Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παρασκευη 23 Ιουνιου 2017


'Μεγάλη νίκη ενάντια στις διακρίσεις φύλου' μια απόφαση δικαστηρίου που λέει πως οι άνδρες δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να επιβάλουν στις γυναίκες να μετακινηθούν από τη θέση τους στο αεροπλάνο [επειδή η θρησκεία των ανδρών αυτών επιτάσσει να μην κάθονται δίπλα σε γυναίκες].
Quiz: σε ποια χώρα έλαβε χώρα η μεγάλη αυτή νίκη;
[Χιντ: #μόνη_δημοκρατία_στη_μέση_ανατολή,#κοσμικός_φάρος_σε_ένα_περιβάλλον_φονταμενταλισμο]


Ισραηλινή αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να κάνει τις γυναίκες να μετακινηθουν στα καθίσματα για θρησκευτικούς λόγους, δικαστηριο  εβαλε κανόνες

El Al χάνει περίπτωση που ασκήθηκε από επιζών του Ολοκαυτώματος καλούνται να κινηθούν μετά που υπερ-ορθόδοξος άνθρωπος αρνήθηκε να καθίσει δίπλα της
Ως 82-year-old επιζώντα του Ολοκαυτώματος και πρώην δικηγόρος, Renee Rabinowitz μπορεί να φαίνεται μια απίθανη φιγούρα στους πολέμους του πολιτισμού του Ισραήλ.
Η Ραμπίνοβιτς έχει ώθηση στο προσκήνιο  ένα θέμα που έχει γίνει όλο και πιο σύνηθες πρόβλημα για τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν μέσα και έξω από το Ισραήλ: υπερ-ορθόδοξοι άνδρες που αρνούνται να λάβουν τις θέσεις τους δίπλα στις γυναίκες, ζητώντας αλλαγές στα καθίσματα και μερικές φορές προκαλούν καθυστερήσεις.
Μετά την επιτυχή μηνυση στον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας, El Al, για τις διακρίσεις λόγω φύλου και να κερδίσει μια απόφαση-ορόσημο, η Rabinowitz σημαίνει τώρα ότι αγωνες δίκες πτήση δεν μπορεί πλέον αίτημα των γυναικών επιβάτες να μετακινούνται καθίσματα για να φιλοξενήσει υπερ-ορθόδοξους ανθρώπους που δεν θέλουν να καθίσουν δίπλα τους .
Περιγράφοντας την πρακτική ως «διακρίσεις» ισραηλινό δικαστή, Dana Cohen-Lekah, που άκουσαν την καταγγελία Rabinwotz, την Πέμπτη έκρινε ότι «κάτω από απολύτως καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα μέλος του πληρώματος να ζητήσει από τον επιβάτη να φυγουν από καθορισμένη έδρα τους, επειδή το γειτονικό επιβάτης δεν θέλει να καθίσει δίπλα τους λόγω του φύλου τους».
Cohen-Lekah είπε ότι η πολιτική ήταν μια «άμεση παραβίαση» των νόμων ισραηλινών διακρίσεων σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
Τον Φεβρουάριο, 10 υπερ-ορθόδοξοι επιβατες ανήλθε στους διαδρόμους και αρνήθηκαν να λάβουν τις θέσεις τους, προκαλώντας μια καθυστέρηση για την πτήση της easyJet στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν  θηλυκοι επιβάτες συμφώνησαν να κινηθεί έτσι ώστε η πτήση θα μπορούσε να αφήσει.
Η Ραμπίνοβιτς, η οποία έχει λάβει δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα συγχαρητήρια της στο stant, εξήγησε την Πέμπτη το πώς είχε έρθει να μηνύσει την εταιρεία, στη διαδικασία να γίνει μια διασημότητα μέσα ενημέρωσης.
«Ήταν το 2015. Ήμουν na eruv πίσω από το Νιούαρκ στο Τελ Αβίβ,» εξήγησε στην Guardian. «Ήμουν καθισμένη στην κατηγορία των επιχειρήσεων, όταν μετά από λίγο ένας Haredi εμφάνιση [υπερ-ορθόδοξοι] κύριος  ήρθε και κάθισε δίπλα μου.
«Είπα γεια, και υποθέτω σκέφτηκα ότι ήταν το τέλος  μέχρι το επόμενο πράγμα που ήξερα η αεροσυνοδός μιλούσε με τον ίδιο, και ήταν ψιθυρίζει. Εγώ δεν εδωσα πάρα πολύ προσοχή, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν λίγο περίεργο όταν η αεροσυνοδός είπε ότι είχε μια καλύτερη θέση.
«Δεν ήταν καλύτερα έτσι ρώτησα γιατί το έκανε προτείνουν τη μετακίνηση μου. Τότε συνειδητοποίησα ότι είχε κάνει έτσι επειδή ο άνθρωπος που κάθεται δίπλα μου είχε ζητήσει να κινούμαι. Τον ρώτησα ποιο είναι το πρόβλημά του ήταν και είπα ότι ειμαι 81. Άρχισε να μου πει σχετικά για το πώς η Τορά απαγορεύει.
«Ήμουν πολύ αναστατωμένη, αλλά επίσης δεν ήθελα να καθίσω δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο που δεν ήθελε να είναι εκεί για 11 ώρες. Η σκέψη δεν ήταν ευχάριστο γι 'αυτό αποφάσισε να κινηθω από τη δική μου συμφωνία.»
Η Ραμπίνοβιτς δεν δίνει πολλή σκέψη για το τι είχε συμβεί, είπε, μέχρι που παρακολούθησε μια ομιλία του Ανατ Hoffman του Ισραήλ Θρησκευτικό Κέντρο Δράσης  ένα δεκαπενθήμερο αργότερα, οι οποίοι συζήτησαν την εκστρατεία τους κατά της πρακτικής των αεροπορικών εταιρειών της μετακίνησης των γυναικών για να φιλοξενήσει υπερ-ορθόδοξοι επιβάτες.
«Στη συνέχεια του είπα ότι είχε μόλις συμβεί σε μένα, μόλις πρόσφατα, και όταν έμαθε ότι ήταν μια πτήση της El Al ρώτησε αν θα ήμουν διατεθειμένη να κάνω μήνυση», είπε.
«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως φεμινίστρια», είπε, προσθέτοντας ότι όταν ασκουταν ως δικηγόρος είχε εργαστεί σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. «Αλλά εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου στέκεται για αρχών.»
Τοποθέτησε το θέμα της υπερ-ορθόδοξης κοινότητας και καθιστικό αεροπορικά μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της υπερ-ορθόδοξη στάση απέναντι στις γυναίκες, και την απεικόνιση των γυναικών, σε δημόσιους χώρους Ισραήλ, λέγοντας ότι πίστευε αυτό είχε γίνει πιο προβληματική την πάροδο των ετών.
«Νομίζω ότι είναι σχετικό με το γεγονός ότι η υπερ-ορθόδοξοι έχουν μεγάλη πολιτική δύναμη, ώστε να αισθάνονται πιο ελεύθεροι να κάνουν τις απαιτήσεις που δεν κάνουν στις ΗΠΑ.»
Η ταχύτητα της αποφάσεως, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών ακροάσεων - και μετά από διαπραγματεύσεις - έχει την χαρά.
"Είμαι τόσο χαρούμενη. Και το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει. Από χθες είχα περισσότερα από 100 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συγχαρητήρια μου,»αν και παραδέχεται όταν έφερε την υπόθεση δεν ήταν όλοι υπερ.
«Αρχικά, όταν το κοστούμι έφερε, μερικοί άνθρωποι δεν αρέσει η ιδέα ότι ήμουν μηνύει El Al. Είπαν, « καλά, απλά το κάνει για τα χρήματα.»
«Ελπίζω El Al παίρνει αυτή την απόφαση στα σοβαρά. Ανυπομονώ για το μέλλον πτήσεις μου με El Al, και ελπίζω ότι θα μπορούσα να παραστώ σε μια στιγμή κατά την οποία  υπερ-ορθόδοξος άνθρωπος λέει «εγώ δεν θα καθίσει μέχρι να μετακινήσετε αυτή τη γυναίκα και την αεροσυνοδό El Al του λέει οτι αποτρέπει από το νόμο  να το πράξει.»
Χαιρετίζοντας την IRAC απόφαση, η οποία συνδέεται με το φιλελεύθερο Κίνημα για τη μεταρρύθμιση του Ιουδαϊσμού, δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου να αποτελέσει προηγούμενο.
«Με την εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ο επιβάτης ζητά να μετακινήσει την έδρα τους λόγω του φύλου τους, θα χαρακτηρίζονται ως διακρίσεις, και ως εκ τούτου θα πρέπει να απαγορεύεται,» είπε σε μια δήλωση στην αγγλική γλώσσα. IRAC είπε ότι είχε προσεγγίσει El Al πέρυσι προσφορά για να βοηθήσει τις κατευθυντήριες γραμμές εγγραφής για την αποτροπή των διακρίσεων λόγω φύλου κατά την πτήση, αλλά η προσφορά απορρίφθηκε οδηγεί στην ακρόαση.
Hoffman, εκτελεστικός διευθυντής IRAC, δήλωσε: «Renee Ραμπίνοβιτς, ένα 82-year-old επιζών του Ολοκαυτώματος, που ορίζονται για την καταπολέμηση της El Al, επειδή ήθελε να αποτρέψει την ταπείνωση και τη διάκριση των άλλων γυναικών στις πτήσεις.»
Η απόφαση απαιτεί τώρα El Al για να καθορίσει τις διαδικασίες της και να εξηγήσει τους σε όλο το προσωπικό εν πτήσει εγγράφως και μέσω της κατάρτισης. El Al, επίσης, εχει την υποχρέωση για να πληρώσει Ραμπίνοβιτς 6.500 σέκελ (£ 1.450) ως αποζημίωση. Ο δικηγόρος της ζήτησε 50.000 σέκελ.
Σχολιάζοντας την απόφαση, η οποία δίνει El Al 45 ημερών για να αλλάξει την πολιτική της, η εταιρεία δήλωσε: «Οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία ότι οι διαδικασίες της εταιρείας για το θέμα αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί στους υπαλλήλους της. Το δικαστήριο επικυρωθεί αυτή η συμφωνία και η εταιρεία θα σεβαστεί την ετυμηγορία.»




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Αγαπητό UNFOLLOW όταν πλευρές μαφιόζων συγκρούονται και επιλέγεις να πάρεις την μεριά του ενός μαφιόζου για να τον βγάλεις λάδι, ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι που καμαρώνετε ότι είστε, το πιθανότερο είναι να τα παίρνεις από τον μαφιόζο ή άντε να σου 'χει κανά πιστόλι καρφωμένο στον κρόταφο.
Στη δική σας περίπτωση ξέρουμε βέβαια ποιο από τα δύο έχει γίνει.
Κοινώς συγνώμη μιας και μας μαλώνετε στην ανακοίνωσή σας ότι δεν μας νοιάζει, αλλά ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ποια θα είναι η τύχη ενός αρχιμαφιόζου με ή χωρίς σκευωρίες που φτιάχνει η αντίπαλη μαφιόζικη πλευρά.
Ο συνδυασμός του Μαρινάκη στο άρθρο σας με Θεοφίλου και Ηριάννα έγινε με καθαρά χρηστικούς και ύπουλους ψυχολογικούς σκοπούς, ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό αίσθημα ως ανησυχία για την τύχη των λιγότερο προνομιούχων και να καλυφθεί κάπως η στήριξη στον μεγαλομαφιόζο.
Σε πόλεμο και διαμάχη μαφιόζων δεν υποχρεούσαι να διαλέγεις πλευρά, αντιθέτως κάθεσαι και περιμένεις να αλλοεξωντοθούν και αν μπορείς βοηθάς και στην αλληλοεξόντωσή τους.
#οπως γραφεται σχόλια_να_κάνουν_μόνο_επαγγελματίες_όχι_πουθενάδες_των_σόσιαλ μιντια




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Στη χώρα που υπέστη τις συνέπειες της ναζιστικής κατοχής, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Καρακώστας (γνωστός επί το ναζιστικότερο ως "Πολιτικός Στρατιώτης"), απαγγέλλει το απαγορευμένο στη Γερμανία τραγούδι του Horst Wessel στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο (21/6/2017).
Το τραγούδι του Horst Wessel χρησίμεψε ως ύμνος των SA, των ταγμάτων εφοδου του Ναζιστικού Κόμματος της Γερμανίας, πριν αυτό ανέβει στην εξουσία, ενώ μετά το 1933 επισημοποιήθηκε ως παράλληλος "εθνικός ύμνος".
Δείτε το βίντεο με την απαγγελία "του Θούριου της Χρυσής Αυγής" από τον Καρακώστα ("Ορθό το λάβαρο και η Νίκη μας προσμένει/ Ψηλά το μέτωπο και η καρδιά σκληρή/ Στον κόσμο αυτόν εμείς θα δείξουμε πως μένει/ Το θάρρος άπαρτο και φρούριο η τιμή/ Χτυπάτε αλύπητα με λύσσα με φοβέρα/ με θάρρος σύντροφοι τα τείχη των εχθρών/ με τη Χρυσή Αυγή θα γίνουμε μια μέρα/ εκατομμύρια στρατός αγωνιστών"), καθώς και την αυθεντική εκδοχή του ύμνου της Ναζιστικής Γερμανίας:
Ο Μιχαλολικος που παρευρισκοταν συγχαρηκε τον Καρακωστα για την απαγγελια του υμνου της Ναζιστικης Γερμανιας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------





ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! ΠΑΓΚΑΛΟΣ – Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ! ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ...!!!
https://www.youtube.com/watch?v=HaXtQph0ZGw

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ… Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ… (4:19)
Οι ΣΕΡΒΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.. (2:01)
πρέπει να υποστηρίξουμε τους Αλβανούς και να αναγνωρίσουμε το αλβανικό Κόσοβο ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο Πάγκαλος…
Ειμαστε ΙΔΙΑ ΡΑΤΣΑ με τους Τούρκους τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς…

Σχολιο.- Πρώτον, Η Αλβανία δημιουργήθηκε 2300 χρόνια μετά την γέννηση της ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ) !
Δεύτερον η ΜΑΝΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ήταν Πριγκίπισσα των Μολοσσών της Ηπείρου, οι Μολοσσοί ήταν Ελληνικό φύλλο 100%.
Γεννήθηκε στην Αρχαία Πασσαρών (Πασσαρώνα), πόλη της Ηπείρου, που Γεωγραφικά βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων, στο Δήμο Ζίτσας, στην κοινότητα Μεγάλο Γαρδίκι, λόφος "Εικονίσματα", ύψωμα 761.... Δείτε περισσότερα




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Έχει ενδιαφέρον, πάντως, η συμπαράσταση που βρίσκει ο ξεπλυματίας του UNFOLLOW του μεγαλοπρεζέμπορα Μαρινάκη, που με το θράσος που τον χαρακτηρίζει επιτίθεται στα "γκρουπούσκουλα" της Αριστεράς και σ' αυτούς που τολμάνε να τον επικρίνουν από τα σοσιαλμίντια. Οι "τραχανοπλαγιάδες", όπως τους χαρακτηρίζει. Αυτόν, έναν φτασμένο δημοσιογράφο και εκδότη.
Έχει ενδιαφέρον το ποιοι και ποιες -και μάλιστα επιφανείς σ' αυτά τα "γκρουπούσκουλα"- τον στηρίζουν. Στα μουλωχτά ενίοτε, όπως στα μουλωχτά συκοφαντούν επί χρόνια άλλους ανθρώπους, φτάνοντας να εμπλέκονται ακόμη και στα πολύ προσωπικά τους.
Όταν η υπομονή εξαντληθεί, θα γελάσει κόσμος και κοσμάκης!




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Η βροχή που έπεφτε καταρρακτωδώς στη Μόσχα δεν πτόησε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την “Ημέρα Μνήμης Πένθους”, όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται στη Ρωσία η επέτειος της έναρξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Χωρίς να κρατάει ομπρέλα ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και κάποιος από τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκλήρωσε το τελετουργικό χωρίς ίχνος βιασύνης, τιμώντας έτσι τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων.
Φυσικά, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ρωσίας αψηφά τη βροχή, δε θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης που έδωσαν το “παρών”, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Η 22α Ιουνίου είναι η ημερομηνία της έναρξης του “Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου” (όπως αποκαλούν οι Ρώσοι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), όταν η ναζιστική Γερμανία εξαπέλυσε την επίθεση στην τότε Σοβιετική Ένωση.

https://www.youtube.com/watch?v=ARtqpGMkhN4


-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Να αφεθούν ελεύθεροι τώρα ο Τ.Θεοφίλου και η Ηριάννα.
[ ] Η αποκάλυψη της σκευωρίας κατά του Τασου Θεοφίλου δεν είναι ήσσονος σημασίας.
Αντιθέτως αποτελεί μια θεμελιώδης μάχη ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης που έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και 8 χρόνια στη χώρα και στο καθεστώς εξαίρεσης και που η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ υπηρετεί με τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο.
Καθεστώς εξαίρεσης σημαίνει ότι ένας ποινικός μπορεί για το ίδιο έγκλημα να καταδικάζεται σε 10 χρόνια κάθειρξη και αν δεν τη βγάλει καθαρή με αναστολή εκτέλεσης της ποινής στην χειρότερη Θα είναι έξω στα 4 χρόνια, ενώ όποιος που θα κατηγορηθεί για συμμετοχή σε μια αντάρτική οργάνωση θα κινδυνεύει με ισόβια. Η περίπτωση της Ηριάννας είναι χαρακτηριστική. 13 χρόνια χωρίς δικαίωμα αναστολή, χωρίς κανένα στοιχείο.
Εξαίρεση σημαίνει ότι για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων ισχύει καθεστώς ιδιώνυμου.
Πορεια αναρχικης αλληλεγγυης στον αναρχικο Τασο Θεοφιλου Σαββατο 24 Ιουνη 12.00 Μοναστηρακι




--------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το μυστήριο του ρασοφόρου που προσπάθησε να βιάσει γυναίκα - Η μεγάλη παγίδα!
22.06.2017 | 09:03
Η τελευταία καταγγελία οδήγησε στη σύλληψη του ρασοφόρου, που αποδείχθηκε σκέτη μαφία. Η πρόταση σε γυναίκα, η παγίδα και η μάχη στο αυτοκίνητό του...
Καταγγελία 48χρονης, σύμφωνα με την οποία ρασοφόρος προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, ερεύνησαν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος άνδρα ρουμανικής καταγωγής 41ος ετών, για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της αντιποίησης αρχής, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της πλαστογραφίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο κατηγορούμενος, ντυμένος σαν μοναχός, προσέγγισε την 48χρονη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την έπεισε να πάνε στο αυτοκίνητό του, προκειμένου - όπως κατήγγειλε η ίδια - να της δωρίσει θρησκευτικά είδη. Μετά την είσοδο της γυναίκας στο αυτοκίνητο και προφασιζόμενος ότι θα επισκεφθούν μοναστήρι έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο άνδρας έβαλε μπρος το όχημα, παρά την εναντίωση της 48χρονης.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο 41χρονος κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της γυναίκας, η οποία φαίνεται ότι κατάφερε να «δραπετεύσει» από το αυτοκίνητο στην περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου και προέβη στην καταγγελία του συμβάντος. Ο άντρας εντοπίσθηκε τελικά χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, όπως επίσης ρούχα κληρικού και μία πλαστή ταυτότητα με σφραγίδα Αγίου Όρους στο όνομά του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Κορυφαίες ήττες
- Η μετατροπή του κρατικού χρέους σε αγγλικό δίκαιο
- Το PSI που διέγραψε κρατικές οφειλές 110 δις, σε νοσοκομεία-πανεπιστήμια-ταμεία κλπ στερώντας πολύτιμους οικον.πόρους απ την κοινωνία.
- Η παράδοση των τραπεζών στα κοράκια για 5,5 δις,ενώ με την ανακεφαλαιοποίηση των 160 δις οι συμμετοχές του κράτους-δημοσίου ήταν στο 70-78% του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών.
- Το ξεπούλημα των υποδομών και των φυσικών αγαθών της χώρας το οποίο δεν έχει τελειωμό.
- Η ιδιοκτησία των μνημονίων και η γραπτή δέσμευση αποπληρωμής όλων των χρεών προς όλους, νόμιμο και παράνομο χρέος (μίζες κλπ)
- Η μετατροπή της ολιγαρχικής "δημοκρατίας" σε τυραννικό καθεστώς , το κράτος εναντίον των οικονομικά αδύναμων πολιτών.
- Η απαξίωση της πολιτικής γενικότερα και η οπισθοδρόμηση προς τα μεταφυσικά δόγματα της θρησκείας και στη φασιστοποίηση της κοινωνίας.
- Η απαξίωση της αριστεράς ως προοδευτικής πρότασης οργάνωσης της κοινωνίας.
κ.α



--------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβολαιογράφοι: Τέλος της αποχής από πλειστηριασμούς
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 11:14
Σταματούν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλοντας πλήρη αδιαφορία από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι «κρύφτηκαν» -όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους- πίσω από τις δικές τους κινητοποιήσεις, επί οκτώ μήνες, χωρίς να δώσουν λύσεις σε ένα πρόβλημα που απειλεί την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ζωή της χώρας.
Οι συμβολαιογράφοι τονίζουν πως, αν και η αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, είχε σκοπό να ληφθούν όλα τα να αναγκαία μέτρα προστασίας των οφειλετών, «ουδείς εκ των αρμοδίων ενέσκηψε στο μείζον αυτό πρόβλημα, προτείνοντας λύσεις». Αντίθετα, στοχοποιήθηκαν και μόνο προσωρινή λύση κατάφεραν να δώσουν. Για αυτό, όπως προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους, με τη λήξη των κινητοποιήσεών τους καλούν την Πολιτεία, τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για περαιτέρω μείωση του ορίου (300.000 ευρώ στην παρούσα φάση) πάνω από το οποίο θα είναι επιτρεπτή η εκποίηση της πρώτης κατοικίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Η φτώχεια απειλεί το 35% των Ελλήνων
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 12:39
Στο 35,6% (3.789.300 άτομα) του πληθυσμού της χώρας ανέρχεται o πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό με βάση τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2016 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζεται μικρή μείωση (35,7% του πληθυσμού, ήτοι 3.828.500 άτομα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

- Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (39,7%)

- Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται για τους Έλληνες σε 38,0% και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα σε 59,7%

- Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται για όσους διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά γεννήθηκαν σε άλλη χώρα, σε 58,1%.

- Το ποσοστό του πληθυσμού, που ενώ δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, διαβιεί σε νοικοκυριά με υλική στέρηση αλλά χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 8,4%.

- Το ποσοστό του πληθυσμού, που δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, και διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση αλλά με χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 4,9%.

- Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αλλά διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση και χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 6,7%.

Όπως σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ, το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών και ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, το οποίο εκτιμήθηκε σε 7.500 ευρώ, ενώ το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Χώρας σε 14.932 ευρώ.

- Το έτος 2016, το 21,2% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας. Ο παραπάνω δείκτης που κατά το 2005 (με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2004) ανερχόταν στο 19,6%, σημείωσε αυξητική πορεία έως το 2012 όπου εκτιμήθηκε στο 23,1%, ενώ άρχισε να μειώνεται από το 2014.

- Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 832.065 σε σύνολο 4.168.784 νοικοκυριών και τα μέλη τους σε 2.262.808 στο σύνολο των 10.651.929 ατόμων του πληθυσμού της Χώρας.

- Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,3% σημειώνοντας μείωση κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2015, ενώ είναι υψηλότερος κατά 5,1 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

- Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 12,4% παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2015.

- Αύξηση σε σχέση με το 2015 σημείωσε το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια, ως προς το σύνολο του πληθυσμού, στη περίπτωση των:

Εργαζομένων γυναικών κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες (12,3%),

Ανέργων κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες (47,1%). Η αύξηση αφορά και τα δύο φύλα με μεγαλύτερη αυτή των γυναικών

Νοικοκυριών με δύο ενήλικες και τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα παιδιά κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες (32,0%)

Νοικοκυριών με δύο ενήλικες κάτω των 65 ετών κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες (20,1%).

- Μειωμένο σε σχέση με το 2015 εμφανίζεται το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια στην περίπτωση των:

Λοιπών μη οικονομικά ενεργών ανδρών κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες (26,2%)

Συνταξιούχων γυναικών κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και συνταξιούχων και των δύο φύλων κατά 1,1
ποσοστιαίες μονάδες (10,5% και 9,7% αντίστοιχα)

Νοικοκυριών με έναν ενήλικα κάτω των 65 ετών κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες (24,3%)

Νοικοκυριών με μία ενήλικη γυναίκα κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες (21,1%)




-----------------------------------------------------------------------------------------------




 Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους του ISIS στη Συρία
 Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 12:21
Ρωσικές δυνάμεις, αποτελούμενες από ένα υποβρύχιο και δύο πολεμικά πλοία, εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο εναντίον στόχων του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι τουρκικές και οι ισραηλινές δυνάμεις «είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την εκτόξευση των πυραύλων μέσω των διαύλων επικοινωνίας», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφερθεί όμως στις αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι φρεγάτες «Ναύαρχος Έσεν» και «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» καθώς και το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ» έριξαν έξι πυραύλους Kalibir εναντίον κέντρων διοίκησης και αποθήκες όπλων που ανήκουν στο ISIS στην επαρχία Χάμα.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων, τα κέντρα διοίκησης καταστράφηκαν καθώς και σημαντικές αποθήκες όπλων των τρομοκρατών του ΙSIS στην περιοχή Ακιρμπάτ της επαρχίας Χάμα» επεσήμανε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συνέχεια ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές «που εξολόθρευσαν τους μαχητές του Ισλαμοφασιστικού Κράτους που επέζησαν και τις εγκαταστάσεις τους».

Στο μεταξύ, Ρώσος γερουσιαστής δήλωσε ότι η πιθανότητα να έχει σκοτωθεί από ρωσικά πλήγματα ο επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι σχεδόν 100%, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της άνω βουλής της Ρωσίας, δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η πληροφορία είναι έγκυρη σε ποσοστό σχεδόν 100%». «Το γεγονός ότι το ΙSIS δεν τον έχει παρουσιάσει πουθενά ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ο αλ Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί» πρόσθεσε.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι ο αλ Μπαγκντάντι ενδέχεται να σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή του ρωσικού στρατού στα περίχωρα της Ράκα τον προηγούμενο μήνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν στόχους του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία
 Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, 09:05
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πυραύλους κατά στόχων της οργάνωσης Ισλαμοφασιστικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Από τους βομβαρδισμούς αυτούς καταστράφηκαν κέντρα διοίκησης, αλλά κι αποθήκες οπλισμού στην επαρχία Χάμα της Συρίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρετανία: Δεν θα εξαναγκάσει κανέναν Ευρωπαίο να φύγει από τη χώρα μετά το Brexit
 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 23:53
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εξαναγκάσει κανένα πολίτη κράτους–μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψει την χώρα έπειτα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Brexit, διαβεβαίωσε την Πέμπτη τους ευρωπαίους ομολόγους της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην Σύνοδο Κορυφής της Βρυξέλλες, σύμφωνα με μια βρετανική κυβερνητική πηγή.

Εντούτοις, η βρετανίδα πρωθυπουργός προειδοποίησε τους αρχηγούς των 27 κρατών μελών ότι απορρίπτει κάθε δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στην επίλυση των διαφορών για τα δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης μετά το Brexit.

Μόνο τα «πλέον αξιοσέβαστα δικαστήρια μας» θα είναι σε θέση να εκδικάσουν αυτές τις υποθέσεις, ανέφερε η πηγή.

«Σε κανένα Ευρωπαίο πολίτη που διαμένει αυτή την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα του επιβληθεί διά νόμου να φύγει από την χώρα όταν αυτή αποχωρήσει από την ΕΕ», ανέφερε η πηγή, σημειώνοντας ότι η Μέι εξέφρασε «την ξεκάθαρη δέσμευσή της» σε αυτό το θέμα, έπειτα από την παρουσίαση των βρετανικών προτάσεων σήμερα το βράδυ σε αυτό το ακανθώδες θέμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βρετανοί πολίτες στα κράτη μέλη της Ένωσης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ναι» στην περιορισμένη ιατρική χρήση της κάνναβης είπε το κοινοβούλιο της Πολωνίας
 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 17:08
Το κοινοβούλιο της Πολωνίας, στο οποίο κυριαρχεί η συντηρητική και εθνικιστική δεξιά, υιοθέτησε σήμερα νόμο που νομιμοποιεί την περιορισμένη ιατρική χρήση της μαριχουάνας.

Σύμφωνα με το κείμενο, που ψηφίσθηκε ουσιαστικά ομόφωνα από 440 βουλευτές της κάτω βουλής, τα φάρμακα με βάση την κάνναβη θα μπορούν να παρασκευάζονται, κατόπιν παραγγελίας, στα φαρμακεία από εισαγόμενες πρώτες ύλες. Μόνο δύο βουλευτές ψήφισαν κατά του νόμου.

Ο νόμος αποκλείει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.

Η δυνατότητα καλλιέργειας της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς στην Πολωνία, η οποία προβλεπόταν στο αρχικό νομοσχέδιο, απορρίφθηκε.

Για να τεθεί σε ισχύ, ο νόμος πρέπει να ψηφιστεί και από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το αρχικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο 2016 από τον Πιοτρ Μάρζεκ-Λιρόι, πρώην πρωτοπόρο της σκηνής ραπ, ο οποίος ήταν τότε βουλευτής του αντισυστημικού κινήματος Kukiz'15, τρίτης δύναμης στο κοινοβούλιο, και σήμερα είναι ανεξάρτητος βουλευτής.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, 78% των Πολωνών εκτιμούν πως η πρόσβαση στη μαριχουάνα πρέπει να είναι νόμιμη.

Η συζήτηση για την ιατρική χρήση της κάνναβης στην Πολωνία εντάθηκε το 2015, μετά την πολύκροτη απόλυση ενός γιατρού μεγάλου παιδιατρικού νοσοκομείου της Βαρσοβίας επειδή χορήγησε πειραματικά μαριχουάνα σε μικρούς επιληπτικούς ασθενείς, χωρίς να έχει ενημερώσει γι' αυτό τη διεύθυνση του νοσοκομείου.

Συνεχίσθηκε την επόμενη χρονιά από έναν βουλευτή της αριστεράς, τον Τόμας Καλίτα, ο οποίος είχε προσβληθεί ο ίδιος από καρκίνο του εγκεφάλου. Ο βουλευτής απεβίωσε τον Ιανουάριο 2017.

Υποχωρώντας στην κοινωνική πίεση, το υπουργείο Υγείας έδωσε το 2016 το πράσινο φως για την κάλυψη ορισμένων εξειδικευμένων θεραπειών με φάρμακα με βάση την κάνναβη που εισάγονται αποκλειστικά έπειτα από ατομικό αίτημα του ασθενούς και κατόπιν ειδικής εγκρίσεως που χορηγείται από το υπουργείο.

Η ιατρική χρήση της κάνναβης επιτρέπεται στην Τσεχία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς και σε 23 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Ουρουγουάη έγινε το 2013 η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε πλήρως την κάνναβη.





------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έργα και ημέρες των καλύτερων φίλων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Στα πλαίσια της δια νόμου "αποκομμουνιστικοποίησης" της Ουκρανίας, μια κεντρική λεωφόρος του Κιέβου μετονομάζεται από Βατούτιν σε Σούκεβιτς. Όπου Βατούτιν, ο σοβιετικός στρατηγός που ηγήθηκε της απελευθέρωσης του Κιέβου απ' τα ναζιστικά στρατεύματα το 1944. Όπου Σούκεβιτς, Ουκρανός εθνικιστής αρχισυνεργάτης των ναζί κατά τον Β'ΠΠ, υπεύθυνος -μεταξύ άλλων- για τη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Εβραίων πολιτών της ΕΣΣΔ, χιλιάδων σοβιετικών παρτιζάνων στη Λευκορωσία και δεκάδων χιλιάδων Πολωνών πολιτών.
Πολλοί πολίτες του Κιέβου αντιδρούν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (πάρθηκε με πλειοψηφία 69/120) ενώ γίνονται συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για να μην υλοποιηθεί η μετονομασία του δρόμου. Χαιρετίζουμε την τόλμη και την αποφασιστικότητα αυτών των Ουκρανών πολιτών.

Διαμαρτυρίες ξεσπούν στο Κίεβο κατά τη μετονομασία κεντρικού δρόμου σε SS αξιωματικό

Το Κίεβο δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να αλλάξει το όνομα του κεντρικού δρόμου από εκείνη του στρατηγού που απελευθέρωσε την πόλη από τους Ναζί, με εκείνη ενός Ναζί αξιωματικό που οργάνωσε και συμμετείχε σε εθνοκάθαρση!  Δεκάδες τραυματίες σε διαδηλώσεις κατά της μετονομασίας, η οποία έχει ανασταλεί προσωρινά.
19. 06.17, 20:43
Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Κίεβο της Ουκρανίας στις βίαιες διαδηλώσεις κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για να αντικαταστήσει το όνομα ενος κεντρικό δρόμο με εκείνη ενός αξιωματικού ο οποίος ήταν ένας από τους οργανωτές της αντι-πολωνικό εθνοκάθαρση.
Ο δρόμος πήρε το όνομά Στρατηγος Νικολάι Βατούτιν, ο οποίος απελευθερώθηκε Κίεβο από τους Ναζί, αλλά τώρα αποφάσισε ότι το όνομά του σε Roman Shukhevych, ένα SS αξιωματικός υπεύθυνος για τη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Εβραίων.
Τον Οκτώβριο του 2009, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο έδωσε ακόμη στον Shukhevych τον τίτλο του ήρωα της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι έλαβε μέρος σε εθνοκάθαρση.
Η απόφαση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο την 1η Ιουνίου με την πλειοψηφία των 69 από 120.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko, δεν υποστήριξε την απόφαση, αλλά δεν έχει αντίρρηση σε αυτό, είτε, ακόμα κι αν εβραϊκή γιαγιά του ήταν ένας από εκείνους τους οποίους Στρατηγος  Βατούτιν είχε απελευθερωθεί από τους Ναζί.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, Klitschko ήταν κάτω από μεγάλη πίεση για να ασκήσει βέτο στην απόφαση και να μην αλλάξει το όνομα της οδού, αλλά μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να παρέμβει. Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή πολλών πολιτών του Κιέβου.
Όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, κέρδισε την ονομασία «Εθνική Ημέρα της ντροπής.» Πριν από λίγες ημέρες, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το άγαλμα του στρατηγού Βατούτιν στο κέντρο του Κιέβου, στέκεται πάνω από τον τάφο του, ζητώντας το όνομα του δρόμου δεν πρέπει να αλλάξει. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές ήταν βετεράνοι του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου που φώναζαν «ντροπή».
Το Σάββατο,  βίαιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Ουκρανία, στην οποία 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η αστυνομία συνέλαβε αρκετους διαδηλωτές.
Edward Dolinsky, ένας από τους ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας στην Ουκρανία, δήλωσε: «Είναι δυνατόν να μετρηθεί το βάθος της ηθικής παρακμής Δεν είναι εύκολο όταν υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πτώση είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να μετρηθεί;.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Κιέβου για να αλλάξει το όνομα του δρόμου στο όνομα του Στρατηγού Βατούτιν στο όνομα ενός αξιωματικού των ναζί, του οποίου τα χέρια βάφονται με το αίμα των δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών, Εβραίων και  Πολωνων, είναι ακριβώς μια περίπτωση μιας ηθικής παρακμής, κυνισμό και περιφρόνηση για την ανθρωπότητα. Αυτή είναι μια ημέρα της εθνικής ντροπής. "
Η εβραϊκή κοινότητα κατέθεσε αίτηση στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κιέβου, το οποίο εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει το δήμαρχο από την υπογραφή του για να αλλάξετε το όνομα του δρόμου μέχρι την τελική απόφαση για το θέμα αυτό έγινε.
Alex Tantzer, ένας κοινωνικός ακτιβιστής μεταξύ των μεταναστών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, δήλωσε:.. «Για χρόνια, οι δολοφόνοι των Εβραίων έχουν τον τίτλο ως ήρωες Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας είναι εβραιος και ο ίδιος είναι σιωπηλός δήμαρχος Klitschko, του οποίου η γιαγιά είναι εβραϊα, έκανε εφερε αντιρρήσεις, ακόμη και το Ισραήλ είναι σιωπηλο.
«Περιμένω το Ισραήλ για να διαμαρτυρηθει με τον εντονότερο δυνατό τρόπο κατά της απόφασης αυτής.
«Υπάρχει ένα όριο για τον κυνισμό και την ηθική παρακμή. Αν η Ουκρανία ψάχνει για ήρωες, δεν πρέπει να τους βρει μεταξύ των συνεργατών των Ναζί. Ο ουκρανικός λαός έχει το δικαίωμα σε άλλους ήρωες.»




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταρρευση στις τιμες ακινητων! Πωλουνται διαμερισματα 2.500 ευρω, οσο κανει μια σκηνη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα απαλλασονται από την κοινοχρηστη θερμανση οσοι εχουν αυτονομη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΟΔΗΓΟΣ, Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΚΙ ΟΙ ΓΡΙΕΣ
Να βράζει ο τόπος, να περιμένεις κάπου τρία τέταρτα μέχρι να 'ρθει το λεωφορείο και να ξεκινήσει το δρομολόγιο Ομόνοιας-Περάματος, να 'ναι ο κόσμος στοιβαγμένος και να 'χεις και τον νεαρούλη με το ξυρισμένο κεφάλι και το περιποιημένο γενάκι να κάνει κήρυγμα.
Για τον οδηγό που μας ταλαιπωρεί και κάνει ένα δρομολόγιο την ώρα! Και για τα λεωφορεία που τα χαλάνε επίτηδες οι οδηγοί και τα κρατάνε χαλασμένα στ' αμαξοστάσιο, για να μην κάνουν πιο συχνά δρομολόγια!
"Δεν είμαστε Έλληνες, ρε! Έχουμε γίνει όλοι τσιράκια των Εβραίων. Να πάμε εκεί και να τους βάλουμε να τα φτιάξουν με δικά τους έξοδα και όταν βλέπουμε οδηγό αραχτό στην αφετηρία να του σπάμε του κεφάλι!"
"Μη λες μαλακίες!", του είπε ένας γέροντας και τα πήρε ο νεαρούλης κι άρχισε να τον βρίζει:
"Εβραίος είσ' εσύ και ενοχλήθηκες; Μπες στον τάφο σου, ρε, εκατό χρονώ ερείπιο που μου θέλεις και βόλτα με λεωφορείο!"
Πήρε φωτιά κι ένας σαραντάρης-σαρανταπεντάρης, χαμένος από την πρέζα, κι άρχισε να φωνάζει πως "το παλικάρι έχει δίκιο! Αφού δεν είμαστε Έλληνες. Οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι Εβραίοι και χριστιανοί Τα 'χε γράψει αυτά ο Λιαντίνης!"
"Ο Λιαντίνης, δικέ μου!", πετάχτηκε πάλι ο νεαρούλης. "Γιατί νομίζεις πως έφυγε και πήγε στον Άρη; Για να μη βλέπει τα χάλια μας!"
"Μαλακία του που ΄φυγε, αν και δεν πήγε στον Άρη. Στον Ηρακλή έμαθα πως πήγε. Στις γριές", σχολίασε ψύχραιμα ο γέροντας. "Θα 'πρεπε να μείνει εδώ να 'φτιαχνε λεωφορεία που θα κινούνταν με ηλιακή ενέργεια και χωρίς οδηγούς",
Τα γέλια του στοιβαγμένου και ταλαιπωρημένου κόσμου έκαναν για λίγο ευχάριστη τη συνέχιση της διαδρομής.



----------------------------------------------------------------------------------------------


Ψευτικος μοναχος από την Ρουμανια με πλαστα χαρτια από το Αγιο Ορος, καταγγελθηκε για ακολαστες πραξεις στη Θεσσαλονικη, την ωρα που η Αστυνομια σχηματισε δικογραφια σε βαρος του βουλγαρου ρασοφορου τον οποιο νεαρη από την Θεσσαλονικη κατηγγειλε για σεξουαλικη παρενοχληση μεσα σε λεωφορειο.




------------------------------------------------------------------------------------------------





Η παραιτηθείτσα Σοφία μπήκε στα ΕΛΤΑ με κοινωνικά κριτήρια, με κοινωνική μεροληψία, με τα μόρια της πολύτεκνης μητέρας. Εκμεταλλεύτηκε τις πρόνοιες του κοινωνικού κράτους καθώς και όλες της παροχές του (άδεια για μεταπτυχιακά κτλ)
Σχολιο.-  Οχι ως πολυτεκνη μητερα φιλε.Πριν 15 χρονια δεν ειχε τρια παιδια, αλλα ως ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Που σημαινει οτι εχει παροχες απο το κοινωνικο κρατος απο δυο μεριες.Ως τριτεκνη η ιδια, ως πολυτεκνοι οι γονεις της.
Σχολιο.- "Δουλευει χωρις να επηρεαζεται απο τους λοιπους που καθονται"!!!   ναι το καθικι , ελπιζω να το ειδαν οι συνάδελφοι της να τη ξεχεσουν τη βρωμα
Σχολιο.-  Το σχολείο το πληρώνουν τα πεθερικα της από κάτι λίγες αποταμιεύσεις.3 παιδιά από 5000 το καθένα τουλάχιστον,ε ναι κάτι λίγες οικονομίες έχουν οι άνθρωποι για μια ώρα ανάγκης.Και οχι δεν είναι δεξιά.
Σχολιο.-   γιατι δε θα παει διακοπές αφου τα πεθερικα και οι γονεις της και δεν ξερω ποιος αλλος θα της πληρωσουν το ιδιωτικο;;;
Σχολιο.-  Τα έχουν για το σχολείο,εξάλλου κάτι λίγες οικονομίες έχουν,δε φτάνουν.
Σχολιο.-   Καλα τωρα, ενας ανθρωπος με στοιχειωδεις γνωσεις οικονομιας πεταει τετοιες μπαρουφες του στυλ γιατι να πληρωνω φορους ????? Ειδατε ή ακουσατε κανενας αριστερος να ειναι "παραιτηθειτε" ?????




----------------------------------------------------------------------------------------------------



η ειδηση:
''ΥΕΜΕΝΗ «Έψηναν» ανθρώπους ζωντανούς σε σούβλες για να τους ανακρίνουν οι ΗΠΑ σε 18 μυστικες φυλακες που διαχειριζονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,το δικτατορικο καθεστως της Υεμενης''

αντιδρασεις? τιποτα,μουγγαφον,σιωπη στο διαδικτυο,παγωμαρα και αδιαφορια ..
καλε τι μας ενδιαφερει που ψηνανε ανθρωπους ζωντανους?
αφου δεν λεει τις κακες λεξεις ''Ασαντ'',''Ρωσια'',''Πουτιν''




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΕΜΕΝΗ
Απαγωγές με εμπλοκή των ΗΠΑ «δείχνει» δημοσιογραφική έρευνα
ΣΑΝΑΑ.--
Πρακτικές απαγωγής και βασανισμού «υπόπτων για τρομοκρατία», που χρησιμοποιούσαν πράκτορες της CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001 σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης, φαίνεται πως εφαρμόζουν σήμερα στην Υεμένη Αμερικανοί στρατιωτικοί, σε παράνομες φυλακές που έχουν φτιάξει στρατεύματα των συμμάχων τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αυτό ισχυρίζεται δημοσιογραφική έρευνα του πρακτορείου ΑΡ, στην οποία καταγράφονται οι εξαφανίσεις, οι βασανισμοί ή και θάνατοι πάνω αρκετών χιλιάδων ανδρών σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Υεμένης, που ελέγχονται ως επί το πλείστον από τις δυνάμεις του «φιλοδυτικού» προδοτη δοσιλογου διορισμενου από τους αποικιοκρατες, «προέδρου» Χάντι, της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της (όπως οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.ά.), που πραγματοποιούν ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επέμβαση στη χώρα από το Μάρτη του 2015.
Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου ΑΡ, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί παραδέχονται την ύπαρξη του δικτύου των παράνομων αυτοσχέδιων φυλακών που φτιάχνουν οι σύμμαχοί τους σε αεροδρόμια, λιμάνια, στρατιωτικές βάσεις, βίλες πλουσίων, ακόμη και σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, ισχυριζόμενοι πως οι ίδιοι δεν συμμετέχουν, ή τουλάχιστον δεν είναι μπροστά σε βασανισμούς «υπόπτων για τρομοκρατία» ή συνεργασία με ομάδες φανατικών ισλαμιστών της «Αλ Κάιντα» που δρουν στην Υεμένη.
Ωστόσο, παραδέχθηκαν ότι δίνουν ερωτήσεις σε στρατιωτικούς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), οι οποίοι καταγγέλλεται από άλλες πλευρές πως αναλαμβάνουν τις απαγωγές και τις ανακρίσεις υπόπτων χρησιμοποιώντας βασανιστήρια όπως τον εγκλωβισμό των «αιχμαλώτων» σε κοντέινερς, άγριους ξυλοδαρμούς, σεξουαλική κακοποίηση, «ψήσιμο» κρατουμένων σε αυτοσχέδιες σχάρες μέχρι να μαρτυρήσουν.
Οι Αμερικανοί παραδέχθηκαν ότι εμπλέκονται στις ανακρίσεις όχι όμως και στα βασανιστήρια, προφανώς για να μην κατηγορηθούν για παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «DAIMLER»
Κατασκευάζει μονάδα παραγωγής στη Ρωσία
Κατασκευή νέας μονάδας «Mercedes - Benz» κοντά στη Μόσχα ξεκίνησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Daimler», η πρώτη, όπως τουλάχιστον επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο «Ρόιτερς», νέα επένδυση από μεγάλη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία από τότε που επιβλήθηκαν δυτικές κυρώσεις το 2014.
Η «Daimler» δήλωσε το Φλεβάρη ότι θα επενδύσει περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο, με στέλεχος της εταιρείας να δηλώνει ότι η «Daimler» πήρε την απόφαση μετά από μια «πολύ επιτυχή συνομιλία» με τη ρωσική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσωπικά υπογράψει τη συμφωνία, επιτρέποντας στην περιφερειακή κυβέρνηση να προσφέρει συνθήκες που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμες σε ξένους επενδυτές.
«Θέλουμε να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα εκεί όπου βρίσκονται οι πελάτες μας και είμαστε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη δυναμική της Ρωσίας», δηλώνει η εταιρεία. Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούσαν τη Ρωσία ως μια ελπιδοφόρα αναπτυσσόμενη αγορά μέχρι τις κυρώσεις του 2014. Παρόλο που οι ρωσικές πωλήσεις της «Mercedes - Benz» μειώθηκαν πέρυσι κατά 11%, στις 36.888, η εταιρεία αναμένει αύξηση το 2017 και ακόμη μεγαλύτερη από το 2019, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα.
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες η γερμανική κυβέρνηση αντέδρασε και απείλησε με «αντίμετρα» αν ισχύσουν οι κυρώσεις που ψήφισε η Γερουσία των ΗΠΑ, ανάμεσα σε άλλες και για ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και την τροφοδοτούν με υλικά για την κατασκευή αγωγών εξαγωγής ενέργειας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ   ΣΤΗΝ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εντάσεις γύρω από την ηλεκτροδότηση της Γάζας
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- ΡΑΜΑΛΑ.--
Ο ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Αμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν κατηγόρησε χτες τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς ότι προσπαθεί να προκαλέσει νέα σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και «Χαμάς» (που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας), επειδή η Παλαιστινιακή Αρχή αρνείται τις τελευταίες μέρες να πληρώσει σε ισραηλινή εταιρεία το κόστος για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.
Ο Λίμπερμαν ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να διακόψει γενικότερα τη χρηματοδότηση προς τη Λωρίδα της Γάζας, αναστέλλοντας τις πληρωμές για καύσιμα, φάρμακα, μισθούς κ.λπ., ώστε να ζημιώσει τη «Χαμάς» και να την ωθήσει σε σύγκρουση με τις ισραηλινές δυνάμεις.
Πριν λίγες μέρες το Ισραήλ μείωσε την ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που δίνει στη Γάζα, η οποία ούτως ή άλλως έφτανε για μόλις τέσσερις ώρες ηλεκτροδότηση των κατοίκων της περιοχής. Από προχτές, πάντως, η Αίγυπτος άρχισε να αποστέλλει φορτία με καύσιμα στη Γάζα ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης στο ντόπιο πληθυσμό.
Αυτά, ενώ αργά προχτές βράδυ ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζ. Κούσνερ και ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζ. Γκρίνμπλατ συναντήθηκαν στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, συζητώντας τρόπους για «συνέχιση του διαλόγου» Ισραηλινών - Παλαιστινίων.