Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακη 26 Φεβρουαριου 2017


[Ελευθεριακές Συναντήσεις Στρούγκα]Ομάδα οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε στην κατάληψη «Στρούγκα»
Γύρω στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου 25/2/17, ομάδα οπαδών της ΑΕΚ έβαψε κιτρινόμαυρα τα ρολά της κατάληψης «Στρούγκα» στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έγραψε συνθήματα υπέρ της ανέγερσης της «Αγιά Σοφιάς» του Μελισσανίδη. Λίγο αργότερα, έβαψαν κατά παρόμοιο τρόπο το δημαρχείο. Μ’ αυτή τους την ενέργεια αυτοί οι οπαδοί προσπαθούν να εκφοβίσουν όσους έχουν εκφράσει εδώ και τρία χρόνια αρνητική θέση για την «Αγιά Σοφιά» κι επιβεβαιώνουν αυτό που υποστηρίζουμε στο κείμενο που μοιράσαμε σε χιλιάδες αντίτυπα σε όλη την πόλη, πριν λίγες ημέρες: “Εδώ και τρία χρόνια, με συστηματικές προσπάθειες διαφόρων δυνάμεων εντός κι εκτός πόλης, η ταυτότητα [του προϊόντος “Νέα Φιλαδέλφεια”] συνοψίζεται σε τρεις λέξεις, τις οποίες κανείς δεν πρέπει να θέτει σε αμφισβήτηση: «ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΕΚ». Η ζωή και η ιστορία της προσφυγικής γειτονιάς μπαίνουν κάτω από τα στοργικά φτερά του δικέφαλου αετού. Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας ή θα πρέπει να αντιλαμβάνονται την πόλη τυλιγμένη σε κιτρινόμαυρη λαδόκολλα (Κωνσταντινούπολη – «Αγιά Σοφιά» – Κεμπάπ) ή θα θεωρούνται «αλλόθρησκοι» κι «αντιφρονούντες» και θα κυνηγιούνται. Ή θα φας σουβλάκια ή ξύλο”.
------------------------------------------------------------------------------------ ΟΧΙ Δεν είναι αποκριάτικη μάσκα, ΟΧΙ δεν είναι μια θεατρίνα κάποιου θεατρικού έργου, ΟΧΙ δεν είναι μια ζητιάνα της Σταδίου, είναι η πολύπαθη Παλαιστίνη, είναι η ''μάνα κουράγιο", αποτυπωμένη στο πρόσωπο μιας μάνας που χάνει τα παιδιά της, τον άντρα της, όλο της το βιος. Και μέσα από το ποίημα του Ταουφίκ Ζαγιάντ (1932-1994) ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ να την ακούσουμε:
«Με τα δόντια, θα υπερασπιστώ την κάθε στιγμή, από το χώμα της πατρίδας μου, με τα δόντια μου. Γη άλλη πατρίδα μου δε δέχομαι, ακόμα κι αν με κρέμαγαν από τις φλέβες, μένω εδώ, όμηρος της αγάπης για τη μάντρα του σπιτιού μου, για την πάχνη και το στοργικό ζαμπάκι, μένω εδώ, κι όλα τους τα σταυρώματα δε με συντρίβουν. Μένω εδώ και υπερασπίζομαι, την κάθε σπιθαμή απ΄ το χώμα της πατρίδας μου, με τα δόντια»
Για την ιστορία της φωτογραφίας: Είναι από την κηδεία του Mohammad al-Salehi, ηλικίας 32 που πυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρα του, όταν προσπάθησε να προστατεύσει το σπίτι του από ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σε καταυλισμό προσφύγων al-Faraa, στη βόρεια κατεχόμενη περιοχή της Δυτικής Όχθης Tubas. Η μητέρα του Παλαιστίνιου μάρτυρα Mohamed al-Salehi, κατά το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο γιο της,
----------------------------------------------------------------------------------
Κοινοποιούμε τη σελίδα του Win Cancer και καλούμε τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο. Όχι μόνο για το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καρκίνος νικιέται, αλλά και για να μάθουν όλοι τι θα πει πραγματικά "survivor"... Επίσης καλούμε όλους να επισκεπτούν έστω μια φορά, ένα Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, θα τους βοηθήσει να "προσγειωθούν", να δουν αλλιώς τα δικά τους προβλήματα, να μάθουν να βοηθούν το διπλανό τους και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι! Καλό Τριήμερο και καλή Σαρακοστή σε όλους!
-----------------------------------------------------------------------------------
ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΦΑΕΛ ΚΟΡΕΑ
20/02/2017
Χτύπημα στη φτώχεια και ανάπτυξη της οικονομίας, ακόμη και απέναντι σε δυο από τις σοβαρότερες κρίσεις της ιστορίας του Ισημερινού, καταγράφει έρευνα του αμερικανικού Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών (CEPR). Εξετάζοντας την περίοδο της τελευταίας δεκαετίας, η έρευνα διαπιστώνει ότι ο Ραφαέλ Κορέα, αφήνει την προεδρία έχοντας πετύχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1.5% για μια δεκαετία, από 0.6% που ήταν την προηγούμενη τριακονταετία.
Η φτώχεια μειώθηκε κατά 38% και η απόλυτη φτώχεια κατά 47% ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η μείωση της εισοδηματικής ανισότητας. Οι δαπάνες για την υγεία διπλασιάστηκαν ενώ συνολικά οι κοινωνικές δαπάνες αυξήθηκαν από το 4.3% του ΑΕΠ το 2006 στο 8.6% το 2016. Συνολικά οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν από το 4% του ΑΕΠ το 2016 στο 14,8 το 2013 και σταθεροποιήθηκαν στο 10% το 2016.
Ο Ραφαέλ Κορέα δεν ήταν ριζοσπάστης πολιτικός ούτε περιφερόταν σε φεστιβάλ με σημαίες του Τσε Γκεβάρα δηλώνοντας μαρξιστής οικονομολόγος. Αντίθετα η κριτική που δέχθηκε από τα αριστερά για τον τρόπο διακυβέρνησής του ήταν σκληρή – και δικαίως τη δέχθηκε.
Ο Ραφαέλ Κορέα, πριν γίνει πρόεδρος ήταν μετριοπαθής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει τη χώρα του στο ΔΝΤ και τις αμερικανικές τράπεζες. Ριζοσπαστικοποιήθηκε και έγινε «ηγέτης» λόγω της αντίδρασης του κόσμου στο παλαιό καθεστώς. Από τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του διέγραψε περίπου το 70% του ομολογιακού χρέους αφού πρώτα πραγματοποίησε λογιστικό έλεγχο.
Η πολιτική του ήταν εξαιρετικά μετριοπαθής αλλά φαντάζει ριζοσπαστική αν είσαι προδότης και έχεις εξαργυρώσει την προσωπική σου (αριστερή) διαδρομή για μια θεσούλα στην κυβέρνηση. Ο Ραφαέλ Κορέα επίσης δεν περίμενε να ωριμάσουν οι «αντικειμενικές συνθήκες», να καταληφθούν τα χειμερινά ανάκτορα και να έρθει η λαοκρατία για να λάβει ορισμένα μέτρα για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν. Στην Ελλάδα δηλαδή θα τον είχε απορρίψει σύσσωμη η δεξιά. Πρώτα όμως θα τον είχαν κατακρεουργήσει τα κόμματα της Αριστεράς. Ποιος θέλει να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις όταν μπορείς να ασκείς μόνο κριτική;
-----------------------------------------------------------------------------------
Με έξοδα της οικογένειας Κούνδουρου η κηδεία του σκηνοθέτη
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, 13:21
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή" σχετικά με την κηδεία Νίκου Κούνδουρου, η οποία είχε αποφασιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, να τελεστεί δημοσία δαπάνη, η οικογένεια γνωστοποίησε ότι ευχαριστεί θερμά για την τιμή, αλλά θέλησε να καλύψει η ίδια τα έξοδα, για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο ταμείο.
-----------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Ο Αμερικανοπληρωμενος Ηγετης της προδοτικης ακροδεξιας αντιπολίτευσης κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλο με κατασκευαστικό όμιλο
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, 07:03
Μήνυση κατατέθηκε προχθές εναντίον του ηγέτη της προδοτικης αμερικανοπληρωμενης ακροδεξιας αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος κατηγορείται πως δωροδοκήθηκε με το ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων από τον κατασκευαστικό όμιλο Odebrecht.
«Ζητάμε η εισαγγελία να δώσει εντολή να ληφθούν προσωρινά μέτρα κατάσχεσης και φορολόγησης των περιουσιακών στοιχείων του κ. Καπρίλες, διότι αποκτήθηκαν παράνομα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Λουίς Τεγιερίας, πολιτικός που πρόσκειται στην κυβέρνηση. Ο ίδιος ζήτησε από την εισαγγελία να δώσει εντολή ο Ενρίκε Καπρίλες να προφυλακιστεί, ενώ διευκρίνισε πως η μήνυση κατατέθηκε εξ ονόματος της ΜΚΟ Μέτωπο κατά της Διαφθοράς. Την 15η Φεβρουαρίου η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η Δικαιοσύνη της Βενεζουέλας δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τους πόρους στη χώρα της βραζιλιάνικης εταιρείας Odebrech, που βρίσκεται στην καρδιά ενός κυκλώματος διαφθοράς που δωροδοκούσε πολιτικούς στη Βραζιλία και πολλά ακόμη κράτη της Λατινικής Αμερικής.
Πρόσφατο ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal ανέφερε πως στο σκάνδαλο της Odebrech ενδέχεται να εμπλέκεται ο Καπρίλες, κυβερνήτης της Πολιτείας Μιράντα, ο οποίος το διαψεύδει. Ο ηγετης της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης ακροδεξιας αντιπολίτευσης αντιτείνει πως οι συμβάσεις με την Odebrech συνήφθησαν επί των ημερών του Ντιοσντάντο Καμπέγιο, κυβερνήτη από το 2004 ως το 2008 και στελέχους των τσαβίστας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε –χωρίς να κατονομάσει τον Καπρίλες– ότι «ένας κυβερνήτης εμπλέκεται» στο σκάνδαλο κι ενδέχεται να προφυλακιστεί. Όπως έχει αποκαλύψει ο Μαρσέλου Οντεμπρέχτ, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ομίλου, που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η Βενεζουέλα κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής στις οποίες η Odebrech έδινε τις μεγαλύτερες δωροδοκίες (98 εκατ. δολάρια), πίσω μόνο από τη Βραζιλία.
---------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι διαδηλωτές, κατά της κατασκευής του αγωγού, στη Βόρεια Ντακότα
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, 00:40
Οι διαδηλωτές που εναντιώνονται στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου ( Dakota Access Pipeline) και απομακρύνθηκαν βιαίως την προηγούμενης εβδομάδα, από την κατασκήνωση διαμαρτυρίας που είχαν οργανώσει, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να εμποδιστεί η κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, αλλά κι άλλων αγωγών. Η συγκεκριμένη κατασκήνωση διαμαρτυρίας στη Βόρεια Ντακότα εκκενώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την Πέμπτη, ενώ περίπου 50 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Αρκετοί από αυτούς είναι γηγενείς Ινδιανοι αμερικάνοι, αλλά και ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο αριθμός των διαδηλωτών που παρέμειναν στην κατασκήνωση είχε μειωθεί αρκετά, από τους χιλιάδες που είχαν συγκεντρωθεί (αρχικά) τον Αύγουστο, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου, για τον οποίο πιστεύουν ότι απειλεί τους υδάτινους πόρους της περιοχής, αλλά και ιερά εδάφη των γηγενών Αμερικανών. Η ντόπια φυλή των κατοίκων έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, προκειμένου ν' αποτρέψει την κατασκευή του αγωγού δικαστικά.
------------------------------------------------------------------------------
Αχ, Έκτορα! Βάλε λίγο Τσαϊκόφσκι! Θυμάμαι τον δίσκο που άκουγε ο μπαμπάς. Όταν έβγαινε από το μπάνιο. Ο μπαμπάς πάντα έπλενε τα χέρια του, όταν σκοτώνονταν άνθρωποι στο εργοστάσιό του. Και μετά άκουγε Τσαϊκόφσκι. Του άρεσε ο Τσαϊκόφσκι. Αν και μια φορά τον άκουσα να λέει πως τον ξευτίλησαν κι αυτόν. Όλη η πλέμπα στην κομμουνιστική Ρωσία ακούει Τσαϊκόφσκι. Δεν μπορούσα να τον βλέπω τόσο στενοχωρημένο τον μπαμπά...
------------------------------------------------------------------------------------
Άσε μας, ρε Μάρκο, που κάνανε στο μπουζούκι οι πλούσιοι μεγάλες ματσαράγκες! Απλώς, λέγανε "τι ξευτίλα τούρκικα είν' αυτά;". Και γουστάρανε όταν οι μπάτσοι μπούκαραν και σπάζανε τα μπουζούκια. Άλλο γουστάρανε -γιατί είχαν γούστο- κι άλλο κάνανε ματσαράγκες. Άκου "ματσαράγκες"!
Εγώ, ποτέ δεν την είχα άκουσα αυτή τη λέξη. Μέχρι ένα βράδυ, που παραθέσαμε δείπνο στον Αρχηγό της Χωροφυλακής. Τον κ. Ξευτιλάκο, κολλητό του μπαμπά. Κι εκείνο το βράδυ άκουσα τον κ. Αρχηγό να μας λέει το τι λέξεις χρησιμοποιούν οι αμόρφωτοι!
---------------------------------------------------------------------------------
Ειμαι απο την περιοχη της Φλωρινας της Μακεδονιας κ τα γνωριζω απο πρωτο χερι.... σλαβομακεδονικη εθνικη οντοτητα δν υπηρχε πριν τον 20 αιωνα...
Λαθος η διατυπωση μου... δεν εμφανιστηκε... υπηρχε εντονος τοπικισμος στη περιοχη κ η γλωσσα μαρτυρει πως απο το bugarski πηγαμε στο bonasa και μετα στο makedonski... αλλα παρολα αυτα η εθνογεννεση του ( μακεδονικου εθνους) πηρε σαρκα κ οστα απο τον Τιτο...
Σχολιο.- μεγαλωσα με μια φιλη οπου οι παπουδες της μιλουσαν ως πρωτη γλωσσα τα σλαβικα(στην περιοχη πληθυσμιακα υπερειχαν)με συνειδηση ωστοσο ΄λληνικη,μετα τον εμφυλιο υπεφεραν φριχτα(αριστεροι στην πλειοψηφια)βουλγαρους τους ανεβοκατεβαζαν!και υπεστησαν ολα οσα γνωριζουμε για τους (αντιφρονουντες)μερικοι απο αυτους εφτασαν στο τελος να αισθανονται βουλγαροι-σκοπιανοι.
Σχολιο.- Υπηρχαν φυσικα και σλαβοφωνοι ελληνικης εθνικης συνειδησης... οι λεγομενοι πατριαρχικοι της εποχης του μακεδονικου αγωνα... αλλο ομως βουλγαρικη εθνικη συνειδηση κ αλλο ( μακεδονικη) επισης η ενοια του εαμοβουλγαρου κ οσα τη συνοδευουν πηρε διαστασεις εθνοκαθαρσης στη περιοχη μου την εποχη του εμφυλιου... το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου του καθενος κ της διατηρησης ενος πολιτισμου μιας γλωσσας ειναι αδιαπραγματευτο... αυτο ομως δν σημαινει οτι πρεπει να δειχνουμε ανοχη σε φαινομενα εθνικισμου της ελιτ του κρατους των σκοπιων...
Σχολιο.- φιλος μου που σπουδασε στα σκοπια και εχει παντρευτει σκοπιανη,,εδω κ χρονια μενουν στην ελλαδα..μου ειπε οτι η γλωσσα που μιλανε στα σκοπια εναι πιο κοντα στην βουλγαρικη.απο οτι στην σερβικη...οταν παει βολτα στην βουλγαρια τους καταλαβαινει ανετα...επισης απο οσο το εψαξε και ο ιδιος οι παλιοι δεν θεωρουσαν τον εαυτο τους μακεδονες και το ονομα της περιοχης δεν ηταν μακεδονια.
Σχολιο.- Μια προσεκτική αναζήτηση και μελέτη, θα μας επιβεβαιώσει ότι η αναγνώριση αφορούσε την γλώσσα της τότε βουλγαρικής μειονότητας στην Ελλάδα, που στον απόηχο της συνθήκης του Νεϊγύ η Κοινωνία των Εθνών (ο πρόγονος του ΟΗΕ) καλούσε την Ελλάδα να προστατεύσει. Κατέληξε στο ελληνοβουλγαρικό σύμφωνο Πολίτη-Καλφώφ το 1924, που οδήγησε στην "βιαστική" συγγραφή και έκδοση του σχετικού αναγνωστικού, αλλά όχι στην κυριλλική γραφή που ακολουθούσαν οι Βούλγαροι, αλλά στην λατινική. Ο ελληνικός αυτός ελιγμός, έστελνε μήνυμα στην Βουλγαρία,ότι έμμεσα δεν αναγνώριζε την βουλγαρική επιρροή, αλλά και ταυτόχρονα ικανοποιούσε τις σερβικές απαιτήσεις της εποχής, που θεωρούσαν τα εδάφη που διεκδικούσαν οι Βούλγαροι σαν Νότια Σερβία και τους εκεί πληθυσμούς, σαν σέρβικης καταγωγής. Ενώ οι Βούλγαροι κάθε σλαβόφωνο τον θεωρούσαν ντε φάκτο Βούλγαρο. Για την ιστορία το αναγνωστικό αυτό ξεσήκωσε διαμαρτυρίες τόσο βουλγάρικες όσο και ελληνικές. Το ελληνικό κοινοβούλιο το 1925 δεν ενέκρινε το σύμφωνο Πολίτη Καλφωφ και έτσι η Ελλάδα "ξέστριψε" από την συμφωνία και απέσυρε και τα λίγα βιβλία, που είχαν ήδη διανεμηθεί.
Σχολιο.- Η διασπαση του vmro ειχε καθαρα πολιτικες αιτιες... οσο για την εθνικη συνειδηση αυτη περασε απο πολλα κυματα στις αρχες του 20ου αιωνα κ ελλαδα κ σερβια εκαναν τα παντα για να αποδυναμωσουν τη βουλγαρια... η γλωσσα ηταν και ειναι καθαρα βουλγαρικη... σλαβομακεδονικη εθνικη συνειδηση δημιουργηθηκε κυριως στο μεσοπολεμο κ μετα... κ πρωοθηκε κυριως απ τη σερβια λογω του μεγαλου πληθυσμιακου βαρους βουλγαροφωνων στα νοτια εδαφη της στα οποια εδρασε ως αποικιακη δυναμη...
Σχολιο.- Στους εθνικισμούς, που καλλιεργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον ξένο παράγοντα, στηρίχτηκε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Μέχρι τότε η συνύπαρξη ήταν ειρηνική. Όπως ειρηνική ήταν και η αντιμετώπιση των γειτόνων. Σχολιο.- Ειρηνική? Στο Κοσυφοπέδιο γινόταν χαμός, κάθε δεκαετία είχε εξέγερση με πολλούς νεκρούς, στην Κροατία υπήρξε αντάρτικο που καταπνίγηκε 2 φορές, βάλτε και τους δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους. Σχολιο.- Εγώ είμαι Αρβανίτης και το χωριό μου η Δομβραίνα το έκαψαν οι ναζι το '43 γιατί έκαναν αντίσταση και έκρυβαν αντάρτες! Σχολιο.- Η σλαυομακεδόνικη γλώσσα είναι βουλγάρικη διάλεκτος με σερβισμούς λόγω νότιας Σερβίας. Σχολιο.- Ο αυτοπροσδιορισμος φυσικα κ ειναι δεκτος αρκει να μν αποκτα εθνικιστικα χαρακτηριστικα... κ να μν καπηλευεται την ιστορια κ τν πολιτισμο των γειτονων του...
Σχολιο.- άλλη η γλώσσα των γηγενών της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας στις αρχές του 20ου αιώνα,που συνεχίζουν να μιλούν οι παλιοί στα χωριά εκεί και άλλη η ομιλούμενη γλώσσα στην ΠΓΔΜ. Η προσπάθεια των σύγχρονων "Μακεδόνων" του Γκρουέφσκι, να πείσουν ότι πρόκειται για την ίδια γλώσσα δεν μπορεί να νομιμοποιείται από εμάς, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και γνώση, αλλά για "πολιτικούς" λόγου.
Σχολιο.- Η σημερινη ομιλουμενη στην ΠΓΔΜ ναι ειναι διαφορετικη αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο... εχει τροποντινα εκσερβιστει καπως.. για να δωσει υποσταση στη διαφοροποιηση απο την βουλγαρικη... εμεις δν πρεπει να ισχυροποιουμε με τετοιες γενικευσεις τν εθνικισμο του γκρουεφσκι κ της ελιτ των σκοπιων... ο απλος λαος στα σκοπια... δν αυτοαποκαλειται αρχαιος μακεδονας κ το μακεντοντσι παραμενει τοπικος γεωγραφικος προσδιορισμος των σλαβοφωνων της πελαγονιας κ της κοιλαδας του βαρδαρη... κ η ονομασια σλαβομακεδονια κ σλαβομακεδονικα ειναι αποδεκτη απο τν λαο... Η πολιτικη του Γκρουεφσκι κ των ομοιων του δημιουργει προβληματα... κ ας μη ξεχναμε οτι χρηματοδοτουνται κ απο τουρκους κ αμερικανους...
Σχολιο.- Έχω προσωπική εμπειρία και γνώση για το τι γράφω. Φυσικά με "ανοιχτά" αυτιά και μάτια. Αυτά που λες ίσχυαν εν μέρει παλιά, όχι τώρα. Ο παλιά υπάρχων εκσερβισμός, εκκαθαρίζεται συστηματικά... Οι Αμερικανοί είναι δυνατά τοποθετημένοι στην χώρα, οι Τούρκοι το προσπαθούν συστηματικά, αλλά έχουν προβλήματα.Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές και χρηματοδότες της ελιτ είναι πια οι Γερμανοί. Οι Έλληνες έχουμε πλημμελή ενημέρωση για την χώρα αυτή και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πολλά πράγματα γι αυτούς.
Σχολιο.- Οι πρώτοι Αρβανίτες που αγωνίστηκαν κατά των Οσμανλήδων στον σημερινό Ελλαδικό χώρο ήσαντ'οι Σουλιώτες αρχές του 17ου αιώνα! Σχολιο.- Το εθνικά Μακεδόνες δεν σημαίνει απολύτως τίποτε για τους δίγλωσσους της Μακεδονίας, είμαι μεταξύ αυτών και από το 1981 και μετά που και πολιτισμικά επιτράπηκε η δυνατότητα των σχετικών πληθυσμών να μιλούν, να χορεύουν και να ακούν την μουσική τους - τα χάλκινα - το καθοριστικό ζήτημα είναι το ταξικό και όχι άλλο.
-----------------------------------------------------------------------------
Μια αθηναία κυρία με ταξικό ένστικτο
«Οι Άγγλοι ήρθαν χθες! Σήμερα είναι κιόλας πολλοί στους δρόμους. Αλεξιπτωτιστές με χρωματιστούς μπερέδες, πράσινους και κόκκινους. Ψηλοί, ξανθοί, παστρικοί, γελαστοί, τα έχουν τελείως χαμένα με το πάθος του κόσμου. Από την Πέμπτη η Αθήνα δεν κοιμάται, δεν τρώει, δεν εργάζεται. Έχει βγει στους δρόμους και ξελαρυγγίζεται! Καρφίτσα δεν χωράει στην οδό Σταδίου, στο Σύνταγμα, στο παλιό Παλάτι μπροστά, Βουκουρεστίου, Πανεπιστημίου. Το ΕΑΜ έχει κινητοποιήσει όλους τους συνοικισμούς και έχει στείλει μια απίστευτη τσουλολετσαρία με τη γροθιά σηκωμένη. Τερατάκια έξαλλα με αγριεμένες «περμανάντ», παιδιά οπλισμένα, μωρά ξυπόλητα… Και πολλοί άνδρες και γυναίκες από Υπουργεία και Τράπεζες με τις αιώνιες «ταξικές» επιγραφές.»
Μ’ αυτά τα λόγια περιγράφει μια αστή αθηναία στις 15 Οκτωβρίου 1944, την Απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Οι Άγγλοι «σωτήρες» αποθεώνονται («Ψηλοί, ξανθοί, παστρικοί, γελαστοί»). Το ΕΑΜ κι ο λαϊκός κόσμος αυτός που μάτωσε και υπέφερε στην Κατοχή περιγράφονται με απέχθεια και μίσος, ίσως και φόβο («τσουλολετσαρία με τη γροθιά σηκωμένη. Τερατάκια έξαλλα με αγριεμένες «περμανάντ», παιδιά οπλισμένα, μωρά ξυπόλητα»). Επίσης κατακρίνεται ο κόσμος ότι δεν εργάζεται παρά μόνο «ξελαρυγγίζεται» (sic), αυτό κάτι μας θυμίζει βεβαίως. Επίσης πρέπει να σχολιαστεί αυτό το «το ΕΑΜ […] έχει στείλει», έχει στείλει που; Από πού; [από τους επάρατους «συνοικισμούς», όρος που απαντάται παντού, για να δηλώσει πρόσφυγες, απόκληρους, πληβείους]. Όμως ο κόσμος, με την οργανωτική υποστήριξη του ΕΑΜ βεβαίως, αλλά κατά βάση από τη φλόγα της καρδιάς του πλημμύρισε τους δρόμους. Που; Μα προφανώς στο κέντρο των Αθηνών, στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους, εκεί που δεν δικαιούται να διαδηλώνει ο λαός, κι αν διαδηλώνει καταστέλλεται, με σφαίρες, ξύλο ανελέητο ή δακρυγόνα. Εκεί σ’ αυτές τις κεντρικές αθηναϊκές συνοικίες ένα μήνα και κάτι μετά στήθηκε η «Σκομπία» (από το όνομα του Βρετανού Στρατιωτικού Διοικητή της Ελληνικής Πρωτεύουσας, στρατηγού Σκόμπι).
Είναι σαφές το ταξικό ένστικτο της αθηναϊκής μεγαλοαστικής τάξης, την ίδια στιγμή που το ΕΑΜ προπαγάνδιζε την «εθνική ενότητα», προσπαθούσε βασανιστικά να κρατήσει ισορροπίες, έκανε συμφωνίες με τους αστούς παλαιούς πολιτικούς. Δεχόταν τα χτυπήματα και δίσταζε να πάρει σαφή θέση μέχρι την τελευταία στιγμή. Άφηνε τους μαχητές και τις μαχήτριες του, στην πιο φριχτή θολούρα και αβεβαιότητα. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό.
Για την ιστορία, η αθηναία κυρία με το ένστικτο της τάξης της, είναι η Ελένη Βλάχου, κόρη του Γεωργίου Βλάχου της Καθημερινής, τότε ετών 33. Της Καθημερινής με τα ωραία πρωτοσέλιδα για τον Φύρερ και τον Ντούτσε. Δεν είχε φαίνεται και πολλούς λόγους να γιορτάζει με τον λαουτζίκο το τέλος της Κατοχής… [Το απόσπασμα από το βιβλίο της Ελένης Βλάχου «Δημοσιογραφικά Χρόνια» τ.1]
-------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!!
473 υπογραφες μεχρι τωρα
https://www.change.org/p/international-officials-take-action-to-free-hunger-striking-palestinian-journalist-mohammed-al-qeeq?recruiter=312876485&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=des-lg-share_petition-custom_msg
Take Action to Free Hunger-Striking Palestinian Journalist Mohammed al-Qeeq
Αναλάβετε δράση για να ελευθερώσετε απεργό πείνας παλαιστίνιο δημοσιογράφο Mohammed al-Qeeq
Palestinian journalist Mohammed al-Qeeq is currently jailed by the Israeli occupation without charge or trial under administrative detention. He has launched a hunger strike to demand his freedom and an end to administrative detention. On 22 February, after 17 days on hunger strike, he was suddenly transferred to the Ramle prison hospital after a decline in his health. Al-Qeeq is one of nearly 550 Palestinians imprisoned without charge or trial under administrative detention. Administrative detention orders are issued for one to six month periods, but are indefinitely renewable, which means that Palestinians can be held for years on end without charge or trial at the order of the Israeli occupation military. These orders are issued on the basis of "secret evidence" to which both the detainee and their lawyer is denied access. Administrative detention as practiced by the Israeli state is a systematic mechanism of colonial repression and violates international law. This is Mohammed al-Qeeq's second time on hunger strike. In 2016, he conducted a 94-day hunger strike to win his freedom from administrative detention without charge or trial, winning his release in May 2016. Administrative detention violates international law and Palestinian human rights. When international agencies and officials are silent, it provides yet more space for Israeli administrative detention to continue. We urge you to contact the Israeli government and officially express your concern for the health of Mohammed al-Qeeq and call for his immediate release and the end of the policy of administrative detention.
O Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Mohammed al-Qeeq σήμερα φυλακίστηκε από την ισραηλινή κατοχή χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη υπό διοικητική κράτηση. Έχει ξεκινήσει μια απεργία πείνας για να απαιτήσει την ελευθερία του και ένα τέλος σε διοικητική κράτηση. Στις 22 Φεβρουαρίου, μετά από 17 ημέρες απεργίας πείνας, ξαφνικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Ramle μετά από μια πτώση στην υγεία του. Al-Qeeq είναι ένας από του; σχεδόν 550 Παλαιστίνιους που κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη υπό διοικητική κράτηση. Οι εντολές διοικητικής κράτησης που εκδίδεται για μια έως έξι περιόδους μήνα, αλλά είναι επ 'αόριστον η ανανεωσή της, πράγμα που σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι μπορούν να κρατούνται για χρόνια στο τέλος, χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη κατά τη διαρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής. Αυτές οι εντολές που εκδίδονται βάσει των «μυστικών αποδείξεων» στο οποίο τόσο ο κρατούμενος και ο δικηγόρος του δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Η Διοικητική κράτηση, όπως ασκείται από το κράτος του Ισραήλ είναι ένα συστηματικό μηχανισμός της αποικιακής καταπίεσης και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Mohammed al-Qeeq κανει απεργία πείνας. Το 2016, ξεκινησε μια απεργία πείνας 94 ημερών για να κερδίσει την ελευθερία του από τη διοικητική κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη, κερδίζοντας την απελευθέρωση του το Μάιο του 2016. Η Διοικητική κράτηση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν οι διεθνείς οργανισμοί και οι υπάλληλοι είναι σιωπηλοί, προσφέρουν ακόμη περισσότερο χώρο για την ισραηλινή διοικητική κράτηση για να συνεχίσουν. Σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε με την ισραηλινή κυβέρνηση και επίσημα να εκφράσετε την ανησυχία σας για την υγεία του Mohammed al-Qeeq και ζητηστε την άμεση απελευθέρωσή του και το τέλος της πολιτικής της διοικητικής κράτησης.
-------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τον Alexey Albu -μέλος της Borotba και ένας από τους επιζήσαντες της σφαγής της Οδησσού στο Σπίτι των Συνδικάτων. (10/3, ΕΜΠ)
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τον Alexey Albu
μέλος της Borotba και ένας από τους επιζήσαντες της σφαγής της Οδησσού στο Σπίτι των Συνδικάτων Παρασκευή 10/3, Πολυτεχνείο, 19:00
Ο ρόλος των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πραξικόπημα του 2013 * Τα ναζιστικά παραστρατιωτικά τάγματα * Ο αντιφασιστικός αγώνας στην Αν. Ουκρανία * Οι εμπειρίες και τα διδάγματα από τη μάχη ενάντια στο Μαϊντάν και τη νεοφιλελεύθερη/ ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου
Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)
--------------------------------------------------------------------------------
30 γραμμάρια κάνναβης με ιατρική συνταγή για αυτές τις ασθένειες
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Κύπρο, κάθε ασθενής θα μπορεί να εξασφαλίζει μέχρι 30 γραμμάρια κάνναβης με ιατρική συνταγή. Σύμφωνα με το politis.com.cy, όπως ισχύει με το υφιστάμενο σύστημα χορήγησης φαρμάκων από το κράτος βάσει φαρμακευτικών πρωτοκόλλων, γιατροί θα έχουν δυνατότητα να αποταθούν στην επιτροπή ονομαστικών αιτημάτων για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ποσότητα κάνναβης ανά μήνα για τους ασθενείς τους, αφού επεξηγήσουν τους ιατρικούς λόγους που προκύπτουν.
Στη νομιμοποίηση χορήγησης ιατρικής κάνναβης, η Κύπρος προσβλέπει σε αποφυγή των κακών εμπειριών υιοθέτησης του μέτρου. Για παράδειγμα στη Γερμανία μέχρι πρόσφατα ίσχυε διαδικασία χορήγησης κάνναβης κατόπιν εξασφάλισης άδειας από αρμόδια αρχή. Το ίδιο φέρεται να ισχύει και σε Ισραήλ και Τσεχία, όπου προωθείται κατάργηση της γραφειοκρατίας. Στην Κύπρο, η ταλαιπωρία των ασθενών αναμένεται να αποφευχθεί, αφού θα είναι νόμιμη η εξασφάλιση φαρμακευτικής κάνναβης μόνο με ιατρική συνταγή.
Σύμφωνα με το πρώτο παράρτημα των υπό διαβούλευση κανονισμών, φαρμακευτική κάνναβη θα μπορούν να εξασφαλίσουν ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για μία από τις ακόλουθες ασθένειες ή που παρουσιάζουν ένα από τα ακόλουθα σύνδρομα ή μια από τις ακόλουθες επιπλοκές:
Νόσο του Crohn, Ελκώδη κολίτιδα, Σύνδρομο Τουρέτ, Μετατραυματική αγχώδη διαταραχή, Επιπλοκές της όρεξης αναφορικά με θεραπεία κατά του καρκίνου και του HIV, Σπαστικότητα, Πολλαπλή σκλήρυνση, Μυοκλονία, Τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, Νόσο του Πάρκινσον,
Χρόνιο επίμονο πόνο που σχετίζεται με εκφυλιστικές παθήσεις στα πεδία της ογκολογίας, της νευρολογίας, της ρευματολογίας, της ορθοπεδικής, της οφθαλμολογίας, της γηριατρικής, ακόμα και της γενικής παθολογίας.
------------------------------------------------------------------------------
27 Φεβρουαριου 2014
Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κ.Κ. Ουκρανίας της πόλης Λβοφ βασανίζεται στα χέρια των ναζί
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιέβου σε σοβαρή κατάσταση.
Ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πόλη της Lviv της Ουκρανίας, Rostislav Vasilko, βασανίστηκε από τα μέλη της EuroMaidan. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιέβου σε σοβαρή κατάσταση. Ο Rostislav Vasilko κάτοικος της πόλης Λβιβ (κύριο προπύργιο της νεοναζιστικής Svoboda) δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του Στις 22/2 βασανίζονταν περίπου 12 ωρες(11 πμ-11μ.μ) από τους νεοναζί. Τα σημάδια της βίας κατά του προσώπου του εμφανή. Το σώμα του ήταν μελανιασμένο, τον χτύπούσαν σύμφωνα με μαρτυρίες με όλα τα είδη των αντικειμένων σπάζοντας του έτσι τρία πλευρά και το ρινικό διάφραγμα. Υπέστη επίσης κάταγμα κρανίου. Υποφέρει διάσειση δεύτερου βαθμού. Ο Rostislav σήμερα ζήτησε πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα. Θυμίζουμε πως τα Διεθνή ΜΜΕ όταν είχαν πρωτοδημιεύσει τη φωτογραφία, έλεγαν ότι "φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συνέλαβαν ρωσόφιλο ελεύθερο σκοπευτή"...
------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ:Εσύ Ξέρεις γιατί «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ» να περάσεις ΚΤΕΟ; Τι έχουν υπογράψει το ξέρεις;
Όποιος δεν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του χρόνου θα πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ που θα εισπραχθεί μέσω εφορίας.
Αυτά τα χρήματα δεν θα περάσουν από τα δημόσια ταμεία, αλλά θα καταλήξουν σε τσέπες Γερμανών και Γάλλων που έχουν αγοράσει τα ελληνικά ΚΤΕΟ!!! Για να περάσει ΚΤΕΟ ένα αυτοκίνητο πληρώνει 50 ευρώ στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που έχουν περάσει πλέον στα χέρια Γερμανών και Γάλλων. Από τα 50 ευρώ το κράτος εισπράττει μόνο 1 ευρώ. Τα άλλα τα «τσεπώνουν» οι Γερμανοί και οι Γάλλοι.
Στα δημόσια ΚΤΕΟ πληρώναμε 40 ευρώ το αυτοκίνητο με παράβολο στην εφορία και τα χρήματα τα εισέπραττε το κράτος. Επί Σαμαρά υπογράψαμε συμφωνία με τους τοκογλύφους να κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΛ (έχει μείνει ένα στον Χολαργό) και να μείνουν μόνο τα ιδιωτικά, τα οποία στη συνέχεια αγοράστηκαν από Γερμανούς κυρίως και Γάλλους. Οι ετήσιες εισπράξεις είναι τεράστιες και τα χρήματα των Ελλήνων ταξιδεύουν σε Γερμανία και Γαλλία. Οι τοκογλύφοι έχουν επιβάλλει ακόμα και τα αυτοκίνητα του Δημοσίου να περνούν ΚΤΕΟ από τα ιδιωτικά και όχι τα Δημόσια.
Γι’ αυτή την τεράστια κομπίνα κανείς δεν έχει μιλήσει ακόμη. Ούτε αυτοί που την υπέγραψαν, ούτε αυτοί που την εφαρμόζουν, αλλά ούτε και εκείνοι που την καταψήφισαν. Από τα δημόσια ΚΤΕΟ όλα τα χρήματα έφταναν στον κρατικό προϋπολογισμό και στον πολίτη στοίχιζε 10 ευρώ λιγότερο. Από τα ιδιωτικά το κράτος εισπράττει, βάση της συμφωνίας, μόνο 1 ευρώ και τα χρήματα τα καρπούνται τα ξένα funds. Μπορεί να εξηγήσει κανείς αρμόδιος γιατί υπογράψαμε τέτοια αθλιότητα;