Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δευτερα 29 Μαιου 2017



28 Μαρτίου 1871: Η Παρισινή Κομμούνα πνίγεται στο αίμα

28 Μαρτίου το 1871, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Λουί Τιερ πνίγουν στο αίμα την πρώτη απόπειρα της εργατικής τάξης, να πάρει την εξουσία στα χέρια της.
Το πείραμα της Παρισινής Κομμούνας διήρκεσε 72 μέρες και έχει αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα για τις λαϊκές επαναστάσεις μέχρι σήμερα. Στη βίαιη καταστολή της Κομμούνας του Παρισιού σκοτώθηκαν 30 με 40 χιλιάδες κομμουνάροι.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Φιλιππίνες: Σφαγές αμάχων από ισλαμοφασιστες
* Στους 95 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στρατού - ισλαμοφασιστών
Πρόχειροι καταυλισμοί, χιλιάδες εκτοπισμένοι, ανθρωπιστική βοήθεια.
Στις Φιλιππίνες αναβιώνουν σκηνές Μέσης Ανατολής, καθώς εξτρεμιστές ισλαμοφασιστες προελαύνουν στα νότια της χώρας, στην πόλη Μαράουι.
Οι συγκρούσεις με τις κρατικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζονται για έκτη ημέρα.
Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, επέβαλε στρατιωτικό νόμο στο νησί Μιντανάο.
«Με πυροβόλησαν από ελικόπτερο καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου. Ευτυχώς κατάφερα να γλυτώσω. Πήγα στο σπίτι μου, χτύπησα την πόρτα, δεν μου απάντησε κανείς και φοβήθηκα ότι ήταν όλοι νεκροί. Όμως μετά με πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου και με ρώτησε γιατί έχει γίνει στόχος το σπίτι μας.» Saddat Linog, Marawi Evacuee:
Οι σωροί 8 αμάχων εντοπίστηκαν σε χαντάκι κοντά στο Μαράουι.
Σε μία εξ αυτών είχε τοποθετηθεί πινακίδα που έγραφε «προδότης».
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για εργάτες που έπεσαν στα χέρια των ισλαμοφασιστών και εκτελέστηκαν γιατί δεν μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι.
Μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ αυτά εντοπίστηκαν σε απόσταση 300 μέτρων από το δημόσιο πανεπιστήμιο του Μιντανάο, στην πόλη Μαράουϊ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών από την περασμένη Τρίτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχει επιβεβαιωθεί η εκτέλεση 19 αμάχων από τους τζιχαντοφασιστες, ενώ 61 γουρουνια ισλαμοφασιστες έχουν σκοτωθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν 11 νεκρούς στρατιώτες και 4 νεκρούς αστυνομικούς από τις πολεμικές συγκρούσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------




Εύχομαι αργό και βασανιστικό ψόφο σε Παπαδήμο, Στουρνάρα, όπως και σε κάθε έναν εκτελεστή του Ελληνικού λαού.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Η απάτη των Γερμανών με τα πλαστά χαρτονομίσματα στην Κατοχή. Έδιναν πλαστά μάρκα και έπαιρναν ρέστα σε αληθινές δραχμές. Πώς έκλεβαν την ελληνική οικονομία .

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι Γερμανοί, εκτός από τα «έξοδα Κατοχής» τα οποία εισέπρατταν υποχρεωτικά από τους Έλληνες, βρήκαν και άλλο τρόπο να λεηλατήσουν την ασθενική ελληνική οικονομία. Εξέδωσαν πλαστά μάρκα με τα οποία πλήρωναν σε όλες τις αγορές τους. Οι Γερμανοί, όχι μόνο έδιναν στους Έλληνες τα μάρκα που δεν είχαν καμία αξία, αλλά έπαιρναν ρέστα σε δραχμές, βγαίνοντας έτσι διπλά κερδισμένοι. Σύμφωνα με τους μελετητές και την έρευνα του Μανώλη Γλέζου, το ποσό που έκλεψαν οι Γερμανοί από τους Έλληνες μέσω των πλαστών μάρκων, υπολογίζεται ότι έφτασε τα 850 εκατομμύρια.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Άριστες σχέσεις Κούβας – Ε.ΠΑ.Μ.
28 ΜΑΪΟΥ 2017
Συνάντηση γνωριμίας και συνομιλία με τη νέα πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Ζέλμις Μαρία Κορτίνα Ντομίγκες, είχε αντιπροσωπεία του Ε.ΠΑ.Μ., με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οι πέντε Κουβανοί μιλούν για την ζωή τους μέσα στην εργατική τάξη των ΗΠΑ» , η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα» στην Αθήνα.
Στην εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκε εκ νέου το επίπεδο των άριστων σχέσεων των δύο πλευρών, γεγονός που υπήρξε από την περίοδο του προηγούμενου πρέσβη Οσβάλντο Μαρτίνεθ.
Εξ άλλου, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βενεζουέλας, ο οποίος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του κόμματος, στην οποία μετείχαν οι κ.κ. Θ. Συμβουλόπουλος, Κ. Κυριακόπουλος, για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα του. Ο ίδιος μίλησε για ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η πατρίδα του από την Δύση και τις ΗΠΑ ειδικότερα.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, στην Βενεζουέλα έχουν μεταβεί στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, περισσότεροι από 40.000 Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, Κοινωνικών Υπηρεσιών κλπ, να συνδράμουν τις εγχώριες υπηρεσίες Υγείας.
Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, το οποίο προλόγισε η Κουβανή πρέσβης, συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» και οι εκδόσεις «Διεθνές Βήμα».
Αθήνα 27 Μαΐου 2017
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

https://epamhellas.gr/?p=71588




------------------------------------------------------------------------------------------



όταν ψόφησε ο Σαρόν οι Παλαιστίνιοι κερνούσαν γλυκά στους δρόμους, όταν ψόφησε η Θάτσερ οι Άγγλοι άνοιγαν σαμπάνιες που είχαν φυλαγμένες στην κατάψυξη για αυτήν ακριβώς τη μέρα, το μίσος των λαών για τους εχθρούς της ανθρωπότητας και η χαρά όταν αυτοί ψοφάνε είναι κάτι απολύτως ανθρώπινο, μη μας τη σπάτε λοιπόν ορισμένοι σήμερα...




---------------------------------------------------------------------------------------




όταν με το καλό ψοφήσει ο βασιλιάς Σαλμάν να θυμηθώ να πω στις μανάδες της Υεμένης που έχουν χάσει τα παιδιά τους από τις βόμβες του να συλλυπηθούν τον οίκο των Σαούντ.
#γεμίσαμε_καραγκιόζηδες_του_πολιτικού_πολιτισμού





--------------------------------------------------------------------------------------------




Η Παλαιστίνη ανάμεσα στα όνειρα και την πραγματικότητα: Πλησιάζουμε ή απομακρυνόμαστε;
του George Habash
τέως ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Al-Hadaf No 1302 τον Ιανουάριο 2000

Μαζι αφήνω αυτό ''Ωστόσο η σιωνιστική οντότητα, όπως όλες οι κοινωνίες, διαπνέεται από ποικίλες αντιθέσεις που κρατούνται υπό έλεγχο από τη σιωνιστική επιχείρηση, παρά την επιτυχία λιγοστών φωνών που ακούγονται προς όφελος της ριζοσπαστικής άποψης που βλέπει στο δημοκρατικό κοσμικό κράτος μια λύση στη σύγκρουση και τους στενούς κύκλους που αναγνωρίζουν την καταστροφή που επιβλήθηκε στους Παλαιστινίους το 1948 και δέχονται το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Υπάρχει επίσης ένα ρεύμα που είναι μεγαλύτερο, αλλά στο περιθώριο της ισραηλινής κοινωνίας, που τουλάχιστον καταδικάζει την κατοχή και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Κοινοί παρανομαστές μπορούν να βρεθούν με αυτούς τους ανθρώπους, επειδή δεν είναι κάθε Εβραίος σιωνιστής.........Γ. Μια στέρεα σύνδεση ανάμεσα στις τακτικές και τη στρατηγική, επειδή ο οπορτουνισμός και η αδιαφορία προκύπτουν από το προβάδισμα του τακτικού του άμεσου καλού εις βάρος της στρατηγικής και του προγραμματικού σχεδίου.
Δ. Τη σύνδεση των αγώνων των παλαιστινιακών ομάδων σε ένα σύγχρονο λαϊκό ρεύμα με γενικούς και ειδικούς στόχους έτσι ώστε ο λαός να μπορεί να διεξάγει έναν ενιαίο αγώνα και να σφίξει μια γροθιά με γενικούς και ειδικούς στόχους.
Ένα δημοκρατικό κράτος στην ιστορική Παλαιστίνη χωρίς εθνικές, θρησκευτικές ή σεξουαλικές διακρίσεις σε ένα ευρύτερο αραβικό δίκτυο – αυτός είναι ο σημαντικότερος κοινός σκοπός για το λαό μας και η ριζοσπαστική λύση τόσο στο παλαιστινιακό όσο και στο εβραϊκό ζήτημα που θα περιορίσει τους παράγοντες του μίσους και του πολέμου.
Τα σκαλοπάτια στην κλίμακα για την επίτευξη αυτού του στόχου ξεκινούν με την αποχώρηση της κατοχής από τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, με την εγκαθίδρυση της αμείωτης παλαιστινιακής κυριαρχίας, την επιστροφή των περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων, τη συγκρότηση της παλαιστινιακής ταυτότητας μέσα στα σύνορα του 1948 με μια μορφή που θα επιλέξει η θέληση του λαού και την αντίσταση στο σιωνιστικό ρατσισμό. Όλα αυτά απαιτούν να διαχωριστούμε από την τωρινό διακανονισμό(σ.σ εννοει το οσλο) και να ξαναξεκινήσουμε την πορεία για την απελευθέρωση.
https://intifadagr.wordpress.com/to-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/%CE%97-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7/





-------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ!

Πρωτοφανές: Το Mirage 2000EGM που έπεσε πλέει (!) προς την Εύβοια - Δεν συνετρίβη αλλά προσθαλασσώθηκε... μόνο του!

15:44
29/05/2017

Θρίλερ με το Mirage 2000EGM της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στις 12.18 στην θαλάσσια περιοχή νότια των Σποράδων: Το αεροσκάφος αυτή την στιγμή... πλέει (!) κανονικά και σχετικά ανέπαφο, έχει διανύσει απόσταση 12 μιλίων παρασυρόμενο από τα ισχυρά ρεύματα (!) από το σημείο που έπεσε, σε μια πρωτοφανή εξέλιξη που σίγουρα δεν δικαιολογείται ούτε από το ύψος εγκατάλειψης, ούτε από τις συνθήκες που έπεσε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μετά την εγκατάλειψη από τον 28χρονο υποσμηναγό, που αναφέρεται από τον πιλότο του, ότι έγινε περίπου στα 1000 πόδια ύψος (330 μέτρα) το αεροσκάφος, έπεσε ακυβέρνητο, αλλά δεν συνετρίβη στην επιφάνεια της θάλασσας, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, ούτε καν προσθαλασσώθηκε, έστω τυχαία, για να βυθιστεί εν συνεχεία.

Το αεροσκάφος ακούμπησε την επιφάνεια και διανύοντας κάποιες εκατοντάδες μέτρα επάνω στην επιφάνεια, σταμάτησε χωρίς να βυθιστεί και... άρχισε να πλέει σε μία εξέλιξη αεροπορικού ατυχήματος που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο!

Αυτή την στιγμή τα ρεύματα έχουν παρασύρει το αεροσκάφος σε μία απόσταση 12 μιλίων από εκεί που έπεσε και έχει πλησιάσει στην ακτή σε απόσταση ενός μιλίου από το Σαρακήνικο, μια παραλία της Κύμης Ευβοίας!

Γύρω του βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού και θα επιχειρηθεί να ανακοπεί η πλεύση του του και να επιχειρηθεί ανέλκυσή του... πριν πιάσει παραλία!

Επίσης  κλιμάκιο της 206 ΠΑΥ (Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών) βρίσκεται κοντά του με δύτες για να προσδέσουν μπαλόνια γύρω του, να αποτρέψουν την βύθιση και να καταστεί δυνατή η ανάσυρσή του.

Σε ότι αφορά την αιρία της πτώσης του, αναφέρεται από τον πιλότο ότι ήταν κράτημα του (ανέκαθεν προβληματικού...) κινητήρα SNECMA M53 P2. Ο 28χρονος υποσμηναγός πετούσε τη στιγμή εκείνη μεταξύ 500 και 1000 ποδών από την επιφάνεια της θάλασσας και όταν απάτυχαν οι προσπάθειες επανεκκίνησης του αεροσκάφους λιγο πριν αυτό ακουμπήσει στην επιφάνεια της θάλασσας το εγκατέλειψε.

Το αεροσκάφος είναι κατασκευής της Dassault-Breguet.

Τεχνικά στοιχεία:

Ώση 95 kN
Πλήρωμα 1 (C/5/9), 2 (B/D/N)
Μήκος 14,36 m
Εκπέτασμα 9,13 m
Ύψος 5,30
Επιφάνεια πτέρυγας 41
Μεικτό βάρος 10.200 kg
Μέγιστο βάρος απογείωσης 17.000 kg
Μέγιστη ταχύτητα 2.340 km/h (2,2 Mach)
Αυτονομία 1,480 km
Μέγιστο ύψος 18.000 km/h
Βαθμός ανόδου 285 m/mi
Πολυβόλα 2x 30 mm DEFA cannon
Πύραυλοι αέρος-αέρος 4x R.550 Magic II IR, 4x MBDA Mica. Για αποστολές αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet.

Σημειώνεται ότι στις 9 Ιουνίου του 2011 ένα διθέσιο αυτή τη φορά αεροσκάφος Mirage 2000BGM είχε επίσης φτάσει στην επιφάνεια της θάλασσας σχεδόν άθικτο όταν οι δύο χειριστές του (Μ.Κουρτής και Μ.Μήτσιου,) το προσθαλάσσωσαν μετά από κράτημα του κινητήρα.
Μάλιστα το αεροσκάφος αργότερα ανελκύστηκε από ειδικό κλιμάκιο της ΠΑ.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
Ο κακός ΧΑΜΟΣ με την ανάρτηση Γ.Καραμέρου για τον ΘΑΝΑΤΟ του Κ.Μητσοτάκη!!!

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε  ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος αναφερόμενος στον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
«Ο μέγας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατόρθωσε στο θάνατό του να τον υμνούν περισσότερο η διαπλοκή & τα χαμαιτυπεία (δικοί του όροι)» αναφέρει σε ανάρτησή του.




------------------------------------------------------------------------------------------------





Η Αλωση της Κωνσταντινουπολης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε μια περιοχή,  το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.

Το Βυζάντιο σ' εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του με την οθωμανική λαίλαπα προ των πυλών του, δεν μπορούσε να ελπίζει παρά μόνο στη βοήθεια της καθολικής Ευρώπης, η οποία όμως ήταν μισητή στους κατοίκους της Κωνσταντινούλης. Η ύπαρξη «Ενωτικών» και «Ανθενωτικών» δίχαζε τους Βυζαντινούς. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια, στέλνοντας πρεσβεία στον πάπα Νικόλαο Ε' για να ζητήσει βοήθεια. Ο Πάπας έβαλε και πάλι ως όρο την Ένωση των Εκκλησιών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημα του αυτοκράτορα να στείλει στην Κωνσταντινούπολη ιερείς, προκειμένου να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα της Ένωσης.
Οι απεσταλμένοι του Πάπα, καρδινάλιος Ισίδωρος και ο αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνης Λεονάρδος, λειτούργησαν στην Αγία Σοφία, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου, που ξεχύθηκε στους δρόμους και γέμισε τις εκκλησίες, όπου λειτουργούσαν οι ανθενωτικοί με επικεφαλής τον μετέπειτα πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Την γαρ Λατίνων ούτε βοήθειαν ούτε την ένωσιν χρήζομεν. Απέστω αφ' ημών η των αζύμων λατρεία».
Το μίσος για τους Λατίνους δεν απέρρεε μόνο από δογματικούς λόγους. Η λαϊκή ψυχή δεν είχε ξεχάσει τη βαρβαρότητα που επέδειξαν οι Σταυροφόροι στην Πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, ενώ αντιδρούσε στην οικονομική διείσδυση της Βενετίας και της Γένουας, που είχε φέρει στα πρόθυρα εξαθλίωσης τους κατοίκους της Αυτοκρατορίας, αλλά και στην καταπίεση των ορθοδόξων στις περιοχές, όπου κυριαρχούσαν οι καθολικοί.
Αντίθετα, οι Οθωμανοί φαίνεται ότι συμπεριφέρονταν καλύτερα προς τους χριστιανούς. Πολλοί χριστιανοί είχαν υψηλές θέσεις στην οθωμανική διοίκηση, ακόμη και στο στράτευμα, ενώ κυριαρχούσαν στο εμπόριο. Οι χωρικοί πλήρωναν λιγότερους φόρους και ζούσαν με ασφάλεια. Έτσι, στην Κωνσταντινούπολη είχε σχηματισθεί μία μερίδα που διέκειτο ευνοϊκά προς τους Οθωμανούς. Την παράταξη αυτή εξέφραζε ο Λουκάς Νοταράς με τη φράση «Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν».

Η τελική έφοδος των Οθωμανών έγινε το πρωί της 29ης Μαΐου 1453.

Κατά χιλιάδες οι στρατιώτες του Μωάμεθ εφόρμησαν στη σχεδόν ανυπεράσπιστη πόλη και την κατέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που νωρίτερα απέκρουσε με υπερηφάνεια τις προτάσεις συνθηκολόγησης του Μωάμεθ, έπεσε ηρωικά μαχόμενος. Αφού έσφαξαν τους υπερασπιστές της Πόλης, οι Οθωμανοί Τούρκοι προέβησαν σε εκτεταμένες λεηλασίες και εξανδραποδισμούς. Το βράδυ, ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγία Σοφία και προσευχήθηκε στον Αλλάχ «αναβάς επί της Αγίας Τραπέζης», όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι της εποχής.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Παρασημο στον Νικολαο Μερτζο! Οργη των αντιστασιακων για την αποφαση του Προεδρου της Δημοκρατιας!

Σάλος με την παρασημοφόρηση χουντικού από Παυλόπουλο και Κοτζιά

Σάλο και οργή στις τάξεις των φυλακισθέντων, εξορισθέντων και διωχθέντων επί χούντας έχει προκαλέσει η απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να τιμήσει με το παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος τον Νικόλαο Μέρτζο, ο οποίος είχε χρηματίσει αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής της χούντας.
Οι διαμαρτυρίες έχουν στόχο και την ίδια την κυβέρνηση, αφού η σχετική εισήγηση συνυπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» η υπόθεση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 25 Μαΐου στην οποία αναφέρεται πως «η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ανακοινώνει με υπερηφάνεια και συγκίνηση ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος με πρόταση του υπουργού των Εξωτερικών κυρίου Νίκου Κοτζιά απένειμε στον εταίρο μας Νικόλαο Ι. Μέρτζο το μεγάλο παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος. Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η επίσημη απονομή του παρασήμου θα τελεσθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 7η Ιουνίου 2017».
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη βράβευση γίνεται βάσει του Συντάγματος με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας που τυπικά φέρει την υπογραφή του ΥΠΕΞ.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Μέρτζος «διετέλεσε επί εννέα χρόνια (2006-2015) πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών», ότι «κατηύθυνε τη συγγραφή και έκδοση δεκάδων σπουδαίων επιστημονικών έργων τα οποία αναδεικνύουν την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας», πως «νέος ανέπτυξε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα και στον κυπριακό αγώνα.
«Δημοσιογράφος και δικηγόρος ειδικός στα βαλκανικά ζητήματα και στο Μακεδονικό Ζήτημα έγραψε 41 βιβλία και μονογραφίες», πως διετέλεσε «στενός εξ απορρήτων συνεργάτης των αειμνήστων Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή και Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, σύμβουλος του πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη για τη Μακεδονία-Θράκη (1990-1993)», αλλά για την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχει καμιά απολύτως αναφορά στη δραστηριότητά του: η επταετία είναι «μαύρη τρύπα» στο πλούσιο βιογραφικό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδρασαν στον αντιδικτατορικό αγώνα -με καταδίκες που φτάνουν τα ισόβια- διαμαρτυρήθηκαν ήδη εντόνως τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και στον υπουργό Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «ιστορικής σημασίας ατόπημα στη συμπλήρωση μάλιστα των 50 χρόνων από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών» και θυμίζοντας ότι ο Νίκος Μέρτζος πρόσφερε «υπηρεσίες στο τυραννικό καθεστώς και αρθρογραφούσε υπέρ της συμμορίας που παρέδωσε το 40% της Κύπρου στους Τούρκους».
Αίτημά τους είναι να αποσύρει την υπογραφή του ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διορθώσει το λάθος του, καθώς «όλα τα άλλα είναι χλεύη και περιφρόνηση εις βάρος των αγωνιστών της Δημοκρατίας».
Για το θέμα υπήρξε ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διάβημα διαμαρτυρίας στην Προεδρία της Δημοκρατίας του απερχόμενου προέδρου του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) Κώστα Μανταίου.
Σώμα υποτακτικών
Ο κ. Μέρτζος βρέθηκε τελευταία φορά με ένταση στη δημοσιότητα πριν από δέκα χρόνια, όταν ανέλαβε δράση εναντίον του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού.
Τότε ο «Ιός» της «Ελευθεροτυπίας» είχε θυμίσει την πολιτική διαδρομή Μέρτζου: «Πριν από τη δικτατορία υπήρξε δραστήριο μέλος της περιβόητης ΕΚΟΦ. Κατά τη διάρκεια της χούντας διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο μέλος της πρώτης, 56μελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (11.1970). Τον επόμενο χρόνο εξελέγη απ’ τον χουντικό μηχανισμό μέλος (12.12.71), εν συνεχεία γραμματέας (10.8.71) και τέλος Β' αντιπρόεδρος (20.1.72) της δεύτερης, 75μελούς Συμβουλευτικής».
Κυρίως ο «Ιός» θύμιζε τι ήταν η Συμβουλευτική: «Πρόκειται για ένα σώμα διορισμένο από τη χούντα, με αρμοδιότητα να «εκφέρει γνώμην επί της αρχής και του εν γένει περιεχομένου των εις αυτήν παραπεμπομένων υπό του Πρωθυπουργού σχεδίων Νομοθετικών Διαταγμάτων».
Στην πραγματικότητα ήταν ένα σώμα υποτακτικών της δικτατορίας, με μοναδική σκοπιμότητα να εμφανιστεί μια βιτρίνα «εκδημοκρατισμού» του χουντικού καθεστώτος. Η θέση του μέλους της Συμβουλευτικής ήταν έμμισθη, με «μηνιαία αποζημίωση» όχι μεγαλύτερη από τις απολαβές γενικού γραμματέα υπουργείου, συν τα οδοιπορικά και -στην περίπτωση του προέδρου- έξοδα παραστάσεως (Ν.Δ. 959/1971)».
Οπως είναι γνωστό, στη Συμβουλευτική είχε αντιδράσει και ο συντηρητικός κόσμος -έχουν καταγραφεί δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, του Γεώργιου Ράλλη- ενώ ο Κρις Γούντχαουζ κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή ήταν το «μόνο μέτρο της χούντας που μπορεί να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά φασιστικό».
Ηταν χαρακτηριστική και η απάντηση του κ. Μέρτζου -σε μια επιστολή που υπάρχει στο διαδίκτυο- η οποία με λεκτικό ύφος ανάλογο του δικτατορικού καθεστώτος απαντούσε «χέστηκα» στις υπενθυμίσεις του παρελθόντος που ίσως ήθελε να ξεχάσει ή να ξεχαστούν.
Η γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή πόλη» της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ολίσθημα στο οποίο οδηγήθηκε -άγνωστο πώς- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφασίζοντας να απονείμει το παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος στον Νίκο Μέρτζο, άτομο με διακεκριμένη θητεία στο χουντικό παρακράτος και στην προβολή της δικτατορίας 1967-74:
«Το άτομο αυτό υπήρξε αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της δικτατορικής συμμορίας του Παπαδόπουλου και αρθρογραφούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εφτάχρονης τυραννίας υπέρ της. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και την επίσημη διάψευση από το υπουργείο Εξωτερικών ότι ο κ. Κοτζιάς εισηγήθηκε τη διάκριση».





------------------------------------------------------------------------------------------




Ζμπιγκνιου  Μπρεζινσκι. Το «γερακι» πεθανε, το «δογμα της αμερικανικης ιμπεριαλιστικης αναβιωσης του ναζισμου» ζει και βασιλευει…




----------------------------------------------------------------------------------------------




Κρήτη: Πανελληνιος σαλος με αποφαση αληταρα δικαστακου για 80 ώρες κοινωνικής εργασίας σε μαθητες επειδή έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους!

Μία πρωτοφανής υπόθεση για το Ρέθυμνο αναδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων που υποχρεώνει τρεις μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, επειδή καταγγέλθηκαν ότι πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η υπόθεση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των καθηγητών και των γονέων.
Τα παιδιά εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου ανηλίκων, μετά την παραπομπή τους που ήρθε ως αποτέλεσμα της καταγγελίας που έκανε ο διευθυντής του σχολείου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου του 2016 μαθητές του γυμνασίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη και παρά τις εκκλήσεις του διευθυντή και των καθηγητών δεν τη σταμάτησαν ούτε την επόμενη μέρα. Τελικά, ο διευθυντής ενημέρωσε τους τρεις μαθητές που συμμετείχαν στην επιτροπή κατάληψης ότι θα καταγγείλει την κινητοποίησή τους και αποφάσισε την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη, να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες περί παρακώλυσης μαθήματος στη διάρκεια κατάληψης.
Τα παιδιά εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη, δήλωσαν μετανιωμένα, όμως τελικά τους επιβλήθηκε η ποινή της κοινωνικής εργασίας ως αναμορφωτικό μέτρο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 122 του ποινικού κώδικα.
Επιπλέον, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων παραπέμφθηκαν οι γονείς των τριών μαθητών, οι οποίοι δικάστηκαν την ίδια ημέρα με τα παιδιά τους και κρίθηκαν αθώοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.



--------------------------------------------------------------------------------------------



Ολόκληρη οικογένεια εκτελέστηκε σην Αιγυπτο από τους τζιχαντιστές γιατί δεν αρνήθηκαν τον Χριστό.
Αυτοί είναι οι κόπτες.
Αιωνία η μνήμη..




--------------------------------------------------------------------------------------------



Στα σοβαρά τώρα. Δεν ξεχνάμε πως ο Μητσοτάκης ήταν αυτός που αναγνώρισε για λογαριασμό της Ελλάδας, το κράτος του Ισραήλ.
Ο Μητσοτάκης ήταν ο δεύτερος πιο φιλοσιωνιστής πρωθυπουργός μετά τον Τσίπρα
Σχολιο.-  και γάμησε την Ελλάδα με αναγνώριση του χρέους το 1964