Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σαββατο 27 Μαιου 2017



Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδ. Γεωργίου
26 Μαΐου 2017
Δεν παραπέμπεται στο εδώλιο ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην παραπεμφθούν σε δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου και δύο ακόμη στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.
Υπέρ της απαλλαγής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην πρότασή του και ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Κούτρας.
https://anapoda.news/2017/05/den-parapempetai-se-diki-o-proin-epikefalis-tis-elstat-georgiou/




Στην οριστική απαλλαγή του πρώην επικεφαλής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) προχώρησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών σχετικά με την κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα μνημόνια.
Το δικαστικό Συμβούλιο παρά την αντίθετη εισήγηση της εισηγήτριας Χριστίνας Ρωμέση που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, αποφάσισε τη μη παραπομπή του. Την πλειοψηφία απαρτίζουν οι δικαστές Κων/νος Σταμαδιάνος και Κωσταντία Αγγελάκη , ενώ μειοψήφησε η εφέτης κα Ρωμέση.
Συγκεκριμένα το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε - κατά πλειοψηφία - να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.
Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίο είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.
Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016) με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
Το Εθνικό Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καταγγέλει τη στρατιωτική καταστολή στη Βραζιλία

Το Εθνικό Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Βραζιλίας (CNDH) καταδίκασε το διάταγμα που υπέγραψε ο ντε φάκτο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ, που επιτρέπει την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπραζίλια, όπου χιλιάδες άτομα ζητούν την παραίτηση του προέδρου.

Το CNDH καταγγέλει «τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστολή νόμιμων διαδηλώσεων κοινωνικών κινημάτων γύρω από τα υπουργεία, στην Μπραζίλια» κα τάσσεται«κατά της καταπίεσης των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, με την βίαιη αστυνομική καταστολή κατά των διαδηλωτών, βάζοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα των δημοκρατικών και αντιπροσωπευτικών θεσμών σ’ αυτή τη χώρα».

Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας, Ραούλ Γιούνγκμαν, είπε ότι ο Τέμερ, ενέκρινε την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στους δρόμους της πρωτεύουσας μέχρι τις 31 Μαϊου.

Κατόπιν αυτού το CNDH κατήγγειλε επίσης με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα «την παράταση των επιπτώσεων του προεδρικού διατάγματος της 24ης Μάη για μια εβδομάδα». Χαρακτήρισε το κείμενο που υπέγραψε ο Τεμέρ «απαράδεκτο» και κάλεσε να αποσυρθεί άμεσα.

Ωστόσο, η ντε φάκτο κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι το διάταγμα Τεμέρ θα ανακληθεί όταν θα έχει αποκατασταθεί η «τάξη».

Συνολικά 1.300 στρατιώτες του Στρατού Ξηράς και 200 τυφεκιοφόροι του Ναυτικού αναπτύχθηκαν στους δρόμους του Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος. Τουλάχιστον 49 άτομα τραυματίστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη στη Μπραζίλια αφού δέχτηκαν πυροβολισμούς από την Αστυνομία, σύμφωνα με τοπικά μέσα.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Οι σύμμαχοι της Βρετανίας κατά του Καντάφι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι της Αλ Καίντα ευθύνονται για το Μάντσεστερ!
Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
Η ιστορία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ενίσχυσης του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού από τη Δύση συνεχίζεται, ενώ οι εκατόμβες των θυμάτων σε αυτό το συνεχές του αίματος από τη Μέση Ανατολή, Αφρική έως τις καπιταλιστικές μητροπόλεις αυξάνεται.
Το είδαμε στο Αφγανιστάν...
Εχθρός οι Σοβιετικοί, Φίλος ο Λάντεν, οι Ταλιμπάν, η Αλ Κάιντα....
Αποτέλεσμα η 11/9..
Σε μια ακόμη χώρα το ΝΑΤΟ έφερε τη Δημοκρατία, δηλαδή την Κατοχή, τη Διαφθορά, την ενίσχυση των πολέμαρχων, την αύξηση της παραγωγής των ναρκωτικών...
Η πραγματική αιτία της Νατοικής επέμβασης το μοίρασμα της Κεντρικής Ασίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Πούτιν.

Το ίδιο και στη Λιβύη...
Η Συμμαχία των Προθύμων έκανε επέμβαση ενάντια στο καθεστώς Καντάφι.
Συνεργάστηκε με την Αλ Κάιντα.
Διέλυσε τη χώρα.
Έφερε την προσφυγιά.

Στην πραγματικότητα επεδίωξε να αρπάξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να μπλοκάρει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Καντάφι.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ένας νεαρός 22 ετών. Οι γονείς του Λίβυοι αντιφρονούντες, με τον πατέρα να πολεμά εναντίον του Καντάφι το 2011. Στο πλάϊ του ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντε.
Δεν ήταν οι μόνοι . Πάρα πολλοί Βρετανοί με καταγωγή από τη Λιβύη αφέθηκαν “χωρίς πολλές ερωτήσεις” να πάνε στη χώρα τους για να πολεμήσουν κατά του Μουαμάρ Καντάφι. Η πτώση και η δολοφονία του απλά έφερε το χάος…Τι αποκαλύπτεται τώρα και προκαλεί τεράστια ερωτήματα; Το 2011 η Βρετανία επέτρεψε ακόμη και σε Λίβυους στους οποίους είχαν αφαιρεθεί τα διαβατήρια και ήταν υπό παρακολούθηση, ακόμη και κατ΄ οικόν περιορισμό να ταξιδέψουν στη Λιβύη!!! Η πτώση του Καντάφι ήταν σημαντικότερη από την ασφάλεια της Βρετανίας! Πάρα πολλοί ήταν από το Μάντσεστερ…
Το www.middleeasteye.net δημοσιεύει μαρτυρίες από Λίβυους που δηλώνουν έκπληκτοι από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να τους επιστρέψει τα διαβατήρια και να τους επιτρέψει χωρίς κανένα εμπόδιο να πάνε στη Λιβύη.
“Μου επιτρέπεται να πάω, χωρίς ερωτήσεις”, είπε ένας απ΄ αυτούς που είχε συναντήσει αρκετούς βρετανούς Λιβύους από το ανατολικό Λονδίνο, οι οποίοι είχαν επίσης περιορισμούς που άρθηκαν το 2011.
Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς αν όχι όλοι ήταν υπό παρακολούθηση, γιατί συμμετείχαν στην Λιβυκή Ισλαμική Ομοσπονδία μια αντικανταφική ομάδα που δημιουργήθηκε και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούσε τρομοκρατική οργάνωση με συνδέσμους με την Αλ Κάιντα.
Κι όμως όπως δηλώνουν Λίβυοι που αφέθηκαν ελεύθεροι το 2011 να πάνε στη χώρα τους να πολεμήσουν, επρόκειτο για ένα σχέδιο που ήταν υπό την επίβλεψη της MI5! Άλλοι πάλι μιλούν για εκπαίδευσή τους στη Λιβύη από πρώην κομάντος των SAS.
Το πιο παράδοξο είναι ότι σχεδόν όλοι τους είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και υπό κράτηση, μετά από την “διαπραγμάτευση της ερήμου” μεταξύ Τόνι Μπλερ και Μουαμάρ Καντάφι το 2004! Το Λονδίνο δημιούργησε μια “βάση δεδομένων” αντικαθεστωτικών για χάρη του Καντάφι και το 2011 τους έστειλε να τον πολεμήσουν!
Τώρα βγάζουν τον Στρατό στο δρόμο, μιλούν για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ σχεδιάζουν νέες επεμβάσεις.




---------------------------------------------------------------------------------------------




«Γλυκιά Ευρώπη» και «γλυκιά λογοκρισία»
Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
Για πρώτη φορά μια έκθεση γελοιογραφίας προκαλεί την οξύτατη αντίδραση του  αστικού  Τύπου

Εκτός από την ωμή, την απροκάλυπτη λογοκρισία, υπάρχει και η βελούδινη. Αυτή εκφράζεται με τη μορφή δημοσιευμάτων και διαρροών, όπως ακριβώς συνέβη με την έκθεση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων που παρουσιάστηκε στο σταθμό του μετρό του Συντάγματος. Η έκθεση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής, της Περιφέρειας Αττικής, της ΣΤΑΣΥ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ,
Στην έκθεση, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, συμμετείχαν 57 γελοιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο συνεργάτης του Πριν Βασίλης Παπαγεωργίου με τέσσερα σκίτσα.  Από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων συμμετείχαν οι Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, John Antono, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (Bas.), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Soter, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Συνολικά  εκτέθηκαν περίπου 160 σκίτσα.
Θέμα της έκθεσης η Ευρώπη. Και καθώς πολλά σκίτσα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για τη σημερινή κατάσταση της Ευρώπης, δύο πολιτικές εφημερίδες, έσπευσαν να επικρίνουν την έκθεση, η καθεμιά με τον τρόπο της.

Και τα δύο δημοσιεύματα εμφανίστηκαν ταυτόχρονα, τρεις μέρες μετά τα εγκαίνια της έκθεσης. Ο Σ. Κασιμάτης της Καθημερινής αναρωτιέται αν «είναι αυτό το πράγμα γελοιογραφία ή προπαγανδιστική αφίσα». Υποστηρίζει ότι τα «περισσότερα εκθέματα […] εκφράζουν τον χοντροκομμένο και επιθετικό αντιευρωπαϊσμό της άκρας Αριστεράς, την οποία στις μέρες μας τη λέμε “ριζοσπαστική“, για λόγους πολιτικής ορθότητας». Επίσης χαρακτηρίζει «άγνωστους», «αποτυχημένους» και «περιθωριακούς» τους γελοιογράφους που συμμετέχουν στην έκθεση, αν και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και οι σκιτσογράφοι της δικής του εφημερίδας, αλλά και οι σημαντικότεροι ομότεχνοί τους από την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με τον Α.Α. Αθανασόπουλο του Βήματος, η έκθεση αυτή έχει προκαλέσει «σοβαρή ενόχληση και αρνητική έκπληξη» σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, με τα οποία προφανώς συνομίλησε ο αρθρογράφος, εκτός και αν μάντεψε μέσω τηλεπάθειας τα δυσάρεστα συναισθήματά τους. Μα αν πράγματι εξέφρασαν δυσαρέσκεια, τότε καταρρίπτεται ο μύθος περί της Ευρώπης της ανοχής. Κατά τη γνώμη του, εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση «ταυτίζεται με τη ναζιστική Γερμανία». Η έκθεση, συνεχίζει, συγκρίνει την Ευρώπη με τους ναζί, «καθώς σε πολλές από τις γελοιογραφίες κυριαρχεί η σβάστικα, ενώ τουλάχιστον σε μία εκ των γελοιογραφιών η Ευρωπαϊκή Ένωση παρομοιάζεται με λεκάνη τουαλέτας, στον πάτο της οποίας βρίσκονται πλέον έννοιες όπως η πολυπολιτισμικότητα, η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών». Η έκθεση αυτή έρχεται «σε κακή χρονική στιγμή, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
Κατά το παρελθόν έχουν γίνει και άλλες παρόμοιες εκθέσεις όμως για πρώτη φορά προκλήθηκε τέτοια χολερική αντίδραση. Και για πρώτη φορά στα χρονικά η ένωσή τους αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση που εξηγεί τα αυτονόητα, δηλαδή ότι στην έκθεση «συνυπάρχουν και “συνομιλούν“ σκίτσα που απορρίπτουν συνολικά την ΕΕ και την πολιτική της, μαζί με σκίτσα ενάντια στο Brexit και σε κάθε είδους… exit». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την έκθεση, ενώ θετικά έως ενθουσιώδη είναι τα σχόλια στο βιβλίο επισκεπτών.
Προφανώς το «Je suis Charlie» έχει τα όριά του. Η πολιτική γελοιογραφία, όπως και η πολιτική σάτιρα στην επιθεώρηση και την τηλεόραση, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται απέναντι στα κυρίαρχα ιδεολογήματα και τις πρακτικές της εξουσίας. Αλλιώς, όταν εξωραϊζει την υπάρχουσα κατάσταση, χάνει τη νοστιμιά της.  Η συντονισμένη επίθεση κατά του αντι-ευρωπαϊκών αιχμών της έκθεσης δείχνει αφενός ότι οι επικριτές της ζουν σε μια γυάλα, αποκομμένοι από την κοινωνία, και αφετέρου δείχνει τη δύναμη και την απήχηση που έχει το πενάκι ή μάλλον το μαρκαδοράκι του γελοιογράφου.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως τόσο η εκτέλεση του Άλντο Μόρο από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες όσο και του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη, δεν ωφέλησαν σε τίποτα το εργατικό κίνημα. Αντίθετα, τροφοδότησαν την καθεστωτική προπαγάνδα με επιχειρήματα για "τυφλά χτυπήματα" κ.λπ. κ.λπ.
Αναρωτιέμαι, όμως, αν οι συνέπειες αυτών των ενεργειών είχαν μεγαλύτερη βαρύτητα από την πολιτική του ιστορικού συμβιβασμού του Ιταλικού Κ.Κ. και από τη συμμετοχή της Αριστεράς στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Αν απογοήτευσαν το ίδιο τον εργαζόμενο λαϊκό κόσμο. Αν στοίχισαν το ίδιο στη ζωή του.
Ε! Δεν νομίζω! Να συνεχίσουμε, λοιπόν, την προβοκατορολογία και την κουβέντα ως προς το ποιοι ακριβώς δρουν αντικειμενικά προβοκατόρικα;

Σχολιο.- Δεν μπορεί ο καθένας να εκτελέσει άνθρωπο, αλλά είναι αναρίθμητοι, μέσα στην ιστορία, αυτοί που πήραν το θάρρος και το έκαναν. Και απάλλαξαν την ανθρωπότητα από τυραννικά καθεστώτα. Η 17 Νοέμβρη έκανε τη δική της εκτίμηση για τον Μπακογιάννη και μπορεί να έκανε λάθος. Αλλά ταυτόχρονα οι άλλοι, που μιλούσαν για "προβοκάτορες", μπήκαν σε κυβερνήσεις άθλιες, απογοητεύοντας τον αριστερό κόσμο που ήλπισε πως με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ ήρθε η ώρα της Αριστεράς. Αμ, δε! Η ώρα του Μητσοτάκη είχε έρθει, με τη συμβολή και της Αριστεράς!





-------------------------------------------------------------------------------------------




Ο 21χρονος Αλέξανδρος Ουλιάνοφ, μέλος της επαναστατικής οργάνωσης Ναρόντναγια Βόλια, απαγχονίστηκε στις 20 Μαΐου 1887 μετά από απόπειρα εκτέλεσης του Τσάρου Αλέξανδρου Γ', γιου του Τσάρου Αλέξανδρου Β΄, που είχε σκοτωθεί σε ανάλογη απόπειρα πριν λίγα χρόνια.
Ούτε μία από τις οργανώσεις του διεθνούς εργατικού κινήματος δεν εξέφρασε τη λύπη της για τους τυράννους του ρωσικού λαού. Ούτε μία δεν χαρακτήρισε "προβοκάτορα" τον νεαρό Ουλιάνοφ. Παρ' όλο που στη μεγάλη τους πλειονότητα διαφωνούσαν με την πρακτική της ατομικής τρομοκρατίας.
Φαντάζεστε τον Μαρξ, που ζούσε όταν σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Β΄, και τον Ένγκελς, που ζούσε και όταν έγινε η απόπειρα κατά του Αλέξανδρου Γ΄, να έστελναν συλλυπητήρια ή ευχές για καλή ανάρρωση;
Με τι καρδιά θα τους αντιμετώπιζε ο μικρός αδελφός του απαγχονισμένου επαναστάτη, Βλαδίμηρος Ουλιάνοφ, ο μετέπειτα Λένιν;

Σχολιο.-   Αστικη ευπρεπεια ....οσοι την ακολουθουν ....και αυτο εγινε και με μερος του εαμ κατεληξαν σε εξοριες και εκτελεσεις....ακομα να το μαθουν...η τοσο πολυ ενσωμστωθηκαν;
Σχολιο.-  Ετσι ακριβως!
Ειναι αλλο ζητημα η πολιτικη διαφωνια με την ατομικη τρομοκρατια κι αλλο η συνταξη και η ευθυγραμμιση με τις επιδιωξεις και τις διωξεις του αστισμου εναντιον οσων προβαινουν σε ατομικες ενεργειες εναντιον του.
Και προχωρωντας παραπερα, δεν αφηνουμε κανεναν αγωνιστη, οσο κι αν διαφωνουμε πολιτικα μαζι του, ανυπερασπιστο και βορα στα χερια του αστικου κρατους και των μηχανισμων του.




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ
Επί χρόνια στην Ιταλία και στη Γερμανία κάποιοι έλεγαν πως αυτοί που συγκροτούσαν τις ένοπλες οργανώσεις (Ερυθρές Ταξιαρχίες, Prima Linea, RAF κ.λπ.) ήταν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών. Όταν πιάστηκαν, αποδείχτηκε πως ήταν αγωνιστές. Οι οποίοι -κατά τη γνώμη μου- έκαναν λάθος.
Το ίδιο συνέβη και όταν σκοτώθηκε ο Κασίμης, ο Τσουτσουβής, ο Πρέκας, όταν πιάστηκε η 17 Νοέμβρη, ο ΕΛΑ, οι Πυρήνες της Φωτιάς κ.λπ. Σε καμιά από τις περιπτώσεις αυτές δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε ανάμιξη μυστικών υπηρεσιών. Εξ ου και οι εξοντωτικές ποινές και συνθήκες κράτησης.
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, που αφήνει έκθετους όσους ήταν βέβαιοι πως επρόκειτο για πράκτορες. Άλλο να επικρίνω πρακτικές που δεν νομίζω πως βοηθάνε στην ανάπτυξη του κινήματος και άλλο να συνωμοσιολογώ.




------------------------------------------------------------------------------------------




Τους φυλάκισε ο Ερντογάν και δεν επιτρέπει την χορήγηση βιταμίνης Β1. Είναι εκπαιδευτικοί 76 μέρες σε απεργία πείνας ζητώντας να επιστρέψουν στην δουλειά τους .Η κατάσταση της υγείας του είναι ήδη κρίσιμη. Η έλλειψη βιταμινών (π.χ. Θειαμίνη ή βιταμίνη Β1), λόγω της ασιτίας, μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκατάσταση μη αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας). Επιπλέον,είναι δυνατόν να εκδηλωθούν: μη αναστρέψιμη πολυνευροπάθεια, κατάθλιψη, συναισθηματική αστάθεια, καθώς και μία κατάσταση που μοιάζει με το σύνδρομο του μετατραυματικού «stress».Το τουρκικό κράτος έχει πολλούς βασανιστικούς τρόπους να σκοτώνει ....Πεμπτη 1 Ιουνίου 6.00μμ συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα !
Όσοι δεν είμαστε Αθήνα ψηφίσματα διαμαρτυρίας, διότι εκτός από τα κράτη σκοτώνει κι η αδράνεια .




------------------------------------------------------------------------------------------




Achtung! Achtung!
«Με τον πιο έντονο τρόπο την καταδικάζουμε», δήλωσε για την ενέργεια κατά του οικονομικού δολοφόνου ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης και ενδεχομένως αυτοί που κρύβονται από πίσω τους θα πρέπει να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν», τόνισε, προσθέτοντας πως «τέτοιου είδους πολιτική τρομοκρατία είναι απαράδεκτη».
Όπως διαβεβαίωσε, η Γερμανία «στέκεται στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου αλλά και του ελληνικού κράτους» και ευχήθηκε, τέλος, καλή ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό.
Sieg Heil!

Σχολιο.-  Στο "Μέτωπο της λογικής" ΣΚΑΪ, ένας εξέφρασε την άποψη ότι χθες έπρεπε να κλείσει το facebook και το twitter και να συλληφθούν καμιά δεκαριά χιλιάδες χρήστες για αυτά που έγραψαν για τον Παπαδήμο. Ο Μπογδάνος απάντησε, ρωτώντας, αν αυτό δε θυμίζει Ερντογάν, μη λησμονώντας να διευκρινίσει ότι δε διαφωνεί ωστόσο! Νομίζω ότι έχει τεράστια συμβολική αξία το ζήτημα.




---------------------------------------------------------------------------------------




Και δεν είναι μόνο τα όσα εγκλήματα έχει κάνει στη ζωή του ο Παπαδημος. Από προχθες προστίθενται κι άλλα.
Ένα ολόκληρο νοσοκομείο στην υπηρεσία του μεγαλοαπατεώνα οικονομικού δολοφόνου! Με δεκάδες ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη ιατρικής φροντίδας να τη στερούνται.
Ούτε στα χρόνια της Φρειδερίκης και του Παπάγου δεν συνέβαιναν αυτά.
Σαπίζει το καθεστώς τους. Και η μπόχα είναι αβάσταχτη πια.

Σχολιο.-  Επειδή πολλοί φίλοι ρωτούν σχετικά, οι πληροφορίες είναι οι ακόλουθες. ΟΝΤΩΣ πρακτικά το ΕΚΑΒ δεν προσκόμιζε επείγοντα περιστατικά στον "Ευαγγελισμό" για περίπου 6 ώρες χθες το απόγευμα. Αυτό έγινε για 2 διαφορετικούς άσχετους μεταξύ τους λόγους : 1. Αρχικά μπούκαρε στα επείγοντα ο Μιχαλολιάκος με φουσκωτούς χρυσαυγίτες συνοδούς του γιατί αντιμετωπιζόταν εκεί κάποιο συγγενικό του πρόσωπο (μάλιστα υπήρξε και άσχημη συμπεριφορά από τους νεοναζί ενάντια στους υγειονομικούς του νοσοκομείου) 2. Μετά συνέπεσε και η προσκομιδή του Παπαδήμου και των άλλων 2 τραυματιών. Άρα μάλλον υπήρξε "κρυφή" εντολή προς το κέντρο του ΕΚΑΒ να μην προσκομίζονται επείγοντα περιστατικά στον "Ευαγγελισμό" (με αντίστοιχη επιβάρυνση του Αττικού 1. αρχικά για την "ασφάλεια" του Μιχαλολιάκου και 2. ακολούθως για την "ασφάλεια" του Παπαδήμου (& των διάφορων που αρίβαραν μόλις το έμαθαν δήθεν για να "ενημερωθούν κσι να συμπαρασταθούν" αλλά στην πραγματικότητα για σόου στις κάμερες). Αυτά.




------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή η κυρία (Συλβια Καραλιολιου Καρδιολογος Ευαγγελισμου) -που μέχρι πριν λίγο αγνοούσα την ύπαρξή της- χαφιεδίζει απροκάλυπτα!
Με αφορμή σχόλια εργαζομένων σε νοσοκομεία που επισημαίνουν τις πολιτικές ευθύνες του Παπαδήμου και το ότι η μεταχείρισή του στην Εντατική είναι προκλητική, δίνει ονόματα νοσηλευτριών, απειλεί με καταγγελίες, λειτουργεί ως χυδαία ρουφιάνα της Ασφάλειας.
Στα υπόψη όσων τη γνωρίζουν και την έχουν και φίλη εδώ μέσα. Τον χαφιεδισμό τον χτυπάμε αλύπητα και χωρίς καμιά επιφύλαξη.
https://www.facebook.com/silvia.karalioliou?fref=ts




-----------------------------------------------------------------------------------------




Εργατικη Λεσχη Νεας Ιωνιας
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε παλαιστίνιους φυλακισμένους απεργούς πείνας και σε τούρκους απεργούς πείνας
Η εργατική λέσχη στέκεται αλληλέγγυα στους φυλακισμένους παλαιστίνιους απεργούς πείνας, και στους Τούρκους απεργούς πείνας:
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους παλαιστίνιους απεργούς πείνας
Aπό τις 17 Aπρίλη 2017, 1.600 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις φυλακές του Iσραήλ έχουν κηρύξει απεργία πείνας – «απεργία για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία», όπως την ονομάζουν. Oι απεργοί πείνας καταφεύγουν σ’ αυτό το έσχατο μέσο, που θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο, ζητώντας:
-βελτίωση των συνθηκών κράτησης, εγκατάσταση δημόσιου τηλεφωνικού κέντρου για την επικοινωνία των κρατουμένων με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με τους κανόνες των φυλακών – ένα δικαίωμα που ισχύει για φυλακισμένους εβραϊκής καταγωγής, όπως π.χ. για τους δολοφόνους του πρώην ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Pάμπιν.
-επαναφορά του επισκεπτηρίου σε δυο επισκέψεις το μήνα, να μην κρατούνται οι συγγενείς των φυλακισμένων στα σημεία ελέγχου του στρατού και να μην βιντεοσκοπούνται, να επιτρέπεται η εισαγωγή στις φυλακές ρούχων και παπουτσιών,
-ιατρικές εξετάσεις, μεταφορά των αρρώστων σε νοσοκομεία, οδοντιατρική φροντίδα, απελευθέρωση κρατουμένων με χρόνιες παθήσεις και ατόμων με ειδικές ανάγκες,
-ίσα δικαιώματα σε επισκεπτήριο για τους κρατούμενους από τη Γάζα,
-εισαγωγή βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων χωρίς περιορισμούς,
-βελτίωση των συνθηκών κράτησης, εγκατάσταση κλιματιστικών (ειδικά στις φυλακές μέσα στην έρημο),
-αποσυμφόρηση των φυλακών, να μην υπερβαίνουν τους 4 οι κρατούμενοι ανά κελί,
-δυνατότητες για ακαδημαϊκές σπουδές στο Aνοικτό Πανεπιστήμιο εκτός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
-αύξηση των ωρών προαυλισμού μέχρι τις 10 το βράδυ κατά την καλοκαιρινή περίοδο κ.λπ.
Περίπου 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται στις φυλακές του Iσραήλ. Ανάμεσά τους οι 750 είναι χωρίς δίκη, μόνο με διοικητική απόφαση. Περίπου 300 είναι παιδιά. 13 είναι βουλευτές της Παλαιστινιακής εθνοσυνέλευσης, με πιο εξέχουσα μορφή τον Mαρουάν Mπαργούτι, καταδικασμένο από το 2002 σε 5 φορές ισόβια συν 40 χρόνια φυλάκιση.
http://ydragogeio.gr/psifismata-allilegyis/




--------------------------------------------------------------------------------------------




Εργατικη Λεσχη Νεας Ιωνιας
Ψήφισμα για απεργούς πείνας στην Τουρκία
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και την εξαγγελία εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την διάρκεια έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και 121 δημοσιογράφοι, απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έκλεισαν 155 μέσα ενημέρωσης. Βομβαρδίστηκαν και συνεχίζουν να βομβαρδίζονται οι περιοχές του Κουρδιστάν.
Στις 7 Νοέμβρη 2016 δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών όλης της περιοχής, και έγινε χρήση χημικών. Ως σήμερα δεν έχουν παραδώσει τις σορούς των ανταρτών στους γονείς τους. Γι’ αυτό ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδιού του. Τον προσήγαγαν κατ΄ επανάληψη και συνεχώς τον απειλούν. Παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα κατάφερε, γι’ αυτό ξεκίνησε στις 23 Φλεβάρη 2017 απεργία πείνας. Σήμερα, μετά από πάνω από 80 ημέρες, συνεχίζει τον αγώνα του, ανακοινώνοντας ότι «όποιο κι αν είναι το κόστος, θα συνεχίσω. Θέλω να έχει ο γιος μου ένα τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα και αν έχει μείνει μόνο ένα κόκκαλο, το θέλω». Στην πορεία της απεργίας πείνας ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο ανταρτών κι ήταν αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.
Η NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που αντιστάθηκε στην Άγκυρα κατά των απολύσεων. Τις πρώτες μέρες προέβαιναν σε συλλήψεις της καθημερινά, αλλά εκείνη συνέχιζε την αντίστασή της με τα αιτήματα: «Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω. Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης». Με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά της κατάφερε να απλωθεί η φωνή της σε όλη την χώρα. Πέρασαν έξι μήνες από τότε. Τώρα η NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου. Ήδη διανύουν πάνω από 70 μέρες απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μετά απ’ αυτούς, ξεκίνησαν την αντίστασή τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε Κωνσταντινούπολη, Μαλάτια, Αϊδίνιο, Αλικαρνασσό και Ντούζκε παίρνοντας δύναμη απ’ την αντίσταση της Άγκυρας. Τώρα στηρίζουν τον αγώνα τους απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, βουλευτές…




-------------------------------------------------------------------------------------------



Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας. Να ανοιξει η πρεσβεία εδω και τωρα που την εκλεισε η Νατοική -ευρωμνημονιακή κυβερνηση Σαμαρά –Βενιζέλου.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί αυτή η φωτογραφία των συζύγων των ηγετών του ΝΑΤΟ προκάλεσε χαμό
Ποιο πρόσωπο κατάφερε να επισκιάσει ακόμα και την πάντα εντυπωσιακή Μελάνια Τραμπ

Μαΐου 27 2017 08:20
Χαμό στα social media προκάλεσε η φωτογραφία των συζύγων των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, καθώς ένας άνδρας κατάφερε να κλέψει την παράσταση ακόμα και από την πάντα εντυπωσιακή Μελάνια Τραμπ.
Λίγο πριν παραβρεθούν σε δείπνο στο Βασιλικό Κάστρο του Λάκεν, στο Βέλγιο, κάποιες από τις συζύγους και τις συντρόφους των αρχηγών κρατών που συμμετείχαν στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ, πήραν θέση για μια "οικογενειακή" φωτογραφία.
Το πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι ένας άνδρας, ο οποίος πλαισιώνεται από εννέα γυναίκες. Πρόκειται για τον Γκοτιέ Ντεστενέ, τον "πρώτο κύριο" του Λουξεμβούργου, καθότι πρόκειται για τον σύζυγο του μοναδικού εν ενεργεία πρωθυπουργού που έχει δηλώσει ανοικτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Ο Ντεστενέ και ο Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκαν το 2015, αμέσως μετά την νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στο Λουξεμβούργο. Να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία του Μπετέλ ήταν γνωστή πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός το 2013 ενώ πρόκειται για τον μοναδικό εν ενεργεία αρχηγό κράτους στην σύγχρονη ιστορία που έχει γνωστοποιήσει ότι είναι γκέι.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο και η πρώην πρωθυπουργός τις Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουροαρντότιρ έχουν, επίσης, κάνει γνωστές τις προτιμήσεις τους.
Για την ιστορία, στην επίμαχη φωτογραφία, φιγουράρουν (από αριστερά): στην κάτω σειρά η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, της Τουρκίας Εμινέ Γκουλμπαράν Ερντογάν, των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, η σύντροφος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, Ίνγκριντ Σούλερουντ, η σύντροφος του προέδρου της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Ράντεβα και η σύντροφος του πρωθυπουργού του Βελγίου, Αμελί Ντεμπραουντρένγκιεν. Στην πάνω σειρά, ο Ντεστενέ και δίπλα του η σύντροφος του πρωθυπουργού της Σλοβενίας Μόικα Στρόπνικ και η πρώτη κυρία της Ισλανδίας Θόρα Μάργκρετ Μπαλντβινσντότιρ.

Σχολιο.- Η γυναίκα του Ερντογκάν ντύθηκε σαν τη θεια μου τη Κοντύλω.
Σχολιο.-  Το σοκαριστικό είναι ότι υπάρχει γυναίκα πρωθυπουργού που είναι υποχρεωμένη να καλύπτει τα μαλλιά της. κι εγώ αυτό νόμιζα θα ήταν που "προκάλεσε χαμό"
Σχολιο.-  Λεβέντης ο άλλος του Λουξεμβουργου! Θα τον βλέπει ο πατέρας του δίπλα στις συζύγους των πρωθυπουργών και θα νοιώθει περήφανος!
Σχολιο.- Εκατσε η Ερδογάνα και εβγαλε φωτο με τους φούστηδες? Τι θα πούνε οι φίλοι τους του ΙΣΙΣ?
Σχολιο.- οι σύζυγοι της Μέι και της Μερκελ που ειναι;
Σχολιο.-  σιγα μην πηγαιναν μαζι μαυτες στις βρυξελες. ευκαιρια βρηκαν να βρεθουν με τις εξωσυζηγες
Σχολιο.- Εμινε: Μια φωνηαπο τον 16ο αιωνα!
Υγ.: Για να λεμε και του στραβου το δικιο: Και η Μελανι καλυψε τα μαλλια της με μαυρο βελο, οταν επισκεφτηκε τον Παπα! Βεβαια την καλυπτρα καλυτερα θα ηταν να την φορεσει ο... βαψομαλλιας συζυγος της, αλλα αυτο ειναι αλλου...πα(π)πα Ευαγγελιο!




--------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τον τραυματισμό τού κυρίου Παπαδήμου ήρθε και ο θάνατος του κυρίου Μπρεζίνσκι, στα 89 του μόλις χρόνια. Πόσα χτυπήματα θα μας δώσεις ακόμα, καταραμένη μοίρα...
Τιμούμε τη μνήμη του διαβάζοντας τη Σκακιέρα (μπας και ξεστραβωθούμε και καταλάβουμε σε τι κόσμο ζούμε, αλλά και τι πάει να πει διεθνισμός).

Σχολιο.- Η σκακιέρα είναι πάντως χρήσιμη για όσους είμαστε απέναντι.Ως βιβλίο το συστήνω για τα ανήσυχα βράδια του καλοκαιριού.
Σχολιο.- Μεγάλο βιβλίο η σκακιέρα... Όλο το στρατηγικό βάθος της παγκοσμιοποίησης είκοσι χρόνια πριν
Σχολιο.- Τεραστιο βιβλιο η σκακιερα. Συγκρινεται με τον αγωνα του αδολφου χιτλερ. Περιγραφει ο αληταρας μπρεζινσκι τι πρεπει να κανουν οι καπιταλιστες σημερινοι ναζιστες για να κατακτησουν τον κοσμο. Όπως ακριβως τα περιεγραφε ο χιτλερ στον αγων μου.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Λόγια για λαιμητόμο:
«Λαέ της Γαλλίας! Επί 15 αιώνες έζησες σκλάβος και, κατά συνέπεια, δυστυχισμένος. Τα τελευταία 6 χρόνια όμως, περιμένεις ανυπόμονα να αποκτήσεις επιτέλους την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ισότητα…
Ο λαός παρέλασε πάνω από τα κουφάρια των βασιλιάδων και των παπάδων που τόλμησαν να συμπαραταχθούν εναντίον του.
Το ίδιο θα πράξει και με τους νέους τυράννους του, με τους νέους πολιτικούς Ταρτούφους που έχουν θρονιαστεί στους θώκους των παλαιών…
Συκοφάντες του αγώνα μας πολιτικοί, σωπάστε! Στην σιωπή της σύγχυσής σας ακούστε τα αιτήματά μας, αιτήματα που τα υπαγόρευσε η Φύση και τα στηρίζει η έννοια της Δικαιοσύνης»
Γράκχος Μπαμπέφ
13 Νοεμβρίου 1760 - 27 Μαϊου 1797 (ακριβώς σαν "σήμερα")




----------------------------------------------------------------------------------------




H απεργία πείνας των παλαιστινιων πολιτικών κρατουμενων σταματησε με ικανοποιηση ορισμενων αιτηματων προφανως . Παντα προσωρινά αφου πάντα προσωρινοι θα ειναι οι συμβιβασμοί με τους δολοφόνους σιωνιστές του κρατους απαρτχαιντ του ισραηλ και μεχρι την απελευθερωση ολης της παλαιστινιακης γης απο τους σιωνιστες και την οικοδομηση ενος κοσμικου δημοκρατικου παλαιστινιακου κράτους με σεβασμο ολων των εθνοτητων και των θρησκειων.

BREAKING: Παλαιστίνιοι κρατούμενοι  αναστελουν την απεργία πείνας μετά από 40 ημέρες  αγώνα
26/5/2017
Μετά από 40 ημέρες απεργίας πείνας, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι φέρεται να έχουν  αναστειλει την απεργία πείνας τους και ανακοίνωσαν ότι έχουν επιτύχει νίκη στις ανθρωπιστικές ανάγκες τους, μετά από 20 ώρες διαπραγματεύσεων μεταξύ της ηγεσίας των απεργών και της  ισραηλινής διοίκησης των φυλακών κατοχής. Samidoun θα υποβάλει έκθεση με εκτενείς λεπτομέρειες που έχουν τεθεί. Μια επίσημη συνέντευξη Τύπου που θα ανακοινωσει των στοιχείων έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα αργότερα σήμερα,  Σάββατο 27 Μαΐου.
Όλους τους χαιρετισμούς στους θαρραλέους, που αγωνίζονται Παλαιστινίων κρατουμένων, στην πρώτη γραμμή του παλαιστινιακού αγώνα για την απελευθέρωση! οι νίκες τους και οι αγώνες τους είναι αυτές του παλαιστινιακού λαού και όλων των ανθρώπων που αναζητούν δικαιοσύνη και  απελευθέρωση.
Και χαιρετισμούς σε όλους εκείνους ανά τον κόσμο που ήταν μέρος του αγώνα των κρατουμένων και της παλαιστινιακής νίκης  τις τελευταίες 40 ημέρες.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Από το 2017 όλοι οι μαθητές θα κάνουν το Ραμαζάνι υποχρεωτικά!
20 Ιουνίου 2016 19:50
Η νέα υπουργός Παιδείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά, 2017, όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές θα κάνουν νηστεία κατά την περίοδο του Ραμαζανίου. Θα εξαιρούνται μόνο αυτοί που δεν θα μπορούν να το κάνουν για ιατρικούς λόγους! Όσοι θα αρνούνται να το κάνουν θα αποκλείονται από τις εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν στην γρήγορη και άμεση ενσωμάτωση των δύο πολιτισμών σηματοδοτώντας την άνοδο ενός νέου πολιτισμού στην κοινωνία του Βελγίου και της Γαλλίας!
Για να υπερασπιστεί, η υπουργός, το νομοσχέδιό της δήλωσε πως οφείλουμε να ανοιχτούμε στους άλλους ανθρώπους διότι ζούμε σε μια πολιτισμική κοινωνία. Επίσης στα σχολεία της Γαλλίας και του Βελγίου η πλειοψηφία των μαθητών είναι μουσουλμάνοι!
Η απόφαση αυτή, φυσικά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα μουσουλμανικά εκτελεστικά όργανα του Βελγίου και της Γαλλίας, λέγοντας: “Έτσι οι νέοι μας δεν θα μπουν στον πειρασμό από τις ενέργειες των απίστων στην αντίληψή μας.”
Η υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα ληφθούν και άλλα μέτρα ένταξης: τροφίμων halal στις καντίνες, απαγόρευση του χοιρινού κρέατος, την υποχρεωτική χρήση της μαντίλας για τα κορίτσια, κλπ, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βάλουν ένα τέλος στη σχολική διαφορετικότητα.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Η πλάκα είναι ότι αποδοκιμάζουν το αντάρτικο πόλεων ως αδιέξοδο κι εκείνοι που ομνύουν σε ειρηνικά και κοινοβουλευτικά περάσματα.
Κάνουν πως ξεχνάνε ότι στη Χιλή ηττηθήκαμε και μας σφάξανε. Και λίγα χρόνια μετά νικούσαμε στη Νικαράγουα, με τους σαντινίστας αντάρτες πόλεων.



-----------------------------------------------------------------------------------------



Σαββίδης: Κύριο καθήκον μας η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους
 Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 23:26
Κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το MEGA.

«Το MEGA είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κανάλι της Ελλάδας. Πρέπει να αποτρέψουμε την απώλειά του. Εμείς, ως μέτοχοι της εταιρείας, πιστεύουμε ότι το κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση.

Είμαι πεπεισμένος ότι το MEGA πρέπει να γίνει ο κύριος φορέας των αμερόληπτων ειδήσεων, όπου η ημερήσια διάταξη θα έχει στην πρώτη θέση την ηθική και την αλήθεια» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.





------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπανγκλαντές: Οι αρχές κατέστρεψαν άγαλμα που αναπαριστούσε την αρχαιοελληνική θεά Θέμιδα
 Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 07:00
Οι αρχές του Μπανγκλαντές κατέστρεψαν την Παρασκευή ένα άγαλμα που αναπαριστούσε την αρχαιοελληνική θεά Θέμιδα, εξω από το Ανωτατο Δικαστηριο της χωρας, καθώς ακραίοι ισλαμιστές στη χώρα είχαν εξεγερθεί εναντίον της «μη ισλαμικής» θεότητας.

Τις εργασίες για το κατέβασμα του αγάλματος, που είχε ανεγερθεί πριν έξι μήνες μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπανγκλαντές στη Ντάκα, επόπτευσε ο ίδιος ο γλύπτης του, ο Μρινάλ Χακ.

«Πρόκειται για ένα πλήγμα για τους προοδευτικούς της χώρας αυτής», σχολίασε ο Χακ ενώπιον δεκάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την καταστροφή του αγάλματος.

Η ανέγερση του αγάλματος της θεάς Θέμιδας, που σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία εκπροσωπεί το δίκαιο, μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην κυρίως μουσουλμανική χώρα.

Ισλαμιστές διοργάνωσαν πολλές μαζικές διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν καθώς εκτιμούσαν ότι το άγαλμα της αρχαιοελληνικής θεάς δεν ταιριάζει στο Μπανγκλαντές. Απαιτούσαν να αντικατασταθεί με το Κοράνι, αν και η χώρα διαθέτει λαϊκό Σύνταγμα.

Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα, που είναι επικεφαλής του λαϊκού κεντρωου κόμματος Αουάμι, φάνηκε να υποστηρίζει τους διαδηλωτές, καθώς πρόσφατα είχε σχολιάσει ότι το άγαλμα είναι «γελοίο».

«Προσωπικά δεν μου αρέσει. Λένε ότι είναι ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα. Όμως πώς ένα ελληνικό άγαλμα έφτασε εδώ;», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρωθυπουργός προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να κερδίσει την εύνοια των καθυστερημενων ισλαμιστών και των καθυστερημενων συντηρητικών ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών στο τέλος του έτους.

Η Χασίνα σόκαρε τους λαϊκούς με τις απόψεις της αυτές.

Το Μπανγκλαντές διολισθαίνει εδώ και αρκετά χρόνια προς το ακραίο ισλάμ, υπό την επιρροή των ουαχαμπιτών η παρουσία των οποίων είναι ολοένα και πιο εμφανής στη χώρα, η οποία μέχρι πρόσφατα ακολουθούσε μια πιο μετριοπαθή εκδοχή του ισλάμ και υποστηριζε την ανεξιθρησκεια.

Άθεοι μπλόγκερ, αλλοδαποί και μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια στο Μπανγκλαντές.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Φιλιππίνες: «Το ISIS είναι ήδη εδώ», προειδοποίησε ο Ντουτέρτε
Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, 04:40
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το Ισλαμικό Κράτος «είναι ήδη εδώ», όμως πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο διαλόγου με τους αντάρτες στο νησί Μιντανάο για την επίλυση της κρίσης.

Ο Ντουτέρτε επεσήμανε ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με τους αντάρτες της οργάνωσης Μάουτε που πολεμούν από την Τρίτη εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Μαράουι που βρίσκεται στο νησί Μιντανάο, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεχιζόμενη πολιορκία της πόλης από ισλαμιστές αντάρτες αποδεικνύει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη παρουσία στις Φιλιππίνες.

«Το μήνυμά μου προς τους τρομοκράτες στην άλλη πλευρά είναι ότι εξακολουθούμε να μπορούμε να βρούμε μια λύση μέσω του διαλόγου», τόνισε ο Ντουτέρτε μιλώντας σε στρατιώτες στην πόλη Ιλιγκάν, κοντά στη Μαράουι.

Στο μεταξύ οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπάρχουν και αλλοδαποί μεταξύ των ισλαμιστών, ενώ ο απολογισμός των νεκρών από τις συγκρούσεις έχει αυξηθεί σε 46.

Ο Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρο το νησί Μιντανάο λίγες ώρες αφού ισλαμιστές, που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, άρχισαν να σπέρνουν τον πανικό στην πόλη Μαράουι την Τρίτη.

«Αυτό που συμβαίνει στο Μιντανάο είναι μεγαλύτερο από μια εξέγερση Φιλιππινέζων. Έχει μετατραπεί σε εισβολή ξένων μαχητών», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Χοσέ Καλίντα, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε όλες τις νομικές της υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Μαλαισιανοί, Ινδονήσιοι, κάτοικοι Σιγκαπούρης «και άλλοι ξένοι τζιχαντιστές» συμμετέχουν στις συγκρούσεις στη Μαράουι, μια από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές πόλεις των Φιλιππίνων, μια χώρα όπου η πλειονότητα των κατοίκων (το 92%) είναι καθολικοί.

Ο Καλίντα έκανε τις δηλώσεις αυτές από το Νταβάο, την πρωτεύουσα του Μιντανάο. Όπως εκτίμησε οι αλλοδαποί απάντησαν σε «μια έκκληση» του ΙΚ να πάνε στο Μιντανάο και να ιδρύσουν μια επαρχία του χαλιφάτου.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τραμπ ευχήθηκε «καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 20:38
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε «εξ ονόματος του αμερικανικού λαού καλό Ραμαζάνι σε όλους τους μουσουλμάνους», καλώντας τους να αποκρούσουν τη βία που κηρύσσουν οι εξτρεμιστές και να εργαστούν για την ειρήνη.

«Στην ουσία του, το πνεύμα του Ραμαζανιού ενισχύει τη συνειδητοποίηση της κοινής υποχρέωσής μας να αποκρούσουμε τη βία, να εργαστούμε για την ειρήνη και να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη και υποφέρουν από τη φτώχεια ή εξαιτίας μιας σύρραξης» αναφέρει ο Τραμπ στην ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.


Στο μήνυμά του για το Ραμαζάνι ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας: «Φέτος, η γιορτή (του Ραμαζανιού) ξεκινά ενώ θρηνούμε για τα αθώα θύματα των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία και την Αίγυπτο, αχρείων πράξεων που είναι ευθέως αντίθετες με το πνεύμα του Ραμαζανιού. Τέτοιες ενέργειες απλώς ενισχύουν τη βούλησή μας να εξολοθρεύσουμε τους τρομοκράτες και τη διεστραμμένη ιδεολογία τους», ανέφερε.




---------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχο του τον δρόμο που συνδέει Δαμασκό - Παλμύρα
 Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 19:11
Ο συριακός στρατός κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του, για πρώτη φορά μετά το 2014, τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, αφού εκδίωξε, με τη βοήθεια των ρωσικών δυνάμεων, τους τζιχαντοφασίστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους από μια μεγάλη ζώνη στην έρημο.

Η Παλμύρα, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την Unesco και βρίσκεται στη μέση της συριακής ερήμου, ήταν προσβάσιμη από τον Μάρτιο από την πλευρά της Χομς. Από το βράδυ της Πέμπτης όμως, είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση και από τη Δαμασκό.

«Ο στρατός ανακατέλαβε τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Παλμύρα με τη Δαμασκό, που απέχει 240 χιλιόμετρα στα νοτιοδυτικά», ανέφερε ο διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Οι Σύροι στρατιώτες, με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, «εκδίωξαν τους μαχητές του ΙΚ από μια ερημική ζώνη έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», συνέχισε, εξηγώντας ότι οι τζιχαντοφασιστες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν λόγω των σφοδρών ρωσικών βομβαρδισμών.

Η επιχείρηση αυτή είχε ξεκινήσει πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Η Παλμύρα κατακτήθηκε από το ΙΚ τον Μάιο του 2015. Απελευθερώθηκε από τις δυναμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2016 αλλά εννέα μήνες αργότερα πέρασε και πάλι στα χέρια των τζιχαντοφασιστών που εκδιώχτηκαν ξανά από την περιοχή φέτος τον Μάρτιο.

Η συριακή έρημος έχει μετατραπεί εδώ και μήνες στο κυριότερο πεδίο της μάχης. Το ΙΚ, που από το 2014 την είχε υπό τον έλεγχό του σχεδόν ολόκληρη, έχει χάσει μεγάλα τμήματά της το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τον γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς, που είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν τη Συρία, οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 46% της έκτασης αυτής (από 36% τον Μάρτιο), οι Κούρδοι έχουν το 21% και οι Σύροι ισλαμοφασιστες το 12%.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Συνελήφθησαν ισλαμοφασιστριες γυναίκες που σχεδίαζαν να κάνουν μπάνιο με μπουρκίνι στις Κάννες
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 18:33
Δέκα καθυστερημενες ισλαμοφασιστριες γυναίκες, που σκόπευαν να κάνουν το μπάνιο τους σήμερα στην πλαζ των Καννών φορώντας μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Martinez, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι ισλαμοφασιστριες γυναίκες έφτασαν στις Κάννες από το Παρίσι με τρένο, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα. Είναι όλες φίλες ή συγγενείς του Ρασίντ Νεζάκ, ενός αληταρα ισλαμοφασιστα Αλγερινού ο οποίος έγινε γνωστός το 2010, όταν αποφάσισε να πληρώνει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε γυναίκες οι οποίες δεν τηρούν τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει την μπούρκα.

Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των Καννών όπου παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο 45χρονος πολιτικός και επιχειρηματίας ήθελε με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας πέρσι τον Αύγουστο αναίρεσε τις αποφάσεις διαφόρων παραλιακών δήμων (μεταξύ αυτών και εκείνος των Καννών) που απαγόρευαν στις γυναίκες να εμφανίζονται στις παραλίες με μπουρκίνι.

Ο Νεκάζ πέρασε πρώτα από το αστυνομικό τμήμα και κατόπιν πήγε στην Κρουαζέτ όπου εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης ότι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε εξάμηνη φυλάκιση και να του επιβληθεί πρόστιμο 7.500 ευρώ "για οργάνωση παράνομης διαδήλωσης" αν επιμείνει στην απόφασή του να οδηγήσει τις γυναίκες στην παραλία.

Την Τετάρτη οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν κάθε διαδήλωση στις Κάννες. Ο Νεκάζ υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε το αρχικό σχέδιό του για διαδήλωση και οργάνωσε «ένα απλό μπάνιο με φίλες και συγγενείς».





--------------------------------------------------------------------------------------------





Ο Γκοκαρακόντα Νάγκα Σαϊμπάμπα είναι επίκουρος καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού στο Δελχί. Σε αντίθεση με τον φτωχό Μπενερτζή του Ναζίμ Χικμέτ, τον καθηγητή Σαϊμπάμπα δεν θα μπορούσε κανείς να τον εμποδίσει να περπατήσει.
Γιατί απλά δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα. Φρόντισε γι’ αυτό η πολιομυελίτιδα που τον χτύπησε στην παιδική του ηλικία, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά φτωχών οικογενειών.
Ο μικρός Σαϊμπάμπα γλίτωσε τον θάνατο αλλά καθηλώθηκε από τότε σε αναπηρική καρέκλα, έχοντας μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω σε ποσοστό 90%. Παρ’ όλα αυτά είχε ισχυρή θέληση να ζήσει και να αντιμετωπίσει την αναπηρία του.

Κατάφερε να σπουδάσει, να πάει στο Πανεπιστήμιο και να τελειώσει το διδακτορικό με στερήσεις. Παράλληλα, ο καθηγητής Σαϊμπάμπα από τα φοιτητικά του χρόνια μετατράπηκε σε έναν δραστήριο κοινωνικό αγωνιστή.
Προερχόμενος από μια φτωχή οικογένεια, γνώρισε καλά την κοινωνική ανισότητα. Εναντιώθηκε σ’ αυτήν και στις πολιτικές που αναπαράγουν την ένδεια και τον αποκλεισμό για τα εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδών στην ύπαιθρο και στις πόλεις.
Συμμετείχε ενεργά σε κινήματα αντίστασης, έγραφε και έδινε διαλέξεις για τα κοινωνικά ζητήματα, συμμετείχε σε διεθνείς πρωτοβουλίες και η φωνή του άρχισε να ακούγεται σε όλη την Ινδία και πέρα από αυτήν.

Τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής Σαϊμπάμπα, εξαιτίας της πλούσιας δημόσιας δράσης του και κυρίως της κριτικής που ασκούσε στις πολιτικές καταστολής του ινδικού κράτους, μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.
Ιδιαίτερα ενόχλησαν οι καταγγελίες του για τις μαζικές δολοφονίες φτωχών αγροτών και αυτόχθονων πληθυσμών στα δάση της κεντρικής Ινδίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πράσινο Κυνήγι» με πρόσχημα την αντιμετώπιση των ανταρτών του ναξαλίτικου κινήματος.
Ενόχλησε η κριτική που ασκούσε στη γενοκτόνο δράση των εξορυκτικών και βιομηχανικών πολυεθνικών σε περιοχές που είναι ζωτικές για την επιβίωση των φυλών. Κατηγορήθηκε με βάση ορισμένα άρθρα του Αντιτρομοκρατικού Νόμου πως συνδέεται ενεργά με το παράνομο Κ.Κ. Ινδίας (μαοϊκό).
Αφίσα υπέρ της απελευθέρωσης του ινδού καθηγητή και παράλυτου αγωνιστή Σαϊμπάμπα
Προφυλακίστηκε για πολύ καιρό σε σκληρές συνθήκες και στις 7 Μαρτίου καταδικάστηκε, μαζί με άλλους τέσσερις, σε ισόβια φυλάκιση.
Η απόφαση είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα της Ινδίας από τα χρόνια της ανεξαρτησίας. Οι αποδείξεις ήταν κυρίως οι ομιλίες και η αρθρογραφία του καθώς και ορισμένα αμφισβητούμενα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Τώρα βρίσκεται στις φυλακές της Ναγκπούρ, δίχως την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι ενώ έχει επιδεινωθεί σοβαρά η υγεία του. Στην πραγματικότητα, έχει καταδικαστεί σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών αλλά και του ινδικού Συντάγματος.
Η φυλακή για έναν σχεδόν καθολικά ανάπηρο άνθρωπο σημαίνει καθημερινό βασανιστήριο. Αυτό ακριβώς κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους και δημόσιες επιστολές το ινδικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διεθνείς οργανισμοί δημοκρατικών δικαιωμάτων και πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
Για την υποστήριξή της στον καθηγητή Σαϊμπάμπα αντιμετωπίζει δικαστική περιπέτεια και η βραβευμένη Ινδή συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι.

Στην Ινδία, εκκλήσεις για τη ζωή και την ελευθερία του γίνονται από πανεπιστημιακούς συναδέλφους του, ενώσεις φοιτητών και την οικογένειά του. Σε πολλές χώρες του κόσμου οργανώνονται πολύμορφες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης με σκοπό να σωθεί η ζωή του.
Στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες κάτω από ένα κείμενο διαμαρτυρίας που θα αποσταλεί στις δικαστικές και κυβερνητικές αρχές της Ινδίας συλλέγονται υπογραφές.

Ο καθηγητής Σαϊμπάμπα είναι ένας σύγχρονος Μπενερτζή του Ναζίμ Χικμέτ. Καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα και αλυσοδεμένος μέσα στο κελί του, αρνείται να σκύψει το κεφάλι και να εγκαταλείψει τις ιδέες του. Αποτελεί ένα από τα πιο εκπληκτικά και πιο επιβλητικά, ένα από τα πιο μυστηριακά και πιο μεγάλα γεγονότα των ημερών μας.
Ο ανάπηρος καθηγητής που πάλευε για τους φτωχούς Ινδούς και γι’ αυτό θεωρήθηκε μεγάλος εθνικός κίνδυνος. Μια πρόκληση σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να υψώσει τη φωνή του και να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του.




---------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπερασε τα ορια! Ωμη παρεμβαση στην πολιτικη ζωη του τοπου από το αδηφαγο Διεθνες Νομισματικο Ταμειο! Μαριονετα πρωθυπουργο θελει το ΔΝΤ!  Υψηλοβαθμος αξιωματουχος υποστηριξε ότι η χωρα μας θα χρειαστει αλλα 20 χρονια λιτοτητας, συμπληρωνοντας ότι η χωρα (δηλαδη το ΔΝΤ) θα λυσει τα προβληματα του αν βρεθει ενας «ελληνας» ….. νεοφιλελε αληταρας προδοτης Μακρον!!!! Γιατι ειπε εκτος από το  ζητημα χρεους υπαρχει και ζητημα αξιοπιστιας της κυβερνησης




--------------------------------------------------------------------------------------



Ομηρεια διαρκειας! Περασε ενας χρονος χωρις να εκδοθει καμια καινουρια συνταξη!



-------------------------------------------------------------------------------------------




921.091 οικογενειες με ετησιο  εισοδημα κατω από 5.000 ευρω. 2 εκατ νοικοκυρια στα ορια της φτωχειας. Οι μισθωτοι μετρουν τις μεγαλυτερες εισοδημματικες απωλειες. Στα 92 δις τα χρεη των φορολογουμενων προς την εφορια.



--------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΣΟΕΕ σχολη λαθρεμποριου. Οι αρχες ανεχονται τη δραση των παρανομων μικροπωλητων. Στα ορια τους οι καταστηματαρχες και οι κατοικοι της περιοχης.




--------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...Ο κόσμος αυτός θα φτιάξει, όταν κρεμαστεί και το τελευταίο λαμόγιο, με τα άντερα του τελευταίου τραπεζίτη...

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ
Λογοκρισια και δίωξη του αληταρα κωλοεισαγγελέα κατά Φιλιππάκη και άλλων χρηστών των social media για τις  αναρτήσεις κατά Στουρνάρα
 27|05|2017 22:18
Δίωξη ασκεί ο αληταρας κωλοεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για την ανάρτηση του κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για άλλους χρήστες των social media με αντίστοιχες αναρτήσεις.
Συγκεκριμένα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα τα ονόματα και τα στοιχεία των χρηστών των social media που καταφέρθηκαν εναντίον του με λογικοτατες αναρτήσεις, μετά την ανατιναξη με βαρελοτι στον αληταρα προδοτη κλεφτη του Ελληνικου λαου Λουκά Παπαδήμο.
Εν συνεχεία ο κ.Τόσκας παρέδωσε τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προχωρήσουν μετά από έρευνα οι διώξεις στα φυσικά πρόσωπα.
Η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη χθες στις 3:18 μ.μ.
«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του, έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση, άγνωστο πού, και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν . Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».


Το γεγονός πως η κοινή γνώμη δεν συμπάθησε τον Λουκά Παπαδήμο μετά την επίθεση που δέχθηκε, αλλά θυμήθηκε τα μνημονιακά εγκλήματα του, εξόργισε την άρχουσα τάξη στην χώρα!
Δεν κυνηγάνε μόνο τον δημοσιογράφο Φιλιππάκη που προφανώς αγανακτισμένος από την μνημονικοί πραγματικότητα στην χώρα είπε ότι στην θέση του τραυματισμένου Παπαδήμου θα μπορούσε να δει και τον τωρινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Κυνηγάνε σε πρώτη φάση όποιον καταφέρθηκε εναντίον του Στουρνάρα, που το από το απόγευμα της επίθεσης στον Παπαδημού τραύλιζε από τον πανικό του γιατί αισθάνθηκε στόχος προφανώς. Θα κυνηγήσουν απλούς χρήστες σε facebook, twitter.
Και δεν τον κάνει ο Στουρνάρας και ο Άρειος Πάγος, συμπράττει η κυβέρνηση Τσίπρα που παρέδωσε μέσω Τόσκα στοιχεία χρηστών από το διαδίκτυο στις διωκτικές αρχές!

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΖΗΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!




-----------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός που καταχρέωσε τη χώρα είναι ο κουλουράς, ο καστανάς, ο ταβερνιάρης που δεν σου δίνει απόδειξη...
Ο Παπαγεωργόπουλος "έφαγε" €18 εκ. από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε ισόβια και αποφυλακίστηκε μετά από 2,5 χρόνια.
Ο Αναστασιάδης, που δεν μπορούσε να...
δικαιολογήσει €3,5 εκ, απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Ο "στρατηγός" του Σημίτη Τσουκάτος και ο Μαντέλης παραδέχτηκαν ότι πήραν μίζες από τη Siemens και κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ο Μπέος καταδικάστηκε για τα στημένα, εξαγόρασε την ποινή και έγινε δήμαρχος.
Ο Μαρινάκης δεν παραπέμπεται σε δίκη για τα στημένα γιατί παραγράφησαν.
Ο Κόκκαλης είχε κατηγορηθεί για πέντε κακουργήματα - μπήκαν στο αρχείο.
Ο Κοντομηνάς με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ.
Ο Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε, αφού σου λέει μόνος δεν τα έφαγα παρέα τα φάγαμε θέλω και εγώ να είμαι ελεύθερος
Συνδικαλιστές και πρόεδροι της ΔΕΗ κατηγορούνται για ζημίες άνω του €1 εκ., αλλά μάλλον θα απαλλαχθούν κι αυτοί.
Το MEGA έκλεβε ρεύμα.
Το ΣΚΑΪ δεν πλήρωνε το χαράτσι της ΔΕΗ.
και άλλα πολλά πάρα πολλά σκάνδαλα ξεχασμένα ή χαμενα όπως η λίστα Λαγκαρντ κλπ κλπ
Αυτός που καταχρέωσε τη χώρα είναι ο κουλουράς, ο καστανάς, ο ταβερνιάρης που δεν σου δίνει απόδειξη ή κλέβει στην απόδειξη, και όλοι εμείς, που πληρώναμε ασφαλιστικά ταμεία, αλλά δεν δικαιούμαστε συνταξη αναλογη με τα χρόνια που δουλέψαμε και πληρώσαμε, όλοι εμείς που πήραμε δάνεια, κάρτες και πληρώναμε κανονικά τις δόσεις μέχρι που το άντεξαν και είπαν να μας κόψουνε, μισθούς, να κάνουν απολύσεις, για να σταματήσουμε να είμαστε εντάξη στις πληρωμένες
Κι εσύ θα πάρεις σύνταξη αν πάρεις κάποτε στα 67, 68, 70 72 κάπου εκεί τέλος πάντων γιατί, όταν έπρεπε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για όλα τα παραπάνω, προτιμούσαμε να βλέπουμε τηλεόραση και να σχολιάζουμε τις πολιτικές δηλώσεις του κάθε παπάρα, ενα καλοστημένο σχέδιο. όταν εμείς γλεντούσαμε στα σαλόνια αυτοί έχτιζαν Αουσβιτς. Ή τα γκρεμίζουμε, ή μπαίνουμε μέσα και απολαμβάνουμε την κόλαση




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ
«Απαραίτητη» η επίσκεψη στα στρατεύματα, λέει η Γερμανία
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκαν προχτές στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και «συζήτησαν σχετικά με τις τρέχουσες επιβαρυμένες γερμανο-τουρκικές σχέσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας.
Επιπλέον η καγκελάριος ξαναζήτησε μεταχείριση του φυλακισμένου Γερμανού πολίτη με βάση το κράτος δικαίου και ιδιαίτερα απαίτησε την απελευθέρωση του (σ.σ. γερμανικής υπηκοότητας δημοσιογράφου της «Welt») Ντενίζ Γιουτσέλ», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο θέλει να εξετάσει την υπόθεση του Ντενίζ Γιουτσέλ το συντομότερο δυνατό, αναφέρει η «Welt» επικαλούμενη έγγραφο του Δικαστηρίου προς τον δικηγόρο του ανταποκριτή, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία από το Φλεβάρη με την κατηγορία της «προπαγάνδας υπέρ της τρομοκρατίας» και της «υποκίνησης». Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και το κύμα φυλακίσεων και απολύσεων, εκκρεμούν χιλιάδες τουρκικές υποθέσεις στο Στρασβούργο.




--------------------------------------------------------------------------------------------



 Χούντα είναι, θα περάσει
Θερμά συγχαρητήρια στας Αρχάς της Αποικίας αίτιναι, αφού κουρέλιασαν Συντάγματα, Βουλές και άλλα τέτοια κουραφέξαλα της αποτυχημένης αστικής δημοκρατίας, τώρα άρχισαν να συλλαμβάνουν όσους τόλμησαν να μην κλάψουν με μαύρο δάκρυ για τον Παπαδήμο.
Συνεχίστε, ούτως ή άλλως έχετε ήδη κλείσει σχολεία, οπότε υπάρχει χώρος για να φτιάξετε αρκετές φυλακές ώστε να χώσετε μέσα τους προκλητικούς αντιφρονούντες. Είναι και πολλοί: Δύο μέρες πλύση εγκεφάλου, και δεν έχετε πείσει κανέναν να στενοχωρηθεί...




----------------------------------------------------------------------------------------



Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη πρωινή κινητοποίηση, για να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση του Γιώργου Φιλιππάκη και να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις της χούντας των τραπεζιτών και των υπηρετών της.
Είμαστε σταθερά συνδεδεμένοι με την ERTopen που μεταδίδει εκτάκτως όλη τη νύχτα, και στο FaceBook με την ομάδα "Κανένας όμηρος του μνημονιακού καθεστώτος!"