Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Δευτερα 12 Δεκεμβριου 2016


«Έχω μιά παράκληση να σας απευθύνω. Μην αφήσετε τον φόρο τιμή σας στον Ίλιτς να πάρει τη μορφή λατρείας προς το πρόσωπό του. Μην του χτίσετε μνημεία, μη δώσετε το όνομά του σε κάποιο μέγαρο, μην οργανώσετε επιμνημόσυνες τελετές. Στη ζωή του έδινε τόσο λίγη σημασία σε όλα αυτά, τα θεωρούσε τόσο μάταια. Σκεφτείτε πόσο φτωχός είναι ακόμα ο τόπος μας. Αν θέλετε να τιμήσετε το όνομα του Λένιν, χτίστε βρεφοκομεία, σχολειά, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες, ιατρικά κέντρα, άσυλα αναπήρων […] και με όλα αυτά κάντε πράξη τα παραγγέλματά του». Αυτά περιέχονται στο γράμμα της Ναντιέζντα Κρούπσκαγια, της συντρόφου του Λένιν, προς την ηγεσία του Κόμματος και τις σοβιετικές αρχές. Τι ακολούθησε; Ακριβώς το αντίθετο. Ο Λένιν έγινε αγάλματα, εικόνες, σήματα για το πέτο, τσιτάτα. Όπου συχνά ο νεκρός Λένιν επιστρατευόταν (και επιστρατεύεται) για να εξουδετερώνει τον ζωντανό. Και ενενήντα χρόνια τώρα ζούμε μ’ έναν Λένιν στο μαυσωλείο. Το οποίο σταδιακά μετατράπηκε σε μαυσωλείο των επαναστατικών ιδεών.
Αυτό ήξερε κι αυτό επεδίωξε να αποτρέψει ο Φιντέλ. Με βάση την απλή αλήθεια, που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Οι επαναστάτες δεν είναι μαυσωλεία. Είναι ζωντανή πραγματικότητα. Κι όσο πιο πολύ γίνονται εικόνισμα τόσο πιο πολύ παύουν να είναι μνήμη ζωντανή και παρούσα. Στην Κούβα τίμησαν τη μνήμη αλλά και τη θέληση του Φιντέλ. Η τέφρα του τάφηκε στο κοιμητήριο της Σάντα Ιφιχένεια κοντά στο Σαντιάγο της Κούβας, το μέρος που γεννήθηκε ο ίδιος και το αντάρτικό του. Η τελετή της μεταφοράς και η μεταφορά δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Η τέφρα του τοποθετήθηκε στην κρύπτη ενός λιτού πέτρινου τάφου, που γράφει μόνο το όνομα Φιντέλ.
Πλάι στο μνημείο των πεσόντων ανταρτών που είχαν επιτεθεί υπό την ηγεσία του στο στρατόπεδο της Μονκάδα του Σαντιάγο το 1953. Ο αδελφός του, Ραούλ, ανακοίνωσε πως η εθνοσυνέλευση, τιμώντας τη θέληση του νεκρού Φιντέλ, θα ψηφίσει νόμο που θα απαγορεύει να δοθεί το όνομα του σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, σε δρόμο, ίδρυμα ή τοποθεσία, τη δημιουργία αγαλμάτων και μνημείων προς τιμήν του. Όπως είπε άλλωστε ένας ηλικιωμένος Κουβανός: «Όλοι μας θα θέλαμε να βάλουμε το όνομα του Φιντέλ παντού, σε τελική ανάλυση όμως ο Φιντέλ είναι ολόκληρη η Κούβα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας. Οι μουσικοί διαμαρτύρονται για τις διώξεις που υφίστανται εκ μέρους της αστυνομίας, καθώς το να παίζεις μουσική στον δρόμο (κάτι που συμβαίνει στις πόλεις σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη) χαρακτηρίζεται επαιτεία, με συνέπεια αθρόες καθημερινές συλλήψεις. Η βαρβαρότητα επελαύνει με βήμα ταχύ. Μόνος δρόμος η αντίσταση!
Σχολιο.- Η δίωξη δεν ασκήθηκε από τον Δήμο, αλλά από την Αστυνομία και ο Δήμος είναι στο πλευρό των μουσικών. Για την ακρίβεια του πράγματος..."Από πλευράς πολιτείας, το Υπουργείο φαίνεται να διέταξε διοικητική εξέταση στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το θέμα ενώ από πλευράς Δήμου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, τάχθηκε δημόσια υπέρ των μουσικών του δρόμου δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «…οι μουσικοί του δρόμου ομορφαίνουν την πόλη και την καθημερινότητά μας. Προφανώς και δεν επαιτούν. Θέση μας είναι ότι δεν είναι ούτε επαίτες ούτε “μικροπωλητές” της Τέχνης, αλλά εκφράζουν μια άποψη και έναν τρόπο ζωής.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Συλλήψεις 118 στελεχων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP
12/12/2016 10.30
Στη σύλληψη 118 περιφερειακών στελεχων του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), ως υπόπτων για πιθανές διασυνδέσεις με αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), προχώρησε η τουρκική αστυνομία. Η επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας διεξήχθη μετά από την ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, από οργάνωση - παρακλάδι του PKK. Από τις βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 38 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 155. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα ξημερώματα περίπου 500 αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν επιχείρηση σταΆδανα της νότιας Τουρκίας και συνέλαβαν 25 στελεχη του HDP. Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη ακόμη20 στελεχη του φιλοκουρδικού κόμματος, περιλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής, και πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην Άγκυρα συνελήφθησαν 17 στελέχη του HDP, ενώ 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα. Οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι, αναμένοντας τη δίκη τους για διασυνδέσεις με το PKK. Η σουλτανικη ισλαμοφασιστικη Άγκυρα του αληταρα σουλτανου ισλαμοφασιστα κατηγορεί στα πλαισια της ισλαμοφασιστικης δικτατοριας που προσπαθει να επιβαλλει το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σίσι: Επίθεση αυτοκτονίας το χτύπημα σε εκκλησία στο Κάιρο, τέσσερις συλλήψεις
12/12/2016 14.45
Επίθεση αυτοκτονίας ήταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, το χτύπημα σε εκκλησία χριστιανών κοπτών (μονοφυσιτών) στο Κάιρο την Κυριακή, που κόστισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους τόνισε ότι σχετικά με την επίθεση έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συλλήψεις, συγκεκριμένα τριών ανδρών και μίας γυναίκας. Μιλώντας στην κηδεία θυμάτων, ο κ. Σίσι τόνισε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ο 22χρονος Σαφίκ Μαχμούντ Μοχάμεντ Μοσταφά, ενώ είπε ότι αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποχωρούν μαζικά οι ισλαμοφασιστες από το Χαλέπι
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016, 17:09
Οι ισλαμοφασιστες αποσύρθηκαν σήμερα από άλλες έξι σημαντικές συνοικίες του Χαλεπίου έναντι της προέλασης του στρατού και διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε έναν μικρό θύλακα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. «Υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση των ισλαμοφασιστών (...) η μάχη του Χαλεπίου φθάνει στο τέλος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αληταρας Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου, ο οποίος διευκρίνισε πως οι ισλαμοφασιστες έχουν αποσυρθεί από τη συνοικία Μπουστάνε αλ-Κασρ, μία από τις πιο οχυρωμένες, καθώς και από τη Φερντούς και την Καλασέ. «Είναι πλέον ζήτημα χρόνου» το Χαλέπι να τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο της Δημοκρατιας της Συριας του Προεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε.
Σύμφωνα με τον αληταρα χαφιε διευθυντή του Αποικιακου παρατηρητηρίου, υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών παραμένουν μόνο δύο σημαντικές συνοικίες, η Σουκάρι και η αλ-Μασάντ μαζί με μια χούφτα μικρών συνοικιών. Στην αλ-Μασάντ μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι εκτοπισμένοι που διέφυγαν από τις περιοχές που έπεσαν στα χέρια του στρατού, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, κοιμούνται στα πεζοδρόμια ή σε στεγασμένους πάγκους μικρών μαγαζιών. Πολλοί πεινούν και δεν μπόρεσαν να φέρουν τίποτα μαζί τους. Στις συνοικίες από τις οποίες αποσύρθηκαν οι ισλαμοφασιστες «υπάρχουν πτώματα στους δρόμους» δήλωσε ο αληταρας Αμπντέλ Ραχμάν.
Η υποχώρηση των ισλαμοφασιστών από τις συνοικίες αυτές σημειώνεται λίγες ώρες μετά την πτώση των συνοικιών Σέιχ Σαΐντ και Σαλχίν στη διάρκεια του πρωινού. Η ανακατάληψη του Χαλεπίου, που είναι διαιρεμένο από το 2012, θα έδινε στη Δημοκρατια της Συριας τη μεγαλύτερη νίκη του απέναντι στους ισλαμοφασιστες αφότου ξεκίνησε ο αποικιακος πόλεμος των αληταραδων δυτικων αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων με τους ισλαμοφασιστες τους στη Συρία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Ο συριακός στρατός ελέγχει πλέον το 95% του Χαλεπίου
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016, 13:58
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 95% του Χαλεπίου, που υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα επίσημη ανακοίνωση. Από τη μεριά του, ο αντιστράτηγος Ζάιντ αλ-Σάλεχ, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας του Χαλεπίου, δήλωσε ότι η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα που ήλεγχαν οι ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες των δυτικων αποικιοκρατων βρίσκεται στο τελικό στάδιο έπειτα από την πτώση της συνοικίας Σέιχ Σάεντ κι άλλων συνοικιών. «Η μάχη στο ανατολικό Χαλέπι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οι ισλαμοφασιστες δεν έχουν πολύ χρόνο. Είτε θα πρέπει να παραδοθούν είτε να πεθάνουν» είπε ο ίδιος σε ομάδα δημοσιογράφων στη συνοικία Σέιχ Σάεντ.
Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι: «Το τελευταίο 24ωρο οι συριακές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν τρία τέταρτα του ανατολικού τμήματος του Χαλεπίου. Επομένως, περισσότερο από το 95% του εδάφους του Χαλεπίου βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο. Η συνολική περιοχή του ανατολικού τμήματος της πόλης όπου παραμένουν οι ισλαμοφασιστες δεν είναι μεγαλύτερη από 10 τ.μ.». Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι από την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Χαλεπίου από τον στρατό της Συριας 2.200 ισλαμοφασιστες παραδόθηκαν και 100.000 πολίτες εγκατέλειψαν τον ανατολικό τομέα της πόλης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν τις εκλογές στη Ρουμανία - Εξασφάλισαν το 45% των ψήφων
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016, 11:15
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας (PSD) είναι ο νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών, έχοντας εξασφαλίσει το 45% των ψήφων και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 60% των ψήφων. Το κεντρο-δεξιό Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) εξασφαλίζει το 20%, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο. Το κόμμα Ένωση Σώστε τη Ρουμανία εξασφαλίζει το 9,3% και ακολουθούν το ALDE και το κόμμα της ουγγρικής μειονότητας UDMR, με 6% των ψήφων περίπου το καθένα, ενώ το PMP του πρώην προέδρου Τράιαν Μπασέσκου συγκεντρώνει το 5,2% έως το 5,5% των ψήφων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θρίλερ στις εκλογές στην ΠΓΔΜ - Με μικρή διαφορά προηγείται ο δικτατορας Γκρούεφσκι
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016, 08:44
Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών οι ηγεσίες των δύο μεγάλων αντίπαλων κομματικών συνασπισμών στην ΠΓΔΜ, μολονότι η διαφορά, με καταμετρημένα ψηφοδέλτια στο 98,10% των εκλογικών τμημάτων, ανέρχεται μόλις στις 15.351 ψήφους. Τόσο ο ηγέτης του δεξιού (VMRO-DPMNE) που προηγείται με ποσοστό 37,94% (444.001ψήφοι) δικτατορας Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο Ζόραν Ζάεφ, επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SDSM) που ακολουθεί με ποσοστό 36,63%(428.650 ψήφοι) δηλώνουν μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων νικητές και πανηγυρίζουν. « Ήταν μία δύσκολη μάχη, γιατί είχαμε πολλούς απέναντί μας και γι αυτό η νίκη μας έχει ιδιαίτερο βάρος και σημασία», δήλωσε ο δικτατορας Γκρούεφσκι.
Ο Ζόραν Ζάεφ από την πλευρά του δηλώνοντας σε κομματική συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης μίλησε για ιστορικό αποτέλεσμα και νίκη του SDSM και μάλιστα εκτίμησε ότι το κόμμα του θα κερδίσει μία έδρα περισσότερη από το VMRO. « Το καθεστώς έπεσε, από σήμερα ανοίγει μία νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας», είπε ο Ζάεφ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το αλβανικό DUI του Αλί Αχμέτι που συγκέντρωσε ποσοστό 7,33%(85.756 ψήφοι). Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημες ή ανεπίσημες εκτιμήσεις για τον αριθμό των εδρών που κερδίζει κάθε κόμμα, γεγονός που αναμένεται με ενδιαφέρον λόγω και της μικρής διαφοράς ψήφων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Απομακρύνθηκε το 80% των κατοίκων της Παλμύρας
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016, 07:17
Το 80% των κατοίκων της Παλμύρας απομάκρυνε ο συριακός στρατός, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Χομς, Ταλάλ Μπαράζι, καθώς μαίνονται οι μάχες με το Ισλαμοφασιστικό κράτος. Το Ισλαμοφασιστικό κράτος επιτέθηκε στην πόλη το Σάββατο και την ανακατέλαβε χθες από τις συριακές δυνάμεις. Σύμφωνα με ρωσικά ειδησειογραφικά πρακτορεία, οι αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 300 τζιχαντοφασιστες το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Παλμύρα, αλλά πάνω από 4.000 αληταραδες ισλαμοφασιστες κατάφεραν να επιτεθούν στην πόλη με τεθωρακισμενα και αντιαεροπορικα που τους εχουν εφοδιασει οι αμερικανοι. Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Χομς, ο συριακός στρατός, ο οποίος σύμφωνα με το κρατικό συριακό ραδιόφωνο είχε εγκαταλείψει τις θέσεις του μέσα στην Παλμύρα, ανασυντάσσεται. Νωρίτερα χθες, το πρακτορείο Sputnik είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ότι ο συριακός στρατός συνεχίζει να μάχεται το Ι.Κ. σε προάστια της Παλμύρας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράν: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Airbus
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, 22:21
Πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει μια συμφωνία για την αγορά δεκάδων επιβατικών αεροσκαφών από την Airbus, βρίσκεται το Ιράν, έχοντας υπογράψει μια συμφωνία 16,6 δισ. δολαρίων με την Boeing νωρίτερα σήμερα, ανέφερε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters. Η συμφωνία με την Airbus, που είναι πιθανό να περιλαμβάνει μια πρώτη παρτίδα των μισών περίπου από τα 118 αεροσκάφη που παράγγειλε αρχικά τον Ιανουάριο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί "στις επόμενες ημέρες”, τόνισε ο αξιωματούχος. Οι δύο συμφωνίες ακολουθούν μια αναταραχή των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των δυτικών κατασκευαστριών εταιρειών αεροσκαφών, σε μια προσπάθεια να επισημοποιήσει τις αρχικές συμβάσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος, και οι οποίες έτυχαν ισχυρής πολιτικής κριτικής τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Τεχεράνη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ελευθερια της Δευτερας» (Λαρισα):
Ανάκαμψη μόνο με εθνικό νόμισμα
* Χρειάζεται νέα κυβέρνηση που να μην αναγνωρίζει τα δάνεια...
«Το εθνικό νόμισμα είναι η αφετηρία για να ανακτήσουμε οι Έλληνες ξανά την ανεξαρτησία μας και τη δυνατότητα να φροντίζουμε τη χώρα και τον λαό μας»… Ο γενικός γραμματέας του «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) κ. Δημήτρης Καζάκης σε συνέντευξή του στην «ΕτΔ» εξηγεί τις βασικές θέσεις της «πατριωτικής οργάνωσης» που δημιουργήθηκε στις διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων» τον Ιούλιο του 2011, με σκοπό – όπως δηλώνει - την απελευθέρωση της χώρας από τη «νέα κατοχή»! Ο γνωστός οικονομολόγος είναι κατηγορηματικός για την αναγκαιότητα της μετάβασης της ελληνικής οικονομίας από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα, επισημαίνοντας πως αυτή μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων, εφόσον υπάρχει η ανάλογη… μυστική προετοιμασία!
Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:
* Κύριε Καζάκη, ποιο είναι το ιδεολογικό στίγμα του Ε.ΠΑ.Μ.; - Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι μια εθνικοαπελευθερωτική πατριωτική οργάνωση και ως τέτοια δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά δεξιού, αριστερού ή κεντρώου κόμματος. Για μας η έννοια της πατρίδας και της απελευθέρωσης είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένες με τη δημοκρατία. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2011 στις πλατείες, στις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων με βάση τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. Συναντηθήκαμε, αφήσαμε στην άκρη τις διαφορές μας και όπως έγινε στην παλιά κατοχή, έτσι και στη νέα κατοχή, αποφασίσαμε ότι «κάτι πρέπει να κάνουμε» διότι η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο!
* Έχετε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του εθνικού νομίσματος. Πιστεύετε ότι ο λαός είναι έτοιμος για μια τέτοια αλλαγή; - Στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός επέλεξε ότι δεν μπορεί άλλο τα μνημόνια! Στο Ε.ΠΑ.Μ.είμαστε υπέρ του εθνικού νομίσματος, αλλά στην Ελλάδα συζητάμε πολύ πράγματα τα οποία στην πράξη γίνονται άμεσα! Όπως μας έμαθαν και στο Πανεπιστήμιο, τις νομισματικές αλλαγές πρώτα τις κάνεις και μετά τις συζητάς, διότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, μεγάλα ρίσκα που σχετίζονται με την κερδοσκοπία και θα πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος ώστε να γίνει με ομαλότητα η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Σε ό,τι αφορά στον λαό μας, θεωρώ ότι είναι περισσότερο έτοιμος από όσο όλοι φανταζόμαστε! Κι αυτό γιατί η μεγάλη πλειοψηφία έχει χάσει τα πάντα και δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα! Τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία έχει χάσει γύρω στα 70 δισ. ευρώ σε αξία υποδομών! Αυτό είναι πραγματικό τρομακτικό! Η χώρα είναι λες και την έχουν βομβαρδίσει! Χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις για να ανακάμψει και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!
η συνεχεια στο
http://www.eleftheria.gr/m/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/item/142231-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%88%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφιερωμένο στους δωσίλογους αμερικανοτσολιάδες, που θέλουν διζωνική στην Κύπρο μας...
https://www.youtube.com/watch?v=JMrlnhsSepc
.
..σαν σήμερα που έφυγε ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Σαν σήμερα ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε με το κεφάλι ψηλά!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και να ποινικοποιήσουμε την στάση προσοχής στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου. Αυτο θα επιτρέπεται μονο όταν θα βγαίνει ο Χοντζας απο το τζαμί που φτιάχνουμε στην Αθήνα...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί που τρέφουν την τρομοκρατία, τώρα ζητούν "ανθρωπιστική ανακωχή" για τη διάσωση των μισθοφόρων λακέδων τους!
Εκείνοι που χρηματοδοτουν το χέρι των αποκεφαλιστων ισλαμοφασιστων αυτοί οι τύποι απαιτούν από τον Προέδρο Άσαντ να «δείξει χάρι στους ισλαμοφασιστες» στη νίκη της Συρίας στο Χαλέπι. Εσεις τι νομίζετε;