή οι ΗΠΑ χρειάζονταν την άδεια του Ερντογάν για να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS. Αλλά όπως αποκαλύφθηκε και η κόρη του προέδρου της Τουρκία, η Sümeyye Erdogan, είχε στην αρμοδιότητά της την λειτουργία παράνομου μυστικού νοσοκομείου-καταυλισμού προσφύγων στο τουρκικό έδαφος δίπλα στα συριακά σύνορα.
Εκεί, φορτηγά του τουρκικού στρατού καθημερινά μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικούς αντάρτες για νοσηλεία και κατόπιν φροντίζει για την επιστροφή τους στις παράνομες δραστηριότητές του στη Συρία. Την αποκάλυψη έκανε νοσοκόμα που είχε προσληφθεί εκεί, αλλά κατόπιν απολύθηκε όταν έγινε γνωστό ότι ανήκε στους Αλαούίτες, το ισλαμικό δόγμα στο οποίο ανήκει κι ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ. Ο Τούρκος πολίτης Ramazan Bagol, που είχε συλληφθεί από τους Κούρδους μαχητές των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (YPG), καθώς προσπαθούσε να περάσει από το Ικόνιο με στόχο να ενταχθεί στις δυνάμεις των τζιχαντιστών, είχε παραδεχθεί πως τον είχαν στείλει στο ISIS από τους ‘Ismailia Sect’ τουρκική σεχταριστική οργάνωση που στρατολογεί εθελοντές και τους εξοπλίζει για να πολεμήσουν σε εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες στη Συρία...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην κοπτικη εκκλησια
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, 17:41
Τριήμερο πένθος για την Αίγυπτο κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο. Τουλάχιστον 25 νεκροί αθώοι πολίτες και 49 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.
«Η τρομοκρατία στοχεύει στους Κόπτες Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου. Αλλά η Αίγυπτος μπορεί να προκύψει ακόμη πιο δυνατή και ενωμένη, κάτω από τέτοιες συνθήκες», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο προεδρος της Αιγύπτου. Χαρακτηρίζοντας την αποτρόπαια αυτή πράξη της βομβιστικής ενέργειας ως «έναν πόλεμο εναντίον του σπουδαίου αιγυπτιακού λαού», ο Αλ Σίσι διεμήνυσε ότι όσοι ευθύνονται για την επίθεση θα αντιμετωπίσουν τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης. Σημειώνεται πως ακριβώς αυτό το μήνυμα της ενότητας των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας, που συγκεντρώθηκαν σήμερα από τις δύο θρησκείες στο χώρο δίπλα από την πολύνεκρη έκρηξη και θέλησαν να διαδηλώσουν εναντίον της τρομοκρατίας.
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη 35 τραυματίστηκαν, από έκρηξη κοντά σε καθεδρικό ναό Κοπτών Χριστιανών, στο Κάιρο της Αιγύπτου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης. Η έκρηξη σημειώθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου των κοπτών στη συνοικία Αμπασίγια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε μια γυναικεία τσάντα στις πίσω θέσεις του ναού, εκεί όπου στέκονται κυρίως γυναίκες.
Τα περισσότερα από τα θύματα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι γυναίκες και παιδιά. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και πολλά από τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Demerdash. Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10.00 το πρωί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: «Θρασύτατος» ο Βασίλης Λεβέντης
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, 13:45
«Η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη, ότι θα πάει φυλακή όποιος πρωθυπουργός θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, είναι τουλάχιστον εξωφρενική και αποπνέει θρασύτητα και μια βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. «Μετά από μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε και οι πέτρες να είχαν ξεσηκωθεί στη Βουλή αλλά δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο έχει βάλει την ευρωζώνη πάνω από τη δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον και έχει μετατρέψει στην πράξη την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε δικτατορία του ευρώ» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης-όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας- και προσθέτει: «Αν χρειάζεται κάποιοι να μπουν φυλακή είναι όσοι πρόδωσαν και ξεπουλάνε αυτόν τον τόπο και την εθνική μας περιουσία. Είναι αυτοί που μας έβαλαν στο ευρώ χωρίς συζήτηση και ερήμην των πολιτών. Είναι εκείνοι που υπερχρέωσαν, υποθήκευσαν, λεηλάτησαν και καταλήστευσαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και τους έχουν παραδώσει ως αποικία στους πιστωτές για 99 χρόνια. Αλλά δεν φταίει ο Βασ. Λεβέντης. Βρίσκει και τα κάνει, αφού όσοι κατέστρεψαν με τα μνημόνια και συνεχίζουν να καταστρέφουν αυτόν τον τόπο όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει παραδειγματικά αλλά και βρίσκονται στη Βουλή και κυβερνούν τη χώρα.
Οι απειλές του Βασ. Λεβέντη, δείγμα θλιβερής κατάπτωσης και απρονοησίας ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, δεν τρομάζουν κανέναν και είναι άσφαιρες. Η χώρα, έτσι κι αλλιώς, θα πάει σε εθνικό νόμισμα. Το θέμα είναι να πάει στο εθνικό νόμισμα συντεταγμένα και στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και όχι μετά από την άτακτη χρεωκοπία που οδηγεί τον τόπο ένα βαθιά παρακμιακό μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο, που έχει ως μοναδικό προσόν να υποστηρίζει τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα, τον αδίστακτο αγώνα για την καρέκλα της εξουσίας και τα προνόμιά της».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλευτικές εκλογές στη Ρουμανία με τους Σοσιαλδημοκράτες να εμφανίζονται φαβορί
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, 08:57
Οι Ρουμάνοι άρχισαν να ψηφίζουν σήμερα στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ενδέχεται να σηματοδοτήσουν την επιστροφή στην εξουσία των Σοσιαλδημοκρατικών, έπειτα από μια δύσκολη χρονιά στη χώρα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου. Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, που κατηγορήθηκε για διαφθορά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2015 έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν μετά την πυρκαγιά αυτή που κόστισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους εξαιτίας της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας. Έκτοτε τη χώρα κυβερνούν τεχνοκράτες υπό τον πρώην Επίτροπο Ντάτσιαν Σιόλος και την υποστήριξη της κεντροδεξιάς.
Τα περίπου 19.000 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 417 στο εξωτερικό, άνοιξαν τις πόρτες τους στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 21:00. Συνολικά 18,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 466 βουλευτές και γερουσιαστές, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), που υποστηρίζεται κυρίως από τους αγρότες και τους πιο ηλικιωμένους, εμφανίζεται φαβορί για να κερδίσει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που του δίνουν το 40% της πρόθεσης ψήφου, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στη διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από πρώην υπουργό «Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας»!!!
11/12/2016
Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο αμερικανοπληρωμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδινή της Κυριακής». Λες και η Ελλαδα είναι παραρτημα της Νεας Υορκης και της Ουασιγκτον. Ο Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται μονο πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος. «Τιμώ την ελληνική σημαία, λεει δηθεν για να ριξει σταχτυ στα ματια οσων τον ακουν, και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η ναζιστικη Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό, πραγμα αδυνατον φυσικα για εγκληματικη συμμορια, πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη. «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα» συμπεριλαμβανοντας μαλλον και τον εαυτο του ο αληταρας μασονος στους «δημοκρατες».
Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι. Επιπλέον, Ο Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών. Τέλος, ο αληταρας μασονος αμερικανοπληρωμενος τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
H τραπεζα της Ιταλιας Monte dei Paschi βρισκεται σε δυσκολη θεση, επιδη δεν βρισκει τα λεφτα για ανακεφαλαιοποιηση, και η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα αρνειται να την δανεισει, και επιμενει να προχωρησει η τραπεζα σε κλεψιμο των καταθετων της (η όπως λενε οι κλεφταραδες κωλοευρωπαιοι «κουρεμα καταθεσεων»).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανος Καμμενος «Όταν γινονται ακραιες δηλωσεις εντος και εκτος του τουρκικου κοινοβουλιου, μπορει ανα πασα στιγμη να δημιουργηθει μια εμπλοκη».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 0,7% του παγκοσμιου πληθυσμου εχει περιουσια 116,6 τρισεκατομμυριων δολαριων, με το 73,2% να μοιραζεται μολις 6,1 τρισεκατομμυρια δολαριασυμφωνα με τα στοιχεια της ελβετικης τραπεζας Credit Suisse
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα Ελληνικά Λεμόνια Σαπίζουν στα Δεντρά και οι Μεγαλέμποροι Εισάγουν Λεμόνια από την Τουρκία. Τα Τουρκικά Λεμόνια δε Ραντίζονται με Επικίνδυνα και Απαγορευμένα Φυτοφάρμακα. Αυτές της Καταγγελίες έκανε το Ινστιτούτο Ελλήνων Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ) με Ανακοίνωση στα ΜΜΕ!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνελήφθη ο μετριοπαθης τζιχαντοφασιστας των δυτικων αποικιοκρατων που είχε αποκεφαλίσει δημόσια τον 12χρονο Παλαιστίνιο, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει...
Κατά τη διαδικασία απελευθέρωσης των τελευταίων συνοικιών του Χαλεπίου, συνελήφθη ο τζιχαντιστής που είχε αποκεφαλίσει δημόσια τον 12χρονο Παλαιστίνιο, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει. Θυμάστε το ανθρωπόμορφο κτήνος του "ελεύθερου συριακού στρατού";
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι "κεντροαριστεροί" του Σόρος, σηκώνουν αποικιακες σημαίες που ειχαν οι βρωμογαλλοι στη Συρια, αλλά να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της ελληνικής σημαίας!
Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ… ΓΑΜΗΛΙΑ ΔΩΡΑ: Πως η εφορία θα «δαγκώνει» τους νιόπαντρους... ΠΑΡΤΕ ΜΑΓΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι "ελληνικές" δημοσιογραφικές πόρνες Τελ Αβιβ και τα ΜΜΕ δεν θα κάνουν θέμα αυτό το γεγονός...
Ο στρατιώτης του Αραβικού στρατού της Συρίας μπήκε στο ελευθερωτής στο Χαλέπι μετά από 4 χρόνια... Θα επιστρέψει κι ο πατέρας του με την υπόλοιπη οικογένεια, εκτοπισμένος σε καταυλισμούς της Συρίας για τους πρόσφυγες και θα βρεθούν μαζί...
Οι δημοσιογραφικές πόρνες, για 6 ολόκληρα χρόνια βομβάρδιζαν τη διεθνή κοινή γνώμη για την μεγαλειώδη "αραβική άνοιξη made in usa", τους "μετριοπαθείς" αντάρτες που αγωνίζονται να εκδημοκρατίσουν τη Συρία από το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ"... σύμφωνα με τα δελτία Cia και Μοσάντ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο McAdams μίλησε για την τελευταία μάχη της κυβέρνησης Ομπάμα στη Συρία
ΜΟΣΧΑ, 10 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με την κατάργηση των περιορισμών στην προμήθεια όπλων στη Συρία, είναι μια απερίσκεπτη πράξη και η τελευταία μάχη της διοίκησης του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την αλλαγή του καθεστώτος στην Συρία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik [1] ο εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ειρήνη και την Ευημερία Ron Paul Daniel McAdams.
«Θα ήθελα να πω ότι είμαι σοκαρισμένος από την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα να άρει τους περιορισμούς σχετικά με την προμήθεια όπλων στους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία, αλλά, δυστυχώς, η Ουάσιγκτον, προφανώς, δεν είναι σε θέση να εγκαταλείψει ακόμη και τώρα μια πολύ κακή εξωτερική πολιτική" - είπε. "Και όταν βλέπουμε πως ο συριακός στρατός συλλαμβάνει εκ νέου νέες περιοχές στην πόλη του Χαλεπίου και σχεδόν απελευθέρωσε την πόλη από τους τρομοκράτες, δείχνοντας έτσι ότι όλες οι δηλώσεις που έχει κάνει η Ουάσιγκτον σχετικά με την κατάσταση στο Χαλέπι, ξεκινώντας με τον αριθμό των ανθρώπων που ήταν εκεί ήταν λάθος και όταν φάνηκε ότι ο πόλεμος στην Συρία θα τελειώσει σύντομα, ο Λευκός Οίκος άρχισε να ενισχύει την πορεία για την αλλαγή του καθεστώτος στην χώρα», δήλωσε ο McAdams. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα μπορούσε να γίνει, "για να προλάβει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε αρκετές φορές ότι θα ήθελε να δει μια άλλη εξωτερική πολιτική στη Συρία."
Ο ειδικός πιστεύει ότι η απόφαση του Ομπάμα δεν ήταν χωρίς τη συμμετοχή της Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας Σούζαν Ράις, της Μόνιμης Αντιπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Samantha Power, καθώς και τους άλλους υποστηρικτές της επιθετικής πολιτικής. "Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας τους να αναθεωρήσουν την αποτυχημένη πορεία της εξωτερικής τους πολιτικής και την πλήρη κατάρρευση της στρατηγικής της αλλαγής του καθεστώτος στη Δαμασκό, η οποία συνέβη στο ίδιο πλαίσιο της αποτυχίας των ΗΠΑ στη Λιβύη ... παρόλο που η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιτύχει στη διεθνή σκηνή, τελείωσε με μια συνολική αποτυχία, εκτός από την Κούβα και το Ιράν, όπου που αντί για αλλαγή του καθεστώτος προτίμησαν την διπλωματία. Έχετε δίκιο, η απόφαση να αποσύρει τον περιορισμό των όπλων - είναι η τελευταία μάχη της διοίκησης αυτής, "- είπε ο McAdams, απαντώντας στο ερώτημα, αν η απόφαση του Ομπάμα και άν οι άνθρωποι γύρω από αυτόν προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερη ζημιά μέχρι την στιγμή που ο εκλεγμένος Πρόεδρος Donald Trump αναλάβει τα καθήκοντα του.
Ο McAdams τόνισε ότι ο περιορισμός της προμήθειας των όπλων τον οποίο αποφάσισε να αφαιρέσει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος. "Στο έγγραφο, είπαν ότι ήταν σχετικά με τα κατεύθυνόμενα αντιαεροπορικά βλήματα επιφανείας- αέρος (SAM) τα οποία αντιπροσωπεύουν μια απίστευτη απειλή για την πολιτική αεροπορία», - είπε ο εμπειρογνώμονας. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρε επίσης τους περιορισμούς στην παροχή εκτοξευτών χειρός αντιαρματικών χειροβομβίδων και βαριά αντιαρματικά συστήματα. "Αυτή ήταν μια απερίσκεπτη πράξη ... και σύντομα, αυτά τα όπλα μπορεί να μπαίνουν με μεγάλη ροή στην Συρία ενώ όλοι έχουμε δει φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, φυσικά, δεν δείχνουν.
Έχουμε δει πώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στην πόλη του Χαλεπίου, πηγαίνουν στις ορθόδοξες εκκλησίες για να γιορτάσουν την αρχή της περιόδου των Χριστουγέννων στο Χαλέπι, όπου εδώ και καιρό ήταν υπό πολιορκία και μόλις η ζωή στην πόλη έχει αρχίσει να λειτουργεί θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να γυρίσουν τα πάντα ανάποδα και να εντείνουν τον πόλεμο που είναι τόσο φοβερό και τόσο περιττό βήμα », - .. είπε ο McAdams. Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε τους περιορισμούς σχετικά με την προμήθεια όπλων στην Συρία προς τους σύμμαχους τους στον αγώνα κατά της ομάδας του "Ισλαμικού Κράτους " (απαγορευμένη στη Ρωσία και ορισμένες άλλες χώρες). Μεταξύ αυτών των συμμάχων περιλαμβάνονται οι ένοπλες ομάδες που είναι σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει πώς η απόφασή του Ομπάμα είναι σύμφωνη με την πρόσφατη ανακοίνωση του ίδιου οργανισμού που οι ΗΠΑ δεν θα έδιναν στρατιωτικά όπλα στη συριακή αντιπολίτευση, και θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με "την βοήθεια και την εκπαίδευση."
Αυτός ακριβώς ανέφερε ότι το διάταγμα του προέδρου, είναι για την στήριξη αυτών των ομάδων που είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή ο Toner είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην σχεδιάζουν να προμηθεύσουν τους εκπροσώπους της Συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης με φορητά αντιαεροπορικά βλήματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αποικιοκρατικη Γερμανο Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθετσι να ενισχύσει το εμπάργκο και τις κυρώσεις εναντίον του "καθεστώτος της Συρίας", το οποίο συνεχίζει να εφαρμόζει "καταπιέσεις και καταστολή" στη χώρα και καταδικάζει "τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις παραβιάσεις στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο", μας ενημερώνει με ανακοινωθέν η αλητισα σκατοπουτανα Ύπατη Εκπροσώπος της Αποικιοκρατικης Γερμανο Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, η ανεπάγγελτη Federica Mogherini, μετά τη λήξη της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Τουλάχιστον "περίεργη", για να μην την χαρακτηρίσουμε γελοία, η εμμονή των Αποικιοκρατων ΝΑΤΟϊκών υπουργών των Εξωτερικών και της Mogherini, στην υποστήριξη των τζιχαντοφασιστών, των δολοφόνων τρομοκρατών στη Συρία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τελευταίοι και μοναδικοί δυτικοί πρεσβευτές της ειρήνης στη Δαμασκό...
Ομάδα Ιταλών γιατρών χειρουργούσε στη Δαμασκό τραυματισμένους στρατιώτες του Συριακού στρατού, αδιαφορώντας για τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης του "αριστερού" Renzi και της νεοναζιστικής Ευρώπης του 4ου Ράιχ... Αυτοί οι ακτιβιστές Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν καμία σχέση με τις ΜΚΟ του Σόρος και τις πρακτορίστικες ΜΚΟ που λυμαίνονται χρήματα φορολογούμενων ευρωπαίων πολιτών...
Ο "ακτιβιστής" κι "κεντροαριστερός" Μουζάλας -με την αμερικάνικη ΜΚΟ Σόρος και σια- σε ποια περιοχή βρέθηκε να "προσφέρει υπηρεσίες" και σε ποιούς; Τυχαία η επιλογή του και κατόπιν η "θεοποίησή" του και προβολή του, ώστε σήμερα να θεωρείται "σοφός" διαχειριστής την τεράστια μπίζνας εμπορίου ανθρώπων για λογαρισμό του 4ου Ράιχ; Αλήθεια, ποιος χρηματοδοτούσε το θεάρεστο "έργο" του; Να... για να μην νομίζουν πως όλοι τρώμε το κουτόχορτο που σερβίρουν... Η αποικία Ελλάδα; Στο πλευρό των λακέδων του ιμπεριαλισμού και φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας!