Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Τεταρτη 10 Μαιου 2017



o ERDOĞAN επιλέγει να εδραιώσει την εξουσία του σκοτώνοντας νέα παιδιά

Στην Πόλη, 6 Μαΐου τα ξημερώματα, δολοφονήθηκε η 18χρονη SILA ABALAY, φίλη του BERKİN ELVAN.

Τα κανάλια με τη δική τους φασιστική λογική, την παρουσίασαν ως κορυφαίο στέλεχος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου, (η μεγαλυτερη τουρκικη μαοικη οργανωση), για να δικαιολογήσουν την δολοφονία της. Ξεπέρασαν κάθε όριο, ακόμα και μια 18χρονη την εμφανίζουν ως κορυφαίο στέλεχος.

Η SILA, είχε προφυλακισθεί πριν δύο χρόνια, 16 ετών τότε, για τη συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις εις μνήμη του BERKİN ELVAN. Ακόμα και τότε την θεώρησαν ως τρομοκράτισσα.

Το Δικαστήριο Ανηλίκων είχε εκδώσει την απόφαση για φυλάκισή της, θεωρώντας ως τρομοκρατικές πράξεις τις δράσεις προς τιμήν του BERKİN ELVAN. Μετά την προφυλάκισή της, η μεταγωγή της έγινε σε θάλαμο ποινικών κρατουμένων, αμέσως ξεκίνησε απεργία πείνας, με αίτημα τη μεταφορά της δίπλα σε πολιτικούς κρατούμενους. Εδώ στην Ελλάδα είχαν γίνει τότε δράσεις αλληλεγγύης συμπαράστασης. Τελικά με τον αγώνα της κατάφερε και μεταφέρθηκε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους. Ήταν πάντα στους δρόμους, στον αγώνα της νεολαίας. Ήταν μέλος της Επαναστατικής Νεολαίας (DEV-GENÇ) και αυτό αρκεί για να τη σκοτώσουν.

Δολοφονούν τα παιδιά και τους ταυτίζουν ως τρομοκράτες.
Στην Σίλοπη του Κουρδιστάν, δύο μικρά παιδιά, 6 και 7 χρονών αντίστοιχα, το βράδυ της 4ης Μαΐου δολοφονήθηκαν στο κρεβάτι τους, την ώρα που κοιμόταν. Μεθυσμένοι αστυνομικοί, με τεθωρακισμένο όχημα γκρέμισαν τον τοίχο του σπιτιού τους και τα σκότωσαν. Η ανακοίνωση του Νομάρχη, ήταν: «Αυτή ήταν η μοίρα τους».
Στην Ιστάνμπουλ, στην περιοχή Γκάζι, στις 15 Απριλίου, τρία νέα παιδιά, από 18 - 19 χρονών, δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς που πυροβολούσαν το αμάξι που επέβαιναν. Οι πρώτες ειδήσεις, σ’ όλα τα κανάλια, ήταν «Σκοτώθηκαν τρεις τρομοκράτες στην περιοχή Γκάζι, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με τους αστυνομικούς». Τα παιδιά αυτά επέστρεφαν από υπαίθριο πάρτι γενεθλίων. Στο fb τους υπήρχαν συνθήματα κατά των ναρκωτικών και για την νεαρή κοπέλα, την DİLEK DOĞAN, που σκότωσαν αστυνομικοί στο σπίτι της, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της. Ήταν παιδιά της γειτονιάς, παιδιά αριστερών οικογενειών και αυτό αρκεί για να τα σκοτώνουν.
Στις 21 Μαρτίου (γιορτή Newroz), ο φοιτητής Kemal Kurkut, δολοφονήθηκε στο χώρο του συλλαλητηρίου, κατά την διάρκεια σωματικού ελέγχου της αστυνομίας. Τον γύμνωσαν, δεν είχε τίποτα επάνω του, εκτός από ένα μπουκάλι νερό, παρ’ όλα αυτά τον σκότωσαν.

Το φασιστικό κράτος του ERDOĞAN επιλέγει να εδραιώσει την εξουσία του σκοτώνοντας νέα παιδιά. Γι’ αυτούς, εκτός από τους υποστηρικτές τους, όλοι οι άλλοι είναι τρομοκράτες κι’ αυτό το αναφέρουν με διαφόρους τρόπους στις εκάστοτε δηλώσεις τους.
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΕΧΟΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

http://oagonas.blogspot.gr/

https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/05/o-erdogan.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook




-----------------------------------------------------------------------------------




ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μεγαλώνει οπουδήποτε και “θεραπεύει” από διαβήτη έως όγκους: Το “άγνωστο” superfood που μέχρι τώρα αγνοούσες!!!

Μπορεί πολλοί να το γνώριζαν σαν φρούτο ή απλά να το είχαν ακουστά, ωστόσο ερευνητές εξέτασαν πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το λευκό μούρο στον οργανισμό του ανθρώπου.
Έχουν γλυκια γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε, ανθοκυανίνες, φυτοχημικά, που ευθύνονται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους. Τα λευκά μούρα έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα (776mg ανά 100γρ). Μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων λευκών μούρων καλύπτει σχεδόν το 10% των ημερησίων αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου.
Επιπλέον, οι ανθοκυανίνες θεωρείται πως προστατεύουν την καρδιά, αναστέλλουν τη συσσωμάτωση αιμοπεταλίων και την αύξηση του οξειδίου του αζώτου και μειώνουν τον κίνδυνο σκλήρυνση των αρτηριών.
Βοηθούν στην πρόληψη νευρικών δυσλειτουργιών όπως της νόσου του Alzheimer και του Πάρκινσον. Ένα άλλο αντιοξειδωτικό που βρέθηκε στα λευκά μούρα είναι η ρεσβερατρόλη (παρούσα σε κόκκινο κρασί). Η ρεσβερατρόλη, επιδεικνύει παρόμοιες προστατευτικές ιδιότητες με την ανθοκυανίνη, αλλά επίσης ενεργοποιεί τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα και της κακή χοληστερόλης (LDL).
Μια σημαντική έρευνα υποστηρίζει πως η ρεσβερατρόλη μειώνει την αποθήκευση λίπους στο ήπαρ.




----------------------------------------------------------------------------------




Χτες στην Ουκρανια συνελήφθησαν οσοι κυκλοφορησαν με κοκκινες σημαιες
(ηταν η επέτειος της συμπλήρωσης των 72 χρόνων από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας)




-----------------------------------------------------------------------------------




Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού επιβιβάζονται στα τρένα και επιστρέφουν απ' το Βερολίνο.
Στα εφτά χρόνια που έζησα σπουδάζοντας στο Λενινγκράντ δεν γνώρισα ούτε μία από τις οικογένειες των συμφοιτητών μου που να μην είχαν χάσει συγγενή τους στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο πέθαναν ή σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του αποκλεισμού του Λενινγκράντ. Φασίστας δεν πάτησε πόδι μέσα στην πόλη.
Είκοσι εκατομμύρια σοβιετικών πολιτών χάθηκαν γι' αυτήν την μεγαλειώδη νίκη κατά του φασισμού.
Δεν είναι "ημέρα της Ευρώπης" γλίτσες. Είναι η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.
Και έτσι θα είναι πάντα!




------------------------------------------------------------------------------------




"Η χώρα της Ηλέκτρας δεν θα πολεμήσει ποτέ τη χώρα της Ζόγιας", έγραφαν τα πανό έξω από τα γραφεία των Κ.Ο. των πολιτικών προσφύγων του ΚΚΕ, στην ΕΣΣΔ, κατά τη δεκαετία του 1950.
Η 32χρονη Ηλέκτρα Αποστόλου, στέλεχος του ΚΚΕ, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τους ναζί. Από τους ναζί βασανίστηκε και απαγχονίστηκε και η 18χρονη Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια, παρτιζάνα, στέλεχος της Κομσομόλ.
Σύμφωνα με τους αναθεωρητές της ιστορίας, δεξιούς και αριστερούς, και οι δυο τους ήταν όργανα του σταλινικού ολοκληρωτισμού. Οι πρώτοι μπορεί και να το λένε ανοιχτά και απροκάλυπτα. Οι δεύτεροι το υπονοούν. Ασελγώντας στην ιστορική μνήμη και προσβάλλοντας τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της φασιστικής βαρβαρότητας.




-----------------------------------------------------------------------------------




Μιχαλάκης Καραολής - Ανδρέας Δημητρίου. 23 χρόνων ο πρώτος, που κατηγορήθηκε για τον θάνατο αστυνομικού που κατασκόπευε συγκέντρωση του ΑΚΕΛ, 22 ο δεύτερος, με την κατηγορία της δολοφονίας πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις, απαγχονίστηκαν στις 10 Μαΐου 1956 από τους Άγγλους αποικιοκράτες στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας.
Για την αποτροπή της εκτέλεσης των δύο αγωνιστών της λευτεριάς πραγματοποιήθηκε λαϊκή κινητοποίηση στην Αθήνα την προηγούμενη μέρα, που εξελίχθηκε σε σφοδρή σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής της "εθνικόφρονος" κυβέρνησης του Καραμανλή. Οι αστυνομικοί δολοφόνησαν 4 διαδηλωτές, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 164.
Πώς το έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1951; "Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονας. Τον μεν αμερικανικόν, τον δε βρετανικόν. Και δεν δύναται χάριν της Κύπρου να καταδικασθεί εις τον εξ ασφυξίας θάνατον"...




------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Ξέρεις τι είναι να πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι και να μην μπορείς, γιατί δεν βρίσκεις τον λόγο;
Ξέρεις τι είναι να καθηλώνεται η ματιά σου σ΄ένα σημείο του άσπρου ταβανιού και να μένει εκεί ανεξαρτήτως εξωτερικών προκλήσεων;
Ξέρεις τι είναι να έχει στην τηλεόραση την αγαπημένη σου μέχρι πρότινος εκπομπή κι εσύ να βλέπεις μόνον γκρίζες εικόνες κι αντί για λόγια ν΄ακούς έναν ακατάληπτο βόμβο;
Ξέρεις τι είναι ανοίγεις το πιο ενδιαφέρον βιβλίο και να μένεις για μέρες στην ίδια σελίδα, επειδή οι σκέψεις σου εμποδίζουν να καταλάβεις τα γραφόμενα;
Ξέρεις τι είναι να ζεις σε μιαν ατέλειωτη νύχτα ακόμη κι αν ο ήλιος έξω λειώνει την πέτρα;
Ξέρεις τι είναι να μην πλένεσαι καν, πότε να μένεις νηστικός και πότε ν΄αδειάζεις χωρίς να πεινάς το ψυγείο;
Ξέρεις τι είναι ν΄ αναβάλλεις μέρα τη μέρα επείγουσες υποχρεώσεις σου, αν και γνωρίζεις πως θα έχεις βαριές επιπτώσεις;
Ξέρεις τι είναι να μην απαντάς στο τηλέφωνο, ν΄αποφεύγεις ακόμη και τα πιο προσφιλή σου πρόσωπα, να σε πιάνει ταχυκαρδία ακόμη και στη σκέψη πως πρέπει να συναντήσεις άλλους ανθρώπους;
Ξέρεις τι είναι να έχεις ξεχάσει τι είναι χαρά, γέλιο, ευχαρίστηση, ευτυχία;
Ξέρεις τι είναι να βιώνεις καθημερινά το βιβλικό "ματαιότης, ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης" και να φλερτάρεις κάθε τόσο με τον θάνατο;
Αν δεν ξέρεις τι είναι κατάθλιψη, βούλωσέ το και πάψε να κάνεις τον κριτή δυστυχισμένων, βαριά αρρώστων συνανθρώπων σου.




---------------------------------------------------------------------------------




Οι τελευταίοι ναζί που προστάτευαν το Ράιχσταγκ, ήταν απο την γαλλική μεραρχία Καρλομαγνος, απο τα γαλλικα βάφεν-ες-ες.
Τους ξεπάστρεψαν οι Ρώσσοι, δίνοντας το αίμα τους.
Το ίδιο αίμα που δώσανε κι οι δικοί μας απο τον Οκτώβριο του 1944. Πλην των δωσιλόγων βέβαια...
Αυτή η κόκκινη σημαία παρήλασε σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας!
Κι η Ελλάδα, που έδωσε κι αυτή τεράστιο φόρο αίματος, έχει δωσίλογη κυβέρνηση που ξεπαστρεύει, που "καθαρίζει" τους Ελληνες, τους ιδιοκτήτες ΑΥΤΟΥ του τόπου.
Να ντρέπεται κανείς ή να λυπάται;;;




-------------------------------------------------------------------------------




Κατεχομενη Παλαιστινη
Ισραηλινος αποικος (απο τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ απο τον ΟΗΕ)Κατεχομενα Παλαιστινιακα εδαφη,παιρνει φωτογραφια ενα μικρο αγορι απο την Παλαιστινη που μαλλον μολις εκτελεστηκε ..
να το δειξει στην γυναικα του η στο fakebook να παρει ''like''

====================
Γιατί είναι εννοιολογικά και πολιτικά λάθος η χρήση των όρων «οικισμοί» και «εποικισμοί» και γιατί είναι σωστός ο όρος «αποικίες» για να χαρακτηρίζουμε το όλο αποικιακό οικοδόμημα που έχει το κράτος του προφήτη Ισραήλ εγκαταστήσει παράνομα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη...
Με τον όρο «έποικος» αναφέρεται το άτομο που εγκαθίσταται μόνιμα σε περιοχές έξω από τον εθνικό του χώρο, οι οποίες είναι ήδη κατοικημένες από άλλους.
Η εννοιολογική διαφορά από τον όρο «μετανάστης» ή «μέτοικος» είναι ότι ο έποικος αποφασίζει τη μετεγκατάστασή του με δική του πρωτοβουλία, χωρίς δηλαδή να πιέζεται από εξωτερικές συνθήκες.
Γενικά έποικος είναι κάποιος που ζει σε χώρα διαφορετική από την πατρίδα του από δική του επιλογή, χωρίς δηλαδή να έχει εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του για οποιοδήποτε λόγο.
Ο έποικος επιλέγει να ζήσει σύμφωνα με το σύστημα που βρίσκει στη χώρα στην οποία εγκαθίσταται και δεν είναι υποχρεωτικό ότι συνεχίζει να έχει επαφές με το χώρο καταγωγής του.
Αυτό τον διαφοροποιεί από τον «άποικο» ο οποίος μεταφέρει μαζί του το σύστημα διακυβέρνησης, τη θρησκεία και τα λοιπά έθιμα της πατρίδας του, έχει πάντα επαφή με το μητροπολιτικό κέντρο και δε σχεδιάζει την ενσωμάτωσή του με τους λαούς που συναντά επί τόπου.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί που βρίσκονται εντός των κατεχομένων εδαφών είναι άποικοι και όχι έποικοι γιατί απλώς δεν υπάγονται σε κανένα θεσμό ή δομή της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά υπακούν και εφαρμόζουν νόμους του κράτους του προφήτη Ισραήλ και, πληρώνονται οι μισθοί και τα επιδόματά τους από το κράτος του Ισραήλ και πληρώνουν φόρους και τέλη και όλους τους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού στο κράτος του Ισραήλ
. Όλο δηλαδή το σύστημα της οικονομικής δραστηριότητας και δομής των αποικιών των σιωνιστών στα κατεχόμενα εδάφη χτίζεται και εφαρμόζει και ακολουθεί τους νόμους και κανόνες του κράτους του Ισραήλ και όχι της Παλαιστινιακής Αρχής
Δεν έχουν κανένα έγγραφο της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά όλα τα έγγραφα τους είναι από το κράτος του Ισραήλ. Δεν ψηφίζουν και δεν μετέχουν σε κανένα θεσμό ή οργανισμό ή συνδικάτο της Παλαιστινιακής αρχής αλλά είναι μέλη οργανισμών και οργανώσεων και φορέων του κράτους του Ισραήλ. Το κτίσιμο των αποικιών εγκρίνει και αναλαμβάνει το κράτος του Ισραήλ και όλα πληρώνονται από το κρατικό προϋπολογισμό του Ισραήλ. Τις εκτάσεις-δασικές και καλλιεργημένες- όπου χτίζονται οι αποικίες που κατάσχονται από τους Παλαιστινίους των κατεχομένων εδαφών, κατάσχονται από το κράτος του Ισραήλ και από το στρατό του …
Όλοι οι δρόμοι σχεδόν που ενώνουν τις αποικίες των σιωνιστών μεταξύ τους μέσα στα κατεχόμενα εδάφη δεν είναι μέρος του οδικού δικτύου των κατεχομένων εδαφών που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι, αλλά μέρος του οδικού δικτύου του Ισραήλ ..για χιλιάδες άλλους λόγους είναι αποικίες και όχι οικισμοί ούτε βέβαια εποικισμοί..
Nasim Hanna Alatras

===========
Γιατί είναι παράνομοι οι ισραηλινοί εποικισμοί
Άρθρο 130: Τα κράτη δεν μπορούν να απελάσουν ή να μεταφέρουν τμήματα του δικού τους άμαχου πληθυσμού σε μια περιοχή που καταλαμβάνουν.
Ο κανόνας αυτός έχει θεσπιστεί ως κανόνας του διεθνούς εθιμικού δικαίου που εφαρμόζεται στις διεθνείς ένοπλες συρράξεις.
Διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις
Η απαγόρευση της απέλασης ή η μεταφορά τμημάτων του άμαχου πληθυσμού ενός κράτους στο έδαφος που κατέχει παρατίθεται στην Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης [1]. Πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου Ι [2].
Σύμφωνα με το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, «η μεταφορά, άμεσα ή έμμεσα, από την Κατοχική Δύναμη τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της στο έδαφος που κατέχει» αποτελεί έγκλημα πολέμου σε διεθνείς ένοπλες συρράξεις [3]. Πολλά στρατιωτικά εγχειρίδια απαγορεύουν την απέλαση ή μετακίνηση τμημάτων του άμαχου πληθυσμού από το ένα μέρος της σύγκρουσης στο έδαφος που κατέχει [4]. Αυτός ο κανόνας περιλαμβάνεται στη νομοθεσία πολλών κρατών [5]. Επίσημες δηλώσεις και αναφορές υποστηρίζουν επίσης την απαγόρευση της μεταφοράς άμαχου πληθυσμού σε κατεχόμενο έδαφος [6].
Οι προσπάθειες για να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση μιας κατεχόμενης περιοχής έχουν καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ [7]. Το 1992, ζητήθηκε η διακοπή των προσπαθειών για την αλλαγή της εθνοτικής σύνθεσης του πληθυσμού, οπουδήποτε στην πρώην Γιουγκοσλαβία [8]. Παρομοίως, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχουν καταδικάσει τις εποικιστικές δραστηριότητες [9]. Σύμφωνα με την τελική έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τις Διαστάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις Μετακινήσεις Πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης εποίκων και εποικισμών, “η εγκατάσταση των εποίκων “, είναι παράνομη και αποτελεί ευθύνη κράτους και ποινική ευθύνη των φυσικών προσώπων [10].
Το 1981, η 24η Διεθνής Διάσκεψη του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε ότι «οι εποικισμοί σε κατεχόμενη περιοχή είναι ασυμβίβαστοι με το άρθρο 27 και 49 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης» [11].
Στην υπόθεση των μεγάλων Εγκληματιών Πολέμου το 1946, το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο της Νυρεμβέργης βρήκε δύο από τους κατηγορούμενους ένοχους για απόπειρα “γερμανοποίησης” των κατεχομένων εδαφών [12].

=================
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ
**: α) Το Ισραήλ έχει παραβιάσει όχι 1 αλλά πάνω από 60 αποφάσεις του ΟΗΕ
β) το Ισραήλ εξοντώνει συστηματικά εδώ και χρόνια την αραβική εθνότητα που ζει στο έδαφός του χρησιμοποιώντας μάλιστα χημικά όπλα όπως καταγγέλθηκε στις σφαγες στη Γάζα,
γ) το Ισραήλ δεν έχει εισβάλει σε μία αλλά σε ΟΛΕΣ τις γειτονικές χώρες –Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Παλαιστίνη
δ) το Ισραήλ δεν έχει απλώς κάποια όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά πάνω από 250 πυρηνικές κεφαλές.




----------------------------------------------------------------------------------




Υπογράφω: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

34.072 υπογραφές μεχρι τωρα

Βοηθήστε μας να δώσουμε φωνή στους Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό με την υιοθέτηση της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού ακολουθώντας το παράδειγμα 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η Βουλή των Ελλήνων θα συζητήσει τις επόμενες ημέρες νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου στο και για άλλη μια φορά το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων στοεξωτερικό είναι στο περιθώριο.

Το ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 51 § 4) προβλέπει, ότι οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται εκτός Επικράτειας μπορούν να ασκήσουν τα εκλογικό τους δικαίωμα, αρκεί το Κοινοβούλιο να υιοθετήσει σχετικό εκτελεστικό του Συντάγματος νόμο με αυξημένη πλειοψηφία. Κατά τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες εγκατέλειψαν τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό, κυρίως λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Όμως η παράλειψη του Έλληνα νομοθέτη να ορίσει τα αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούνται ώστε να επιτρέπεται η ψήφος και στους διαμένοντας εκτός Ελλάδος Έλληνες πολίτες και να προσδιορίσει τη σχετική διαδικασία ψηφοφορίας μας φιμώνει και μας στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι τα όποια πρακτικά εμπόδια μπορούν εύκολα να ξεπερασθούν αν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μεγαλώνει το έλλειμμα δημοκρατίας χρόνο με το χρόνο και Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διατηρούν άμεσους και αντικειμενικούς δεσμούς με την πατρίδα να στερούνται βασικών τους δικαιωμάτων.

Η άμεση και καθολική συμμετοχή των Ελλήνων στις δημοκρατικές διαδικασίες για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας μας είναι ζήτημα δημοκρατίας αλλά και ζωτικής σημασίας για την επανασύνδεση της γενιάς του brain drain με την Ελλάδα.

Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της δημοκρατίας στη χώρα μας.Έχουμε θέσει ως στόχο τις 20.000 υπογραφές προτού το ελληνικό κοινοβούλιο αποφασίσει για αυτό το σημαντικό θέμα. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να συμπεριληφθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Με την δική σου στήριξη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

- Η ομάδα του BrainGain

https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dikaioma_psifoy_stoys_Ellines_toy_exoterikoy/?pv=27&fb_action_ids=1415448798477694&fb_action_types=avaaz-org%3Asign

Ειδικά σήμερα που τα παιδιά μας έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς ,πρέπει να έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν πολιτικά.




---------------------------------------------------------------------------------





ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Εδώ διαβάζεις Ιστορία, την πουτάνα Ιστορία. Επειδή μόνον από την πουτάνα θα μάθεις την αλήθεια. Για την πουτάνα ζωή την αλήθεια. Πήρες χαμπάρι, ή να στο πω τούρκικα. Η πουτάνα δεν είναι η Ιστορία, είναι η ζωή. Των ανθρώπων η ζωή. Να ανοίξουμε την πληγή, λοιπόν. Να σου ρίξω στη μάπα πράγματα που πιθανόν δεν ξέρεις, δεν στα είπαν και δεν τα σηκώνει ο οργανισμός σου. Ανοίγουμε την πόρτα του μπουρδέλου και ερχόμαστε κατάφατσα με τις αιώνιες αλήθειες της ζωής που τις μακιγιάρουν οι άνθρωποι.
Οκτώ Μαΐου σα σήμερα το 1821, στο Χάνι της Γραβιάς. Θα διευκόλυνε να να φανταστείς τον τόπο, την εποχή, να μπεις στη θέση του παρατηρητή στο σκηνικό που θα προσπαθήσω να σε μπάσω. Μίλησαν, μικρέ, τα γιαταγάνια, όλα μάτωσαν, κανένας δεν σκότωσε μονάχα έναν και δυο.
Γραβιά, χωριό στα 400 μ. υψόμετρο, στους πρόποδες του Παρνασσού. Ο Ομέρ Βρυώνης αφού ξεπέρασε την αντίσταση του Αθανάσιου Διάκου τον οποίον δεν ήθελε να παλουκώσει, όπως τελικά έκανε, βρίσκει αντίσταση στο δρόμο του, σε τούτο το χωριό της Φωκίδας, από τον άλλον της τριπλέτας, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.
Τι πάει να πει τριπλέτα. Πάει να πει ότι Ομέρ Βρυώνης, Αθανάσιος Διάκος και Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν φιλαράκια. Ολοι τους μεγαλωμένοι στην αυλή του Αλή Πασά. Όπως και ο Καραϊσκάκης. Πρωτοπαλίκαρα όλοι τους του Αλή Πασά. Μια κομπανία. Γλέντια, ξενύχτια, και ό,τι άλλο προκύψει. Να, γιατί λέμε ''πουτάνα ζωή''. Βιάζομαι να πω και το άλλο. Το πρωτοπαλλήκαρο του Ανδρούτσου στη Μάχη της Γραβιάς είναι ο Γιάννης Γκούρας, ο δολοφόνος του μετά από τέσσερα χρόνια. Αρβανίτη ο Ανδρέας που έγινε Ανδρούτσος. Όπως ο Γιάννης, Γιαννούτσος, ο Πάνος, Πανούτσος. Και μουσουλμάνος ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, που βαπτίσθηκε χριστιανός στα 24 χρόνια του, στην Ιθάκη.
Είμαστε το 1821, ο Ανδρούτσος είναι 31 χρονών, όταν κρατάει τη σπάθα στο χέρι λες κι είναι συνέχεια της παλάμης του. Μη βρεθείς στην κόψη της, σ' έστειλε κομματιασμένο πολύ πριν κλείσεις τα ματάκια σου.
Ήταν παρών στη Μάχη της Αλαμάνας ο Ανδρούτσος, όταν αιχμαλωτίστηκε ο παλλήκαρος Αθανάσιος Διάκος. Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε να χαλάσει το κολλητάρι του ο με αίμα ελληνικό Αλβανός που μεγάλωσε στην Τουρκία, ο Ομέρ Βρυώνης. Πρότεινε στον Διάκο να γίνει μουσουλμάνος, δεν είχε άλλη επιλογή για να τον γλυτώσει, και να έχει μια δικαιολογία απέναντι στους αξιωματικούς του που απαιτούσαν θάνατο φρικτό του Αθανάσιου Διάκου. Όσο στεναχωρήθηκε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος για την απόφαση να παραμείνει χριστιανός ο Διάκος μέχρι να πάει στην κόλαση, δηλαδή να διαλέξει το θάνατο, άλλο τόσο λυπήθηκε ο τρίτος της παρέας, ο Ομέρ Βρυώνης. Συνέβη 20 Απριλίου 1821.
Ο Ομέρ Βρυώνης συνεχίζει την εκκαθαριστική του πορεία κατ' εντολήν του Χουρσίτ Πασά, Καυκάσιος αυτός στην καταγωγή, γενίτσαρος από την Γεωργία, που τον κάλεσε ο Αλή Πασάς να καθαρίσει τους τζαναμπέτηδες Σουλιώτες και κατόπι μαζί να στραφούν στον Σουλτάνο. Ο Χουρσίτ, όμως, αργότερα τα ζύγισε αλλοιώς, έκανε μεταγραφή στον Σουλτάνο και πήγε κόντρα στον Αλή Πασά. Ιστοριούλες, θα πεις. Έτσι ξώφαλτσα τις λέμε γι' αυτούς που διαβάζουν Ιστορία με γυαλιά γκαβομάρας και τα βλέπουν όλα μαύρο-άσπρο, εμείς και οι εχθροί, οι καλοί εμείς, οι κακοί οι άλλοι.
Παρακάτω. Στις 3 Μαΐου ανεβαίνει στα κατσάβραχα της Γραβιάς ο Δυσσέας με 110 νοματαίους. Προτείνει στους άλλους καπεταναίους να ταμπουρωθούν όλοι μέσα στο Χάνι. Μόνο έτσι στα σίγουρα δεν θα κιοτέψει κανένας από τους άνδρες τους, δεν θα μπορεί να την κοπανήσει, άρα θα πολεμήσει μέχρι θάνατο. Διαφωνούν οι Πανουργιάς, Δυοβουνιώτης οι οποίοι πιάνουνε το αριστερό άκρο του δρόμου και ο Κατσικογιάννης το δεξί, μαζί με τον έμπιστο του Ανδρούτσου, τον Σουλιώτη.
Αξίζει να αναφέρουμε ονόματα. Παλληκάρια ήταν όλοι τους, άλλο αν δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους και ο καθένας κύτταγε την πάρτη του. Στο φινάλε γιατί, λες, να πολεμούσαν. Για την πατρίδα που δεν υπήρχε, για το κράτος που επίσης δεν υπήρχε, μήπως για τους κερατάδες τους πολιτικούς, όλοι τους ήντουσαν πράκτορες ξένων. Εγώ θα σου πω γιατί κάποιοι που ήτανε και παλληκάρια, τα 'βαλαν με τον Τούρκο, αλλά υπόσχεσαι να μείνει μεταξύ μας. Για τ' αρχίδια τους πολεμούσαν, επειδή δεν γούσταραν δερβέναγα στο κεφάλι τους.
Ανοίγει τρύπες, τουφεκήθρες μέσα στο Χάνι η ψυχάρα ο Ανδρούτσος με Γιάννη Γκούρα, τον περίεργο ρασοφόρο Παπανδρέα Κοκοβιτσάνο, τον Κοσμά Τσάκα, τον Αγγελή Γοβγίνη, τους Καπογεωργαίους. Σύμφωνα με το μύθο ο Δυσσέας κάλεσε τους συμπολεμιστές του μέσα στο Χάνι, πριν εμφανιστεί ο Βρυώνης, να χορέψουν ένα τσάμικο, να πυρώσει το αίμα τους και από τα πατήματά τους να τρομάξει η γη.
Το γνωστό σενάριο. Απεσταλμένος του Βρυώνη ο Χασάν μπέης Γκέκας. «Δυσσέα, άσε τις μαλακίες, κόπιασε να τα βρούμε, μην πας τσάμπα, παλιόφιλε, όπως ο Διάκος, θα σου δώκω πάλι το αρματολίκι του Λιδωρικίου». Επιτόπου πέφτουν τα μπινελίκια. Απίστευτα γαμωσταυρίδια. Και από τις δύο πλευρές, επειδή ο Ανδρούτσος δεν παραδινότανε. Τελικά, όταν πια δεν ελεγχόταν τα νεύρα, ξέφυγε μια ντουφεκιά που ξαπλώνει τον αγγελιοφόρο του Βρυώνη, τον Χασάν Γκέκα. Αρχίζει το πατιρντί.
Σκοτώθηκαν 6 Έλληνες από τα γιουρούσια των Τούρκων που αυτοί άφησαν 330 νεκρούς. Τεράστια νίκη. Του 'φυγε όλος ο τσαμπουκάς του Βρυώνη, που περίμενε να του στείλουν κανόνι να... κανονίσει το Χάνι. Ήρθε πράγματι το σιδερικό, αλλά την άλλη μέρα το πρωί. Πράγματι ο μαλάκας με το ευρωπαϊκό κανόνι το ξεπάτωσε το... άδειο Χάνι. Οι Ανδρουτσαίοι είχαν πάρει πρέφα τη παραγγελιά για το κανόνι και μέσα από τις γραμμές των αντιπάλων τους την κοπάνησαν τη νύχτα.
Άσχετο. Στο χωριό Γραβιά γεννήθηκε ο συνταγματάρχης πυροβολικού Νικόλαος Μακαρέζος, της απριλιανής χουντικής τριανδρίας.

http://thesprotos-panta.blogspot.gr/2017/05/blog-post_9.html




----------------------------------------------------------------------------



Οι μεγαλύτεροι απατεώνες στο χώρο των αναπηρικών αμαξιδίων, είναι η εταιρία Κοϊνης, που πουλάει κάτι πανάκριβα διασπώμενα αναπηρικά αμαξίδια κάποιων μαφιόζων Ιταλών ονόματι  progeo. Έχει σπάσει το πλαϊνό σύστημα, τους πήρα τηλέφωνο εδώ και 3 μήνες, και με πάνε από βδομάδα σε βδομάδα. Την άλλη βδομάδα θα έρθει, μου λένε, και την άλλη βδομάδα, μου λενε θα έρθει την άλλη βδομάδα. Εντωμεταξύ, το πανάκριβο διασπώμενο αμαξίδιο, δεν χωράει σε κανένα ταξί, που όλα τους έχουν τεράστιο πορτ μπαγκάζ, και αναγκαστικά το βάζουν στην πίσω θέση.




---------------------------------------------------------------------------------




Η Coca Cola δωριζει προσφορες στο Φασιστικό Ισραηλινο Απαρχαιντ!!! Μπουκοταζ στην Coca Cola!!!!




-----------------------------------------------------------------------------------



Αλ-Κάιντα αρχηγοι Επαινούν τα Λευκά Κράνη Ως «Κρυφούς Στρατιώτες Της Επανάστασης»
9 ΜΑΪΟΥ 2017
Όπως σκληρά  τα εταιρικά Δυτικά ΜΜΕ  εργάζονται για να χρησιμοποιούν τεχνικές προπαγάνδας και τραγικές αφηγήσεις με την οποίες να πείσουν τους αντίστοιχους πληθυσμούς τους, οτι οι τρομοκράτες που χρηματοδοτούνται από τις δυτικές κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της συριακής κυβέρνησης είναι  η δημοκρατία που αγαπούν οι μαχητές της ελευθερίας και ανιδιοτελής ακτιβιστές, όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως που δείχνει την αληθινή φύση τους σε μεγάλο βαθμό προκατειλημμένες ομάδες, όπως τα Λευκά κράνη.
Πράγματι, φαίνεται ότι, κάθε εβδομάδα, ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο προκύπτει αποκαλύπτοντας το Λευκά Κράνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πτέρυγα της Αλ-Κάιντα / al-Nusra που εχουν σχεδιαστεί για να παράγουν έξυπνα βίντεο προπαγάνδας για να σχίσει τις συνήθως σκληρύνει heartstrings στους ανυποψίαστους Αμερικανούς. Αφού εχουν εκτεθεί για στέγαση στον εαυτό τους στο ίδιο κτίριο με Nusra / Κάιντα, που μεταφέρουν όπλα (βλέπε επίσης άρθρο Vanessa Beeley εδώ ), χρησιμοποιώντας επικίνδυνες και ασταθής τεχνικές διάσωσης και έκτακτης ανάγκης , με υπερηφάνεια διακηρύσσοντας την υποστήριξη των τρομοκρατών και την επιθυμία να δει Συρίας στρατιωτικό προσωπικό σκοτωμενο , τα Λευκα Κράνη πήγαν για να υπογράψουν  έγγραφα και διακηρύξεις για την υποστήριξη της Nusra στην προσπάθειά της να αποτρέψει τους πολίτες από την πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Τώρα, ένα ελάχιστα γνωστό βίντεο που έκανε ο ηγέτης της Ταχρίρ αλ-Σαμ (αλ-Κάιντα στη Συρία), Abu Jaber, στις 16 Μαρτίου, το 2017, κάνει το γύρο των social media, δείχνοντας τον Jaber επαινώντας τα Λευκα Κράνη ως « κρυφους στρατιώτες της επανάστασης»και ευχαριστώντας τους για αυτό που κάνουν.
«Δεύτερον, ένα μήνυμα με ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη στους  κρυφους στρατιώτες της επανάστασης μας», δήλωσε ο Jaber. «Στην κορυφή της λίστας είναι οι γονείς των μαρτύρων και οι άνδρες των Λευκών Κράνων».
Το ερώτημα είναι, «Αν τα Λευκά κράνη είναι τόσο αμερόληπτα, γιατί Ταχρίρ αλ-Σαμ θεωρούν ότι είναι ήρωες της“επανάστασης;”» Σίγουρα, η Αλ Κάιντα  θα εξετάσει κάθε οργάνωση που βοηθά τους πολίτες και όχι μόνο του γενειοφόρου στρατιώτες του Θεού ως ήρωες της κίνησής τους. Η απάντηση, φυσικά, είναι απλή. Οι Λευκα κράνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πτέρυγα προπαγάνδας  της ίδιας της Αλ Κάιντα, που χρηματοδοτείται από δυτικές κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις με σκοπό την δημιουργία ψευδών αφηγήσεις και βίντεο σοκ που εχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγήσουν το δυτικό κοινό.
Εάν υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία για την πραγματική φύση των Λευκών Κράνων, προτείνω την ανάγνωση προηγούμενα άρθρα μου για την ομάδα καθώς και το εξαιρετικό έργο Vanessa Beeley για το ίδιο θέμα.
http://www.activistpost.com/2017/05/al-qaeda-leader-praises-white-helmets-as-hidden-soldiers-of-the-revolution.html




-------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Βρέθηκαν δύο «μαχαιροβγάλτες» του τελικού

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ 15 ΑΤΟΜΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που προκύπτουν από το θέμα των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου του Βόλου, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον έναν οπαδό που κρατούσε μαχαίρι, ενώ βρίσκονται κοντά και στον δεύτερο!

Ο πρώτος είναι οπαδός της ΑΕΚ, ετών 25, άνεργος και διαμένει στην Αθήνα. Ο δεύτερος χούλιγκαν είναι από τη Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε σε βίντεο και φωτογραφίες να χτυπά επίσης με αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι) φορώντας full-face. Για τον συγκεκριμένο γίνονται εκτενείς έρευνες μέσω του υλικού που υπάρχει και είναι πλούσιο. Αλλωστε για το σύνολο των επεισοδίων και όσων συμμετείχαν σε αυτά, εξετάζονται και βίντεο από τηλεοπτικά κανάλια που πρόβαλλαν σχετικά πλάνα.

Να σημειώσουμε ότι ως τώρα έχουν «αναγνωριστεί» 15 οπαδοί που συμμετείχαν στα γεγονότα, με τις έρευνες φυσικά να συνεχίζονται και τις Αρχές να εκτιμούν ότι ο αριθμός αριθμός των ατόμων που θα ταυτοποιηθούν για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό θα αυξηθεί αισθητά.

Αλλωστε οι Αρχές των Αθηνών έχουν προχωρήσει σε εννιά ταυτοποιήσεις χούλιγκαν της ΑΕΚ με τις διαδικασίες αναγνώρισης των τεσσάρων να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Παράλληλα, ακόμη πέντε δράστες έχουν προσδιοριστεί μέσω του οπτικού υλικού από την Ασφάλεια Αττικής.

Από την πλευράς τους οι Αρμόδιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ταυτοποποιήσει πέντε άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στα επεισόδια, τα οποία δεν είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους.

Παράλληλα οι Αρχές εξετάζουν τα στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή οπαδών της Παρτιζάν (αδελφοποιημένο σωματείο με τον ΠΑΟΚ) στα επεισόδια, με το ρεπορτάζ να λέει πως ήδη υπάρχουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει σχετικά και γίνεται λόγος για παρουσία 20 Σέρβων.

Πλέον σύντομα εκτιμάται πως θα έχουν συλλήψεις ατόμων που έχουν «αν αναγνωριστεί» και τα οποία είναι πιθανό να προφυλακιστούν. Κάτι που συνέβη πέρσι στα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Λευκάδα στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ.




---------------------------------------------------------------------------------




Παρακαλώ κοινοποιήστε αυτό το επείγον μήνυμα: Η ka ' apor και φυλές γυρω απο τον Αμαζόνιο αγωνίζονται να υπερασπιστούν τη γη τους από τους τσιφλικαδες. Αντιμετωπίζουν την ωμή βία και η γη τους είχε κλαπεί. Είναι η γη τους - ας τους να ζουν σε αυτή!




------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου απαγορεύτηκαν χθες οι εκδηλώσεις για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη του 1945.
Άλλωστε, θα χάλαγαν και τη γκλαμουριά της eurovision!




-----------------------------------------------------------------------------



Συνταξιούχος καρκινοπαθής σε Τσίπρα: «Εγώ πώς θα ζήσω με 560 ευρώ;»
 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 11:39
Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο μετά τις 10.30 έφτασε στο Κέντρο Υγείας του Ευόσμου, συνοδεία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα, μαζί με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε συνομιλία με συνταξιούχο. Ο κ. Γιώργος ρώτησε σε ήρεμο τόνο τον πρωθυπουργό «εγώ πώς θα ζήσω με 560 ευρώ;», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά «ότι οι άλλοι σου κόψανε, εγώ δεν σου έκοψα»…
Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της σχολικής στέγης στον Εύοσμο, όπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε 11 κοντέινερ που αντικαθιστούν τα σχολικά κτήρια.




--------------------------------------------------------------------------------




Στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 07:13
Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα σήμερα από τις 11.00 έως τις 16.00, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά προχωρούν σε στάση εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10.00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17.00.





-------------------------------------------------------------------------------




Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης δήλωσε έτοιμος να συνομιλήσει με τη Σαουδική Αραβία για την εξεύρεση λύσης
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 13:13
Ο πρώην σουνιτης πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμμαχος των σιιτών ανταρτών Χούτι, επανέλαβε σήμερα ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί απευθείας με τη Σαουδική Αραβία, που υποστηρίζει την κατοχικη δοσιλογη «κυβέρνηση» του Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι που εχουν διορισει οι δυτικοι αποικιοκρατες, προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στον πολεμο που κανουν οι σαουδαραβες εναντια στη χώρα εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

«Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στο Ριάντ, στη Χάμις Μούσιτ (στη νότια Σαουδική Αραβία), στο Μουσκάτ (του Ομάν) ή οπουδήποτε για έναν διάλογο και μια συμφωνία» δήλωσε ο Σάλεχ στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του κόμματός του χθες στην Σανάα, την οποία ελέγχουν οι Χούτι.

Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για διάλογο, τον οποίο έχει προτείνει πολλές φορές μετά τον πολεμο της Σαουδικής Αραβίας εναντια στον λαο της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015 στη διοίκηση ενός αποικιοκρατικου αραβικού συνασπισμού σειχιδων, ο Σάλεχ υπογράμμισε ότι ένας τέτοιος διάλογος θα γίνει αποκλειστικά και απευθείας με τους Σαουδάραβες.

Απέκλεισε κάθε μεσολάβηση του απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Υεμένη Ισμαήλ Ουλντ σέιχ Άχμεντ που επιθυμεί να ξεκινήσει και πάλι στα τέλη Μαΐου τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνευση στη χώρα, οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο από τα τέλη Αυγούστου, οπότε ανεστάλησαν.

Ο μεσολαβητής βρισκόταν σήμερα στο Ριάντ για επαφές με τις διάφορες πλευρές, όπως δήλωσε ο Ράζε Μπάντι εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Υεμένης.




---------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Η Pizza Hut χλευάζει σε διαφημιστικό της Παλαιστίνιο κρατούμενο απεργό πείνας
 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 12:12
Η αλυσίδα εστιατορίων Pizza Hut ζήτησε σήμερα συγγνώμη για μια ανάρτηση του ισραηλινού της franchise που χρησιμοποίησε εικόνες του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου, σε διαφήμισή του.

Η ανάρτηση στο Facebook του ισραηλινού franchise της Pizza Hut προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων.

Η ανάρτηση χρησιμοποιεί για διαφημιστικούς λόγους την απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές έπειτα από έκκληση του Μπαργούτι, μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Παλαιστινίων.

Οι ισραηλινοναζιστικές αρχές μετέδωσαν την Κυριακή δύο ψευτικα πλαστα κατασκευασμενα βίντεο με τον Μπαργούτι να τρώει στο κελί του, με τους υποστηρικτές του να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μοντάζ.

Εκπρόσωποι της απεργίας χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς αυτούς «ψευδείς φήμες» και ισραηλινή απόπειρα «για ψυχολογικό πόλεμο». Η Εθνική Επιτροπή για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια της Απεργίας επεσήμανε μάλιστα ότι οι εικόνες αυτές του Μπαργούτι είχαν τραβηχτεί το 2004.

Η Pizza Hut Israel χρησιμοποίησε το υλικό αυτά, προσθέτοντας ένα κουτί πίτσας στο πάτωμα του κελιού του Μπαργούτ «Μπαργούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία, γιατί όχι με μια πίτσα;», γράφει η λεζάντα.




----------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Ο Μελανσόν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 11:12
Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, πιθανόν στη Μασσαλία.

«Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα είμαι» δήλωσε ο Μελανσόν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι «αρκετά πιθανό» να είναι υποψήφιος στη Μασσαλία, μια από τις πόλεις όπου το κόμμα του κέρδισε μεγάλο ποσοστό στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Στον κατάλογο είναι δύο ή τρεις πόλεις και κυρίως η Μασσαλία» επεσήμανε.

Δικαιολογώντας την υποψηφιότητά του ο Μελανσόν ανέφερε: «Οι φίλοι μού είπαν “δεν μπορείς να λες στους ανθρώπους ότι ξεκινάμε και πάλι τη μάχη και μετά να συμμετέχει όλος ο κόσμος εκτός από εσένα”».

Η Μασσαλία είναι η πόλη στην οποία ο Μελανσόν συγκέντρωσε ποσοστό 24,82% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μπροστά από τη Μαρίν Λεπέν και τον Εμανουέλ Μακρόν.




------------------------------------------------------------------------------




«Λανθασμένη» η πολιτική Μέρκελ - Σόιμπλε για την Ελλάδα
 Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 10:58
«Λανθασμένη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι την πολιτική που ακολουθούν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο ο Γκίζι είπε πως «με τη Μαρίν Λεπέν πρόεδρο της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν νεκρή. Βέβαια και με τον Εμανουέλ Μακρόν δεν θα εξελιχθούν όλα αυτομάτως προς το καλύτερο».« Εάν συνεχιστεί η κοινωνική κατεδάφιση, η μείωση των μισθών και των συντάξεων στη Γαλλία, θα ήταν καταστροφικό. Το ότι ο Μακρόν θέλει την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι ορθό» σχολίασε ο Γερμανός αριστερός πολιτικός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Πάντως, παρά την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν εξελέγη η Μαρίν Λεπέν, εξέφρασε την ανησυχία του για το αν «ο νέος Γάλλος πρόεδρος προσπαθήσει με συνέπεια να θέσει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας στη νότια Ευρώπη».

Αναφερόμενος στον διάχυτο λαϊκισμό στην Ευρώπη ο Γκρέγκορ Γκίζι τον όρισε ως εξής: «Το να μιλάς απλά, αλλά να λες κάτι λανθασμένο, αυτό σημαίνει λαϊκισμός». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η διαφορά μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έγκειται στο ότι η Δεξιά είναι πάντα στο πλευρό του εθνικισμού, ποτέ όμως στην πλευρά των αδύναμων άλλων εθνών. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το απεμπολήσει η Αριστερά».

Τέλος, ο Γκρέγκορ Γκίζι είπε ότι επιθυμεί «να τάσσονται οι πολιτικοί σαφέστερα υπέρ της Ευρώπης και κατά του μίσους».




-----------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Το Υπουργείο Άμυνας διέψευσε τα περί εκτέλεσης Ρώσου πράκτορα στη Συρία από μαχητές του ISIS
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 04:15
Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης διέψευσε την είδηση που μετέδωσαν χθες μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία συνελήφθη και εκτελέσθηκε Ρώσος στρατιωτικός που ήταν σε αποστολή στη Συρία, από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την οργάνωση SITE Intelligence Group, που παρακολουθεί τη διαδικτυακή δράση των τρομοκρατικών ομάδων, είχε μεταδώσει ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αιχμαλώτισαν και εν συνεχεία αποκεφάλισαν Ρώσο πράκτορα. Ωστόσο, το Reuters ανακοίνωσε αργότερα ότι το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης διέψευσε την είδηση που είχε μεταδοθεί νωρίτερα.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό Υπ. Αμύνης αναφέρει ότι «όλοι οι στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στη Συρία είναι ζωντανοί, υγιείς και ασκούν τα καθήκοντά τους στον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, όντας στις μονάδες τους»

Το ρωσικό υπουργείο καταδικάζει επίσης «τις ενέργειες μεμονωμένων ΜΜΕ, που συστηματικά μεταδίδουν ειδήσεις-σκουπίδια που ρίχνουν οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις».





-----------------------------------------------------------------------------------





Ορκίζεται σήμερα ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 02:59
Ο φιλελεύθερος ηγέτης της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν του Δημοκρατικου Κομματος θα ορκιστεί πρόεδρος σήμερα, επιφορτισμένος να καθοδηγήσει τη χώρα μέσα από τα δύσκολα ύδατα των γεωπολιτικών εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα και τον κίνδυνο ρήξης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μουν, 64, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργικό του συμβούλιο και το προεδρικό προσωπικό την ίδια ημέρα, ώστε να κλείσει γρήγορα ένα κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε όταν τον Μάρτιο εκδιώχθηκε από τη θέση της η προκάτοχός του, Παρκ Γκουν-χιέ, λόγω ενός σκανδάλου διαφθοράς. Ο Μουν αναμένεται να ορκιστεί σε μια λιτή τελετή.

Ο Μουν κέρδισε το 41,1% των ψήφων. Δεύτερος με 24% ήρθε ο συντηρητικός υποψήφιος Χονγκ Τζουν Πυο του Κομματος Ελευθεριας (συνεχεια του Μεγαλου Εθνικου Κομματος) και 21,4% ο κεντρώος Αχν Σεολ Σου του Λαικου Κομματος διασπαση των Δημοκρατικου κομματος, σύμφωνα με τα πιό πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Εκλογών (12:06 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).

«Θα φτιάξω ένα δίκαιο, ενωμένο κράτος», είπε σε ψηφοφόρους του, προσθέτοντας ότι «θα είμαι ένας πρόεδρος που επίσης υπηρετεί όλους εκείνους που δεν με ψήφισαν».

Ο Μουν αντιμετωπίζει μια διχασμένη Βουλή, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα του δεν διατηρεί πλειοψηφία. Για να επιτευχθούν οι σημαντικοί στόχοι που έχει, όπως η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας ετησίως και η μεταρρύθμιση των ισχυρών επιχειρησιακών ομίλων, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με μερικά από τα κόμματα και τους πολιτικούς με τους οποίους ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση κατά την προεκλογική του περίοδο.

Η άνετη εκλογική του νίκη υποκρύπτει έναν βαθύ ιδεολογικό και ηλικιακό διχασμό στη χώρα αυτή των 51 εκατομμυρίων ανθρώπων.




----------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Επιδημία χολέρας με 2.000 ύποπτα κρούσματα και 34 νεκρούς
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, 02:01
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη χολέρα ενώ καταγράφηκαν 2.022 κρούσματα μέσα σε μόλις 11 ημέρες στην Υεμένη, μια χώρα η οποία συνεχίζει να σπαράσσεται από τον πόλεμο, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Υπήρξαν 34 θάνατοι που οφείλονται στη χολέρα και 2.022 κρούσματα οξείας διάρροιας σε 9 επαρχίες της Υεμένης μεταξύ της 27ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του ΠΟΥ στη Σαναά.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF) εξέφρασε εξάλλου την έντονη ανησυχία της σήμερα για τον «αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων χολέρας και οξείας διάρροιας» στην Υεμένη, διευκρινίζοντας σε μια ανακοίνωσή της ότι προσέφερε φροντίδες από τα τέλη του Απριλίου σε εκατοντάδες ανθρώπους σε πέντε επαρχίες.

«Ανησυχούμε ότι η ασθένεια εξαπλώνεται και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο», δήλωσε ο Σιντζίρο Μουράτα, επικεφαλής της αποστολής των MSF στην Υεμένη.

Ο Μουράτα απηύθυνε έκκληση να δοθεί «ταχεία υποστήριξη» στις υποδομές υγείας που παραμένουν σε λειτουργία στη χώρα και να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό «επειγόντως προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας».

Επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της Υεμένης, η ΜΚΟ έκανε λόγο για 310 ύποπτα κρούσματα μόνο στην πρωτεύουσα Σαναά, όπου η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται από μέρα σε μέρα εξαιτίας μιας απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα οι οποίοι ζητούν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα και των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν σήμερα.

Ο ΠΟΥ συγκαταλέγει την Υεμένη μεταξύ των σοβαρότερων ανθρωπιστικών κρίσεων στον πλανήτη, μαζί με τη Συρία, το Νότιο Σουδάν, τη Νιγηρία και το Ιράκ.

Η Υεμένη επλήγη από επιδημία χολέρας ήδη πέρυσι, καθώς η υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία εξαιτίας του επεμβατικου πολέμου που μαίνεται στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Στον πόλεμο αυτό αναμετρώνται οι δυτικοι αποικιοκρατες που εχουν διορισει τον κατοχικο προδοτη δοσιλογο «πρόεδρο» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που τον  υποστηριζουν αεροπορικα οι σειχιδες της αραβικής στρατιωτικής συμμαχίας με επικεφαλης τους σαουδαραβες δουλοι ολοι των δυτικων αποικιοκρατων, με τους σιίτες αντάρτες Χούθι που έχουν συμμαχήσει με υποστηρικτές του πρώην σουνιτη προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, και εχουν την υποστηριξη ολου του λαου της Υεμενης.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στις εχθροπραξίες έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 7.700 άνθρωποι και άλλοι τουλάχιστον 42.500 έχουν τραυματιστεί από τον Μάρτιο του 2015. Περίπου 19 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 60% του πληθυσμού, ζει σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.




------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Αφαιρέθηκε η βουλευτική ιδιότητα πολιτικού του HDP
Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, 21:49
Η Νουρσέλ Αϊντογάν, μέχρι τώρα βουλευτής του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αποπέμφθηκε από την σουλτανικη δικτατορικη κυβερνηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση την Τρίτη με πλαστες ποινικές κατηγορίες από την σουλτανικη κυβερνηση, μαζι και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η απόφαση να στερηθεί τη βουλευτική της ιδιότητα η Αϊντογάν αναγνώστηκε στην δικτατορικη σουλτανικη εθνοσυνέλευση μετά την οριστικοποίηση του κατηγορητηρίου που απήγγειλε στην πολιτικό ένα δικαστήριο της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ.

Η Αϊντογάν αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «διάπραξη εγκλημάτων εν ονόματί της».

Η Φιλίζ Κερεστετζίογλου, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP, τόνισε ότι «αυτή η Βουλή θα μείνει στην ιστορία ως μια Βουλή που αψήφησε τη λαϊκή βούληση».

Η Αϊντογάν δεν έχει σχολιάσει δημόσια τις εις βάρος της κατηγορίες ως τώρα.

Τον Φεβρουάριο η τουρκική σουλτανικη εθνοσυνέλευση αφαίρεσε τη βουλευτική ιδιότητα της Φιγκέν Γιουκσεντά, της συμπροέδρου του HDP. Ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, ο έτερος συμπρόεδρος του κόμματος, παραμένει στη φυλακή.

Οι συλλήψεις χιλιάδων Κούρδων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και βουλευτών, άφησαν ακέφαλο το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης λίγους μήνες πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη μετατροπή του τουρκικού πολιτικού συστήματος σε σουλτανικο – «προεδρικό».

Οι συλλήψεις, όπως και αυτές χιλιάδων άλλων ανθρώπων, δημοσίων λειτουργών, στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών και άλλων, με τη δικαιολογια της σουλτανικης  απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου που ειχε στησει ο Ερντογαν έχουν προκαλέσει έντονες διεθνείς αντιδράσεις, καθώς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν μια εκστρατεία πάταξης κάθε διαφωνίας, που συνεχώς διευρύνεται.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του ερίζουν ότι το HDP συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), την οργάνωση ανταρτών που πολεμά εναντίον του τουρκικού κράτους επί τρεις δεκαετίες. Το HDP διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένας εκπρόσωπος του HDP, ο Οσμάν Μπαϊντεμίρ, δήλωσε χθες ότι το κόμμα θα συνεδριάσει την 20ή Μαΐου για να εκλέξει νέο συμπρόεδρο στη θέση της Γιουκσεντά.




-------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Ο πρόεδρος Ροχανί ανεβάζει τους τόνους εν όψει των προεδρικών εκλογών
Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, 17:20
Ο υποψήφιος για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στις 19 Μαΐου, Χασάν Ροχανί αφήνει στην άκρη τους καλοπροαίρετους και συμφιλιωτικούς του τόνους και να περνά στην επίθεση. Αυτό έγινε φανερό στη διάρκεια δύο τηλεμαχιών, στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου, όπου ο πρόεδρος του Ιράν επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον των δύο κυρίων αντιπάλων του στην προεκλογική κούρσα, τον δήμαρχο της Τεχεράνης Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ και τον πρώην γενικό εισαγγελέα Εμπραχίμ Ραϊσί.

«Μην μας μιλάτε για ελευθερία γιατί αυτή θα ντραπεί για εσάς», δήλωσε ο Ροχανί στις 7 Μαΐου στην πόλη Ουρουμιέχ του βορειοδυτικού Ιράν σε μία προσπάθεια να προσελκύσει την προσοχή των αντιπάλων του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι επιδεικνύει ανοχή στην κριτική. Την επόμενη, μιλώντας στην πόλη Χαμαντάν, στο δυτικό Ιράν, ο Ροχανί στηλίτευσε τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι οργανώσεις που συνδέονται με ορισμένους υποψηφίους: μια νύξη για τον Εμπραχίμ Ραϊσί, τον επικεφαλής του πλούσιου φιλανθρωπικού ιδρύματος Astan Quds.

«Εάν εσείς οι νέοι μείνετε στο σπίτι, να ξέρετε ότι αυτοί θα σηκώσουν τείχη (...) για να διαχωρίσουν τα πεζοδρόμια που προορίζονται για τις γυναίκες από εκείνα που προορίζονται για τους άνδρες, ακριβώς όπως διαχώρισαν τους χώρους εργασίας τους», προειδοποίησε ο ιρανός πρόεδρος κάνοντας αυτή τη φορά αναφορά στον Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ και στη δράση του ως δημάρχου της Τεχεράνης από το 2005.

«Για άλλη μια φορά, στις 19 Μαΐου, ο ιρανικός λαός θα δείξει ότι δεν θέλει εκείνους που τα τελευταία τριάντα οκτώ χρόνια [από την επανάσταση του 1979], το μόνο που ήξεραν ήταν να κρεμούν και να στέλνουν ανθρώπους στη φυλακή», δήλωσε εκ νέου ο πρόεδρος Ροχανί απευθυνόμενος αυτή τη φορά στον Εμπραχίμ Ραϊσί και στο παρελθόν του ως γενικού εισαγγελέα.

Η ριζική αυτή αλλαγή στην προσέγγιση των αντιπάλων του σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ροχανί το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου σε ένα ανθρακωρυχείο στην περιοχή Γκολεστάν του βόρειου Ιράν, όπου στις 3 Μαΐου 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο ιρανός πρόεδρος έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών εκ μέρους των ανθρακωρύχων οι οποίοι τον επέκριναν για παραμέληση των συνθηκών εργασίας τους και απλήρωτους μισθούς τονίζοντας ότι ο πρόεδρος τούς επισκέφθηκε πολύ αργά.

«Δεν έχουμε τίποτα να φάμε», λέει ένας από τους ανθρακωρύχους στον Ροχανί, σκηνή που απαθανατίστηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. «Πού ήσουν μέχρι τώρα, κύριε πρόεδρε; Ξέρεις τι σημαίνει να δουλεύεις σε ορυχείο;» λένε οι διαμαρτυρόμενοι ανθρακωρύχοι. Την ώρα που αναχωρούσε η συνοδεία του Χασάν Ροχανί, στο βίντεο διακρίνεται μία ομάδα ανθρακωρύχων να επιτίθεται με κλωτσιές και γροθιές εναντίον του αυτοκινήτου του. Το περιστατικό αυτό έγινε αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι το είδαν ως απόδειξη της αδυναμίας του να διαχειριστεί τη χώρα και να βελτιώσει τη ζωή των φτωχών.

Και ενώ οι κύριοι τίτλοι των εφημερίδων που πρόσκεινται στους μεταρρυθμιστές γράφουν: «κραυγή οργής του προέδρου», ο συντηρητικός υποψήφιος Εμπραχίμ Ραϊσί υποσχέθηκε να «μην υποχωρήσει απέναντι σε παρόμοιες καταστάσεις» και «να σηκώσει τείχη μεταξύ του λαού και εκείνων που καταπατούν τα δικαιώματά του». Μετά τις εξελίξεις αυτές, η τελευταία τηλεοπτική τηλεμαχία στις 12 Μαΐου αναμένεται θυελλώδης.




------------------------------------------------------------------------------




Γονείς που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους με αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα
08/05/2017 22:05
Μία πρωτόγνωρη εκδήλωση για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο Α΄Καπή Νέας Σμύρνης.

Μαμάδες που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους με αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Η Κατερίνα Δημοχρόνη, η οποία οργάνωσε την συγκλονιστική εκδήλωση, είναι δημιουργός και διαχειρίστρια της κλειστής ομάδας στο Facebook «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη».

Στην συγκεκριμένη ομάδα, μητέρες αναρτούν τα θετικά αποτελέσματα που έχει η χορήγηση θεραπευτικής κάνναβης στα παιδιά τους, τα οποία πάσχουν από αυτισμό και επιληψία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι γονείς και τα οποία δείχνουν τη βελτίωση των παιδιών τους, μετά τη χορήγηση ιατρικής κάνναβης.
Το αίτημα των 300 περίπου μαμάδων που βρέθηκαν την Κυριακή στην εκδήλωση είναι να συμπεριληφθεί εκτός από την παιδική επιληψία και ο αυτισμός στο νομοσχέδιο για τη θεραπευτική κάνναβη, το οποίο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ζητήθηκε από κάποιους γιατρούς κρατικών νοσοκομείων, οι οποίοι θα ήθελαν να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, καθώς είδαν πολύ θετικά αποτελέσματα στον αυτισμό.

Εκτός από τον αυτισμό και την επιληψία θεωρήθηκε σωστή η στιγμή να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους και περιπτώσεις με ΣΚΠ, οστεοπόρωση, ινομυαλγία και, ίσως, καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα.
.
Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης (enallaktikos.gr). Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο γιατρός Γιώργης Οικονομόπουλος, ο οποίος εξήγησε πώς η κάνναβη είναι ίαμα.

Τo enallaktikos.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

http://www.enallaktikos.gr/ar33264el-sygklonistika-vinteo-goneis-poy-dinoyn-therapeytiki-kannavi-sta-paidia-toys-me-aytismo-kai-epilipsia-milisan-anoixta-gia-prwti-fora-stin-ellada.html





----------------------------------------------------------------------------------




10 Μαΐ 2017
Ουκρανία: Φασιστικές επιθέσεις στις εκδηλώσεις για την 9η Μάη

Παρά τη βία και την προκλητική συμπεριφορά των ακραίων εθνικιστών, χιλιάδες
Ουκρανοί βγήκαν στους δρόμους για να διεξάγουν τις πορείες του "αθάνατου
συντάγματος" και άλλες εκδηλώσεις για την 72η επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της Ναζιστικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρτεμ Σεφτσένκο, περίπου 600.000 πολίτες συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ουκρανία.

"Ήταν μια δύσκολη μέρα για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου", δήλωσε ο Σεφτσένκο στο τηλεοπτικό κανάλι 112 Ουκρανία. "Αλλά σε γενικές γραμμές, η επιβολή του νόμου αντιμετώπισε τις προκλήσεις αυτές, από τις οποίες υπήρχαν πολλές, όπως πάντα, σε αυτήν την ημερομηνία της 9ης Μαΐου, που και φέτος επίσης ήταν πολλές
Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων αναγκάστηκαν να τις μετονομάσουν  για να αποφύγουν τα προβλήματα με τις ουκρανικές αρχές, καθώς το να τιμά κανείς τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ένωσης ή να επικρίνει τους  συνεργάτες των ναζί, εθνικιστές ένοπλους, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι ποινικό αδίκημα εκεί.

Έτσι η παρέλαση του "αθάνατου συντάγματος" στο Κίεβο μετονομάστηκε σε "Κανείς δεν έχει ξεχαστεί, τίποτα δεν ξεχνιέται", ενώ στην περιοχή του Ντνιεπροπετρόβσκ, τα γεγονότα ονομάζονταν "Μάρτιος της Νίκης".

Οι διοργανωτές της πορείας του Κιέβου ισχυρίστηκαν ότι συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, αν και η αστυνομία αριθμούσε μόνο 3.000. Τα κύρια συνθήματα ήταν "ο φασισμός δεν θα περάσει!" Και "Σας ευχαριστούμε παππού για τη νίκη σας!"
Όταν η πομπή πέρασε από τα γραφεία της Οργάνωσης Ουκρανικών Εθνικιστών(OUN), οι ακροδεξιoί τραμπούκοι έριξαν μπουκάλια, αυγά, πατάτες, βόμβες καπνού και σάκους βαφής, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε 24 από αυτούς.

 Οι φασίστες προβοκάτορες προσπάθησαν τότε να εμποδίσουν την πομπή να εισέλθει στο Πάρκο "της Αιώνιας Δόξας". Αν και η αστυνομία κατόρθωσε να ανοίξει το δρόμο, ξέσπασαν πολλές συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των φασιστών που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα από τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η αστυνομία δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις των βετεράνων για να αποκαταστήσει την τάξη και να εγγυηθεί την ασφαλή μετάβαση στο μνημείο.
Ορισμένοι διαδηλωτές αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα με την αστυνομία, αφού δεν τους επιτράπηκε να ξεδιπλώσουν την "σημαία της νίκης", καθώς θεωρείται κομμουνιστικό σύμβολο και ένας άντρας συνελήφθη επίσης για για την κατοχή μιας σημαίας με τα χρώματα της "κορδέλας του Αγίου Γεωργίου". Μερικοί βετεράνοι που έφεραν την κορδέλα είχαν επίσης απομακρυνθεί, αν και δεν συνελλήφθησαν τελικά.

Στην Οδησσό, οι συμμετέχοντες κράτησαν εικόνες όχι μόνο των συγγενών τους που πολέμησαν στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και των θυμάτων της πυρκαγιάς του Μέγαρου των Εργατικών Συνδικάτων του 2014, στην οποία περίπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εθνικιστές εξτρεμιστές.
Στην πορεία της Οδησσού, τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "Οδησσός - Πόλη ήρωας!" Και "Έξω οι Μπαντεριστές από την Οδησσό!" (Αναφερόμενο στον εθνικιστική ηγέτη της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Stepan Bandera) , ενώ ακούστηκαν και σοβιετικά τραγούδια.
Αργότερα,δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές , την αστυνομία και τους εθνικιστές, αφού ένας πρώην ηγέτης της ναζιστικής γρούπας του "Δεξιού τομέα", ο Σεργκέι Στέρνενκο, επέδειξε μια εικόνα του διοικητή του UPA Roman Shukhevych που προκάλεσε ορισμένους από τους διαδηλωτές.

Η αστυνομία παρενέβη και χώρισε τις δύο πλευρές, αν και οι εθνικιστές συνέχισαν να φωνάζουν τα συνθήματά τους. Δεκατρείς άνθρωποι συνελήφθησαν για ατασθαλείς συμπεριφορές, μαζί με άλλους δεκαπέντε για τη μεταφορά σοβιετικών και κομμουνιστικών συμβόλων.

Η βία ξέσπασε επίσης σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο Ντνιεπροπετρόβσκ, έξι αστυνομικοί και οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν σε αντιπαραθέσεις.

Συνολικά, περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ουκρανία, ενώ δεκαπέντε ακτιβιστές και οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.
Δεν υπήρξαν οστώσο περιστατικά που αναφέρθηκαν στη Δυτική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Lvov, Zhytomyr, Khmelnytsky, Rovne και Uzhgorod όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις.

Η οπτική της εποχής του Β'ΠΠ και της σοβιετικής περιόδου, εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα για την Ουκρανία.
Οι ένοπλες ομάδες όπως το OUN και η UPA δοξάζονται πλέον, ιδιαίτερα στη Δυτική Ουκρανία, ως εθνικοί απελευθερωτές κατά της "σοβιετικής καταπίεσης", παρά τη συνεργασία τους με τους Ναζί και την εθνοκάθαρση δεκάδων χιλιάδων Πολωνών και Εβραίων σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους.

Σήμερα, ο,τιδήποτε θεωρείται ότι ενδεχομένως δοξάζει τη Σοβιετική Ένωση απαγορεύεται. Ο Πρόεδρος Πέτρο Πόροσνενκο παρουσιάζοντας μια θολή εικόνα για την πορεία του "Αθάνατου Συντάγματος", υποστήριξε πως χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τη "Ρωσική επέκταση σε γειτονικές χώρες".




---------------------------------------------------------------------------------





ΑΛΗΘΕΥΕΙ;; ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) Νάσο Αθανασίου...
10/5/2017
Μια συνταρακτική καταγγελία - αποκάλυψη κάνει με ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Harris Kodopoulos για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Αθανασίου ο οποίος δήλωσε αυτές τις ημέρες ότι θα ψηφίσει "και με τα δύο χέρια τα νέα μέτρα" γιατί "σώζεται η χώρα". Καθώς δεν γνωρίζουμε αν αυτά που επώνυμα γράφει   ο Harris Kodopoulos αληθεύουν και έτσι δεν μπορούμε να τα υιοθετήσουμε, εναπόκειται στον ίδιο τον κ. Αθανασίου να (του) απαντήσει...

Harris Kodopoulos
Θέλετε μια πληροφορία να γελάσετε και να κλάψετε συνάμα.
Αφορά το Νάσο Αθανασίου, βουλευτή του Σύριζα, που θα ψηφίσει τα μέτρα με....τα δύο χέρια
Ετος 1994 με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Νάσος κολλητός του Θοδωρή Κατσανέβα, αφού είχε περάσει από όλα τα κόμματα.
Ο τελευταίος (που έλυνε και έδενε τότε) έστειλε το Νάσο φυτευτό στον τότε διοικητή της ΕΤΒΑ Γκαμαλέτσο σαν σύμβουλο με αργομισθία 500.000 δραχμών το μήνα.
Τεράστιο ποσό για την εποχή εκείνη.
Ο Αθανασίου δε πάτησε ποτέ το πόδι του, ενώ πληρωνόταν κανονικά.
Μόλις ανέλαβε διοικητής της ΕΤΒΑ ο Κασμάς ρώτησε γιατί πληρώνεται ο Αθανασίου χωρίς να εμφανίζεται
Και τον έδιωξε με τις κλωτσιες .
Η απάντηση του Νάσου ήταν πως είχε συμφωνήσει με τον προηγούμενο διοικητή της ΕΤΒΑ να παρέχει υπηρεσίες... εκ του μακρόθεν και ότι με 500.000 δραχμές το μήνα δεν μπορούσε να εμφανίζεται στην τράπεζα και να ...χάνει το χρόνο του.
Αλλά τα 500.000 τα έπαιρνε με τα...δύο χέρια.
Αυτός ο κύριος διαφεντεύει τις τύχες μας και αποφασίζει για τη μείωση των συντάξεων έως 30% και του αφορολόγητου στις 5.600 ευρώ.




--------------------------------------------------------------------------





«ΠΑΝΗΓΥΡΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!
10 ΜΑΪ. 2017
Για την μεγάλη ικανοποίηση της Τουρκίας στις προτεινόμενες αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας στα ελληνικά σχολεία, κάνουν λόγο σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως επισημαίνουν οι Τούρκοι, οι κυριότερες σημαντικές αλλαγές που αφορούν την Τουρκία είναι ότι από εδώ και πέρα δεν θα αναφέρεται Κωνσταντινούπολη, αλλά… Ιστανμπούλ, ότι στην Σμύρνη ο ελληνικός στρατός… διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων και ότι δεν υπήρξε… ποντιακή γενοκτονία και όπως τονίζεται, όλα αυτά είναι πορίσματα «σοβαρών» μελετών ειδικών Ελλήνων ιστορικών. Μάλιστα!!!
Ιδιαίτερα εξαίρεται ο ρόλος για τις αλλαγές αυτές του εκ Κωνσταντινούπολη, ή καλύτερα του εκ Ιστανμπούλ, ομογενή υπουργού Παιδείας, κ Γιαβρόγλου- Gavroğlu. Επίσης εξαίρεται ο ρόλος των Ελλήνων καθηγητών ιστορίας, Polymeris Voglis και Haris Athanasiadis, γιατί συνέβαλαν με το…  «βάρος» της ιστορικής τους κατάρτισης σε αυτές τις «ορθές» αλλαγές στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας.
Μάλιστα όπως αναφέρεται, ο κ Αθανασιάδης είναι αυτός που έγραψε την αληθινή ιστορία της Σμύρνης, ότι δηλαδή οι Έλληνες… διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων, ενώ οι δυο αυτοί καθηγητές υποστηρίζουν ότι δεν διαπράχτηκε ποντιακή γενοκτονία!!!
Επιτελούς, όπως αναφέρεται, οι Έλληνες θα μάθουν την ορθή ιστορία και το πως όχι μόνο δεν υπέστησαν γενοκτονία αλλά… διέπραξαν οι ίδιοι γενοκτονία σε βάρος των μουσουλμάνων!
Μάλιστα προτείνεται τώρα αυτοί οι Έλληνες σπουδαίοι ιστορικοί να κληθούν να διδάξουν ιστορία και στους… Αρμένιους, Ασσύριους και Κούρδους, για να μάθουν και αυτοί την πραγματική ιστορία. Τώρα, το πώς θα τους… υποδεχτούν όλοι αυτοί, αυτό είναι άλλο θέμα.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΧΩΡΙΣ ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ .ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (3ΜΗΝΑ),
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!!
Ο Άγγελος Βώρος, ο υπάλληλος που εξοικονόμησε πάνω 900.000 ευρώ στο δημόσιο στο Πρώτο (audio) - ert.gr
10/5/2017
Ο κ. Βώρος μίλησε και για το «στοίχημα» που είχε βάλει με τον εαυτό του για να μην «αλλοτριωθεί» και να μην ενσωματωθεί με το σύστημα.
 «Αντιστάθηκα.
Νομίζω ότι κέρδισα το στοίχημα και είναι ένα μήνυμα προς τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν ιδέες, έχουν όρεξη να προσφέρουν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά»




---------------------------------------------------------------------------------




Η "Πίτσα-Χατ" βοηθάει να γνωστοποιηθεί η απεργία πείνας των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων
Με την εμετική της ανάρτηση, η "Πίτσα-Χατ" του Ισραήλ, αναρωτήθηκε γιατί ο Μαρουάν Αλ Μπαργκούθι άραγε δεν σπάει την απεργία τρώγοντας πίτσα. Φυσικά, η ειρωνεία της εταιρίας δεν δική της έμπνευσης. Αποτελεί συνέχεια του προπαγανδιστικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η ισραηλινή κυβέρνηση ενάντια στην απεργία των χιλιάδων Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Κορύφωση του αόρατου αυτού πολέμου, υπήρξε ένα δήθεν "βίντεο" που δείχνει τον Μπαργκούθι να τρώει... γλυκά. Το βίντεο φυσικά αναπαράχθηκε από όλα τα "έγκριτα διεθνή ΜΜΕ", τα οποία διακριτικά πήρανε αποστάσεις από την χοντροκομμένη προπαγάνδα βάζοντας απλώς κάποια... εισαγωγικά στον τίτλο τους. Τέτοια "εγκυρότητα".
Την σκυτάλη πήρε η εταιρία πίτσας. Είναι από αυτές τις εταιρίες που δήθεν "δεν ασχολούνται με την πολιτική". Αν μη τι άλλο, ίσως πρόκειται για μια πρωτοποριακή "διαφημιστική τακτική": ειρωνεύεται έναν λαϊκό αγωνιστή, που είναι φυλακισμένος εδώ και χρόνια, για την ηγετική συμμετοχή του στην πρώτη και δεύτερη Ιντιφάντα. Και μάλιστα την στιγμή που μπαίνει στην τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης. Ίσως οι φιλόδοξοι μάνατζερ της εταιρίας σκέφτηκαν ότι "αρνητική διαφήμιση δεν υπάρχει". Ίσως η φίρμα της εταιρίας τους ταξιδέψει ανά τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο.

"Ήμουν μόνο 15 ετών όταν φυλακίστηκα για πρώτη φορά. Ήμουν μόλις 18 ετών όταν ένας ισραηλινός ανακριτής με ανάγκασε να ανοίξω τα πόδια μου, ενώ στεκόμουν γυμνός στο δωμάτιο ανάκρισης, και με χτύπησε στα γεννητικά μου όργανα. Λιποθύμησα από τον πόνο και έπεσα κάτω, με αποτέλεσμα ένα σημάδι στο μέτωπό μου που έμεινε για πάντα. Αργότερα ο ανακριτής με χλεύασε, λέγοντάς μου ότι πρέπει να μείνω ανίκανος, αφού άνθρωποι σαν εμένα γεννούν μόνο τρομοκράτες και δολοφόνους.

Λίγα χρόνια αργότερα, ενώ βρισκόμουν και πάλι σε ισραηλινή φυλακή κάνοντας απεργία πείνας, γεννήθηκε ο πρώτος μου γιος. Αντί για γλυκά που συνήθως μοιράζουμε για να γιορτάσουμε μια τέτοια είδηση, μοίρασα αλάτι στους άλλους κρατούμενους. Όταν ήταν σχεδόν 18 ετών, κι εκείνος με τη σειρά του, πέρασε τέσσερα χρόνια σε ισραηλινές φυλακές.

Ο πρωτότοκος από τα τέσσερα παιδιά μου είναι τώρα ένας άντρας 31 ετών. Ωστόσο, εγώ είμαι ακόμα εδώ, αγωνιζόμενος για την ελευθερία μαζί με χιλιάδες άλλους κρατούμενους, μαζί με τα εκατομμύρια των Παλαιστινίων και μαζί με πολλούς υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Το θέμα με την αλαζονεία των κατακτητών και καταπιεστών, και των υποστηρικτών τους,  είναι ότι δεν καταλαβαίνουν αυτή τη μοναδική αλήθεια: ότι οι αλυσίδες μας θα σπάσουν πριν σπάσουμε εμείς, επειδή είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης να απαιτεί την ελευθερία ανεξάρτητα από το κόστος."
Μαρουάν Αλ Μπαργκούθι, "Γιατί κάνουμε απεργία πείνας"

Μόνο που αυτό που δεν σκέφτηκαν οι εμπνευστές της καμπάνιας αυτής, είναι ότι και για την απεργία πείνας δεν υπάρχει "αρνητική διαφήμιση". Έστω και με αυτόν τον τρόπο, οι "ιδιοφυείς" αυτοί διαφημιστές, διέδωσαν ότι υπάρχει μια σημαντική απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατούμενων, αλλά και το ίδιο το όνομα Μπαργκούθι σε όλη την Γη. Σπάζοντας την φίμωση και τον μιντιακό αποκλεισμό που με κόπο οι ίδιοι είχανε επιβάλλει, με τα χιλιάδες πλοκάμια που διαθέτει ο σιωνισμός παγκόσμια.
Κρίμα, τόσος κόπος των πρεσβειών και των μυστικών υπηρεσιών, να πηγαίνει χαμένος με τέτοιες βλακώδεις ενέργειες.

https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/05/blog-post_40.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook




----------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ,Ιορδανία,Ισραήλ θέλουν μια «no fly zone» στη Ν Συρία.
Yπάρχουν ψίθυροι ότι ομάδες αμερικανών συγκεντρώνονται στην Α Ιορδανία έτοιμες να διασχίσουν τη συριακή έρημο για να φτάσουν στη Raqqa. Αυτή η κίνηση θα χώριζε τη Συρία στα 2 και θα εγκαθιστούσε  έναν ανατολικό θήλακα φιλοαμερικανικό. Υποθέτω ότι αυτή η κίνηση έγινε για πολιτικούς λόγους (δηλ. άσκηση πιέσεων) αλλά θα μπορούσε να ξεσπάσει από τη  μια στιγμή στην άλλη.ΗΠΑ,Ιορδανία και Ισραήλ έχουν την πρόθεση να εγκαθιδρύσουν μια «no fly zone » στο νότο κάτι που σημαίνει κατοχή της ΝΔ Συρίας.Για να το πετύχουν θα όφειλαν να καταλάβουν την πόλη Daraa που είναι το αρχικό διοικητικό κέντρο της περιοχής.
Η πόλη Daraa βρίσκεται στο νότιο άκρο που ελέγχει ο στρατός.Δέχεται την επίθεση  »ανταρτών » υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ αλλά ο στρατός κρατάει ακόμη τη θέση. Αυτή η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την πόλη της Δαμασκού.Το Ισραήλ θα μπορούσε τότε να διασχίσει τις ζώνες των ανταρτώνως τις πύλες της Δαμασκού χωρίς κανένα πρόβλημα.Για να εξουδετερώσει αυτή την απειλή  Hezbollah εξαπέλυσε μια μεγάλη επιχείρηση ερχόμενη από το Βορρά κατά μήκος των συροισραηλινών συνόρων προς την περιοχή της  Quneitra.
Την ίδια στιγμή δυνάμεις μετακινούνται από τη Δαμασκό για να εκδιώξουν τους « αντάρτες » από την περιοχή. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να γίνει μια μεγάλη μάχη ενέχοντας τους «αντάρτες », ισραηλινές κι ιορδανικές δυνάμεις από τη μια και Hezbollah και συριακό στρατό από την άλλη.
Η Ρωσία θα προτιμούσε καθαρά να βρει μια πολιτική λύση αντί να συνεχιστεί η κλιμάκωση του πολέμου.Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να εγκαταλέιψει τον έλεγχο κάποιων περιοχών της Συρίας. Προς στιγμήν οι ΗΠΑ δείχνουν έτοιμες ν΄ακούσουν κια ότι θα μπορούσε ακόμη και να δεχθούν τη συμφωνία.Αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί που εμποδίζουν την ολοκληρωτική στροφή στο πεδίο μάχης  (χρηματοδοτούμενοι από τους σπόνσορές τους) που κάνουν ό,τι καλύτερο για να δυναμιτίσουν τις απόπειρες εκεχειρίας ή αποκλιμάκωσης..mondialisation 9.5.17




-----------------------------------------------------------------------------------




24η ημέρα απεργίας πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων: Νομικές επισκέψεις στους αποκλεισμένους για τους Sa'adat, Αμπού Ghoulmeh, Barghouthi
9 Μαΐου 2017
24η ημέρα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε απεργία πείνας οι δικηγόροι τους συνεχίζουν να στερούνται την πρόσβαση σε εξέχοντες ηγέτες μεταξύ των κρατουμένων, μεταξύ των οποίων εξέχουσα Παλαιστίνιους ηγέτες και τους απεργούς πείνας Ahmad Sa'adat, Ahed Αμπού Ghoulmeh και Μαρουάν Barghouthi. Αυτές οι αρνήσεις επίσκεψη έρχονται ως αύξηση του αριθμού των Παλαιστινίων κρατουμένων αντιμετωπίζουν επικίνδυνες συνθήκες υγείας και στην τέταρτη εβδομάδα τους χωρίς τροφή, στο πλαίσιο της απεργίας για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.
Πάνω από 1.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 17 Απριλίου 2017 ημέρα Παλαιστινίων κρατουμένων. Η απεργία έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει Παλαιστινίων κρατουμένων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις. Τα αιτήματα των απεργών είναι για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένων τερματισμό της άρνησης της οικογένειας επισκέψεις, παρέχοντας την κατάλληλη φροντίδα υγείας και την ιατρική περίθαλψη, το δικαίωμα να επιδιώξει εξ αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση και τέρμα στην απομόνωση και διοικητική κράτηση, φυλάκιση χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.
Παρά τις προσπάθειες της Adalah και Πολιτικής της Επιτροπής των Κρατουμένων στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να υποχρεώσει την πρόσβαση των δικηγόρων στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας από την υπηρεσία του Ισραήλ φυλακή, νομική επισκέψεις συνεχίζουν να αρνηθεί, ειδικά σε περίοπτων Παλαιστινίων πολιτικών ηγετών, όπως Λαϊκό Μέτωπο για την την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Γενικός Γραμματέας Ahmad Sa'adat . Addameer Prisoner Υποστήριξη και Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι «ο δικηγόρος του Addameer Farah Bayadsi εμποδίστηκε σήμερα, 9 Μαΐου 2017, από την επίσκεψη ηγέτη του PFLP Ahmad Sadaat, ο οποίος μεταφέρθηκε στην απομόνωση στην Ασκελόν φυλακή. Παρά την ισραηλινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει κρατουμένων δουνε δικηγόρους τους, η IPS αρνήθηκε συχνά επισκέψεις κατόπιν αιτήματος. Addameer προβλέπει ότι η IPS θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές, προκειμένου να αποφευχθούν συστηματικά οι δικηγόροι από το να έχουν πρόσβαση στους απεργούς πείνας, όπως η μετακίνηση κρατουμένων σε άλλες φυλακές χωρίς να ενημερώσει τους δικηγόρους τους, σε μια προσπάθεια να απομονώσει περαιτέρω τους απεργούς πείνας και να υπονομεύσει την απεργία τους .»

http://samidoun.net/2017/05/24th-day-of-palestinian-prisoners-hunger-strike-legal-visits-blocked-for-saadat-abu-ghoulmeh-barghouthi/




---------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017
Η τριήμερη επίσκεψη της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ στην Αθήνα

Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή από την Ελλάδα περιοδεία στην Ευρώπη.

Το απόγευμα της Δευτέρας η Κίρσνερ έδωσε διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τίτλο «Καπιταλισμός και Νεοφιλελευθερισμός. Η κρίση της Δημοκρατίας. Η Εμπειρία της Νότιας Αμερικής». Από το βήμα της αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης κάλεσε να οργανωθεί ένα διεθνές φόρουμ της αριστεράς έτσι ώστε «τα προοδευτικά κινήματα να δώσουν νέες απαντήσεις στα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία». Ζήτησε επίσης από την παγκόσμια αριστερά να σκεφτεί «μια νέα αρχιτεκτονική δημοκρατικής εκπροσώπησης» με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, όπως τα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικά με την ήττα του κόμματός της στις εκλογές του 2015 είπε τα εξής (απόσπασμα από την ομιλία που έβαλε στην ιστοσελίδα της cristina.com.ar):

«Γιατί υπάρχει στη χώρα μου μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση; Αυτό που έγινε ήταν ότι δεν έγιναν κατανοητές πολλές διαδικασίες που φέραμε σε πέρας. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το σύνολο της κοινωνίας να δει ότι, στην πραγματικότητα, η καλύτερη οικονομική της κατάσταση ήταν μέρος αυτής της διαδικασίας. Και αυτοί οι νέοι είκοσι και κάτι που άρχισαν να δουλεύουν στα εργοστάσια πίστεψαν ότι ήταν μόνο από δική τους αξία και όχι χάρη σε μια διαδικασία. Σε αυτό προστέθηκε αυτή η νέα ιδεολογία ή νεοφιλελεύθερο πολιτικό σύστημα, που είναι ένα μοντέλο με στόχο να σπάσει τους δεσμούς αλληλεγγύης στην κοινωνία και να κάνει να πιστέψουν ότι αυτό που ο κόσμος έχει ή δεν έχει δεν είναι γιατί έχει δικαίωμα αλλά είναι από την δική του αξία» .

Το πρωί την Τρίτης, πριν ταξιδέψει για τον επόμενο προορισμό, το Βέλγιο, η Κίρσνερ ανέβηκε στην Ακρόπολη και επισκέφτηκε τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο και το θέατρο του Διονύσου.




----------------------------------------------------------------------------




Για καθυστέρηση μιας δόσης ''35 ευρώ'' από τη ρύθμιση που έχει κάνει, η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και παρά την έκκληση του να του επαναφέρει την ηλεκτροδότηση λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας έμεινε δυο μέρες βυθισμένος στο σκοτάδι και την απόγνωση.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017
Επανασύνδεση ρεύματος πριν λίγη ώρα στο Περιστέρι, στο σπίτι νεφροπαθούς συμπολίτη μας που υποβάλεται σε αιμοκάθαρση.

Για καθυστέρηση μιας δόσης ''35 ευρώ'' από τη ρύθμιση που έχει κάνει, η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και παρά την έκκληση του να του επαναφέρει την ηλεκτροδότηση λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας έμεινε δυο μέρες βυθισμένος στο σκοτάδι και την απόγνωση.
Το κίνημα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛ.ΑΝΥ.Α - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ. για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκε άμεσα και επανασύνδεσε το ρεύμα έπειτα από την έκκληση της οικογένειας, επαναφέροντας την ελπίδα και το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

Ο Αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα, μέχρι τη τελική νίκη και την Ανατροπή μιας ακόμη κυβέρνησης προδοτών, υποτελών και εθνικών μειοδοτών που ξεπουλούν και αφανίζουν τη κοινωνία χωρίς κανένα δισταγμό.

http://kinhmaalanya.blogspot.gr/2017/05/blog-post_10.html?spref=fb




--------------------------------------------------------------------------




ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ
Εδωσε «εξετάσεις» μπροστά στους επιχειρηματίες
Τα βασικά σημεία του προγράμματος των Σοσιαλδημοκρατών

Το πρόγραμμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) για την οικονομία, που βασικά προβλέπει κίνητρα, φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο για επενδύσεις και δημόσια έργα υποδομών με κρατικό χρήμα, σκιαγράφησε προχτές ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου, των επιχειρήσεων και μάνατζερ στο Βερολίνο.
Ετσι, υποσχέθηκε κρατικές επιχορηγήσεις ως κίνητρο σε επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην ψηφιακή εποχή και φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα. Ο Σουλτς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις «για κοινωνική πολιτική» και «μείωση της φορολογίας». Επίσης, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει - αν εκλεγεί καγκελάριος - σε κυβερνητικό συνασπισμό με το κομμα «Αριστερά».




-------------------------------------------------------------------------------------




72η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
Οι λαοί τιμούν τους νεκρούς τους...
...και οι αστικές τάξεις προσπαθούν να την «στριμώξουν» στις επιδιώξεις τους...

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, γιορτάστηκε στη Ρωσία η 72η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης, της συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας, στις 9 Μάη του 1945. Η ιστορική μνήμη στο ρωσικό λαό και στους άλλους λαούς των κρατών της πρώην ΕΣΣΔ είναι βαθιά χαραγμένη, ποτισμένη με το αίμα των εκατομμυρίων νεκρών Σοβιετικών στρατιωτών και πολιτών. Ετσι, παρ' όλη την αντεπανάσταση, παρ' όλες τις προσπάθειες συκοφάντησης, διαστρέβλωσης, απαγόρευσης σε ορισμένα κράτη, δεν μπορεί η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης να μη γιορτάζεται.
Οπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, μετά την παρέλαση ακολούθησε η λαϊκή παρέλαση του λεγόμενου «αθάνατου συντάγματος», δηλαδή η πορεία των συγγενών, με τα πορτρέτα των ηρώων που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Αυτή η εκδήλωση, πέρα από την αξιοποίηση που επιχειρεί το αστικό κράτος, είναι γνήσια έκφραση σεβασμού και τιμής από τις σημερινές γενιές στα εκατομμύρια των θυμάτων, γονιών και παππούδων τους, που σκοτώθηκαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να συντριβεί ο φασισμός. Πέρα από τη Μόσχα τέτοιες εκδηλώσεις έγιναν σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την πρώην Σοβιετική Ενωση.
Την επέτειο γιόρτασαν με δικές τους ξεχωριστές εκδηλώσεις το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις, με τη συμμετοχή πολλών βετεράνων της Αντιφασιστικής Νίκης και των συγγενών τους. Εκδηλώσεις έγιναν και στις υπόλοιπες χώρες και στις  Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.





------------------------------------------------------------------------------------




 Βρετανια. Ενοχλεί το σφυροδρέπανο...

Η Βρετανία έχει πλέον μπει σε ρυθμούς εκστρατείας για τις γενικές εκλογές που έχει προκηρύξει η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος. Το Εργατικό Κόμμα προσπαθεί να ανακτήσει σε αυτό το πλαίσιο τις ψήφους που έχασε στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2010 και του 2015, προβάλλοντας ένα πιο φιλολαϊκό προσωπείο, με προτάσεις παρμένες από τις παλιότερες εποχές σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης του συστήματος, με ηγέτη τον «αριστερό» Τζ. Κόρμπιν, μαζί με κάποια νεο-κεϊνσιανά πυροτεχνήματα (Εθνική Επενδυτική Τράπεζα, «φιλολαϊκή ποσοτική χαλάρωση»). Σε αυτήν την κούρσα ανάμεσα στα δύο αστικά κόμματα εξουσίας στη Βρετανία προσπαθούν κάποιοι να μπλέξουν το σφυροδρέπανο. Ορισμένα αστικά μέσα, που στηρίζουν τους Συντηρητικούς, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι υπήρχαν κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο κοντά στην εξέδρα όταν μίλησε το στέλεχος του Εργατικού Κόμματος, Τζον Μακντόνελ, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής και ουσιαστικά υπαρχηγός του κόμματος, στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Λονδίνο φέτος.
Ετσι, τον κατηγόρησαν ότι κάνει παρέα με «επικίνδυνα ριζοσπαστικά στοιχεία». Να σημειωθεί ότι η Πρωτομαγιά στη Βρετανία δεν αποτελεί καθιερωμένη επέτειο του συνδικαλιστικού κινήματος και γιορτάζεται κατά τόπους μόνο, όπου λαμβάνεται αντίστοιχη πρωτοβουλία από σωματεία, φορείς και κόμματα. Στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Λονδίνου συμμετέχει και πλήθος ξένων Κομμουνιστικών Κόμματων και ομάδων που διατηρούν οργανώσεις στις διαφορές κοινότητες μεταναστών. Η παρέμβαση των συντηρητικών αστικών ΜΜΕ έδειξε ότι τα σύμβολα της εργατικής πρωτοπορίας προφανώς ενοχλούν και τα «εργατικά» δεκανίκια του συστήματος. Ο ίδιος ο Μακντόνελ, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, τοποθετήθηκε με αντικομμουνισμό και με μια σοσιαλδημοκρατική λογική που οδηγεί το εργατικό κίνημα στην ενσωμάτωση, στην υποταγή στο σύστημα. Συγκεκριμένα, είπε: «Ημουν εκεί να γιορτάσω την Πρωτομαγιά, που είναι εορτασμός της συνεισφοράς που έχουν οι εργαζόμενοι στην οικονομία μας... Κάποιος έσπρωξε τις σημαίες μπροστά και ήμουν έξαλλος μετά και νομίζω ότι οι διοργανωτές αισθάνονταν το ίδιο. Μιλάμε για το Κογκρέσο των Συνδικάτων (TUC). Δεν είναι μια οργάνωση που στηρίζει τέτοια κινήματα. Είναι απαράδεκτο».




-------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Κινητικότητα για τα επόμενα στάδια επιχειρήσεων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Ανησυχία για νέα πιθανή εστία συγκρούσεων στη μεθόριο Συρίας - Ιορδανίας - Ιράκ προκάλεσε η χτεσινή έντονη κινητικότητα αμερικανικών, βρετανικών και ιορδανικών στρατευμάτων. Ωστόσο, η κινητικότητα των δυνάμεων αυτών δεν αποκλείεται να συνδέεται με τις στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας «Πρόθυμος Λέων», που ξεκίνησαν την Κυριακή στην Ιορδανία με τη συμμετοχή περίπου 7.500 στρατιωτών από 20 χώρες της περιοχής και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ από Ευρώπη, Αφρική και Ασία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Λευκό Οίκο υποστήριξαν χτες βράδυ πως η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε, μετά από εισήγηση του Πενταγώνου, να δώσει πολύ βαριά όπλα στους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους φέρεται πως θεωρεί πιο αξιόπιστους συμμάχους από την Αγκυρα. Η εξέλιξη αναμένεται να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά της κόντρας ΗΠΑ - Τουρκίας...
Τα γεγονότα αυτά αναμένεται να τεθούν σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Ρεξ Τίλερσον.
Παράλληλα χτες ανακοινώθηκε ότι ο επόμενος γύρος ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 16 Μάη, στη Γενεύη με ατζέντα αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον τερματισμό των συγκρούσεων και τη λεγόμενη «πολιτική» μετάβαση.




---------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΠΡΟΣ
Εκθεση του χρηματοπιστωτικού κολοσσού «BNP Paribas» εκτιμά ότι η πιο συμφέρουσα και ανταγωνιστική λύση για την εξαγωγή του ισραηλινού και του κυπριακού φυσικού αερίου είναι μέσω της Αιγύπτου και συγκεκριμένα των δύο έτοιμων σταθμών υγροποίησης που διαθέτει.





------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διμερείς σχέσεις γεμάτες αντιφάσεις

ΑΓΚΥΡΑ.- ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-
Ενδεικτικές της όξυνσης των εύθραυστων  ισορροπιών είναι οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας, που ενώ παραμένουν τεταμένες, δεν αναστέλλονται στο ελάχιστο οι σχεδιασμοί για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής τους συνεργασίας.
Ετσι, χτες, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είπε ότι το Βερολίνο δεν θα δώσει άδεια για προεκλογική εκστρατεία σε περίπτωση δημοψηφίσματος για επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία (σήμερα στη Γερμανία ζουν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι ψηφοφόροι). Στο μεταξύ, οργή έχουν προκαλέσει στην Αγκυρα γερμανικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι γερμανικές αρχές χορήγησαν πολιτικό άσυλο σε πάνω από 400 Τούρκους στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δικαστές και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους (μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους). Ανάμεσα σε αυτούς είναι και στρατιωτικοί που ήταν ενταγμένοι σε υπηρεσίες του ΝΑΤΟ στη Γερμανία αλλά η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε, με κατηγορίες ότι δηθεν ανήκαν στην οργάνωση «Χιζμέτ» του ισλαμιστή επιχειρηματία, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομιας, «η Γερμανία, με όγκο συναλλαγών πάνω από 37 δισ. ευρώ και επενδύσεις πάνω από 12 δισ., είναι ο σημαντικότερος οικονομικός εταίρος της Τουρκίας. Περίπου το 1/4 των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ πραγματοποιείται με τη Γερμανία. Πάνω από 6.000 γερμανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Τουρκία». Ο Ζεϊμπεκσί δήλωσε ότι ο όγκος των ετήσιων διμερών εμπορικών συναλλαγών μπορεί να διπλασιαστεί στα 70 δισ. ευρώ, σχολιάζοντας ότι «αυτό δείχνει πόσο μεγάλες δυνατότητες υπάρχουν». Η Τσίπρις, από την πλευρά της, εξήγησε ότι «το κράτος δικαίου αποτελεί κεντρική προϋπόθεση για τη γερμανική κυβέρνηση και βιομηχανία. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται πλαίσιο αξιόπιστων συνθηκών για να παίρνουν αποφάσεις».
Σύμφωνα με την τουρκική «Χουριέτ», το επόμενο διάστημα θα επανενεργοποιηθεί ένα γερμανοτουρκικό ενεργειακό Φόρουμ και η Κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Εμπορίου αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στα τέλη του χρόνου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του σοσιαλδημοκρατικού κουρδικου HDP, Οσμάν Μπαϊντεμίρ, είπε χτες ότι το κόμμα του θα ξεκινήσει να προετοιμάζει μια «νέα έκκληση για τη δημοκρατία, που θα αγκαλιάζει όλα τα τμήματα της κοινωνίας». Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η χώρα έχει βιώσει μια διαδικασία ειρηνευτικών συνομιλιών. Για να στηριχτεί αυτή η εμπειρία, πρέπει να αξιολογηθούν όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν. Αλλά το κουρδικο HDP αποτελεί μέρος της λύσης».




----------------------------------------------------------------------------




ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγέλλει τη δίωξη Ιταλών συνδικαλιστών από την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου για το ένταλμα σύλληψης των συνδικαλιστών της Ενωσης Συνδικάτων Βάσης (USB) Ιταλίας, μέλους της ΠΣΟ, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην περιοχή του Ντονμπάς.
Η φασιστική ουκρανική κυβέρνηση απαίτησε από την Ιταλία τη σύλληψη και την έκδοση των συνδικαλιστών μελών της USB, που συμμετείχαν στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στο Ντονμπάς. Οι συνδικαλιστές κατηγορούνται για παραβίαση των "αντιτρομοκρατικών νόμων" της Ουκρανίας. Για αυτές τις εξελίξεις είναι μεγάλες οι ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που στηρίζει την ναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου, την οποία επισκέφτηκε πρόσφατα και ο Τσίπρας.
Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης της Ουκρανίας και εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην USB Ιταλίας».




----------------------------------------------------------------------------------




ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Νομοσχέδια που «τσεκουρώνουν» τα επιδόματα ανεργίας

Οι άνεργοι στη Φινλανδία θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για τουλάχιστον μια δουλειά κάθε βδομάδα, διαφορετικά απειλούνται με διακοπή των παροχών ανεργίας για δυο μήνες. Αυτό προβλέπει νέα νομοθετική πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Απασχόλησης της χώρας. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο που περικόπτει τις κρατικές δαπάνες για τους ανέργους. Ηδη οι άνεργοι στη Φινλανδία ενδέχεται να έχουν κυρώσεις αν αρνηθούν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας που τους προτείνει το γραφείο απασχόλησης. Στο εξής όμως θα πρέπει να κάνουν 12 αιτήσεις σε 12 βδομάδες για δουλειές που είτε έχουν βρει μόνοι τους, είτε μέσω του Γραφείου Απασχόλησης. Επίσης, το φινλανδικό υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας ετοιμάζει άλλο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι άνεργοι κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με το πόσο ενεργά ψάχνουν για δουλειά και ανάλογα με το πόσο «τυχεροί» είναι στην εξεύρεση εργασίας. Σε όσους δεν τα καταφέρνουν ή βρίσκουν δουλειά για λιγότερες από 18 ώρες ανά 4 βδομάδες μέσα σε ένα τρίμηνο, θα μειώνεται το επίδομά τους κατά 4,65% κάθε μήνα.




----------------------------------------------------------------------------------





Για πρώτη φορά προβάλλεται στην Ελλάδα, την Πέμπτη 11 Μαΐου, η ταινία «Marwan», ένα ντοκυμαντέρ για τον φυλακισμένο, εδώ και χρόνια στις ισραηλινές φυλακές, ηγέτη της οργάνωσης «Φατάχ» στη Δυτική Όχθη, έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες της παλαιστινιακής πολιτικής σκηνής, που πολλοί θεωρούσαν, πριν τη φυλάκισή του, τον πιθανότερο και καταλληλότερο διάδοχο του Γιάσερ Αραφάτ.
|Την προβολή υποστηρίζει η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα και θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι και συντελεστές της ταινίας.
Η προβολή θα γίνει στον κινηματογράφο Αλκυονίς, στις 20.00, αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
nos propone el Especial Habana Jazz, la ciudad más viva, a propósito de
la celebración en la capital cubana del Día Internacional del Jazz. En
correspondencia con la relevancia de este hecho, periodistas y músicos
se acercan a la historia del género y su presencia en la Isla. Destacan
aquí un artículo sobre el pianista Emiliano Salvador, textos de Pedro de
la Hoz y Miguel Barnet; así como declaraciones exclusivas de
instrumentistas cubanos y extranjeros que participaron en los diferentes
espectáculos ofrecidos en la capital. En esta edición, La Jiribilla
continúa su reconocimiento a La Gaceta de Cuba en su 55 aniversario, con
una entrevista exclusiva al escritor Eduard Encina, Premio de Poesía de
La Gaceta en 2017, y testimonios de reconocidas personalidades como
Fernando Martínez Heredia, Aida Bahr, Nelson Ponce y Pedro de Oraá.
Completan esta entrega un ensayo de Rafael de Águila sobre los Premios
Literarios en Cuba, una reseña de Laidi Fernández de Juan dedicada el
escritor argentino Abelardo Castillo, recientemente fallecido, y un
texto con motivo de la vigesimocuarta edición de las Romerías de Mayo.
A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το Jiribilla το περιοδικό για την κουβανική κουλτούρα που
Ειδικά μας προσφέρει το Jazz Αβάνα, πιο ζωντανά πόλη
ο εορτασμός στην Αβάνα Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ. σε
αλληλογραφία με τη σημασία αυτού του γεγονότος, δημοσιογράφοι και μουσικοί
προσεγγίζουν την ιστορία του είδους και η παρουσία του στο νησί. Από την ιδιαίτερη σημείωση
Εδώ είναι και ένα άρθρο σχετικά με τον πιανίστα Emiliano Σαλβαδόρ, κείμενα από τον Pedro de
la Hoz και Miguel Barnet, καθώς και αποκλειστικές δηλώσεις
για την Κούβα απο ξένους μουσικούς που συμμετείχαν στις διάφορες
εκδηλωσεις δείχνει τι προσφέρονται στην πρωτεύουσα. Σε αυτή την έκδοση, το La Jiribilla
συνεχίζει την εκτίμησή της για La Gaceta de Cuba στην 55η επέτειό του, με
μια αποκλειστική συνέντευξη με τον συγγραφέα Έντουαρντ Encina, Βραβείο Ποίησης
Εφημερίδα το 2017, και η μαρτυρία της φημισμένες προσωπικότητες, όπως
Fernando Martínez Heredia, Aida Bahr, Nelson Ponce και Pedro de Oraá.
Αυτό προσφέρει μια ολοκληρωμένη δοκιμή σε Rafael Eagle βραβεία
Literarios στην Κούβα, μια αναθεώρηση των Laidi Fernandez de Juan αφιερωμένη ο
Αργεντινός συγγραφέας Abelardo Καστίγιο, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, και
Κείμενο με αφορμή την εικοστή τέταρτη έκδοση των Προσκυνήματα Μαΐου.
Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu