Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Δευτερα 26 Ιουνιου 2017


 Επειδη καποιοι συναγωνιστες που στηριζουν τον αξονα της αντιστασης (Συρια -Ιραν -Χεσμπολαχ που στηριζεται απο Ρωσία) καταγγέλουν μονοπατα ΛΑΕ και ανταρσύα για το συριακο αφηνω αυτο . Ελπίζω να το διαβάσουν για να δουν τον βρωμικο ρολο του σημερινου ΚΚΕ που εχει την φιλοιμπεριαλιστικη σταση των ισων αποστασεων . Η ηγεσια του σημερινού ΚΚΕ λεει καθαρα οτι η Συρια ειναι ιμπεριαλιστικο κρατος και δεν διεξαγει δικαιο πολεμο εναντια στην ιμπεριαλιστικη επεμβαση ΗΠΑ -ΝΑΤΟ και των ντοπιων λακεδων τους.
http://www.komep.gr/2016-teyxos-1/h-stratiotiko-politikh-eksisosh-sth-syria?highlight=WyJcdTAzYzNcdTAzYzVcdTAzYzFcdTAzYWZcdTAzYjEiXQ%3D%3D%2F





------------------------------------------------------------------------------------------------------





Για οσους επιμενουν ακομα ότι δεν μας ψεκαζουν….
Τροποποίηση Καιρού στην Ελλάδα
21/06/2017
Ο ΕΛΓΑ κάνει τροποποίηση καιρού σε επιλεγμένες περιοχές για χαλαζική προστασία, με τα αεροπλάνα της 3Δ, εκεί που τελικά… συνεχίζει να πέφτει το περισσότερο χαλάζι
Θυμίζει λίγο η υπόθεση τις τακτικές της μαφίας που προσέφεραν προστασία από… τον εαυτό της!
Ήρθε η ώρα να δούμε ποιος προκαλεί την κλιματική αλλαγή και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν; Μικρά και μεγάλα αεροπλάνα, με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Και το αποτέλεσμα είναι, αντί η χώρα να έχει επάρκεια σε αγαθά που μπορεί να παράξει και να κάνει εξαγωγές, στο τέλος να εισάγει, ενώ ο αγροτικός κόσμος να ψάχνει τρόπους πως θα ξανασπείρει τα χωράφια του.
Οι ευθύνες των κυβερνώντων είναι τεράστιες, όσο τεράστιες και οι τσέπες της 3Δ που θα ήταν χαρά της να μην μείνει σπιθαμή ελληνικής γης αψέκαστη!
Το Κίνημα Επιβιώνουμε έχει αφιέρωμα στο θέμα της Τροποποίησης Καιρού στη χώρα μας, μια εντελώς αμφισβητούμενη πρακτική που όχι μόνο δεν ωφελεί αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά συμβάλλει στην καταστροφή τους. Κάποιοι ωστόσο επιμένουν, γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά, ενώ στον αγροτικό κόσμο επικρατεί το χάος και το γνωστό διαίρει και βασίλευε.
Διαβάστε το αφιέρωμα
http://epivionoume.allnewz.gr/weather-on-demand.html




------------------------------------------------------------------------------------------------




Ωραίο και ευχάριστο ξεκίνημα της μέρας και της εβδομάδας:
- Με συριζαίους να καλούν τον Καμμένο να κατεβάσει τον στρατό για να σπάσει η απεργία των ανθρώπων που χάνουν τη δουλειά τους.
- Με φίλους του ΚΚΕ να εγκαλούν όλους τους άλλους αριστερούς γιατί δεν συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις οργανωμένες από το ΚΚΕ. Απόντες οι ίδιοι από κινητοποιήσεις για ανθρώπους που έχουν μπει στο στόχαστρο των κρατικών μηχανισμών και έχουν στερηθεί την ελευθερία τους.
- Με άλλους να επικρίνουν ως υποταγμένο τον κόσμο που δεν κάθισε χθες να βράζει στην πόλη και πήγε για μπάνιο.
Από μιζέρια καλά πάμε!




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φίμωσαν τον Ανεμο Ανατροπής ! Η χούντα σας δε θα περάσει !
την 26/6/2017 12:44:00 π.μ.
Από χθες εμβρόντητοι είδαμε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook. Μας απαγορεύουν την αναδημοσίευση των άρθρων μας απο το blog μας...Ο περιορισμός είναι προσωρινός (!!!) και λήγει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 11.52 π.μ.( Να φανταστούμε ότι αν δε συμμορφωθούμε θα μας ξαναφιμώσετε)..

Ισως να ενοχλούμε κάποιους, σίγουρα ενοχλούμε !..

Παρά τις ενστάσεις μας, απάντησε ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ !!

Δεν πρόκειται όμως ούτε να μας φιμώσετε, ούτε να μας φοβίσετε..

Αυτές οι πρακτικές που φέρνουν στη μνήμη μας άλλες εποχές και καθεστώτα δεν πρόκειται να περάσουν..

Ελεύθεροι θα αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία και την ελεύθερη ενημέρωση
Η συντακτική ομάδα του Ανεμου Ανατροπής
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_382.html




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Αμ, έλα που δεν σου υποσχέθηκε ο Καρλ Μαρξ πως εσύ θα ζήσεις στον κομμουνισμό! Ν' αντισταθείς στη βαρβαρότητα σε κάλεσε, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει γραμμική πορεία προς τα μπρος. Αν εσύ τα νόμισες όλα εύκολα και εξασφαλισμένα, το καλό που σου θέλει ο καναπές σου δεν σ' το θέλει ο κόσμος όλος!
"Οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του 19ου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε τόσο την ίδια τους την πορεία, ξαναγυρίζουν σε κείνο που φαίνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, περιγελάνε με ωμή ακρίβεια τις μισοτελειωμένες δουλειές, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες των πρώτων τους προσπαθειών, φαίνονται να ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο και μόνο για να του δώσουν την ευκαιρία ν' αντλήσει καινούριες δυνάμεις από τη γη και να ορθωθεί πάλι πιο γιγάντιος μπροστά τους, οπισθοχωρούν συνεχώς μπροστά στην ακαθόριστη απεραντοσύνη των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθεί η κατάσταση που κάνει αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και όπου οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν:
Hic Rhodus, hic salta!"
Καρλ Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ισραηλινος τοίχος του απαρτχάιντ εμφανίζεται στη συναυλία του Ρότζερ Γουότερς.
Roger Waters
Israeli Apartheid wall featured at Roger Waters concert.
Ρότζερ Γουότερς: ”Όποιος μουσικός μιλήσει για το Ισραήλ έχει τελειώσει” – Ολόκληρη η συνέντευξη
Αμερικανοί μουσικοί που υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ για το ζήτημα των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων είναι τρομοκρατημένοι να μιλήσουν από φόβο ότι οι καριέρες τους θα καταστραφούν, σύμφωνα με τον Ρότζερ Γουότερς.
Το αστέρι των Pink Floyd – ένας εξέχων υποστηρικτής της εκστρατείας μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων (BDS) εναντίον του Ισραήλ από την ίδρυσή του πριν από 10 χρόνια – είπε ότι η εμπειρία του να βλέπει τον εαυτό του συνεχώς να επισημαίνεται ως Ναζί και αντισημίτης είχε φοβίσει τους ανθρώπους σε σιωπή.
”Η μόνη απάντηση στο BDS είναι ότι είναι αντι-σημιτικό”, είπε ο Γουότερς στην Independent, στην πρώτη μεγάλη Βρετανική του συνέντευξη σχετικά με τη δέσμευσή του στον Ισραηλινό ακτιβισμό. “Το ξέρω αυτό επειδή έχω κατηγορηθεί ότι είμαι Ναζιστής και αντισημίτης τα τελευταία 10 χρόνια.
“Η βιομηχανία μου ήταν ιδιαίτερα δύστροπη ακόμη και στο να υψώσει μια φωνή [εναντίον του Ισραήλ]. Είμαι εγώ και ο Elvis Costello, ο Brian Eno, οι Manic Street Preachers, ένας ή δύο ακόμη, αλλά δεν υπάρχει κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζω. Έχω μιλήσει με πολλούς από αυτούς, και χέζονται πάνω τους απ’το φόβο (αυτό είπε, κυριολεκτικά).
“Εάν πουν κάτι δημόσια δεν θα έχουν πλέον καριέρα. Θα καταστραφούν. Ελπίζω να ενθαρρύνω ορισμένους από αυτούς να σταματήσουν να είναι φοβισμένοι και να σηκωθούν και να προσμετρηθούν, γιατί τους χρειαζόμαστε. Τους χρειαζόμαστε απεγνωσμένα σε αυτή τη συζήτηση με τον ίδιο τρόπο που χρειαζόμασταν μουσικούς να ενταχθούν διαδηλωτές για το Βιετνάμ.”
Ο Γουότερς παρομοίασε την Ισραηλινή μεταχείριση των Παλαιστινίων με το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής. “Ο τρόπος που το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική αντιμετώπισε τον μαύρο πληθυσμό της, προσποιούμενοι ότι είχαν κάποιο είδος αυτονομίας, ήταν ένα ψέμα”, είπε.
“Ακριβώς όπως είναι ένα ψέμα τώρα ότι υπάρχει πιθανότητα κάτω από το σημερινό στάτους κβο οι Παλαιστίνιοι να επιτύχουν αυτοδιάθεση και να καταφέρουν, τουλάχιστον, ένα κράτος δικαίου όπου μπορούν να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να αρχίσουν τις δικές τους βιομηχανίες. Είναι ένας αρχαίος, λαμπρός, καλλιτεχνικός και πολύ ανθρώπινος πολιτισμός που καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας.”
Ένα ταξίδι στο Ισραήλ το 2006, όπου ο Γουότερς είχε προγραμματίσει να παίξει μια συναυλία στο Τελ Αβίβ και το τέλος του Ευρωπαϊκού σκέλους του Dark Side of the Moon Live Tour, άλλαξε την άποψή του για τη Μέση Ανατολή.
pg-12-roger-waters-3-getty
Ο Ρότζερ Γουότερς παραπέμπει σε στίχους της μπάντας, ενώ ζωγραφίζει στο Ισραηλινο-παλαιστινιακό τείχος ασφαλείας στη Βηθλεέμ το 2006 (Getty)
Αφότου μίλησε με Παλαιστίνιους καλλιτέχνες, καθώς και Ισραηλινούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι τον κάλεσαν να χρησιμοποιήσει τη συναυλία ως πλατφόρμα για να μιλήσει ενάντια στην Ισραηλινή εξωτερική πολιτική, μεταπήδησε τη συναυλία από το Hayarkon Park στο Neve Shalom, ένα Αραβοισραηλινό ειρηνικό χωριό . Αλλά καθώς τα εισιτήρια είχαν ήδη πουληθεί, το κοινό ήταν ακόμα εντελώς Εβραιο-Ισραηλινό.
Ο Γουότερς είπε: ”Ήταν πολύ παράξενο να παίζεις σε ένα εντελώς ξεχωριστό κοινό, επειδή δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι εκεί. Υπήρχαν μόνο 60.000 Εβραίοι Ισραηλινοί, που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο φιλόξενοι, όμορφοι και πιστοί στους Pink Floyd. Παρ ‘όλα αυτά, άφησε ένα δυσάρεστο συναίσθημα. “
Ταξίδεψε γύρω από τις πόλεις της Τζενίν, στη Ραμάλα και Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, βλέποντας πώς ήταν διαχωρισμένες οι δύο κοινότητες – και επισκέφθηκε επίσης το τείχος ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη γράφοντας ένα υπογεγραμμένο μήνυμα από το “Another Brick in the Wall”, το οποίο λέει: «δεν χρειαζόμαστε κανέναν έλεγχο της σκέψης».
Ο Γουότερς προσχώρησε σύντομα στο κίνημα BDS, προκαλώντας κατακραυγή και καταδίκη επειδή τόλμησε να κάνει αυτό που τόσο λίγοι μουσικοί είναι έτοιμοι να κάνουν. “Είμαι χαρούμενος που το έκανα”, λέει, καθώς οι άνθρωποι στο Ισραηλ “αντιμετωπίζονται πολύ άνισα, ανάλογα με την εθνικότητά τους. Τόσο οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ όσο και οι Βεδουίνοι αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά από τους Εβραίους πολίτες. Υπάρχουν 40 με 50 διαφορετικοί νόμοι ανάλογα με το αν είσαι ή δεν είσαι Εβραίος”.
Ο Γουότερς περίμενε την κατακραυγή από τους κριτικούς, αλλά είναι οι κατηγορίες του Ναζί που θεωρεί τις πιο παράλογες, δεδομένου μάλιστα ότι ο πατέρας του, Έρικ Γουότερς του 8ου Royal Fusilliers, πέθανε σε ηλικία 31 ετών πολεμώντας τους Ναζί στο Anzio, στην Ιταλία, στις αρχές του 1944. Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά το όνομά του μνημονεύεται στο νεκροταφείο πολεμικών τάφων στο Monte Cassino.
Ο πόνος του να μην γνωρίσει τον πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε όταν ο Γουότερς ήταν πέντε μηνών, επηρέασε μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια των Pink Floyd.
“Έχω βετεράνους που έρχονται σε όλες τις παραστάσεις μου και τους συναντάμε στο διάλλειμα. Σε μια συναυλία το 2013, ένας βετεράνος ήρθε σε μένα, πήρε το χέρι μου, δεν το άφηνε και με κοίταξε στα μάτια … δύσκολα μπορώ να σας το πω αυτό τώρα, χωρίς να συγκινηθώ. Είπε: ”Ο πατέρας σου θα ήταν περήφανος για σένα.”
«Ο πατέρας μου πέθανε πολεμώντας τους Ναζί, η μητέρα μου αφιέρωσε τη ζωή της να κάνει ό, τι μπορούσε για να δημιουργήσει έναν πιο ανθρώπινο κόσμο.
”Ρωτάμε ερωτήσεις που δεν έχουν ερωτηθεί τα τελευταία χρόνια, οι οποίες φέρνουν την οργή του Ισραηλινού λόμπι σε ανθρώπους σαν εμένα και όλους τους άλλους που τολμούν να αμφισβητούν και να επικρίνουν.
“[Το Ισραηλινό λόμπι] είναι αποφασισμένο να μην αφήσει αυτήν την συζήτηση να εξελιχθεί σε κάποια που οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μας κατηγορούν ότι είμαστε Ναζί. Αυτή η ιδέα ότι το BDS είναι το λεπτό άκρο κάποιας είδους Ναζί γενοκτονίας που καταλήγει σε ένα άλλο Ολοκαύτωμα – δεν είναι “.
Ο Nick Mason, ντράμερ των Pink Floyd, έγραψε για τον Γουότερς στην αυτοβιογραφία του: “Όταν βλέπει μια αντιπαράθεση τόσο απαραίτητη έχει τόσο πείσμα στη δέσμευση να κερδίσει που ρίχνει ότι έχει στη συμπλοκή – και ότι έχει μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό.”
Ο εισερχόμενος πρεσβευτής του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μαρκ Ρεγκέβ, πρώην εκπρόσωπος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, φαίνεται να είναι ο επόμενος άνθρωπος για τον Γουότερς πάνω σε ”αυτή τη μάχη των λέξεων “.
Είπε: ”Μπορώ να σας πω τι πρόκειται να πει για οποιαδήποτε κατάσταση ο Μαρκ Ρεγκέβ. Πρόκειται να πει: ”Τι θα έκανες αν τα παιδιά σου είχαν σφαγιαστεί από τρομοκράτες; Δεν έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας;” Αυτό είναι το μάντρα.”
Ο Γουότερς σημειώνει αυξανόμενο ακτιβισμό στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, συχνά από Εβραίους μαθητές, ως λόγο για την αισιοδοξία ότι το στάτους κβο μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια της ζωής του. Γράφει συχνά επιστολές προς εκείνους τους σπουδαστές που, όπως είπε, διαδραματίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στο μέλλον του Ισραήλ όπως οι διαδηλωτές κατά του πολέμου του Βιετνάμ έπαιξαν στον επηρεασμό της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1960 και του 1970.
“Κάνει την καρδιά μου να τραγουδά να βλέπω αυτά τα μικρά παιδιά να οργανώνονται και τους χειροκροτώ που σηκώνονται σε ό, τι πιστεύουν στο πρόσωπο μιας τέτοιας τεράστιας αντιπολίτευσης”, είπε.
“Αυτοί είναι γενναίοι νέοι και δεν μπορούν να αγοραστούν. Πιστεύουν στην προσήλωσή τους και την αγάπη για άλλους ανθρώπους. Εμείς δεν πιστεύουμε στο κτίσιμο τοίχων. Είναι τόσο σημαντικό να κατανοήσουμε την ανθρωπότητά μας και να συνεργαστούμε μεταξύ τους για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά και τα εγγόνια μας”.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Φωτο/Ο Βρετανός πρώην στρατιωτικός εκπαιδευτής,ιδρυτης των ''White Helmet'' ο Τζέιμς λε Μεζουριέ, δικαιολογει την εκτελεση ανθρωπων απο την Αλ Κάιντα, τον Μάιο του 2015, καθώς λεει ''ειναι εντάξει η εκτελεση αφου ήταν αποτέλεσμα απόφασης του δικαστηρίου της Σαρία.''
http://themiddleground.sg/2017/04/18/white-helmets-terrorists-fake-news-syria-assad-nobel-oscars/
*White Helmets/*Ασπρα Κράνη”:
οι White Helmets : ειναι μια ανθρωπιστική βιτρίνα της αλ-Νούσρα. Συνδεδεμένη με τη Syria Campaign, μια ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που εναλλάσσει τις κραυγές για τα «εγκλήματα του δικτάτορα» με τα καλέσματα για ζώνη επιβολής απαγόρευσης πτήσεων, η οργάνωση ιδρύθηκε το 2013 από έναν πρώην (; )Βρετανό στρατιωτικό, τον James Le Mesurier, στο Ντουμπάι.
Από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, η οργάνωση αυτή έχει πάρει *$23 εκατομμύρια από το USAID
https://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2016/04/256667.htm
* £19.7 εκατομμύρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας
https://www.whatdotheyknow.com/…/funding_given_to_white_hel…
 και $4.5 από την Ολλανδία
https://www.rijksoverheid.nl/…/nederland-steunt-syrische-re…
 *Τζέιμς Λε Μεζουριέ, είναι επισης αντιπρόεδρος μιας εταιρείας ονόματι Olive Group.
Η εταιρεία δηλώνει πως “υπηρετεί την ενέργεια, την ασφάλεια και τις κρίσιμες υποδομές στις πιο απαιτητικές περιοχές της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας” - μιλάμε δηλαδή για ιδιωτικό στρατό.
Χρηματοδότηση έρευσε μπόλικη - από τη Βρετανία αρχικά, και στη συνέχεια από τις κυβερνήσεις της Δανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ιδρύματα της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι παραπάνω χορηγοί, εξασφάλισαν στα “άσπρα κράνη” έναν ετήσιο προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων δολαρίων, και οι 2900 περίπου διασώστες λάμβαναν 150 δολάρια το μήνα ο καθένας ως αποζημίωση. Σύνολο μισθοδοσίας, 5,2 εκ. δολάρια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




το Ισραηλ ξανα βομβαρδιζει την Συρια
(ξεκαθαρο casus belli φυσικα μεσα στην απολυτη σιωπη των ΜΜΕ και των κινηματων )

BREAKING: Το Ισραήλ επιτίθεται ΠΑΛΙ στο Συριακό Αραβικό Στρατό για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 24 ώρες

Αυτό έρχεται ώρες μετά που ο ισραηλινός πρωθυπουργός δικαιολόγησε τη χθεσινή επίθεση στη Συρία.
Al-Masdar αναφέρει ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε τις θέσεις του που το Ισραήλ κατέλαβε στο συριακό Γκολάν για να επιτεθεί των συριακών στρατευμάτων κοντά σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας στη συριακή πλευρά της γραμμής της κατοχής.
Η επίθεση έρχεται οταν συριακές δυνάμεις συνεχίζουν να συμμετέχουν σε σφοδρή μάχη με την Αλ-Κάιντα στοιχεία στη νοτιο-δυτική Συρία.
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας ότι όπως και με το χθεσινό περιστατικό, βλήματα από τη συριακή πλευρά της γραμμής της κατοχής προσγειώθηκε στα ισραηλινά κατεχόμενα εδάφη μη τραυματίζοντας κανέναν.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Το “colpo grosso” των συμβολαιογράφων για τους πλειστηριασμούς αυθαιρέτων και τα κέρδη των τραπεζών
Οι συμβολαιογράφοι προσπαθούν να με colpo grosso να βγάλουν κέρδη για τις τράπεζες από τα αυθαίρετα. Συγκεκριμένα από πλειστηριασμούς που θα έχουν και αυθαίρετα μέτρα στα κτίσματα. Οπως διαβάσαμε σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία αναρτήθηκε στις 15 Ιουνίου, Θα κατατεθεί στη Βουλή νέος νόμος για τα αυθαίρετα, που θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο.
Μέσα στο νόμο λοιπόν θα περιέχει και το colpo grosso που δεν είναι άλλο, από ένα ακίνητο που για να πωληθεί θα χρειαζόταν βεβαίωση μηχανικού, εφόσον υπήρχε αυθαιρεσία, θα έπρεπε να υπαχθεί και να ρυθμιστεί. Δηλαδή αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να φαίνονται. Τώρα αυτό που προτείνουν οι συμβολαιογράφοι είναι πως για το ίδιο ακίνητο στον πλειστηριασμό δεν απαιτείται βεβαίωση και τα μέτρα δεν φαίνονται. Το τίμημα του πλειστηριασμού είναι μόνο για τα μέτρα που φαίνονται και θα παίρνει μαζί και τα επιπλέον μέτρα. Αν αναφερόνταν και τα μέτρα τα αυθαίρετα, το πιο πιθανό ήταν να ανέβει η τιμή του ακινήτου στον πλειστηριασμό. Κάτι που δε θα συμβαίνει.
Δηλαδή η τράπεζα θα το παίρνει φτηνά μόλις βγει στο “σφυρί”, μετά θα το νομιμοποιεί με πολύ λίγα χρήματα και θα το πουλάει με τα πραγματικά μέτρα, βγάζοντας τρελά κέρδη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Γεώργιος ΡΟΥΣΚΑΣ κατηγορείται για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν ισχύει και ότι οι ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ανά την Ελλάδα που διέθεσαν ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για να χρηματοδοτήσουν την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα εξετάσουν και το ζήτημα της αθωότητας ή όχι του κου ΡΟΥΣΚΑ. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι άλλη μία οργάνωση σαν τη ΜΑΦΙΑ με εγκληματικές μεθόδους και αντικοινωνικούς στόχους.
Μια τέτοια οργάνωση θα βρει απέναντι της κάθε πατριώτη και δημοκράτη Πολίτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------


Τελειωσε η αποχη των συμβολαιογραφων, στο σφυρι από την Τεταρτη 5.000 ακινητα. Οι Τραπεζες εχουν ηδη ετοιμασει τα πρωτα δικογραφα, στην  τελικη ευθεια η πλατφορμα για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρω Δουκα. «Μην αφησουμε την  Ηριαννα να σαπισει στη φυλακη».




------------------------------------------------------------------------------------------------------




το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά θέσεις του συριακού στρατού στα υψίπεδα του Γκολάν
ήττα του Άσαντ θα σημαίνει ενίσχυση της σιωνιστικής ατζέντας στην περιοχή, το έχουμε καταλάβει αυτό ή μπα?

Το Ισραήλ ξεκινά περισσότερες αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στρατευμάτων Στρατού στο Γκολάν, 2 στρατιώτες σκοτώθηκαν
26/06/2017
Βηρυτός, Λίβανος (24:45) - Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε τρίτη αεροπορική επιδρομή εναντίον του Συριακου Αραβικου Στρατού (ΣΑΣ) νωρίτερα σήμερα, εντυπωσιακή θέση του τελευταίου στο Mafrazeh Al-Jisr Checkpoint στα Υψώματα του Γκολάν.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στα Υψώματα του Γκολάν, η αεροπορική επιδρομή από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σκότωσε δύο στρατιώτες της Συρίας στρατό και τραυματίστηκαν άλλα τρία στρατιωτικό προσωπικό.
Οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν από την πηγή ως Muhammad «Ali» Abdo της «χωριό Ayn Fayt και Μαχμούντ Yousif Al-Hilal της Drousha.
Λεπτά πριν, μια άλλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε αναφερθεί στο χωριό «Ayn» Aisha.  Ωστόσο, αυτό είναι ακόμα ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν.
Σε συνδυασμό με την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η Αλ-Κάιντα που συνδέονται με αντάρτες της Hay'at Ταχρίρ Al-Sham ξεκίνησε μια άλλη επίθεση στην Υψώματα του Γκολάν, σήμερα, με στόχο το κλειδί στην κορυφή του λόφου του Tal Ahmar - συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Το μόνο έγκλημα της Sandra Bland ήταν ότι οδηγούσε και ότι ήταν μαύρη
28 Ιουλ 2015 | 19:47
Στις 9 Ιουλίου η Sandra Bland οδηγούσε από το Σικάγο προς την πόλη Πρέρι Βιου του Τέξας, προκειμένου να περάσει από συνέντευξη για μια δουλειά στο Prairie View A&M, ένα από τα ιστορικά πανεπιστήμια για τα μέλη της μαύρης κοινότητας από το οποίο και είχε αποφοιτήσει. Η 28χρονη γυναίκα, που την περιγράφουν ως έξυπνη και γενναιόδωρη, είχε εκφράσει την αλληλεγγύη της προς το κίνημα Black Lives Matter (Oι ζωές των μαύρων έχουν σημασία) και την αυξανόμενη διαμαρτυρία ενάντια στις μαζικές φυλακίσεις και την αστυνόμευση με ρατσιστικό κίνητρο. Τότε πήρε ένα μεγάλο ρίσκο: οδηγούσε ενώ ήταν μαύρη. Τέσσερις μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρή σε ένα κελί.
Τη σταμάτησε στις 10 Ιουλίου ένας λευκός αστυνομικός, επισήμως επειδή δεν άναψε φλας αλλάζοντας λωρίδα κυκλοφορίας. Ρώτησε γιατί τη σταμάτησε, της απάντησε να σβήσει το τσιγάρο. Όταν εκείνη ρώτησε γιατί να το κάνει αυτό, εκείνος απαίτησε να βγει από το αυτοκίνητο, την απείλησε με όπλο, την τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο, της έβαλε χειροπέδες και την έριξε στο έδαφος όταν εκείνη αντιστάθηκε και διαμαρτυρήθηκε. Μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας στο Χέμπστεντ, όπου επικεφαλής είναι ο σερίφης R. Glenn Smith. Δέκα χρόνια πριν, σύμφωνα με τους New York Times, o Smith είχε μηνυθεί από τον μοναδικό πλήρους ωραρίου μαύρο αστυνομικό του τμήματος επειδή τον απέλυσε όταν διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές βρισιές του προϊσταμένου του. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα το 2007 επειδή έσπρωξε έναν μαύρο άντρα που υποτίθεται ότι τον είχε φτύσει. Απολύθηκε το 2008 μετά από καταγγελίες για αδιάκριτες έρευνες σε δημόσιους χώρους σε βάρος Αφροαμερικανών. Εκλέχτηκε σερίφης λίγους μήνες μετά.
Αφού τη σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου επειδή δεν άναψε φλας, απαγγέλθηκε στη Bland κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα για επίθεση σε αστυνομικό και της επιβλήθηκε εγγύηση 5.000 δολαρίων. Πέρασε τρεις μέρες στη φυλακή καταφέρνοντας τελικά να βρει τα χρήματα για την εγγύηση. Τη βρήκαν νεκρή στο κελί της. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε αυτοκτονία, κάτι που η οικογένειά της αμφισβητεί. Πώς θα μπορούσε μια νέα γυναίκα, ενθουσιασμένη με την προοπτική μιας νέας δουλειάς και που ήταν έτοιμη να βγει από τη φυλακή, να επιλέξει να κρεμαστεί;

Στις 13 Ιούλη 2016 στο Τέξας, η Σάντρα Bland, 28 ετών, βρέθηκε κρεμασμένη στο κελί της. Ήταν νεκρή. Η Bland είχε προσαχθεί από έναν αστυνομικό όταν οδηγούσε, γιατί δεν είχε βγάλει φλας ενώ άλλαζε λωρίδα κυκλοφορίας.
*Το «Black Lives Matter» είναι το κίνημα κατά της αστυνομικής βίας ενάντια στους Μαύρους που αναπτύσσεται σήμερα στις ΗΠΑ.

Η κομητεία Γουέιλερ, μια ώρα από το Χιούστον, έχει πολύ άσχημη φήμη σε θέματα ρατσισμού. Οι Times αναφέρονται σε μια μελέτη της Πρωτοβουλίας για Ισότιμη Δικαιοσύνη σύμφωνα με την οποία το λιντσάρισμα μαύρων μετά την Ανοικοδόμηση [μετά το 1877 δηλαδή] ήταν πιο συχνό στην περιοχή αυτή από κάθε άλλη κομητεία του κράτους.
Κανένας αξιωματούχος δεν υπερασπίστηκε τη συμπεριφορά που επέδειξε ο αστυνομικός όταν σταμάτησε τη Sandra Bland. Του επιβλήθηκε καθεστώς έμμισθης διοικητικής άδειας ενώ ξεκίνησε και έρευνα για το περιστατικό. Ο δήμαρχος του Χέμπστεντ δήλωσε ιδιαίτερα αναστατωμένος με όσα είδε στο βίντεο όπου έχει καταγραφεί το συμβάν από την κάμερα του αστυνομικού οχήματος.
Η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Lauretta E. Lynch σημείωσε ότι ο θάνατος της Sandra Bland υπογραμμίζει τους φόβους των Αφροαμερικανών κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με την αστυνομία. “Πολλές κοινότητες μειονοτήτων”, λέει, “έχουν νιώσει για πολύ μεγάλο διάστημα ότι η επιβολή του νόμου στρέφεται εναντίον τους αντί να τους προστατεύει”. Πάνω από 300.000 άνθρωποι υπέγραψαν έκκληση ζητώντας να ερευνηθεί ο θάνατος της Sandra Bland από ανεξάρτητη επιτροπή δικαιοσύνης.
Οι φόβοι στους οποίους αναφέρθηκε η Lynch είναι καλά θεμελιωμένοι. Η Sandra Bland είναι απλώς το πιο πρόσφατο θύμα. Σε όλη τη χώρα δεκάδες άλλοι άνθρωποι πέθαναν ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση. Μέχρι τις 26 Ιουλίου η αστυνομία είχε σκοτώσει, σύμφωνα με τη Guardian, 657 ανθρώπους στις ΗΠΑ φέτος. Σχεδόν 6 στους 10 (58%) ήταν έγχρωμοι. Όπως σημειώνει ο William Boardman, η αστυνομία των ΗΠΑ σκότωσε 59 ανθρώπους μόνο μέσα στις πρώτες 24 μέρες του 2015. Ας κάνουμε μια σύγκριση: η αστυνομία της Αγγλίας και της Ουαλίας έχει σκοτώσει 55 ανθρώπους  τα τελευταία 24 χρόνια. Μόνο η Καλιφόρνια βρίσκεται πάνω από το Τέξας στον αριθμό των δολοφονιών από αστυνομικούς.
Δεν χρειαζόμαστε απλώς νέες κάμερες στα αστυνομικά τμήματα και οχήματα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι βασική αλλαγή κουλτούρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έπρεπε να μοιάζουν στις κοινότητες όπου υπηρετούν. Οι αστυνομικοί θα έπρεπε να ζουν σε αυτές τις κοινότητες. Η εκπαίδευσή τους δεν θα πρέπει να περιορίζεται στη χρήση των όπλων αλλά και στη διδασκαλία των ηθών της κοινότητας. Και η αστυνομία δεν μπορεί να έχει τη θέση μιας κατοχικής δύναμης σε απεγνωσμένα εξαθλιωμένες γειτονιές με μαζική ανεργία και ελάχιστη ελπίδα.
Η Sandra Bland άλλαξε λωρίδα χωρίς να βγάλει φλας. Αλλά δεν ήταν αυτό το έγκλημά της. Το έγκλημά της ήταν ότι οδηγούσε και ήταν μαύρη. Οι θεσμοθετημένες προκαταλήψεις και οι στρεβλές πρακτικές που οδήγησαν στο θάνατό της είναι απαράδεκτες για μία χώρα όπου ο νόμος οφείλει να κατοχυρώνει την ισότιμη δικαιοσύνη. Είναι ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες.  



---------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Γυναίκα φιλη του προσπάθησε να φωτογραφίσει μάρτυρα που ηταν φιλος της
 Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 14:09
Η προσπάθεια φωτογράφησης μάρτυρα στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής από φιλη του πυροδότησε την ένταση το πρωί στη δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα από το ακροατήριο επιχείρησε να φωτογραφίσει τον καθηγητή Πληροφορικής και μέλος της κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό", Θαν. Κούρκουλα την ώρα που ήταν στο βήμα του μάρτυρα. Η γυναίκα η οποία είναι επίσης μέλος της συγκεκριμένης κίνησης, αγνοώντας προφανώς τη σχετική απαγόρευση, χωρίς προγενέστερη άδεια του δικαστηρίου, έγινε αμέσως στόχος της έντονης αντίδρασης των συνηγόρων υπεράσπισης που διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση της αυτή.
Στο πλευρό της βρέθηκε ο μάρτυρας ο οποίος την γνωρίζει και επιχείρησε να την προστατεύσει από την ένταση που επικρατούσε. Τελικά η παρέμβαση της φρουράς υπήρξε καθοριστική, καθώς αστυνομικοί απομάκρυναν και τη γυναίκα αλλά και τον Θ. Κούρκουλα έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η δίκη συνεχίστηκε με τις τις ερωτήσεις της υπεράσπισης στο μάρτυρα σχετικά με τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το 2008 με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Ο μάρτυρας είπε ότι είχε δει στην πορεία τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκο, καθώς και ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, επιτέθηκαν στην αντιφασιστική διαδήλωση που γινόταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία ο ίδιος συμμετείχε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλβανία: Συνεχίζεται η καταμέτρηση ψήφων – Μεγάλη νίκη του Ράμα
 Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 13:13
Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται στην Αλβανία η καταμέτρηση των ψήφων από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Στις εκλογές συμμετείχαν περίπου 1.600.000 Αλβανοί ψηφοφόροι ποσοστό που αγγίζει το 46%. Το ποσοστό αυτό θεωρείται το χαμηλότερο όλων των εκλογικών αναμετρήσεων στη μεταπολίτευση στην Αλβανία.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στις 10:45 (τοπική ώρα), που αντιστοιχούν στο 39% των καταμετρημένων ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα προηγείται με ποσοστό που αγγίζει το 49,47%. Το ποσοστό αυτό, με βάση τους συνδυασμούς ανά περιφέρεια, δίνει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα 76 έδρες από τις 140 συνολικά, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πετύχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πάντως, ο ίδιος ο Ράμα, με σημερινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, έκρινε το αποτέλεσμα ένα θαύμα που δεν ολοκληρώθηκε.
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 28,4%, και πτώση της τάξεως του 10% σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Με το αποτέλεσμα αυτό το Δημοκρατικό Κόμμα λαμβάνει 41 έδρες.
Φαίνεται ότι δεν συνέβαλε στην εκλογική δύναμη του Δημοκρατικού Κόμματος η ένταξη στα ψηφοδέλτια, υποψηφίων από πέντε άλλα μικρά συμμαχικά κόμματα, μεταξύ αυτών και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διεκδικεί την άμεση εκπροσώπηση της ομογένειας στην Αλβανία.
Τρίτο έρχεται το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης με ποσοστό 15% και 20 έδρες, το οποίο φαίνεται ότι ανέβασε την εκλογική του δύναμη, αλλά χωρίς να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην αλβανική Βουλή φαίνεται ότι θα μπουν 5 κόμματα από τα 18 που κατήλθαν ανεξάρτητα στις εκλογές. Μεταξύ αυτών είναι και το κόμμα «Δημοκρατική Ένταξη και Ενότητα», γνωστό ως κόμμα των Τσάμηδων που πετυχαίνει μέχρι τώρα δύο έδρες και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που πετυχαίνει 1 έδρα.
Σε ό,τι αφορά την ελληνικής μειονότητας φαίνεται ότι 5 από τους 8 ομογενείς Έλληνες που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των αλβανικών κομμάτων να έχουν πετύχει την εκλογή τους, με οριακή τη νίκη του προέδρου του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλη Ντούλε, που έχει την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιφέρεια Αυλώνας.
Ωστόσο, εντυπωσιάζει το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων στις εκλογές αυτές. Στη Χιμάρα, η συμμετοχή ήταν μόλις 31% όσο και στον δήμο Δρόπολης που αποτελείται από Έλληνες ψηφοφόρους. Στον δήμο Φοινίκης, ο οποίος κατοικείται επίσης από Έλληνες, η συμμετοχή ήταν μόλις 21%. Στους συγκεκριμένους αυτούς δήμους, προηγούνται το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε Χιμάρα και Φοινίκη και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης στον δήμο Δρόπολης.
Το Κόμμα των Ελλήνων το οποίο κατέβηκε ανεξάρτητο και με έμφαση στην περιφέρεια Αυλώνας είναι δεύτερο στον δήμο της Φοινίκης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Συμφωνία Μέι - DPU με ένα δισεκατομμύριο λίρες για την Β. Ιρλανδια
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 14:36
Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα τη Βόρειας Ιρλανδίας συμφώνησε να υποστηρίξει την βρετανική κυβέρνηση στις ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό και για όλα τα νομοσχέδια που θα αφορούν το Brexit και την εθνική ασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Σε ανακοίνωσή της μετά την επίτευξη συμφωνίας με το DUP μετά την αποτυχία των Τόρις να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, η Μέι κάλεσε τα πολιτικά κόμματα της Βόρειας Ιρλανδίας να συμφωνήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης της επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 29 Ιουνίου οπότε και λήγει η προθεσμία.
«Η συμφωνία καθιστά σαφές ότι παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ως προς την Συμφωνία του Μπέλφαστ και τις διαδοχές της και ως προς την άσκηση της διακυβέρνησης προς τον συμφέρον όλων των μερών της κοινότητας της Βόρειας Ιρλανδίας», σύμφωνα με την βρετανίδα πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του το DUP επιβεβαίωσε ότι συμφώνησε να υποστηρίξει την Τερέζα Μέι και ως προς το νομοθετικό έργο που αφορά το Brexit όσο και την εθνική ασφάλεια.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Βόρεια Ιρλανδία θα λάβει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο λίρες κατά την διάρκεια των δύο προσεχών ετών.«Αυτά τα χρήματα θα σταθεροποιήσουν την οικονομία και τις επενδύσεις σε νέες υποδομές, καθώς και το μέλλον των τομέων της υγείας και της εκπαίδευσης», δήλωσε η πρόεδρος του DUP Αρλίν Φόστερ μπροστά από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Η συμφωνία ισχύει για ολόκληρη την κοινοβουλευτική περίοδο και θα διασφαλίσει μία σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Νίκη της κεντροδεξιάς στις δημοτικές εκλογές
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 01:58
Οι προβολές των δημοσκοπικών εταιριών, οι οποίες βασίζονται σε δείγμα πραγματικών ψήφων, επιβεβαιώνουν τα πρώτα στοιχεία των exit poll σε ό,τι αφορά τις χθεσινές δημοτικές εκλογές στην Ιταλία: πρόκειται για ουσιαστική νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας, η οποία φέρεται να κατακτά, μεταξύ των άλλων, τη Γένοβα (προπύργιο των προοδευτικών), τη Βερόνα, το Καταντζάρο της Καλαβρίας, το Κόμο και το 'Αστι.
Στην πόλη της Λ' 'Ακουϊλα, η καταμέτρηση συνεχίζεται και το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στον υποψήφιο της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, αναμένεται να κριθεί στο νήμα. Προς το παρόν, όμως, ο συντηρητικός Πιερλουίτζι Μπιόντι διατηρεί μικρό προβάδισμα.
Το κίνημα Πέντε Αστέρων κερδίζει τον δήμο της πόλης Καράρα, αλλά χάνει στο 'Αστι, στον ιταλικό βορρά. Πρόκειται για τους μοναδικούς μεγάλους δήμους στους οποίους το κίνημα του Γκρίλο είχε «προκριθεί» στον δεύτερο γύρο. Στην Πάρμα, σύμφωνα με τις προβολές, επανεκλέγεται ο απερχόμενος δήμαρχος Φεντερ
Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αναμφίβολα για ένα πικρό ποτήρι για την κεντροαριστερά του πρώην πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι προοδευτικές δυνάμεις υπερισχύουν στο Λέτσε την Κάτω Ιταλίας και, ίσως, στην Πάδοβα της περιφέρειας Βένετο, αλλά χάνουν σειρά σημαντικών αστικών κέντρων.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα του Βορρά έχουν σίγουρα δικαίωμα να πανηγυρίζουν, αλλά θα πρέπει να αποφασίσουν αν - ενόψει των βουλευτικών εκλογών - εννοούν να παραμερίσουν τις τόσες διαφορές τους, και να δημιουργήσουν μια νέα στρατηγική συμμαχία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Εμφάνιση του Άσαντ έξω από τη Δαμασκό για τη γιορτή Εϊντ αλ-Φιτρ
 Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 23:40
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ προσευχήθηκε σήμερα για την ισλαμική γιορτή Εϊντ αλ-Φιτρ στην Χάμα, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει εδώ και χρόνια στο εσωτερικό της Συρία, γεγονός που σύμφωνα με το Ρόιτερς φανερώνει την αυξανόμενη αυτοπεποίθησή του.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του Άσαντ να προσεύχεται σ' ένα μεγάλο τέμενος της Χάμα πίσω από τον ιμάμη του, ενώ δίπλα του στέκονταν και άλλοι ιερωμένοι καθώς και ένα μεγάλο πλήθος πιστών.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η παρουσία του Άσαντ στην πόλη για την Εϊντ αλ-Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, δείχνει πως η νίκη και η επιστροφή της ασφάλειας απέχουν μόλις «λίγα βήματα».
Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, ο Άσαντ δεν είχε πραγματοποιήσει ανακοινωμένη επίσκεψη στην Χάμα, η οποία απέχει περίπου 185 χλμ. από τη Δαμασκό. Πέρυσι είχε προσευχηθεί για την Εϊντ αλ-Φιτρ στη Χομς, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. πλησιέστερα στη Δαμασκό.
Οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι των δυτικων αποικιοκρατων  που επιδιώκουν την ανατροπή του Άσαντ είχαν φθάσει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη βόρεια πόλη Χάμα μόλις τον Μάρτιο, αλλά στη συνέχεια απωθήθηκαν από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν πολίτες στο Βέλγιο με αίτημα το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών
 Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 20:29
Περίπου 50.000 Γερμανοί, Ολλανδοί και Βέλγοι πολίτες αξίωσαν σήμερα από τη βελγική κυβέρνηση το «άμεσο» κλείσιμο των δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στο Βέλγιο σχηματίζοντας μια διασυνοριακή ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 90 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν δώσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση.
Η ανθρώπινη αλυσίδα ένωσε τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας Tihange (ανατολικό Βέλγιο) και τη γερμανική πόλη Εξ λα Σαπέλ, περνώντας και από τη Λιέγη (Βέλγιο) και το Μάαστριχτ στην Ολλανδία.
Οι γειτονικές χώρες του Βελγίου (Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Γερμανία, που πρόσφατα αποφάσισαν να διακόψουν σταδιακά την εξάρτησή τους από την πυρηνική ενέργεια) εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την κατάσταση και την παλαιότητα των σταθμών Tihange (ανατολικά, σε κοντινή απόσταση από τη Λιέγη) και Doel (βόρεια, κοντά στην Αμβέρσα), τους οποίους εκμεταλλεύεται η εταιρεία Electrabel.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης ζητούν «τον άμεσο τερματισμό (της λειτουργίας) των πυρηνικών αντιδραστήρων Tihange 2 και Doel 3», που επαναλειτουργούν από τα τέλη του 2015 αφού είχαν διακόψει τη λειτουργία τους για δύο χρόνια εξαιτίας των χιλιάδων ρωγμών που είχαν ανακαλυφθεί στους κάδους τους.
«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιτρέπει τη λειτουργία αυτών των αντιδραστήρων είναι ακατανόητο και απαράδεκτο» υπογραμμίζουν οι οργανωτές της διαδήλωσης στον ιστότοπό τους.
Επιπλέον, διατυπώνουν ανησυχία για την παράταση κατά 10 χρόνια της διάρκειας ζωής ορισμένων αντιδραστήρων, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ελληνοφρένεια είναι το πρόβλημα της ελληνικής δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ
26/06/2017
Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ένα νέο στόχο: Την Ελληνοφρένεια.
Με επιστολή τους στο ΕΣΡ, 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την (τηλεοπτική) Ελληνοφρένεια για σεξισμό, σημειώνοντας ότι «λειτουργεί, εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας».
Το πρώτο κόμμα στην ελληνική ιστορία, που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, ασκεί κριτική σε μια χιουμοριστική τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι απειλεί τη δημοκρατία. Απόλυτα αναμενόμενο, βέβαια, αφού η Ελληνοφρένεια, στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκδοχή της, είναι από τις ελάχιστες παρουσίες στα κυρίαρχα ΜΜΕ που αμφισβητούν την ουσία των μνημονίων – και δεν το κάνουν για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
Στα πρότυπα των Αμερικανών Δημοκρατικών της Χίλαρι Κλίντον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους για τα ατομικά δικαιώματα και την πολιτική ταυτότητας (identity politics) για να κρύψουν την κοινωνική γενοκτονία που πραγματοποιούν.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΕΣΡ,
Με βαθύτατη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα εκπομπών με σεξιστικό λόγο καθώς και η αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.
Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» στις 30/5/17, στη διάρκεια της οποίας – και «στο όνομα της σάτιρας» – γυναίκα-υπάλληλος της Βουλής βρέθηκε, κατά την άσκηση των καθηκόντων της και χωρίς να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, στο στόχαστρο ντουμπλαρισμένων κακεντρεχών σχολίων με εμφανές σεξουαλικό περιεχόμενο.
Σχόλια τα οποία – σε καμία περίπτωση – δεν εντάσσονται στη λογική της σάτιρας. (Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα, στο 12.50’, από το σύνδεσμο της ίδιας της εκπομπής:
http://info-war.gr/h-ellinofrenia-ine-to-provlima-tis-ellinikis-dimokratias-gia-ton-syriza/
Με δεδομένο ότι παρόμοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και σεξιστικής εικόνας τείνουν να λάβουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας σε πλείστες όσες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές
Επειδή η ραδιοτηλεόραση δεν είναι μόνον μέσο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας αλλά είναι, ταυτοχρόνως, και φορέας ιδεολογίας καθώς αποτυπώνει και, συνεπώς, αναπαράγει κοινωνικές ανισότητες – στην προκείμενη περίπτωση, έμφυλες διακρίσεις
Επειδή η αναπαραγωγή έμφυλων στερεότυπων, η σεξιστική εικόνα και η σεξιστική γλώσσα οδηγούν, τελικά, όχι μόνο σε διακρίσεις εις βάρος των γυναικών αλλά, εν τέλει, απενοχοποιούν τη σεξουαλική βία
Επειδή ο σεξισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του, είναι όχι μόνο υπονομευτικός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά λειτουργεί, εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας
Οι κάτωθι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε από το ΕΣΡ να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με στόχο τον περιορισμό του σεξιστικού λόγου και της σεξιστικής εικόνας, την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και την προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Δρίτσας Θεόδωρος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Δουζίνας Κωνσταντίνος
Εμμανουηλίδης Δημήτριος
Ιγγλέζη Κατερίνα
Θελερίτη Μαρία
Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καστόρης Αστέριος
Κατσαβριά- Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος)
Κυρίτσης Γεώργιος
Μανιός Νικόλαος
Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)
Πάλλης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παρασκευόπουλος Νικόλαος
Ρίζος Δημήτριος
Σπαρτινός Κωνσταντίνος
Σταματάκη Ελένη
Σταμπουλή Αφροδίτη
Τζούφη Μερόπη
Σκούφα Ελισσάβετ-Μπέττυ
Χριστοδουλοπούλου Αναστασία (Τασία)
Ακούστε την εκπομπή του INFO-WAR για την προηγούμενη επίθεση περί σεξισμού που είχε δεχθεί η Ελληνοφρένεια και ο Πιτσιρίκος
http://info-war.gr/h-ellinofrenia-ine-to-provlima-tis-ellinikis-dimokratias-gia-ton-syriza/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Classified Evidence: US Soldiers Raped Boys In Front Of Their Mothers
Στρατιωτικη φυλακη Αμπού Γκραΐμπ στο Ιράκ.Βιασμούς νεαρων αγοριων από άνδρες των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ,μπροστα στις μητερες τους αποκαλυπτει αποχαρακτηρισμενο βιντεο..
** Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς έδωσε πληροφορίες για το τι ήταν στη μυστική κασέτα του Πενταγώνου.
Στο πιο αποκαλυπτικό μέρος της ομιλίας του είπε:
" συζητώντας γι ' αυτό...... μερικά από τα χειρότερα πράγματα που συνέβησαν...... δεν τα ξέρεις, εντάξει; Βίντεο, um, υπάρχουν γυναίκες εκεί. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχουν διαβάσει ότι εστελναν γράμματα, επικοινωνίας στους άντρες τους.
Αυτό είναι στο Αμπού Γκράιμπ.(Αμερικανικη στρατιωτικη φυλακη στο Ιρακ).. οι γυναίκες εστελναν μηνύματα λέγοντας "σε παρακαλώ έλα να με σκοτώσεις, εξαιτίας αυτού που συνέβη"
και βασικά αυτό που συνέβη είναι ότι αυτές οι γυναίκες που συνελήφθησαν ηταν με τα παιδια τους, μικρά αγόρια,σε υποθέσεις που έχουν καταγραφεί
- Ναι. Σοδομιζανε τα αγόρια με τους φακους απο κάμερες.
Και το χειρότερο από όλα αυτά είναι το soundtrack των αγοριών που ουρλιαζουν,ουρλιαχτα που η κυβέρνησή σας έχει. Είναι ουρλιαχτα πλήρους τρόμου. Θα βγει στην δημοσιοτητα ."
http://www.newyorker.com/magazine/2004/05/24/the-gray-zone



29.05.2009
Φωτογραφίες βιασμών στο Αμπού Γκραΐμπ
ΛΟΝΔΙΝΟ. Βιασμούς κρατουμένων, ανδρών και γυναικών, από άνδρες των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, φέρονται να απεικονίζουν οι φωτογραφίες βασανιστηρίων των οποίων τη δημοσίευση απαγόρευσε η κυβέρνηση Ομπάμα. Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» παραθέτει την περιγραφή του Αμερικανού απόστρατου αντιστρατήγου Ταγκούμπα, γνωστού από τις έρευνες για τα βασανιστήρια στο Αμπού Γκραΐμπ του Ιράκ.
«Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν βασανιστήρια, κακοποίηση και βιασμούς», είπε ο Ταγκούμπα και πρόσθεσε: «Δεν είμαι σίγουρος τι θα εξυπηρετούσε η δημοσίευσή τους, πέρα από τις ανάγκες της δίκης και η συνέπεια θα ήταν να τεθούν σε κίνδυνο τα στρατεύματά μας. Και μόνο η περιγραφή αυτών των φωτογραφιών είναι αρκετά φρικιαστική, πιστέψτε με».
Δεν είναι απολύτως σαφές από το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας αν ο αντιστράτηγος Ταγκούμπα αναφερόταν στις ίδιες 2.000 φωτογραφίες των οποίων τη δημοσίευση είχε ζητήσει δικαστικά η Αμερικανική Ενωση για την Προστασία των Πολιτικών Ελευθεριών. Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος στη Βαγδάτη δήλωσε ότι «οι φωτογραφίες στις οποίες γίνεται αναφορά δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του Ταγκούμπα».
Δηλαδή, δεν ήταν σαφές αν οι 2.000 φωτογραφίες από αμερικανικές φυλακές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, που βρίσκονται στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης, ήταν διαφορετικές από αυτές που περιέγραψε ο Ταγκούμπα.
Στην καταιγιστική έκθεση που είχε συντάξει το 2004 για τα βασανιστήρια στη φυλακή Αμπού Γκραΐμπ του Ιράκ, ο Ταγκούμπα είχε αναφέρει ότι μέσα στη φυλακή γίνονταν βιασμοί, αλλά δεν είχε αποκαλύψει ότι υπήρχαν και φωτογραφίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τέλεγκραφ», οι φωτογραφίες αφορούν 400 υποθέσεις βασανιστηρίων την περίοδο 2001 - 2005 στο Αμπού Γκραΐμπ και σε άλλες φυλακές. Μία φωτογραφία απεικονίζει τον βιασμό κρατουμένης από Αμερικανό στρατιώτη, ενώ άλλη δείχνει μεταφραστή των φυλακών να βιάζει κρατούμενο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Το όνομά της ειναι Αναστασία. Ελεύθερος σκοπευτής του Ουκρανικού στρατου στο Ντόνεσκ "έπαιζε" μαζι της - δεν την άφηνε να φύγει απο την παιδική χαρά, πυροβολώντας συνέχεια. Και η μητέρα της δεν μπορούσε να πλησιάσει την κορη της να την πάρει. Η Ναστια έκλαιγε και φώναζε για βοήθεια.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




Maria Denaxa

Yπέρ Monsanto και λόμπι Βρυξελλών

Στα λόγια ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ξανακάνει τον πλανήτη καθαρό και υγιή και μαζί με τον Σβαρτσενέκερ ξεκινάει καμπάνια για την συμφωνία για το κλίμα.
Στην πράξη και στο παρασκήνιο, η κυβέρνηση Μακρόν ετοιμάζεται να ΑΡΕΙ την απαγόρευση φυτοφαρμάκων που ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΥΝ κατά χιλιάδες τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ, όπως και να ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ τους αεροψεκασμούς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ φυτοφαρμάκων.
Μια ωραία προεκλογική υπόσχεση για την προστασία του περιβάλλοντος, που ετοιμάζεται να πάει...περίπατο!