Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τεταρτη 12 Απριλιου 2017



Εδώ μπορείτε να στέλνετε μηνύματα αλληλεγγύης για τους 174 απεργούς πείνας των τουρκικών φυλακών . Η ζωή τους είναι σε άμεσο κίνδυνο σήμερα ,για κάποιους είναι η 56η μέρα. Κάντε έστω κι αυτό ! Κάντε κάτι ΟΜΩΣ ! Είναι ζήτημα ζωής . Είναι το αν θες να υπερασπιστείς την ζωή , γι αυτούς που την υπερασπίζονται την δικιά σου και κάθε ελευθερία , θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την διάκια τους ζωή !

https://www.facebook.com/gorulmustur/?pnref=story




-----------------------------------------------------------------------------------



"Ασφαλής χώρα", τρίχες κατσαρές και στας Ευρώπας στην κοσμάρα τους.
Στις 15/2/2017 ξεκίνησαν απεργία πείνας13 Κούρδοι κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Σήμερα οι απεργοί πείνας στις φυλακες είναι 174! Επίσης εκατοντάδες άνθρωποι έξω από τις φυλακές έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε ημέρες απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους, των οποίων κινδυνεύει άμεσα οι ζωή τους.

http://kurdishquestion.com/article/3886-kurdish-hunger-strikes-in-turkey-039-s-prisons-facts-and-figures




------------------------------------------------------------------------------------




ΜΑΦΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1-0
Θριαμβευτική νίκη του Μελισσανίδη στη Βουλή, όπου όλα τα κόμματα (από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι Χρυσή Αυγή), εξαιρουμένου του ΚΚΕ, ψήφισαν την τροπολογία για να μπορέσει να χτιστεί το γήπεδο της ΑΕΚ.




-------------------------------------------------------------------------------------




Και με το που ο Σπίρτζης λέει πως εμπνέεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου και από τον Τσίπρα, θύελλα αντιδράσεων!
"Αποκαλύφθηκε ο πασόκος!", λένε κάποιοι. Και ενοχλούνται με την αναφορά στον Ανδρέα.
Ναι! Ενοχλούνται, γιατί αναφέρθηκε στον πολιτικό που επιδίωξε να εκφράσει πολιτικά τη δυσαρέσκεια ενός λαού που βίωνε επί δεκαετίες την αθλιότητα του μονοκομματικού Κράτους της Δεξιάς, ενσωματώνοντας στην πολιτική του μια σειρά από λαϊκά αιτήματα που μέχρι τότε διεξάγονταν σκληροί αγώνες για την ικανοποίησή τους:
Στοιχειωδώς αξιοπρεπές εργατικό και λαϊκό εισόδημα, δημόσιο σύστημα υγείας, ανατροπές στην Εκπαίδευση και στο οικογενειακό δίκαιο, εκδημοκρατισμός του συνδικαλισμού, αναγνώριση της εαμικής Εθνικής Αντίστασης και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο μιας αστικής πολιτικής όλ' αυτά και για την εξασφάλιση της αναπαραγωγής του συστήματος, αλλά με σημαντικά οφέλη για τους από κάτω.
Τι σύγκριση να γίνει με τον Τσίπρα; Ποια σχέση έχει ο Ανδρέας, που ακόμη και το 1993 ανέτρεψε μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και καθυστέρησε τον "αστικό εκσυγχρονισμό", με έναν πολιτικό που συνέχισε και συνεχίζει μια πολιτική καταστροφική για τα λαϊκά συμφέροντα και υπονομευτική για τη δημοκρατία;
Αν υπάρχει ένα ζήτημα με αυτά που είπε ο Σπίρτζης είναι η προσβολή προς τον αστό μεταρρυθμιστή, Ανδρέα Παπανδρέου.




-------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: Έχουμε πληροφορίες ότι θα ρίξουν αέριο σε προάστια της Δαμασκού

Oι ΗΠΑ σχεδιάζουν νέες αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία και πως υπάρχουν σχέδια για νέες παρόμοιες «κατασκευασμένες» επιθέσεις με χημικά όπλα σε διάφορες περιοχές της Συρίαςπεριλαμβανομένων και των προαστίων της Δαμασκού.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά τη συνάντηση τους στο Κρεμλίνο. Συγκεκριμένα όταν ο Ρώσος πρόεδρος ρωτήθηκε, πού αναμένει να γίνουν νέες αεροπορικές επιδρομές απο μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών είπε: «Έχουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές, ότι ετοιμάζονται παρόμοιες προκλήσεις ..σε άλλες περιοχές της Συρίας όπως και στα νότια προάστια της Δαμασκού όπου σχεδιάζουν να ρίξουν κάποια ουσία και να κατηγορήσουν γι αυτό την συριακή κυβέρνηση».
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ρωσία προτίθεται να ζητήσει την διεξαγωγή επίσημης έρευνας για το περιστατικό με την χρήση χημικών όπλων στην Συρία. «Προτιθέμεθα να απευθυνθούμε επίσημα στον αρμόδιο θεσμό του ΟΗΕ στην Χάγη, να απευθύνουμε έκκληση στην διεθνή κοινότητα να ερευνήσει αυτές τις πράξεις και ανάλογα με τα πορίσματα της έρευνας να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κάλεσε την διεθνή κοινότητα, αλλά και πρόεδρο Πούτιν να ασκήσουν την επιρροή τους στην Συρία, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες επιθέσεις».
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος επίσης στην αμερικανική πυραυλική επίθεση στην Συρία, είπε ότι θυμίζει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο Ιράκ το 2003, «όταν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρουσίαζαν τα δήθεν χημικά όπλα που βρέθηκαν στο Ιράκ» και «μετά από αυτό, άρχισε η στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ η οποία ολοκληρώθηκε με την καταστροφή της χώρας, την αύξηση της τρομοκρατικής απειλής και την εμφάνιση λίγο πολύ, του ISIS στην διεθνή σκηνή».




---------------------------------------------------------------------------------




Η φωνή του ΕΠΑΜ, αν κι αποκλεισμένη, είναι σταθερή, μελετημένη, με στόχο το καλό του Ελληνα, κι όχι των κατακτητων του τόπου μας.
Ψάξτε την,
Εξετάστε την,
Μάθετε τί λέει.
Εσάς αφορά.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

11/04/2017

Ότι η ελληνική Αριστερά δεν είχε πάρει χαμπάρι για το τι συμβαίνει στη Συρία και το αντιλαμβανόταν σαν κάτι ανάμεσα σε γνήσια δημοκρατική εξέγερση, Κομμούνα του Χαλεπίου, ανάμειξη των απανταχού της Γης ιμπεριαλισμών (αμερικανικού, ρωσικού, ιρανικού) και πρόσκαιρη νίκη της ασαντικής αντεπανάστασης το ξέραμε από τα πρώτα χρόνια του πολέμου. Περιμέναμε πως προϊόντος του χρόνου κάποια πράγματα -όπως η πλήρης έλλειψη επαναστατικού υποκειμένου, η εξ αρχής έντονη παρουσία του ισλαμιστικού παράγοντα, το χρονικό βάθος της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ- θα γινόντουσαν φανερά στους συντρόφους στην Ελλάδα. Μάταια όμως απ’ ό,τι έδειξαν οι ανακοινώσεις των διάφορων τάσεων,οργανώσεων και κομμάτων. Από λογική ίσων αποστάσεων μέχρι βολικές θεωρίες συνωμοσίας περί συμπόρευσης Η.Π.Α.-Άσαντ  όλα έχει ο μπαξές της εγχώριας Αριστεράς τις μέρες που ακολούθησαν την επέμβαση της αμερικανικής Αεροπορίας εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ (Shyrat) στη Συρία.

Ας ξεκινήσουμε με το RProject (ΔΕΑ)1:

«Δεν ήταν αυτό το πρώτο χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία. Ήταν το πρώτο (σκόπιμο) ενάντια στις δυνάμεις του Άσαντ. Δεν είναι η αρχή της αμερικανικής παρέμβασης στη Συρία. Μια υπαρκτή αμερικανική επέμβαση είναι σε εξέλιξη από καιρό. Μόνο που στρέφεται ενάντια στους «τζιχαντιστές τρομοκράτες», οπότε έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, ακόμα κι αν κοστίζει ζωές αμάχων. Είναι κομμάτι του πολιτικού προβλήματος στη διεθνή Αριστερά ότι μετά από 8.894 βομβαρδισμούς κατά δικαίων και αδίκων, τα αντιπολεμικά αντανακλαστικά ενεργοποιούνται όταν ο 8.895ος χτυπά μια στρατιωτική βάση του Άσαντ».
Αν καταλάβαμε καλά δηλαδή, Άσαντ και Αμερικάνοι ναι μεν ήταν αντίπαλοι (αν και πολλές φορές το ίδιο ιστολόγιο παρουσιάζει τον Άσαντ να συνεργάζεται με τους αμερικάνους για να καταπνίξουν μαζί διαμέσω των ισλαμιστών την γνήσια συριακή αραβική άνοιξη), αλλά ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισαν να χτυπήσουν το καθεστώς, γιατί δεν ήταν και τόσο εχθροί για να συγκρουστούν άμεσα. Για να παραφράσω τους συντάκτες, αν δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας έχουμε να κάνουμε με μπούρδες ολκής που δεν τεκμηριώνονται από πουθενά.
Διαβάζοντας κανείς το άρθρο του Π.Πέτρου αδυνατεί να βρει ποιο είναι το αντικείμενο της σύγκρουσης στη Συρία, ποια είναι τα μέτωπα, και ποιος ο ρόλος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Επιπλέον με ένα τόνο ειρωνείας για κάποιο 8895ο χτύπημα, ο συντάκτης μας επιχειρεί να υποβαθμίσει την επίθεση αυτή καθεαυτή αφού έχουν προηγηθεί 8894 απείρως πιο σημαντικά από το τελευταίο. Ποιος ο λόγος να ανησυχεί λοιπόν κανείς; Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με το θέμα. Ποιοι; Η αριστερά και ο κόσμος της προφανώς. Ας αφήσουμε τον ιμπεριαλισμό να ασχολείται και εμείς να καθόμαστε στα αυγά μας. Αυτό μας προτείνει ορθά κοφτά. Ο συντάκτης της ΔΕΑ έχοντας ξεμείνει από θέση για το συριακό, αφού η ρητορική περί συριακής επανάστασης έχει φάει τα ψωμιά της, προσπαθεί απλώς να διασκεδάσει τις νέες εξελίξεις, σαν να μην συμβαίνει τίποτα σημαντικό πέρα από το ότι τα χτυπήματα ένθεν και εκείθεν θα προκαλέσουν νέα θύματα και νέες ροές προσφύγων.
Στην πραγματικότητα οι Αμερικάνοι είναι παρόντες στη Συρία με ένα και μοναδικό στόχο. Την ανατροπή του Άσαντ και την εγκαθίδρυση ενός φιλοδυτικού καθεστώτος. Είναι προφανές ότι οι κατά καιρούς παρατρεχάμενοι μισθοφόροι  των Αμερικάνων και των συμμαχικών καθεστώτων τους στην περιοχή πέραν του ότι δεν έχουν την ίδια ατζέντα μεταξύ τους, έχουν δεχτεί στρατηγικές ήττες στα μέτωπα του πολέμου, χάνοντας διαρκώς πόλεις και έδαφος. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να περάσουν σε μια άμεση στρατιωτική δράση. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν στόχους του συριακού στρατού. Είναι όμως η πρώτη φορά που το υπερασπίζονται επίσημα. Με αυτή την ενέργεια οι ΗΠΑ κάνουν μια τομή και κυρίως μετράνε αντιδράσεις. Κυρίως όμως ετοιμάζονται να πατήσουν πόδι στη Συρία. Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες για το παγκόσμιο σύστημα την ώρα που οι απειλές επεκτείνονται σε όλα τα «ταραχοποιά» κράτη του πλανήτη. Η ίδια η ενέργεια συσπείρωσε τους βασικούς ιμπεριαλιστές συνεταίρους της αυτοκρατορίας. Κι όμως όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα. Πρόκειται για το 8995ο χτύπημα επί συριακού εδάφους και όχι τόσο σημαντικό γιατί είχε μόνο 4 νεκρούς.
Αλλά τι λέμε τώρα. Οι ονειροπόλοι αγνοί και από τα κάτω επαναστάτες δεν έχουν ακούσει τίποτα για τους μισθοφόρους του FSA και την σχέση του με τον αμερικανικό στρατό; Ότι οι Αμερικανοί είχαν ως στόχο την αλλαγή καθεστώτος το άκουσαν. Όχι, ε; Αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας των απολογητών του Πούτιν και του ρώσικου ιμπεριαλισμού που είναι η κολόνα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και του ΤΙΝΑ; Δαιμόνιοι Γιάνκηδες, είδες; Και λεφτά στην αντιπολίτευση και τακτική «κάτσε να δούμε πώς θα πάει το θέμα». Πού να καταλάβουμε εμείς τα επαρχιωτόπουλα όμως την σύνθετη εικόνα που χαρτογραφεί με (αν)ακρίβεια η ΔΕΑ δια χειρός Πάνου Πέτρου. Α, μην αδικούμε και τον υπέροχο Σωτήρη Κοντογιάννη που μας είχε ανοίξει πρώτος τα μάτια2.
Ας αναγνωρίσουμε όμως το συγκινητικό κλείσιμο στα θετικά: «Και καθώς δεν περνά μόνο από το δικό μας χέρι ο τερματισμός της κόλασης στη Συρία, έχουμε ελάχιστο (μα κορυφαίο) καθήκον να υποδεχτούμε ανθρώπινα και να καλωσορίσουμε τα θύματά της»… Να μας συγχωρεί ο κ.Πέτρου αλλά εκτός από την (αυτονόητη) στήριξη στα θύματα του πολέμου, δουλειά των επαναστατών είναι η αποκάλυψη της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας σε όλη της την έκταση, στις σωστές της διαστάσεις. Ο πόλεμος και η προσφυγιά δεν είναι γενικώς και αορίστως κάτι κακό που μας βρήκε,ούτε υπάρχουν ιδεατές λύσεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια επέμβαση της Αυτοκρατορίας.

Δεύτερη ανάγνωση, Ξεκίνημα.Διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση3, παρμένη και μεταφρασμένη από το siteτης CWI, socialistworld.net:

«Αυτό είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αντεπανάστασης που εκτυλίχθηκε στη Συρία μετά από μια γνήσια μαζική εξέγερση ενάντια στον Άσαντ το 2011, εμπνευσμένη από τα επαναστατικά κινήματα στη Τυνησία και την Αίγυπτο. Αλλά απόντων ισχυρών οργανώσεων της εργατικής τάξης και μιας σοσιαλιστικής ηγεσίας, σεχταριστικές και ισλαμιστικές δυνάμεις μπόρεσαν να καλύψουν το κενό, με την βοήθεια αντιδραστικών κρατών του Κόλπου, της Τουρκίας και δυτικών δυνάμεων, οδηγώντας στον εκφυλισμό της μαζικής εξέγερσης σε έναν πολύπλευρο εμφύλιο πόλεμο». Ο ορισμός του να’ χαμε, να λέγαμε. Πρώτα από όλα ποια είναι τα πολιτικά υποκείμενα της γνήσιας μαζικής εξέγερσης ενάντια στο καθεστώς Άσαντ; Ας δεχτούμε για μια στιγμή πως η αντιπολίτευση στη Συρία δεν έχει ισλαμιστικό χαρακτήρα (μια θεώρηση που αγνοεί την σύγκρουση στη Χαμά το 1982, τις πολιτικές παρακαταθήκες της μάχης ανάμεσα σε κοσμικούς εθνικιστές και πολιτικό Ισλάμ). Καλά, έστω κι έτσι η αδιαμεσολάβητη δημοκρατική μάζα δεν έβγαλε ένα κίνημα, ένα κόμμα εκτός των τζιχαντιστών; Ποια είναι επιτέλους η εκπροσώπηση αυτής της επανάστασης; Ποια είναι τα όργανα που ανέδειξε; Τα ντοκουμέντα, οι αποφάσεις αυτών των οργάνων, οι ηγέτες τους; Τα σύμβολά της; Τίποτα. Το μόνο που μας έδειξε αυτή η επανάσταση είναι ο «μετριοπαθής» FSA και οι φονταμεταλιστές της Αλ Νούσρα και του ISIS σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η γνήσια επανάσταση του ανώνυμου λαού της Συρίας που κράτησε 2 μήνες απήχθη και τελικά εκφυλίστηκε στα χέρια των ισλαμιστών, τι νόημα έχει να επισκιάζει μια χαμένη επανάσταση την πραγματική σύγκρουση που λαμβάνει χώρα εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια στη Συρία και όχι 2 μήνες το 2011; Μήπως για να συσκοτίζεται η τωρινή πραγματικότητα. Μήπως για να να μην πάρουμε θέση ανάμεσα στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα δήθεν γιατί υπάρχει κάποιο τρίτο δικό μας (λαός; Συριακή επανάσταση;) που πρέπει να υποστηρίζουμε;
Και τι θα σήμαινε η νίκη αυτών των υποτιθέμενων (και άφαντων) δημοκρατών αγωνιστών; Ας μας απαντήσουν λοιπόν πρώτα ποια επανάσταση, ποιοί επαναστάτες, στο όνομα ποιών ιδανικών και μετά μιλάμε για αντεπανάσταση.
Αλλά η αποθέωση δόθηκε από την ελευθεριακή/αντικαπιταλιστική σκοπιά. Ήταν το site ElaLiberta που φιλοξένησε τη μετάφραση του υποψήφιου με το NPA για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Phillipe Poutou, όπου ο ίδιος ο Poutou αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε χαρακτηρισμούς για το καθεστώς Άσαντ  και τον ίδιο τον Άσαντ, παρά στην επίθεση του αμερικανικού στρατού4. Ουσιαστικά το κείμενο είναι μια κριτική του στυλ «καλώς έγινε η επίθεση,αλλά με λάθος τρόπο και με λάθος προθέσεις». Ο Άσαντ σε όλη την τοποθέτηση του Πουτού παρουσιάζεται σαν «σφαγέας» ενώ υπερθεματίζει με εντυπωσιακό τρόπο στις κατηγορίες για τη «φρικτή επίθεση με χημικά στην Χαν Σεϊκούν» τονίζοντας μάλιστα το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στην αμερικάνικη πολιτική εξαιτίας της χαλαρής στάσης έναντι του Άσαντ. Κάθε έλλογος νους θα κατέληγε ότι οι πύραυλοι Τόμαχοκ θα έπρεπε να έπεφταν στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό μπας και τελειώσουμε με τον ελεεινό δικτάτορα της Συρίας που σφάζει το λαό του. Βεβαίως ο Πουτού δεν το λέει ανοιχτά άσχετα αν εκεί καταλήγουν οι σκέψεις του. Κάθε τι άλλο θα ήταν ακόμα μια ενθάρρυνση στον Άσαντ να συνεχίσει τις σφαγές. Και επιτέλους. Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα στη Συρία; Οι σφαγές του Άσαντ δεν είναι; Ε αν είναι να τις σταματήσουν οι Τόμαχοκ των ΗΠΑ ας το πάρει το ποτάμι. «Όχι», μας λέει ο Πουτού κάνοντας ακόμα μια πιρουέτα στις αλλόκοτες λογικές κατασκευές του. «Οι αγωνιστές της συριακής επανάστασης θα είχαν άδικο να ελπίσουν ότι ο Αμερικάνος πρόεδρος ξαφνικά θα τασσόταν στο πλευρό τους… Επομένως, χωρίς καμία στήριξη και χωρίς να συντηρούμε με κανέναν τρόπο την οποιαδήποτε ελπίδα από τα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα, δεν μπορούμε ωστόσο να ενωθούμε με τις διαμαρτυρίες κομμάτων στη Γαλλία που, υποστηρίζοντας μια «λογική» ειρήνη με τον Άσαντ και τους μπράβους του, κλείνουν τα μάτια τους στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα που σκότωσε ο δικτάτορας καθώς και στα εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων». Το πρόβλημα δεν είναι τελικά που οι ΗΠΑ έριξαν 59 Τόμαχοκ στο συριακό στρατό, αλλά να μην εμπιστευόμαστε τις ειλικρινείς προθέσεις των ΗΠΑ. Αν ρίξουν δηλαδή 3059 τόμαχοκ θα είναι ειλικρινείς; Γιατί τότε να μην «ελπίζουμε» από τα αμερικάνικα χτυπήματα; Ο Πουτού σε κατάσταση απόγνωσης προσπαθεί να απευθυνθεί στο υποκείμενο της συριακής επανάστασης, να του πει να μην έχει αυταπάτες για τους Αμερικάνους, να μην «ελπίζει». Με τον ίδιο τρόπο που μπορεί το ΝΡΑ να απευθύνεται στους εργάτες που ακολουθούν τον ρεφορμισμό και να τους λέει  εντάξει, άλλα μην ελπίζετε ότι θα σας σας βοηθήσει ο ρεφορμισμός μέχρι τέλους. Ιδεολογική φτώχεια, πολιτική ανοησία ή τίποτα άλλο; Οι «Σύριοι επαναστάτες» υποδέχτηκαν το αμερικάνικο χτύπημα με πανηγυρισμούς, αποδεικνύοντας ότι είναι λακέδες της αυτοκρατορίας και μισθοφόροι της. Απλά πράγματα. Και ο Πουτού έχει μπερδέψει τα μπούτια του και δεν ξέρει πια τι λέει. Και τους καλεί να μην «συντηρούμε» ελπίδες. Ναι, ναι μιλάει πια σε πρώτο πληθυντικό. Ταυτιζόμενος μέχρι αηδίας με τους πληττόμενους μισθοφόρους μιλάει καθαρά από τη μεριά τους. Παίρνει ξεκάθαρη θέση. Εμείς είμαστε από δω. Οι Τόμαχοκ πέφτουν από κει. Καλά είναι, ναι μεν αλλά. Όλα τα άλλα όμως παραμένουν στη θέση τους. Ότι κι αν έγινε, που εννοείται δεν το καταδικάζουμε, «καμία ειρήνη με τον Άσαντ και τους μπράβους του». Έτσι ο αντικαπιταλιστής της πλάκας Πουτού μπορεί να ενωθεί με τον ιμπεριαλισμό της χώρας του στον έναν και μοναδικό στόχο. Να φύγει ο δικτάτορας Άσαντ. Αυτό που δεν μας λέει ο καραγκιόζης είναι τι περιμένει μετά να έλθει στη θέση του. Άντε γιατί και η υπομονή με την ηλιθιότητα έχει και τα όριά της.
Α συγγνώμη ξεχάσαμε: «Το NPA αντιτίθεται σε όλες τις ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία. Αυτές βοήθησαν τον Αλ-Άσαντ να κρατηθεί στην εξουσία. Αντίθετα, απαιτήσαμε από την αρχή την άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προς τις αντιστασιακές μη θρησκευτικές δυνάμεις, ένα εμπάργκο που τις άφησε χωρίς δυνατότητα πραγματικής αυτοάμυνας, εκτός από τους φονταμενταλιστές τζιχαντιστές που είχαν τη δυνατότητα εξοπλισμού -εκτός αντιαεροπορικών όπλων- από τις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία». Το φύλο συκής του κ. Πουτού. Να δίνουμε όπλα, αλλά στους σωστούς εξεγερμένους κύριε Ολάντ, γιατί αλλιώς οικειοποιούνται την εξέγερση οι φονταμενταλιστές και ενισχύεται ο Αλ-Άσαντ (πώς αλήθεια; ). Και ποιες ακριβώς είναι αυτές οι μη θρησκευτικές δυνάμεις; Όνομα, κ. Πουτού; Όνομα, πώς λέγονται, που κατοικοεδρεύουν, ποιο είναι το πρόγραμμά τους, με ποιους πολεμάνε δίπλα.  Αλλιώς κόψτε το δούλεμα και σταματήστε να στηρίζετε δια της βλακείας σας τη μια και μοναδική αυτοκρατορία του πλανήτη.

Το ίδιο site φιλοξένησε ανακοίνωση της αμερικάνικης σοσιαλιστικής διεθνιστικής οργάνωσης Solidarity5. Στην οποία υποτίθεται πως κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικής επέμβασης και τις «αγριότητες» της συριακής κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα η ανακοίνωση είναι ο ορισμός του κομφουζιονισμού. Ξεκινάει με δεδομένο ότι ο Άσαντ είναι ένας χασάπης που έριξε πράγματι χημικά όχι μόνο τώρα αλλά αμέτρητες φορές και ότι πρόκειται για «εγκληματία πολέμου». Άντε λοιπόν και στη Χάγη σύντροφοι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να μας κάνει να εμπιστευτούμε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του (;;;;) γιατί και αυτοί κάνουν βομβαρδισμούς με «παράπλευρες απώλειες» όπως οι «25 άμαχους πολίτες της Υεμένης που έχασαν τη ζωή τους στην τυφλή επιδρομή των ΗΠΑ στις 9 Φεβρουαρίου». Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει. Και εξηγούμαστε. Το Solidarity μέσα στη σύγχυση και την προσαρμογή του στο ιμπεριαλισμό της χώρας του μας λέει οι οι αμερικάνικοι βομβαρδισμοί έχουν παράπλευρες απώλειες. Δηλαδή δεν γίνονται και εξ επί τούτου. Δεν πας και στη Χάγη αν σκοτώσεις εξ αμέλειας. Ενώ ο χασάπης δολοφόνος δικτάτορας Ασαντ το κάνει επί σκοπώ και δόλο. Δολοφονεί το λαό του. Έτσι δεν λέτε σύντροφοι; Ή μήπως δεν καταλάβαμε τα δικηγορίστικά σας. Και συνεχίζουν: «Ο ιμπεριαλισμός δημιουργεί προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει, και ταυτόχρονα απαλλάσσει τον εαυτό του από την ευθύνη για τις συνέπειες». Α τι ωραία!!! Τους κάνετε τα μούτρα κρέας τώρα. Ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί. Σε ποιον απευθύνεται αυτή η αρλούμπα; Υπάρχει κανείς που σας διαβάζει που νομίζει ότι ο ιμπεριαλισμός μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα; Μήπως απευθύνεστε σε τίποτα «Σύριους επαναστάτες που το έχουν ρίξει στα τσιφτετέλια μετά τους Τόμαχοκ; Μήπως έχετε μαζέψει τα τελευταία χρόνια με τις ανοησίες που λέτε τίποτα καθηστερυμένους  και προσπαθείτε να τους πείσετε ότι η Δύση δεν είναι και τόσο προοδευτική όσο φαίνεται;
Και τι ανησυχεί περισσότερο το Solidarity; «Κάποιοι ελπίζουν ότι μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, που θα είναι μια μεμονωμένη ενέργεια, θα υποχρεώσει την Ρωσία να φέρει επιτέλους τον Άσαντ σε σοβαρές πολιτικές διαπραγματεύσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι το λιγότερο κακό σενάριο, αλλά η Ρωσία θα μπορούσε το ίδιο εύκολα να διπλασιάσει την δέσμευσή της για τον Άσαντ…». Και το χειρότερο;  «Άλλοι ειλικρινά θέλουν, όχι μόνο πιο εκτεταμένο βομβαρδισμό της Συρίας… αλλά μια ευρύτερη κίνηση πολέμου με στόχο τελικά το Ιράν και την καταστροφή της διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας με τη χώρα αυτή… Σε τελική ανάλυση, αν το πυραυλικό χτύπημα στις 6 Απριλίου ήταν… η αρχή μιας μεγαλύτερης στρατιωτικής εκστρατείας, έχει την δυναμική να κάνει τα πάντα ακόμα χειρότερα στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή». Αν και είναι δύσκολο να συγκρατήσει κανείς τα γέλια του με το υψηλότατο επίπεδο ανάλυσης των συντακτών του Solidarity ας αποκρυπτογραφήσουμε τις σκέψεις τους. Οι Τόμαχοκ δεν ήταν μια σωστή κίνηση γιατί θα μπορούσαν να φέρουν τους Ρώσους ακόμα πιο κοντά στον Άσαντ. Ε αυτό δε λέτε παίζοντας με το συντακτικό και τις λέξεις. Και τι σας κόφτει εσάς από τας ΗΠΑ αν συμβεί αυτό το «λιγότερο κακό σενάριο»; Μήπως θίγονται τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού της χώρας «σας»; Και τελικά το κεντρικό πρόβλημα είναι αυτή η συμμαχία ε; Που εξαιτίας της δεν έχει ξεκουμπιστεί ο αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ; Και που αν έφευγε τι θα γινόταν βρε εξυπνοπούλια της δεκάρας; Καμία σοσιαλιστική επανάσταση ή το χάος της Λιβύης; Αλλά όπως και στη Λιβύη μετά τη νίκη της επανάστασης (έτσι λέγανε όλοι αυτοί που αδημονούν για την τύχη της συριακής επανάστασης») γίνατε λούηδες. Τσιμουδιά για τα μεθεόρτια. Που πήγε βρε αγύρτες η λιβυκή επανάσταση και οι κομμούνες της Βεγγάζης (σαν του Χαλεπίου);
Και το πιο χειρότερο σενάριο ποιο είναι, αν το πυραυλικό χτύπημα είναι η έναρξη μιας ευρύτερης στρατιωτικής εκστρατείας; Μα «να κάνει τα πάντα ακόμα χειρότερα στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή». Είναι να απορεί κανείς για αυτά που διαβάζει. Και γιατί να είναι χειρότερα. Μήπως γιατί θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το μέτωπο Άσαντ, Ρωσίας, Ιράν και Χεζμπολάχ και θα πάρει ο διάολος την αυτοκρατορία και τους παρατρεχάμενούς της. Γι’ αυτό ανησυχείτε; Τι σημαίνει χειρότερα; Πείτε μας επιτέλους. Να μας φύγει η περιέργεια. Δικαιούμαστε άλλωστε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας από τα συμφραζόμενα και το ύφος του Solidarity αλλά και του αδελφού της κόμματος στη Γαλλία του ΝΡΑ.
Και το κερασάκι στην τούρτα. Τα καθήκοντα στις αντιπολεμικές δυνάμεις εντός Η.Π.Α. που τους προτρέπουν να μην υποστηρίξουν θέσεις των Δημοκρατικών (!) για την ανάγκη έγκρισης των επεμβάσεων από το Κογκρέσο, επεμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζουν απλά παράνομες. Γιατί παίζουν και τέτοιες λογικές στο αντιπολεμικό σας κίνημα; Τι είναι παραμάγαζο των Δημοκρατικών όπως οι «επαναστάτες» της Συρίας είναι παραμάγαζο του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Γαλλία κοκ); Πείτε μας γιατί εκτός από τραγωδία είσαστε και για άφθονο γέλιο.
Ασφαλώς πέρα από το τι αναπαράγεται από το συγκεκριμένο site, οι δύο ανακοινώσεις είναι δηλωτικές και της κατάντιας της Αριστεράς σε παγκόσμια κλίμακα, για να μην εστιάζουμε μόνο στα «δικά μας».
Επί παραδείγματι, στο International Viewpoint καλούν στον σχηματισμό αντιπολεμικών κινημάτων σε Ρωσία και Ιράν (μάλλον στις Η.Π.Α. δεν χρειάζεται) στη λογική της αλλαγής καθεστώτος, επικεντρώνοντας λιγότερο στην καπιταλιστική φύση της ολιγαρχίας Πούτιν, και περισσότερο στην ρητορική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τόσο αγαπά να χρησιμοποιεί η CIA6. Να γίνει σωστή δημοκρατία η Ρωσία και το Ιράν (σαν τις Η.Π.Α.;), να έχουμε και ανάλογη American Civil Liberties Union (ACLU) και μετά βλέπουμε την ανατροπή. Και κουβέντα ασφαλώς για αντιπολεμικό κίνημα στην έδρα της Αυτοκρατορίας. Τι  να περιμένεις όμως όταν διαβάζεις για τα τοπικά συμβούλια ως συστατικό στοιχείο της συριακής επανάστασης, που είναι μονίμως στο Silver Alert7;
Από κοντά και ο εκλεκτός σοσιαλ-σφουγγοκωλάριος του Δημοκρατικού Κόμματος Ashley Smith του ISO, σε μια ανάλυση8 που βρίσκεται δεξιότερα του Bernie Sanders9, και στην οποία παρουσιάζει τον Trump συνεχιστή της πολιτικής ανοχής (τι; ) που επέδειξε η κυβέρνηση Obama απέναντι στην συριακή κυβέρνηση.Και φυσικά ζητάει τα ρέστα από την αμερικανική πολιτική ηγεσία που δεν στήριξε τις επαναστατικές/δημοκρατικές δυνάμεις στον αγώνα απέναντι στον βάναυσο δικτάτορα και τους συμμάχους του (Ιράν, Ρωσία, Χεζμπολάχ). Τι να πει κανείς, για να παραμείνει σε κόσμια πλαίσια για όλες αυτές τις γελοιότητες.
Εμείς από την πλευρά μας θα  λέμε όσο συνεχίζεται ο πόλεμος ότι μια στάση φαινομενικά ηθική (ούτε/ούτε) είναι πολιτικά αλεξίσφαιρη, καθώς ουδετεροποιεί δυνάμεις, αναζητώντας ένα πολιτικό υποκείμενο κατά παραγγελία που δεν υφίσταται. Εμείς θα λέμε επίσης πως το ζητούμενο για να ανοιχτούν δρόμοι δεν είναι να εξοπλιστούν οι «σωστοί αντάρτες» όπως μας λέει η αριστερή πτέρυγα της αυτοκρατορικής αριστεράς (υποτίθεται μάλιστα η πιο ριζοσπαστική εκδοχή της). Το θέμα είναι να μείνει ζωντανή η φωτιά της Αντίστασης, για να μείνει ζωντανή και η ουτοπία που τροφοδοτεί έναν πολιτικό σκοπό. Και αυτή η φωτιά δεν γνωρίζει από ίσες αποστάσεις και υπερδυνάμεις που την πριμοδοτούν.

https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/04/11/syria-kai-aristera-gia-gelia-kai-gia-klamata/




-------------------------------------------------------------------------------




ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ
ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 1970
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 1960
ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ 1950
ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΙΣΜΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 1940




---------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

15 χρόνια από το «τηλεοπτικό» πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Στις 11 Απρίλη συμπληρώνονται 15 χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες Φρίας. Ενός πραξικοπήματος που χαρακτηρίστηκε και «τηλεοπτικό», εξαιτίας της καθοριστικής συμβολής των –ιδιωτικών– ΜΜΕ στη δημιουργία κλίματος αναταραχής και αντίδρασης. Το παραδέχτηκε και ο στρατιωτικός επικεφαλής του κινήματος, ναύαρχος Έκτορ Ραμίρες Πέρες: «Όπως είδατε, ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις δε χρειάσθηκε να πυροβολήσουν ούτε μία φορά. Το μεγάλο μας όπλο ήταν τα μέσα ενημέρωσης».

Πραγματικά, με την κρατική τηλεόραση να έχει καταληφθεί από τους στασιαστές, τα πέντε μεγάλα ιδιωτικά κανάλια έχουν εξαπολύσει αντικαθεστωτική προπαγάνδα προσπαθώντας να σχηματίσουν ρεύμα κατά του Τσάβες, ο οποίος τελικά συλλαμβάνεται και απομακρύνεται σε μυστική φυλακή.

Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι το «τηλεοπτικό πραξικόπημα» απέτυχε και η κυβέρνηση-μαριονέτα του επιχειρηματία Πέδρο Καρμόνα δεν έμεινε ούτε 48 ώρες. Ο λαός κινητοποιήθηκε μαζικά και άμεσα, και μαζί με πιστούς στρατιωτικούς, επανέφερε τον Τσάβες πανηγυρικά στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες στις 13 Απρίλη.

Τις πρώτες ώρες μετά το πραξικόπημα, τα πιστά στη ντόπια ολιγαρχία ΜΜΕ, αλλά και τα μεγάλα διεθνή μέσα, μετέδιδαν μια πλαστή εικόνα, μεγάλων δήθεν κινητοποιήσεων κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης και βιαιοπραγιών από πλευράς των υποστηρικτών του Τσάβες. Η αλήθεια ήταν ακριβώς αντεστραμμένη: Οι διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου ήταν ασύγκριτα μαζικότερες, ενώ τα πλάνα των ιδιωτικών καναλιών είχαν μονταριστεί να δείχνουν ότι «τσαβίστας» πυροβολούν τους διαδηλωτές• στην πραγματικότητα ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολούσαν αδιακρίτως.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του νεαρού (τότε) σκηνοθέτη Άνχελ Παλάσιος, ο οποίος μαζί με ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών ανέλυσε τα τηλεοπτικά πλάνα και αποκάλυψε την αλήθεια. Επιπλέον, πολλοί ανώνυμοι υποστηρικτές του νόμιμου προέδρου συνέβαλαν στο στήσιμο ενός εναλλακτικού δικτύου ενημέρωσης, και τελικά πέτυχαν να θέσουν ξανά σε λειτουργία το κρατικό κανάλι VTV.

Η ιστορία  αυτή έχει καταγραφεί, μεταξύ άλλων, και από το ιρλανδικής παραγωγής ντοκιμαντέρ Chávez: Inside the Coup, γνωστού και με τον τίτλο The Revolution Will Not Be Televised, εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Gil Scott-Heron.
15 χρόνια μετά, το τηλεοπτικό τοπίο στη Βενεζουέλα είναι πιο ισορροπημένο, μετά την ψήφιση νόμων για την εύρυθμη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και την παραχώρηση αδειών σε πολλά δημοτικά και κοινοτικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα, σπάζοντας έτσι το ολιγοπώλιο των ιδιωτικών μέσων.

Αντίθετα στο εξωτερικό, τα διεθνή ΜΜΕ παραμένουν ευθυγραμμισμένα με τις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων και συνεχίζουν να τοποθετούν τη Βενεζουέλα και τον νυν πρόεδρο Μαδούρο στον «άξονα του κακού». Τον τελευταίο χρόνο δε – με αφορμή κάποιες υπαρκτές ελλείψεις τροφίμων που παρατηρήθηκαν ως αποτέλεσμα κυρίως της πολιτικής του καρτέλ των εισαγωγέων και της δράσης των κερδοσκόπων – επαναλαμβάνουν μονότονα περί δήθεν «ανθρωπιστικής κρίσης», προλειαίνοντας το έδαφος για ανατρεπτικές απόπειρες είτε εκ των έσω είτε εκ των έξω.

Αλλά και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, διαβάζουμε αρκετά συχνά δημοσιεύματα από «ειδήμονες» δημοσιογράφους, τα οποία εργολαβικά απαξιώνουν την κυβέρνηση και το λαό της Βενεζουέλας, αναπαράγοντας την προπαγάνδα από αμερικανικά και βρετανικά κυρίως μέσα που μεγεθύνουν τα όποια προβλήματα και παρουσιάζουν τον πρόεδρο Μαδούρο ως «γραφικό λαϊκιστή» στην καλύτερη περίπτωση, και ως «δικτάτορα» στη χειρότερη. Ελάχιστες εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα προσπαθούν να ισορροπήσουν τις εντυπώσεις και να δείξουν στο ελληνικό κοινό μια πιο αντικειμενική εικόνα.

Ως Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης (μπλόγκερς)  (https://redgriega.blogspot.gr/), συμμετέχουμε σε αυτή την έντιμη προσπάθεια, μεταφράζοντας άρθρα ξενόγλωσσης (κυρίως ισπανόφωνης) αρθρογραφίας, γράφοντας κείμενα γνώμης και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και άλλους φορείς και κινήματα.

15 χρόνια μετά, η απειλή νέου πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα συνεχίζει να επικρέμεται. Από τα «εκτελεστικά διατάγματα» του Ομπάμα περάσαμε σε πιο ευθείες απειλές στρατιωτικής επέμβασης εκ μέρους της νέας κυβέρνησης Τραμπ, ενώ τόσο ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών – που έχει χαρακτηριστεί εύστοχα και «Υπουργείο Αποικιών» των ΗΠΑ – όσο και όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πρόσφατα εκδώσει ντροπιαστικές αποφάσεις κατά της Βενεζουέλας.

Με την ευκαιρία μιας ακόμα επετείου των γεγονότων της 11ης Απρίλη 2002, εκφράζουμε την ειλικρινή φιλία και αμέριστη συμπαράσταση μας στον αδερφό λαό της Βενεζουέλας και στην κυβέρνηση του Νικολάς  Μαδούρο Μόρος. Ο κομαντάντε Τσάβες ζει στις καρδιές μας και δείχνει το δρόμο αλλά και τον τρόπο για να παίρνει και να διατηρεί ο λαός την εξουσία: με τις ιδέες του Μπολίβαρ, τις αρχές του σοσιαλισμού και το προσωπικό του παράδειγμα αγώνα και αξιοπρέπειας.



--------------------------------------------------------------------------------




Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης: Οι ΗΠΑ θα πλήξουν την Δαμασκό – Ο Πούτιν προειδοποιεί με καταρρίψεις

Bρέθηκε η αφορμή για την εκ νέου έναρξη εκτόξευσης αμερικανικών πυραύλων στην Συρία, και αυτό αφορά στους χθεσινούς και σημερινούς βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας με βόμβες-βαρέλι οι οποίες προκαλούν εκατοντάδες θύματα στις τάξεις των τρομοκρατών. Πριν λίγο το Κρεμλίνο έθεσε σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας καθώς ο Πούτιν ενημερώθηκε πως στόχος θα είναι η Δαμασκός και τα προάστια της και αυτό γιατί τα ρωσικά μαχητικά και ο συριακός Στρατός έχουν ισοπεδώσει τους ισλαμοφασιστες τρομοκράτες στη Χάμα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσίας, Yury Shvydkin , τόνισε πως η Ρωσία θα ανταποδώσει στα ίσα αν χτυπηθούν οι Ρώσοι στρατιώτες που επιχειρούν μαζί με τον συριακό Στρατό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να καταλάβει που θα οδηγήσει όλο αυτό» τόνισε

Το Αποικιακο παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε ότι η  συριακή κυβέρνηση απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη που έριξαν δεκάδες βόμβες-βαρέλι στους τζιχαντοφασιστες  μισθοφορους  σε περιοχές της επαρχίας Χάμα, χθες και σήμερα Τρίτη, μια ημέρα μετά την προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η χρήση τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιθέσεις με πυραύλους TOMAHAWK  στη Συρία.

Όμως από χτες πετούν μόνο τα F-22 Raptor τα οποία έχουν εγκλωβιστεί σύμφωνα με ενημέρωση του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Συριακή στρατιωτική πηγή αρνήθηκε την έκθεση του Παρατηρητηρίου και ανέφερε ότι ο στρατός δεν χρησιμοποίησε βόμβες-βαρέλι αλλά κυλίνδρους γεμάτους με εκρηκτικά και θραύσματα που προκαλούν  καταστροφή στο έδαφος.

Σε προηγουμενα άρθρα μας με τίτλο, είχαμε προειδοποιήσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι  ο  τρελός πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει  να σπείρει τον όλεθρο καθώς διέρρευσαν πληροφορίες για νέο χτύπημα κατά της Συρίας λέγοντας χαρακτηριστικά στο Κογκρέσο «θα λάβουμε περαιτέρω δράση αν χρειαστεί».

Η αφορμή που ζητούσε του δίνεται με τον σημερινό βομβαρδισμό  και τώρα απομένει να δούμε τι ακριβώς θα λάβει χώρα στα ανοικτά της Συρίας μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων.

Από την άλλη πλευρά από ότι διαφαίνεται δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο σχέδιο από τον Λευκό Οίκο όσον αφορά στα επόμενα βήματα έπειτα από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν αμερικανικά πολεμικά εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης, κατόπιν εντολής του προέδρου Τραμπ.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα αεροπορικά πλήγματα στην Συρία αποτελούν ξεκάθαρα μια σαφή επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ, ωστόσο, η εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στον συριακό πόλεμο δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στο  σύνθημα του Τραμπ  «Η Αμερική πρώτα»  και στην πολιτική της απομόνωσης που διακήρυττε .

Τα πυραυλικά πλήγματα είχαν όμως την αντίδραση της Ρωσίας η οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  « κατέβασε» πολλούς πυραύλους του Τραμπ στο έδαφος .

Το ζήτημα είναι ένα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή για νέες επιθέσεις ή άλλες ενέργειες εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ ή θα συζητήσει με τον Πούτιν όπως έκανε με τον Κινέζο Πρόεδρο;

Η Ρωσία από την δική της πλευρά δεν πρόκειται να επαναλάβει το λάθος του « Κοσσυφοπεδίου το 1999» και θα τηρήσει μια «υπομονετική στάση» μέχρι να κτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ,  που δεν σταματούν να εφαρμόζουν τα λίαν επικίνδυνα σχέδια τους. Η Μόσχα δεν θα αναμένει πλέον τις εξελίξεις αλλά θα προσπαθήσει να τις καθοδηγήσει.




---------------------------------------------------------------------------------



Έχτισαν την πόρτα του Δασαρχείου Καλαμάτας

 Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, 12:53

Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγρότες κυρίως από τηνπεριοχή της Μάνης καθώς και από τη Μεσσήνη τους Γαργαλιάνους και του Χανδρινού, έπειτα από την οριστική ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία από κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας και στη συνέχεια έφτασαν ως το Δασαρχείο όπου, έχτισαν συμβολικά με πέτρες την πόρτα του κτηρίου που το στεγάζει

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την «κατάληψη» του κτηρίου μέχρι αργά το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης.





-------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Έθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές o  Αχμαντινετζάντ

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, 11:53

Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της 19ης Μαΐου ανακοίνωσε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τονίζοντας ότι η κίνησή του αυτή γίνεται για να υποστηρίξει τον πρώην αντιπρόεδρό του Χαμίντ Μπαγκαγέ, ο οποίος επίσης είναι υποψήφιος.

Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος του Ιράν είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2016 ότι δεν θα είναι υποψήφιος, έπειτα από παρέμβαση του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. «Πρέπει να αποφευχθεί ένας διπολισμός που θα βλάψει το Ιράν και τους κατοίκους του» είχε πει τότε.

«Ο ανώτατος ηγέτης με συμβούλευσε να μη συμμετάσχω στις εκλογές και το δέχθηκα (…) Τηρώ τον λόγο μου. Η υποψηφιότητά μου έχει απλώς στόχο να υποστηρίξει αυτήν του αδελφού μου, Χαμίντ Μπαγκαγέ» ανέφερε ο Αχμαντινετζάντ.

Ο Αχμαντινετζάντ διετέλεσε πρόεδρος του Ιράν από το 2005 έως το 2013.




------------------------------------------------------------------------------




Χιλή: Οι φοιτητές βγήκαν εκ νέου στους δρόμους απαιτώντας δωρεάν παιδεία

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, 05:41

Χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν τη Μεγάλη Τρίτη σε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Χιλής, με κεντρικό αίτημα να επιταχυνθεί η διαδικασία της μεταρρύθμισης του συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς το κοινοβούλιο ετοιμάζεται να συζητήσει το σχετικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση της προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ.

Στη χθεσινή κινητοποίηση, την πρώτη εφέτος, έπειτα από μια σειρά διαδηλώσεων το 2016 που αμαυρώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από βίαια επεισόδια, οι φοιτητές αξίωσαν να επιταχυνθεί η διαδικασία και να εγκριθεί το ταχύτερο ο νόμος για τη δωρεάν παιδεία.

Υπήρξαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια στο Σαντιάγο, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, με την αστυνομία να προχωράει στη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να τους απωθήσει.

Οι φοιτητές που διαδήλωσαν χαρακτηρίζουν τις προσπάθειες της Μπατσελέτ για τη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση ανεπαρκείς. Οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις δεν προσφέρουν σε αρκετούς στη Χιλή δωρεάν παιδεία, κρίνουν και διαμαρτύρονται, διότι η κυβέρνηση επέλεξε να μη γίνει δημόσια διαβούλευση πριν καταρτίσει το νομοσχέδιο.

Οι διαδηλωτές θέλουν να αλλάξει εκ βάθρων το γενικά ιδιωτικοποιημένο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης που ωφελεί κυρίως τους γόνους των ελίτ, κληρονομιά της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990).

Αφότου ανακοινώθηκαν τα σχέδια για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το 2014, οι διαδηλώσεις μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών πολλαπλασιάστηκαν, με αίτημα την ταχύτερη και λιγότερο επιλεκτική εφαρμογή της.

«Δεν ξέρω γιατί η κυβέρνηση παριστάνει τη χαζή. Δεν μπορείς να νομοθετείς χωρίς να ακούς τα κοινωνικά κινήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Ντανιέλ Αντράντε, πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χιλής.

Το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε χθες από την επιτροπή Εκπαίδευσης της Εθνοσυνέλευσης, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για την εξέτασή του από την ολομέλεια και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου.

Μέρος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που αποτελούσε από τις κεντρικές υποσχέσεις της Μπατσελέτ, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Περισσότεροι από 145.000 φοιτητές (από το σύνολο του ενός εκατομμυρίου) που ανήκουν στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού άρχισαν το 2016 να φοιτούν δωρεάν -για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια. Περίπου 200.000 φοιτητές αναμένεται να αρχίσουν δωρεάν σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εφέτος.

Το φοιτητικό κίνημα θέλει να επιταχυνθεί η διαδικασία, διότι φοβάται ότι το νομοσχέδιο θα καταχωνιαστεί, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο επικρατέστερος υποψήφιος στις εκλογές, ο δεξιός πρώην πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα (2010-2014), έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι υποστηρικτής της δωρεάν παιδείας και υπόσχεται να ακυρώσει τη μεταρρύθμιση της Μπατσελέτ και να δημιουργήσει ένα σύστημα υποτροφιών και πιστώσεων για τους φτωχότερους φοιτητές εάν εκλεγεί.




--------------------------------------------------------------------------------




ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΦΙΛΟ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

12/04/2017

Ο συντάκτης της Καθημερινής, Στέφανος – (παλιοτερο αρθρο του, οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή) – Κασιμάτης, με άρθρο του αναρωτιέται τι προσέφερε στη χώρα ο δολοφονημένος από την ΟΝΝΕΔ, Τεμπονερας, ώστε να δοθεί το όνομά του σε σήραγγα στην Εθνική Κορίνθου Πατρών.
Καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για την επερχόμενη συμμετοχή σειράς δημοσιογράφων του ομίλου Αλαφούζου σε ψηφοδέλτια της ΝΔ, φαίνεται πως τα έντυπα του Φαλήρου προετοιμάζουν το έδαφος με νέα ανοίγματα σε ομάδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικούν κομμάτια από το χώρο της φασίζουσας δεξιάς.
Η αλήθεια είναι ότι μετά την απομάκρυνση του Τράγκα, ο οποίος καλούσε μαζικά στις εκπομπές του στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, και ύστερα από την παραλίγο εκπαραθύρωση του Μπογδάνου, ο οποίος ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα με συνέντευξη του ναζιστή Μιχαλολιάκου, ο όμιλος έδειχνε να χάνει την επαφή του με την παρακρατική άκρα δεξιά και το ναζισμό.
Καλή επιστροφή.




-----------------------------------------------------------------------------




Λοιπόν έχω κάνει λάθος με την προηγούμενη την ανάρτηση και εξηγώ τώρα τι ακριβώς έχει συμβεί..
Ανέβηκε ένα κάλεσμα στο Indymedia για φιλοαμερικάνικη- φιλονατοική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Ψάξαμε(δηλαδή ο σύντροφος Δημήτρης Χ.) μέσω της φωτογραφίας την πηγή και βρήκαμε πως αρχική δημοσίευση έχει γίνει σε ένα Σιωνιστικό σάιτ της Νέας Υόρκης http://www.vosizneias.com/…/daraa-syria-update-15-dead-in-…/ και το mpalothia2.wordpress.com.
Λόγω του κοινού ονόματος του ανθρώπου που το ανέβασε στο Mpalothia, πιστέψαμε πως το είχε κάνει ο γνωστός και μη εξαιρετέος "φίλος", αλλά τελικά πρόκειται για συνωνυμία. Το Mpalothia.gr και ο διαχειριστής του έκανε την αναδημοσίευση από το Indymedia(και μπορεί και το κάλεσμα).
Η πραγματικότητα όμως είναι σίγουρα πως πίσω από το χθεσινό κάλεσμα υπάρχει δάκτυλος του Ισραήλ(ή απλά φιλοσιωνιστές που κάλεσαν) και αυτό επιβεβαιώνεται από τις πηγές που χρησιμοποίησαν για το κάλεσμα. https://athens.indymedia.org/ που εγραφε
Συγκέντρωση (χθες Τριτη) στις 18:00 στο Σύνταγμα ενάντια στη σφαγή του Συριακού λαού
από @Συνέλευση Αναρχικών και μεταναστών για τη Διεθνιστική αλληλεγγύη στον επαναστατημένο Συριακό λαό
11/04/2017 1:22 μμ.



--------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Ρωσία, Κίνα και Ιράν ανακοίνωσαν την αποστολή στρατευμάτων και οπλισμού στις στρατιωτικές άσκησεις της Βενεζουέλας για την πρόληψη εισβολής

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η oμοσπονδία θα παρείχε ισχυρή στρατιωτική υποστήριξη και εξοπλισμό στις στρατιωτικές ασκήσεις για την συνολική άμυνα της Βενεζουέλας, κάτω από την απειλή που αντιπροσωπεύει το ΝΑΤΟ στη γειτονική Κολομβία.

Ομοίως, ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι η χώρα είναι απόλυτα έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση, ένοπλη ή όχι, για να προστατέψει τα συμφέροντά και την εθνική της ασφάλεια.

“Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επίθεση στο πεδίο του ένοπλου ή μη ένοπλου αγώνα, για την διασφάλιση των συμφερόντων που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και έχουμε επαρκή νομιμοποίηση και νομική βάση για να οικοδομήσουμε το δικό μας μοντέλο ολοκληρωμένης άμυνας της χώρας”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες, υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας.


Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτό το όργανο που δημιουργήθηκε πρόσφατα (Συμβούλιο για την Άμυνα του Έθνους) έχει τις βάσεις και τα νομικά εργαλεία για να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις σύμμαχες χώρες, οι οποίες δείχνουν την φιλία τους συμμετέχοντας σε αυτού του τύπου τις ασκήσεις, καθώς και αυτές οι χώρες είναι επίσης θύματα του ίδιου εχθρού.
Τόνισε δε, ότι αυτό το εκτελεστικό όργανο ¨χρησιμοποιεί όλο το εθνικό δυναμικό και το κάνει εθνική δύναμη για να το θέσει στην υπηρεσία του ένοπλου αγώνα”.

Ciberusia

Υπενθυμίζουμε ότι η Βενεζουέλα μετρά μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 1.000.000 πολίτες Τσαβίστας, οι οποίοι έχουν εγγραφεί εθελοντικά στο μητρώο για την εθνική άμυνα, που αντιστοιχεί στην Εθνική Μπολιβαριανή Πολιτoφυλακή (Milicia Nacional Bolivariana), που είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό να αγωνιστεί μαζί με τον στρατό, σε οποιοδήποτε σενάριο ξένης επίθεσης στη χώρα.

Ο Παδρίνο Λόπες εξέφρασε επίσης την λύπη του, για το γεγονός ότι η δεξιά επέκρινε τις Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) για την συμμετοχή της στη “Μεγάλη Αποστολή Κυρίαρχη Προμήθεια”(Gran Misión Abastecimiento Soberano) “ή αυτό που θέτει σε αμφισβήτηση της έννοια της πολιτικής-στρατιωτικής ένωσης”, δήλωσε.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/04/video.html?spref=fb




----------------------------------------------------------------------------------




Πρέπει να πάρει άδεια ο Δ. Κουφοντίνας;
12.04.2017, 15:33
Συντάκτης:
Μανώλης Γλέζος
Θέλω να τοποθετηθώ αντικειμενικά. Κίνητρό μου ένας στίχος μου, από ένα ποίημά μου, γραμμένο στις 28 του Μάρτη το 1949, στις φυλακές Αβέρωφ: «ένα χτίριο έγδαρε τη γη κι ήμπε στη σάρκα της πληγής».
Στις φυλακές του τόπου μας, άνθρωποι παιδεύτηκαν, μαρτύρησαν, βασανίστηκαν, στερήθηκαν τη στοργή του πατέρα, την παρηγοριά της μάνας, την αγκαλιά του παιδιού τους, τη ζεστασιά των ανθρώπων τους, και η διεκδίκηση για αξιοπρέπεια και δικαιώματα είχε συχνά ως κόστος περισσότερη φυλακή και περισσότερη βία.
Ομως, με τους αγώνες των πολιτικών κρατούμενων και με τη στήριξη των κινημάτων, κατακτήθηκαν ορισμένα δικαιώματα.
Αυτές οι κατακτήσεις είναι σημαντικές, είναι κατακτήσεις της κοινωνίας, είναι κατακτήσεις πολιτισμού, γιατί οι φυλακές είναι μια εικόνα του πολιτισμού μας.
Γι’ αυτό και πρέπει να τις σεβόμαστε και να τις υπερασπίζουμε.
Μια τέτοια κατάκτηση είναι και η άδεια εξόδου του κρατουμένου από τις φυλακές που είναι μια ανάσα ζωής για τον φυλακισμένο και ένα βήμα προς την επιστροφή στην κοινωνία.
Σ’ αυτό το δικαίωμα πρέπει να έχει πρόσβαση κάθε κρατούμενος, με τους όρους που έβαλε ο νομοθέτης.
Δεν μπορεί να εξαιρείται κάποιος από αυτό το δικαίωμα αυθαίρετα, με κριτήριο μόνο τις ιδέες του, το λόγο του, όσο κι αν αυτός μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς.
Και ούτε μπορεί να ξαναδικάζεται για ό,τι τον έφερε στη φυλακή, κάθε φορά που ζητά να ασκήσει ένα δικαίωμα, γιατί τότε κανείς κρατούμενος δεν θα έπαιρνε ποτέ άδεια. Θα ακυρωνόταν η κατάκτηση, το δικαίωμα.
Ετσι, ανεξάρτητα από τις σκέψεις που κάνει ο καθένας για τη δράση της οργάνωσης για την οποία καταδικάστηκε ο Δ. Κουφοντίνας -προσωπικά οφείλω να ξανατονίσω ότι είμαι απολύτως αντίθετος με αυτήν την ιδεολογία και τη δράση-, καμία διάκριση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή που να στερεί αυτόν τον κρατούμενο από το δικαίωμα στην άδεια.
Πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι ένας άνθρωπος που με δική του βούληση έθεσε τον εαυτό του μπροστά στη δικαιοσύνη των θεσμών και των ανθρώπων και κρίθηκε από όλους μας για τη δράση του, άλλα και για τη στάση του.
Και πολύ περισσότερο, όταν ο λόγος που αποκλείεται από το δικαίωμα είναι η επίκληση των απόψεών του.
Οι ιδέες δεν δικάζονται, αυτό είναι επιστροφή σε άλλες εποχές και αυτό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Η Δικαιοσύνη τού επέβαλε τις κυρώσεις που έκρινε με βάση το νόμο. Και σήμερα έχει την υποχρέωση να του δώσει αυτό που δικαιούται με βάση το νόμο.



--------------------------------------------------------------------------------



Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας... Η Συρία θα γίνει τάφος κάθε εισβολέα...
Ιμπραήμ Ζαϊρ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας... Η αμερικάνικη επίθεση στόχευσε εδάφη της Συριακής πατρίδας...



--------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Διαδήλωση 20 φοιτητων στην αμερικάνικη πρεσβεία υπέρ της Συρίας και του προέδρου Άσαντ



--------------------------------------------------------------------------



Η Συρία έδωσε σκληρή απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τις ΗΠΑ, αλλά και στη δύση που συντάχθηκε με τον Τραμπ. Η απάντηση δόθηκε στο πεδίο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας: Απελευθερώθηκε η Χριστιανική πόλη της Μααρντες!
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας ανακοίνωσε επίσημα την απελευθέρωση -όχι επανακατάληψη- της Μααρντες, δυτικά της Χαμα, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Χριστιανοί και βρισκόταν όμηροι των τζιχαντιστών.
Η απελευθέρωση της πόλης, με... μικρό πληθυσμό (περίπου 7.000) έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για τη σύγκρουση με τους τρομοκράτες, αλλά κυρίως έχει τεράστια συμβολική σημασία, μιας και θεωρείται Χριστιανική πόλη και πλησιάζει η Ανάσταση και το Πάσχα.
Με την απελευθέρωση της Μααρντες, οι δυνάμεις της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας πλησιάζουν έτσι την Ιντλίμπ στα 90 χιλιόμετρα. Έτσι γίνεται κατανοητή η σχεδιασμένη προβοκάτσια των χημικών, αφού αποτελεί πόλη που εντάσσεται στους σχεδιασμούς της δύσης για διχοτόμηση, ή τριχοτόμηση της χώρας, όπως συχνά πυκνά ισχυρίζεται κι ο κ. Μάζης, μόνιμος θαμώνας στα τηλεπαράθυρα των ΜΜΕ.
Τώρα απομένουν μόνον δύο μεγάλες πόλεις που ακόμη βρίσκονται υπό την κατοχή των τρομοκρατών: Ιντλίμπ και η Ράκα.
Ο κλοιός σφίγγει και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές χάνουν καθημερινά έδαφος. Όσες κι είναι οι επόμενες προβοκάτσιες της δύσης, που έχει την ανοικτή συμπαράσταση της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα σταθούν εμπόδιο σ' έναν στρατό που μπήκε στον 7ο χρόνο πολέμου με την τρομοκρατία κι έχει αποκτήσει τεράστια επιχειρησιακή εμπειρία, δεν εμφανίζει κόπωση και με σαφή, εμφανή δείγματα αμείωτου πατριωτικού ενθουσιασμού.




-------------------------------------------------------------------------------------




Ήταν 12 τ’ Απρίλη του 1947. Μέρες Πάσχα. Ο λαός μας ανηφορίζει το δικό του γολγοθά, μέσα στη δίνη του εμφυλίου πολέμου. Μετά την απελευθέρωση από την κτηνώδη ναζιστική κατοχή, ο ηρωικός αγώνας του λαού μας για ανεξαρτησία, λαοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει ανεκπλήρωτος. Οι νέοι δυνάστες, οι... αδίστακτοι αποικιοκράτες Εγγλέζοι κι ακολούθως  οι Αμερικανοί ληστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, σφίγγουν αλύπητα τη θηλιά της καταπίεσης. Η ξενόδουλη άρχουσα τάξη, που στη διάρκεια της κατοχής είχε λιποτακτήσει στο εξωτερικό, επανακάμπτει και σε συνεργασία με πρώην δοσίλογους, νεόπλουτους μαυραγορίτες και υποτελείς πολιτικούς, παίρνει τα ηνία και συγκροτεί την αντιλαϊκή εξουσία της βασισμένη στην ξένη υποστήριξη. Τα καλύτερα παλικάρια του λαού μας οι γενναίοι εαμοελασίτες και οι ανταρτοεπονίτες, ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, αυτοί που όλη την προηγούμενη περίοδο της κατοχής, έδωσαν αίμα και ψυχή για τη λευτεριά και για ιδανικά κι αξίες πανανθρώπινες, τώρα διώκονται, φυλακίζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται από το κράτος της αντίδρασης και τις συνεργαζόμενες με αυτό φασιστικές συμμορίες των κεφαλοκυνηγών που αλωνίζουν αποθρασυμένοι στην ύπαιθρο. (Μπορείτε να δείτε τα όργια της “εθνικοφροσύνης” και στην Ευρυτανία στις σελίδες του “evrytan.gr”). Οι αγωνιστές  του ηρωικού ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, προδομένοι από την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας, πετσοκόβονται ανυπεράσπιστοι από τη μαύρη αντίδραση. Ιδού και ο απολογισμός της μοναρχοφασιστικής τρομοκρατίας στην πρώτη μετα-βαρκιζιανή περίοδο: 1289 δολοφονημένοι αγωνιστές, 509 απόπειρες φόνων, 165 βιασμοί γυναικών, 31.632 βασανισθέντες, 84.931 παράνομα συλληφθέντες, 100.000 ύπό καταδίωξη,  18.767 λεηλασίες και εμπρησμοί σπιτιών, 677 πυρπολημένα αντιστασιακά τυπογραφεία και λέσχες των ΕΑΜ-ΕΠΟΝ. Τα όρια της αντοχής του λαού δοκιμάζονται σκληρά.
Έτσι οι λαϊκοί αγωνιστές  αναγκάζονται να πάρουν ξανά τον γνώριμο δρόμο της αντίστασης μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) που σηκώνει το άλμπουρο του νέου απελευθερωτικού αγώνα απέναντι στους καινούργιους τύραννους. Μηχανισμοί, εξουσίες και πολεμικές μηχανές, επιστρατεύονται για να τσακίσουν το φρόνημα των εξεγερμένων. Οι αδούλωτοι αντάρτες πολεμούν κόντρα σε όλους και όλα, απέναντι σε ένα σιδερόφραχτο μοναρχικό καθεστώς  που ενισχύεται  με τις βρώμικες λίρες των Άγγλων και με τα δολάρια και τις βόμβες «Ναπάλμ» των Αμερικάνων, αυτές που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας επάνω στα κορμιά των παιδιών του λαού μας.




--------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ ΙΤΑΛΙΑΣ
«Καμιά βάση - κανένας στρατιώτης για τον πόλεμο των αφεντικών»!
Συγκέντρωση κατά της επέμβασης στη Συρία

Αμεση αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία έδωσε το ΚΚ Ιταλίας, με αγωνιστική κινητοποίηση που οργάνωσε στη Ρώμη στις 8 Απρίλη.
Εξω από το Κολοσσαίο, σύμβολο της ιταλικής πρωτεύουσας, δυνάμεις του ΚΚ Ιταλίας αλλά και του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας καταδίκασαν τους νέους βομβαρδισμούς, για να ακουστεί - όπως τονίζεται και στην ιστοσελίδα του κόμματος - ότι στην Ιταλία υπάρχει και άλλη απάντηση στις εξελίξεις από αυτή της κυβέρνησης Τζεντιλόνι (σ.σ. που έσπευσε να εκφράσει «κατανόηση» για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς).
Σε μήνυμα του ΚΚ Ιταλίας, σημειώνεται ότι «αυτό το κάλεσμα πρέπει να φτάσει στους εργαζόμενους και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας, (να αναδειχτεί) ότι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτόν τον πόλεμο, που τον επιδιώκουν οι πολυεθνικές, τα μεγάλα μονοπώλια από το χώρο της Ενέργειας και των υδρογονανθράκων». Καταλήγει μάλιστα ξεκαθαρίζοντας: «Ούτε μια βάση, ούτε ένα στρατιώτης για τον πόλεμο των αφεντικών!».




------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χτες πρωτόκολλο που είχε προηγουμένως επικυρώσει η Γερουσία για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, κατά την εαρινή Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το Μάη στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, 39 Δημοκρατικοί βουλευτές υπέγραψαν επιστολή προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Αμυνας, ζητώντας περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πώληση πυρομαχικών «ακριβείας» στη Σαουδική Αραβία, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για «τα θύματα» (δηλαδή τις σφαγές χιλιάδων αμάχων) στην Υεμένη από τη διετή ιμπεριαλιστική επίθεση της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της.



σύντομα το Μαυροβούνιο θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, κάποιοι ξέχασαν τις βόμβες που το 1999 έπεσαν ΚΑΙ στην Ποντγκόριτσα



--------------------------------------------------------------------------------------




Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ στην πρεσβεία της Βενεζουέλας

Το ΚΚ Βενεζουέλας συνεχίζει τις διαμαρτυρίες ενάντια στην προσπάθεια της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής να το θέσει εκτός νομιμότητας, χρησιμοποιώντας νόμο του 1965, που απαιτεί να δοθούν ονόματα των μελών και φίλων του κόμματος προκειμένου να ανανεώσει το δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτική ζωή. Το ΚΚΕ και δεκάδες άλλα ΚΚ, όπως και ντόπια ταξικά εργατικά σωματεία, στέκονται στο πλευρό των Βενεζουελάνων κομμουνιστών και απαιτούν την άρση των απαγορεύσεων.
Χτες το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα έκανε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, και τον Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Βενεζουελάνο πρέσβη, Φαρίντ Φερνάντες. Τα στελέχη του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι είναι απαράδεκτο να επιχειρείται να μπαίνουν εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών και μάλιστα με ένα νόμο της περιόδου του αστυνομοκρατικού, αντικομμουνιστικού καθεστώτος. Σημείωσαν επίσης ότι η απόπειρα ενάντια στο ΚΚΒ, που υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, πραγματοποιείται σε μια στιγμή κατά την οποία εκδηλώνονται με ένταση τα αδιέξοδα και η κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στη Βενεζουέλα και οξύνονται οι απειλές ενάντια στο λαό και το λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό η κυβέρνηση της χώρας και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν ή ανέχονται αυτήν την επίθεση, αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες.
Ο πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη διαμαρτυρία του ΚΚΕ στην κυβέρνηση.




----------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Βίαιη απομάκρυνση επιβάτη της «United Airlines»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Αρνητικές αντιδράσεις προκαλεί παγκοσμίως η διά της βίας απομάκρυνση αιμόφυρτου Κινέζου γιατρού - επιβάτη της πτήσης Σικάγο - Λούσβιλ στο Κεντάκι των ΗΠΑ την περασμένη Κυριακή από προσωπικό ασφαλείας αεροσκάφους της εταιρείας «United Airlines», στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων μείωσης επιβατών μιας πτήσης με υπεράριθμους επιβάτες στο Κεντάκι των ΗΠΑ επειδη η εταιρειας ειχε εκδώσει υπεραριθμα εισιτηρια για να πολλαπλασιάσει τα κερδη της.
Ο άτυχος επιβάτης, που είχε πληρώσει κανονικά το εισιτήριο το οποίο είχε κλείσει εμπρόθεσμα, αρνήθηκε επίμονα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, επικαλούμενος την ανάγκη να εξετάσει ασθενείς του την επόμενη μέρα. Φαίνεται πως χτυπήθηκε στο πρόσωπο από υπάλληλο ασφαλείας της εταιρείας, που λειτούργησε στο πλαίσιο εντολών της διοίκησης. Ο συγκεκριμένος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διενεργηθεί έρευνα και να εκτονωθούν οι αντιδράσεις που προκαλεί η υπόθεση, μετά τη δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο.
Τα βίντεο, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από άλλους επιβάτες, δείχνουν τον Κινέζο γιατρό να φωνάζει ενώ σεκιουριτάδες τον σέρνουν από τη θέση του. Η υπόθεση προκάλεσε οργή διεθνώς σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα που η «United» κατακρίνεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους επιβάτες της.
Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι εξετάζει κατά πόσο η «United» τήρησε τους κανονισμούς για υπεράριθμες πτήσεις, βάσει των οποίων οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καθορίσουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να αρνηθούν την επιβίβαση σε επιβάτες, στην περίπτωση που εκείνοι δεν θέλουν να παραχωρήσουν οικειοθελώς τη θέση τους.
Πέρυσι, η ίδια εταιρεία έδιωξε βίαια από αεροπλάνα της πάνω από 3.760 επιβάτες σε υπεράριθμες πτήσεις, ενώ άλλοι 62.890 επιβάτες εγκατέλειψαν τα αεροσκάφη εκούσια, μετά από συμβολική οικονομική αποζημίωση.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Ο Μελανσόν  επέκρινε τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία επειδή έγιναν χωρίς να ρωτηθεί «τίποτα και κανένας»

ΠΑΡΙΣΙ.--  Στη Γαλλία πλησιάζει ο α' γύρος των προεδρικών εκλογών, στις 23 Απρίλη. Η προεκλογική αντιπαράθεση δυναμώνει.
Σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας «Ifop Fiducial», η υποψήφια του ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, συγκεντρώνει 24%, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ολάντ - Βαλς, Εμανουέλ Μακρόν, 23%, o παλιότερος επικεφαλής του οπορτουνιστικού Μετώπου της Αριστεράς (όπου συμμετείχε και το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας), Ζαν-Λικ Μελανσόν, 19%, περνώντας μπροστά από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Φρανσουά Φιγιόν που συγκεντρώνει 18,5%. Η δημοσκόπηση φέρεται να φτάνει το 32%.
Προηγούμενη δημοσκόπηση της «Kantar Sofres - Onepoint» έδινε 24% στους δύο πρώτους, 18% στον Μελανσόν και 17% στον Φιγιόν.
Τις τελευταίες μέρες, αρκετά αστικά ΜΜΕ εμφανίζουν τον Μελανσόν να διαθέτει «δυναμική», μιλώντας για άνοδο από 4% μέχρι 6% στα ποσοστά του και εμφανίζοντάς τον ως μια «εναλλακτική» στους άλλους υποψηφίους.
Ενδεικτική είναι η κριτική που άσκησε ο  Μελανσον στους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία, από τη Μασσαλία, χαρακτηρίζοντας την επέμβαση «ανεύθυνη» και επικρίνοντας τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντ. Τραμπ ότι προχώρησε σε αυτές τις επιλογές «χωρίς να συμβουλευτεί τίποτα και κανέναν».
Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η κριτική που ο Μελανσόν κάνει στο ΝΑΤΟ, μιλώντας «εναλλακτικά» για μια Διάσκεψη για την Ασφάλεια από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια. Τη Διάσκεψη αυτή συνδέει με μια «λογική προσφορά» που θα βασίζεται σε δύο αρχές: Το «απαραβίαστο των συνόρων» αλλά και «το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση», υποστηρίζοντας ότι το δεύτερο θα μπορεί κατά περίπτωση να οδηγεί και σε «αλλαγή των συνόρων», ενώ - σύμφωνα με την «Ουμανιτέ» - ως παραδείγματα έφερε την περίπτωση της Κριμαίας, αλλά και την κατάσταση που δημιουργείται στη Σκοτία.
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν δηλώσεις της Λεπέν ότι η Γαλλία δεν είναι υπεύθυνη για τα γεγονότα του Βελ ντ' Ιβ, τη φονική επίθεση που δέχτηκαν τον Ιούλη του 1942 χιλιάδες Εβραίοι στο Παρίσι από την κυβέρνηση των ντόπιων δοσίλογων (με τον στρατηγό Πετέν) και τις ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οξύνονται η αντιπαράθεση και οι πιέσεις στο λαϊκό κίνημα

Συνεχίζονται στο Καράκας και άλλες πόλεις της Βενεζουέλας συγκεντρώσεις από την αντιδραστική αντιπολίτευση, που επιχειρεί με βία και πρόκληση συνθηκών χάους να ανατρέψει τον  Προέδρο Νικολάς Μαδούρο, έχοντας τη στήριξη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Αξιοποιούνται η δολοφονία την προηγούμενη βδομάδα του 19χρονου Χάιρο Ορτίς στο Καρισάλ της επαρχίας της Μιράντα, τον οποίο πυροβόλησε αστυνομικός που έχει συλληφθεί, οι καταγγελίες δημάρχου περιφερειακού δήμου του Καράκας εναντίον των κρατικών αρχών για χρήση χημικών, όπως και η απόφαση της Δικαιοσύνης να αφαιρέσει τα πολιτικά δικαιώματα για 15 χρόνια από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και κυβερνήτη της επαρχίας Μιράντα, Ερνίκε Καπρίλες, για παρατυπίες και κακοδιαχείριση στην πολιτεία του. Στην περίπτωση του δολοφονημένου νεαρού, ο πατέρας του με δηλώσεις του κάλεσε την αντιπολίτευση να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα του γιού του, που δεν συμμετείχε στις βίαιες διαδηλώσεις. Οσο για τις κατηγορίες του δημάρχου για χημικά όπλα, το κυβερνητικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (ΕΣΚΒ) έχει ζητήσει να κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να εξεταστεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το ΚΚ Βενεζουέλας επίσης έχει ζητήσει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και η Δικαιοσύνη να εξετάσει πιο σοβαρά τις πράξεις βανδαλισμού της αντιπολίτευσης. Επίσης εκτιμά ότι εκδηλώνεται και αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κυβερνητικού μπλοκ από ομάδες που συνεργάζονται με τμήματα της αντιπολίτευσης.
Πάντως, για χτες και τις επόμενες μέρες οι δυνάμεις του ΕΣΚΒ προγραμματίζουν εκδηλώσεις μνήμης για τη λαϊκή νίκη στις 13 Απρίλη 2002, που ανέτρεψε το πραξικόπημα της 11ης Απρίλη κατά του Προέδρου Ούγκο Τσάβες, ενώ στις 19 Απρίλη έχει οριστεί μεγάλη διαδήλωση στο Καράκας και κήρυξη παγκόσμιας μέρας αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα.



----------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Προβοκάτσιες με χημικά όπλα καταγγέλλει ο Πούτιν

Πριν ο Τίλερσον φθάσει στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, συναντώντας τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα, κατήγγειλε ένοπλες οργανώσεις ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στη Συρία πως ετοιμάζουν προβοκάτσιες με χημικά όπλα σε βάρος της συριακής κυβέρνησης. Τόνισε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από δυτικές χώρες, του θυμίζει το σκηνικό που στήθηκε το 2003 για να δικαιολογήσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ. Τόνισε ότι και τότε η εισβολή στο Ιράκ είχε βασιστεί σε ψευδείς ισχυρισμούς και κατηγόρησε χώρες της Δύσης πως χρησιμοποιούν τη Συρία για να κάνουν τη Ρωσία «κοινό τους εχθρό».
Επισήμανε πως θα ζητήσει επίσημα τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Οπλων του ΟΗΕ (ΟΑΧΟ), που εδρεύει στη Χάγη, σε σχέση με τις επιθέσεις της 4ης Απρίλη στη Συρία.
Μετά τον Πρόεδρο Πούτιν, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Σεργκέι Ρουτσκόι, ανακοίνωσε πως δύο μονάδες παραγωγής και φύλαξης χημικών όπλων στη Συρία βρίσκονται σε εδάφη που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων στη Συρια,  και πως γι' αυτό ο ΟΑΧΟ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι στις μονάδες αυτές έχουν καταστραφεί τα χημικά όπλα. Είπε ακόμη ότι οι ενοπλοι  των ισλαμοφασιστων μεταφέρουν δηλητηριώδεις ουσίες σε αρκετές περιοχές της Συρίας, με σκοπό να προκαλέσουν νέες αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία, αναφέροντας τη μεταφορά δηλητηριωδών χημικών ουσιών στις περιοχές Ανατολική Γούτα (προάστιο Δαμασκού) και Δυτικό Χαλέπι.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Nota de presentación de La Jiribilla, Número 822

La revista de cultura cubana La Jiribilla nos propone esta semana un
dossier titulado Soberanía y comunicación en tiempos de 2.0. A propósito
de la reciente celebración del evento “Venezuela Digital”, reconocidos
expertos en el tema de las nuevas tecnologías analizan el impacto global
de Internet y los desafíos que implica para la región latinoamericana.
Destacan aquí un artículo sobre la protección de datos en las redes
sociales; un texto que aborda el fenómeno de la Big Data; así como
entrevistas a la escritora guatemalteca Ilka Oliva, editora del portal
Latinoamérica Exuberante, y al comunicador venezolano Erick Lozano,
asesor para el seguimientos de campañas electorales en medios digitales.
En su edición 822, La Jiribilla también dedica un espacio a la
decimosexta edición de la Muestra Joven ICAIC, tema al que dedicará su
próxima entrega y a la obra de Enrique Bonne, Premio Nacional de Música
2017. Completan esta entrega un análisis sobre el trabajo cultural
comunitario en la Isla; y acercamientos de Pedro de la Hoz y Marilyn
Bobes a la relevante trayectoria del poeta y novelista ruso Evgueni
Evtushenko, recientemente fallecido.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu

e-h είπε...


Η Jiribilla σημείωσε την παρουσίαση, Αριθμός 822

Της Κούβας περιοδικό για τον πολιτισμό είναι η Jiribilla Αυτή η εβδομάδα
φάκελος με τίτλο Κυριαρχία και επικοινωνία 2,0 φορές τυχαία.
η πρόσφατη γιορτή της εκδήλωσης «Βενεζουέλα Digital», αναγνωρίζονται
εμπειρογνώμονες στον τομέα των νέων τεχνολογιών αναλύουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο
στο Διαδίκτυο και οι προκλήσεις για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής.
Από την ιδιαίτερη σημείωση εδώ ένα άρθρο σχετικά με την προστασία των δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα,
ένα κείμενο που ασχολείται με το φαινόμενο των Big Data, καθώς και
συνεντεύξεις με τον συγγραφέα της Γουατεμάλας Ilka Oliva, συντάκτης της πύλης
Πληθωρικό της Λατινικής Αμερικής και της Βενεζουέλας επικοινωνίας Erick Lozano,
σύμβουλο για την παρακολούθηση των προεκλογικών εκστρατειών στα ψηφιακά μέσα.
Στο θέμα του 822, La Jiribilla αφιερώνει επίσης χώρο για να τη
δέκατη έκτη έκδοση του Νεανικού Κινηματογράφου Showcase ICAIC, θέμα στο οποίο θα αφιερώσει της
την επόμενη δόση και το έργο του Enrique Bonne, Εθνικό Βραβείο Μουσικής
2017. Η ολοκλήρωση αυτή παρέχει μια ανάλυση σχετικά με την πολιτιστική δουλειά
Της Κοινότητας στο νησί, και προσεγγίσεις Pedro de la Hoz και Marilyn
Bobes σχετίζονται με την καριέρα του ποιητή και της Ρωσίας μυθιστοριογράφος Evgueni
Yevtushenko, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu