Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Παρασκευη 30 Ιουνιου 2017



Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία
(Παρα) κρατική επίθεση σε αντι ιμπεριαλιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες.
Στις 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών με αιτήματα:
1) Να ανοίξει η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα (ώστε να πάψει η εκμετάλλευση των προσφύγων από κάποιες ΜΚΟ).
2) να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο στη Συρία.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αλληλέγγυοι από διαφορετικούς χώρους, έγινε προσπάθεια «αντισυγκέντρωσης» από 8 άτομα , που εμφανίσθηκαν ως Σύριοι, καθοδηγούμενοι από δύο έλληνες. Οι «διαδηλωτές» κρατούσαν τη σημαία του FSA, που συμμετέχει στο μαύρο μέτωπο του ΝΑΤΟ - ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας- Ισραήλ- ISIS, (παλιά σημαία της Συρίας, όταν αυτή, ως αποικία, βρισκόταν υπό γαλλική κυριαρχία).
Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται φασιστικού τύπου ΝΑΤΟική αντισυγκέντρωση σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Αθήνα. Η ΝΑΤΟική και Ευρω-Ενωσιακή χρηματοδότηση σε κάποιες ΜΚΟ φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Το επικίνδυνο είναι ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι των ΜΚΟ προσπαθούν να ενδυθούν με την ετικέτα του δήθεν αλληλέγγυου, όταν de facto υπερασπίζονται τη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
Η συριακή πρεσβεία στην Αθήνα έκλεισε παράνομα από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2102. Αποτέλεσμα; Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες στη χώρα μας αναγκάζονται να ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ για να πάνε στη πλησιέστερη Πρεσβεία της Συρίας για τα χαρτιά τους, που είναι στη Βουλγαρία. «Γραφεία», επιτήδειοι και κάποιες ΜΚΟ έχουν στήσει πανηγύρι εκμετάλλευσης. Ποιος έχει συμφέρον από τη μη λειτουργία της πρεσβείας στη χώρα; Οι πρόσφυγες; Όχι βέβαια... Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι στο συριακό λαό όσοι κρατάνε τη σημαία του FSA, που συμμετέχει στο μαύρο μέτωπο του ΝΑΤΟ - ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας – Ισραήλ - ISIS; Ξεχάσαμε κιόλας τον παλαιστινιακό λαό και τους δήμιους του; Αυτοί είναι οι σύμμαχοι του FSA.
Τα προβλήματα των προσφύγων δεν θα τα λύσουν οι χρηματοδοτούμενες από αυτούς που κάνουν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ΜΚΟ Τα προβλήματα του συριακού λαού δε θα λυθούν από τους μισθοφόρους.
Να απομονώσουμε την χρηματοδοτούμενη, φασιστική, (παρα)κρατική βία. Είτε διαφωνούμε είτε όχι με το σύνολο των αιτημάτων της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Συρία, η καταγγελία (παρα)κρατικών πρακτικών τύπου «καρφίτσα» μας αφορά όλους.
Όχι στις Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις στη Συρία!
Όχι στις (παρα)κρατικές επιθέσεις!
Όχι στην εκμετάλλευση των προσφύγων!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κούβα καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Καράκας
Κούβα, 28 Ιουνίου 2017
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβαςεξέδωσε αυτή την Τετάρτη επίσημο ανακοινωθέν με το οποίο καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Καράκαςενάντια σε κυβερνητικά κτίρια του Κράτους.
Ομοίως, το κείμενο απορρίπτει την αντίδραση κυβερνήσεων που χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «αστυνομική εξέγερση». Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης της Κούβας σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους της Βενεζουέλας.
Ολόκληρο το ανακοινωθέν
Κούβα, 28 Ιουνίου 2017 (MPPRE).- Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας καταδικάζει έντονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Καράκας ενάντια στο Ανώτατο Δικαστήριο και στο Υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας για τις Εσωτερικές Σχέσεις, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη. Είναι αδικαιολόγητο το γεγονός ότι ορισμένες κυβερνήσεις και πολιτικά πρόσωπα, αντί να εκφράζουν την αποφασιστική και άμεση αντίρρησή τους σε αυτές τις τρομοκρατικές και πραξικοπηματικές πράξεις της αντιπολίτευσης, τις παρουσιάζουν ως μια υποτιθέμενη αστυνομική εξέγερση και τις χρησιμοποιούν προκειμένου να υποκινήσουν μια ρήξη στην λαϊκή-στρατιωτική ενότητα, και να επιτεθούν στην άξια απόφαση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο να αποτρέψει το χάος καλώντας τη νόμιμη υπεράσπιση της συνταγματικής τάξης.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ)και ο Γενικός Γραμματέας του, με τη σιωπή τους, γίνονται συνένοχοι σε ό,τι συνέβη ή σε ό,τι μπορεί να συμβεί.
Η Κούβα απορρίπτει σθεναρά τη χρήση της τρομοκρατίας και την ξένη παρέμβαση στη Βενεζουέλα, ενώ ταυτόχρονα στέλνει τη σταθερή αλληλεγγύη της στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και τους ηγέτες της. Τίποτα και κανείς δεν θα εμποδίσει τον γενναίο λαό του Μπολίβαρ και του Τσάβες να παλέψει με αποφασιστικότητα, υπερασπιζόμενος τις ιδέες και τα επιτεύγματά του, και να αποκαταστήσει την ειρήνη που άλλοι έχουν διαταράξει.
Αβάνα, 28 Ιουνίου 2017
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/06/29/%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταγγέλλει ένοπλη επίθεση ενάντια στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Ανώτατο Δικαστήριο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ενημερώνει τους πολίτες της Βενεζουέλας και τους αδελφούς λαούς του κόσμου για τις ένοπλες επιθέσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του απογεύματος, της Τρίτης 27 Ιουνίου, ενάντια στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη και του Ανώτατου Δικαστηρίου, και οι δύο στο Καράκας, ως μέρος της κλιμάκωσης ενός πραξικοπήματος κατά του Συντάγματος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και των θεσμών της.
Και οι δύο επιθέσεις έγιναν από ένα ελικόπτερο Airbus Bolkow, μοντέλο 105, με πινακίδες CICPC 02, το οποίο είχε κλαπεί από την Αεροπορική Βάση Francisco de Miranda, στο La Carlota, Καράκας, από έναν δράστη ονόματι Oscar Alberto Pérez, ο οποίος προκειμένου να διαπράξει τις επιθέσεις χρησιμοποίησε την ιδιότητά του έχουν ως επιθεωρητή του Τμήματος αεροπορικών μεταφορών του CICPC.

Ο συνωμότης πέταξε το αεροσκάφος έως την έδρα του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, στην Avenida Urdaneta, και έριξε 15 πυροβολισμούς στο κτίριο, ενώ λάμβανε χώρα στην ταράτσα του μια κοινωνική εκδήλωση με ομάδα δημοσιογράφων με αφορμή τη σημερινή Εθνική Ημέρα Δημοσιογραφίας. Τη στιγμή της επίθεσης υπήρχαν εκεί περίπου 80 άτομα.

Στη συνέχεια, το ελικόπτερο μεταφέρθηκε στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με ακρίβεια, ενώ συνεδρίαζαν οι δικαστές του Συνταγματικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ενώ μια ομάδα εργαζομένων παρέμεινε στα γραφεία τους. Ενάντιά τους ρίχθηκαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον τέσσερις χειροβομβίδες κολομβιανής προέλευσης και ισραηλινής κατασκευής, μια εκ των οποίων δεν εξερράγη και συνελέγη. Δύο από αυτές προορίζονταν κατά των μελών της Ενθοφρουράς που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του κτιρίου. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση των φυλάκων αποφεύχθηκε μια τραγωδία.

Ο θύτης αποτελεί αντικείμενο έρευνας λόγω της σύνδεσής του με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας, καθώς και με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών ο οποίος πρόσφατα έχει επιβεβαιώσει δημοσίως τις επαφές του με τη CIA.

Για την Μπολιβαριανή Κυβέρνηση πρόκειται για επιθέσεις τρομοκρατικής φύσης, στο πλαίσιο της εξέγερσης που πραγματοποιούν εξτρεμιστικές παράγοντες της δεξιάς της Βενεζουέλας με την υποστήριξη ξένων κυβερνήσεων και δυνάμεων.

Οι FANB και τα σώματα ασφαλείας του Κράτους έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να συλλάβουν τον δράστη αυτών των γεγονότων και να ανακτήσουν το αεροσκάφος.

Καλεί όσους μπορούν να προσφέρουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του να επικοινωνήσει με τις αρχές μέσω τηλεφώνου 911.

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση καλεί τα πολιτικά κόμματα που εντάσσονται στη λεγόμενη Mesa de la Unidad Democrática, την ιεραρχία της εκκλησίας και λοιπούς παράγοντες της κοινωνίας της Βενεζουέλας να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις πράξεις αυτές και να αποστασιοποιηθούν μια για πάντα από τη βία.

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση ζητά από το λαό της Βενεζουέλας να είναι σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της πραξικοπηματικής δράσης που στοχεύει να αλλάξει τη συνταγματική τάξη στη Βενεζουέλα και έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να επιτύχει τις πολιτικές και οικονομικές φιλοδοξίες.

Καμία από αυτές τις επιθέσεις δε θα σταματήσει την ενεργοποίηση της λαϊκής συντακτικής διαδικασία ή δε θα εμποδίσει την άσκηση του δικαιώματος ψήφου από τον λαό της Βενεζουέλας στις 30 Ιουλίου, ο οποίος θα εκλέξει τα μέλη της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ηγήθηκε σήμερα της απονομής των Εθνικών Βραβείων Δημοσιογραφίας, βρίσκεται μαζί με το κυβερνητικό του επιτελείο προκειμένου να καθοδηγήσει τις ενέργειες για να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ηρεμία του λαού της Βενεζουέλας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ισχύουν τα λόγια του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες: Ενότητα, Αγώνας, Μάχη και Νίκη.

Καράκας 27/06/2017
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/06/blog-post_28.html?spref=fb





--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017
Ιστορική ημέρα στην Κολομβία: Αφοπλισμός των FARC - EP
Σήμερα ξημερώνει στην Κολομβία μια μέρα, μετά από πάνω από μισό αιώνα, με το μεγαλύτερο αντάρτικο πλήρως αφοπλισμένο, γεγονός που θα γιορταστεί με συμβολική εκδήλωση, στην οποία τα FARC-EP θα παύσουν να είναι ένοπλο κίνημα.

Το αξιοσημείωτο γεγονός θα λάβει χώρα στην ουδέτερη ζώνη του δήμου Μεσέτας, στο ΝΑ διαμέρισμα της Μέτα, όπου θα μεταβούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, και ο ηγέτης των ανταρτών, Τιμολεόν Χιμένες, γνωστός ως Τιμοτσένκο.

Σε συνέντευξη στο πρόγραμμα Paz por Lozano που μετέδωσε το Telesur, ο αναλυτής του ιδρύματος «Ειρήνη και Συμφιλίωση», Αριέλ Φερνάντο Άβιλα, δήλωσε ότι η εκδήλωση πρωτοκόλλου της Τρίτης θα είναι μια «ιστορική ημέρα» για την Κολομβία.

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ενημέρωσε στις 26 Ιουνίου μέσω ανακοινωθέντος ότι οι Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) ολοκλήρωσαν την παράδοση των όπλων στους αντιπροσώπους του οργανισμού στην Κολομβία.

Ο επικεφαλής της Αποστολής του ΟΗΕ, Ζαν Αρνό, συνεχάρη την ηγεσία των FARC-EP για τη διαδικασία αφοπλισμού, γιατί για τον ΟΗΕ ήταν εξαιρετική στιγμή για να ολοκληρωθεί ο στόχος που είχε τεθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας πριν πάνω από ένα έτος.

Η Αβάνα ήταν το σκηνικό όπου επισημοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τα FARC-EP σχετικά με την διμερή και ολοκληρωτική κατάπαυση πυρός, της παροχής εγγυήσεων ασφάλειας και τη μάχη κατά εγκληματικών οργανώσεων, επιπλέον της παράδοσης των όπλων.

Τα FARC-EP έπαυσαν να είναι ένοπλη πολιτική οργάνωση ακολουθώντας την δράση κάτω από τις παραμέτρους ασφαλείας του κολομβιανού κράτους.

Ο πρόεδρος Σάντος έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «η παράδοση των όπλων αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας Κολομβίας που προχωρεί προς την ειρήνη. Ευχαριστώ την Αποστολή του ΟΗΕ στην Κολομβία για την υποστήριξη και την δουλειά της». Πρόσθεσε ακόμα ότι «Κέρδισε η λογική, κέρδισε η ζωή. Τα FARC τελείωσαν τη διαδικασία αφοπλισμού, και έτσι το πετύχαμε: Ζήτω η Ζωή!»

Με παρόμοιο ύφος ο κομαντάντε Τιμοτσένκο, ο οποίος βρίσκεται στο μεταβατικό στρατόπεδο των εξεγερμένων στην πλαγιά της Μπουεναβίστα, σχολίασε: «Μόλις φτάσεις στη Μεσέτας, αισθάνεσαι μεγάλη συγκίνηση και πολλή προσδοκία».

Κατά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η αντάρτικη ομάδα είχε παραδώσει το 60% του οπλοστασίου της, σε δύο παραδόσεις όπλων στον ΟΗΕ, από 30% στην καθεμία. Την προηγούμενη Δευτέρα, μέρα γιορτής στην Κολομβία, ολοκλήρωσε σε μια εβδομάδα το 40% που απέμενε της παράδοσης του στρατιωτικού οπλισμού στον διεθνή οργανισμό.
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/06/farc-ep.html?spref=fb





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λέγεται Ουρανία Αικατερινάρη και είναι κόρη της Ασημίνας Ξηροτύρη, πρώην βουλευτίνας του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
Η κυρία αυτή είναι διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που αποφασίζει για την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Για τις βρώμικες αυτές δραστηριότητές της σε βάρος της ζωής του λαού μας η κυρία αυτή αμείβεται με 270.000 ευρώ ετησίως. Αυτό το απόβρασμα θεωρείται πως έχει αξία πολλαπλάσια από χιλιάδες τίμιων ανθρώπων του μόχθου και της ανάγκης, που ζουν με τα ψίχουλα της κοινωνικής πρόνοιας ή και χωρίς αυτά και όλοι μαζί δεν συγκεντρώνουν το ποσό που εισπράττει αυτό το κατακάθι λεηλατώντας το δημόσιο ταμείο.
Προσωποποίηση της σύγχρονης βαρβαρότητας, συσσωρεύει πλούτη σκορπώντας πόνο και δυστυχία. Συμβολίζοντας την κατρακύλα εκείνων των χορτάτων αριστερών που ξέπεσαν στον έσχατο εξευτελισμό της συμβολής στην εξαθλίωση των πολλών προς χάριν των ελάχιστων.
Αυτό το κοινωνικό παράσιτο ας ελπίσουμε πως κάποια μέρα θα δώσει λόγο για τα εγκλήματα που διαπράττει. Κι ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσει λόγο όσο γίνεται το συντομότερο.
Ξέρω! Οι περισσότεροι θα πουν ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Είναι ακριβώς αυτοί που ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως ζούμε σε εποχές ραγδαίων εξελίξεων. Και σε τέτοιες εποχές τα πάντα είναι πιθανά, εκτός από τη διατήρηση αυτού που σήμερα φαντάζει ακλόνητο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χωρίς "ναι μεν, αλλά", αυτές τις μέρες ο διαχωρισμός ήταν σαφής:
Κάποιοι ήμασταν με τους σκουπιδιάρηδες. Κάποιοι άλλοι με τα σκουπίδια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια ευαισθησία, όταν χλευάζεις τους ανθρώπους που ξεβρωμίζουν τον τόπο που ζεις και αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους; Ποιος ανιστόρητος και εκτός κάθε πραγματικότητας θα ισχυριστεί πως ο καλλιτέχνης δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στο πλευρό των αδικημένων;
Θα τρόμαζε ο όποιος αφελής, αν φτιάχναμε έναν κατάλογο με τους Νταλί, τους Έζρα Πάουντ, τους Μαρινέτι και αναρίθμητους άλλους.
Κυρία Αφροδιτη Μάνου, συγχαρητήρια! Συμβάλατε κι εσείς στην καθυπόταξη των σκουπιδιαραίων. Το κατά δύναμη!
«Πως παει η επανασταση των σκουπιδιων? Νικησατε?» εγραψε
Σχολιο.- Καλά ....όποιος είπε 10 τραγουδάκια δεν είναι και καλλιτέχνης...Μπορεί να είναι και για τα σκουπίδια......
Σχολιο.- αν δεν ντρεπόμαστε λέω γω! Κάνει και χιουμοράκι η άθλια..
Σχολιο.-  Όχι κύρια Αφροδίτη
Χάσαμε από τα σκουπίδια των αστικών επιτελείων και των "αριστερών" τζουμπέδων τους. Αλλά θα τα ξαναπούμε!
Σχολιο.- Ντροπή της!!!
Σχολιο.- Βρωμα........
Σχολιο.- Ελεεινή και τρισάθλια.
Σχολιο.-  Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ, ΜΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΓΥΡΤΙΣΑΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΜΑΣ....




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΄ΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΪΚ ΣΠΑΝΟΣ...
Και ενώ κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία διοργανώνονται εκδηλώσεις για την επανένωση της Κύπρου με τη στήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ, αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας που τις διοργανώνει θα πάει στην Ελβετία, εκεί που γίνονται οι διαπραγματεύσεις, με έξοδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος του εφοπλιστή Στέλιου Χατζηιωάννου!
Και μη βιαστεί κάνας απίθανος να μιλήσει για εθνικιστική κριτική. Κύπριοι σύντροφοι που τάσσονται υπέρ της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας αποκαλύπτουν τις αθλιότητες αυτές. Σύντροφοι που εξακολουθούν να θυμούνται και τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και την αγεφύρωτη αντίθεση των συμφερόντων των εργαζομένων με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Όχι όλα ίσωμα, για να γίνει η βρωμοδουλειά!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτοξεύουν δορυφόρους στο διάστημα, ξέροντας τι τους περιμένει!
Έχουν επίγνωση πως θα τους ψάξουμε ως και στην άκρη του πλανήτη για να δώσουν λόγο για τη δυστυχία που σκορπάνε γύρω τους, για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, για τους μισθούς των 270.000 ευρώ που βουτάνε από το δημόσιο ταμείο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εχει παρατραβήξει το αστείο με τους εξονυχιστικούς ελέγχους των Ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών
Δεν υπάρχουν ίδια στάνταρ για όλους τους επιβάτες, ειδικά αν εισαι άραβας ισραηλινός πολίτης (παλαιστίνιος)
ΥΓ. Μιλάμε για αυτούς από τον βορρά, την Ακρα ή από κάποια πόλη της Γαλιλαίας, οι υπόλοιποι από τα κατεχόμενα του 67 δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν αεροπορικώς στο κράτος του Ισραήλ


Ισραηλινές Αραβισες φοιτητριές της Γάζας, μημυουν το αεροδρόμιο για τον Ελέγχο Sue El Al και Arkia

Οι τρεις ενάγοντες, οι Άραβισες από το βόρειο Ισραήλ, μηνύουν τις αεροπορικές εταιρείες για πάνω από $ 100.000 πάνω από την εξευτελιστική μεταχείριση που πέρασε πριν από την επιβίβαση σε πτήση επιστροφής από το Βελιγράδι, Σερβία
28/6/2017

Τρεις αραβικές γυναίκες, όλοι  φοιτητριες από το βόρειο Ισραήλ, μηνύει El Al και Arkia ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες πάνω από ό, τι ισχυρίζονται ήταν ταπεινωτική μεταχείριση κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ασφαλείας του αερολιμένα.
Οι τρεις κατέθεσαν για  360.000 σέκελ ($ 102.000) αγωγή στο Δικαστήριο Τελ Αβίβ, ως αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν πριν από την επιβίβαση σε πτήση της επιστροφής προς Τελ Αβίβ από τη σερβική πρωτεύουσα Βελιγράδι τον περασμένο Οκτώβριο. Arkia ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες ήταν υπεύθυνος για τις πτήσεις και οργανωμένη ξενάγηση της Σερβίας, ενώ η El Al Israel Airlines προσφέρει την ασφάλεια του αεροδρομίου στο εξωτερικό για όλες τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες.
Η αγωγή ισχυρίζεται ότι στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής τους στο Ισραήλ, οι γυναίκες χωρίστηκαν από τους άλλους Ισραηλινούς στην ομάδα περιοδεία για την ειδική εξέταση που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, κατά τις οποίες αναγκάστηκαν να γδύνονται και υποβλήθηκαν σε ταπεινωτική, ενοχλητικές σωματικές έρευνες καθώς και μια αναζήτηση της ένα κινητό τηλέφωνο. Ισχυρίστηκαν ότι ήταν επίσης υπό συνεχή φρουρά κατά το υπόλοιπο του χρόνου τους στο αεροδρόμιο.

Στην απάντησή της στην Haaretz, Arkia Airlines δήλωσε ότι δεν συμμετείχε σε ρυθμίσεις ασφαλείας για την πτήση, που η ισραηλινή κυβέρνηση έχει κάνει την ευθύνη της El Al. Από την πλευρά του, El Al είπε ότι δεν είχε ακόμη λάβει την αγωγή και θα ανταποκριθεί στο δικαστήριο μετά την αναθεώρηση του περιεχομένου της.
Ένας από τους ενάγοντες, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι μια από τις τρεις λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ασφαλείας. «Έχουμε καταστήσει σαφές από την αρχή ότι δεν αντιτίθεται σε έλεγχο ασφαλείας, όπως κάθε άλλο επιβάτη στο αεροδρόμιο [θα υποβληθούν], αλλά εδώ ήταν σαφές ότι αυτό ήταν μια αναζήτηση ως στόχο να ταπεινώσει - τόσο επειδή είμαστε Άραβες και επίσης, επειδή είμαστε γυναίκες. Έχω ακούσει ο υπεύθυνος ασφαλείας λένε ρητά ότι αν δεν γδύνομαι, δεν θα πάρει στην πτήση.»
Ο δικηγόρος των γυναικών, Auni Μπάνα, δήλωσε οι τρεις οδηγήθηκαν στο αεροπλάνο πριν από τους άλλους επιβάτες και κάθονται χωριστά. αποσκευές των γυναικών φέρεται να παραμείνει στο Βελιγράδι και επέστρεψε μόνο για τους 12 ημέρες αργότερα.
Μια άλλη φοιτητρια δήλωσε ότι η απόφαση να μηνύσει οφείλεται όχι μόνο από το χρήμα. «Μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση από το αίσθημα της αδυναμίας, της ταπείνωσης που βιώσαμε και την αποσιώπηση από τις δυνάμεις ασφαλείας», είπε. «Δεν ξέρω το βαθμό στον οποίο το σύστημα θα αναγνωρίσει τη ζημία, αλλά δίνεται μια τέτοια συμπεριφορά, δεν αποφάσισε να παραμείνει σιωπηλη.»
Arkia σχολίασε ότι, δυνάμει της κυβέρνησης ανάλυση, El Al παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας σε όλες τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες? «Arkia δεν συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες.»
El Al σχολίασε ότι η μήνυση δεν έχει φτάσει ακόμα και όταν το κάνει, θα το μελετήσει και να απαντήσει στο δικαστήριο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη 28/06/2017 - 13:27
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Ελικόπτερο επιτέθηκε εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Καράκας

Οξύνεται η κρίση στη Βενεζουέλα, καθώς η αντιδραστική αντιπολίτευση, με τη στήριξη των ΗΠΑ συνεχίζει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ το τελευταίο συμβάν, με το ελικόπτερο της αστυνομίας που έριξε χθες Τρίτη χειροβομβίδες εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας στο Καράκας και άνοιξε πυρ εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών, αυξάνει τους φόβους για απόπειρα πραξικοπήματος.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, καταγγέλλοντας «μια τρομοκρατική επίθεση», τέσσερις χειροβομβίδες «κολομβιανής προέλευσης και ισραηλινής κατασκευής» ερρίφθησαν εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενώ 15 σφαίρες έπεσαν στο υπουργείο Εσωτερικών.
«Έχω θέσει σε συναγερμό το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων για να υπερασπιστούν την τάξη. Αργά ή γρήγορα θα βρούμε το ελικόπτερο αυτό και αυτούς που εξαπέλυσαν την τρομοκρατική επίθεση», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα του Δημοσιογράφου στο προεδρικό μέγαρο.
Το προεδρικό μέγαρο φυλασσόταν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και τεθωρακισμένα.
«Ακραία στοιχεία της δεξιάς» καταγγέλλει η κυβέρνηση
Ο τοπικός Τύπος μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα ντυμένο με στολή παραλλαγής, ο οποίος δηλώνει ότι είναι αξιωματικός της αστυνομίας και φέρεται να είναι ένας από αυτούς που βρίσκονταν στο ελικόπτερο. Στο βίντεο εμφανίζεται περιστοιχισμένος από ένοπλους άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπα και καλεί τους πολίτες της Βενεζουέλας να αντισταθούν «στην τυραννία». Ο ίδιος λέει ότι το όνομά του είναι Όσκαρ Πέρες.
«Είμαστε ένα συνασπισμός εργαζόμενων στον στρατό, αστυνομικοί και πολίτες που επιζητούν την ισορροπία και είναι ενάντια σε αυτή την εγκληματική κυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση που διαβάζει. «Δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα», προσθέτει. «Πρόεδρε Μαδούρο, απαιτούμε να παραιτηθείς αμέσως (…) και να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές», τονίζει η ανακοίνωση που διαβάζει ο Πέρες.
Απευθυνόμενος στους πολίτες της Βενεζουέλας, ο άνδρας λέει: «Ζητάμε να μας συνοδέψετε σε αυτή τη μάχη και να βγείτε στο δρόμο (…) Αποστολή μας είναι να ζούμε στην υπηρεσία του λαού».
Η κυβέρνηση κάλεσε το συνασπισμό της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Ένωση (MUD) και την καθολική εκκλησία να «καταδικάσουν έντονα τα γεγονότα αυτά και να αποκηρύξουν τη βία». Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μία «κλιμάκωση» στη «στασιαστική επίθεση των ακραίων στοιχείων της δεξιάς».
Ο Μαδούρο είχε προειδοποιήσει χθες ότι αν η Βενεζουέλα «βυθιστεί στο χάος και τη βία, θα πολεμήσουμε».
«Αυτό που δεν έγινε με την ψήφο, θα γίνει με τα όπλα», τόνισε, ενώ ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ «να σταματήσει την τρέλα» της αντιπολίτευσης, η οποία έχει εντείνει τις διαδηλώσεις από τον Απρίλη.

Η Βενεζουλέα είναι η νέα Συρία...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην αγορά βιβλίου του Ιράκ, οι βιβλιοπώλες αφήνουν τα βιβλία έξω από τα μαγαζιά τους μέρα-νύχτα, γιατί οι Ιρακινοί λένε ότι εκείνος που διαβάζει δεν κλέβει και εκείνος που κλέβει δεν διαβάζει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέτυχα το Τζήμερο στα Πατήσια προσποιούμενο τον Βέλγο τουρίστα να πετάει σκουπίδια έξω από αλβανικό φούρνο που δέχεται για πληρωμή μόνο λεκ.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπόθεση Τ. Θεοφίλου: Οι κατηγορίες έπεσαν, τώρα απομένει η αθώωση.
30 Ιουν 2017 | 16:28

Στις 27 Ιουνίου έλαβε χώρα η τελευταία δικάσιμος του εφετείου του Τάσου Θεοφίλου μετά από μια πολύμηνη δικαστική διαδικασία.
Η δίκη ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι συνήγοροι αποδόμησαν με απτά, ρεαλιστικά αποδεικτικά στοιχεία το κατασκευασμένο από την Αντιτρομοκρατική κατηγορητήριο
Ένα κατηγορητήριο που ούτως ή άλλως είχε αποδομηθεί κατά την διάρκεια των δικασίμων, καθώς όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά τη δίκη όλο αυτόν τον καιρό, είδαμε να ξετυλίγεται μπροστά μας μια από τις πιο προκλητικές υποθέσεις που έχει φέρει η αντιτρομοκρατική στις αίθουσες δικαστηρίων.

Μια δικογραφία σαθρή, με πιθανές ενδείξεις, χωρίς καμία απόδειξη και κανέναν μάρτυρα κατηγορίας πέρα των αστυνομικών υπαλλήλων, η οποία ποινικοποιεί τον συγγραφικό ρόλο του Θεοφίλου τις φιλικές του σχέσεις και την πολιτική του ιδεολογία.
Πρώτος αγόρευσε ο κ. Κώστας Παπαδάκης.
Ο Κ. Παπαδάκης ξεκίνησε εκφράζοντας το παράπονο ότι η συγκεκριμένη δίκη καθυστέρησε πολύ να ολοκληρωθεί, δεν τηρήθηκε η φωνοληψία, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για το τι λέχθηκε, γεγονός που οδηγεί στην παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης.
Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης ήταν άλλωστε να μην καταγραφεί στο πρωτόδικο η δήλωση του Χαρδαλιά ότι “μπορεί ο άνθρωπος να μην ήταν στη ληστεία”.
Το Ποινικό δίκαιο όπως ανέφερε είναι ένα δίκαιο πράξεων και όχι προθέσεων, αποδείξεων και όχι ενδείξεων.
Το τεκμήριο της αθωότητας παραβιάστηκε από τα ΜΜΕ, όταν συνελήφθη ο Θεοφίλου ενώ εισήχθησαν δημοσιεύματα του Τύπου στα δικαστικά έγγραφα. Σε μια δίκαιη δίκη,συνέχισε, δεν παίρνονται αποφάσεις με “μπορεί” ούτε βάση κλίματος που διαμορφώνεται και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν από το συνήγορο ξεχωριστά τα μέρη της δικογραφίας και τα όσα προσπαθούν να χρεώσουν στον Θεοφίλου.
Ως προς την κατηγορία για συμμετοχή στη ΣΠΦ
1. Επίσκεψη του Θεοφίλου στο σπίτι του Σακκά και της Αντωνίου.
Κατά πόσο η επίσκεψη σε σπίτι αποτελεί ποινικό αδίκημα ή ποινική πράξη.
Αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της δίκης και στην εισαγγελική πρόταση ότι στο σπίτι του Σακκά βρέθηκε χειροβομβίδα, ο κ. Χαρδαλιάς της αντιτρομοκρατικής κατέθεσε ΨΕΥΔΩΣ ότι η χειροβομβίδα βρισκόταν σε εμφανή θέα, άρα όποιος έμπαινε στο σπίτι την έβλεπε. Με βάση τα έγγραφα της ίδιας της αντιτρομοκρατικής η χειροβομβίδα βρέθηκε μέσα σε ντουλάπα, ενώ οι περούκες που ανήκαν στην Αντωνίου (η οποία σημειώνουμε είναι ηθοποιός, παρόλα αυτά θεωρείται παράλογο να έχει περούκες) βρέθηκαν στο πατάρι σε κούτα που έγραφε “πατατάκια Τσακίρης”.
Αναρωτήθηκε εύλογα ο κ. Παπαδάκης, αν ένας άνθρωπος που επισκέπτεται ένα σπίτι ανοίγει και ελέγχει τις ντουλάπες και το πατάρι.
Δεν βρέθηκαν κλειδιά, φωτογραφίες ή δαχτυλικά αποτυπώματα ή DNA των υπόλοιπων που κατηγορούνται για συμμετοχή στη ΣΠΦ και τους οποίους αναφέρει η εισαγγελική πρόταση, στο σπίτι του Θεοφίλου.
2. Επιπλέον παρουσιάστηκε ως ύποπτο, όπως τόνισε ο συνήγορος, το γεγονός ότι ο Θεοφίλου συναντήθηκε με τον Χρήστο Πολίτη στα Εξάρχεια και πήγαν όπως ανέφερε η αντιτρομοκρατική σε ένα μπαρ στον “Μαύρο Γάτο”. Ο Χρήστος Πολίτης έχει απαλλαχθεί με βούλευμα και το βασικότερο που δείχνει με πόσο ύπουλο και παράνομο τρόπο λειτουργεί η αντιτρομοκρατική, μπαρ “Μαύρος Γάτος” δεν υπάρχει στα Εξάρχεια, υπάρχει ένα στέκι όπου συναντώνται άτομα της εξωκοινοβουλευτική αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου κάτι που αν παραδεχόταν η Αντιτρομοκρατική ότι γνωρίζει θα αποκάλυπτε ότι παρακολουθεί και στοχοποιεί συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.
3. Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε επίσης τον γελοιότατο ισχυρισμό των υπαλλήλων της αντιτρομοκρατικής ότι δεν γνώριζαν ποιος είναι ο Θεοφίλου αλλά το ανακάλυψαν μετά το ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχτηκαν. Τον είχαν δει με το Σακκά όπως λένε, στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν και φωτογραφίες του Θεοφίλου αλλά δεν τον είχαν ταυτίσει με όνομα αλλά κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα σε δυο μέρες μετά το τηλεφώνημα.
4. Υποτίθεται ότι εθεάθη να κάνει “αντιπαρακολούθηση” στο Αγρίνιο - σε απόσταση από τον Καραγιαννίδη ο οποίος μετέφερε κάποια τσάντα. Ο Θεοφίλου από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έχει πάει στο Αγρίνιο, ενώ τυγχάνει να έχει μια ονομαστική απόδειξη παραλαβής router από την Αθήνα, την ημέρα που υποτίθεται ότι τον είδαν στο Αγρίνιο.
Στην τελική όπως αναρωτήθηκε αφού ήταν μέλος της ΣΠΦ ποια ενέργεια του αποδίδεται; Βρέθηκαν κάποια στοιχεία εναντίον του; Ενώ τα άτομα για τα οποία τον κατηγορούν ότι συνεργαζόταν μαζί τους, ο Καραγιαννίδης και ο Μητρούσιας έχουν απαλλαχθεί από την κατηγορία για συμμετοχή στη ΣΠΦ
Ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική :

Δεν υπάρχει καμία καταγραφή του τηλεφώνου κανένα αρχείο, ο υπάλληλος που υποτίθεται δέχτηκε το τηλεφώνημα δεν παρουσιάστηκε να καταθέσει στο δικαστήριο. Αστείος ισχυρισμός ότι ολόκληρη αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν έχει αναγνώριση κλήσεων και δεν ηχογραφεί τις κλήσεις.
Παρόλα αυτά ενώ είναι ανίκανη όπως κατέθεσαν οι υπάλληλοί της να ταυτίσουν τον Θεοφίλου το Νοέμβριο του 2010 που τον έχουν δει με το Σακκά, γίνεται ξαφνικά ιδιαίτερα ικανή μέσα σε 2 μέρες μετά το τηλεφώνημα να τον εντοπίσει.
Ως προς τα ευρήματα στο σπίτι της Λαμίας :
Δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόποινο πέρα μια ταυτότητα πλαστή με το όνομα Χαλκιάς, όμως οι χειρόγραφες ενδείξεις πάνω στην ταυτότητα δεν ανήκουν στον Θεοφίλου, ούτε είχε την φωτογραφία του. Το βασικό είναι βέβαια ότι η κατοχή πλαστής ταυτότητας δεν συνιστά αδίκημα η χρήση και η ένδειξή της αποτελεί αδίκημα.
Δεν βρέθηκαν πάνω του χρήματα από τη ληστεία, ενώ είχε χρέη όταν συνελήφθη που δεν είχε πληρώσει.
Πόσο αφελές θα ήταν αναρωτήθηκε ο κ. Παπαδάκης, ο κατηγορούμενος ν’ αλλάξει αμφίεση όπως τον κατηγόρησε η Πολιτική Αγωγή να ξυρίσει δηλαδή τα μαλλιά του και να φροντίσει μέσα σε 8 μέρες να μαυρίσει ενώ δεν εξαφάνισε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που βρέθηκε σπίτι του και να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και σακίδιο που γράφει “Πάρος”.
Ως προς τη ληστεία στην Πάρο
Κανείς δεν αναγνώρισε τον Τάσο Θεοφίλου ως έναν από τους δράστες της ληστείας, κανείς δε τον είδε στην Πάρο - όπως αντίστοιχα τον είχαν δει οι περίοικοι στην Λαμία. Οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν καλά το νησί.
Είναι περίεργο το γεγονός ότι μόλις αναλαμβάνει με δική της πρωτοβουλία η αντιτρομοκρατική το γεγονός της ληστείας και χωρίς εισαγγελική παραγγελία, εγκαταλείπεται οποιαδήποτε επιτόπια έρευνα για τους ληστές.
Δεν διερευνήθηκαν σημαντικά στοιχεία όπως το καμένο αυτοκίνητο, το κινητό που βρέθηκε στο χώρο συμπλοκής, παρόλο που οι αρχές της Πάρου από κει ξεκίνησαν τις έρευνες.
Ο χώρος της Τράπεζας δεν αποκλείστηκε αλλά ο καθένας έμπαινε μέσα μετά τη ληστεία αντίθετα μόνο ο εξωτερικός χώρος προφυλάχτηκε.
Είναι μια κοινωνική παράδοση στις ληστείες σε τράπεζες να μην παίρνουν οι ληστές χρήματα από πολίτες, ωστόσο στην περίπτωση της Πάρου θεωρήθηκε ότι αυτό οφειλόταν στις πολιτικές ιδέες των ληστών. Μάλιστα η εισαγγελέας φαντάστηκε την φράση “δεν παίρνουμε λεφτά από τράπεζες”, η οποία σύμφωνα με την ίδια την ταμία κ. Πέπα, δεν ειπώθηκε ποτέ.
Σε κανέναν από τους υπαλλήλους της τράπεζας δεν έδειξαν το υποτιθέμενο καπέλο που βρέθηκε στο χώρο της συμπλοκής για να το αναγνωρίσουν ενώ λίγη ώρα πριν είχαν έρθει σε άμεση και κοντινή επαφή με τους ληστές.
Για το βίντεο από τη ληστεία :
Από τις 12/8/2012 το βίντεο ήταν στα χέρια της αστυνομίας τόνισε ο κ. Παπαδάκης, η αστυνομία μάλιστα διαθέτει ειδικό τμήμα ανάλυσης βίντεο και ενώ είχε φωτογραφίες του κατηγορουμένου στα χέρια της δεν μπήκε στον κόπο να τις συγκρίνει.
Γιατί δεν ζήτησαν ανακριτές και αστυνομία το βίντεο;αναρωτήθηκε
Είναι πραγματικά ύποπτος και προκλητικός ο τρόπος που έγινε γνωστή η ύπαρξη του βίντεο λίγες δικασίμους πριν την απόφαση.
Πρωτόδικα η κ. Πέππα σε ερωτήσεις σχετικά με το τι φορούσαν οι ληστές, περιέγραφε με λεπτομέρειες τα ρούχα τους. Όταν ρωτήθηκε από τους συνηγόρους λοιπόν, πώς θυμάται τόσες λεπτομέρειες μετά από τόσο καιρό, της ξέφυγε ξαφνικά και είπε “μα υπάρχει βίντεο και μας το έδειξαν χθες το βράδυ από την τράπεζα”, αποκαλύπτοντας ότι η Alpha Bank πραγματοποίησε ένα φροντιστήριο μαρτύρων για να επηρεάσει τους μάρτυρες κατηγορίας.
Είναι αδιαφανές σημείο λοιπόν η χρήση του βίντεο.
Οι διαφορές του Θεοφίλου με τον ληστή με το καουμπόικο καπέλο, με τον οποίο προσπαθούν να τον ταυτίσουν είναι εμφανείς και μεγάλες :

- Ο ληστής είναι ξεκάθαρα πιο εύσωμος, υπάρχουν διαφορές στο πηγούνι και τη μύτη παρόλη την μεταμφίεση του που καλύπτει μεγαλο μέρος των χαρακτηριστικών του.
- Ο Θεοφίλου είναι μαυρισμένος όταν συλλαμβάνεται σε αντίθεση με τον ληστή που είναι κάτασπρος και τέτοιο μαύρισμα δεν είναι δυνατόν να χει γίνει μέσα σε 8 μέρες. Το μαύρισμα είναι ομοιόμορφο με το κεφάλι του που είναι ξυρισμένο, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι αν είχε ξυρίσει το κεφάλι του μετά για ν’ αλλάξει εμφάνιση, όπως τον κατηγορεί η πολιτική αγωγή και η εισαγγελείς, το σώμα του θα είχε διαφορά ως προς το χρώμα με το κεφάλι του.
- Το πειστήριο καπέλο είναι εμφανώς διαφορετικό με εκείνο που φοράει ο ληστής καθώς το πειστήριο είναι από μαλακό ύφασμα σε αντίθεση με το καπέλο που φαίνεται άκαμπτο στο βίντεο, επιπλέον είναι ορατή η διαφορά στο χρώμα τους.
- Όπως φαίνεται στο βίντεο αλλά και βάση όσων κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας, ο δράστης είχε άτριχο πρόσωπο και χέρια.
Ο Θεοφίλου εμφανίζεται στις φωτογραφίες της αστυνομίας 8 μέρες μετά τη ληστεία με τρίχες στα χέρια και τριχοφυία στο πρόσωπο που δε μπορεί να αποκτηθεί μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ο κ. Καραθανάσης που κατέθεσε ως πραγματογνώμονας ψηφιακών πειστηρίων εντόπισε επιστημονικά διαφορές ανάμεσα στον κατηγορούμενο και τον ληστή, και οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο Τάσος Θεοφίλου δεν είναι το πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο της ληστείας.
Παρόλα αυτά, όπως είπε ο κ. Παπαδάκης η εισαγγελέας και η Πολιτική Αγωγή τον κατηγόρησαν γιατί δεν εντόπισε πιθανόν ομοιότητες, μια διαφορά έστω αν υπάρχει δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με βάση την επιστήμη και όχι να κατηγορείται γιατί δεν βρήκε ομοιότητες, τόνισε ο κ. Παπαδάκης.
Υπάρχουν 150 φωτογραφίες από την πλατεία όπου έγινε η συμπλοκή του θύματος με τον ληστή, πουθενά δεν φαίνεται καπέλο, ενώ φωτογραφήθηκαν τα πάντα, από γόπες μέχρι χαρτάκια που ήταν στο δρόμο.
Η εισαγγελέας στην εισαγγελική της πρόταση καταγράφει συγκεκριμένα σημεία του βίντεο και φαντάζεται, όπως αποδεικνύεται και στις φωτογραφίες από το βίντεο που ακολουθούν, ότι ο ληστής με το καουμπόικο καπέλο συμπλέκεται με το θύμα και ότι τραβάει όπλο.
Οι φωτογραφίες που έδωσε ο κ. Παπαδάκης στους δημοσιογράφους και το ακροατήριο ακυρώνουν ακαριαία τα όσα εντοπίζει η εισαγγελέας - στην  απεγνωσμένη προσπάθειά της να συνδέσει τον Θεοφίλου με το ληστή και να  κατηγορηθεί ο Θεοφίλου για ανθρωποκτονία.
Δώστε προσοχή στις φωτογραφίες καθώς είναι τα σημεία που όρισε η εισαγγελέας ότι φαίνεται ο ληστής με το καουμπόικο καπέλο να τραβάει όπλο. Σημείωση σημαντική ο συγκεκριμένος ληστής είναι ο μόνος από τους τρεις που φορά ανοιχτόχρωμο κρεμ παντελόνι, όπως θα δείτε δεν φαίνεται πουθενά κάποιος με κρεμ παντελόνι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διακοπή διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Συρίας. Το μεγάλο πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο που διαιωνίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
28/6/2017

1. Η Ελλάδα είναι μια από τις τέσσερις μόνο Ευρωπαϊκές χώρες που (πειθαρχώντας στις εντολές των ΗΠΑ) απέπεμψαν την πρεσβεία της Συρίας. Οι άλλες τρεις: η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Μεγάλη Βρετανία.
Η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα έκλεισε τον Δεκέμβριο 2012, κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Σαμαρά. Χωρία καμία δικαιολογία. Ακόμη και σήμερα, το επίσημο site Υπουργείου Εξωτερικών δεν τολμάει να αναφέρει την αλήθεια και αναφέρει υποκριτικά και αόριστα ότι «η πρεσβεία ανέστειλε τη λειτουργία της».
2. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Δαμασκό ανέστειλε την λειτουργία της, τον Ιούλιο 2012, για λόγους ασφαλείας. Να σημειώσουμε εδώ δύο παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι «οι λόγοι ασφαλείας» αποτελούν πρόσχημα: η ελληνική πρεσβεία στη Βαγδάτη, για «λόγους ασφαλείας», δεν είχε κλείσει στη διάρκεια του Πολέμου στο Ιράκ. Όπως και το ότι το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη δεν είχε κλείσει όσο η πόλη ήταν κάτω από τον αιμοσταγή έλεγχο ουκρανοναζιστικών ταγμάτων, αλλά έκλεισε όταν οι λαϊκές πολιτοφυλακές πλησίαζαν τη πόλη. Πάλι για «λόγους ασφαλείας».
3. Οι υπόλοιπες χώρες που έκλεισαν τη πρεσβεία τους στη Δαμασκό είναι οι: (από Ευρώπη) Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία και Ελβετία. Από τις υπόλοιπες χώρες: Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς και ΗΠΑ.
4. Παρέμειναν οι πρεσβείες της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας, της Κύπρου και της Τσεχίας (που εξυπηρετεί και τα συμφέροντα των ΗΠΑ).
5. Η Συρία διατηρεί σήμερα Πρεσβείες ή Προξενεία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Πολωνία, Κύπρος, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Σουηδία, η Ελβετία, αλλά και η… Τουρκία (!).
6. Ειδικά στη περίπτωση της Ελλάδας δεν υπάρχει μόνο διπλωματική και πολιτική πλευρά.
Στη Συρία βρίσκονται 2εκ. Ελληνορθόδοξοι και στην Ελλάδα χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες, οι οποίοι για να εξυπηρετηθούν πρέπει να ταξιδεύουν μέχρι τη πλησιέστερη Συριακή Πρεσβεία. Στη Σόφια, της Βουλγαρίας. Γύρω από τη μετακίνηση στη Σόφια λειτουργεί ένα ολόκληρο κύκλωμα οικονομικής εκμετάλλευσης των προσφύγων.
Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται όμηροι δουλεμπόρων και ΜΚΟ.
7. Και φυσικά υπάρχει και μια ισχυρή οικονομική παράμετρος.
Η Ελλάδα, πειθαρχώντας στον ευρωαντλαντικό άξονα, επέβαλε εμπάργκο στο Ιράν και την Συρία.
Πριν την διακοπή των διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων το ισοζύγιο για την Ελλάδα ήταν θετικό. Ανερχόταν στα 140 εκ. ευρώ.
Βουτάνιο, πετρέλαιο εσωτερικής και εξωτερικής καύσης, λιπαντικά, βενζίνη, σύρματα από χαλκό, φύλλα από αργίλιο, σωλήνες από σίδηρο ή χάλυβα ή χαλκό, συσκευές τηλεφωνίας, αερολύματα, ελκυστήρες, είδη ρουχισμού και υφάσματα , αυτοκίνητα μεταχειρισμένα και μη μεταφοράς εμπορευμάτων ή επιβατών, χρώματα-βερνίκια, μετασχηματιστές ήταν μερικά μόνο από τα προϊόντα εξαγωγής της Ελλάδας προς τη Συρία.
Το ισοζύγιο προβλεπόταν να αυξηθεί και άλλο λόγω της σταδιακής κατάργησης της «Αρνητικής Λίστας» της Συρίας, ως προς τα εισαγόμενα προϊόντα.
Επίσης διακόπηκε η αγορά πετρελαίου από το Ιράν (σε εκπτωτικές τιμές που πλησίαζαν το 50% της παγκόσμιας μέσης τιμής και με πίστωση) κι οι ελληνικές εξαγωγές προς το Ιράν.
8. Η πιο επικίνδυνη όμως εξέλιξη είναι η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στη περιοχή. Η αναβάθμιση των Νατοϊκών βάσεων και της παρουσίας του Νατοϊκού στόλου στη περιοχή, μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την Ελλάδα. Με τη Κρήτη ειδικά να βρίσκεται πλέον εντός πολεμικής ζώνης και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

http://www.iskra.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι ολοφάνερο ότι οι «αντιεξουσιαστές» δεν είναι, γενικά και αόριστα, «άθεοι» ή «άθρησκοι», αλλά καταφέρονται συγκεκριμένα και μεμονωμένα κατά της Ορθοδοξίας, γνωρίζοντας τον ομφάλιο λώρο που την συνδέει με την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και τον Λαό του.

Έβαλαν βόμβα σε Εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας! Απόλυτη σιωπή από τους «δικαιωματάκηδες»
29/6/2017

Εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από «αντιεξουσιαστές» σε βάρος του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια.
Στο κείμενο ανάληψης που δημοσιεύθηκε στον γνωστό  ιστότοπο παρουσιάζονται διάφορες λεκτικές ασυναρτησίες δίκην «ανάλυσης», οι οποίες προφανώς και δεν οφείλονται στις επιπτώσεις του καύσωνα. Και μόνο το απόσπασμα «Αδιαφορούμε στωικά μπροστά στην τιμωρία του ρουφιάνου των ουρανών, περισσότερο απ’ όσο αδιαφορούμε για την τιμωρία από τα ανθρώπινα σκουπίδια που τον κατασκεύασαν και τον συντηρούν. Γελάμε εικονοκλαστικά με τις χωματερές με σάρκα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού», είναι χαρακτηριστικό της διανοητικής σύγχυσης και ανωμαλίας που έχει εγκατασταθεί σε μόνιμο βαθμό στο μυαλό των δραστών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμιμη η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, 18:08

Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμμεση λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία. κ.ά.
Η εν λόγω υπουργική απόφαση υλοποιεί το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.
Η εφαρμογή του μέτρου προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν, καταλήγει το υπουργείο.
H χρήση ιατρικής κάνναβης ή η κατοχή μικροποσότητας έχει νομιμοποιηθεί σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Γερμανία.
Μάλιστα, η γερμανική βουλή όχι μόνο υπερψήφισε στις αρχές του χρόνου τη νομιμοποίηση της χρήσης ιατρικής κάνναβης αλλά από τον Μάρτιο το κόστος καλύπτεται από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Τσίπρας: Σημαντική πρωτοβουλία, που θα έχει θετικά αποτελέσματα
Για μια «σημαντική πρωτοβουλία», που θα έχει «θετικά αποτελέσματα» μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα από το υπουργείο Υγείας.
«Νομίζω ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που θα έχει θετικά αποτελέσματα, τόσο σε ό,τι αφορά στην ιατρική αντιμετώπιση ασθενειών, όσο, όμως και σε ό,τι αφορά στον τομέα των επενδύσεων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η κάνναβη καλύτερη από τα οπιούχα παυσίπονα
Ασθενείς με χρόνιες, επώδυνες παθήσεις φαίνεται ότι προτιμούν τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης από την κατανάλωση οπιούχων παυσίπονων.
Αυτό έδειξε, τουλάχιστον, πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, στην οποία συμμετείχαν 2.897 ασθενείς. Η μελέτη έδειξε ότι το 63% των εθελοντών επέλεγε να καταπολεμά τον πόνο με κάνναβη ενώ μόλις το 30% είχε καταναλώσει οπιούχα σκευάσματα μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.
Μάλιστα, το 93% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι όταν τους δίνεται η επιλογή προτιμούν την κάνναβη από τα οπιούχα. Το 97% δήλωσε, παράλληλα, ότι σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάνναβη είναι εύκολη τότε δεν θα χρησιμοποιούσαν οπιούχα.
Η νομιμοποίηση της κάνναβης έχει αρχίσει να προβληματίζει τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες των ΗΠΑ, με έρευνα της εταιρείας στατιστικών New Frontier Data να δείχνει ότι θα τους προκαλέσει οικονομικές ζημίες ύψους 5 δισ. δολαρίων ετησίως.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος αποχώρησε από τo Χαλέπι αλλά ανακατέλαβε μια συνοικία της Ράκα
 Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, 16:26

Οι ενοπλοι αληταραδες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους αποσύρθηκαν από τα τελευταία εδάφη που ήλεγχαν στην επαρχία του Χαλεπιού αφού ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και περιοχές ανατολικά της Χανασέρ, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Μια μονάδα στρατιωτικής ενημέρωσης που διευθύνεται από την Χεζμπολάχ, σύμμαχο του συριακού στρατού, γνωστοποίησε πως στρατιώτες κατέλαβαν την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και πολιόρκησαν θέσεις του Ισλαμοφασιστικού Κράτους ανατολικά της Χανασέρ. Δεν είπε πως η τζιχαντοφασιστική οργάνωση εγκατέλειψε τις θέσεις αυτές.
Λίγο νωρίτερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Συρια είχε ανακοινώσει πως οι τζιχαντοφασιστες ανακατέλαβαν σήμερα μια νοτιοανατολική συνοικία της Ράκα, του προπυργίου τους στη Συρία το οποίο έχασαν πριν από τρεις εβδομάδες.
«Το ΙΚ ανακατέλαβε πλήρως την αλ-Σενάα, τη σημαντικότερη συνοικία που είχαν καταλάβει οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 12 Ιουνίου», δήλωσε ο αληταρας χαφιες Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου από το Λονδινο, αναφερόμενος στην κουρδο-αραβική συμμαχία που στηρίζεται από έναν υπό τις ΗΠΑ αποικιοκρατικο συνασπισμό.
«Χρησιμοποιώντας σήραγγες, οι τζιχαντοφασιστες επιτέθηκαν στις SDF με καθυστερημενους καμικάζι καθώς και μη επανδρωμένα αεροπλάνα που μετέφεραν εκρηκτικά», διευκρίνισε.
Η αλ-Σενάα, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία, βρίσκεται δίπλα στην παλιά πόλη της Ράκα.
Χθες Πέμπτη, περίπου 40 μέλη του ΙΚ, ντυμένα με τη στολή των SDF για να παραπλανήσουν τους αντιπάλους τους, είχαν επιτεθεί στην αλ-Σενάα και τη Μεσλέμπ, δύο νοτιοανατολικές συνοικίες της Ράκα.
Πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις καθυστερημενους ισλαμοφασιστες καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα και πυροδότησαν εκρηκτικά που έφεραν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να καταλάβουν έξι θέσεις που κατείχαν οι SDF.
Μετά τη σημερινή επίθεση, οι SDF υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθούν στη γειτονική συνοικία Μεσλέμπ, «όπου ενισχύουν τις θέσεις τους», δήλωσε ο αληταρας χαφιες Αμπντέλ Ραχμάν.
Μετά την απώλεια της αλ-Σενάα, οι SDF εξακολουθούν να ελέγχουν τη Μεσλέμπ στα ανατολικά και άλλες δύο συνοικίες στα δυτικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ: Απαράδεκτο το αίτημα να κλείσει το Al Jazeera
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, 16:25

Το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και τριών άλλων αραβικών χωρών να κλείσει το Κατάρ το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera είναι μια «απαράδεκτη επίθεση» στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν πριν από τρεις εβδομάδες μποϊκοτάζ στο Κατάρ κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τρομοκράτες και στη συνέχεια εξέδωσαν ένα τελεσίγραφο που περιλαμβάνει αιτήματα να κλείσει μια τουρκική στρατιωτική βάση στην Ντόχα, να κλείσει το Αλ-Τζαζίρα και να περιοριστούν οι σχέσεις της χώρας με το Ιράν.
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν «ανησυχεί εξαιρετικά λόγω του αιτήματος να κλείσει το Κατάρ το δίκτυο αλ-Τζαζίρα, καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται μ' αυτό», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή.
«Είτε τα παρακολουθείτε είτε όχι, είτε σας αρέσουν είτε όχι, είτε συμφωνείτε είτε όχι με τις θέσεις που υιοθετούν, τα αραβικά και αγγλικά κανάλια του Αλ-Τζαζίρα είναι νόμιμα και έχουν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές. Το αίτημα να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες είναι, κατά την άποψή μας, μια απαράδεκτη επίθεση στο δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και γνώμης», δήλωσε ο Κόλβιλ.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Deutche Welle: Δικαιοσύνη ζητούν τα θύματα του Φράνκο
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 10:19

Το καλοκαίρι του 1973 πιάσανε τον Λουίς Σουαρέθ-Καρένο. Για τρεις μέρες τον βασάνιζε ο Αντώνιο Γκονθάλες-Πατσέκο, ένας αδίστακτος ανακριτής της δικτατορίας του Φράνκο, γνωστός με το ψευδώνυμο Billy the Kind. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, ο Σουαρέθ-Καρένο κατέθεσε την πρώτη αγωγή εναντίον του Γκονθάλες-Πατσέκο και εναντίον δύο άλλων βασανιστών στο δικαστήριο. «Αυτό είναι ένα μικρό γεγονός αλλά σημαίνει τόσα πολλά, γιατί εμείς στεκόμαστε ενάντια στο σημερινό καθεστώς, το οποίο μας συνιστά απλά να ξεχάσουμε τα εγκλήματα του φρανκισμού. Εδώ πρόκειται για κάτι παραπάνω από την ίδια τη δικαιοσύνη. Προσπαθούμε να εξαλείψουμε το έλλειμμα της δημοκρατίας που υπάρχει. Σήμερα η χώρα μας αρχίζει να ξανακερδίζει την χαμένη της αξιοπρέπεια», επισημαίνει ο Σουαρέθ-Καρένο.
Ρουτίνα τα βασανιστήρια
Ο Καρένο διηγείται στη Deutche Welle τις εμπειρίες του από το κρατητήριο, λέγοντας «για τρεις μέρες ήμουν κρατούμενος και με χτυπούσαν. Δεν με άφηναν να κοιμηθώ. Με έπαιρναν συνέχεια από το κελί και με τραβούσαν πάνω-κάτω στα γραφεία και μετά πάλι πίσω για να με αποτελειώσουν. Έχανα τον προσανατολισμό μου από το ξύλο. Ήταν καλοκαίρι και με ανάγκαζαν να φοράω χειμωνιάτικα ρούχα και δεν μου έδιναν νερό. Μετά με χτυπούσαν ξανά και μετά έπρεπε να ανεβώ και να κατέβω πάλι. Όλα αυτά για τρεις μέρες». Τα βασανιστήρια όμως δεν ήταν μόνο σωματικά. «Προσπαθούσαν να μας εξαντλήσουν τελείως, ψάχνοντας τα αδύνατα σημεία μας», αναφέρει ο Καρένο. Όταν συνέλαβαν τη γυναίκα του τελικά κάμφθηκε. Ο μοναδικός τρόπος για να βγει από το κελί ήταν να υπογράψει την ομολογία του.
Η Γιατσίντο Λάρα, η δικηγόρος του Καρένο αναφέρει στη Deutche Welle «το γεγονός ότι ο Αντόνιο Γκονζάλες βασάνιζε τους πολιτικούς αντιφρονούντες έχει αναγνωριστεί. Κανείς δεν το αμφισβητεί. Παλαιότερα όμως το ισπανικό κράτος έθεσε υπό αμφισβήτηση το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούσαν να διωχθούν οι βασανιστές και διέκοψε τις προσπάθειες να δικαστούν οι δράστες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν εξέπληξε το Κρεμλίνο η παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
 Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, 19:33

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για έξι μήνες, έως την 31η Ιανουαρίου του 2018, επειδή δεν διαπίστωσε καμία πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για την Ουκρανία από μέρους της Ρωσίας, δεν εξέπληξε το Κρεμλίνο.
Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ευρωπαϊκής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα το νέο για μας στην περίπτωση αυτή» όπως και ότι «το πλέον σημαντικό είναι ότι οι κυρώσεις δεν πέτυχαν τους στόχους εκείνους χάριν των οποίων επιβλήθηκαν, δηλαδή δεν άλλαξαν την εξωτερική πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν ασκούν καμία επίδραση στην κατάσταση που υπάρχει γύρω από την ουκρανική διένεξη».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ από την πλευρά του δήλωσε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ότι η παράταση των κυρώσεων «προκαλεί θλίψη», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι από τις κυρώσεις και τα ρωσικά αντίμετρα υποφέρουν οι οικονομίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ελήφθη μετά τις εισηγήσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δεν άφησε αδιάφορο το Κρεμλίνο, το οποίο έδειξε ότι είναι διατεθειμένο να απαντήσει με τον δικό του τρόπο, κάτι που άφησε σαφώς να εννοηθεί ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ , όταν δήλωνε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην παράταση των κυρώσεων. «Την αρχή της αμοιβαιότητας δεν την έχει καταργήσει κανείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ , απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του ετέθη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------





Διαδήλωση στο ΥΠΕΞ: Να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας Συρίας
Από Iskra -
29/06/2017

Διαμαρτυρία δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Επιτροπής έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Βουλή με αίτημα την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας Συρίας, οι οποίες διακόπηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τέσσερις χώρες στην Ευρώπη έχουν υποκύψει στις πιέσεις για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και οι άλλες τρεις είναι η Βρετανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία!
Οι διαδηλωτές φώναζαν το χαρακτηριστικό σύνθημα: ”Ντονμπάς, Συρία, Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αμερικάνος δεν θα μείνει”.
Στην εκδήλωση επιχείρησαν να κάνουν προβοκάτσια μια δεκάδα από ”αντιφρονούντες”, οι οποίοι σχεδιασμένα έσπευσαν στο σημείο της διαμαρτυρίας.
Χάρις στην ψυχραιμία των αντιϊμπεριαλιστικών διαδηλωτών απετράπησαν επεισόδια με άγνωστα άτομα της φερόμενης ”Συριακής αντιπολίτευσης”, που υποστηρίζονται από ΗΠΑ, ΕΕ αλλά και Τουρκία.
Στη διαμαρτυρία υπέρ της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία έδωσε το παρόν και ο Παναγ. Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της ΛΑ.Ε, ο οποίος χαιρέτησε, μιλώντας για την ανάγκη μιας κυρίαρχης αντιϊμπεριαλιστικής Ελλαδας, ενώ παρόν ήταν και ο Δημ. Καζάκης με στελέχη του ΕΠΑΜ.
Αλγεινή εντύπωση έκανε πάντως το γεγονός ότι κανένας από το ΥΠΕΞ δεν δέχθηκε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων για να υποβάλλουν επισήμως το αίτημα τους.

http://www.iskra.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BE-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, την Τρίτη 27 Ιούνη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με το Γενικό Γραμματέα του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, Αμάρ Μπαγκντάς.
Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, ενώ υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της κοινής δράσης των δύο κομμάτων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------





Για τον αντεθνικό ρόλο και την προδοτική δράση της «Πανελλήνιας Απελευθερωτικής Οργάνωσης» (ΠΑΟ)

Αδιάψευστα και συντριπτικά τεκμήρια για το χαρακτήρα και τους πραγματικούς σκοπούς που υπηρετούσαν η ΠΑΟ και οι αρχηγοί της («Τσαούς-Αντών», «Κισά-Μπατζάκ», «Μιχάλ-Αγάς» κ.ά.) οι οποίοι, όσοι γλίτωσαν την τιμωρία του λαού, ανταμείφθηκαν αντί να τιμωρηθούν από το επίσημο ελληνικό κράτος…

Εκτός από τις πραγματικές αντιστασιακές απελευθερωτικές οργανώσεις, στη Μακεδονία κάνουν την εμφάνιση τους, με την υποστήριξη των Γερμανών, των οργάνων των «ελληνικών» κατοχικών κυβερνήσεων αλλά και των απεσταλμένων στους σχηματισμούς συμμάχων μας άγγλων αντιπροσώπων-πρακτόρων ―μάλιστα… των συμμάχων Άγγλων― διάφορες άλλες δήθεν ή κατ’ επίφασιν ελληνικές απελευθερωτικές οργανώσεις. Μία από αυτές ήταν η οργάνωση Υπερασπισταί Βορείου Ελλάδος ΥΒΕ). Αποτελούνταν από ομάδα ελλήνων βασιλικών αξιωματικών με αρχηγό το διαβόητο στην περιοχή συνταγματάρχη Πούλο και αντιπρόσωπό της στην Κοζάνη τον ταγματάρχη Παπαβασιλείου. Και μολονότι οι κύριοι της ΥBE διαδήλωναν τον πατριωτισμό και τον «εθνικισμό» τους, είχαν, έμμεσα ή άμεσα, την ανοχή αλλά και την υποστήριξη των κατακτητών. Προσπαθούν έντεχνα να υπονομεύσουν το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ υποστηρίζοντας, ανοιχτά ή συγκεκαλυμμένα, ότι το ΕΑΜ δεν είναι πατριωτική οργάνωση και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απελευθερωθεί από μόνη της, ότι το προετοιμαζόμενο κίνημα είναι πρόωρο και οι Γερμανοί θα δώσουν εξαιρετική θέση στην Ελλάδα εντός της κοσμοκρατορίας τους.
Την ίδια προπαγάνδα και την ίδια «επιχειρηματολογία» αναπτύσσει η Εθνική Κοινωνική Άμυνα (ΕΚΑ) μέσα στην Κοζάνη, αφού η «δράση» της ΥΒΕ δεν είχε αποδώσει καρπούς και δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα ίδια πρόσωπα δρουν και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Η εύνοια των Γερμανών και η υποστήριξή τους από αυτούς είναι δεδομένη.
Έτσι, όμως, η χρεοκοπία τους στη συνείδηση του λαού γίνεται πλέον φανερή. Για το λόγο αυτό αναγκάζονται να μετονομασθούν σε… Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση (ΠΑΟ). Ως βάση της «νέας» οργάνωσης χρησιμοποιείται τώρα το χωριό Άγιοι Πάντες Πιερίας.
Τα πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση της ΠΑΟ δεν ήταν καινούργια. Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν συγκροτήσει τις οργανώσεις ΥBE και ΕΚΑ εμφανίστηκαν αργότερα ως οργανωτές και εκπρόσωποι της ΠΑΟ. Όσο κι αν φρόντιζε και η ΠΑΟ τώρα να παρουσιαστεί στην αρχή σαν πατριωτική οργάνωση, προβάλλοντας δήθεν πατριωτικά συνθήματα, δεν μπόρεσε να κρύψει για πολύ καιρό το πραγματικό της πρόσωπο. Εμπνευστές της ήταν οι Χρυσοχόου-Θεμελής.
Η ΠΑΟ εξοπλίστηκε από τους Γερμανούς. Μέλη της ήταν και κρατικά όργανα που κατείχαν ανώτερες και κατώτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό των κατοχικών κυβερνήσεων των δοσίλογων, ενώ εξέδιδε και την εφημερίδα Εθνική Φωνή.
Το περιεχόμενο της εφημερίδας αυτής ήταν αντιπατριωτικό και νόμιζε κανείς πως διάβαζε τη χιτλερική Νέα Ευρώπη. Φυσικά, έγραφε για έθνος, πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Στην πράξη όμως δεν έρχονταν ποτέ σε σύγκρουση με τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους, και ας ήθελε να λέγεται πατριωτική. Δεν χτυπούσε τους κατακτητές, για να μην προκαλέσει ―λέει― αντίποινα. Παράλληλα, όμως, δε δίσταζε να βγάλει στην ύπαιθρο μαζί με τους Γερμανούς ένοπλα τμήματά της για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον του ΕΛΑΣ και να καίνε μαζί τους και να λεηλατούν τα χωριά. Τα τμήματα της ΠΑΟ ακολουθούσαν τους Γερμανούς στο Βέρμιο, στην Πιερία, στο Βόιο, στα Γρεβενά και εγκαθιστούσαν φρουρές στις περιοχές που καταλάμβαναν οι Γερμανοί. Από εκεί έκαναν επιδρομές και μπλόκα στα γειτονικά χωριά, όπου επιδίδονταν σε λεηλασίες, εμπρησμούς, δολοφονίες και σε βιασμούς γυναικών.
Η ΠΑΟ, σε συνεννόηση με τους Γερμανούς, συγκρότησε και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας ένοπλα τμήματα. Στην Κοζάνη, ο Μιχαήλ Παπαδόπουλος (ο διαβόητος Μιχάλ-Αγάς) συγκροτεί ένοπλο τμήμα με σκοπό να χτυπήσει το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Το ίδιο κάνει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (Κισά-Μπατζάκ) στον Κούκο Πιερίας, καθώς και στο Γιδά, στη Νιγρίτα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πιο πέρα, στη βουλγαροκρατούμενη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Όπως γράφει ο αείμνηστος καπετάνιος του 81ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Βαγγέλης Κασάπης (Κρίτων) στο βιβλίο του [Στον κόρφο της Γκύμπρενας. 2 τόμοι, εκδόσεις Κάλβος, Αθήνα 1977] στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη δρούσε εναντίον του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ένα πολυάριθμο συγκρότημα της ΠΑΟ, με αρχηγό τον Αντώνιο Φωστερίδη (Τσαούς Αντών) και με στρατιωτικό διοικητή στην περιοχή Δράμας τον αντισυνταγματάρχη Θωμά Σφέτσο. Οι Αντωντσαουσικοί ΠΑΟτζήδες είχαν εξοπλισθεί από τους Άγγλους με ρίψεις οπλισμού και πολεμοφοδίων από αεροπλάνα στην περιοχή Παγγαίου-Δράμας, με τη μεσολάβηση του αρχηγού μεγάλης αγγλικής αποστολής στην περιοχή αυτή, ταγματάρχη-πράκτορα Μύλλερ. Ταυτόχρονα, με υπόδειξη επίσης του Μύλλερ, οι δήθεν εθνικόφρονες Αντωντσαούσηδες όχι μόνο δε διεξήγαν αντιστασιακό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εναντίον των βούλγαρων κατακτητών, αλλά και συνεργάζονταν με αυτούς, συνάπτοντας μάλιστα γραπτές συμφωνίες-συνθήκες μαζί τους, με κοινό στόχο να πλήξουν και ει δυνατόν να εξαλείψουν τις πραγματικές εθνικοαπελευθερωτικές οργανώσεις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Εμαθα ότι την Δευτέρα που μας πέρασε μπήκε μπουλντόζα να γκρεμίσει το πατρικό μου. Αυτό που έχασα πέρυσι, όχι επειδή "έφαγα λεφτά" ή "ζούσα πάνω απ τις δυνατότητές μου", αλλά που μου έφαγαν κανονικά η "κρίση", τα μνημόνια, οι τράπεζες, τη συνεπικουρία της σημερινής κυβέρνησης και κάτι λαμόγιων "αλληλέγγυων" που καταπάτησαν την...
μόνη πηγή εισοδήματός μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ ν ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου. Γιατί φυσικά, αν πέρυσι το ξενοδοχείο είχε νοικιαστεί επίσημα απ τον ΟΗΕ για την φιλοξενία προσφύγων ή πουληθεί, σήμερα θα είχε σωθεί κι εκείνο, δεν θα χανα και το σπίτι μου που χάνω τώρα, ούτε θα κινδύνευα με πολυετή φυλάκιση για χρέη στο δημόσιο, η "κατάπτυστη", "πλουσία", "πουτάνα", "γύναιο", κλπ κλπ...
Και βεβαίως μην φανταστεί κανείς ότι αυτό που έχασα εγώ ευεργέτησε κανέναν φτωχό, άστεγο, πρόσφυγα κλπ κλπ. Απ τα χέρια της τράπεζας πήγε στα χέρια κάποιου πολύ πλούσιου, πραγματικά πλούσιου όμως, όσο δεν έχει διανοηθεί κανείς μας, σε εξευτελιστική τιμή σε σχέση με την πραγματική του αξία, και που τον έκανε ακόμα πιό πλούσιο.
Δεν έχω πλαντάξει στο κλάμα για την αξία του σε χρήμα που έχασα, ούτε γιατί δεν θα ξαναμπορέσω ποτέ να το έχω κι αυτό κι όλα όσα έχω χάσει τα χρόνια των μνημονίων, ούτε γιατί πιθανά αύριο δεν θα έχω καν σπίτι. Αλλωστε όταν το φτιαχνε αυτό ο πατέρας της μάνας μου, ο φαρμακοτρίφτης, πριν κάπου 70 χρόνια σαν "προικώο" της μάνας μου, έπαιρνε φτηνή γη σε μια περιοχή που μόνο τσακάλια κυκλοφορούσαν και δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι η περιοχή στις μέρες μας θα έφτανε να είναι μια απ τις ακριβότερες των προαστείων της Αθήνας.
Κλαίω για τις εικόνες που είναι στο μυαλό μου, μιας ολόκληρης ζωής.
Εμένα πιτσιρίκα να διαβάζω κάτω από ένα τεράστιο πεύκο καλοκαίρι με μια φέτα καρπούζι να τρέχουν τα ζουμιά παντού πάνω μου.
Την μάνα μου να με φωνάζει να φάω και να παίζω κρυφτό μαζί της.
Την προγιαγιά μου να τρέχει να με μαζέψει απ όταν ξεχνιόμουν.
Τον παππού μου να γελάει βροντερά ανεβασμένος πάνω στην μυγδαλιά να μου πετάει μύγδαλα και να μην τα πιάνω όλα.
Την γιαγιά μου να προσπαθεί να με μάθει να είμαι "κορίτσι" αντί για κατσίκι.
Τα ζώα που μάζευε απ το δάσος η μάνα μου, χτυπημένα, ταλαιπωρημένα και είχε οργανώσει αυτοσχέδιο ιατρείο για να τα κάνει καλά και να τα ξαναφήσει στην φύση, εκτός από σκυλιά και γατιά που και να τα διωχνες, δεν έφευγαν. Που αλλού να βρούν τόση αγάπη και φροντίδα. Μια φορά δεν έφευγε με τίποτα κι ένας σκατζόχοιρος που κατοικοέδρευσε στην κοιλιά μου μην αφήνοντας κανέναν να πλησιάσει κανά τρίμηνο αφού έγινε καλά!
Τα παιδικά μου πάρτυ που οργάνωνε η μάνα μου για τα γενέθλιά μου γεμάτα τρέξιμο, κρυφτό, σκοτωμένα γόνατα και πολλά γέλια.
Τον γάμο μου, που το πάρτυ έγινε εκεί με πολλούς φίλους να κυλιόμαστε γελώντας στα χώματα, να χορεύουμε, να τραγουδάμε.
Τον πατέρα μου που έζησε μετά τον πολύ πρόωρο θάνατο της μάνας μου μόνιμα εκεί, και την νύχτα που τον έβγαλα με το φέρετρό του από κεί.
Αυτά και πολλά άλλα. Που δεν υπάρχει πιά τίποτα χειροπιαστό να μου τα θυμίζει, παρά οι εικόνες σαν φλασιές στο μυαλό μου. Κι αυτό καλό είναι, εκτός αν πάθω καμμιά άνοια και δεν έχω ούτε αυτές.
Ξέρω ότι αυτή η ανάρτηση πιθανά θα χαρακτηριστεί σεντιμεντάλ μελό, ίσως υποκριτική, ή δεν ξέρω τι άλλο να φανταστώ. Οπως επίσης ότι θα τρολλαριστεί δεόντως απ τα γνωστά τσόλια.
Αλλά να σας πω κάτι; Χέστηκα τι πιστεύει και τι νομίζει καθένας για μένα.
Εγώ έτσι ένοιωσα, έτσι έγραψα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




τετάρτη, 28 ιουνίου 2017
Nicolas Maduro: «ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ έχει μια μοιραία εμμονή μαζί μας ... το ίδιο ιμπεριαλισμό που έχει επιτεθεί στη Συρία ...»
Nicolas Maduro: «ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ έχει μια μοιραία εμμονή μαζί μας, το ίδιο όπως ήταν με την Λιβύη . Ο ίδιος ιμπεριαλισμός που έχει επιτεθεί η Συρία , ο ιμπεριαλισμός που μισεί Αραβες, Μουσουλμάνους»




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τεταρτη 28 Ιουνη
Το ΚΚ Πολωνίας καλεί σε δράσεις ενάντια στο γκρέμισμα των μνημείων που είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό και την Απελευθέρωση της Πολωνίας από τη ναζιστική κατοχή
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας καταδικάζει την επέκταση των απαγορευτικών μέτρων που αφορούν «την προώθηση του κομμουνισμού ή οποιουδήποτε άλλου ολοκληρωτικού καθεστώτος».
Σύμφωνα με τις τροπολογίες που... ψηφίστηκαν την περασμένη βδομάδα, θα πρέπει να καταστραφούν μέσα σε 12 μήνες τουλάχιστον 469 μνημεία της σοβιετικής περιόδου, ανάμεσά τους περίπου 250 που είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό και την Απελευθέρωση της Πολωνίας από τη ναζιστική κατοχή, στους κομμουνιστές αντάρτες της Λαϊκής Φρουράς και του Λαϊκού Στρατού.

«Είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό ότι αυτή η απαγόρευση ενάντια στα μνημεία στρατιωτών που έπεσαν στον αγώνα κατά του φασισμού, πέρασε κατά την 76η επέτειο από τη ναζιστική επίθεση στη Σοβιετική Ενωση. Υπενθυμίζουμε ότι το πολωνικό έθνος δεν εξοντώθηκε από τους ναζί και αυτό το οφείλει στους Σοβιετικούς στρατιώτες. Κατά την Απελευθέρωση της Πολωνίας, περίπου 600.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού σκοτώθηκαν».

«Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Η πολύχρονη προπαγάνδα που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, επιδιώκει να σβήσει τη μνήμη εκείνων που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό και τον συνέτριψαν. Σε πολλά μέρη η κοινωνία αντιστέκεται στα σχέδια για αλλαγή ονομάτων σε δρόμους και μετακίνηση μνημείων. Το ΚΚ Πολωνίας υποστηρίζει όλες τις δράσεις για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και καλεί σε συμμετοχή στις πρωτοβουλίες ενάντια στη διαστρέβλωση της Ιστορίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------





Και ο σύζυγος της Γεννηματά ανάμεσα στους αργόμισθους του «Ντυνάν»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών

29 Ιουνίου 2017 17:13
Να λήξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν το μεσημέρι της Πέμπτης (29/6) οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων.
Η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία κράτησε για πάνω από δυο ώρες, αποφάσισε τις επέμενες ώρες να αρχίσει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών.
Οι εργαζόμενοι όπως γνωστοποίησαν, θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Αμέσως μετά την συνεδρίαση ακολούθησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ευχαρίστησε τους κατοίκους για την συμπαράσταση τους.
Όπως είπε ο ίδιος, οι εργαζόμενοι στους δήμους συνυπολόγισαν στην απόφασή τους τον καύσωνα και τις δυσκολίες που δημιουργεί και πρόσθεσε ότι από σήμερα θα βγουν τα απορριμματοφόρα για αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ τόνισε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με άλλη μορφή.
Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με αντίποινα
Ρωσικές προειδοποιήσεις...
Χτες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αντιδράσουν «με αξιοπρέπεια και κατά αναλογία» σε περίπτωση που οι Αμερικανοί αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά των «συριακών κυβερνητικών δυνάμεων», τονίζοντας: «Ελπίζω πως οι ΗΠΑ δεν ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών περί των προθέσεων της συριακής κυβέρνησης σαν πρόσχημα για προβοκάτσια έναντι της Συρίας». Αυτή η φράση του Ρώσου υπουργού ωστόσο προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον Γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ήταν παρών σε συνέντευξη Τύπου στη νότια ρωσική πόλη Κρασνοντάρ. Ετσι ο Γκάμπριελ ανέβασε τους τόνους, καλώντας «όλες τις πλευρές με επιρροή στην περιοχή να ασκήσουν την επιρροή τους στις εμπόλεμες πλευρές και να εξασφαλίσουν ότι τα χημικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά». Και κατέληξε: «Το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε (σ.σ. τον περασμένο Απρίλη σε περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ) επίθεση με χημικά όπλα και όχι για πρώτη φορά»...
Ωρες αργότερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (επί προέδρου Κάρτερ) και σύμβουλος πολλών Αμερικανών Προέδρων έκτοτε για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ, είχε κανονίσει ολιγόωρη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή την παρουσία του στη Μόσχα για το Φόρουμ Πριμακόφ. Είναι σχεδόν σίγουρο πως από την ατζέντα συνάντησης των δύο ανδρών δεν θα έλλειπαν αναφορές στη Συρία και τις εντεινόμενες ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες ΗΠΑ - Ρωσίας...
Στο Παρίσι, πάντως, το ίδιο 24ωρο, ο Γάλλος ομόλογος του Λαβρόφ, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, εμφανίστηκε συγκαταβατικός και πιο θετικός στα περιθώρια συνεργασίας Παρισιού και Μόσχας σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία. Μιλώντας χτες σε συντάκτη της εφημερίδας «Λε Μοντ», διέκρινε πως «ανοίγονται νέες ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα σε Παρίσι και Μόσχα για την επίλυση της συριακής κρίσης» και ότι η συνέχισή της «είναι ντροπή για τη διεθνή κοινότητα». Κατέληξε δε τονίζοντας: «Οπως όλος ο κόσμος, έτσι και οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει στη Συρία στρατιωτική λύση».
Στην Ουάσιγκτον φαινόταν το ίδιο διάστημα μία «κόντρα» ανάμεσα σε στρατιωτικούς του Πενταγώνου και αξιωματούχους της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εν σχέση με τα επόμενα βήματα στη Συρία «μετά» την αναμενόμενη συντριβή των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Ράκα. Αν αληθεύει χτεσινό εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», τότε φαίνεται πως υπάρχουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Αμυνας στρατηγός, Τζέιμς Μάτις, που φέρεται πως δεν επιθυμούν το παρόν διάστημα σύγκρουση στα πεδία των μαχών με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τα σύμμαχά τους ιρανικά στρατεύματα, και άλλοι (κυρίως πολιτικοί αξιωματούχοι και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών) που θεωρούν πως η αυξανόμενη επιρροή και δράση συριακών και ιρανικών κυβερνητικών δυνάμεων σε στρατηγικές περιοχές π.χ. της Νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με Ιράκ και Ιορδανία, «θίγουν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε χτες σθεναρά τις πρόσφατες συγκρούσεις στη «νεκρή» ζώνη στη μεθόριο Συρίας και Ισραήλ (κατεχόμενα Γκολάν), ζητώντας από το συριακό στρατό και ένοπλες ομάδες των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων να αποσυρθούν από την περιοχή, στην οποία περιπολούν κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών. Η απόφαση προωθήθηκε από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ και ψηφίστηκε ομόφωνα.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνέχεια στις βίαιες συγκεντρώσεις της φασιστικης αντιπολίτευσης
Καθώς η φασιστική αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα συνεχίζει τις βίαιες συγκεντρώσεις και την προσπάθεια αποκλεισμού δρόμων σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας Καράκας και άλλες πόλεις, ανακοινώθηκε χτες ότι βρέθηκε το ελικόπτερο, που με πιλότο τον αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων και επικεφαλής των εναέριων επιχειρήσεων της αστυνομίας Οσκαρ Πέρες, επιτέθηκε την Τρίτη στα κτίρια του υπουργείου Εσωτερικών και του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Καράκας, ρίχνοντας χειροβομβίδες και ανοίγοντας πυρ. Το ελικόπτερο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στη βόρεια παράκτια επαρχία Βάργκας κοντά στην πόλη Οσμα. Ο αξιωματικός με καριέρα και ηθοποιού σε ταινίες δράσης, αναζητείται και δημιουργούνται πολλά ερωτήματα αν όντως εκπροσωπεί μια «συμμαχία αστυνομικών, στρατιωτικών και πολιτών, εθνικιστών και πατριωτών» όπως ισχυρίστηκε «κατά της τυραννίας Μαδούρο». Πάντως, οι αρχές ασφαλείας της χώρας έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενόψει της διαδικασίας των εκλογών στις 30 Ιούλη της λεγόμενης Συντακτικής Συνέλευσης. Στη βασική επιχειρηματολογία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο είναι ότι αυτή μπορεί να οδηγήσει σε «εθνική συνεννόηση και διάλογο, ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη».
Ωστόσο, η φασιστική αντιπολίτευση επιμένει στη μη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία, ενώ χτες έγινε γνωστό ότι στην περιοχή Σούλια - άντρο της αντίδρασης - την Τετάρτη το βράδυ, ομάδες κουκουλοφόρων έκαψαν τον 33χρονο Χοσέ Μπράβο, γιατί διαμαρτυρήθηκε την ώρα που επιχειρούσαν να στήσουν οδόφραγμα σε γειτονιά του Μαρακαΐμπο. Και σε άλλες περιοχές όπως στη Λάρα ή το Μπαρκισιμέντο υπήρξαν επιθέσεις σε δημόσιες υποδομές.
Ταυτόχρονα, σε μια άλλη εξέλιξη, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε την Τετάρτη, να αναστείλει τη δραστηριότητα της Γενικής Εισαγγελέα της Βενεζουέλας, Λουΐζα Ορτέγκα, η οποία έχει κληθεί σε δημόσια ακρόαση στις 4 του Ιούλη, γιατί δεν ασκεί διώξεις ενάντια σε όσους δημιουργούν βίαια επεισόδια. Επίσης, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και πάγωμα των λογαριασμών της και των περιουσιακών στοιχείων της. Η Ορτέγκα προέρχεται από το στρατόπεδο των δικαστικών που υποστήριζαν τον Τσάβες, ωστόσο τώρα έχει διαφοροποιηθεί και εκφράζει την άμεση διαφωνία της για τη Συντακτική Συνέλευση. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζονται από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης που έχει επιδεινώσει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και δεν αντιμετωπίστηκε από τη σοσιαλιστική διαχείριση των τελευταίων 15 χρόνων, ενώ η κλιμάκωση της επιθετικότητας της αντίδρασης έχει τη στήριξη και του αμερικανοευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΠΑΝΙΑ
Βασιλικό μετάλλιο σε υπουργό του Φράνκο
Στην 40ή επέτειο από τις πρώτες εκλογές μετά τη δικτατορία του Φράνκο, το 1977, ο βασιλιάς Φίλιππος αποφάσισε προχτές να τιμήσει έναν υπουργό του πρώην δικτάτορα ως δήθεν πρωτεργάτη για τη «μετάβαση στη δημοκρατία», με την απονομή μεταλλίου. Πρόκειται για τον Ροντόλφο Μαρτίν Βίγια, υπουργό «Συνδικαλιστικών Υποθέσεων» όπως λεγόταν, ο οποίος μαζί με άλλους έδωσε εντολή για τη σφαγή 5 απεργών και τον τραυματισμό άλλων 150 εργατών στη Βιτόρια στις 3 Μάρτη του 1976. Ο συγκεκριμένος εγκληματίας ήταν ένας από τους πολλούς του φασιστικού καθεστώτος που αξιοποιήθηκαν από την αστική τάξη σε διάφορα πόστα. Ο Βίγια υπήρξε πρόεδρος της μεγάλης επιχείρησης Ενέργειας «Endesa», της «Sogecable» (καλώδια), ενώ είχε αναλάβει με κυβερνητική διαταγή την ευθύνη για τις έρευνες για το ναυάγιο του «Prestige».
Η προκλητική αυτή απόφαση στο όνομα της εθνικής συμφιλίωσης εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων και των οργανώσεων που αντιστάθηκαν στη στυγνή δικτατορία. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2008, όταν μια επιτροπή του Βασκικού Κοινοβουλίου είχε καταλήξει ότι υπεύθυνοι σε διαφορετικό βαθμό για τη σφαγή της Βιτόρια ήταν οι υπουργοί του φρανκικού καθεστώτος Μανουέλ Φράγα Ιριμπάρνε (Διακυβέρνησης), Ροδόλφο Μαρτίν Βίγια (Συνδικαλιστικών Υποθέσεων) και Αλόνσο Οσόριο (Προεδρίας) , αλλά το πόρισμα δεν στάλθηκε στη Δικαιοσύνη και έτσι η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Στήριξη Κογκρέσου σε ΝΑΤΟ και στρατιωτικές δαπάνες...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Απόφαση για αύξηση των κρατικών δαπανών για νέα εξοπλιστικά πακέτα που θα ευνοήσουν τα μονοπώλια της πολεμικής βιομηχανίας, «επιβεβαιώνοντας» την «αφοσίωση» των ΗΠΑ στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ περί συλλογικής άμυνας, ενέκριναν το περασμένο 48ωρο με μεγάλη πλειοψηφία τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκαλώντας ικανοποίηση στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Η απόφαση, που ψηφίστηκε από 423 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 4, ασκεί πιέσεις στις άλλες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες τουλάχιστον στο 2% του ΑΕΠ.
Ο γγ του ΝΑΤΟ αντιδρώντας σε αυτήν την εξέλιξη εξέφρασε ικανοποίηση τονίζοντας ότι 25 από τους 29 ΝΑΤΟικούς εταίρους θα αυξήσουν από το 2017 τις αμυντικές δαπάνες κατά περίπου 47 δισεκατομμύρια δολάρια. Προέβλεψε ότι η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών το τρέχον έτος θα φθάσει, κατά μέσο όρο, το 4,3% (σε σχέση με τις δαπάνες του 2014) και ότι την επόμενη τριετία η αύξηση των συμμαχικών στρατιωτικών δαπανών θα ξεπεράσει τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωρες μετά, η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε, με 60 ψήφους υπέρ και 1 κατά, πρόταση για αμυντικές δαπάνες περίπου 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά πακέτα το 2018, προς τέρψιν των μονοπωλίων της πολεμικής βιομηχανίας.
Κόντρες για τις υπηρεσίες Υγείας
Το ίδιο διάστημα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο, μετά τις έντονες αντιπαραθέσεις μονοπωλίων που ξέσπασαν κατά του νέου νομοσχεδίου για τις υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλισης, που σχεδιάζεται να αντικαταστήσει το Obamacare. Οι κόντρες αυτές υποχρέωσαν προχτές την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία να αναβάλουν τα σχέδια για ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου πριν από την εθνική αργία της 4ης Ιούλη. Η εξέλιξη αναδεικνύει τις ενδοαστικές κόντρες στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων και την αδυναμία της κυβέρνησης Τραμπ να υλοποιήσει άμεσα ορισμένες από τις πιο κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες της.
Δείπνο Τραμπ για επόμενη προεκλογική εκστρατεία!
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Τραμπ εντείνει τις προετοιμασίες για την... επόμενη προεκλογική εκστρατεία, του 2020. Προχτές αργά το βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε στο ξενοδοχείο του («Τrump International Hotel») στην Ουάσιγκτον μάζεψε τα πρώτα 10.000.000 δολάρια. Ο κάθε προσκεκλημένος συμμετείχε μόνο εφόσον κατέβαλλε 35.000 δολάρια.
Νέους δασμούς, ύψους 7,72%, σε καναδέζικη ξυλεία που εισάγεται στις ΗΠΑ επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ, σε μία προσπάθεια να θωρακίσει τα συμφέροντα αμερικανικών ανταγωνιστικών μονοπωλίων πριν αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA).




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Με 157 ψήφους υπέρ και 55 κατά, η 41χρονη εντολοδόχος πρωθυπουργός Ανα Μπράνμπιτς πήρε χτες βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης από τη σερβική βουλή. Θεωρείται θερμή υποστηρικτής της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ, την οποία θεωρεί «προτεραιότητα μαζί με τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο 71χρονος Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, που εξέτιε ποινή 27μηνης κάθειρξης για διαφθορά, πήρε χτες χάρη. Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος την Κυριακή.

ΧΑΓΗ.-- Οι χήρες τεσσάρων Νιγηριανών αγωνιστών κατά της βάρβαρης δράσης της πετρελαϊκής πολυεθνικής εταιρείας «Shell», που εκτελέστηκαν, μαζί με άλλα πέντε μέλη της φυλής των Ογκόνι, από τη νιγηριανή χούντα το 1995, προσέφυγαν χτες σε ολλανδικό δικαστήριο, κατηγορώντας τα τότε διευθυντικά στελέχη του μονοπωλίου πως συνωμότησαν με τις τότε νιγηριανές αρχές ώστε να δολοφονηθούν οι σύζυγοί τους. Ανάμεσα στα θύματα που απαγχονίστηκαν ήταν και ο Νιγηριανός συγγραφέας Κεν Σάρο Ουίουα.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Μέι
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Ψήφο εμπιστοσύνης σε βασικές προγραμματικές θέσεις για την επόμενη διετία πήρε χτες βράδυ η νέα κυβέρνηση μειοψηφίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, όχι μόνον χάρη στις ψήφους των 10 βουλευτών του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), αλλά και χάρη στις ψήφους 50 Εργατικών βουλευτών που αγνόησαν την κομματική γραμμή του σοσιαλδημοκράτη αρχηγού τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, τουλάχιστον σε σχέση με τροπολογία για παραμονή στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη διετία ψηφίστηκε με 323 ψήφους υπέρ και 309 κατά. Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από το Εργατικό Κόμμα αφορούσαν αφενός το Brexit με όρους που θα εξασφαλίσουν τη διατήρηση πρόσβασης στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση και αφετέρου τον τερματισμό της λιτότητας.
Ας σημειωθεί, επίσης, πως η κυβέρνηση Μέι χρειάστηκε προηγουμένως να υποχωρήσει σε αίτημα, κυρίως Συντηρητικών βουλευτών, για τη δωρεάν πρόσβαση γυναικών από τη Βόρεια Ιρλανδία σε δημόσιες κλινικές άμβλωσης στην Αγγλία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους εργάτες της Βραζιλίας
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Βραζιλίας ενόψει της πανεργατικής κινητοποίησης, σήμερα, Παρασκευή 30 Ιούνη.
Οι εργαζόμενοι της Βραζιλίας θα προχωρήσουν σήμερα σε γενική απεργία σε όλη τη χώρα, ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Ο αγώνας για μόνιμη, σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Παιδεία, είναι αγώνας της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Βραζιλίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Ενδοσυμμαχικές συγκρούσεις αποικιοκρατων με φόντο ευρύτερες κόντρες
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Οι αμερικανοτουρκικές κόντρες με αφορμή τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας συνεχίστηκαν την Τετάρτη 28/6 με ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε ορισμένα πεδία συγκρούσεων. Τουρκικά στρατεύματα, από τη μία, βομβάρδισαν αργά το βράδυ της Τρίτης θέσεις μαχητών των κουρδικών δυνάμεων YPG, SEF στη Βόρεια Συρία. Το πρόσχημα έδωσε η ρίψη πυρών Κούρδων μαχητών σε μισθοφόρους του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» στην πόλη Μαρανάτζ, που χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και υποστηρίζει η κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν. Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν στη συνέχεια πως τα πυρά εκτοξεύτηκαν «σε τουρκικό έδαφος». Ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών στην πόλη Αφρίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Ας σημειωθεί πως οι συγκρούσεις αυτές γίνονται ανάμεσα σε συμμάχους των ΗΠΑ που συμμετέχουν στον υποτιθέμενο «διεθνή συνασπισμό» κατά του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ). Αυτό εξηγεί τη σιγήν ιχθύος που τήρησαν επίσημα οι ΗΠΑ όσον αφορά αυτές τις συγκρούσεις.
Αμερικανοί στρατηγοί στη Ράκα της Συρίας
Εντούτοις, λίγες ώρες μετά, ανακοινώθηκε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Διεθνή δίκτυα και κουρδικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο απεσταλμένος της «διεθνούς συμμαχίας» των ΗΠΑ κατά του ΙΚ, στρατηγός Μπρετ Μακγκούρκ, μετέβη στη Βόρεια Συρία (!) και συναντήθηκε με Κούρδους και Αραβες που συμμετέχουν στο λεγόμενο «Πολιτικό Συμβούλιο της Ράκα» και το οποίο σχεδιάζεται (από τις ΗΠΑ) να αναλάβει τη διοίκηση της πόλης όταν ανακαταληφθεί πλήρως από τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF). Ο Μακγκούρκ είχε μαζί του και τον Αμερικανό στρατηγό Ρόμπερτ Τζόουνς. Συζήτησαν με τους Κούρδους τα μελλοντικά σχέδια για την περιοχή και διαβεβαίωσαν πως θα δώσουν «βοήθεια» για την ανοικοδόμηση της πόλης μόλις «καθαρίσει» τελείως από τους τζιχαντιστές. Ο Ομάρ Αλούς, μέλος του «Πολιτικού Συμβουλίου Ράκας», είπε πως οι κουρδικές δυνάμεις ζήτησαν αμερικανική χρηματοδότηση τουλάχιστον 10.000.000 δολάρια το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ρημαγμένες υποδομές σε ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, Υγεία, Παιδεία, στέγαση κ.ά. Οι παραπάνω πηγές τόνισαν πως ο Αμερικανός στρατηγός Μακγκούρκ δεν μετέβη πρώτη φορά στη Βόρεια Συρία και ότι είχε στο πρόσφατο παρελθόν τουλάχιστον άλλες δύο συναντήσεις με στελέχη των κουρδικών δυνάμεων που πολεμούν για την ανακατάληψη της Ράκα.
Μέσα σε όλα αυτά, χτες, ο Αμερικανός στρατηγός και υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, σε πτήση με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει την Πέμπτη 29/6 σε σύνοδο των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ, κληθείς από δημοσιογράφους να εξηγήσει πώς οι ΗΠΑ εντόπισαν υποτιθέμενες κινήσεις από τη μεριά του συριακού στρατού με στόχο την «πιθανή εξαπόλυση» επιθέσεων «με χημικά όπλα», αρκέστηκε να πει μόνο ότι οι συριακές δυνάμεις «υπολογίζουν σοβαρά» τις αμερικανικές «προειδοποιήσεις».
Πάντως, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Ζακχάροβα, απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτιάσεις των ΗΠΑ έναντι της συριακής κυβέρνησης, τονίζοντας πως οι δηλώσεις των Αμερικανών «είναι πρόσκληση σε τρομοκράτες ώστε να σκηνοθετήσουν προβοκάτσια μεγάλης κλίμακας».





---------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΓΑΛΛΙΑ
Αμεση δρομολόγηση των νέων αντεργατικών ανατροπών
Ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες αναμόρφωσης στο αστικό πολιτικό σκηνικό
ΠΑΡΙΣΙ.--
Τις νέες αντεργατικές ανατροπές που δρομολογεί η κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ συζήτησε την Τεταρτη 28/6  το υπουργικό συμβούλιο, καθώς στόχος είναι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού να έχει εγκριθεί το πρώτο μέρος τους. Στις προτεραιότητες ξεχωρίζει η εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, το πετσόκομμα επιδομάτων όπως αυτά της ανεργίας, η επέκταση των προγραμμάτων μαθητείας, έτσι ώστε να μειωθεί κι άλλο το λεγόμενο «κόστος εργασίας» και να διευρυνθούν κι άλλο τα περιθώρια απευθείας κρατικής στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.
Σε αυτό άλλωστε το πλαίσιο, χτες, ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ - που στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα προβλήθηκε ως «αγγελιοφόρος» της γαλλικής στήριξης στον ελληνικό λαό - υποστήριξε ότι «τα τελευταία 30 χρόνια, η Γαλλία είναι εθισμένη στις δημόσιες δαπάνες». Πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια φυλακή η οποία θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές» και ανήγγειλε «εξέταση» των δαπανών σε όλους τους δημόσιους τομείς, αξιοποιώντας και πάλι το επιχείρημα ότι η χώρα πρέπει να ελέγξει το δημόσιο έλλειμμα σύμφωνα και με τους στόχους που συνδιαμορφώνονται στην ΕΕ (βλ. όριο του 3%).
«Νέα αριστερά» η ΚΟ του PS
Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις και οι διεργασίες στο πολιτικό σύστημα, με «νωπές» ακόμα τις επιπτώσεις από τις απώλειες που υπέστησαν τα «παραδοσιακά» αστικά κόμματα στις πρόσφατες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
Ετσι, ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός με τη στήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS - Parti Socialiste), Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από το κόμμα, συμπληρώνοντας ότι θα συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του νεοφιλελε κόμματος του Μακρόν LREM (La Republique en Marche!) ως «συνεργαζόμενος».
Την ίδια στιγμή, οι εναπομείναντες 29 βουλευτές του PS αποφάσισαν να ονομάσουν την ΚΟ τους «Νέα αριστερά», με τον γραμματέα της Ολιβιέ Φαούρ να εξηγεί πως η ΚΟ «δεν θα τοποθετείται ούτε στο πεδίο της παρεμπόδισης, ούτε σε μια μορφή παβλοφιανής αντιπολίτευσης, ούτε σε μια μορφή τυποποίησης της σκέψης που θα μας επέτρεπε να ανήκουμε στην προεδρική πλειοψηφία». «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τόσο μικρή ομάδα, συνεπώς αυτό δείχνει τη βούλησή μας να είμαστε σε μια ανοικτή διαδικασία ανοικοδόμησης», πρόσθεσε. Ενώ εκφράζοντας το «παρών» του κόμματος στις νέες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, τόνισε ότι ενόψει των νέων αλλαγών στα Εργασιακά «θα προσδιοριστούμε με βάση τις δικές μας προτάσεις».
Στη γαλλική σοσιαλδημοκρατία, πάντως, αναμένονται κι άλλες εξελίξεις. Για παράδειγμα, την 1η Ιούλη ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία του PS, Μπενουά Αμόν, θα κάνει ανακοινώσεις για το «κίνημα» που σχεδιάζει, απευθύνοντας ευρεία πρόσκληση «έξω από κόμματα», όπως λέει. Σε δηλώσεις του, εξήγησε: «Θέλω μια αριστερά για να δίνει μάχες, αλλά και για να κυβερνά...».
Τέλος, στην  συνεδρίαση της Τριτης, νέος πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης εξελέγη με 353 ψήφους ο Φρανσουά ντε Ρουζί, που τα προηγούμενα χρόνια εκλεγόταν βουλευτής με τους Οικολόγους, ενώ σήμερα ανήκει στην ΚΟ του νεοφιλελε LREM του Μακρον.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οξύνεται η αντιπαράθεση
Ενα περιστατικό που δημιουργεί πολλά ερωτήματα εκδηλώθηκε την Τρίτη το απόγευμα (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στη Βενεζουέλα, όπου η καπιταλιστική κρίση είναι σε εξέλιξη, όπως και η προσπάθεια της αντιδραστικής αντιπολίτευσης να ανατρέψει τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έχει καλέσει για τη λεγόμενη Συντακτική Συνέλευση στις 30 Ιούλη.
Συγκεκριμένα, ελικόπτερο της αστυνομίας (του τμήματος ειδικών εγκληματολογικών ερευνών) που πιλοτάρισε ο αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Οσκαρ Πέρες, επικεφαλής των εναέριων επιχειρήσεων, επιτέθηκε στα κτίρια του υπουργείου Εσωτερικών και του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Καράκας, ρίχνοντας 4 χειροβομβίδες (κατασκευής Ισραήλ και Κολομβίας) και 15 σφαίρες αντίστοιχα, ενώ και στα δύο κτίρια βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός (που έχει πάρει μέρος και ως ηθοποιός σε ταινίες) εμφανίστηκε αργότερα σε βίντεο, ανάμεσα σε άλλους ενόπλους, λέγοντας ότι «είναι μέλος μιας συμμαχίας αστυνομικών, στρατιωτικών και πολιτών» που δεν έχουν καμία πολιτική ταυτότητα, αλλά είναι «εθνικιστές και πατριώτες, που πιστεύουν στο Σύνταγμα» και καλούν το λαό «να ξεσηκωθεί ενάντια στην τυραννία του Μαδούρο, για να επιστρέψει η χώρα στα παιδιά του Μπολίβαρ».
Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη συνέχεια σε περιοχή του ανατολικού Καράκας όπου ζουν οι πλούσιοι και στη συνέχεια κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αναζητείται από τις αρχές.
Ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική πράξη» και μέρος του σχεδίου της κλιμάκωσης ενεργειών για την πραξικοπηματική ανατροπή του από δυνάμεις της αντίδρασης, που έχουν τη στήριξη και ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών. Ο συγκεκριμένος δράστης - πιλότος του ελικοπτέρου, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, ερευνάται για σχέσεις με τη CIA και την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας, όπως και με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, που σήμερα διαφωνεί με την κυβέρνηση και έχει επιβεβαιώσει δημόσια τις σχέσεις του με τη CIA.
Για την Τεταρτη είχε προγραμματιστεί μεγάλη κυβερνητική συγκέντρωση έξω από το προεδρικό μέγαρο για την υπεράσπιση της διαδικασίας της Συντακτικής Συνέλευσης. Την ίδια ώρα συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές του Καράκας και της χώρας οι βίαιες ενέργειες της φασιστικής αντιπολίτευσης, που έχουν οδηγήσει έως τώρα σε πάνω από 75 νεκρούς (πολλοί καμένοι από εγκληματικές ομάδες).
 Το ΚΚ Βενεζουέλας, που πρόσφατα ολοκλήρωσε το 15ο Συνέδριό του, ταυτόχρονα με την απάντηση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, που είναι υπαρκτή στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που οξύνεται στην ευρύτερη περιοχή, καλεί τα λαϊκά στρώματα να δώσουν επαναστατική απάντηση στην κρίση και να συγκρουστούν με το κεφάλαιο και την εκμετάλλευση, για να ανοίξει μια πραγματική σοσιαλιστική προοπτική.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΝ
Καταγγέλλει μηχανορραφίες των ΗΠΑ για ανατροπή της κυβέρνησης
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Για «ξεδιάντροπο σχέδιο παρέμβασης» στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν, με στόχο την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης του Προέδρου Χασάν Ροχανί, κατηγόρησε την Τεταρτη τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ο Ιρανός πρέσβης στον ΟΗΕ, Γκολάμαλι Χοσρού.
Σε σχετική επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Χοσρού χρησιμοποίησε ως αφορμή την κατάθεση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην επιτροπή Ξένων Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στις 14 Ιούνη, όπου είπε ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ιράν είναι να το εμποδίσει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και «να εργαστεί προς την κατεύθυνση υποστήριξης εκείνων των στοιχείων που βρίσκονται εντός Ιράν και τα οποία θα μπορούσαν να ηγηθούν μίας ειρηνικής μετάβασης στην κυβέρνηση». Ο Ιρανός διπλωμάτης επισήμανε πως τέτοιες απροκάλυπτες δηλώσεις συνιστούν παράλληλα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας του ΟΗΕ, γι' αυτό και κάλεσε όλες τις χώρες του διεθνούς οργανισμού να τις καταδικάσουν.
Το ίδιο 24ωρο της Τεταρτης, το σαουδαραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» μετέδωσε ότι στα μέσα Ιούνη συγκεντρώθηκαν σε γραφείο Αμερικανού γερουσιαστή στο Κογκρέσο Ιρανοί αντιφρονούντες, μεταξύ των οποίων και ένας Ιρανός «πολιτικός θεωρητικός αναλυτής» που ζει στις ΗΠΑ, ο Ρεζά Παρχιτζαντέχ, για να συζητήσουν «θέματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έναντι του Ιράν, το ιρανικό καθεστώς, τον ιρανικό λαό, καθώς και το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Τεχεράνη», με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την «τρομοκρατία». Συζήτησαν ακόμη «διάφορα δίκτυα του ιρανικού καθεστώτος στο εξωτερικό» καθώς και σχέδιο για την «ανατροπή του καθεστώτος στο Ιράν και το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης για την προώθηση της δημοκρατίας». Το δίκτυο επικαλέστηκε και σχετικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας της Αιγύπτου» ως βασική πηγή.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Διαξιφισμοί» στις πλάτες δεκάδων θυμάτων...
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Η πύρινη τραγωδία στον πύργο «Γκρένφελ», που σημειώθηκε στις 14 Ιούνη στο Λονδίνο, προκαλώντας το θάνατο άνω των 80 ανθρώπων, κυριάρχησε την Τεταρτη στην «ώρα της πρωθυπουργού», στη Βουλή των Κοινοτήτων αναδεικνύοντας τις προσπάθειες των αστικών κομμάτων να αξιοποιήσουν πολιτικά την τραγωδία.
Ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είδε το πολύνεκρο δυστύχημα στον πύργο «Γκρένφελ» ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας και των περικοπών βασικών κρατικών δαπανών που επέβαλαν οι τελευταίες συντηρητικές κυβερνήσεις «υποβαθμίζοντας τη δημόσια ασφάλεια» και την ποιότητα ζωής των λαϊκών νοικοκυριών. Η πυρκαγιά στο «Γκρένφελ» «δείχνει τις καταστροφικές επιπτώσεις της λιτότητας, το τίμημα της οποίας πληρώνουμε όλοι», είπε ο Κόρμπιν, αναφερόμενος στη μείωση προσωπικού επιθεωρητών δημόσιας ασφάλειας, πυροσβεστών, αστυνομικών και στις δραστικές περικοπές σε πόρους που δίνονται από την κεντρική κυβέρνηση σε δημοτικούς οργανισμούς που έχουν αναλάβει τη διαχείριση χιλιάδων εργατικών πολυκατοικιών.
Η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ανταπάντησε ότι τα υλικά στις προσόψεις πύργων όπως το «Γκρένφελ» τοποθετήθηκαν επί κυβερνήσεων του (Εργατικού πρωθυπουργού) Τόνι Μπλερ. Υποστήριξε ότι το πρόβλημα των επισφαλών πολυκατοικιών «εξελίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες» και ότι θα πρέπει να υπάρξει διακομματική συνεργασία για να εξακριβωθεί τι πήγε λάθος και τι μπορεί να γίνει για να αποτραπούν μελλοντικές τραγωδίες.
Νωρίτερα, την Τεταρτη,  Βρετανοί επιθεωρητές ανακοίνωσαν πως ο τελικός απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στο «Γκρένφελ», που έως τώρα ανέρχονται σε 80 νεκρούς (μετά τον πρόσφατο εντοπισμό της σορού του πεντάχρονου Ισαάκ Παύλου σε διαμέρισμα του 18ου ορόφου), θα γίνει προς το τέλος τρέχοντος έτους. Εξέφρασαν το φόβο ότι μπορεί να αυξηθεί σημαντικά τονίζοντας ότι δεν έχουν παρθεί δείγματα DNA σε πάνω από 20 διαμερίσματα. Ανακοίνωσαν ακόμη ότι στις εργασίες ανακαίνισης του πύργου «Γκρένφελ» αναμείχθηκαν 60 εταιρείες.
Τέλος, επιζώντες της πυρκαγιάς και κάτοικοι παρακείμενων εργατικών κατοικιών έστειλαν την Τεταρτη επιστολή στην πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, απαιτώντας να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται στην τραγωδία στον πύργο «Γκρένφελ».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα ξεκινήσουν την ανέγερση τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο (κοντά στη δυτική Γαλιλαία) τις επόμενες μέρες, μετέδωσε την Τεταρτη  ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, με στόχο υποτίθεται την αποτροπή εισόδου στο ισραηλινό έδαφος ενόπλων της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ».

ΡΙΑΝΤ.-- Μπουλντόζες της αστυνομίας στη Σαουδική Αραβία κατεδάφισαν σπίτια την Τεταρτη σε σιιτική συνοικία, με ιστορία 400 ετών, της πόλης Αλ Αουαμίγα, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής. Το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ήταν πως πολλά κτίρια κρίθηκαν «ακατάλληλα» επειδή δεν ικανοποιούσαν «τα σύγχρονα κριτήρια πολεοδομίας».





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ – ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο η ουκρανική κρίση και οι διμερείς μπίζνες
Το Παρίσι επέμεινε στη σημασία εφαρμογής των Συμφωνιών του Μινσκ και του «Σχήματος της Νορμανδίας»
ΠΑΡΙΣΙ.--
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Ουκρανός ομόλογός του, Πέτρο Ποροσένκο,συναντήθηκαν την Δευτερα στο Παρίσι και εξέφρασαν «ελπίδες» για την επίτευξη προόδου στην επίλυση της διαμάχης στην Ουκρανία, με τον Μακρόν να ξεχωρίζει τη σημασία εφαρμογής των Συμφωνιών του Μινσκ για την «ουκρανική κρίση» αλλά και του έργου του «Σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία, Ρωσία), του οποίου μάλιστα ανήγγειλε και νέα συνάντηση μέχρι τις αρχές Ιούλη. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπογραμμίσει και τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, στην αποφασιστικότητά του να επιλυθεί η διαμάχη στην Ουκρανία.
Ο Γάλλος ηγέτης περιέγραψε τη «νέα ανυπομονησία» του Παρισιού για την εξεύρεση «μιας συγκεκριμένης λύσης για την έξοδο από την κρίση». Συμπεριέλαβε στις προϋποθέσεις για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις την απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από τη μεθόριο (με τη Ρωσία), «με μια παρουσία του ΟΑΣΕ ή μια διεθνή ικανότητα να τη διασφαλίσει».
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη δήλωση Τίλερσον (ότι η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να «δεθεί χειροπόδαρα» από τις συμφωνίες του 2015 στο Μινσκ), ο Μακρόν είπε ότι βλέπει πως «για ορισμένους το Μινσκ δεν είναι ιδανικό... αλλά δεν έχω δει ή τουλάχιστον αντιληφθεί καλύτερη λύση».
Την ίδια στιγμή, ο Μακρόν δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Γαλλία «δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας» και ότι «δίνει μεγάλη σημασία στην κυριαρχία της Ουκρανίας μέσα στα (διεθνώς) αναγνωρισμένα σύνορά της».
Οι δυο ηγέτες συζήτησαν τη «ρωσική επιθετικότητα στο Ντονμπάς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κατεχόμενη Κριμαία».
Εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει υπομονετικά να ξεκαθαρίζει την πραγματική κατάσταση και τη στάση της στο ουκρανικό ζήτημα». Ωστόσο, η Ρωσία υπογράμμισε την εκτίμηση της Γαλλίας ότι «το Σχήμα της Νορμανδίας είναι η μόνη πλατφόρμα συζήτησης και απόπειρας επίλυσης της ενδοουκρανικής κρίσης».
Ο Ποροσένκο συναντήθηκε την Δευτερα και με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Εντουάρντ Φιλίπ, όπου συζήτησαν την ανάπτυξη εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και «τις προοπτικές της συμμετοχής των γαλλικών εταιρειών στην ουκρανική αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας, με τον Π. Ποροσένκο να εφιστά «την προσοχή στις απειλές για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, που δημιουργεί το έργο παροχής φυσικού αερίου Nord Stream 2» από τον ρωσικό κολοσσό «Gazprom». Αποφάσισαν να εντείνουν το έργο της διακυβερνητικής επιτροπής Ουκρανίας - Γαλλίας για οικονομικά ζητήματα. Ο Φιλίπ επεσήμανε πως οι ουκρανικές μεταρρυθμίσεις βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα.
Ενας αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών σκοτώθηκε την Τριτη το πρωί, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητό του στο Κίεβο. Το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας χαρακτήρισε το γεγονός «τρομοκρατική ενέργεια» χωρίς άλλες διευκρινίσεις.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι αντιδράσεις σε Μόσχα, Τεχεράνη, Δαμασκό
Η Ρωσία απέρριψε την Τριτη ως «απαράδεκτες» τις εικασίες των ΗΠΑ περί πιθανής «προετοιμασίας» επίθεσης με χημικά όπλα από το συριακό στρατό, τονίζοντας ότι δεν διαθέτει το παραμικρό στοιχείο.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μ. Τζ. Ζαρίφ, από το Βερολίνο, αρνήθηκε τις κατηγορίες του Λευκού Οίκου ως «επικίνδυνη κλιμάκωση», η οποία βασίζεται «σε ψευδές πρόσχημα που εξυπηρετεί το "Ισλαμικό Κράτος" σε μία φάση κατά την οποία αυτό εξαφανίζεται από τον ιρακινό και συριακό λαό...».
Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ «απάντησε» πραγματοποιώντας επίσκεψη στη μεγάλη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λατάκεια, μπαίνοντας σε υπερσύγχρονο ρωσικό μαχητικό «Su-27» επαινώντας τις στενές συμμαχικές «αδελφικές» σχέσεις Συρίας - Ρωσίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Παγώνουν» τα σχέδια για δημοψήφισμα οι Σκοτσέζοι
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Η Σκοτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον αποφάσισε να βάλει στο συρτάρι την Τριτη τα σχέδια για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος με στόχο την ανεξαρτησία της Σκοτίας, έπειτα από το σημαντικό πλήγμα που υπέστη το κόμμα της (Εθνικό Κόμμα Σκοτίας - SNP) στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιούνη.
Μιλώντας την Τριτη στο σκοτσέζικο κοινοβούλιο, η Στέρτζιον παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει λαϊκή στήριξη στις πρωτοβουλίες του κόμματός της για την υποβολή νομοσχεδίου που θα ανοίξει το δρόμο σε νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον προτού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit (αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ). Τόνισε ακόμη πως το μείζον τώρα είναι να αποσαφηνιστούν οι όροι του Brexit και να διασφαλιστεί, εάν καταστεί τελικώς εφικτό, η διατήρηση πρόσβασης της Βρετανίας στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση, η αναγκαστική υποχώρηση της Στέρτζιον μειώνει τουλάχιστον ένα από τα «βάρη» που καλείται να σηκώσει η νέα κυβέρνηση της Συντηρητικής Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, μετά από την  συμφωνία της Δευτερας για κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησής της από τους 10 βουλευτές του αντιδραστικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) από τη Βόρεια Ιρλανδία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας κατέθεσε αίτημα την Τριτη για επίσημη απαγγελία κατηγοριών εναντίον του νυν Προέδρου της χώρας Μισέλ Τεμέρ. Ο Τεμέρ θεωρείται ύποπτος για δωροδοκία και φέρεται να έλαβε μίζες από τον κολοσσό στα τρόφιμα JBS. Για να προσαχθεί ο Τεμέρ σε δίκη πρέπει να συναινέσουν τα 2/3 των βουλευτών.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Νέα πυραυλική επίθεση σε βάρος Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν την Τριτη οι Ισραηλινοί, με πρόσχημα την αναίμακτη «ρίψη ρουκέτας» στο νότιο Ισραήλ. Από τη γκανγκστερική επιδρομή των Ισραηλινών τραυματίστηκε ένας Παλαιστίνιος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Δύσκολη διαφαίνεται η προσπάθεια της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία να περάσουν, πριν την επέτειο της ανεξαρτησίας στις 4 Ιούλη, το νέο νομοσχέδιο Υγείας που θα αντικαταστήσει το σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης του πρώην Προέδρου Ομπάμα (γνωστό σαν Obamacare).
Μετά την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, που επισήμανε ότι αν εφαρμοστούν οι προτεινόμενες αλλαγές για την αντικατάσταση του Obamacare θα μείνουν ανασφάλιστοι επιπλέον 22.000.000 Αμερικανοί έως το 2026, την Τριτη τουλάχιστον πέντε Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προειδοποίησαν ότι θα το καταψηφίσουν.
Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους αξιοποίησαν τις αντιθέσεις για να στηλιτεύσουν την κυβέρνηση Τραμπ ότι εξυπηρετεί «τα συμφέροντα των πλουσίων». Αντίθετα, υπέρ του νομοσχεδίου τάσσονται τα ασφαλιστικά μονοπώλια (π.χ. η εταιρεία «Blue Cross - Blue Shield») και οι εταιρείες διαχείρισης νοσοκομείων.
Παράλληλα, ο γαμπρός του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, Τζάρεντ Κούσνερ, προσέλαβε τον δικηγόρο Εϊμπ Λόουελ για να τον εκπροσωπεί στις έρευνες που διεξάγονται για πιθανούς δεσμούς του με τη Ρωσία.


9 σχόλια:

e-h είπε...





There's a Student Skillshare coming up in July for campus activists fighting for equality in Israel/Palestine.
I’m writing to ask for your help. There’s a Student Skillshare coming up in July for campus activists fighting for equality and justice in Israel/Palestine. We have 60 students who need to be there - and now we have funding for all but six of them! For every $570 we raise, another young leader can gain the tools they need to win battles on campus that are critical to the success of our entire movement.
Can you help make this happen with just a $18 donation today?
https://org.salsalabs.com/o/301/p/salsa/donation/common/public/?donate_page_KEY=15341&amt=18&track=EOFY17kick
The Summer Skillshare is a four-day retreat for student activists committed to justice in Palestine, focused on building practical tools and political skills that enhance campus organizing. It is a program JVP has been a part of for many years, alongside allies like Students for Justice in Palestine and American Friends Service Committee. But a retreat like this hasn’t been held in years, and now everyone who has attended one has already graduated, leaving a knowledge gap on campuses.

Will you help us train the next generation of leaders with a gift of just $18 today?
I attended the Skillshare while I was working with Students for Justice in Palestine during my undergrad at the University of Pennsylvania. Our SJP chapter faced a lot of challenges- UPenn has a large and well-resourced Zionist population with a lot of institutional support. There were smear campaigns against us when we ran for student government, lots of articles about us in the school paper, and people trying to sabotage our events and relationships.
The Skillshare was incredibly influential in my development personally and politically. I learned how to run a campaign strategically and successfully, and brought skills back to my organization on campus so that we could build a stronger Palestine Solidarity movement and forge relationships with others working toward liberation.
I graduated UPenn in 2015. Today I am a JVP member, activist and organizer, and an educator at a Quaker School outside Philadelphia, where I serve on the steering committee of the Quaker Palestine Israel Network. I still use the tools I learned at the Skillshare, and am still in touch with the activists and organizers I met there.
I can’t overstate the importance of this kind of education for the sustainability of the Palestine solidarity movement.
Click here to chip in $18, which will go towards partial and full scholarships for attendance and a travel fund.
College campuses are a major battleground of our entire movement. from Fordham University, where the administration has banned SJP from campus, to UC Irvine, where students have endured sustained harassment on campus from Israeli soldiers. Students also face well-organized campaigns of intimidation and disinformation from conservative groups like Canary Mission, an anonymous cyber-bullying website that posts misleading dossiers on pro-Palestine activists, effectively creating a blacklist reminiscent of the HUAC.
But student activists are fighting back -- and winning. Today there are 189 SJP chapters across the country, and more student governments are voting for boycott and divestment every year -- with six resolutions passed just this spring. And a new study shows that support for Palestinian rights among Jewish college students rose 18% between 2010 and 2016.1 Now we need to take student organizing to the next level so that these calls for boycott and divestment can be implemented.
We can’t afford not to invest together in the next generation of student leaders.
Will you donate $18 to help students attend the Summer Skillshare for Student Palestine Activists this year?
With gratitude,
Jewish Voice for Peace

e-h είπε...




Υπάρχει ένα Student Skillshare έρχεται τον Ιούλιο για τους πανεπιστημιακούς αγωνιστές που αγωνίζονται για ισότητα στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Γράφω για να ζητήσω τη βοήθειά σου. Υπάρχει ένα Student Skillshare έρχεται τον Ιούλιο για τους πανεπιστημιακούς ακτιβιστές που αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Έχουμε 60 μαθητές που πρέπει να είναι εκεί - και τώρα έχουμε χρηματοδότηση για όλους εκτός από έξι! Για κάθε $ 570 που θέτουμε, ένας άλλος νέος ηγέτης μπορεί να κερδίσει τα εργαλεία που χρειάζονται για να κερδίσει μάχες στην πανεπιστημιούπολη που είναι κρίσιμα για την επιτυχία ολόκληρης της κίνησης μας.
Μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει κάτι τέτοιο μόνο με δωρεά $ 18 σήμερα;
Https://org.salsalabs.com/o/301/p/salsa/donation/common/public/?donate_page_KEY=15341&amt=18&track=EOFY17kick
Το Summer Skillshare είναι μια τετραήμερη υποχώρηση για φοιτητές ακτιβιστές που έχουν δεσμευτεί στη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, επικεντρώθηκε στην οικοδόμηση πρακτικών εργαλείων και πολιτικών δεξιοτήτων που ενισχύουν την οργάνωση της πανεπιστημιούπολης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο έχει συμμετάσχει η JVP εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με συμμάχους, όπως οι Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη και η Επιτροπή Αμερικανικών Φίλων. Αλλά μια τέτοια υποχώρηση δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια και τώρα όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει ένα έχει ήδη αποφοιτήσει, αφήνοντας ένα κενό γνώσης στις πανεπιστημιουπόλεις.

Θα μας βοηθήσετε να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά ηγετών με δώρο μόλις $ 18 σήμερα;
Παρακολούθησα το Skillshare, ενώ εργαζόμουν με Φοιτητές Δικαιοσύνης στην Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Το κεφάλαιο μας SJP αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις - η UPenn διαθέτει έναν μεγάλο πληθυσμό σιωνιστών με πολλούς πόρους και με πολλή θεσμική υποστήριξη. Υπήρξαν εκστρατείες κατά του εαυτού μας όταν ξεκινούσαμε για φοιτητική κυβέρνηση, πολλά άρθρα για εμάς στο σχολικό βιβλίο και άνθρωποι που προσπαθούσαν να σαμποτάρουν τις εκδηλώσεις και τις σχέσεις μας.
Το Skillshare είχε απίστευτα μεγάλη επιρροή στην προσωπική και πολιτική μου εξέλιξη. Έμαθα πώς να εκτελώ μια εκστρατεία στρατηγικά και επιτυχώς και έφερα τις δεξιότητες πίσω στην οργάνωσή μου στην πανεπιστημιούπολη, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο κίνημα αλληλεγγύης της Παλαιστίνης και να δημιουργήσουμε σχέσεις με άλλους που εργάζονται για απελευθέρωση.
Αποφοίτησα από το UPenn το 2015. Σήμερα είμαι μέλος του JVP, ακτιβιστρια και διοργανωτής και εκπαιδευτικός σε ένα σχολείο Quaker έξω από τη Φιλαδέλφεια, όπου υπηρετώ στην επιτροπή καθοδήγησης του Quaker Palestine Israel Network. Χρησιμοποιώ ακόμα τα εργαλεία που έμαθα στο Skillshare και είμαι ακόμα σε επαφή με τους ακτιβιστές και τους διοργανωτές που συναντήθηκα εκεί.

e-h είπε...

Δεν μπορώ να υπερβάλω τη σημασία αυτού του είδους εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα του κινήματος αλληλεγγύης της Παλαιστίνης.
Κάντε κλικ εδώ για τσιπ σε $ 18, το οποίο θα προχωρήσει σε μερικές και πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή και ένα ταξιδιωτικό ταμείο.
Οι πανεπιστημιουπόλεις του Κολλεγίου είναι ένα σημαντικό πεδίο μάχης του ολόκληρου μας κινήματος. Από το Πανεπιστήμιο Fordham, όπου η διοίκηση έχει απαγορεύσει το SJP από την πανεπιστημιούπολη, στο UC Irvine, όπου οι φοιτητές έχουν υποστεί διαρκή παρενόχληση στην πανεπιστημιούπολη από ισραηλινούς στρατιώτες. Οι σπουδαστές αντιμετωπίζουν επίσης καλά οργανωμένες εκστρατείες εκφοβισμού και παραπληροφόρησης από συντηρητικές ομάδες όπως η Canary Mission, ένας ανώνυμος ιστότοπος για την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο που δημοσιεύει παραπλανητικούς φακέλους σε υποστηρικτές υπέρ της Παλαιστίνης, δημιουργώντας αποτελεσματικά μια μαύρη λίστα που θυμίζει την HUAC.
Αλλά οι ακτιβιστές των φοιτητών παλεύουν - και κερδίζουν. Σήμερα υπάρχουν 189 κεφάλαια SJP σε ολόκληρη τη χώρα και περισσότερες κυβερνήσεις φοιτητών ψηφίζουν κάθε χρόνο για μποϊκοτάζ και εκποίηση - με έξι ψηφίσματα που ψηφίστηκαν μόλις την άνοιξη. Και μια νέα μελέτη δείχνει ότι η στήριξη των παλαιστινιακών δικαιωμάτων μεταξύ των εβραίων φοιτητών αυξήθηκε κατά 18% μεταξύ του 2010 και του 2016.1 Τώρα πρέπει να αναλάβουμε την οργάνωση των φοιτητών στο επόμενο επίπεδο, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν αυτές οι προσκλήσεις για μποϊκοτάζ και εκποίηση.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην επενδύσουμε μαζί στην επόμενη γενιά των ηγετών των φοιτητών.
Θα δωρίσετε $ 18 για να βοηθήσετε τους μαθητές να παρακολουθήσουν το Summer Skillshare για Φοιτητές Παλαιστίνιους Ακτιβιστές φέτος;
Με ευγνωμοσύνη,
Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη

e-h είπε...


Μήνυμα προς τους συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και της Αμερικής φίλους της Κούβας πολιτισμό / Μήνυμα προς Αμερικανούς συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και οι φίλοι του κουβανικού πολιτισμού
Οι φίλοι μου στείλετε μήνυμα από την Εθνική Ένωση Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας σε συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και της Αμερικής φίλους, αλλά το ίδιο ισχύει και για όλους τους διανοούμενους του κόσμου.

Σας προσκαλούμε μπορείτε να αποφανθεί σχετικά με αυτή τη νέα αμερικανική κυβερνητική πολιτική προς την Κούβα. Μπορείτε να στείλετε τις δηλώσεις σας για να oficinaedhcuba ταχυδρομείου @ gmail.com
. Για να διευκολυνθεί η αποστολή των υπογραφών για την υποστήριξη αυτής της δήλωσης, μπορείτε να στείλετε μόνο ένα μήνυμα προς τις
διευθύνσεις: mensajeuneac@cubarte.cult.cu και mensajeuneac@uneac.co.cu

με τις ακόλουθες πληροφορίες: Πλήρης

επωνυμία, τη χώρα και το επάγγελμα

στο για τις ομάδες, ορχήστρες, θιάσους ή ομάδες εργασίας, θα ζητήσει να στείλει τα στοιχεία όλων των μελών, προκειμένου να αντανακλώνται όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ευχαριστώ,

Διεύθυνση Cubarte

Χαιρετισμούς,

Γραφείο REDH-Κούβας

e-h είπε...



Mensaje a escritores, artistas, académicos y amigos norteamericanos de la cultura cubana/ Message to American writers, artists, academics and friends of the Cuban culture
Amigas y amigos enviamos mensaje de la Unión de Escritores y Artistas de Cuba a escritores, artistas, académicos y amigos norteamericanos, pero el mismo es válido para todos los intelectuales del mundo.

Los invitamos a pronunciarse respecto a esta nueva política del gobierno norteamericano hacia Cuba. Puede enviar sus pronunciamientos al correo oficinaedhcuba@gmail.com
Para facilitar el envio de firmas en apoyo a esta declaración Ud. puede SOLO enviar un mensaje a los
correos: mensajeuneac@cubarte.cult.cu y mensajeuneac@uneac.co.cu

con los datos siguientes:

Nombres y apellidos, país y ocupación

En caso de agrupaciones, orquestas, compañías teatrales o colectivos laborales, solicitamos enviar los datos de todos los integrantes en aras que aparezcan reflejados todos los interesados.

Gracias,

Dirección Cubarte

Saludos,

Oficina REDH-Cuba

e-h είπε...


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και της Βόρειας Αμερικής ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ CUBAN

https: //redhsite.wordpress. com / 06.19.2017 / μήνυμα-α- συγγραφέας-καλλιτέχνη - ακαδημαϊκό-και-friends- ΗΠΑ-de-la-τον πολιτισμό των Κούβας /

Εμείς, Κουβανοί καλλιτέχνες και συγγραφείς, που θα αντιμετωπίσει από την ασυνήθιστη αλλαγή πολιτικής στη χώρα μας δημοσιοποιούνται στο Μαϊάμι στις 16 Ιουνίου από τον Πρόεδρο της
Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια ξεπερασμένη, παρωχημένες ομιλία, γεμάτη ψεύδη και τα στερεότυπα που ανταποκρίνονται στη λογική του Ψυχρού Πολέμου, μίλησε για την κατάργηση των θετικά βήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τα λόγια του κατευθύνθηκαν κυρίως σε ένα κοινό που δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των Κούβας μετανάστευσης και έχει συνδεθεί με την τρομοκρατία ενάντια στην Κούβα και άλλες χώρες της περιοχής.

Έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε μια γόνιμη πολιτιστικό τομέα και τη βάση της ισότητας, η οποία προωθεί την αμοιβαία πνευματική εμπλουτισμό της σχέσης των δύο χωρών.

Marti «s ηθική και την παράδοση του λαού μας δεν ήταν ούτε θα είναι χώρος για μίσος.

Είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ τώρα καταγγέλλουν τη νέα αυτή πολιτική και τη βάναυση αποκλεισμό που έχουν υπομείνει για σχεδόν εξήντα χρόνια.

Λάβετε ειλικρινής και την αιώνια ευγνωμοσύνη μας.

Miguel Barnet, ποιητής και συγγραφέας? Digna Guerra, διευθυντής κοραλλιών? Luis Morlote, οπτικοακουστικών παραγωγών? Pedro de la Hoz, κριτικός και δημοσιογράφος? Arístides Hernández (Άρης), ένας καλλιτέχνης? Alex
Pausides, ποιητής? Lesbia Vent Dumois, καλλιτέχνης? Rolando Núñez, ηθοποιός? Guido López Gavilán, συνθέτης και μαέστρος? Rosalía Arnáez, ραδιοτηλεοπτικού φορέα και πολιτιστικών προαγωγέα? Nieves Laferté, γραφικό σχεδιαστή? Μαργαρίτα Ruiz, επιμελήτρια.

Γραμματεία της Εθνικής Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας



Για περισσότερες πληροφορίες , παρακαλώ διαβάστε:
Συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Rodríguez

https: //redhsite.wordpress. com / 06.20.2017 / καγκελάριος της Κούβας-δεν-ορούς-una-οδηγία; προεδρικές-de-μέλη- ΗΠΑ-la-you-can-twist-ελ -sovereign πιάτων ντε Κούβα-video /

Θα θέλαμε να μοιραστούμε επίσης, τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνονται μετά από
την παρέμβαση του Προέδρου Donald Trump.

Διανοούμενοι Αλληλεγγύης με την Κούβα (Ι)
https: //redhsite.wordpress. com / 06.20.2017 / πνευματική - σε αλληλεγγύη με-Κούβα-i /

e-h είπε...

MENSAJE A ESCRITORES, ARTISTAS, ACADÉMICOS Y AMIGOS NORTEAMERICANOS DE
LA CULTURA CUBANA

https://redhsite.wordpress.com/2017/06/19/mensaje-a-escritores-artistas-academicos-y-amigos-norteamericanos-de-la-cultura-cubana/

Nosotros, artistas y escritores cubanos, nos dirigimos a ustedes a partir del insólito cambio de política hacia nuestro país hecho público en Miami el pasado 16 de junio por el Presidente de los
Estados Unidos.

En un discurso anticuado, obsoleto, cargado de falsedades y estereotipos que responden a la lógica de la Guerra Fría, se pronunció por abolir los pasos positivos que se dieron en la administración anterior. Sus palabras estuvieron dirigidas en particular a un auditorio que no representa a la mayoría de la emigración cubana y ha estado asociado al terrorismo contra Cuba y otros países de la región.

Aspiramos a seguir trabajando juntos para construir en el campo cultural una relación fecunda y sobre bases de igualdad, que favorezca el mutuo enriquecimiento espiritual de ambas naciones.

En la tradición ética y martiana de nuestro pueblo no ha habido ni habrá espacio para el odio.

Es más necesaria que nunca ahora la denuncia de esta nueva política y del brutal bloqueo que hemos padecido durante casi sesenta años.

Reciban nuestro sincero y eterno agradecimiento.

Miguel Barnet, poeta y escritor; Digna Guerra, directora coral; Luis Morlote, realizador audiovisual; Pedro de la Hoz, crítico y periodista; Arístides Hernández (Ares), artista plástico; Alex
Pausides, poeta; Lesbia Vent Dumois, artista plástica; Rolando Núñez, actor; Guido López Gavilán, compositor y director de orquesta; Rosalía Arnáez, locutora y promotora cultural; Nieves Laferté, diseñadora escénica; Margarita Ruiz, curadora.

Secretariado de la Unión de Escritores y Artistas de Cuba



Para mayor información pueden leer:
Conferencia de prensa del canciller cubano Bruno Rodríguez

https://redhsite.wordpress.com/2017/06/20/canciller-cubano-no-sera-una-directiva-presidencial-de-estados-unidos-la-que-pueda-torcer-el-rumbo-soberano-de-cuba-video/

Deseamos compartir también los primeros mensajes recibidos a raíz de
la intervención del presidente Donald Trump.

INTELECTUALES SE SOLIDARIZAN CON CUBA (I)
https://redhsite.wordpress.com/2017/06/20/intelectuales-en-solidaridad-con-cuba-i/

e-h είπε...


Μήνυμα προς Αμερικανούς συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και οι φίλοι του κουβανικού πολιτισμού
Εμείς, οι Κουβανοί καλλιτέχνες και συγγραφείς, παρακαλούμε αντιμετώπιση σας σε σχέση με την εξωφρενική και απίστευτη αλλαγή πολιτικής έκανε το παρελθόν 16 του Ιούνη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μια ξεπερασμένη, παρωχημένες ομιλία φορτωμένο με ψεύδη και τα στερεότυπα που ανταποκρίνονται στις λογικές του Ψυχρού Πολέμου, ο Πρόεδρος διατυπώνεται η κατάργηση των θετικών μέτρων που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τα λόγια του κατευθύνθηκαν κυρίως σε ένα ακουστικό που δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία της Κούβας μετανάστευσης και η οποία έχει συνδεθεί με την τρομοκρατία ενάντια στην Κούβα και άλλες χώρες της περιοχής.

Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τον αμερικανικό λαό να οικοδομήσουμε μια γόνιμη σχέση στον τομέα του πολιτισμού και να έχουν περισσότερο από αρκετό βάσεις της ισότητας που ευνοούν την πνευματική αμοιβαία ενίσχυση των δύο εθνών.

Στην ηθική παράδοση Χοσέ Μαρτί που κληρονόμησε από τον κουβανικό λαό δεν υπήρξε ποτέ ή ποτέ θα είναι χώρος για μίσος.

Περισσότερο από ποτέ, είναι πλέον αναγκαίο να καταγγείλει αυτή τη νέα πολιτική, καθώς και την βίαιη αποκλεισμό που ο λαός της Κούβας έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της σχεδόν εξήντα χρόνια.

Λάβετε ειλικρινής και την αιώνια ευγνωμοσύνη μας

Miguel Barnet, Πρόεδρος, ποιητής και συγγραφέας? Digna Guerra, Coral διευθυντής? Luis Morlote, οπτικοακουστικών παραγωγών? Pedro de la Hoz, κριτικός και δημοσιογράφος? Arístides Hernández (Άρης), εικαστικός? Alex Pausides, ποιητής? Lesbia Vent Dumois, εικαστικός καλλιτέχνης? Rolando Núñez, ηθοποιός? Guido López Gavilán, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας? Rosalía Arnáez ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός και πολιτιστική υποστηρικτής, Nieves Laferté, σκηνογράφος? Μαργαρίτα Ruiz, επιμελήτρια.
Εκτελεστικής Επιτροπής της Unión de Συγγραφέων y Artistas de Cuba (Ένωση Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας, UNEAC)
e-mail: mensajeuneac@cubarte.cult.cu και mensajeuneac@uneac.co.cu


e-h είπε...


Message to American writers, artists, academics and friends of the Cuban culture
We, the Cuban artists and writers, kindly address you in relation with the outrageous and incredible policy change made the past June 16th by the President of the United States.

In an outdated, obsolete speech loaded with falsehoods and stereotypes that respond to the Cold War logics, the President enunciated the abolishment of the positive steps taken by the previous administration.

His words were directed particularly to an auditory that does not represent the majority of the Cuban migration and which has been associated to terrorism against Cuba and other countries of the region.

We aspire to continue working together with the American people to build a fertile relationship in the cultural field and have more than enough bases of equality that favor the spiritual mutual enhancement of both nations.

In José Martí’s ethical tradition inherited by the Cuban people there has never been or ever will be space for hatred.

More than ever, it is now necessary to denounce this new policy as well as the brutal blockade that the Cuban people have suffered during almost sixty years.

Receive our sincere and eternal gratefulness

Miguel Barnet, President, poet and writer; Digna Guerra, Coral Director; Luis Morlote, audiovisual producer; Pedro de la Hoz, critic and journalist; Arístides Hernández (Ares), visual artist; Alex Pausides, poet; Lesbia Vent Dumois, visual artist ; Rolando Núñez, actor; Guido López Gavilán, composer and orchestra director; Rosalía Arnáez broadcaster and cultural promoter, Nieves Laferté, stage designer; Margarita Ruiz, curator.
Executive Board of the Unión de Escritores y Artistas de Cuba (Union of Writers and Artists of Cuba, UNEAC)
email: mensajeuneac@cubarte.cult.cu and mensajeuneac@uneac.co.cu