Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πεμπτη 23 Μαρτιου 2017


Γενεύη: Ξεκινά o νέος γύρος «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» των αποικιοκρατων για τη Συρία
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 12:20
Οι «ειρηνευτικές συνομιλίες» των αποικιοκρατων για τη Συρία αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την Πέμπτη στη Γενεύη. Την ίδια, όμως, στιγμή, οι συγκρούσεις επί του συριακού εδάφους συνεχίζονται. Τα πρώτα στοιχεία υπογραμμίζουν ότι πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο στις συζητήσεις να σημειωθεί μικρή πρόοδος. Ο συριακός στρατός, οι ισλαμοφασιστες των αποικιιοκρατων, και οι συμμοριες του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου βρίσκονται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού και βόρεια της Χάμα όπου και πραγματοποιείται η μεγαλύτερη επίθεση των ισλαμοφασιστών τους τελευταίους μήνες.
«Ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρούς εταίρους στην άλλη πλευρά του τραπεζιού», δήλωσε ο Σάλεμ αλ Μούσλετ ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος της Ανώτερης Διαπραγματευτικής Επιτροπής των ισλαμοφασιστων. Από την πλευρά της Δημοκρατικης κυβέρνησης του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει ξεκαθαρίσει πως θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν την εκεχειρία.
Στη Γενεύη έχουν από το 2016 πραγματοποιηθεί τέσσερις γύροι από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης των δύο πλευρών τον Φεβρουάριο, ο Ιταλοσουηδός διπλωμάτης κατάφερε για πρώτη φορά να τις πείσει να δεχθούν μια ατζέντα με τέσσερα θέματα προς συζήτηση: την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη διακυβέρνηση, ένα νέο σύνταγμα και τη διεξαγωγή εκλογών.
--------------------------------------------------------------------------------
UNICEF: 600 εκατ. παιδιά θα στερούνται το νερό έως το 2040
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 04:10
Σχεδόν 600 εκατομμύρια παιδιά ή το 1 στα 4 παιδιά σε όλο τον κόσμο θα ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους έως το 2040, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF που κυκλοφόρησε με αφορμή την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Η έκθεση «Διψασμένοι για ένα Μέλλον: Το νερό και τα παιδιά σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα» εξετάζει τις απειλές για τη ζωή και την ευημερία των παιδιών που προκαλείται από την ελαχιστοποίηση των πηγών ασφαλούς πόσιμου νερού και το πώς η κλιματική αλλαγή θα εντείνει αυτούς τους κινδύνους κατά τα επόμενα έτη.
«Το νερό είναι στοιχειώδες. Χωρίς αυτό τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, όμως σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό, γεγονός που απειλεί τη ζωή τους, υπονομεύοντας την υγεία τους και θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον τους. Αυτή η κρίση θα επιδεινωθεί, εκτός αν αναλάβουμε συλλογική δράση τώρα» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ. Σύμφωνα με την έκθεση, 36 χώρες αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρό πρόβλημα με τους υδάτινους πόρους, καθώς η ζήτηση για νερό ξεπερνά κατά πολύ τις διαθέσιμες ανανεώσιμες πηγές εφοδιασμού. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι αυξημένες πλημμύρες, οι ξηρασίες και το λιώσιμο των πάγων επηρεάζουν την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα του νερού, καθώς και τα συστήματα αποχέτευσης.
Η έκθεση επισημαίνει, επίσης, ότι: * Έως και 663 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς πηγές νερού και 946 εκατομμύρια άνθρωποι αφοδεύουν στην ύπαιθρο. * Πάνω από 800 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε μέρα από διάρροια που οφείλεται σε ανεπαρκείς πηγές πόσιμου νερού, αποχέτευσης και υγιεινής. * Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες και τα κορίτσια δαπανούν 200 εκατομμύρια ώρες συλλέγοντας νερό κάθε μέρα.
--------------------------------------------------------------------------------
Συναγερμός για τον λιμό σε Υεμένη και Σομαλία
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 04:08
Περιθώριο μόλις τριών έως τεσσάρων μηνών υπάρχει για να αποφευχθεί ο μαζικός λιμός στην Υεμένη και τη Σομαλία, οι οποίες μαστίζονται από τις συγκρούσεις και την ξηρασία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) απευθύνοντας έκκληση για χρηματοδότηση. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες --Υεμένη, Σομαλία, Νότιο Σουδάν και βορειοανατολική Νιγηρία-- βρίσκονται αντιμέτωποι με τον λιμό. «Έχουμε πιθανόν ένα παράθυρο τριών έως τεσσάρων μηνών για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο» δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο διευθυντής παγκόσμιων επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ Ντόμινικ Στίλχαρτ.
---------------------------------------------------------------------------------
Νετανιάχου προς Πούτιν: Θα συνεχίσω τους βομβαρδισμούς στη Συρία
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 14:03
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο Πούτιν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας, «αν αυτό κρίνεται αναγκαίο». «Εάν κρίνεται πως λόγοι ασφάλειας και αντικατασκοπίας το απαιτούν θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις», είπε ο Νετανιάου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα και πρόσθεσε πως γι΄ αυτό έχει ενημερώσει και τον πρόεδρο Πούτιν. Σύμφωνα με την Jerusalem Post ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ειπε παλι ψεματα πως η Ρωσία έχει ζητήσει να σταματήσει το Ισραήλ τις επιχειρήσεις του σε συριακό έδαφος.
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ- Άσαντ ενημέρωσε αντιπροσωπεία Ρώσων βουλευτών που τον επισκέφτηκε στη Δαμασκό, πως «βασίζεται στη Ρωσία για να εμποδίσει νέες ισραηλινές επιδρομές εναντίον συριακού εδάφους και να αποφύγει το ενδεχόμενο η Δαμασκό να εμπλακεί σε ολοκληρωτική εμπλοκή με το Τελ Αβίβ». Όπως έχει ανακοινωθεί στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει στον Ισραηλινό πρέσβη Gary Koren και ζήτησε εξηγήσει για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε κοντά στην Παλμύρα το πρωί της Παρασκευής.
Επίσης, τον Ιανουάριο η Δαμασκός είχε κατηγορήσει το Τελ Αβίβ για τον βομβαρδισμό στην στρατιωτική αεροπορική βάση Mezzeh στα δυτικά της συριακής πρωτεύουσας. Το Ισραήλ, επανειλημμένα είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος με τους ισλαμοφασιστεςτες το 2011. Πιο σημαντικό ήταν το πλήγμα που είχε γίνει από την ισραηλινή αεροπορία, όταν κατέστρεψε το 2007τον πυρηνικό σταθμό της Συρίας, στο Deir ez-Zor
Πιο επιθετικό το Ισραήλ απέναντι στον Άσαντ
Ισραηλινοί στρατιώτες στο αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome» στα υψίπεδα του Γκολάν. Σε μια χωρίς προηγούμενο κίνηση, το Ισραήλ έθεσε σε λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα «Arrow» στις 17 Μαρτίου επειδή ειπε ότι θεωρησε ότι υπηρχε φόβος πυραυλικής επίθεσης από τη Συρία. Ήταν όμως λάθος συναγερμός. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της Συρίας, την περασμένη Παρασκευή. Όπως σημειώνεται από τους αναλυτές, αυτή είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται ανάλογα αμυντικά μέτρα από το Ισραήλ και οφείλεται στο ότι το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, παραδέχθηκε ότι συριακοί πύραυλοι εξαπολύθηκαν εναντίον των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν στην επιδρομή.
Για πρώτη φορά γίνεται γνωστό, πως 48 ώρες αργότερα, μια δεύτερη αεροπορική επιδρομή έγινε με στόχο όχημα που ταξίδευε στον δρόμο ανάμεσα στην Κουνέιτρα και τη Khan Arnabeh στην συριακή πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν. Το όχημα καταστράφηκε και ο οδηγός του σκοτώθηκε. Ο οδηγός ανήκε στην επίλεκτη φρουρά του Σύρου προέδρου. Οι Ισραηλινοί υποστήριξαν πως το όχημα μετέφερε πολεμοφόδια προς τους Χεσμπολάχ του Λιβάνου. Αναλυτές σε διεθνή Μέσα, υποστηρίζουν πως οι δύο αλλεπάλληλες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Συρίας, σημαίνουν ότι κάποιος στην Ιερουσαλήμ «προσπαθεί να αλλάξει την εύθραυστη αντιμετώπιση στην συρο-ισραηλινή αντιπαράθεση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.
Πολλοί είναι πλέον σίγουροι πως επιδιώκεται από Ισραηλινούς αξιωματούχους να γίνει εμπλοκή ακόμη και μάχες με τις συριακές δυνάμεις. Ανώτερος αμυντικός αξιωματούχος του Ισραήλ, δήλωσε στο Al-Monitor, ότι δεν πρόκειται για κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά δοκιμασία στην ρωσική πολιτική συνεργασίας με τους Ιρανούς και τους Χεσμπολάχ στη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------
Καικε στο Διδυμοτειχο το ιστορικοτερο τεμενος της Ευρωπης, το τεμενος του Βαγιαζιτ χτισμενο το 1420, κατά τις εργασιες αναστηλωσης από σπινθηρα οξυγονοκολησης. Οι εργασιες εποπτευονταν από την Αρχαιολογικη Υπηρεσια. Τεραστιες οι ευθυνες. Μαχη για την αποκατασταση του ιστορικου τεμενους που καταστραφηκε η σκεπη του ολοσχερως από τη φωτια. Οι πληροφοριες λενε ότι η φωτια κατεστρεψε ολοσχερως τη μοναδικη στην Ευρωπη ξυλοχτιστη σκεπη του μνημειου. Το υπολοιπο είναι πετροχτιστο και ως εκ θαυματος αντεξε. Ημερα θλιψης η χτεσινη για τους αρχαιολογους. ΥΠΠΟ, «θα αποκατασταθει πληρως το μνημειο».
---------------------------------------------------------------------------------------
«Σωσαμε» τη Βουλγαρια με 2,5 δις ευρω επενδυσεις από τις επιχειρησεις που… εφυγαν.
--------------------------------------------------------------------------------------
Οι νεοι γιατροι πανε πλεον για ειδικευση στο εξωτερικο.
-----------------------------------------------------------------------------------
City Plaza Το καλύτερο ξενοδοχείο της Ευρώπης με τους καλύτερους αλληλέγγιους.Το λέει και η Lifo
Η κατάληψη του City Plaza έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις αφού έχει λάβει χώρα σε έναν ιδιωτικό χώρο.Κυριότερη η αντίδραση της ίδιας της ιδιοκτήτριας του,Αλίκης Παπαχελά,που όπως λέει "της έχουν κλέψει την περιουσία της". Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας επί των οδών Αχαρνών και Κατριβάνου και παρέμενε κλειστό μέχρι που μέλη οργανώσεων με αφορμή το προσφυγικό(αναρχικη συλλογικοτητα Ροσινάντε,τροτσικιστικες συνιστώσες της ΛΑΕ) και απλός κόσμος αποφάσισαν να το καταλάβουν και να το κάνουν κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Με αυτήν την κατάληψη και όσους την τρέχουν θα ασχοληθώ σε αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας όσα δεδομένα υπάρχουν(όσα ξέρω εγώ τουλάχιστον) μέχρι τώρα που πιστεύω πως βοηθάνε στο να βγουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα.
Το κράτος και ο ρόλος του στην κατάληψη
Ας δούμε για αρχή τι συνέβη στο ξενοδοχείο.Στο City Plaza διαμένουν 400 άτομα,γεγονός από μόνο του σε κάνει να αναρωτηθείς για το πως το κράτος επέτρεψε μία τέτοια μετακίνηση και πως επιτρέπει έναν ιδιωτικό χώρο να γίνεται κέντρο φιλοξενίας,χωρίς αυτό να έχει καμία ανάμιξη.Κάποιος πρέπει να είναι πολύ αφελής για να μας κάνει να πιστέψουμε πως όλο αυτό δεν έχει γίνει οργανωμένα και κατ'οπιν συνεννόησης με τους κρατικούς μηχανισμούς ο οποίος σίγουρα έχει και την εποπτεία.Αν αυτό δεν γίνεται θα πρέπει να φανταστούμε πως είμαστε τέτοιο μπάχαλο που μπορούν να μετακινηθούν τόσο πολυπληθείς ομάδες στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να έχουν κανέναν απολύτως έλεγχο. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ιδιοκτήτρια έχει καταθέσει μήνυση για καταπάτηση ξένης περιουσίας και εισαγγελική παρέμβαση που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί όπως καταγγέλλει της είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί έχουν πολιτικές εντολές
https://afigisizois.wordpress.com/2016/04/23/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-city-plaza-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BB/
Όπως και να έχει,εδώ προκύπτουν τεράστιες ευθύνες για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία φαίνεται να συνεργάζεται με διάφορες οργανώσεις για την κλοπή ιδιωτικού χώρου για επιχειρηματική δραστηριότητα Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όπως βλέπουμε σε αυτό το ρεπορτάζ ενός Ολλανδικού μέσου με θέμα το ξενοδοχείο,φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα,ο οποίος αναφέρει πως "Η κατάληψη του City Plaza είναι μία πολύ καλή δράση αλληλεγγύης".Αλλά και προβολήτης κατάληψης από το επίσημο διαδικτυακό μέσο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το Left.gr αλλά και κάλεσμα από το Κυβερνητικό μέσο για αλληλεγγύη Άλλο ένα ερώτημα που προκύπτει για τους καταληψίες είναι για τα κριτήρια της επιλογής των προσφύγων που διαμένουν στο City Plaza. Πέρα δηλαδή από την αυταπάτη που δημιουργούν και τον αποπροσανατολισμό,θέλοντας να δείξουν πως αυτοί βοηθάνε κόσμο την στιγμή που κάποιοι άλλοι χιλιάδες συνεχίζουν να διαμένουν σε δύσκολες συνθήκες άρα και να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα,θα πρέπει να μας πουν και πως επέλεξαν τους συγκεκριμένους μετανάστες έναντι κάποιων άλλων.Ποια ήταν τα κριτήρια τους και από που τους μετέφεραν;
"Αλληλεγγύη" και ΜΚΟ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Lifo εάν θέλεις να στηρίξεις το City Plaza ή αν θέλεις να μείνεις σε αυτό,θα πρέπει να μπεις στο σάιτ του ξενοδοχείου http://www.best-hotel-in-europe.eu/ στο οποίο υπάρχει και ένας κατάλογος με την χρέωση των δωματίων ανά περιπτώσεις και που μπορούμε να πούμε πως οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές.Βέβαια εδώ η "αλληλεγγύη" αλλάζει λίγο όψη και γίνεται επιχειρηματική δραστηριότητα με την μορφή του "αλληλέγγυου" τουρισμού και αυτοπροβάλλεται σαν "Το καλύτερο ξενοδοχείο της Ευρώπης" το οποίο σαν διαφημιστικό σλόγκαν είναι αρκετά επιτυχημένο.
http://tillthehalt.blogspot.gr/2016/06/city-plaza-lifo.html?spref=fb
--------------------------------------------------------------------------------------
Οι Σιωνιστές καταστρέφουν με ψεκασμούς τις καλλιέργειες στην Λωρίδα της Γάζας
----------------------------------------------------------------------------
Η στοχοποιηση της Ελληνοφρένειας εχει αρχισει εδώ και καιρό απο τους συριζοξεφτίλες και απο κάτι αναρχοσυνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ...παρέα με τους μονιμάδες Ινστιτούτων..
Οτι πείτε ..Θα ακουμε μονο τον φαιορόζ σταθμό της παραπληροφορησης και των 'ευαίσθητων πσυχών' Εδω και καιρό πλέον τα συριζόπανα υιοθετούν την θεωρια των δύο άκρων
Ουστ Γκαιμπελίσκοι...
https://left.gr/news/i-ellinofreneia-kalei-se-viaii-ypodohi-toy-tsipra-stin-amaliada
Η Ελληνοφρένεια καλεί σε βίαιη υποδοχή του Τσίπρα στην Αμαλιάδα Στα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στα οποία θα παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας... Στη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια του realfm 97.8, οι Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης προτρέπουν σε βίαιη υποδοχή του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης στην οικία του αγωνιστή, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, και στα οποία θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, και ο Γ.Γ του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας. «Οι ψιλοβίαιες ενέργειες δεν βγάζουν, αλλά οι χοντροβίαιες;;;» αναρωτιούνται και καλούν να επιδειχθεί φαντασία «σε κίνηση ξεφτιλισμού της όλης πρωτοβουλίας» που θα αποδώσει «καλύτερα αποτελέσματα», αφού θεωρούν ότι η λεκτική βία δεν αρκεί... Θα μπορούσε να θεωρηθεί «ψιλοπλάκα» ή «χοντροπλάκα», αν δεν ήταν διανθισμένη με πραγματικά πολιτικά σχόλια. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί κυρίως ότι όσα λέγονται για τον εξευτελισμό της όλης πρωτοβουλίας αφορούν μια εκδήλωση που σκοπό έχει να τιμήσει ένα πρόσωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Υπευνθυμίζεται ότι η οικία Μπελογιάννη, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια, δωρήθηκε στον Δήμο Ήλιδας από τον γιο του εκτελεσθέντα αγωνιστή, ενώ λίγο αργότερα χαρακτηρίσθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί εκεί μεγάλωσε ο Νίκος Μπελογιάννης.
-------------------------------------------------------------------------------
Στα ψιλα περασε η ειδηση για την καταστροφη του αρχαιοτερου τεμενους στην ευρωπη και οτι ακουστηκε αφορουσε ανοησιες. Για οσους ζησαμε στο διδυμοτειχι σημερα ειναι μια θλιβερη μερα. Για μας ηταν απλα το Τζαμι, ηταν οτι ειναι η ροτοντα στην θεσσαλονικη, ο τοπος των ραντεβου και το οροσημο για ολη την πολη. Λεγαμε οτι το ταδε μαγαζι ειναι πισω απο το Τζαμι, αριστερα κτλ. Και οχι οταν ημασταν παιδια και εφηβοι ουτε την "ισλαμοποιηση" σκεφτομασταν, ουτε μισουσαμε κανενα. Τα παιδικα χρονια σε μια πολη με την ιστορια ζωντανη μπροστα μας σε καθε βημα καηκαν σημερα
-------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΨΥΧΗ,ΚΟΥΡΑΓΙΟ,ΒΟΥΛΗΣΗ, ΣΚΕΨΗ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ.
-------------------------------------------------------------------------------
Η ανακάλυψη χρησιμεύει ως επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν με δεξιές δυνάμεις στην περιοχή για να αποσταθεροποιήσουν την επαναστατική κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Η Βενεζουέλα Βρίσκει Στολές Στρατού των ΗΠΑ σε παραστρατιωτικό στρατόπεδο στα Συνορα
Tachira - όπου ανακαλύφθηκε το παραστρατιωτικό στρατόπεδο - ήταν επίσης η περιοχή όπου η κυβέρνηση ανακάλυψε μεγάλη κρύπτη νομίσματος της Βενεζουέλας το Δεκέμβριο Οι Μπολιβαριανές Εθνικές Ενοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας, FANB, κατελαβαν δεξιό παραστρατιωτικό καταυλισμό κοντά στα σύνορα με την Κολομβία την Τρίτη, ανακαλύπτοντας στολές του στρατού των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων. Η FANB επίσης ανακάλυψαν ότι ειχαν κλαπεί Βενεζουέλας στρατιωτικές στολές, καθώς και ενδυμασίες που ανήκουν στις κολομβιανές στρατιωτικές δυνάμεις.
«Προωθούμε έρευνα», δήλωσε ο Κυβερνήτης Tachira Χοσέ Γκρεγκόριο Vielma Mora σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με HispanTV. «Βρήκαμε λογιστικά βιβλία με μια λίστα των θυμάτων του εκβιασμού στην περιοχή.» Οι ακροδεξιοι Κολομβίας παραστρατιωτικοί ευθύνονται για τους θανάτους δεκάδων χιλιάδων Κολομβιανών από το 1950. Συνήθως απευθύνονται σε campesinos, ιθαγενείς, Afro-Κολομβιανοί, σε ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε εκείνους με συμπάθεια των αριστερών κινημάτων ανταρτών της Κολομβίας και της Βενεζουέλας Μπολιβαριανή Επανάσταση. Tachira - όπου ανακαλύφθηκε το παραστρατιωτικήό στρατόπεδο - ήταν επίσης η περιοχή όπου η FANB βρήκε τον Δεκέμβριο του μια μεγάλη κρύπτη του μπολιβάρ, το νόμισμα της χώρας, το οποίο είχε εξαχθεί και το συσσώρευαν σε μια προσπάθεια να σαμποτάρουν την οικονομία και να αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Η ανακάλυψη παραστρατιωτικού στρατόπεδου από το FANB τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς ότι ο στρατός των ΗΠΑ κανει την εκπαίδευση παραστρατιωτικών ακροδεξιών για να διαδώσει τον τρόμο στην περιοχή. Επιβεβαιώνει επίσης υποψίες ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζει τις δυνάμεις που χρησιμοποιούν FANB στολές για ψεύτικες επιθέσεις.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro κατήγγειλε ότι ΗΠΑ σχεδιάζει να συνεργαστεί με τους πολιτικούς της Δεξιάς στην περιοχή για να αποσταθεροποιήσουν τη Βενεζουέλα. Ο σοσιαλιστής ηγέτης καταδίκασε επίσης τις προσπάθειες του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών να αναστείλει τη συμμετοχή της χώρας. «Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ενεργοποιήσει όλους τους πρεσβευτές της στον κόσμο, ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, πιέζοντας όλες τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν μια πολιτική, διπλωματική και την παγκόσμια παρέμβαση στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Maduro κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί για να κάνουν τη Βενεζουέλα ένα «είδος αποικίας» με κυβέρνηση από το εξωτερικό από την πλούσια ελίτ συνδεδεμενη με ΗΠΑ, HispanTV ανέφερε. ΟΑΚ Γενικός Γραμματέας Luis Almagro έχει ζητήσει την αναστολή της Βενεζουέλας από τον πολυεθνικό οργανισμο πάνω σε δήθεν «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ζητώντας από το σώμα να κινήσει το Λαϊκό Χάρτη κατά της χώρας της Νότιας Αμερικής. Almagro, ένας μακροπρόθεσμος εχθρός της Μπολιβαριανής Επανάστασης, συνεργάζεται ανοιχτά με δεξιά αντιπολίτευση της χώρας που απαιτει την αλλαγή του καθεστώτος, φιλοξενεί συνέντευξη Τύπου με τον γνωστό ηγέτη της αντιπολίτευσης μόλις την περασμένη Δευτέρα.
--------------------------------------------------------------------------------
Κατεχομενη Παλαιστινη
την Τετάρτη το πρωί,οι Ισραηλινες δυνάμεις για τιμωρια χυνουν μπετόν σε παλαιστινιακο σπίτι στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ μέσα στο σπίτι, εκτοπίζοντας όλη την οικογένεια
#με_την_συνεχιζομενη_σιωπη_των_δυτικων_κυβερνησεων_και_διεθνων_οργανωσεων_αλλα_και_κινηματικων
---------------------------------------------------------------------------------
καλα νεα/σαμποταζ στον αγωγο Πετρελαίου της Dakota που οι γηγενείς Αμερικανοί προσπαθούν να τον σταματήσουν
Ο αγωγός θα μεταφέρει εκατομμύρια γαλόνια αργού πετρελαίου από τη Βόρεια Ντακότα προς το Ιλινόις κάθε μέρα. Αλλά ιθαγενείς Αμερικανοί και οικολόγοι έχουν μπλοκάρει το σχέδιο ως απειλή για τους ιερούς τους τόπους και τη φύση. Ο αγωγός Ντακότα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει περίπου 20 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου σε όλη την μεσοδυτική περιοχή των ΗΠΑ κάθε μέρα. Αλλά οι Αμερικάνικές Ιθαγενικές φυλές αντιτήθονται έντονα στο έργο, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα διαταράξει ιστορικούς και ιερούς τόπους, μετα απο μηνες σθεναρης αντιστασης ,φυγανε απο τον καταυλισμο αλλα οργανωνονται αλλιως ...
--------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ κατά του Ισραήλ και εναντιον του ισραηλινου απαρχαιντ. μπραβο Ρίτσαρντ Κοιτώντας γύρω του , ο Γκιρ λέει στους οδηγούς του, και στην τηλεοπτική κάμερα, " είναι ακριβώς οπως ηταν ο παλιός Νότος στην Αμερική(αναφερεται στον ρατσιστικο Νοτο της Κου Κλουξ Κλαν)...Οι Μαύροι ήξεραν πού μπορούσαν να πάνε: μπορούσαν να πιουνε από αυτο το συντριβάνι,αλλα δεν μπορούσαν να πάνε εκεί, δεν μπορούσαν να φάνε σε εκείνο κει το μέρος. ...Ήταν λοιπόν κατανοητό - δεν πέρνουσες από εδώ αν δεν ήθελες να σου σπασουν το κεφάλι η να σε δειρουνε , ή να σε λιντσάρουν."
Επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ρίτσαρντ Γκίρ, κατηγορώντας το Τελ Αβίβ για την κατασκευή οικισμών σε εδάφη που οι Παλαιστίνιοι θέλουν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος. Ο διάσημος ηθοποιός μετέβη στην Ιερουσαλήμ για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του ισραηλινού συγγραφέα και σκηνοθέτη Joseph Cedar στην οποία πρωταγωνιστεί. «Οι οικισμοί είναι μια παράλογη πρόκληση ... και σίγουρα δεν είναι μέρος της τακτικής κάποιου που θέλει μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία", τόνισε ο Γκιρ. Ο ηθοποιός συναντήθηκε επίσης με διάφορες οργανώσεις που εργάζονται προς την κατεύθυνση της ισραηλινο-παλαιστινιακής συνύπαρξης. "Για να είμαι σαφής.. Έχω καταγγείλει τη βία από όλες τις πλευρές και, φυσικά, οι Ισραηλινοί θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, όμως, οι Παλαιστίνιοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται απελπισμένοι», δήλωσε στην εφημερίδα Haaretz.
---------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ,ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ,ΠΑΛΕΨΤΕ,ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ,ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ. ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ,ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ,ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.
--------------------------------------------------------------------------------
Σταματουν χημειοθεραπειες για νεους καρκινοπαθεις στο Βολο. Επειδη αυξηθηκε η φαρμακευτικη δαπανη στο Νοσοκομειο η διοικηση βαζει «κοφτη». Στο ελεος του θεου οι νεοι καρκινοπαθεις στο Βολο. Εντολη της διοικησης του Νοσοκομειου Αχιλλοπουλιου στο Ογκολογικο να μη δεχεται νεα περιστατικα. Οι νεοι καρκινοπαθεις πρεπει να αναζητησουν θεραπεια σε αλλα Νοσοκομεια της χωρας. Παραπεμπονται από τον Βολο στη Λαρισα.
------------------------------------------------------------------------------
Λιστα χειρουργειου στα δυο νοσοκομεια της Λαρισας. Από τον Απριλιο για προτεραιοτητα στις επεμβασεις.
-----------------------------------------------------------------------------
Στη Θεσσαλονικη οι καρκινοπαθεις από Ανατολικη Μακεδονια – Θρακη για ακτινοβολιες. Η ταλαιπωρεια τους θα διαρκεσει τουλαχιστον ένα εξαμηνο μεχρι να ολοκληρωθουν οι εργασιες εγκαταστασης του γραμμικου επιταχυντη στο Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης.
-----------------------------------------------------------------------------
Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, από την Ελλάδα, είναι γεγονός!
Ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παραδίδει φαρμακευτικό υλικό στα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας, για τον χειμαζόμενο λαό της Συρίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
Ο αγωνιζόμενος λαός της Συρίας εισήλθε στον έβδομο χρόνο μιας σφοδρής επίθεσης από το λεγόμενο "ισλαμικό κράτος" και μισθοφόρους από κάθε γωνιά της γης, που στοχεύουν την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του, αλλά και του κοσμικού χαρακτήρα του Συντάγματος της χώρας, με αποτέλεσμα 250.000 περίπου νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και με τεράστια προβλήματα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (παιδιά και γέροντες). Τα προβλήματα στον τομέα των εξειδικευμένων φαρμάκων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού είναι τεράστια.
Σ' αυτή την κατεύθυνση η Επιτροπή μας απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και η άμεση ανταπόκρισή του μας βρίσκει στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στην πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά από έξι χρόνια πολέμου, προς τον χειμαζόμενο φίλο λαό της Συρίας. Η Επιτροπή μας θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά και δημόσια τον κ. Πατούλη, αλλά κι όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, για πρώτη φορά από την Ελλάδα.
Η Συρία, παραδοσιακή σύμμαχος της πατρίδας μας, στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας (δικτατορία, Κύπρος, κρίση του Μάρτη 1987). Με το λαό της Συρίας μας συνδέουν αιώνιοι δεσμοί από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά και η φιλοξενία στη Δαμασκό του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, μιας και σήμερα η Αντιόχεια είναι υπό τουρκική κατοχή. Επίσης στη Συρία ακμάζει μια Ελληνική παροικία, που όχι μόνον δεν εγκατέλειψε τη χώρα μετά την εισβολή των μισθοφόρων του χαλιφάτου, αλλά συνεχίζει να ζει, να εργάζεται και να προκόβει στη φίλη χώρα, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες. Η Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας δεν συγκεντρώνει χρήματα, ή γενικώς υλικό στα πλαίσια φιλανθρωπίας. ή δράσης ΜΚΟ, αλλά λειτουργεί στα πλαίσια της αλληλεγγύης των λαών που αγωνίζονται και δέχονται επιθέσεις εναντίον της κυριαρχίας τους. Συνεπώς το ειδικό ιατροφαρμακευτικό υλικό, βάση συγκεκριμένων ελλείψεων ειδικών φαρμάκων -π.χ. τα παιδικά εμβόλια καλύπτει η Κούβα-, που ζητήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, αποκτάει τη δική του σημασία και γι' αυτό ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον κ. Πατούλη, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
Με εκτίμηση Νίκος Κλειτσίκας Αλέξανδρος Ζαναντάκης πρόεδρος Γενικός Γραμματέας
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής απέστειλε 15 κούτες με νοσοκομειακά φάρμακα στη Συρία
Την έμπρακτη στήριξή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας έδειξε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Ιατρείο παρέδωσε στην Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας-Συρίας, δεκαπέντε κούτες με υγειονομικό υλικό και φάρμακα .Πρόκειται κυρίως για ενέσιμα φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης για σοβαρές παθήσεις, τα οποία θα αποσταλούν σε Μονάδες υγείας της Συρίας. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ είχε αναπτύξει συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Συρίας και έχει δηλώσει τη πρόθεσή του να συνδράμει. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Δημιουργούμε μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για να στηρίξουμε το λαό της Συρίας που δοκιμάζεται. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και οι γιατροί της Αθήνας αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας». Τα φάρμακα παρέλαβαν εκ μέρους της Επιτροπής ο κος Αλέξανδρος Ζαναντάκης και η κυρία Δήμητρα Ρούλια οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Γιώργος Πατούλης Κωνσταντίνος Δήμτσας
--------------------------------------------------------------------------------
6 στους 10 Έλληνες θεωρούν απειλή τους λαθρο-μετανάστες…
Ο ελληνικός λαός επί δεκαετίες έχει «μαστιγωθεί» από μια συστηματική, ολοκληρωτική και αχαλίνωτη προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών… Όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος βομβάρδιζαν ανηλεώς την ελληνική κοινωνία με τον τρομοκρατικό λόγο υπέρ των εισαγόμενων αλλοδαπών δούλων. Ακόμα και οι μαφιόζοι των αθλητικών και ποδοσφαιρικών οργανώσεων και σωματείων συμμετείχαν, θορυβωδώς, σ’ αυτό το ΟΡΓΙΟ της προπαγάνδας υπέρ των ξένων και ύψωναν, από κοινού με τους ποικιλόχρωμους «αριστερούς», τα τρομοκρατικά λάβαρα του «αντιρατσισμού» και της πολυπολιτισμικότητας…
Στην πρώτη γραμμή, φυσικά, αυτής της χρόνιας και κατακλυσμιαίας προπαγανδιστικής νεροποντής ΥΠΕΡ των μεταναστών, ήταν: Τα ΜΜΕ (οι μεγάλες πόρνες της προπαγάνδας), οι επαγγελματίες «αριστεροί» του «αντιρατσισμού» και οι ΜΚΟ (το χρήμα του Σόρος και άλλων μαφιόζων). ΟΜΩΣ, παρά όλον αυτόν τον αβυσσαλέο, χρόνιο και αφηνιασμένο προπαγανδιστικό ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί απειλή τους μετανάστες: Σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο.
Τα στοιχεία από έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) είναι συγκλονιστικά.
Απειλή σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο θεωρούν οι Έλληνες τους μετανάστες, όπως προκύπτει από έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Συγκεκριμένα, το 65% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι οι μετανάστες κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία, το 59% ότι τους παίρνουν τις δουλειές, ενώ το 59% ότι κάνουν μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας από όσο συνεισφέρουν σε επίπεδο φόρων.
Η έρευνα καταδεικνύει, επίσης, τη σημασία που έχει για τους Έλληνες η πολιτισμική ομοιογένεια της χώρας. Για το 63% των Ελλήνων η χώρα τους έχει γίνει χειρότερο μέρος για να ζει κανείς, εξαιτίας της μετανάστευσης και για το 57% η πολιτιστική ζωή της Ελλάδας υποβαθμίζεται λόγω των μεταναστών, αντί να εμπλουτίζεται. Για το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι γενναιόδωρη στην απόδοση του καθεστώτος του πρόσφυγα σε όσους το ζητάνε, ενώ το 44,4% πιστεύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα με το πρόσφατο κύμα λίγο ή πολύ καλύτερα σε σχέση με τους γηγενείς, το 29,2% ότι τους αντιμετωπίζει το ίδιο και το 26,5% λίγο ή πολύ χειρότερα.
Ιδιαίτερα αρνητική είναι η στάση των Ελλήνων απέναντι στους μουσουλμάνους, καθώς οι τέσσερις στους δέκα ερωτώμενους θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουμε καθόλου μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα, ενώ άλλοι τέσσερις στους δέκα ότι θα πρέπει να έχουμε πολύ λίγους. Εξάλλου, σε πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσίευσε τον προηγούμενο μήνα το Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «Chatham House», οι Έλληνες ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 58% ότι η μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες θα έπρεπε να σταματήσει. Όλη η έρευνα έγινε με τη διαδικασία των συνεντεύξεων σε 505 μετανάστες και 827 Έλληνες, ηλικίας 15 ετών και άνω, που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεί. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα ανεπίσημα στοιχεία θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα… Όταν υποτιμάς, περιφρονείς και εμπαίζεις τις διαθέσεις και τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως το κάνουν ΟΛΕΣ οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις, καθώς και οι πολύχρωμες ποικιλίες της «αριστεράς», είσαι καταδικασμένος… Και όχι μόνο καταδικασμένος, αλλά και πριμοδοτείς και τα καθεστωτικά κατασκευασμένα «σκιάχτρα» σαν τη Χρυσή Αυγή… Ιδιαίτερα καταδικασμένοι, τελεσίδικα καταδικασμένοι, είναι αυτοί οι αξιοθρήνητοι «αριστεροί» που γαυγίζουν ΥΠΕΡ των «ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων», ΥΠΕΡ των «δικαιωμάτων» κάθε μειονότητας, περιφρονώντας βάναυσα τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΣΥΝΟΛΟΥ και τη ΘΕΛΗΣΗ της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10489
-------------------------------------------------------------------------------
- οταν η κοινωνια στεναζει και η αναγκη για κοινη δραση και μετωπο αντιστασης αναβλυζει απο καθε πορο της, οταν την νεολαια τη λιωνουν και γινεται επιτακτική η ανάγκη να σταθει ξανα στα ποδια το κινημα της... - οταν εσυ αρνεισαι να δεις αυτην την αναγκη και το μονο που κανεις εινα να φτυνεις χαρακτηρισμους για καθε ανθρωπο που αγωνιζεται αλλα οχι "οπως εσυ θελεις"... - οταν ακομα και στις φιεστες για τα 60χρονα της ΕΕ αρνεισαι να παλεψεις μαζι με ολη την αριστερα (αλλωστε μια εξοδος απο την εε και το ευρω θα ηταν καταστροφη, λες...) ε, τοτε δεν ειναι μακρια η μερα που θα σηκωσεις λοσταρια και θα τα κατεβασεις στα κεφαλια αλλων αριστερων, δεν ειναι μακρια η μερα που ταξικα "παλικαρια" θα δερνουν 19χρονα παιδια... υ.γ. ο στοχος προφανης, να υψωθουν τειχη, το μοναστηρι να στεγανοποιηθει από καθε "βλαβερη" επιρροη...δεν πρεπει να ακολουθησουν αλλοι, με επιμονη στον κοινο αγωνα συνεχιζουμε..
Σχολιο.- Εδω μιλαμε για οπαδικο πεσιμο απο πισω με οργανωμενο ταγμα εφοδου και μετα εκλεψαν και πορτοφολια κινητα... αναφερεται και στην καταγγελια της ΕΑΑΚ. Τετοιες πρακτικες δεν εχουν σχεση με την αριστερα καν και ποιοτικα ξεπερνουν ξυλα που εχουν παιχτει στο παρελθον..
Σχολιο.- Καρτέρια τα ΕΑΑΚ δεν έστησαν ποτέ στην ΚΝΕ!
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
ΚΑΤΤΑΓΓΕΛΙΑ EAAK ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την ίδια ώρα που τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε μια οριακή κατάσταση, με μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση να βρίσκεται στα σκαριά, η ΚΝΕ επιλέγει σαν απάντηση να στοχοποιήσει την αγωνιστική δράση της μαχόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς. Γιατί δεν τους ενοχλεί η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ αλλά οι φοιτητές και αγωνιστές που βγαίνουνε στους δρόμους, πηγαίνουν στις Γενικές τους Συνελεύσεις και βρίσκονται αριστερά από τη γραμμή του Περισσού και των κομματικών γραφείων. Ορμώμενοι από στείρα μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες για να καλύψουν τα πολιτικά κενά της κομματικής τους γραμμής, επιτίθεται με βίαιες και τραμπούκικες συμπεριφορές στους αγωνιστές και τα σχήματα της ΕΑΑΚ. Με μεθοδεύσεις που θα ζήλευε κάθε καθεστωτική δύναμη, προσπαθεί να αναδείξει την μαχόμενη ριζοσπαστική αριστερά ως το “μέγιστο κακό” εντός των φοιτητικών συλλόγων. Η βαθιά κομματοκεντρική και ελιτίστικη λογική της ΚΝΕ, σε συνδυασμό με την αδυναμία της να περιγράψει ένα πολιτικό σχέδιο ανάπτυξης και όξυνσης του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος, είναι τα βαθύτερα αίτια που μετατρέπουν την ΚΝΕ σε επί της ουσίας τροχοπέδη των αγώνων της σπουδάζουσας νεολαίας, παρά τις διακηρυκτικά αριστερές κορώνες της. Για αυτό και θέλουν προέδρους στις σχολές και στα σχολεία που θα ελέγχουν οι καθοδηγητές που θα κάνουν κουμάντο στους συλλόγους και όχι μαζικές συνελεύσεις.
Το μαφιόζικο καρτέρι σε σύντροφό μας στην Ιατρική, που οδήγησε σε ελαφρύ τραυματισμό του, που κατέληξε σε πιο κεντρική επίθεση της ΚΝΕ Ιατρικής στα μέλη μας, φανερώνουν το μένος και την επιθετικότητα που τρέφει και καλλιεργεί η ΚΝΕ στις τάξεις της για τα μαχόμενα κομμάτια του φοιτητικού κινήματος και ειδικότερα για την αντικαπιταλιστική αριστερά εντός αυτού. Πέρα από την Ιατρική όμως και καθώς δόθηκε η αναγκαία απάντηση εκεί πέρα από τα μέλη μας στις εκφυλισμένες πρακτικές της ΚΝΕ, ανάλογη προσπάθεια στοχοποίησης σημειώθηκε και στο Φυσικό Αθήνας, όπου 30 κνίτες επιτέθηκαν με παρακρατικό τρόπο στα (πολύ λιγότερα) μέλη του σχήματος ΕΑΑΚ που βρίσκονταν στη σχολή. Την ίδια στιγμή με την επίθεση στο Φυσικό, οι δυνάμεις της ΚΝΕ επιτέθηκαν σκληρά και με ακόμα πιο οργανωμένο τρόπο αυτή τη φορά στο ΕΜΠ και στο τμήμα της ΣΕΜΦΕ. Εκεί τα σχήματα της ΕΑΑΚ και το αγωνιζόμενο κομμάτι των συλλόγων-φοιτητών έδωσαν τις απαντήσεις που αρμόζουν σε τέτοιου είδους πρακτικές, σε αντίθεση με την ΚΝΕ που έφερε εξωπανεπιστημιακό κομματικό στρατό άρτια εξοπλισμένο που δεν δίστασαν μάλιστα να προχωρήσεουν και σε κλέψιμο πορτοφολιών-κλειδιών θυμίζοντας προφίλ ασφαλίτη. Όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτήν την επικίνδυνη επίθεση με δυσανάλογους όρους απέναντι στα μέλη ΕΑΑΚ. Τα καθοδηγητικά στελέχη που συντόνιζαν την επίθεση και καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς χώρους προέτρεψαν τα μέλη της ΚΝΕ να κλέψουν τα προσωπικά αντικείμενα (τσάντες, κινητά, χρήματα κλπ) των μελών της ΕΑΑΚ και να βανδαλίσουν το υλικό των χώρων των σχημάτων.
Τα ταυτόχρονα οργανωμένα χτυπήματα που στοχεύουν στην φίμωση και την καταστολή της ΕΑΑΚ, φανερώνουν πως η ΚΝΕ έχει πάρει πολιτική απόφαση, από τα κεντρικά της κλιμάκια, να οξύνει το κλίμα εντός των Φ.Σ. και εγκαθιδρύσει μια παρακαταθήκη μίσους και οργανωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των αριστερών δυνάμεων όπως έχει δείξει και μέσα στις ίδιες τις γενικές συνελεύσεις. Εν όψει φοιτητικών εκλογών και προκειμένου να κρύψει κάτω από το χαλάκι τις δικές της τεράστιες αδυναμίες, επιλέγει να αποπροσανατολίσει τους συλλόγους αλλά και τα μέλη της, με πρακτικές και συμπεριφορές που καμία εναρμόνιση δεν έχουν με τις αξίες και το ήθος της αριστεράς και του κομουνιστικού κινήματος. Οι πολιτικές ανεπάρκειες της ΚΝΕ, η έωλη και γενικόλογη γραμμή της στο φοιτητικό κίνημα που αδυνατεί συστηματικά, να θέσει τον πήχη σε επίπεδα ανάλογα της συγκυρίας και στον αντίποδα σπέρνει ματαιότητα και απαισιοδοξία στον κόσμο των σχολών, δεν κρύβονται πίσω από τραμπουκικούς και μαφιόζικους χειρισμούς. Όπως ακριβά κάνει και το ΠΑΜΕ στο εργατικό κίνημα που ‘’κλιμακώνει’’ τον αγώνα με απεργίες την Πρωτομαγιά, με προτάσεις νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή και δηλώσεις του Κουτσούμπα “δεν ήρθε η ώρα να βγούμε από την Ε.Ε και ευρώ γιατί ο λαός και η εργατική τάξη θα πεινάσουν”.
Σαν Ε.Α.Α.Κ., καταγγέλλουμε απερίφραστα τις εκφυλισμένες πρακτικές που ακολουθεί η ΚΝΕ το τελευταίο διάστημα, απέναντί στις δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς και καλούμε και συνολικά την σπουδάζουσα νεολαία να περιθωριοποιήσει τις πολιτικές λογικές της ΚΝΕ. Εμείς απέναντι στην προσπάθεια της ΚΝΕ να τρομοκρατήσει το πιο αγωνιστικό κομμάτι των συλλόγων ώστε να αναδειχτεί στην νέα “υπεύθυνη δύναμη” μέσα στις σχολές, που θα εγκαθιδρύει την ομαλότητα και θα τα καταστέλλει κάθε αγωνιστικό σκίρτημα δεν θα μείνουμε αμέτοχοι. Εάν η ΚΝΕ θέλει να επιλέξει το ρόλο του κατασταλτικού μηχανισμού κάθε κινήματος και κάθε αγωνιστή εμείς δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να το ανεχτούμε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πιο μάχιμα από ποτέ στο δρόμο του αγώνα. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με μαζικές ρηξιακές λαϊκές κινητοποιήσεις και την από τα κάτω μάχιμη πολιτική των φοιτητικών συλλόγων που αρμόζει σε μια γενιά που θέλει ζήσει όπως αυτή ονειρεύεται και όχι όπως της λένε. Καλούμε κάθε αγωνιστή και φοιτητή να τους γυρίσει την πλάτη και να μην πάψει να αγωνίζεται γιατί αυτό τους φοβίζει.
---------------------------------------------------------------------------------
Κατεχόμενα χεβρώνα: Ενα 8 χρονο παλαιστινιακό παιδί που έψαχνε για το παιχνίδι του έχει περικυκλωθει & τρομοκρατηθεί από 15 στρατιωτες ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, τον πάνε από σπίτι σε σπίτι, προσπαθούν να τον απαγάγουν, μέχρι που μια ομάδα από μητέρες λενε έλα Έξω & ελευθέρωσε το αγόρι.
Ισραηλινοι στρατιωτες του κρατους απαρχαιντ ,τρομοκρατησανε 8χρονο αγορακι και τον αναγκασανε να τους υποδειξει τα ονοματα αλλων παιδιων που πετανε πετρες (!)
--------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Νέα δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ .-- Ισραηλινοί στρατιώτες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας δολοφόνησαν χτες εν ψυχρώ έναν 15χρονο Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους δύο έφηβους, επειδή τόλμησαν να πλησιάσουν φράκτη ασφαλείας στην κοινή μεθόριο. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν πως διενεργούν «έρευνα» για τις ακριβείς συνθήκες του φονικού. Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το θύμα ήταν ηλικίας 18 ετών. Ο 15χρονος έφηβος είναι ο τέταρτος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του από πυρά Ισραηλινών στα σύνορα με το Ισραήλ από την αρχή του τρέχοντος έτους...
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων ΑΡ μετέδωσε πληροφορίες πως στελέχη της «Χαμάς» επεξεργάζονται νέο πολιτικό πρόγραμμα, με στόχο την προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με την Αίγυπτο και τη Δύση. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, αναφερόμενοι στις πρόσφατες επαφές του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, στο Κάιρο και τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Α. Φ. Σίσι, σημείωσαν πως ο τελευταίος θα ασκήσει πιέσεις για επανέναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής «ειρηνευτικής» διαδικασίας όταν θα μεταβεί στις 3 Απρίλη στην Ουάσιγκτον για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ. Στο Λευκό Οίκο έχει προσκληθεί για επίσημη επίσκεψη «πολύ σύντομα» και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς.

3 σχόλια:

e-h είπε...


La revista de cultura cubana La Jiribilla nos propone esta semana un
dossier dedicado a la vigésimo séptima edición de la Cruzada Teatral
Guantánamo-Baracoa. Sobre esta iniciativa que cada año tiene lugar desde
finales de enero hasta principios de marzo, dialogan actores,
directores, teatrólogos y promotores culturales. Destacan en el dossier
una entrevista al grupo brasileño Etinerancia, primer proyecto no
teatral que interviene en la Cruzada; así como los testimonios y
experiencias de varios participantes en el evento, a partir de su
interacción con las comunidades de la provincia más oriental del país.
En su edición 819 La Jiribilla también incluye una entrevista a Joaquín
Borges-Triana, Premio de Periodismo Cultural “José Antonio Fernández de
Castro” por la obra de toda la vida; y un diálogo con el experimentado
director de fotografía Raúl Rodríguez, Premio Nacional de Cine 2017.
Completan esta entrega un artículo sobre la canción de autor y su
presencia en el universo mediático de la Isla; una reseña dedicada a la
obra del músico cubano Gilberto Valdés, y una selección de relatos
breves reconocidos este año en el Concurso Internacional de Minicuentos
“El Dinosaurio”.
A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu

Της Κούβας περιοδικό για τον πολιτισμό προτείνει την Jiribilla Αυτή η εβδομάδα
Το φάκελο αφιερωμένο στην εικοστή έβδομη έκδοση του Θεάτρου Σταυροφορίας
Για Γκουαντάναμο-Μπαρακόα. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο από
τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, φορείς του διαλόγου,
σκηνοθέτες, θεατρολογοι και πολιτιστικοί υποστηρικτές. Τόνισε στον φάκελο
μια συνέντευξη με την ομάδα της Βραζιλίας Etinerancia, στο πρώτο έργο
για θέατρο που συμμετέχουν στην σταυροφορία, καθώς και μαρτυρίες και
εμπειρίες των διαφόρων συμμετεχόντων στην εκδήλωση, από την
αλληλεπίδραση με τις κοινότητες στην ανατολικότερη επαρχία της χώρας.
Στο τεύχος του 819 Η Jiribilla περιλαμβάνει επίσης μια συνέντευξη με τον Joaquín
Borges-Triana, Πολιτιστικό Βραβείο Δημοσιογραφίας «José Antonio Fernández
Κάστρο «από το έργο μιας ζωής? και ο διάλογος με τον έμπειρο
διευθυντής φωτογραφίας Raúl Rodríguez, Εθνικό Βραβείο Κινηματογράφου 2017.
Παρέχει ολοκληρωτικα αυτό το άρθρο σχετικά με το συγγραφέα και το τραγούδι του
Την παρουσία στο σύμπαν με τα μέσα ενημέρωσης του νησιού, αφιερωμένη στην
το έργο της Κούβας μουσικός Gilberto Valdés, καθώς και μια επιλογή από τις ιστορίες
Σύντομη αναγνωρίζονται στο φετινό minicuentos Διεθνή Διαγωνισμό
«Ο δεινόσαυρος».
Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu

e-h είπε...

[Gaza] Solidarity with Gaza Fishers: Logo competition
The Freedom Flotilla Coalition (FFC) is launching a new project
and we need your help to DESIGN A LOGO!

The Israeli Occupying Forces (IOF) restrict fishers in Gaza to a maximum of six nautical miles from the shore. People fishing beyond this arbitrary border risk being shot at by the Israeli Occupying Forces, having their boats stolen, and dehumanized by the IOF, who regularly force them to undress and swim to the IOF military boats. In the past 30 days there have been over 20 attacks on Gaza fishers which largely go unreported in the mainstream media. Fishing is a major source of food and income for the Palestinian people of Gaza and yet it is being seriously eroded.

Solidarity with Gaza Fishers will include:
• Events at fishing harbours around the world to educate the public about the Israeli Government’s brutal and inhumane treatment of fishers in Gaza
• Opportunities for fishers to donate a financial proportion of their catches to Palestinian fishers in Gaza through an established Non-Governmental Organization
• Flags/banners being flown in solidarity with Gaza fishers… this is where you come in!

Our new project needs a logo that reflects the values of the FFC and that will become a symbol of solidarity and hope with Gaza fishers for use in solidarity events around the world.

Here is what we are looking for:

- A logo that is scalable,clear and appealing whether it is reduced to a thumbnail or painted on the hull of a boat or a banner/flag

- A logo that could be used in colour or in grayscale/B&W

Please submit your entry to mediawbg@gmail.com by 15 April 2017. The FFC will select the winning design or designs and will then notify all applicants of its decision.

* Background:

Gaza has been under Israeli blockade for the past decade during which Israel has also launched countless attacks against the besieged population, turning their life into a nightmare and a continuous struggle. Through Freedom Flotillas and other naval missions we have brought international attention to the suffering and the resistance of the Palestinian people of Gaza.

The FFC seeks not only to challenge the Israeli blockade but to also show solidarity and bring a message of hope to the Palestinian people. With the support of women, men, non-governmental organizations and civil society groups we will make this happen.

FFC is composed of civil society organizations and initiatives from many countries. We have been challenging the illegal and inhumane Israeli blockade of Gaza for years and are committed to continue the struggle until the blockade is unconditionally lifted and Palestinian people everywhere regain their full rights.


Please help spread the word by sharing and forwarding this message widely!


In solidarity,
The Canadian Boat to Gaza Team


e-h είπε...


[Γάζα] Αλληλεγγύη με τους αλιείς στη Γάζα: διαγωνισμός Logo
Ο Συνασπισμός Στόλου της Ελευθερίας (FFC) εγκαινιάζει ένα νέο έργο
και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για το σχεδιασμό ενός λογότυπου!

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (IOF) περιορίζουν τους αλιείς στη Γάζα με ανώτατο όριο τα έξι ναυτικά μίλια από την ακτή. Οι άνθρωποι που αλιεύουν πέρα από αυτά το αυθαίρετα σύνορα κινδυνεύουν να πυροβοληθούν από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με τα σκάφη τους να έχουν κλαπεί, απο αποκτηνωμένους από το IOF, που τους αναγκάζουν τακτικά να γδύνονται και να κολυμπούν προς τα στρατιωτικά σκάφη IOF. Κατά τις τελευταίες 30 ημέρες έχουν υπάρξει πάνω από 20 επιθέσεις στη Γάζα σε αλιείς που πηγαίνουν σε μεγάλο βαθμό λαθραία από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η αλιεία είναι μια σημαντική πηγή τροφής και εσόδων για τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας και όμως εχει διαβρωθεί σοβαρά.

Αλληλεγγύη με τους αλιείς στη Γάζα θα περιλαμβάνει:
Εκδηλώσεις σε αλιευτικά λιμάνια σε όλο τον κόσμο για να πληροφορησει το κοινό για βάναυση και απάνθρωπη μεταχείριση από την ισραηλινή κυβέρνηση των αλιέων στη Γάζα
Ευκαιρίες για τους αλιείς να δωρίσουν ένα οικονομικό μέρος των αλιευμάτων τους στους Παλαιστίνιους ψαράδες στη Γάζα μέσα από μια καθιερωμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Σημαίες / πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αλιείς στη Γάζα ... αυτό είναι όπου μπορείτε να έρθετε μέσα!

Το νέο έργο μας χρειάζεται ένα λογότυπο που αντανακλά τις αξίες της FFC και ότι θα γίνει είναι ένα σύμβολο της αλληλεγγύης και ελπίδας με τους αλιείς στη Γάζα για χρήση σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Εδώ είναι αυτό που ψάχνετε:

- Ένα λογότυπο που είναι επεκτάσιμο, σαφές και ελκυστικό αν μειώνεται σε μικρογραφία ή ζωγραφισμένο στο κύτος του σκάφους ή σε ένα πανό / σημαία

- Ένα λογότυπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε χρώμα ή σε κλίμακα του γκρι / B & W

Παρακαλούμε να υποβάλετε τη συμμετοχή σας σε mediawbg@gmail.com από τις 15 Απριλίου 2017. Η FFC θα επιλέξετε το νικητήριο σχέδιο ή σχέδια και στη συνέχεια θα ενημερώσει όλους τους υποψηφίους για την απόφασή της.

* Ιστορικό:

Η Γάζα βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό κατα την τελευταία δεκαετία κατά την οποία το Ισραήλ έχει επίσης δρομολογήσει αμέτρητες επιθέσεις εναντίον του πολιορκημένου πληθυσμού, μετατρέποντας τη ζωή τους σε εφιάλτη και συνεχή αγώνα. Μέσω του στολου της Ελευθερίας και άλλες ναυτικές αποστολές φεραμε τη διεθνή προσοχή στα δεινά και την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού της Γάζας.

Η FFC επιδιώκει όχι μόνο να αμφισβητήσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, αλλά να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να φέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον παλαιστινιακό λαό. Με την υποστήριξη των γυναικών, των ανδρών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών θα κάνουμε αυτό να συμβεί.

Το FFC αποτελείται από οργανώσεις και πρωτοβουλίες από πολλές χώρες της κοινωνίας των πολιτών. Έχουμε αμφισβητήσει τον παράνομο και απάνθρωπο ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας για χρόνια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι ο αποκλεισμός να αρθεί άνευ όρων και ο παλαιστινιακός λαός να ανακτήσει παντού πλήρως τα δικαιώματά του.
Παρακαλώ βοηθήστε το μηνυμα να εξαπλωθεί στον κοσμο με την ανταλλαγή και την προώθηση του μηνύματος σε μεγάλο βαθμό!
Σε αλληλεγγύη,
Η καναδική ομαδα ένα σκαφος στη Γάζα