Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Σαββατο 24 Ιουνιου 2017



Οι αναπηροι διαδηλωτές στις ΗΠΑ αφαιρέθηκαν από τα καροτσάκια τους από την αστυνομία, καθώς συγκεντρώθηκαν ενάντια στην ανατροπή του νομου Ομπάμα για την υγεια από τον Τραμπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ " Όταν είσαι 12 χρονών, μαύρος, και ζεις στην Αμερική
(κινδυνευεις να φας σφαιρα απο μπατσο)




--------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ. Διασχίζοντας το δρόμο (σε αστυνομικό κράτος)...
Χωρις να εχει κανει τιποτε, υπακουει στον μπατσο που του λεει να βγαλει το μπουφαν του για να δει αν οπλοφορει, και τοτε ο μπατσοςχωρις λογο, τον χτυπαει, τον ριχνει στο εδαφος τον ξαναχτυπαει, του βαζει χειροπεδες, και μαζευονται και αλλοι 8 μπατσοι.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΘΑ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ! Ερρίκος Ντύναν: Λογίστρια έπαιρνε 14.000 ευρώ το μήνα και γιατρός 1 εκατ. ευρώ το χρόν
ΤΕΤΆΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017
Σε εισήγηση του μάνατζερ  απέδωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης  τον μεγάλο μισθό λογίστριας
 στο «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ επιβεβαίωσε
ότι υπήρχε γιατρός με αποδοχές σχεδόν ενός εκατ. ευρώ μετά τις σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε από
τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
«Υπήρχαν τέτοιοι μισθοί, οι οποίοι ήταν ανάλογοι με τον ανταγωνισμό και εν πάση περιπτώσει για τα έτη που μιλάτε ήταν εισήγηση του μάνατζερ του νοσοκομείου, τον οποίο δεν φωνάζει ποτέ ο κ. Τσιρώνης να καταθέσει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Μαρτίνη σε ερώτηση για τη μισθοδοσία υπεύθυνης Λογιστηρίου στο «Ερρίκος Ντυνάν» από το 2000 και από το 2006 ως γενικής διευθύντριας ύψους 14.000 ευρώ το μήνα σε συνδυασμό με μπόνους 85.000 το 2010.
Στην ερώτηση του κ. Βλάχου για τις αποδοχές ενός γιατρού που πλησίαζαν το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και το «αν υπήρχαν τέτοιοι μισθοί στους γιατρούς», ο κ. Μαρτίνης απάντησε: «Υπήρχε σύμβαση για τέτοιο γιατρό. Είπα προηγουμένως και αν διαβάσατε τις εξουσίες που είχε δώσει στο «Ερρίκος Ντυνάν» το Δ.Σ. και ο Ερυθρός Σταυρός στον κ. Κάντη ποιος τα κανόνιζε, εάν κοιτάξετε ποιοι ασχολήθηκαν με τον εξοπλισμό, θα το καταλάβετε και αν κοιτάξετε από ποιου ατόμου ζητώ το άνοιγμα των λογαριασμών, επίσης θα το καταλάβετε».




--------------------------------------------------------------------------------------------------





Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Με αφορμή την τιμητική συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη
[Γράφει η Μαριάννα Τζιαντζή]
Χιλιάδες άνθρωποι αποθέωσαν τον Μίκη Θεοδωράκη στην τιμητική συναυλία της Δευτέρας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι αυτονόητο ότι κάθε τιμή τού αξίζει. Για την προσφορά του στην τέχνη, για την προσφορά του στους λαϊκούς αγώνες και τη δημοκρατία – και δεν εννοώ τη μνημονιακή δημοκρατία. Άλλοι όμως θα έπρεπε ή μάλλον θα ήθελα εκείνες τις στιγμές να βρίσκονταν πλάι στον μεγάλο συνθέτη (και ίσως νοερά να βρίσκονταν). Η πολιτική ηγεσία εκπροσωπήθηκε με το παραπάνω: Βούτσης, Μεϊμαράκης, Φώφη Γεννηματά, Κουτσούμπας. Έλειπαν όμως τα παιδιά του Μίκη. Όχι τα βιολογικά του τέκνα, αλλά εκείνα που έγιναν πνοή της πνοής της τέχνης του, οι μουσικοί και οι ερμηνευτές των τραγουδιών του.
Θα ήθελα να δω εκεί, πλάι στον Μίκη, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Πέτρο Πανδή, την Αφροδίτη Μάνου, εκείνους που στα χρόνια της δικτατορίας τον ακολουθούσαν στις συναυλίες που έδινε σε όλο τον κόσμο. Να ακούσω και να δω το αριστερό μπουζούκι του, τον Λάκη Καρνέζη και τον Κώστα Παπαδόπουλο, το δεξί. Ίσως τότε να βλέπαμε εκεί κοντά και τους ίσκιους του Γρηγόρη Μπιθικώτση και της Μαρίας Δημητριάδη που έχουν φύγει εδώ και χρόνια. Αλλά και τους ίσκιους εκείνων για τους οποίους έγραψε τραγούδια ο Θεοδωράκης: τον Λαμπράκη, τον Μανδηλαρά, τον Αλέξανδρο Παναγούλη.
Όλοι αυτοί ήταν απόντες. Όχι μόνο οι μάρτυρες, οι ήρωες του χθες, αλλά οι ανώνυμοι μάρτυρες του σήμερα που δεν έχουν καν την ευκαιρία να γίνουν ήρωες. Τον άνεργο Αντρέα που δεν τον «χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα», αλλά τον χτυπούν όλη μέρα. Σήμερα και αύριο, όπως θα χτυπούν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Τον χτυπούν δυνάμεις που «δεν έχουν μάτια, στόμα και λαιμό», δυνάμεις που μπροστά τους έχουν γονατίσει οι πολιτικοί που έχουν και μάτια, στόμα και λαιμό και οι οποίοι έδωσαν το παρών στο Καλλιμάρμαρο.
Είδαμε τον Προκόπη να σηκώνεται όρθιος και να αγκαλιάζει τον καθηλωμένο στο αμαξίδιο καλλιτέχνη, με απέραντη στοργή σαν νά ΄θελε να τον υιοθετήσει. Είδαμε τον λαμπερό Ρουβά, με το μόνιμο θριαμβευτικό χαμόγελο της επιτυχίας, να χαιρετά με σεβασμό τον συνθέτη.
Ο πολιτικός Μίκης ήταν απών. Κι όμως δεν πάνε δυο μήνες από τότε που ο Μίκης Θεοδωράκης, μαζί του και «21 προσωπικότητες» (επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες) μας καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, την ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου. Εκείνοι που ανταποκρίθηκαν σε εκείνο το κάλεσμα ήταν πολύ λιγότεροι από όσους πήγαν στη συναυλία κι αυτό σημαίνει ότι ο πολιτικός λόγος του Μίκη Θεοδωράκη γίνεται ανώδυνος όπως ανώδυνη θέλησαν οι διοργανωτές της συναυλίας να γίνει η μουσική του.
Όμως αυτοί που «παίξανε με τα όνειρα του ελληνικού λαού», όπως έλεγε το κάλεσμα, ήταν εκεί τη Δευτέρα, παίζοντας με τα όνειρα του ανθρώπου τον οποίο τυπικά τιμούσαν.
Στο νου μου έρχονται οι στίχοι ενός τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου, λιγάκι αλλαγμένοι: «Τι ξέρουν οι λευκοί απ’ το λαό, τι ξέρουν απ’ τα πάθη του, τι ξέρουν;». Τι ξέρει ο Ρουβάς, τι ξέρει ο Πάκης, τι ξέρει η Φώφη; Ήξερε όμως ο Γιάννης Νεγρεπόντης, που έχει γράψει τους κανονικούς στίχους.[1]
Μπορεί ο ίδιος ο Μίκης να γίνεται περίλαμπρο, σεπτό μνημείο. Μπορεί το αποδεκτό, το εθνικό του ανάστημα, να επισκιάζει το τωρινό πολιτικό του ανάστημα, το οποίο δεν έχει νεκρωθεί. Ας ελπίσουμε ότι τα τραγούδια του δεν θα γίνουν μνημείο, δεν θα φυλακιστούν στο χώρο της νοσταλγίας.
[1] «Τι ξέρουν οι λευκοί απ’ το Χριστό
τι ξέρουν απ’ τα πάθη του, τι ξέρουν;»
http://pandiera.gr/%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%82/




------------------------------------------------------------------------------------------------------





Μετά από τη Βρετανία η σειρά της Γερμανίας. Εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Και μια παρατήρηση: Αυτός που έβαλε τον τίτλο, μάλλον δεν διάβασε το άρθρο. Ο νόμος που επέβαλε φυλάκιση στους ομοφυλόφιλους ίσχυε από το 1872 μέχρι το 1994. Ο Χίτλερ τροποποίησε τον νόμο και επέβαλε τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα υποχρεωτικής εργασίας.

Η Γερμανία αποζημιώνει 50.000 ομοφυλόφιλους που καταδικάστηκαν με νόμο του Χίτλερ

23:16 | 22 Ιουν. 2017
Η Γερμανία αποφάσισε σήμερα να αποκαταστήσει και να αποζημιώσει σχεδόν 50.000 άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι με βάση έναν νόμο της ναζιστικής περιόδου που παρέμεινε σε ισχύ για πολλά χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ ενέκριναν ομόφωνα το νομοσχέδιο, που είχε προωθήσει ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 3.000 ευρώ για κάθε καταχρηστική καταδίκη και άλλων 1.500 ευρώ για κάθε έτος φυλάκισης. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 500.000 ευρώ ένα ίδρυμα που θα αναλάβει να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του γεγονότος αυτού.
Η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση ενός παρόμοιου νόμου που αφορούσε τις καταδίκες ομοφυλόφιλων ανδρών στην Αγγλία και την Ουαλία, με τη διαφορά ότι ο νόμος αυτός αφορούσε μόνο την αποκατάσταση του ονόματος ανθρώπων που έχουν πλέον πεθάνει. Μόνο η Σκωτία ανακοίνωσε ότι θέλει να αποκαταστήσει και όσους είναι ακόμη εν ζωή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Επί 122 χρόνια, από το 1872 μέχρι την κατάργησή του το 1994, το άρθρο 175 του γερμανικού Ποινικού Κώδικα τιμωρούσε με ποινές φυλάκισης «τις παρά φύση σεξουαλικές πράξεις (...) είτε μεταξύ ανδρών είτε μεταξύ ανδρών και ζώων».
Το 1935 η ναζιστική κυβέρνηση τροποποίησε το άρθρο αυτό επιβάλλοντας επιπλέον 10 χρόνια καταναγκαστικών έργων στους καταδικασθέντες. Περισσότεροι από 42.000 άνδρες καταδικάστηκαν κατά τη διάρκεια του Γ΄ Ράιχ και πολλοί από αυτούς στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Όμως το άρθρο 175 παρέμεινε σε ισχύ και μετά τον πόλεμο για πολλές δεκαετίες στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν άλλοι 50.000 άνδρες. «Τους κυνηγούσαν, τους έδιωχναν από τη δουλειά τους, ανέκριναν τους συναδέλφους τους, τους φίλους τους, τους συγγενείς τους» υπενθύμιζε το 2016 η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε ένα άρθρο για το κύμα «εθελοντικών ευνουχισμών» μετά τον πόλεμο.
Το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος σήμαινε «ότι βρισκόταν με το ένα πόδι στη φυλακή», δήλωσε ο 74χρονος Φρίντριχ Σμέλινγκ, που σημαδεύτηκε για πάντα από τα 7,5 χρόνια κάθειρξης που επιβλήθηκαν στον σύντροφό του, τον οποίο δεν ξαναείδε ποτέ.
«Φοβόμουν συνεχώς, σε μια εποχή που θα έπρεπε να ζω τη σεξουαλικότητά μου», είπε από την πλευρά του ο Χάιντς Σμιτ, επίσης 74 ετών, που μίλησε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο προτιμώντας να χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο για να προφυλάξει την πρώην σύζυγο και τα παιδιά του. Ο Χάιντς Σμιτ καταδικάστηκε στα 19 του και αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος αφού πάτησε τα 40.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ και Αμπάς «κόβουν» το ηλεκτρικό στους κατοίκους της Γάζας
13/06/2017
Ολέθριες συνέπειες για τη ζωή των αποκλεισμένων κατοίκων της Γάζας θα έχει η απόφαση του Ισραήλ να περιορίσει κατά 40% την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις που επισημαίνουν ότι ήδη η παροχή ηλεκτρικού στα δυο εκατομμύρια κατοίκων της πόλης δεν ξεπερνά τις 4 ώρες την ημέρα.
Η περαιτέρω μείωση θέτει άμεσο πρόβλημα για τη λειτουργία νοσοκομείων, αλλά και εγκαταστάσεων αφαλάτωσης του νερού και του συστήματος αποχέτευσης – γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει στο ξέσπασμα νέων ασθενειών.
Το Ισραήλ αποδίδει την απόφαση σε σχετικό αίτημα του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ), Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος δήλωσε ότι θα μειώσει τις πληρωμές ηλεκτρικού για την Γάζα κατά 60%.
Τους τελευταίους μήνες η Παλαιστινιακή Αρχή επιχειρεί να προκαλέσει οικονομική ασφυξία στην de facto κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα με κινήσεις που πλήττουν συλλογικά τους κατοίκους της Γάζας.
Πρόσφατα η ΠΑ διέκοψε την μεταφορά πόρων για το σύστημα Υγείας της Γάζας αλλά ακόμη και την παροχή φαρμάκων.
Πολιτικοί αναλυτές εντάσσουν αυτές τις κινήσεις στο παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στις δυο οργανώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς ήταν ο νικητής των τελευταίων δημοκρατικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά έχασαν την εξουσία ύστερα από πραξικοπηματικές παρεμβάσεις του Αμπάς με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Με ή χωρίς την παρέμβαση του Αμπάς, η περαιτέρω μείωση της παροχής ηλεκτρισμού στην Γάζα αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης για την προστασία των πολιτών σε καιρό πολέμου, η οποία ορίζει ότι οι δυνάμεις κατοχής οφείλουν να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να εξασφαλίζουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας και βασικές ανάγκες της καθημερινής ζωής.
http://info-war.gr/israil-ke-abas-kovoun-to-ilektriko-stous-katikous-tis-gazas/




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Η δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι: τσιμπάει μόνο τους ξυπόλητους.
*γραφει η Θελξινοη Βελβεντου:
Ταξικης δικαιοσυνης, το εγκωμιον. Πριν διαβασετε τα παρακάτω, απλα να ενημερωσω οτι ξεκινησαν να κατασχονται ηλεκτρονικα ακομα και το επιδοματα φτωχειας του ΟΓΑ. Παμε:
Σαββαιδου εσβησε προστιμο 78 εκ ευρω:Ελευθερη
Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ :Ελευθερος
Παπακωνσταντινου ΥΠΟΙΚ:Ελευθερος
Μηλιωνης-Φλωρος:Ελευθεροι
Μπομπολας κ σιναφι των καρτελ κατασκευαστικων:Ελευθεροι
Καναλαρχες που χρωστανε εκ.σε τραπεζες:Ελευθεροι
Αλαφουζος 50 εκ μαυρο χρημα:Ελευθερος
Μαρινακης:Στημενα νοορ1:Ελευθερος
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 400 εκ χρεος:ΟΛΟΙ ΟΞΩ.
Παπαντωνιου μιζες εκ ευρω:Ελεύθερος
Παπάσταυρου :Λίστα Λαγκαρντ, Ελεύθερος
Θέμος:5 εκ σε μαυρες σακουλες:Ελευθερος
Βαρδινογιαννης λαθρεμποριο πετρελαιου:Ελευθερος
Αδωνης ΚΕΛΠΝΟ :Ελευθερος
Μπακογιαννη Αλεξια Ερυθρος Σταύρος :Ελευθερη
Κουβελος, αδηλωτο 1 εκ.:Ελευθερος
Βοριδης Αδωνης ξεπουλημα Ε. Ντυναν:Ελευθεροι
Βενιζελος εξοπλιστικα, Λιστα Λαγκαρτν:Ελευθερος
Κοντομηνας, Προβοπουλος, Φιλιππιδης, Σαλλας κτλ υποθεση ΤΤ:Ελευθεροι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




2 τρισ. χάθηκαν από την ελληνική κτηματαγορά μεταξύ 2009-2017
22/6/2017
Σε δύο τρισ. ευρώ υπολογίζεται το οικονομικό κόστος της κρίσης στην αγορά ακινήτων της χώρας (2009-2017), καθώς, σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας παροχής συμβουλών στην αγορά ακινήτων CBRE - Atria, η αξία της κτηματαγοράς έχει υποχωρήσει κατά 65% μέχρι σήμερα, από περίπου 3 τρισ. ευρώ που υπολογιζόταν η αξία των ακινήτων πριν από την κρίση σε περίπου 1 τρισ. ευρώ σήμερα.
Οπως αναφέρει ο επικεφαλής της CBRE Atria, Γιάννης Περρωτής, το πρόβλημα είναι ότι η πλειονότητα των ακινήτων της χώρας είναι μη ποιοτικά, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται ακόμα περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης, μεγεθύνοντας τις απώλειες.
«Το ζήτημα είναι ότι η πλειονότητα των ακινήτων της χώρας είναι μη ποιοτικά, είτε πρόκειται για παλιά διαμερίσματα σε δευτερεύουσες περιοχές, είτε για χωράφια σε μη τουριστικά σημεία, είτε για καταστήματα ή γραφεία χαμηλών προδιαγραφών σε μη εμπορικά σημεία», τονίζει ο κ. Περρωτής. Αυτά είναι και τα ακίνητα που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες, με την υψηλή φορολογία που έχει επιβληθεί στο μεσοδιάστημα να προκαλεί περαιτέρω υποβάθμιση της αξίας των εν λόγω περιουσιών.
Το βέβαιο είναι ότι παραδείγματα απώλειας αξίας της τάξεως του 60-65%, ή και ακόμα περισσότερο, είναι εύκολο να βρεθούν στην αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με στοιχεία μεσιτικών γραφείων επί πραγματικών συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, ένα νεόδμητο διαμέρισμα πέμπτου ορόφου και επιφανείας 60 τ.μ. στην Ανω Κυψέλη που πωλήθηκε 150.00 ευρώ το 2008, στο τέλος του 2016 πωλήθηκε εκ νέου αντί μόλις 60.000 ευρώ, πτώση της τάξεως του 60%. Αντίστοιχα, ένα νεόδμητο διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους που πωλήθηκε 270.000 ευρώ πριν από την οικονομική κρίση, σήμερα πωλείται αντί μόλις 120.000 ευρώ, με την υποχώρηση της αξίας να αγγίζει το 125%. Αντίστοιχα, τρεις φορές χαμηλότερα πωλείται σήμερα κτίριο γραφείων στην πλ. Βάθης, από 600.000 ευρώ το 2009 σε 200.000 ευρώ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση για τις κοινές ασκήσεις της Κυπριακής εθνοφρουράς με Ισραηλινούς κομάντο.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη ''Γασσάν Καναφάνι'' καταγγέλλει τις κοινές ασκήσεις του στρατού της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ στο όρος Τρόοδος.
Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο έδαφος γιατί προσομοιάζει με το έδαφος και το κλίμα του νότιου Λιβάνου και την νότιας Συρίας.
Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρει σοβαρές ευθύνες και μπλέκει την Κύπρο στα σχέδια του Ισραήλ στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Συρία και στην Χεσμπολάχ.
Με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας παίρνει θέση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του, αφού συνδράμει στα σχεδία επίθεσης του Ισραήλ ενάντια σε δυνάμεις που αποτελούν στήριγμα της Παλαιστίνης στη περιοχή.
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όσα κόμματα δεν κατήγγειλαν το γεγονός, αυταπατώνται αν νομίζουν ότι οι Σιωνιστές θα στηρίξουν την Κύπρο και τον Κυπριακό λαό στον αγώνα για απελευθέρωση από την Τουρκική κατοχή και επανένωση του νησιού.
Λέμε όχι στον άξονα Ελλάδας -Κύπρου -Ισραήλ. Ο δικός μας άξονας είναι : Ελλάδα- Κύπρος -Παλαιστίνη – Συρία -Ιράν .
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα κάθε είδους κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, σε Ελλάδα και Κύπρο!
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
"Γασσάν Καναφάνι"




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΓΩΣΕ Η ΕΥPΩΠΗ | «Από τα 250 δις που πήρε η Eλλάδα, τα 220 δις πήγαν σε…...

31/7/2016
Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας. Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ.ευρώ της ευρωπαϊκής   βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες....

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα
ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος. «Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων....




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Πραγματικά είναι μεγάλη ντροπή και προδοσία για όλο το πολιτικό προσωπικό στην πατρίδα μας όταν 73 ολόκληρα χρονια κάνουν τα στραβά μάτια και δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που ανάγονται στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον A και τον Β παγκόσμιο πόλεμο που σύμφωνα με δύο εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2013 - 2015 ) το ύψος των οφειλών της γερμανικής αποζημίωσης προς την Ελλάδα υπερβαίνει τα 341 δις ευρώ
Δεν ξέρω πως ένιωσαν όλοι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοι που 73 ολοκληρα χρόνια δεν διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές όταν πριν λίγες μέρες εδω στην Ελλάδα μπροστά στα μούτρα τους από το βήμα της ΕΣΗΕΑ άκουσαν τον Γερμανό Βουλευτή Αντρέι Χουνκο να δήλωνει ντρέπομαι σαν Γερμανός την ίδια στιγμή που η Γερμανική Κυβέρνηση δίνει συντάξεις στους ναζί που έκαναν εγκληματα πολέμου στην Ελλάδα να αρνείται να δώσει τις γερμανικές αποζημιώσεις στους Έλληνες




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρετανία: Εκκενώθηκαν πέντε πολυκατοικίες στο Λονδίνο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 07:16
Οι ένοικοι πέντε πολυκατοικιών στο βόρειο Λονδίνο απομακρύνθηκαν επειγόντως από τα διαμερίσματά τους στη διάρκεια της περασμένη νύκτας έπειτα από οδηγίες των αρχών, εννέα ημέρες μετά την τραγική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι δημοτικές αρχές του Κάμντεν ανακοίνωσαν πως συνολικά 800 διαμερίσματα κατανεμημένα σε πέντε πολυκατοικίες θα «εκκενώνονταν αμέσως» ώστε να επιτραπεί η πραγματοποίηση «επειγουσών εργασιών» αντιπυρικής ασφάλειας.

Η απομάκρυνση των ενοίκων «πραγματοποιείται αμέσως. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως οι άνθρωποι είναι ασφαλείς», υπογράμμισε η Τζόρτζια Γκουλντ, υπεύθυνη του δήμου.

«Η πυρκαγιά του Γκρένφελ άλλαξε τα πάντα και δεν μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε», πρόσθεσε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των ανθρώπων όσο θα πραγματοποιούμε αυτές τις επείγουσες εργασίες».

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε τον πύργο Γκρένφελ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

Μέσα στη νύκτα, κάτοικοι απομακρύνονταν από τον πύργο Τάπλοου με τις βαλίτσες τους. «Λάβαμε εντολή να εκκενώσουμε την πολυκατοικία, θα ειδοποιήσω τους ενοίκους», είπε η Κέισι Όπονγκ, πρόεδρος της ένωσης των ενοίκων.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατευθύνονταν προς ένα τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας, το Swiss Cottage Leisure Center, στο οποίο θα περνούσαν τη νύκτα.

«Είναι λίγο τρομακτικό», παραδέχεται η Μισέλ Ούρκχαρτ, μια ένοικος του πύργου Μπρέι, ο οποίος εκκενώθηκε επίσης. «Είμαι θυμωμένη. Είχαμε χθες μια συνάντηση με τη δημαρχία, που προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Πάνε δέκα χρόνια που μένουμε σ' αυτή την πολυκατοικία, μ' αυτή την επένδυση», τονίζει.

Άλλοι ένοικοι δεν καταλάβαιναν γιατί δόθηκε τόσο αργά η εντολή για την εκκένωση των κτιρίων.

«Ήμουν στο σπίτι του συντρόφου μου όταν έλαβα ένα μήνυμα στο τηλέφωνό μου. Αναγκάστηκα να επιστρέψω γρήγορα. Μας ζήτησαν να φύγουμε πριν από τα μεσάνυχτα», εξήγησε η Μέλανι Ταμ. «Είναι τρελό, πάνε χρόνια που υπάρχει αυτή η πολυκατοικία, τι θα άλλαζε μια νύχτα πάρα πάνω;», αναρωτήθηκε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Με συνθήματα κατά της Σαουδικής Αραβίας και του ΙSIS γιορτάστηκε η «Ημέρα της Ιερουσαλήμ»
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 06:51
Συνθήματα κατά της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και το συνηθισμένο «θάνατος στο Ισραήλ», ακούστηκαν την Παρασκευή στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν με την ευκαιρία της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ».

«Η Ημέρα της αλ Κοντς» (Ιερουσαλήμ στα αραβικά) γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Ιράν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, με στόχο την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Φέτος η ημέρα γιορτάζεται σε ένα πλαίσιο πολέμου επιρροής μεταξύ των δύο αντιπάλων στην περιοχή, του σιιτικού Ιράν και του σουνιτικού σαουδαραβικού βασιλείου, που διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις τον Ιανουάριο του 2016.

«Θάνατος στον οίκο των Σαούντ (η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας) και στο Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ)», «θάνατος στο Ισραήλ» και «θάνατος στις ΗΠΑ», φώναζαν οι διαδηλωτές.
Το Ιράν μετέχει στην καταπολέμηση του ΙΚ στη Συρία και το Ιράν, με την εμπλοκή πολιτοφυλακών τις οποίες είτε συμβουλεύει είτε εκπαιδεύει.

Οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν την Κυριακή έξι πυραύλους εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία. Ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για αντίποινα για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη στις 7 Ιουνίου, από την οποία σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ασάνζ ελπίζει να κερδίσει σε έξι μήνες τη δικαστική μάχη με τις βρετανικές αρχές
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 06:40
Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε την Πέμπτη ότι ελπίζει «να κερδίσει» σε έξι μήνες τη μάχη με τις βρετανικές αρχές, γεγονός που θα του επιτρέψει να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει αναζητήσει καταφύγιο από το 2012, χωρίς να κινδυνεύει να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι σε έξι μήνες θα κερδίσουμε. Θα είναι μια ιστορική νίκη», δήλωσε ο Ασάνζ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσω βιντεοσύνδεσης που διοργανώθηκε από ένα κέντρο ερευνών του Κίτο από την πρεσβεία του Ισημερινού.

«Αν δεν κερδίσω, τότε θα βγω από εδώ και θα μεταφερθώ σε μια βρετανική φυλακή για περισσότερα από δέκα χρόνια, όπου θα πρέπει να απαντήσω σε γελοίες κατηγορίες (…) και θα πρέπει να πολεμήσω για να μην εκδοθώ στις ΗΠΑ», συνέχισε.

Ο Ασάνζ ενδέχεται να διωχθεί στις ΗΠΑ για τη δημοσίευση από τον WikiLeaks διαβαθμισμένων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων.

Τον Μάιο η σουηδική δικαιοσύνη απάλλαξε τον 45χρονο Αυστραλό από τις κατηγορίες για βιασμό που τον βάρυναν και ήρε το ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όμως ο Ασάνζ δεν έχει μπορέσει να βγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να είναι «υποχρεωμένη» να τον συλλάβει διότι είχε παραβιάσει τους όρους της απελευθερώσής του.

«Η πραγματική μάχη ξεκινά τώρα», είχε τονίσει τότε ο Ασάνζ, ο οποίος εξακολουθεί να φοβάται ότι ενδέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον αρνείται να επιβεβαιώσει επισήμως αν έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα εναντίον του. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, οι δικαστικές αρχές της χώρας προετοιμάζουν κατηγορητήριο εναντίον του Ασάνζ.

Αλλά και οι βρετανικές αρχές αρνούνται να σχολιάσουν αν έχουν λάβει αίτημα για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τζον Pilger παιρνει συνεντευξη απο τον τζούλιαν Ανσάζ.
" όλοι οι σοβαροί αναλυτές το γνωρίζουν, και ακόμα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ το έχει παραδεχτει , ότι κάποια ''στοιχεία ''της Σαουδικής Αραβίας στηρίζουν την ISIS ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ISIS, αλλά το αφηγημα πάντα ήταν ότι κάποιοι "κατεργαρηδες" πρίγκιπες χρησιμοποιούν τα λεφτά του πετρελαίου για να κάνουν ό, τι θέλουν αλλά στην πραγματικότητα η κυβέρνηση (της Σαουδικης Αραβιας)δεν εγκρίνει," ο Ανσάζ είπε, εξηγώντας ότι αυτό το email του Κλίντον λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν είναι απλά ένας κατεργαρης πρίγκιπας, αλλά οι πραγματικές κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.
Ο Ανσάζ εριξε μια επικοινωνιακη βόμβα λέγοντας ότι αυτές οι κυβερνήσεις χρηματοδοτουνε το Ίδρυμα Κλίντον, αγοράζοντας όπλα από τις ΗΠΑ αλλα ΚΑΙ χρηματοδοτουνε την ISIS ΚΑΙ ΤΟ ISIL.
''Οταν ηταν υπουργος εξωτερικων η Χίλαρι Κλίντον - και τα e-mail Κλίντον αποκαλύπτουν μια σημαντική συζήτηση γι ' αυτό - η μεγαλύτερη συμφωνία όπλων στον κόσμο έγινε με τη Σαουδική Αραβία: Περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.
Κατά τη διάρκεια της θητείας της, το σύνολο των εξαγωγών όπλων από τις ΗΠΑ διπλασιάστηκε σε τιμή δολαρίου," είπε."




----------------------------------------------------------------------------------------------------




σκεφτομαι τα αποστεωμενα παιδια της Υεμενης,τις βομβες,την χολερα,την απογνωση ,αλλα και τους ανθρωπους που ψηνανε ζωντανους στις μυστικες φυλακες που διοικουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ''σπονσορες'' τις ΗΠΑ ,σκεφτομαι την χωρις ρευμα Γαζα (φανταζεστε μια τεραστια πυκνοκατοικημενη περιοχη-γκετο ,χωρις ρευμα?με ελαχιστο νερο? μεσα στην ζεστη του καλοκαιριου?
σκεφτομαι την Συρια και τις προσπαθειες των κατοικων να ξαναβρουν την ζωη και την ειρηνη και τους βομβαρδισμους απο τις νατοικες βομβες και της ΙΣΙΣ...




----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΕΜΕΝΗ ..ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΙΩΠΗ
Ανταπόκριση από την Υεμένη
23 Ιούν 2017
..''Έχω ξαναδεί νεκρούς, ανθρώπους να ψυχορραγούν από την ασιτία. Μάνες να ψάχνουν για λίγο νερό μια χούφτα ρύζι-αλεύρι να ταΐσουν τα παιδιά τους, νέους και γέρους να πεθαίνουν από αρρώστιες, γυναίκες να γεννούν στην ύπαιθρο και τα νεογνά να μην επιζούν.
Τα είδα στο Νότιο Σουδάν, στο Νίγηρα, στο Μάλι, στο Κογκό.
Όμως, αυτό που είδα ήταν μαχαίρι στην ύπαρξή μου.
Βρέθηκα για λίγες μέρες στην Υεμένη, στη Σαναά.
Περάσαμε με κάποιο τρόπο και φτάσαμε σε ένα τόπο ομηρείας με την οσμή του θανάτου να είναι παντού, να νιώθεις ότι σε αγγίζει.
Η χολέρα θερίζει, νοσοκομεία δεν υπάρχουν, άνθρωποι υποσιτισμένοι και αποστεωμένοι, καθημερινοί βομβαρδισμοί.
Πρόσβαση από τον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχει, έχει φροντίσει το βασίλειο των Σαούντι γι αυτό.
Ο πόλεμος που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη είναι γενοκτονία.
Δεν περνάει τίποτα, τα πετροδολάρια κλείνουν τα στόματα, διεθνή μέσα ενημέρωσης σιωπούν.
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, μόνο το Αλ Τζαζίρα είχε αναφορές από την χαμένη περιοχή, κάτι που φυσικά ενοχλούσε το βασίλειο του κόλπου και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Δυτικού κόσμου. Τώρα σιώπησε.
Παιδικά βλέμματα καρφωμένα επάνω μου, βλέμματα ικεσίας όχι πια για βοήθεια αλλά για λύτρωση.
Ήμουν νέος, όταν το ξανάδα αυτό το βλέμμα -ακόμα δεν είχε γεννηθεί ο γιος μου- όταν βρέθηκα στη Σομαλία, τότε που οι Δυτικές πολυεθνικές έβαζαν τα τοξικά απόβλητα σε βαρέλια και ανέθεταν σε αμφιβόλου εταιρείες την αποκομιδή.
Οι εταιρείες τα φόρτωναν σε σαπάκια (πλοία προς παροπλισμό) και τα πόντιζαν ανοιχτά της Σομαλίας.
Αυτά έβγαιναν κατά δεκάδες στην ακτή, όπου τα παιδιά, παίζοντας, μολύνονταν και πέθαιναν με πολύ σκληρό και βασανιστικό τρόπο.
Όμως, τότε μπορούσαμε να βοηθήσουμε έστω και δύσκολα.
Στην Υεμένη σήμερα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, οι Δυτικές κοινωνίες σιωπούν, δεν θέλουν να ξέρουν, ενδιαφέρονται για την δική τους γούνα.
Δεν ξέρω αν ήμουν ο πατέρας ενός παιδιού που θα πέθαινε αβοήθητο από την έλλειψη φαγητού, νερού από την χολέρα από τις βόμβες, τι θα έκανα. Το πιο πιθανό θα ήταν να προσπαθήσω να εκδικηθώ.
Οι μεγάλες εταιρείες έκλεισαν μέσω του εμπορικών τους αντιπροσώπων -του κ.Τραμπ, της κ. Μέι, της κ. Μέρκελ- συμφωνίες δισεκατομμυρίων, η απόκρυψη και το φίμωμα κοστίζει.
Πια δεν μπορώ να ασχοληθώ ούτε με το μνημόνιο ούτε με τις ειδήσεις τύπου αν πρέπει ο άνθρωπος να τρώει τα σκυλιά και αν πρέπει να καταδικάσουμε αυτή την πρακτική.
Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα υποτιθέμενα ψυχολογικά προβλήματα αυτής της κοινωνίας, προβλήματα που δημιουργούνται από τους ίδιους με τις επιλογές και τον τρόπο ζωής τους.
Σε ορισμένες περιοχές της γης έχουν εξαφανιστεί τα κλασικά ποντίκια και έχουν εμφανιστεί τα δίποδα οι αρουραίοι.
Οι δυτικές κοινωνίες έχουν σαπίσει και η μπόχα δεν αποφεύγεται πια με τίποτα.
Φίλε Πιτσιρίκο, ίσως νομίζεις ότι βγάζω οργή από μέσα μου, όχι έχω αυτογνωσία στο τι λέω και το τι πράττω.
Απλά, τίποτα δεν είναι μάταιο.
Οι γραμμές αυτές γράφονται από την Υεμένη στις 21 του Ιούνη. Δεν ξέρω πότε θα σταλεί είναι στην αναμονή, μόλις υπάρξει ξανά ασφαλής σύνδεση θα φύγει αυτόματα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ζητήθηκε η διενέργεια έρευνας για εμπλοκή αμερικανικών δυνάμεων σε μυστικό δίκτυο φυλακών στην Υεμένη
 Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 01:30
Οι επικεφαλής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας ζήτησαν με επιστολή τους από τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις να διενεργήσει έρευνα για οποιαδήποτε μορφής συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων σε ένα δίκτυο μυστικών φυλακών στην Υεμένη, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, κρατούμενοι υπόκεινται σε βασανιστήρια.

Σε δημοσίευμα της Τετάρτης, το Associated Press ανέφερε ότι περίπου 2.000 άνδρες έχουν εξαφανιστεί σε ένα μυστικό δίκτυο φυλακών στην Υεμένη, το οποίο διευθύνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ή υεμενίτικες δυνάμεις που έχουν εκπαιδευτεί από τα Εμιράτα.

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας τόνισαν στο δημοσίευμα του AP ότι μέλη των αμερικανικών δυνάμεων έχουν εμπλακεί σε ανακρίσεις κρατουμένων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Τζακ Ριντ ζήτησαν από τον Μάτις να διεξάγει άμεσα έρευνα για τις καταγγελθείσες κακοποιήσεις και για ενδεχόμενη αμερικανική στήριξη στις δυνάμεις που εμπλέκονται.

Ο Μακέιν, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και υποβαλλόταν επί χρόνια σε βασανιστήρια στις φυλακές του Ανόι, έχει πρωτοστατήσει σε προσπάθειες στο Κογκρέσο κατά μεθόδων βασανιστηρίων.

Στην επιστολή τους ο Μακέιν και ο Ριντ υπογράμμισαν ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι οι ΗΠΑ συνεργούν σε διάπραξη βασανιστηρίων βλάπτει την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Κάλεσαν επίσης τον Μάτις να ενημερώσει το συντομότερο δυνατό τα μέλη της Επιτροπής και να διερευνήσει κάτα πόσον αμερικανικές δυνάμεις είχαν γνώση των φερόμενων κακοποιήσεων.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θεωρείται, όπως εμείς, τις καταγγελίες αυτές άκρως ανησυχητικές», σημείωσαν ο Μακέιν και ο Ριντ στην επιστολή τους.

Την Πέμπτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανέφερε ότι έχει αποδείξεις ότι τα ΗΑΕ διαθέτουν τουλάχιστον δύο «ανεπίσημες δομές κράτησης» στην Υεμένη και ότι έχουν μεταφέρει κρατούμενους σε μια βάση στη γειτονική Ερυθραία.

Το ΥΠΕΞ των Εμιράτων διέψευσε τις κατηγορίες τονίζοντας ότι «τα ΗΑΕ δεν διευθύνουν, ούτε εποπτεύουν την λειτουργία καμίας φυλακής στην Υεμένη, οι οποίες βρίσκονται στη δικαιοδοσία των δοσιλογων υεμενίτικων αρχών».

Τα Εμιράτα συμμετέχουν στον αποικιοκρατικο συνασπισμό κυρίως αραβικών κρατών που υπό τη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία έχει επέμβει στρατιωτικά στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015, πολεμώντας ενάντια στους σιίτες αντάρτες Χούτι, που εχουν επιρροη από το Ιράν.

Τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 44.500 τραυματιστεί έπειτα από την επέμβαση των δυνάμεων του αραβικού αποικιοκρατικου συνασπισμού.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Η πρόεδρος της Χιλής ζήτησε συγγνώμη για τις φρικαλεότητες εναντίον ιθαγενών της χώρας
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, 00:10
Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ ζήτησε συγγνώμη σήμερα εν ονόματι της χώρας για τα «σφάλματα» και τις «φρικαλεότητες» που διαπράχθηκαν σε βάρος των Μαπούτσε, της μεγαλύτερης εθνότητας ιθαγενών της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής, οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις έως ακόμη και σήμερα και διεκδικούν να τους επιστραφούν γαίες.

«Αποτύχαμε σαν χώρα, και για αυτό θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους (που ανήκουν στην εθνότητα των) Μαπούτσε για τις φρικαλεότητες και τα σφάλματα που διαπράχθηκαν ή έγιναν ανεκτά στη σχέση μας με αυτούς και με τις κοινότητές μας», δήλωσε η σοσιαλίστρια πολιτικός παρουσιάζοντας στο προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα ένα σχέδιο υποστήριξης της περιφέρειας Αραουκάνια (νότια), όπου είναι συγκεντρωμένες φυλές που ανήκουν στην εθνότητα αυτή.

Πρώτοι κάτοικοι της νότιας Χιλής κι ενός τμήματος της Αργεντινής, οι Μαπούτσε (οι «άνθρωποι της γης», στη γλώσσα τους) είναι περίπου 700.000 από το σύνολο των 17 εκατομμυρίων χιλιανών.

Οι ιθαγενείς ζητούν να τους επιστραφούν από το κράτος τα «πατρογονικά» τους εδάφη που τους άρπαξαν ο στρατός της Χιλής αλλά και ιδιωτικές εταιρείες από τα τέλη του 19ου αιώνα, συχνά με βίαιο τρόπο και με την προσαγωγή των ηγετών τους στις φυλακές.

«Είναι προφανές ότι από την ίδρυση της δημοκρατίας η ταυτότητα, ο πολιτισμός, τα εδάφη και τα μέσα διαβίωσης του λαού των Μαπούτσε δεν προστατεύθηκαν όπως θα έπρεπε», σημείωσε η Μπατσελέτ και πρόσθεσε ότι «αυτός ο λαός έγινε αόρατος», ενώ οι κοινότητες των ιθαγενών «ταπεινώθηκαν κι υπέστησαν διακρίσεις» κατά σύστημα.

Οι κοινότητες των ιθαγενών συγκαταλέγονται ως ακόμη και σήμερα στις φτωχότερες στη Χιλή.

Το κυβερνητικό σχέδιο παρουσιάστηκε από την Μπατσελέτ εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στους Μαπούτσε, υλοτόμους και γεωργούς. Η πρόεδρος είπε ότι θα προτείνει το Κογκρέσο να ιδρύσει ένα υπουργείο Ιθαγενών Λαών.

Το σχέδιό της προβλέπει επίσης να γίνει επίσημη γλώσσα του κράτους η γλώσσα των Μαπούτσε και να θεσπιστεί μια εθνική ημέρα των ιθαγενών λαών, την 24η Ιουνίου.

Ακόμη, μια διυπουργική επιτροπή θα αναλύσει το κτηματολόγιο για να εξακριβωθεί ποια εδάφη και υδάτινοι πόροι ανήκαν στους ιθαγενείς και να αποφασίσει εάν θα πρέπει να τους επιστραφούν.

Θα κατανεμηθούν ποσά για την κατασκευή δρόμων και δικτύων υδροδότησης σι κοινότητες των ιθαγενών, είπε ακόμη η κεντροαριστερή πρόεδρος της Χιλής.

Ωστόσο στα σχέδια της Μισέλ Μπατσελέτ προβάλλουν σθεναρή αντίσταση πολλοί πολιτικοί, ιδίως συντηρητικοί: πολλά μέλη του Κογκρέσου δεν πήγαν καν στην παρουσίαση.

Τα νέα μέτρα ακολουθούν την ανακοίνωση ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Χιλή το 2018 και μεταξύ άλλων θα πάει στην πόλη Τεμούκο, όπου ζουν πολλοί Μαπούτσε.

«Θα έχουμε, ελπίζω, καλά νέα να του πούμε», σημείωσε η Μπατσελέτ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο στρατός διείσδυσε για πρώτη φορά από το 2014 στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ
 Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 20:43
Οι ένοπλες δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας διείσδυσαν σήμερα, για πρώτη φορά από το 2014, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, εκτός από ένα μικρό μέρος της πρωτεύουσάς της και το αεροδρόμιο.

«Ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια Ιρακινών, Λιβανέζων και Ιρανών μαχητών, διείσδυσε σήμερα σε βάθος 8 χιλιομέτρων στην επαρχία κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, χάρη στη σημαντική ρωσική υποστήριξη» ανέφερε ο διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας του προεδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ εκδιώχθηκαν πριν από τρία χρόνια από τους τζιχαντοφασιστες από αυτήν την επαρχία, που διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου. Από τον Ιανουάριο του 2015 το ΙΚ πολιορκεί τον κυβερνητικό τομέα της ομώνυμης πρωτεύουσας, όπου ζουν ακόμη περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Οι τζιχαντοφασιστες προσπάθησαν πολλές φορές, αλλά χωρίς επιτυχία, να καταλάβουν το δυτικό τμήμα της πόλης (το 40% που δεν ελέγχουν) καθώς και το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Για να άρει την πολιορκία στην πόλη Ντέιρ Εζόρ ο στρατός προωθείται σε τρεις άξονες: από την πλευρά της Παλμύρας στα νοτιοδυτικά προς την κατεύθυνση της Σούχνα, από τα δυτικά από την επαρχία της Ράκας και από τα νοτιοανατολικά κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, όπου ελέγχει πλέον μια λωρίδα μήκους 85 χιλιομέτρων.

Βορειότερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και συνεργαζεται μαζι τους, προσπαθεί να καταλάβει τη Ράκα, την ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβαζω οτι ειχε περίπου 2000 άτομα στην πορεία για τον Τάσο Θεοφίλου...
Σχολιο.--   είχε πάνω από 2.500 - 3000 κόσμου που πορεύτηκε ντάλα μεσημέρι σε συνθήκες καύσωνα - και εναλλάξ πολλοί κατέφευγαν σε σκιές για λίγο



----------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια σοκ για τη σκληρη λιτοτητα από τα μνημονια. Υπο την απειλη της φτωχειας  σχεδον  4 στους 10 Ελληνες.
Δεν εχει ουτε τα βασικα το 35,6% του πληθυσμου.
ΕΛΣΤΑΤ. 3.789.300  Ελληνες βρεθηκαν το 2016 στο κατωφλι της φτωχειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------




«Επιασε» Πειραια ο… ασωτος υιος του Γκιλντιριμ.  Ο γιος του τουρκου πρωθυπουργου Ερκαν , που εχει προκαλεσει κατά καιρους με τον σκανδαλωδη τροπο ζωης του, και είναι κατοχος 30 πλοιων, ανοιξε γραφεια της ναυτιλιακης εταιρειας του στη 2ας Μεραρχιας και Μιαουλη.




------------------------------------------------------------------------------------------------



Απληρωτοι οι οδηγοι στον ΟΑΣΘ. Νεος κινδυνος να μεινει η Θεσσαλονικη παλι χωρις λεωφορεια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τρομοκρατία και εκφοβισμό καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, δείχνοντας Κυβέρνηση και μερίδα αιρετών , που όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε «κυβέρνηση και ορισμένοι Αιρετοί, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μαστιγίου και του καρότου, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους.»
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Χίου, ο οποίος , σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία , με τη συνοδεία των Αστυνομικών Δυνάμεων και με κάποιους «καλοθελητές» (απεργοσπαστες), όπως τους χαρακτηρίζει , προσπάθησε να «σπάσει» τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου.
Καταγγέλλει επίσης τους φιλοκυβερνητικούς Δημάρχους και «νεόκοπους κυβερνητικούς «συνδικαλιστές», οι οποίοι προσπαθούν να εξωραΐσουν την κατάσταση και να δικαιολογήσουν την κυβερνητική πολιτική, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στους χειρισμούς των Δημάρχων και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.»
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάνει ακόμη μια φορά καθαρό, ότι οι ευθύνες είναι πολιτικές και ότι αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι η κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι όλες οι συμβάσεις μπορούν να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται από 20 έως 30 μήνες στην καθαριότητα, μέχρι 5, 10 και 15 χρόνια στις Κοινωνικές υπηρεσίες και τους Παιδικούς Σταθμούς.
Με τίτλο στην ανακοίνωση : Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν , η ΠΟΕ ΟΤΑ επιτίθεται στο Υπουργείο Υγείας , το οποίο εξέδωσε » ανακοίνωση για τους κινδύνους στη Δημόσια Υγεία από τα σκουπίδια, μετά από τέσσερις ημέρες απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν για τα απορρίμματα στην Τρίπολη, τον Πύργο και τη Ζάκυνθο, που επί μήνες στοιβάζονται στους δρόμους, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν βρήκε λέξη να πει.
Δεν υπάρχει εκεί κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία; Ο επιλεκτικός ζήλος του Υπουργείου Υγείας είναι προφανές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας που έχει ξεκινήσει για να καμφθεί ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το δίκαιο αίτημα της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Μία δέσμευση που επανειλημμένα έχει αναλάβει κατά το παρελθόν η κυβέρνηση, αλλά αθέτησε.» , αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ .



----------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αγροτες  κολιγοι ξανα?  Ρωσοι και Ισραηλινοι αγοραζουν εκτασεις αγροτικης γης .




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Ο άνεμος μετέφερε στα αφτιά μου τις αγωνιώδεις κραυγές μιας καμήλας. Τέντωσα τα αφτιά μου λίγο καλύτερα και συνειδητοποίησα ότι το ταλαίπωρο ζώο σπάραζε στο γέλιο. Παραξενεύτηκα. Άνοιξα το ίντερνετ. Κατάλαβα γιατί.

Αυτός ο γαμημένος τρελός είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τόσο  τη μέση Ανατολή, μέχρι να καταστραφεί η Σαουδική Αραβία.
Διέπραξε αγριότητες στην Υεμένη εδώ και δύο χρόνια, με τη ΗΠΑ Βρετανία να τον εξοπλίζουν και να του επιτρέπουν να ξεφευγει. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτό δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του να εγκαταστήσει την μαριονέτα του για να διευθύνει τη χώρα.
Τώρα ο γαμημένος απειλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Συρία και στην πραγματικότητα ισχυρίζεται ότι είναι αυτοί που υποστηρίζουν τις ομάδες τρομοκρατών που είναι οι ίδιες που στηριζει. Όπως και οι ΗΠΑ, λέει ότι είναι πρόθυμος να προστατεύσει τις ομάδες τρομοκρατών από τις κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Προφανώς το παλικάρι δεν είναι καλα στο κεφάλι.


Mohammad bin Salman Al Saud, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι η κύρια απειλή για τη Σαουδική Αραβία.
«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία που πρέπει να ηττηθουν, όμως, είναι οι Ρώσοι που προσπαθεί να επεκτείνει την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο τα πνεύματα αυτών των τρομοκρατών έχουν αυξηθεί, obviousely, Russiais βοηθώντας τους τρομοκράτες από την επίθεση FSA illitants «
Mohammed bin Salman προχώρησε περισσότερο:
» η Σαουδική Αραβία δεν θα “πάει μαλακά” για τη Ρωσία, εμείς θα εκδώσουμε τελεσίγραφο προς τον κ Πούτιν, Αν η Ρωσία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της, θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι θα λάβει μέτρα για να κρατήσει τις δυνάμεις του σε μεγαλύτερο κίνδυνο, η Ρωσία πρέπει να έχει κατά νου ότι στρατιωτικό δυνατότητές μας θα είναι αρκετες για να καταστρέψει τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία σε 3 μέρες»
στην ηλικία των 31, Mohammed bin Salman εχει ήδη ελεγχόμενη αμυντική πολιτική του βασιλείου και επιβλέπει μια μαζική εσωτερική οικονομική αναμόρφωση με η υποστήριξη του πατέρα του, βασιλιά Salman. ξαφνική συνάντηση του την Τετάρτη στη θέση του διαδόχου του θέτει ως πρώτη στη γραμμή του θρόνου, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως η κινητήρια δύναμη πίσω από τη Σαουδική Αραβίας σημαντικές κινήσεις και φαινομενικά χαρτογράφηση Σαουδική πολιτικής για τις επόμενες δεκαετίες. Θεωρείται ως ένα τολμηρός και φιλόδοξος παίρνει ρίσκα.
Πηγή: Το επίσημο Σαουδικό Πρακτορείο Ειδήσεων




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χιλή αποδεσμεύεται η περιουσία του σφαγέα Πινοσέτ και αποδίδεται στους κληρονόμους του!

Δικαστήριο της Χιλής αποφάσισε να επιστραφούν στην οικογένεια του πρώην δικτάτορα της χώρας τα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία είχαν κατασχεθεί. Το Εφετείο του Σαντιάγκο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα των κληρονόμων του.
Πρόκειται για 24 ακίνητα, 4 αυτοκίνητα και επτά τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους υπήρχε δεσμευμένο ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία του Πινοσέτ είχαν κατασχεθεί το 2004, μέχρι να ολοκληρωθεί μια έρευνα που είχε ξεκινήσει σε βάρος του.
Ο Πινοσέτ απεβίωσε από καρδιακή προσβολή το 2006, ενώ βρισκόταν σε κατοίκον περιορισμό. Κυβέρνησε την Χιλή από το 1973 ως και το 1990. Σύμφωνα με καταγγελίες, κατά την διάρκεια της δικτατορίας πάνω από 3.200 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, η κατάσχεση της περιουσίας του Πινοσέτ αποτελούσε μέτρο που αφορούσε τον ίδιο και παύει να υπάρχει μετά τον θάνατό του, οπότε τα στοιχεία αυτά αποδεσμεύονται και αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους του.





------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανταπόκριση από την Υεμένη
23 Ιούν, ’17 8:18 ΜΜ

Πιτσιρίκο καλημέρα,
Είδα για λίγο έτσι φευγαλέα ειδήσεις και λίγο το μπλογκ σου.
Βρίσκομαι στην επιστροφή ενός ταξιδιού που για πρώτη φορά με ισοπέδωσε. Αυτό που έζησα τις τελευταίες μέρες δεν περιγράφεται.

Έχω ξαναδεί νεκρούς, ανθρώπους να ψυχορραγούν από την ασιτία. Μάνες να ψάχνουν για λίγο νερό μια χούφτα ρύζι-αλεύρι να ταΐσουν τα παιδιά τους, νέους και γέρους να πεθαίνουν από αρρώστιες, γυναίκες να γεννούν στην ύπαιθρο και τα νεογνά να μην επιζούν.
Τα είδα στο Νότιο Σουδάν, στο Νίγηρα, στο Μάλι, στο Κογκό.
Όμως, αυτό που είδα ήταν μαχαίρι στην ύπαρξή μου.
Βρέθηκα για λίγες μέρες στην Υεμένη, στη Σαναά.
Περάσαμε με κάποιο τρόπο και φτάσαμε σε ένα τόπο ομηρείας με την οσμή του θανάτου να είναι παντού, να νιώθεις ότι σε αγγίζει.
Η χολέρα θερίζει, νοσοκομεία δεν υπάρχουν, άνθρωποι υποσιτισμένοι και αποστεωμένοι, καθημερινοί βομβαρδισμοί.
Πρόσβαση από τον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχει, έχει φροντίσει το βασίλειο των Σαούντι γι αυτό.
Ο πόλεμος που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη είναι γενοκτονία.
Δεν περνάει τίποτα, τα πετροδολάρια κλείνουν τα στόματα, διεθνή μέσα ενημέρωσης σιωπούν.
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, μόνο το Αλ Τζαζίρα είχε αναφορές από την χαμένη περιοχή, κάτι που φυσικά ενοχλούσε το βασίλειο του κόλπου και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Δυτικού κόσμου. Τώρα σιώπησε.
Παιδικά βλέμματα καρφωμένα επάνω μου, βλέμματα ικεσίας όχι πια για βοήθεια αλλά για λύτρωση.
Ήμουν νέος, όταν το ξανάδα αυτό το βλέμμα -ακόμα δεν είχε γεννηθεί ο γιος μου- όταν βρέθηκα στη Σομαλία, τότε που οι Δυτικές πολυεθνικές έβαζαν τα τοξικά απόβλητα σε βαρέλια και ανέθεταν σε αμφιβόλου εταιρείες την αποκομιδή.
Οι εταιρείες τα φόρτωναν σε σαπάκια (πλοία προς παροπλισμό) και τα πόντιζαν ανοιχτά της Σομαλίας.
Αυτά έβγαιναν κατά δεκάδες στην ακτή, όπου τα παιδιά, παίζοντας, μολύνονταν και πέθαιναν με πολύ σκληρό και βασανιστικό τρόπο.
Όμως, τότε μπορούσαμε να βοηθήσουμε έστω και δύσκολα.
Στην Υεμένη σήμερα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, οι Δυτικές κοινωνίες σιωπούν, δεν θέλουν να ξέρουν, ενδιαφέρονται για την δική τους γούνα.

Δεν ξέρω αν ήμουν ο πατέρας ενός παιδιού που θα πέθαινε αβοήθητο από την έλλειψη φαγητού, νερού από την χολέρα από τις βόμβες, τι θα έκανα. Το πιο πιθανό θα ήταν να προσπαθήσω να εκδικηθώ.
Οι μεγάλες εταιρείες έκλεισαν μέσω του εμπορικών τους αντιπροσώπων -του κ.Τραμπ, της κ. Μέι, της κ. Μέρκελ- συμφωνίες δισεκατομμυρίων, η απόκρυψη και το φίμωμα κοστίζει.
Πια δεν μπορώ να ασχοληθώ ούτε με το μνημόνιο ούτε με τις ειδήσεις τύπου αν πρέπει ο άνθρωπος να τρώει τα σκυλιά και αν πρέπει να καταδικάσουμε αυτή την πρακτική.
Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα υποτιθέμενα ψυχολογικά προβλήματα αυτής της κοινωνίας, προβλήματα που δημιουργούνται από τους ίδιους με τις επιλογές και τον τρόπο ζωής τους.
Σε ορισμένες περιοχές της γης έχουν εξαφανιστεί τα κλασικά ποντίκια και έχουν εμφανιστεί τα δίποδα οι αρουραίοι.
Οι δυτικές κοινωνίες έχουν σαπίσει και η μπόχα δεν αποφεύγεται πια με τίποτα.
Φίλε Πιτσιρίκο, ίσως νομίζεις ότι βγάζω οργή από μέσα μου, όχι έχω αυτογνωσία στο τι λέω και το τι πράττω.
Απλά, τίποτα δεν είναι μάταιο.
Οι γραμμές αυτές γράφονται από την Υεμένη στις 21 του Ιούνη. Δεν ξέρω πότε θα σταλεί είναι στην αναμονή, μόλις υπάρξει ξανά ασφαλής σύνδεση θα φύγει αυτόματα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοινωση  υποστηριξης των καταληψεων για τους προσφυγες από τη ΛΑΕ. Μεταξυ αλλων και για το  City Plazza.
Για λίγη προσοχή!
Για το City Plazza έχουν εκφραστεί δημοσίως και σε διαδικασίες της ΛΑΕ διαφορετικές απόψεις, ενώ κανένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο δεν έχει πάρει απόφαση που να εκφράζει την υποστήριξή του στη συγκεκριμένη κατάληψη.
Ανεξαρτήτως του αν ετούτη ή η άλλη άποψη είναι σωστή, όταν δεν υπάρχει δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση, καμιά ανακοίνωση στήριξης της συγκεκριμένης κατάληψης δεν μπορεί να εκδίδεται στο όνομα της ΛΑΕ.
Παιχνίδια με τη δημοκρατία δεν επιτρέπονται και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά σε καμιά περίπτωση. Η δημοκρατική λειτουργία είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο.
Συνεννοηθήκαμε;
Σχολιο.-  Το μόνο αυτονόητο είναι ότι πρόκειται για ιδιωτική περιουσία και δεν πρόκειται για κατάληψη αλλά καταπάτηση. Κατά τα άλλα συμφωνώ για τις δημοκρατικές διαδικασίες και αποφυγή λήψης αποφάσεων εν αγνοία των μελών
Σχολιο.- Όταν για τη συγκεκριμένη κατάληψη έχει εκφράσει τη διαφωνία του μεγάλο μέρος των μελών της ΛΑΕ, δεν την κατονομάζεις και μάλιστα πρώτη πρώτη, όταν αναφέρεσαι στην πρόθεση να διαλυθούν οι καταλήψεις. Και όπως λένε και οι προηγούμενοι, είναι άθλιο να μπλέκουμε την υπόθεση ανθρώπων που διώκονται από το κράτος με μια άλλη αμφίβολης κινηματικής νομιμοποίησης.
Σχολιο.-  η καταστολή είναι καταστολή και η καταπάτηση, καταπάτηση.
Σχολιο.- Κανε το πρωτο βημα καλης θελησης εσυ, και προσφερε τον ιδιωτικο σου χωρο. Αλλωστε δεν ειναι δυνατον βαση της υπεροχης λογικης σου, να ανοικεις σε ιδεολογικα ελευθεριακους χωρους και να εχεις ιδιοκτησια.





----------------------------------------------------------------------------------------------------





Βενεζουέλα... «Ο Μαδούρο μας πεθαίνει από πείνα»!
24/6/2017 01:03:00 π.μ.
Ένα από τα βασικά συνθήματα που ετοίμασαν οι "επικοινωνιολόγοι" της αμερικάνικης Cia, που...
κρύβονται πίσω από τη δεξιά της Βενεζουέλας, είναι το σλόγκαν «Maduro nos mata de hambre» (Ο Μαδούρο μας πεθαίνει από πείνα), το οποίο κοσμεί τα μπλουζάκια των κατοίκων αριστοκρατικών συνοικιών στο Καράκας. Tα πανο που γραφει αυτό σλογκαν το κρατανε καποιοι κοιλαραδες πανχοντροι και πανχοντρες,
Η Συρία της Λατινικής Αμερικής, όπως παρομοίαζε ο Τσάβεζ την πατρίδα του τη Βενεζουέλα, δέχεται μια χυδαία επίθεση κι όπως είναι γνωστό στη σημερινή εποχή το καλύτερο όπλο του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου είναι τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι που δίνουν τον τόνο, την κυρίαρχη τάση (mainstream) στις χώρες που δέχονται ιμπεριαλιστική επίθεση. Στην καθομιλουμένη η δημοσιογραφική πορνεία, περνάει τις "ειδήσεις" στη διεθνή κοινή γνώμη πως η Βενεζουέλα και κυρίως η πρωτεύουσα, το Καράκας, αποτελούν σύμβολο ταυτόσημο με την πείνα και την εξαθλίωση. Ένα διαλυμένο έθνος, όπου ο λαός πεινάει κι εξεγείρεται εναντίον της δικτατορικής κυβέρνησης, έτοιμος να τσακίσει με κάθε μέσο τους καταπιεστές Τσαβιστές.
Ο Agustin Otxotorena, ένα Βάσκος σύντροφος επιχειρηματίας που ζει στο Καράκας, έστειλε τον περασμένο Μάη στα Ισπανικά ΜΜΕ ένα ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από τα σουπερμάρκετ του Καράκας όπου δείχνει πως στις συνοικίες των πλουσίων, της αστικής τάξης, εκεί που μόνον εκεί πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις των "σκληρών" και "πεινασμένων" αστών, υπάρχει και του "πουλιού το γάλα", ενώ οι οικονομικός πόλεμος που έχει εξαπολυθεί πλήττει τους μέσους πολίτες της χώρας.
Στο χθεσινό βίντεο (22 Ιούνη 2017) του Agustin Otxotorena, που τραβήχτηκε σε μια συνοικιακή Λαϊκή Αγορά, υπάρχουν και πωλούνται όλα τα προϊόντα που επιθυμεί ο καθένας και δεν υπάρχει καμία αναταραχή, απουσιάζει το κλίμα "εμφυλίου πολέμου", εξαθλίωσης κι ανθρωπιστικής κρίσης, που σερβίρει στη διεθνή κοινή γνώμη η δημοσιογραφική πορνεία.
Οι συνοικίες που πραγματοποιούνται σε μόνιμη και σταθερή βάση οι "διαδηλώσεις των πεινασμένων εξεγερμένων" βρίσκονται στις αριστοκρατικές συνοικίες του ανατολικού Καράκας και συγκεκριμένα στις σικ γειτονιές της αστικής τάξης των λευκών Chacao, Altamira και γειτονικές περιοχές.
Στο Καράκας των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, παρά τις όποιες δυσκολίες (σχετίζονται με την επανάπαυση στον πλούτο από το πετρέλαιο και την πλήρη αδιαφορία για τους παραγωγικούς τομείς διατροφής, που κατέρρευσε με την πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού σε παγκόσμιο επίπεδο) η ζωή διατηρεί μια κανονικότητα, διεξάγεται φυσιολογικά στην καθημερινότητα.
Η ειρηνική και φυσιολογική καθημερινότητα διατρέχει τη ζωή σ' ολόκληρη τη Βενεζουέλα και δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική εγκληματική βία που ασκεί η δεξιά και διαχέουν οι δημοσιογραφικές πόρνες σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Agustin Otxotorena, συνοδεύει το χθεσινό βίντεο με τις εξής επισημάνσεις: «Λαϊκή Αγορά στην Πλατεία Iglesia. Λαχανικά, φρούτα, κρέας, κοτόπουλα, ψάρια... Πρόκειται για μια Λαϊκή Αγορά σαν τις άλλες χιλιάδες Λαϊκές Αγορές του Καράκας κι ολόκληρης της χώρας κι αυτό διαπιστώνεις και στα καταστήματα, τα σουπερμάρκετ, τα πολυκαταστήματα. Εδώ όλοι είναι απολύτως απλοί άνθρωποι, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο. Εδώ ψωνίζει ο λαός. Αυτή είναι η πραγματική Βενεζουέλα που κρύβουν τα ΜΜΕ και αρνούνται οι Απόστολοι της Αποκάλυψης [δημοσιογράφοι]».Το βίντεο δεν μιλάει, αλλά κραυγάζει και δεν μπορείς να προσθέσεις τίποτα περισσότερο! Απλώς διαπιστώνεις το ρόλο της δημοσιογραφικής πορνείας στην υπηρεσία του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου, της "νέας τάξης".
Σήμερα στη Βενεζουέλα νομίζεις ότι επιστρέψαμε στο έτος 1973, τη χρονιά της δολοφονίας του σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε και το πραξικόπημα της Cia που ανέτρεψε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Η Μπολιβαριανή Βενεζουέλα δέχεται σήμερα επιθέσεις οικονομικές, πολιτικές και κυρίως αυτή της δημοσιογραφικής πορνείας των ΜΜΕ. Η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα χαλκού στον κόσμο, η Βενεζουέλα του Τσάβεζ δέχεται επίθεση για τον ορυκτό πλούτο της, το πετρέλαιο. Όπως ακριβώς η Συρία του Άσαντ.
Η Μπολιβαριανή Βενεζουέλα, η Συρία της Λατινικής Αμερικής, τώρα "φιλοξενεί" και την ΜΚΟ της Cia "Λευκά Κράνη". Η βραβευμένη και με Όσκαρ του Χόλιγουντ ΜΚΟ που δρούσε και συνεχίζει την "ανθρωπιστική" της δράση στη Συρία (Από τον μικρό Αϋλάν... στον μικρό Ομράν... η αλήθεια!), έκανε την εμφάνισή της και στη Βενεζουέλα.
Όπως ακριβώς στα εγχειρίδια ψυχολογικού πολέμου, η ΜΚΟ "Λευκά Κράνη", τα Λευκά Κράνη... ιμπεριαλιστών- (Los cascos blancos) στις αριστοκρατικές συνοικίες του Καράκας!
Ότι ακριβώς συνέβη στη Συρία τώρα στο Καράκας της Μπολιβαριανής Βενεζουέλας, για να ενισχυθούν οι "εξεγερμένοι της πολύχρωμης επανάστασης". Οι "ανθρωπιστές" του Σόρος με λευκά κράνη που συνδράμουν μπροστά στις "δημοσιογραφικές" κάμερες τους "ειρηνικούς διαδηλωτές" για "δημοκρατία" από την αστυνομική καταπίεση του "αιμοσταγή δικτάτορα Μαδούρο".
Κι η Δημοσιογραφία: Διεθνής Εγκληματική οργάνωση!
Η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας κι οι οργανώσεις "ανοικτών συνόρων", της "κοινωνίας των πολιτών" του Σόρος κατακτούν την κορυφή της ντροπής και της τρομοκρατίας των πραξικοπηματιών.
Τώρα που η Αλ Κάιντα κέρδισε και Όσκαρ στο Χόλιγουντ, τίποτα δεν μας σταματάει, πιστεύουν οι ιμπεριαλιστές.
Όμως στη Συρία ηττήθηκε η "αραβική άνοιξη made in USA" και στη Μπολιβαριανή Βενεζουέλα ο λαός δεν παραδίδει τα όπλα στη νέα τάξη.

Al-Qaeda Received Oscar by Hollywood!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΩΝΙΑ
Κατεδάφιση κομμουνιστικών μνημείων αποφάσισε η Βουλή
ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--
Την κατεδάφιση μνημείων της σοβιετικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφιερώνονται στον Κόκκινο Στρατό, αποφάσισε προχτές η Κάτω Βουλή της Πολωνίας (Sejm) με τροποποίηση του αντικομμουνιστικού νόμου, ο οποίος απαγορεύει την «προπαγάνδα του κομμουνισμού ή οποιουδήποτε άλλου ολοκληρωτικού καθεστώτος».
Οι τροπολογίες αναφέρουν ότι «τα μνημεία και άλλα παρόμοια αξιοθέατα δεν μπορούν να αποτίουν τιμή σε πρόσωπα, οργανισμούς, γεγονότα ή ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή άλλο ολοκληρωτικό σύστημα». Αυτά τα μνημεία θα πρέπει να κατεδαφιστούν μέσα σε 12 μήνες από την ισχύ των τροπολογιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τουλάχιστον 469 τέτοια μνημεία, εκ των οποίων περίπου 250 είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό. Εξαιρούνται μνημεία σε νεκροταφεία και άλλους τόπους ταφής, εγκαταστάσεις που δεν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, όσα ανεγέρθηκαν για επιστημονικούς σκοπούς ή ως έργα τέχνης, όπως και όσα συγκαταλέγονται στο μητρώο αρχιτεκτονικών έργων.
Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες οι σημερινές αστικές εξουσίες συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Χτυπούν το παρελθόν στοχεύοντας το παρόν και το μέλλον μέσω της απαράδεκτης ταύτισης με τον ναζισμό και τον ολοκληρωτισμό, των εκατομμυρίων νεκρών που πολέμησαν το ναζισμό. Αυτά, δηλαδή, που οι σημερινές αστικές κυβερνήσεις, όπως και ο φασισμός, θεωρούν «ευλογία» και κινητήριο δύναμη της κοινωνίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
«Μποναμάς» για τα μονοπώλια και το νέο νομοσχέδιο Υγείας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Νέες φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, φορολογικές πιστώσεις στα μικρομεσαία εισοδήματα και πενιχρή βοήθεια στους φτωχούς προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο που παρουσίασαν το βράδυ της Πέμπτης ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία με στόχο την αντικατάσταση του συστήματος Υγείας και περίθαλψης της πρώην κυβέρνησης Ομπάμα (γνωστό σαν Obamacare), που βέβαια είχε διαμορφωθεί επίσης με κριτήριο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας που επιτείνει η αντιλαϊκή πολιτική.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να καταργήσει σταδιακά την πρόβλεψη επέκτασης του προγράμματος Obamacare για την υγειονομική κάλυψη των φτωχών (Medicaid) μέχρι το 2020, προβλέπει δραστικότερες περικοπές από το 2025, ενώ επιτρέπει στις Πολιτείες να προσθέσουν αυστηρές προϋποθέσεις για τα περίπου 70 εκατομμύρια των Αμερικανών που εξαρτώνται από το πρόγραμμα.
Στόχος των Ρεπουμπλικάνων είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου (που στη βάση του έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων) πριν την εθνική επέτειο της 4ης Ιούλη από την 100μελή Γερουσία. Ωστόσο, βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου προκαλούν αντιδράσεις και επιφυλάξεις όχι μόνον Δημοκρατικών βουλευτών, αλλά και τουλάχιστον τεσσάρων από τους Ρεπουμπλικάνους που προειδοποίησαν ότι θα το καταψηφίσουν εάν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές.
Γενικότερα, το κείμενο του νομοσχεδίου συνιστά νέο «μποναμά» για τα μονοπώλια Ασφάλισης και Υγείας στις ΗΠΑ, τα συμφέροντα των οποίων φαίνονται εξασφαλισμένα είτε με Δημοκρατικό είτε με Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, ανεξάρτητα και από την πλειοψηφία που διαμορφώνεται ανά διαστήματα στο δικομματικό (ως επί το πλείστον) Κογκρέσο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως μόλις ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο, ανέβηκαν οι μετοχές των μονοπωλίων που διαχειρίζονται ασφαλιστικές εταιρείες και νοσοκομεία στις ΗΠΑ, με τον αντίστοιχο δείκτη τιμών να καταγράφει υψηλό όλο των εποχών, με αύξηση 1,1%.
Αξίζει να επισημάνει κανείς πως η παροχή υπηρεσιών Υγείας στις ΗΠΑ αφορά το 1/6 του εύρους δραστηριοτήτων της οικονομίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Χτες, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας έδωσε οδηγίες για τον περιορισμό της χρήσης όπλων από την αστυνομία, μετά το προχτεσινό θάνατο ενός νέου στη διάρκεια διαδηλώσεων που συνεχίζει να οργανώνει η αντιπολίτευση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Αποζημιώσεις για το «Μαβί Μαρμαρά»
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Νατζί Αγμπάλ, δήλωσε χτες ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ κατέβαλε αποζημίωση ύψους συνολικά 20 εκατομμυρίων δολαρίων στις οικογένειες των Τούρκων που το 2010 είχαν σκοτωθεί κατά την επέμβαση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο στολίσκο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα. Με την καταβολή των αποζημιώσεων εκπληρώνεται ένας από τους όρους που η Τουρκία είχε θέσει για την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων, πριν αρκετούς μήνες. Η αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας εντάσσεται στις ευρύτερες διεργασίες που «τρέχουν» στη Μέση Ανατολή, επιδρώντας και σε επιχειρηματικά σχέδια όπως ο αγωγός μεταφοράς αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ. Εκατοντάδες νεκροί άμαχοι από επιδρομές των ΗΠΑ

Χτες, φονικές για τους Σύρους αμάχους αποδεικνύονται αρκετές από τις αεροπορικές επιδρομές του «διεθνούς αποικιοκρατικου συνασπισμού» των ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται πως προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 472 αμάχων τις τελευταίες 30 μέρες, αριθμό διπλάσιο από εκείνον του προηγούμενου μήνα.
Πληροφορίες του  «Αποικιακου Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια», που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά θεωρείται πως διαθέτει ευρύ δίκτυο πληροφοριών χαφιεδων σε πολλές συριακές περιοχές, ανέφεραν πως από τις 23 Μάη έως τις 23 Ιούνη σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων αμάχων στις επιδρομές αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του «αποικιοκρατικου συνασπισμού» στις 23 Σεπτεμβρίου 2014!




------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ ΠΟΥ «ΕΡΑΨΑΝ» ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2013 πριν η κυβέρνηση της Αριστεράς δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και τις προθέσεις της  στο θέμα των πλειστηριασμών.

Η φορολογία των ακινήτων και τα δάνεια των τραπεζών βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας και τροφοδοτούν την πολιτική ένταση.


Οι υπέρμετροι φόροι και οι παράλογες επιβαρύνσεις δημιουργούν ένα ασφυκτικό συναίσθημα στον πολίτη, που βλέπει να εφαρμόζονται μέτρα στήριξης μόνο του τραπεζικού συστήματος, ενώ αυτός «αιμορραγεί».
Την ίδια ώρα, καλείται να μην έχει «κόκκινο» δάνειο, να καταβάλλει κάθε μήνα τις φουσκωμένες δόσεις των δανείων, μαζί με τα χαράτσια. Παράδοξο και εξωφρενικό είναι το γεγονός, ότι το ακίνητό του είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα. Δηλαδή ουσιαστικά δεν του ανήκει.

Κι εδώ ξεκινά η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.
Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες προσεγγίσεις προέρχονται συνήθως από «ειδικούς», με μηδενική γνώση της ελληνικής ιστορίας.
Πριν από λίγες μέρες συνάντησα τυχαία ένα ηλικιωμένο δικηγόρο, παλαιό φίλο του πατέρα μου, που ανήκε πάντα στον συντηρητικό χώρο.

Ξεφύσηξε όταν με είδε και με εξομολογητική διάθεση με πλησίασε και μου είπε: «Μια ολόκληρη ζωή φοβόμασταν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές και τώρα μας τα παίρνουν οι δικοί μας». Χαμογελάσαμε, ανταλλάξαμε ευχές και χωρίσαμε. Την ίδια μέρα, έπεσα πάνω σε μια χιουμοριστική ανάρτηση στο διαδίκτυο, που με έκανε να γελάσω. Το ποστεράκι έγραφε: «Όταν θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών, να αρχίσουν απ’ αυτούς που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμείς οι υπόλοιποι ψηφίσαμε να μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές». Πραγματικά ήταν ευφυές και αστείο. Κατάλαβα όμως, ότι έστω και με χιούμορ, οι Έλληνες εκφράζουν το αδιέξοδό τους, αφού βιώνουν μια τεράστια ανατροπή. Και δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ανατροπή της κοσμοθεωρίας τους. Του τρόπου που βλέπουν τη ζωή.
Αυτές οι δύο απρόβλεπτες συναντήσεις με κινητοποίησαν, να αναζητήσω μια έρευνα, που είχαμε κάνει για τα ακίνητα την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Στην ιστορία αυτή, πρωταγωνιστής είναι ένας λησμονημένος δικηγόρος και πολιτικός, ο οποίος μεταπολεμικά ηγήθηκε ενός ισχυρού κινήματος για την επιστροφή των ακινήτων, στα χέρια όσων τα είχαν χάσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.


Ο δικηγόρος Αντώνης Αθηνογένης ηγήθηκε της προσπάθειας να πάρουν πίσω τα σπίτια τους, τα θύματα των μαυραγοριτών

Το κίνημα για την επιστροφή των ακινήτων που εκποιήθηκαν στην κατοχή.
Πρόκειται για τον Σμυρνιό δικηγόρο και πολιτικό, Αντώνη Αθηνογένη. Στην κατοχή είχε χάσει το σπίτι του. Το πούλησε έναντι μικρού τιμήματος, ώστε να εξασφαλίσει τρόφιμα για την επιβίωση της οικογένειας του. Φυσικά δεν ήταν ο μόνος. Μαυραγορίτες, αρπακτικά της νεότερης ιστορίας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν αποκτήσει τεράστια περιουσία, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές, ότι μπορούσε να ανταλλαχθεί με λίγες οκάδες λάδι, αυγά, ψωμί και κρέας.

Η ανθρωπιστική κρίση του φρικτού χειμώνα του 1941 αποδεκάτισε κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κρίση που είχε προκαλέσει η γερμανική κατοχή, είχε πάρει διαστάσεις ολέθρου. Από τη μία, οι Ναζί λεηλατούσαν την αγροτική παραγωγή και από την άλλη, έκλειναν τα μάτια στα εγκλήματα των ληστρικών συνεργατών τους, που αντάλλασσαν έναν τενεκέ λάδι με ακριβές μονοκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.

Υπολογίζεται ότι κάτω από αυτό το καθεστώς της αφόρητης πίεσης, 400 χιλιάδες πολίτες πούλησαν μέρος ή το σύνολο της περιουσίας τους. Ο Αθηνογένης, το 1946, ηγήθηκε της προσπάθειας να επιστραφούν τα σπίτια που είχαν χαθεί. Για αυτό το σκοπό, συνέταξε αναλυτική λίστα των ακινήτων που εκποιήθηκαν, αλλά και ξεχωριστή λίστα με τα ονόματα αυτών που τα είχαν αρπάξει. Η λίστα αυτή είχε 40 χιλιάδες αγοραστές. Δημιουργήθηκε όμως και μια δεύτερη λίστα, με ονόματα μεγαλεμπόρων, που είχαν «αγοράσει» από 10 έως 50 ακίνητα ο καθένας!

Οι εφημερίδες προέβαλαν το δράμα όσων έχασαν την περιουσία τους. Υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 400 χιλιάδες

Ο Αθηνογένης ήταν πάντα μαχητής και πραγματικός πατριώτης. Πολέμησε ως εθελοντής στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, αργότερα βρέθηκε στα πεδία των Βαλκανικών πολέμων για την απελευθέρωση της βόρειας Ελλάδας και οργάνωσε μυστικές αποστολές Μικρασιατών εθελοντών.

Ταυτόχρονα, ήξερε τις κακοτοπιές της πολιτικής, καθώς πριν από τη δικτατορία του Μεταξά, είχε διατελέσει βουλευτής, αντιπρόεδρος της βουλής και υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Κονδύλη.

Δεν ήταν κομμουνιστής. Ούτε καν τους συμπαθούσε. Αλλά όταν είδε ότι η κεντρική πολιτική σκηνή του γύρισε την πλάτη, δεν υποχώρησε και συμμάχησε με όσους είχαν διάθεση να αγωνιστούν στο πλευρό του. Ήξερε ότι θα βρει ισχυρές αντιστάσεις, αλλά οργάνωσε μεγάλες συγκεντρώσεις και μετέτρεψε τη διαμαρτυρία σε μαζική λαϊκή κατακραυγή.
Οι δωσίλογοι, μετά τον πόλεμο, είχαν ενταχθεί με τη δύναμη του χρήματος στην νεοελληνική πραγματικότητα, είχαν πρόσβαση στα κόμματα, επηρέαζαν τη δικαιοσύνη και πίεζαν να μην ψηφιστεί νόμος που θα τους έπαιρνε πίσω την περιουσία που απέκτησαν παράνομα σε βάρος των τίμιων Ελλήνων.

Είχαν καταφέρει, μάλιστα, να φέρουν στη βουλή, μέσω ενός ακροδεξιού σχηματισμού, πρόταση νόμου για νομιμοποίηση όλων των αγορών επί κατοχής, με αντάλλαγμα έναν ειδικό φόρο ακινήτων.

Το τρομερό δεν είναι ότι το Κόμμα των Εθνικοφρουρών το προώθησε, αλλά ότι υποστηρίχτηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. Η μάχη ήταν σκληρή, αλλά ο Αθηνογένης νίκησε στα σημεία.

Το 1949 κατάφερε να φέρει άλλο νόμο στη βουλή, που προέβλεπε την επιστροφή των σπιτιών για 250 χιλιάδες πωλήσαντες, αλλά χωρίς τιμωρία των ενόχων.
Οι μαυραγορίτες έμειναν ανέγγιχτοι και στο απυρόβλητο. Μάλιστα, προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και κατάφεραν να μπλοκάρουν την άμεση επιστροφή των ακινήτων που κατείχαν. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε τότε ότι ο νόμος περί ακύρωσης αγοραπωλησιών επί κατοχής ήταν… αντισυνταγματικός. Από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκαν ευτυχώς μόνο οι μικροϊδιοκτήτες. Κάτι ήταν κι αυτό.

Ο Αθηνογένης πέθανε το 1963, σε ηλικία 88 ετών.
Η μόνη τιμή που του έγινε ήταν να δώσουν το όνομά του σε έναν δρόμο στη Νέα Σμύρνη.
Τουλάχιστον οι Μικρασιάτες τον θυμήθηκαν.
Η ιστορία αυτή είναι σίγουρα διδακτική για αυτούς που θα επιχειρήσουν να αναλύσουν για μια ακόμα φορά το θέμα των πλειστηριασμών. Γιατί η εκποίηση της στέγης των πολιτών γράφτηκε με μαύρα γράμματα πριν από 70 χρόνια και οι πληγές στην ελληνική κοινωνία ακόμα δεν έχουν κλείσει. Ας μην ανοίξουν άλλες.

4 σχόλια:

e-h είπε...



TOMORROW: Rally in Parliament Square to #SaveOurDemocracy
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
JUN 23, 2017 — Tomorrow, Saturday 24th June, Make Votes Matter and Unlock Democracy are jointly hosting a post-election rally for Proportional Representation. There is a great line-up of speakers, live music and creative action planned, kicking off at 2.30pm in Parliament Square.

You can sign up on Facebook here: https://www.facebook.com/events/1740200812687579/

Or register to attend on our website: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

Speakers include:

- Alexandra Runswick, Director, Unlock Democracy
- Ed Straw, writer and former government consultant
- Freddy Vachha, Regional Chairman, UKIP
- Graham Allen, former Labour MP for Nottingham
- Jon Walsh, Chair, Electoral Reform Society
- Jonathan Reynolds MP, Labour
- Marianne Overton, Leader of the LGA Independent Group
- Neal Lawson, Chair, Compass
- Peter Tatchell, human rights campaigner
- Sal Brinton, President, Liberal Democrats
- Sian Berry, London Assembly Member, Green Party
- Sophie Walker, Leader, Women's Equality Party
- Zoe Williams, columnist, journalist, and author

With a guest appearance from journalist and 50:50 Parliament ambassador, Ruby Lott-Lavigna.

Join me and the Make Votes Matter team listening to live music, picnicking and listening to inspiring speakers in an iconic location. See you there!

e-h είπε...


ΑΥΡΙΟ: Πορεια στην Πλατεία του Κοινοβουλίου για να #SaveOurDemocracy
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
23 ΙΟΎΝ, 2017 - Αύριο, Σάββατο 24 Ιουνίου Κάντε τους Ψήφους Θεμα και το Ξεκλειδώστε τη δημοκρατία από κοινού κανουν μια μετεκλογική διαδήλωση για την αναλογική εκπροσώπηση. Υπάρχει ένα μεγάλο line-up των ομιλητών, ζωντανή μουσική και δημιουργική δράση προγραμματισμένη, ξεκινώντας στις 2.30 μμ στην πλατεία του Κοινοβουλίου.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Facebook εδώ:https://www.facebook.com/events/1740200812687579/

ή εγγραφείτε για να παραστείτε στην ιστοσελίδα μας:https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

Στους ομιλητες περιλαμβάνονται:

- Αλεξάνδρα Runswick, Διευθυντής, Ξεκλείδωμα της Δημοκρατίας
- Ed Straw, συγγραφέας και πρώην κυβερνητικός σύμβουλος
- Freddy Vachha, Περιφερειακός Πρόεδρος, UKIP
- Graham Allen, πρώην βουλευτής των Εργατικών στο Νότιγχαμ
- Jon Walsh, πρόεδρος της Εκλογικής μεταρρύθμισης στην Κοινωνία
- Jonathan Reynolds βουλευτής, εργασίας
- Marianne Overton, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ομάδας LGA
- Neal Lawson, πρόεδρος, Compass
- Peter Tatchell, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Sal Brinton, Πρόεδρος, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες
- Sian Berry, Λονδίνο Συνέλευση μελων, Κόμμα των Πρασίνων
- Sophie Walker, Leader, Γυναικών Ισοτητας Κομμα
- Zoe Williams, αρθρογράφος, δημοσιογράφος και συγγραφέας

με μια guest εμφάνιση από τον δημοσιογράφο και 50:50 πρέσβης στο Κοινοβούλιο, Ruby Lott-Lavigna.

Έλα μαζί μου και η ομαδα Καντε τους Ψηφους Θεμα ακούγοντας ζωντανή μουσική, πικνίκ και να ακούτε εμπνεσμενους ομιλητές σε μια εικονική θέση. Τα λέμε εκεί!

e-h είπε...


Αναφορα σε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Theresa Μay MP και 5 άλλους
Κάντε ψήφους θεμα στις γενικές εκλογές - θέλουμε αναλογική εκπροσώπηση
Αυτες οι Γενικες Εκλογες πρέπει να είναι οι τελευταίες που να χρησιμοποιήσει την αρχαϊκή ο Πρωτος περναει το Νημα σύστημα ψηφοφορίας.
Ήμουν 16 ετών στις γενικές εκλογές του 2015. Δεν μπορούσα να ψηφίσω, αλλά είχα απογοητευτεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αντικατοπτρίζει το πώς οι άνθρωποι ψήφισαν, έτσι άρχισα αυτήν την αναφορά για ένα δικαιότερο σύστημα ψηφοφορίας.
Δύο χρόνια μετά και ψήφισα για πρώτη φορά - αλλά η ψήφος μου δεν είχε καμία σημασία. Θέλω να είναι σε θέση να ψηφίσω για όποιο κόμμα πιστεύω. Δεν θέλω να φοβάται «σπατάλη» η ψήφος μου ή «αφήσει την άλλη πλευρά». Θέλω μια ψηφοφορία που μετράει.
Το μόνο δίκαιο και δημοκρατικό σύστημα εκλογής βουλευτών είναι αυτή που ταιριάζει έδρες στο Κοινοβούλιο με το πώς ψήφισαν οι άνθρωποι – η αναλογική εκπροσώπηση.
αδύναμα και ασταθή σύστημα ψηφοφορίας μας μας έχει δώσει μια συμμαχία του χάους - το DUP και Συντηρητικοί - που σχηματίζονται χωρίς την υποστήριξη των περισσότερων ψηφοφόρων. Ισχυρή και σταθερή πλειοψηφία συνασπισμούς είναι ο κανόνας στις περισσότερες αναπτυγμένες δημοκρατίες. Οι συνασπισμοί μπορεί να σημαίνει τη συνεργασία και τη συνεργασία, που εργάζονται από κοινού για την επίλυση προβλημάτων. Αλλά θα λειτουργήσει μόνο εάν βασίζονται σε υποστήριξη της πλειοψηφίας του πληθυσμού.
Σε αυτες τις βουλευτικές εκλογές, το Κόμμα των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και UKIP κέρδισαν το 11% των ψήφων, αλλά τώρα αποτελούν μόλις το 2% των βουλευτών. Η ψηφοφορία για το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας άξιζε 18 φορές περισσότερο από την ψηφοφορία για το Κόμμα των Πρασίνων. UKIP κέρδισε μισό εκατομμύριο ψήφους, αλλά οχι βουλευτες.
Ο Πρωτος Περναει το Νημα σύστημα ψηφοφορίας είναι αντιδημοκρατικο και στρεβλώνει δραματικά τα αποτελέσματα των εκλογών μας.
Ο Πρωτος Περναει το Νημα είναι σαφώς σπασμενο. Η εργασία είναι στα πρόθυρα για δέσμευση για μεταρρυθμίσεις. Όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ειναι ήδη υπέρ. Και όμως κάποιοι στο Συντηρητικό Κόμμα είναι αποφασισμένοι να μπλοκάρουν οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξει το σύστημα. Ακόμη χειρότερα, το μανιφέστο τους, εχει ακόμη δεσμευτεί για την επέκταση ο πρώτος περναει το νημα στη Συνέλευση του Λονδίνου. Αυτή είναι μια κυνική προσπάθεια να εδραιωσουν το σύστημα προς όφελός τους.

e-h είπε...

Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σώσουμε τη δημοκρατία μας. Συνδεθείτε και μοιραστείτε αυτήν την αναφορά για να στείλετε ένα μήνυμα στη νέα κυβέρνηση - θέλουμε αναλογική εκπροσώπηση.
Μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αυτό το θέμα στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης. Αν θέλετε να συμμετάσχετε με χιλιάδες όλων μας σε όλη τη χώρα οι οποίοι αναλαμβάνουν δράση για να κάνουν τους ψήφους θέμα, εγγραφείτε στο www.makevotesmatter.org.uk
Η αναφορά θα πρέπει να παραδοθεί σε:
• Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος
Theresa Μay MP
• Αρχηγός του Εργατικού Κόμματος
Jeremy Corbyn MP
• Ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών
Tim Farron MP
3 ακόμη ιθύνοντες ...