Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Δευτερα 27 Μαρτιου 2017


Για το Μουσειο Μπελογιαννη στην Αμαλιαδα του Νομου Ηλειας
Υπάρχουν ρητορικές ερωτήσεις, οπως ποιο αριστερό κόμμα θα νομιμοποιησει τη σημερινη αθλιοτητα Τσιπρα! Ολοι ξερουν πως ο Κουτσουμπας θα ειναι πρωτος πρωτος. Υπάρχουν κι αληθινες αποριες: Οταν ο Τσιπρας εκανε την ιδια αθλιοτητα στην Καισαριανη το ΚΚΕ και ο, ελεγχόμενος από αυτό, δήμος της πόλης ΟΡΘΟΤΑΤΑ είχαν αρνηθεί να νομιμοποιησουν τη φιεστα. Ο Δημος μαλιστα με απόφαση του ΔΣ που την κατήγγειλε. Γιατί αυτή η αλλαγη; η απορία ειλικρινης...
---------------------------------------------------------------------------------------
Η διεθνής δημοσιογραφική πορνεία μεταστράφηκε... σε λίγο θα δούμε και τις εγχώριες δημοσιογραφικές πόρνες, λες και δεν συνέβη ποτέ και τίποτα!
Όπως αλλάζουν οι άνεμοι, έτσι και τα "έγκυρα ΜΜΕ"... Για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια μας βομβαρδίζουν: "οι δυνάμεις του Άσαντ"... "οι δυνάμεις του Άσαντ"... "οι δυνάμεις του Άσαντ"... "οι δυνάμεις του Άσαντ"... "οι δυνάμεις του καθεστώτος"... και... "Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός"... "Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός"... "Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός"... δηλαδή οι φονιάδες μισθοφόροι, τα ανθρωπόμορφα κτήνη που θα "εκδημοκράτιζαν" το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ..." (η αγαπημένη φράση της "αριστερής" ΄Αυγής΄, της Δούρου και του Koτζια, που τη διαδέχθηκε στο τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ).
-----------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου: Η ρήξη με την προσέγγιση του Όσλο είναι απαραίτητη
Η Γενική Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κατέληξε στο συμπέρασμα σε τακτική συνεδρίασή του, που ονομάστηκε προς τιμήν των δύο μαρτύρων, Omar Nayef Zayed και Ferial Νασράλα. Η συνεδρία αξιολόγησε τις συνολικές τρέχουσες εξελίξεις στον παλαιστινιακό, αραβικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, συζητώντας διεξοδικά και σε βάθος τα διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Η συνάντηση συνέπεσε με την ηρωική αντιπαράθεση που διεξάγεται από τον επαναστατικό πνευματικό μάρτυρα, Βασίλειος αλ-Araj, κατά ΦΟΡΕΣ του σιωνιστικού εχθρού. Ο αγώνας του στάθηκε ως επιβεβαίωση ότι η φλόγα των εγκαυμάτων στην εξέγερση και θα παραμείνει σταθερή, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερους επαναστάτες για να συνεχίσουν την πορεία των μαρτύρων και των επαναστατών οι οποίοι έχουν γεμίσει τις τάξεις του παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα από την πρώτη αναμέτρηση του σιωνιστική εισβολή της Παλαιστίνης. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνέπεσε επίσης με την 49η επέτειο της μάχης της Karameh, στην οποία η βούληση των παλαιστινιων ανταρτών και της Ιορδανίας Αραβες στρατιώτες στην αντιμετώπιση του σιωνιστικού στρατού με τις ισχυρότερες δυναμεις, και πιο εξελιγμένα όπλα επιβεβαίωσε τη δυνατότητα επίτευξης νίκη επί αυτού του εχθρού ως ρεαλιστική δυνατότητα κατά την ανάλυση των διαθέσιμων συνθήκες με αντικειμενικότητα.
Το Μέτωπο θα εργαστεί επίσης για την ενίσχυση των σχέσεων και συμμαχιών με τις αραβικές εθνικές και δημοκρατικές δυνάμεις και κόμματα, τη βελτίωση της σχέσης με τους οργανισμούς αυτούς για την εξυπηρέτηση των στόχων του παλαιστινιακού λαού και του αραβικού έθνους για την απελευθέρωση, χειραφέτηση, την πρόοδο και την ενότητα. Εμείς επισης παροτρύνουμε στην επέκταση του κινήματος και δεσμεύομαστε να εργαστούμε για να υποστηρίξουμε για να κερδίσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη για την υποστήριξη της δικαιοσύνης του αγώνα μας, μέσα από την ενίσχυση των δεσμών μας με τις χώρες, προοδευτικές δυνάμεις και τα κόμματα που ξεχωρίζουν για τη δικαιοσύνη, την απελευθέρωση και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση. Ζήτω η πάλη του λαού μας, για την πορεία της απελευθέρωσης, την επιστροφή και αυτοδιάθεση. Δόξα στους μάρτυρες, ελευθερία των κρατουμένων και νίκη για τους ανθρώπους μας, τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους.
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
26 Μάρτιος 2017
http://pflp.ps/english/2017/03/26/statement-of-the-central-committee-of-the-pflp-sharp-break-with-the-oslo-approach-necessary/
-----------------------------------------------------------------------------------
Το σιριαλ ''η Ρωσία-φταιει-για-ολα ''συνεχιζεται
Από τον George Ades:
" το ΝΑΤΟ ζηταει εξηγήσεις γιατί η Μόσχα έχει εγκαταστησει πυραύλους σε ρωσικό έδαφος στον θύλακα του Καλίνινγκραντ. Τι να πουμε ;
Γιατι οι ΗΠΑ εχουν αγκαταστησει πυραύλους στο κατώφλι της Ρωσίας??Ω, ναι, ξέχασα. Η Ρωσία είναι ο "εισβολέας" που προσπαθεί να επεκτανει το έδαφός του και το ΝΑΤΟ είναι μια ειρηνική, αμυντική και αγγελικη συμμαχία. *Είναι θλιβερό, υπάρχουν ακόμα χρησιμοι ηλιθιοι που τα πιστευουνε αυτα."
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ. Οι Εγκαταστάσεις Hotspot εντός στρατοπέδων συνεπάγονται κινδύνους για την εθνική ασφάλεια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Ε.ΠΑ.Μ. εκφράζει έντονα τις ανησυχίες του για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και δει όταν αυτά φτιάχνονται μέσα σε στρατόπεδα. Την 1 Μαρτίου εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η άδεια δόμησης «Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης» εντός του Στρατοπέδου «Καπετάν Λαζαρής», έκτασης 72.000,17m2, στη Νήσο Κω, και μάλιστα με σύμβαση κατεπείγουσας αποπεράτωσης εντός 40 ημερών. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα αγνώστου συνολικού αριθμού κλειστά hotspot που προβλέπονται να δημιουργηθούν!
Το καθεστώς Ερντογάν, έχοντας κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη ΒΔ Τουρκία ήδη από τον Δεκέμβρη του 2016 και μετά το πάγωμα των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και την πρόσφατη όξυνση των σχέσεων του με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, φαίνεται πως έχει περάσει στην υλοποίηση των απειλών του για αποστολή εκατομμυρίων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, όπως μαρτυρά η αύξηση των ροών τις τελευταίες μέρες. Το πρόβλημα, με όλες τις προεκτάσεις του, που επωμίζονται πρωτίστως οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σοβαρό και σαφέστατα επείγει η άμεση διαχείριση του συνεχώς διογκούμενου μεταναστευτικού ρεύματος. Όμως υπάρχουν κάποιες λεπτές, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικές παράμετροι που πρέπει να μας προβληματίσουν:
α) Γιατί για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων θα πρέπει να καταστρέφουμε τα ακριτικά στρατόπεδα άμυνας της χώρας; Πώς είναι δυνατόν να παραχωρείται στρατόπεδο εν λειτουργία και μάλιστα σε τέτοια ευαίσθητη περιοχή, τη στιγμή μάλιστα που ο Ερντογάν θέτει ευθέως θέμα αναθεώρησης συνθηκών κυριαρχίας; Κι ακόμα χειρότερα, όταν ο ίδιος ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως όπλο της αναθεωρητικής του πολιτικής τις ελεγχόμενες απ’ αυτόν προσφυγικές ροές και μας στέλνει «πεσκέσι» όλα αυτά τα πλήθη, που μέλλει να εγκλειστούν εκεί μέσα. Ποιοι θα είναι όλοι αυτοί; Ποιος μας διασφαλίζει ότι δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσά τους και πράκτορες της ΜΙΤ σε ειδική αποστολή, κατ’ αρχήν κατασκόπευσης, ή άλλου είδους αποστολές, ακόμα χειρότερες;
β) Ποιος μας διασφαλίζει ότι αυτά τα κέντρα θα λειτουργήσουν πράγματι ως «προαναχωρησιακά», δηλαδή ως χώροι προσωρινής διαμονής κι όχι ως κέντρα μακρόχρονης εγκατάστασης; Ακόμα και ο τίτλος του Φορέα χρηματοδότησης του έργου (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης) ακυρώνει την έννοια του «προαναχωρησιακού» και παραπέμπει στην μονιμοποίηση και στην εξ’ αυτής επιχειρούμενη «ένταξη». Επ’ αυτού συνηγορεί και η παραχώρηση του χώρου από το Υπ. ΕΘ.Α. για 12 χρόνια!!!!
γ) Αν στο ήδη υπερτιμημένο κοστολόγιο κατασκευής του κέντρου κράτησης (3.959.999,99 ευρώ) προστεθούν τα κόστη συντήρησης, καθαριότητας, υγιεινής, ασφάλειας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κτλ., το συνολικό «πακέτο» επιφέρει δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού συνολικού ύψους 10.074.829,006 ευρώ, μόνο για το οικονομικό έτος 2017! Ένα δυσβάσταχτο κονδύλι, που ξεπερνά τις δυνατότητες ενός πτωχευμένου, κατ’ ουσίαν, κράτους που δανείζεται με αντίτιμο την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας του και την απώλεια της εθνικής του ανεξαρτησίας, φαντάζει περισσότερο ως ποινή τιμωρίας και εξόντωσης των ιθαγενών κατοίκων, παρά ως εθελοντική προσφορά αλληλεγγύης, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση.
Το Ε.ΠΑ.Μ. τάσσεται κατά της ίδρυσης επιπλέον δομών υποδοχής και κράτησης μεταναστών στα ακριτικά νησιά, τα οποία μάλιστα, θα πρέπει να λειτουργούν ως προσωρινός σταθμός ολιγοήμερης διαμονής των μεταναστευτικών ροών.Επισημαίνει ότι αυτά τα σχέδια αποδέχονται και νομιμοποιούν τον ρόλο της Τουρκίας ως επίσημου δουλέμπορα της περιοχής, μονιμοποιούν το πρόβλημα και την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ και θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική και εθνική ασφάλεια.
Το Ε.ΠΑ.Μ. προειδοποιεί: Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας βρίσκεται υπό άμεση απειλή όσο η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο προώθησης της επεκτατικής της πολιτικής. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, μπορεί να επιλυθεί ουσιαστικά μόνο από μια πατριωτική-δημοκρατική εξουσία, εφόσον φύγουμε από την ΕΕ, καταργώντας τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου. Εφόσονεφαρμοστεί ένας εθνικός σχεδιασμός με βάση τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Εφόσον εφαρμοστεί μια εθνική πολιτική φύλαξης των συνόρων από ίδιες, κρατικές δυνάμεις. Εφόσον περιοριστεί και τεθεί υπό αυστηρό εθνικό έλεγχο η εθελοντική προσφορά και η δράση των ΜΚΟ. Εφόσον καταγγελθεί επισήμως στους Διεθνείς Οργανισμούς η Τουρκία για τις τακτικές ελέγχου των προσφυγικών ροών και την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται σαφής διάκριση μεταναστών και προσφύγων, κατά τα διεθνώς ισχύοντα, και ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών ταυτοποίησης υπό αποκλειστικά κρατικό έλεγχο. Όσοι πράγματι χρήζουν διεθνούς προστασίας, να προμηθεύονται τάχιστα τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβούν όπου θέλουν, εκτός Ελλάδος, δια της νομίμου οδού και υπό την άμεση συνδρομή και αποκλειστική εποπτεία του ΟΗΕ. Αντιθέτως, όσοι ταυτοποιηθούν, από τις ελληνικές αρχές και την Interpol, για παραβατικότητα ή συνιστούν οιωνεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να επιστρέφονται (απελαύνονται) πίσω στην Τουρκία, ή στις χώρες προέλευσής τους.
Ωστόσο, η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί να τεθεί άμεσα υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του πολεμικού ναυτικού της χώρας η θαλάσσια περιοχή μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ελληνικών νησιών, εφόσον, ως γνωστόν, το ΝΑΤΟ, που υποτίθεται ότι θα αναχαίτιζε τις ροές, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του, ενώ απ’ την άλλη, η παρουσία του σηματοδοτεί την επιχειρησιακή παραχώρηση του Αιγαίου σε εξωεθνικές δυνάμεις. Το Ε.ΠΑ.Μ. επισημαίνει: Το μεταναστευτικό απαιτεί χειρισμούς κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Λαός οφείλει να αγωνιστεί για την υπεράσπιση της πατρίδας, για την απελευθέρωση της χώρας, για την αποκατάσταση της νομιμότητας, για την ανάδειξη μιας δημοκρατικής–πατριωτικής κυβέρνησης.
Όσον αφορά στο έγκλημα που επιχειρείται να διατελεστεί στην Κω, καλούμε τους Κώους πολίτες να σταθούν στο ύψος τον περιστάσεων και να μην επιτρέψουν την καταστροφή του στρατοπέδου και την έκθεση του νησιού, αλλά και ολόκληρου του Ανατολικού Αιγαίου, στους εγκυμονούντες κινδύνους.
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2017
O Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ε.ΠΑ.Μ.
-------------------------------------------------------------------------------
Βουλγαρία: Το κόμμα του Μπορίσοφ νικητής των εκλογών
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 08:56
Το δεξιό φιλοευρωπαϊκό κόμμα GERB αναδείχθηκε νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία συγκεντρώνοντας το 32,58% των ψήφων, με καταμετρημένο το 89,7% των ψηφοδελτίων. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 26,8% και ακολουθεί η ακροδεξια εθνικιστική αντιευρωενωσιτικη συμμαχία Ενωμένοι Πατριώτες με 9,2%. Δύο ακόμη κόμματα εξασφαλίζουν εκπροσώπηση στη βουλγαρική βουλή: το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF) της μουσουλμανικής, κυρίως τουρκικής, μειονότητας της χώρας, που εξασφαλίζει το 8,9% των ψήφων, και το λαϊκιστικό νεοφιλελευθερο ρωσοφιλο Volya με 4,1%.
Οι σοσιαλιστές, που είχαν υποσχεθεί να βελτιώσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία ακόμα και εάν αυτό τάραζε τους Ευρωπαίους εταίρους τους, διπλασίασαν το μερίδιό τους, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, το 2014, αλλά απέτυχαν να φτάσουν το φιλοευρωπαϊκό GERB. Εάν ο ηγέτης του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, επιτύχει να σχηματίσει νέο συνασπισμό, αναμένεται να διατηρήσει την αυστηρή οικονομική πολιτική του. «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτά τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν στον σχηματισμό σταθερής πλειοψηφίας που μπορεί να ακολουθήσει δυναμικές πολιτικές» σχολίασε ο Ογκνιάν Μίντσεφ, πολιτικός αναλυτής στο Ινστιτούτο Περιφερειακών και Διεθνών Σπουδών στη Σόφια. «Το πιθανότερο να είναι εύθραυστη και ασταθής», πρόσθεσε.
--------------------------------------------------------------------------------
Πέρασε το "crash test" η Μέρκελ
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 08:28
«Ήταν μία κακή ημέρα για εμάς» ομολόγησε ο Μάρτιν Σουλτς την Κυριακή, έπειτα από την ξεκάθαρη νίκη που πέτυχε το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ στο «crash test» των περιφερειακών εκλογών, στο κρατίδιο Ζάαρλαντ. Το CDU αποκόμισε πολλά κέρδη από το πρώτο αυτό τεστ, έναντι των Σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων του, οι οποίοι ήλπιζαν με τον νέο τους ηγέτη Μάρτιν Σουλτς να αυξήσουν τα ποσοστά τους εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών έχει επιφέρει προβληματισμό στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις για το τι έφταιξε και πώς οι Χριστιανοδημοκράτες, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, εξασφάλισαν υψηλό ποσοστό 40,7% των συνολικών ψήφων και 24 εδρες. (από 35,2% και 19 εδρες το 2012) Το εν λόγω ποσοστό είναι ενισχυμένο κατά 5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο το 2012.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) που συνκυβερνει ακολουθεί με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 29,6% των ψήφων και 17 εδρες. (από 30,6% και 17 εδρες το 2012). Η Αριστερα 12,9% και 7εδρες (16,9% και 9 εδρες), και η ακροδεξια Εναλλακτικη για τη Γερμανια 6,2% και 3 εδρες. Οι Πρασινοι παιρνουν 4% και χανουν τις 2 εδρες τους (από 5% και 2 εδρες), ενώ το Φιλελευθερο Δημοκρατικο Κομμα παιρνει 3,3% (1,2%), οι Πειρατες παιρνουν 0,7% και χανουν τις 4 εδρες τους (από 7,4% και 4 εδρες το 2012).
Οι δηλώσεις Σουλτς
«Δεν είναι μια καλή βραδιά για εμάς» παραδέχθηκε ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στο κρατίδιο Ζάαρλαντ. «Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτύχουμε τον στόχο μας, την αλλαγή στην καγκελαρία τον Σεπτέμβριο» συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι εκλογές είναι «μαραθώνιος κι όχι σπριντ».
Ένα δείγμα για το τι ακολουθεί
Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα αυτής της κάλπης είναι σχετικό, καθώς το κρατίδιο Ζάαρλαντ έχει μόλις 800.000 κατοίκους, ήτοι το 1% του πληθυσμού της Γερμανίας, η εκλογική αναμέτρηση θεωρήθηκε ένα κρίσιμο πρώτο τεστ εν όψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε περιφερειακό επίπεδο τον Μάιο. Το αποτέλεσμα αναμένεται να λειτουργήσει εμψυχωτικά για την καγκελάριο, που στοχεύει τον Σεπτέμβριο σε μια τέταρτη θητεία, έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία και σε μια ευαίσθητη περίοδο για εκείνη. Τους τελευταίους μήνες, η Άνγκελα Μέρκελ από τη μία βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων για την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ από την άλλη νιώθει την πίεση των Σοσιαλδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις. «Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δίνει θάρρος στο CDU» υπογράμμισε ο Πέτερ Αλτμάιερ, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου.
----------------------------------------------------------------------------------
ο Μίκο Πέλεντ εναντιον του απαρχαιντ στο Ισραηλ .
Ο Μίκο Πέλεντ, είναι γιος του στρατηγού Μάτι Πελεντ που πολέμησε στον πόλεμο των έξι ημερών αλλά μετά έγινε υπερασπιστής της ειρήνης. Ο Μίκο Πέλεντ επίσης υπηρέτησε στις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής αλλά μετά έγινε ακτιβιστής για την ειρήνη.
Το 1997 η 13χρονη ανιψιά του σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου. Αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να τάσσεται κατά της κατοχής και υπέρ της ειρήνης, και υποστηρίζει το κίνημα για Μποϊκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις (BDS).
------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ /Washington, DC -- διαμαρτυρίες απο Αμερικανοεβραιους εναντιον της AIPAC " Παλαιστίνιε, φίλε μου, δεν περπατήσεις μόνος, θα περπατάμε μαζί σου." Η AIPAC δεν μας εκπροσωπει.
--------------------------------------------------------------------------------------
H Συρία διαμύνησε δια της Ρωσίας στο Ισραήλ:την επόμενη φορά που θα μας επιτεθείτε, θα χτυπήσουμε με πυραύλους Scud πετροχημικά εργοστάσια σας και το λιμανι της Χαιφα
Το Ισραήλ ενημερώθηκε επίσημα από την συριακή ηγεσία μέσω της Ρωσίας ότι για κάθε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία και για κάθε ισραηλινό αεροσκάφος που θα χτυπήσει ξανά τη Συρία θα εκτοξευθούν πύραυλοι Scud που μεταφέρουν μισό τόνο εκρηκτικών κατά στρατιωτικών βάσεων του Ισραήλ. Σε περίπτωση που το Ισράηλ επιτεθεί σε αστικά κέντρα σε αμάχους αμάχων στη Συρία, θα βομβαρδιστεί το λιμάνι της Χάιφα και πετροχημικές εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι το Ισραήλ δεν ανακοινώνει τις επιδρομές, η Συρία δεν θα ανακοινώσει τις πυραυλικές επιθέσεις.
Η νέα αυτή θέση μεταφέρθηκε από τη ρωσική ηγεσία στο Ισραήλ και είναι η θέση της ηγεσίας του προέδρου αλ-Άσαντ που δηλώνει ότι η υπομονή της Συρίας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ότι η Συρία δεν είναι αποδυναμωμένη παρά τον εξαετή πόλεμο και γνωρίζει να υπερμαύνεται και τςη εθνικής της αξιοπρέπειας και αυτής του λαού της. Ο συριακός στρατός διαθέτει πυραύλους Scud για να χτυπήσει το Ισραήλ.
------------------------------------------------------------------------------------
Η Ουκρανία αποθρασύνεται και ρέπει διαρκώς προς τον φασισμό και την τρομοκρατία. Η Δύση κάνει απλώς «τα στραβά μάτια»
Από Iskra -
27/03/2017
Τρεις ειδήσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία, το Ντονμπάς και την Ουκρανία πέρασαν σχεδόν «στα ψιλά» των συστημικών ΜΜΕ σε Ελλάδα και Δύση, ως είθισται βέβαια, αφού η ειδησεογραφία από τις συγκεκριμένες περιοχές δεν εξυπηρετεί το κυρίαρχο «αφήγημα» του συστήματος γύρω από τα γεγονότα στην συγκεκριμένη περιοχή και, το κυριότερο, είναι αδύνατο το «αφήγημα» αυτό να τεκμηριωθεί με στοιχεία.
– Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επιχειρείται από τα συστημικά ΜΜΕ στη Δύση, αλλά και στην ίδια την Ουκρανία, ένας απόλυτος έλεγχος της ροής των πληροφοριών και το «καναλιζάρισμά» τους, ώστε να μην ξεφεύγουν έξω από τα όρια του «αφηγήματος». Διόλου τυχαία, άλλωστε, στην Ουκρανία από τις 25 Φεβρουαρίου του παρόντος έτους, με «Προεδρικό Διάταγμα» του Ποροσένκο και μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (SNBO), δηλαδή των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας, ισχύει και επίσημα σύστημα λογοκρισίας και παρακολούθησης στα ΜΜΕ, τοπικά και ξένα, αλλά και στο Ίντερνετ, ώστε να μη μεταδίδουν προς τον έξω κόσμο «πληροφορίες απαγορευμένες στην Ουκρανία».
– Προσέξτε: όχι ψεύτικες, όχι με σκοπό να βλάψουν την Ουκρανία, αλλά απλώς… απαγορευμένες!!! Που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος/-α να γράφει πράγματα απολύτως αληθή για την κατάσταση στην Ουκρανία και στο Ντονμπάς, αλλά επειδή το επίσημο κράτος τα θεωρεί «απαγορευμένα», το άτομο αυτό πρόκειται να υποστεί, βάσει του νέου νόμου, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, κοινώς, φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο!!!
– Ας τα πάρουμε όμως όλα με τη σειρά: η πρώτη είδηση (για την οποία ο γράφων έκανε πριν από λίγες μέρες ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αφορά στο άνοιγμα στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στο κέντρο της Αθήνας (Θεμιστοκλέους 52) επίσημης Αντιπροσωπείας της ΛΔ του Ντονιέτσκ, γνωστής και με τα (ρωσικά) αρχικά της – DNR. Αυτή ήταν η τρίτη στη σειρά επίσημη Αντιπροσωπεία της αυτονακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας στον ευρωπαϊκό χώρο, μετά από αυτές της Πράγας (Τσεχία) και της Βενετίας (Ιταλία). Το άνοιγμα της αντιπροσωπείας της DNR συνδυάστηκε μάλιστα και με τον ερχομό στην Ελλάδα τριών επιφανών Ρώσων διανοούμενων, των Zakhar Prilepin – δημοσιογράφου και συγγραφέα, αλλά και μαχητή στο Ντονμπάς, Sergey Shargunov – δημοσιογράφου, συγγραφέα και βουλευτή συνεργαζόμενου με το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Alexandr F. Skliar, ροκ μουσικού, τραγουδιστή και συνθέτη. Ο τελευταίος μάλιστα τίμησε και με την παρουσία του την τελετή των εγκαινίων της επίσημης Αντιπροσωπείας, όπως αναλόγως έπραξε και ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο μόνος επικεφαλής ελληνικού κόμματος που έχει εκφράσει ανοιχτά την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του λαού του Ντονμπάς, παράλληλα με την ανοιχτή καταδίκη του νεοναζιστικού-νεοφιλελεύθερου καθεστώτος του Κιέβου.
– Η δεύτερη είδηση, λοιπόν, αφορά στην αντίδραση που υπήρξε από την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα στο άνοιγμα της επίσημης Αντιπροσωπείας της ΛΔ του Ντονιέτσκ στην Αθήνα. Αν συμπυκνώσουμε σε τρεις φράσεις το περιεχόμενό της, θα λέγαμε ότι κατά πρώτον, αποκαλεί την DNR ως «τρομοκρατική οργάνωση», που δρα «με την διοίκηση, την πλήρη υποστήριξη και χρηματοδότηση από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ενώ στη συνέχεια αποκαλεί την Ρωσική Ομοσπονδία ως «κράτος-εισβολέα», παρόλο που από τις προαναφερόμενες κατηγορίες της επίσημης Ουκρανίας εναντίον της δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο!!! Κατά δεύτερον, απειλεί, ουσιαστικά, όσους και όσες εμπλέκονται στην Ελλάδα στο κίνημα υποστήριξης του λαού του Ντονμπάς με ποινικές διώξεις (!!!) με βάση την ουκρανική, αλλά και την ελληνική (!!!) νομοθεσία!… Και, κατά τρίτον και τελευταίο, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του καθεστώτος του Κιέβου προς την ελληνική κυβέρνηση, για τη στάση της απέναντι στο ζήτημα του Ντονμπάς και την υποστήριξή της προς αυτό, τόσο μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ουκρανία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, όσο και μέσω των δηλώσεων του εκπροσώπου Τύπου του ελληνικού Υπ.Εξ. Στράτου Ευθυμίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου στις 21/03/2017.
– Συνεπώς (και αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα από τα παραπάνω), η ελληνική κυβέρνηση όχι απλώς δεν αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, όχι απλώς δεν προσφέρει την παραμικρή στήριξη στον λαό του Ντονμπάς, μεταξύ του οποίου βρίσκονται και περίπου 100 χιλιάδες γηγενείς Έλληνες της Μαριούπολης και των παραλίων της Αζοφικής, αλλά και στηρίζει με κάθε τρόπο, όπως άλλωστε κάνουν και οι Δυτικοί, δήθεν, «εταίροι» μας το πιο ματοβαμμένο και εγκληματικό καθεστώς της Ευρώπης τα τελευταία, τουλάχιστον, 25 χρόνια…
– Η τρίτη είδηση των ημερών ήταν η τρομοκρατική επίθεση σε στρατόπεδο της ρωσικής Εθνοφρουράς στο Γκρόζνυ της Τσετσενίας, από την οποία σκοτώθηκαν 6 Ρώσοι εθνοφρουροί, αλλά και οι 6, συνολικά, τρομοκράτες που προσπάθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, να εισέλθουν στον χώρο του στρατοπέδου με σκοπό την κλοπή οπλισμού. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε εξαρχής το γνωστό μας ISIS, το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο θεωρείται απ’ όλον τον καθ’ ημάς «πολιτισμένο» κόσμο ως τρομοκρατικήοργάνωση και εναντίον του οποίου, υποτίθεται, αυτός ο κόσμος μάχεται.
– Ακούσατε, αγαπητοί αναγνώστες, από καμία δυτική κυβέρνηση να καταδικάζει την τρομοκρατική αυτή επίθεση;;; Σιγήν ιχθύος τήρησαν όλες, ανεξαιρέτως, οι κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ίδιες που γίνονται με χαρακτηριστική ευκολία «Je suis… κάτι», όταν οι τρομοκρατικές ενέργειες και τα θύματα από αυτές αφορούν στις ίδιες… Πώς, άλλωστε, θα διατηρηθεί ζωντανό το «αφήγημα» περί «κακών Ρώσων», εάν αποδειχθεί ότι και οι Ρώσοι πέφτουν θύματα των αναγνωρισμένων απ’ όλες, ουσιαστικά, τις πλευρές ως τρομοκρατών;
– Πέραν αυτού, όμως, είχαμε και άλλου είδους αντιδράσεις, ακόμη χειρότερες από την απλή αδιαφορία. Κι εδώ επανερχόμαστε στην Ουκρανία και μάλιστα σε επίπεδο ανώτατης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Ο βουλευτής της ουκρανικής Ανώτατης Ράντας (Βουλής) Ίγκορ Μοσιιτσούκ, από του βήματος του Κοινοβουλίου αποκάλεσε τους 6 τρομοκράτες του ISIS «ήρωες» και εκστόμισε, μεταξύ άλλων και την παρακάτω φράση: «Ως βουλευτής του λαού της Ουκρανίας, καλώ την ουκρανική κυβέρνηση να προσφέρει πολιτική, πληροφοριακή και στρατιωτική βοήθεια στους Τσετσένους παράνομους, γιατί στην ενότητα της πάλης μας εναντίον του Κρεμλίνου βρίσκεται η εγγύηση της επιτυχίας μας»!!!
– Έτσι λοιπόν!!! Οι αναγνωρισμένοι από παντού ως τρομοκράτες του ISIS είναι, για τον Ουκρανό βουλευτή, «ήρωες» και η ενότητα της πάλης μαζί τους εγγυάται την επιτυχή έκβαση της πάλης εναντίον του Κρεμλίνου!!! Πόσο πολλά μπορεί να ειπωθούν και ακόμη περισσότερα να εννοηθούν, μέσα σε τόσο λίγες λέξεις, όταν αυτόν που τις προφέρει τον καταλαμβάνει… κρίση ειλικρίνειας ή, απλώς, δεν γνωρίζει καλά να μασκαρεύει τις πραγματικές του προθέσεις…
– (Στγ: Η δήλωση του Ουκρανού βουλευτή βρίσκεται εδώ. Βεβαίως το βιντεάκι είναι στα Ουκρανικά και μάλλον δύσκολα θα την κατανοήσουν οι περισσότεροι από τους αναγνώστες, ωστόσο αποτελεί το στοιχείο που πιστοποιεί του λόγου μας το αληθές και το παραθέτουμε όπως το βρήκαμε στο Διαδίκτυο).
– Αν μάλιστα κρίνει κανείς από την αντίδραση των υπόλοιπων παρευρισκόμενων στην αίθουσα Ουκρανών βουλευτών, όχι μόνο δεν υπήρξε ουδεμία αντίρρηση στα λεχθέντα του κυρίου Μοσιιτσούκ, αλλά μάλλον ανοιχτή επιδοκιμασία… Εάν λοιπόν η θέση του Μοσιιτσούκ είναι κοινή θέση της Ανώτατης Ράντας της Ουκρανίας και, πολύ περισσότερο, της ουκρανικής κυβέρνησης, τότε αυτονόητα βγαίνει το συμπερασμα ότι δεν μιλάμε, πλέον, μόνο για μια κυβέρνηση – μείγμα νεοφιλελεύθερων και νεοναζί, αλλά και για μια κυβέρνηση που στηρίζει ολόψυχα την παγκόσμια τρομοκρατία και προτίθεται μάλιστα να την ενισχύσει, ακόμη και στρατιωτικά, αρκεί «να ηττηθεί το Κρεμλίνο»!…
– Και πάλι, όμως, οι κυβερνήσεις των δυτικών κρατών όχι μόνο δεν «τράβηξαν το αυτί» στην Ουκρανία για την ανοιχτή στήριξη που προσφέρει στους τρομοκράτες του ISIS, αλλά εξακολουθούν να της προσφέρουν πολιτική και στρατιωτική κάλυψη, κατηγορώντας ταυτόχρονα τη Ρωσία για όλα όσα κανονικά θα έπρεπε να κατηγορούν την…Ουκρανία!… Και, φυσικά, διατηρούν σε βάρος της Ρωσίας μια σειρά από πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες έχουν σκοπό να γονατίσουν την οικονομία της, ώστε να μειωθούν οι πολιτικές αντιστάσεις της και, κυρίως, να υποχρεώσουν τη Ρωσία να αυτοπεριοριστεί σε έναν ρόλο περιφερειακής δύναμης, αντί υπερδύναμης με παγκόσμια απήχηση.
– Η Δύση κάνει απλώς τα «στραβά μάτια» μπροστά στα εγκλήματα της επίσημης ουκρανικής ηγεσίας στο Ντονμπάς και τις δολοφονίες δεκάδων χιλιάδων άμαχων πολιτών που έχει πραγματοποιήσει μέσω του επίσημου στρατού της, αλλά και των παραστρατιωτικών νεοναζιστικών μονάδων, που δρουν στην περιοχή. Ή, για να ακριβολογήσουμε κιόλας, θα πρέπει να πούμε ότι η Δύση ανοιχτά χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και εκπαιδεύει με «ινστρούκτορες» σταλμένους από το ΝΑΤΟ τόσο τις μονάδες του «επίσημου» ουκρανικού στρατού, όσο και τις νεοναζιστικές «παραφυάδες». Και στο όνομα της «δημοκρατίας», της «ελευθερίας», της «αντιμετώπισης των (Ρώσων) κατακτητών» και πάει λέγοντας, στηρίζουν ένααιμοσταγές καθεστώς που καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας (ο γράφων έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων γύρω από αυτά τα ζητήματα τα τελευταία 3 χρόνια) και δηλώνει πρόθεση να ενισχύσει με κάθε τρόπο τρομοκρατικές ομάδες που μπορούν, πιθανόν, να δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία!…
– Αν, όμως, για τις μεγάλες Δυτικές χώρες τα όσα περιγράψαμε πιο πάνω αποτελούν μια συνηθισμένη εικόνα, προκαλεί τουλάχιστον λύπηση, αλλά και οργή, το θέαμα της ελληνικής κυβέρνησης, που συμπεριφέρεται σαν «σμπίρος» του δυτικού ιμπεριαλισμού και προσφέρει απλόχερα στήριξη πολιτική, επικοινωνιακή, αλλά και στρατιωτική (ας θυμηθούμε τις πρόσφατες κοινές ναυτικές ασκήσεις Ουκρανίας – ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή και της χώρας μας) σε ένα αιμοσταγές καθεστώς, στη μοναδική, τυπικά και ουσιαστικά, δικτατορία στην Ευρώπη.
– Και γίνεται προφανές, ότι η αλλαγή πορείας που προσδοκεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας, την αποδέσμευση από τους οργανισμούς – «καρμανιόλες» της ευρωζώνης και της ΕΕ, την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του συνόλου ή του μεγαλύτερου μέρους του λεγόμενου «δημόσιου χρέους» και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, φιλολαϊκού μεταβατικού πολιτικού και οικονομικού προγράμματος, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει και να αφήσει στην άκρη μία ακόμη σημαντική παράμετρο. Και αυτή δεν είναι άλλη,από την εφαρμογή μιας πραγματικά ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που θα έχει δύο βασικούς γνώμονες: αφενός την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων από τη σκοπιά των λαϊκών στρωμάτων, αφετέρου τον σεβασμό σε βασικές έννοιες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία και τα κοινωνικά, συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών τόσο της χώρας μας, όσο και των άλλων κρατών.
*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής της ρωσικής γλώσσας, απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (νυν Νότιο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας).
http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9/
----------------------------------------------------------------------------------
Tελετή μνήμης του Νίκου Μπελογιάννη
17:30 Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
Αφορμή για μια νέα κόντρα εντός της Αριστεράς αποτέλεσε η τελετή που έγινε στην Αμαλιάδα για την παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης. Η παρουσία του κεντροαριστερου προδοτη αληταρα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τελετή, στην οποια ειχε το θρασσος να παει, ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων, τόσο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του ήρωα της Αντίστασης, όσο και κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Νίκου Μπελογιάννη.
Όπως δηλωσε ο αληταρας Τζιφρας στην ομιλια του στην τελετη «Ο Μπελογιάννης και οι εκατοντάδες Μπελογιάννηδες που οδηγήθηκαν στα αποσπάσματα από το μετεμφυλιακό κράτος, δεν εκτελέστηκαν επειδή αποτελούσαν κάποιου είδους κίνδυνο για το κράτος και για την χώρα. Εκτελέστηκαν μόνο και μόνο για να τορπιλιστεί τότε κάθε προοπτική πολιτικής και Εθνικής συνεννόησης που θα εδραιώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας μετά από τα σκληρά και βάρβαρα χρόνια του εμφυλίου», δήλωσε ο Τζιφρας, κατά τον χαιρετισμό του. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Τζιφρας υπογράμμισε ότι «είναι ένας ήρωας που παρέμεινε πιστός στις αρχές και τις ιδέες του μέχρι τελευταία στιγμή» και πρόσθεσε: «Από αυτόν τον τόπο, από την πλατεία Μπελογιάννη, από το μουσείο που σήμερα εγκαινιάζεται, παραδίδουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, στην εθνική μας ιστορία. Υπάρχει ευθεία και μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών, μία παρακαταθήκη που σήμερα έρχεται να αναγνωρίσει σχεδόν το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου. Στο δημοκρατικό πλαίσιο χωράνε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, τις οποίες διεξάγουμε τιμώντας την ιστορία μας, αλλά το κυριότερο τις διεξάγουμε κοιτάζοντας και προχωρώντας προς τα μπροστά, όχι γυρίζοντας πίσω».
Δ.Κουτσούμπας: Μηνύματα για τον «ήρωα» Μπελογιάννη και την κυβέρνηση
Για τον «ήρωα» Νίκο Μπελογιάννη μίλησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στα πλαίσια της εκδήλωσης και παράλληλα έστειλε μηνύματα κατά της κυβέρνησης. «Δεν θεωρούμε ότι ο Νίκος Μπελογιάννης είναι ήρωας μόνο για το ΚΚΕ. Ο ηρωισμός του, το παράδειγμά του, σε περίοδο ήττας του εργατικού λαϊκού κινήματος, δείχνει πως ανοίγει ο δρόμος, πως κρατιέται η φλόγα αναμμένη και στις πιο σκοταδιστικές περιόδους», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Στην συνέχεια τόνισε ότι «ο Μπελογιάννης ζει γιατί το κίνημα που τον έθρεψε και τον διαπαιδαγώγησε, ζει και αναπτύσσεται», προσθέτοντας ότι «μέσα σ' αυτό το κίνημα, σ' αυτό το κόμμα, το ΚΚΕ, έμαθαν όλοι οι "Μπελογιάννηδες" να παλεύουν χωρίς ύπνο και ξεκούραση, για να φτιάξουν έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». «Το ΚΚΕ στέκεται μπροστά στο μνημείο, στο μουσείο, στα κείμενα του Νίκου Μπελογιάννη, στις εκδηλώσεις που τιμούν τη μνήμη του, με την πεποίθηση ότι συνεχίζει στις σημερινές συνθήκες τον αγώνα για τον οποίο εκείνος θυσιάστηκε», σημείωσε. «Σήμερα βρίσκονται μαζί μας, ανάμεσά μας, στο μυαλό και την καρδιά μας όλοι όσοι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν, έφυγαν από τη ζωή. Παράλληλα, βρίσκονται μαζί μας και όσοι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες συνθήκες της κρίσης, συνταξιούχοι που τους κόβουν τη σύνταξη, επαγγελματίες που βάζουν λουκέτο, εργάτες που περιπλανώνται άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές που παλεύουν να πάρουν το πτυχίο, με ανασφάλεια, χωρίς δουλειά ή μεταναστεύοντας στο εξωτερικό, αγροτόπαιδα που ξεκληρίστηκαν από τα χωράφια τους ελέω ΚΑΠ και EE, υπάλληλοι με διαθεσιμότητες που απολύθηκαν», συμπλήρωσε. «Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών.», ήταν η τοποθέτηση του ΓΓ του ΚΚΕ. Όσον αφορά στο μουσείο, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Ας αποτελέσει αυτή η έκθεση της ζωής και της πορείας του Νίκου Μπελογιάννη, εδώ στην Αμαλιάδα, τόπο προσκυνήματος, ζωντανής και δημιουργικής μνήμης, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, τις μελλοντικές γενιές που παίρνουν τη σκυτάλη». «Γιατί η ιστορική γνώση είναι μνήμη είναι δύναμη», κατέληξε.
Αποχώρησαν την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα οι φίλοι του ΚΚΕ κατά την τελετή εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη. Εμφανίστηκε στη θέση τους μικρότερος πυρήνας φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφει το ilialive.gr. Το όπλο που είχε ο Νίκος Μπελογιάννης όταν ήταν πολιτικός επίτροπος στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, παρέδωσε μαζί με τη θήκη του και τα γάντια του Νίκου Μπελογιάννη, στο Μουσείο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων. Στο χώρο έγινε ξενάγηση των παρευρισκομένων. Νωρίτερα, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το δήμο Ήλιδας, υπό την αιγίδα της Βουλής, χαιρέτισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο δήμαρχος Ήλιδας ανέγνωσε μήνυμα του γιου του Νίκου Μπελογιάννη, Νίκου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ν. Μπελογιάννη.
Δριμεία επίθεση Π.Λαφαζάνη στην κυβέρνηση: «Μαγαρίζουν σύμβολα»
Δριμεία επίθεση προς όλες τις πλευρές εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Αμαλιάδα. «Οι μνημονιακές δυνάμεις, οι χειρότερες δυνάμεις ενός ξεπλυμένου κέντρου και μιας λεγόμενης, βαθιά εθελόδουλης και αντικοινωνικής, Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, αφού πρωτοστάτησαν, μαζί με την δεξιά, στην καταστροφή αυτής της χώρας, προσπαθούν τώρα να “μαγαρίσουν” όσα ανθρώπινα σύμβολα και μαρτυρικές διαδρομές έχουν μείνει όρθιες στην νεότερη ιστορία. Αυτό δυστυχώς γίνεται σήμερα στην τελετή εγκαινίων της μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης στο παλιό σπίτι του στην Αμαλιάδα από τον Αλ. Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς αρχηγούς», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και επεσήμανε: «Είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει το θράσος και πάει να μετατρέψει σε επικοινωνιακή φιέστα για τον εαυτό του και την αθλιέστατη κυβέρνηση του, της νεομνημονιακής υποτέλειας, τα εγκαίνια της Έκθεσης». Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε στην θυσία του Νίκου Μπελογιάννη, και τόνισε πως σήμερα κάποιοι υπογράφουν όσα εκείνος αρνήθηκε μόνο και μόνο για να «μην θυσιάσουν την καρέκλα της αχυρένιας εξουσίας τους». «Απορίας άξιον πως ο Δ. Κουτσούμπας επέλεξε να “νομιμοποιήσει” με την παρουσία του την επικοινωνιακή μεταχείριση που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια της Έκθεσης και τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη. Ότι και να κάνουν, όσοι και να το πράξουν ο Νίκος Μπελογιάννης θα στέκεται όρθιος, πραγματικός φάρος για το νέο όραμα που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας».
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο Α.Τσίπρας καπηλεύεται την μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη
Έντονη ήταν και η αντίδραση από πλευράς του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα κατηγορώντας τον για καπηλεία της μνήμης του ήρωα της Αντίστασης. «Το Μουσείο Νίκος Μπελογιάννης είναι το μέσο και η δικαιολογία για άλλη μια φτηνή πολιτική εξαπάτηση όλων μας. Γιατί οι αγώνες και οι θυσίες του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του ήταν πολιτικοί αγώνες, δεν ήταν γιορτούλα, παράτες και δεξιώσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Έρχεται λοιπόν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο επικεφαλής της κυβέρνησης της ευρωμνημονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ενάμισι χρόνο μετά την πραξικοπηματική ακύρωση του λαϊκού ΟΧΙ και την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με τις ψήφους και των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι), να «τιμήσει» τα εξήντα πέντε χρόνια από την εκτέλεση ενός κομουνιστή ήρωα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μπελογιάννη και των συντρόφων του αν μπορούσε να δει το τι θα γίνει την Δευτέρα 27/3». «Αφήστε ήσυχους αυτούς που πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, το διώξιμο των κατακτητών, την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή εξουσία», ζητά ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σχολιο.- δεν βοηθάει σε τίποτα η δήλωση του συνομόματου γιου του (και παλιού μου συντρόφου στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος) που εμφανίζει τον πατέρα του ως διαφωνούντα. Από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Την πολιτική του ΚΚΕ ήρθε να υλοποιήσει ο Μπελογιάννης και στην ανασύσταση του παράνομου μηχανισμού του απέβλεπε η αποστολή του στην Ελλάδα. Άθλια, βέβαια, η λογοκρισία του μηνύματός του από το βίντεο που δημοσίευσε διαδικτυακά η "Αυγή", απ' όπου αφαιρέθηκε η αναφορά του στη σημερινή υποδούλωση της χώρας. Όπως άσχημη είναι και η αποσιώπηση από οπαδούς του ΚΚΕ αυτού που είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ότι, δηλαδή, ο Μπελογιάννης δεν είναι ήρωας μόνο για το ΚΚΕ.
Σχολιο.- Ολοι έχουν το δικαίωμα να αναφέρονται σε αυτόν, υπό την προυποθεση να μην ξεχνουν τεχνηέντως,ότι υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και όχι γενικά κι αόριστα αριστερός ή δημοκράτης.
Σχολιο.- Ο Νίκος, ο γιος του, δεν εμφανίζει τον πατέρα του ως διαφωνούντα. Πού το είδες; Τις δικές του απόψεις παρουσιάζει. Του γιου δηλαδή
Σχολιο.- Ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη, Νικόλαος Ν. Μπελογιάννη δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, ωστόσο στο μήνυμά του το οποίο ανάγνωσε ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο πρόσωπο ενός αγωνιστή τιμούμε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις γερμανικές ερπύστριες και απέναντι στην αμερικάνικη πολεμική μηχανή. Ευτυχώς που δεν ζουν πια να δουν την υποδούλωση να έρχεται από το παράθυρο μέσω των τραπεζών και των δανείων. Ακριβώς έτσι περιγράφεται αυτή η υποδούλωση από καταβολής ελληνικού κράτους στο βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα», όπου προτεινόταν κι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτό δεν μπορουσε να το ανεχτει η από τη φυση της ξενοδουλη δεξια. Από την άλλη η κοντοφθαλμη αριστερα της εποχης ηταν εξ ορισμου καχυποπτη απεναντι σε οποιον τολμουσε να σκεπτεται. Η τυχη ενός αγωνιστη με αυτά τα χαρακτηριστικα ηταν προδιαγεγραμενη».
https://www.youtube.com/watch?v=VflPrDdfmSU
----------------------------------------------------------------------------------
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ εμποδίζουν την προέλαση του Συριακού στρατού, προετοιμάζοντας τον διαμελισμό της Συρίας
Η επιχείρηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κοντά στη Ράκκα στοχεύει «να εμποδίσει την προέλαση των δυνάμεων της Συριακής κυβέρνησης από τα δυτικά». Η βαλκανοποίηση της Συρίας έχει ξεκινήσει. (Σχόλιο δικό μας: Κάνουν λογαριασμούς χωρίς τον περήφανο κι Αδούλωτο λαό της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και φυσικά του... Λιονταριού της Συρίας, τον Πρόεδρο Άσαντ)
Ο δρόμος για τη Ράκκα είναι πλέον κλειστός από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι πιθανότητες να επανακτηθεί η Ράκκα (και η γύρω περιοχή) από τη Συρία είναι πλέον ελάχιστες έως μηδενικές. Οι ξένοι στρατοί και οι αντιπρόσωποί τους ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, Κούρδοι της Συρίας και Άραβες μαχητές έχουν καταλάβει μια «στρατηγική αεροπορική βάση» από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία. Με αυτή τους την κίνηση, έχουν επίσης μπλοκάρει την προέλαση του Συριακού στρατού, ο οποίος πλησιάζει τη Ράκκα από δυτικά.
Οι καθοδηγούμενες από τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσε την Κυριακή (26/3) ότι κατέλαβαν την αεροπορική βάση Tabqa, 24 χλμ από τη Ράκκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στη Συρία. Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, αεροπλάνα των ΗΠΑ μετέφεραν μαχητές του SDF πίσω από τις γραμμές του ISIL, προκειμένου να ξεκινήσουν την επίθεση στο φράγμα της Tabqa και την Παρασκευή η συμμαχία έφτασε σε μία από τις πύλες του φράγματος. Οι δυνάμεις του SDF βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 10 χλμ βόρεια της Ράκκα προτού ξεκινήσουν την επίθεση.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το RFE/RL Εκτός από την ανακατάληψη του φράγματος, ο SDF δήλωσε ότι σκοπός του καθοδηγούμενου από τις ΗΠΑ συνασπισμού είναι και να κλείσει το δρόμο από τα δυτικά στις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις κατέλαβαν τέσσερα μικρά χωριά στην περιοχή δυτικά της Tabqa και απέκοψαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις επαρχίες της Ράκκα, του Deiral-Zor και του Χαλεπίου. Τον προηγούμενο μήνα ο SDFείχε κόψει το δρόμο προς τη Ράκκα, κυκλώνοντας την πόλη από βόρεια, ανατολικά και δυτικά. Πλέον ο μόνος δρόμος προς τη Ράκκα είναι από τον ποταμό Ευφράτη νότια της πόλης.
Δεν είναι απίστευτο; Ένας ξένος στρατός, που επιχειρεί παράνομα σε ένα κυρίαρχο κράτος, μπορεί να προελαύνει και να εμποδίζει τον νόμιμο στρατό αυτού του κράτους να απελευθερώσει τη δική του πόλη από τους τρομοκράτες! Σε τι κόσμο ζούμε – και τι να πει κανείς για το Διεθνές Δίκαιο! Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της Μόσχας. Μήπως ήταν κι αυτό εξαρχής μέρος της «συμφωνίας» για τη Συρία; Ή μήπως ελπίζει η Ουάσιγκτον ότι η Συρία, το Ιράν και η Ρωσία θα αποδεχτούν για τη Ράκκα τη μοίρα που της ορίζουν οι ΗΠΑ;
https://anapoda.news/2017/03/oi-dynameis-ton-ipa-empodizoyn-tin-proelasi-toy-syriakoy-stratoy-proetoimazontas-ton-diamelismo-tis-syrias/
----------------------------------------------------------------------------------
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΥΡΑΣ! ΑΓΩΓΗ 100 εκατ. ευρώ κατά της Heineken...
Στην Ολλανδία και στα δικαστήρια του Άμστερνταµ µεταφέρεται η ελληνική «µάχη» για την αγορά της µπύρας, µετά την αγωγή-µαµούθ που κατέθεσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης εναντίον του παγκόσμιου κολοσσού της Heineken International, αλλά και της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η ελληνική εταιρεία, που παρασκευάζει τη γνωστή µπίρα «Βεργίνα», ζητά συνολικά 100 εκατοµµύρια ευρώ από τη Heineken, κατηγορώντας την για... κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχουν εδώ και δεκαετίες οι Ολλανδοί στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για µια διαμάχη που κρατά εδώ και 14 χρόνια, καθώς η πρώτη φορά που η ζυθοποιία της Κοµοτηνής στράφηκε εναντίον της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της ολλανδικής µητρικής της ήταν το 2003. Τότε η ελληνική εταιρεία είχε καταγγείλει τη Heineken για καταχρηστικές πρακτικές στη Γενική ∆ιεύθυνση Ανταγωνισµού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το αποτέλεσµα ήταν να της επιβληθεί ένα πρόστιµο ύψους 31,45 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισµού, µια απόφαση εναντίον της οποίας η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ασκήσει έφεση. Η νέα αγωγή έρχεται να κλιµακώσει τη διαμάχη µεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία µάλιστα έχει λάβει δηµοσιότητα ακόµα και εκτός Ελλάδας.
--------------------------------------------------------------------------------
Φυσάει λίγο έντονα σήμερα....
ο Χειμώνας πολεμάει να κρατηθεί χωρίς να έχει καμία ελπίδα, γιατί τα όπλα του τα ξόδεψε απρόσεχτα τους προηγούμενους μήνες. Η Άνοιξη βγαίνει πάντα νικήτρια στην μάχη αυτή, αλλά αυτός αντιδρά ... έτσι για να μας ταλαιπωρεί.
----------------------------------------------------------------------------------------
H "ιμπεριαλιστική αριστερά" απέκτησε νέο ίνδαλμα... με ονοματεπώνυμο!
Alexey Navalny... στα payrolls (μισθολόγια) της Cia και των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών! Πρόκειται για Ρώσο "αντικαθεστωτικό" που συνελήφθη, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πόρνες... Ο άνθρωπος του Σόρος, διοργανωτής της "Διαμαρτυρίας των 500" (στα πρότυπα των πολύχρωμων "επαναστάσεων"), εναντίον του "ομόφοβου δικτάτορα και γενοκτόνου Πούτιν"... Εκπαιδευμένος στις εξεγέρσεις της "κοινωνίας των πολιτών (Open Society), παθιασμένος φιλοευρωπαϊστής, φιλοαμερικανός... Λάτρης των ΜΚΟ, των καταπιεσμένων προσφύγων, των μειονοτήτων και σια...
Ο Ρώσος Ποροσένκο... Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα ξεκινάει ο αγώνας της ευρωπαϊκής "δικαιωματικής αριστεράς", για την καταπάτηση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στη Ρωσία... Στην "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" η "αριστερά" ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης... Στην Ελλάδα τι συμβαίνει κι ακόμη σιωπούν τα μορμολύκεια της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"; Να ένα ίνδαλμα που μπορεί να τροφοδοτήσει το αντιρωσικό μίσος του 4ου Ράιχ!
---------------------------------------------------------------------------------
Ας πιάσουμε το νήμα απ' την αρχή κάνοντας μιά σύντομη ιστορική αναδρομή που δεν αφορά μόνον την Συρία, αλλά και άλλες χώρες της Μ. Ανατολής όπως: Αίγυπτο, Λιβύη, Ιράκ και για μιά ορισμένη χρονική περίοδο και το Ιράν.
Σε όλες αυτές τις χώρες αναπτύχθηκαν κινήματα αντιαποικιοκρατικά, με έντονα εθνικά χαρακτηριστικά. Με την αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού και την άνοδο στην εξουσία αυτών των κινημάτων, επήλθε η εθνική τους χειραφέτηση. Κινήματα όπως: Ο Νασερισμός στην Αίγυπτο, το κίνημα Μπαάθ στη Συρία και το Ιράκ, και ο Κανταφισμός στη Λιβύη, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανόρθωση των οικονομιών των χωρών τους, κρατικοποιώντας τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας τους και του εθνικού τους πλούτου.
Δημιούργησαν υποδομές για την παραγωγική ανασυγκρότησή τους, βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδο των Λαών τους, αποτελώντας τομή, στην εξέλιξη και προοπτική των Κρατών τους. Κράτη κοσμικά, που αν δεν προκάλεσαν την μήνιν - λόγω της κοινωνικής αποδοχής που απολάμβαναν αυτά τα καθεστώτα - αντιμετώπισαν, την επιφύλαξη ακόμη και την εχθρότητα του θρησκευτικού Μουσουλμανικού κατεστημένου. Βλέπε Αίγυπτος, μαύροι αδελφοι Μουσουλμάνοι. Η ομάδα αυτή των Αραβικών προοδευτικων χωρών υπήρξε ο βασικός πυρήνας του κινήματος των Αδεσμεύτων Χωρών. Ενός κινήματος που διαδραμάτισε σημαντικό και θετικό ρόλο στις Διεθνείς εξελίξεις. Μάλιστα προσέφεραν την πλήρη και διαρκή στήριξή τους στα εθνικά μας ζητήματα, όπως το Κυπριακό. Οι δε εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις με τις χώρες αυτές, βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο.
Καθοριστικός παράγοντας για την πορεία και την τύχη αυτών των χωρών,αποτέλεσε η κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Ανατολικού Μπλοκ, δυνάμεων που τους παρείχαν πολύμορφη βοήθεια. Στο νέο Παγκόσμιο συσχετισμό που προέκυψε με την πλήρη κυριαρχία της Δύσης και ιδιαίτερα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, ο Αραβικός προοδευτικος κόσμος περιήλθε σε δεινή θέση.
Η άσκηση δε αυταρχικών μορφών εξουσίας από τις κυβερνητικές Ελίτ, έδωσε την δυνατότητα στον Μουσουλμανισμό να επενδύσει στη δυσαρέσκεια των Λαϊκών στρωμάτων, στους δε Ιμπεριαλιστικούς κύκλους της Δύσης, την ευκαιρία να παρέμβουν, με σημαία την "υπεράσπιση" των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και της "Δημοκρατίας" σαγηνεύοντας ένα μέρος από τα Αστικά και Μικροαστικά στρώματα, που είχαν σχηματισθεί στο εσωτερικό των χωρών αυτών. Εάν η κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ προκάλεσε το Τσουνάμι του Νεοφιλελευθερισμού με την ολοκληρωτική επίθεση του Καπιταλισμού εναντίον των εργαζομένων στη Δύση, στις χώρες της Μ. Ανατολής επέφερε την ωμή Ιμπεριαλιστική Στρατιωτική επέμβαση, μετατρέποντας τις χώρες σε χώρους, και στην Δημιουργία ατέλειωτων καραβανιών προσφύγων.
Προ των επεμβάσεων στις Αραβικές προδευτικες χώρες, προηγήθηκαν τα σύγχρονα "Ιεραποστολικά" και πλουσιοπάροχα αμειβόμενα Τάγματα, οι κακόφημες Μ.Κ.Ο. Στόχος τους, η ιδεολογική διάβρωση και η Αλλαγή της Κοινωνικής Συνείδησης των Αραβικών Προοδευτικων Λαών και η ιδεολογική προετοιμασία για την Αποδοχή των Ιμπεριαλιστικών Εισβολών, από τους Λαούς της Δύσης. Ειρήσθω εν παρόδω για τα Λίαν Αυταρχικά καθεστώτα (Μεσαιωνικού Χαρακτήρα) της Σ. Αραβίας και των χωρών του Αραβικού Κόλπου, από τις "ευαίσθητες" Μ.Κ.Ο., ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα Δημοκρατικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκ μέρους των Ιμπεριαλιστών και διά μέσω των Μ.Κ.Ο. ανασύρονται από την ιστορική μνήμη οι "Σταυροφορίες" με διαφορετικό όμως περιεχόμενο. Την υπεράσπιση των "Ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και την επιβολή της "Δημοκρατίας".
Οι "Σταυροφορίες" όπως ήδη είναι γνωστό, επέφεραν την Διάλυση του ΙΡΑΚ και της Λιβύης και την δημιουργία των προσφυγικών ροών. Τώρα οι Μ.Κ.Ο. παρουσιάζονται ως καλοί "Σαμαρείτες". Αναλαμβάνουν την "περίθαλψη" των μεταναστών μιά "μπίζνα" που αποφέρει εκατομμύρια. Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και οι Νατοϊκοί Σύμμαχοί του - μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, παρέχοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις - ενώ τα κατάφεραν στο Ιράκ και τη Λιβύη, προσέκρουσαν στο "εμπόδιο" Συρία. Η εξαγωγή της "κεφαλαιοκρατικης νεοφιλελε ακροδεξιας Δημοκρατίας" εδώ δεν μπορεί να διενεργηθεί με Στρατιωτική εισβολή. Ο παράγοντας που απέτρεψε αυτή τη μορφή επεμβάσεως, ήταν η παρουσία των Ρώσων στη Συρία, της οποίας της είχε εκχωρήσει δύο βάσεις, η νόμιμη κυβέρνηση της Χώρας που αναγνωρίζετο από τη Διεθνή κοινότητα.
Ανατίθεται λοιπόν η όλη επιχείρηση επιβολής της "κεφαλαιοκρατικης νεοφιλελε Δημοκρατίας" σε τοπικούς αντιπροσώπους, τον ISIS Μουσουλμανική οργάνωση τζιχαντιστών, την Αλ. Νούστρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα και σε μικρές αμελητέες "Δημοκρατικίζουσες" ακόμα και "αναρχίζουσες" ομάδες. Όλος ο θίασος επί σκηνής επιδιδόμενος στο θεάρεστο έργο της σφαγής των αλλοθρήσκων - σφάχτηκαν ακόμη και Έλληνες κληρικοί - της σφαγής Μωαμεθανών διαφορετικού Μουσουλμανικού Δόγματος, καταστροφής ιστορικών μνημείων κτημάτων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως η Παλμύρα. Ο θρίαμβος της Δημοκρατίας, τρόμαξε ακόμη και αυτούς τους ίδιους τους κατασκευαστές και καθοδηγητές αυτών των "επαναστατικών" και "Δημοκρατικών" οργανώσεων. Παρά την ενίσχυσή τους, από τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ, της Σ. Αραβίας και του Αραβικού κόλπου, την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία - τη δεύτερη μετά την Κύπρο - και την ενίσχυσή της προς τον ISIS μέσω διαπιστωμένου λαθρεμπορίου πετρελαίου, το καθεστώς Άσαντ αντέχει.
Στη Συρία η Αραβική "Άνοιξη" μετατρέπεται σε "Πολικό Χειμώνα". Αποδεικνύεται ότι ο Άσαντ διαθέτει σημαντικό Λαϊκό έρεισμα, διαφορετικά θα είχε καταρρεύσει προ πολλού, όσο σημαντική και αν είναι η Ρωσική βοήθεια. Μιά βοήθεια που παρέχεται από τη Ρωσία προκειμένου να διατηρήσει τις δύο βάσεις της στη Συρία, μοναδική της παρουσία στη Λεκάνη της Μεσογείου και στο χώρο της Μ. Ανατολής. Αν και η Ρωσία αγωνίζεται για την εξασφάλιση των δικών της συμφερόντων, συνέβαλε τα μάλα στην απόκρουση του Ισλαμοφασισμού και την ακύρωση των σχεδίων του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις τρομακτικές συνέπειες από την επικράτηση του Ισλαμοφασισμού στην Συρία και την ευόδωση των Σχεδίων του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Κι ας εξετάσουμε τώρα, το "Αυταρχικό" ως "Φασιστικό" χαρακτήρα, του καθεστώτος Άσαντ.
Πριν από δύο χρόνια περίπου, στις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί για την παύση των εχθροπραξιών στην Συρία, το καθεστώς Άσαντ είχε προτείνει τα εξής: Διενέργεια ελεύθερων εκλογών με την συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων και οργανώσεων - ακόμη και αυτών που ένοπλα τον αντιμάχονταν - υπό την εποπτεία διεθνών Παρατηρητών. Παρατηρητές, που θα εγκαθίσταντο τόσο στις περιοχές που τελούσαν κάτω από τον δικό του έλεγχο, όσο και στις περιοχές που είχαν περιέλθει υπό την κατοχή των αντιπάλων του. Πλήρης άρνηση, από την πλευρά των αντιτιθέμενων στο καθεστώς. Έθεταν ως όρο την οριστική απομάκρυνση του Άσαντ. Εάν οι αντιτιθέμενες ένοπλες οργανώσεις πίστευαν ότι διαθέτουν με το μέρος τους την πλειοψηφία του Συριακού Λαού, γιατί αρνήθηκαν τις εκλογές;
Μέσω των εκλογών η απομάκρυνση του Άσαντ δεν θα επέρχετο με Δημοκρατικό τρόπο και η αντιπολίτευση ως πλειοψηφία πλέον, δεν θα ήταν πλήρως νομιμοποιημένη απέναντι στη Διεθνή κοινή γνώμη; Ή μήπως οι εκλογές αποκάλυπταν την μικρή απήχησή τους και άρα τη γύμνια τους στη Διεθνή Κοινότητα; Παρ' όλα αυτά ο Άσαντ προχώρησε σε ελεύθερες εκλογές, φυσικά στις περιοχές που κατείχε. Στις περιοχές που κατέχουν οι αντίπαλοί του, η λέξη Εκλογές μάλλον είναι απαγορευμένη. Στις εκλογές, συμμετείχαν όλα τα κόμματα, ακόμη και κόμματα που του ασκούν αντιπολίτευση, καθώς επίσης και τα δύο Κομμουνιστικά κόμματα, ένα εκ των οποίων μέχρι πρότινος υπήρξε αδελφό κόμμα του δικού μας Κ.Κ.Ε. Προ των εκλογών έγιναν συγκεντρώσεις και ομιλίες των κομμάτων μοιράστηκε έντυπο υλικό, αναρτήθηκαν αφίσες και διεξήχθησαν πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Νικητής των Εκλογών το κόμμα του 'Ασαντ, σχηματίζοντας κυβέρνηση με εκείνα τα κόμματα που αντιτίθενται στον Ισλαμοφασισμό και την Ιμπεριαλιστική επέμβαση. Στην Κυβέρνηση συμμετέχουν και τα δύο κομμουνιστικά κόμματα. Οι κομμουνιστές παραμένουν στη Συρία, βρίσκονται με το όπλο στο χέρι, λαμβάνοντας μέρος στις μάχες για την Απελευθέρωση της Παλμύρας και του Χαλεπιού. Αρκετές φωτογραφίες τους με τις κόκκινες σημαίες τους με το Σφυροδρέπανο κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Για τις εκλογές στη Συρία έμαθε κανείς στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο;
Απόλυτη Σιγή, από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Σε πρώτο Πλάνο ο Μακελάρης Άσαντ, υπεύθυνος για το αιματοκύλισμα της Χώρας και το ξεριζωμό των Σύρων. Συνυπεύθυνος και ο Ρωσικός "Ιμπεριαλισμός", που τα αεροπλάνα του με τις βόμβες τους σκοτώνουν αμάχους, ασχέτως εάν χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες από την μεριά των Τζιχαντιστών. Πόσο αλήθεια ενδιαφέρουν όλα αυτά το ΣΕΚ και τις άλλες "Αριστερές" και "Αναρχικές" οργανώσεις που συμμετείχαν σε αυτή τη Συγκέντρωση, ακόμη και το ΚΚΕ που δεν συμμετείχε, όταν εξομοιώνουν το καθεστώς Άσαντ με τους Ισλαμοφασίστες Τζιχαντιστές και τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό με τον Ρωσικό.
Σπαράζουν οι Μ.Κ.Ο. για το δράμα των Προσφύγων. Οδύρονται οι του ΣΕΚ και οι "ευαίσθητες" οργανώσεις της Αριστεράς για το δράμα των Προσφύγων. Οι "Αναρχικές" οργανώσεις, ενώ οι περισσότερες από αυτές απουσιάζουν από τις κινητοποιήσεις κατά της ασκούμενης πολιτικής της Κυβέρνησης, έχουν επιδοθεί με απαράμιλλο ζήλο στην προσφυγική "μονοκαλλιέργεια". Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών "έχυσαν μαύρο δάκρυ" στο άκουσμα του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος στην Μ. Βρετανία.
Πλήθος καταλήψεων για την Στέγαση προσφύγων. Και η επισιτιστική επιμελητεία; Από προσφορές του Λαού θα μας απαντήσουν και έχουν δίκιο!!! Οι Μ.Κ.Ο. διερχόμενες "έξωθεν" των καταλήψεων σφυρίζουν αδιάφορα. Καρανίκα μεγαλουργείς, εσύ μας οδηγείς. Λες και η χώρα δεν τελεί ουσιαστικά κάτω από ξένη κατοχή, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις να μην εξοντώνουν τους εργαζόμενους και οι Έλληνες άστεγοι να μην αξίζουν την Τιμή ούτε μιάς καταλήψεως. Καλοδεχούμενοι οι Πρόσφυγες στην Ευρώπη. Το κεφάλαιο έχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερες εργατικές εφεδρείες.
Μόνο έτσι θα συντρίψει τον εργατικό μισθό, τα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των Ευρωπαίων εργαζομένων. Η Παγκοσμιοποίηση μαζί με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και προϊόντων χωρίς εθνικούς φραγμούς, επιβάλει και την ελεύθερη μετακίνηση σύγχρονων τροφοσυλλεκτών.
Καλώς ήλθατε πρόσφυγες στα σύγχρονα εργοστασιακά Νταχάου της Ευρώπης. Όχι δεν αξίζει να αγωνίζεσθε στη χώρα σας, εκεί έχει πόλεμο, γιατί έχει πόλεμο, ποιος κάνει τον πόλεμο, αδιάφορο. Ίσως να πρόκειται και για Φυσικό φαινόμενο, όπως και η καπιταλιστική κρίση. Κάτω τα εθνικά Σύνορα. Το Έθνος Κράτος πρέπει να αλωθεί προκειμένου να επέλθει η Παγκόσμια Αυτοκρατορία του Κεφαλαίου, η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Ποιός θα μπορούσε στο παρελθόν να διανοηθεί μιά Αριστερά που θα καλούσε τους Βιετναμέζους, τους Παλαιστίνιους και τους μαχητές των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων να πετάξουν τα όπλα και να μεταβληθούν σε πρόσφυγες; Είναι γνωστή η Πάλη της προδικτατορικής ΕΔΑ κατά της Μετανάστευσης. Καλούσε τους Έλληνες να παραμείνουν στη χώρα, παλεύοντας για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότησή της.
Δικαιολογημένα θα αναρωτηθούν πολλοί, οι πρόσφυγες είναι εδώ τί πρέπει να γίνει; Ως Άνθρωποι και κυρίως ως Κομμουνιστές έχουμε την υποχρέωση να τους προστατεύσουμε. Να αγωνισθούμε ώστε να μεταφερθούν πόροι από την πλούσια Δύση - πλούσια από την αρπαγή του πλούτου των χωρών του Τρίτου κόσμου - προκειμένου να αναπτυχθούν και να ζήσουν αξιοπρεπώς οι Πρόσφυγες στον τόπο τους. Με τα κονδύλια που δίνονται για την περίθαλψή τους, θα μπορούσαν οι χώρες τους να ανοικοδομηθούν από τα ερείπια που προκάλεσε ο πόλεμος.
Άμεση διάλυση των πάσης φύσεως Μ.Κ.Ο. Να τεθούν εκτός νόμου. Να τονίσουμε στους Πρόσφυγες ότι το Μέλλον τους δεν είναι τα Ευρωπαϊκά "γκέτο" των Μητροπόλεων του καπιταλισμού, αλλά η επιστροφή στις ελεύθερες πατρίδες τους. Μιά επιστροφή που προϋποθέτει την Πάλη τους εναντίον του Ιμπεριαλισμού που ισοπεδώνει τις χώρες τους και τις δολοφονεί οικονομικά. Μιά πάλη που πρέπει να δώσουν μαζί με τον Ελληνικό λαό και τους Λαούς της Ευρώπης. Θα πρέπει να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους, να πιστέψουν ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς και στις πατρίδες τους, ότι πρώτα και κύρια να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις, παραμερίζοντας τους Μουλάδες και τις Μεσαιωνικές Θρησκευτικές προκαταλήψεις. Να αποδεχτούν την ισοτιμία των Γυναικών και τα ίδια δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση και στον Έρωτα.
Ζήτω η Πάλη των Προσφύγων για την επιστροφή στις ελεύθερες πατρίδες τους. Έλληνες και Πρόσφυγες ενωμένοι στον κοινό Αγώνα για Πρόοδο, ευημερία, Εθνική και Κοινωνική απελευθέρωση. Τα σχέδια του Παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ αποκτά μεστό νόημα μιά βασική αρχή αλλά ξεχασμένη των Κομμουνιστών, ο Προλεταριακός διεθνισμός.
Παρατηρήσεις
1η Για πιο λόγο διεκόπησαν οι Διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Συρίας; Μιάς Χώρας που υποστήριζε σθεναρά τις θέσεις της χώρας μας ως προς τα Εθνικά Θέματα. Προσδοκά η Ελληνική Κυβέρνηση την νίκη των Ισλαμοφασιστών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι Διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών; Είναι φανερό ότι συμπράττει μαζί με τους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές και τους Νατοϊκούς Συμμάχους της, στον Διπλωματικό, Οικονομικό και στρατιωτικό πόλεμο εναντίον της Συρίας, θυσιάζοντας ακόμα και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, όπως έπραξε και με τις σχέσεις της με τη Ρωσία, σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας. Επιβάλλεται η Άμεση αποκατάσταση των Διπλωματικών σχέσεων της χώρας με την Νόμιμη Κυβέρνηση της Συρίας.
2η Υπήρξα αυτόπτης μάρτυς του εφοδιασμού με τρόφιμα από Μ.Κ.Ο. και όχι μία φορά, στην Κατάληψη στο πρώην ξενοδοχείο "Όνειρο" επί της οδού Σπυρ. Τρικούπη.
3η Απαιτείται η επισταμένη φύλαξη των Θαλάσσιων συνόρων της χώρας, τα οποία αμφισβητούνται εκ μέρους της Τουρκίας, όχι μόνον για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων, αλλά και να μην υφίσταται τις διαρκείς απειλές της, ως προς την διοχέτευση Προσφυγικών Ροών.
-----------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
To Kομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ επαναβεβαιώνει την υποστήριξή του στην “Revolución Ciudadana”
Kίτο, 15 Μάρτη (Prensa Latina) - To Kομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ (Partido Comunista Ecuadoriano -PCE) , επαναβεβαίωσε σήμερα την υποστήριξή του στην συνέχιση της Επανάστασης των Πολιτών και στα επιτεύγματά μιας δεκαετίας και γι αυτό υποστηρίζει την προεδρική υποψηφιότητα του κυβερνητικού κινήματος " Συμμαχία η Χώρα", Λενίν Μορένο. “Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η πραγματική αριστερά είναι με την πολιτική διαδικασία που προωθεί ο πρώην αντιπρόεδρος Λενίν Μορένο”, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην έδρα της ΚΕ στην πρωτεύουσα Κίτο ο γενικός γραμματέας του κόμματος. Όπως τόνισε, καμιά αριστερά όσο δημοκρατική και κοινωνική και να είναι, δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα νεοφιλελεύθερο οικονομικό σχέδιο, σαν κι αυτό που προωθεί ο Γκιγιέρμο Λάσο, ο άλλος υποψήφιος, για την προεδρία του συνασπισμού της αντιπολίτευσης CREO SUMA.
Σε αυτό το πνεύμα, καταδίκασε την θέση της “Poder Popular” (Λαϊκή Ενότητα) αυτοπροσδιορίζεται ως αυτού του τύπου κοινωνικό κίνημα, αλλά θα ευνοήσει τον Λάσο στις κάλπες. “Αυτή δεν είναι η αληθινή, πραγματική, επαναστατική αριστερά, αφού σε όλη την ιστορική της πορεία έχει συνδεθεί με όλες τις κυβερνήσεις, σε μια λογική να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή της”, δήλωσε. Επεσήμανε επίσης, ότι κάποιες φωνές επιδιώκουν να ενώσουν τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών και του λαού με την νεοφιλελεύθερη δεξιά και “αυτό δεν θα γίνει ποτέ”.
Το PCE είναι μία από τις πολιτικές οργανώσεις που δουλεύει στις κοινότητες πόρτα-πόρτα, για να εξηγήσει τα δύο πολιτικά προγράμματα που αντιπαρατίθενται στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές στις 2 Απρίλη. Παράλληλα με την υποστήριξη στον πρώην αντιπρόεδρο, προετοιμάζουμε το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος τις πρώτες μέρες του Μάη. Κάνουμε τώρα το Συνέδριο, γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε τις εναλλακτικές λύσεις για τη χώρα μας και το ρόλο του PCE στη νέα κυβέρνηση που θα βγάλουν οι κάλπες του Απρίλη, δήλωσε ο Αλμέιδα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina.
Το PCE είναι μία από τις πολιτικές οργανώσεις που δουλεύει στις κοινότητες πόρτα-πόρτα, για να εξηγήσει τα δύο πολιτικά προγράμματα που αντιπαρατίθενται στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές στις 2 Απρίλη.

2 σχόλια:

e-h είπε...



Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων, Παρασκευή 31/3 στις 9πμ. Άμεση αθώωση των συντρόφων της ΟΚΔΕ. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ Ο.Κ.Δ.Ε.
ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Την 27η Απρίλη 2014 και κατά την προεκλογική καμπάνια της Ο.Κ.Δ.Ε. στα Χανιά, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας επιτέθηκαν αναίτια σε μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σχεδιασμένα στους συντρόφους χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς καν να ανακοινώσουν την ιδιότητα τους. Μάλιστα η αναίτια και βίαιη επίθεση αυτή στην οδό Τζανακάκη (λίγα μέτρα κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής) προκάλεσε και την έντονη διαμαρτυρία αρκετών περαστικών που σοκαρίστηκαν από το περιστατικό.
Παρότι ο σύντροφος αιμορραγούσε ύστερα από χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι κρατήθηκε για ώρες στο αστυνομικό τμήμα κατηγορώντας τον για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό, ακόμα και για κλοπή πορτοφολιού ζητώντας να ομολογήσει τις κατηγορίες και να καταδώσει κάποιο «συνεργό»!!! Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της αστυνομίας που για να «τυλίξει» τους αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα, αποκρύπτει την αλήθεια και δημιουργεί γεγονότα που ξεπερνούν και την επιστημονική φαντασία!!! Ύστερα από την παρέμβαση και την πίεση τοπικών πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων η αστυνομία αναγκάστηκε να οδηγήσει τον σύντροφο σε εξέταση από ιατροδικαστή και σε εισαγωγή του για εξετάσεις σε νοσοκομείο, όμως από την πίσω πόρτα για να μην γίνει αντιληπτός από κανένα. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από το κλητήριο θέσπισμα ο ιατροδικαστής ανακάλυψε μώλωπες, αμυχές, εκχυμώσεις…στα όργανα της αστυνομίας για να κάνει το παραμύθι αληθοφανές μια που πραγματικά δεν τα είχε αγγίξει κανείς.
Τρία χρόνια μετά η Αστυνομία Χανίων με την συνενοχή της κυβέρνησης ξεθάβει και επαναφέρει το περιστατικό με ακόμα περισσότερα ψέματα, οδηγώντας δύο συντρόφους μας στα δικαστήρια και κατηγορεί:
 τον σύντροφο που συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση
σωματικής βλάβης στους δύο αστυνομικούς
 έναν δεύτερο σύντροφο που δεν ήταν καν στην Κρήτη για κλοπή πορτοφολιού που
περιείχε και 1200 Ευρώ
 και τους δυο μαζί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε. !

e-h είπε...

Οι διώξεις αυτές είναι καθαρά πολιτικές και η κατασκευή αυτών των περιστατικών έχει σαν σκοπό να τρομοκρατήσει όσους θέλουν να αγωνιστούν για το τσάκισμα των μνημονίων, την διάλυση της αντιδραστικής και ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. και την εγκαθίδρυση μιας Σοσιαλιστικής Κοινωμίας μιας Επαναστατικής Κυβέρνησης Των Εργαζομένων που θα εξαφανίσει την καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Οι κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται, ενώ ταυτόχρονα οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, δημιουργούν έναν τεράστιο στρατό ανέργων και ετοιμάζουν τα νέα βάρβαρα μέτρα απίστευτης σκληρότητας για να κλείσουν τη λεγόμενη β΄ αξιολόγηση. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Σαμαρά Βενιζέλου που χτίστηκε με επιθέσεις της αστυνομίας και δικαστικές διώξεις απέναντι σε αγωνιστές του κινήματος το επαναφέρει η νεομνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.. Η παραπομπή των αγωνιστών του εργατικού κινήματος σε δίκη είναι μία ακόμη ενέργεια τρομοκράτησης όλων των αγωνιστών, ενώ ταυτόχρονα δεν δίστασαν να ελευθερώσουν όλους τους εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να τους αφήσουν να αλωνίζουν ακόμα και μέσα στα σχολεία. Οι εργαζόμενοι και νέοι, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε τις νέες συνθήκες που θέλουν να επιβάλλουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας αγωνιστής με χαλκευμένες κατηγορίας της αστυνομίας. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα σχέδια κυβέρνησης–δανειστών για τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και την τρομοκρατία που επιβάλλουν.

– Όλοι τη Παρασκευή 31 Μάρτη ώρα 9.00 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στα Δικαστήρια για να απαιτήσουμε την αθώωση των αγωνιστών
– Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές του κινήματος, να σταματήσουν οι διώξεις

http://www.okde.gr/archives/5770