Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τεταρτη 17 Μαιου 2017




Με μια απεργία δεν γίνεται τίποτα,με μια διαδηλωση δεν γίνεται τίποτα,με μια καταληψη δεν γίνεται τίποτα,με δομες αλληλοστηριξης δεν γίνεται τίποτα,με πορειες δεν γίνεται τίποτα,με ενσυναισθηση δεν γίνεται τίποτα,με το fakebook δεν γίνεται τίποτα,με την ποιηση δεν γίνεται τίποτα,με ανταλλακτικη οικονομια δεν γίνεται τίποτα,με εξεγερση δεν γίνεται τίποτα,με επανασταση δεν γίνεται τίποτα,με καταγγελιες δεν γίνεται τίποτα,με την καλοσυνη και την συμπονοια δεν γίνεται τίποτα,με την αλληλεγγυη δεν γίνεται τίποτα,με θυμο δεν γίνεται τίποτα,με χαρα δεν γίνεται τίποτα,με αντισταση με πετρες δεν γίνεται τίποτα,με αξιακο ηθος δεν γίνεται τίποτα,με την απελπισια δεν γίνεται τίποτα,με χορτασμενο στομαχι δεν γίνεται τίποτα,με κομματα δεν γίνεται τίποτα,με κινησεις πολιτων δεν γίνεται τίποτα,με συλλογικοτητες δεν γίνεται τίποτα,με αντισταση στον φασισμο δεν γίνεται τίποτα,με αλληλεγγυη σε αγωνιστες δεν γίνεται τίποτα,με στηριξη των πιο φτωχων και ''αορατων'' δεν γίνεται τίποτα,κτλ κτλ κτλ κτλ
ε να περιμενουμε να πεθανουμε ησυχα και ωραια καλυτερα τοτε...αφου ειναι ετσι γιατι να μην βαλουμε φωτια στα παντα τοτε?




----------------------------------------------------------------------------------------




'' Η δίκη Θεοφίλου είναι ένα μεγάλο δικαστικό και πολιτικό σκάνδαλο. Περισσότερο παραπέμπει σε έκτακτο στρατοδικείο παρά σε κανονικό ποινικό δικαστήριο. Έλα όμως που σε περιπτώσεις δικών αναρχικών εφαρμόζεται καθεστώς εκτάκτου ανάγκης εδώ και πολλά χρόνια.''
(ποινικοποιηση της αντικαπιταλιστικης ιδεολογιας λεγεται)
Σχολιο.-  Καθεστως εξαίρεσης επικαλέστηκε ακόμη κ στην περίπτωση του παιδιου των Ρουπα -Μαζιωτη....για λόγους δημόσιου συμφέροντος. ....τόσο αθλιοι....τόσο επικινδυνοι





-----------------------------------------------------------------------------------------




''Κοιτάξτε καλά αυτό έγγραφο. Μελετήστε το και βάλτε το στο νου σας για το μέλλον μαζί με την παρακάτω εξιστόρηση. Ο Παρασκευάς είναι Ρομά, 21 ετών, πατέρας δυο παιδιών, παντρεμένος από τα δεκατέσσερα.
Πριν λίγο καιρό κάποιος στην Μυτιλήνη τον σταμάτησε στο δρόμο και τον "έγραψε" γιατί ζητιάνευε. Αυτήν την βδομάδα έχει δικαστήριο. Δεν έχει όμως ούτε τα λεφτά να πάρει λεωφορείο να κατέβει στην πόλη, και εννοείται δεν έχει τα λεφτά για δικηγόρο. Ήρθε μήπως και μπορούμε να βοηθήσουμε και μου έδειξε το χαρτί αυτό.
Δεν θέλω να σχολιάσω την κίνηση ενός αστυφύλακα ο οποίος προφανώς δεν βρήκε καμιά άλλη αξιόποινη πράξη να πατάξει παρά έναν φουκαριάρη που ζητάει ψιλά. Στην τελική υπάρχει ο νόμος και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Με τεράστια προσπάθεια μπορώ να το δω έτσι εφόσον βέβαια στραγγαλίσω την οπτική μου και την χωνέψω σε ένα λοβοτομημένο παραθυράκι που θα παραβλέψει τους νόμιμους υπερεγκληματίες και θα πει "ας εφαρμοστεί ο νόμος" στους τελευταίους του περιθωρίου. Ναι, ας το δω έτσι. Αυτό που δεν μπορώ να παραβλέψω με τίποτα είναι αυτές οι δυο λέξεις στο γράμμα του νόμου οι οποίες χαρακτηρίζουν τον Παρασκευά και το ότι ζει σαν ζητιάνος. Κατηγορείται -επί λέξει- πως ζητιανεύει γιατί είναι "φυγόπονος" και "φιλοχρήματος". 
Τον Παρασκευά τον γνωρίζω τουλάχιστον τρία χρόνια, έρχεται και φεύγει από τα μέρη μας. Ας δούμε τη λέξη "φυγόπονος". Είναι συνώνυμη του "τεμπέλης". 
Ο Παρασκευάς λοιπόν ζητιανεύει γιατί είναι τεμπέλης, αυτή είναι η κατηγορία. Ο Παρασκευάς που χρειάζεται να είναι έξω με κρύο και με ζέστη. Που το σαρκίο του έχει γανώσει από την περιπλάνηση. Που χρειάζεται να παίρνει φάρμακα για τα νεφρά του τα οποία συνήθως δεν έχει να συμπληρώσει για να αγοράσει. Που μαζεύει και κουβαλάει με τους ώμους και σέρνει για χιλιόμετρα του σε ένα θεόβαρο αυτοσχέδιο καρότσι παλιοσίδερα για να τα πουλήσει 150 ευρώ τον τόνο. Που ψάχνει στα σκουπίδια για ο,τι χρήσιμο. Που πάει σε χωράφια και μαζεύει αποσπορίδια.
Που κάνει χιλιόμετρα Καλλονή-Δάφια-Παράκοιλα-Αγία Παρασκευή με τα πόδια και σε κάθε συνθήκη για να ζητιανέψει, τι;. Και τόσες άλλες διαδρομές στην Ελλάδα. Από τότε που θα σηκωθεί ο ήλιος μέχρι τότε που θα πέσει. Δίχως ωράρια και γιορτές... Αυτός είναι τεμπέλης. Όχι.
Αυτός τραβάει το κορμί του σε συνθήκες πέρα από τον κάματο και τον πόνο. 
Τις προάλλες μου είπε απλά : "γυρνώ από το πρωί, δεν έχω φάει τίποτα, πονάει όλο το..." και επειδή δεν ήξερε ή δεν του ερχόταν η λέξη "κορμί" άγγιξε το σώμα του από την κορφή έως τις γάμπες... Χαμογέλασε με τα κίτρινα δόντια του -στα 21 του λείπουν τα μισά- το κορμί του μόνο λεπτές λιπόσαρκες χορδές από μύες....Αυτός λοιπόν -σύμφωνα με το σκεπτικό του κατήγορου- τεμπελιάζει.
Έγινε έρευνα για τον Παρασκευά, για τα ψυχολογικά του βάρη, το πως και που μεγάλωσε, για το αν κάποιος του έδωσε ποτέ δουλειά, για το πολιτισμικό του υπόβαθρο και το πόρισμα βγήκε : "τεμπέλης".
Πάμε στην άλλη λέξη. "Φιλοχρήματος". 
Σαν τον Σκρουτζ ένα πράγμα που μετράει τις λύρες του τα βράδια, σαν εκείνο τον γέρο που ζει στη φτώχεια αλλά έχει ραμμένες στο στρώμα του μέσα ένα κασόνι λύρες...Εδώ μιλάμε λοιπόν για έναν νομιμότατο ρατσισμό.
Για μια βαθιά σαπισμένη οπτική σύμφωνα με την οποία το στερεότυπο προάγεται, γίνεται επίσημη κατηγόρια των οργάνων του νόμου, γίνεται κόλαφος και πιστοποίηση κλήτευσης : ο τεμπέλης, φιλοχρήματος Γύφτος, να, υπάρχει και διαιωνίζεται και "στα χαρτιά"...
Αν υπάρχει λογική σε αυτόν τον κόσμο κανείς δεν θα πρέπει να μπορέσει να κατηγορήσει κανέναν άλλο τόσο φορμουλαϊκά, στερεοτυπικά και άδικα.
Είναι ένα από τα μελανότατα σημεία του συστήματος δικαιοσύνης είναι η βούλα μιας ανάλγητης κοινωνίας που είναι πιο πρόθυμη να καταδικάσει εκ των προτέρων παρά να απλώσει το χέρι της για στήριξη. Ας το καταλάβουμε : όσο αναθρέφουμε έτσι το περιθώριο τόσο εκκολάπτουμε τους ίδιους τους δαίμονές μας. Μέσα σε τέτοιο πλαίσιο καλοί κακοί καίγονται.





----------------------------------------------------------------------------------------




Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη!
Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και
Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις
Οπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη!
(Μπέρτολτ Μπρεχτ,«Τραγούδι της απεργίας»(1929-1930)




------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 13 Μαΐου 2017
Εξελίξεις σοκ για 18χρονη Ελένη Ευσταθιάδη: «Ο πρώην εργοδότης την εκμεταλλευόταν και την έστειλε…»
(Είναι η 18χρονη κοπελα που πηγε τον πατερα της στο Θριασιο Νοσοκομειο, βγηκε από το Νοσοκομειο για να ψωνισει καποια πραγματα που χρειαζοταν ο πατερας της, και εξαφανιστηκε).
Ποιες οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της 18χρονης Ελένης Ευσταθιάδου;

Το «Τούνελ» έφερε τα πάνω κάτω στην υπόθεση της ανήλικης που έπεσε θύμα ενός επικίνδυνου κυκλώματος.
Η απρόβλεπτη έρευνα της εκπομπής την Παρασκευή 12 Μαΐου και οι ανατροπές που διαδέχτηκαν η μία την άλλη στην άγρια νύχτα της Αθήνας, σόκαραν…
Η κάμερα ακολούθησε και κατέγραψε τα ίχνη των αλλοδαπών που κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση της ωραίας Ελένης…
Το ραντεβού με τον «απαγωγέα» της, την ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει ο ίδιος στις Αρχές και το μίνι μάρκετ στην Αχαρνών απ’ όπου παρέλαβε και εξαφάνισε την ανήλικη…
Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε και τον πατέρα της ανήλικης Ελένης Δημήτρη Ευσταθιάδη, που με μια φωτογραφία στα χέρια, ψάχνει απεγνωσμένα το άρρωστο παιδί του…
Η δικηγόρος της οικογένειας Βούλα Δημητριάδου, έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Ανηλίκων και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τόνισε πως στην αναφορά υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες που έφερε στο φως η εκπομπή.
Όπως είπε, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που επιδεικνύει νεαρά κορίτσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να ηγείται ενός σκοτεινού κι επικίνδυνου κυκλώματος, που έχει παγιδέψει και την Ελένη.
Η αντίδραση όλων των παρευρισκομένων στο στούντιο, ήταν γιατί δεν κινήθηκαν δραστικά οι δικαστικές Αρχές και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά τα όσα ήρθαν στο φως.
Η έρευνα του «Τούνελ»
Ο ρεπόρτερ μαζί με τον πατέρα της ανήλικης αναζήτησαν τον Πακιστανό Μαξούντ στο σπίτι που είχε δηλώσει στις Αρχές ότι έμενε, στην οδό Λιοσίων.
Ένοικοι του ισογείου της πολυκατοικίας που κατοικούν εκεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, είπαν πως δεν έμενε ποτέ στο χώρο τους Πακιστανός και πως τα περισσότερα διαμερίσματα του κτιρίου, είναι άδεια.
Ο πατέρας της αγνοούμενης κοπέλας ομογενής από την Τασκένδη, ενημέρωσε την αστυνομία για τις πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει. Όπως είπε στο «Τούνελ», δεν έγινε από την πλευρά τους καμία έρευνα για να βρουν το παιδί του.
Το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε και στο επίμαχο μίνι μάρκετ επί της οδού Αχαρνών όπου είδαν για τελευταία φορά την όμορφη Ελένη.
Ο ιδιοκτήτης, που μεσολάβησε για να παραλάβει την ανήλικη ο Πακιστανός πελάτης του, έλειπε στην πατρίδα του.
Υπάλληλος που γνώριζε για το περιστατικό, θυμήθηκε τον Δημήτρη Ευσταθιάδη, πατέρα της αγνοούμενης. Είδε την κόρη του το μοιραίο βράδυ που έφτασε στο μίνι μάρκετ με ταξί, από το Αττικό νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί με πόνους στο στομάχι.
Τόνισε πως ο Μαξούντ ήταν τακτικός πελάτης και τελευταία έχει χαθεί και από αυτούς.
Ραντεβού μες στη νύχτα με τον «απαγωγέα» της…
Μάρτυρες που εντόπισε η έρευνα του «Τούνελ», γνώριζαν τον Μαξούντ που φέρεται να έχει εμπλοκή στην εξαφάνιση της ανήλικης Ελένης Ευσταθιάδη.
Μετά από πολλές επαφές έγινε μια προσπάθεια να κλειστεί ένα διακριτικό ραντεβού μαζί του.
Ο ίδιος ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει να εμφανιστεί στο ραντεβού, λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα το ακύρωσε, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.
Ξεγλίστρησε για μια ακόμα φορά, ενώ μέρα με την ημέρα, η αγωνία για την τύχη της Ελένης, μεγαλώνει…
«Εγώ δεν ξέρω, να πάτε να τον βρείτε…»
Το «Τούνελ» αναζήτησε και τον πρώην εργοδότη της Ελένης, που φέρεται να την είχε εκμεταλλευτεί στον εργασιακό χώρο και πιθανότατα διατηρεί επαφές με το κύκλωμα των αλλοδαπών.
Συγγενικό του πρόσωπο είπε στον ρεπόρτερ της εκπομπής πως εδώ και αρκετό καιρό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αφότου αποφυλακίστηκε και προέτρεψε τον δημοσιογράφο να πάει να τον βρει. Γείτονες όμως είπαν στην εκπομπή ότι τον συναντούν συχνά στην περιοχή.





------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνεχίζεται η απαράδεκτη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ από την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Τετάρτη 17/05/2017 - 09:48
Συνεχίζεται η απαράδεκτη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ από τον πρόεδρο της Ουκρανίας για την πολιτική δράση τους και σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος τονίζει:

«Στις 16 Μάη 2017, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο, που αναδείχτηκε στον προεδρικό θώκο μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του προκατόχου του, έχοντας και την ενεργή στήριξη ακόμη και φασιστικών δυνάμεων, επικύρωσε λίστα κυρώσεων σε βάρος πάνω από 1.000 φυσικών προσώπων, από δεκάδες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και κατά 3 στελεχών του ΚΚΕ και συγκεκριμένα του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής και του Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ στοχοποιούνται για την πολιτική τους δράση, επειδή επισκέφτηκαν την εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς, το Νοέμβρη του 2014.

Οι σημερινές ουκρανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε μια εθνικιστική παράκρουση, αιματοκυλούν το λαό της χώρας τους στην περιοχή του Ντονμπάς, προχωρούν σε καταστροφές και βανδαλισμούς σε βάρος αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων, απαγορεύουν πολιτικά κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΚΚ Ουκρανίας, προχωρούν στην αποκατάσταση και δικαίωση των Ουκρανών ναζιστών, προωθούν την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προκαλώντας με τις ενέργειές τους την "αποσυναρμολόγηση" της ίδιας τους της χώρας.

Η απαράδεκτη απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του ΚΚΕ είναι μια ακόμη "πινελιά" στο παραπάνω αποκρουστικό τοπίο, στο οποίο τον περασμένο Φλεβάρη έτρεξε να λάβει θέση και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλ. Τσίπρας, προς ικανοποίηση επιχειρηματικών και ευρωατλαντικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τη στήριξη που παρέχει στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, την ώρα που αυτή, εκτός των άλλων, στοχοποιεί στελέχη του ΚΚΕ». 




-----------------------------------------------------------------------------------------





Περισσότερη δικαιοσύνη...πεθαίνεις
Από τη μια ο αναρχικος Τάσος Θεοφίλου: Υποδείχθηκε με ανώνυμο τηλεφώνημα ως ο δράστης στη ληστεία της Πάρου. Η σύλληψή του, που τον συνέδεσε με τη ληστεία και τον φόνο, έγινε με βάση έναν… ισχυρισμό της αντιτρομοκρατικής, του τύπου «λάβαμε ανώνυμο τηλεφώνημα από άγνωστο, ότι κάποιος “Τάσος” που διαμένει εκεί, συμμετείχε στη ληστεία». Τόσο «ατράνταχτο στοιχείο» δηλαδή! Κανείς αυτόπτης μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε. Μοναδικό πειστήριο DNA που βρεθηκε σ ενα καπέλο που ομως δεν ανήκει στα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο της ληστείας. Ό ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.Ο εισαγγελέας πρότεινε την ισόβια καταδίκη του.
Από την άλλη κανένας ναζιστης χρυσαυγίτης στη φυλακή
Μετά και την αποφυλάκιση και του χρυσαυγιτη ναζιστη Γιώργου Ρουπακιά κανένας από όσους κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν κρατείται πλέον στη φυλακή.
Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα αιτήματα κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όσων κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους.
Επιπλέον, οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους βουλευτές - κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Εγκληματική Οργάνωση -, έχουν αρθεί σχεδόν για όλους.




-------------------------------------------------------------------------------------




Yoav Galant...ο ακροδεξιος υπουργός του κράτους απαρχαιντ του Ισραήλ,δηλωνει : "Ήρθε η ώρα να σκοτώσουμε τον Άσαντ"και ''ουτε αυτος ουτε το Ιραν εχουν το δικαιωμα να υπαρχουν''(!)
*ο πρωην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Yoav Gallant, προέρχεται από την ειδική μονάδα Shayetet 13 (στολίσκος 13) το αντίστοιχο Ελληνικό ΟΥΚ .. Ο Galant πήρε μέρος και στην εισβολή στη Γάζα το 2008-2009 την οποία και βοήθησε στο σχεδιασμό. Η εισβολη κατά την οποία σφαγιάστηκαν 1.500 Παλαιστίνιοι μεταξύ των οποίων και 350 παιδιά....Ο Yoav Galant θέλει να δολοφονηθεί ο Άσαντ γιατί ''δεν είναι καλός άνθρωπος, κάνει κακά πράγματα ,ειναι δολοφονος κτλ''(μιλαμε για μεγαλο θρασος)




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΑΜ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το ΕΠΑΜ θα δώσει το παρόν του
στον μεγάλο ξεσηκωμό

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κυβέρνηση παραδόθηκε άνευ όρων στο 4ο Ράιχ
ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!!!
ΟΧΙ στην γενοκτονία του ελληνικού λαού!
ΟΧΙ στην ξένη κατοχή!
ΟΧΙ στην φτωχοποίηση του λαού μας!
Την Τετάρτη, 17 Μαΐου συμμετέχουμε στην μεγάλη απεργία
Προσυγκέντρωση: Πατησίων & Βερανζέρου (στο ύψος των κεντρικών γραφείων μας), στις 10:30 π.μ.
και την Πέμπτη, 18 Μαΐου στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 7:οο μ.μ.
Nα μείνουμε εκεί μέχρι να πέσουν!
Μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας μας
Αθήνα 15 Μαΐου 2017
ΕΠΑΜ





-----------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΑΜ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Τώρα ήλθε η ώρα!

Τώρα πια που η γενοκτονία του ελληνικού λαού παίρνει οριστικό και μόνιμο χαρακτήρα, τον χαρακτήρα ολοκαυτώματος, κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να προσπαθεί να βρει δικαιολογίες.

Σύγχρονοι Μένγκελε με εγχώριους συνεργάτες μετέτρεψαν τη χώρα σε ένα απέραντο εργαστήριο ευγονικής και γενοκτονίας ενός ολόκληρου λαού με σύγχρονες και «εκλεπτυσμένες» μεθόδους, δήθεν οικονομικού χαρακτήρα.

Ο λαός από την αρχή εδώ και επτά χρόνια προσπάθησε να αντισταθεί. Αγωνίστηκε, έδωσε μάχες, αλλά προδόθηκε. Προδόθηκε από τους ίδιους αυτούς που του υποσχέθηκαν την ελπίδα και μια άλλη πορεία σε υπήνεμα νερά. Για να αποδειχθούν ίδιοι και χειρότεροι από τους προηγούμενους. Μέλη της ίδιας εγκληματικής συμμορίας.

Σήμερα επτά χρόνια μετά, πιο ώριμοι, πιο έμπειροι από ποτέ, οφείλουμε να βρούμε ξανά το κουράγιο.

Να γεμίσουμε ξανά τις πλατείες και τους δρόμους της χώρας και να δώσουμε την τελική μάχη. Τη μάχη της Νίκης απέναντι στην αδικία και το οργανωμένο έγκλημα, που έσπειρε τον τρόμο πάνω στη χώρα.

Το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι υπάρχει άλλος τρόπος. Ότι η Λευτεριά, η Δημοκρατία και μια καλύτερη ζωή για ‘μας και τα παιδιά μας δεν είναι ουτοπία. Δεν είναι όνειρο απατηλό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, λοβοτομώντας τη σκέψη και την ίδια την ψυχή μας. Αλλά η πραγμάτωσή του αφορά στη βούλησή μας. Στη βούληση και την προσπάθεια όλων μας! 

Ο αγώνας αυτός για την αποτροπή της ψήφισης του 4ου μνημονίου και την οριστική απαλλαγή της χώρας από την κατοχή, τα μνημόνια και την ξένη επικυριαρχία δεν αφορά στην υπεράσπιση δικαιωμάτων διαφορετικών ομάδων πληθυσμού. Δεν αφορά στους συνδικαλιστές, ή σε επί μέρους παρατάξεις. Εάν σήμερα θίγονται κάποιοι -οι περισσότεροι- χθες χτυπήθηκαν αλύπητα πολλοί άλλοι και αύριο έρχεται η σειρά των υπολοίπων. Μας αφορά όλους!

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει και προσυπογράφει ανεπιφύλακτα το κάλεσμα του μεγάλου πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη. Συμπαρατάσσεται με όλους τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας και καλεί με τη σειρά του όλο το λαό. Κανείς να μη λείψει! 

Με το σύμβολο της ενότητας τους Έθνους στα χέρια
Όλοι και όλες στο Σύνταγμα
Όλοι και όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας
Πέμπτη 18/5 - 7 μ.μ. και να μείνουμε εκεί, μέχρι να πέσουν
Αντίσταση και Ανυπακοή μέχρι την Ανατροπή

Αθήνα 15 Μαΐου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ




-------------------------------------------------------------------------------------------



όσοι δεν καταλάβατε πόσο χυδαίο ήταν αυτό που πέταξε το συριζαϊκό δίποδο Μανιός όταν στη συζήτηση στη βουλή για τη σίτιση στα σχολεία ζήτησε να να μη συνεχιστεί το θέμα γιατί τον έπιανε πείνα, μπείτε στη θέση ενός γονιού στην Ελλάδα της εξαθλίωσης που το παιδί του υποσιτίζεται και πείτε μου πώς θα νιώθατε αν ακούγατε αυτόν τον λεχρίτη που παίρνει κάμποσα χιλιάρικα το μήνα να χλευάζει το παιδί σας #ψόφος




--------------------------------------------------------------------------------------




Είναι οι συριζαίοι βουλευτές και υπουργοί, που υπογράφουν και ψηφίζουν μνημόνια, προδότες της τάξης τους;
Προδίδουν τη μεγαλοαστική τάξη από την οποία προέρχονται οι Τσακαλώτος και Σταθάκης, ή τη μεσοαστική οι Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Φωτίου κ.λπ. κ.λπ.;
Τι σχέση έχουν οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την εργατική τάξη; Το πολύ-πολύ ελεύθεροι επαγγελματίες και στελέχη του δημοσίου -όχι απλοί υπάλληλοι- ήταν οι περισσότεροι.
Την Αριστερά προδίδουν, γιατί ως αριστεροί ξεκίνησαν, αλλά όχι την εργατική τάξη. Αυτήν απλώς την τσαλαπατάνε, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της δικής τους τάξης.




-------------------------------------------------------------------------------------------





ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
"Και που θα κατεβούμε στις συγκεντρώσεις θα βγει κάτι; Μόνο αν γίνει εξέγερση θα με δείτε κι εμένα κάτω".
Ακριβώς έτσι σκέφτονταν και κάποιοι που σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς, με πόλεμο και δυστυχία, έβλεπαν να μην κουνιέται φύλλο στην τσαρική Ρωσία. Σε σημείο ώστε ο Λένιν να γράφει, τον Σεπτέμβρη του 1916, πως η επανάσταση κατά του Τσάρου μπορεί να είναι υπόθεση της επόμενης γενιάς.
Έτσι θα σκέφτονταν αυτοί κι εκείνο το πρωινό του Φλεβάρη 1917, όταν θα είδαν τις γυναίκες να διαμαρτύρονται έξω από εκείνον τον φούρνο της Πετρούπολης, γιατί δεν υπήρξε ψωμί.
"Σιγά, τώρα! Τσάμπα φασαρία..."
Πού να 'ξεραν ότι σε λίγη ώρα θα κατέβαιναν συμπαραστάτες τους οι εργάτες του Πουτίλοφ και θα 'παιρνε φωτιά η Ρωσία ολόκληρη. Και σε λίγες μέρες ο Τσάρος θα 'ταν παρελθόν. Και ο Λένιν, ένα χρόνο αφότου έγραφε για τη μέλλουσα γενιά, θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας!
Όμως, ο Λένιν μπορεί να έπεσε έξω στις προβλέψεις του, αλλά ποτέ δεν είχε πάψει να καλεί σε συμμετοχή σε κάθε αγώνα, ακόμη και στην πιο ασήμαντη λαϊκή κινητοποίηση. Γι' αυτό νίκησε!





------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ..........ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΟΒΟ ΤΟΤΕ........ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ (ΑΤΥΧΗΜΑ),ΤΟΤΕ ΣΙΩΠΗΣΕ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΚΟΙΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ;ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ;ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18-05 19.00.-




------------------------------------------------------------------------------------------




Μόλις σπάστηκε το "Χωριάτικο" στη Πανεπιστημίου.
(να θυμησω οτι τα καταστήματα των αλυσίδων «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» στην Ομόνοια & «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ»των αδελφών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ, είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών, από τα στριπτιτζάδικα και από τα «ραντεβού για μασαζ»




---------------------------------------------------------------------------------------




''Μόλις έμαθα ότι αυτή η αηδια η κουρελιασμένη λινάτσα που έχει απλωθεί στην Ομόνοια είναι έργο Γερμανού εικαστικού. Διαβάζω και το όραμα του καλλιτέχνη, ο οποίος "αξιοποιώντας την τεχνική του καμουφλάζ και συνδέοντάς την με την αορατότητα της ιστορικής πλατείας από ψηλά, ο Σνάιντερ με το πρότζεκτ του «Invisible City» παρεμβαίνει στο αστικό τοπίο, μετατοπίζοντας το κέντρο του, τον ομφαλό της Αθήνας, στο λεπτό σημείο συνάντησης του ορατού με το αόρατο και της τέχνης με την οντολογία"
Σταματήστε λοιπόν να λέτε "άι μωρή παλιολινάτσα". Να λέτε "άι μωρή παλιοσυνάντηση του ορατού με το αόρατο και της τέχνης με την οντολογία".
(μην ξεχάσω να αρχίσω τα ναρκωτικά)''

(εμενα παντως αυτη η λινατσα μου θυμιζει το χαλι οπου σπρωχνουμε απο κατω την σκονη ..
ρε σεις μηπως τεχνη ειναι η εξεγερση ? )




---------------------------------------------------------------------------------------




”Διέπραξα το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αδικημένους”
Τάσος Θεοφίλου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ !
Πάνε σχέδον πέντε χρόνια, από τον Αύγουστο του 2012, που ο Τάσος Θεοφίλου στερείται σωματικής ελευθερίας. Επιμένω στη σωματική, καθότι το πνεύμα του ανθρώπου παραμένει αδέσμευτο και χαρίζει απλόχερα λογοτεχνικά και πολιτικά αριστουργήματα, ακόμη και μέσα από τη φυλακή. Ο Τάσος ίσως γραφτεί στην ιστορία ως ένας μεγάλος στοχαστής και λογοτέχνης, που έγραψε το συγγραφικό του έργο μέσα σε ένα κελί.
Η ουσία όμως είναι ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται αυτή τη στιγμή έγκλειστος, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Θυμίζουμε ότι  συνελήφθη στις 18 Αυγούστου του 2012 κατόπιν «ανώνυμου» τηλεφωνήματος, το οποίο τον κατονόμαζε ως εμπλεκόμενο στη ληστεία της Πάρου και στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ένας άγνωστος τηλεφωνεί στην αντιτρομοκρατική και λέει ότι ένας τύπος ονόματι Τάσος που έχει σχέση με την τρομοκρατία συμμετείχε στη ληστεία. Η διεύθυνση που έδωσε οδήγησε στο σπίτι του Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν εντοπίστηκε ο αριθμός του καταγγέλοντος; Μα είναι απλό, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν έχει σύστημα αναγνώρισης κλήσεως!
Ο Τάσος Θεοφίλου συνελήφθη στην περιοχή του Κεραμεικού με ένα σακίδιο  που είχε πάνω του τη λέξη «Πάρος».
Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα λοιπόν, σέρνει έναν άνθρωπο σε δικαστήρια και φυλακές εδώ και πέντε χρόνια. Απτό στοιχείο για εμπλοκή σε έκνομη πράξη ουδέν, πλην ενός καπέλου. Το περιβόητο καπέλο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να φορούσε ή ίσως και να μην φορούσε ο Θεοφίλου, στο οποίο εντοπίστηκε DNA του, που μπορεί και να μην ήταν δικό του. Ένα καπέλο που δε φαίνεται να εμφανίζεται στις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος, ένα καπέλο που σχεδόν έπεσε από τον ουρανό.
Δεκαεννέα τω συνόλω μάρτυρες κατηγορίας, αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και αστυνομικοί και δε βρέθηκε ένας να αναγνωρίσει με βεβαιότητα τον κατηγορούμενο. Πέντε χρόνια τώρα ανακριτές, εισαγγελείς, φρουροί, δικαστικές αίθουσες, εδώλια, πέντε χρόνια από τη ζωή ενός ανθρώπου.
Μετά τη συγκλονιστική του “απολογία” στις 28 Απριλίου 2017 στην εκδίκαση του εφετείου του- με τη λέξη απολογία εντός εισαγωγικών καθώς δεν θα έπρεπε κανείς να απολογείται σε ένα κράτος δικαίου για κάτι που δεν έχει κάνει- κλήθηκε από την εισαγγελία σήμερα το πρωί. Στην αίθουσα 70Α του Εφετείου Αθηνών η Εισαγγελέας πρότεινε και πάλι την ενοχή του.
Ο Τάσος Θεοφίλου είναι επικίνδυνος για το σύστημα, αν μπορούσαν θα του στερούσαν ακόμη και το δικαίωμα της γραφής, μα βλέπεις αυτές είναι πρακτικές άλλων ετών. Σάμπως όμως δεν αποτελεί πρακτική άλλων ετών, η ίδια του η καταδίκη;
Αν θέλουμε να μιλάμε για δικαιοσύνη, έστω κι αυτή την καταρρακωμένη την αστική, αν θέλουμε να εφαρμόζεται η ισότητα των πολιτών απέναντι στο νόμο όπως αυτή ορίζεται στο ίδιο το Σύνταγμα, αν θέλουμε να μην περάσει ούτε λεπτό στη φυλακή ένας άνθρωπος για εγκλήματα με τα οποία είχε την ίδια ακριβώς σχέση που είχε κι ο καθένας από μας, τότε δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.
Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα του Τάσου Θεοφίλου, ίσως αύριο σας πει κάτι το όνομα του παιδιού σας, του φίλου σας, του συντρόφου σας, το δικό σας…Το όνομα οποιουδήποτε από μας σε κάποιο πινάκιο.
* Η συνέχεια της δίκης στις 27 Ιουνίου με την αγόρευση των δικηγόρων του Τάσου Θεοφίλου, να είμαστε όλοι εκεί.





----------------------------------------------------------------------------------------




lol ισραηλινός υπουργός και πρώην στρατηγός τoυ ισραηλινού στρατού που ήταν επικεφαλής της νότιας διοίκησης την περίοδο που είχε αναλάβει το κύριο βάρος της πρώτης εκτεταμένης επίθεσης κατά της Γάζας (Δεκέμβριος 2008 - Ιανουάριος 2009) κατά την οποία σφαγιάστηκαν 1.500 Παλαιστίνιοι μεταξύ των οποίων και 350 παιδιά, θέλει να δολοφονηθεί ο Άσαντ γιατί δεν είναι καλός άνθρωπος, κάνει κακά πράγματα




---------------------------------------------------------------------------------------




160 πολίτες της Υεμένης έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από Χολέρα μέσα σε έναν μήνα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη υγειονομική καταστροφή αυτή την στιγμή στον κόσμο, στην φτωχότερη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Και η Δύση τι κάνει; Συνεχίζει και τροφοδοτεί με όπλα την Σαουδική Αραβία
Σχολιο.- Αυτό θα πει δυτική δημοκρατία και δικαιοσύνη!Καταδίκασαν ένα ολόκληρο λαό σε λιμοκτονία ,μόνο και μόνο γιατί θέλει να ζει όπως αυτός θέλει στην χώρα του!Γιατί θέλει να ζήσει ελεύθερος!Και η ανθρωπότητα στέκει απαθής στο δράμα αυτού του λαού!Είναι ντροπή που λεγόμαστε άνθρωποι!




---------------------------------------------------------------------------------------




Να θυμάσαι μόνο αυτό.
Το μόνο που θα σου αφήσουν για να θυμάσαι ότι αυτός ο τόπος ήταν κάποτε δικός σου θα είναι το όνομά σου και κάποια ζεϊμπέκικα του Καζαντζίδη, έτσι για να ξεδίνεις μες στη μιζέρια και να θυμάσαι ότι μ` αυτά…. ΚΑΠΟΤΕ ο πατέρας σου ονειρευόταν ένα καλύτερο αύριο για σένα, τα παιδιά σου και τον τόπο αυτό !
Αν μείνεις αδιάφορος και στην ….. αναμονή, σύντομα θα είσαι αυτό που οι αρχαίοι πρόγονοί μας το πρόφεραν με περιφρόνηση : Ανέστιος !
Χωρίς εστία. Χωρίς σπίτι. Χωρίς τόπο καταγωγής. Χωρίς ιστορία (γιατί αν είχες τέτοια, θα έπρεπε να την υπερασπιστείς). Χωρίς …. «στιά», όπως λένε σήμερα στα χωριά μας για το σπιτικό τζάκι, το παραγώνι. Το χώρο που θεωρούν ιερό και τον υπερασπίζονται με το αίμα τους!
Το μόνο που θα σου επιτρέπουν να λες θα είναι το …. «ΚΑΠΟΤΕ ..είχα κι εγώ πατρίδα, ιστορία, σπίτι, γονιούς, όνειρα και αξιοπρέπεια».
Δεν θα τους ενοχλεί, γιατί θα τους έχεις ήδη παραδοθεί.
Γιατί όταν σου πάρουν το σπίτι και το πουλήσουν στον κάθε ….Χανς ή Γιόχαν, για ένα κομμάτι ψωμί, εσύ (θυμήσου με) , για να ζήσεις, θα αναγκαστείς να δουλεύεις σαν κηπουρός στο σπίτι του Χανς (στο, πρώην, δικό σου σπίτι).
Τότε θα είναι αργά για σένα.
Εμείς, το ΕΠΑΜ, αποφασίσαμε να τους ανατρέψουμε, διώχνοντας την ξένη ακρίδα από τον τόπο μας. Και θα το κάνουμε !
Κάθε ώρα, κάθε μέρα γινόμαστε και πιο πολλοί !
Εσύ έχεις να επιλέξεις, το τι θέλεις να λες αύριο στους φίλους, τα παιδιά σου, ή τα εγγόνια σου. «Κάποτε είχαμε πατρίδα» ή «Τότε πάλεψα κι εγώ μαζί με όλο το λαό και το ΕΠΑΜ κι έχουμε σήμερα πατρίδα» ;;
Δική σου η επιλογή. Δική σου και η μοίρα.




------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα σκληρό στην κριτική του για τις επιλογές του Γαλλικού ΚΚ στις προεδρικές εκλογές, που συμμετείχε στο μπλοκ του Μελανσόν, ενώ στο β’ γύρο έσπευσε να στηρίξει Μακρόν σαν το «λιγότερο κακό» απέναντι στην ακροδεξιά Λεπέν.
Καθώς το ΓΚΚ έχει μια πολιτική ουράς σε διαχειριστικές λογικές και εξαρτήσεις από τους σοσιαλιστές, το ΚΚΕ το θεωρεί δικαιολογημένα «μεταλλαγμένο», αν και συνυπάρχουν στις Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.
Την ίδια στιγμή όμως σιωπά για την επιλογή του «συνεπούς» Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, ο οποίος χαιρέτισε με μήνυμα το πρόσφατο 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, ενώ συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων μαζί με ευρωπαϊκά κόμματα κοντά στις θέσεις του.
Ο Πόλος ψήφισε Μελανσόν στον α’ γύρο για να φέρει κοντά το «FREXIT», όπως αναφέρει στα υλικά του, ενώ κάλεσε σε καταψήφιση των Πουτού και Αρτό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σαν χαμένης ψήφου που ανοίγει το δρόμο σε Μακρόν και Φιγιόν να μπουν στο β’ γύρο. Για αυτά ο Ριζοσπάστης «ουδέν σχόλιον»…

Σχολιο.- Αντικαπιταλιστικη αριστερα ο Πουτου μας λεει ο Μαυροειδης ηγετικο στελεχος του ΝΑΡ. Ναι ναι αυτος που απαιτουσε απο τον ολαντ να στειλει οπλα στους αντικαθεστωτικους της Συριας αλλα στους καλους(ποιοι ηταν αυτοι??). Αυτος που ζητουσε απο τους αντικαθεστωτικους να μην πολυ εμπιστευονται τις ΗΠΑ λες και μιλουσε στους Γαλλους εργατες και τους ελεγε μην εμπιστευονται τους ρεφορμιστες . Νατοικη αριστερα και τιποτα αλλο ειναι ο Πουτου που πλεον ειναι το γκρουπουσκουλο που του αξιζει ναι ειναι.. Βαλτε ολο το κειμενο του πολου μεταφρασμενο να το δουμε και αφηστε την κοπτοραπτικη . Να δουμε συνολικα ποια ηταν η ταχτικη του στις Γαλλικες εκλογες και με ποιο σκεπτικο . Αλλα πριν το βαλετε. Με προεδρο τον μακρον ή τον μελανσόν διευκολύνετε ο αγωνας για την προοδευτικη εξοδο της Γαλλιας απο την ΕΕ ?? Βοηθησε η δεν βοηθησε η εστω μεσοβεζικη σταση του μελανσον στο μεγαλο ποσοστο αποχης και λευκου ακυρου?? Μια σταση για την οποια δεχτηκε επιθεση απο ολα τα καθεστωτικα μεσα , απο τον ΣΥΡΙΖΑ και απο την ΝΔ? Επισης συμπηρωματικα ο πολος ειχε ξεκινησει καμπανια υπογραφων με αιτημα το δημοψηφισμα και ερωτημα την εξοδο απο την ΕΕ. Δεν εχω ακουσει κατι απο το κυριο Πούτου.




------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Οριστική απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα, αγωνιστή της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο

Aπελευθερώνεται οριστικά αυτή την Τετάρτη, ο πατριώτης, αγωνιστής της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα και το γεγονός θα γιορταστεί από τον λαό του και από όλους τους ανθρώπους που είναι υπέρ της δικαιοσύνης σε όλο τον πλανήτη.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί και στην Κούβα η σχετική εορταστική εκδήλωση στην έδρα του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών (ICAP).

Ο Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα, μοιράστηκε για τέσσερα χρόνια το ίδιο κελί σε φυλακή των ΗΠΑ, με τον Φερνάντο Γκονζάλες Γιόρτ (έναν από τους γνωστούς Πέντε), Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας και σημερινό Πρόεδρο του ICAP.


Στο Πουέρτο Ρίκο ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αρχίζουν στις 17 Mάη στις 3 το μεσημέρι, με μεγάλο λαϊκό γλέντι στην πλατεία Convalecencia στο Ρio Piedras της πρωτεύουσας Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Στις 18 Μάη, οι Πορτορικάνοι της Division Street του Σικάγο, θα υποδεχθούν τον Όσκαρ στη γειτονιά που πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στις 19 Μάη θα επιστρέψει στο νησί.

Στις 20 Μάη το καλωσόρισμα πέφτει στο λαό του San Sebastián de Las Vegas del Pepino, όπου γεννήθηκε πριν 74 χρόνια. Στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, από τις 11 π.μ έως τις 14 μ.μ, τον Όσκαρ θα υποδεχθεί ο δήμαρχος Χαβιέρ Χιμένες, οι φίλοι και οι συγγενείς του, και όπως αναμένεται θα μιλήσει ο Ριβιέρα Λόπες.

Στις 28 Μάη θα πάρει μέρος στο κλείσιμο της Ημερίδας της ομάδας “36 Mujeres X Oscar”, κίνημα το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια ηγήθηκε μαζί με άλλες ομάδες, στην εκστρατεία για την αποφυλάκισή του.

Στις 8 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υποδοχής στο Hostos Community College της Νέας Υόρκης.

Στις 11 Ιούνη η Παρέλαση του Πουέρτο Ρίκο στη Νέα Υόρκη, θα είναι αφιερωμένη στον Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα.

Στις 17 Ιούνη θα τεθεί επικεφαλής και θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην Παρέλαση του Πουέρτο Ρίκο στο Σικάγο.



----------------------------------------------------------------------------------------



Συλληψη Ελληνα στην Αλβανια. Και λοιπον?
 Τρίτη, 16 Μαΐου 2017, 13:30
Εξοργισμένο το ύφος δημοσιογραφου. «Και άλλη σύλληψη Έλληνα στην Αλβανία» τιτλοφορεί ο απαραδεκτος.

Λες και απαγορεύεται η σύλληψη Έλληνα στην Αλβανία. Ενώ βεβαίως επιτρέπεται, αν δεν επιβάλλεται, η σύλληψη Αλβανού στην Ελλάδα. Η είδηση, λοιπόν, κατά τον δημοσιογραφο επικεντρώνεται στη «σύλληψη Έλληνα» και όχι στην αιτία που οδήγησε στη σύλληψή του. Ποια είναι η αιτία; Μα το ότι εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων με 15.000 ευρώ μετρητά και 270.000 λεκ, μετρητά επίσης, χωρίς να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την απόκτηση αυτών των ποσών. Τον συνέλαβαν, λοιπόν, για απόπειρα παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος και εθνικού νομίσματος. Επιμένει, ωστόσο, ο δημοσιογραφος. «Προ μόλις ολίγων εικοσιτετραώρων οι αλβανικές Αρχές είχαν συλλάβει και άλλον Έλληνα». Ναι, τον είχαν συλλάβει μ' ένα μηχάνημα, ζήτησαν εξηγήσεις, οι οποίες δόθηκαν και τον άφησαν βεβαίως ελεύθερο πάραυτα.

Συμπέρασμα. Στην Αλβανία για κάποιο λόγο απαγορεύεται -κατά τα ελληνικά ΜΜΕ- να συλληφθεί κάποιος Έλληνας, έτσι γενικά, έστω κι αν παρανομεί. Δεύτερο συμπέρασμα. Για κάποιο λόγο, τα ελληνικά ΜΜΕ αιφνιδιάζονται όταν κάπου αλλού, ιδιαίτερα στην Αλβανία, παρατηρείται έστω και στιγμιαίως ότι στη χώρα αυτή λειτουργούν οι κρατικές υπηρεσίες.

Συνήθισαν τα ελληνικά ΜΜΕ να λειτουργούν σ' ένα κράτος (την Ελλάδα) όπου οι κρατικές υπηρεσίες κατά κανόνα υπολειτουργούν, αν δεν λειτουργούν. Συμπέρασμα τρίτο. Μήπως θα έπρεπε πριν βάλουμε τον τίτλο να διαβάζουμε και λίγο την είδηση ή πρέπει ντε και καλά να εκφραστεί στον τίτλο το εθνικιστικό μας προβληματάκι, κύριε δημοσιογραφε;




-----------------------------------------------------------------------------------------




Ανήλικη Ινδή-θύμα βιασμού έλαβε άδεια για άμβλωση - Αποφυλάκιση του δράστη ζητεί η μητέρα της
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, 13:11
Άδεια να υποβληθεί σε άμβλωση δόθηκε σε μια 10χρονη Ινδή, η οποία έπεσε θύμα βιασμού, παρότι έχει περάσει το όριο των 20 εβδομάδων το οποίο ορίζει ο νόμος στη χώρα για τον τερματισμό μιας κύησης, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία σήμερα.

Η 10χρονη κατήγγειλε τον κατ' επανάληψη βιασμό της από τον πατριό της, ο οποίος συνελήφθη.

Η υπόθεσή της είδε το φως της δημοσιότητας μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε πλέον περάσει το όριο των 20 εβδομάδων που ορίζει ο νόμος μετά το οποίο ο τερματισμός μιας κύησης επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας ή του εμβρύου.

«Το δικαστήριο ζήτησε από το ιατρικό συμβούλιο να αποφανθεί και οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άμβλωση» δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «το συμβούλιο δεν ανακοίνωσε πότε σχεδιάζουν να το πράξουν (την άμβλωση), αλλά θα γίνει από μέρα σε μέρα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έχει λάβει τους τελευταίους μήνες πολλά αιτήματα από γυναίκες -περιλαμβανομένων θυμάτων βιασμού και διακίνησης ανθρώπων- για να τους επιτραπεί να υποβληθούν σε άμβλωση, ενώ έχει περάσει το όριο των 20 εβδομάδων.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο περιορισμός αυτός θα πρέπει να επιμηκυνθεί, από τις 20 στις 24 εβδομάδες, καθώς πολλά θύματα βιασμού καταγγέλλουν αργά την εγκυμοσύνη τους.

Η εφημερίδα «Indian Express» έγραψε ότι η μητέρα του θύματος ζήτησε την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου με το αιτιολογικό ότι έχει ζητήσει συγγνώμη και ότι η ίδια έχει και άλλα παιδιά για να φροντίσει.

«Η ζωή του κοριτσιού καταστράφηκε, αλλά τι θα απογίνουν τα άλλα παιδιά μου; Πρέπει να σκεφτώ και το δικό τους μέλλον» δήλωσε η μητέρα του θύματος από το νοσοκομείο στο Ροχτάκ, μια περιοχή στο κρατίδιο Χαριάνα της βόρειας Ινδίας.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς, με μόνο την πρωτεύουσα Νέο Δελχί να έχει καταγράψει 2.199 περιπτώσεις μέσα στο 2015, δηλαδή κατά μέσον όρο έξι βιασμούς την ημέρα.

Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου το 2014 επισημαίνοντας την ευρέως διαδεδομένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και λέγοντας ότι ένα στα τρία θύματα βιασμού στη χώρα είναι ανήλικο.




--------------------------------------------------------------------------------------





Σήμερα πηγα τον Ολιβερ στην κτηνιατρό του για καποιες εξετάσεις. Τίποτα σοβαρό..
. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα του εξεταστηρίου και μπαίνει μέσα ένας άνδρας με μακρύ μουσί, αδυνατος (εως και πάρα πολύ) και με ενα μαλλον ταλαιπωρημένο πουκάμισο.
"-Do you want the laptop?" τον ρωτά η κτηνίατρος. "
- Yes" απαντά μονολεκτικά και βγάζει το laptop από την παροχή του ρεύματος και το παίρνει.
Βγαίνοντας του χαμογελώ μάλλον αμήχανα και γυρίζω προς την Σταυρούλα.
 "- Ωραία, μας πήρε το laptop κι έφυγε" λέω, αστειευόμενος. "- Κανει απεργία πείνας εδώ απέναντι, εδώ και 50(!) ημερες."
"- Και δεν το ξέρει κανείς;" ρωτώ με μεγάλη έκπληξη. "
- Δυστυχώς μόνο στην ΕΦΣΥΝ το είδα" μου λέει η Σταυρούλα"
Και συνεχίζει εξηγώντας μου την ιστορία που έχει ως εξής:
Αυτός ο άνθρωπος είναι Κούρδος από το Ιραν (αν το επιασα καλά), πολιτικός μηχανικός, εργάστηκε στην Τουρκία στο επάγγελμά του και μετα ξεκινησε το ταξίδι του με προορισμό τον Καναδά γιότι ξέρει πως εκει οι επιστήμονες είναι καλοδεχούμενοι και εργάζονται, σε μεγάλάο ποσοστό, στην ειδικότητά τους.
Πήγε λοιπόν στην Ιταλία όπου και έζησε για κάποιο διάστημα και κατόπιν έφτασε μεχρι τη Σουηδία.
Από κει θα γιόταν το μεγάλο άλμα προς ΚΑΝΑΔΑ.
Εκεί όμως ήρθαν και τα "κακα" μαντατα. Για να πάει στον Καναδά χρειαζόταν ενα ΧΑΡΤΙ, που να λεει πως ενσωματώθηκε χωρίς επιπλοκές στην χώρα εισόδου του (την Ελλάδα).
Αυτό τον ανάγκασε να γυρίσει εδώ (ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ!!!) όπου βεβαια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ - ΜΙχαλακοπούλου 91 του το αρνειται!
Αρχισε λοιπόν Απεργία πείνας εξω από το κτήριο, όπου καθε τόσο τον μαζεύει η Αστυνομία, για διάφορους γελοίους λόγους και μετα τον αφήνει και εκείνος επιστέφει στη σκηνή του στη Μηχαλακοπούλου όπου η Σταυρούλα και άλλοι αληθιμοί ανθρωποι του πηγαίνουν βιταμίνες και συμπλρώματα σε χάπια που δεχεται να τα παρει με το νερό που πίνει.
Βεβαια το στορυ λέει πως η ΥΑ του ΟΗΕ δεν θα του δωσει ποτε αυτο το χαρτί γιατί μετά θα γεμίσει η Μιχαλακοπούλου με τέντες και απεργούς πείνας.
Κι εκεινος ομως δεν θελει να μείνει εδώ - ειδικά μετά την επίθεση που υπέστη απο την ΧΑ [σας θυμίζει τίποτα αυτό;;] - και φοβάμαι πως τοση ταλαιπωρία θα πάει στράφι γιατί ενας ανθρωπος παλεύει για τη ζωή του και περνάει απαρατήρητος...
Όπως όλοι μας σε αυτη τη χώρα...

Σχολιο.-  Δηλαδή η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ δεν θέλει οι πρόσφυγες να πηγαίνουν σε χώρες τις επιλογής τους για να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο.. Μάλιστα..
Σχολιο.-  ε φυσικα δεν θελουν ουτε ο ΟΗΕ ουτε οι  ''χωρες επιλογης τους''..αλλιως δεν θαχαμε αυτα τα χαλια




-------------------------------------------------------------------------------------




Η προστασία από τους "τραμπουκισμούς των ανθρώπων της νύχτας" είναι ένας από τους λόγους που θα γίνονται ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί ακινήτων, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή.
Αυτούς τους ανθρώπους χαρακτηρίζει ανθρώπους της νύχτας. Και τραμπουκισμούς χαρακτηρίζει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.
Τι ανάγκη έχει ο Κοντονής! Η διαμερισματάρα που αγόρασε με το αίμα μας στο Κολωνάκι δεν κινδυνεύει από πλειστηριασμό. Μπορεί ν' ανοίγει τον βόθρο και χυδαιολογεί ασύστολα.

Σχολιο.-  Σοβαρά ξεστόμισε τέτοιο πράγμα; απίστευτη κατρακύλα!




--------------------------------------------------------------------------------------




#Chelseaisfree!!! Από την Τσέλσι: " μετά απο  ανήσυχους τέσσερις μήνες αναμονής, η μέρα επιτέλους έφτασε. Προσβλέπω σε αυτην τόσο πολύ! Ό, τι κι αν είναι μπροστά μου, είναι πολύ πιο σημαντικό απ ' το παρελθόν. Προσπαθώ να ξεκαθαρίσω τα πράγματα τώρα-το οποίο είναι συναρπαστικό, αμήχανο, διασκέδαση, και όλα ειναι νέα για μένα."

Τσέλσι Manning, Νομική Ομάδα Επιβεβαιώνει  ασφαλή απελευθέρωση της Τσέλσι από τη Στρατιωτική Φυλακή

Για την άμεση απελευθέρωση : 17, Μάη του 2017

Σήμερα, Τσέλσι Manning είχε με ασφάλεια αποδεσμεύεται από την αμερικανική στρατιωτική φυλακή στο Φορτ Leavenworth, Κάνσας.
Τσέλσι Manning έχει κυκλοφορήσει την πρώτη φωτογραφία της, από τα πρώτα της βήματα ως ελεύθερη γυναίκα στο Twitter @xychelsea , και Instagram @ xychelsea87
Η θέση που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει: «τα πρώτα βήματα της ελευθερίας !! ^ _ ^ #chelseaisfree.»

Nancy Hollander και Vincent Ward, Manning για επιείκεια και δευτεροβάθμιο δικηγόρους, είπε σε μια κοινή δήλωση :
«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η Τσέλσι Manning έχει κυκλοφορήσει με ασφάλεια εξω από στρατιωτική φυλακή. Σας ευχαριστουμε όλους για τη διασφάλιση της ασφαλούς απελευθέρωσή της και το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής της, όπως αυτή αρχίζει να προσαρμοζεται στην ζωή έξω από τη φυλακή και να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από επτά χρόνια εγκλεισμού. Τσέλσι εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή της για τους υποστηρικτές της και προσβλέπει στο μέλλον.»
Chase Strangio, δικηγόρος του προσωπικού με την ACLU, είχε την ακόλουθη αντίδραση:
«Είναι απίστευτο να δεις την ελευθερία της Τσέλσι Manning μετά έχοντας δει και  συνεργαστεί μαζί της στη φυλακή για τέσσερα χρόνια. Μπορούμε όλοι τελικά να γιορτάσουμε πραγματικά την δύναμη και τον ηρωισμό που επέδειξε στην επιβίωση και την ανταλλαγή αλήθειας με τη ζωή της με όλους μας. Μέσα από εκτεταμένες περιόδους απομόνωσης και ενάντια στην επιμονή της κυβέρνησης να αρνείται την ιατρική περίθαλψη και την ύπαρξή της ως γυναίκα, η Τσέλσι έχει προκύψει με τη χάρη, την ανθεκτικότητα, και ένα εμπνευσμένο ποσό της αγάπης για τους άλλους. Εχω ταπεινα  πολεμήσει στο πλευρό της  σαν σφοδρος συνήγορος για δικαιοσύνη.»




----------------------------------------------------------------------------------------




Ελέυθερος πλέον από τις φυλακές τών ΗΠΑ ο πολιτικός κρατούμενος από το Πουέρτο Ρίκο Oscar López Rivera
36 χρόνια εγκλεισμού τα περισσότερα στην απομόνωση....όταν είσαι αγωνιστής και παλεύεις για τη πατρίδα σου οι μακελάρηδες τών λαών σε θεωρούν τρομοκράτη




--------------------------------------------------------------------------------------------




Με πρόσχημα αψιμαχίες με μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών, οι ένστολοι χρυσαυγίτες των ΜΑΤ των Τσίπρα και Τόσκα έπνιξαν την πλατεία Συντάγματος με βροχή από χημικά.
Θα το θυμόμαστε κι αυτό! Και αύριο θα είμαστε πάλι στο Σύνταγμα!
Σ' αυτόν τον τόπο δεν σκιαχτήκαμε κατακτητές και χούντες. Τα ΜΑΤ του Τσίπρα θα μας σκιάξουν;

Σχολιο.-  δεν σου περνάει η σκέψη πως είναι ασφαλιτάκια οι συγκεκριμένοι;




-----------------------------------------------------------------------------------------




Όπως μαθαίνω από υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης είπε στον μνημονιακό ραδιοσταθμό του κυβερνητικού κόμματος πως σήμερα δεν υπήρξε καταστολή. Στην Πανεργατική πορεία κατά των νέων μέτρων. 17-5-17
Τόση γλίτσα ο "αναρχοσυνδικαλιστής";
Θα ερχόταν να το ισχυριστεί και μπροστά σε όλους εμάς που φάγαμε τα χημικά;

Σχολιο.-  Επαγγελματίας της "αλληλεγγύης", τι να πει;
Σχολιο.- Κάτι τέτοιοι είναι οι πιο χρήσιμοι για το κράτος καταστολής
Σχολιο.- Θυμιζει τον Ντανο Κρυσταλλη




--------------------------------------------------------------------------------------




ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ!
Δεν λέει να περάσει ο πονοκέφαλος, αν και η αρχική ζαλάδα έχει υποχωρήσει. Από τα χημικά που φάγαμε το μεσημέρι. Αυτά που δεν είδε ο "αναρχοσυνδικαλιστής" Γιάννης Ανδρουλιδάκης και ο έγκυρος και φιλαλήθης μνημονιακός ραδιοσταθμός του κυβερνητικού κόμματος.
Η ευαισθησία στα χημικά εκδηλώθηκε πρώτη φορά έντονα -μετά από δεκαετίες εμπειρίας στον δρόμο- όταν μπάτσος μου 'ριξε στο πρόσωπο από απόσταση μισού μέτρου στη γωνία Ακαδημίας και Ιπποκράτους, τέλη Αυγούστου 2007.
Μόλις είχαμε φτιάξει την ΕΝΑΝΤΙΑ και πραγματοποιήσαμε διαδήλωση για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν την Πάρνηθα και την Πελοπόννησο. Ενώ η διαδήλωση είχε τελειώσει, οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε νέους που αποχωρούσαν. Τα χημικά τα έφαγα όταν θέλησα να διαμαρτυρηθώ και ενώ μιλούσα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.
Έμεινα τότε ένα βράδυ στο νοσοκομείο και άλλες τέσσερις μέρες στο κρεβάτι στο σπίτι μιας φίλης
Έκτοτε, κάθε που θα πέσω σε χημικά, εκδηλώνονται αμέσως προβλήματα. Όπως και σήμερα.
Αλλά ας μην υπερβάλλω! Τώρα δεν πήγα στο νοσοκομείο. Μάλλον γιατί δεν τα έφαγα από μισό μέτρο. Ίσως, όμως, τα χημικά του Τσίπρα να είναι πιο καλά!

Σχολιο.-  Γι αυτό ο πολύς κόσμος δεν κατεβαίνει πια στις πορείες και διαδηλώσεις. Κάποιοι έχουν και αναπνευστικά προβλήματα και τρέμουν στην ιδέα να ξεσπάσουν επεισόδια με τα ΜΑΤ. Επίτηδες τα ρίχνουν με τόση ευκολία.





-------------------------------------------------------------------------------------





Αθήνα: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων
Μαΐ 17, 2017
Με απεργιακές περιφρουρήσεις και μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Παρασκευή 17 Μάη 2017, ενάντια στο 4ο μνημόνιο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός σήκωσαν το γάντι στην πρόκληση του Τσίπρα («εάν ο κόσμος δε συμφωνούσε με την πολιτική μας θα είχε βγει στους δρόμους»)…
Στην Αθήνα, η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό», πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο-Πολυτεχνείο. Στην συγκέντρωση καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις.
Ακολουθώντας τη διαδρομή Πατησίων – Χαυτεία – Σταδίου – Σύνταγμα πορεύθηκε  το μαζικό μπλοκ του Μουσείου με αντικυβερνητικά και εργατικά συνθήματα.
Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί για αύριο Πέμπτη 18 Μάη στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα σε Συγκέντρωση Ερμού και Φιλελλήνων 6μμ και πορεία προς τη Βουλή. Καλεί σε παραμονή  στην Όθωνος και Αμαλίας σ’ όλη τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων. Επίσης μια σειρά κλάδοι κλιμακώνουν τον απεργιακό αγώνα. Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία μέχρι την Παρασκευή 19/5. Οι νοσοκομειακοί  γιατροί απεργούν και αύριο 18/5, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 22/5 και την Τρίτη 23/5.




-------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα-«Λευκό πραξικόπημα» πετρελαιάδων και Δεξιάς

Στους δρόμους του Καράκας φαίνεται πως θα κριθεί το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών της Αμερικής και των πετρελαιάδων της, μεταξύ των οποίων της ExxonMobil του Τίλερσον, εναντίον μιας συμμαχίας πολιτικών, κοινωνικών και ιθαγενών δυνάμεων που τα τελευταία είκοσι χρόνια, με πρωτοφανείς και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και αρκετά λάθη, προσπάθησε να μειώσει τις ανισότητες, να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό, να προσφέρει ένα στοιχειώδες σύστημα Υγείας σε όλους, να δώσει τη γη στους αγρότες και να ενσωματώσει στα σπλάχνα της τους ιθαγενείς πληθυσμούς που είχαν τοποθετηθεί στο περιθώριο της Ιστορίας.

Η παρακρατική στην πράξη Δεξιά πραγματοποιεί ένα «λευκό πραξικόπημα» για να γονατίσει τη χώρα και να ρίξει τον πρόεδρό της.
Οι ΗΠΑ δεν συγχωρούν στον Μαδούρο ότι συνεχίζει να έχει για όραμα τον «Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα» και να διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα, την Κούβα, το Ιράν, τη Λευκορωσία και τη Συρία. Για τον Μαδούρο, «οι τρομοκράτες της δεξιάς Συμμαχίας Δημοκρατικής Ένωσης MUD» έχουν κοστίσει 140 εκατ. δολάρια και αποτρέπουν την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι αμερικανικές General Moots, η πετρελαϊκή Chevron, η Pepsi, η χαρτοβιομηχανία Kimberly-Clark και η εταιρεία τροφίμων Mondelez, η ισπανική πετρελαϊκή Repsol και η νορβηγική Statoil καλλιεργούν ένα αίσθημα οικονομικής και εργασιακής ανασφάλειας, ενώ η ρωσική Rosneft τόνισε ότι «η εσωτερική κατάσταση δεν επηρεάζει την παραγωγή πετρελαίου».
Οι διαδηλώσεις και οι λεηλασίες καταστημάτων αποτελούν ίσως και την πλέον… νομιμοφανή έκφραση της δεξιάς αντιπολίτευσης και των εγκληματικών συμμοριών, γιατί την ίδια στιγμή πραγματοποιείται ένας βρόμικος πόλεμος για την παράλυση των αυτοκινητοδρόμων, κυρίως από και προς το Καράκας, τις αντίστοιχες σιδηροδρομικές γραμμές και ορισμένα από τα 11 διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Η Δεξιά στοχεύει στην παράλυση της βιομηχανικής παραγωγής και κυρίως αυτής του πετρελαίου, ενώ πίσω από τις λεηλασίες κρύβεται και μια επίθεση εναντίον των υποδομών της Υγείας, της Παιδείας, των συγκοινωνιών και των υπηρεσιών.
Οι στόχοι της Δεξιάς φαίνεται να συμβαδίζουν με αυτούς του οργανωμένου εγκλήματος για την καλλιέργεια ενός χαοτικού κλίματος για την ανατροπή του Μαδούρο.
Επίκεντρο της «νεανικής» εξέγερσης, όπως και προ δεκαετίας, παραμένουν τα τρία μεγάλα ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας, με άξονα το «Καθολικό». Τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζουν την εκστρατεία παραπληροφόρησης, «χρεώνοντάς» τους τριάντα και περισσότερους θανάτους στην κυβέρνηση, ενώ οκτώ άτομα από αυτά σκοτώθηκαν από ηλεκτροφόρο καλώδιο πολυκαταστήματος τη στιγμή που προσπαθούσαν να το λεηλατήσουν και ένα άτομο της αντιπολίτευσης συνελήφθη γιατί δολοφόνησε με όπλο μια νεαρή.
Με την ίδια τακτική που ακολουθεί σήμερα, η Δεξιά προσπάθησε να ανατρέψει αμέσως μετά τον Τσάβες διοργανώνοντας μια γενική απεργία, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στις εξαγωγές πετρελαίου. Ο Τσάβες όμως κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές το 2004, ενώ το επόμενο έτος η UNESCO ανακήρυξε τη Βενεζουέλα «χώρα που έχει απελευθερωθεί από τον αναλφαβητισμό».
Ας μην ξεχνάμε ότι με τον Τσάβες στην εξουσία και την τιμή του πετρελαίου στα 140 δολάρια το βαρέλι, από τα 50 που είναι σήμερα, η Βενεζουέλα οδηγήθηκε σε μια γρήγορη ανάπτυξη, που έφτασε το ρεκόρ του 17% το 2004. Προφανώς, η πτώση της τιμής του πετρελαίου οδήγησε στη μείωση των εσόδων, πυροδοτώντας μια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και θεσμική κρίση, φρενάροντας τη μείωση της φτώχειας και των ανισοτήτων που είχε καταγραφεί από την εποχή του Τσάβες.
Δέκα χρόνια αργότερα, η ύφεση έφθασε στο 3,9%, που διευρύνθηκε στο 5,7% το 2015 και εκτινάχθηκε στο 18,6% το 2016, με τον πληθωρισμό να καταρρίπτει ρεκόρ 799,9%, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας έφτασαν στα 10,86 δισ. δολάρια και του χρυσού στους 187,5 τόνους στα τέλη του 2016, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Μετά την εκλογή του Μαδούρο το 2013, ξεκίνησε ένα νέο κύμα διαδηλώσεων από τη δεξιά αντιπολίτευση, που αμφισβητούσε το 50,61% του Μαδούρο έναντι του 49,1% του Καπρίλες. Τον Δεκέμβριο του 2015 η Δεξιά κατάφερε να αποσπάσει 112 από τις 167 έδρες της Βουλής, αλλά οι νόμοι που ψήφισε, εκτός από έναν, κρίθηκαν αντισυνταγματικοί εξαιτίας της άρνησης της αναγνώρισης της εκλογής τριών βουλευτών που εκπροσωπούν τους ιθαγενείς. Οι λευκοί είναι μόλις το 43% του πληθυσμού.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο εσωτερικό της Βενεζουέλας προσπαθούν να βρουν στηρίγματα στον στρατό και στα σώματα ασφαλείας, όπως φαίνεται από την έκκληση του *Κ.Κ. της χώρας προς τους αξιωματικούς «να μην ενδώσουν στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία», ζητώντας παράλληλα την κινητοποίηση του «Μεγάλου Πατριωτικού Μπλόκου» και των λαϊκών οργανώσεων.
Το μέλλον της Βενεζουέλας θα κριθεί στους δρόμους ή στις κάλπες; Η Δεξιά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους δρόμους για να κερδίσει αμέσως στις κάλπες, ενώ ο Μαδούρο αντιστέκεται για να φτάσει έως τη λήξη της θητείας του το 2018 στοιχηματίζοντας στη βελτίωση της οικονομίας.




-------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Σε πανεθνικό διάλογο για την Συντακτική Συνέλευση με στόχο το βάθεμα της επανάστασης καλεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV)

Αν κερδίσει η δεξιά θα χαθούν όλες οι (κοινωνικές) αποστολές και η βοήθεια στο λαό.

Καράκας, 15 Μάη 2017, Tribuna Popular (TP) – Το Πολιτικό Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV) κάλεσε σήμερα τον επαναστατικό λαό να αναπτύξει έναν πανεθνικό διάλογο για να κερδίσει ο λαός την Συντακτική Συνέλευση και να υπερασπίσει και να εμβαθύνει όλες τις κατακτήσεις που κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια,σύμφωνα με τις δηλώσεις της Βλαντιμίρα Μορένο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV).




---------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ- ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ;
Για πολλοστή φορά και με ευθύνη των ηγεσιών τους, λάκισαν μπροστά από τη Βουλή, πρώτα το ΠΑΜΕ και ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι. Πάραυτα, όποιος θα παρέμενε από τους τελευταίους έξω από τη Βουλή και από τις συζητήσεις που έγιναν εκεί,θα πείθονταν σχετικά με την κορύφωση της αγανάκτησης των καθημερινών ανθρώπων, τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τις ανώδυνες γι' αυτήν διαδηλώσεις ("επί τροχάδην").
Πάραυτα παρέμεναν αρκετοί έξω από τη Βουλή,(συνέβαλε σε αυτό και η κίνηση της ΛΑΕ-Λαφαζάνη να φτάσει μπροστά στα σκαλοπάτια που ανεβάζουν στη Βουλή ) όταν ξαφνικά και για να διαλύσουν τον κόσμο, μια χούφτα ασφαλίτες με μάσκες και σε συνεννόηση με τα ΜΑΤ και την ασφάλεια, άρχισαν να ανταλλάσσουν... φωτοβολίδες με... δακρυγόνα έξω από το ξενοδοχείο "Μεγ. Βρετανία". Ανέλαβαν υπηρεσία, δηλαδή, στο καθιερωμένο σχέδιο διάλυσης διαδηλωτών. Και να για ποιους μας χρειάζονται οι ομάδες περιφρούρησης! Για να περιποιούνται καταλλήλως (και σε ανάλογες περιπτώσεις με τη σημερινή) τα Προβοκατορ-ΜΑΤ. Και όχι να τα αντιμετωπίζουμε ως... ταξικούς συμμάχους!
Όσο για τον κ. Λαφαζάνη, την κίνηση αυτήν προς την Βουλή δεν την έκανε στα σοβαρά και με σκοπό να δοθεί μια ελάχιστη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση- και να την αποτρέψει να ψηφίσει τα καταστροφικά μέτρα. Αλλά μάλλον έκανε την κίνηση για τις καθιερωμένες φωτο. που μας έχει συνηθίσει. Αλλιώς, αν οι της ΛΑΕ είχαν σκοπό να παραμείνουν έξω από τη Βουλή ή και να ανέβουν τα σκαλοπάτια προς αυτήν, θα έσπρωχναν λιγάκι ή αν δεν είχαν τις δυνάμεις (που το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ τις παραέχουν και δεν τις αξιοποιούν) θα φρόντιζαν τουλάχιστον να έρθουν σε κάποια συνεννόηση και με άλλες οργανώσεις για κάτι τέτοιο.
Και τώρα, για τον κ. Κουτσούμπα... και ας με αφαιρέσουν από "φίλο τους" (στα μουλωχτά όπως συνηθίζουν) οι εναπομείναντες πιστοί του, που ζουν με την ελπίδα πως το εκατόν χρονών ΚΚΕ... δεν είχε ακόμη την... ευκαιρία και πως θα πρέπει να του δώσουν ...άλλα εκατό χρόνια αβάντζο και δυο-τρεις Βάρκιζες ακόμη.
Τι μας είπε σήμερα, λοιπόν, ο κ. Κουτσούμπας και τι μας λέει καθημερινά, αν όχι ότι "ο αγώνας είναι διαρκείας και πως τίποτε ουσιαστικό δεν θα επιλυθεί σήμερα η αύριο". Καλά φαίνεται να ακούγονται αυτά...Όταν όμως τα αναφέρεις δημοσίως ΣΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ είναι σαν να προδιαθέτεις τον κόσμο να τα αποδεχτεί και την κυβέρνηση να τα ψηφίσει! Σε κρίσιμες μέρες όπως η σημερινή, έπρεπε ο κ. Κουτσούμπας, να πει καθαρά και ξάστερα, τόσο προς τον Ελληνικό Λαό, όσο κυρίως προς την Κυβέρνηση: "Η σημερινή Απεργία και η αυριανή διαδήλωση, που πρωτοστατεί το κόμμα μας και το ΠΑΜΕ, ένα σκοπό έχουν: να μην ψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα και να μην ξεπουλιέται και η χώρα! Ο Λαός μας δεν μπορεί πλέον να υπομένει. Και σε περίπτωση που τα ψηφίσετε θα θέσουμε ζήτημα Παραίτησης της Κυβέρνησης, καλώντας και τον εργαζόμενο λαό σε καθημερινές διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή!"
Αντίθετα (και όχι μόνο ο κ. Κουτσούμπας) προδιαθέτουν την κυβέρνηση να τα ψηφίσει, όταν ξέρει ότι θα παρελάσουν και θα εξαφανιστούν όλοι τους...




--------------------------------------------------------------------------------------------




Για όσους έχουν διαβάσει έστω και λίγο ιστορία, ο Μαϊλης εδώ έχει απόλυτο δίκιο!!! Οι πόντιοι είχαν συνεργαστεί με τους γερμανούς ναζι!!! Είχαν φτιαξει και ένοπλα τάγματα, εξοπλισμένα από τους γερμανούς!!! Με γερμανικές στολές!! Σαν τους δικούς μας τους γερμανοτσολιάδες εδώ!! Και ο Κλασιδιάρης είναι ναζιστής και κακώς συζήταγε μαζί του ο Μαϊλης στην εκπομπη του εισαγγελατου.
Σχολιο.- δλδ με την ιδια λογικη βρωμοκασιδα οι δοσιλογοι της ελληνικης κατοχης δε θα πρεπε να τιμωρηθουν επειδη ηταν ελληνες στην καταγωγη...ΦΟΒΕΡΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΒΡΩΜΟΝΑΖΙΔΕΣ
Σχολιο.- σε λιγο θα μας πειτε ρε κολοκυθες οτι ο Σταλιν φταιει για τη γενοκτονια των Ποντιων και θα βγαλετε τους Τουρκους λαδι..Τοσο υπανθρωποι και αγραμματοι εισαστε..Υιοθετειτε καθε ατακα απ τη δυτικη προπαγανδα και την κανετε σημαια...Σημερα Ελληνες ναζι υπαρχουν και πολεμουν στο πλευρο των ναζιστικων δυναμεων της ουκρανιας κι εναντιον των Ρωσων...Δλδ αμα ο Πουτιν τους εξολοθρευσει θα στενοχωρηθω;;;;;;;;;;Αφου αξιζουν τα χειροτερα αυτα τα μουνια της φυσης
Σχολιο.- ΟΚ..Δλδ εννοεις οτι ο Σταλιν εκανε εγκληματα κατα Ελληνων απο διακριση;;;Γιατι ολοι ξερουμε οτι ο Σταλιν εκανε εγκληματα αλλα επισης ξερουμε οτι ειχε καποιο σκοπο,,Οταν ξεπαστρεψε ολους του πρωην συντροφους του απ την οκτωβριανη επανασταση με τις δικες τις Μοσχας ολοι ξεραμε οτι το εκανε ωστε να γινει ο απολυτος και εμπνεων φοβο ηγετης της ΕΣΣΔ..Τους ποντιους που λες γιατι να θελει να τους εξολοθρευσει μαζικα και ειδικα αυτους;;;;;;;;Εβραιομασονος κι αυτος;;;;Η ρατσιστης;;
Σχολιο.-  Και μονο ο ελληνικος πληθυσμος πηγε στα γκουλαγκ του Σταλιν..Αυτο λεω εγω..Ο Σταλιν εκανε ειδικη διακριση στους Ελληνες;;Ξερεις ποσους εστειλε εκει για διακοπες;;Εδω εξολοθρευσε τους συντροφους του και θα κολλουσε στο ποπολο;;Εσεις θελετε στο ονομα των εγκληματων του Σταλιν να σπιλωσετε ολη την ιστορια και το κομμουνιστικο κινημα ισως,δεν ξερω,για να εξισωσετε,και μ αυτο τον τροπο να ξεπλυνετε,τα εγκληματα των ναζι και των γερμανωδουλων εναντιον των Ελληνων και της Ελλαδας...Ο Σταλιν δεν εκανε διακρισεις,οποιον θεωρουσε οτι ηταν επικινδυνος για το καθεστως του τον εστελενε διακοπες ...
Σχολιο.-  ο κομμουνισμος μπασταρδε ναζι προυπηρχε εναμισι αιωνα πριν το Σταλιν..Δεν ηταν ο Σταλιν...Αντιθετα ο ναζισμος ηταν ο Χιτλερ κι απ αυτον προερχεται η ιδεολογια σας ανθελληνες
Σχολιο.- Ο Καζακης εχει πει τους βουλγαρους Μακεδονες;;;Τοσο πουστης ψευτης εισαι σκατοπροδοτη ναζισταρα;;;;Αναδρος ψευτης εισαι...οπως ολοι οι ομοιοι σου που κατασευαζουν συκοφαντιες μην εχοντας να αντιπαραταξουν ουτε ενα σοβαρο επιχειρημα σε μας... Κι εγω δεν πιστευω κανενα σχολιο του Μαιλη,τυχαινει να εχω δικη μου γνωμη,σ αντιθεση με σενα..Το να το παιζει ο Κασιδιαρης υπερασπιστης του ελληνισμου με τη σβαστιγκαρα στο μπρατσο δεν το δεχομαι...Ο Χιτλερ βλακα ειχε στοχοποιησει εθνικοτητες χωρις να προσπαθει να βρει προσχημα για να τις κυνηγησει...Ο Σταλιν κυνηγουσε τους αντιφρονουντες ειτε αυτους που θεωρουσε τετοιους...Και τα σιβηρικα κατεργα δεν τα δημιουργησε ο Σταλιν..Υπηρχαν απ την εποχη των Τσαρων και ηταν παραδοσιακος τροπος τιμωριας των καταδικων
Σχολιο.-  σιγα ανθελληνα κωλοναζισταρα μη νευριαζεις τοσο γιατι φοβαμαι...Τις βρισιες οι αντρες τις λενε απο κοντα..Ελα μωρη κοτα στην κρητη να μου τα πεις να σου κανω το λαιμουδακι σου ολοχαρακχτο
Σχολιο.- Εσυ ρε ρουφιανε σαλονικιε το παιζεις ευαισθητος με τους ποντιους;;Που τοσο χρονια ψηφιζετε μονοκουκι τους προδοτες..Ετοιμαζονται να σας παρουνε τη θρακη και τη μακεδονια κι εσεις κανετε παζαρια για το ποσο θα πουλησετε τα χωραφια...Ο αγωγος ΤΑΠ ερχεται και οχι μονο θα παρετε τ αρχιδια σας αλλα και ολη η μακεδονια θα γινει γκριζα ζωνη...Συνεχιστε εκει να ψηφιζετε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να καλοπερασετε..Οσο για τα παραμυθια δηθεν για εκκαθαρισης ποντιων απ τον Σταλιν ειναι επινοηση και δεν παιρνω τιποτα πισω... Ο Σταλιν ηταν μακελαρης λετε,αλλα Χιτλερ δεν ητανε
Σχολιο.-  η διαφορα ειναι οτι ο κομμουνιστης το περηφανευεται να λεει οτι ειναι κομμουνιστης..Ειναι τιμη γι αυτον σ αντιθεση με τους αλλους φασιστες και ναζιστες που κρυβονται πισω απο ανυπαρκτες και θολες εννοιες οπως ο εθνικισμος
Σχολιο.-  ποιο βιντεο εστειλες ρε μαπα;;Δεν βλεπω τιποτα...Το ΕΑΜ μαλακα εκανε διαδηλωση οταν μπηκαν στη θεσσαλονικη οι Γερμανοι και ειχε εκατονταδες νεκρους.Την ξερεις αραγε την Παναγιωτα Σταθοπουλου;;.Που θα μιλησεις για το ΕΑΜ ,καραγκιοζη..Στη θεσσαλονικη μαλιστα εντυσε τα μνημεια με μαυρο σεντονι ως ενδειξη πενθους..Την ιδια στιγμη οι δικοι σου εκαναν παρελαση με τους βουλγαρους και με τους γερμανους στην Αθηνα..Και βεβαια ο εθνικισμος δεν ειναι μια συγκεκριμενη εννοια..Ειναι εννοια χωρις περιεχομενο..Περιεχομενο απεκτησε απ τη φασιστικη ιταλια και υστερα...
Σχολιο.- και ποιος σου ειπε ρε μπινε οτι δεν ειμαι μαρξιστης;;Κι απο που κι ως που καποιος ειναι γενιτσαρος αμα ειναι μαρξιστης;;Γενιτσαρος ειναι αν ειναι καποιος ναζι δλδ εχθρος της Ελλαδας
Σχολιο.-   γαμημενος γενιτσαρος εισαι βρωμοναζι...Αμα δεν μπορεις να ξεχωρισεις τις ελληνικες σημαιες και τις λες δηθεν,δε σου φταιω εγω..Φταιει οτι εισαι φτιαγμενος απο γερμανικο ψωλοχυμα και εισαι πουτανας γιος γερμανος
τα αφεντικα σας εχουν επιχειρησεις στα σκοπια μπινεδες...Εμεις ολους αυτους θα τους τελειωσουμε
εσεις πουσταραδες μην ξαναφερετε στο στομα σας τα ονοματα ηρωων που εκτος των αλλων δεν ξερετε τιποτα γι αυτους,Ο Πανακοταρος δεν τον ειχε πει Κωνσταντινο Κολοκοτρωνη;;Αν του λεγες για το Γκεμπελς ομως θα ηξερε και τα τριξαδερφα απ εξω κι ανακατωτα
ο κομμουνισμος τουλαχιστον εβγαλε και ορισμενους πατριωτες και ανθρωπους του πνευματος..Η ιδεολογια σου μπινε,βγαζει μονο καθαρματα και πουστηδες
σχολιο.-  Βλεπεις το ΕΠΑΜ στα συστημικα ΜΜΕ ;;;;;
Τι δουλεια εχει ο Κουτσουμπας με το ΕΠΑΜ ρε καραγκιοζη;;Εμεις τον βριζουμε πιο πολυ απο σας,και για τα σοβαρα ζητηματα οχι για τις μαλακιες οπως εσεις
Σχολιο.- Τι λες μωρη μπαμπογρια;;Τι ειναι αυτα που λες ρε κακομοιρη;;Ο Κολοκοτρωνης τι ηταν ταλιμπαν για να πολεμα για τα θεια;;Για την κοσμικη υπερασπιση της Χριστιανοσυνης πολεμησε και για το εθνος του...Κι οταν ειπε και για του Χριστου την πιστη σημαινε λοιπον οτι υπερασπιζοταν ολους τους υποδουλους Χριστιανους εναντι των Τουρκων οχι μονο τους ομοεθνεις του...Αρα κατα καποιο τροπο ο μεγας γερος υπηρξε και κομμουνιστης[μεταξυ σοβαρου και αστειου αυτο]...Οι κομμουνιστες δεν εξορισαν κανεναν απ οσους ισχυριζεσαι...Επιπλεον εγω ειμαι κομμουνιστης για την ιστορια του στην Ελλαδα και στην εποποιια της εθνικης αντιστασης,δεν με ενδιαφερει τοσο τα καθεστωτα ανα τον κοσμο που λιγο εμοιαζαν με κομμουνισμο..Γι αυτο αντε και γαμησου που θα μου πουλησεις γνωσεις και μαγκια περι του Κολοκοτρωνη...Παρε πρωτα το τριτομο του Τερτσετη με τα απομνημονευματα του Γερου και μετα κανε τα καμποσο..Ουτε τι χρωμα εχει δεν ξερεις
Σχολιο.-  η Καννελη ειναι κομμουνιστρια;;;;Απ τη Χουντα αναδεδειγμενη και ερωμενη του Καραμαν Αλη στη μεταπολιτευση μεταπηδησε στο ΚΚΕ μετα τη μαζικη εισδοχη πρακτορων που εχουν αλωσει το αλλοτε κομμουνιστικο κομμα..Κι απο κει μετα επανδρωσαν τα καθεστωτικα κομματα..Παρε ονοματα με τη σειρα να δεις..Τελειωμο δεν εχουν...Ολοι περασαν απ την κολυμπηθρα του Σιλωαμ η αλλιως του ΚΚΕ
Σχολιο.- Δε σ αρεσε αυτο ετσι σκατοφασιστα;;Θες πασει θυσια τα ιερα συμβολα δικα σου για να εξαγνισετε τη βρωμια και την κτηνωδια που υποστηριζετε κωλοναζιστη...Δε θα σας γινει η χαρη...Προδοτες και χαφιεδες θα μεινετε μια ζωη ....Και αλιμονο σας οταν ελευθερωθει η Ελλαδα....Τοτε να δω που θα κρυφτειτε ολοι οι φασιστες...Ουτε οι ΚΥΠ ουτε η CIA δεν προκειται να σας προστατευσει
Σχολιο.- Ρε κακομοιρη...80 εκ ηταν τα θυματα του 6 χρονου β παγκοσμιου πολεμου,οπου ολη η γη μπηκε σε πολεμο μεχρις εσχατων και εσυ θες να μας πεισεις οτι τα θυματα του κομμουνισμου στη ρωσια ειναι 100 εκ σε περιοδο ειρηνης..Για να υπαρχουν πολλα θυματα θα πρεπε να υπηρχαν και καποιες εστιες εξεγερσης που θα εκανε ενα καθεστως να το καταστειλει βιαιως...Να δολοφονησουν 100 εκατομ ανθρωπους ξερεις τι σημαινει;;Εχεις υποψη σου το νουμερο;;Σημαινει οτι αυτη η χωρα θα εχανε ενα τεραστιο εργατικο δυναμικο,και ενα σημαντικοτατο μερος μαχιμο για την υπερασπιση της χωρας η του καθεστωτος εστω...Πολυ περισσοτερο στην Κινα οπου η αναγκη χεριων ηταν βασικη προυποθεση για την διασφαλιση του καθεστωτος καθοτι υστερουσε σε βιομηχανικο εξοπλισμο
Σχολιο.-  Δεν προσπαθω να δικαιολογησω τιποτα....Τα εγκληματα του Σταλιν τα ξερω οπως και πολλων αλλων σταλινισκων...Τα πραγματικα ομως οχι τις επινοησεις της CIA και της ιντελιτζεντ σερβις





----------------------------------------------------------------------------------------




Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ή αυτοί ή εμείς"

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.
Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.
Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές.
Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς…
Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου…
Ή αυτοί, ή εμείς…




------------------------------------------------------------------------------------




Παλαιστινιοι απεργοι πεινας. 31η μέρα Αντίστασης κι Αλληλεγγύης! 31 Days of Hunger Strike...




------------------------------------------------------------------------------------



Θωμας Μπακαλακος – Λαος προστατης
...Κι αν ο τόπος μας μαράζωσε εσύ μην κλαις
μα να δούμε τι θα γίνει, μόνο αυτό να λες
αει, να τον αναστήσουμε,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος,
αει, πρώτος είναι ο λαός, αει, πρώτος είναι ο λαός,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος,
ο λαός...