Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευη 24 Φεβρουαριου 2017


Σε δίκη και ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, γιατί δεν επέτρεψε στους ναζί να καταθέσουν στεφάνι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ναι! Οι χρυσαυγίτες που τιμούν τον Μουσολίνι -όπως φαίνεται και από τα ευρήματα στο σπίτι του υπόδικου Χρήστου Παππά- ήθελαν να καταθέσουν στεφάνι για να "τιμήσουν" κι αυτούς που πολέμησαν τον ιταλικό φασισμό! Το ότι ο Βούτσης φωτογραφήθηκε με τον Παππά, ενώ ο Γαλιατσάτος σέρνεται στα δικαστήρια μετά από μήνυση των ναζί, είναι μια άλλη ιστορία. Η συμπαράστασή μας στον Γαλιατσάτο και σ' όποιον αρνείται να νομιμοποιήσει τη ναζιστική συμμορία, είναι αυτονόητη. Όσο αυτονόητη είναι και η απόδοση ευθυνών σ' αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο για τον φασισμό, νομιμοποιώντας τους εγκληματίες.
---------------------------------------------------------------------------
Εθνικός ευεργέτης ο Νιάρχος. Όπως ήταν κι ο Ωνάσης, ο Λάτσης, ο Λιβανός, ο Τυπάλδος, ο Ανδρεάδης και τόσοι άλλοι της ίδιας συνομοταξίας. Με τα "λίμπερτι" που τους έδωσαν οι Αμερικάνοι. Τα καράβια που φτιάχνονταν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για τις νηοπομπές. Εντελώς πρόχειρα, καθώς τα περισσότερα θα βυθίζονταν από τα γερμανικά υποβρύχια. Μ' αυτά οι έλληνες εφοπλιστές έφτιαξαν τον περίφημο μεταπολεμικό εμπορικό στόλο. Και για καθένα που βούλιαζε, συμπαρασύροντας και τους ανθρώπους που δούλευαν σ' αυτό, να οι αποζημιώσεις και να τα καινούργια καράβια! Κι από κοντά οι ρυθμίσεις Παπάγου για φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών, μιας και θεωρούνταν πως εντάσσονταν στους ξένους επενδυτές. Και τα διαβόητα θαλασσοδάνεια της Χούντας. Τα δανεικά κι αγύριστα. Εθνικοί ευεργέτες οι δολοφόνοι, που έντυσαν στα μαύρα και λεηλάτησαν μια χώρα ολόκληρη.
Σχολιο.- Και δεν είναι καθόλου περίεργο ότι τα "Ιδρύματα Νιάρχου & Ωνάση" παίζουν πρωτοποριακό ρόλο στην προώθηση ( χορηγίες και σεμινάρια ) των "ανοιχτών συνόρων" ( ας πούμε για "ανθρωπιστικούς" λόγους για την "καλυτέρευση" της ζωής των μεταναστών - προσφύγων ). Η Ελληνική Διασπορά και το Εφοπλιστικό Κεφάλαιο της "Ύστερης Τουρκοκρατίας" ήταν και είναι ο "προπομπός" της λεγόμενης "παγκοσμιοποίησης" ( του κεφαλαίου, δηλαδή της "ελεύθερης" - πάντα - άνισης αγοράς "χωρίς σύνορα" για την μετακίνηση κεφαλαίων , προϊόντων και διαθέσιμων εργατικών δυνάμεων - όπου απαιτούν οι ανάγκες της θεοποιημένης "Agoras").
Σχολιο.- Οι ανθρωπιστικές τους διακηρύξεις έχουν την ίδια αξία με τις πατριωτικές διακηρύξεις των "εθνικοφρόνων" άλλων εποχών
Σχολιο.- Όχι - όχι - θα έλεγα πως τον εννοούν τον "ανθρωπισμό τους" όταν αυτός εξυπηρετεί τα καπιταλιστικά - παραγωγικά τους μοντέλα και τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Ναι θα ήθελαν μια "ελεγχόμενη μετανάστευση" , αλλά γνωρίζουν πολύ καλά και την αξία της "μη - νόμιμης μετακίνησης" η οποία συμπιέζει ακόμα περισσότερο ( απ΄ ότι η νόμιμη μετανάστευση ) τις αμοιβές και τους μισθούς στους διάφορους κλάδους. Ο καπιταλισμός και σε παγκόσμιο και σε εσωτερικό - κρατικό -εθνικό επίπεδο δεν είναι πάντα ένα "ενιαίο μπλοκ" , αλλά αντιμαχόμενες ομάδες συμφερόντων ( που η μια υπονομεύει την άλλη - πάντα με βάσει το -πρόσκαιρο- κέρδος και όχι τα "συνολικά συμφέροντα της τάξης" . Έτσι κάποιες ομάδες του κράτους - δημοσίου και εργοδοτικών ενώσεων - μπορεί να προωθεί και να θέλει να επιβάλει την ελεγχόμενη μετακίνηση - ακόμα και τον εποικισμό ( με κριτήρια ας πούμε την "υπογεννητικότητα" , αλλά και την ομιχλώδη ασφάλεια ) , άλλες ομάδες όμως του ίδιου υποτιθέμενου "ενιαίου" καπιταλιστικού {"μπλοκ" ) κάνουν τα αντίθετα. Δημόσιοι υπάλληλοι λαδώνονται για να δώσουν ( ξεκινώντας από τις διπλ. υπηρεσίες στο εξωτερικό όπως διαπιστωθεί κατά επανάληψη ) άδειες εισόδου , παραμονής η ακόμα και συντάξεις και άλλες παροχές - χωρίς τις ας πούμε νόμιμες προϋποθέσεις. Το βασικό είναι πως όλα τα τμήματα της άρχουσας τάξης θέλουν την "αξιοποίηση" των μεταναστευτικών / προσφυγικών ρευμάτων - ιδιαίτερα τα ¨εφοπλιστικά ας ιδρύματα¨" -από τον καιρό του Γ Παπδόπουλου/Χούντας ( οι ακριβοί Έλληνες - μεταναστεύουν αλλού για να ικανοποιήσουν τις "θρασύτατες" απαιτήσεις τους και η δημόσια / ιδιωτική εργοδοσία - σύμφωνα με το ζητούμενο "ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής και το προσδοκώμενο κέρδους τους, "εισάγουν" πιο εξαθλιωμένα και πρόθυμα - τουλάχιστον για ένα μεγάλο "μεταβατικό" διάστημα - παραγωγικές δυνάμεις από άλλες χώρες ). Μπορεί το όργανο που ταλανίζει - η βασανίζει έναν υποψήφιο πρόσφυγα η μετανάστη να μην εκφράζει το σύνολο η τα συνολικά στρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης - όπως μπορεί επίσης και αυτός που υποδέχεται με το αζημίωτο ( εννοώ κυρίως - όργανα της ¨Πολιτείας" - συντηρητικής και "προοδευτικής" ) μετανάστες - πρόσφυγες με πολιτικές ας πούμε ανοιχτής πόρτας - να μην εκφράζει άλλα τμήματα των "εχόντων και κατεχόντων".
--------------------------------------------------------------------------
Η τραγική νύχτα του 2011 για τις φάλαινες της Άνδρου…
24/2/2017
Πριν από μερικές μέρες το «εν Ανδρω» με ρεπορτάζ, που βασιζόταν σε μελέτες οικολογικών οργανώσεων και προσωπικές μαρτυρίες αξιόπιστων προσώπων, πιστοποιούσε ότι στις βαθιές θάλασσες γύρω από την Άνδρο, ζουν μικρά κοπάδια από φάλαινες του Αιγαίου. Μερικοί (όχι από πρόθεση, άλλα μάλλον από άγνοια) αμφισβήτησαν το γεγονός, ίσως επειδή στο παρελθόν δεν το είχαν ξανακούσει. Σήμερα με αδιάψευστα στοιχεία, αποδεικνύεται η αλήθεια και ταυτόχρονα ένα τραγικό γεγονός που αφορά την ζωή των τεράστιων άκακων θαλάσσιων θηλαστικών.
Βρισκόμαστε στις 20 Μάιου του 2001. Στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Τήνου-Γυάρου-Σύρου, το Πολεμικό Ναυτικό κάνει ευρείας κλίμακας ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, τορπιλάκατοι και υποβρύχια. Τα sonar και τα υπόλοιπα ηχοεντοπιστικά συστήματα δουλεύουν στο φουλ. Νωρίς το πρωί, Ανδριωτες ψαράδες κατευθύνονται στο «Δύσβατο» – το στενό μεταξύ Άνδρου-Τήνου. Στο αχνό πρώτο φως της ημέρας βλέπουν ένα όγκο να επιπλέει στην θάλασσα. Πλησιάζουν και αντικρίζουν μια τεράστια φάλαινα, εμφανώς χτυπημένη με βαθιές ουλές σε όλο της σώμα, να παρασύρεται νεκρή από τα κύματα. Την δένουν σε μια μεγάλη ψαρόβαρκα και την ρυμουλκούν μέχρι το Κορθι. Εκεί με την βοήθεια τρακτέρ, το τεράστιο κήτος σύρεται στην παραλία και γίνεται αντικείμενο παρατήρησης των κατοίκων του χωριού και των γύρω περιοχών. Ειδοποιούνται οι λιμενικές αρχές και ειδικός που κάνει την αυτοψία, αποφαίνεται ότι πρόκειται για μια αρσενική φάλαινα-φυσητήρα (Physeter macrocephalus) μήκους 8,5 μέτρων.
Ο θάνατος του ζώου, προήλθε μάλλον από χτυπήματα – χαρακιές που δέχθηκε από τις προπέλες κάποιου πλοίου (ενδεχομένως πολεμικού), όταν ζαλισμένο, αποσυντονισμένο, φοβισμένο και χωρίς προσανατολισμό από τα sonar, ξέφυγε από το υπόλοιπο κοπάδι και μέσα στη νύχτα έπεσε πάνω στο πλοίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψαράδες είχαν εντοπίσει στο ίδιο χρονικό διάστημα και νεκρά δελφίνια, κάτι που προξένησε ανησυχία για τα προστατευόμενα είδη (φώκιες, δελφίνια, φάλαινες, κ.ά.), που, όπως είναι γνωστό, φιλοξενούνται στη θαλάσσια περιοχή της Άνδρου.
Ο τότε δήμαρχος Κορθιου (το 2011) Γιάννης Γλυνος, έδωσε εντολή, το νεκρό κήτος να ταφεί βαθειά σε συγκεκριμένο απόμακρο σημείο της παραλίας (αν και ζητήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή) με σκοπό να λιώσει (χρειάζονται αρκετά χρόνια λόγω του λίπους της) μέχρις ότου να αποκαλυφθεί ο σκελετός του. Το σχέδιο προέβλεπε, να χτιστεί γύρω του ένας πέτρινος τοίχος. Από πάνω θα έμπαινε γυαλί και θα γινόταν αξιοθέατο του Κορθίου και της Θαλάσσιας Ζωής της Άνδρου. Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, είναι καιρός να ξεκινήσει κάποια στιγμή…
Σχολιο.- Το θέμα της οικολογίας-ζωοφιλίας είναι τόσο σύνθετο, που καταντά απλό: `Οπου σύγχρονος άνθρωπος και καταστροφή ολούθε γυρω!
-------------------------------------------------------------------------------
Με παρέμβαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέστρεψε η 38χρονη από την Τουρκία - στην Άγκυρα ακόμα ο γιος της
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 19:37
Αίσια εξέλιξη που φέρνει το διπλωματικό θρίλερ πιθανότατα λίγες ημέρες πριν το... ευτυχισμένο τέλος, σχετικά με την αγωνιώδη περιπέτεια μιας 38χρονης Ελληνίδας, που «απέδρασε» από το Ιράν και κατέφυγε στην Άγκυρα, προκειμένου να ξεφύγει από τον σύζυγό της. Έπειτα από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις 2,5 και πλέον μηνών, με τη μάνα και το 3,5 ετών παιδί της να παραμένουν «αιχμάλωτοι» στην Άγκυρα μην μπορώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μετά το ρεπορτάζ και τις εκκλήσεις της μητέρας της, υπήρξε κινητοποίηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας σχετικά με το ζήτημα, που επέφερε και τη θετική εξέλιξη.
Έτσι, η λύση που προκρίθηκε ήταν το ταξίδι της 38χρονης Ανθούλας Πουργιανού στην Ελλάδα και η προσωρινή φιλοξενία του παιδιού της σε φίλους της στην Άγκυρα. Η 38χρονη, που πάτησε ελληνικό έδαφος μετά από 6 χρόνια, πλέον έχει κινήσει τη διαδικασία «νομιμοποίησης» και «αναγνώρισης» του παιδιού της, και αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή, σε λίγες ημέρες θα είναι δυνατό να ταξιδέψει και το ίδιο από την Άγκυρα στην Αθήνα. Όχι όμως με τη συνοδεία της μητέρας του, καθώς οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα για την ίδια, καθώς δεν είχε δηλωθεί η άφιξή της -λόγω φυσικά του γεγονός ότι το ταξίδι τους από το Ιράν στην Τουρκία έγινε με μη τυπικό τρόπο!
-------------------------------------------------------------------------------
Γαλλία: Συγκρούσεις μαθητών με αστυνομικές δυνάμεις
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017, 03:19
Εκατοντάδες μαθητές λυκείου στη Γαλλία πραγματοποίησαν την Πέμπτη συλλαλητήριο κατά της αστυνομικής βίας αποκλείοντας την είσοδο περίπου δέκα σχολείων στο Παρίσι, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά διαμαρτυριών για τον βιασμό ενός νεαρού μαύρου με γκλομπ από αστυνομικό. Η αστυνομία ανέφερε ότι προσήγαγε οκτώ ανθρώπους έπειτα από αψιμαχίες με νεαρούς που πετούσαν αντικείμενα και κατεστρεφαν τριγυρω τους πραγματα. Η διεύθυνση της εκπαίδευσης του Παρισιού ανέφερε πως περισσότερα από δέκα σχολεία αποτέλεσαν στόχο νεαρών που συγκέντρωσαν κάδους σκουπιδιών και άλλα αντικείμενα στις πύλες εισόδου. Σε μία περίπτωση, ένας υποδιευθυντής σχολείου τραυματίστηκε από πυροσβεστήρα που εκσφενδόνισαν διαδηλωτές.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τον φερόμενο βιασμό ενός 22χρονου κατά την προσαγωγή του στις 2 Φεβρουαρίου στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά στο βόρειο Παρίσι όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Ο άνδρας, που είναι γνωστός μόνο ως Τεό, παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα στον πρωκτό και στο κεφάλι. Κάλεσε να επικρατήσει ηρεμία και η οικογένειά του έχει πει πως εμπιστεύεται το γαλλικό δικαστικό σύστημα. Ένα από τα πανό στο σημερινό συλλαλητήριο έγραφε "Εκδίκηση για τον Τεό!".
Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν εικόνες από αψιμαχίες στο περιθώριο του συλλαλητηρίου στην Πλας ντε λα Νασιόν στο ανατολικό Παρίσι, όπου αστυνομία με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων επιτέθηκε σε ομάδες στην αρχη κουκουλοφόρων νεαρών με τους οποίους συγκρούστηκε σε παραδρόμους. Μετα σε ολη την διαδηλωση. Ελικόπτερο υπερίπτατο πάνω από την περιοχή και σύννεφα δακρυγόνων υψώθηκαν στον ουρανό πάνω από την πλατεία προς το τέλος του συλλαλητηρίου.
Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού είχε βγαλει διαταγμα για τον κόσμο να μείνει μακριά από τη διαδήλωση, λέγοντας ότι δεν είχε εξασφαλίσει άδεια και ότι υπήρχε κίνδυνος βίαιες ομάδες να προκαλέσουν ταραχές, όπως συνέβη τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες. Τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενόψει της διεξαγωγής έρευνας για το συμβάν της 2ας Φεβρουαρίου. Ένας έχει τεθεί υπό επίσημη έρευνα για φερόμενο βιασμό και άλλοι τρεις για αχρείαστη χρήση δύναμης.
-------------------------------------------------------------------------------
Οι Σουηδοι αντιμετωπιζουν πλεον την εφορια σαν… τραπεζα. Όχι μονο δεν αποφευγουν την πληρωμη φορων, αλλα πληρωνουν και παραπανω. Αυτό το υπερβαλλον ποσο θα τους επιστραφει καποια στιγμη με τοκο, που θα είναι υψηλοτερος από αυτόν που θα ειχαν αν αφηναν τα χρηματα τους στην τραπεζα.
-------------------------------------------------------------------------------
Ο Θεμης Μανεσης ο ηθοποιος που πεθανε δεν επαιζε απλως τον ακροδεξιο βασιλιοχουντικο αληταρα «μαγκα». Ητανε κιολας στην πραγματικη ζωη τετοιος. Πιστευε στο «πατρις-θρησκεια-οικογενεια» και στο «ελια ελια και κωτσο βασιλια».
--------------------------------------------------------------------------------
Με εγκυκλειο του Μουζαλα. Θα βγαλουν και ταυτοτητα στους λαθρο- «προσφυγες» που μας κουβαλησαν με δειγμα DNA.
-------------------------------------------------------------------------------
Αλλαζουν και τα βιβλια Ιστοριας στα σχολεια.
-----------------------------------------------------------------------------------
Η πρωτευουσα της πορνειας. 12.000 call girls «αλωνιζουν» στην Αθηνα
--------------------------------------------------------------------------------
Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε ο πρώην βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας Μιχάλης Αρβανίτης, αυτός που μήνυσε τον Κώστα Πελετίδη. Ο ναζί καταγγέλλει με την επιστολή του τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, επειδή εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον "άθεο μπολσεβίκο". Να υποθέσω πως αυτοί που θεωρούν ότι πρώτα πρέπει να γίνει ο άλλος άθεος και μετά να συστρατευτεί μαζί μας στον αντιφασιστικό αγώνα, αυτή τη φορά θα δείξουν αυτοσυγκράτηση.
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΜΗΝΕΣ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α ΣΤΟ 2ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγαπητοί συμπολίτες μου
Αισθάνομαι ηθική και κοινωνική υποχρέωση να στείλω αυτή την επιστολή προς ενημέρωση των γονέων και μαθητών ΑΜΕΑ σχετικά με τα δικαιώματά τους, την ισότιμη μεταχείριση και τις ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν τα ΑΜΕΑ, σε όλα τα επίπεδα της σχολικής εκπαίδευσης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω δημοσίως όλους εκείνους πού στάθηκαν στο πλευρό μου και με βοήθησαν για την ομαλή και ανεμπόδιστη φοίτηση μου στο 2ον νυχτερινό ΕΠΑΛ Πειραιά μέχρι και σήμερα.
Από την πρώτη μέρα πού γράφτηκα στο 2ον νυχτερινό ΕΠΑΛ Πειραιά, λόγω του ότι ανήκω στη κατηγορία των Αμέα, αντιμετώπισα σοβαρότατα προβλήματα προσβασιμότητας στο σχολείο, αφού οι παλιές ράμπες πού υπήρχαν ήταν πρωτόγονες και εντελώς ακατάλληλες για την απρόσκοπτη και ομαλή είσοδο στο σχολείο ατόμων με αναπηρία. Μόνη μου ήταν αδύνατο να ανέβω την υπάρχουσα ράμπα, της οποίας η πρωτόγονη κατασκευή ήταν προφανώς αποτέλεσμα απάτης!
Οι μαθητές και όσοι με βοηθούσαν να μπώ στο σχολείο, αντιμετώπιζαν ενδεχόμενο τραυματισμό και κατέβαλλαν μεγάλο κόπο για την είσοδό μου στο ΕΠΑΛ. Ήταν αδύνατο ακόμα και για ένα υγιές άτομο να ανέβει μόνο του αυτή την Ράμπα της ντροπής!.... Ταυτόχρονα υπήρχε και μεγάλο πρόβλημα αυτοεξυπηρέτησης, αφού οι τουαλέτες πού υπήρχαν στο σχολείο δεν ήταν επίσης κατάλληλες για Αμέα!...
Σύμφωνα με τον νόμο, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την κατασκευή ράμπας στα σχολεία και τη ασφαλή μετακίνηση των Αμέα, ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης και ανεμπόδιστη εκπαίδευσή τους. Το υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί θεσμοί έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και να μεριμνούν για την εξασφάλιση όλων των σχετικών δικαιωμάτων και των υποδομών για τους ανάπηρους συμπολίτες μας ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή φοίτησή τους στα σχολεία της χώρας.
Στην περίπτωση του 2ου νυχτερινού ΕΠΑΛ Πειραιά, το καθήκον κατασκευής κατάλληλης ράμπας για Αμέα, το είχε η Δημοτική Αρχή Πειραιά, η οποία όμως χρειάστηκε περίπου 30 μήνες για να συμμορφωθεί με τον νόμο και να σεβαστεί τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ.
Έπρεπε, μετά τα συνεχή τηλεφωνήματα της διεύθυνσης του σχολείου, που έμεναν όμως χωρίς ανταπόκριση, να γίνει τελικά μήνυση στην Εισαγγελία Πειραιά κατά του Δήμου, από εμένα, και έπρεπε να πάρει διαστάσεις δημόσιας καταγγελίας στις εφημερίδες, σε βουλευτές και πολιτικά κόμματα, με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ) κατά των ανάρμοστων και παράνομων συμπεριφορών του Δήμου Πειραιά, ώστε να αναγκαστεί η δημοτική αρχή να κάνει το καθήκον της και να κατασκευάσει τις ράμπες. Η παρέμβαση του ΚΙΦΒ ήταν καταλυτική.
Εδώ, για να είμαι ίσως δίκαιη, θα πρέπει να αναφέρω ότι ο Δήμος Πειραιά θα δυσκολευόταν πολύ να μη συμμορφωθεί με τον νόμο και να αγνοεί ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ΑΜΕΑ, άν το υπουργείο Παιδείας τηρούσε την υποχρέωση του να ασκεί έλεγχο σε όλα τα σχολεία, σχετικά με τις υποδομές τις οποίες πρέπει να διαθέτουν, για τα ΑΜΕΑ. Κλείνω λέγοντας ότι τέτοια άτομα όπως οι εθελοντές, ο πρωτεργάτης του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, Η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Πειραιά , ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ (!) , Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ κ. ΠΕΤΡΟΣ, καθώς και όσοι ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, κοσμούν την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και πάνω από όλα τη λέξη Άνθρωπος. Ο θεός να τους έχει καλά και να τους ευλογεί .
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
Mανόκα Κασφίκη Eλένη 23 Φεβρουαρίου 2017
-------------------------------------------------------------------------------
Μία απάντηση προς στην Πρεσβεία του Israhell
Θα σας παραλάβω, λοιπόν, εγώ ανάμεσα από τους άλλους λαούς, θα σας συναθροίσω από όλας τας χώρας της εξορίας σας και θα σας εισαγάγω εις την χώραν σας. Ιεζεκιήλ 36,24 Το παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από την απάντηση που δίνει η ίδια η Ιουδαϊκή θρησκεία στο Σιωνιστικό σχέδιο και στους υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ. Αναφέρεται στον λόγο Του Θεού ο οποίος τους εξηγεί πως μετά την πνευματική τους εξορία από τους Αγίους Τόπους, θα έρθει ο Μεσσίας για να τους οδηγήσει πίσω και έτσι θα δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Για τις Ιουδαϊκές γραφές ΜΟΝΟ ο Μεσσίας μπορεί να το κάνει αυτό! Το παραπάνω, όσο και αν προσπαθήσουν, όσους μηχανισμούς προπαγάνδας στήσουν, όσες αναφορές σε Διεθνείς Οργανισμούς και αν επικαλεστούν, όσες προβοκάτσιες και αν στήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπορούν να το προσπεράσουν και δεν μπορεί να μείνει κρυφό.
Αυτό είναι και το πρώτο πραγματικά μεγάλο έγκλημα κατά των Εβραίων. Δηλαδή η μετατροπή της Εβραϊκής θρησκείας σε ένα πολιτικό κίνημα το οποίο όμως στρέφεται απέναντι στον Θεό και τις γραφές και μιλάει για την ύπαρξη κράτους μέσα στα εδάφη της Παλαιστίνης χωρίς να έχει υπάρξει η έλευση του Μεσσία. Αυτό είναι το έγκλημα που μετατρέπει τους Εβραίους σε Αντισημίτες-Αντιεβραίους οι οποίοι στρέφονται απέναντι στην ίδια τους την πίστη άρα και την υπόσταση.
Το συγκεκριμένο θέμα το έχω ξανααναπτύξει εκτενέστερα με το άρθρο μου Η αντιιουδαϊκή-αντισημιτική φύση του κράτους του Ισραήλ (http://tillthehalt.blogspot.gr/2016/05/blog-post_41.html) το οποίο είναι και το κεντρικό άρθρο που συναντάει κάποιος με το που μπαίνει στο blog μου. Σκοπός του άρθρου να προβάλει το έργο των Χαρεντίμ και ιδιαίτερα των Αντισιωνιστών Εβραίων Neturei Karta. Παράλληλα έχει και σαν στόχο να κάνει τον απαραίτητο διαχωρισμό ανάμεσα στους Εβραίους και τους Χαζαρικής καταγωγής Σιωνιστές, (οπως περγραφει ο Αρθουρ Κεσλερ στο βιβλιο του Η Δεκατητριτη Φυλη του Ισραηλ), οι οποίοι είναι όλοι τους ανεξαιρέτως Αντιεβραίοι και Αντισημίτες και έτσινα αποκρουστεί η φασιστική προσέγγιση που στρέφεται κατά όλων των Εβραίων.
Ο Άρθουρ Κέσλερ (Arthur Koestler, 1905 – 1 Μαρτίου 1983) ήταν Ούγγρος συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής. Μέχρι το 1940 έζησε στην Βουδαπέστη, Βιέννη -στο Πανεπιστήμιο της οποίας φοίτησε- Παλαιστίνη, Παρίσι και Βερολίνο. Ασχολήθηκε μετά με την δημοσιογραφία και πήγε στην Ισπανία ως ανταποκριτής της News Chronicle, όπου και φυλακίστηκε από τις δυνάμεις του Φράνκο. Την εμπειρία του αυτή περιγράφει στο βιβλίο του Ισπανική Διαθήκη. Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας από το 1931, αποποιήθηκε την ιδιότητα αυτή στα τέλη του 1938, μετά τις εμπειρίες που είχε και ειδικά μετά τις Δίκες της Μόσχας. Το 1940, ύστερα από πολλές περιπέτειες εγκαταστάθηκε στην Αγγλία και το 1941 εκδόθηκε το γνωστότερο βιβλίο του Darkness at Noon (ελληνικός τίτλος Το Μηδέν και το Άπειρο), όπου εξιστορεί τον απηνή διωγμό και την διάλυση των αυταπατών ενός παλιού μπολσεβίκου, που ομολογεί τελικά εγκλήματα που δεν διέπραξε. Με το ίδιο πνεύμα είναι γραμμένη και η συλλογή δοκιμίων του Ο Κομισσάριος και ο Γιόγκι (1945) και η συνεισφορά του στο βιβλίο πρώην κομμουνιστών Ο Θεός που απέτυχε. Έγραψε επίσης (στα Αγγλικά μετά το 1940) αυτοβιογραφικά έργα, την Πράξη της Δημιουργίας, μιαν εξέταση των παραγόντων της επιστημονικής και καλλιτεχνικής παραγωγής, τον Λωτό και το ρομπότ, μιαν ανάλυση του μυστικισμού της Ανατολής, και την Δέκατη Τρίτη Φυλή, μια μελέτη για την καταγωγή των Εβραίων, όπου υποστήριξε ότι οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης (Ασκενάζι) δεν προέρχονταν από τον βιβλικό λαό αλλά από τους Χαζάρους, μια τουρκική φυλή του Καυκάσου. Τον Μάρτιο του 1983 ο Κέσλερ -που υπέφερε από λευχαιμία και τη νόσο του Πάρκινσον και ήταν κηρυγμένος οπαδός της ευθανασίας- και η γυναίκα του Σύνθια αυτοκτόνησαν.
Αυτό το άρθρο για κάποιο περίεργο λόγο ξέχασαν να το συμπεριλάβουν στην επίθεση που μου κάνουν τα γνωστά διαδικτυακά «φιλαράκια» της Πρεσβείας του Ισραήλ με το γεμάτο ψέματα λιβελλογράφημα τους (Η εξίσωση ‘Σιωνισμός = Ναζισμός’ από τους αντισημίτες που πιστεύουν ότι δεν είναι αντισημίτες) ( https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/02/19/antisemites-who-thin-of-themselves-as-non-racists/) Ένα άρθρο που προσπαθεί να με εμφανίσει σαν έναν γραφικό, ψεκασμένο, συνωμοσιολόγο που εύχεται «θάνατο για όλους τους Εβραίους».
Η προσέγγιση της Πρεσβείας του Ισραήλ και η επίθεση που μου κάνει δεν είναι πρωτόγνωρη. Την έχω συναντήσει και εγώ αλλά και άλλοι, στις αμέτρητες εχθρικές συζητήσεις που έχουμε κάνει αναμεταξύ μας και στην προσπάθεια να αποκρούσουμε την Σιωνιστική προπαγάνδα.
Να ανοίξω εδώ μία παρένθεση και για να κάνω μία μικρή ενημέρωση για το πώς λειτουργούν.Όταν ένας Αντιεβραίος πράκτορας(έμμισθος ή μη, επίσημος ή μη)που υπερασπίζεται το κράτος του Ισραήλ τα βρίσκει σκούρα, προσπαθεί με τέτοιες μεθόδους να αποπροσανατολίσει και να μπερδέψει. Αυτό προτάσσει η ίδια η Σιωνιστική προπαγάνδα για την υπεράσπιση των Σιωνιστικών συμφερόντων. Ευτελισμός, ψέμα, στοχοποίηση με ψευδές ειδήσεις και γεγονότα, διακωμώδηση, ειρωνεία, ψυχολογικός πόλεμος και πολλές φορές αποφυγή από την συζήτηση και αποπροσανατολισμός, τα οποία εκτελούνται μαζικά και οργανωμένα κατά του στόχου τους.
Όλες μου οι έρευνες, οι αποκαλύψεις όπως η ανάδειξη του έργου των Χαρεντίμ προφανώς για το Σιωνιστικό μπλοκ αποτελούν σοβαρό εμπόδιο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρύψουν την ενόχλησή τους. Ενόχληση που δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως είναι απολαυστικότατη. Ενόχληση που έχει καταφέρει να απομυθοποιήσει εντελώς τον ρόλο των πρακτόρων προπαγάνδας της Μοσάντ και να τους γελοιοποιήσει. Ποιος όμως ήταν ο πραγματικός λόγος που οδήγησε την Πρεσβεία του Σιωνισμού σε αυτή την επίθεση εναντίων μου. Μα φυσικά η προβολή της Συμφωνίας της Χάαβαρα (https://tokoutsavaki.blogspot.gr/2014/03/haavara-agreement_16.html) (δεν το βάζω από το δικό μου blog όπως το προέβαλλαν γιατί εδώ πέρα υπάρχει αναλυτική καταγραφή του τι έχει συμβεί)
Της συμφωνίας δηλαδή ανάμεσα στους Ναζί και τους Σιωνιστές που άνοιξε τον δρόμο για την δημιουργία του Israhell. Μία συμφωνία που αποδεικνύει πως η κατηγορία Σιωνισμός=Ναζισμός είναι βάσιμη και δεν έχει σαν μόνο γνώμονα τις Ναζιστικές πρακτικές που χρησιμοποιούν οι Σιωνιστές κατακτητές εις βάρος των Παλαιστινίων. Μία συμφωνία που δείχνει πως δεν ήταν ο Μουφτής της Παλαιστίνης που προκάλεσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων αλλά ο Σιωνισμός!
Σαν Αντιεβραίοι-Αντισημίτες Σιωνιστές που σέβονται τον εαυτό τους, στο ίδιο άρθρο χρησιμοποιούν για άλλη μία φορά το Ολοκαύτωμα των Εβραίων για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα Ναζιστικής κοπής εις βάρος των Παλαιστινίων στην Κατοχή της Παλαιστινιακής Γης. Για την ακρίβεια είναι τόσο ξεδιάντροποι που όχι μόνο το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αλλά μέσω αυτού προσπαθούν να στοχοποιήσουν μάταια τους εχθρούς τους σαν «Αντισημίτες ρατσιστές». Δηλαδή για να κάνουμε μία σύνοψη με το τι γίνεται. Όχι μόνο αθωώνουν τους πραγματικούς υπευθύνους της δολοφονίας των χιλιάδων συγγενών τους, όχι μόνο φτύνουν στην μούρη τον Θεό που πιστεύουν, όχι μόνο αποδέχονται την δημιουργία ενός κράτους που είναι αποτέλεσμα της θυσίας του Εβραϊκού λαού, αλλά το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα τους εις βάρος των Παλαιστινίων.
Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν το ποιος είναι αυτός που πραγματικά έχει μίσος για τον εαυτό του(Self-hated Jew),που κρύβει τον φόβο του να μην αποκαλυφθεί και την ψευτοανωτερότητά του μέσα από ελεγχόμενους Διεθνείς Οργανισμούς και που είναι πραγματικά Αντιεβραίος, Αντισημίτης,ρατσιστής και φασίστας! Η αναδειξη της συμφωνίας της Χάαβαρα σας έχει ζαλίσει(όπως το ίδιο έχει συμβεί με τους απανταχού Νεοναζί). Και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που προσπαθείτε να την υποβαθμίσετε. Ζαλάδα που φαίνεται από τοποθετήσεις στο κείμενο σας, σαν και αυτή…
“Η Haavara ήταν μία συμφωνία, μόλις ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία μεταξύ κάποιων εβραϊκών οργανώσεων και του Γερμανικού κράτους, όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί. Το 1933, ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε -με τη γνώση του σήμερα- ότι θα έπρεπε να ξέρει πως ο Χίτλερ θα οδηγήσει τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο” Δεν μπορείτε να κρύψετε την ύπαρξή της και αυτόγελοιοποιείστε όπως το ίδιο κάνετε και με την δράση της Λεχί την οποία προσπαθείτε να υποβαθμίσετε. Η Σιωνιστική Λεχί που ενίσχυσε τα Τάγματα των SS. Που ενώ ενίσχυσε τα Τάγματα των SS και θα έπρεπε να την καταδικάσετε, η δική σας αντίδραση ήταν να μας "την πείτε" γιατί σας την δείξαμε από το Βικιπαίδεια.
Μέσα στην ζαλάδα σας, αναγνωρίζετε στους Ναζί εμπορικό συμφέρον που τους οδήγησε πρώτα στην Συμφωνία της Χάαβαρα το οποίο όμως κατά σύμπτωση παρακάμπτει τις φυλετικές διακρίσεις εις βάρος των Εβραίων οι οποίοι κάνουν μεταξύ τους εμπόριο και στην συνέχεια ίδιο κάνετε με την παρουσία της Λεχί. Πως γίνεται οι φυλετιστές «Άριοι» να δέχονται και να συνεργάζονται με τους μισητούς Εβραίους ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι υποτίθεται οι Άγγλοι; Δεν ξεκαθαρίζετε τελικά τι είναι για εσάς οι Ναζί; Μιλάμε για κανονικό ξέπλυμα στον Ναζισμό και αμφισβήτηση ακόμα και αυτών των οποίων υπερασπίζεστε!! Μας λέτε πως όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα αφού ήταν «μεμονωμένα» περιστατικά . Δηλαδή για τα Σιωνιστικά κέντρα από την στιγμή που δεν υπήρξε μαζική συμμετοχή στα SS των Εβραίων, δεν υπάρχει θέμα.
“Ο Ότο Σκορτσένι, αντισυνταγματάρχης των SS, παρασημοφορηθείς με τον Σταυρό των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού και ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» του Αδόλφου Χίτλερ, ηγήθηκε της παράτολμης επιχείρησης απελευθέρωσης του Μπενίτο Μουσολίνι το 1943, από τα υψώματα του Γκραν Σάσο στους Δολομίτες. Το 1962, όμως, ο Σκορτσένι εργαζόταν για τη Μοσάντ και ήταν πρόθυμος να εξοντώσει συμπατριώτες του κατ’ εντολήν των νέων του εργοδοτών.”
Προφανώς για τα στελέχη της Σιωνιστικής Πρεσβείας, ο Σκορτσένι ήταν άλλη μία μεμονωμένη περίπτωση πράκτορα της Μοσάντ που δεν μπορεί να ληφθεί υπ'οψιν. Εκτός αν για αυτό αμφισβητείτε ένα δικό σας μέσο όπως η Καθημερινή από όπου το πήραμε http://www.kathimerini.gr/854692/article/epikairothta/kosmos/nazi-komanto-htan-praktoras-ths-israhlinhs-mosant
Εδώ http://www.counterpunch.org/2011/03/04/denying-nazi-zionist-collusion/ πάλι υπάρχουν 2 βιβλία που μιλάνε και επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις ανάμεσα στο Σιωνιστικό Κίνημα και τους Ναζί, το οποίο δεν το βάζω για να μην ξεφύγει το κείμενο.
Λοιπόν για να τελειώνουμε, προφανώς δεν ταυτίζουμε όλο τον Εβραϊκό λαό με τους Ναζί. Αυτό που κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε τον πραγματικό ρόλο του Σιωνιστικού Κινήματος και της συνεργασίας τους με τον Ναζισμό. Αυτό που λέμε είναι πως χρησιμοποίησαν και θυσίασαν τον Εβραϊκό λαό για την αυθαίρετη δημιουργία κράτους μέσα στα Παλαιστινιακά εδάφη για Ιμπεριαλιστικούς λόγους. Κρίνοντας από την αντίδρασή σας συμπεραίνουμε πως είμαστε σε σωστό δρόμο...
Θέλω κλείνοντας αυτό το άρθρο, μιας και ανοίξαμε δημόσια συζήτηση. να στείλω τα χαιρετίσματα στους Antifa Negative,το XYG Contagion, στον Ιο, στο Provo.gr, στο Protocols with out Zion,στα παιδιά του Eagainst, στα παιδιά της Χάσμπαρα, στην σελίδα του Facebook Kollekt, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών Θεσσαλονίκης, στον Μορδεχάι και στο παρεάκι του, στους δραστήριους Σιωνιστές της Gay κοινότητας, στην φίλη μου την Νένα και το παρεάκι της και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Σιωνιστικής κοινότητας στην Ελλάδα και να τους πω, πως αυτό το άρθρο είναι εξαιρετικά αφιερωμένο.
Μα πιο πολύ από όλους το αφιερώνω στον Σιωνιστή Stas Melchizedec Aslanides ο οποίος πρόσφατα προσπάθησε να μου ξαναρίξει μάταια το προφίλ μου στο Facebook Από τις αντιδράσεις και τις επιθέσεις καταλαβαίνω πως κάνω καλή δουλειά.
Χαιρετίζω και τιμώ κάθε σύντροφο Εβραίο αγωνιστή ο οποίος μπορεί να μην συμφωνεί με τα όσα λέω και να τον ξενίζουν αλλά παρ'ολα αυτά δίνει αγώνα κατά των εγκλημάτων που συντελούνται στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!
http://tillthehalt.blogspot.gr/2017/02/israhell.html
--------------------------------------------------------------------------------
Μανώλης Γλέζος: «Έχει ανάγκη από ψυχιατρείο ο ΣΥΡΙΖΑ;»
«Συναντήθηκα πρόσφατα με ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μας συνδέει μακροχρόνια φιλία, η οποία παρά τις διαφορές απόψεων δεν πρόκειται ούτε να διαταραχθεί, ούτε να διαλυθεί. Είχαμε, λοιπόν, μια έντονη αντιπαράθεση απόψεων, η οποία με κατέπληξε.
Ο βασικός άξονας των απόψεών του φίλου μου ήταν ότι "ο συσχετισμός των δυνάμεων" δεν επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Το ερώτημα που προκύπτει, αμέσως, είναι τότε γιατί δεν το δηλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ελληνικό Λαό, παρά τον κοροϊδεύει;
Τι σχέση όμως έχει ο "συσχετισμός των δυνάμεων" με την διατήρηση του Καλλικράτη και του Καποδίστρια που καταργούν το άρθρο 102&2 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει τα δικαιώματα της Αυτοδιοίκησης; Ο φίλος μου μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ό,τι και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ είναι λάθος. Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να ξεκαθαρίσει τους σκοπούς του.
Εκτός και εάν ισχύει αυτό που φωναχτά σε διάδρομο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μου εξομολογήθηκε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημά μου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αυτή τη πολιτική: "Χρειαζόμαστε Ψυχιατρείο".
Μ.Γλέζος
24-2-2017”
-------------------------------------------------------------------------------
Για τις θέσεις του ΚΚΕ για το ευρώ (με αφορμή τη συνέντευξη Δ. Κουτσούμπα στην ΕΡΤ1)
Βασίλης Τζώτζης
Το Σάββατο 18/02 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή της κ. Βάλιας Πετούρη «Επτά». Οι ερωτήσεις απέναντι στο Γραμματέα της ΚΕ ήταν τετριμμένες/κλασικές, ενώ οι απαντήσεις μας διευκρίνισαν την αμφιλεγόμενη τοποθέτηση του ΚΚΕ για το Ευρώ και την Ευρωζώνη.
Ποια είναι η πολιτική θέση του Γραμματέα; Ο Δ. Κουτσούμπας λέει πως το νόμισμα είναι εργαλείο, ενώ δεν είναι ο ρόλος του να προτείνει Νόμισμα. Η θέση αυτή είναι εξόφθαλμα λαθεμένη. Ο ακροβατισμός του Γραμματέα ΔΕΝ προκύπτει φυσικά από την ελλιπή γνώση της Μαρξιστικής θεωρίας, αλλά από τις νεόκοπες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ του ιστορικού κόμματος της εργατικής τάξης.
Το ΕΥΡΩ ΔΕΝ αποτελεί απλά ένα εργαλείο, όπως κανένα νόμισμα δεν αποτελεί απλά ένα εργαλείο. Αυτός ο τρόπος θεώρησης μπορεί να μετατρέψει σε «απλά εργαλεία», το σύνολο των μαρξιστικών περιεχομένων, πάνω στους όρους της οικονομικής θεωρίας!! Αλίμονο αν πρέπει να γράφουμε 150 χρόνια μετά την έκδοση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ότι το νόμισμα αντανακλά στο επίπεδο της κυκλοφορίας, παραγωγικές σχέσεις. Πόσο δε μάλλον το ΕΥΡΩ, το οποίο συναρθρώνει ένα σύνολο αναγκαστικών συμφώνων – οδηγιών – πολιτικών. Μέσα από την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης εκφράστηκαν με σύγχρονο τρόπο οι σχέσεις εξάρτησης των φτωχών χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, έγινε το κύριο όχημα για τη μετατροπή τους σε αποικίες χρέους, αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό για την αποφασιστική εισβολή κεφαλαίων & εμπορευμάτων στις εγχώριες αγορές.
Ο Γραμματέας προσπαθεί να αιτιολογήσει τη συγκεκριμένη θέση, μέσα από την προσπάθεια διαχωρισμού του ΚΚΕ από το συντηρητικό «Ευρωσκεπτικισμό». Αλίμονο όμως, στην προσπάθειά του να διαχωριστεί από τα ιστορικά φαντάσματα της «Εθνικής αστικής τάξης», συμμαχεί (υπόρρητα;) με το κυρίαρχο ευρωμνημονιακό μπλοκ. Ας πούμε για ακόμη μια φορά -και ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΕ- πως τα Μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις, το ΕΥΡΩ, η ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ και ΤΑΞΙΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΕΝ είναι τεχνοκρατικές επιλογές. Η υλοποίηση του αναπαράγει το καπιταλιστικό σύστημα σε περίοδο βαθιάς/δομικής καπιταλιστικής κρίσης, ενώ αυτό το σχέδιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, χωρικά & χρονικά, έξω από την ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο χαρακτηρισμός αυτών των επιλογών ως απλά τεχνοκρατικές μπορεί να γίνει μόνο εκ του πονηρού, για τη δικαιολόγηση απαράδεκτων υποχωρήσεων…
Η σύγκρουση με τις παραπάνω επιλογές συγκροτεί ένα ΑΝΤΙΡΡΟΠΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, και αποτελεί την αναγκαία ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ για τη διαμόρφωση του κοινωνικοπολικού – λαϊκού μετώπου. Σήμερα ΔΕΝ αρκεί μια θολή τοποθέτηση ΥΠΕΡ της επιστροφής της Καπιταλιστικής Ελλάδας στη «νέα Δραχμή». H διευκρίνιση αυτή δεν αποτελεί ιδεοληψία ή αντι-ενωτική/σεχταριστική τύφλωση, αλλά υπογραμμίζει την ανάγκη να συγκροτούνται από σήμερα οι όροι της εργατικής ηγεμονίας μέσα στο νέο ιστορικό μπλοκ. Αυτό το γνωστό «μεταβατικό πρόγραμμα» συγκροτείται στο σήμερα, αλλά τείνει στο μέλλον της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, διαφορετικά θα μετατραπεί σε πρόγραμμα εναλλακτικής ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ! Όλα αυτά μοιάζουν με νεκρές σελίδες χαρτί ,κοπτοραπτικής οργανώσεων της αριστεράς, αν ΔΕΝ γονιμοποιήσουν τη σωρευμένη λαϊκή εμπειρία/γνώση των χρόνων της κρίσης και κυρίως της περιόδου μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπάρξει μαζική επανατοποθέτηση, με όρους τομής, πάνω στα ζητήματα της συνέχειας του κράτους, της αριστερής κυβέρνησης, του κοινού εθνικού συμφέροντος, των αταξικών αναφορών στην εθνική ανεξαρτησία κ.α..
Τέλος, είναι πραγματικά θλιβερή η σύνδεση του ΚΚΕ με τις λαϊκές αγωνίες και τις διεργασίες συνείδησης, μέσα στα εκμεταλλευόμενα στρώματα. Την ώρα που οι απλοί άνθρωποι μετρούν τη φτώχια τους σε ΕΥΡΩ, την ώρα που το σύνολο της αστικής τρομοκρατικής ιδεολογικής επέλασης για το μονόδρομο της Ευρωζώνης βυσσοδομά, ο ΓΓ της ΚΕ να υποστηρίζει πως η Ελλάδα της εργατικής εξουσίας μπορεί να έχει και ως Νόμισμα το ΕΥΡΩ!!! Η συστημική προσαρμογή σε όλο της το μεγαλείο! Η συνειδητή πολιτική/ταξική επιλογή στήριξης του ΚΚΕ, υποτάσσεται ξεκάθαρα, σε εκλογικές δεύτερες σκέψεις, αφού το ΚΚΕ δεν υιοθετεί επιλογές ρήξης & ανατροπής…
Υστερογραφικά Είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η επιτάχυνση των προσπαθειών για τη συγκρότηση του σύγχρονου Κομμουνιστικού Φορέα της εποχής μας, «οι καιροί ου μενετοί» και ο καθένας μας θα κριθεί πρώτα και κύρια από τη συμβολή του σε αυτή την υπόθεση. Ξάνθη 21/02/2017
http://pandiera.gr/%CE%B4-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%841-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84/
------------------------------------------------------------------------------
ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Κοίτα να δεις! Δεν θεωρώ πως είμαι πιο έξυπνος από σένα, γιατί -ενώ κι εσύ δεν είχες βρει και πολλά έτοιμα και από πριν στρωμένα- έβαλες κάποιους στόχους και τους πέτυχες. Για πάρτη σου και για το σπίτι σου. Εγώ σ' αυτά τα ΄χω κάνει θάλασσα. Θα μπορούσα, αν όλα πήγαιναν καλά, να ΄χα βγει ήδη ως οικοδόμος στη σύνταξη κι ακόμη αναζητώ επαγγελματικό προσανατολισμό! Άσ' τα, λοιπόν, τα δικά μου! Όμως, ρε φίλε, η εξυπνάδα σου φτάνει μέχρι εκεί που κλείνει η πόρτα σου.
Θυμάσαι που με έλεγες γραφικό, όταν υποστήριζα ότι οι κοσμογονικές αλλαγές του 1989-91 θα οδηγήσουν σε πολέμους, καταστροφές, πείνα και δυστυχία; Τότε που ήσουν βέβαιος πως ανοίγουν νέοι ορίζοντες για την παγκόσμια ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία! Μετά; Που σου 'λεγα πως τα Χρηματιστήρια και τα ευρώ και τις Ολυμπιάδες θα τα πληρώσουμε πολύ ακριβά; Πόσο κολλημένος σου φαινόμουνα, που δεν καταλάβαινα πως είχαμε αφήσει οριστικά πίσω μας την Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης!
Δεν έκανα τον προφήτη. Μαρξιστής παρέμενα. Όπως παραμένω και τώρα, που σου λέω ότι αυτή η μοιρολατρική αδράνεια, μιας κοινωνίας που βουλιάζει στην εξαθλίωση, δεν μπορεί να είναι παρατεταμένη για πολύ ακόμη. Λέγε τα δικά σου εσύ! Σκύψε το κεφάλι και λέγε πως τίποτα δεν μπορεί ν' αλλάξει! Όπως τότε που γελούσες με τα κολλήματά μου και μου 'λεγες πως οι λέξεις φτώχεια, ανεργία και μετανάστευση θα είναι άγνωστες στους νέους της δεκαετίας του 2010.
-----------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Βομβαρδισμοί και παρέμβαση Γιανουκόβιτς
Εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων και βομβαρδισμών από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου στις περιφερειες που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές στην Ανατολική Ουκρανία, στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς (που ανατράπηκε πραξικοπηματικά το 2014) και σήμερα βρίσκεται στη Ρωσία, εμφανίστηκε και πρότεινε μια σειρά μέτρων για την «επίλυση της σύγκρουσης». Σημειώνουμε ότι χτες σημειώθηκαν και πάλι δεκάδες παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ και έπεσαν πάνω από 800 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ χτυπήθηκε ξανά ο σταθμός ύδρευσης στην πόλη του Ντονέτσκ.
Πάντως, ο Γιανουκόβιτς, με μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνει στους ηγέτες Ρωσίας, ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας, προτείνει τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πολιτοφυλακών στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου σχήματος της Νορμανδίας (Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία, Ρωσία) και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό από την Ουκρανία, και δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα στη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το καθεστώς του Ντονμπάς (των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορά τις περιφερειες που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές ή και τα εδάφη σε αυτές τις ανατολικές περιοχές που ελέγχει η ναζιστικη «ουκρανική» πλευρά.
Επίσης, προτείνει να ξεκινήσει μια έρευνα, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα εξετάσει τα ναζιστικα εγκλήματα που έγιναν το Φλεβάρη του 2014 στην πλατεία του Κιέβου Μεϊντάν, «κατά των οργάνων τήρησης της τάξης και της συνταγματικής νομιμότητας», και να επιτραπεί η πρόσβαση της σημερινής αντιπολίτευσης στις έρευνες, όπως και να διωχθούν οι υπεύθυνοι. Χτες, επίσης, ο Γιανουκόβιτς έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα σημειώνοντας ότι η ανατροπή του έγινε με πραξικοπηματικό τρόπο και την ευθύνη και της ΕΕ, αφού και οι υπουργοί Εξωτερικών συγκεκριμένων χωρών (Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας) συμμετείχαν στη σύσκεψη με την αντιπολίτευση στις 21 Φλεβάρη του 2014, που κατέληξε σε συμβιβασμό για πολιτικό διάλογο που δεν τηρήθηκε.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Χαώδης η απόσταση μεταξύ πλουσίων – φτωχών
ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Η περιουσία των 4 πιο πλούσιων ανθρώπων της Ινδονησίας ξεπερνάει αυτή των 100 εκατομμυρίων φτωχών στη χώρα, που θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες καπιταλιστικές οικονομίες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου και τα τελευταία χρόνια στρέφουν την προσοχή τους όλο και περισσότεροι μονοπωλιακοί κολοσσοί. Σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής ΜΚΟ «Oxfam», της οποίας βέβαια τα στοιχεία αξιοποιούνται και στο πλαίσιο αντιλαϊκών σκοπιμοτήτων, ο πλούτος των τεσσάρων δισεκατομμυριούχων έφτανε το 2016 τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 23,7 δισεκατομμύρια ευρώ), με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερη από τον «πλούτο» του 40% των φτωχότερων κατοίκων της χώρας, που υπολογίζονται σε 100 εκατομμύρια. Συνολικά η Ινδονησία έχει πληθυσμό περίπου 255 εκατομμύρια και είναι η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του πλανήτη. Η Ινδονησία κατέχει την 6η θέση στην κατάταξη των χωρών με τις μεγαλύτερες ανισότητες στον κόσμο.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Νέο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν προς τις ΗΠΑ
ΑΓΚΥΡΑ.-- Νέο αίτημα έκδοσης του ισλαμιστή επιχειρηματία ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που διαδιδει ψεματα ότι ειναι πρωτεργάτης της τελευταίας απόπειρας πραξικοπήματος, ενώ στην ουσια το ειχε σχεδιασει από την αρχη μεχρι το τελος ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ερντογαν, κατέθεσε χτες η Αγκυρα προς την Ουάσιγκτον. Με επιστολή του αληταρα ισλαμοφασιστα υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, τονίζεται ότι η έκδοση του Γκιουλέν «θα συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» και εκφράζονται προσδοκίες περί ευρύτερης «συνέχισης των φιλικών δεσμών μεταξύ των χωρών μας». Η «καθυστέρηση» της αμερικανικής πλευράς να απαντήσει στο επίμονο αίτημα της Αγκυρας για την έκδοση του Γκιουλέν έχει ενοχλήσει έντονα την τουρκική ισλαμοφασιστικη πλευρά και συχνά επανέρχεται στις απειλες στο πλαίσιο συνολικότερων «τριβών» στις σχέσεις των δύο χωρων.
Στο μεταξύ, ενώ αύριο αναμένεται η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα της 16ης Απρίλη, ο Σουλτανος- «πρόεδρος» της Τουρκιας, Ρ. Τ. Ερντογάν, ειχε το θρασσος και απηύθυνε γενικό κάλεσμα υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης υποστηρίζοντας ο αληταρας ισλαμοφασιστας πως έτσι θα τεθούν βασικά θεμέλια «για το νέο σύστημα ενότητας στην Τουρκία». Ακόμα, ο αληταρας εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, υποστήριξε ότι το Σουλτανικο- «προεδρικό» σύστημα (που θα ισχύει αν εγκριθούν οι προτεινόμενες αλλαγές) «θα προστατεύει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ενισχύοντας παράλληλα τις αναδιαρθρώσεις (σ.σ. τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου)».
Νέες ποινές επιβλήθηκαν σε βάρος των δύο προέδρων του Κουρδικου κοινοβουλευτικου κομματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, που έχουν ήδη φυλακιστεί και διώκονται μέχρι και για «διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης». Δικαστήριο της περιοχής Ντογουμπεγιαζίτ (στα νοτιοανατολικά) καταδίκασε τον Ντεμιρτάς σε φυλάκιση πέντε μηνών για «δυσφήμιση του τουρκικού έθνους». Είχε προηγηθεί η αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας της Γιουκσεκντάγ, αφού εφετείο επικύρωσε την καταδίκη της για «τρομοκρατική προπαγάνδα». Θυμίζουμε ότι ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει δεκάδες δικαστικές διώξεις και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση 142 χρόνων.
--------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε δεύτερο γύρο στις 2 Απρίλη
Τελικά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Ισημερινό, όπως ανακοινώθηκε χτες, οδηγεί σε δεύτερο γύρο στις 2 Απρίλη. Ο Λένιν Μορένο, ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος και υποψήφιος του κυβερνώντος σχήματος «Συμμαχια για την Πατριδα», συγκεντρώνει το 39,28% (στο σχήμα αυτό συμμετέχουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα τού για τρεις θητείες Προέδρου Ραφαέλ Κορέα, «Συμμαχία για την Πατριδα», και διάφορες άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις), και ακολουθεί ο υποψήφιος της νεοφιλελε ακροδεξιάς, τραπεζίτης Γκιγιέρμο Λάσο με 28,10%, ενώ η αποχή ήταν γύρω στο 18%, από τα 12,3 εκατομμύρια που κλήθηκαν στις κάλπες. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο του Ισημερινού, αν ο Μορένο έφτανε το 40%, και έχοντας 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο, θα εκλεγόταν από τον πρώτο γύρο.
Στην τρίτη θέση είναι η υποψήφια του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος Σύνθια Βιτέρι με 16,31%, και ακολουθούν ο νεοφιλελε "σοσιαλδημοκράτης" Πάκο Μονκάγιο με 6,71% και ο Αμπντάλα Μπουκάραμ, γιος του συντηρητικού πρώην Προέδρου της χώρας με 4,82%, και με μικρότερα ποσοστά οι άλλοι 3 υποψήφιοι. Ως τώρα Βιτέρι και Μονκάγιο έχουν καλέσει σε υπερψήφιση του Λάσο, ενώ ο Μορένο δήλωσε αισιόδοξος ότι θα συνεχιστεί η λεγόμενη «επανάσταση των πολιτών». Βεβαίως δεν πρόκειται για επανάσταση αλλά για σοσιαλδημοκρατική διαχείριση στο πλαίσιο του λεγόμενου «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα». Του εγχειρήματος που, πατώντας στη λαϊκή δυσαρέσκεια από την προηγούμενη διακυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων στον Ισημερινό και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, έκανε μια σχετική ανακατανομή πλούτου προς τα πιο φτωχά τμήματα του πληθυσμού, αξιοποιώντας τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, αλλά επί της ουσίας κρατησε την καπιταλιστική βάση της οικονομίας.
Το ΚΚ Ισημερινού στήριξε τον υποψήφιο της «Συμμαχίας για την χώρα» του Ραφαέλ Κορέα, ωστόσο η διακατεχομενη από ανωφελο αριστερισμο οργάνωση της Περιοχής Πιτσίντσα του Κόμματος, (τα καλα του στην Ελλαδα πουλημενου στους αμερικανους κκε που εχει ξεπουλησει ολη την ιδεολογια του και πουλαει "αριστερισμο" δηθεν στους ηλιθιους που ακομα το ακολουθουν), στην πρωτεύουσα της χώρας Κίτο, διαφώνησε με τη στήριξη της κυβερνητικής συμμαχίας, σημειώνοντας ότι διαχειρίζεται τον καπιταλισμό. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Κορέα χτύπησε την εργατική τάξη, έθεσε σε κίνδυνο την Κοινωνική Ασφάλιση, ποινικοποίησε την κοινωνική διαμαρτυρία».

7 σχόλια:

e-h είπε...


H κυβέρνηση συμφώνησε στο Eurogroup της 20 Φλεβάρη σε όλα τα μέτρα των δανειστών. Μείωση συντάξεων με κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, μείωση αφορολόγητου, ολικό κτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα - όσα είχαν απομείνει και, οπωσδήποτε, πλήρη εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου που αφορά και όλα όσα αντιπαλεύουμε με πιο στοχευμένο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια: κατασχέσεις - πλειστηριασμούς με "αναβάθμιση" σε ηλεκτρονικούς - ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών και δημόσιας περιουσίας.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 2 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Συλλογικότητες, όπως η ΛΣ Κολωνού - Σεπολίων, ΛΣ Ν. Σμύρνης, Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα, οι Εργατικές Λέσχες, έχουν συζητήσει και αποφασίσει τη συμμετοχή τους.
Αν και άλλες συλλογικότητες έχουν αποφασίσει, ας ενημερώσουν για να προετοιμαστεί η παρουσία μας με σημείο συγκέντρωσης, πανό, κά.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

e-h είπε...


Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ
Ο ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» για την 2η αξιολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης, είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7 δις. μέτρων κάθε χρόνο). Συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου:
o Δημοσιονομικός κόφτη παντού, συρρίκνωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν.
o Επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές όπως η μαθητεία. Απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποκατώτατος μισθός, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
o Υποχρεωτικό πέρασμα όλων … από την ανεργία, με το σύστημα του rotation, με υποχρεωτική δηλ. εναλλαγή και μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί είναι το σύγχρονο δόγμα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ποινολόγιο για τους ανέργους.
o Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής τους.
o Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των εργαζόμενων με μπλοκάκι, με το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου και την υπέρογκη φορολογία, την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες φοροαπαλλάσσονται.
o Αφανισμός των κοινωνικών αγαθών με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια (ΑΔΜΗΕ κλπ)- συγκοινωνίες – τρένα, νερό, παραλίες, δημόσια κτήρια κλπ. Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Στα μέτρα αυτά συναινούν τα κόμματα που προώθησαν την αντιλαϊκή επίθεση το προηγούμενο διάστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Μόνοι κερδισμένοι ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τράπεζες και ο δανειστές.
ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.
Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η “ανάπτυξη” και η “ανταγωνιστικότητά” του κεφαλαίου, προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

e-h είπε...

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Η συνάντηση του Παναγόπουλου με το ΔΝΤ στην Αμερική, δείχνει την κατάντια της ΓΣΕΕ του ΝΑΙ, το πόσο εχθρικά στέκεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων. Η ΑΔΕΔΥ αρνείται να οργανώσει τον αγώνα δίνοντας ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων:
•Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι του εργασιακού μεσαίωνα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, του εργαζόμενους στα κοινωφελή. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να λειτουργεί σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων. Απαγόρευση των απολύσεων.
•Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά όσων μας έκλεψαν. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού. Κάτω τα χέρια από την προσωπική διαφορά και τις νέες μειώσεις που σχεδιάζουν.
•Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»)
•Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ριζική μείωση των εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές – να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.
•Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας. Όχι επίδομα στην εργοδοσία, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις τώρα.
•Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία - Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και του λαού. Όχι στη φορολεηλασία, στις κατασχέσεις και την ολοένα αυξανόμενη έμμεση μείωση των μισθών μας από τους αντιλαϊκούς φόρους. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ.
•Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα.
•Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Συνδικάτα μαζικά, ταξικά, ακηδεμόνευτα από κράτος και εργοδοσία. Με πλήρη δικαιώματα στην Απεργία, στη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων. Όχι στην εργοδοτική και κρατική βία, καταστολή και αυταρχισμό.

e-h είπε...


•Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι “ποινολόγιο ανέργων” και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.
Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό


e-h είπε...



σας στέλνω το σχέδιο ψηφίχματος σχετικά με τη δίκη στην οποία είαμστε υπόδικοι ( τρία μέλη της Συνέλευσης Λόφου Λαμπράκη -Νέος Κόσμος, σχετικά με τις κινητοποιη΄σεις το 2011 ενάντια στις αυξη΄σεις των εισιτηρίων. Εάν μπορείτε να εξασφαλίσετε ψηφίσματα από συλλογικότητες είναι ευπρόσδεκτα ( τα στέλεντε σε μένα ). Την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

e-h είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στις 09 ΜΑΡΤΙΟΥ ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 09 στo H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στο κτίριο ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα 1 της πρώην σχολής Ευελπίδων θα εκδικαστεί η υπόθεση της μήνυσης κατά μελών του κινήματος ενάντια στην αύξηση του εισιτήριου.
Το Γενάρη του 2011 άρχισαν οι κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Στη περιοχή του Ν. Κόσμου και της Ν. Σμύρνης έγιναν συντονισμένες δράσεις της συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη, του Δεν Πληρώνω Ν. Σμύρνης και της τοπικής κίνησης Μια Πόλη Ανάποδα στις στάσεις του Τραμ κάθε περιοχής.
Στις 8 Φλεβάρη του 2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΜ Α.Ε. ενάντια της τοπικής κίνησης Μια Πόλη Ανάποδα, του συντονισμού αριστερών τοπικών κινήσεων Δωρεάν Μετακίνηση, της Συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκηκαι της κίνησης Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης, επειδή «παρότρυναν το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει εισιτήριο».
Πιο συγκεκριμένα η συνέλευση του Λόφου Λαμπράκη διακινούσε ανακοίνωση όπου αναγράφεται ένα κινητό τηλέφωνο. Η ελληνική αστυνομία ζήτησε από τηcosmote το όνομα του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης, και η cosmote το έδωσε. Ζήτησε επίσης από τις δικάστηκες αρχές της Αμερικής να αποκαλύψουν τους διαχειριστές των blog που χρησιμοποιούσαν οι συγκεκριμένες συλλογικότητες.
Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ απάντησε ότι το σύνταγμα της Αμερικής απαγορεύει την ποινική δίωξη της ελευθερίας του λόγου και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία. Τελικά η μήνυση της ΤΡΑΜ Α.Ε. έγινε στον Γιάννη Καράμπελα που ανήκει ο αριθμός του κινητού. Ωστόσο η συνέχεια στην υπόθεση δόθηκε όταν έγινε μήνυση και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης Δημήτρη Οικονομίδη, Πέτρο Δένδη και Ελπίδα Αλεβίζου που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, με τη κατηγορία δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων. Πρόκειται δηλαδή για ξεκάθαρη ποινικοποίηση της αλληλεγγύης ( γεγονός που έχει και άλλα νομικά προβλήματα).
Επειδή: α) είναι απαράδεκτο να διώκονται πολιτικές δραστηριότητες, β) είναι εξωφρενικό να διώκονται πολιτικές συλλογικότητες, για τον πολιτικό λόγο που εκφράζουν και την παρότρυνση σε κοινωνικό αγώνα. Η παρότρυνση για μη καταβολή εισιτηρίων είναι πράξη διαμαρτυρίας, που συμβαίνει σε συνθήκες δημοσιότητας και εμπίπτει στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, και γ) δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα, που να προβλέπεται ούτε από τον υπάρχοντα νόμο, αλλά ούτε από τα νέα δεδομένα –της ποινικοποίησης της μη καταβολής του αντιτίμου–, αφού η τροπολογία δεν έχει αναδρομική ισχύ δ) είναι πρωτοφανές η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.
Ως ………………………….. θεωρούμε τον αγώνα ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου συνέχεια των δικών μας αγώνων και ότι οι διωκόμενοι αγωνιστές και αγωνίστριες είναι κάποιοι από εμάς. Απαιτούμε την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς και την μη ποινικοποίηση από το υπουργείο και την κυβέρνηση τόσο του κινήματος ανυπακοής, όσο και της μη καταβολής εισιτηρίου.

e-h είπε...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου που θα γίνει την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017και ώρα 1 το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ Φιλελλήνων και Ψύλλα 2, γιατί στις 09 Μαρτίου στο H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας θα εκδικαστεί η υπόθεση της μήνυσης κατά μελών του κινήματος ενάντια στην αύξηση του εισιτήριου.
Το Γενάρη του 2011 άρχισαν οι κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Στη περιοχή του Ν. Κόσμου και της Ν. Σμύρνης έγιναν συντονισμένες δράσεις της συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη, του Δεν Πληρώνω Ν. Σμύρνης και της τοπικής κίνησης Μια Πόλη Ανάποδα στις στάσεις του Τραμ κάθε περιοχής.
Στις 8 Φλεβάρη του 2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΜ Α.Ε. ενάντια της τοπικής κίνησης Μια Πόλη Ανάποδα, του συντονισμού αριστερών τοπικών κινήσεων Δωρεάν Μετακίνηση, της Συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη και της κίνησης Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης, επειδή «παρότρυναν το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει εισιτήριο».
Πιο συγκεκριμένα η συνέλευση του Λόφου Λαμπράκη διακινούσε ανακοίνωση όπου αναγράφεται ένα κινητό τηλέφωνο. Η ελληνική αστυνομία ζήτησε από τη cosmote το όνομα του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης, και η cosmote το έδωσε. Ζήτησε επίσης από τις δικάστηκες αρχές της Αμερικής να αποκαλύψουν τους διαχειριστές των blog που χρησιμοποιούσαν οι συγκεκριμένες συλλογικότητες.
Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ απάντησε ότι το σύνταγμα της Αμερικής απαγορεύει την ποινική δίωξη της ελευθερίας του λόγου και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία. Τελικά η μήνυση της ΤΡΑΜ Α.Ε. έγινε στον Γιάννη Καράμπελα που ανήκει ο αριθμός του κινητού. Ωστόσο η συνέχεια στην υπόθεση δόθηκε όταν έγινε μήνυση και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης Δημήτρη Οικονομίδη, Πέτρο Δένδη και Ελπίδα Αλεβίζου που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, με τη κατηγορία δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων. Πρόκειται δηλαδή για ξεκάθαρη ποινικοποίηση της αλληλεγγύης ( γεγονός που έχει και άλλα νομικά προβλήματα).
Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν οι κατηγορούμενοι, ο συνήγορος υπεράσπισης, εκπρόσωποι σωματίων, συλλογικοτήτων και τοπικών κινήσεων.