Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πεμπτη 18 Μαιου 2017



ε Αθηναιοι,από τις 9 το βράδυ σταματάνε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι βρεθούν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα υποχρεωθούν να φύγουν λίγο αφότου αρχίσει.οποτε κανονιστε αμαξια κτλ (η καντε καταληψη στην πλατεια,η ακομη καλυτερα σε ολες τις πλατειες και ακομη καλυτεροτερο καντε καταληψη σε ολα τα κρατικα κτιρια και γενικη απεργια διαρκειας

σχολιο.-  Μενουμε εκει!! Δεν φευγουμε!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------




Διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση των «δημοσίων εσόδων».
Αφού λοιπόν από τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές δεν θα πάρουν δεκάρα…
Ποιος θα πληρώσει πάλι?
Ποιοοοος??
Άργησες αλλά το έπιασες μεγάλε..!!

Περιοδικό ΤΙΜΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών!
Δεν προλαβαίνει να δίνει υποσχέσεις και ταξίματα ο ΣΥΡΙΖΑ στους μεγαλοκαπιταλιστές.
Έτσι, μετά τα απροκάλυπτα διαπιστευτήρια που έδωσε ο Τσίπρας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (μόλις την πρηγούμενη εβδομάδα), που έφτασε μέχρι και να τους τάζει φτηνό ρεύμα, ήρθε το νέο χτύπημα!
Αναμενόμενα βέβαια όσα θα διαβάσετε, καθώς ως γνωστό ο Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει τους εφοπλιστές «ευεργέτες».
Σύμφωνα με το ΤΙΜΕ λοιπόν, ο Γιώργος Σταθάκης ομολογεί απροκάλυπτα πως οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που έχει θεσπίσει για χάρη τους το αστικό κράτος.
Μεταφράζω:
«Ο Γιώργος Σταθάκης, ένας βουλευτής και υπουργος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρών στην συνάντηση (εννοεί την συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ- Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών)
εξηγεί στο TIME πως το κόμμα του δεν σχεδιάζει να ανακαλέσει τις απαλλαγές στα μη διανεμόμενη κέρδη ή στα κεφαλαιακά κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν έδρα την Ελλάδα.
Η μόνη σημαντική αλλαγή που προτείνει, λέει, είναι ότι τα ναυτιλιακά μερίσματα δεν θα εξαιρούνται πλέον από την προσωπική φορολογία εισοδήματος.»
Αντί άλλου σχολίου λέω μόνο το εξής:
Διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση των «δημοσίων εσόδων».
Αφού λοιπόν από τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές δεν θα πάρουν δεκάρα…
Ποιος θα πληρώσει πάλι?
Ποιοοοος??
Άργησες αλλά το έπιασες μεγάλε..!!




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/5στο Σύνταγμα, 6:00 μ.μ. (Ερμού και πλατεία Συντάγματος)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα
Στις 18/5 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει το 4ο μνημόνιο φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού. Μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και την Ένωση Κεντρώων συνεχίζουν τον άθλιο πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία.
Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να τους σταματήσουν. Τίποτε δεν τελειώνει εδώ. Η απεργία στις 17/5 να είναι η αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της ΕΕ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/5στο Σύνταγμα, 6:00 μ.μ. (Ερμού και πλατεία Συντάγματος), στη συγκέντρωση των σωματείων και των εργατικών και λαϊκών συλλογικοτήτων.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ




------------------------------------------------------------------------------------




Η ΛΑ.Ε. στηρίζει την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη !
Η ΛΑ.Ε. στηρίζει την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και των ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης
Η ΛΑ.Ε. καλεί όλες και όλους στη μεγάλη συγκέντρωση ανυπακοής και αντίστασης, την Πέμπτη 18 Μαΐου, στο Σύνταγμα, μπροστά στην εξέδρα, στις 7 το απόγευμα και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) στηρίζει το κείμενο – έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη και των άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, με το οποίο καλούν όλους και όλες να δώσουν το «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο, την Πέμπτη (18/5) στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ., καθώς και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στις πλατείες όλων των πόλεων της χώρας.
Η Λαϊκή Ενότητα απευθύνει με τη σειρά της κάλεσμα από την σκοπιά της δικής της εναλλακτικής πρότασης, σε όλους τους πολίτες, στους νέους και στις νέες, για να δώσουν ενωμένοι το αγωνιστικό «παρών» την Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της Ελλάδας, ενάντια στο 4ο μνημόνιο.
Στόχος μας και επιδίωξη μας είναι να γεμίσουν πάλι οι πλατείες σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πραγματικά δημοκρατική με το λαό και τους νέους, αφεντικά στον τόπο τους.
Μοναδική διέξοδο από την κρίση αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης με διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ευρωζώνη, ρήξη με την Ε.Ε., μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, τερματισμό της λιτότητας και κατοχύρωση δημοκρατικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
‘Ολες και όλοι μαζί να πούμε «ΟΧΙ» στο 4ο Μνημόνιο, το οποίο ετοιμάζονται να ψηφίσουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με συνένοχη τη μνημονιακή αντιπολίτευση.
Όλοι και όλες στο Σύνταγμα – 7 μ.μ. την Πέμπτη 18 Μαΐου
Όλοι και όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας




----------------------------------------------------------------------------------------



Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. ΄Ενα στημένο παιχνίδι, το γνωστό παιχνίδι, για να φοβηθείς και να μη κατέβεις. Και φυσικά, τα καλοπληρωμένα και πουλημένα ΜΜΕ φροντίζουν να βλέπεις μόνο εικόνες που θα σε τρομάξουν και τίποτα απο την αγωνιστική διάθεση των διαδηλωτών, που μπορεί να σε παρακινήσει ν' αγωνιστείς. Οφείλεις να οργιστείς τόσο για το στημένο παιχνίδι σε βάρος σου, όσο χρειάζεται για ν' αφήσεις στην άκρη τις αναστολές και τους φόβους σου. Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, είναι η μόνη σου επιλογή !!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. !!!
Εμείς #ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !!!!




---------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ... (Γράφει ο Γιώργος Λούκας)
Δύο αποκαλυπτικές φωτο. για να καταλάβουμε αν πρόκειται για ασφαλίτες η, μήπως, για..."αντιεξουσιαστές".
Όχι τυχαία, το "περιστατικό" συμβαίνει τη στιγμή που δύο χιλιάδες περίπου διαδηλωτές δεν φεύγουν αλλά παραμένουν μπροστά από τη Βουλή. Αρκετοί δε, έχουν προσεγγίσει τα σκαλιά που ανεβάζουν στη Βουλή και πολλοί ακόμη προσέρχονται... Τα ΜΑΤ, ως συνήθως, (και ως σύνηθες τακτική του Υπουργείου "προστασίας του πολίτη") χρειάζονται ένα πρόσχημα για να επέμβουν και το έχουν προ οργανώσει με τους προϊσταμένους τους... Και αυτήν ακριβώς τη στιγμή κάνουν την εμφάνισή τους και το "Μπαμ" τα γνωστά πλέον Προβοκατόρ! Προσέξτε τις πλάτες τους που είναι στραμμένες προς τη Βουλή για να πέσουν προς τα εκεί τα χημικά και να διαλυθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος, όπως και έγινε. Και όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση, όπως θα έκαναν αληθινοί αντιεξουσιαστές, αν φυσικά σκόπευαν να παρασείρουν τα ΜΑΤ μακρυά από τη Βουλή, προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση και άλλων επάνω στην πλ. "Αγνώστου Στρατιώτη", κάτι που ίσως εγκυμονούσε και ντου προς τη Βουλή και επομένως θα πήγαινε περίπατο η... συνεδρίαση της και έτσι τα νέα, αιματηρά για τον λαό, μέτρα!
Και ας σχολιάσουμε τώρα την... διαβεβαίωση του "αντιεξουσιαστή" δημοσιογράφου του κυβερνητικού ραδιοσταθμού "Κόκκινο" κ. Ν. Ανδρουλιδάκη,που είπε στον σταθμό αυτόν, πως ούτε τα χτεσινά ήταν προβοκάτσια. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη σε αυτό, γιατί, είναι πολύ φυσικό να φοβούνται κάποιοι ασφαλίτες μην αποκαλυφτούν τα σχέδιά τους και τους πάρει για τα καλά ο κόσμος χαμπάρι και κυριολεκτικά με τις πέτρες, τόσο τους ίδιους όσο και τα συνεργαζόμενα με αυτούς ΜΑΤ.
Και τέλος: Γιατί η "αντεξουσιαστική ΡΑΣΙΟΝΑΝΤΕ" του κ. Ανδρουλιδάκη (πέρα το ότι τον ανέχεται σε κυβερνητικό σταθμό) γιατί ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΕ μόλις είδε τον κόσμο να παραμένει έξω από τη Βουλή και να πλησιάζει τα σκαλοπάτια που οδηγούν σε αυτήν;;; Μάλλον γιατί κάποιοι φορούν απλώς τη "μάσκα του αντιεξουσιαστή", προβοκάρωντας όχι μόνο την όποια δυναμική νεολαία, μα κυρίως προκαλώντας την νοημοσύνη ενός ολόκληρου Λαού, που είναι υποχρεωμένος να αγωνιστεί και, στο τέλος, να τους πάρει όλους φαλάγγι ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!




--------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΕΙΓΟΝ!
Από τις 9 το βράδυ σταματάνε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι βρεθούν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα υποχρεωθούν να φύγουν λίγο αφότου αρχίσει.
Εγώ, π.χ., θα είμαι στις 7 στο Σύνταγμα, αλλά το αργότερο στις 8 θα πρέπει να φύγω γιατί αλλάζω δύο συγκοινωνίες.
Αν θέλουμε να συμμετάσχει όλος εκείνος ο κόσμος που ενδιαφέρεται, πρέπει ήδη από τώρα να γίνουν συνεννοήσεις για ομαδικές μεταφορές με Ι.Χ.
Ας γίνουν τηλεφωνήματα, ας υπάρξουν και στο ΦΒ σχετικές ανακοινώσεις διαθεσιμότητας αυτοκινήτων. Νομίζω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αν δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτό, κλάψε με, μάνα, κλάψε με, τη νύχτα με φεγγάρι...

Σχολιο.-  δηλ το προβλημα ειναι πως θα επιστρεψει ,και οχι αν πρεπει να μεινει για να αγωνιστει μεχρι τελους?ε τοτε ας μη ταλεπωρηθει τζαμπα ,αν ειναι να παει μονο για παρουσιες,γιατι με το να παραβρεθει σε μια συγκεντρωση δεν νομιζω να παιξει καποιο ρολο ....εκτος βεβαια αν ο ρολος ειναι το χομπυ του αριστερου η η εκτονωση της οργης





---------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Ο αγωνιστής της Αριστεράς και της Δημοκρατίας Νικηφόρος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Κόρωνο Νάξου το 1928 και σπούδασε νομικά, εργαζόμενος ως οικοδόμος.
Συμμετείχε στην παράνομη ΕΠΟΝ και στην ΕΔΝΕ (την πρώτη οργάνωση νεολαίας της ΕΔΑ) και το 1961 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Αριστεράς. Συνέβαλε στην ίδρυση της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων και έγινε ευρύτερα γνωστός ως υπερασπιστής των διωκόμενων δημοκρατικών αξιωματικών στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ.
Μετά την επιβολή της δικτατορίας, στην προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό, δολοφονήθηκε από όργανα της Χούντας, στις 18 Μαΐου 1967, και το πτώμα του βρέθηκε λίγες μέρες μετά σε παραλία της Ρόδου.




------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία
Πέμπτη 18 Μάη.
Έχουμε ακόμα κάποια μικρή επιφύλαξη, αλλά το λέμε από τώρα: φαίνεται ότι ο αμερικανικός στρατός έχει ξεκινήσει «σιγά σιγά» εισβολή στο νοτιοανατολικά της Συρίας. Στα σύνορα με το ιράκ (ένα σημείο) και στα σύνορα με την ιορδανία (δεύτερο σημείο). Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για περιοχή δίπλα στον Ευφράτη. Τυπικά οι (ως τώρα) συνοριακές επιχειρήσεις μοιάζουν να στρέφονται κατά του isis.
Ο πραγματικός στόχος όμως φαίνεται ότι είναι ο θύλακας της Deir ez-Zor, που ελέγχεται απ’ τον στρατό του Άσαντ πολιορκούμενος απ’ τον isis (είναι η περιοχή που “κατά λάθος” η αμερικανική αεροπορία είχε σκοτώσει πάνω από 60 στρατιώτες του Άσαντ, επιτρέποντας στον isis να καταλάβει τις θέσεις τους…): γίνεται ήδη μια προσπάθεια του συριακού στρατού και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανόμενης της Μόσχας, απ’ τα ανατολικά της Palmyra να προωθηθεί ως την Deir ez-Zor, μια απόσταση αραιοκατοικημένη, πάνω από 150 χιλιόμετρα.
Η Ουάσιγκτον δείχνει ότι θα ήθελε να προλάβει αυτήν την προώθηση… Γιατί αν ο στρατός του Άσαντ καταφέρει να φτάσει ως εκεί, τότε θα είναι εύκολο να δημιουργηθεί μελλοντικά, κάποια στιγμή, μια οδική επαφή με σιιτικά εδάφη του ιράκ και μέσω αυτών με το ιράν. Αυτό, δηλαδή, που δεν θέλει με τίποτα ούτε η Ουάσιγκτον, ούτε το Τελ Αβίβ, ούτε το Ριάντ…
Αν όντως ο αμερικανικός στρατός έχει εισβάλει και απ’ το νότο ή αν «καλύπτει» και ενισχύει σ’ αυτή τη συνοριακή ζώνη της συρίας με την ιορδανία και το ιράκ αντικαθεστωτικούς αντάρτες (όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι), αυτό σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί τους παίρνουν πλέον ανοιχτά τον ρόλο του isis, στο συριακό πεδίο μάχης…
Κι αυτό δεν είναι «καλό»…
Άγκυρα Ουάσιγκτον, ένα θέατρο δρόμος
Κατά την τουρκική καθεστωτική (και φιλοκυβερνητική) Daily Sabah, η συνάντηση του Ερντογάν με το ψόφιο κουνάβι ήταν φιλική (χωρίς εισαγωγικά). Αυτό που συνέβη στον Λευκό Οίκο την Τρίτη (γράφει) ήταν ότι δύο στενοί σύμμαχοι μίλησαν τίμια για τις διαφορές τους, αναγνωρίζοντας ο ένας την ειλικρίνεια του άλλου, καθώς είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν την συνεργασία τους στα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Το τουρκικό «θεώρημα» είναι ότι ο (καϋμένος, αυτό είναι δικό μας!) ο ψοφιοκούναβος δεν έχει βάλει ακόμα τους δικούς του ανθρώπους στο Πεντάγωνο, το οποίο συνεχίζει τους σχεδιασμούς της (προηγούμενης) διοίκησης Ομπάμα σε ότι αφορά το συριακό πεδίο μάχης και την συμμαχία με τις ypg. Όταν, όμως, αντικαταστήσει τους Ομπαμικούς και διαμορφώσει την δική του πολιτική για τη μέση Ανατολή, τότε τα πράγματα θα φτιάξουν – λέει το «θεώρημα»…
Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να το πιστεύει το τουρκικό καθεστώς; Λέμε (και δεν το θεωρουμε αυθαίρετο!) απερίφραστα όχι. Ας ψάξει κανείς οτιδήποτε άλλο. Όπως, για παράδειγμα, ότι το χρησιμοποιεί σαν προπέτασμα καπνού• και σαν τέτοιο έχει περιορισμένη διάρκεια.
Το γιατί πρόκειται για παραμύθι είναι προφανές. Πρώτον, επειδή η λογική της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν η αποφυγή της άμεσης, φανερής και κυρίως χερσαίας στρατιωτικής εμπλοκής στο συριακό πεδίο μάχης• το αντίθετο απ’ ότι συμβαίνει τώρα. Δεύτερον, επειδή η τακτική της κυβέρνησης Ομπάμα δεν άρεσε στο Τελ Αβίβ, σε αντίθεση απ’ αυτό που συμβαίνει τώρα. Τρίτον, επειδή η διοίκηση του ψόφιου κουναβιού είναι η πιο στρατιωτικοποιημένη (πρώην υψηλόβαθμοι καραβανάδες σε υπουργικά πόστα) εδώ και δεκαετίες. Και τέταρτο επειδή «ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι»: πίσω απ’ την βιτρίνα του ψόφιου κουναβιού κυβερνάει (και) το αμερικανικό Πεντάγωνο• ενώ στην διοίκηση Ομπάμα η επιρροή του ήταν μοιρασμένη με εκείνη των μυστικών υπηρεσιών, που συχνά «φτιάχνουν» την δική τους γραμμή. Ειδικά για τη συρία.
Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του ψόφιου κουναβιού συνεχίζει (και κλιμακώνει) την αμερικανική ιμπεριαλιστική δράση της προηγούμενης μόνο εκεί που συμφωνεί. Αλλά δεν είναι «κατεχόμενη»!!!
Είναι δυνατόν αυτά να μην τα ξέρει το τουρκικό καθεστώς; Το θεωρούμε αδύνατο. Τι επιδιώκει λοιπόν με το να μην τα «σπάει» ανοικτά με την Ουάσιγκτον παρά τις απειλές και τις διακηρύξεις; Ίσως το ίδιο απ’ την ανάποδη με την περίπτωση του «ανοικτού σπασίματος» με την Μόσχα, με την κατάρριψη του Su-35. Τότε είχαμε υποστηρίξει (και είμασταν οι μοναδικοί, κόντρα στο ρεύμα) ότι ο καυγάς ήταν fake. Το ίδιο εκτιμάμε ότι συμβαίνει και τώρα: η «φιλία» της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον είναι fake. Τόσο fake όσο χρειάζεται στην Άγκυρα να δοκιμάσει τις (όποιες) τακτικές της στην ypgκρατούμενη βόρεια συρία χωρίς να φωνάζει (και να χρειάζεται να δράσει) κατά του αμερικανικού στρατού.
Αν έχει συμμάχους η Άγκυρα οπουδήποτε, είτε στη Μόσχα, είτε στην Τεχεράνη είτε στο Πεκίνο, αυτό θεωρούμε ότι θα την συμβούλευαν: κράτα απόσταση λόγων και έργων για να έχεις χώρο για ελιγμούς…



----------------------------------------------------------------------------------




Αυταπάτη:
Ο δικός σου παράδεισος,
ανάμεσα στην κόλαση όλων,
γίνεται;;;



----------------------------------------------------------------------------------



Δεν μας μένει τίποτε άλλο, εκτός από το ιστορικό μας δικαίωμα σε τούτη τη χώρα. Δημήτρης Καζάκης




----------------------------------------------------------------------------------



Μέσα ψηφίζουν, έξω διαδηλώνουν

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 09:30

Η ΓΣΕΕ καλεί σε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18.30, με το ΠΑΜΕ να δίνει ραντεβού στην Ομόνοια στις 19.00 και να πραγματοποιεί στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Οι συνταξιούχοι συγκεντρώνονται στις 10.00 στην πλατεία Κοτζιά.

Υπενθυμίζεται ότι λεωφορεία και τρόλεϊ κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής από τις 09.00 έως τις 21.00 λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Παράλληλα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια έως και την Παρασκευή στο πλαίσιο της νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ.

Επίσης, απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, ενώ οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Παρασκευή.




--------------------------------------------------------------------------------------




Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας
 Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 12:46
Με σύνθημα «μία είναι η απάντηση, ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρουν, «θα εφαρμόσει την προσωπική διαφορά που θα φέρει περικοπές στις συντάξεις έως και 18%».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης, «βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα για ακόμη μία φορά, γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα, κάνουν να μοιάζουν οι συντάξεις προνοιακά βοηθήματα». Ο κ. Κουμπούρης είπε ότι «τις συντάξεις τις πληρώσαμε, δεν πληρώσαμε να παίρνουμε επιδόματα», συμπληρώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να είναι στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι τους έχουν αφαιρέσει».

Οι συνταξιούχοι καλούν σήμερα στις 18.00 σε συγκέντρωση στην Ομόνοια μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, καθώς και σε συλλαλητήρια συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα στις 13 και 15 Ιουνίου.




-----------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: 23 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή
 Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, 21:16
Είκοσι τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στην Τάιζ, μια μεγάλη πόλη της νοτιοδυτικής Υεμένης, γνωστοποίησαν οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι απέδωσαν την επίθεση αυτή στη συμμαχία των σειχιδων των αραβικών κρατών υπό τη διοίκηση της αλητικης Σαουδικής Αραβίας.

Μια στρατιωτική πηγή προσκείμενη στην προδοτικη δοσιλογη διορισμενη «κυβέρνηση» του «προέδρου» των αποικιοκρατων  Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι επιβεβαίωσε την επιδρομή και έκανε λόγο για 20 άμαχους νεκρούς, διαβεβαιώνοντας πως έγινε ένα «λάθος».

Το πρακτορείο ειδήσεων SABA, το οποίο ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούθι, μετέδωσε ότι η επιδρομή στοχοθέτησε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε άμαχους στην περιοχή Μαουζάα, περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά της Τάιζ.

Κατά την ίδια πηγή, ανάμεσα στους νεκρούς είναι έξι παιδιά, ενώ έξι από τις σορούς είναι απανθρακωμένες σε βαθμό που καθιστά αδύνατη την αναγνώρισή τους.

Η επιδρομή έγινε σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην προδοτικη δοσιλογη διορισμενη «κυβέρνηση» των δυτικων αποικιοκρατων, η οποία επιβεβαίωσε ότι στοχοθετήθηκε ένα όχημα. Οι επιβαίνοντες επέστρεφαν στη Μαουζάα αφού είχαν κάνει τις αγορές τους σε μια κοντινή κοινότητα, την Μπαρά.




---------------------------------------------------------------------------------------




Επαναδημοσίευση της ομιλίας (με ελληνικούς υπότιτλους) του ισραηλινού δημοσιογράφου Γιδεόν Λεβί στο ολοήμερο συνέδριο με θέμα «Το Ισραηλινό Λόμπι.Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στις 10 Απριλίου 2015.
Ο Γιδεόν Λεβί είναι αρθρογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz και μέλος της συντακτικής επιτροπής της. Ο Λεβί εντάχθηκε στην Haaretz το 1982 και διετέλεσε τέσσερα χρόνια ως αναπληρωτής αρχισυντάκτης της εφημερίδας. Είναι ο συγγραφέας του εβδομαδιαίας στήλης "Twilight Zone", η οποία καλύπτει την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, καθώς και ο συγγραφέας του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας.
#IsraeliLobby

Γιδεόν Λεβί: "Το Ισραήλ είναι χαμένη υπόθεση. Ξεχάστε το."

https://www.youtube.com/watch?v=kpEbjxfr_nw



----------------------------------------------------------------------------------------



Σκληρη επιθεση της Ενωσης Φιλολογων κατά του Ινστιτουτου Εκπαιδευτικης Πολιτικης. Μαζευουν την «καταργηση» της Ιστοριας της Δ Δημοτικου. Δεν κανουν πισω σε ιδεοληπτικες αλλαγες.



-------------------------------------------------------------------------------------



Ρευμα «ξυπνησε» ασθενεις από κωμα! Βελγοι ερευνητες χρησιμοποιωντας πρωτοποριακη μεθοδο, τους βοηθησαν να επικοινωνησουν με τους συγγενεις τους.




--------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Το NED χρηματοδότησε με περισσότερα από ένα εκατομμύρια 600.000 δολάρια για αποσταθεροποιητικές ενέργειες στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια του 2016

Η Βουλή διάβασε ένα άρθρο στην ενότητα Los Mazazos όπου αναφέρονται αναλυτικά τα κεφάλαια που έστειλε το NED για τη χρηματοδότηση των αποσταθεροποιητικών δραστηριοτήτων, πραξικοπήματα, ψυχολογικό πόλεμο και οικονομικό πόλεμο κατά της Βενεζουέλας.
Ο βουλευτής από το Μπλοκ της Πατρίδας, Diosdado Cabello, ανέφερε αυτή την τετάρτη ότι το National Endowment for Democracy (NED), χρηματοδότησε με 1 εκατομμύριο 611 χιλιάδες 637 αμερικάνικα δολάρια, αποσταθεροποιητικές ενέργειες στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια του 2016.
"Για το έτος 2016, τα κεφάλαια που στάλθηκαν από το NED για τη χρηματοδότηση αποσταθεροποιητικών δραστηριοτήτων, πραξικοπήματα, ψυχολογικό πόλεμο και οικονομικού πολέμο εναντίον της Βενεζουέλας, ήταν ένα εκατομμύριο 611 χιλιάδες 637 δολάρια, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στις μεταφορές χρημάτων σε τρομοκρατικές οργανώσεις από μέρος του NED", είπε ο βουλευτής στο πρόγραμμα Con el Mazo Dando.

Ο Cabello όταν διάβασε τις πληροφορίες που παρέχονται από έναν Πατριωτικό συνεργάτη, στην ενότητα Los Mazazos, είπε ότι το NED επίσης επένδυσε το ποσό των 5 εκατομμύρια 612 χιλιάδες 16 δολάρια για να αναπτύξουν δραστηριότητες στην Κούβα.
Το άρθρο του Πατριωτικού Συνεργάτη εξηγεί ότι το NED, που αποτελεί ένα βραχίονα της CIA που "δημιουργήθηκε για να καταστρέψει προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής», έχει χρηματοδοτήσει έναν καλό αριθμό των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στη Βενεζουέλα.
"Στη Βενεζουέλα είναι μεγάλη η λίστα των ΜΚΟ που έχουν λάβει μεγάλες επιταγές από το ίδρυμα αυτό, συμπεριλαμβανομένων των: Sumate, Cedice, Un Mundo Sin Mordaza, Espacio Publico, Forma, Transparencia Venezuela, Foro Penal Venezolano, Instituto de Prensa y Sociedad (Ypis), μεταξύ άλλων", εξηγείται στο άρθρο.
Οι Βενεζουελάνικες ΜΚΟ, συνεχίζει ο Cabello, έστειλε μία επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Luis Almagro, για "να παρέμβει στη Βενεζουέλα, αλλιώς δεν υπάρχει πληρωμή το 2017".




----------------------------------------------------------------------------------------



Άσχημα μαντάτα για τους σιωνιστές-ναζί, αλλά και τους...
...σιωνιστές άραβες δικτάτορες, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών, όταν Ρώσοι στρατιώτες στη Συρία θεωρούν τιμή τους να φέρουν στη στολή τους το σύμβολο της Χεζμπολάχ!



-----------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστική η συμπαράσταση κι αλληλεγγύη των Κούρδων στην Παλαιστίνη και την απεργία πείνας των κρατουμένων... έτσι δεν είναι;
Όπως το '22 με τους Έλληνες, έτσι και με τους Παλαιστίνιους κι όλους τους Άραβες επί οθωμανικής κατοχής... οι Κούρδοι έπαιρναν κεφάλια για λογαριασμό των πασάδων...
Γι' αυτό οι Παλαιστίνιοι γέροντες κι οι Άραβες λένε:
"Να θυμάσαι, ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο"...




-----------------------------------------------------------------------------------------




Καμία δημοσιογραφική πόρνη δεν εντοπίζει τους νεοφασίστες "ειρηνικούς διαδηλωτές" της Cia...
...στο "δικτατορικό" καθεστώς Τσάβες;
Στις εικόνες απολαμβάνουμε τους "ειρηνικούς διαδηλωτές" με πολεμικα οπλα στη Βενεζουέλα, που "αγωνίζονται" για "ελευθερίες" με τη χρηματοδότηση της Cia...Και γυρω τους δημοσιογραφικες πορνες με φωτογραφικες μηχανες να τους βοηθανε χωρις να τους παιρνουν εστω και μια φωτογραφια.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 5,5 εκατομμύρια δολάρια οργανώσεις στη Βενεζουέλα προκειμένου να ανατρέψουν τη κυβέρνηση
Εγγραφα των  Ηνωμένων Πολιτειών αποκαλύπτουν πώς χρηματοδότησαν με 5.5 εκατομμύρια δολλάρια το 2017 οργανώσεις στη Βενεζουέλα προκειμένου να καλλιεργήσουν ένα κλίμα αποσταθεροποίησης ώστε να ανατρέψουν τόν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο,κάτι το οποίο έχει καταγγελθεί αρκετές φορές από την Μπολιβαριανή κυβέρνηση
Το ποσό προκύπτει από έκθεση του Προϋπολογισμού  του Κογκρέσου(Congressional Budget Justification)
Σύμφωνα με τόν Aristobulo Istúriz, η χρηματοδότηση είναι προφανές πώς στηρίζει  τις βίαιες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης τον περασμένο μήνα κατά τον οποίο οι διαδηλωτές εξοπλίστηκαν μέ  αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και άλλα αντικείμενα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αστυνομία
Η δημοσιονομική έκθεση  τών ΗΠΑ το 2017, αποκαλύπτει πώς μέσω της χρηματοδότησης επιδιώκουν να ενισχύσουν  ομάδες της αντιπολίτευσης οι οποίες θά συμβάλλουν στην ανατροπή του προέδρου Μαδούρο
Μεταξύ του 2013 και του 2014  χορηγήθηκαν σε οργανώσεις στη Βενεζουέλα περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολλάρια από τις ΗΠΑ ,οργανώσεων  που συνδέονται με την αντιπολίτευση, μόνο κατά την περίοδο αυτή, οι βίαιες διαδηλώσεις πού ξέσπασαν και πάλι με τίς ευλογίες της δεξιάς, στοίχισαν τη ζωή σε 43 πολίτες ενώ 900 πολίτες τραυματίστηκαν
Το 2009,  αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποκαλύπτουν  τήν χρηματοδότηση των  ΗΠΑ  λέει  η δικηγόρος Eva Golinger , χρηματοδότηση ύψους 6,4 εκατ δολλαρίων σε οργανώσεις από την  National Endowment for Democracy (NED )

Τα WikiLeaks,  αποκαλύπτουν έκθεση του συμβούλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας, Robert Downes,με την ονομασία «Five strategic points of the team in the country for the programmatic support of the United States Agency for International Development».
Επίσης αποκαλύπτουν πώς την περίοδο 2004-2006 παρακολουθούσαν και χρηματοδοτούσαν οργανώσεις ώστε να καταφέρουν να  επιφέρουν  διάσπαση  στούς κόλπους τών υποστηρικτών του Chavez ώστε  να απομονωθεί σε διεθνές επίπεδο
Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση πλέον είναι πεπεισμένη  γιά  ανάμειξη τών ΗΠΑ στά εσωτερικά της χώρας
Η  υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Delcy Rodríguez, ανέφερε πρόσφατα ότι ο Πρόεδρος Donald Trump «υποστηρίζει τίς βίαιες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης πού είχαν ώς σκοπό την αποσταθεροποίηση στη Βενεζουέλα το 2014«





-----------------------------------------------------------------------------------------




Βίντεο ΣΟΚ! "Μετανάστες" με δεσμίδες 100ευρων αγοράζουν πλαστα έγγραφα κι άδειες παραμονής...
Ο Ιταλός ανεξάρτητος βουλευτής Σαρδηνίας Mauro Pili, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα συγκλονιστικό βίντεο όπου μόλις οι "μετανάστες" διασώθηκαν από τους "φιλάνθρωπους" των ΜΚΟ και ξεμπάρκαραν στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ αγοράζουν πλαστά έγγραφα και πλαστές άδειες παραμονής...
Επισημαίνει: "Μια διακίνηση εντυπωσιακή, συστηματική, καθημερινή..." και αναρωτιέται: "Τι παίζει γύρω από αυτή τη διακίνηση; Μπορούμε να παρακολουθούμε σιωπηλοί;"
Σχετικό:
ρή" ιταλική κυβέρνηση προσφέρει τεράστιες χρημαΣΟΚ! Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!
Τώρα η σοσιαλδημοκρατικη  ιταλική κυβέρνηση προσφέρει τεράστιες χρηματικές  επιχορηγήσεις σε δήμους της Ιταλίας που ερήμωσαν από το μεταναστευτικό ρεύμα των Ιταλών Πολιτών προς Αυστραλία, ΗΠΑ, Γερμανία κι όπου μπορούν να βρουν δουλειά, ώστε οι Δήμοι να εγγράψουν στα δημοτολόγια τους "μετανάστες-πρόσφυγες", να τους καταστήσουν Ιταλούς πολίτες, να επιλύσουν το "δημογραφικό", να φέρουν "ανάπτυξη"...




------------------------------------------------------------------------------------------




Παλαιστινοι κρατουμενοι απεργοι πεινας! 32η μέρα Αντίστασης & Νίκης! ...τα "πολιτισμένα" νεοναζιστικά κτήνη της Ε.Ε. σιωπούν ένοχα!




-------------------------------------------------------------------------------------





ΜΑΪΟΣ 18, 2017
Σοβαρά επεισόδια έξω από τη Βουλή διέλυσαν την συγκέντρωση
Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις οκτώμισι το βράδυ στο Σύνταγμα. Με μολότοφ έβαλαν φωτιά σε σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής. Η αστυνομία που βρίσκονταν παρατεταγμένη μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τους απώθησε ρίχνοντας χημικά και τότε ξεκίνησε η βροχή των μολότοφ. Είχε προηγηθεί επίθεση και ξυλοδαρμός δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού.
Η «έφοδος» προς τη Βουλή έγινε την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.




-------------------------------------------------------------------------------------




Η θέση των απεξαρτημένων είναι στην κοινωνία και όχι στη φυλακή

Για πολλοστή φορά άλλος ένας άνθρωπος που δίνει τη μάχη της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά βρίσκεται στη φυλακή. Ο λόγος για την Ε.Γ., 27 ετών, θεραπευόμενη της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ», η οποία πηγαίνοντας να δώσει «παρών» στο ΑΤ Καλλιθέας στις 4/5/2017, κρατήθηκε για ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον της και την Παρασκευή 5 Μάη οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού.
«Ως θεραπευτική ομάδα, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, καθώς η κράτησή της θέτει σε κίνδυνο τη θεραπευτική της πορεία. Η Ε.Γ. βρίσκεται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, το τρίτο και τελευταίο στάδιο της θεραπείας της, μετρώντας 291 μέρες περίπου καθαρή. Η παρουσία της στην κοινωνική επανένταξη ήταν συνεπής, συμμετέχοντας σε πολλές ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες», σημειώνει η Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» και ζητάει η Ε.Γ. να επανέλθει άμεσα στις θεραπευτικές διαδικασίες.
Την άμεση αποφυλάκιση της θεραπευόμενης του «18 ΑΝΩ» και εφαρμογή του νόμου απαιτεί και το ΚΕΘΕΑ, επισημαίνοντας: «Το ΚΕΘΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην 27χρονη Ε.Γ. θεραπευόμενη του "18 ΑΝΩ", και ενώνει τη φωνή του με τη Μονάδα Απεξάρτησης, για άμεση απελευθέρωσή της και επάνοδό της στις θεραπευτικές διαδικασίες. Μια ακόμα φορά φαίνεται ότι ο καινοτόμος νόμος 4139/2013, που προσφέρει μια εναλλακτική οδό για τον εξαρτημένο χρήστη, εφαρμόζεται προβληματικά, με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή πολλών ανθρώπων που αγωνίζονται να σταματήσουν τη χρήση ή να παραμείνουν ενταγμένοι στην κοινωνία. Για να γίνεται πράξη το δικαίωμά τους στη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, χρειάζεται να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που συνδέονται τόσο με τα κρίσιμα για τα εναλλακτικά της φυλάκισης μέτρα άρθρα του νόμου, όσο και με τη λειτουργία των προβλεπόμενων οργάνων και διαδικασιών για τον εθνικό σχεδιασμό και συντονισμό».




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Πακέτο σκληρών μέτρων σε βάρος των εργατών αποφάσισε χτες η διοίκηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας FORD Motor Co. Ανάμεσα στα άλλα, αποφασίστηκαν «μαχαίρι» 10% στους μισθούς μόνιμων εργαζομένων σε εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής και χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού, «εθελούσια» πρόωρη συνταξιοδότηση ή έξοδος εργαζομένων έως το τέλος Σεπτέμβρη.

ΣΑΝΑΑ.-- Το θάνατο άνω των 210 ανθρώπων προκαλεί τις τελευταίες βδομάδες η επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην Υεμένη, ως αποτέλεσμα της καταστροφής των βασικών υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης από τις επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της. Σύμφωνα με εκπροσώπους οργανώσεων του ΟΗΕ, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 17.200.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τα πρώτα τέσσερα από τα συνολικά 20 γαλλικά αεροσκάφη τύπου ATR 72-600, που έχει παραγγείλει έναντι 536.000.000 δολαρίων, παρέλαβε χτες η ιρανική αεροπορική εταιρεία «Iran Air».




--------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΣΟΒΟ
Ο διοικητής της ΝΑΤΟικής στρατιάς στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), Ιταλός στρατηγός Τζιοβάνι Φούντκο, ανακοίνωσε χτες πως η πολυεθνική δύναμη κατοχής του προτεκτοράτου θα ενισχυθεί τις επόμενες βδομάδες με 130 Αμερικανούς κομάντος, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά σε στρατόπεδο του Τέξας.




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει πλέον η ζωή εκατοντάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που έχουν μπει στην 31η μέρα της απεργίας πείνας, διεκδικώντας ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές. Την Τρίτη ο Παλαιστίνιος βουλευτής της «Φατάχ», Μαρουάν Μπαργούτι, ξεκίνησε και απεργία δίψας, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων, ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή ζητάει σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.