Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πεμπτη 30 Μαρτιου 2017


Με το ανώτατο μετάλλιο για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες τιμήθηκε από τον Αρχιεπισκοπο Ιερονυμο ο Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, της τράπεζας η οποία από τον φιλάνθρωπο κ. Λάτση έχει περάσει στα χέρια ενός από τα πιο φιλανθρωπικά fund των ΗΠΑ. Φτου σας, θεομπαίχτες! Φτου σας, χριστέμποροι!
Δεν υπάρχει πιο τιμητική διάκριση για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από την απονομή μεταλλίου Α’ Τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Και ξέρετε ποιον επέλεξε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο Β’ να απονείμει αυτήν την ανώτατη τιμητική διάκριση για τις αθόρυβες φιλανθρωπικές υπηρεσίες του; Μα προφανώς έναν εξαίρετο και αυθεντικότατο εκπρόσωπο των πιο ευαγών ιδρυμάτων αυτού του τόπου, τα οποία πανθομολογουμένως έχουν διασώσει την χώρα, την οικονομία και τους πολίτες της. Τα ευαγή αυτά ιδρύματα τα γνωρίζετε και τα ευγνωμονείτε όλοι και όλες: είναι οι τράπεζες αυτής της χώρας. Μπράβο Μακαριώτατε. Έχετε ένα εξαίρετο κριτήριο να κάνετε επιλογές πρότυπα για την κοινωνία μας και να δείχνετε τον σωστό δρόμο για το μέλλον. Γιατί ένας τραπεζίτης είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να καταδείξει και να συμβολίσει το “φωτισμένο” δρόμο του μνημονιακού ραγιαδισμού, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ή αλλιώς να μας φανερώσει πως να ληστεύεται και να φτωχοποιείται μια κοινωνία ώστε όσοι πρωταγωνιστούν στην καταλήστευση και φτωχοποίηση της να τιμώνται, γιατί ασκούν από τα “κλοπιμαία” φιλανθρωπία στα πιο εξαθλιωμένα τμήματα των πιο φτωχών ανθρώπων.
Σχολιο.- Μάλιστα. ....Δεν ξέρω αν στο έχω πει ποτέ. . Ο Τζερόνυμο είναι πασοκόσκυλο. Στη Θήβα υπάρχει ένας ιερέας, μαθηματικός, αριστερός, μουσικός και πολύτεκνος. Έγινε ιερέας για επαγγελματικούς λόγους ο άνθρωπος αλλά είναι σωστός και αγωνιστής. Την ιστορία για το φράγμα του Αχελώου αυτός την ξεκίνησε. Είναι ζωντανός άνθρωπος και πριν χρόνια, ήταν ακόμα Θηβών και Λεβαδείας, είχαν κάνει οι Πυξ Λαξ μια συναυλία. Επαγγελματίας μουσικός ανέβηκε κι έπαιξε ένα δυο τραγούδια. ..Το πόσο τον κυνήγησε δεν φαντάζεται άνθρωπος! Τον πήγαινε σε φτωχές ενορίες για να μη τα βγάζει πέρα με τα παιδιά που έχει! Πώς δεν τον ξύρισε κιόλας ο χουνταίος! !! Μέχρι που έγινε Αρχιεπίσκοπος και ξελύσσαξε! Υπάρχουν ιερείς και Ιεράρχες με πνεύμα θυσίας για τον κόσμο κι άλλοι έτοιμοι να θυσιάσουν τον κόσμο! Όπως τους περιγράφει ο Ντοστογιέφσκι στον Μέγα Ιεροεξεταστή. ... Κρίμα. ..γιατί στ' αλήθεια θα σταυρωναν τον Χριστό αν ξαναρχόταν. ..
----------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
Κουίζ: Τι φαίρνει η νέα φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες;
Είναι ή δεν είναι οι τράπεζες υπό καθεστώς capital control; Απ' όσο γνωρίζουμε, είναι. Τι σημαίνει αυτό που ψευδώς ονομάζουν capital control; Κυρίως σημαίνει ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αναλήψεις μετρητών, πέραν του καθορισμένου ορίου. Αυτό βέβαια λέγεται ορθά τραπεζικό moratorium κι όχι capital control, αλλά ποιός νοιάζεται; Αλλού είναι τα σπουδαία.
Εφόσον λοιπόν από τα τέλη Ιουλίου 2015 δεν μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα αναλήψεις, τότε μπορεί να μου εξηγήσει κανείς πώς γίνεται και από τον Δεκέμβριο του 2016 έχουμε ξανά καθαρή εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες; Το Δεκέμβριο πέρυσι παρατηρήθηκε μείωση των συνολικών καταθέσεων κατά 4,7 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ανά εβδομάδα μεσοσταθμικά γίνονταν αναλήψεις της τάξης των 1,2 δις ευρώ.
Το Ιανουάριο του 2017 οι καταθέσεις μειώθηκαν επιπλέον κατά 897 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ τον Φεβρουάριο μειώθηκαν ακόμη περισσότερο κατά 813 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες για τους οποίους έχουν δημοσιευτεί στοιχεία, (Δεκέμβριος 2016, Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2017) οι καταθέσεις έχουν μειωθεί πάνω από 6,4 δις ευρώ. Πώς γίνεται αυτό εν μέσω capital control;
Να σημειώσουμε ότι τα capital control επιβλήθηκαν ακριβώς γι' αυτόν το λόγο. Να σταματήσει δηλαδή η εκροή καταθέσεων, το bank run. Αξίζει να θυμηθούμε ότι μόνο τον Ιούλιο του 2015 είχαν μειωθεί οι καταθέσεις κατά 1,4 δις ευρώ και η κυβέρνηση δια του κ. Τσίπρα μας είπε ότι οι τράπεζες δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις γιατί δεν δίνει άλλα χρήματα η ΕΚΤ κι επομένως πρέπει να κλείσουν. Σήμερα οι τράπεζες με συνολική εκροή τριμήνου 6,4 δις ευρώ, γιατί δεν κλείνουν; Βέβαια είχε προηγηθεί μια εκροή καταθέσεων της τάξης άνω των 54 δις ευρώ από τον Δεκέμβριο 2014 ως τον Ιούνιο του 2015. Όμως και πάλι από τον Ιούλιο του 2015 έως το Νοέμβριο του 2016 όπου βρισκόμαστε υπό τραπεζικό moratorium, η βελτίωση της καταθετικής βάσης ήταν της τάξης των 2,7 δις ευρώ. Κι αυτό λόγω του εγκλωβισμού στις τράπεζες του εισοδήματος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων.
Και κοιτάξτε τι έγινε. Οι καταθέσεις υπό καθεστώς capital control αυξήθηκαν κατά 2,7 δις ευρώ μέσα σε 15 μήνες το 2015 και 2016. Και μέσα σε τρεις μήνες μειώθηκαν κατά 6,4 δις ευρώ! Οι καταθέσεις που εξανεμίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο είναι πάνω από 2 φορές όσες εγκλωβίστηκαν στις τράπεζες λόγω capital control ή moratorium. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε αυτά που επισημαίνει το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα (Greece: 2017 Article IV Consultation, 7/2/2017): Ο τραπεζικός τομέας χρειάστηκε ένα νέο γύρο αύξησης κεφαλαίου το 2015 (15 δις €, ή 8 ½% του ΑΕΠ) να συμβάλει στη μείωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας από 8% κοινών μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) στα μέσα του 2015 σε περίπου 18% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν φτάσει το 45% του συνόλου των δανείων στο 2016Q3, σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερα από το 2010. Οι προβλέψεις για ζημίες ανέρχονται στο 50% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η χρηματοδότηση συνέχισε να συρρικνώνεται το 2016, ανεβάζοντας τη συνολική μείωση έως 20% από το 2010. (σ. 12)
Για τους λόγους αυτούς το ΔΝΤ πρότεινε νέα ανακεφαλαιοποίηση: Το Προσωπικό διατήρησε την παραδοχή του από το Μάιο ότι ένα ρυθμιστικό αποθεματικό της τάξης των 10 δις € (5½% στο ΑΕΠ του 2016) θα πρέπει να διατίθεται για την κάλυψη πιθανών αναγκών υποστήριξης πρόσθετων τραπεζικών δεδομένων των υπόλοιπων κινδύνων για την ποιότητα του ενεργητικού και ακόμα ζοφερή προοπτική για την κερδοφορία των τραπεζών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις (που συνολικά ανέρχονται περίπου σε 43 δις €, ή κοντά στο 25% του ΑΕΠ για το δημόσιο χρέος από το 2010), οι ισολογισμοί των τραπεζών παραμένουν ευάλωτοι με το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και τα μισά από τα κεφάλαια των τραπεζών να αποτελούνται από αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις που αντιπροσωπεύουν ενδεχόμενες υποχρεώσεις προς το κράτος. (σ. 56) Η νέα φυγή καταθέσεων φαίνεται ότι κάνει αναπόφευκτη τη νέα ανακεφαλαιοποίηση. Φυσικά αυτή την φορά θα είναι ένα μίγμα bail in. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι παρά μια ακόμη αυτοεκπληρούμενη προφητεία του φαύλου κύκλου των χρεοκοπημένων τραπεζών, που έχει αναλάβει ο Έλληνας καταθέτης, δανειολήπτης και φορολογούμενος να φορτωθεί με τη χασούρα και τα χρέη των τραπεζιτών.
Κι ας μην ξεχνάμε, χάρις στους τραπεζίτες το 25% από το νέο δημόσιο χρέος που έχει φορτωθεί ο Έλληνας πολίτης μετά το 2010 χάρις στα μνημόνια, προέρχεται από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Έτσι είναι. Όταν φωνάζουμε ότι πρέπει να διαγραφούν εδώ και τώρα τα ιδιωτικά χρέη ώστε οι πολίτες να ανασάνουν και να διαθέσουν το εισόδημά τους στην αγορά, μας λένε ότι αυτά είναι ανήκουστα και δεν γίνονται. Όταν όμως πρόκειται για τους τοκογλύφους τραπεζίτες, μια χαρά γίνεται να φορτώνουν τα χρέη και τις ζημιές τους στον απλό πολίτη. Αυτό σημαίνει ισονομία και ισοπολιτεία στη σημερινή κατεχόμενη Ελλάδα. Άστε να δούμε να ξεσπάει το γινάτι του Έλληνα και τότε θα δούμε τι γίνεται και τι δεν γίνεται.
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ στις 2:27 μ.μ.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_64.html
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΙΛΊΟΥ σήμερα Τετάρτη 29-3-17. Ο πλειστηριασμος ΜΑΤΑΙΏΘΗΚΕ λόγω παρεμποδισης θα γραφτεί στην Έκθεση ! Ειμασταν εκεί για την Χριστίνα ! ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ στον Αγώνα ΌΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ όπως κάνουμε 4 χρόνια τώρα χωρίς να γνωρίζουμε σχεδόν ποτέ ποιος συμπολίτης μας χάνει το σπίτι του !
ΤΟ ΕΠΑΜ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΔΥΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ !!! ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ !!!
-----------------------------------------------------------------------------------
Σπίρτζης: Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η Ν.Δ.
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, 12:33
Για «διαδικαστικό και γραφειοκρατικό θέμα» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα της εφημεριδας Δημοκρατια περί «δώρων» της κυβέρνησης σε εργολάβους, και συγκεκριμενα στον Μπομπολα, με αφορμή σχετική τροπολογία. «Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η Ν.Δ.» υποστήριξε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ1, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μας καλύπτουν πολιτικά οι συμβάσεις που είχε υπογράψει» και πως «έβαζαν το ελληνικό Δημόσιο στον τοίχο».
«Στη σύμβαση που κληρονομήσαμε από τη Ν.Δ., η οποία αναθεωρήθηκε μετά και ψηφίστηκε και από τη Ν.Δ., υπάρχει πρόβλεψη για αυτά τα έξοδα και έπρεπε να γίνει τροπολογία από ποιους λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομίας θα καταβληθούν επισήμανε. «Είναι πρόβλεψη εάν δεν υπάρχουν τα έσοδα στον αυτοκινητόδρομο και εάν τα έξοδα συντήρησης είναι υψηλότερα. Δεν είναι πρόσθετα αυτά τα ποσά» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης για να προσθέσει: «Έχουμε πέντε συμβάσεις από τον κ. Σουφλιά. Άλλαξαν τέσσερις συμβάσεις, το 2013. Στην πέμπτη σύμβαση έγινε αναθεώρηση, το 2015. Όταν υπάρχει μια σύμβαση αν δεν την πληρώσεις έχεις ρήτρες κλπ». Επισήμανε πάντως, ότι οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα, με το ύψος των διοδίων κ.ά. που είχε καταρτίσει η ΝΔ, δεν καλύπτουν πολιτικά την κυβέρνηση. Ερωτηθείς για το «Σπατόσημο» είπε ότι μειώνεται, από τα 22 στα 12 ευρώ, για χώρες εκτός Ε.Ε. και έγινε για να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση σε όλα τα αερορδρόμια, μετά και την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport. «Θα μειωθεί το κόστος των χρεώσεων σε αεροπορικά εισιτήρια» πρόσθεσε ο υπουργός.
Ανέφερε ακόμη ότι στις 6 Απριλίου θα γίνει η παράδοση της σήραγγας των Τεμπών και ότι η Κορίνθου- Πατρών θα παραδοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη. Όπως είπε, η Κλόκοζα θα ολοκληρωθεί έως την Πρωτομαγιά ενώ το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τον Αύγουστο. Σημείωσε τέλος ότι ως το τέλος του 2017 -αρχές 2018- θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με εργολάβους για σημαντική μείωση των διοδίων στα οδικά δίκτυα.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τζιφρας ο ΤΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνηση παιζουν κρυφτο πριν τα δωσουν… όλα. Κλειδωνουν μειωση αφορολογητου και συνταξεων, και η πωληση της ΔΕΗ. Στο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγελουν», αλλα «πειθαρχουν στις αποφασεις».
----------------------------------------------------------------------------------
Εγγραφο-σοκ για 150.000 εκκρεμεις συνταξεις. Η διοικηση του ΕΦΚΑ στις 24 Μαρτιου σημανε συναγερμο για τις πληρωμες. Όπως λεει το εγγραφο του ΕΦΚΑ «δεν υπαρχει σχεδιο για διεκπεραιωση των συνταξεων και ουτε φαινεται ότι μπορουμε να πετυχουμε το στοχο εως τον Οκτωβριο».
---------------------------------------------------------------------------------
Σοκαριστικη μελετη της UNISEF. Τα μισα ελληνοπουλα δεν εχουν ουτε τα βασικα για τη διατροφη τους! Μισο εκατομμυριο παιδια στην Ελλαδα ζουν σε συνθηκες φτωχειας. Πρωτια της χωρας μας αναμεσα στις παλαιοτερες χωρες-μελη της ΕΕ.
-----------------------------------------------------------------------------------
Στο Ταμειο των ιερεων το 50% από το παγκαρι των εκκλησιων. Με αποφαση του ΣτΕ τα μισα χρηματα θα πηγαινουν για το εφαπαξ τους.
-------------------------------------------------------------------------------
Από το 2019 η μειωση συνταξεων. Αντι του 2020.
-----------------------------------------------------------------------------------
Οι μυστικοι λογαριασμοι του Γιαννου Παπαντωνιου οδηγουν στο μεγα σκανδαλο του Χρηματιστηριου. Οι 3 νεοι λογαριασμοι του Παπαντωνιου που αποκαλυφθηκαν, αφορουν την εποχη του σκανδαλου του Χρηματιστηριου, και δεν είναι από τα εξοπλιστικα.
---------------------------------------------------------------------------------
«Κινδυνος θανατος η φυλακη για τον Ακη Τζοχατζοπουλο». Αυτό αναφερει η γνωμοδοτηση του γιατρου που τον χειρουργησε.
-------------------------------------------------------------------------------------
Σημαια εχουν κανει οι δεξιες φυλλαδες σημερα, ότι βαλανε στον βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλαουρα 13η συνταξη, επειδη από λαθος του ιντερνετικου συστηματος δεν υπολογισε το Ταμειο του την βουλευτικη αποζημιωση, και θεωρηθηκε χαμηλομισθος. Μονο που δεν λενε ότι ο ιδιος ο Μπαλαουρας ειδοποιησε το Ταμειο για το λαθος, και φυσικα δεν αγγιξε τα χρηματα που ειχαν μπει στο λογαριασμο του, τα οποια επιστραφηκαν.
--------------------------------------------------------------------------------
«Χαρατσι» υπερ της Fraport στα αεροπορικα εισιτηρια.
--------------------------------------------------------------------------------
Με την ευκαιρία... θα μας πει ο Γερασιμος Μπαλαουρας, ποιος είναι ο θείος του, που τον διόρισε στην "Τράπεζα της Ελλάδος"... όταν ζητούσαν πιστοποιητικό "εθνικοφροσύνης" κι απέκλειαν ακόμη και κεντρώους; ...και τι εφάπαξ πήρε, παρεμπιπτόντως!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ο Σύλλογος Υπαλλήλων! Είπε ψέματα ο Μπαλαούρας για τη 13η σύνταξη
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας έβγαλε ανακοίνωση που ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ τον - "συμβαίνουν αυτά" - βουλευτή του "αριστερού" μορφώματος Μ. Μπαλαούρα και τονίζει πως το θέμα ανακινήθηκε από τον ίδιο τον Σύλλογο με αποτέλεσμα μετά από... 9 ολόκληρες ημέρες (από τις 9/1/2017 που βγήκε η ανακοίνωση στις 18/1/2017) να αντιδράσει ο εν λόγω και να τα μοιράσει (λες και ήταν δικά του) στα 2 Ταμεία του Συλλόγου!
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής: "Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής: Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος! Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι «ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώσει», καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…» !!! Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε.. Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017 επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.".
Συμφωνα με την αφηγηση του Μπαλαουρα.
Όπως έγινε γνωστό, στον κ. Μπαλαούρα πιστώθηκαν αυτόματα τα 300 ευρώ, ανεξαρτήτως του γεγονότος πως αμείβεται με τον υψηλότατο, σε σχέση με των «απλών» πολιτών μισθό του βουλευτή. Ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγεται στον νομό Ηλείας, εξηγεί πως το γεγονός έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι ανάλογο, όπως έγινε δηλαδή για όλους τους συνταξιούχους που πήραν το βοήθημα. Αυτό, λέει ο κύριος Μπαλαούρας συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή του ως βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να τον κατατάσσει στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξή του. Καθώς, λοιπόν, για να δοθεί το επίδομα Τσίπρα δεν απαιτήθηκε καμία άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο το ύψος της σύνταξης, η «13η σύνταξη», πιστώθηκε κανονικά. Μόλις το συνειδητοποίησα, λέει ο κύριος Μπαλαούρας, δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσα 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα με επιστολή τον Σύλλογο της Τραπέζης της Ελλάδος. «Εγώ το έμαθα τέλος Γεννάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό. Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν», είπε.
-----------------------------------------------------------------------------
Στη φωτογραφία που συνήθως δημοσιεύεται από τη δίκη Μπελογιάννη, δεν απεικονίζονται μαζί του οι άλλοι τρεις που εκτελέστηκαν, αλλά οι Γραμμένος, Κελαϊδίτης και Καλοφωλιάς, που δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ. Τα πορτρέτα των Μπάτση, Καλούμενου και Αργυριάδη είναι, άλλωστε, εντελώς διαφορετικά από τους εικονιζόμενους στη φωτογραφία. Όπως εύστοχα επισημαίνει η φίλη, αυτοί που είχαν αποκηρύξει το ΚΚΕ δεν κάθισαν ποτέ -και από δική τους επιλογή- δίπλα στον Μπελογιάννη, κατά τη διάρκεια της δίκης.
Aυτοί που ενόψει των δικών αποκήρυξαν το ΚΚΕ διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. Σ’ αυτούς που το αποκήρυξαν με αντάλλαγμα χαμηλές ποινές ή και την απαλλαγή από τις κατηγορίες για συμμετοχή στον παράνομο μηχανισμό του, σ’ αυτούς που (όπως ο Δημήτρης Μπάτσης) το αποκήρυξαν χωρίς «να δώσουν» ονόματα αγωνιστών που δεν είχαν γίνει γνωστά στην Ασφάλεια και σ’ εκείνους (όπως οι Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος) που δεν αναφέρθηκαν σε κανένα όνομα. Όπως φάνηκε, τελικά, με την εκτέλεση και των τριών μαζί με τον Μπελογιάννη, το μετεμφυλιακό καθεστώς δεν αρκούνταν σε αποκηρύξεις, επιδιώκοντας την πλήρη ηθική και πολιτική εξόντωση των αγωνιστών που λύγιζαν.
ΛΥΓΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ!
Ενώ εκτελέστηκαν και οι τέσσερις, γιατί οι κομμουνιστές αναφέρονται κυρίως στον Μπελογιάννη; Επειδή ήταν μέλος της κομματικής ηγεσίας; Δεν συνιστά αυτό υποτίμηση των άλλων αγωνιστών; Όχι! Δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο Μπελογιάννης ξεχώρισε με την αδιάλλακτη στάση του στην υπεράσπιση της υπόθεσης του κομμουνισμού και των αγώνων των ελλήνων κομμουνιστών. Οι άλλοι τρεις αγωνιστές υποχώρησαν κατά την ανάκριση και στη δίκη αποκήρυξαν το ΚΚΕ. Και τότε γιατί εκτελέστηκαν; Γιατί μπορεί να λύγισαν, αλλά δεν έγιναν ανθρωπάκια, όπως ήθελαν οι διώκτες τους. Ο Μπάτσης αρνήθηκε να κατονομάσει οποιονδήποτε ως συνεργάτη του, πέραν εκείνων που είχαν ήδη συλληφθεί και δικάζονταν. Οι Αργυριάδης και Καλούμενος αρνήθηκαν να αναφερθούν σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ούτε καν από τους άλλους δικαζόμενους.
Επειδή αυτή η φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει με λάθος λεζάντες , μπήκε μάλιστα και εξώφυλλο στο περιοδικό "Ιστορία" και επειδή έτσι όπως μπαίνει εδώ οδηγεί στη σκέψη ότι οι εικονιζόμενοι είναι αυτοί οι τέσσερεις θα διευκρινήσω ότι αυτοί που απεικονίζονται είναι οι: Γραμμένος, Μπελογιάννης, Κελαϊδίτης, Καλοφωλιάς. Οι άλλοι τρεις δεν είχαν καθίσει ποτέ δίπλα στον Μπελογιάννη στη δίκη από δική τους επιλογή. Αυτό το λέω όχι για να κρίνω τη στάση τους αλλά για να διευκρινήσω ποιοί είναι στη φωτογραφία.
-------------------------------------------------------------------------------
Μολις εμαθα για τον θανατο του Δημητρη Δενεδιου.ξερεις πως εγινε;μεχρι προσφατα τον συναντουσα περιξ του συνταγματος και φαινοταν μια χαρα
Πριν από κάτι μήνες, έκανε μια σοβαρή εγχείρηση και δεν άντεξε...
26 Ιουλίου 2016 "Έφυγε" σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος και φίλος Δημήτρης Δενεδιός, μέλος της "Μαθητικής Πρωτοπορίας" και της Κ.Ο.ΜΑΧΗΤΗΣ από εφηβική ηλικία από τη δεκαετία του '70, αγωνιστής της Επαναστατικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι το τέλος, ο καλλιτέχνης της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου που ζωγράφιζε όλα τα περίπτερα και τις ταμπέλες της κίνησης όλα αυτά τα χρόνια. Σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα ο Δημήτρης έδινε το παρόν, μαχητικός, αντιλαμβανόμενος την αναπηρία του ως μια ζώσα κατάσταση και όχι ως κάτι αποτρεπτικό. Ο αγώνας συνεχίζεται… Ο σύντροφος Δημήτρης θα περπατάει στις πορείες και τις διαδηλώσεις δίπλα μας για πάντα... Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, 27 Ιοuλίου, στις 4.30μμ, στο Νεκροταφείο Περιστερίου.
------------------------------------------------------------------------------
Αφού το έκαναν ήδη κατοχικό "νόμο" για να ξεπουλούν τα χρεωμένα, υπερχεωμένα στα ξένα funds κι από εκεί να τα δίνουν κοψοτιμής σε λαθροεισβολείς για να μας αντικαταστήσουν. ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ. Σιγά που δε θα έκαναν το ίδιο και με τον εθνικό μας πλούτο. Ξέρετε με πόσο μετοχικό κεφάλαιο η δημόσια γερμανική Fraport παίρνει τα 14 ελληνικά αεροδρόμια;;; Μόνο με 20.000 ευρώ...!!!!!! Τσάμπα...!!!!!! Αν αυτοί δεν είναι Δωσίλογοι κι αυτό δεν είναι Κατοχή, τότε τι είναι;;; Όλο και θα χάνεται κάθε ίχνος λογικής, μέχρι της πλήρους εξόντωσης και του διωγμού μας, αυτό ειν' το σχέδιο.
Ζητειται μαλακας για να μου δανεισει λεφτα για να αγορασω το σπιτι του και να μπει ο ιδιος εγγυητης του δανειου που θα μου δωσει!
Τι ειπατε? Αυτά δεν γινονται?
Κι ομως! Το ελληνικο κρατος δανειστηκε για να ανκεφαλοποιηση την Alpha Bank η οποια θα δανεισει τη γερμανικη κρατικη εταιρια Fraport για να αγορασει 14 αεροδρομια μας και εγγυητης του δανειου θα είναι το ελληνικο δημοσιο!!!
Καλα μας κανουν αφου ειμαστε τοσο μαλακες και δεν τους περνουμε με τις πετρες…