Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Παρασκευη 31 Μαρτιου 2017


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΗΣ 31ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1946, Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ένα χρόνο μετά από την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, η κατάσταση στην Ελλάδα διέψευδε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις προσδοκίες πως θα μπορούσε να υπάρχει ομαλή δημοκρατική διέξοδος από την πολιτική κρίση που προκαλούσε η αντιπαράθεση των δυνάμεων της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος με τις δυνάμεις του γερμανοτσολιαδισμού, οι οποίες είχαν και ισχυρή βρετανική πολιτική και στρατιωτική στήριξη.
---------------------------------------------------------------------------------
Συρία από έξι χρόνια κατασκευασμενου πολέμου
Παρά τις αφορμές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η σύγκρουση στη Συρία είναι σχετική με την επιβολή μιας οικονομικής και πολιτικής τάξης που προστατεύει τα συμφέροντα των δυτικών δυνάμεων και των περιφερειακών συμμάχων τους
Συντάκτης: Prensa Latina | internet@granma.cu
30, Μάρ, 2017 9:03:48
http://en.granma.cu/mundo/2017-03-30/syria-six-years-of-manufactured-war
Από τον Μάρτιο του 2011, όταν ξέσπασαν πολλαπλές ένοπλες συγκρούσεις, η σύγκρουση στη Συρία έχει γίνει η πιο δραματική και τρομακτική στην πρόσφατη ιστορία της Μέσης Ανατολής. Μόλις έξι χρόνια μετά την έναρξη ενός πολέμου που επιβλήθηκε από το εξωτερικό, και η οποία έχει επιδεινώσει τις διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που ενστερνίζονται διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις σε ενα απάνθρωπο επίπεδο, αυτό το έθνος παρουσιάζει μια σκηνή της τεράστιας καταστροφής, μέσα στην προσπάθεια να επιβιώσει. Η πίστη αυτής της χώρας με κατά πλειοψηφία σουνιτικό πληθυσμο και την παράδοση της ισχυρής κοινωνικής συνύπαρξης χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για μια σύγκρουση των οποίων οι πραγματικοί λόγοι είναι η επιβολή μιας συγκεκριμένης οικονομικής και πολιτικής τάξης, με τις ηγεμονικές δυτικές δυνάμεις και τους περιφερειακούς συμμάχους τους. Η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης κατέφυγε στους όρους «εμφύλιος πόλεμος» και την υποτιθέμενη πάλη ενάντια στην « δικτατορία που δεν προσφέρει πολιτικές και κοινωνικές επιλογές,» ιδέες που άλλαξαν στην πράξη, με την ευρεία προώθηση της τρομοκρατίας.
Ποτέ άλλοτε στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο είχαν την καταστροφή της χώρας που έχει προωθηθεί με τέτοιο συνδυασμένο τρόπο, που διοργανώνονται από τα κέντρα των πρώην αποικιακών δυνάμεων και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μεγάλη και εκτεταμένη συνωμοσία, που εκπονήθηκε με τη «συνήθη αριστεία» των προεδρων της εποχής George W. Bush, έγινε η προώθηση της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, των οποίων οι προγενέστερες ήταν η δημιουργία θεσμικής αστάθειας στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράκ και τη Λιβύη.
Τα κίνητρα ήταν προφανής, και όχι μόνο επειδή η Συρία ήταν μια κοσμική χώρα, με περισσότερα σημάδια της αρετής από ελαττώματα όσον αφορά την κοινωνική, πολιτική και θρησκευτική ένταξη, αλλά επειδή ήταν, και είναι, ένα πέρασμα σημαντικών αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, μια θέση που υπερασπίζεται με ιδιαίτερη ευρωστία και κυριαρχία και ανεξάρτητες αρχές. Η πραγματικότητα δεν είναι ούτε εμφύλιος πόλεμος, ούτε σύγκρουση θρησκευτική, επειδή η «κάρτα» στο παιχνίδι στη Συρία είναι στην πραγματικότητα ένα βρώμικο παιχνίδι που προέρχεται από ένα βασικό στοιχείο: το 2009, όταν η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ασκησε βέτο σε ένα τεράστιο έργο που προωθείται από το Κατάρ και χρηματοδοτείται από μεγάλες ΗΠΑ πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου για την κατασκευή ενός αγωγού 5.000 χιλιομέτρων που θα τρέχει μέσα από τη Συρία προς τη Μεσόγειο.
Από εκείνη τη στιγμή, και προγραμματιστεί εκ των προτέρων, πετροδολαρια από τις πρωτεύουσες των μοναρχιών του Κόλπου, η Τουρκία και το Ισραήλ, έπαιξαν το ρόλο τους, που οι μόνες «αρχές» είναι να επιβιώσει εις βάρος των «εχθρών που εχουν κατασκευαστεί εκ των προτέρων,» σε ενα διασπασμένο και ιστορικά ξεχασμενο αραβικό κόσμο. Η Συρία αμφισβήτησε τα οικονομικά κίνητρα των δυτικών δυνάμεων, που ήταν αρκετά για να χρησιμεύσει ως μια από τις αντικειμενικές βάσεις για την έναρξη των συντριπτικών επιθέσεων των μέσων ενημέρωσης και του πολέμου εναντίον αυτής της χώρας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες, και ότι αναμφίβολα επιδείνωσε αντιπαραθέσεις πέρα από τα σύνορά της. Αυτό το «πρόγραμμα» ενώθηκε από τη συνεχιζόμενη αποσταθεροποιητική προσπάθεια στην Αλγερία, το Μαρόκο και την Αίγυπτο από το 2009, και την ενεργό συμμετοχή του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, όλοι για να πολιορκήσουν τη Συρία.
Σε μια έκρηξη του γενικευμένου πολέμου, χιλιάδες τρομοκράτες έφθασαν στη Συρία, ο οποίος, σε συνδυασμό με τους εθνικούς τους εξτρεμιστές, ιδρύθηκαν σημεία της επίθεσης που κατά τα πρώτα έτη καλύπταν πάνω από μια ντουζίνα μέτωπα πολεμου σε όλη τη συριακή επικράτεια. Από τις περιοχές που συνορεύουν με το Ιράκ και την Ιορδανία, το Ισλαμικό Κράτος, ή στην αραβική γλώσσα με το ακρωνύμιο Daesh, και από τα εδάφη της βόρειας κοντά στην Τουρκία, άλλες ομάδες, όπως το Μέτωπο για την κατάκτηση της Ανατολής, πρώην Al Nusra, προχώρησε επίσης. Στο πιο έντονη στιγμή της σύγκρουσης, όταν ρουκέτες σταυροφόρων που στέκονταν σε ετοιμότητα να επιτεθούν στη Συρία από τη Μεσόγειο Θάλασσα και από άλλες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Ρωσία παρείχε ένα σοβαρό εμπόδιο για τις δυτικές δυνάμεις και τα ενδιαφέροντά τους βαζοντας βέτο για άμεση στρατιωτική επέμβαση στο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Οι δύο μέτρα και σταθμά εφαρμόζονται συνεχώς, αλλά έχουν μεταβληθεί ξανά και ξανά στο πρόσωπο του την αποφασιστικότητα της Συρίας και των παραδοσιακών ιστορικών συμμάχων της, όπως η Ρωσία και το Ιράν, ως παράδειγμα στον τομέα της μάχης και τη σταδιακή κυριαρχία των Συριακών Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά στις ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νεκρούς και ακρωτηριασμένους, οικονομικές απώλειες ύψους 200 δις $ και η προφανής καταστροφή ολόκληρης της υποδομής της Συρίας, συνθέτουν ενα ζοφερό αλλά όχι ανυπέρβλητο πανόραμα. Η πολιορκία των μέσων ενημέρωσης σε αυτό το έθνος, ένας άγριος εμπορικός αποκλεισμός και την ευρεία τρομοκρατια πάνω από έξι χρόνια που συντριπτικά επέβαλε τον πόλεμο, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να εξολεθρεύσουν το λαό της Συρίας.
---------------------------------------------------------------------------------------
Οι γαλλικες τραπεζες που συμετεχουν στους παρανομους(απο τον ΟΗΕ) οικισμους του Ισραηλ *BNB paribas, *Société générale, *Crédit agricole, * BPCE, * η Τράπεζα AXA.
" οι γαλλικές τράπεζες και επιχειρήσεις διατηρούν άμεσες ή έμμεσες μειοψηφικές συμμετοχές σε ισραηλινες τραπεζες η επιχειρήσεις, ορισμένες απο τις οποίες εμπλέκονται άμεσα στη χρηματοδότηση των παρανομων οικισμων , η έρευνα αποκάλυψε.
Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώθηκε με στοιχεία ,σημειώνοντας ότι τέσσερις από την κοινοπραξία τραπεζών παρείχαν ένα δάνειο ύψους 288 εκατ. Ευρώ (309.7 εκατομμύρια) στο Ισραήλ στην ηλεκτρικη εταιρεια Electric Corporation (IEC),corporation , η οποία ανέφερεται ότι παρεχει ηλεκτρικο ρεύμα σε παράνομους οικισμούς." BNP Paribas, Société Générale, Crédit Agricole, BPCE, AXA Bank
---------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία τερματίζει την Ασπίδα του Ευφράτη ομολογόντας μια ατιμωτική και τεράστια ήττα της στρατιωτικής μηχανής της.
Μέσα σε 6 μήνες κατάφεραν, 1) να χάσουν την μάχη στο Χαλέπι οδηγόντας τους προστατευόμενους από αυτήν αντάρτες σε παράδοση και υποχώρηση, 2) να δουν τους Κούρδους να προελαύνουν και να καταλαμβάνουν το Μανμπίτζ, 3) να δουν τους Κούρδους να λαμβάνουν εξοπλισμό όπλα χρήματα από ΗΠΑ και Ρωσία και να προελαύνουν μόνοι τους κατά της Ράκα, 4) να δουν τις επίλεκτες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας να μπαίνουν ως ασπίδα προστασίας μεταξύ των Τουρκικών και των Κουρδικών δυνάμεων προστατεύοντας τις δεύτερες 5) να πληρώσουν ένα βαρύ φόρο αίματος με δεκάδες ή εκατοντάδες στρατιώτες τους νεκρούς ή τραυματίες 6) να αναγκαστούν επίσημα να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση Άσαντ ως νόμιμο συνομιλητή και παράγοντα εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης 7) να διαταράξουν τις σχέσεις τους με όλο τον κόσμο
Το μόνο χειροπιαστό και πενιχρό αποτέλεσμα για το Τουρκικό κράτος είναι η "εδαφική σφήνα" που έβαλαν μεταξύ του μικρού Κουρδικού καντονιού του Εφρίν και της υπόλοιπης Ροτζάβα αφού κατάφεραν με πολύ κόπο να καταλάβουν μια μικρή έκταση γης (όσο η μισή Βοιωτία) γύρω από την μικρή πόλη Al Bab . Too little, too late και άλλος ένας λόγος που το καθεστώς Ερντογάν αποδεικνύεται πολύ εύθραυστο και αδύναμο. Ανίκανο να φοβίσει εχθρούς και να εμπνεύσει φίλους ή "φίλους"
---------------------------------------------------------------------------------
Απο την Ισραηλινη εφημεριδα Χααρετζ/Haaretz: Ουκρανοί στρατολογούν Βραζιλιάνους νεοναζί για να πολεμήσουν τους αυτονομιστές του Ντομπας
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η Μοσσάντ συνεργάστηκε με τις Βραζιλιάνικες αρχές μετά από πληροφορίες για αντισημιτικό τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών. Αποκαλύφθηκε έτσι ολόκληρο το κύκλωμα που στρατολογούσε νεοναζί για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Ιταλός φασίστας ο σύνδεσμος
--------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο επαγγελματίας απαρτχάιντ του νερού
29 Μάρτη 2017
Τα παιδιά της Παλαιστίνης γεμίζουν δοχεία με νερό σε μια δημόσια βρύση στη Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα, Ιούλιος 2014. Ασράφ Amra εικόνες APA
Το Ισραήλ αγοραζει τεχνογνωσία στο νερό ως παράγοντα αλλαγής σε διεθνές επίπεδο, αλλά χρησιμοποιεί το νερό ως όπλο πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τον υπουργό της Νότιας Αφρικής της ύδρευσης και της αποχέτευσης, Nomvula Mokonyane. Ο υπουργός επέκρινε τις πολιτικές του Ισραήλ σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του Ισραηλινού Απαρτχάιντ εβδομάδα ειπε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Πανεπιστήμιο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής. Mokonyane είπε την ιστορία του νερού του Ισραήλ έχει ένα το Ισραήλ ως το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο όλων των πρόσβαση και χρήση των υδάτων στην ιστορική Παλαιστίνη εχει «δύο πρόσωπα.» «Κορυφαίος επαγγελματίας στον κόσμο του απαρτχάιντ του νερού.» - στη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και το σημερινό Ισραήλ. Αυτή η «ασύμμετρη κατανομή» αφήνει τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη με 73 λίτρα ανά άτομο την ημέρα, Mokonyane είπε, σε σύγκριση με 240-300 λίτρα για τους Ισραηλινούς. Η Παλαιστινιακή μετοχή είναι πολύ λιγότερη από ό, τι τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των 100 λίτρων ανά άτομο ανά ημέρα για οικιακή χρήση, στα νοσοκομεία, σχολεία και άλλα ιδρύματα.
Απαρτχάιντ του νερού Επιπλέον, οι εκατοντάδες των παλαιστινιακών κοινοτήτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι συνδεδεμένο στην παροχή νερού, ο υπουργός είπε στο κοινό του. Και Mekorot - εθνική εταιρεία ύδρευσης του Ισραήλ - συχνά κλείνει την παροχή νερού στους Παλαιστίνιους.
----------------------------------------------------------------------------------
Απαράδεκτη επίθεση εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, 07:47
Για «απαράδεκτη επίθεση» του ΔΝΤ στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων κάνουν λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή τους η Διεθνής Ένωση Συνδικάτων (ITUC) και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC). Η ITUC και η ETUC καλούν το ΔΝΤ να πάψει να επιμένει στην περαιτέρω περικοπή συντάξεων και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου τους».
Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Συνδικάτων, Σάραν Μπάρροου, είπε: «Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν υποστεί σχεδόν όλο το κόστος της κρίσης που ξεκίνησε το 2008. Οι μισθοί υποχώρησαν, οι συντάξεις έχουν περικοπεί και ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού παραμένει άνεργο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας δημοσίευσε μια μεγάλη έρευνα πέρυσι που έδειχνε ότι η κάλυψη της συλλογικής διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα έπεσε από 70% πριν από την κρίση σε 10% το 2015. Η συνέχιση της περιστολής των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν θα κάνει τίποτα για να βάλει την Ελλάδα στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά θα ενισχύσει την ανησυχητική τάση της αυξανόμενης ανισότητας στη χώρα».
Ο γενικός γραμματέας της ETUC, Λούκα Βιζεντίνι δήλωσε ότι η τελευταία απόπειρα του ΔΝΤ να περιορίσει περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα συνιστά «επίθεση στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο». Παράλληλα, επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, εκ των οποίων το 95% είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, χρειάζονται συλλογικές διαπραγματεύσεις σε κλαδικό επίπεδο και δεν χρειάζονται ομαδικές απολύσεις. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Τσίπρα, δηλώνοντας σαφώς ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και το δικαίωμα στην απεργία είναι εθνικά θέματα, που πρόκειται να διακανονιστούν με τους κοινωνικούς εταίρους με κυβερνητική υποστήριξη και ότι η Επιτροπή δεν θα παρέμβει για τα θέματα αυτά στην Ελλάδα. Θέλουμε το ΔΝΤ να δείξει τον ίδιο σεβασμό για τους Έλληνες εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, αντί να επιβάλει μεταρρυθμίσεις που θα βλάψουν περαιτέρω την οικονομία και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα».
Τέλος, η ETUC αναφέρει ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, μετά την απελευθέρωση που πραγματοποιήθηκε υπό την προηγούμενη κυβέρνηση, οι κανόνες προστασίας της απασχόλησης στην Ελλάδα είναι ήδη πιο αδύναμοι από ό,τι στις τέσσερις σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε. Η ETUC εκφράζει την αλληλεγγύη της με την ελληνική συνδικαλιστική συνομοσπονδία ΓΣΕΕ και καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στις τελευταίες απαιτήσεις του ΔΝΤ.
---------------------------------------------------------------------------------
Απεργία πείνας στη φυλακή ξεκινάει ο Κούρδος ηγέτης Ντεμιρτάς
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, 16:57
O ηγέτης του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης του. Σε μια ανακοίνωση την οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανέφερε πως «η απεργία πείνας έχει σκοπό να καταγγείλει τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές στη φυλακή της Εντίρνε (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία), όπου άλλοι Κούρδοι κρατούμενοι έχουν ήδη αρχίσει απεργία πείνας». Ο ηγέτης του HDP κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 142 χρόνια κάθειρξη στο πλαίσιο μιας δίκης όπου κατηγορείται για «διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης» και για «τρομοκρατική προπαγάνδα».
---------------------------------------------------------------------------------
Χτες έγινε γνωστό ότι 3 Τούρκοι πολίτες κουρδικής καταγωγής (μια 69χρονη γυναίκα και 2 άνδρες) μαχαιρώθηκαν καθώς μετέβαιναν στο προξενείο της Τουρκίας στις Βρυξέλλες για να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές. Σύμφωνα με κουρδικά ΜΜΕ, οι δράστες της επίθεσης ήταν οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος AKP και μπήκαν στη συνέχεια στην πρεσβεία. Η γυναίκα έχει μαχαιρωθεί στο λαιμό και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
---------------------------------------------------------------------------------
«Τελείωσαν» την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη"
Ωρες πριν τη συνάντηση Τίλερσον - Τσαβούσογλου (αργά το βράδυ της Τετάρτης), ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής χερσαίας επέμβασης στη βόρεια Συρία, με την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», εκτιμώντας πως τάχα «πέτυχε τους στόχους» της. Δεν αρνήθηκε ωστόσο πως η τουρκική στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να πάρει άλλη μορφή και ονομασία και να συνεχιστεί στο μέλλον. Δεν είπε επίσης αν ο «τερματισμός» της επιχείρησης θα οδηγήσει στην αποχώρηση των εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών που εισέβαλαν στη βόρεια Συρία από τις 24 Αυγούστου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» και αιτία την ανακοπή της ανακατάληψης στρατηγικών εδαφών από τους Κούρδους μαχητές των δυνάμεων YPG της Συρίας, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.
----------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Οξύνεται η αντιπαράθεση με την αντιδραστικη δεξια αντιπολίτευση
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα εκτελεί τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με το επιχείρημα ότι πρέπει να τηρηθεί το Κράτος Δικαίου με βάση το Σύνταγμα, κάτι που το Κοινοβούλιο όπου έχει πλειοψηφία η αντιδραστική αντιπολίτευση δεν θέλει να κάνει. Αφορμή είναι η μη συμφωνία του Κοινοβουλίου με την απόφαση της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, να ιδρύσει μεικτές επιχειρήσεις όπως ορίζει ο σχετικός νόμος για τους υδρογονάνθρακες. Το Κοινοβούλιο έχει κηρυχθεί από τις 6/1/17, από το Συνταγματικό δικαστήριο, παράνομο γιατί έχει νομιμοποιήσει 3 βουλευτές της αντιπολίτευσης από την περιοχή Αμαζόνας που ελέγχονται για εκλογικές παρατυπίες, νοθεία κ.λπ.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται με φόντο τα διαρκή εμπόδια που η πλειοψηφούσα στο κοινοβούλιο αντιπολίτευση θέτει σε αποφάσεις και σχεδιασμούς της κυβέρνησης του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος, και επίσης σχετίζεται με την επίθεση από την πλευρά του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που ο πρόεδρος της Λουίς Αμάργκο συχνά καλεί σε διεθνή επέμβαση στο όνομα της αντιμετώπισης της «πολιτικής κρίσης» και των υπαρκτών προβλημάτων με την έλλειψη τροφίμων. Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα αυτά οφείλονται στα σαμποτάζ που δημιουργούν τμήματα της αστικής τάξης. Η αντιδραστική αντιπολίτευση, που έχει τη στήριξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού, αξιοποιεί αυτήν την κατάσταση και μετά την απόφαση του Συνταγματικού κάνει λόγο για «πραξικόπημα του Μαδούρο». Μάλιστα, ο Χούλιο Μπόρχες της αντιδραστικης δεξιας αντιπολιτευσης κάλεσε σε κινητοποίηση στους δρόμους το ερχόμενο Σάββατο 1 Απρίλη, αλλά και «το στρατό να παρέμβει».
--------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Δεκάδες τραυματίες σε κινητοποιήσεις για τη «Μέρα της Γης»
ΡΑΜΑΛΑ.-- Πάνω από 50 νεαροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες καουτσούκ και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν δύσπνοια και άλλα προβλήματα υγείας, από το μπαράζ δακρυγόνων και χημικών που χρησιμοποίησαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις προκειμένου να καταστείλουν τις μαζικές κινητοποιήσεις και πολύμορφες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες παλαιστινιακές πόλεις και χωριά. Αφορμή έδωσε η μαύρη επέτειος από τη «Μέρα της Γης», κατά την οποία σαν χτες το 1976 οι ισραηλινές κατοχικές αρχές κατάσχεσαν πάνω από 21.000 στρέμματα παλαιστινιακής γης.
-----------------------------------------------------------------------------
Assad must go? Έχουν κατεβάσει μαύρες πλερέζες στην Ε.Ε. του 4ου Ράιχ... Οι Κινέζοι στη Συρία!
Οι Κινέζοι έφθασαν στη Συρία.
Άντε τώρα να συνεχίσουν την υποστήριξη των "μετριοπαθών" φονιάδων οι "πολιτισμένοι" έμποροι όπλων της "μεγάλης δημοκρατικής οικογένειας", οι τραπεζοϋπάλληλοι των νεοαποικιοκρατών... αν αληθεύει πως τους καλοσώρισε ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ"... Αναμένοντας επίσημες πηγές ενημέρωσης...
-------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν εναντίον των αεροψεκασμών.Οι πικρές αλήθειες που διατύπωσε.
31 Μαρτίου 2017 09:59
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία ανακοινώνουν επίσημα ότι η ηλιακή γεωμηχανική κάνει πειράματα που λαμβάνουν χώρα, και ο Πρόεδρος Πούτιν είχε ένα μήνυμα για τους επικριτές του. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι «δικαιώθηκε» από τις πρόσφατες εκθέσεις ειδήσεων ότι οι δυτικές ελίτ ασκούν chemtrail πειράματα.
Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου ο Πούτιν έκανε αναφορά στην κατάφωρη επίσημη συγκάλυψη του παγκόσμιου κλίματος,με μηχανική επίθεση. «Προφανώς ονομάζουν το“σύννεφο αερολύματος σχηματισμό,τώρα». Ο Πούτιν αναφερόταν στην είδηση- σε δυτικά μέσα ενημέρωσης- σχετικά με τα $ 20 εκατομμύρια από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έργο που θα στείλει ενέσεις αεροζόλ πάνω στη στρατόσφαιρα της Γης, το πρώτο πείραμα που ανακοινώθηκε επίσημα.
Όμως, σύμφωνα με τον Πούτιν, οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν πειραματιστεί με τους ανθρώπους τους για χρόνια. Τώρα, στα τέλη Μαρτίου, με την είδηση της δημόσιας μελέτης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, φαίνεται ότι ο Πούτιν είχε δίκιο σε όλο το μήκος. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τους πουν ξανά το όνομα «σχηματισμοί νεφών αερολύματος» αν θέλουν, αλλά το απλό γεγονός είναι ότι πειραματίζονται πάνω μας, με τα chemtrails.
Σύμφωνα με τον Πούτιν οι πράξεις αυτές συνιστούν «μνημειώδη απειλή» για τους ζώντες οργανισμούς της γης και είναι «όχι μόνο επίθεση, αλλά και ενάντια στη φύση.» Ο Πούτιν, ο οποίος είναι ουσιαστικά σε αντίθεση με τα προγράμματα μηχανικής κλίματος, λέγεται ότι είναι «βαθιά ανήσυχος» για τους «αγράμματους κινδύνους» που λαμβάνονται από τις δυτικές εταιρίες. O Πούτιν ρωτήθηκε αν οι ατμοσφαιρικές εργασίες ψεκασμού των δυτικών κυβερνήσεων και των προγραμμάτων χειραγώγησης του καιρού αντιπροσωπεύουν τη “μεγαλύτερη επίθεση στη ζωή και την υγεία της γης … στην ανθρώπινη ιστορία.”
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν έχει σημασία αν είναι «η μεγαλύτερη απειλή ή η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή, ή η τρίτη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρόκειται για μια επίθεση. Πρόκειται για μια σοβαρή επίθεση. Δεν είναι μόνο προσβλητική, είναι ενάντια στη φύση. « Η αίσθηση στη Ρωσία είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις και εταιρείες πετούν πολύ κοντά στον ήλιο. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν θα είναι οι μόνοι που θα καούν – η γη στο σύνολό της θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών τους. Σαν απόδειξη προκύπτει ότι η γεωμηχανική και οι πράξεις χειραγώγησης του κλίματος, καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος, ο φόβος είναι ότι η γη θα φτάσει σε ένα σημείο κρίσης και δεν θα είναι σε θέση να ανακάμψει. Η δηλητηριασμένη γη, σαν ένα αθεράπευτα άρρωστο σώμα, θα πρέπει να αφεθεί, να πεθάνει.
--------------------------------------------------------------------------------
''Πολύ σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία'' στη Βενεζουέλα χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αναλάβει τις εξουσίες του κοινοβουλίου και να στερήσει από τα μέλη της Βουλής την ασυλία τους...
(εχουν το θρασος και μιλανε οι παγκοσμιοι τρομοκρατες ΗΠΑ για ''δημοκρατια''(εχουν βομβαρδισει με δημοκρατια ολη την Μεση Ανατολη /για να μην πιασω τι κανανε στην Αφρικη,στην Ασια κτλ αλλα και στις ιδιες τις ΗΠΑ οπου σκοτωνουν Αφροαμερικανους σαν να ειναι λαγοι) *και να ρωτησω κατι γιατί το καθεστως έκτακτης ανάγκης του Ολάντ στην Γαλλια είναι δημοκρατικο, ενώ του Μαδούρο δικτατορικο πραξικοπημα ?? (οπως γραφει σε ενα αρθρο (του 2016) ..[ ] ο Ολάντ που παρακάμπτει το κοινοβούλιο και νομοθετεί με διατάγματα είναι φορέας πολιτισμού, ενώ ο Μαδούρο αυταρχικός απολίτιστος;
Γιατί η ωμή καταστολή των γαλλικών,ΜΑΤ, τα χημικά και οι πλαστικές σφαίρες, οι εισβολές σε σχολεία και πανεπιστήμια είναι στο πλαίσιο της δημοκρατίας, ενώ η σαφώς ηπιότερη καταστολή της αστικής αντιπολίτευσης στο Καράκας (που αποπειράθηκε να εισβάλλει στο προεδρικό μέγαρο) είναι αυταρχισμός; Γιατί αλήθεια το τσάκισμα των όποιων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη του διαφωτισμού είναι φυσική αναγκαιότητα, ενώ η αντίστοιχη καταστολή των εργοδοτικών λοκ άουτ στη Βενεζουέλα είναι αφύσικη και απαράδεκτη;
Γιατί ο εκλεγμένος Μαδούρο είναι καθεστωτικός, ενώ ο Ολάντ εκλεγμένος ηγέτης; Γιατί το πραξικόπημα στη Βραζιλία είναι δημοκρατικό, ενώ η άμυνα της μπολιβαριανής δημοκρατίας απέναντι στην εγχώρια και ξένη αντίδραση είναι δικτατορία;''
---------------------------------------------------------------------------------
καταδικάζουν το "δικαστικό πραξικόπημα" υπέρ Μαδουρο στη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ που έχουν υποκινήσει εκατοντάδες πραξικοπήματα σε όλον τον κόσμο... Γελάνε και οι πετρες…
---------------------------------------------------------------------------------
Η πολιτιστική γενοκτονία των Ινδιάνων του Καναδά: Μια μαύρη ξεχασμένη σελίδα της ιστορίας
«Γονείς που είδαν τα παιδιά τους να τα αρπάζουν από τα χέρια τους, να τα στέλνουν σε ένα άγνωστο μέρος χιλιόμετρα μακριά τους, χωρίς να μπορούν να τα ξαναδούν ποτέ ξανά, ούτε καν να ξέρουν σε ποιον τάφο θάφτηκαν. Σκεφτείτε το, αντέξτε το, φανταστείτε το» Ένα καλό ρητό λέει καλός Ινδιάνος είναι μόνο ο νεκρός Ινδιάνος …και υπό μια έννοια συμφωνώ. Οι ινδιάνικη φυλή πρέπει να εξαλειφθεί. Σκότωσε λοιπόν τον Ινδιάνο που έχει μέσα του και σώσε τον άνθρωπο», Richard Pratt, ιδρυτής ενός από τα πρώτα σχολεία Ινδιάνων στην Πενσυλβανία
Η Αβοριγίνη Sue Caribou παρουσιάζει πνευμονία μια φορά τον χρόνο, απόκτημα από τα παιδικά της χρόνια όταν ήταν οικότροφος σε ένα από τα πιο τρομακτικά οικοτροφεία προορισμένα για τους αυτόχθονες του Καναδά. «Με έκαναν ντους με παγωμένο νερό, πολλές φορές μετά τον βιασμό μου», λέει στην Guardian η 50χρονη Caribou μητέρα έξι παιδιών. Η Caribou αρπάχτηκε από το σπίτι των γονιών της το 1972 από το επιχορηγούμενο από το κράτος πρόγραμμα επιμορφωτικών σχολείων – οικοτροφείων για τους Αβορίγινες ή αλλιώς Ινδιάνους. Τα «σχολεία» αυτά που διοικούνταν από την Καθολική Εκκλησία λίγο θύμιζαν ένα κανονικό σχολείο, καθώς μοναδικό στόχο είχαν να αναγκάσουν τα παιδιά αυτά να ξεχάσουν τις δικές τους πολιτιστικές καταβολές και να ενταχθούν στην καναδική κοινωνία βίαια. Μέχρι το 1979 η Caribou κακοποιούταν σωματικά και ψυχικά από τους καθολικούς ιεραπόστολους που διοικούσαν και «δίδασκαν» στα σχολεία αυτά. «Με αποκαλούσαν σκυλί αντί για το όνομά μου, με ανάγκαζαν να φάω σάπια λαχανικά και μου απαγόρευαν να μιλώ τη μητρική μου γλώσσα», λέει η Caribou. «Δεν έμαθα τίποτα σε αυτό το σχολείο, εκτός από το "Πάτερ ημών" και τον εθνικό ύμνο. Τα παιδιά μου μου έμαθαν λίγα γράμματα» τονίζει η Caribou.
Η Caribou δεν είναι η μόνη, όμως. Υπολογίζεται πως από το 1876 έως το 1996 150.000 παιδιά Ινδιάνων αρπάχτηκαν βίαια και παράνομα από το κράτος και στάλθηκαν σε τέτοια επιμορφωτικά χριστιανικά σχολεία-οικοτροφεία στον Καναδά. Πολλά από αυτά, πάνω από 6.000, πέθαναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα σε αυτά τα οικοτροφεία, θάφτηκαν σε άγνωστο σημείο και χωρίς να ενημερωθούν οι γονείς τους για τον θάνατό τους. Μια λοιπόν απίστευτη ιστορία, μια πραγματική «πολιτιστική γενοκτονία» που ξεχάστηκε και κρύφτηκε καλά μέχρι και σήμερα όπου πολλά από αυτά τα παιδιά κατάφεραν να γίνουν μάρτυρες και να καταθέσουν τις ιστορίες τους στην Επιτροπή Αλήθειας του Καναδά, η οποία στις 2 Ιουνίου, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια ακροάσεων και καταθέσεων από χιλιάδες μάρτυρες, όχι μόνο αναγνώρισε το έγκλημα αυτό ως έγκλημα αλλά μάλιστα το χαρακτήρισε και «πολιτιστική γενοκτονία».
Ήταν μια νίκη των Αβοριγίνων ιθαγενών του Καναδά, αλλά μόνο η αρχή για τηνδιεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Και τα δυο μεγάλα κόμματά, το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα και το Φιλελεύθερο Κόμμα, έχουν υποσχεθεί στους ιθαγενείς ότι θα βάλουν στην ατζέντα τους σοβαρά τα δικαιώματα των ιθαγενών, καθώς ακόμα και σήμερα τα παιδιά των Ινδιάνων ζουν αποκλεισμένα σε σχέση με τους λευκούς έχοντας διπλάσια ποσοστά φυλάκισης και έχοντας (οι γυναίκες) μεγαλύτερες πιθανότητες να κακοποιηθούν ή να δολοφονηθούν. «Τώρα που βρήκαμε τη φωνή μας και οι Καναδοί άρχισαν να λαμβάνουν το μήνυμα δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε και δεν θα ξανασωπάσουμε ποτέ». Το πρόγραμμα επιμόρφωσης ήταν ένα κομμάτι της γενοκτονίας των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής. 80.000.000 ιθαγενείς Ινδιάνοι κατοικούσαν στην Αμερική πριν οι Ευρωπαίοι ανακαλύψουν την πλούσια αυτή ήπειρο και αποφασίσουν να τη λεηλατήσουν, βγάζοντας από τη μέση αυτούς που την αγαπούσαν και την προστάτευαν… τους Ινδιάνους.
--------------------------------------------------------------------------------
Είναι εγγονός του γελοιοδέστερου των ελλήνων δικτατόρων. Αυτού που η σύντομη δικτατορία του έμεινε στην ιστορία για τους χωροφύλακες που μετρούσαν στον δρόμο το μήκος των γυναικείων φορεμάτων. Θα 'χε φάει πολλή καζούρα μικρός στο σχολείο ο συνονόματος του παππού, Θεόδωρος Πάγκαλος. Και να που τώρα στα γεράματα μιλάει για "αρχίδια". Υπεραναπλήρωση λέγεται αυτό στην ψυχολογία.
Εγγονός στρατηγού, γιος αξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού, επί χρόνια ασχολούμενος με την πολιτική -και μάλιστα κάποια χρόνια και στην Αριστερά- δεν έμαθε ακόμη το "όπλο παρά πόδα". "Παρά πόδας" είναι για τον αγράμματο γλίτσα! Όταν πέθανε ο γελοίος δικτάτορας και εμπνευστής των Ταγμάτων Ασφαλείας, ο εγγονός ήταν πια 14 χρόνων. Σε μια οικογένεια φανατικών αντικομμουνιστών μεγάλωσε. Να, όμως, που η τόσο συνηθισμένη τότε στις οικογένειες των ακροδεξιών στρατιωτικών καταπίεση, τον έφερε στους κύκλους των "μπίτνικς" της εποχής και από κει στους λαμπράκηδες. Και ως αριβίστας, έγινε και στέλεχος ο Πάγκαλος. Το 1964.
Αφού συμμετείχε το 1968 στη 12η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ως παρατηρητής, όταν τελικά έγινε η διάσπαση του κόμματος βρέθηκε στο ΚΚΕ εσ., για να παραμεινει εκει ως το 1980. Μετά την πτώση της Χούντας βρέθηκε στο ΚΚΕ εσ. Αποτυγχάνοντας να βγει δήμαρχος στην Ελευσίνα, δεν μπόρεσε να γίνει και ένα από τα πρώτης γραμμής μέλη της ηγεσίας. Από το 1980 βρεθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Δυσαρεστήθηκε και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρ' όλο που τον είχε κάνει υπουργό, και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας, αυτών που σήκωσαν μπαϊράκι για την επιτάχυνση της κατάργησης όλων των λαϊκών κατακτήσεων της μεταδικτατορικής περιόδου.
Και τότε ξεσάλωσε! Με αποκορύφωμα τον βρώμικο ρόλο του στην υπόθεση Οτσαλάν. Και με τη γελοιοποίησή του και στη συνέχεια, που ενίσχυσε το μίσος του κατά του απλού εργαζόμενου λαϊκού κόσμου (με ακραία εκδήλωση το "μαζί τα φάγαμε") και κατά της Αριστεράς. Oπως δηλωσε προχθες στο Βημα fm, "στα αρχιδια του τον γραφει ο κοσμος τον Μπελογιαννη. Και ποιος ειναι? Ο Ιησους Χριστος?". Με τις δηλώσεις του υπέρ του μετεμφυλιακού καθεστώτος της αμερικανοκρατίας, των εκτελέσεων και της κυριαρχίας του εσμού του κατοχικού δωσιλογισμού, ο κύκλος έκλεισε. Ο παππούς Θεόδωρος Πάγκαλος αναγαλλιάζει εκεί βαθιά στην κόλαση.