Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Τριτη 13 Δεκεμβριου 2016


ΜΑΚΕΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Ο ΞΕΠΛΥΜΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Οι φοιτητές, απαγορεύεται να διαδηλώνουν. Ξαμόλησε και πάλι τις χρυσαυγίτικες συμμορίες των ΜΑΤ η κυβέρνηση του αμόρφωτου συμπλεγματικού και μακέλεψαν τους φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Άγριοι ξυλοδαρμοί, χημικά, προσαγωγές. Στην Κέρκυρα, είχαν να πέσουν χημικά από το 2008!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
`Ενας φίλος μου έστειλε μια λίστα με τις πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες, όπου όλα μπορείς να τα κάνεις από το διαδίκτυο, χωρίς καν να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους δια ζώσης. Του έστειλα λίστα με τις χώρες με τις περισσότερες αυτοκτονίες παγκοσμίως, που ήταν πάνω κάτω οι ίδιες (Λιθουανία, Εσθονία, Φινλανδία, Σλοβενία κ.λ.π.) Τυχαίο;; Δε νομίζω!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανατολική Ιερουσαλήμ - Απελευθερώθηκε ο παλαιστίνιος κρατούμενος Μπιλάλ Καγιέντ, μετά από 15 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές.
Η περίπτωσή του είχε προκαλέσει οργή στο εσωτερικό της παλαιστινιακής κοινότητας, όταν είχε τεθεί υπό διοικητική κράτηση, στις 15 Ιουνίου 2016 - την ημέρα που επρόκειτο να απελευθερωθεί αφού εξέτισε την ποινή του. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή του, Ο Καγιέντ έκανε απεργία πείνας για 71 ημέρες, πριν από την επίτευξη συμφωνίας με τις ισραηλινέςαρχές να απελευθερωθεί στο τέλος του εξαμήνου. Εκατοντάδες άλλοι κρατούμενοι εξέφρασαν, επίσης, την αλληλεγγύη τους, συμμετέχοντας σε μια μαζική απεργία πείνας. Βάσει του διεθνούς δικαίου, η χρήση της διοικητικής κράτησης επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που σχετίζονται με την ασφάλεια. Το Ισραήλ, ωστόσο, κρατάει φυλακισμένους χιλιάδες Παλαιστίνιους για χρόνια, χωρίς να τους απαγγείλει κατηγορία ή να τους επιτρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε δίκη. Από τους περίπου 7.000 Παλαιστίνιους που κρατούνται πίσω από τα ισραηλινά κάγκελα, τουλάχιστον 720 είναι διοικητικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Addameer. Ο Καγιέντ φυλακίστηκε από τις ισραηλινές αρχές το 2001 στην ηλικία των 19 και έχει εκτίσει ποινή δεκατεσσάρων και μισού έτους για την σχέση του με τις Ταξιαρχίες Αμπού Μουσταφά, την ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ( PFLP).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχουν «ξεφύγει» οι Αλβανοί: Βαφτίζουν »Αλβανικά», Ελληνικά εδάφη στα σχολικά βιβλία γεωγραφίας στην Αλβανία – Βαφτίζουν δικά τους: Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά, Φλώρινα & Κόνιτσα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Συρία: Βουλγαρικά πυρομαχικά εγκατέλειψαν οι αντάρτες στο Χαλέπι
Το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι παρουσίασε σκηνές από τις γειτονιές της συριακής πόλης Χαλέπι, που πρόσφατα απελευθερώθηκαν και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού. Η δημοσιογράφους του καναλιού ‘Al Mayadeen’ οδήγησε την κάμερα σε αποθήκες όπλων των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, της συριακής ομάδας ‘Αλ Νούσρα’ που με την αποχώρησή τους από την πόλη εγκατέλειψαν τα αποθηκευμένα όπλα και πυρομαχικά, αφού ήταν αδύνατο να τα πάρουν μαζί τους. Στις αποθήκες βρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά της Βουλγαρίας, όπως πυρομαχικά OG-15BG διαμετρήματος 73 χιλιοστών που είναι ειδικά για αντιαρματικά πυροβόλα όπλα SPG-9. Επίσης, ρουκέτες τύπου ‘Grad’ διαμετρήματος 122 χιλιοστών κατασκευασμένες στη Βουλγαρία. Πυρομαχικά για PG-7T διαμετρήματος 40 χιλιοστών ειδικά για ρουκετοφόρα ώμου "RPG 7,7" κ.ά. Από την εκπομπή έγινε γνωστό ότι ο κύριος οπλισμός των Ισλαμιστών ανταρτών ήταν βουλγαρικής παραγωγής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΧΑΝΟ. Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν και «ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ» Δείτε την πάμφηθη τροφή που ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ το έντερο
• 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Και όμως αυτή η τροφή κάνει θαύματα. Οι Ρωμαίοι την αποκαλούσαν «φάρμακο του φτωχού». Σήμερα και ύστερα από επιστημονικές έρευνες, έχει αποδειχθεί οτι καθαρίζει και αποτοξινώνει το συκώτι μας αλλά και το έντερο. Δείτε ποια είναι και καταναλώστε την σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η τροφή αυτή δεν είναι άλλη από το λάχανο. Οταν καταναλώνεται ωμό το λάχανο ή ο ζωμός του συνιστά θαυμάσιο φάρμακο κατά της δυσκοιλιότητας. Τα φύλλα του περιέχουν βιταμίνες Α, Β, C, θείο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και μαγγάνιο. Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν «φάρμακο του φτωχού» και είναι εντυπωσιακό ότι ενώ καταναλώνεται ευρέως σε σαλάτες οι φαρμακευτικές του ιδιότητες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Στο τελος θα σας οδηγησουν να ξεπουλησετε τα παντα και όταν τα ξεπουλησετε θα διαπιστωσετε ότι δεν ξεπερασατε την χρεοκοπια, αλλα τοτε θα είναι αργα, θα χρεοκοπησετε όπως χρεοκοπησαμε και εμεις στην Αργεντινη» Κριστινα Κισνερ
Αυτα ειχε πει η προεδρος της Αργεντινης πολλα χρονια πριν. Και πολυ σωστα ειχε προειδοποιησει!!!!!!!!!!! Αυτο που δεν γνωριζε,ειναι πως την Αργεντινη την χρεοκοπησαν για αλλους σκοπους, και την χρεοκοπησαν οι δανειστες. Οι τοκογλυφοι. Ενω την Ελλαδα την χρεοκοπησαν εσκεμενα οι δοσηλογες κυβερνησεις Πασοκ Ν.Δ. και συριζα, με αποτερο σκοπο στοχο και σχεδιο,την ισλαμοποιηση της χωρας!!!!!!!!!!!!!!!!! Στην Αργεντινη υπηρχαν καθαρα οικονομικα κινητρα απο τους τοκογλυφους. Ενω στην Ελλαδα ειχαμε εσχατη προδοσια με δολο απο της ιδιες της κυβερνησεις!!!!!!!!!!!!!!!! Γιαυτο και θα υπαρξει παραδειγματικη τιμωρια στους ενοχους.( Και ειναι εκατονταδες οι ενοχοι ) Οσους περισσοτερους βαλουμε στη φυλακη,τοσο μεγαλυτερη θα ειναι η ηθικη ικανοποιηση του Ελληνικου λαου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Tι συμβαίνει αν τρώτε Κουρκουμά 1 φορά τη μέρα"
Σύμφωνα με τους ειδικούς της υγείας, η κατανάλωση περίπου ενός κουταλακιού του γλυκού κουρκουμά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει το σώμα στην καταπολέμηση τουπόνου, της φλεγμονής, της γήρανσης, ορισμένες μορφές καρκίνου, και πολλών άλλων καταστάσεων υγείας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κουρκουμίνη, την δραστική ουσία του, η οποία δίνει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και την ικανότητα για την καταπολέμηση της πλάκας, των ελεύθερων ριζών, μεταξύ άλλων επιβλαβών ουσιών στο σώμα σας.
Παρ ‘όλα αυτά, το σώμα μας δεν είναι καλό στο να απορροφάει την κουρκουμίνη από μόνη του. Για να ξεπεραστεί αυτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαύρο πιπέρι στον κουρκουμά, το οποίο ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση. Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιευμένες μελέτες που δείχνουν τις πιθανές επιπτώσεις του κουρκουμά, και εδώ είναι μερικές από αυτές:
Καρκίνος Οι ερευνητές σε μια μελέτη στην Ιρλανδία το 2009 διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα του καρκίνου του οισοφάγου μέσα σε 24 ώρες. Τα κύτταρα επίσης αφομοιώνονταν μόνα τους.
Ηπατική βλάβη Η κουρκουμίνη έχει την τάση να καθυστερεί την έναρξη της κίρρωσης και σύμφωνα με Αυστριακούς ερευνητές το 2010, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ηπατικής βλάβης.
Διαβήτης Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μικρής μελέτης στην Ταϊλάνδη το 2012, η ημερήσια δόση του συμπληρώματος κουρκουμίνης σε μια περίοδο 9 μηνών θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.
Νόσος Alzheimer και Άνοια Μια ινδική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κουρκουμίνη μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των β-αμυλοειδών πλακών, η οποία υπονομεύει τη λειτουργία του εγκεφάλου στη νόσο Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα.
Τενοντίτιδα και αρθρίτιδα Σύμφωνα με ερευνητές στο Μόναχο και στο Νότινγκαμ το 2011, η κουρκουμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστέλλει τις βιολογικές διαδικασίες που προκαλούν φλεγμονή σε ασθένειες τένοντα. Ωστόσο, οι ερευνητές επισήμαναν ότι αυτό δεν είναι θεραπεία, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει στους μελλοντικούς επιστήμονες ένα κρίσιμο προβάδισμα στη θεραπεία των συνθηκών. Υπάρχει σίγουρα ένα αυξανόμενο σώμα επιστημονικών στοιχείων που επιβεβαιώνει τα δυνητικά οφέλη για την υγεία του κουρκουμά. Μπορείτε να το πάρετε με τσάι, ως συμπλήρωμα, ή να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οικονομικό επιμελητήριο: Ο νικητής των εκλογών
16:01 Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016
H παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗΚΙΟ) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αναδείχθηκε νικήτρια στις χθεσινές εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, που πρόσκειται στη ΝΔ κατά τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα η ΔΗΚΙΟ λαμβάνει ποσοστό περίπου 34-35% ενώ ακολουθεί η ΠΑΣΚΟ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) με περίπου 20%.
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Οικονομικού Επιμελητηρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε.
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΟΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 14404 4213 19771 38388
ΨΗΦΙΣΑΝ 9521 1849 7216 18586
ΕΓΚΥΡΑ 9257 1816 7148 18221
ΑΚΥΡΑ 16 0 2 18 0,10%
ΛΕΥΚΑ 248 33 66 347 1,90%
ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ 389 12 168 569 3,12%
Α.Ρ.ΣΥ.Ο 61 4 80 145 0,80%
Α.Κ.Ι.Ο.Ε 1052 116 235 1403 7,70%
Δ.Α.Κ.Ο. – ΟΕ 104 58 162 324 1,78%
ΔΗ.ΚΙ.Ο –Σ (ΝΔ) 3251 961 2319 6531 35,84%
Δ.Π.Κ.-Ο 322 77 512 911 5,00%
ΕΑΣ-Ο (ΛΑΕ) 51 6 31 88 0,48%
ΕΣΚΟ 68 27 196 291 1,60%
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 149 66 88 303 1,66%
Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 923 185 450 1558 8,55%
Π.Δ.Σ.Ο (ΠΑΣΟΚ) 2398 241 2557 5196 28,52%
ΣΟΛ-Φ 28 1 2 31 0,17%
ΣΥΝ.ΑΡ.ΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) 462 62 347 871 4,78%
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη ήττα τoυ τσυριζα! ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! 4,78% πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Οικονομικό Επιμελητήριο...
Κατά την ανεξάρτητη Α.ΚΙ.Ο.Ε από τα προσωρινά αποτελέσματα του οικονομικού επιμελητηρίου
ΔΗ.ΚΙ.Ο -Σ ( ΝΔ ) 35,84% Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία (πασοκ)28,52% ΣΥΝ.ΑΡ.ΟΕ ( Συριζα ) 4,78% ( 6η δύναμη )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος ΗDP για τις επιθέσεις του Σαββάτου
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, 10:47
Δύο βουλευτές του βασικού φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. Η Τσαγλάρ Ντεμιρέλ και η Μπεσίμ Κοντσά συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από την αστυνομία της Άγκυρας στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μπατμάν» στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Twitter τη σύλληψη των δύο βουλευτών, διευκρινίζοντας ότι έγινε μπροστά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα. Η Ντεμιρέλ είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.
Λίγες ώρες νωρίτερα οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν σχεδόν 300 μέλη του HDP σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων ήταν και οι επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο μπροστά από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Χαλέπι θα απελευθερωθεί πλήρως τις επόμενες ώρες και θα ανακοινωθεί επίσημα
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, 05:38
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο συριακός στρατός με την στήριξη τοπικών ανταρτικων στρατιωτικών ομάδων πολιτων ξεκίνησε να καταλαμβάνει το τελευταίο προπύργιο των ισλαμοφασιστών στο ανατολικό Χαλέπι στην συνοικία Σαλαχεντίν. «Το Χαλέπι θα απελευθερωθεί πλήρως τις επόμενες ώρες και θα ανακοινωθεί επίσημα», τόνισε η πηγή. Κατά την εφόρμηση που πραγματοποίησε ο συριακός στρατός σε αρκετές ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές τη Δευτέρα σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι, ανάμεσα τους και άμαχοι.
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, οι απώλειες σημειώθηκαν από πυρά και βομβαρδισμούς καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν τις συνοικίες Φαρντούς, Μπουστάν, αλ Κασρ και Ζιμπντίγια. Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο συριακός στρατός θα ανακηρύξει ανά πάσα στιγμή την νίκη του στην μάχη για την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα της πόλης από τον έλεγχο των ισλαμοφασιστικών δυνάμεων οι οποίες κατέχουν πλέον μόνο τρεις συνοικίες της πόλης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε από το Βελιγράδι ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Συρία βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ υποστήριξε ότι η προέλαση του Ισλαμοφασισικού κράτους στην Παλμύρα ενδεχομένως να υποκινήθηκε από τον διεθνή αποικιοκρατικο συνασπισμό δυνάμεων των δυτικων αποικιοκρατων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως αντιπερισπασμό για την μάχη στο Χαλέπι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη γυναίκα που ανήρτησε φωτογραφία της με ακάλυπτο πρόσωπο στο Twitter
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, 02:05
Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβε μια γυναίκα που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία της στην οποία πόζαρε με ακάλυπτο τοπ πρόσωπο, μια τολμηρή κίνηση στο θεοκρατικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Το συντηρητικό βασίλειο, στο οποίο κυριαρχεί μια αυστηρή και άκαμπτη εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, είναι ένα από τα πιο περιοριστικά καθεστώτα στον κόσμο για τις γυναίκες, οι οποίες μεταξύ άλλων επιβάλλεται να καλύπτονται με μπούρκα από το κεφάλι ως τα δάχτυλα των ποδιών τους σε δημόσιους χώρους, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν και οφείλουν να έχουν την έγκριση ενός άνδρα –ενός προστάτη τους– για να εργασθούν, να ταξιδέψουν ή να παντρευτούν. Δεν μπορούν επίσης να επισκεφτούν μόνες τους ένα εστιατόριο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φαρουάζ αλ Μαϊμάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη σύλληψη της γυναίκας χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της. Αρκετοί ιστότοποι όμως την κατονομάσαν, αναφέροντας πως επρόκειτο για την Μαλάκ αλ Σέχρι, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην χώρα όταν περπάτησε σε έναν κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας Ριάντ χωρίς να φορά μπούρκα τον περασμένο μήνα.
Η αστυνομία προέβη στην σύλληψη της για «προσβολή της δημόσιας αιδούς», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Η ενέργεια αυτής της γυναίκας παραβιάζει τους νόμους αυτής της χώρας», πρόσθεσε, καλώντας σε «τήρηση των διδαχών του Ισλάμ». Η γυναίκα «ανήρτησε ένα tweet εμφανίζοντας τον εαυτό της να στέκεται χωρίς μπούρκα κοντά σε ένα πολύ γνωστό καφέ στο Ριάντ», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, κατηγορώντας επίσης την γυναίκα «ότι μίλησε ανοιχτά για απαγορευμένες σχέσεις της με άνδρες», με τους οποίους δεν είχε συγγένεια. Η γυναίκα, περίπου 20 χρονών μεταφέρθηκε σε μια «φυλακή γυναικών» και για την υπόθεση της θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, τόνισε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNICEF: Ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά εξαιτίας του υποσιτισμού στην Υεμένη
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, 00:06
Ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά στην Υεμένη εξαιτίας του υποσιτισμού, της διάρροιας ή λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενώ η πείνα στον παιδικό πληθυσμό έχει αγγίξει το «υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών» καθώς περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται επειγόντως τροφή και φροντίδα, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.
Τουλάχιστον 462.000 παιδιά πάσχουν από σοβαρό οξύ υποσιτισμό – είναι εξαιρετικά λιποβαρή για το ύψος τους – μια ραγδαία αύξηση κατά 200% από το 2014, σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά. Στην επαρχία Σααντά στα βορειοδυτικά της χώρας καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης καθυστέρησης της ανάπτυξης των παιδιών: πλήττει τα οχτώ στα δέκα παιδιά κατά τόπους. Η καθυστέρηση ανάπτυξης είναι ένα ακόμη σημάδι του χρόνιου υποσιτισμού και έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την σωματική υγεία και την γνωστική λειτουργία.
Άλλες επαρχίες της χώρας – Χοντέιντα, Ταΐζ, Χατζάχ και Λαχέζ – έχουν επίσης επηρεαστεί τους 20 μήνες των πολεμικών συγκρούσεων που μαίνονται στην χώρα. «Ο υποσιτισμός στην Υεμένη βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και αυξάνεται», τόνισε η Μεριτσέλ Ρελάνο, αντιπρόσωπος της UNICEF στην Υεμένη. «Η κατάσταση της υγείας των παιδιών στην φτωχότερη χώρα της Μέσης Ανατολής δεν ήταν ποτέ τόσο καταστροφική όσο είναι σήμερα», πρόσθεσε η ίδια σε ανακοίνωσή της.
Στην 20μηνη σύγκρουση μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι και του στρατού της Υεμένης εναντια στον αραβικό ισλαμοφασιστικο συνασπισμό των σειχιδων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που υποστηριζεται και εξοπλιζεται από τους δυτικους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες, που εχουν εισβαλλει στη χωρα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ ο πόλεμος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην χώρα. Ακόμη και πριν την κλιμάκωση του πολέμου τον Μάρτιο του 2015, η χώρα αντιμετώπιζε εκτεταμένη φτώχεια, ελλείψεις τροφίμων και ιατρικών υπηρεσιών.
Όπως αναφέρει το Ταμείο, το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Οι οργανώσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας τονίζουν ότι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε περιοχές που βρίσκονται εν μέσω συγκρούσεων. «Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές του πολέμου να μας χορηγήσουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στα παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη την χώρα ώστε να μπορέσουμε να διανείμουμε τρόφιμα, να περιθάλψουμε υποσιτισμένα παιδιά και να στηρίξουμε τις ιατρικές υπηρεσίες της Υεμένης», τόνισε η Ρελάνο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Αττικη : Στο αυτόφωρο δύο αστυνομικοί για κλοπη 10.000 ευρω αλλοδαπου κρατουμενου
13|12|2016 14:09
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο αστυνομικών που υπηρετούν στην Αττικη. Πρόκειται για δύο αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσία Αλλοδαπων της Αττικης, για έναν Ανθυπαστηνομο και έναν Αρχιφύλακα, οι οποίοι κατηγορούνται απο την υπηρεσια εσωτερικων υποθεσεων. Ηταν υπευθυνοι για την φυλαξη αντικειμενων συλληφθεντων, και εκλεψαν 10.000 ευρω από αλλοδαπο που ειχε συλληφθει. Όταν την άλλη μερα τους ζητηθηκαν οι 10.000 δεν μπορουσαν να δικαιολογησουν τι τα ειχαν κανει. Συνεληφθησαν από την υπηρεσια Εσωτερικων Υποθεσεων της αστυνομιας και παραπεμθησαν στον εισαγγελεα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Πρώτοι οι σοσιαλδημοκράτες
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας (PSD) αναδείχτηκε στην πρώτη θέση μετά τις προχτεσινές βουλευτικές εκλογές που έγιναν στη χώρα. Εξασφαλίζοντας το 45,5% των ψήφων και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου, το PSD αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο ηγέτης του, Λίβιου Ντραγκνέα, δήλωσε «ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα» υποστηρίζοντας πως «η Ρουμανία είναι μια όαση σταθερότητας στην περιοχή» και διευκρινίζοντας ότι πρώτο κόμμα με το οποίο θα επιδιώξει συνεργασία είναι το ALDE (Συμμαχια Φιλελευθερων και Δημοκρατων). Το κεντροδεξιό Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) έλαβε το 20%, ενώ το σχετικά νεοσύστατο κόμμα «Ενωση "Σώστε τη Ρουμανία"» 8,83%, το ALDE (Συμμαχια Φιλελευθερων και Δημοκρατων) 5,62%, το κόμμα της ουγγρικής μειονότητας UDMR 6,19%. Το κόμμα PMP (Kομμα Λαικου Κινηματος του πρώην Προέδρου Τράιαν Μπασέσκου) έλαβε 5,34%.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Πρωτος ο δικτατορας Γκρουεφσκι
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην ΠΓΔΜ, λογω από σκάνδαλα διαφθοράς. Το αποτέλεσμα κατέγραψε τη νοθεια που υπάρχει, από το φασιστικό κυβερνητικό κόμμα VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού-δικτατορα, Νίκολα Γκρούεφσκι, για το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, τα οποία αναδείχτηκαν σχεδόν ισόπαλα. Στο 99% των ψήφων, με συμμετοχή στο 67% των εχόντων δικαίωμα ψήφου (γύρω στα 1,8 εκατομμύρια) τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανιζόταν να κερδίζουν 51 έδρες to VMRO (σε σύνολο 123 εδρών) και το VMRO-DPMNE να προηγείται με μία διαφορά σχεδόν 20.000 ψήφων σε όλη τη χώρα και σε ποσοστά 39,39% έναντι του σοσιαλδημοκρατικού με 37,85% με 49 εδρες. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο σχηματισμός εκ νέου κυβέρνησης του VMRO-DPMNE με το αλβανικό κόμμα DUI, που πήρε 7,3% και 10 εδρες και με κάποιο μικρότερο κόμμα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η διαπάλη θα συνεχιστεί. Το πρωτοεμφανιζομενο Κινημα BESA πηρε 5,02% και 5 εδρες, η πρωτοεμφανιζομενη Συμμαχια για τους Αλβανους-Διαφορετικο 3,05% και 3 εδρες, το Δημοκρατικο Κομμα Αλβανων (DPA) 2,69% και 2 εδρες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ
Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το μέλλον της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena (MPS), της τρίτης μεγαλύτερης στην Ιταλία. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μάρκο Μορέλι είπε χτες πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα πιθανά μέσα για να βρεθούν τα πέντε δισ. ευρώ που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση και τη «διάσωσή» της. Την ίδια στιγμή, πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν χτες ότι αν δεν βρεθούν ιδιωτικά κεφάλαια, θα παρέμβει το κράτος με υποχρεωτική μετατροπή των ομολόγων της τράπεζας σε μετοχές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
`Οσο κι αν βασικοί δημόσιοι τομείς έχουν τινάξει τα πέταλα πλέον από έλλειψη υπαλλήλων, για τους φιλελέδες θα συνεχίζουν να φταίνε για όλα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, τα παχυλά εφάπαξ, οι αργόμισθοι του δημοσίου κ.λ.π.Μόλις τους καλέσεις να συνειδητοποιήσουν ότι όλα αυτά που λεν και έχουν δίκιο και άλλα τόσα και ακόμα άλλα τόσα είναι μισή πορδή από τα φαγώσιμα της ολυμπιάδας και των μιζών των άχρηστων πολεμικών εξοπλισμών, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην τελική τιμή (κ συνεπώς είναι δημόσιο χρήμα και όχι ιδιωτικό κεφάλαιο), ανακάθονται στο κάθισμά τους, που ξαφνικά γίνεται πολύ άβολο, και ξαναρχιναν να λεν ας αρχίσουμε όμως από τα απλά, δηλαδή να διώξουμε τους δημοσίους υπαλλήλους κ να καταργήσουμε τα προνόμια των συνδικαλιστών. Αυτά βέβαια είναι τα εύκολα, όχι τα απλά και...η κατσίκα του γείτονα. Μπεεε!
Υ.Γ: Εμ! βέβαια τι θα κάνουμε μωρέ; θα κυνηγήσουμε τη Γιάννα που απ τον πολύ πατριωτισμό έκαψε το δασάκι στους ολυμπιακούς και τώρα μετακόμισε εις Ελβετίαν;;είπαμε καλός ο πατριωτισμός για να περνά ευχάριστα και επικερδώς η ώρα μας, αλλά όχι κ να τον πιστέψουμε!