Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κυριακη 25 Ιουνιου 2017



Την ημέρα που μας πέρασε, λοιπόν, το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού ΜΕΣΑ στο έδαφος της Συρίας σκοτώνοντας 2 Σύριους στρατιώτες και καταστρέφοντας κάποιες συστοιχίες οπλικών συστημάτων του συριακού πυροβολικού.
- Η επίσημη εκδοχή, από την πλευρά των ισραηλινών Αρχών, ήταν ότι νωρίτερα ο συριακός στρατός είχε χτυπήσει με πυραύλους (περίπου 10 τον αριθμό) θέσεις του ισραηλινού στρατού στα υψώματα του Γκολάν (χωρίς να υπάρξουν θύματα).
- Μάλιστα, τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, όσο και ο υπουργός Άμυνας Avigdor Liebermann δήλωσαν σχεδόν με μια φωνή, ότι «το Ισραήλ δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της εθνικής του κυριαρχίας» και ότι θα απαντά πάντα σε ανάλογα χτυπήματα.
- Παρατήρηση 1η:
Τα υψώματα του Γκολάν είναι περιοχή που ανήκει στην ΣΥΡΙΑ και την οποία κατά τα 2/3 έχει καταλάβει ΠΑΡΑΝΟΜΑ το Ισραήλ από το 1967. Το ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα 242 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θεωρεί τα υψώματα του Γκολάν ως «κατεχόμενη από τον ισραηλινό στρατό περιοχή» και ο νόμος της ισραηλινής Κνέσετ του 1981 περί προσάρτησής τους στο Ισραήλ δεν έχει αναγνωριστεί από ΚΑΝΕΝΑΝ διεθνή οργανισμό!... Συνεπώς, εάν παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία κάποιου κράτους, αυτή είναι του ΣΥΡΙΑΚΟΥ κράτους από το ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ και όχι το αντίστροφο!...
- Παρατήρηση 2η: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους στην γειτονική συριακή επαρχία της Κουνέιτρα, όπου - όλως... τυχαίως! - διεξάγονταν σκληρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και δυνάμεις της Hayat Tahrir Al-Sham (HTS), πιο γνωστής με την προηγούμενη ονομασία της Jebbhat-Al-Nosra, συριακό παρακλάδι της Al-Qaeda, τις οποίες υποστήριζαν και δυνάμεις του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού), που θεωρείται από τους Δυτικούς «μετριοπαθής αντιπολίτευση» προς τον Assad. Εν ολίγοις, με τα πλήγματά του βοήθησε ουσιαστικά τις δυνάμεις των ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ στο πεδίο της μάχης!!!
- Παρατήρηση 3η: Υπάρχουν μαρτυρίες, ότι οι δυνάμεις των προαναφερθεισών τρομοκρατικών οργανώσεων ήταν αυτές που, στην πραγματικότητα, έριξαν 10 πυραύλους «στον γάμο του Καραγκιόζη», ώστε να δώσουν το «πάτημα» στον ισραηλινό στρατό να χτυπήσει κανονικά και «στο ψαχνό»... Τα σχόλια και τα συμπεράσματα - δικά σας («χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει», λέει ο σοφός λαός)...




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το χωριό μου στη Βουλγαρία έχει 2.000 κατοίκους. Τα τελευταία 15 χρόνια η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από ιδιωτική εταιρεία. Από τη γειτονιά μας περνάει κάθε Τρίτη. Δικαιούσαι να βγάλεις μόνο ένα κάδο την εβδομάδα, τον οποίο μάλιστα έχεις αγοράσει 60 ευρώ. Σε περίπτωση που καταστραφεί ή τον χάσεις, θα πρέπει να αγοράσεις καινούριο. Δεν υπάρχουν δημόσιοι κάδοι στους δρόμους. Όλοι ανήκουν σε κάποιον. Αν ξεχάσεις να βγάλεις τον κάδο, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ αν βγάλεις περισσότερα απορρίμματα, η εταιρεία δεν τα περισυλλέγει.





------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων Ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον Ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.
Το σημαντικότερο είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει Ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ Δωρεάν σπόροι Ελληνικών ποικιλιών!!! Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα!!!ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!!

 θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων Ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον Ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.

Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει Ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.

Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινότητας “Πελίτι” peliti.gr (http://peliti.gr/) και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και Ελληνικό…




--------------------------------------------------------------------------------------------------





Στις 23 Ιούνη 1995 έφυγε από την ζωή ο Τζόνας Σολκ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ με κεφαλαία που απάλλαξε την ανθρωπότητα από τον εφιάλτη της πολιομυελίτιδας.
Που όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη "ποιός έχει την πατέντα του εμβολίου" είχε απαντήσει "δεν υπάρχει πατέντα - μπορείς να πατεντάρεις τον ήλιο ? ".
Που γι αυτό τον εκδικήθηκε αδυσώπητα το μεγαλοιατρικό κατεστημένο της εποχής του.
Ούτε Νόμπελ ούτε καμιά ιλουστρασιόν τιμητική διάκριση σε αυτόν που έσωσε περισσότερες ζωές και απέτρεψε περισσότερες ανθρώπινες δυστυχίες από όλους τους νομπελίστες της ιατρικής μαζί. Σε αυτόν που θεώρησε ατιμία να επωφεληθεί οικονομικά ο ίδιος ή κάποιοι άλλοι από την ανακάλυψή του.
Η ανθρωπότητα χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη στον Τζόνας Σολκ και σε άλλους τέτοιους άδολους Ήρωες της (πραγματικής) Ιατρικής και θα την Αποδώσει όταν βγει από την Προϊστορία της. Όταν πάψει το Κέρδος των Λίγων να είναι ο Υπέρτατος Νόμος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Κ Α Ι ΤΟ ΑΚΕΛ εν τη Βουλή 17η Ιουνίου 1967,
υπέρ "της άνευ ενδιαμέσου τινός σταθμού Ενώσεως
ενιαίας και ολοκλήρου της Κύπρου μετά της Μητρός Πατρίδος".

Το ενωτικό ψήφισμα της Βουλής (Ιούνιος 1967)

Είδαμε το προηγούμενο Σάββατο πώς προκλήθηκε, ακριβώς προ πεντηκονταετίας, τον Ιούνιο του 1967, η συζήτηση που οδήγησε στην ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του ψηφίσματος υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα. Η συνεδρίαση, που έγινε με κατάμεστα τα θεωρεία, προκλήθηκε από τον Λέλλο Δημητριάδη, ο οποίος ενέγραψε και το σχετικό θέμα. Η μακρά συζήτηση κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα:
«Η Βουλή των Αντιπροσώπων, διερμηνεύουσα τους προαιωνίους πόθους του Ελληνισμού της Κύπρου και διαδηλούσα την αμετάκλητον απόφασίν του διά σύντομον εθνικήν αποκατάστασιν, διακηρύττει ότι,
α. Παρά τας οιασδήποτε αντιξόους περιστάσεις, δεν θα αναστείλη τον νυν διεξαγόμενον μετά της ομοθύμου συμπαραστάσεως ολοκλήρου του Πανελληνίου αγώνα του, μέχρις ότου ο αγών αυτός ευοδωθή διά της άνευ ενδιαμέσου τινός σταθμού Ενώσεως ενιαίας και ολοκλήρου της Κύπρου μετά της Μητρός Πατρίδος.
β. Θα συμβάλη με όλα τα εις την διάθεσίν της μέσα εις την προαγωγήν του κλίματος ψυχικής ενότητος μεταξύ του Ελληνικού Κυπριακού λαού και του της Μητρός Πατρίδος ως και εις την στενήν συνεργασίαν μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, απαραιτήτου προϋποθέσεως διά την ευόδωσιν του Εθνικού μας Αγώνος.»
Ήταν η πρώτη (και η τελευταία) φορά που η Βουλή των Αντιπροσώπων τόνισε ομόφωνα και με τόσο ξεκάθαρο τρόπο την πίστη των εκλεγμένων εκπροσώπων των Ελλήνων Κυπρίων στην Ένωση με την Ελλάδα. Ανεξάρτητα εάν το ψήφισμα συμβάδιζε με το γράμμα του νόμου του κυπριακού Συντάγματος (οι Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου απέκλειαν τόσο την ένωση όσο και τη διχοτόμηση) αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το υποστήριξαν όλες οι πτέρυγες και τα κόμματα της Βουλής, του ΑΚΕΛ συμπεριλαμβανομένου. Δηλαδή, σε διακηρυκτικό τουλάχιστον επίπεδο, τον Ιούνιο του 1967 όλοι οι Έλληνες Κύπριοι βουλευτές, με προεξάρχοντες τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Εζεκία Παπαϊωάννου, τους δύο «πατριάρχες» των δύο μεγαλύτερων σημερινών κομμάτων της Κύπρου, όχι μόνο ένοιωθαν Έλληνες, αλλά θεωρούσαν απολύτως φυσικό να διακηρύττουν τον πόθο τους να ενωθούν με τη «Μητέρα Πατρίδα». Τώρα πώς, ορισμένοι συμπατριώτες μας, που ενώ θεωρούν εαυτούς απευθείας διαδόχους της διαχρονικής κομματικής ορθοδοξίας και του αείποτε αλάθητου κομματικού δόγματος, μόλις πενήντα χρόνια αργότερα έχουν φτάσει στο σημείο να προσδιορίζουν εαυτούς ως «Κύπριους που μιλούν ελληνικά», είναι θέμα μιας άλλης συζήτησης. (Γιατί δεν τίθεται ζήτημα να έλεγαν ψέματα οι βουλευτές μας το 1967…)
Καθοριστική για το ζήτημα της συγκεκριμένης ταυτοτικής σύγχυσης είναι η άγνοια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Μόλις πριν μερικά χρόνια ο αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα του τόπου μιλώντας σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, ομολόγησε πως δεν γνώριζε ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει υπέρ της ένωσης το 1967. Το γεγονός αυτό δεν αναφέρεται εδώ για τη φιλολογική του πτυχή, όμως μας αφορά άμεσα καθώς έχει επιπτώσεις και στο πώς διαχειρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι το Κυπριακό.





---------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί τα μνημόνια (και οι τράπεζες) αγαπούν τους νέοπλουτους
24/06/2017
Διαβάζω πολύ συχνά – αν και 7 χρόνια θα έπρεπε να έχει λιώσει αυτή η καραμέλα- ότι "οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους" και για τα φαινόμενα νεοπλουτισμού και επίδειξης, που όντως έβλεπε ο καθένας δίπλα του, εδώ και δεκαετίες. Επιχείρημα που καταλήγει συνήθως στο συμπέρασμα ότι "δεν μας φταίνε οι ξένοι" ή ότι τα μνημόνια είναι μια αυτονόητη τιμωρία, ενός είδους κάθαρση.
Το μοντέλο "ανάπτυξης" της χώρας- και όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλου του πλανήτη- βασίστηκε στην κατανάλωση. Είναι βασικό συστατικό στοιχείο του ίδιου του συστήματος η υπερκατανάλωση, δεν είναι μία "λόξα" των Ελλήνων. Η αλματώδης αύξηση του ιδιωτικού δανεισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Η εύκολη εκταμίευση δανείων λέγεται "πιστωτική επέκταση" και θεωρείται δείγμα ενός "ρωμαλέου" τραπεζικού οργανισμού.
Ένας μισθωτός των 800 ευρώ, προ κρίσης, ήταν αδύνατο να αποταμιεύσει για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Ή θα έπρεπε να περιμένει περίπου μια 10ετία για να συγκεντρώσει τα χρήματα. Η τράπεζα του τα πρόσφερε και έτσι και αυτή δάνειζε, άρα ήταν "υγιής και ταχέως εξελισσόμενη επιχείρηση" και ο μισθωτός είχε αυτοκίνητο, δεμένος όμως για μία δεκαετία. Το τραπεζικό δόγμα "δανείζω, άρα υπάρχω" ήταν όρος λειτουργίας του ίδιου του συστήματος. Και με τη βοήθεια εκατονάδων ΜΜΕ που δημιουργούσαν νέες "ανάγκες" ο δανεισμός γινόταν ακόμα μεγαλύτερος, δημιουργώντας ουσιαστικά μια φούσκα, που ήταν αναμενόμενο να σκάσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παγκόσμια φούσκα της αγορά ακινήτων, κάτι που φυσικά δεν παρέλειψε την Ελλάδα από τον χάρτη. Η τιμή της γης και των ακινήτων αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς γιατί βολεύει το ίδιο το σύστημα. Ένα τριάρι στους Αμπελόκηπους προφανώς είναι παράλογο να κοστίζει 250.000 ευρώ, αλλά αυτό βολεύει τις τράπεζες που δανείζουν αφειδώς και στη συνέχεια "πωλούν" την προσδοκία των εσόδων τους για τα επόμενα 40 χρόνια, ως δείγμα δυναμικής. Ώσπου σκάει η φούσκα και αντί να δούμε ότι αυτή η φούσκα είναι δομικό στοιχείο του ίδιου του συστήματος, κατηγορούμε αυτόν που αγόρασε το ακίνητο γιατί ήταν «πάνω από τις δυνατότητές του»
Θα πει κανείς "καλά όλα αυτά, αλλά δεν υπήρχε υπερκατανάλωση, έπαρση, νεοπλουτίστικα καραγκιοζιλίκια;". Προφανώς και υπήρξαν και σε ένα βαθμό συνεχίζουν να υπάρχουν. Αλλά ας μου πει κάποιος με ποια πρόβλεψη των μνημονίων αμβλύνθηκαν αυτές οι συμπεριφορές. Με το κόψιμο του ΕΚΑΣ; Με την μείωση του βασικού μισθού; Με τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους; Με το τσαλάκωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος; Προφανώς όχι. Πρόκειται για μία ηθικολογική προσέγγιση ενός φαινόμενου, το οποίο κανένα μνημόνιο δεν καταπολεμά. Μετά από 7 χρόνια μνημονίων θα πρέπει κάποιος να είναι κλινικά ηλίθιος για να μη βλέπει ότι βάλλονται οι φτωχότεροι. Ας σκεφτούμε ποιο είναι το "όραμα" για την έξοδο από την κρίση. Να βγούμε στις αγορές, δηλαδή να δανειστούμε, να λειτουργήσει ομαλά το τραπεζικό σύστημα, δηλαδή να αρχίσει να ξαναδανείζει. Ο δανεισμός είναι το "όραμα". Βέβαια υπάρχει η διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει σε πιο "υγιείς" βάσεις. Μπούρδες. Η επανάκαμψη της υπερκατανάλωσης είναι ο στόχος. Οι "επενδύσεις", η "καινοτομία" είναι λέξεις κενές περιεχομένου, αφού ερμηνεύονται οι μεν επενδύσεις ως πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, η δε "καινοτομία" ρέπει συχνά προς την φαιδρότητα. Ποιος πιστεύει άλλωστε ότι η δημιουργία ενός "έξυπνου" παγοκόφτη ή ενός application που σου κατεβάζει τα ρολά του σπιτιού εξ αποστάσεως θα βγάλει τη χώρα από την κρίση; Ωραίες ιστορίες για να περνάς ευχάριστα στα TeDX, αλλά καμία σχέση με «πρόγραμμα εξόδου από την κρίση»
Το ίδιο το σύστημα, η ίδια η πρωτοκαθεδρία των τραπεζών στο οικονομικό σύστημα προκρίνει και το δανεισμό και την υπερκατανάλωση και τον νεοπλουτισμό και την έπαρση. Κανείς νεόπλουτος, καταναλωτής γαρυφάλλων σε σκυλάδια ή ιδιοκτήτης πολυτελούς τζιπ δεν θα αλλάξει στάση επειδή μειώθηκε ο βασικός μισθός. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέρος των γαρυφάλλων να πληρώνονται από τα λεφτά που εξοικονόμησε από τις μειώσεις μισθών που έκανε στην επιχείρησή του. Οι ηθικολογίες είναι ενδεχομένως αποτελεσματικές στο κήρυγμα των ιερέων μετά την λειτουργία της Κυριακής, όχι όμως για μια ασθμαίνουσα οικονομία και κυρίως για μία διαλυμένη χώρα, που έχει φτωχοποιηθεί βίαια.





------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με αφορμή την απεργία των συμβασιούχων στους δήμους βγήκε πάλι σεργιάνι η υστερία κατά του κόσμου που διεκδικεί σταθερή δουλειά. Όπως συνέβαινε δεκαετίες τώρα, από τότε που σε θέσεις που κάλυπταν πάγιες ανάγκες διορίζονται προσωρινά συμβασιούχοι, ώστε να μην έχουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μόνιμων υπαλλήλων, και κυρίως για να εκβιάζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να αντικαθίστανται από άλλους που η κάθε κυβέρνηση εμπαίζει, διορίζοντάς τους επίσης προσωρινά.
Τώρα στην υστερία αυτή ενορχηστρώνονται και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνούν κι αυτοί ότι το δικαίωμα στην εργασία πρέπει να εναπόκειται στην καλή θέληση των όποιων κυβερνώντων.
Στον ταξικό ανταγωνισμό παίρνουν απροκάλυπτα θέση κατά των εργαζομένων που διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλλά και κατά της κοινωνίας, που οι διαρκείς ανάγκες της στην καθαριότητα, την εκπαίδευση κ.λπ., δεν μπορεί να καλύπτονται με άθλιες σχέσεις εργασίας συμβασιούχων, αναπληρωτών, ωρομίσθιων κ.λπ. κ.λπ.




----------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς στη Δύση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι φτωχές χώρες είναι φτωχές, κυρίως επειδή εμείς τις έχουμε εκμεταλλευτεί μέσα από πολιτική και οικονομική αποικιοκρατία.
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αυστραλεζικη ταινια ‘Stone Cold Justice’ δειχνει τα βασανιστηρια που περνανε τα Παλαιστινιακα παιδια στις Ισραηλινες φυλακες
(με αγγλικους υποτιτλους)
https://vimeo.com/86575949
Australian film ‘Stone Cold Justice’ on Israel’s torture of Palestinian children...
Δείτε περισσότερα
Η αυστραλεζικη ταινια ‘Stone Cold Justice’ δειχνει τα βασανιστηρια που περνανε τα Παλαιστινιακα παιδια στις Ισραηλινες φυλακες
(με αγγλικους υποτιτλους)
https://vimeo.com/86575949

Αυστραλός ταινία "πέτρα κρύο δικαιοσύνη" για το βασανισμό των παλαιστινίων παιδιών του Ισραήλ
** μια ταινία η οποία έχει παραχθεί από μια ομάδα αυστραλός δημοσιογράφων έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή εναντίον του Ισραήλ, αφού αναφέρει ρητά τη χρήση βασανιστηρίων του Τελ Αβίβ εναντίον των παλαιστινίων παιδιών.
Η ταινία, με τίτλο "Stone κρύο δικαιοσύνης" έγγραφα του πώς τα παιδιά των παλαιστινίων, τα οποία έχουν συλληφθεί και συλληφθούν από τις ισραηλινή δυνάμεις, υπόκεινται σε σωματική κακοποίηση, βασανιστήρια και ανάγκασε σε ψευδείς ομολογίες και έσπρωξε στη συλλογή πληροφοριών για τους παλαιστίνιους ακτιβιστές.
Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, τζούλι μπίσοπ, μίλησε κατά της χρήσης βασανιστηρίων του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι " ανησυχώ βαθύτατα για ισχυρισμούς για κακομεταχείριση των παιδιών της Παλαιστίνης," ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, γιγκάλ palmor, χαρακτήρισε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τεκμηριώνονται στην ταινία Ως "ανυπόφορος".
Ωστόσο, οι ομάδες δικαιωμάτων έχουν κλείσει αυτή τη δήλωση, αναφέροντας ότι οι ισραηλινοί δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την πολιτική του Τελ Αβίβ για να βασανίσουν τα παιδιά των παλαιστινίων.

Πέρυσι, μια έκθεση του Διεθνούς Ταμείου έκτακτων παιδιών των Ηνωμένων Εθνών ή της unicef κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά της Παλαιστίνης συχνά έχουν στόχο τη νυχτερινή σύλληψη και τις επιδρομές των σπιτιών τους, απειλούνται με θάνατο και υπόκεινται σε σωματική βία, απομόνωση και σεξουαλική επίθεση.

Η ταινία "ψυχρή δικαιοσύνη" έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή σχετικά με τη μεταχείριση παιδιών από το Ισραήλ στις φυλακές του Ισραήλ.

Ωστόσο, οι ομάδες δικαιωμάτων έχουν επικρίνει το τελ αβίβ για το ότι δεν κάνουν τίποτα για να δημιουργήσουν μια πολιτική που προστατεύει τα παιδιά των παλαιστινίων από αυθαίρετες συλλήψεις και βασανιστήρια.

https://vimeo.com/86575949
https://vimeo.com/86575949




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Η Σαουδική Αραβία είναι πολύ "δειλή" για πόλεμο με το Ιράν: Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ  Χασσαν Νασραλα
https://aml.ink/7UdzK
https://www.almasdarnews.com/article/saudi-arabia-cowardly-war-iran-hezbollah-secretary-general/




------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενημέρωση: Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν συριακές δυνάμεις, ενώ η Αλ Κάιντα χτυπα τις θέσεις τους
24/6/2017
Βηρυτός, Λίβανος (17:30) - Λεπτά πριν, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα στοχευσαν  θέσεις του Γκολάν της Συρίας Αραβικού Στρατού (ΣΑΣ), προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις κυβερνητικές άμυνες κοντά Μπάαθ πόλης.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στα Υψώματα του Γκολάν, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε ένα τανκ και μία shilka μετά από διεκδίκηση της Συρίας στρατός έριξε ένα βλήμα όλμου στις κατεχόμενες περιοχές.
Η πηγή είπε στο Al-Masdar ότι η συριακή στρατιωτική δεν πυροδοτησε καμμια οβίδα ή πυραύλους προς τις κατεχόμενες περιοχές των Υψιπέδων του Γκολάν, προσθέτοντας ότι είναι μια δικαιολογία οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν συνεχώς για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις τους.
Μετά τη βομβιστική επίθεση, η Αλ-Κάιντα που συνδέονται με «Hay'at Ταχρίρ Al-Sham» αντάρτες εισέβαλαν τις συριακές θέσεις Στρατού, όπου σήμερα συμμετέχουν σε μια σκληρή μάχη για να αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής αυτής.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπογραψτε την αναφορα
Αναφορών Αυστραλός υπουργός Άμυνας Marise Payne
 Να Αποσυρθουν της Αυστραλίας δυνάμεις από το συριακό πόλεμο
1.058 υποστηρικτές
https://www.change.org/p/marise-payne-withdraw-australian-forces-from-the-syrian-war?recruiter=312876485&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=share_petition&utm_content=nafta_share_post_title_en_3%3Areal_control




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΑΕ. Όχι στην καταστολή των καταλήψεων στέγασης προσφύγων
Ιούνιος 22, 2017
Εκφράζουμε ως ΛΑΕ  την αντίθεση μας στην καταστολή των καταλήψεων στέγασης προσφύγων και την αλληλεγγύη μας στο City Plazza, στην κατάληψη της Νοταρά, της Σπ. Τρικούπη, που απειλούνται άμεσα με εκκένωση, με βάση εισαγγελικές παραγγελίες που έχουν ήδη εκδοθεί: Για απολύτως κανένα λόγο δεν θα επιτρέψουμε να βρεθούν ξανά σε συνθήκες εξαθλίωσης εκατοντάδες προσφυγόπουλα, έγκυες γυναίκες, τραυματίες από τους πολέμους και πρόσφυγες που ανέκτησαν την αξιοπρέπεια τους σε αυτό-οργανωμένους χώρους αλληλεγγύης:
http://laiki-enotita.gr/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%AD/
σχολιο.-  Εγώ κρατάω αυτό
"Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην καταστολή των καταλήψεων στέγασης προσφύγων και την αλληλεγγύη μας στο City Plazza"




------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Ηπειρώτες υπό τον καπετάν Βάρδα, καταλαμβάνουν την Κορυτσά και αιχμαλωτίζουν Ολλανδούς αξιωματικούς (οι οποίοι ήταν αρχηγοί του στρατού των κατσαπλιάδων…)
Σαν σήμερα το 1914, υπό τον τεράστιο Γεώργ. Τσόντο – Βάρδα, οι εθελοντές ηπειρωτομάχοι επιτίθενται στην Κορυτσά. Στο σώμα του Βάρδα, πολεμά ως οπλαρχηγός ο Παύλος Γύπαρης αλλά και αρκετοί εθελοντές φοιτητές (της Νομικής Αθηνών), οι οποίοι έφθασαν στην Β. Ήπειρο για τον μεγάλο Αγώνα του Γένους.
Οι Ηπειρώτες υπό τον καπετάν Βάρδα, καταλαμβάνουν την Κορυτσά και αιχμαλωτίζουν Ολλανδούς αξιωματικούς (οι οποίοι ήταν αρχηγοί του στρατού των κατσαπλιάδων…) Συγχρόνως ο στρατός τής αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει την Μοσχόπολη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 7 μμ, στο ΥΠΕΞ (Βασιλίσσης Σοφίας 1)

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΥΡΙΑΣ
http://www.ergatikosagwnas.gr/xthesis/anakoinoseis-foreon/1397-sygkentrosi-diamartyrias-gia-ti-syria




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ελληνες Anonymous Greece απαντούν στους Τούρκους χάκερς: Ρίξατε την σελίδα του πρωθυπουργού; Ερχόμαστε!
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 16:17
Διαδικτυακός πόλεμος, όπως όλα δείχνουν φέρεται να έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς. Αφορμή στάθηκε η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα του Αλέξη Τσίπρα από χάκερς της γειτονικής χώρας.

Οι Έλληνες Anonymous, όπως αποκαλούν οι ίδιοι την ομάδα τους, απειλούν μέσω ανάρτησής τους στη σελίδα τους στο Facebook απειλούν τους Τούρκους τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τουρκία.. Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!».

Σημειώνεται πως η αρχή έγινε με το site yirmidort.tv.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Θανατηφόρο τσίμπημα για 56χρονη Αγγλίδα τουρίστρια στη Ζάκυνθο
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 04:50
Φως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατο μιας 56χρονης Αγγλίδας που έκανε τις διακοπές της στη Ζάκυνθο, και δέχθηκε ένα τσίμπημα στο πόδι, θα κληθούν να ρίξουν η νεκροψία – νεκροτομή και οι εξειδικευμένοι τοξικολογικοί έλεγχοι στους οποίους θα υποβληθεί για την διαπίστωση της προέλευσης του δήγματος και της τοξικής ουσίας που εκκρίθηκε στον οργανισμό της, καθώς οι απόψεις διίστανται εάν πρόκειται για αράχνη, σκορπιό ή άλλο έντομο.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες για την 56χρονη Κριστίν Φορ που απολάμβανε με το σύζυγο της τις διακοπές τους στο νησί και δεν έδωσε σημασία σε τσίμπημα που είχε στο πόδι και που εντοπίστηκε μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με το χρονικό μη γνωρίζοντας τι την είχε τσιμπήσει όταν άρχισε να μην αισθάνεται καλά απευθύνθηκε αρχικά σε ιδιώτες ιατρούς και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες στους γιατρούς που την εξέτασαν.

Υποβαλλόμενη σε εξετάσεις διαγνώστηκε οξεία και νευρώδης ηπατίτιδα καθώς και βαριά υποξυγοναιμία. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και την επομένη ημέρα μεταφέρθηκε στο Ρίο όπου και κατέληξε.

Με δηλώσεις του στην ΗΜΕΡΑ, ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε «ήταν σε βαριά κατάσταση υπάρχει μια πύλη εισόδου στο γλουτό που αποδεικνύει το τσίμπημα όχι όμως και το είδος που το προκάλεσε εάν είναι αράχνη, σκορπιός ή κάτι άλλο. Στεκόμαστε στο ότι προκάλεσε βαριά τοξική βλάβη με πολυοργανική ανεπάρκεια. Αντιμετωπίσαμε τον πυρετό επι εδάφους τσιμπήματος, ενώ υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση ωστόσο κατέληξε. Ειδικοί έλεγχοι θα μας δείξουν τι το προκάλεσε».





--------------------------------------------------------------------------------------------------




Κίνα: Την ενίσχυση των προσπαθειών καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας, ζήτησε ο πρόεδρος Σι. Εκει εχει κατρακυλήσει η παλαι ποτε σοσιαλιστικη Κινα του Μαο
 Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 05:26
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε την ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας.

Ο Κινέζος πρόεδρος, της καπιταλιστικης πλεον Κίνας, μίλησε για την καταπολέμηση της φτώχειας σε συμπόσιο για το ζήτημα αυτό, που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Σανσί, στα βόρεια της Κίνας.

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι περιοχές, στις οποίες οι άνθρωποι υποφέρουν από ακραία φτώχεια, «θα πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο μιας σταδιακής ευημερίας, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Κίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Σι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Διακόπτεται η διδασκαλία της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 02:21
Οι τουρκικές εκπαιδευτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της διδασκαλίας στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών, θεωρώντας την αμφιλεγόμενη και δυσνόητη.

Το κεφάλαιο με τίτλο «Η Αρχή της Ζωής και της Εξέλιξης» θα διαγραφεί από τα σχολικά βιβλία βιολογίας και σχετικό περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μαθητές από ηλικίες 18 και 19 ετών που συνεχίζουν για πανεπιστημιακές σπουδές, δήλωσε ο Αλπασλάν Ντουρμούς, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα.

«Γνωρίζουμε ότι αν οι μαθητές μας δεν έχουν το υπόβαθρο να κατανοήσουν την λογική βάση και τις υποθέσεις, ή αν δεν διαθέτουν την γνώση και το επιστημονικό πλαίσιο, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια αμφιλεγόμενα θέματα, οπότε παραλείψαμε κάποια από αυτά», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς νωρίτερα αυτό το χρόνο είχε χαρακτηρίσει ξεπερασμένη τη θεωρία του Δαρβίνου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να διδάσκεται.

Οι αλλαγές αποτελούν μέρος ενός νέου προγράμματος σπουδών που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και διαμορφώθηκε με βάση τις «τουρκικές αξίες», επισήμανε ο Ντουρμούς.

Οι αλλαγές αφορούν συνολικά 51 προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσά τους και τα θρησκευτικά σχολεία «Ιμάμ Χατίπ», τα οποία υποστηρίζονται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) προωθούν μια ατζέντα ισλαμιστικών απόψεων, υπονομεύοντας τα κοσμικά θεμέλια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ολλανδία επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων δημοσιογράφων από τους Κολομβιανούς αντάρτες του ELN
 Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 01:43
Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κούντερς εξέφρασε το Σάββατο την ικανοποίησή του για την «καλή είδηση» της απελευθέρωσης από τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) των δύο Ολλανδών δημοσιογράφων που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην Κολομβία.

Ο δημοσιογράφος Ντερκ Γιοχάνες Μπολτ, 62 ετών, και ο εικονολήπτης του, ο Εουχένιο Έρνεστ Μαρί Φολέντερ, 58 ετών, «είναι μάλλον καλά δεδομένων των συνθηκών», αναφέρει ο Μπερτ Κούντερς σε ανακοίνωσή του στην οποία ευχαριστεί την κολομβιανή κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα οι υπηρεσίες του κολομβιανού Συνηγόρου του Πολίτη είχαν ανακοινώσει πως το ανταρτικό κίνημα Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) απελευθέρωσε σήμερα το πρωί τους δύο ολλανδούς δημοσιογράφους που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στη βορειοανατολική Κολομβία.

«Οι δύο ολλανδοί δημοσιογράφοι παραδόθηκαν από τον ELN σε μια αντιπροσωπεία του Συνηγόρου του Πολίτη σε αγροτική περιοχή του Κατατούμπο, στο διαμέρισμα Νόρτε ντε Σανταντέρ»(βορειοανατολική Κολομβία), αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιοποίησαν στο Twitter οι υπηρεσίες του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η κολομβιανή αστυνομία είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα την απαγωγή των Ντερκ Γιοχάνες Μπολτ και Εουχένιο Έρνεστ Μαρί Φολέντερ κοντά στην κοινότητα Ελ Τάρα, στην περιφέρεια Νόρτε δε Σαντανδέρ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ουίλιαμ Βιγιαμισάρ είχε διευκρινίσει την Πέμπτη πως μια «ανθρωπιστική αποστολή» οργανώθηκε για να διευκολυνθεί η απελευθέρωσή τους.

Η απελευθέρωση αυτή είχε ανακοινωθεί από λάθος χθες Παρασκευή το απόγευμα από τον ραδιοσταθμό του ELN. Η ανταρτική οργάνωση διαπραγματεύεται από την αρχή της χρονιάς τη σύναψη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με την κολομβιανή κυβέρνηση.

Οι δύο δημοσιογράφοι εργάζονταν για το Spoorloos, μια εκπομπή του δικτύου Kro-Ncrv τακτικός παρουσιαστής της οποίας είναι ο Ντέρκ Μπολτ, ο οποίος επιχειρεί να βοηθήσει Ολλανδούς να βρουν βιολογικούς συγγενείς τους σ' όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την κολομβιανή αστυνομία, στην περιοχή όπου έγινε η απαγωγή δραστηριοποιούνται ο ELN και η ένοπλη οργάνωση Los Pelusos, η οποία έχει προκυψει από διαφωνούντες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (EPL), άλλης ανταρτικής οργάνωσης που έχει πλέον καταθέσει τα όπλα.

Στην ίδια περιοχή, την Ελ Τάρα, ο ELN είχε απαγάγει τον Μάιο του 2016 την ισπανοκολομβιανή δημοσιογράφο Σαλούδ Ερνάντες και δύο δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου RCN, πριν τους παραδώσει έπειτα από τέσσερις ημέρες σε μια ανθρωπιστική επιτροπή.

Ο ELN άρχισε τον Φεβρουάριο στο Κίτο του Ισημερινού διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Κολομβίας, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας ειρήνης, μετά την ανάλογη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος με τη μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών της χώρας, τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Φοιτητές έβαψαν τους τοίχους  σε καφετέριες της προκυμαίας Μυτιλήνης
 Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 15:16
Σε βεντέτα μετατρέπεται η υπόθεση βιασμού 22χρονης φοιτήτριας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου έκαναν διαδήλωση γιατί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 33χρονος σεκιούριτι.

Η ομάδα των φοιτητών επιτέθηκαν σχεδόν σε όλες τις καφετέριες στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Φοιτητές με απίστευτη μανία και φωνάζοντας συνθήματα έβαψαν τους τοίχους των καταστημάτων προκαλώντας και φθορές στις τζαμαρίες.

Για λίγο υπήρξε ένταση όταν θαμώνες και ιδιοκτήτες προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Από το συμβάν απούσα ήταν και η αστυνομία αλλά και το λιμενικό σώμα το οποίο έκανε την εμφάνιση του λίγο αργότερα όταν και διέλυσε το πλήθος των φοιτητών.

Σημειώνεται πως ο 33χρονος  δράστης έκανε μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην 22χρονη φοιτήτρια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Σεούλ
 Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 16:35
Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στο κέντρο της Σεούλ, διαμαρτυρόμενοι για την ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την ανάπτυξή του, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Περίπου 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το μητροπολιτικό κυβερνητικό κτίριο στην Σεούλ στις 16:00 (τοπική ώρα) σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, με τη συμμετοχή οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής στην οποία, έχει αναπτυχθεί το THAAD.

Η διαδήλωση παρά τον βροχερό καιρό, έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τον βιαστικό τρόπο με τον οποίο έγινε η εγκατάσταση του αναφερόμενου αντιπυραυλικού συστήματος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την παρέλαση υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 14:45
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε την παρέλαση υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο στην Πόλη.

Ο κυβερνήτης σημειώνεται πως επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας για την πραγματοποίηση της παρέλασης, μετά τις απειλές μιας υπερεθνικιστικής ομάδας.

Πρόκειται για την δεύτερη χρονικά απαγόρευσης της αναφερόμενης παρέλασης, που περιγράφονταν ως η μεγαλύτερη στον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι διοργανωτές της παρέλασης δήλωσαν ότι θα συζητήσουν την αντίδρασή τους, αργότερα σήμερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Τρομος στο Αιγαιο από ασχετους τουρκους πιλοτους. Ξεφυγαν! Παρενοχλουν τωρα και πολιτικες πτησεις. Κινδυνος θανατος οι ασχετοι αντικαταστατες οσων εκδιωχτηκαν μετα το πραξικοπημα του Ερντογαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανια. Ο εγγονος του Χοτζα, «Εσκομπαρ», στην «Κολομβια της Ευρωπης».




---------------------------------------------------------------------------------------------



Το City Plaza και η αριστερά....
http://sioualtec.blogspot.gr/2017/06/city-plaza.html

Περί Πλάζα για πολλοστή φορά. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πολιτικά λάθος και σε δεξιά κατεύθυνση. Λάθος εξ υπαρχής η επιλογή του χώρου, ιδιωτική περιουσία δηλαδή και όχι Δημόσιος χώρος προς εκποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ιδιοκτησία της εκκλησίας, γενικά χώρος που να χουμε όλοι πληρώσει με τους φόρους μας. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου μετέθεσε την πολιτική πίεση από την κυβέρνηση και τις πολιτικές της σε έναν ιδιώτη. Περνάει το μήνυμα ότι είναι θεμιτό να πληρώσουν την κρίση και το προσφυγικό μνημόνιο τα μεσοστρώματα, ακυρώνει δηλαδή κάθε έννοια κοινωνικής συμμαχίας για το εργατικό κίνημα και την αριστερά.
Σε μια συγκυρία όπου τα ενδιάμεσα στρώματα στην Ελλάδα συντρίβονται και η μαζικότερη δυνατή πάλη είναι απολύτως αναγκαία, η γραμμή κάποιων εκ των βασικών υποστηρικτών του εγχειρήματος αυτού είναι στείρος ταυτοτισμός. Σε δεξιά κατεύθυνση γιατί εισηγείται μια πολιτική συμμαχιών τέτοια, προς τα δεξιά όσων έφυγαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ, προς τους 53 δηλαδή και τους αιώνιους δορυφόρους της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.
Παρότι αυτά δεν έγιναν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την τακτική της πάπιας που τηρούν έως τώρα, να υποστέλουν δηλαδή δημόσια κάθε κριτική στον δεξιό δικαιωματισμό και στη ΜΚΟποίηση της αλληλεγγύης. Η αντιπαράθεση με την κρατική καταστολή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αποδοχή δεξιών τετελεσμένων από τους διοργανωτές του Πλάζα.
Η επόμενη πανελλαδική διαδικασία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ πρέπει να περιλαμβάνει και την ανάκτηση του ελέγχου της Επιτροπής Δικαιωμάτων από το στίγμα της ΛΑΕ. Με την αλληλεγγύη, με την αριστερή συμπαράταξη, με τους λαούς, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιτροπεία και το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Για Δημοκρατία και Κυριαρχία με ορίζοντα τον Σοσιαλισμό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναστολή κινητοποιήσεων από ΠΟΠ-ΟΤΑ -«Διασφαλίζονται οι συμβασιούχοι». Συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
25/06/2017
Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΠ-ΟΤΑ σε έκτακτη συνεδρίασή της, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όπου παρουσιάστηκε η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους.
Η ΠΟΠ-ΟΤΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, κρίνει ότι διασφαλίζεται η συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων «ακόμη και πέραν του τέλους του 2017 και τουλάχιστον ως την έκδοση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ και πάντως όχι πέραν τις 31-3-2018», όπως προβλέπει η Διάταξη.
Ταυτόχρονα δηλώνει ότι η άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού, «ήταν και είναι πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΠΟΠ-ΟΤΑ:
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/anastoli-kinitopoiiseon-apo-pop-ota-diasfalizontai-oi-simvasiouxoi/




------------------------------------------------------------------------------------------------





ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΠΟΠ-ΟΤΑ: Είναι προβοκάτορες -Προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό
25/06/2017
Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την απόφαση της έτερης Ομοσπονδίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, της ΠΟΠ-ΟΤΑ, μετά την ανακοίνωσή της δεύτερης για αναστολή των κινητοποίησεων.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ολόκληρη ως εξής:
Για μια ακόμα φορά η Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. επιβεβαιώνει τον εργοδοτικό-κυβερνητικό και κυρίως διασπαστικό της ρόλο, ανακοινώνοντας σε διάφορα Μ.Μ.Ε. ότι έληξαν οι κινητοποιήσεις για τους συναδέλφους συμβασιούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι, η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεχίζει τον αγώνα της, όπως είχε αποφασίσει πριν τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη με αποκλεισμό των Δημοτικών γκαράζ, Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 και 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.
Η Π.Ο.Π. – Ο.Τ.Α., μια  Ομοσπονδία των 300 Μελών, που δεν είχε καμιά συμμετοχή στην αγωνιστική δράση όλη αυτή την περίοδο, δεν δικαιούται να ομιλεί για τους αγώνες των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο είναι καταδικαστέα η προβοκατόρικη ανακοίνωση που εξέδωσε με στόχο να δημιουργήσει σύγχυση και αποπροσανατολισμό.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεχίζει ενωτικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις της, μέχρι την τελική δικαίωση στο θέμα των συμβασιούχων και απομονώνει τους συστηματικούς απεργοσπάστες…
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/poe-ota-kata-pop-ota-einai-provokatores-prokaloun-sigxisi-kai-apoprosanatolismo/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί, μπορείτε και χειρότερα!
Aliki Papachela
Καλά το AJ και τα συμφέροντα που υπηρετεί ούτε να το φτύσω!
Αλλωστε απ την αρχή είχε πάρει θέση, μιας κι ο Ανδρουλιδάκης δούλευε για δαύτους, και διαφήμιζε την καταπάτηση ζητώντας και donations παγκόσμια!
Αλλά για δείτε διαμαντάκι που σας έχω εδώ! ΩΜΗ παραδοχή του ΑΝΤΑΡΣΥου Κωνσταντίνου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην...
καταπάτηση του ξενοδοχείου μου! Δηλώνει μάλιστα ότι γι αυτό δεν πρόκειται να αδειάσουν οι καταλήψεις, γιατί τις στηρίζει η κυβέρνηση! Ε ρε γλέντια!
ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί, μπορείτε και χειρότερα!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μάλλον οι διαχειριστές του μέσα στην ΚΥΠ δεν ομιλούν την ελληνική! Φτου ξελεφτερία!
Aliki Papachela μαζί με Αλίκη Παπαχελά.

Τζα! Να μαι πάλι! Φτου ξελεφτερία!
Τούτο δω το προφίλι δούλευε ανελλιπώς τα τελευταία 9 χρόνια, χωρίς ποτέ να μπλοκαριστεί ή να "πέσει" μέχρι χθες, που το χαφιεδότσουρμο της καταπάτησης του City Plaza αποφάσισε μα κάνει επίδειξη δύναμης, κάνοντας μαζικές αναφορές σε συγκεκριμένα δημόσια ποστ, δικά μου και του συντρόφου μου Απόστολος Σωμαράκης με σκρηνσοτ που έδειχναν την χυδαιότητα με την οποία μας έβριζε μια χρήστης του φουμπου, που δεν γνωρίζουμε και δεν μας γνωρίζει, με αφορμή ανάρτηση προσκείμενου στην καταπάτηση του...
ξενοδοχείου μου που φυσικά καταφέροταν εναντίον μου. Τώρα γιατί το φουμπού θεώρησε ότι εμείς παραβιάζουμε τους όρους της κοινότητας και μάλιστα θεώρησε και σωστό να μας μπλοκάρει σε πρώτη φάση απ τα προφίλ μας, και θεωρεί ότι δεν παραβιάζουν τους όρους του όσοι πάνω από έναν χρόνο τώρα με συκοφαντούν αισχρά, με βρίζουν και χαρακτηρίζουν με χυδαίο τρόπο και διαδίδουν τα χιλιάδες ψέμματα για μένα και το City Plaza, δεν το ξέρω να σας το πω! Μάλλον οι διαχειριστές του μέσα στην ΚΥΠ δεν ομιλούν την ελληνική! :-P
Οι γκαιμπελίστικες μέθοδοι που ακολουθούνται για να σκάσω και να μην αντιδρώ στην εναντίον μου χυδαιότητα αναδεικνύουν την πραγματική τους ταυτότητα και στόχο.
Εγώ θα αντιδρώ μέχρι τέλους μ όποιον τρόπο μπορώ όσο και να βαράνε! ΔΕΝ ΣΚΑΩ!
Το νέο προφίλ που έφτιαξα χθες θα το κρατήσω επικουρικά, με όσο λιγότερους "φίλους" γίνεται και που τους ξέρω, μιας κι είναι σίγουρο ότι αυτό θα αποπειραθούν και πάλι να το μπλοκάρουν ή και να το κατεβάσουν.
Εγώ το δίκιο και την αλήθεια θα βρίσκω πάντα τρόπο να τα λέω!





---------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Τους έχω ικανούς τους φίλους ΛΑΕτζήδες, μετά την σημερινή επίσημη ανακοίνωση στήριξης της καταπάτησης του ξενοδοχείου μου απ το τμήμα δικαιωμάτων της ΛΑΕ, και αφού προσπαθούν να με πείσουν ένα χρόνο τώρα ότι καμμιά σχέση δεν έχει η ΛΑΕ με την καταπάτηση CITY PLAZA παρότι στελέχη της συμμετέχουν σ αυτήν απ την...
πρώτη στιγμή, άσε που μου έλεγαν ότι ο Στρατούλης και τα υπόλοιπα μέλη της κεντρικής επιτροπής που επισκέφθηκαν την καταπάτηση τα Χριστούγεννα δεν πήγαν να στηρίξουν αλλά να τους πουν να φύγουν να πάνε αλλού -P, ν αρχίσουν να μου λένε τώρα ότι έβγαλαν την ανακοίνωση επίτηδες αντιπολιτευόμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την αιγίδα του οποίου είναι αυτή η καταπάτηση, και ουσιαστικά να την αδειάσουν για να μην φανεί ότι συμπορεύονται σ αυτό το αίσχος!  -P
Κι επειδή ξέρω πολλούς ΛΑΕτζήδες που έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα, κάποιοι δεκάδες, που τους αποδίδουν τα προς το ζείν, αλλά αρκετά είναι κλειστά λόγω κρίσης, φαντάζομαι ότι αν καταληφθούν και τα δικά τους θα στηρίξουν τις καταλήψεις! Τι, όχι;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να σας ενημερώσω για το τι συμβαίνει στην Ζυρίχη, το είδα πριν 2 χρόνια και τραβούσα τα μαλλιά μου. Βάσει νόμου, οι εταιρίες αποκομιδής σκουπιδιών είναι ιδιωτικές, οι σακούλες για κάθε δήμο βγαίνουν σε συγκεκριμένο χρώμα, με συγκεκριμένη στάμπα, και πουλιούνται από συγκεκριμένα σημεία πώλησης, μεγάλα Σουπερμάρκετ. Κοστίζουν περίπου 3+ ευρώ η καθεμιά, με την λογική πληρωμής φόρου(υπολογίστε μία οικογένεια 4 ατόμων, θα είναι κοντά στο 10% ενός χαμηλού μηνιαίου μισθού). Σε περίπτωση που σε καταγγείλουν να πετάς σκουπίδια με άλλη σακούλα (φτηνότερου Δήμου ή Σουπερμάρκετ π.χ.) στον κάδο σου, τρως πρόστιμο και ο γείτονας που σε καταγγείλει μνεία.
Σχολιο.- Στην Ελβετία όμως είναι άλλοι οι μισθοί. Επίσης έχουν, όπως και σε όλη τη Δ. Ευρώπη δομημένο κράτος. Εμείς δεν τα έχουμε αυτά. Αλλά, επειδή ταξιδεψα στη Ζυρίχη πρόσφατα, οι δρόμοι δεν ήταν και τόσο καθαροί, σαν τους δικους μας ήταν. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ανεργία και εκεί φουντώνει, οι μετανάστες προτιμώνται από τους ντόπιους.
Σχολιο.-  Το χωριό μου στη Βουλγαρία έχει 2.000 κατοίκους. Τα τελευταία 15 χρόνια η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από ιδιωτική εταιρεία. Από τη γειτονιά μας περνάει κάθε Τρίτη. Δικαιούσαι να βγάλεις μόνο ένα κάδο την εβδομάδα, τον οποίο μάλιστα έχεις αγοράσει 60 ευρώ. Σε περίπτωση που καταστραφεί ή τον χάσεις, θα πρέπει να αγοράσεις καινούριο. Δεν υπάρχουν δημόσιοι κάδοι στους δρόμους. Όλοι ανήκουν σε κάποιον. Αν ξεχάσεις να βγάλεις τον κάδο, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ αν βγάλεις περισσότερα απορρίμματα, η εταιρεία δεν τα περισυλλέγει.