Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κυριακη 28 Μαιου 2017


Συνελήφθη ο δημοσιογράφος και ειδικος γραμματεας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης, για ανάρτηση στο διαδίκτυο...''δεν θα με στεναχωρουσε αν ...''
με λιγα λογια το κρατος ποινικοποιεί την αποψη στα κοινωνικα δικτυα και την θεωρει (οταν τον βολευει)''εγκλημα λόγου και γνώμης'', πράγμα που οδηγεί αναπότρεπτα στη φίμωση όλων μας
Συμφωνει η οχι κανεις με τις αποψεις του Φιλιππάκη,το σιγουρο ειναι οτι πρεπει ολοι να αντιδρασουμε & διαμαρτυρηθουμε ..δεν χρειαζεται να συμφωνεις με καποιον για να τον υπερασπιζεσαι οταν αδικειται ....
( προφανως το θεμα ειναι να τιμωρειται οποιος ξεφευγει απο τον καθεστωτικο λογο και προφανως αυτο θα χρησιμοποιηθει και ως προσχημα λογοκρισιας και ποινικοποιησης του διαδικτυου και ειδικα των κοινωνικων δικτυων)





-------------------------------------------------------------------------------------------------




Το είχε ανακοινώσει στο Faceboοk
Δικηγόρος: Δεν συνελήφθη ο Γιώργος Φιλιππάκης
28.05.2017 | 09:26
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης, ανακοίνωσε, μέσω Facebook, τη σύλληψή του, ο δικηγόρος του, Γιάγκος Λαμπίρης, στο Documentonews.gr., δήλωσε  ότι αυτό δεν συνέβη.
Ο Γιώργος Φιλιππάκης είχε αναρτήσει στο Facebook σχόλιο κατά του Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την επίθεση εις βάρος του Λουκά Παπαδήμου.
Μεταξύ άλλων, στην επίμαχη ανάρτηση έγραφε ότι «δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», προκαλώντας την αντίδραση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό,τις διωκτικές αρχές και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κατόπιν αυτών ο ίδιος ο Γιώργος Φιλιππάκης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι συνελήφθη.





-----------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ!
Πανικόβλητη η τραπεζιτική Χούντα των Παπαδήμων και των Στουρνάρηδων πέρασε απόψε σε μια απροσχημάτιστη επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με την κυβέρνηση να συναινεί στην παραβίαση του Συντάγματος.
Η σύλληψη του δημοσιογράφου και αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος, Γιώργου Φιλιππάκη, σηματοδοτεί μια απόπειρα του μνημονιακού καθεστώτος να μετρήσει αντιδράσεις, μετά από την εκδήλωση της απέχθειας του λαού μας προς τον οικονομικό δολοφόνο, πρώην δοτό πρωθυπουργό.
Με πλήρη επίγνωση των στοχεύσεών τους και με συνείδηση της δοκιμασίας στην οποία υποβάλλονται οι δημοκρατικές μας ελευθερίες, θα είμαστε όλοι και όλες το πρωί στις 10.30 έξω από τη ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ανεξαρτήτως του πού κρατείται ο Γιώργος Φιλιππάκης, καθώς με ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Τραπεζίτη, Νίκου Τόσκα, ο τόπος κράτησης παραμένει άγνωστος.
Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί για να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση του Φιλιππάκη.
Για να ανοίξει ο δρόμος για δίκες των μεγαλοτραπεζιτών και των υπηρετών τους, που κατέστρεψαν τον τόπο και τη ζωή μας.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ!




------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιστρέφοντας από τη ΓΑΔΑ όπου βρεθήκαμε ελάχιστοι άνθρωποι, μιας και αυθαίρετα ανακοινώθηκε από εδώ μέσα πως η συγκέντρωση δεν θα γίνει, κάποιες σκέψεις:
Όταν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ μιλάνε για άσκηση δίωξης κατά ενός πολίτη για την έκφραση αισθημάτων έναντι μεγαλοτραπεζιτών μνημονιακών απατεώνων, και στη συνέχεια στον χώρο του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνει ο ίδιος πως μόλις συνελήφθη, στοιχειώδης υποχρέωση καθενός που σέβεται και υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι το κάλεσμα σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση.
Αυτό ακριβώς κάναμε αυτή τη νύχτα και γι' αυτό καλέσαμε σε κινητοποίηση στη ΓΑΔΑ.
Η κινητοποίηση, τελικά, δεν έγινε, καθώς ο κόσμος πληροφορήθηκε ότι ο Φιλιππάκης δεν συνελήφθη και ότι η σχετική ανακοίνωση ήταν αποτέλεσμα χακαρίσματος.
Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Και ούτε θα μπω στη λογική να ψάξω το γιατί, ενώ όλη νύχτα γινόταν χαμός σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ιστοσελίδες και σε ραδιόφωνα, δεν έβγαινε ο ίδιος να διαψεύσει την είδηση για τη σύλληψή του ή έστω ο δικηγόρος του (όπως έγινε καθυστερημένα αργά το πρωί) ή κάποιος δικός του άνθρωπος. Πόσο μάλλον, όταν εξαγγελλόταν και κινητοποίηση.
Η γνώμη μου είναι πως ανεξαρτήτως του αν δεν συνελήφθη ή πιάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος λόγω της κατακραυγής, η κινητοποίηση έπρεπε να γίνει.
 Ακριβώς γιατί δεν διαψεύδεται η πρόθεση να ασκηθούν διώξεις για την έκφραση γνώμης στο διαδίκτυο και γιατί ήταν εκατοντάδες αυτοί που είχαν εκδηλώσει διάθεση συμμετοχής.
Είναι προφανές πως η ομάδα αυτή που συγκροτήθηκε εδώ με αφορμή τη είδηση για τη σύλληψη του Φιλιππάκη, και μέσα σε λίγες ώρες βρήκε ευρύτατη ανταπόκριση, δεν έχει πλέον νόημα να υπάρχει. Ας συνεχιστεί ο διάλογος κάποιες ώρες και το απόγευμα θα καταργηθεί,

Σχολιο,- Ο Φιλιππακης δεν συνελήφθη αλλα
“προσήχθη στην Ασφάλεια δια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΝ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ “
ρε τι μου θυμιζει ,ρε τι μου θυμιζει
Σχολιο.-  Ανάρτηση από φίλο της ομάδας:
Ο Γιώργος Φιλιππάκης είναι καλά και «έξω». Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν συνελήφθη ποτέ και πως το σχετικό αγγελτήριο σχόλιο στον τοίχο του είναι αποτέλεσμα «χακαρίσματος».
Σχολιο.- Την ώρα που έκανες την ανάρτηση ο Γιώργος Αλεξατος εγώ και άλλοι δυο είμασταν ήδη έξω απο την ΓΑΔΑ
Νομίζω πως αυτός που έβαλε αυτο το ποστ πέτυχε το σκοπό του !καταφερε να μας αποσυντονίσει
Σχολιο.- Κι εγώ στην πόρτα ήμουν όταν το είδα και το ανέβασα μόνο και μόνο για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος τζάμπα στη βροχή. Ειλικρινά δεν ήθελα να αποσυντονίσω κανέναν, αλλά μετά το ξενύχτι και τον πανικό ήθελα να ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει.
Σχολιο.- Τώρα διάβασα πως ο δικηγόρος του δήλωσε ότι τον προσήγαγαν, αλλά δεν τον συνέλαβαν. Θα μάθουμε εν καιρώ..
Σχολιο.-  Λοιπόν , ο Φιλιππάκης δεν έχει συλληφθεί....προς το παρόν !
Η μήνυση όμως υπάρχει από τον Στουρνάρα ...
Σχολιο.- Το ποστ που λέει για τον στουρναρα του το κατεβασαν. Αφου εγινε αναφορα…

Σχολιο.- "Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα , δεν υπάρχει καμία σύλληψη Φιλιππάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Στουρνάρας απο την Παρασκευή ενημέρωσε, με επιστολή του την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., το αρμόδιο Υπουργείο δηλαδή, για τα εναντίον του μηνύματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ίδιος δεν υπέβαλλε μήνυση, ωστόσο η αναφορά - έγκληση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν συντελεστεί αξιόποινες πράξεις, ενω στην παραγγελία δεν τίθεται θέμα αυτόφωρης διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο την ανάρτηση Φιλιππάκη, αλλά τουλάχιστον δέκα ακόμα που εξετάζονται απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως δημοσιευει το news 247.gr με σημερινή αναρτησή του, o δικηγόρος του Γ. Φιλιπάκκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει".

Σχολιο.- Μια και μαζευτήκαμε που μαζευτήκαμε 1000+ άτομα εδώ μέσα στο facebook, δεν οργανωνόμαστε να συντάξουμε μια ομαδική μήνυση κατά Στουρνάρα να τον πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα; που θίχτηκε κιόλας από την αγανάκτηση του ελληνικού λαού εναντίον του τοποτηρητή της ΕΚΤ;
Σχολιο.-  Επειδή όσα συμβαίνουν είναι ανορθόδοξα αλλά ταυτόχρονα η ανταπόκριση ανθρώπων υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων και ειδικά του δικαιώματος έκφρασης γνώμης υπήρξε ακαριαία, με τη συγρότηση και τη συμμετοχή σε αυτή την ομάδα στο facebook και επειδή ακούγονται κάποιες βιαστικές σκέψεις για τη διάλυσή της το απόγευμα ακούστε κάποιες σκέψεις.
Η συγκεκριμένη ομάδα που δημιουργήθηκε θα πρέπει:
Πρώτον νά έχει επαρκή και έγκυρη πληροφόρηση για τα πραγματικά γεγονότα σχετικά τον Γιώργο Φιλιππάκη, έχει ασκηθεί δίωξη; με ποιές κατηγορίες; έγινε προσαγωγή; Γιατί ο ίδιος ούτε ο δικηγόρος του δεν απάντησε όλη νύχτα στις κλήσεις τη στιγμή που γινόταν όλη αυτή η δημόσια κινητοποίηση κλπ.
Δεύτερον να ενημερωθούμε έγκυρα για το ποιές ακριβώς είναι οι πιθανές κινήσεις των εισαγγελέων σχετικά με την ελευθερία έκφρασης γνώμης στο διαδίκτυο.
Τρίτον, Μην κάνει κανείς την αποκοπτιά να διαλύσει τη συγκεκριμένη διαδυκτιακή ομάδα πριν ξεκαθαριστούν πολλά και σοβαρά ζητήματα σχετικά με τις εξελίξεις.
Η λειτουργία της ομάδας αυτής σε αυτή την περίπτωση θα κριθεί από τη σοβαρότητα που θα δείξουμε, όπου - ακόμα και στην ευμενέστερη εξέλιξη για τα δικαιώματα στο διαδίκτυο - είναι η ευκαιρία να αποτελέσει έναν μονιμότερο χώρο παρακολούθησης των εξελίξεων πάνω στα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλα δείχνουν πως θα το χρειαστούμε και άμεσα.
Τέταρτον, να προσέξουμε τόσο όσοι πήρατε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ομάδας αυτής όσο και όσοι σπεύσαμε να συμμετέχουμε, να μην γίνουμε παρά τη θέλησή μας σαν το ανέκδοτο "λύκοι στα πρόβατά μας χωριανοί". ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ λοιπόν.
Θα εκτιμήσουμε ψύχραιμα τις εξελίξεις.

σχολιο.- Ειναι σαφες στον οποιονδηποτε, οτι ο συνταξιουχος δημοσιογραφος Φιλλιπακης τε εχει γραψει αυτα, και δεν ειναι κανενα προιον χακαρισματος! Αλλα τρομαξε απο τις απειλες μηνυσεων, και γιαυτο λεει για χακαρισμα του λογαριασμου του στο facebook. Αυτος δεν ειναι λογος να διαλυθει η ομαδα "κανενας ομηρος στα χερια του κρατους", γιατι ετσι θα μοιαζει με την αυτοδιαφημιση που εκανε ο Μπαξεβανης οταν τον ειχαν συλλαβει, που ειχε φτιαξει την ομαδα "ειμαστε διπλα στον Μπαξεβανη", για να φτιαξει μετα την εφημεριδα του. Η ομαδα πρεπει να παραμεινει, γιατι συγκροτηθηκε απο ανθρωπους που ειναι εναντια στην λογοκρισια, και θα ειναι χρησιμη εαν επιχειρησουν να συλλαβουν καποιον αλλο.



------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΑ ΄ΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ!
Ακριβώς όπως και οι αριστεροί τα βάζουν με τον κόσμο όταν δεν βρίσκουν ακροατήριο, έτσι και οι άλλοι. Και είναι αυτό το σημαντικό ετούτων των ημερών.
Τα έχουν χάσει με τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στην επίθεση κατά του οικονομικού δολοφόνου.Βλέπουν πως η σιωπή και η απόσυρσή του από τους δρόμους των αγώνων, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και αποδοχή της κατάστασης που έχουν επιβάλει. Βλέπουν πως βγήκε μίσος και, στην καλύτερη γι' αυτούς περίπτωση, αδιαφορία για τον εγκληματία μεγαλοτραπεζίτη.
Γι' αυτό γράφουν λίβελους για την αμορφωσιά και την κακουργία αυτού του λαού. Γι' αυτό βγάζουν στη φόρα την επιθυμία τους να του στερήσουν το δικαίωμα να μιλάει. Γι' αυτό και η αποψινή σύλληψη του Φιλιππάκη.
Μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Η τελευταία κουβέντα δεν έχει ειπωθεί ακόμα! Και δεν θα επιτρέψουμε να είναι αυτοί που θα την πουν!

Μα, δεν έχει υπάρξει άνθρωπος με στοιχειώδη αξιοπρέπεια σ' αυτό τον τόπο που να μην έχει πει πως δεν θα λυπόταν αν οποιαδήποτε απ' αυτές τις βδελυρές γλίτσες ξαλάφρωνε τη γη από το περιττό βάρος της!
Θα συλλάβουν όλον αυτόν τον κόσμο;
Και αν μας συλλάμβαναν όλους, πώς θα ζούσε η γλίτσα που είναι ανίκανη ένα ποτήρι να πλύνει, τα κορδόνια των παπουτσιών της να δέσει, γιατί έχει μάθει με υπηρέτες;
Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη πρωινή κινητοποίηση, για να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση του Γιώργου Φιλιππάκη και να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις της χούντας των τραπεζιτών και των υπηρετών της.
Είμαστε σταθερά συνδεδεμένοι με την ERTopen που μεταδίδει εκτάκτως όλη τη νύχτα, και στο FaceBook με την ομάδα "Κανένας όμηρος του μνημονιακού καθεστώτος!"
https://www.facebook.com/groups/118570288722371/permalink/118665272046206/?pnref=story




-------------------------------------------------------------------------------------------




Μεθόδους του καθεστώτος Ερντογάν εφαρμόζει η κυβέρνηση της μνημονιακής υποταγής. Περισσότερο από μία ώρα έχει περάσει από τη σύλληψη του Γιώργου Φιλιππάκη κι ακόμα ούτε καν οι αστυνομικοί συντάκτες δεν γνωρίζουν πού κρατείται.
Καταγγέλλουμε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς "Προστασίας του Τραπεζίτη" Τόσκα και Δικαιοσύνης Κοντονή, για το τσαλαπάτημα κάθε έννοιας ανθρώπινων δικαιωμάτων και την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.





--------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μαφία θέλει και να την αγαπάμε
28 Μαΐ, ’17 8:17 ΠΜ

Μετά το ξεπούλημα της χώρας από πολιτικούς και ολιγάρχες -ονόματα δεν γράφω γιατί είναι ξεπουλημένη και η «Δικαιοσύνη» τους- έχουν παρουσιαστεί κάποια προβλήματα στις σχέσεις της Μαφίας με την πλέμπα.

Ένα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Μαφίας:
Η Μαφία θέλει και να την αγαπάμε.
Με το ζόρι.
Με το στανιό.
Της Μαφίας δεν της φτάνει να την φοβόμαστε. Θέλει και να την αγαπάμε.
Η Μαφία θέλει να τρώει την στρακαστρούκα ο Λουκάς Παπαδήμος και να πέφτουμε να πεθάνουμε από τη στενοχώρια μας.
Η Μαφία νόμιζε πως ο Παπαδήμος λατρεύεται στην Ελλάδα για την προσφορά του στον τόπο.
Και τότε ήρθε η στρακαστρούκα.
Τον Παπαδήμο, ρε; Τον Παπαδήμο; Τον αγωνιστή της Δημοκρατίας;

Εσείς, όπως το πάτε, θα χαρείτε αν ανοίξει την στρακαστρούκα-έκπληξη και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο εθνικός ευεργέτης. (σ.σ. Κύριε εισαγγελέα, εγώ τον λατρεύω τον Γιάννη Στουρνάρα. Την Πρωτοχρονιά του κόβω και κομμάτι στη βασιλόπιτα. Αν πάθει κάτι ο Στουρνάρας, θα φαρμακωθώ.)
Η Μαφία θέλει να μιλάνε τα μαλακιστήρια που πλασάρει για δημοσιογράφους και να τους παίρνετε και στα σοβαρά.
Έπαθε σοκ η Μαφία, όταν διαπίστωσε πως η στρακαστρούκα στον Παπαδήμο αντιμετωπίστηκε σαν την κατάκτηση του Euro 2004.

Πανηγυρισμοί στα social media, χαρά, χαμόγελα, αισιοδοξία, κάποιοι έβγαλαν και τις σημαίες στα μπαλκόνια• κι όλα αυτά από μια στρακαστρούκα.
Μια χαρά έμεινε στους έρμους τους Έλληνες: να δουν τους ανθρώπους που «έσωσαν» τη χώρα να ανατινάζονται.
Ναι, η Μαφία θέλει και να την αγαπάτε.
Η Μαφία θέλει να μείνει στην Ελλάδα και να την αγαπάτε.
Η Μαφία θέλει να κυκλοφορεί ελεύθερη και να την αποθεώνετε.
Οπότε, αφού δεν έφυγε η Μαφία από την Ελλάδα -με τα λεφτά σας-, ετοιμαστείτε να φύγετε εσείς.
Γιατί η Μαφία θα αγριέψει κι άλλο.
Και είναι η Μαφία που έχει τα όπλα.
Όλα.
(Η Μαφία οδηγεί την Ελλάδα σε εμφύλιο. Για να την αγαπήσετε για πάντα.)






----------------------------------------------------------------------------------------------




Mας είχαν ζαλίσει με το αυτονόητο, ότι ο Στουρνάρας πρέπει να πάει φυλακή -ή μήπως κ αυτό ήταν "αυταπάτη" ;;
Αντί αυτού, βάζουν φυλακή όποιον εκφράσει την απέχθειά του για τον Στουρνάρα.
Υπάρχει άραγε όριο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο των συριζα(νελ)λητών σαλτιμπάγκων της εξουσίας;;




------------------------------------------------------------------------------------------------




Στηρίζουμε τον Γιώργο Φιλλιπάκη. Βάλτε μας όλους φυλακή

H δημοκρατία απεκατεστάθη, ο εχθρός συνελήφθη, η δικαιοσύνη, για άλλη μια φορά, θριάμβευσε,,,
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, και μήνυση που κατέθεσε ο Στουρνάρας, συνελήφθει ο Γιώργος Φιλλιπάκης.
Ο λόγος; Τα σχόλια που είχε κάνει με αφορμή το φάκελο που στάλθηκε στον Παπαδήμα. Ενας φάκελος που έφερε τα πάνω κάτω στους τζάμπα μάγκες που αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς.
Σπέρνουν θύελλες για το λαό τα ξεπουλημένα ανθρωπάκια, μα οι ίδιοι τρέμουν και το πιο αδύναμο φύσημα του άνεμου.
Και το φύσημα τούτη τη φορά, δεν ήταν μόνο η έκρηξη του φακέλλου, Ηταν το χαμόγελο στα χείλι του κόσμου, που φερε τούτο το γεγονός. Γιατί το μεγάλο κομμάτι του λαού, και μνήμη έχει και κρίση, παρ' ότι δεν μπόρεσε ακόμα να οργανωθεί και να διαχειριστεί το σοκ και δέος που δέχεται τα τελευταία χρόνια...
Ξέρει λοιπόν ο Στουρνάρας και οι όμοιοι του πως δεν θα αργήσει η μέρα που το "σούσι που έτρωγε με χιούμορ και καλή διάθεση" όταν διαπραγματευόταν τη λεηλασία της ζωής μας,
θα το πληρώσει ακριβά... και φοβάται .. φοβούνται πολλοί...

Ξέρουν πως ο Φιλιππάκης δεν είναι ο μόνος,,,

Το ξέρουν όλοι τους και γι αυτό τρέμουν...

Στηρίζουμε τον Γιώργο Φιλιππάκη. Βάλτε μας όλους φυλακή




------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί ο Βολταίρος δεν είπε ποτέ τη φράση: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Τα εισαγωγικά που έβαλε λανθασμένα η βιογράφος του και η συγγνώμη που ήρθε μετά από 33 χρόνια...

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», η φράση που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου. Κι όμως, ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με τις απόψεις του. Τα λόγια ανήκουν στη βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν Μπίατρις Χολ και βιογράφο του Βολταίρου, που υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906, το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση....

Η σφοδρή αντίδραση της εκκλησίας και του βασιλιά για το βιβλίο
 Το 1758 στη Γαλλία εκδόθηκε το βιβλίο του φιλοσόφου Ελβέτιου, με τίτλο «Περί Πνεύματος», στο οποίο υποστήριζε ότι μοναδικό κριτήριο για τις επιλογές του ανθρώπου είναι η απόλαυση του. Δηλαδή ότι κάθε πράξη του ανθρώπου αποσκοπεί αποκλειστικά στην ικανοποίησή του. Οι περισσότεροι φιλόσοφοι αντέδρασαν με αδιαφορία όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο, αποκαλώντας το «βαρετό» και «προβλέψιμο». Όταν όμως έφτασε στα χέρια του Γάλλου βασιλιά και της εκκλησίας, ξέσπασε σάλος. Ο Ελβέτιος κατηγορήθηκε ως αιρετικός, τα βιβλία του κάηκαν σε δημόσια πυρά και χρειάστηκε να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του για να αποφύγει πολύ χειρότερες τιμωρίες. Στο βιβλίο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», η συγγραφέας περιέγραψε την αντίδραση του Βολταίρου στις εξελίξεις αυτές: «Ό, τι δεν έκανε ποτέ το βιβλίο για τον ίδιο, αλλά και για τον συγγραφέα του, το έκανε η δίωξη που του ασκήθηκε. Το «Περί Πνεύματος» έγινε όχι μόνο ένα από τα πιο πετυχημένα βιβλία της χρονιάς, αλλά και ολόκληρου του αιώνα. Οι άντρες που το είχαν μισήσει στην αρχή, και αντιπαθούσαν και τον ίδιο τον Ελβέτιο, του συμπαραστάθηκαν. Ο Βολταίρος τον συγχώρησε για όλα. «Τι φασαρία κάνουν για μία ομελέτα», είχε δηλώσει όταν άκουσε για την πυρά.
«Πόσο συνταρακτικά άδικο είναι να διώκουν έναν άντρα για τέτοιες ανοησίες! Η στάση του έγινε τώρα: «Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».
Όταν η Χολ περιέγραφε την στάση του δεν παρουσίαζε αυτούσια τα λόγια του φιλοσόφου, αλλά έκανε μία περίληψη των απόψεων που είχε εκφράσει και της συμπεριφορά του. Επειδή όμως χρησιμοποίησε το πρώτο πρόσωπο και τα εισαγωγικά, πολλοί θεώρησαν ότι τα λόγια ανήκαν στον Βολταίρο. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι ο Βολταίρος είχε πράγματι κάνει τις δηλώσεις για την «ομελέτα» που προηγήθηκαν, οι οποίες είχαν καταγραφεί στο βιβλίο του Τζέιμς Πάρτον, «Η Ζωή του Βολταίρου» που εκδόθηκε το 1881.
Το 1939 η Χολ απολογήθηκε για την παρανόηση, εξηγώντας πως η ίδια έγραψε τη φράση, η οποία κακώς μπήκε σε εισαγωγικά. Παρ’ όλα αυτά, στο βιβλίο της, «Ο Βολταίρος στα γράμματά του» (1919), τη χρησιμοποίησε ξανά και τόνισε πως ήταν η «ουσία των ιδεών που εκπροσωπούσε ο Βολταίρος»....




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ
Μετά από 40 ημέρες απεργίας πείνας, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν αναστείλει την απεργία πείνας που κανανε και ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν τη νίκη στις ανθρωπιστικές τους απαιτήσεις, μετά από 20 ώρες διαπραγματεύσεων μεταξύ της ηγεσίας των απεργων και των ισραηλινών φυλακών.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναγγελθουν καθως τα νέα θα μεταδιδονται .
Αγωνιστικους χαιρετισμους στους γενναίους, παλαιστίνιους κρατούμενους, που παλευουν στις πρώτες γραμμές του παλαιστινιακού αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστινης!
Και χαιρετισμους σε όλους αυτούς από τον ολο τον κόσμο που με την αλληλεγγυη τους πηραν μέρος στον αγώνα των κρατουμένων και της παλαιστινιακής νίκης τις τελευταίες 40 ημέρες.




----------------------------------------------------------------------------------------------



Η δίωξη ή η φήμη της δίωξης, δεν στοχεύει βέβαια μόνο τους δημοσιογράφους και την ελευθεροτυπία, αλλα τον καθένα απο μας που τολμάει να μιλά και να σκέφτεται ελεύθερα. Προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινωνία την αυτολογοκρισία. Είναι φασιστοειδούς έμπνευσης αυτό που κάνουν... Ο Οργουελ περιέγραψε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου η ελευθερία της σκέψης κατάντησε το "έγκλημα της σκέψης"... Για κει βαδίζουμε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Κομμουνιστικο Κομμα των Λαων της Ισπανιας
διεθνές γεγονός 4 Ιουν στο Αλικάντε: Προάσπιση της Μπολιβαριανής Επανάστασης
Συντρόφισσες και σύντροφοι, υποστηρικτές και φίλοι / ες,

την Κυριακή 4 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί στο Alicante ένα σημαντικό διεθνές γεγονός που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε από Carolus Wimmer, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και του αναπληρωτή του Κοινοβουλίου της Λατινικής Αμερικής (Parlatino) και Carmelo Suare z, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας.

Τόπος : Αίθουσα CC.OO. Avda.Salamanca Νο 33 - Αλακάντ
Ώρα : 11: 00h στις 4 Ιουν 2017
Αν θέλετε να ξέρετε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, πάμε!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!




------------------------------------------------------------------------------------------------





Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
Εκλογές στη Βενεζουέλα για την Συντακτική Συνέλευση τον Ιούλιο και Περιφερειακές τον Δεκέμβρη

Η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της Βενεζουέλας Τιμπίσαυ Λουσένα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το προεδρικό διάταγμα για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση “πληρεί τους τυπικούς όρους” και οι εκλογές θα γίνουν τέλη Ιουλίου.

“Θα εργαστούμε πάνω στο προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα που θα κορυφωθεί με την εκλογή της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης μέχρι το τέλος Ιουλίου”, δήλωσε η Λουσένα. λίγες μόνο ώρες μετά αφού ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο παρέδωσε το διάταγμα με τις προτεινόμενες εκλογικές βάσεις για να εκλεγούν τα μέλη της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που θα επεξεργαστούν ένα νέο Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση προωθεί αυτήν την αλλαγή συντάγματος και όπως είπε, τα μέλη της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης θα εκλεγούν με άμεση και μυστική ψηφοφορία “σε εδαφική και παραγωγική βάση”.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης από τις 10 μέχρι το τέλος Δεκέμβρη, να διεξαχθούν και οι περιφερειακές εκλογές, οι οποίες έχουν καθυστερήσει από το τέλος του 2016, σημείωσε η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου.

Αυτές θα είναι οι πρώτες εκλογές μετά τις βουλευτικές του 2015 στις οποίες η αντιπολίτευση κατέκτησε την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Σημειώνεται τέλος, ότι η αντιπολίτευση απέρριψε την Συντακτική Εθνοσυνέλευση χαρακτηρίζοντάς την “δόλια”.




 ----------------------------------------------------------------------------------------------




το θεμα δεν ειναι ο Φιλιππακης και ο καθε Φιλιππακης,το θεμα ειναι να μην ποινικοποιηθει η γνωμη /πχ παραδειγμα μην στηριξουν κατηγορητηριο πανω σε αναρτησεις στο φακμπουκ ..
και μην στηθει κατηγορητηριο(αυτο ηδη γινεται αλλωστε )για πολιτικους & ιδεολογικους λογους,με χαλκευμενες κατηγοριες ,με λιγα λογια για ''εγκλημα λόγου και γνώμης'',πράγμα που οδηγεί αναπότρεπτα στη φίμωση όλων μας και σε αδικες δικες για τιμωρια των πιο ''ανυποταχτων''
μην προσωποποιείτε (οπως συμβαινει συχνα)καθε ιστορια,δειτε το πιο βαθια & πολιτικα




-------------------------------------------------------------------------------------------



Ειναι σαφες στον οποιονδηποτε, οτι ο συνταξιουχος δημοσιογραφος Φιλλιπακης τε εχει γραψει αυτα, και δεν ειναι κανενα προιον χακαρισματος! Αλλα τρομαξε απο τις απειλες μηνυσεων, και γιαυτο λεει για χακαρισμα του λογαριασμου του στο facebook. Αυτος δεν ειναι λογος να διαλυθει η ομαδα "κανενας ομηρος στα χερια του κρατους", γιατι ετσι θα μοιαζει με την αυτοδιαφημιση που εκανε ο Μπαξεβανης οταν τον ειχαν συλλαβει, που ειχε φτιαξει την ομαδα "ειμαστε διπλα στον Μπαξεβανη", για να φτιαξει μετα την εφημεριδα του. Η ομαδα πρεπει να παραμεινει, γιατι συγκροτηθηκε απο ανθρωπους που ειναι εναντια στην λογοκρισια, και θα ειναι χρησιμη εαν επιχειρησουν να συλλαβουν καποιον αλλο.

https://www.facebook.com/groups/118570288722371/?hc_ref=NEWSFEED




--------------------------------------------------------------------------------------------





Αν και το θέμα σύλληψης Φιλιππάκη για εμένα είναι ακόμα θολο, το θέμα μας δεν είναι μόνο ο Φιλιππάκης.
Η Εισαγγελική έρευνα επεκτείνεται και σε δεκάδες ανώνυμους χρήστες των social media που καταφέρθηκαν κατά του Στουρνάρα.
Το πολιτικό θέμα είναι η πρόθεση φίμωσης της μοναδικής ανεξάρτητης πηγής πληροφόρησης σήμερα που είναι τα social media. Και θα συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες.
Για αυτό το λόγο προτείνω να συνεχίσει η ομάδα,ως πυρήνας συζήτησης αλλά και ενημέρωσης για ο θέμα της ελεύθερης έκφρασης όλων μας στο διαδίκτυο! Άλλωστε μπορεί ξαναλέω απλοί χρήστες άμεσα να βρεθούν στην θέση του κάθε Φιλιππάκη, και να μην έχουν και την τύχη της "επωνυμίας"...

https://www.facebook.com/groups/118570288722371/?hc_ref=NEWSFEED




---------------------------------------------------------------------------------------




Λοιπόν, επειδή θέλουν να βγουν και από πάνω αυτοί που σπέρνουν το μίσος, την φτώχεια, την πείνα, την αδικία :
Στουρνάρα
ΝΑΙ είσαι ένα ξεπουλημένο ανδρείκελο ξένων και ντόπιων καπιταλιστικών συμφερόντων που έχουν επιβάλει απάνθρωπα και θανατηφόρα μέτρα ενάντια στον Ελληνικό λαό
Τράβα τώρα να κάνεις μήνυση και σε μένα, και σε όσους κοινοποιήσουν αυτό το ποστ. ΘΕΛΟΥΜΕ να είμαστε πολλοί οι μηνυόμενοι. Χιλιάδες.
Προχώρα.




------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Τερμάτισε την απεργία πείνας Γάλλος φωτοειδησεογράφος
Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, 05:40
Ο Γάλλος φωτοειδησεογράφος Ματιάς Ντεπαρντόν, που κρατείται από την 8η Μαΐου στην Τουρκία, τερμάτισε την απεργία πείνας του, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ο γενικός γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (Reporters sans frontières, RSF), ο Κριστόφ Ντελουάρ.

«Ο Ματιάς Ντεπαρντόν έχει καλή μεταχείριση, γνωρίζει ότι η υπόθεσή του έχει διαβιβαστεί στο ανώτατο επίπεδο: ο δημοσιογράφος τερμάτισε την απεργία πείνας του», έγραψε ο Ντελουάρ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γενικός διευθυντής της RSF διευκρίνισε κατόπιν ότι ο Ματιάς Ντεπαρντόν ανέστειλε την απεργία πείνας την Παρασκευή το βράδυ, αφού ενημερώθηκε πως θα δεχόταν μια προξενική επίσκεψη.

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την τελική έκβαση» της υπόθεσής του, αλλά υπάρχουν «θετικές ενδείξεις. Είναι ικανοποιητικό το ότι η κινητοποίηση, η εμπλοκή της πρεσβείας, το πώς το χειρίστηκε η Γαλλία, μοιάζουν να αρχίζουν να φέρνουν καρπούς», είπε ο Ντελουάρ.

«Η κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί ως την απελευθέρωση του Ματιάς Ντεπαρντόν», έγραψε αργότερα ο Ντελουάρ και πάλι στο Twitter.

Ο αναπληρωτής πρόξενος της Γαλλίας στην Άγκυρα Κριστόφ Εμίνγκ έκανε μια επίσκεψη που διήρκεσε μία ώρα στον δημοσιογράφο στο κέντρο κράτησης όπου βρίσκεται, στη Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με τον Ντελουάρ.

Μια γαλλική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πράγματι έγινε το απόγευμα χθες Σάββατο μια συνάντηση μεταξύ ενός εκπροσώπου του προξενείου της Γαλλίας στην Άγκυρα και του Ματιάς Ντεπαρντόν, «στο πλαίσιο της προξενικής προστασίας που ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών».

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε την Πέμπτη στον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, να εξετάσει «γρήγορα την κατάσταση» του φωτοειδησεογράφου, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Ο 36χρονος Ματιάς Ντεπαρντόν, που εγκαταστάθηκε στην Τουρκία πριν από πέντε χρόνια, συνελήφθη την 8η Μαΐου στην επαρχία Μπατμάν, όπου έκανε ρεπορτάζ για το περιοδικό National Geographic.

Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης που χειρίζεται η τουρκική υπηρεσία μετανάστευσης στη Γκαζιάντεπ, επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου παραμένει έκτοτε, παρά το ότι είχε ληφθεί απόφαση να απελαθεί την 11η Μαΐου.

Ο γάλλος δημοσιογράφος έκανε απεργία πείνας από την 21η Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή του, σύμφωνα με την RSF.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της λύσης των δύο κρατών
 Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, 05:10
Αρκετές χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν χθες βράδυ σε μια συγκέντρωση υπέρ της λύσης των δύο κρατών για δύο λαούς ενόψει της 50ής επετείου από την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένα τεράστιο πανό διακήρυσσε «δύο κράτη, μία ελπίδα» στη συγκέντρωση αυτή, στην οποία κάλεσε η οργάνωση Ειρήνη Τώρα, μια ισραηλινή ΜΚΟ η οποία αντιτίθεται στην πολιτική του εποικισμού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία κλιμακώνεται από τη δεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ειρήνη Τώρα, ο Άβι Μπουσκίλα, τόνισε ότι η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «απουσία ελπίδας» διότι η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ «συνεχίζει την κατοχή, τη βία και τον ρατσισμό».

«Έχει έρθει η ώρα για να δείξουμε στους Ισραηλινούς, στους Παλαιστίνιους και στον κόσμο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ισραηλινών εναντιώνεται στην κατοχή και θέλει να καταλήξουμε σε μια λύση δύο κρατών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι οργανωτές διάβασαν ένα μήνυμα υποστήριξης που έστειλε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Είναι καιρός να ζήσουμε μαζί αρμονικά, με ασφάλεια και σταθερότητα. Το καθήκον μας προς τις γενιές που θα έρθουν είναι να τερματίσουμε τη σύγκρουση και να καταλήξουμε σε μια ειρήνη των γενναίων», τόνισε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής στο μήνυμά του που διαβάστηκε στη συγκέντρωση.

Ο Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε επίσης έκκληση για την υποχώρηση των ισραηλινών στα σύνορα του 1967 και υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτσογκ επίσης συνηγόρησε υπέρ αυτής της λύσης, καταγγέλλοντας την πολιτική της σημερινής ισραηλινής κυβέρνησης.

Μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας βλέπει στους ισραηλινούς οικισμούς στα κατεχόμενα ένα σοβαρό εμπόδιο για τη λύση των δύο κρατών, ενός ισραηλινού κι ενός παλαιστινιακού, που θα συνυπάρχουν ειρηνικά.

Περίπου 400.000 ισραηλινοί έποικοι ζουν ανάμεσα σε 2,6 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου συχνά ξεσπούν αιματηρά βίαια επεισόδια.

Η εποικιστική δραστηριότητα είναι παράνομη κατά το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο οι υπερασπιστές των εποίκων δηλώνουν πεπεισμένοι ότι τα εδάφη αυτά ανήκουν βάσει της Βίβλου στο Ισραήλ.

Στους κόλπους της σημερινής κυβέρνησης Νετανιάχου, που θεωρείται η πιο δεξιά στην ιστορία του Ισραήλ, ορισμένοι υπουργοί τάσσονται ανοικτά υπέρ της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης.





------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Τερματίστηκε η απεργία πείνας των Παλαιστινίων φυλακισμένων στις ισραηλινές φυλακές, μετά από 40 ημέρες
Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, 04:35
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι τερμάτισαν το Σάββατο την 40ήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν, απαιτώντας την βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Ισραήλ, αλλά και Παλαιστίνιο αξιωματούχο που επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε στις 17 Απριλίου με τη συμμετοχή 1.100 φυλακισμένων, προκαλώντας κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, τόσο στην Δυτική Όχθη, όσο και στη συνοριακή γραμμή μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας.

Ο τερματισμός της απεργίας πείνας κατέστη δυνατός, μετά από συνομιλίες με τη συμμετοχή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και της Παλαιστινιακής Αρχής, που υποστήριξαν τα αιτήματα των φυλακισμένων, έναντι των αρμόδιων αρχών του Ισραήλ.




------------------------------------------------------------------------------------------------





Πυρά Πολάκη στη Δικαιοσύνη για την ανάρτηση του Γ. Φιλιππάκη
 Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, 14:58
Πυρά για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης σχετικά με την ανάρτηση του Γ. Φιλιππάκη για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο και όσα αναφέρει για τον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε τα ξημερώματα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο υπουργός κατηγορεί τους δικαστικούς λειτουργούς ότι αντέδρασαν υπερβολικά στην υπόθεση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ.

«Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου», έγραψε ειρωνικά στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ο υπουργός και παρακάτω συνέχισε: «κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου !!!!!

Ο Τζήμερος καλεί σε πραξικόπημα μέσω φβ ,Χρυσαυγίτες και λοιποί καλούν σε ανοικτές βιαιοπραγίες κατα προσφύγων -μεταναστών μέσω φβ και κινητοποιεισαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)

Κάθε μερα κάποιο τρόλ εδω μεςα απειλεί εμένα ,στελέχη της κυβέρνησης ,τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κανεις μας δεν κανει μήνυση ,ουτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη!!!

Ο Κουμουτσάκος και ο Μπογδανος κατηγορούν ανοιχτά κυβερνητικά στελέχη οτι υποθάλπτουν και κατευθύνουν τους τρομοκράτες και για τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς ειναι Σάββατο!!!!
Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης.Που κρυφτήκατε ζεσουίδες;;;;;;




-------------------------------------------------------------------------------------------




Τηλεοπτικό σίριαλ στη Σαουδικη Αραβια για τις αγριότητες του ISIS
Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, 02:00
Σκλάβες που κακοποιούνται σεξουαλικά, πλύση εγκεφάλου σε παιδιά και γυναίκες, επιθέσεις αυτοκτονίας. Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια σε χώρες και περιοχές υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και σοκάρουν τον αραβικό αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Τηλεοπτικό δίκτυο σαουδαραβικής ιδιοκτησίας θα προβάλει ένα νέο σίριαλ για την πραγματική ιστορία των σουνιτών τζιχαντιστών του ISIS, και μάλιστα τον μήνα του ραμαζανιού σε τηλεοπτική ζώνη prime time.

«Μαύρα Κοράκια»

Κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού η τηλεθέαση σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο σκαρφαλώνει στα ύψη. Μετά τη νηστεία, που ξεκινά από το χάραμα μέχρι τη δύση του ήλιου, οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για φαγητό και για να θαυμάσουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς σε ακριβά σόου.

Αυτή ακριβώς τη συνήθεια θέλει να εκμεταλλευτεί το δημοφιλές MBC με έδρα το Ντουμπάι για να ξεκινήσει τη μετάδοση του σίριαλ 30 επεισοδίων για το ISIS. Το δράμα ονομάζεται Black Crows, Μαύρα Κοράκια. Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος. Αυτό το πτηνό παραδοσιακά θεωρείται ως προπομπός της ατυχίας.

Οι ιστορίες βασίζονται σε εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν υπό τον έλεγχο σουνιτών εξτρεμισμών ή στρατολογήθηκαν από αυτούς, όπως λέει ο διευθυντής του MBC Αλί Τζαμπέρ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Στόχος μας να φωτίσουμε το θέμα που έχει γίνει καθημερινή έγνοια για τους ανθρώπους και να δείξουμε πως επηρεάζεται η ζωή τους», επισημαίνει.

Στο σίριαλ παρουσιάζεται πώς η τρομοκρατική οργάνωση έρχεται σε επαφή με άνδρες και γυναίκες για να τους χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς της. Πώς στρατολογούνται παιδιά από ισλαμιστικές οργανώσεις και πως υποβάλλονται σε κακοποιήσεις. Στο σίριαλ συμμετέχουν ηθοποιοί από διαφορετικές αραβικές χώρες, όπως τη Σ. Αραβία, το Κουβέιτ, την Αίγυπτο, το Ιράκ και τη Συρία. Ορισμένοι χαίρονται ιδιαίτερα για την ευκαιρία που τους δίνεται να παίξουν.

Μήνυμα μετριοπάθειας

«Επιδίωξή μας είναι να μπει αυτό το σίριαλ σε κάθε σπιτικό, να μάθουν οι άνθρωποι τι ακριβώς είναι το ISIS», λέει ο Σύρος Μοχάμεντ αλ Αχμέντ, που υποδύεται τον εμίρη του ISIS, δηλαδή το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

«Οι Σύροι και ολόκληρος ο αραβικός κόσμος ζουν με αυτόν τον κίνδυνο, είμαστε υποχρεωμένοι να τον εξαλείψουμε, αυτοί οι άνθρωποι του ISIS δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ», τονίζει ο σύρος ηθοποιός. Η ηθοποιός Ασίλ Ομράν από τη Σ. Αραβία υποδύεται μια γυναίκα που εξεγέρθηκε κατά της οικογένειάς της και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

«Ο ρόλος μου δείχνει πάνω από όλα την ισχυρή επίδραση που ασκεί το ISIS στους ανθρώπους και πώς παίζει με τη λογική των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών», λέει. «Είναι το πρώτο σίριαλ που δείχνει εκ των έσω τις σχέσεις και την κατάσταση στην τρομοκρατική οργάνωση. Οι τηλεθεατές θα σοκαριστούν από το μέγεθος της αγριότητας της οργάνωσης».

Ο διευθυντής του MBC είναι πεπεισμένος ότι η τηλεθέαση θα σπάσει κάθε προηγούμενο. «150 εκατ. τηλεθεατές παρακολουθούν το σταθμό μας, οι προσδοκίες μας είναι υψηλές». Βέβαια το σίριαλ θα μπορούσε να εξοργίσει του ισλαμιστές. Ήδη το 2015 το ISIS διακωμωδήθηκε σε ένα σόου και ο πρωταγωνιστής Νασέρ αλ Κασάμπι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. Αλλά ο Τζαμπέρ δεν το βάζει κάτω. «Ο στόχος είναι απλός: Να στείλουμε μήνυμα μετριοπάθειας στον αραβικό κόσμο».




----------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Βεβηλώθηκε ο τάφος του Σαρλ ντε Γκολ την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης
 Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, 01:51
Ο τάφος του στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ, ήρωα πολέμου και ηγέτη της γαλλικής αντίστασης εναντίον της ναζιστικής κατοχής, πρώην προέδρου και ιδρυτή της γαλλικής Πέμπτης Δημοκρατίας, υπέστη βεβήλωση χθες, ημέρα της Εθνικής Αντίστασης στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της κοινότητας Κολομπέ-λε-Ντεζ-Εγκλίζ, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ντε Γκολ, διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση, πάντως δεν έχει αναφερθεί κάποια σύλληψη μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, υπέστη φθορά ο σταυρός που βρίσκεται πάνω από τον λευκό, μαρμάρινο τάφο.

«Μάλλον ήταν κάποιος λίγο διαταραγμένος αυτός που διέπραξε δυστυχώς αυτό το σοβαρό αδίκημα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info ο δήμαρχος της κοινότητας, ο Πασκάλ Μπαμπουό, προσθέτοντας ότι οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, που κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Ο χώρος παρακολουθείται συνεχώς.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν θεωρεί πως η πράξη του περίπου 30χρονου δράστη —ο οποίος κλώτσησε δύο φορές με δύναμη τον σταυρό, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει και να σπάσει—είχε πολιτικά κίνητρα, όμως η ενέργεια καταδικάστηκε έντονα αμέσως μόλις έγινε γνωστή από γάλλους πολιτικούς και από τη γαλλική προεδρία.

Ο εισαγγελέας του Σομόν, ο Φρεντερίκ Ναόν, διευκρίνισε ότι η βεβήλωση του τάφου έγινε στις 17:14 (18:14 ώρα Ελλάδας) και διαβεβαίωσε ότι η επιτύμβια πλάκα παρέμεινε άθικτη.

Η γαλλική χωροφυλακή επιβεβαίωσε ότι ο σταυρός, μεγέθους περίπου 1,50 μέτρου, έχει σπάσει.

Η φθορά έγινε πολύ γρήγορα, μέσα σε «λιγότερο από ένα λεπτό», είπε ο εισαγγελέας Ναόν, προσθέτοντας πως ο δράστης δεν προκάλεσε άλλες φθορές πριν φύγει από το κοιμητήριο του χωριού.

«Το πρόσωπο αυτό, το οποίο αναζητούμε, έδρασε μόνο και δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπο», σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Παρότι δεν έκανε καμιά δήλωση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «φαίνεται ότι έφτυσε στον τάφο» του Ντε Γκολ.

Η σορός του στρατηγού είναι θαμμένη στο μικρό αυτό χωριό των 700 κατοίκων, όπου είχε αποκτήσει ακίνητη περιουσία, και κείτεται στο πλευρό εκείνων της συζύγου του Ιβόν και της κόρης του Αν.

Ο Ντε Γκολ (1890-1970), ηγέτης των Ελεύθερων Γαλλικών Δυνάμεων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε ιδρυτής της Πέμπτης Δημοκρατίας το 1958. Ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1959 ως το 1969 και του πιστώθηκε το τέλος του αποικιακού πολέμου στην Αλγερία το 1962.

«Ντροπή» έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράρ Νταρμανέν, προσθέτοντας πως όποιος βεβήλωσε τον τάφο τον προσβάλλει προσωπικά, «πλήγωσε την καρδιά ενός πατριώτη». Η βεβήλωση «μας αγανακτεί και μας σοκάρει την ημέρα αυτή μνήμης της Αντίστασης», ήταν η αντίδραση του γερουσιαστή Φρανσουά Μπαρουέν των Ρεπουμπλικάνων σε ανάρτησή του επίσης στο Twitter.

Σε ανακοίνωσή του λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) το Ελιζέ διεμήνυσε ότι «όλες οι ενέργειες» που απαιτούνται για να υπάρξει «αντίδραση» στη βεβήλωση του τάφου του στρατηγού Ντε Γκολ θα «γίνουν άμεσα».

«Η μνήμη και η μορφή του στρατηγού Ντε Γκολ είναι αγαπητές για όλους τους Γάλλους», ανέφερε η ανακοίνωση των υπηρεσιών του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει «άμεση αποκατάσταση» του τάφου.

Ο Σαρλ Ντε Γκολ κηδεύτηκε στο Κολομπέ τη 12η Νοεμβρίου 1970, όπως επιθυμούσε «χωρίς λουλούδια, ούτε στεφάνια», ούτε ομιλίες, μόνο με τους συντρόφους του από το Τάγμα της Απελευθέρωσης που συγκεντρώθηκαν από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατήγγειλαν τις "άθλιες συνθήκες εργασίας" και τους χαμηλούς μισθούς
Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 23:15
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί συμμετείχαν σήμερα στην ''πορεία της αξιοπρέπειας" στη Μαδρίτη, καταγγέλοντας την πολιτική της συντηρητικής κυβέρνησης, τις "άθλιες συνθήκες εργασίας" και τους "μηδαμινούς μισθούς" των εργαζομένων.

Οι οργανωτές της κινητοποίησης έκαναν λόγο για 200.000 διαδηλωτές, ενώ οι αρχές περιόριζαν τον αριθμό τους μόνο σε 6.000.

Στο στόχαστρο των συγκεντρωμένων βρέθηκε η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το 2012 από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και ευθύνεται, όπως υποστηρίζουν, για την υποχώρηση της ανεργίας με τίμημα την αβεβαιότητα στην εργασία.

Αυτή ήταν μια διαδήλωση "για να δείξουμε ότι η ειδυλλιακή Ισπανία που παρουσιάζουν δεν είναι αυτή που γνωρίζουμε εμείς" δήλωσε ένας από τους οργανωτές, ο Βίκτορ Χιμένεθ, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε πριν από την πορεία την οποία οργάνωσαν δεκάδες συνδικάτα και αριστερές οργανώσεις.

Στην κεφαλή της πορείας υψωνόταν ένα πανώ με το σύνθημα "Ψωμί, δουλειά, στέγη, ισότητα". Πολλά πλακάτ ζητούσαν επίσης την απομάκρυνση του Λαϊκού Κόμματος από την εξουσία, χαρακτηρίζοντάς το "το πιο διεφθαρμένο στην Ισπανία".

Μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ισπανία το 2014. Το ποσοστό ανεργίας, που είχε φτάσει το 27% στις αρχές του 2013, υποχώρησε στη συνέχεια και στις αρχές του 2017 είχε πέσει στο 18,7%. Όμως "οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι προσωρινές, με άθλιες συνθήκες και μηδαμινούς μισθούς", κατήγγειλε η Σίλιβα Σαλαμάνκα, επίσης εκ των οργανωτών της κινητοποίησης, προσθέτοντας: "Το δικαίωμα στην εργασία, μας το περιόρισαν στο δικαίωμα να δουλεύουμε κάτω από τι συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία".

Ο ελάχιστος μισθός στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 8% στις αρχές του έτους και φτάνει τα 825 ευρώ μηνιαίως.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: 10χρονος κατηγορείται για επαιτεία επειδή διάβαζε ποιήματα στον δρόμο
Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 22:23
Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η βίαιη σύλληψη ενός 10χρονου που απήγγειλε ποιήματα σε έναν δρόμο, στο κέντρο της Μόσχας και η αστυνομία τον κατηγορεί για επαιτεία.

Το βίντεο της σύλληψης, που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και δείχνει το παιδί να φωνάζει "Σώστε με!" ενώ πολλοί αστυνομικοί το μεταφέρουν δια της βίας σε ένα περιπολικό.

Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο μικρός Όσκαρ Μιρόνοφ ζητιάνευε στον δρόμο, κάτι που απαγορεύεται εκ του νόμου. Ωστόσο, ο πατέρας του διαβεβαίωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του διάβαζε ποιήματα για να δουλέψει το υποκριτικό ταλέντο του και ότι η μητριά του τον παρακολουθούσε, καθισμένη σε ένα γειτονικό παγκάκι.

Η μητριά του Όσκαρ ήταν εκείνη που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και κατόπιν τον ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα όπου τον μετέφεραν. Οι δυο τους παρέμειναν εκεί επί περίπου τέσσερις ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ovdinfo που παρακολουθεί τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη Ρωσία.

Η Επιτροπή Έρευνας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τόσο τις ενέργειες των αστυνομικών όσο και των γονιών του παιδιού. Την έρευνα για την υπόθεση διεξάγει και η αστυνομία της Μόσχας.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από αυτό το επεισόδιο, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Μοσκόφσκι Κομσομόλετς είχε πλέξει το εγκώμιο του Όσκαρ, αναρτώντας και ένα βίντεο του στο Facebook. Στο βίντεο αυτό ο μικρός απαγγέλλει τον περίφημο μονόλογο "Να ζει κανείς ή να μην ζει" από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αρμπάτ. Ο δημοσιογράφος Αλεξάντρ Μίνκιν αποκάλεσε τον Όσκαρ "πρίγκιπα του δρόμου" και "ήρωά του", προσθέτοντας ότι ορισμένοι περαστικοί του έδιναν χρήματα αλλά ότι ο 10χρονος δεν ζητιάνευε.

Ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Έντουαρντ Σνόουντεν, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν είπε ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού. Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, στον πατέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ρουβλιών (περίπου 8 ευρώ) για μη άσκηση της γονικής εποπτείας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκρούσεις της αστυνομίας με μειοψηφία διαδηλωτών στην πορεία των "αντί G7"
 Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 21:07
Ένα μέρος των διαδηλωτών που πήραν μέρος στη πορεία " αντί G7" στην Σικελία, συγκρούσθηκε αργά το απόγευμα με αστυνομικούς. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων όταν η μειοψηφία αυτή των διαδηλωτών προσπάθησε να φτάσει κοντά στην περιοχή όπου έγινε η Σύνοδος των επτά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη. Ο κύριος όγκος των συμμετεχόντων στη πορεία προσπάθησε να σταματήσει τα βίαια στοιχεία και σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ξυλοκοπήθήκε από τους πιο ακραίους διαδηλωτές.

Η όλη αυτή πορεία οργανώθηκε από κινήματα και οργανώσεις σε συμπαράσταση προς τους μετανάστες, τις γυναίκες και τους ανέργους, για " έναν διαφορετικό κόσμο, χωρίς G7".





-----------------------------------------------------------------------------------------------




Διαδήλωση στο Τζιαρντίνι Νάξος κατά «των ισχυρών του κόσμου»
 Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 19:12
Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στη διαδήλωση που οργανώθηκε στο Τζιαρντίνι Νάξος της Σικελίας, εκφράζοντας την οργή τους επειδή οι ηγέτες της G7, που συνομιλούσαν την ίδια ώρα στη γειτονική Ταορμίνα, αγνοούν τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων.

Οι οργανωτές ανέμεναν περίπου 3.500 διαδηλωτές, ωστόσο ο αριθμός τους φαίνεται ότι ήταν αρκετά μικρότερος. Ο Σαλβατόρε Τζορντάνο, ένας καθηγητής λυκείου, υποστήριξε ότι για τη μικρή συμμετοχή ευθύνονται εν μέρει τα μέτρα ασφαλείας. Είπε μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν πολλές φορές για έλεγχο και έμεινε σταματημένος για μισή ώρα στην έξοδο ενός αυτοκινητοδρόμου προτού να του επιτρέψουν να συνεχίσει την πορεία του. Αστυνομικοί σταματούσαν επίσης λεωφορεία και έκαναν έλεγχο στους επιβάτες, πρόσθεσε.

«Ποινικοποιούν τη διαφωνία μας. Είμαστε ειρηνιστές. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να σπάσουμε τις βιτρίνες αλλά για να διαμαρτυρηθούμε επειδή η Σικελία μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο για τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις», είπε.

Στο Τζιαρντίνι Νάξος, ένα συνήθως ήσυχο θέρετρο, ο κεντρικός δρόμος απ' όπου θα περνούσε η διαδήλωση ήταν γεμάτος με κλούβες της αστυνομίας ενώ από πάνω πετούσε ένα ελικόπτερο.
Ο καθηγητής πήγε στη διαδήλωση για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη χρήση του συστήματος δορυφορικών στρατιωτικών επικοινωνιών MUOS (Mobile User Objective System) που, όπως υποστηρίζει, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που κατοικούν κοντά στις εγκαταστάσεις του.
Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών κρατούσε κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανα. Ο Αλεσάντρο Ντ'Αλεσάντρο, ο συντονιστής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σικελία, είπε ότι υπήρξε μια εκστρατεία φόβου κατά των διαδηλωτών από τα μέσα ενημέρωσης, για αυτό και ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν χαμηλός. «Ήταν δύσκολο να έρθουμε εδώ. Αλλά ήρθαμε για να πούμε στους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου ότι διαφωνούμε με τις στρατιωτικές και καπιταλιστικές κοσμοθεωρίες τους. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πιο αδύναμων», τόνισε.

Ο δήμαρχος του Τζιαρντίνι Νάξος είχε δώσει εντολή σε όλα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά σήμερα, για το φόβο βίαιων επεισοδίων όπως αυτά που σημειώθηκαν στη Γένοβα το 2001.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση στο Μετρό του Πόρτλαντ: Ακροδεξιός σκότωσε δύο ανθρωπους επειδη υπερασπιστηκαν μουσουλμάνες
 Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 17:27
Xάος επικράτησε την Παρασκευή στο τραινο στο Πόρτλαντ, των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένας λευκός άνδρας επιτέθηκε σε τρία άτομα με μαχαίρι, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο χριστιανους.

Το αιματηρό περιστατικό ξεκίνησε με ομιλία μίσους μεσα στο τραινο προς τους «αλλόθρησκους» από τον δράστη. Όταν ένα γκρουπ ανδρών διαμαρτυρήθηκαν και του ζήτησαν να σταματήσει, εκείνος επιτέθηκε σε τρεις ανθρώπους που προσπαθησαν να τον σταματησουν, ενω προσπαθουσε να επιτεθει με μαχαιρι σε δύο μουσουλμάνες γυναίκες, η μία εκ των οποίων φορούσε χιτζάμπ.

Ο δράστης μαχαίρωσε τους τρεις. Ο ένας άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου και ο δεύτερος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Πόρτλαντ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και το όνομα του δράστη. Πρόκειται για τον Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε τον έναν τραυματία, δήλωσε: «Έτρεχε στην πλατφόρμα ματωμένος. Τον έπιασα και του ζήτησα να ηρεμήσει και να περιμένει την ιατρική βοήθεια. Κάποιος του έβαλε ένα ρούχο στον λαιμό, για να περιορίσει την αιμορραγία».

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης δεν γνωριζόταν με τις δύο νεαρές μουσουλμάνες και ότι πιθανότατα το έγκλημα είχε φυλετικά κίνητρα. «Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης ήταν μεθυσμένος, ή χρήστης ναρκωτικών, ή κάτι άλλο», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από τη σύλληψη του δράστη, το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες που φέρουν τα περιπολικά στις ΗΠΑ.
Αργοτερα εγιναν γνωστες φωτογραφιες του φονια απο συγκεντρωση του νεοναζιστικου κομματος στο οποιο παρεβρισκονταν και χαιρετουσε ναζιστικα.



------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Αμερικανοί έπληξαν πάλι αυτοκινητοπομπή συριακών δυνάμεων
Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 17:00
Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή που συνδέεται με την συριακή δημοκρατια κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, επειδή την θεώρησαν “απειλητική” για τις δυνάμεις του διεθνούς ιμπεριαλιστικου συνασπισμού που μάχονται το Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο, ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Η αυτοκινητοπομπή “δεν απάντησε” στις προειδοποιήσεις που τις απηύθυναν οι αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό να την εμποδίσουν «να προσεγγίσει πολύ κοντά στις δυνάμεις του συνασπισμού στο Ατ Τανφ», στρατόπεδο των Σύρων ισλαμοφασιστών  που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, υποστήριξε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, «πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός που δεν υποδηλώνει κάποια αλλαγή στη στρατηγική του διεθνούς ιμπεριαλιστικου συνασπισμού ο οποίος βομβαρδίζει μόνο τους τζιχαντοφασιστες στη Συρία». «Δεν πλήξαμε όλη την αυτοκινητοπομπή, μόνο ορισμένα από τα οχήματα στην κεφαλή της», πρόσθεσε.

Πριν προχωρήσουν στο πλήγμα αυτό οι αμερικανικές δυνάμεις προειδοποίησαν για την επιχείρησή τους κυρίως μέσω της ειδικής γραμμής επικοινωνίας που έχουν με τη Ρωσία. Προκειμένου να σταματήσουν τα οχήματα, τα αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε μια “επίδειξη δύναμης” και έριξαν “προειδοποιητικές βολές”. «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για συριακές δυνάμεις αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν δυνάμεις που συνεργάζονται με τους Σύρους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζουν πως δεν βομβαρδίζουν δυνάμεις που συνεργάζονται με τη συριακη δημοκρατια .

Χαρακτηρίζουν «εξαίρεση» την επιδρομή εναντίον της αεροπορικής βάσης του Αλ Σαϊράτ που είχε πληγεί.

Ο ιμπαριαλιστικος συνασπισμός παραδέχτηκε επίσης ότι έπληξε “κατά λάθος” στα τέλη Σεπτεμβρίου στρατιώτες της συριακης δημοκρατιας  κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, επειδή τους πέρασε για τζιχαντοφασιστες.

Και η Νορβηγία στο «παιχνίδι»

«Σε μονάδα νορβηγικών ειδικών δυνάμεων δόθηκε άδεια να εισέλθει σε συριακό έδαφος από το μεθοριακό σταθμό Al-Waleed”, ανακοίνωσε ο Ιρακινός στρατιωτικός διοικητής Shakir Abid.
Η νορβηγική στρατιωτική μονάδα πέρασε στο Al-Tanf της Συρίας για να ενισχύσει τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ αληταραδες ισλαμοφασιστες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δεχόμενοι επίθεση από τις δυνάμεις του συριακού κυβερνητικού στρατού στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Δαμασκό με την Βαγδάτη.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια στρατιωτική πηγή, ο ιρακινός στρατός και οι Ιρακινοί μεθοριακοί φρουροί παρείχαν στους Νορβηγούς στρατιώτες «ασφαλές πέρασμα» για να συνδεθούν με τις δυνάμεις των βρετανικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που ήδη έχουν αναπτυχθείς την περιοχή, ανατολικά της Χομς παρά τις εκφρασμένες αντιρρήσεις της κυβέρνησης της Δαμασκού.





---------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφάσισαν την ολοκληρωτική εξόντωσή μας! Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα – ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!
 24 Ἀπριλίου 2012
Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα
Μια φωτογραφία 1000 λέξεις… το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα… ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!
Απαγορεύεται η φύτευση, εξαιτίας του ότι η “ράτσα” της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο “Codex Alimentarius”, βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή “τέτοιου τύπου” με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.
Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο, ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί!
Και να προσθέσω:
Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική:Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!
Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!
Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, πχ να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους (αγνούς) Ολλανδούς!!!




---------------------------------------------------------------------------------------




 Εκτός του Φιλιππάκη δόθηκε εισαγγελικής εντολή για προκαταρκτική εξέταση απέναντι σε 10 χρήστες του ΦΒ μεταξύ των οποίων ΚΙ ο Φιλιππάκης, με παραγγελία Στουρνάρα προς Τόσκα και ΔΗΕ.
Πριν δύο μέρες τα βρωμόσκυλα Μπογδάνος -Πιτταράς σε Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ ζήτησαν να ασκηθούν διώξεις σε χρήστες του ΦΒ . Ε, ασκήθηκαν ! Γκώσαμε στην δημοκρατία πάλι ...



-------------------------------------------------------------------------------------------




Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που καλούν την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και να τον καθαιρέσει πάραυτα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.

Τα συμπεράσματα δικά σας….
Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Νίκος Αμανίτης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Μαρία Γεωργίου Ηλίας Κανέλλης, Μαρία Κοζάκου, Νόνη Καραγιάννη, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Ξένια Κουναλάκη Μιχάλης Κυριακίδης, Πάσχος Μανδραβέλης, Αντώνης Πανούτσος, Πάνος Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Σήφης Πολυμίλης, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Τάκης Σπηλιόπουλος, Κώστας Τσαούσης, Κική Τσιλιγγερίδου, Δημήτρης Χατζηδημητρίου».
Και βέβαια οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Υ.Γ. Και για όσους δεν ξέρουν φιγουράρει και το όνομα της Ξένιας Κουναλάκη γερμανο-τραφείσας κόρης του γνωστού αριστερού βουλευτή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Πέτρου Κουναλάκη… εκείνου του σκληροπυρηνικού κομουνιστή που μεταπήδησε στο ΠΟΤΑΜΙ
 Τώρα για τους άλλους φυντανάκια και φυντάνια ένα και ένα.




------------------------------------------------------------------------------------------




Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Της ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Τοποθέτηση της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή την προαναγγελία διώξεων σε χρήστες του διαδικτύου που δεν έδειξαν συμπάθεια σε Παπαδήμο, Στουρνάρα
Σαφή και απαράδεκτη ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης συνιστά η κίνηση των διαδικασιών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ανθρώπων, όπως ο Γ. Φιλιππάκης, για την άποψη που εξέφρασαν σχετικά με την βομβιστική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.
Η έκφραση γνώμης και συναισθημάτων δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικών παρεμβάσεων, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την ποινική καταστολή ανθρώπων που συνεχίζουν να θυμούνται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, ανεξάρτητα από την επίθεση που δέχτηκε, παραμένει ο τραπεζίτης και ο πρώην πρωθυπουργός που έπαιζε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιβολή των μνημονίων και στην τραγική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
                        ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΑΕ




-----------------------------------------------------------------------------------------




Η υπόθεση Φιλιππακη όπως και να έχει το θέμα απέδειξε ότι τα Δημοκρατικά ανακλαστικά των Ελλήνων καλά κρατούν!



----------------------------------------------------------------------------------------------




Για να ξαναθυμιθουμε τι εγραψε ο Φιλιππακης
Διωξη ασκεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για την ανάρτηση του κατά του Γιώργου Στουρνάρα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για άλλους χρήστες των social media με αντίστοιχες αναρτήσεις.
Συγκεκριμένα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα τα ονόματα και τα στοιχεία των χρηστών των social media που καταφέρθηκαν εναντίον του με αναρτήσεις, μετά την  «επίθεση» με βαρελοτα στον Λουκά Παπαδήμο.
Εν συνεχεία ο κ.Τόσκας παρέδωσε τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προχωρήσουν μετά από έρευνα οι διώξεις στα φυσικά πρόσωπα.
Η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη χθες στις 3:18 μ.μ.
«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν. Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση. Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν. Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού. Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη. Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».




---------------------------------------------------------------------------------------------



Τελος εποχης για το 70% των  ελληνων επιχειρηματιων.



-------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ομάδα δημοσιογράφων ( κυρίως ΣΚΑΙ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να καθαιρεσει τον Φιλιππακη. Μεταξύ των ονομάτων που δινούν τον καλόν αγώνα για το κύρος της δημοσιογραφίας ξεχωρίζουν αυτά των Πανουτσου και Τσαουση, του πρώην και του νυν παρουσιαστή της... Αθλητικής εκπομπής του ΣΚΑΙ, αυτου του προτύπου αντικειμενικοτητας, αυτού του θεματοφύλακα της δεοντολογίας! Φαντάζομαι θα αναπτύξουν τις ιδέες τους για το λειτούργημα του δημοσιογράφου αύριο, στη "Δική της Δευτέρας"..,




--------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Πώς λέγεται η φοβία της σημαίας;
Ο ισραηλινος στρατος κατατοχης πυροβολεί έναν παλαιστινιο νεαρό στη Γάζα,''οπλισμενο''μονο με μια σημαία
Για το Ισραηλ είναι μια "απειλή για την ασφάλεια"..
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ



---------------------------------------------------------------------------------------



Γλιτωσε (προς το παρον) από το ξεπουλημα ο τοπος του μαρτυριου,  το ΕΑΤ/ΕΣΑ



--------------------------------------------------------------------------------------



Απειλουνται με απολυση  15.000 εργαζομενοι στη φαρμακοβιομηχανια!



-------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποινικοποιηση της αρνησης εμβολιασμου προσανατολιζεται η κυβερνηση. Φωτιες (από ειδικους επιστημονες που ζητουν κυρωσεις) αναψε η σκεψη να υπογραφουν σχετικη δηλωση οι γονεις




-----------------------------------------------------------------------------------------



Το χειμωνα οι αλλαγες στις χρεωσεις ρευματος.


-------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατροι  σε απογνωση! «Εξεταζουμε 100 περιστατικα σε 40 ωρες συνεχους εφημεριας».




---------------------------------------------------------------------------------------------



 " Η Γιουγκοσλαβία ήταν μια ειρηνική χώρα, όχι απειλή για κανέναν. Χτίστηκε βήμα προς βήμα, τούβλο στο τούβλο, αφού καταστράφηκε από τον Χίτλερ. Μετά το θάνατο του Τίτο, ήρθατε και την καταστρεψατε με τον ίδιο τρόπο..."

" αν καταστραφεί μια ειρηνική χώρα όπως η Γιουγκοσλαβία, πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί στην δικια μας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα?"

Συνταγματάρχης Καντάφι, ομιλία του ΟΗΕ, 2009




------------------------------------------------------------------------------------------




Προκαλούν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων για μηνύσεις

Μαζικές μηνύσεις επιζητούν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα από τα σκυλιά του καθεστώτος.
Σε χιλιάδες αναρτήσεις και εκατοντάδες τα νέα γκρουπ σε facebook και twitter, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων επιδίδονται σε ακραίους χαρακτηρισμούς κατά των υπανθρώπων που βρίσκονται σε δημόσιες θέσεις και πληρώνονται από τους φορολογούμενους, ζητώντας επίμονα από όσους κακοχαρακτηρίζουν να τους μηνύσουν.
Σχόλια για το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής των πολιτικών των μνημονίων, στατιστικά για το εύρος των καταστροφικών αποτελεσμάτων της οικονομίας και των πολιτών αλλά και ευθείς χαρακτηρισμοί για το ποιόν και τις βλέψεις των δημόσιων αξιωματούχων όπως επίσης και για το ποιο είναι το κέντρο αποφάσεων όλων των εφαρμοζόμενων πολιτικών.
Δεν λείπουν αυτοί φυσικά που επιζητούν την καταδίκη των συγκεκριμένων ανθρώπων. Φυλακή, εξορία αλλά και δήμευση περιουσίας ζητάνε οι πιο ακραίοι χρήστες.
Το ΣΚΑΙ προχώρησε σε έρευνα για το προφιλ και τις προτιμήσεις αυτών και βρήκε πως το 78% όσων προκαλούν, επιζητούν μήνυση από τον κεντρικό τραπεζίτη, πρώην υπουργό οικονομικών και έκπροσωπο των δανειστών στην Ελλάδα, ενώ το 56% των ερωτηθέντων από τον Θ. Τζήμερο.
Ένας στους τρεις θα ήθελε να φάει μήνυση από τον Κ. Μπογδάνο ενώ μόλις το 3% ζητάει μήνυση από τον Κ. Μητσοτάκη.

https://jodi.graphics/2017/05/28/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork





--------------------------------------------------------------------------------------------





Σαν σήμερα το 1963 πέθανε ο Γρηγόρης Λαμπράκης

27 Μαίου 2017 00:00
Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης.
Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1912 στην Κερασίτσα Αρκαδίας και ήταν το 14ο παιδί από τα συνολικά 18 που απέκτησαν οι γονείς του. (Αδερφός του ήταν ο Θεόδωρος Λαμπράκης, ιατρός και βουλευτής με την Εθνική Πολιτική Ένωση Κέντρου (ΕΠΕΚ) το 1956. Το 1956 εξελέγη βουλευτής  Πειραιά με την ΕΠΕΚ. Απεβίωσε λίγο αργότερα από ανακοπή).  Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη γυναικολογία. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος. Ο Γρηγορης Λαμπρακης απέκτησε τρεις γιους, τον Γιώργο, τον Θοδωρή και τον Γρηγόρη.
Έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Το 1943 ίδρυσε την «Ένωση των Ελλήνων Αθλητών» και διοργάνωσε αγώνες, από τα έσοδα των οποίων τροφοδοτούσε τα λαϊκά συσσίτια. Μετά την απελευθέρωση ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και το 1950 αναγορεύθηκε υφηγητής στην έδρα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Στις εκλογές «της βίας και της νοθείας», όπως έμεινε στην ιστορία η εκλογική διαδικασία της 29ης Οκτωβρίου 1961, πολιτεύθηκε με το ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδος), έναν συνασπισμό αριστερών δυνάμεων με επικεφαλής την ΕΔΑ και εξελέγη βουλευτής Πειραιά. Τον ίδιο χρόνο δραστηριοποιήθηκε στο ειρηνιστικό κίνημα και με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η «Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη» (ΕΕΔΥΕ).
Στις 21 Απριλίου 1963 η ΕΕΔΥΕ διοργάνωσε Πορεία Ειρήνης από τον Μαραθώνα στην Αθήνα. Η αστυνομία απαγόρευσε την πορεία και συνέλαβε πολλούς από τους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Λαμπράκης προστατευόμενος από τη βουλευτική του ασυλία, πραγματοποίησε μόνος την πορεία, κρατώντας ένα μικρό πανό με το σύμβολο της ειρήνης. Αμέσως μετά συνελήφθη από την αστυνομία.
Στις 22 Μαΐου 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης παρέστη και μίλησε για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής Καβάλας της ΕΔΑ Γιώργος Τσαρουχάς, που ήταν περαστικός από τη Θεσσαλονίκη, έσπευσε κι αυτός για τη συγκέντρωση, αλλά μόλις πλησίασε δέχθηκε άγρια επίθεση από τους «αντιφρονούντες", τραυματίστηκε κι ενώ τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, δέχθηκε ξανά επίθεση των παρακρατικών στοιχείων που τον κατέβασαν κάτω κι άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν μανιωδώς. Πολίτες τον μετέφεραν αιμόφυρτο, στον Σταθμό Α΄ Βοηθειών.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε δολοφονική επίθεση σε κεντρικό δρόμο της πόλης από τρίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν οι ακροδεξιοί Σπύρος Γκοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, που λαβαιναν εντολες από τον δοσιλογο της κατοχης Φον Κοσμα.
Οδηγός του τρίκυκλου ήταν ο Σπύρος Γκοτζαμάνης, μεταφορέας, γνωστός στον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Ένας από τους εθελεντές συνοδούς του Λαμπράκη, ο Μανώλης Χατζηαποστόλου, πήδηξε μέσα στην καρότσα του τρίκυκλου και άρχισε να συμπλέκεται με το άτομο που κρατούσε τον λοστό. Αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τον Μανώλη Εμμανουηλίδη, καταδικασμένο για βιασμό, παιδεραστία, κλοπή κ.α. Ακολούθησε άγρια πάλη. Το τρίκυκλο σταμάτησε, ο Γκοτζαμάνης κατέβηκε και μια αστυνομική ράβδος (γκλομπ) χτύπησε τον Χατζηαποστόλου, έως ότου εμφανίστηκε ένας απλός τροχονόμος, ο οποίος μη γνωρίζοντας όσα είχαν προηγηθεί, συνέλαβε τον Γκοτζαμάνη κατόπιν υποδείξεων των περαστικών.
Ο Γρηγορης Λαμπρακης τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στις 27 Μαΐου 1963, σε ηλικία 51 ετών. Ο θάνατός του προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη, οξύτατη πολιτική κρίση, αλλά και διεθνή κατακραυγή.
Την επομένη ένα πλήθος 500.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο Α' Νεκροταφείο για το «Ύστατο Χαίρε». Γρήγορα, η συγκέντρωση μετατράπηκε σε διαδήλωση καταδίκης της δεξιάς κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Παλατιού.
Φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λαμπράκη ήταν ο Σπύρος Γκοτζαμάνης και ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, αλλά η δικαστική έρευνα που διεξήγαγαν ο εισαγγελέας Παύλος Δελαπόρτας και ο νεαρός ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης έφεραν στο φως σχέσεις των αρχών με ένα ακροδεξιό παρακράτος. Ο ανακριτής Σαρτζετάκης απήγγειλε, μάλιστα, κατηγορίες και εναντίον ανώτατων αξιωματικών της Χωροφυλακής. Οι φυσικοί αυτουργοί καταδικάσθηκαν τον Δεκέμβριο του 1966 σε πολυετή φυλάκιση και απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Τον Ιούλιο του 1963 ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης απήγγειλε κατηγορίες για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του Γρ. Λαμπράκη εναντίον του υπομοίραρχου Εμμανουήλ Καπελώνη, διοικητή του αστυνομικού τμήματος Τριανδρίας, και του Ξενοφώντα Γιοσμά (που, λόγω της δράσης του στην Κατοχή, είχε καταδικαστεί ως δοσίλογος και, ακριβώς για τον λόγο αυτό, αποκαλούνταν συχνά κοροϊδευτικά Φον Γιοσμάς). Στις 14 Σεπτεμβρίου, με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μήτσου, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, οι συνταγματάρχες Ευθύμιος Καμουτσής, διευθυντής αστυνομίας, και Μιχαήλ Διαμαντόπουλος και ο μοίραρχος Τρύφων Παπατριανταφύλλου.
Στις 3 Οκτωβρίου του 1966 άρχισε στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και τον βαρύ τραυματισμό του Γιώργου Τσαρουχά. Πρόεδρος του δικαστηρίου εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης ήταν ο εφέτης Ιωάννης Γραφανάκης και εισαγγελέας ο αντεισαγγελέας Εφετών Παύλος Δελαπόρτας. Οκτώ μήνες νωρίτερα είχε εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμφθηκαν ως φυσικοί αυτουργοί σε «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» οι Σπύρος Γκοτζαμάνης και Μανώλης Εμμανουηλίδης, ως ηθικοί αυτουργοί ο υπομοίραρχος Εμμανουήλ Καπελώνης και ο Ξενοφών Γιοσμάς, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος του Γιώργου Τσαρουχά οι Αντώναρος Πιτσάκος και Χρήστος Φωκάς, για παράβαση καθήκοντος οι αξιωματικοί της Χωροφυλακής Κωνσταντίνος Μήτσου, αντιστράτηγος, Ε. Καμουτσής συνταγματάρχης, Μιχαήλ Διαμαντόπουλος αντισυνταγματάρχης, Κωνσταντίνος Δόλκας και Δημήτριος Σέττας ταγματάρχες και Τρύφων Παπατριανταφύλλου μοίραρχος. Και για διατάραξη της κοινής ησυχίας 23 άτομα, παρακρατικοί, χωροφύλακες κ.α.
Με βάση αυτή την ετυμηγορία των ενόρκων το δικαστήριο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές: στον Γκοτζαμάνη κάθειρξη 11 ετών, στον Εμμανουηλίδη κάθειρξη 8½ ετών, στον Χρ. Φωκά φυλάκιση 15 μηνών, στον Ξ. Γιοσμά φυλάκιση ενός έτους. Μικρότερες ποινές -για «διατάραξιν οικιακής ειρήνης»- στους Γ. Λεονάρδο, Γ. Ντόγκα, Κ. Παραπάρα, Ο. Κοντουλέα και Ν. Παπαδόπουλο.
Η δολοφονία Λαμπράκη επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού διερωτήθηκε «Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;» εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και την πολιτική τον Ιούνιο του 1963 και αποσύρθηκε στο Παρίσι. Χιλιάδες νέοι ίδρυσαν τον πολιτικό οργανισμό «Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη», που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο προοδευτικό κίνημα της δεκαετίας του '60. Πρώτος γραμματέας της οργάνωσης ανέλαβε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η ζωή και ο θάνατος του Γρηγόρη Λαμπράκη ενέπνευσε τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό στο περίφημο πολιτικό του μυθιστόρημα με τον τίτλο Ζ (Εκδόσεις Λιβάνη). Το 1969 μεταφέρεται με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με πρωταγωνιστές τον Υβ Μοντάν, τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν και την Ειρήνη Παπά.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με την προσωπικότητα και τη δράση του παραμένει και σήμερα ένα σύμβολο της Δημοκρατίας και του αγωνιζόμενου ανθρώπου κατά της πολιτικής καταπίεσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας μεγάλος αντεπαναστάτης πέθανε

Πέθανε χθες σε ηλικία 89 χρονών ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών [CSIS, σημαντικότατου θινκ τανκ από το διοικητικό συμβούλιο τού οποίου προήλθε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών] και συγγραφέας, προσωποποιεί όσο λίγοι άνθρωποι αυτό που οι ιμπεριαλιστές αποκαλούν φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη – δηλαδή παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ μέσω της υπαγωγής ολόκληρων περιοχών του πλανήτη κάτω από τη μπότα τους.
Σφοδρός αντικομμουνιστής, υποστήριξε τους Μουτζαχεντίν [μετέπειτα Ταλιμπάν] στο Αφγανιστάν ενάντια στην ΕΣΣΔ. Σε ένα λόγο του στο Πακιστάν τούς είχε πει τα κάτωθι:
«Γνωρίζουμε τη βαθιά σας πίστη στο Θεό, και είμαστε βέβαιοι πως ο αγώνας σας θα πετύχει. Η γη αυτή είναι δική σας, θα επιστρέψετε σε αυτήν μια μέρα επειδή η πάλη σας θα νικήσει, και θα έχετε ξανά τα σπίτια και τα τζαμιά σας. Γιατί ο σκοπός σας είναι δίκαιος και γιατί ο Θεός είναι στο πλευρό σας.»
Η επιτυχία της αποστολής αυτής – του ‘Βιετνάμ της ΕΣΣΔ’, σύμφωνα με τα λεγόμενά του – έκανε προσφιλή συνήθεια την υποστήριξη αντιδραστικών πτερύγων του πολιτικού Ισλάμ ενάντια σε μη ελεγχόμενες από τον ιμπεριαλισμό κυβερνήσεις. Το ISIS και η αλ-Κάιντα αποτελούν προϊόντα της πολιτικής αυτής. Το ίδιο και ο δράστης του πολύνεκρου φονικού στο Μάντσεστερ – ο πατέρας του είναι στέλεχος μιας αντιδραστικής ισλαμιστικής οργάνωσης, από εκείνες που λειτούργησαν το 2011 ως εντεταλμένοι στρατοί του ιμπεριαλισμού για την ανατροπή του Καντάφι. Η Λιβύη αλλά και Συρία αποτελούν πεδία στα οποία μπήκε ξανά σε λειτουργία η συνήθεια αυτή.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Ουκρανία. Στο βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα», που γράφτηκε 7 χρόνια μετά την αντεπανάσταση του ‘90, ο Μπρεζίνσκι σημείωνε πόσο σημαντικό είναι να αποτραπεί η ανάδυση κάποιου σοβαρού ανταγωνιστή των ΗΠΑ στην περιοχή της Ευρασίας και έγραφε τα παρακάτω για τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας:
«Η Ουκρανία, ένας νέος και σημαντικός χώρος στην ευρασιατική σκακιέρα, είναι ένας γεωπολιτικός άξονας, επειδή η ίδια η ύπαρξή της ως ανεξάρτητη χώρα συμβάλλει στη μεταμόρφωση της Ρωσίας. Χωρίς την Ουκρανία, η Ρωσία παύει να είναι μια ευρασιατική αυτοκρατορία.
[…] Παρ’ όλα αυτά, αν η Μόσχα ανακτήσει τον έλεγχο της Ουκρανίας, με τα 52 εκατομμύρια πληθυσμό και τους σημαντικούς πόρους καθώς και την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία ξανακερδίζει αυτόματα τα μέσα για να γίνει ένα ισχυρό αυτοκρατορικό κράτος ενώνοντας την Ευρώπη και την Ασία.«
Πίσω από τις ειδήσεις για τους αναρίθμητους νεκρούς των πολέμων στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, για τις θηριωδίες των ναζίδων στο Κίεβο, για τους ισλαμοφασιστες που οι αμερικανοι ιδρυσαν και χρησιμοποιουν,  για τους ισλαμοφασιστες βομβιστές αυτοκτονίας που χτυπούν αμάχους στις χώρες της Δύσης, πίσω από ένα τεράστιο κομμάτι ανείπωτης φρίκης και καταστροφής της εποχής μας, θα βρει κανείς τα αποτελέσματα της κληρονομιάς του.
Ο Μπρεζίνσκι είχε πλήρη συνείδηση για το παραπάνω. Απλώς το θεωρούσε δευτερεύον. Όταν σε μια συνέντευξη είχε ερωτηθεί αν μετανιώνει για την υποστήριξη που παρείχε σε φονταμενταλιστές ισλαμιστές που αργότερα θα μετατρέπονταν σε ‘τρομοκράτες’, είχε απαντήσει με περίσσιο κυνισμό: «Τι είναι σημαντικότερο για την παγκόσμια ιστορία; Οι Ταλιμπάν ή η κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας; Ορισμένοι ριζοσπαστικοποιημένοι Μουσουλμάνοι ή η απελευθέρωση της Κεντρικής Ευρώπης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου;»
Τα βιβλία του Μπρεζίνσκι, στα οποία θα βρει κανείς απαντήσεις από το παρελθόν για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία και τη Συρία, αξίζει να διαβαστούν προσεκτικά από κάθε επίδοξο επαναστάτη. Ο τρόπος που ο Μπρεζίνσκι κοιτάζει το χάρτη, το εύρος τής – πραγματικά παγκόσμιας – οπτικής του, αλλά και η αντεπαναστατική αδιαλλαξία και ο μακιαβελισμός του προσφέρουν σημαντικά διδάγματα για το πώς διεξάγει την ταξική πάλη ο εχθρός. Και για το τι πρέπει να κάνει για να ανταπεξέλθει σε αυτού του είδους την ταξική πάλη όποιος ενδιαφέρεται να τον ανατρέψει.
Ο Μπρεζίνσκι μπορεί να πέθανε, αλλά η κληρονομιά του ζει και βασιλεύει. Η επικαιροποίηση της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ μέσω της καθυπόταξης των γεωπολιτικών τους αντιπάλων, για την οποία αγωνίστηκε τόσο ο Μπρεζίνσκι, οδηγεί σε έκρηξη μιλιταρισμού και απειλεί να σύρει την ανθρωπότητα σε πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων. Οι απανταχού καταπιεσμένοι και οι εχθροί της καταπίεσης μπορεί να χαμογέλασαν ελαφρά με το θάνατό του, αλλά ξέρουν πως απαραίτητη προϋπόθεση για να χαμογελάσουν πλατιά είναι η καταστροφή της κληρονομιάς του, που τυγχάνει και ο εγγυητής της αναπαραγωγής και διαιώνισης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Η πάλη για την ήττα του αμερικάνικου-ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού σε όλα τα μέτωπα στα οποία εμπλέκεται, η πάλη για τη διάλυσή του, η πάλη για την επαναστατική ανατροπή των καθεστώτων που τον απαρτίζουν. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για όσους μάς έλαχε να γεννηθούμε στις χώρες της ιμπεριαλιστικής Δύσης. Και ποιος ξέρει. Ίσως τότε οι διάφοροι εγκληματίες πολέμου – ομόλογοι του Μπρεζίνσκι να μην προλάβουν να πεθάνουν από φυσικό θάνατο στα βαθιά γεράματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------



To είδαμε και τούτο... Συλλήψεις για σχόλια στο f/b είχαμε ως τώρα μόνον στο σιωνιστικό-ναζί "κράτος" και στην Τουρκία του Ερντογάν...