Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Τεταρτη 31 Μαιου 2017



Και από Εγγλέζο φίλο έλαβα αυτό. Πρόκειται για επιστολή Αμερικανού που ενημερώνει τους Βρετανούς, ενόψει των βρετανικών εκλογών του Ιουνίου, τι θα συνέβαινε στις οικογένειες των θυμάτων του Mancester Arena αν είχαν ψηφίσει, όπως οι Αμερικάνοι ένα κόμμα που θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα στην υγεία κ θα καταργήσει την οποία κρατική βοήθεια (Obamacare). Τους λέει ότι, χωρίς να τους ρωτήσει κανείς, θα έφθαναν στις οικογένειες των θυμάτων άμεσα οι λογαριασμοί απ όλο το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό των εταιριών που ασχολήθηκαν, αυτοβούλως, με το συμβάν, μέχρι και εισπράξεως και της τελευταίας (εν πολλοίς αυθαίρετης) χρέωσης, και με πτώχευση των οικογενειών αυτών ή και πώληση των σπιτιών τους!
Στην Ελλάδα μερικοί νομίζουν ότι νεοφιλελευθερισμός είναι η αξιοκρατία κ το να φύγουν οι μουσάτοι αργόμισθοι του Πασοκ κ του Σύριζα.
Σχολιο.-  κάποτε ήταν υπερήφανοι για το σύστημά τους (Υγείας) οι Βρετανοί! Το έδειξαν και στους Ολυμπιακούς τους θυμάμαι, με ειδικά σκετς!
Σχολιο.-  έχει γίνει ανοιχτή πληγή το θέμα πλέον για τους Βρετανούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό επιχείρημα του Φάρατζ (έλεος) υπέρ Brexit ήταν ότι θα σας φτιάξουμε το NHS τώρα που θα φύγουν οι βρωμομετανάστες!




--------------------------------------------------------------------------------------------------




για τον σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, κάποια παραδείγματα:
1. Είναι διαδεδομένο πως ο Ζαχαριάδης ήταν αυτός που αποφάσισε τη διαγραφή του Βελουχιώτη από το ΚΚΕ. Δεν ισχύει. Ο Βελουχιώτης είχε διαγραφεί με απόφαση της Κ.Ε. τον Απρίλιο 1945, όταν ο Ζαχαριάδης ήταν ακόμη στο Νταχάου. Η διαγραφή ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, όταν πλέον ο Ζαχαριάδης είχε επιστρέψει, ακριβώς γιατί σύμφωνα με την απόφαση η ανακοίνωσή της θα γινόταν αν ο Άρης ξεκινούσε ένοπλη δράση.
Το να το λες δεν σε κάνει ζαχαριαδικό. Την ιστορική αλήθεια σέβεσαι.
2. Είναι διαδεδομένο πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε συνεργαστεί επί Κατοχής με τους Γερμανούς. Δεν ισχύει. Αραχτός ήταν και περίμενε να περάσει η μπόρα, όπως είχε κάνει και επί δικτατορίας Μεταξά. Το να το λες δεν σε κάνει καραμανλικό. Απλώς, δεν γίνεται να λες ψέματα. Έχεις τόσα και τόσα να του προσάψεις. Ακόμη και την τότε αδιαφορία του.
3. Γράφεται αυτές τις μέρες πως ο Μητσοτάκης ήταν σκληρός αντικομμουνιστής και μάλιστα πως η Εθνική Οργάνωση Κρήτης (ΕΟΚ) περιλάμβανε και ταγματασφαλίτες. Μέγα λάθος! Η ΕΟΚ συνεργαζόταν άψογα με το ΕΑΜ και η δράση των Μπαντουβάδων στην Κατοχή δεν είχε καμιά σχέση με την εγκληματική τους δράση στα 1945-49. Ο δε Μητσοτάκης ήταν από τους ελάχιστους αστούς πολιτικούς που είχαν ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης του ΚΚΕ, ήδη από το 1962. Το να τα λες αυτά δεν σε κάνει θαυμαστή του. Έχεις τόσα και τόσα άλλα να του πεις. Αλλά την ιστορία είσαι υποχρεωμένος να τη σέβεσαι και να μη λες ό,τι σου κατέβει.



---------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 10 χρόνια κανείς δε θα θυμάται το όνομα Μητσοτάκης.
-η Μακεδονία-




------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ο Κ. Μητσοτάκης βγαίνοντας νικητής στις εκλογές τον Απρίλη του 1990, με αδύναμη όμως κοινοβουλευτική πλειοψηφία εξ αιτίας του εκλογικού νόμου, υπολόγιζε πως το ομολογουμένως μεγάλο ποσοστό του, θα του έδινε και την ευχέρεια να εφαρμόσει άνετα το νεοφιλελεύθερο Θατσερο-ρηγκανικού τύπου πρόγραμμά του. Σε γενικές γραμμές είναι το ίδιο πρόγραμμα που σκέφτεται να εφαρμόσει ο υιός Μητσοτάκης ο οποίος δε χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως ο πατέρας του ήταν 25 χρόνια μπροστά. Και μάλλον έχει δίκιο..
Αν όμως μελετούσε καλύτερα λίγο την ιστορία των εργατικών αγώνων της εποχής θα διαπίστωνε πως ο πατέρας του μάλλον λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί την εκλογική του νίκη, ακολούθησαν μεγάλοι εργατικοί αγώνες από τις αρχές ακόμη του καλοκαιριού του 1990".

Κ. Μητσοτάκης: από το 46,89% στο «ΕΑΣ, ΕΑΣ να φύγει ο κερατάς»,

Καθηγητές, εργαζόμενοι στις λεγόμενες προβληματικές, την Πειραϊκή Πατραϊκή, την ΠΥΡΚΑΛ, αλλά και σε πολλούς άλλους χώρους βγήκαν στου δρόμους με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Οι εργαζόμενοι αμφισβήτησαν τα σχέδια του Μητσοτάκη στέλνοντας τροχιοδεικτικές βολές  να μην τολμήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, να μην διανοηθεί να βάλει χέρι στο ασφαλιστικό.

Δεν πρόλαβε να βγει το καλοκαίρι  και στο προσκήνιο  εμφανίστηκε η μαθητική και φοιτητική νεολαία. Οι αγώνες από το φθινόπωρο του ‘90 και τον χειμώνα του ’91 και η  δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα  από την ΟΝΝΕΔ οδηγούν άρον – άρον σε παραίτηση τον υπουργό Παιδείας Β. Κοντογιανόπουλο και απόσυρση του νόμου – εκτρώματος για την παιδεία.

Σε αυτό το περιβάλλον που μύριζε …μπαρούτι ο Μητσοτάκης τολμά να θίξει κάπως θολά το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΑΣ. Οι εργαζόμενοι αμέσως απαντούν με απεργία και κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης. Η κυβέρνηση παίρνει το μήνυμα και προσπαθεί να ποινικοποιήσει την απεργία  χρησιμοποιώντας έναν πρόσφατα ψηφισμένα νόμο που πρόβλεπε  (καταπατώντας τον 1264) το προσωπικό ασφάλειας να είναι 20%! Οι εργαζόμενοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια  την επιστράτευση που επέβαλε το δικαστήριο  και την πρώτη μέρα  κυκλοφορούν ελάχιστα λεωφορεία από τα 600 περίπου που είχαν επιστρατευτεί. Ενώ τις επόμενες ημέρες δεν κυκλοφόρησαν ούτε και αυτά τα ελάχιστα. Ο Μητσοτάκης στέλνει  τα ΜΑΤ  και χτυπά τους εργαζομένους έξω από το υπουργείο Συγκοινωνιών .

Η κατάσταση αρχίζει και γίνεται ανεξέλεγκτη και τα μέτωπα πληθαίνουν αφού και άλλοι κλάδοι εργαζομένων προκηρύσσουν απεργίες. Αυτό αναγκάζει την κυβέρνηση να υποχωρήσει προσωρινά. Με την μεσολάβηση της  ΓΣΕΕ (…παλιά μου τέχνη κόσκινο) οι εργαζόμενοι πείθονται να σταματήσουν την απεργία αφού πρώτα δεσμεύτηκε η κυβέρνηση πως δεν θα πειράξει τους μισθούς που ήθελε να μειώσει.

Η κυβέρνηση μετά το στραπάτσο που έφαγε κάνει προσωρινές  υποχωρήσεις  σε μισθολογικά και θεσμικά  θέματα, για να πετύχει το κύριο  που ήταν η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνών.  Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου βάζει δειλά στο τραπέζι το θέμα της ιδιωτικοποίησης υπό τη μορφή ερωτήματος. Μάλιστα έταξε να πάρουν οι ίδιοι τα λεωφορεία αλλά και πάλι οι εργαζόμενοι αντιδρούν άμεσα. Τα μαζεύει ξανά ο Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα οι φιλικές εφημερίδες της κυβέρνησης αλλά και η κρατική ΕΡΤ συκοφαντούν τους εργαζομένους για τους υπέρογκους μισθούς, κλπ.

Ο Μητσοτάκης αλλάζει τακτική. Δεν μιλά πια για ιδιωτικοποίηση αλλά για απολύσεις μόνο στους τεχνικούς που δήθεν είναι υπεράριθμοι  και τους διοικητικούς. Επιπλέον, προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στους οδηγούς (που τους έταζε ότι θα γίνουν ιδιοκτήτες λεωφορείων) και τους υπολοίπους εργαζόμενους. Προχωρά μάλιστα στην εξαγγελία 1.000 και πάνω απολύσεων.

Οι εργαζόμενου πραγματοποιούν μαζική συνέλευση  και απαντούν με το «όλοι ή κανένας». Ο διασπαστικός ελιγμός του Μητσοτάκη πέφτει στο κενό και την επομένη μέρα η συμμετοχή στην απεργία  είναι καθολική. Ούτε ένα λεωφορείο δεν βγήκε για δρομολόγιο. Τις επόμενες μέρες  δυναμώνει η αλληλεγγύη όλου του εργατικού, φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος στους απεργούς της ΕΑΣ.

https://www.kommon.gr/iii/976-apergia-eas




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Αναρτησεις αρχειου
Έναν Μαυρικη με κατι κοριους τον θυμάται κανείς; Για λογαριασμό του Μητσοτάκη δούλευαν οι κοριοι. Ήταν πολιτικός πιο μπροστά από την εποχή του, πράγματι!
(Επίτηδες το ανεβάζω από το Βήμα, εννοειται)
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=139081



-----------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι τιμή για την αντικαπιταλιστική αριστερά το γεγονός ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η εξαίρεση, με την ανακοίνωση που έβγαλε κόντρα στην πένθιμη υποκρισία. Και είναι μια υπενθύμιση για τον προσανατολισμό που χρειάζονται οι αγώνες σήμερα, για να ξεφύγουμε από την πνιγηρή οικονομική και πολιτική κρίση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Και για να μην παίζουμε τις κουμπάρες, οι πληροφορίες μου μου λένε ότι ο ίδιος ο Μουζάλας επέλεξε προσωπικά και "διέταξε" την κατάληψη City Plaza, επειδή είχα "χρέη". Και φυσικά φροντίζει να με χρεώνει ακόμα πιό πολύ, απ όσο όλοι ξέρουμε, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσω.
Τώρα εξηγούνται πολλά, και κυρίως γιατί εμφανιζόντουσαν συνεχώς υποψήφιοι αγοραστές που ενώ εννοείται τα βρίσκαμε μετά εξαφανίζονταν, όπως επίσης το που βρήκαν οι καταληψίες οικονομικά στοιχεία της εταιρείας μου τα οποία διακινούσαν στο διαδίκτυο τον πρώτο καιρό της κατάληψης.
Κράτος και παρακράτος σε αγαστή συνεργασία.
Αυτό λέγεται εκτέλεση εν ψυχρώ ενός πολίτη, αν δεν το έχετε καταλάβει.
Κι εδώ επιτρέψτέ μου, μ όλη την αστική ευγένεια που με διακρίνει, να ευχηθώ πολύ κακό ΨΟΦΟ στους εμπνευστές κι εκτελεστές της δικής μου εξόντωσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπόχα! Δυσωδία! Απανωτές οι προκλήσεις από το βρωμερό δικαστικό σώμα, που αφήνει ασύδοτους τους μεγαλοαπατεώνες και τους οικονομικούς εγκληματίες της διαπλοκής και καταδικάζει γέροντες και παιδιά.
Ο 77χρονος Θόδωρος Καραβασιλικός καταδικάστηκε σε ένα χρόνο με αναστολή, γιατί υπερασπίστηκε τον τόπο του στη Χαλκιδική που καταστρέφεται οικολογικά. Κατηγορήθηκε ο γέροντας πως έδειρε καμιά δεκαριά ματατζήδες! Και οι ξευτιλισμένοι δικαστές αποδέχτηκαν την κατηγορία!
Τρεις μαθητές του Γυμνασίου καταδικάστηκαν στο Ρέθυμνο, με την κατηγορία πως πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους. Έκαναν το έγκλημα να μην αποδεχτούν τη διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος. Και οι ξευτιλισμένοι δικαστές τους καταδίκασαν σε 80 ημερών κοινωνική εργασία.
Σαπίζει το σύστημά τους και το ξέρουν. Και νομίζουν πως θα το σώσουν με προκλήσεις προς το κοινό αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι δικαστές! Οι σταθεροί στυλοβάτες της προστυχιάς των από πάνω. Οι αμείλικτοι διώκτες της αξιοπρέπειας των από κάτω.





---------------------------------------------------------------------------------------------




Τη νύχτα 30 προς 31 Μαΐου 1941 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συμβολικά θεωρούμενη πρώτη αντιστασιακή ενέργεια στην κατεχόμενη Ευρώπη, όταν οι νεαροί φοιτητές Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.
Επί δεκαετίες η αντικομμουνιστική προπαγάνδα κάνει λόγο για παραμύθι, αλλά διαψεύδεται από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της 1ης Ιουνίου 1941, με την ανακοίνωση του γερμανού φρούραρχου της Αθήνας και την επικήρυξη των "δραστών".
Τα τελευταία χρόνια τη σκυτάλη παρέλαβε η ιστορική αναθεώρηση που εμφανίζεται ως "διεθνισμός". Πρόκειται για εκείνους που επικρίνουν την Εθνική Αντίσταση γιατί δεν τα μπορούν τα πατριωτικά.
Περαστικά τους!
Τιμή και δόξα στον Μανώλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα, τους πρώτους παρτιζάνους του πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού αγώνα!




-----------------------------------------------------------------------------------------




στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο Μητσοτάκη υπήρχε φωτογραφία από συνάντηση του μακαρίτη με τον άλλο μακαρίτη Σιμόν Πέρες, αυτό λοιπόν το πράγμα χαρακτηρίστηκε αντισημιτισμός από τον κ. Akis Gavriilidis

Αν αναρτήσετε τη φωτογραφία αυτή, από συνάντηση του Μητσοτάκη με τον ισραηλινό μακελάρη Σιμόν Πέρες, είστε αντισημίτες!
Ναι! Αντισημίτες χαρακτήρισε τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένας απίθανος τύπος, επειδή στην ανακοίνωσή τους για τον θάνατο του Μητσοτάκη έβαλαν αυτή τη φωτογραφία. Γιατί, σύμφωνα με τον κύριο αυτόν, η όποια έστω και έμμεση αναφορά στο ρατσιστικό κράτος των σιωνιστών δολοφόνων σημαίνει αντισημιτισμό.
Εμένα δεν με παραξενεύει διόλου αυτή του η αντίδραση. Για τον άνθρωπο αυτόν έχω σχηματίσει γνώμη από τότε που χαρακτήριζε εθνικιστή τον Γιάννη Ρίτσο, γιατί έγραψε "αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απ' τα ξένα βήματα", και νεκρόφιλο τον Αλέκο Παναγούλη, που έγραψε "οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί".
Και είμαι περήφανος γιατί έχω συγκρουστεί μαζί του δημοσίως, επανειλημμένα. Ας τον χαίρονται όσοι χαριεντίζονται μαζί του και μου επιτίθενται για "σταλινισμό", επειδή δεν ακυρώνω τη συμβολή της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη του '45, και "πατριωτισμό", που τον θεωρούν ατόπημα, επειδή τιμώ τον ΕΛΑΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------



Ωραία η τύπα (Σ.Αναγνωστοπούλου) του Συριζα! Χρειάζεται "εφόδια", λέει για να τοποθετηθούμε στο fb, δεν μπορεί να το κάνει η πλεμπαρία έτσι, να εκφράζεται χωρίς "εφόδια" (;;!!) για τον Παπαδήμο ή τον Μητσοτάκουλα. `Αμα είναι να εκφραστεί για κανα 3ο "πρόγραμμα,που δεν είναι μνημόνιο", κανα μεσοπρόθεσμο, κανά "παράλληλο πρόγραμμα", τίποτα "ισοδύναμα μέτρα", τότε ο λαός έχει τα εφόδια να εκφραστεί κ να ψηφίσει και η εν λόγω να του επαν-υφαρπάξει την ψήφο!

Μετά από τους Στουρνάρες, τους Μπογδάνους και τους εισαγγελείς, να τη και η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου (η συριζαία ντε, η αριστερή!), να ζητάει να προσέχουμε τι γράφουμε στο FB. Όπου, κατά την άποψή της, δικαίωμα να εκφέρουν γνώμη έχουν μόνο οι ειδικοί σε κάθε θέμα. Μάλλον, από πανεπιστημιακοί κι απάνω.
Ας το πάρουν χαμπάρι, ότι για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης σ' αυτόν εδώ τον τόπο έχουν χυθεί ποτάμια αίματος Και ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κνώδαλο να απαγορέψει την έκφραση γνώμης σε οποιονδήποτε. Πόσο μάλλον, στον απλό λαϊκό κόσμο. Που μπορεί να μην έχει τα πτυχία αυτής της κυρίας, αλλά δεν νοσταλγεί τη Χούντα, όπως αυτή.
Για να προσέξει λίγο ο κάθε απολογητής και η κάθε απολογήτρια του νεοφασισμού και της ελιτίστικης προστυχιάς! Στην Εκάλη και στους κύκλους της πανεπιστημιακής διαπλοκής αυτά!





----------------------------------------------------------------------------------------------




Την Πέμπτη 1/6 δικάζεται ο Πέτρος που δεν κοίταξε την πάρτη του
Στις 21 Ιουλίου 2012, τα μεσάνυχτα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος άκουσε φωνές στην γειτονιά του, στον Κολωνό (Αθήνα). Μόλις είχε βάλει για  ύπνο το μικρό παιδί του και είπε στην σύζυγό του ότι θα κατέβει να δει τι συμβαίνει.
Κατεβαίνοντας είδε πέντε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει έναν μετανάστη, ενώ ένας εξ αυτών είχε το πόδι του πάνω στην κοιλιά του συλληφθέντα. «Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία», τους είπε ο Πέτρος Καπετανόπουλος. Τότε εκείνοι του εξήγησαν ότι δεν τον πατάνε και έκαναν βίαιη επίδειξη πατώντας με δύναμη ξανά τον μετανάστη. «Αυτό σημαίνει τον πατάμε», του είπαν. Ο ίδιος τους επανέλαβε ότι πρόκειται περί βασανισμού ήδη συλληφθέντος. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και ο ίδιος!
Στη συνέχεια, ο μετανάστης κατηγορείται (και κατόπιν ομολογεί) ότι έκλεψε την τσάντα μίας κοπέλας διότι ήταν πεινασμένος, ενώ στο Πέτρο Καπετανόπουλο αποδίδονται οι εξής κατηγορίες:
Α. «αντίσταση κατά της αρχής»,
Β. «ψευδή ανωμοτί κατάθεση»,
Γ. «απόπειρα απόσπασης κρατουμένου» ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας),
Δ. και τέλος, η εισαγγελέας στην οποία προσάγεται, όχι μόνο σχηματίζει κοινή δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Καπετανόπουλου και του μετανάστη, αλλά του φορτώνει και «απλή συνεργία σε ληστεία», κάτι που αποτελεί κακούργημα!**

Το κίνημα αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε με αφορμή την υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου, με χιλιάδες υπογραφές οδήγησε στην απαλλαγή του από την κακουργηματική κατηγορία που τον βάραινε.
Την Πέμπτη 1/6/2017 στο Εφετείο Αθηνών γίνεται η δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου και χρειάζεται η υποστήριξη όλων μας!




---------------------------------------------------------------------------------------




Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω...
"Ο Ελληνικός Εβραϊσμός με βαθειά οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μεγάλου πολιτικού άνδρα που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόοδο της χώρας μας.
Ιδιαίτεροι δεσμοί συνδέουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την ελληνική εβραϊκή κοινότητα, δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από τη δράση της οικογένειάς του για τη διάσωση Εβραίων στην Γερμανική Κατοχή, και μέσα από την καταλυτική δράση του Κ. Μητσοτάκη στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδος – Ισραήλ, που με την ιστορική απόφασή του το 1990 η Ελλάδα αναγνώρισε πλήρως το Κράτος του Ισραήλ."



----------------------------------------------------------------------------------------------




Χθες ο ρουβικωνας εριξε δεκα χιλιαδες τρικακια εκτος και εντος του "αστυνομοκρατουμενου''νοσοκομειου του ευαγγελισμου οπου νοσηλευετε ο παπαδημος.Τα τρικακια εγραφαν"σε πηραν απτις τραπεζες σε βαλαν στη βουλη παπαδημο ψοφα να κανουμε γιορτη''και''οσοι γινουν πρωθυπουργοι ολοι τους θα πεθανουν"





-------------------------------------------------------------------------------------------




Νεος ιδιοκτητης του ΔΟΛ ο Β. Μαρινακης
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, 14:29
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο πλειοδότης στον διαγωνισμό διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Διαθέτει, δηλαδή, πλέον τους τίτλους των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», το 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου της «Τηλέτυπος ΑΕ» (MEGA), τους ιστοτόπους In .Gr, Vima.gr και Nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, το 50% της «IRIS Εκτυπωτική» και το 41,22% των μετοχών της εταιρείας διανομής «Άργος».
Στον διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές η πλευρά Βαγγέλη Μαρινάκη με 22,9 εκατ. ευρώ και η εταιρεία VEGATA με 21 εκατ. ευρώ, πίσω από την οποία βρίσκονται ο εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ακόμη ένας Έλληνας επιχειρηματίας.

Παράλληλα, προσφορά υπέβαλε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με 11,9 εκατ. ευρώ που ήδη διαθέτει το 19,6% του MEGA καθώς και η εταιρεία New Mile με 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο της εγγυητικής επιστολής του Δημήτρη Μελισσανίδη ανερχόταν σε 25 εκατ. ευρώ, «σπασμένη» σε διαφορετικά κομμάτια, ώστε να μην είναι δυνατή η διαρροή του ποσού της προσφοράς. Την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε συνολικό ποσό της τάξεως των 21 εκατ. ευρώ που υπολειπόταν της προσφοράς Μαρινάκη.

Με δεδομένες τις θέσεις που είχαν λάβει διάφοροι πολιτικοί παράγοντες έναντι της εκποίησης του ΔΟΛ, είναι σαφές πως η επικράτηση Μαρινάκη αποτελεί μία σημαντική νίκη του μηχανισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίζεται πλέον με ένα «σύστημα» επιχειρηματικό-μιντιακό, αφού στην πλευρά Μαρινάκη αναμένεται να στοιχηθούν κι άλλοι επιχειρηματικοί παράγοντες, όπως επί παραδείγματι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Αντιθέτως, η ηγετική ομάδα του Μαξίμου μετρά μία πολιτική ήττα. Το αντιλαμβάνεται κάποιος από το κλίμα που καλλιέργησαν τα τρέχοντα εικοσιτετράωρα ΜΜΕ που εκφράζουν τις απόψεις της κυβέρνησης και της Κουμουνδούρου.

Η συμμετοχή του Δημήτρη Μελισσανίδη στον διαγωνισμό και μάλιστα με μία τόσο μεγάλη προσφορά ήταν έκπληξη. Το ενδιαφέρον του επιχειρηματία για τον ΔΟΛ «πέρασε απαρατήρητο» από τους παράγοντες της αγοράς αλλά και τους δημοσιογράφους εκτός του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, ο οποίος βεβαίως κρατούσε το στόμα του κλειστό.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήδη είχε αποκτήσει το 19,6% της Τηλέτυπος ΑΕ (MEGA) μέσω του Φώτη Μπόμπολα, προσέφερε τα λιγότερα εκ των τριών διεκδικητών. Αναμένονται με ενδιαφέρον, πάντως, οι επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, ενώ εκκρεμεί και η τελική αποσαφήνιση της πλευράς Βαρδινογιάννη, η οποία με τα σημερινά δεδομένα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του MEGA, το 35%. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης 30 Μαΐου, δηλαδή λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των φακέλων προσφοράς του διαγωνισμού για τον ΔΟΛ, συναντήθηκε στο Χίλτον ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγκερ). Δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες ως προς τη συνομιλία τους, αλλά πάρα ταύτα ο καθένας αντιλαμβάνεται ποιο ήταν το αντικείμενο της συζήτησης αυτής. Σημειώνεται πως εκ των πραγμάτων το πραγματικό μήλο της έριδος στην εν λόγω υπόθεση είναι αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός.

Οι εξελίξεις αυτές ανατρέπουν τους σχεδιασμούς εκείνων των κυβερνητικών κύκλων οι οποίοι επένδυαν σε επιχειρηματικό σχήμα που θα τους διασφάλιζε έναν τουλάχιστον πόλο στον κόσμο των ελληνικών ΜΜΕ. Αντιθέτως, η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατοχυρώνουν στρατηγικό πλεονέκτημα και μάλιστα σε μία κομβική στιγμή, όπου η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μείζον πολιτικό ζήτημα με τους δανειστές.

Είναι προφανές πως οι επόμενες κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα θα χαρακτηρίζονται και από τη διαμόρφωση του νέου μιντιακού τοπίου στη χώρα, ιδιαίτερα όσον αφορά στις επιμέρους συμμαχίες ή αντίθετα στην κατάρρευση δεδομένων μετωπικών συνδυασμών.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: «Φραγμό» σε διαδηλώσεις καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία
 Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, 13:08
Τα αυστηρά αντιτρομοκρατικά μέτρα που επέβαλε η γαλλική κυβέρνηση έπειτα από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν για τον περιορισμό νόμιμων διαδηλώσεων, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα μέτρα που επιβλήθηκαν μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς τον Νοέμβριο του 2015 επιτρέπουν στις δυνάμεις ασφαλείας να παρακολουθούν υπόπτους και να πραγματοποιούν έρευνες χωρίς εισαγγελικό ένταλμα, να θέτουν σε κατ' οίκον περιορισμό υπόπτους και να απαγορεύουν τις δημόσιες συναθροίσεις.

Από τότε που η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι αρχές έχουν εκδώσει 155 διατάγματα τα οποία απαγορεύουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και έχουν επιβάλει 639 μέτρα τα οποία απαγορεύουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις, καταγγέλλει η οργάνωση.
Από αυτά, η πλειονότητα είχε στόχο πρόσωπα που διαμαρτύρονταν κατά των μεταρρυθμίσεων στην εργατική νομοθεσία.

Μια σειρά μέτρων επιβλήθηκαν επίσης για την απαγόρευση διαδηλώσεων έπειτα από τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

«Οι νόμοι έκτακτης ανάγκης με στόχο την προστασία των Γάλλων πολιτών από την απειλή της τρομοκρατίας χρησιμοποιούνται αντίθετα για να περιορίσουν τα δικαιώματα των πολιτών στη ειρηνική διαμαρτυρία», λέει ο Μάρκο Περολίνι, ο επικεφαλής του γαλλικού παραρτήματος της οργάνωσης.

«Με το πρόσχημα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, το δικαίωμα του διαδηλώνειν έχει αφαιρεθεί με εκατοντάδες ακτιβιστές, περιβαλλοντιστές και υπέρμαχους των εργατικών δικαιωμάτων να στερούνται αδικαιολόγητα τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις», προσθέτει.

Η έκθεση με τίτλο «Ένα δικαίωμα, όχι μια απειλή: Δυσανάλογοι περιορισμοί στις διαδηλώσεις με βάση την Κατάσταση 'Εκτακτης Ανάγκης στη Γαλλία», δόθηκε στην δημοσιότητα μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι σχεδιάζει να παρατείνει την διάρκεια του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η απειλή της τρομοκρατίας παραμένει «εξαιρετικά υψηλή» έπειτα από την ανακοίνωση του σχεδίου παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για έκτη φορά, μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ήταν πρόεδρος την περίοδο που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα αυστηρά αντιτρομοκρατικά μέτρα, είχε δηλώσει ότι η Γαλλία βρίσκεται «σε πόλεμο» και είχε αναπτύξει στρατιώτες που περιπολούσαν στους δρόμους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά την καθημερινή τρομοκρατία, 205,000 μαθητές ξεκίνησαν τις τελικές  εξετάσεις σε όλη τη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή, τώρα το "Βήμα" θα 'χει ένθετα και σακουλάκια με πρέζα;



----------------------------------------------------------------------------------------------



Χηρες κατω των 55 ετων.  Συγκεντρωση και πορεια στη Βουλη για τις συνταξεις τους που τις  καταργει η κυβερνηση με εντολη της  τροικα και των ξενων τοκογλυφων.



----------------------------------------------------------------------------------------------


Μανουελ Νοριεγκα. Ο πρωην δικτατορας του Παναμα ανθρωπος κλειδι  της CIA πεθανε στα 83 του.



------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
Χτύπησε πάλι το παπαγαλάκι : Tι κλαίτε ρε ; δεν είναι μετανάστευση, κινητικότητα εργαζομένων εντός ΕΕ είναι ...
Ο Αρης Πορτοσάλτε, ο χυδαίος οσφυοκάμπτης των μνημονιακών κυβερνήσεων και του νταβατζοκάναλου που εξυπηρετεί ξαναχτύπησε στο twiter...
«Aris Portosalte
Το να ονομαζεται, ακομη, μεταναστευση σαν του 60, η κινητικοτητα των εργαζομενων εντος της ΕΕ συντηρει φαινεται την ..αναγκη καποιων για κλαψουρα!»
Αναφορικά με τη μετανάστευση των Ελλήνων λόγω της κρίσης, αυτό που συμπεραίνει είναι ότι έχουμε ανάγκη για κλάψα, αφού μια χαρά κινητικότητα εργαζομένων εντός της ΕΕ γίνεται..
Τα συμπεράσματα δικά σας !




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Η εικόνα του τέως βασιλιά να σπαράζει στο κλάμα στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κάνει το γύρο του διαδικτύου. Τίποτα το περίεργο εδώ αν σκεφτεί κανείς πόσα οφείλει στην οικογένεια Μητσοτάκη ο παλιός μονάρχης της χώρας, όχι μόνο για την αποστασία του 1965 και το βασιλικό πραξικόπημα αλλά και για την περιουσία του ελληνικού λαού που έφευγε νύχτα από το Τατόι το 1991.




------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει γάμος χωρίς δάκρυα και κηδεία χωρίς γέλιο... #χαλαρώστε




-----------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
Σαν σήμερα, ο Γλέζος και ο Σάντας κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη
Δελτίο τύπου Λαϊκης Ενότητας
Λίγοι βρήκανε το ψυχικό σθένος κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας , να προβούν σε πράξεις ανάλογης ανδρείας με αυτήν του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα.
Ειδικά σαν αυτή που έλαβε χώρα τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όταν οι δύο νεαροί αντιστασιακοί μην αντέχοντας να βλέπουν την σβάστικα να κυματίζει στο συμβολικότερο σημείο της χώρας, έλαβαν την μεγάλη απόφαση να την κατεβάσουν.
Έτσι έπραξαν, αποδεικνύοντας πως το ψυχικό σθένος του ανθρώπου και το δημοκρατικό ένστικτο, μπορεί να καταπιεστεί από τους κατακτητές αλλά δεν μπορεί επ’ ουδενί να πάψει να υφίσταται.
Όταν βρει την ευκαιρία, εκδηλώνεται με αντιστασιακές πράξεις, σαν αυτή των Γλέζου – Σάντα, που τις θυμόμαστε, τις μνημονεύουμε, τις διασώζουμε για τις επόμενες γενιές και εν τέλει τις κρατάμε σαν αναμμένο φάρο για νέους αγώνες και νέες αντιστάσεις, μέσα στο σκοτάδι των μνημονίων και της ευρωκρατίας.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Αριστεράς και τώρα και για πάντα.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
30/5/2017





-------------------------------------------------------------------------------------------------




*Κάποια φορά είχα ρωτήσει την αείμνηστη Ολυμπία Παπαδούκα πόσο «νωρίς» άρχισε να γίνεται αισθητή η μεγάλη πείνα του ’41. «Δεν υπάρχει στο μυαλό μου πιο “νωρίς” και πιο “αργά”. Οι Γερμανοί λεηλατούσαν τα πάντα από την πρώτη μέρα!», απάντησε με το πηγαίο και στακάτο ύφος της. Και συνέχισε με εκείνη την ιστορία από τις αρχές της Κατοχής, που πήγαινε με άλλα κορίτσια στο Ωδείο, κοντά στην Καπνικαρέα, πώς ασφυκτιούσαν από τη θλίψη, τον φόβο και τη στέρηση βασικών αγαθών, πώς οι δάσκαλοι άρχισαν να λιποθυμούν από την πείνα, πώς ο επιστάτης και η γυναίκα του αρρώστησαν κι έπειτα πέθαναν. Την παύση της ακολούθησε ένα χαμόγελο, για να συμπληρώσει: «τότε περίπου έγινε και κάτι που μας στήριξε πολύ. Αυτό, πια, το ξέρεις».
Ναι, αυτό πια το ξέρω και δεν το ξεχνώ ποτέ: τη νύχτα της 30ης Μαΐου του 1941, δύο ηρωικά παιδιά, ο Μανόλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας, ο Λάκης Σάντας και ο Μανόλης Γλέζος κατέβασαν από την Ακρόπολη το μισητό ναζιστικό σύμβολο. Το αφοσιωμένο στη δοσιλογική κυβέρνηση «Ελεύθερον Βήμα» έγραφε με πηχιαίους τίτλους δυο μέρες αργότερα: «Η κυβέρνησις δεν θ’ ανεχθή να υφίσταται κολάφους ο λαός εξ αιτίας μερικών ανοήτων οργάνων της ξένης προπαγάνδας. Αι κυρώσεις δια τα προχθεσινά λυπηρά γεγονότα». Ο λαός, όμως, μέσα στην ατελείωτη τραγωδία του, είχε αναθαρρήσει βλέποντας τον κόλαφο στους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.
Ο Λάκης Σάντας δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ευτυχώς, όμως, έχουμε πλάι μας τον πολύτιμο Μανόλη Γλέζο, πάντα ακατάβλητο και μαχητικό. Και να σκεφτεί κανείς πως κάτι ταρτούφοι, κάτι μεγαλόστομοι αλλά ανερμάτιστοι θεσιθήρες, κάτι θρασύδειλα ανθρωπάκια της παλαιομνημονιακής και της νεομνημονιακής διαχείρισης, κάτι "πιστοποιημένοι" μικροφωνατζήδες της νεο-λούμπεν εθελοδουλίας και του κιτρινισμού είχαν την αυταπάτη πως θα μπορούσαν να τον διαβάλουν. Πραγματικά, μωραίνει κύριος…!





----------------------------------------------------------------------------------------------




Οι ελεεινοί των ημερών - οι εμπλεκόμενοι στην καταδίκη των 14χρονων μαθητών στο Ρέθυμνο που διέπραξαν το μέγιστο έγκλημα : να αγωνίζονται.
- Ο γυμνασιάρχης που ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση
- Ο εισαγγελέας που παρενέβη
- Ο αστυνομικός διευθυντής που σχημάτισε την δικογραφία
- Οι δικαστές που τους καταδίκασαν
- Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θάνος Τζήμερος που ξετσουτσούρωσαν σήμερα και απαιτούν να εκτελεστεί η ποινή
Σε μια Ελλάδα που τα αρχιλαμόγια κολλητοί των δύο τελευταίων απολαμβάνουν την πιο σκανδαλώδη και προκλητική ατιμωρησία.
Σε ένα Ρέθυμνο που αλωνίζουν επίσης ατιμώρητες διάφορες μαφίες νύχτας, προστασίας, πρεζεμπορίου, διακίνησης όπλων, ακόμα και της αθάνατης παραδοσιακής ζωοκλοπής. Για τις οποίες κλείνουν τα μάτια οι τοπικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές αφού ξέρουν τι άκρες έχουν αυτές οι μαφίες εδώ και πολλά χρόνια σε τοπικά μεγάλα πολιτικά τζάκια.
Ντροπή σας. ΞΕΦΤΙΛΕΣ.




------------------------------------------------------------------------------------------




Κανονικά αφού πέθανε ο Δρακουμέλ, λες ήταν ένας ιστορικός πολιτικός, Θεός σχωρέστον, και τελείωσε. Επειδή όμως σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ και στα περισσότερα κώματα, πάει το λιβάνισμα σύννεφο για τον αποστάτη..., καλό είναι να υπάρχει απο κάποιους και αντίλογος...

Καζάκης: " (...) Μην ανησυχείτε όμως. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μπορεί να μην κατόρθωσε να δει το όνειρό του πραγματικότητα, δηλαδή να υπογράφει ο ίδιος την ολοκληρωτική διάλυση – όπως έκανε με τη Γιουγκοσλαβία – της Ελλάδας και δεν πρόλαβε να ματοκυλίσει τον τόπο για να επιβάλει τον δικό του νόμο και των μεγάλων πατρόνων του, αλλά άφησε παρακαταθήκη. Το γιο και την κόρη του.
Κι επομένως έχει ακόμη την ευκαιρία να δικαιωθεί. Έστω και μετά θάνατο. Αρκεί οι ψηφοφόροι να αποδειχθούν τόσο ανόητοι και απάτριδες, όσο χρειάζεται για να αναδείξουν τον Κυριάκο στην εξουσία. Και ύστερα να διαπιστώσουμε όλοι μαζί ότι υπάρχουν χειρότεροι ακόμη και από τον Τσίπρα."




--------------------------------------------------------------------------------------




Ένοχος ο 75χρονος μπάρμπα-Θόδωρος που αντιστάθηκε

Πρόκειται για τον 75χρονο Θεόδωρο Καραβασιλικό, κάτοικο Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, που τον Ιούλιο του 2013 είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια χημικής καταστολής διαδήλωσης στην περιοχή που γινόταν για την απελευθέρωση κάποιων άλλων συλληφθέντων κατοίκων της Χαλκιδικής...
Πρόκειται για τον 75χρονο Θεόδωρο Καραβασιλικό, κάτοικο Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, που τον Ιούλιο του 2013 είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια χημικής καταστολής διαδήλωσης στην περιοχή που γινόταν για την απελευθέρωση κάποιων άλλων συλληφθέντων κατοίκων της Χαλκιδικής που εναντιώνονταν στις εξορυκτικές δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός. Ο μπαρμπα-Θόδωρος, όπως είναι γνωστός στη Μεγάλη Παναγιά, παρά την ανημποριά των ποδιών του, είχε πάρει μέρος στη διαδήλωση και μιας και στο τέλος δεν μπορούσε να τρέξει για να γλιτώσει, ήταν και ο μοναδικός που συνελήφθη από τις αρχές. Μόνο που, αντί να καταλήξει τότε στο κρατητήριο, βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου στον Πολύγυρο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι ο ηλικιωμένος με τις χειροπέδες είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, καθώς έφερε πολλαπλές “κακώσεις κεφαλής”.
Ο μπαρμπα-Θόδωρος, λοιπόν, με το τσακισμένο κεφάλι και τα μελανιασμένα μάτια τυλίχτηκε σε μια κόλλα χαρτί και πήρε τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη, φορτωμένος με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Ο μπαρμπα-Θόδωρος, λοιπόν, των 70 και βάλε χρόνων στην πλάτη, που τα έβαλε τότε με τα ΜΑΤ –ο 75χρονος εδειρε 10 ντακλαραδες ΜΑΤατζιδες, και θελουν να το πιστεψουμε- καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου με μια απόφαση που θα μπορούσε να είναι για γέλια αν δεν προκαλούσε οργή και προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι δικαστές αντιλαμβάνονται την έννοια της δικαιωσυνης.



---------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικη μαθητων σε 89 ωρες κοινωνικης εργασιας

Την εντονη αντιδραση του υπουργειου Παιδειας προκαλεσε η αποφαση Δικαστηριου Ανηλικων να  τιμωρησει τρεις μαθητες του 1ου Γυμνασιου Ρεθυμνου μετα από  καταγγελια του διευθυντη του σχολειου ότι  πρωτοστατουσαν στην καταληψη, χωρις να εχουν διαπιστωθει φθορες εντος του σχολειου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------


Μακροχρονια ανεργια. Επτα στους δεκα μενουν περισσοτερο από δυο χρονια εκτος εργασιας.



----------------------------------------------------------------------------------------------



Η συρρικνωση του εισοδηματος των νοικοκυριων  «βουλιαζει» το τζιρο των σουπερμαρκετ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------





«Με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, τον Σαράφη και τον Άρη…»

Στις 31 του Μάη 1957, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε αμερικανός στρατιωτικός κόβει το νήμα της ζωής του Στέφανου Σαράφη. Στη μνήμη του λαού μας και στα αυριανά βιβλία της Ιστορίας η μορφή του δοξασμένου στρατηγού του ΕΛΑΣ θα κατέχει πάντα θέση ξεχωριστή.

Στις 31 του Μάη 1957, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε αμερικανός στρατιωτικός κόβει το νήμα της ζωής του βουλευτή και επικεφαλής της ΕΔΑ Στέφανου Σαράφη, του δοξασμένου στρατηγού του ΕΛΑΣ που μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε δίπλα στο λαό, για τη λευτεριά και το δίκιο του πολέμησε και τα συμφέροντα του λαού υπηρέτησε και στον πολιτικό αγώνα.
Ο Στέφανος Σαράφης γεννήθηκε το 1890 στα Τρίκαλα. Μετά τα γεγονότα του Κιλελέρ, που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνείδησής του, θα αφήσει το πανεπιστήμιο και θα καταταχτεί εθελοντής στο στρατό.
Έχοντας δημοκρατικά βενιζελικα φρονήματα θα αντιταχτεί στα δικτατορικά καθεστώτα του Πάγκαλου και του Μεταξά, θα πιαστεί, θα εκτοπιστεί και θα φυλακιστεί αρκετές φορές. Θα είναι πρωταγωνιστης στο βενιζελικο αποτυχημενο κινημα του στρατου το 1935.
Η δικτατορία του Μεταξά  που τον είχε ήδη εκτοπίσει για τρία χρόνια στη Μήλο (1937), όταν ο Σαράφης εκδήλωσε τη θέλησή του  να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα στον πόλεμο με τους Ιταλούς, και η φασιστικη δικτατορια Μεταξα θα του κλείσει το δρόμο.
Μετά την κατάληψη της χώρας από τους χιτλερικούς καταχτητές ο φλογερός πατριώτης στρατηγός εντάσσεται αμέσως στις γραμμές του παλλαϊκού απελευθερωτικού αγώνα και τον Μάη του 1943 βγαίνει στο βουνό, απ’ όπου καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες να μιμηθούν το παράδειγμά του και να ενταχτούν στην αντισταση. Ιδρυει μια οργανωση, βγαινει στο βουνο, συλαμβανεται από τον ΕΛΑΣ, ερχεται σε συμφωνια μαζι του, αναλαμβανει στρατιωτικος ηγετης του ΕΛΑΣ, και καλει ολους τους Ελληνες να ενταχθουν σε αυτόν. Το κυρος του και η φημη του εχουν απηχηση στους αξιωματικους του ελληνικου στρατου, που μαζικα πλεον βγαινουν στο βουνο και εντασονται στον ΕΛΑΣ, δινοντας του ετσι γνωσεις και πειρα που πριν δεν ειχε, και καθιστωντας τον πλεον τρομερη στρατιωτικη δυναμη που την τρεμουν οι χιτλερικοι και φασιστες κατακτητες.
Η αφοσίωσή του και η πίστη του στη δύναμη και το δίκιο του λαού, οι μεγάλες στρατιωτικές ικανότητές του και το κύρος του, τον αναδεικνύουν αρχηγό του ένδοξου Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ).
Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας ο στρατηγός Σαράφης θα ανταμειφτεί για τις υπηρεσίες του στο λαό, από τις ξενόδουλες μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις: Μαζί με άλλους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην Εαμική Αντίσταση θα τον εξορίσουν στη Σέριφο (1946), στη Μακρόνησο (1948) και στον Αη Στράτη.  Ο στρατηγός, μαθημένος στις διώξεις δεν θα υποκύψει ούτε αυτή τη φορά, δεν θα λυγίσει.
Ο λαός αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες του και την προσφορά του και ενώ ο στρατηγός βρίσκεται εξόριστος,  θα τον εκλέξει με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ στις εκλογές του 1951 και το 1956, όταν η ΕΔΑ θα βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (στο μεταξύ ο Στέφανος Σαράφης έχει εκλεγεί Γενικός Γραμματέας του κόμματος).
Και από αυτό το μετερίζι ο στρατηγός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντα του λαού. Θα αντιταχτεί σθεναρά στην εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, από το βήμα της βουλής  αλλά και με αποκαλυπτική αρθρογραφία και ομιλίες, προκαλώντας το μίσος των αμερικανών ιμπεριαλιστών και της εδώ κυβέρνησης.
Ο Στέφανος Σαράφης υπήρξε σε όλη του τη ζωή ακούραστος και αλύγιστος μαχητής και μπροστάρης στους αγώνες του λαού. Η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας που επιχειρείται στις μέρες μας δεν μπορούν να αμαυρώσουν ή να σβήσουν την τρισένδοξη εποποιία της Εαμικής Αντίστασης, τους αγώνες και τις θυσίες μυριάδων αγωνιστών για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία την ειρήνη, για μια δίκαιη κοινωνία με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.
Στη μνήμη του λαού μας και στα αυριανά βιβλία της Ιστορίας η μορφή του δοξασμένου στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη θα κατέχει πάντα θέση ξεχωριστή.




--------------------------------------------------------------------------------------------






ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ!!!

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDROS_TIS_DIMOKRATIAS_Na_anaklithei_i_apofasi_parasimoforisis_toy_exehontos_hoyntikoy_Nik_Mertzoy/?fJhggdb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-428803-PROEDROS_TIS_DIMOKRATIAS_Na_anaklithei_i_apofasi_parasimoforisis_toy_exehontos_hoyntikoy_Nik_Mertzoy&utm_term=Jhggdb%2Bel

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Να ανακληθεί η απόφαση παρασημοφόρησης του εξέχοντος χουντικού Νικ. Μέρτζου

382 υπογραφές μεχρι τωρα

Συνιστά πρόκληση στην Ιστορική Μνήμη και αισχύνη για τη Δημοκρατία μας.

https://secure.avaaz.org/el/petition/PROEDROS_TIS_DIMOKRATIAS_Na_anaklithei_i_apofasi_parasimoforisis_toy_exehontos_hoyntikoy_Nik_Mertzoy/?fJhggdb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-428803-PROEDROS_TIS_DIMOKRATIAS_Na_anaklithei_i_apofasi_parasimoforisis_toy_exehontos_hoyntikoy_Nik_Mertzoy&utm_term=Jhggdb%2Bel