Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τριτη 27 Ιουνιου 2017



Η εικόνα δείχνει έναν Συριo νεκρο στρατιώτη που βρίσκεται στο έδαφος, φέρει το όπλο του, αδειο εντελώς απο σφαίρες, γεγονός που επιβεβαιώνει τον αγώνα του μέχρι το τελευταίο πυροβολισμο.
Ενώ αυτός ο στρατιώτης υπερασπιζόταν την πατρίδα του, οι τραυματίες τρομοκράτες μεταφέρθηκαν σε σιωνιστικά νοσοκομεία για θεραπεία.
Αυτοί οι στρατιώτες είναι ο λόγος της ύπαρξης του κράτους της Συρίας που παρέμενει για έβδομη συνεχή χρονιά, σταθερο μπροστά από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου και τους συνεργάτες του αραβες προδότες




-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλασιάζεται η ετήσια χορηγία για τη βασιλική οικογένεια από την κυβέρνηση Μέι
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 11:12
Κάτι περισσότερο από 40 εκατομμύρια λίρες (περίπου 48,7 εκατ. ευρώ) πλήρωσαν πέρυσι οι Βρετανοί φορολογούμενοι για τα έξοδα της πολυαγαπημένης τους βασιλικής οικογένειας.

Αυτά πέρυσι, καθώς εφεξής, σύμφωνα με το Reuters και τον «Guardian», το κόστος αυτό, δηλαδή το λεγόμενο «Κονδύλιο Κυριαρχίας» («Sovereign Grant») για την κάλυψη των υποχρεώσεων και των προς το ζην της βασιλικής οικογένειας, θα αυξηθεί για τον ερχόμενο χρόνο σημαντικά, σχεδόν θα διπλασιαστεί.

Μέχρι τα μέσα του 2018 το Μπάκιγχαμ θα λάβει 76,1 εκατομμύρια λίρες, όπως αναφέρει το Reuters, ενώ ο «Guardian» ανεβάζει το ποσό αυτό στα 82 εκατ. Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση σχετίζεται με την αναγκαία ανακαίνιση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, της επίσημης κατοικίας της βασίλισσας Ελισάβετ. Συνολικά για την ερχόμενη δεκαετία το κόστος της ανακαίνισης υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 369 εκατομμύρια λίρες.

Το «λίφτινγκ» περιλαμβάνει την αντικατάσταση για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια ηλεκτρικών καλωδίων, παλιών σωληνώσεων και του συστήματος θέρμανσης υπό τον φόβο πυρκαγιάς ή πλημμύρας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ: Η παράδοση των όπλων της FARC στην Κολομβία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί
 Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 04:51
Οι αντάρτες της μαρξιστικής οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) έχουν παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού τους στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε χθες ο διεθνής οργανισμός, όπως προέβλεπε μια συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση πέρυσι για να σταματήσει ένας εμφύλιος μισού αιώνα.

Σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης, η FARC έχει παραδώσει τα όπλα και τον οπλισμό της στον ΟΗΕ σε ειδικά στρατόπεδα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι 7.132 όπλα έχουν φυλαχθεί σε ασφαλή κιβώτια, ενώ ένας μικρός αριθμός όπλων θα παραμείνει στα χέρια μερικών ανταρτών για ασφάλεια στα στρατόπεδα, έως το κλείσιμό τους την 1η Αυγούστου.

«Την ημέρα εκείνη η αποστολή θα έχει φυλάξει όλα τα υπάρχοντα όπλα στα στρατόπεδα και θα έχει μεταφέρει τα κιβώτια από τις ζώνες» αυτές, είπε σε δήλωσή του ο διεθνής οργανισμός. Ο ΟΗΕ έχει επίσης καταστρέψει οπλισμό που φυλασσόταν σε 77 αποθήκες της FARC.

Η ολοκλήρωση της παράδοσης θα εορταστεί σε τελετή στη Μεσέτας, στην περιφέρεια Μέτα, σήμερα.

Η συμφωνία ειρήνης προβλέπει ότι η οργάνωση FARC, που πήρε τα όπλα πριν από 52 χρόνια, θα μετατραπεί σε πολιτικό κίνημα. Η συμφωνία επικρίθηκε από πολλούς στη χώρα, κυρίως τη ακροδεξιά παράταξη του πρώην προέδρου της χώρας Άλβαρο Ουρίμπε, και αρχικά απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα πριν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευσή της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ καλεί Τίλερσον να αποτρέψει «προκλήσεις» εναντίον των συριακών στρατευμάτων
 Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 04:46
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον συζήτησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα για την ανάγκη να εδραιωθεί το καθεστώς της εκεχειρίας στη Συρία μέσω των διαπραγματεύσεων στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Λαβρόφ κάλεσε τον Τίλερσον να χρησιμοποιήσει την επιρροή που διαθέτει για να αποτρέψει τις «προκλήσεις» εναντίον των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων, αλλά και τη «χρήση χημικών δηλητηριωδών παραγόντων» από τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» στη Συρία.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, συμμάχου της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζεται επίσης ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους για ζητήματα «της διμερούς ατζέντας». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει συναντηθεί, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, η συνδιάλεξη έγινε «με αμερικανική πρωτοβουλία».




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λευκός Οίκος: Ετοιμαζει νέο ψεμα οτι Συρία προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα
 Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 05:29
Οι αποικιοκρατες του Λευκου Οίκου ετοιμαζουν νεα προβοκατσια και ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι δηθεν εχουν ενδείξεις (;) πως η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα και προειδοποίησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι αυτός και οι ένοπλες δυνάμεις του «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», εάν προχωρήσουν σε επίθεση.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Λευκού οίκου, οι προετοιμασίες της Συρίας είναι όμοιες με εκείνες που έγιναν πριν από τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι ( η οποια ηταν ψεμα και εγινε από τους ισλαμοφασιστες  των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρτων με χημικα που τους προμηθευσαν οι ιδιοι οι αποικιοκρατες) και η οποία εδωσε την ευκαιρια στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει την επίθεση με πυραύλους εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόσχα: Καμία πληροφορία για επίθεση με χημικά στη Συρία
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 14:18
Το Κρεμλίνο δήλωσε το πρωί της Τρίτης ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία για μια νέα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία. Το βράδυ της Δευτέρας ο Λευκός Οίκος υποστήριξε πως η Δαμασκός ετοιμάζεται να χτυπήσει τους ισλαμοφασιστες με δηλητηριώδεις ουσίες.

«Δεν γνωρίζω οποιαδήποτε πληροφορία, που να αναφέρει ότι υπάρχει απειλή να χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα. Δεν έχω στη διάθεση μου ακριβείς πληροφορίες και νομίζω πως οι συνάδελφοι από τις ειδικές υπηρεσίες και από το Υπουργείο Αμύνης, εάν υπάρξουν τέτοιες πληροφορίες, θα με ενημερώσουν και θα εκθέσουν τις ανησυχίες τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επανειλημμένα καταγράφηκαν περιπτώσεις χρήσης χημικών δηλητηριωδών ουσιών από μαχητές του ISIS και άλλες εγκληματικές οργανώσεις, γι' αυτό και ασφαλώς υφίσταται πιθανός κίνδυνος να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 εκατ. Αμερικανοί χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη
 Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 01:53
Τουλάχιστον 22 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να χάσουν την ασφαλιστική κάλυψη υγείας τους την επόμενη δεκαετία με το σχέδιο νόμο που αποκάλυψαν οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το αμερόληπτο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) χθες.

Συγκριτικά, το CBO είχε προβλέψει προηγουμένως ότι παρόμοια νομοθεσία που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα κοστίσει την ασφαλιστική κάλυψη σε 23 εκατομμύρια Αμερικανούς μέχρι το 2026.

Σε ανάλυση του σχεδίου νόμου της Γερουσίας, το CBO είπε ότι ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που δεν θα έχουν ασφάλιση υγείας μέχρι το 2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, θα φθάσει τα 49 εκατομμύρια.

Συγκριτικά, είχε υπολογιστεί ότι υπό τον νόμο της Βουλής, 28 εκατομμύρια χάνουν την ασφάλισή τους, ενώ μέχρι το 2026 θα υπάρχουν 51 εκατομμύρια Αμερικανών χωρίς ασφάλιση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Έρευνα: Ένας στους τρεις Ρώσους τα βγάζει με δυσκολία πέρα
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 16:15
Ένας στους τρεις Ρώσους τα βγάζει με δυσκολία πέρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η εφημερίδα "Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα" σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat).

Παράλληλα η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο αριθμός των φτωχών αλλάζει από τρίμηνο σε τρίμηνο εξαιτίας του ότι επαναπροσδιορίζεται το μέγεθος του κατωτάτου ορίου διαβίωσης και των πρόσθετων επιδομάτων που δίνονται από το κράτος. Ωστόσο παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια γράφει η εφημερίδα παρατηρείται σταθερή αύξηση της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έφθασε το 30%, ενώ σήμερα 22 εκατομμύρια ζουν με εισοδήματα κάτω του κατώτατου ορίου διαβίωσης.

Ο διευθυντής του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας Solid management Σεργκέι Ζβενογκαρότσκι, λέει ότι δεν φτωχαίνουν μόνο οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα αλλά ο πληθυσμός γενικά.

Από την πλευρά του ο αναλυτής της IFC Markets Ντμίτρι Λουκασόφ, εκτιμά ότι οι αριθμοί που αφορούν όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα των όσων συμβαίνουν.
" Η Rostat, βασίζεται στους δείκτες των επισήμως δηλωμένων εργοδοτών καθώς και στα στοιχεία των δημοσίων υπηρεσιών, που λαμβάνουν υπ όψιν τα εισοδήματα των προσώπων που έχουν νόμιμα έσοδα" , λέει ο Ντμίτρι Λουκασόφ, επισημαίνοντας ότι "την ίδια στιγμή στην Ρωσία εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που απασχολούνται στον τομέα της παραοικονομίας, που δεν φορολογείται" και έτσι η στατιστική παρακάμπτει αυτούς τους ανθρώπους, για αυτό είναι δύσκολο να ειπωθεί αν αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών με εισοδήματα που ξεπερνούν το μίνιμουμ διαβίωσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που βομβαρδίζει όποιον γουστάρει και μετά κλαψουρίζει ότι είναι θύμα...
αν για μία ρουκέτα από τη Γάζα που έπεσε στο νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει ούτε θύματα ούτε υλικές ζημιές ο Νετανιάχου είχε ''δικαίωμα'' να βομβαρδίζει όλη τη νύχτα τη Γάζα τότε ο Άσαντ που ισραηλινές βόμβες έχουν σκοτώσει αρκετούς στρατιώτες του έχει δικαίωμα να ισοπεδώσει το Τελ Αβίβ...τι όχι?




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ;
27/06/2017
Τo βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουνίου η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και ο στρατός ξηράς βομβάρδισαν τρεις περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας (οι δυο ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες) με πρόσχημα την εκτόξευση αυτοσχέδιας ρουκέτας προς το Ισραήλ η οποια δεν προκαλεσε κανενα θυμα.
Η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει την Γάζα, υποστηρίζει ότι το Ισραήλ «κατασκεύασε» την είδηση της ρουκέτας προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα η Γάζα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην ιστορία της καθώς το Ισραήλ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, έχει περιορίσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε δυο με τρεις ώρες την ημέρα.
Αναζητώντας την είδηση των ισραηλινών βομβαρδισμών στο ελληνόφωνο ίντερνετ, συμβαίνει κάτι «μαγικό»: απλώς δεν υπάρχει.
Βάλαμε τη λέξη «Γάζα» στη μηχανή αναζήτησης Google (ώρα 13:30) και περιορίσαμε την χρονική περίοδο αναζήτησης στις τελευταίες 24 ώρες. Η είδηση των ισραηλινών βομβαρδισμών δεν υπάρχει (με εξαίρεση δυο αναφορές σε ένα tweet του… INFO-WAR και αυτές μετά την τρίτη σελίδα) ενώ η εκτόξευση της αυτοσχέδιας ρουκέτας κυριαρχεί στις πρώτες πέντε σελίδες (μετά δεν υπάρχει καμία σχετική ειδησεογραφική αναφορά για τη Γάζα).
Όταν όμως βάλαμε τη λέξη «Gaza», με τον ίδιο χρονικό προσδιορισμό, κυριαρχεί η είδηση των ισραηλινών βομβαρδισμών και όχι φυσικά η αυτοσχέδια ρουκέτα.
Προφανώς (υποθέτουμε) ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Οι αλγόριθμοι της Google όμως μας δίνουν μια σαφή εικόνα για την κάλυψη από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ένας λόγος είναι ότι σχεδόν το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ απλώς κάνει copy paste το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο μετέδωσε την είδηση της ρουκέτας αλλά όχι τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (τουλάχιστον εμείς δεν τη βρήκαμε στην σελίδα του).
Είναι όμως μόνο αυτό; Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι διεθνών ειδήσεων;. Δεν ξέρει κανένας αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά να βρει την είδηση από ξένα μέσα; Η μήπως το πρόβλημα είναι ότι οι πιλότοι της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εκπαιδεύονται στην Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει την Υεμένη και την Ράκα στη Συρια με Λευκό Φώσφορο και δεν μιλάει κανείς




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ισραηλινα πολεμικα αεροσκαφη βομβαρδισαν χτες την νυχτα την #Γαζα
 Γαζα /Ο Δρ. Alam Αμπού Hamdah, επικεφαλής της παιδιατρικου του νοσοκομείου Shifa στην αποκλεισμενη Γάζα ανακοίνωσε χτες τον θανατο του μωρού Bara Ghaban, ένα νεογέννητο με θεραπεύσιμη συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια, αφού το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει τη θεραπεία για το μωρό στην Αίγυπτο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας παραδίδει μαθήματα μαρξισμού στους "Radical chic"
27/6/2017 12:31:00 π.μ.
Ο Αμάρ Μπαγκντάς (Ammar Bakdash), Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας επισημαίνει σε συνέντευξή του όλα όσα αποσιωπούν τα ΜΜΕ, αλλά κυρίως η επονομαζόμενη "ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική αριστερά", οι "Radical chic" της "ιμπεριαλιστικής αριστεράς που μαζί με την ευρωπαϊκή δεξιά υπηρετούν πιστά το υπέρ-εθνικό κεφάλαιο και το 4ο Ράιχ.

Το κεντρικό σύνθημα των κομμουνιστών στη Συρία είναι "Υπερασπίζοντας την πατρίδα, υπερασπιζόμαστε το λαό!" τονίζει ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας κι επισημαίνει: "Τα ΜΜΕ σταμάτησαν να μιλούν για τη Συρία γιατί ηττήθηκε ο ιμπεριαλισμός... Τώρα που δεν είχαν τη νίκη που φανταζόταν μένουν σιωπηλοί, αλλά μετά την αποτυχία ανατροπής της κυβέρνησης προσπαθούν να κτυπήσουν τη Συρία με άλλες μεθόδους, γι' αυτό το λόγο ο αγώνας παραμένει ακόμη πολύ μακρύς..."
Η ευρωπαϊκή αριστερά, σωστότερα οι ηγεσίες των  "εκσυγχρονισμένων" αριστερών κομμάτων της Ευρώπης, κρατούν σε άγνοια στελέχη, μέλη, ψηφοφόρους -με τη βοήθεια των ΜΜΕ- για το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, για την "αραβική άνοιξη made in USA" που υποστήριξαν και που στόχευε την επιβολή της "Νέας Μέσης Ανατολής". Το "Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" με πρόσχημα την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και την αναγκαιότητα "μεταρρυθμίσεων" για ν' αντιμετωπιστεί η ακραία λιτότητα, λειτουργεί και ταυτίζεται με τις πολιτικές των σοσιαλδημοκρατών κι ειδικότερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής υπάρχει πλήρης ταύτιση και με τη δεξιά (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).
Δεν είναι άνευ σημασίας πως ο ευρωβουλευτής της ΛαΕ Νίκος Χουντής, όπως κι η φίλη Σοφία Σακοράφα, ενώ έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν στην ίδια ευρωπαϊκή στέγη, το "Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.
Δεν είναι άνευ σημασίας πως οι εμφανιζόμενοι από τα ΜΜΕ ως αριστερή εναλλακτική πρόταση στην Ευρώπη, έχουν τις ίδιες νεοαποικιοκρατικές θέσεις στα ζητήματα εξωτερικής και διεθνούς πολιτικής.
Ο Jean-Luc Melenchon μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας: "Το ότι ο κύριος Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι ένας εγκληματίας, το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Το θέμα είναι πως να έρθει η ειρήνευση στη Συρία".
Πως θα μπορούσε ο "αριστερός" Jean-Luc Melenchon, που δηλώνει υποκριτικά και δημαγωγικά πως δεν θα γίνει Τσίπρας, να διαβεβαιώσει τη γαλλική πολεμική βιομηχανία με τα υπερκέρδη από τις πωλήσεις όπλων στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, πως αυτός θα συνεχίσει να διεκδικεί “πίτα” των γεωστρατηγικών αλλαγών στη Μέση Ανατολή, “δικαιωματικά” για τους “σοσιαλιστές” και τη γαλλική δεξιά, μιας και ήταν κυρίαρχη αποικιοκρατική δύναμη στη Συρία; (Κι όμως... ο Jean-Luc Melenchon είναι ένας Τσίπρας!)
Πόσο "αριστερός" είναι ο Τζέρεμυ Κόρμπιν (στη φωτογραφία σε εκδήλωση των "μετριοπαθών" φονιάδων του λαού της Συρίας και τις σημαίες της γαλλικής κυριαρχίας στη Συρία), όταν για τη Συρία ταυτίζεται με τα συμφέροντα της αγγλικής πολεμικής βιομηχανίας, με τις ΗΠΑ, τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και δεξιούς;
Για να μην αναφερθούμε στον Ιταλό Ρέντζι ή το νέο αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛαΕ, του κ. Φασίνα, πρώην στελέχους του ΔΝΤ.
Αυτοί οι "Radical chic", η ανανεωτική ευρωπαϊκή "αριστερά" μαζί με την "εξωκοινοβουλευτική αριστερά" δίνουν τους δικούς τους "δικαιωματικούς" αγώνες στα gay pride, για τα "ανοικτά σύνορα", την "κοινωνία των πολιτών", των ΜΚΟ του "φιλάνθρωπου" Σόρος.
Αυτοί οι "Radical chic", ούτε που κατανοούν τους αγώνες των λαών της Περιφέρειας, των Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, των κομμουνιστών της Συρίας, του Λιβάνου...
Ευτυχώς, τα παραδοσιακά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης σηματοδοτούν ακόμη μια άλλη αριστερά. Την αριστερά όπου τα ταξικά συμφέροντα είναι υπεράνω των κοσμοπολίτικων συμφερόντων των "Radical chic". Είναι τα κομμουνιστικά κόμματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας...


Κομμουνιστική Νεολαία Ιταλίας: "Με τον νόμιμο πρόεδρο Άσαντ.
Η Συρία προς τη νίκη.
Ο Άσαντ εναντίον του ιμπεριαλισμού και της τρομοκρατίας"


“Τέλος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας... Η Αλληλεγγύη που οφείλει κάθε άνθρωπος με ελάχιστη συνείδηση"
Πορτογαλία - Lisboa, 2 - 3 - 4 Σεπτέμβρη 2016, "Festa do Avante!" (Φεστιβάλ της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, η κεντρική εκδήλωση των Πορτογάλων κομμουνιστών)...

Μαδρίτη, 17 Σεπτέμβρη 2016... στην κεντρική Γιορτή (Φεστιβάλ) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας... η υπεράσπιση της Συρίας!
Στην πατρίδα μας τρεις υπουργοί των εξωτερικών όλων των κυβερνήσεων στάθηκαν απέναντι στο λαό της Συρίας, υπέγραψαν φονικό εμπάργκο, διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία: Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς (με τη συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο των υπουργών της σημερινής ΛαΕ). Κι η σιωπή του ΚΚΕ μετά το Δεκέμβρη του 2015: Χαιρετισμός του Αμάρ Μπαγκντάς, Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση του KKE.
Τα δύο Κομμουνιστικά κόμματα Συρίας:
Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, με Γενικό Γραμματέα τον
Αμάρ Μπαγκντάς.
Τάχθηκε κατά της Περεστρόικα το 1986 με τον ιστορικό ηγέτη της Συριακής αριστεράς τον Khalid Bakdash, που πέθανε το 1995.
Εκδίδει την εφημερίδα Sawt al-Shaab ('Φωνή του Λαού').
Συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ και στο Υπουργικό Συμβούλιο με υπουργούς.

Κουμμουνιστικό Κόμμα Συρίας (Ενωτικό)
Ιδρύθηκε το 1986, μετά τη διάσπαση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και τάχθηκε υπέρ της Περεστρόικα.
Γενικός Γραμματέας του κόμματος είναι ο Χανίν Νιμίρ.
Εκδίδει την εφημερίδα an-Nour ('το Φως').
Συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ και στο Υπουργικό Συμβούλιο με υπουργούς.

"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad...
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία".
Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αμάρ Μπαγκντάς:

Ερώτηση: Ποιος είναι ο σημερινός ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας και σε τι συνίσταται η υποστήριξη στην κυβέρνηση Άσαντ;
Απάντηση: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας έχει μια ξεκάθαρη θέση στη Συριακή κοινωνία. Είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 1924 κι έχει βαθιές ρίζες στο λαό της Συρίας. Το δικό μας σημερινό καθήκον είναι η υπεράσπιση της πατρίδας, της γης μας από την ιμπεριαλιστική επίθεση, αλλά το κόμμα δεν ξεχνάει να προβάλλει τις κοινωνικές διεκδικήσεις, γιατί πιο ισχυρό γίνεται το εσωτερικό μέτωπο με τις απαντήσεις στις διεκδικήσεις, τόσο πιο ισχυρό γίνεται το γενικό μέτωπο και κατορθώνει να υπερασπίζει τη Συρία από τις επιθέσεις. Σ' αυτή την κατεύθυνση το κεντρικό μας σύνθημα εδώ και μια δεκαετία είναι  "Υπερασπίζοντας την πατρίδα, υπερασπιζόμαστε το λαό!".

Ε: Ποια είναι η άποψη του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας αναφορικά με τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα στη Λατινική Αμερική, το κομμουνιστικό κόμμα Ρωσίας και το κομμουνιστικό κόμμα Κίνας; Πως κρίνετε τις δράσεις των κομμουνιστικών κομμάτων της δύσης;
Α: Ο σοσιαλισμός είναι ένας και δεν σχετίζεται καθόλου με τόπους ή με τον χρόνο, αλλά μπορείς να τον βρεις και την εποχή του Ιησού Χριστού. Το πρόβλημα δεν είναι ο 21ος ή ο 20ος αιώνας, αλλά αυτό που που μένει πάντα κι είναι το σημαντικό είναι ποιος έχει τον έλεγχο των μέσων παραγωγής, που στη σημερινή φάση της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας υπάρχει ο συνολικός έλεγχος των μονοπωλίων.Και γι' αυτό εμείς τώρα μιλάμε για σοσιαλισμό, αλλά στο σοσιαλισμό που εμείς θέλουμε τα μέσα παραγωγής είναι κοινωνική ιδιοκτησία κι οποιοδήποτε άλλο δεν είναι προς όφελος του λαού και μπορείς να το ονομάζεις όπως θέλεις αλλά όχι σοσιαλισμός.

Ε: Ποια είναι η θέση των μαρξιστών-λενινιστών αναφορικά με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις και σχεδιασμούς και γιατί η Συρία βρίσκεται στο κέντρο αυτών των σχεδιασμών;
Α: Ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του μαρξισμού-λενινισμού είναι ο προλεταριακός διεθνισμός κι αυτό εξήγησε ο Μαρξ. Συνεπώς ο καπιταλισμός ως παγκόσμια δύναμη μπορεί να πολεμηθεί με την ενότητα κι αλληλεγγύη του προλεταριάτου. Η Συρία βρίσκεται στο κέντρο αυτής της προσοχής γιατί αυτή την ώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντίστασης κι αγώνα εναντίον του ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό τονίζουμε πως ο δικός μας αγώνας εναντίον του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι αγώνας εθνικός, αλλά και διεθνής.

Ε: Ποια σημασία αποδίδεται στην αμερικάνικη επίθεση της 7ης Απρίλη εναντίον της βάσης Al Shayrat, με την εκτόξευση 59 πυραύλων tomahawk;
Α: Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για να κατανοήσουμε αυτό το γεγονός, αλλά τα δυτικά ΜΜΕ επικέντρωσαν την προσοχή τους μόνον στον πρώτο παράγοντα, προσφέροντας μια ανάγνωση όπως επιθυμούσε ο Τραμπ με την πράξη του, δηλαδή πως είναι ένας ισχυρός πρόεδρος. Υπάρχει κι ο δεύτερος παράγοντας που είναι περισσότερο σημαντικός, δηλαδή η επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ πως θέλουν να έχουν έναν δικό τους χώρο επιρροής σε Συριακά εδάφη κι ειδικότερα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά της πατρίδας μας.

Ε: Προσφάτως τα ιταλικά ΜΜΕ έχουν μειώσει την προσοχή τους στη Συρία. Μπορείτε να μας παρουσιάσετε τις τελευταίες εξελίξεις; Η Συρία διασώθηκε; Ο λαός της Συρίας μπορεί να κοιμάται ήσυχος;
Α: Τα ΜΜΕ σταμάτησαν να μιλούν για τη Συρία γιατί ηττήθηκε ο ιμπεριαλισμός. Τώρα που δεν είχαν τη νίκη που φανταζόταν μένουν σιωπηλοί, αλλά μετά την αποτυχία ανατροπής της κυβέρνησης προσπαθούν να κτυπήσουν τη Συρία με άλλες μεθόδους, γι' αυτό το λόγο ο αγώνας παραμένει ακόμη πολύ μακρύς.

Ε: Πως κρίνετε τη σχέση της Συρίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία;
Α: Αυτή τη στιγμή τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας συναντήθηκαν και θα λέγαμε ταυτίστηκαν με τα εθνικά συμφέροντα της Συρίας. Όμως δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε πολύ καλά πως η τωρινή επέμβαση της Ρωσίας δεν είναι στα πλαίσια διεθνιστικής αλληλεγγύης, όπως θα συνέβαινε αν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αντιθέσεις των διεθνών κέντρων εξουσιών.

Ε: Με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να συνεργαστούν τα κομμουνιστικά κόμματα της Μεσογείου ώστε να καθορίσουν διεθνώς μια ανάπτυξη της περιοχής;
Α: Η αλληλεγγύη έχει θεμελιώδη σημασία κι η δική μας θέση ως κόμμα συνίσταται στο σύνθημα "Για ένα διεθνές μέτωπο εναντίον του ιμπεριαλισμού!". Η ενότητα στις αρχές κι η υπευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει πρέπει να μπουν στο κέντρο οποιασδήποτε δράσης.

Η εκλογική δύναμη των κομμάτων της Συρίας και η σύνθεση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού:
Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες (κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων)
- Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες
- Socialist Unionists 18 έδρες
- Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction -το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ) 8 έδρες
- Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες
- National Vow Movement 3 έδρες
- Arab Socialist Union 2 έδρες
Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες(δεξιά αντιπολίτευση)
- Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες
- People's Will Party 1 έδρα
Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.)
Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250

-Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!

-Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;

- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡ ΜΠΑΓΚΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΑΘΗΝΑ, ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015:




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δικαστής που έχει όρχεις, στην καθομιλουμένη αρχίδια και δεν είναι σε στοά; Αναστέλλονται τα ορθοπεδικά χειρουργεία και στο Παίδων Πεντέλης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα παιδια των Μουσουλμάνων στο Χαλέπι γιόρτασαν για πρώτη φορά ελεύθερα το τέλος του Ραμαζανιού...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βαψομαλλιά ΑΝΑΝστασιαδη... κάτω τα βρωμόχερά σου από την Κύπρο! Πραξικόπημα: Καταλύουν την Κυπριακή Δημοκρατία στη Γενεύη
Δεν ξεχνάω, δεν συγχωρώ... Ξεχάστε τη διχωνική διχοτόμηση!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Σύνταγμα που έκαναν κουρελοχαρτο απαγορεύει τις προσλήψεις.
Επιτρέπει όμως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Βρε αει στα διαλα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
                                                                                                         Αθήνα 26 Ιουνίου 2017

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                         
                                        Ποινικοποίηση των αγώνων
Είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, ότι από τετραετίας σε πολλά ειρηνοδικεία της χώρας, υπήρξε σθεναρή αντίσταση του ΕΠΑΜ και με αυτόν τον τρόπο, είναι γεγονός, έχουν σωθεί αρκετές περιουσίες συμπολιτών μας από την εκποίηση. Ωστόσο, με τις αλλαγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μετά από κάθε ματαίωση διαδικασίας εκπλειστηριασμού, ορίζονταν νέα ημερομηνία μετά από περίπου 45 ημέρες. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση η αντίσταση του ΕΠΑΜ στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας από κοινού με άλλα πολιτικά κόμματα και κινήσεις πολιτών, έδινε στον οφειλέτη την απαραίτητη χρονική ανάσα για την εύρεση τρόπου αντίδρασης, προκειμένου να μην χάσει την περιουσία του.
Κατά το τελευταίο οκτάμηνο, όπως ήταν επίσης γνωστό, οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τους πλειστηριασμούς συμβολαιογράφοι απείχαν από τις διαδικασίες με απόφασή τους. Όμως, λίγα 24ωρα πριν, με απόφασή τους, όπως ενημέρωσαν μέσω δελτίο Τύπου, ανέστειλαν την οκτάμηνη αποχή τους από τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.
Μάλιστα βάλλουν κατά των αρμοδίων, καταγγέλλοντας αδιαφορία από πλευράς των, διότι δεν δόθηκε λύση στο ζήτημα. Καλούν δε την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους». Τι λένε δηλαδή οι συμβολαιογράφοι; Πετάνε κατ’ αρχήν την μπάλα στην εξέδρα και αφήνουν να εννοηθεί ότι έρχεται …τυφώνας!
Όπως επίσης είναι γνωστό, από 1ης Αυγούστου, τίθεται σε εφαρμογή ο νέος τρόπος εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Δηλαδή, έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με τους οποίους, τράπεζες και κοράκια, θα αρπάξουν χιλιάδες περιουσίες εν ριπή οφθαλμού.
Όμως την ίδια στιγμή, οι συμβολαιογράφοι καλούνται να αποστείλουν εκθέσεις με στοιχεία, στις κατά τόπους Εισαγγελείες Πρωτοδικών, όσοι εκ των συμβολαιογράφων αντιμετώπισαν "προβλήματα" από αντιδράσεις πολιτών, στις διαδικασίες πλειστηριασμών της περασμένης εβδομάδας. Αντιλαμβάνεται ο καθένας δημοκράτης πολίτης, τι συνεπάγεται αυτή η κίνηση. Ήδη, το γνωρίσαμε, με το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας εναντίον πολιτών, μελών και φίλων του ΕΠΑΜ της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων.

Μετά τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα ορισμένα ερωτήματα:
1) Αλήθεια, έχει σκεφτεί το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα οι βουλευτές όλων των κομμάτων, επιτέλους τι θα συμβεί από το καλοκαίρι και επέκεινα, με το ζήτημα των πλειστηριασμών;
2) Αλήθεια έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και την ένταση της καταστροφής που έρχεται;
3) Αλήθεια, ποιον εκπροσωπούν τελικά οι βουλευτές, οι λεγόμενοι αντιπρόσωποι του Έθνους;
Οι εικόνες της Ισπανίας, έρχονται τώρα πολύ κοντά. Θα τις ζήσουμε, χωρίς αμφιβολία. Όσο δε, για το τελευταίο οχυρό υπεράσπισης των πολιτών που είναι η Δικαιοσύνη: τους έχουν δέσει τα χέρια, οι μνημονιακοί νόμοι. Και εφόσον οφείλουν οι λειτουργοί της να γνωμοδοτούν σύμφωνα με τους εφαρμοστικούς νόμους, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας τι συμβαίνει σε τούτη τη χώρα. Όχι ότι είναι άμοιροι ευθυνών.
Το ΕΠΑΜ, καταγγέλλει την απόπειρα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Το ΕΠΑΜ, έχοντας πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πανελλαδικά, δηλώνει ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει πολιτικά κάθε πολίτη που διώκεται για παρόμοιους λόγους, όπως και κάθε κινητοποίηση ενάντια στην εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Και επαναλαμβάνει την υπόσχεσή του  για την επιστροφή των περιουσιών που εκπλειστηριάστηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής, πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εθνικής κυριαρχίας.
Το ΕΠΑΜ ξεκαθαρίζει ότι, η σωτηρία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, περνάει μέσα από τη σωτηρία ολόκληρης της χώρας και του λαού της: Με την απελευθέρωση από το ζυγό της ΕΕ, την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εγκαθίδρυση ενός γνήσιου, δημοκρατικού πολιτεύματος. Μόνο έτσι θ’ ανοίξει ο δρόμος για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Στον αγώνα αυτό, το ΕΠΑΜ ήταν, είναι και θα είναι, πάντα στην πρώτη γραμμή!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)





------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Σ. Αραβία προσφέρει 67 μύρια ντόλαρς για την αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας στην Υεμένη που η ίδια προκάλεσε με τους βομβαρδισμούς και τον αποκλεισμό και την καταστροφή των υποδομών της χώρας, να σε κάψω Γιάννη μ' να σ' αλείψω λάδι δλδ, το σοκαριστικό όμως είναι άλλο, ότι η UNICEF έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καλωσορίζει τη συνεισφορά αυτή που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά και ανυπομονεί για περαιτέρω συζητήσεις επί του θέματος με την αρμόδια υπηρεσία της Σ. Αραβίας..ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΜΟΝΑΡΧΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΛΙΑΡΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ! ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Σα να μιλά η ανακοίνωση για κάποια μακρινή χώρα που θέλει να βοηθήσει χωρίς να έχει διαπράξει το παραμικρό σε βάρος του λαού της Υεμένης...ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ! ΑΗΔΙΑΣΑ!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΚ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
Καλεί σε δράσεις ενάντια στο γκρέμισμα των μνημείων
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας καταδικάζει την επέκταση των απαγορευτικών μέτρων που αφορούν «την προώθηση του κομμουνισμού ή οποιουδήποτε άλλου ολοκληρωτικού καθεστώτος». Σύμφωνα με τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν την περασμένη βδομάδα, θα πρέπει να καταστραφούν μέσα σε 12 μήνες τουλάχιστον 469 μνημεία της σοβιετικής περιόδου, ανάμεσά τους περίπου 250 που είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό και την Απελευθέρωση της Πολωνίας από τη ναζιστική κατοχή, στους κομμουνιστές αντάρτες της Λαϊκής Φρουράς και του Λαϊκού Στρατού.
«Είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό ότι αυτή η απαγόρευση ενάντια στα μνημεία στρατιωτών που έπεσαν στον αγώνα κατά του φασισμού, πέρασε κατά την 76η επέτειο από τη ναζιστική επίθεση στη Σοβιετική Ενωση. Υπενθυμίζουμε ότι το πολωνικό έθνος δεν εξοντώθηκε από τους ναζί και αυτό το οφείλει στους Σοβιετικούς στρατιώτες. Κατά την Απελευθέρωση της Πολωνίας, περίπου 600.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού σκοτώθηκαν».
«Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Η πολύχρονη προπαγάνδα που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, επιδιώκει να σβήσει τη μνήμη εκείνων που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό και τον συνέτριψαν. Σε πολλά μέρη η κοινωνία αντιστέκεται στα σχέδια για αλλαγή ονομάτων σε δρόμους και μετακίνηση μνημείων. Το ΚΚ Πολωνίας υποστηρίζει όλες τις δράσεις για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και καλεί σε συμμετοχή στις πρωτοβουλίες ενάντια στη διαστρέβλωση της Ιστορίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Να καταδικαστεί η επέκταση των εβραϊκών εποικισμών
Εκκληση για «μια σοβαρή και επείγουσα θέση κατά της κλιμάκωσης της παράνομης στρατηγικής επέκτασης των εποικισμών του Ισραήλ» απηύθυνε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι. Σε δήλωσή του, επισήμανε ότι «οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί διπλασιαστήκαν κατά 70% το 2016 σε σχέση με το 2015» και ότι «η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ έχει στόχο να εμποδίσει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και παρακείμενου Παλαιστινιακού Κράτους, με απώτερο σκοπό τον εκτοπισμό του λαού μας από τη γη του και την επιβολή νέων δεδομένων, που θα εξασφαλίσει τη διευθέτηση ενός εκατομμυρίου παρανόμων ισραηλινών εποίκων στα εδάφη του Παλαιστινιακού Κράτους στο εγγύς μέλλον, ειδικά όταν ο αριθμός των παράνομων εποίκων ανέρχεται στους 750.000 εποίκους σε 237 παράνομους εποικισμούς».
Με αυτά τα δεδομένα, ο Μ. Τουμπάσι καλεί την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις οργανώσεις της χώρας μας και γενικά τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβουν τις πολιτικές και νομικές ευθύνες τους και να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση στο Ισραήλ ώστε να τερματίσει την οικοδόμηση και την επέκταση των αποικιακών εποικισμών και να αναγκαστεί να συμμορφωθεί με το πρόσφατο ψήφισμα με αριθ. 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών της 23ης Δεκεμβρίου 2016».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προεκλογικές εξαγγελίες με αποδέκτη τους μονοπωλιακούς ομίλους
Το πρόγραμμα του SPD εγκρίθηκε την Κυριακή στο συνέδριο του κόμματος
Ομόφωνα εγκρίθηκε από τους περίπου 600 αντιπροσώπους το «κυβερνητικό» πρόγραμμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), στο συνέδριό του την Κυριακή στο Ντόρτμουντ.
Οι Σοσιαλδημοκράτες προσπαθούν να διαφοροποιηθούν στα σημεία από τους βασικούς τους αντιπάλους στη διεκδίκηση της καγκελαρίας, αλλά η πολιτική τους πρόταση κατευθύνεται και υπηρετεί τον ίδιο στόχο, αυτόν της θωράκισης και της ενίσχυσης των συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου, σε συνθήκες όξυνσης του ανταγωνισμού και αναμόρφωσης της ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του SPD και υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, επανέλαβε την προτεραιότητα για δημόσιες επενδύσεις, αξιοποιώντας τα πλεονάσματα των τελευταίων ετών, για υποδομές και άλλα έργα, που θα ανοίγουν νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για το γερμανικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τον Σουλτς, μέχρι το 2025 το 3,5% του ΑΕΠ θα κατευθύνεται ποικιλοτρόπως στις επιχειρήσεις που «προωθούν την καινοτομία και την έρευνα».
Με εύσχημες φράσεις, όπως «πρόληψη κρίσεων», «διασφάλιση της ειρήνης» και «ανθρωπιστική βοήθεια», ζητάει την αύξηση των αμυντικών δαπανών και ενίσχυση του στρατού της Γερμανίας, απορρίπτει όμως το στόχο για εισφορές όλων των κρατών - μελών στο 2% του ΑΕΠ, όπως ζητάνε οι ΗΠΑ απ' όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ. Δηλώνει, επίσης, υπέρ της ενίσχυσης της ΕΕ και υποστηρίζει τη δημιουργία μιας «οικονομικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης».
Για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» και του «εγκλήματος», οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν τη δημιουργία επιπλέον 15.000 θέσεων στην αστυνομία, ενώ την ώρα που σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας στη Γερμανία είναι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, το SPD υπόσχεται να ...«καταργηθούν οι αναίτιες λήξεις συμβάσεων». Επίσης, ανακοινώνει «πάγωμα» των συντάξεων μέχρι το 2030 στο σημερινό επίπεδο του 48% του μέσου μισθού, με όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 67.
Στο μεταξύ, μπροστά εμφανίζει και νέα δημοσκόπηση (Enmid για την κυριακάτικη «Bild») τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) της Αγκελα Μέρκελ, με 39%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το φιλοευρωενωσιτικο κομμα «Αριστερά» με 9% και ακολουθούν οι Πράσινοι και το ακροδεξιο αντιλαθρομεταναστευτικό - αντιευρωενωσιτικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 8% και το νεοφιλελεύθερο «Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα» (FDP) με 7%.
«Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι Χριστιανοδημοκράτες», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλεστην εφημερίδα «Handelsblatt». Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους Σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ' άπειρον, γιατί αυτό «δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία. Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη», συμπλήρωσε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώνονταν ως αργά το βράδυ της Κυριακής στο Ανατολικό Λονδίνο, μετά την οργή που προκάλεσε η είδηση θανάτου 25χρονου μαύρου άνδρα, ο οποίος φέρεται πως ξυλοκοπήθηκε άγρια στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για τροχαία παράβαση. Κατά τις συγκρούσεις, τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι άτομα, οι περισσότεροι αστυνομικοί.