Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Σαββατο 25 Μαρτιου 2017


Βενεζουέλα: SOS από τον Μαδούρο για τα φάρμακα
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 11:54
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο δήλωσε χθες ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν τη χώρα του να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων που οξύνονται καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει την πετρελαιοπαραγωγό χώρας επιταχύνεται. Tα φάρμακα, από απλά αντιφλεγμονώδη έως αγωγές χημειοθεραπείας, δεν είναι προσιτά για τους περισσότερους κατοίκους της Βενεζουέλας. Ο Μαδούρο δεν διευκρίνισε το είδος της βοήθειας που ζήτησε, αν και τόνισε ότι ο ΟΗΕ έχει γνώση της φαρμακευτικής βιομηχανίας. «Τους έχω ζητήσει στήριξη για να συνεχίσουμε να σημειώνουμε σταθερή πρόοδο στη ρύθμιση των νοσοκομειακών φαρμάκων», δήλωσε. Ο Μαδούρο, νωρίτερα χθες συναντήθηκε με την Τζέσικα Φαϊέτα, αναπληρώτρια Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Η Φαρμακευτική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας εκτιμά ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα φθάνουν περίπου το 85%. Ο Μαδούρο κατηγορεί συχνά για την επιδείνωση της οικονομίας και την εκτεταμένη έλλειψη αγαθών τον «οικονομικό πόλεμο» στον οποίο, όπως δηλώνει, πρωτοστατούν πολιτικοί της αντιπολίτευσης με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
---------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Βομβαρδισμοί σε φυλακή στην Ιντλίμπ με 16 νεκρούς
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 11:17
Τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής η οποία πραγματοποιήθηκε εναντίον φυλακής της Ιντλίμπ, πόλης που κατέχουν οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και οι τζιχαντοφασιστες στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, διευκρίνισε η πληρωμενη «μη κυβερνητική οργάνωση» που εχουν φτιαξει οι αποικιοκρατες η οποία έχει έδρα τη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης στην εμπόλεμη χώρα απο χαφιεδες.
Το Αποικιακο παρατηρητήριο εκτιμά, πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη του ρωσικού στρατού, ο οποίος υποστηρίζει από τον Σεπτέμβριο του 2015 τη Δημοκρατια της Συριας του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμό του κατά των ισλαμοφασιστικων τρομοκρατικων αποικιοκρατικων ενόπλων συμμοριων. Η πληρωμενη «ΜΚΟ» των αποικιοκρατων ανέφερε, πως μπορεί να διαπιστώνει ποιος πραγματοποιεί τις επιδρομές από τον τύπο των αεροσκαφών, την τοποθεσία τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται. Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, μετά την επιδρομή, δεσμοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν.
------------------------------------------------------------------------------
Πελόζι: Νίκη του αμερικανικού λαού η απόσυρση του νομοσχεδίου που θα αντικαθιστούσε το Obamacare
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 05:16
Ως νίκη του αμερικανικού λαού περιέγραψε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι την απόσυρση του νομοσχεδίου που θα αντικαθιστούσε το Obamacare. Το Δημοκρατικό Κόμμα, μειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, ήταν πλήρως αντίθετο στην κατάργηση του εμβληματικού για το ίδιο Obamacare. Για την έγκριση του «American Health Care Act», το οποίο θα αντικαθιστούσε το Obamacare, απαιτούνταν 216 θετικές ψήφοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία με 237 μέλη. Ωστόσο, μία μετριοπαθής τάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αρνήθηκε να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι αφήνει πολλούς ασφαλισμένους χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ μια υπερσυντηρητική τάση ζήτησε την πλήρη άρση κάθε ευθύνης του ομοσπονδιακού κράτους για το ασφαλιστικό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς στον τομέα της ασφάλισης.
--------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 03:52
Ευρεία αεροπορική επιχείρηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή ρωσικά αεροσκάφη, πλήττοντας στόχους ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων κοντά στην πόλη Χάμα της Συρίας. Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από περιοχές βόρεια της Δαμασκού, με στόχο να επιτεθούν στα ισλαμοφασιστικα τρομοκρατικα ένοπλα γκρουπ που εναντιώνονται στην Δημοκρατια και στην ηγεσία του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Αφρομή για την αεροπορική επιχείρηση αποτέλεσε η οργανωμένη επίθεση των ισλαμοφασιστών σε χωριά και μικρές πόλεις της περιοχής και η αιχμαλωσία τουλάχιστον 11 κατοίκων, την Τρίτη. Το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις και τη δράση των ισλαμοφασιστών, αναφέροντας πως την Παρασκευή ξεκίνησε η πολιορκία του χωριού Qomhana, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πόλη Χάμα. Οι συγκρούσεις που επανέρχονται στο προσκήνιο, διεξάγονται ενώ εκκρεμεί επικείμενη συνάντηση των αντιμαχόμενων πλευρών στη Γενεύη, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία για την παύση του πυρός.
--------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Απαγορεύθηκε η δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 02:33
Στην Ρωσία απαγορεύθηκε η λειτουργία της «θρησκευτικής οργάνωσης» των Μαρτύρων του Ιεχωβά εξαιτίας της «εξτρεμιστικής» της δραστηριότητας όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η θρησκευτική οργάνωση «Διαχειριστικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία» συμπεριελήφθη στον κατάλογο των κοινωνικών και θρησκευτικών οργανώσεων, η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύεται «επειδή ασκούν εξτρεμιστική δραστηριότητα». Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση επί της απαγορεύσης όπως αναφέρει η εφημερίδα στις 5 Απριλίου. Υπό την διεύθυνση του «Διαχειριστικού Κέντρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία» βρίσκονται τα παραρτήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία. Στην ιστοσελίδα τους, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει καμία μηνυτήρια αναφορά που να έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
--------------------------------------------------------------------------------
Ράπισμα στον Τραμπ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 22:26
Μπροστά στον κίνδυνο μιας πολιτικής ήττας μεγάλου βεληνεκούς, ο Τραμπ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να ακυρώσει την ψηφοφορία για την κατάργηση του λεγόμενου Obama Care. Πρόκειται όμως αναμφίβολα, για την πρώτη ουσιαστική πολιτική ήττα του Τραμπ, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελούσε μία από τις βασικότερες προεκλογικές του δεσμεύσεις. Η απόφαση αυτή της... υποχώρησης για να μην επέλθει η ήττα, έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων που υπήρχαν στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την πρόταση.
-------------------------------------------------------------------------------
Τη Λεπέν υποδέχθηκε ο Πούτιν στη Μόσχα
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 13:29
Συνάντηση με την υποψήφια ακροδεξιά πρόεδρο της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν. Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές. «Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Γαλλία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ισορροπημένες σχέσεις με την κυβέρνηση και με δυνάμεις της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. Κατέληξε δε ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».
Η Μαρίν Λεπέν δεν είναι λαϊκίστρια αλλά ρεαλίστρια, υποστηρίζει ο Λαβρόφ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 13:48
Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν δεν είναι «λαϊκίστρια», αλλά «ρεαλίστρια» ή «κατά της παγκοσμιοποίησης», εκτίμησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. «Δεν θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λεπέν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένες στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους» δήλωσε ο Λαβρόφ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού. «Δεν θα έλεγα, επίσης, ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Η Ρωσία κατηγορείται ότι προσπαθεί να προωθήσει τους ευρωσκεπτικιστές υποψήφιους στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν εφέτος στην Ευρώπη. Το Κρεμλίνο αντιμετώπισε θετικά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν, από τη μεριά της, έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρωσία και παρουσιάζεται με θετικό τρόπο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
Πενταμελής οικογένεια με 3 ανήλικα παιδιά στην Λεμεσό – Ο Πατέρας Στέλιος Ιακώβου Ανάπηρος και άνεργος, η μητέρα επίσης άνεργη με σοβαρό πρόβλημα υγείας και τρία παιδιά ηλικίας 4, 8 και 12 ετών, ένα εκ των οποίων με σοβαρό πρόβλημα υγείας, πεινάνε και κρυώνουν γιατί η απάνθρωπη κυπριακή πολιτεία όχι μόνο δεν τους στηρίζει αλλά τους απέκοψε ακόμη το νερό και το ρεύμα.
Κάνω προσωπική έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα σας να βοηθήσετε έστω με ένα μικρό ποσό αυτή την οικογένεια, η οποία ουδεμία συγγένεια η σχέση έχει με εμένα και είμαι σίγουρος ότι ο θεός θα σας το ανταποδώσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πατέρα κ. Στέλιο Ιακώβου στο τηλ. 97619078
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων
Όμηρος Αλεξάνδρου 99667955
--------------------------------------------------------------------------------
Νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση σε Αργεντινή και Βραζιλία
του Emir Sader (*)
Άλλη μια φορά ο νεοφιλελευθερισμός ήθελε να παρουσιαστεί ως πανάκεια για να λύσει τα προβλήματα των λατινοαμερικάνικων χωρών. Και άλλη μια φορά παράγει καταστροφές και όχι λύσεις. Χώρες που ακόμα θέτουν αυτό το δίλημμα – όπως το Εκουαδόρ τώρα, στο δεύτερο γύρο των εκλογών – δεν χρειάζονται να κοιτάξουν προς το παρελθόν τους και να το συγκρίνουν με το παρόν τους. Αρκεί να κοιτάξουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις του Μαουρίσιο Μάκρι και του Μισέλ Τεμέρ για να δουν τους κινδύνους που η φιλελεύθερη παλινόρθωση εγκυμονεί.
Να κοιτάξουν προς τη χειρότερη κρίση της ιστορίας της Αργεντινής στις αρχές του αιώνα, όταν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο εξερράγη με εντυπωσιακό τρόπο, και την θαυμαστή ανάκαμψη της χώρας που προωθήθηκε κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τον Νέστορ και την Κριστίνα Κίρτσνερ. Να δουν αυτό που ήταν η Βραζιλία, η πιο άνιση χώρα της πιο άνισης ηπείρου στον κόσμο, πριν τις κυβερνήσεις του Λούλα και της Ντίλμα, και τις γιγάντιες προόδους που είχε η χώρα με αυτές τις κυβερνήσεις. Ενώ, ούτε η Αργεντινή ούτε η Βραζιλία παρουσιάζουν ούτε ένα θετικό οικονομικό δείκτη και, αντιθέτως, βιώνουν τεράστιες οπισθοδρομήσεις σε κοινωνικό επίπεδο επίσης, με τις κυβερνήσεις που υπόσχονταν, εκ νέου, παρόμοια όπως στην πρώτη τους εμφάνιση, αποτελέσματα γρήγορα και απόλυτα θετικά για τις χώρες τους. Οι δύο αυτές χώρες βιώνουν τεράστιες οπισθοδρομήσεις, παράλληλα, γιατί έχουν οικονομικές πολιτικές πολύ εφάμιλλες, επικεντρωμένες σε σκληρές δημοσιονομικές προσαρμογές.
Αξιοποίησαν τα διεθνή υφεσιακά αποτελέσματα πάνω στις οικονομίες αυτών των χωρών για να αρχίσουν πάλι το παλιό τροπάρι ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις δαπάνες – θεωρούμενες υπερβολικές από αυτούς – του Κράτους. Από αυτήν τη λανθασμένη διάγνωση μόνο μπορούν να προκύψουν λανθασμένα μέτρα. Έπρεπε να διαγνώσουν μια βαθιά οικονομική κρίση, που δεν ήταν τέτοια. Αλλά την χρειάζονταν έτσι ώστε αυτοί να εμφανιστούν εκ νέου ως οι σωτήρες μιας καταστροφικής κατάστασης που προκλήθηκε από τα υπερβολικά έξοδα του Κράτους. Στην Αργεντινή ο Μάκρι κυβέρνησε ανοιχτά για τους πλουσίους από την αρχή της διακυβέρνησής του. Οι τιμές του νερού, του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν περισσότερο από 400%, οι συγκοινωνίες διαπλασίασαν τις τιμές. Ενώ ισχυρίζονται ότι πρέπει να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, μειώνουν φόρους από τους πλούσιους, με το πρόσχημα, που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την πραγματικότητα, ότι ήταν ένας τρόπος να κινητροδοτήσουν τις επενδύσεις, που ποτέ δεν έρχονται.
Στη Βραζιλία, με όμοιο τρόπο, κυβερνούν για τις τράπεζες, αυξάνοντας την ύφεση και την ανεργία, παγώνοντας τους πόρους για τις κοινωνικές πολιτικές, αλλά διατηρώντας τις αναπροσαρμογές στις πληρωμές στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο με το δημόσιο χρέος. Και στις δύο χώρες δεν υπάρχει κανένα δείγμα ανάκαμψης της οικονομικής ανάπτυξης, γιατί η μοναδική πολιτική αυτών των κυβερνήσεων είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία σε κανένα μέρος του κόσμου δεν οδήγησε στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, το αντίθετο.
Γι’ αυτό τα κοινωνικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής έχουν εκδώσει ένα μανιφέστο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Λαέ του Εκουαδόρ: Μην ψηφίσεις έναν δικό σου Μάκρι ή Τεμέρ!». Αντίθετα με τον έναν ή τον άλλο διανοούμενο από το Εκουαδόρ ή άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής ή της Ευρώπης, αυτά τα κινήματα δεν φαίνονται ξένα προς τις εναλλακτικές του δευτέρου γύρου στο Εκουαδόρ. Γι’ αυτό και, αφού αναλύουν τις επιπτώσεις της αλλαγής κυβέρνησης σε Αργεντινή και Βραζιλία, λένε: Αγαπητέ λαέ του Εκουαδόρ, μην πέσετε στην παγίδα να εκλέξετε έναν τραπεζίτη, γιατί μετά δεν θα υπάρχει χρόνος για να το μετανιώσετε, θα πληρώσετε με τη δουλειά σας το πολιτικό σφάλμα. Συνταχθείτε χωρίς δισταγμό με την υποψηφιότητα του Λενίν Μορένο στο δεύτερο γύρο, για να αποφύγετε οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση σε Αργεντινή και Βραζιλία να επαναληφθούν στο Εκουαδόρ, και να φρενάρετε για τα καλά την επιθετικότητα της δεξιάς στην περιοχή.
(*) Ο Emir Sader (1943) είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός επιστήμονας από τη Βραζιλία, συγγραφέας, μεταξύ άλλων, του βιβλίου "Ο νέος τόπος: Οι δρόμοι της λατινοαμερικάνικης αριστεράς".
----------------------------------------------------------------------------------
Αθλιότητες στη Ν. Φιλαδέλφεια στην επέτειο της 25ης Μαρτίου
25.03.2017, 16:49
Με ένα εκφοβιστικό μαρτύριο για τα μέλη της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαληδόνας μπορούν να συγκριθούν οι μεσημεριανές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο κάτω από ένα κλίμα αντίστοιχο αυτού που έχει διαμορφωθεί στην πόλη -η οποία παραμένει σε ένα καθεστώς ιδιότυπης πολιορκίας από χουλιγκάνους, με αφορμή το θέμα του γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ»- αλλά και με απειλές, βρισιές ακόμα και ροχάλες κατά αιρετών.
Μια ομάδα 20-30 ατόμων, κρατώντας μια μεγάλη σημαία της ΑΕΚ, είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως πριν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων. Η «υποδοχή» του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των φορέων της πόλης, έγινε μέσα σε γιουχαΐσματα και υβριστικά συνθήματα. Σύμφωνα με μάρτυρες, από τα πρώτα αυτά περιστατικά φάνηκε η δυσφορία του κόσμου που βρέθηκε στις εκδηλώσεις. Οι βρισιές και οι απειλές, σύμφωνα με μέλη της δημοτικής αρχής, συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια των τελετών. Χυδαία υβριστικά συνθήματα άκουσε ο δήμαρχος κατά την ομιλία του στις εκδηλώσεις, ενώ οι απειλές συνεχίστηκαν όταν η αντιπροσωπεία του δήμου ξεκίνησε να κατευθύνεται προς την κεντρική πλατεία Πατριάρχου πριν την έναρξη της παρέλασης. Τότε οι αρετοί «πολιορκήθηκαν» από την ομάδα των ατόμων. Όπως μας περιέγραψε άνθρωπος που ήταν παρών, μια διαδρομή περίπου 500 μέτρων έγινε σε 30 λεπτά.
Ο δήμαρχος προειδοποίησε με διακοπή της παρέλασης, εάν δεν ενισχύονταν οι αστυνομικές δυνάμεις που εκείνη την ώρα αριθμούσαν 20 άντρες. Ως αποτέλεσμα στο σημείο έφτασε μια διμοιρία ΥΜΕΤ. Από όσα περιέγραψαν μέλη της δημοτικής αρχής, ξεχωρίζει η μαρτυρία ότι τα άτομα που συγκεντρώθηκαν ακολουθούσαν επί πολλή ώρα μέσα στα στενά της της Φιλαδέλφειας, τον δήμαρχο, αιρετούς της πλειοψηφίας, αλλά και πολλούς πολίτες. Δεν έγινε καμία προσαγωγή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Σύμφωνα με αιρετούς, στην πόλη έχει όχι μόνο αυξηθεί η αγανάκτηση απέναντι στα συγκεκριμένα φαινόμενα, αλλά έχει ενταθεί και η συζήτηση για την ανοχή της Πολιτείας.
--------------------------------------------------------------------------------
Γιατί η ελληνική σημαία είναι κυανόλευκη; Γιατί έχει εννιά λωρίδες; Πότε καθιερώθηκε ως επίσημη σημαία του ελληνικού κράτους;
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας δεν έλειψαν τα επαναστατικά κινήματα των υπόδουλων Ελλήνων. Σε όλες αυτές τις εξεγέρσεις υψωνόταν και από μια σημαία, «εν πανίον», αυτοσχέδια επινόηση του κάθε αρχηγού, γεγονός φυσιολογικό εφόσον δεν υπήρχε ενιαία κρατική υπόσταση να επιβάλλει ένα κοινό έμβλημα. Οι περισσότερες σημαίες είχαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά (βυζαντινή πορφύρα, δικέφαλος ή μονοκέφαλος αετός κ.α.), με κυριότερο όλων τον σταυρό, επειδή η Εκκλησία αποτελούσε τον κυριότερο παράγοντα συσπείρωσης των Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας. Πολύ γρήγορα ο σταυρός επιβλήθηκε ως θρησκευτικό και πολιτικό έμβλημα του υποταγμένου έθνους, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε κληρικοί ετίθεντο επικεφαλής εξεγέρσεων χρησιμοποιώντας ως σημαίες τα ιερά λάβαρα των εκκλησιών τους. Στις αρχές της Επανάστασης του 1821 εμφανίστηκαν πολλές σημαίες με διάφορες παραστάσεις, σύμφωνα με τη φαντασία καθενός αρχηγού, με βάση το μίσος που είχε κατά των Τούρκων, τις ιστορικές γνώσεις, τις οικογενειακές παραδόσεις και τη θρησκευτική του ευλάβεια. Αμέσως μετά την κατάληψη της Τριπολιτσάς (Σεπτέμβριος 1821), ο Παπαφλέσσας έκοψε ένα κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του ράσου του και ταυτόχρονα ζήτησε από τον οπλαρχηγό Παναγιώτη Κεφάλα να σχίσει δύο λωρίδες από τη λευκή του φουστανέλα.
Με αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκε μια αυτοσχέδια σημαία (γαλάζια με λευκό σταυρό) η οποία υψώθηκε, κάτω από τις ιαχές των Ελλήνων πολεμιστών, στο πρώην τουρκικό διοικητήριο της πόλης. Αυτή αποτέλεσε το πρώτο σχέδιο της επίσημης σημαίας του ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση. Η ιστοριογραφία των πρώτων μετεπαναστατικών χρόνων έδωσε και μια ρομαντική διάσταση στη σημαία, αποτέλεσμα συνεργασίας ενός στρατιώτη και ενός ιερέα, αναφέροντας πως η γενναιότητα του κλέφταρματολού στήριξε τις ελπίδες της στη χριστιανική πίστη.
Την 1η Ιανουαρίου 1822 συνήλθε στην Πιάδα της Επιδαύρου η Α΄Εθνοσυνέλευση. Ανάμεσα στα πολλά που συζητήθηκαν τέθηκε και το ζήτημα της καθιέρωσης ενιαίας επαναστατικής σημαίας, ώστε να σταματήσει η σύγχυση που επικρατούσε μέχρι τότε από την εμφάνιση δεκάδων σημαιών. Με το ΡΔ΄άρθρο του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδας ορίστηκε η ενιαία σημαία να συμβολίζει «την Πάρεδρον του Θεού Σοφίαν, την Ελευθερίαν και την Πατρίδα» και καθιερώθηκε να φέρει ως σύμβολο τον σταυρό και ως χρώματα το κυανό και το λευκό.
Στις 15 Μαρτίου 1822 στην Κόρινθο, το Εκτελεστικό Σώμα με το Διάταγμα 540 προσδιόρισε τις λεπτομέρειες της παραπάνω απόφασης. Η σημαία «των κατά γην δυνάμεων» θα ήταν τετράγωνη, κυανού χρώματος, με έναν λευκό σταυρό στη μέση. Η ναυτική σημαία διακρινόταν σε πολεμική και εμπορική. Η πολεμική διαιρέθηκε σε εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα. Στην άνω εσωτερική γωνία της υπήρχε κυανό τετράγωνο με λευκό σταυρό στη μέση. Τα παραπάνω ενέκρινε και επικύρωσε και το Πολιτικό Σύνταγμα της Ελλάδας στην Τροιζήνα (Μάιος 1827), ορίζοντας να μη μεταχειρίζονται οι Έλληνες άλλες σημαίες τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Η παραπάνω διαταγή εφαρμόστηκε καθολικά στην αρχή, καθώς προσέκρουσε στο έντονο τοπικιστικό πνεύμα των επαναστατών. Βαθμιαία όμως η κυανόλευκη επικράτησε, με συνέπεια να τερματιστεί η σύγχυση λόγω των ποικίλων χρωμάτων και σχημάτων.
Στις 30 Ιουλίου 1828, ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας εξέδωσε ένα ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «τα πολεμικά και εμπορικά πλοία της Ελλάδος θέλουν φέρει μιαν και την αυτήν σημαίαν, την μέχρι σήμερον πολεμικήν», αποκαθιστώντας έτσι μια μεγάλη αδικία σε βάρος του ελληνικού εμπορικού στόλου ο οποίος είχε σηκώσει το βάρος του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Όσον αφορά στο σκεπτικό της επιλογής των χρωμάτων (λευκού και κυανού), τις σειρές και τους συμβολισμούς που επιδιώχθηκαν υπάρχουν ποικίλες απόψεις, οι οποίες ακόμη και σήμερα οδηγούν σε διχογνωμία μεταξύ των ιστορικών. Συγκεκριμένα υποστηρίχθηκαν οι ακόλουθες απόψεις και εκδοχές αν και οι περισσότερες αποτελούν ρομαντικές θεωρήσεις και στερούνται αποδεικτικών στοιχείων.
Οι εκδοχές που έχουν ακουστεί...
Διαφοροι ανιστοριτοι, τον τελευταιο καιρο, οπαδοι της πολυπολιτισμικοτητας και της διαλυσης της Ελλαδας, «πεταξαν» την βλακεια, ότι η ελληνικη σημαια καθιερωθηκε από τον Οθωνα, πρωτο βασιλια της Ελλαδας, και εχει γαλαζιο και ασπρο χρωμα, γιατι αυτά ηταν τα χρωματα των Βαυαρων. Πεταξαν τη βλακεια τους οι ανιστοριτοι, και οποιος «τσιμπησει». Ψαρευαν σε θολα νερα. Αλλα η αληθεια δεν κρυβεται!!
--------------------------------------------------------------------------------
Ποιος αμφιβάλλει ότι κι αυτός με τους κατσαπλιάδες θα ήταν;
"Η Πατρίδα αντιπροσωπεύει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε ομάδας ανθρώπων, ενώσεων, κοινοτήτων, περιοχών, εθνών να αισθάνονται, να σκέπτονται, να θέλουν και να δρουν με τον δικό τους τρόπο, και ο τρόπος αυτός είναι πάντα το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής εξέλιξης.
Υποκλινόμαστε, λοιπόν, στην παράδοση, στην ιστορία. Ή, καλύτερα, τις αναγνωρίζουμε όχι γιατί μας παρουσιάζονται σαν αφηρημένα εμπόδια που σχηματίστηκαν μεταφυσικά, νομικά και πολιτικά από τους σοφούς δασκάλους και ερμηνευτές του παρελθόντος, αλλά μόνο γιατί έχουν περάσει πραγματικά στο αίμα και στη σάρκα, στις αληθινές σκέψεις και τη θέληση των σημερινών λαών".
Μιχαήλ Μπακούνιν
--------------------------------------------------------------------------------
Ο Μπελογιάννης στάλθηκε στην Ελλάδα για να φερει το Σοσιαλισμό, ή, την ειρήνη και την Δημοκρατία?. Προφανως για το δευτερο. Η ηγεσία του ΚΚΕ προβάλλει την άποψη τώρα ότι "το ΚΚΕ ήταν κάτω από ξένη σημαία", γιατι - λέει- δεν έθετε ως πρώτο ζήτημα το Σοσιαλισμό .. Επομένως ο Μπελογιάννης ηταν οπορτουνιστης γιατί πάλευε κάτω από ξένη σημαία!.
---------------------------------------------------------------------------------
Ασυλια σε τραπεζιτες και στελεχη του Δημοσιου. Δεν θα μπορει να παρεμβαινει ο εισαγγελεας, με νομο που προωθει η κυβερνηση. Αλλιως δεν υπογραφουν για αναδιαθρωση δανειων η τη διαγραφη των χρεων. Μηνυτηρια αναφορα εναντιον τους θα μπορει να υποβαλλει μονο ο διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδας και ο γενικος επιθεωρητης Δημοσιας Διοικησης.
--------------------------------------------------------------------------------------
Μειώνονται 30% οι κυριες συνταξεις με το νέο συστημα υπολογισμου.
-------------------------------------------------------------------------------
Οι λαοι δεν γιορταζουν, αγωνιζονται κατά της ΕΕ. Διαδηλωσεις με συνθημα «Εξοδος από ευρω και ΕΕ» την Τριτη 28 Μαρτιου σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, ΕΕΚ, Λαϊκή Ενότητα, ΟΚΔΕ, OΝΡΑ-Ανασύνθεση
-------------------------------------------------------------------------------------
Οι δυναστες του λαου μας απαιτουν ότι εχει απομεινει από τα λαικα και εργατικα δικαιωματα και κατακτησεις. Οι ιμπεριαλιστικοι εκβιασμοι κλιμακωνονται. Πληρης συμμορφωση και υποταγη κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις ιμπεριλιστικες προσταγες.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΕΟΠΥΥ. Παυση πληρωμων για τη μεταφορα ασθενων νευροπαθων στα Γιαννενα. Παιζουν με τη ζωη δεκαδων Ηπειρωτων. Σε απογνωση πολλα ατομα με νευρικη ανεπαρκεια, αφου οι συμβεβλημενοι ταξιτζιδες εχουν να πληρωθουν 4 μηνες.
-----------------------------------------------------------------------------------
Φυλακή Νιγρίτας, τώρα. Με παίρνει γυναίκα πελάτη μου κρατουμένου, τρομοκρατημένη, και μου λέει ότι ο ένας από τους 4 κρατουμένους στο κελί του συζύγου της, ο οποίος τα 'χε παίξει καιρό τώρα, μίλαγε με τα τζάμια και τους τοίχους έβριζε τα κρεβάτια κλπ. (χωρίς η φυλακή να τον οδηγεί όπως θα 'πρεπε σε Νοσοκομείο), έχει (πάλι) αυτοτραυματιστεί, αίματα πετάγονται παντού, κανείς δεν ακούει. Το 'χει χάσει λέει σε τέτοιο βαθμό που φοβούνται μην τους σφάξει με τα σπασμένα τζάμια. Προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο στη φυλακή, αλλά δεν απαντά κανείς. Αναρωτιέμαι. ΕΣΤΩ. Έναν φύλακα που ν' απαντά για κάτι επείγον δεν βρίσκει κανείς σε μια φυλακή μ' εκατοντάδες κρατουμένους;
------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ήταν μόνον που η ΕΡΤ έμπλεξε τον Καμμένο με τον Αβερωφ, είναι που ονόμασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη... Κώστα Μητσοτακη, είναι που προήγαγε την Ελληνική Αστυνομία σε Εθνική Αστυνομία, είναι που μπέρδεψε τα Phantoms με τα F-16, τους τύπους των ελικοπτέρων και των αρμάτων μάχης και σε κάποια στιγμή αντί να πει Δημοκρατία έκανε το επικό σαρδάμ και την είπε... δημοπραςία. Κατά τα άλλα μια χαρά.
Σε μια γκάφα άνευ προηγουμένου υπέπεσε ο εκφωνητής της ΕΡΤ, Αντώνης Πυλιάρος, κατά τη διάρκεια της περιγραφής της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Τι έκανε; Είπε πως υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είναι ο Πάνος Καμμένος, αλλά ο Ευάγγελος Αβέρωφ! "Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όρθιο και αγέρωχο να παρακολουθεί την παρέλαση. Δεξιά του ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ" ανέφερε χαρακτηριστικά.
---------------------------------------------------------------------------------
Το ανθρωπόμορφο κτήνος... πήγε να συναντήσει τις 72 παρθένες! Στο διάβολο!
Διοικητής στην Jabhat Tahreer AlSham (τώρα AlNusra) τρομοκρατης Nizar Sattouf σκοτώθηκε από τον Συριακο Αραβικο Στρατο στην περιοχή του Qamhaneh στη Χάμα της Συρίας .
------------------------------------------------------------------------------
Εκεί στη "ιμπεριαλιστική αριστερά", βλέπετε, ακούτε, διαβάζετε, ή σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Ενας άλλος «μέτριοπαθης» επικεφαλης και «Λευκό Κράνος» ψεύτικος νεκρος. Στη Νταράα, στη νότια Συρία.
-----------------------------------------------------------------------------------
«Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι... σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».
Γιάννης Σκαρίμπας – «Το ’21 και η αλήθεια»
------------------------------------------------------------------------------------
"ΚΥΠΡΟΣ ΕΣ ΑΕΙ ΕΛΛΑΣ" Κοντα στα κελαδηματα των αηδονιων τα τοσα
Ακουστε κ'ενα πουλι που ειναι τραυλο στη γλωσσα Και μην βλεπεται αν δεν μπορει σωστα να κελαδηση Δεν ηπιε απο την Κασταλια την ξακουσμενη Βρυση.
Οταν ο Βασιλης Μιχαηλιδης, ο μεγας αυτος Ελληνας της Κυπρου Ποιητης εξυμνουσε τον Αρχιεπισκοπο Κυπριανο, που με 476 προεστους απαγχονιστηκαν απο τους Τουρκους την 9 Ιουλιου του 1821 το επραττε με εναν και μοναδικο γνωμονα. Να μεταφερει και στις καινουργιες γενεες την προσφορα της Κυπρου στον Αγωνα του 21'. "Η ρωμιοσυνη εν φυλη", και το ποιο πανω ποιημα γραφτηκαν την εποχη της Αγγλοκρατιας, περι τα τελη του 18ου αιωνα, εξηντα χρονια μετα την... εναρξη της Επαναστασης. Ο Βασιλης Μιχαηλιδης προτιμουσε την Κυπριακη διαλεκτο στα συγγραμματα του δια τον απλουστατο λογο δεν γνωριζε παρα πολυ καλα την καθαρευουσα η ακομα και την απλη. "Δεν ηπιε απο την Κασταλια την ξακουσμενη Βρυση". Ακομα περιμενουμε να πιουμε απο την "Κασταλια", την αιωνια μανα Ελλαδα. "Ακουστε και ενα πουλι που ειναι τραυλο στη γλωσσα". Εδω ο μεγας ποιητης εννοει τον Ελληνα της Κυπρου με την διαλεκτο του. Μια διαλεκτο που ξεπερναει τα ορια του χρονου και της ιστοριας, αλλα και μια διαλεκτο που που ειναι χαστουκι στην συνειδηση εκεινων που ξεχωρισαν την Κυπρο απο την Μητερα.
Οταν ο Τουρκος πασας απειλει τον Αρχιεπισκοπο Κυπριανο το 1821 οτι θα ξεπαστρεψει και θα κρεμμασει τους Ρωμιους ολους. Ο ποιητης το 1881 του απανταει.
"Η Ρωμιοσυνη εν φυλη συνοτζιαιρη του κοσμου, κανενας δεν εβρεθηκε για την ι-ξειληψη, κανενας, γιατι σιεπει την που ταψη ο Θεος μου. Η Ρωμιοσυνη εννα χαθει οντας ο κοσμος λειψη." Επιλογος της πιστεως! Η Ρωμιοσυνη εχει την ιδια ηλικια με την δημιουργια του κοσμου. Κανενας δεν μπορεσε να την αφανισει. Κανενας γιατι την σκεπαζει και την προσεχει ο ΥΨΙΣΤΟΣ. Η Ρωμιοσυνη θα χαθει οταν τελειωσει ο κοσμος ολος.
Χρονια πολλα αδελφια! Το εθνος σημερα γιορταζει. Ντυστε την Ελληνικη Γη στα Γαλανολευκα! Και εαν υπαρχουν οι Δειλοι που ξεχασαν, Βροντοφωναξτε Ελληνες! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ! και για μας στην Μεγαλονησο Κυπρο βροντοφωναζουμε για μια ακομα φορα ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ!
Απόσπασμα από την "9η Ιουλίου 1821" του Βασίλη Μιχαηλίδη εδώ μέσω του άλμπουμ ''Το ενωτικό ιδεώδες στην Κύπρο''
Ανδρέας Ζάκος: "Τιμη και δοξα σ'αυτους που ΕΠΕΣΑΝ για την Ελλαδα! Τιμη και Δοξα και σ'αυτους που περιμενουν με την σειρα τους να ΠΕΣΟΥΝ!"
----------------------------------------------------------------------------------
ΗΜΑΡΤΟΝ! Με αντάλλαγματα τις έμφυλες ταυτότητες, τη στήριξη των μνημονίων, την "παγκόσμια παπική εκκλησία", το 50% των κονδυλίων για τους μετανάστες και σια... Συμφωνία για ΔΩΡΕΑΝ προβολή της Εκκλησίας στο Μετρό...
Απόφαση για στενότερη συνεργασία μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ. Όπως αποφασίστηκε, η ΣΤΑΣΥ θα προσφέρει άνευ ανταλλάγματος προβολή του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας στους σταθμούς του Μετρό. Συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2017, θα προβάλλεται, χωρίς κόστος, βίντεο της Εκκλησίας στις οθόνες των σταθμών των γραμμών 1, 2 και 3 του Μετρό. Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα θα διατεθεί δωρεάν χώρος στα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών όλων των γραμμών για ανάρτηση αφίσας με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του έργου που επιτελεί η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας.
----------------------------------------------------------------------------------
Ο Παύλος βρήκε σπίτι κι έχει ήδη πολλές προτάσεις για δουλειά!
24/03/17 22:08
Από Stefanos Xenakis
Ο Παύλος βρήκε σπίτι κι έχει ήδη πολλές προτάσεις για δουλειά χάρις στην συγκλονιστική κινητοποίηση όλων σας. Από χθες μένει στο σπίτι ενός Ανθρώπου (με Α κεφαλαίο) του Kostas Kapa που ατύχησε τον τελευταίο χρόνο και πλέον ο Παύλος είναι η καινούργια του οικογένεια.
Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους σαν τον Παύλο που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ο Θεός ή σε ό,τι πιστεύει καθένας είπε να κοιτάμε την ψυχή του άλλου κι όχι το διαβατήριό του. Έτσι και χθες όλοι μαζί κοιτάξαμε την αγνή ψυχή αυτού του ανθρώπου όπως αποτυπώνεται στα δυο πονεμένα του ματάκια. Έλαβα πάνω από 100 μηνύματα στο inbox από ανθρώπους που ζητούσαν το κινητό του Παύλου για να βοηθήσουν. (συγχωρέστε με εάν δεν πρόλαβα να απαντήσω σε όλα ακόμα) Τα συγκινητικότερα ήταν ανέργων συνανθρώπων μας που θέλησαν να μοιραστούν το υστέρημά τους για να βοηθήσουν.
Ο παράδεισος είναι εδώ. Είναι ο άγνωστος που περιμένει μια καλημέρα, ο περιπτεράς που περιμένει ένα ευχαριστώ, το ζωάκι που περιμένει ένα χάδι, ακόμα και το άδειο πλαστικό μπουκάλι που περιμένει κάποιον να το βάλει ξανά σπίτι του, στον μπλε κάδο. Το να δίνεις είναι ευλογία. Το ζήσαμε όλοι χθες. Κάποιοι μου είπαν ότι ο Παύλος ήταν τυχερός που τον βρήκα. Πιο τυχερός είμαι εγώ που με βρήκε και με ευλόγησε να ζήσω αυτό που έζησα χθες.
Η αρχική ανάρτηση με τις χιλιάδες κοινοποιήσεις που έδωσε ελπίδα στον Παύλο:
Stefanos Xenakis 23 Μαρτίου στις 12:18 μ.μ. Βούλα, Περιφέρεια Αττικής
τον είδα έξω από το supermarket. Η αξιοπρέπειά του μου κίνησε την περιέργεια. Τον ρώτησα τι μπορούσα να του αγοράσω για να φάει και μου είπε ταπεινά μια τυρόπιτα παρακαλώ. Βγαίνοντας πιάσαμε την κουβέντα. Ζήτησα άδεια για να τον φωτογραφίσω. Λέγεται κος Παύλος, δεν έχει οικογένεια, κατέληξε άνεργος και τα βράδια κοιμάται στο Ελληνικό στο παλιό Αεροδρόμιο όπου οι φύλακες κάνουν τα στραβά μάτια και το επιτρέπουν. Μου είπε ότι έχει κάνει όλες τις δουλειές, από υπάλληλος γραφείου μέχρι και οικοδομή. Όποιος από εσάς έχει κάποια απασχόληση για τον Κο Παύλο (το Κ με κεφαλαίο) ας επικοινωνήσει μαζί μου στο inbox να του δώσω το κινητό του. Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της..
---------------------------------------------------------------------------------------
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ... ΣΕΚ, ΚΕΕΡΦΑ, Δικτυο Σπαρτακος, και Cia
1821... Ο φασίστας Κολοκοτρώνης, με μια χούφτα ακροδεξιούς και ρατσιστές, έδιωξαν τους πολιτισμένους μεμέτηδες... Περισσότερα: ιμπεριαλιστική "αριστερά", αλλά και για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας
--------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα 24/3/2017: Η κηδεία του 17-χρονου Mohammad Hattab, ο οποίος έφτασε στο στρατόπεδο Jalazone, στη Ραμάλα. Σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις τρομοκρατίας (itf) Μοχάμεντ Αουάντ ελευθερος και αγάπη για την Παλαιστίνη
------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, 24 Mάρτη 1999, η έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία... Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας...
Αυτή η αφίσα που ευχαριστεί τους ΝΑΤΟϊκούς ηγέτες για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας βρίσκεται σε όλα τα γραφεία της Πρίστινα. Εδώ συνοδεύεται από τη μις Αλβανία...
- NATO - Ιδού το έγκλημα! Με δυο αποφάσεις, μια τον Αύγουστο του '96 και μια τον Αύγουστο του '97, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκαζετη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου και καλούσε τον ΓΓ του ΟΗΕ και όλα τα έθνη να βρουν τρόπους κατάργησης των συγκεκριμένων όπλων! Ιδού το έγκλημα! Ιδού η αλήθεια!
Γνώριζαν τα πάντα! Και γνώριζαν οι πάντες! Από τον Κλίντον και τον τότε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα μέχρι τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Ανάν. Μέχρι και τον τελευταίο που συνέπραξε στο βομβαρδισμό κατά των Βαλκανίων όλοι γνώριζαν! Οσοι βομβάρδισαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο τη Γιουγκοσλαβία, ήξεραν ότι βομβαρδίζουν με μια ουσία απαγορευμένη, ήξεραν ότι βομβάρδιζαν με μια ουσία που προκαλεί καρκίνο, ήξεραν ότι βομβαρδίζουν με όπλα που προκαλούν γενοκτονία! Ήξεραν ότι τα όπλα τους θα έχουν απροσδιόριστες αρνητικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τώρα και το μέλλον!
--------------------------------------------------------------------------------
Ο πιο αγνός και αδικημένος ΗΡΩΑΣ της Επανάστασης... «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος»!
Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ο αποκληθείς «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος», ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε στη «ψάθα», ως γνωστόν, επαιτών στα σοκάκια του Πειραιώς. Η αρμόδια Αρχή, μάλιστα, η οποία χορηγούσε τα πόστα στους επαίτες (ήταν τόσοι πολλοί που ζητιάνευαν μόνο μια ημέρα της εβδομάδας) είχε ορίσει για τον ήρωα-επαίτη μια θέση κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η Εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή.
Ήταν δε τόση η ένδειά του, σχεδόν τυφλού, πλέον στρατηγού (η πατρίς δεν του είχε χορηγήσει σύνταξη), ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του. Η περιπέτεια του ήρωα έφτασε στα αφτιά πρέσβη Μεγάλης Δυνάμεως, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του. Έτσι κάποια στιγμή, απεσταλμένος της πρεσβείας, βρέθηκε στο «πόστο» όπου επαιτούσε ο οπλαρχηγός. Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο, μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι. «Τι κάνετε στρατηγέ;» ρώτησε ο απεσταλμένος. «Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα», απάντησε περήφανα ο ήρωας. «Μα εδώ την απολαμβάνετε, καθισμένος στο δρόμο;» επέμεινε ο ξένος. «Η πατρίδα μού έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος», αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς. Υπερηφάνια κάτι που έχουνε ξεχάσει μερικοί, αλλά υπήρξαν κάποιοι να μας θυμίζουν από ποιούς καταγόμαστε.
Ένας από τους πιο γνωστούς και γενναίους ήρωες του 1821 ήταν αναμφίβολα ο Νικηταράς, γνωστός ως «Τουρκοφάγος». Τίμιος και ανιδιοτελής, από την αρχή της επανάστασης βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή στο πλευρό του θείου του, Κολοκοτρώνη. Στη μάχη στα Δερβενάκια μάλιστα η ορμητικότητα του ήταν τόσο μεγάλη που έσπασε τρία σπαθιά ενώ το τέταρτο κόλλησε στο χέρι του, καθώς έπαθε αγκύλωση και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να ανοίξει. Σ’ αυτήν τη μάχη του κόλλησαν το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος», διότι όπως τον αντίκρυσαν μέσα στα αίματα, έμοιαζε με σαρκοφάγο ζώο. Όταν τελείωσε η μάχη, οι πολεμιστές άρχισαν να μοιράζουν τα λάφυρα. Αναζήτησαν τον στρατηγό τους, τον Νικηταρά. Αυτός είχε αποτραβηχτεί να ξεκουραστεί. Τον ρώτησαν τι θέλει κι αυτός τους είπε: «Δεν θέλω τίποτα. Θέλω να δω την πατρίδα μου λεύτερη». Με το ζόρι του χάρισαν ένα άλογο μεγαλόσωμο και ένα σπαθί.
Ωστόσο, μετά την απελευθέρωση άρχισαν οι περιπέτειες του. Συνελήφθη δύο φορές και το 1839 φυλακίστηκε μετά από κατηγορία για συμμετοχή σε συνωμοσία κατά του βασιλιά Όθωνα. Τα βασανιστήρια που πέρασε στη φυλακή ήταν φρικτά. Όταν πια αποφυλακίστηκε η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγο αργότερα στις 25 Σεπτεμβρίου 1849, πάμφτωχος, τυφλός και λησμονημένος.
Οι άθλιες συνθήκες κράτησης προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Η υπερβολική υγρασία στο κελί, η απαγόρευση κάθε επικοινωνίας, οι καθημερινοί ξυλοδαρμοί από τους δεσμοφύλακες και η πεισματώδης άρνηση του Βαυαρού γιατρού να δώσει άδεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο, «κατάφεραν» να τον κλονίσουν όσο καμιά μάχη εναντίον των Τούρκων.
Η δίκη του έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 1840. Το δικαστήριο τον αθώωσε, αλλά ο Οθωνας διέταξε τον εγκλεισμό του στις φυλακές της Αίγινας. Τελικά έπειτα από 14 μήνες του απένειμε χάρη. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1841 ο Νικηταράς επέστρεψε στο φτωχικό του σπίτι στον Πειραιά. Ωστόσο, το δράμα του δεν είχε κορυφωθεί ακόμα. Η επιστροφή του προκάλεσε τέτοια συναισθηματική φόρτιση στη μικρότερή του κόρη, ώστε αυτή έχασε τα λογικά της. Η νέα δυστυχία του έδωσε τη «χαριστική βολή». Η κακή του ψυχολογική κατάσταση επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την υγεία του. Σιγά-σιγά άρχισε να χάνει την όρασή του και λίγο πριν πεθάνει τυφλώθηκε τελείως. Τα ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου 1849 ο «Τουρκοφάγος» απεβίωσε. Αρχικά ετάφη δίπλα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ωστόσο, φαίνεται πως ο θάνατος της γυναίκας και των παιδιών του και η έλλειψη στενών συγγενών και άμεσων απογόνων στάθηκε αφορμή να μην ενδιαφερθεί κανένας και έκτοτε αγνοείται ο τάφος.
Τη στιγμή που χώρες με σαφώς μικρότερη στρατιωτική ιστορία απ’ αυτή της Ελλάδας «χτενίζουν» τα πέρατα της οικουμένης για να ανακαλύψουν οστά στρατιωτών τους, να τα επαναφέρουν στην πατρίδα και να τα ενταφιάσουν με τις πρέπουσες τιμές, η χώρα μας αγνοεί την τύχη των οστών των πολεμιστών εκείνων που χάρη στην προσωπική του θυσία της επέτρεψαν να συνεχίσει την ιστορική της πορεία.
-----------------------------------------------------------------------------------
«Bιετ Κώστας» Σαραντίδης - Ο Έλληνας αντάρτης «Βιετμίνχ» που πολέμησε με το Λαϊκό Στρατό στο Βιετνάμ
Ο Κώστας Σαραντίδης σαλονικιός, από μια φτωχή λαϊκή οικογένεια της Τούμπας, αγράμματος, μόλις που είχε τελειώσει την τετάρτη δημοτικού, και προσπαθούσε να επιβιώσει όπως όλοι. Πουλούσε τσιγαρόχαρτα στη μαύρη αγορά, ώσπου τον έπιασαν οι Γερμανοί κι στάλθηκε πεζή για τη Γερμανία με ένα... μπουλούκι 300 ανδρών, σε ηλικία 16 ετών. Έκτοτε, η ζωή του είναι μια μικρή Οδύσσεια. Από τα Τάγματα Εργασίας των Γερμανών το 1943 στην κεντρική Ευρώπη, βρέθηκε λεγεωνάριος της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Αλγερία κι έπειτα στην Ινδοκίνα. Αυτομόλησε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο «Βιετμίνχ», πολέμησε με το Λαϊκό Στρατό κι έζησε στο Βιετνάμ για είκοσι χρόνια.
Το πορτραίτο ενός ασυνήθιστου ανθρώπου, του Κώστα Σαραντίδη / Nguyen Van Lap από τη Θεσσαλονίκη
Συνελήφθη από τους Γερμανούς το 1943 σε ηλικία 17 ετών και στάλθηκε με ένα μπουλούκι αιχμαλώτων πεζός στη Γερμανία για αναγκαστική εργασία. Καθ οδόν, βοήθησε μια γερμανική φάλαγγα που τον πήρε μαζί της μέχρι τη Βιέννη και ντυμένος γερμανός, έβγαλε πάνω από ένα χρόνο μέσα στα τραίνα και τους σταθμούς, μπρος πίσω, παρασταίνοντας τον γερμανό.
Με τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας και το τέλος του πολέμου ο Κώστας κατέφυγε στην Ιταλία. Μη έχοντας τρόπο εκείνη την εποχή να γυρίσει στην Ελλάδα, και ανίδεος, στρατολογήθηκε στη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και εκπαιδεύτηκε στην Αλγερία όπου υπέστη όλα τα απερίγραπτα καψόνια ώσπου η Λεγεώνα στάλθηκε στην Ινδοκίνα για να εξασφαλίσει τα γαλλικά συμφέροντα. Συμμετείχε στις κτηνωδίες εναντίον των βιετναμέζων στον πόλεμο της Ινδοκίνας ώσπου πήρε επαφή με τους Βιετμίνχ μέσω μιας κατασκόπου που εμφανιζόταν σαν ερωμένη του λοχαγού του και αυτομόλησε μια νύχτα σ αυτούς παίρνοντας μαζί του 26 βιετναμέζους αιχμαλώτους και οπλισμό. Πολέμησε και ανδραγάθησε στις τάξεις του Λαϊκού Στρατού στο κεντρικό και νότιο Βιετνάμ επί 9 χρόνια, μέχρι τη νίκη του 1954, μεταξύ των άλλων υπήρξε Υπεύθυνος του Στρατοπέδου Αιχμαλώτων Πολέμου.
Στη συνέχεια δούλεψε στο βόρειο Βιετνάμ σε διάφορες υπηρεσίες (τυπογραφείο, ορυχεία, σινεμά όπου έπαιξε το ρόλο του κακού δυτικού σε πατριωτικές ταινίες) μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1965 με την δεύτερη βιετναμέζα γυναίκα του και τα 4 παιδιά τους, αφού η πρώτη του βιετναμέζα γυναίκα είχε υποστεί τις σκληρές συνέπειες της βιετναμικής μορφωτικής επανασύστασης («αγροτικής μεταρρύθμισης»)
Κατάφερε μέσα σε μεγάλες δυσκολίες να επιβιώσει στην Ελλάδα και αγωνίζεται μέχρι σήμερα για να βοηθήσει το Βιετνάμ του οποίου υπήρξε επίτιμος Πρόξενος στην Ελλάδα. Είναι ο ιδρυτής του Συνδέσμου Ελληνοβιετναμικής Φιλίας στην Αθήνα. Πρόσφατα του απενεμήθη τιμής ένεκεν η βιετναμική ιθαγένεια. Προσκεκλημένος κατ επανάληψιν του Προέδρου της Δημοκρατίας του Βιετνάμ και του Στρατού, ο Κώστας είναι μια θρυλική προσωπικότητα στο Βιετνάμ, έχει τιμηθεί με ανώτατες διακρίσεις, η τηλεόραση της χώρας παρουσιάζει συχνά συνεντεύξεις και ρεπορτάζ των επισκέψεών του, κοντολογίς ένας εθνικός ήρωας. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην αρωγή των θυμάτων του «πορτοκαλιάς ουσίας» (facteur orange) δηλ. τις βόμβες διοξίνης που έριξαν οι αμερικανοί στο Βιετνάμ και που προκαλεί ακόμα και σήμερα γεννήσεις παραμορφωμένων παιδιών (5 εκ. θύματα μέχρι στιγμής).
Τιμητική εκδήλωση και παρουσίαση της ταινίας «BIET ΚΩΣΤΑΣ» του Γιάννη Τριτσιμπίδα, του Έλληνα που έγινε μύθος στα βουνά του Βιετνάμ , παρουσία της Πρέσβειρας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετναμ στην Ελλάδα TRAN THI HA PHUONG και του "πρωταγωνιστή" της Κώστα Σαραντίδη. Δευτέρα 27 Μαρτίου 19.00 ΑΛΚΥΟΝΙΣnew star art cinema. Ομιλητες: THI HA PHUONG, Πρέσβης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ Κώστας Σαραντίδης, ΒΙΕΤ ΚΩΣΤΑΣ Γιάννης Τριτσιμπίδας, Σκηνοθέτης ,Δημιουργός της ταινίας Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Καλλιτεχνικός διευθυντής NEW STAR ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΛΚΥΟΝΙΣnew star art cinema Ιουλιανού 42 -46 Αθήνα Τηλ. 2108220008
«Δεν μετάνιωσα ποτέ για τίποτα. Θεώρησα ότι σαν Έλληνας έκανα το καθήκον μου. Αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω για τη δική μου χώρα, το έκανα για μια άλλη που την ένιωσα πατρίδα μου», εξομολογείται ο Κώστας Σαραντίδης.
------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ Σ΄'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ !
Από το νοσοκομείο βρέθηκε στα κρατητήρια Ηρακλείου και από εκεί, ξανά στο νοσοκομείο. Ο λόγος για έναν 60χρονο καρκινοπαθή σε άσχημη κατάσταση, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς διότι σε βάρος του εκκρεμούσε οφειλή ύψους 2.000 ευρώ, μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία για τον κ. Νίκο, ο οποίος έμεινε δύο ημέρες στα κρατητήρια, αλλά μεγάλη και η αγωνία της οικογένειάς του που έδωσε μάχη για τη συγκέντρωση χρημάτων.
Στο πλευρό του η σύζυγος του, η οποία ξέσπασε για την αντιμετώπιση του κράτος σε έναν οφειλέτη καρκινοπαθή ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπείες και με μοναδικό οικονομικό πόρο ζωής την αναπηρική σύνταξη.
Όπως υποστηρίζει ο 60χρονος, καταδικάστηκε ερήμην και χωρίς να γνωρίζει για το χρέος των 2.000 ευρώ, με συνέπεια να βρεθεί στα κρατητήρια. Όπως αναφέρει, μέχρι το 2009 ζούσε σε ένα τροχόσπιτο στη Βιομηχανική περιοχή, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει με τη σύζυγό του, σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς ρεύμα και φως στη περιοχή της Φορτέτσας.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Ecuador necesita nuestro apoyo
Queridos Compañeros/as:

Hagamos efectiva nuestra solidaridad con Lenín Moreno, candidato de la Alianza País en Ecuador que dará continuidad al profundo proceso de cambio iniciado por Rafael Correa.

La derecha arrecia y nos jugamos todo en la segunda vuelta el 2 de abril.

Desde ahora les pedimos que trabajen en las redes sociales, manifiestos, artículos, declaraciones etc., para contrarrestar la campaña mediática que pretende imponer la derecha y el imperio con la
candidatura de Guillermo Lasso.

Enviar su apoyo a Lenin Moreno: leninmorenotodo35@gmail.com

Trabajar en Redes Sociales con las etiquetas: #Ecuador #LeninMoreno

Por favor difundir y replicar :

LENÍN ES EL FUTURO DEL ECUADOR. Carta a los amigos revolucionarios del mundo
http://cubaendefensadelahumanidad.blogspot.com/2017/03/lenin-es-el-futuro-del-ecuador-carta.html

Saludos,

e-h είπε...

Ο Ισημερινός χρειάζεται την υποστήριξή μας
Αγαπητοί συμπολίτες / τισες:

Κάντε αποτελεσματική την αλληλεγγύη σας στον Λένιν Μορένο, υποψήφιο της Alianza País στον Ισημερινό που θα συνεχίσει τη βαθιά διαδικασία της αλλαγής που ξεκίνησε από τον Rafael Correa.

Δικαίωμα μαίνεται και παίξαμε όλοι στο δεύτερο γύρο στις 2 Απριλίου.

Τώρα ζητήστε να εργαστειτε σε κοινωνικά δίκτυα, μανιφέστα, άρθρα, δηλώσεις κ.λπ., για να αντιμετωπιστει η εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που επιδιώκει να επιβάλει το δικαίωμα της αυτοκρατορίας με του
Guillermo Lasso υποψηφιότητα.

Στείλτε την υποστήριξή σας για τον Λένιν Μορένο: leninmorenotodo35@gmail.com

Κοινωνικά Δίκτυα συνεργαστειτε με Ετικέτες: #Ecuador #LeninMoreno

Παρακαλείστε να διαδώσετε και να αναπαράγετε:

Λένιν ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του Ισημερινού. Επιστολή προς τον κόσμο και τους επαναστατικούς φίλους
http://cubaendefensadelahumanidad.blogspot.com/2017/03/lenin-es-el-futuro-del-ecuador-carta.html

Με εκτίμηση,