Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τριτη 30 Μαιου 2017


Συγνώμη, αλλά ούτε μπροστά στο θάνατο δεν είμαστε όλοι ίσοι. Καλή η φιλοσοφία, κι αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, αλλά αν είχαν όλοι τη δυνατότητα να φτάσουν όχι 99 αλλά 80 χρονών με επιτελεία γιατρών πάνω από το κεφάλι τους, με ιατρικές παροχές τελευταίας εξέλιξης, με άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή τότε το ξανασυζητούσαμε.
Ανθρώπους που έζησαν όλη τους τη ζωή ενισχύοντας την ανισότητα, πατώντας επί πτωμάτων, ροκανίζοντας δημόσιο χρήμα και αφήνοντας πίσω σπορά που θα πίνει το αίμα μέχρι και τον δισέγγονών μας, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τους σεβαστώ. 
Κοινώς άι σιχτίρ γιατί καλή η ευαισθησία αλλά όταν ξεπερνάει κάποια όρια γίνεται εθελοντική δουλεία.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Τα σχόλια είναι περιττά

Απόφαση ΑΔΕΔΥ με ψήφους των παρατάξεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΕ (η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ δεν τοποθετήθηκε)
"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά
του πρώην Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Τέτοιες είδους ενέργειες σκορπίζουν το μίσος και τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία και πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του, που τραυματίστηκαν.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ."

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - " Δεν ψηφίσαμε την ανακοίνωση "
Για την ανακοίνωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τίτλο "Καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου" (29/5/2017)
Με αφορμή την επίθεση και τον τραυματισμό Παπαδήμου, σύσσωμο το σύμπλεγμα των καθεστωτικών δυνάμεων επιχειρεί μια λυσσαλέα ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη πως μια, απαράδεκτη και ζημιογόνα, ενέργεια ατομικής βίας οφείλεται στο «μίσος και τον διχασμό».
Στην πραγματικότητα προσπαθούν να ταυτίσουν τη λαϊκή κατακραυγή ενάντια στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και του κεφαλαίου, με πράξεις ατομικής βίας. Επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τη μαχητική αντίσταση του λαού απέναντι στο εγχώριο και διεθνές οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, που ευθύνεται για την καταλήστευση της χώρας της χώρας και τη χρεοκοπία του λαού. 
Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως βία είναι η φτώχεια, η πείνα, η ληστεία στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων, η ανεργία και η μετανάστευση των νέων, οι κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η εργοδοτική τρομοκρατία, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Προσπαθούν να δικαιώσουν αναδρομικά την πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, που δεν ήταν απλώς «υπηρεσιακή» και «τεχνοκρατική», αλλά μια δοτή και αδίστακτη μνημονιακή κυβέρνηση, που έκανε τη ληστεία του PSI σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, έφερε το καταστροφικό 2ο Μνημόνιο και κατέπνιξε στα χημικά και τη βία τη μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση της 12ης Φλεβάρη 2012. 
Αξιοποιούν την επίθεση στον Παπαδήμο για να προετοιμάσουν ένα νέο γύρο καταστολής και περιστολής των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Δεν ψηφίσαμε την ανακοίνωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, η οποία βγήκε 
με τις ψήφους των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ), Ανατροπή, ΠΑΜΕ και ΜΕΤΑ, γιατί, μετά την (αυτονόητη) αποδοκιμασία της ατομικής τρομοκρατίας και 
μετά τα (αυτονόητα) περαστικά, δεν έχει ούτε μια λέξη για όλα αυτά.
Στάθης Γκότσης
Κώστας Τουλγαρίδης




---------------------------------------------------------------------------------------------





Ονομάζεται Νικόλαος Μέρτζος και υπήρξε στέλεχος της αντικομμουνιστικής ΕΚΟΦ, που προδικτατορικά έσπερνε τον τρόμο στα πανεπιστήμια. Αργότερα έγινε γραμματέας και αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, της διορισμένης "Βουλής" της Χούντας.
Ασχολείται επί δεκαετίες με τη διαστρέβλωση της ιστορίας της Μακεδονίας, επιδιώκοντας να απαλείψει κάθε στοιχείο που αναφέρεται σε εθνικές μειονότητες, ενώ είναι και ένας ακραίος αντικομμουνιστής και διαστρεβλωτής της ιστορίας του ΔΣΕ.
Ο άνθρωπος αυτός, με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, παρασημοφορήθηκε αυτές τις μέρες από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Κάθε δημοκράτης, κάθε άνθρωπος που σέβεται τους αγώνες αυτού του λαού για δημοκρατία και ελευθερία, δεν μπορεί παρά να ενώσει τη φωνή του μ' αυτήν του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974, που καταδικάζει την απροσχημάτιστη αντιδημοκρατική πρόκληση των Κοτζιά - Παυλόπουλου.





--------------------------------------------------------------------------------------------




Η παλιανθρωπιά βγήκε πάλι σεργιάνι, για να επιπλήξει όλον αυτό τον κόσμο που δεν μαυροφόρεσε για τον θάνατο του Μητσοτάκη. Λίγες μέρες αφότου καθύβριζε τον λαό μας, χαρακτηρίζοντάς τον καθυστερημένο και μισαλλόδοξο, γιατί δεν συμμερίστηκε τον πόνο του μεγαλοαπατεώνα τραπεζίτη δοτού πρωθυπουργού.
Μας κουνάει το δάχτυλο η παλιανθρωπιά, γιατί δεν ξεχνάμε τον Πέτρουλα και τον Τεμπονέρα. Και μας μιλάει για ήθος η ξετσιπωσιά αυτών που θα κλαίγανε και για τον χαμό του Παπαδόπουλου, αν πετύχαινε η απόπειρα του Παναγούλη. Ως συνεπείς στα όσα άθλια λένε.
Τυπικό γνώρισμα του παλιανθρώπου είναι το να υποκρίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι η διαφορά πολιτικών απόψεων που μας κάνει να μη θρηνούμε για τους Παπαδήμους και τους Μητσοτάκηδες.
Δεν είμαστε όλοι αναίσθητοι, ώστε να ξεχνάμε Πέτρουλα και Τεμπονέρα, την αφηνιασμένη αστυνομία στα 1965, 1990-93 και 2011-12, τις δεκάδες χιλιάδες που έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς ψωμί επί Μητσοτάκη, όταν έκλειναν το ένα μετά το άλλο τα κρατικοποιημένα εργοστάσια, τα εκατομμύρια που εξαθλιώνονται στα μνημονιακά χρόνια.
Οι παλιάνθρωποι μιλάνε για απόψεις. Εμείς μιλάμε για ζωές.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ Η ισραηλινη ηθοποιος Gal Gadot (η ηθοποιος που παιζει τον ρολο της Wonder Woman ''γυναίκα-θαυμα'') επαινεί και προσεύχεται για τον ισραηλινο στρατό που έσφαξε 2300 παλαιστίνιους το 2014 στην Γαζα.
Για να επιδειχτουν τα ''φεμινιστικα'' της διαπιστευτήρια η Gadot, οργανωνει προβολές ''μόνο για γυναίκες''την επόμενη εβδομάδα.
Δυστυχώς, οι παλαιστινιες γυναίκες απο την Γαζα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία, λόγω της ισραηλινή κατοχής, της πολιορκίας και του αποκλεισμού που στηριζει πολυ συνείδητα η Gal Gadot 
#no_to_feminism_washing_of_murder_and_opression





----------------------------------------------------------------------------------------------




H ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Μαΐ 29, 2017
Καμιά δικαίωση του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού!
Ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει γίνει αφορμή από το πρωί για μια τεράστια εκστρατεία «αγιοποίησης», «δικαίωσης» και «ηρωοποίησης» της ζωής και της πολιτικής του πορείας, από την πλευρά των καθεστωτικών κομμάτων και των αστικών μέσων μαζικής «ενημέρωσης». Ουσιαστικά εκστρατεία άθλιας προσπάθειας δικαίωσης της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες!
Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν πάντα ο άνθρωπος για «όλες τις δουλειές» της άρχουσας τάξης. Αρχιτέκτονας της βρώμικης αποστασίας του ’65, «γεφυροποιός» της χούντας με το βασιλιά και τον αστικό πολιτικό κόσμο, αρχιερέας του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού που έβαψε τα χέρια του με το αίμα του αγωνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα ως ηθικός και πολιτικός υπεύθυνο της δολοφονίας του από τις ορδές των οπαδών του οννεδιτών το 1991. Ήταν αυτός που εισήγαγε για πρώτη φορά τη λέξη «λαθρομετανάστης» στον δημόσιο λόγο, που έστειλε φρεγάτες στον Κόλπο κάνοντας τη χώρα συνένοχη σε μια άθλια ιμπεριαλιστική εκστρατεία, που πριμοδότησε με κάθε τρόπο τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, ήταν ο πρωθυπουργός που είπε στα σώματα ασφαλείας «το κράτος είστε εσείς».
Όσες αγιογραφίες κι αν του στήσουν, ο λαός θα τον θυμάται πάντα ως αποστάτη, ως έναν πολιτικό που μεταπήδησε από κόμμα σε κόμμα με βάση τις ορέξεις των ντόπιων και των ξένων αστικών τάξεων, θα θυμάται τον ρόλο του στα γεγονότα του 1989, θα θυμάται την θατσερική πολιτική του απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, ως συμμέτοχο στο σκηνικό διαπλοκής και διαφθοράς. Θα τον θυμούνται ιδιαίτερα οι ΕΑΣίτες που ανέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας αλλά και οι νεολαίοι που πρωταγωνίστησαν στο πολύμηνο κύμα καταλήψεων σχολείων και πανεπιστημίων του 1990 – 91.
Το γεγονός ότι σήμερα η νεοφιλελεύθερη πολιτική, την οποία με κάθε μέσο υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης, έχει γίνει η εφαρμοσμένη πολιτική τόσο του δικού του κόμματος, της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον δικαιώνει. Ίσα ίσα αποδεικνύει τη φτώχεια που θα είχε επιβληθεί εδώ και δεκαετίες αν ο εργαζόμενος λαός δεν είχε ανατρέψει τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων που είχε βάλει μπροστά.
Όσες αγιογραφίες και αν του ετοιμάσουν, οι αγώνες που σφράγισαν την περίοδο της πρωθυπουργίας του θα επαναληφθούν θα συνεχιστούν και θα δικαιωθούν, μέχρι να τελειώσουμε και με αυτό το σύστημα που γεννάει Μητσοτάκηδες, μνημόνια, πολέμους και ρατσισμό.





--------------------------------------------------------------------------------------------




Καθάρματα και Μασκαράδες (να επέμβει πάραυτα ο Εισαγγελεύς!)
Η αποδημία του εκλεκτού τέκνου της κρητικής γης προκάλεσε αναρτήσεις,  χάρη στις οποίες θυμηθήκαμε πράγματα που είχαμε ξεχάσει ή μάθαμε άλλα που δεν ξέραμε. Π.χ. το λιτό και περιεκτικό σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα», όπως και το πετυχημένο τραγουδάκι για τον Τσιριμώκο: «Η ιστορία σου αρχίζει απ' τα βουνά, η ιστορία σου αρχίζει απ' τα βουνά – Κι ύστερα πήγες στο Κέντρο κι από κει στη Δεξιά, Τσιριμώκο-Τσιριμώκο μασκαρά». Οφείλω βέβαια να καταδικάσω το λαϊκίστικο και χυδαίο ύφος και των δύο παραδειγμάτων που ανέφερα, χαρακτηριστικό ενός λαού που δεν έχει περάσει Διαφωτισμό κ.λπ. κ.λπ. Κατά τα άλλα...




------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 11 ΧΡΟΝΩΝ.ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΕΡΧΩΝΤΑΝ ΣΤΕΣ104000.ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ 30000 ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΟΙΚΩΝ




------------------------------------------------------------------------------------




Βαμβακουργεία; Εριουργεία;; Αυτά στην Συρία, που τα ξαναλειτουργεί μετά απο πόλεμο, μόνο στο Χαλέπι.
Εμεις που είχαμε στην Ελλάδα, και μας τα έκλεισε η Ευρώπη, γιατί να "μην μπορούμε" ;;;




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά τον Μητσοτάκη πέθανε και ο δικτάτορας Νοριέγκα. Σβήνουν οι παλιοί συνεργάτες του Τζορτζ Μπούς του πρεσβύτερου.




----------------------------------------------------------------------------------------------





''Σήμερα έφυγα απο την δουλειά. Μου ζήτησαν να φτιάξω τούρτα με αγκυλωτούς σταυρούς-μαίανδρους και δεν συμμαζεύεται, για κάποιον χρυσαυγίτη προφανώς. Ίσως ακόμα και για κάποιο επίσημο στέλεχος της ναζιστικής-φασιστικής οργάνωσης των μιασμάτων και απόσκατων διπόδων που καίνε άδικα οξυγόνο στον πλανήτη.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ. ΑΡΝΟΥΜΑΙ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.
Αυτή ήταν η απάντησή μου μεταξύ άλλων που δεν θυμάμαι τωρα ακριβώς. Εννοείται ότι τους έστειλα στο διάολο όλους. Απο την πωλήτρια Αλβανικής καταγωγής που χαζογέλαγε μέχρι τον μάστορα και φυσικά τον μαφιόζο εργοδότη. Εννοείται την ώρα που τους έβριζα και μου είπε ο μάστορας "μη νευριάζεις θα την κάνω εγώ" είπα πως εγω δεν δέχομαι ούτε δευτερόλεπτο να βρίσκομαι όχι δίπλα, αλλά ούτε δέκα τετράγωνα μακριά σε κάποιον μαλάκα που θα ζωγραφίζει ναζιστικά σύμβολα πάνω σε τούρτες και μάλιστα να μου προβάλουν ως επιχείρημα το γελοίο: η δουλειά πάνω απ' όλα..
ΟΧΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ´ ΟΛΑ.
Πάνω απ' όλα είναι η αξιοπρέπειά μας. Πάνω απ' όλα είναι η αυτονομία μας. Οι αξίες μας, η ιδεολογία, οι αρχές μας. Όσο κι αν δεν το θέλουν κάποιοι υπάρχει κόσμος που δεν σκύβει το γαμήδι το κεφάλι του για πέντε ψωροδίφραγκα. Και δεν είναι ότι δεν τα έχω ανάγκη. Δεν είναι ότι δεν έχω υποχρεώσεις. Είναι η Γαμημένη η ντροπή που θα με κυνηγούσε μια ζωή όπως και σε άλλες περιπτώσεις που δεν ξεπουλήθηκε το τομάρι μου για τα σκατένια πρότυπα του κωλόκοσμου που εντάξει.. Δεν θα σωθεί, Ποτέ, δεν θα φτιάξει, Ποτέ, κυρίως αν είχαμε να ελπίζουμε σε κάτι, να καλυτερέψει κάπως...όχι. Ποτέ.
Όμως δεν θα έλεγα δεν λέω και δεν θα πω ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΑ ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.





------------------------------------------------------------------------------------------------



επίσης η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική ήταν να αναγνωρίσει το ''κράτος'' του Ισραήλ, αυτήν την αποικιοκρατική ρατσιστική οντότητα που δημιουργήθηκε με την εθνοκάθαρση 750.000 γηγενών Παλαιστινίνων και την ισοπέδωση 400 πόλεων και χωριών...
#μίσος_απύθμενο




-----------------------------------------------------------------------------------------





Απεβίωσε ο δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα
Τρίτη, 30 Μαΐου 2017, 08:43
Πέθανε ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

Ο Νοριέγκα κυβέρνησε τον Παναμά από το 1983 έως το 1989, ενώ ήταν κατάσκοπος της CIA, μέχρι την εισβολή που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ ανατρέποντας την κυβέρνησή του. Έτσι, τερματίστηκε η εγκληματική δραστηριότητά του, στη διάρκεια της οποίας είχε συνεργαστεί με εμπόρους ναρκωτικών, όπως ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Ο Νοριέγκα είχε αρχικά καταδικαστεί στις ΗΠΑ το 1992, ενώ εξέτιε ποινή φυλάκισης στον Παναμά για δολοφονία.



----------------------------------------------------------------------------------------


Η μεγαλη ξευτιλα! Και 18χρονοι πρεπει να καταθετουν φορολογικη δηλωση!



-----------------------------------------------------------------------------------



Διπλο σοκ για 60.000 εκκρεμεις συνταξεις.  Αγριο ψαλιδι 30% σε ολους με βαση τον νέο υπολογισμο. Ξεπαγωνουν μεσα στον Ιουνιο μονο 6.000,  ενώ οι υπολοιποι δικαιουχοι θα αναμενουν σε βαθος… δεκα μηνων!



------------------------------------------------------------------------------------------


Χωρις παιδιατρο η Ιθακη. Σοβαρες καταγγελιες από αγανακτισμενους γονεις.




---------------------------------------------------------------------------------------



Εφαγαν 3,7 εκατ ευρω εισιτηριο-εισιτηριο. Το πορισμα των ορκωτων λογιστων για το 2011-15.  Ο νυν γενικος διευθυντης της ΝΔ Ν. Παπαθανασης ηταν προεδρος  και διευθυνων συμβουλος ης ΣΤΑ.ΣΥ. το μεγαλυτερο  διαστημα που κκαλυπτει η ερευνα.



----------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκια. Χειροπεδες και στις … λευκες σελιδες. Ενταλματα  συλληψης  και για τους δημοσιογραφους  της δεξιας εφημεριδας Sozcu στην Τουρκια που ειχε γιορτασει την ημερα των δημοιογραφων τυπωνοντας λευκες σελιδες. Ερχονται να προστεθουν στους 150  εγκλειστους συναδελφους τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------



Μισθολογικες διακρισεις εις βαρος των γυναικων στη Google.




--------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ θρηνεί για τον Μητσοτάκη και ο ακροδεξιός καχανιστής σιωνοφασίστας ραβίνος στην Ελλαδα Mordechai Frizis, έχω πέσει κάτω και χτυπιέμαι!!!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------




Ντροπή προκαλεί η κατάσχεση 1.600 ευρώ από το λογαριασμό του τετραπληγικού ηθοποιού των ΑΜΑΝ
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποτρόπαια κατάσχεση 1.600 ευρώ από τον λογαριασμό του τετραπληγικού μουσικού και ηθοποιού, Βασίλη Πιπέρη, που έγινε ευρέως γνωστός από την σατυρική σειρά, ΑΜΑΝ. Ο πατέρας του Βασίλη απεβίωσε και έπρεπε να πληρωθεί η κηδεία του, όταν όμως η μητέρα του πήγε να σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ, συνειδητοποίησε πως τα είχε κατασχέσει η ΕΦΟΡΙΑ.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο ηθοποιός, διατηρεί ακατάσχετο λογαριασμό στην ALPHA BANK, όπου εκεί μπαίνει η πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Ο ΕΟΠΥΥ είχε εγκρίνει την καταβολή ενός ποσού στον κ. Πιπέρης για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.
«Έχω ένα χρέος στη εφορία το οποίο έχω ρυθμίσει και πληρώνω κανονικά τις δόσεις της» αναφέρει, προσθέτοντας πως εντελώς παράνομα και καταχρηστικά η ΕΦΟΡΙΑ του κατέσχεσε 1.600 ευρώ χωρίς να μπορεί να πληρώσει ούτε την κηδεία του πατέρα του, ούτε την για το υπόλοιπο του ποσού που είχε μείνει από την αγορά του αμαξιδίου.

Διαβάστε την επιστολή που προκαλεί ντροπή για αυτό το κτηνώδες κράτος:
Υπάρχει κράτος δικαίου που τηρεί τους Νόμους;
Είμαι ο Βασίλης Πιπέρης, πρώην μουσικός και ηθοποιός, 47 ετών και τετραπληγικός. Διατηρώ ένα λογαριασμό στην ALPHA BANK ο οποίος έχει δηλωθεί σαν ακατάσχετος και εκεί μπαίνει η πενιχρή σύνταξη που μου χορηγεί το κράτος. Στον λογαριασμό αυτό είχαν μπει κάποια χρήματα που ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Έχω ένα χρέος στη εφορία το οποίο έχω ρυθμίσει και πληρώνω κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης.
Την Πέμπτη 26 Μαίου πέθανε ο πατέρας μου και την επομένη έγινε η κηδεία του. Σήμερα το πρωί πήγε η μητέρα μου να πάρει χρήματα για να πληρωθεί η κηδεία.. Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε όμως. Η Εφορία είχε κάνει κατάσχεση και πήρε το ποσόν των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600€). Εντελώς παράνομα μας άφησαν δίχως χρήματα και έτσι ούτε η κηδεία μπορεί να πληρωθεί ούτε το υπόλοιπο που έχει μείνει από την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου.
Δεν ξέρω αν ευθύνεται η Εφορία ή η Τράπεζα για την παράνομη αυτή κατάσχεση. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχουν Νόμοι και αν αυτοί τηρούνται από το κράτος ή από οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω το δίκιο μου και που. Στα δικαστήρια εκτός από τον πολύ χρόνο που θα χρειαστεί απαιτούνται και έξοδα που είναι αδύνατο να καλυφθούν.
Ζητώ να παρέμβει κάποιος αρμόδιος – αν υπάρχει – και να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και η παρανομία για να συνεχίσουμε, εγώ και η μητέρα μου την φτωχική αλλά αξιοπρεπή ζωή μας.
Παρακαλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα γιατί ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθώ.
Το μόνο που ζητάω είναι να τηρηθούν οι Νόμοι και να αντιμετωπίσουν κάποτε εμάς τους ΑΜΕΑ σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα. Διαφορετικά αν τους είμαστε βάρος ας έρθουν να μας εκτελέσουν. Είναι προτιμότερο από τις συνθήκες διαβίωσης και τον αργό θάνατο που μας επιβάλλουν κάθε μέρα

Τι απαντά η Εφορία στην καταγγελία του ηθοποιού των ΑΜΑΝ, Βασίλη Πιπέρη
Διαφορετική εικόνα σε σχέση με όσα κατήγγειλε δημοσίως ο μουσικός και ηθοποιός, Βασίλης Πιπέρης, παρουσιάζει η ΕΦΟΡΙΑ, με τον επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της Α' ΔΟΥ Λάρισας να υποστηρίζει,   πως η κατάσχεση έγινε από άλλη τράπεζα και από άλλο λογαριασμό, ο οποίος δεν ήταν ακατάσχετος.
«Κατ' αρχάς θα ξεκινήσω από τον επίλογο και μετά θα πάμε στον πρόλογο. Έχουν αλλάξει τα μέτρα, μπορεί όποιος θέλει να έρθει να και να κάνει άρση στους λογαριασμούς που γίνονται οι κατασχέσεις» είπε αρχικά ο υποδιευθυντής της Α' ΔΟΥ Λάρισας, Ανδρέας Ντάνης, και πρόσθεσε:
«Εμείς, μέτρα κατάσχεσης πήραμε 17/3, ενώ ο κ. Πιπέρης έκανε ρύθμιση 25/4. Δηλαδή, έκανε μεταγενέστερα τη ρύθμιση κι εμείς δεν το ξέραμε».
Στην ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζαν οι υπάλληλοι της ΕΦΟΡΙΑΣ -μέσω του πληροφοριακού συστήματος- την αίτηση για ρύθμιση του ηθοποιού, ο κ. Ντάνης απάντησε πως εάν παρθούν μέτρα κατάσχεσης από την εκάστοτε ΔΟΥ, τότε θα πρέπει να εξοφληθεί όλο το χρέος.
«Έχει λογαριασμό σε τρεις τράπεζες. Εμείς, κάναμε κατάσχεση σε λογαριασμό που δεν είχε χαρακτηριστεί ακατάσχετος» υποστήριξε, τονίζοντας παράλληλα πως δεν ισχύει ότι η κατάσχεση των 1.600 ευρώ έγινε από το λογαριασμό της ALPHA BANK, αλλά από λογαριασμό της Πειραιώς. «Εμείς, στείλαμε χαρτιά σε όλες τις τράπεζες και η Πειραιώς μας απάντησε πως στο συγκεκριμένο λογαριασμό δεν υπήρχε ακατάσχετο» είπε και εξήγησε περαιτέρω πως «τον ακατάσχετο λογαριασμό της ALPHA BANK δεν τον πειράξαμε καθόλου».
Ο υποδιευθυντής του αρμόδιου τμήματος της Α' ΔΟΥ Λάρισας επισήμανε πως δεν υπάρχει κάποια σχετική νομοθετική πρόβλεψη για να μην συντελούνται κατασχέσεις σε άτομα ειδικής κατηγορίας, όπως λόγου χάρη σε άτομα με τετραπληγία.
«Επομένως, εμείς κάναμε τα προβλεπόμενα και μπορεί ο κ. Πιπέρης να στείλει κάποιον συγγενή του μέσα στην εβδομάδα για να γίνει η αίτηση άρσης της κατάσχεσης και να τελειώσει αυτή η ιστορία, αφού ουσιαστικά με αυτήν την κατάσχεση εξοφλεί το χρέος προς την ΕΦΟΡΙΑ» κατέληξε.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
Βραζιλία: Μια λαοθάλασσα στη Κοπακαμπάνα ζήτησε να φύγει ο Τέμερ

Πάνω από 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη λεωφόρο Ατλάντικα, μπροστά από την παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, σε μια διαδήλωση που κάλεσαν τα κοινωνικά κινήματα για να απαιτήσουν την παραίτηση του ντε φάκτο προέδρου Μιτσελ Τέμερ και την διενέργεια άμεσων και γενικών εκλογών.

Από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της Βραζιλίας, όπως το 1984 που χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία ζητώντας και τότε έκλογές




--------------------------------------------------------------------------------------------



Βροχη  κατασχεσεων για χρεη στα Ταμεια. «Σαφαρι» από το Κεντρο Εισπραξης Ασφαλιστικων Εισφορων. 200  τραπεζικοι λογαριασμοι οφειλετων δεσμευονται κάθε μερα από την αρχη του 2017 εως σημερα.




--------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Πέθανε ο αμερικανος χιτλερικος Ζ. Μπρεζίνσκι
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Πέθανε το βράδυ της Παρασκευής σε νοσοκομείο της Βιρτζίνια και σε ηλικία 89 ετών ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ και κορυφαίος διεθνολόγος στην υπηρεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι.
Ο Μπρεζίνσκι γεννήθηκε στην Πολωνία και σπούδασε σε πανεπιστήμια του Καναδά και των ΗΠΑ. Πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '60, ως σύμβουλος των Αμερικανών Προέδρων Τζον Κένεντι και Λίντον Τζόνσον, ώσπου το 1976 έγινε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας επί Προέδρου Κάρτερ. Θεωρείται πως έπαιξε πρωταρχικό ρόλο σε κορυφαία διεθνή γεγονότα, ανάμεσα στα οποία θεωρείται η επίτευξη ισραηλινο-αιγυπτιακής ειρηνευτικής συμφωνίας το 1978, η συμφωνία για το Κανάλι του Παναμά, τα ανοίγματα των ΗΠΑ και της Δύσης στην Κίνα ως «ανάχωμα» απέναντι στην ΕΣΣΔ, η δημιουργία των φανατικών ισλαμιστών Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων ήταν τότε και ο νεαρός Σαουδάραβας εκατομμυριούχος Οσάμα Μπιν Λάντεν, που έφτιαξε στη συνέχεια την Αλ Κάιντα και σχεδίασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001 στις ΗΠΑ.
Είχε γράψει βιβλία γεωπολιτικής όπως «Η Μεγάλη Σκακιέρα», ένα βιβλιο που λεει μεσα ότι οι αμερικανοι είναι συνεχιστες του Χιτλερ, η αν δεν είναι πρεπει να γινουν, και καποια αλλα αγνωστα και ασημαντα, όπως «Εκτός Ελέγχου», «Η Μεγάλη Αποτυχία», «Εξουσία και Αρχές» κ.ά.




--------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δύο Αμερικανοί σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο μετρό του Πόρτλαντ στις ΗΠΑ, όταν εμπόδισαν έναν ακροδεξιό να επιτεθεί με μαχαίρι σε δύο νεαρές Μουσουλμάνες επειδή η μία φορούσε μαντίλα. Ο δράστης Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν συνελήφθη και κατηγορείται για δύο φόνους, απόπειρα δολοφονίας, εκφοβισμό και οπλοκατοχή. Για τις οικογένειες των θυμάτων συγκεντρώθηκαν έως χτες σε έρανο πάνω από 600.000 δολάρια, μετά από πρωτοβουλία που ξεκίνησαν κάτοικοι της πόλης.




--------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Ο αγώνας των απεργών πείνας έφερε αποτέλεσμα
ΡΑΜΑΛΑ.- ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-
Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούτι, τερμάτισαν το Σάββατο την κινητοποίησή τους στις ισραηλινές φυλακές, έχοντας κατακτήσει την ικανοποίηση μερικών εκ των πιο βασικών αιτημάτων τους. Ο τερματισμός της απεργίας πείνας κατέστη εφικτός μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε Ισραηλινούς αξιωματούχους, αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Η συμβιβαστική συμφωνία φέρεται πως επιδιώκει τη βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης και θα αυξήσει σε δύο, από μία, τις συναντήσεις των κρατουμένων με τις οικογένειές τους. Το βράδυ του Σαββάτου, πολλές χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, εκφράζοντας ανοιχτά την υποστήριξή τους σε ισραηλινο-παλαιστινιακή συμφωνία ειρήνης που θα επιτρέψει την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συμβιώνει ειρηνικά με το Ισραήλ.
Καταγγέλλουν σχέδιο «ιουδαιοποίησης» της Ανατολικής Ιερουσαλήμ
Στο μεταξύ, το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλώντας το να αναλάβει ευθύνες για την τήρηση του διεθνούς δικαίου και την προστασία του ιστορικού χαρακτήρα της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις τελευταίες προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης να «ιουδαιοποιήσει» την πόλη. Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε σε σχέδιο για τη δημιουργία τελεφερίκ μήκους 1.400 μέτρων, που θα συνδέει τη Δυτική Ιερουσαλήμ με το Δυτικό Τείχος της παλιάς πόλης, έως το 2021, και χορήγηση σημαντικών οικονομικών κινήτρων σε όσα παλαιστινιακά σχολεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ αποφασίσουν να υιοθετήσουν από τη νέα σχολική χρονιά το ισραηλινό σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα.