Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Δευτερα 10 Ιουλιου 2017



ΠΟΙΆ εργατική τάξη τώρα!. Ποιά υπεράσπιση της αξίας της εργατικής της δύναμης, ποιοί αγώνες τωρα!.. ποιός συσχετισμός δύναμης ώστε η εργατική τάξη να βάλει εμπόδια με τους αγώνες της στην αφαίρεση της υπεραξίας από την αστική
ταξη. Ποιές κατακτησεις τωρα!!..
Τι έλεγε ο Σαμαρας πριν μερικά χρόνια?.. "είμαστε σε κρίση δεν μπορούμε να κανουμε παροχές"!!.
Τι λέει ο Δ. Κουτσούμπας?. Το ίδιο με άλλη μορφή: Δείτε!.
...."Με βεβαιότητα υποστηρίζουμε, ότι έχει περάσει χωρίς επιστροφή η εποχή που η καπιταλιστική ανάπτυξη στη χώρα μας, έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες, έφερνε κάποια βελτίωση σε μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
Κι αυτό σήμερα πλέον ισχύει ακόμα και για τις ΗΠΑ, για τη Γερμανία, για άλλες καπιταλιστικές οικονομίες, πιο ισχυρές στη Ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο."..
Τι σημαινει όλο αυτό?. Ακύρωση του ρόλου του Κομμουνιστικού Κόμματος να οργανωσει τις μαζες ώστε να ανασχέσει την επιθετικότητα του κεφαλαιου με την πάλη του και να "φρεναρει" την προσπάθειά του για ολοένα και μεγαλύτερη απόσπαση υπεραξίας από την εργατική ταξη!.
Φερνει και για παράδειγμα τις ισχυρες καπιταλιστικες οικονομίες όπου το κίνημα ειναι ανύπαρκτο.. για να δικαιολογήσει την δική του σύμπλευση με τις αστικες θεωρίες της .. "αναπτυξης" την οποία παρουσιάζει ως νομοτέλεια και αναπόφευκτη και μάλιστα .."χωρίς επιστροφή"!! . Που σημαίνει ότι οργάνωση της άμυνας της εργατικής ταξης δεν θα υπάρχει, γιατι ...αυτός ειναι ο καπιταλισμός!!.
Με απλά λόγια μίλησε ως εκπρόσωπος μιας πολυεθνικης απευθυνόμενος στις κυρίαρχες δυνάμεις.
"εμεις δεν σας ενοχλούμε"... "δεν πρόκειται να εμποδίσουμε την κερδοφορία σας ουτε κατά ελάχιστο"!.
Σε αυτους απευθυνθηκε και το έρριξε ως σύνθημα στους νεολαίους που νομίζουν ότι θα λυθουν όλα τους τα προβλήματα με την σοσιαλιστικη επανασταση, την οποία προετοιμάζει λέει ο Κυριος Κουτσούμπας.. χωρις η εργατική ταξη να μπει σε μάχες με τους καταπιεστές της.. και από εκεί μέσα να αναδείξει τους πρωτοπόρους που θα παρουν τη σκυτάλη!. Δεν ειναι τυχαίο ότι στο Κόμμα τωρα τις στελεχειακές θέσεις αναλαμβάνουν νεοι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ! και δεν έχουν σχέση με ταξική πάλη!.
Και αυτό γιατι .. δεν προβάλλει η ταξική πάλη, αλλά η πίστη και η αναπαραγωγή μόνο μιας θεωρίας ξεκομμένη από την πραξη, την ταξική πάλη!.
Έτσι απλά - ως μιά άλλη θρησκεία - προβαλλει με ευλάβεια τις θεωρίες της - έξω από την ταξική πάλη, την πράξη όπως διδάσκει ο Μαρξισμός, αναμενοντας ως αλλον Μεσσία, τον ..σοσιαλισμό να "πέσει από τον ουρανό"..
Μόνο που .. οι κοινωνίες αλλάζουν μόνο με την δράση και την πάλη..
"Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί"

σχολιο.-  το Μαη του 1932 το Ελληνικο κράτος κήρυξε πτωχευση..
Το Κομμα με την αλλαγη πορείας του τότε, άρχισε τους μαζικους ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και αναγκασε το τοτε αστικο κρατος μεσα στα 1934-35 να:
δημιουργησει το ΙΚΑ
ΝΑ διπλασιασει τους μισθους των καπνεργατων
να διπλασιασει τους μισθους στα εργοστασια, βιομηχανια και μεταποίηση.
Να ψηφιστεί ο Νομος για το 8ωρο!! (το 34 ψηφιστηκε και οχι το 37 που λενε οι γνωστοί).
να ψηφιστουν οι νομοι ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που σημαινει μεγαλη αυξηση στο μεροκαματο και μειωση των ωρων εργασίας..
Τοτε η αστικη ταξη έλεγε οτι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ"..
ΤΟ ΚΚΕ ομως σαρωνε τα πεζοδρόμια και εφτιαχνε οδοφραγματα !!
στις ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙς ΠΕΦΤΑΝΕ ΚΟΡΜΙΑ ειχαν νεκρους!!
ΕΤΣΙ ΔΕΘΗΚΕ Τ'ΑΤΣΑΛΙ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟς ΤΟΥ ΕΑΜ.. εκει δημιουργηθηκαν και σφυρηλατηθηκαν οι αγωνιστες του ΕΑΜ και του ΔΣΕ..





---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λουκά παιδί μου κινδύνεψε η ζωή σου κ σου οφείλεται αποζημίωσις (κάτι ψιλά, 2,5 μύρια μόνο).
Θεοφίλου παιδί μου εσένα σου πήραμε τη ζωή για 5 χρόνια κ θα αναιρέσουμε την απόφαση για να σου πάρουμε και την υπόλοιπη.
`Οποιος μιλήσει για ταξική κοινωνία είναι ψεκασμένος και άσχετος με το υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκό δίκαιο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και επειδή με κούρασε αφάνταστα η επιμονή κάποιων να κάνουν το άσπρο μαύρο για να μη θιγεί η αξιοπιστία του αμόρφωτου, ας καταγγείλουν και τον ΕΟΠΠΥ που συγκαταλέγει το Ευγενίδειο στα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Σχολιο.- Αυτο που αναγραφεται στο σχετικο της αναρτησης ειναι ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε.
Αυτο το Α.Ε. σημαινει οτι το νοσηλευτικο αυτο ιδρυμα λειτουργει με καθαρα ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια οπως μια οποιαδηποτε Α.Ε.
Ανεξαρτητως του αν εχει ιδιοκτητες ιδιωτες-κλινικαρχες.
Διοτι ως γνωστον, το ελληνικο δημοσιο μπορει να ιδρυσει και υπαρχουν πολλα παραδειγματα, νομικα προσωπα ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ καθως και Α.Ε. Αυτη λοιπον ειναι η αληθεια.
Το γιατι οι αστικες κυβερνησεις επιλεγουν αυτη την μεθοδολογια ειναι κατι που αφορα αυτες και τα συμφεροντα που υπηρετουν. Και σιγουρα οχι οσους ισχυριζονται οτι οι Α.Ε. λειτουργουν με κριτηρια αγορας οπως καθε Α. Ε., ακομη κι αν τις εχει ιδρυσει το δημοσιο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα ανακηρύξουν επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αυτόν που δήλωνε ότι "η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραματικά με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας. Η νέα κοινοτική βοήθεια δεν θα έρθει χωρίς σκληρά ανταλλάγματα". Αυτόν που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έναν θεσμό που έκανε ό,τι μπορεί και συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί, για να τσαλαπατήσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας του λαού μας.
Και γιατί να μην το ανακηρύξουν επίτιμο διδάκτορα οι κύριοι καθηγητάδες; Λίγα τσεπώνουν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα; Ή μήπως ξεχνιούνται έτσι εύκολα οι ιστορικές παραδόσεις; Το γεγονός ότι ανάμεσα σε τετρακόσιους περίπου πανεπιστημιακούς καθηγητάδες των χρόνων της Κατοχής, μόλις καμιά δεκαριά ήταν στο ΕΑΜ; Ή ότι επί Χούντας η μεγάλη πλειονότητα από δαύτους στηνόταν και παρακολουθούσε χειροκροτώντας τις ασυναρτησίες του Παπαδόπουλου;
Έτσι! Να διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στην πνευματική ηγεσία του καθεστώτος και στον λαό που υποφέρει. Ώστε να γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ότι η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας πάει αντάμα με την κοινωνική καταστροφή και έχει σαφέστατο ταξικό πρόσημο. Με την αστική πνευματική ηγεσία να διεκπεραιώνει την αποστολή της με στοχοπροσήλωση.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπορούν να σκοτώσουν τον επαναστάτη, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την επανασταση
Φρεντ Χάμπτον
(ενας απο τους ηγέτες των Μαύρων Πανθήρων)

«Μαύροι Πάνθηρες» («Black Panther Party», «Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων»).
Οργάνωση των Αφροαμερικανών για τα πολιτικά δικαιώματα και την ένοπλη αυτοάμυνα της κοινότητάς τους, που έδρασε κυρίως στα τέλη της δεκαετίας του 1960 (Οκτώβριος 1966 – περ. 1980).
ΙΔΡΥΣΗ
Η οργάνωση ιδρύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1966 στο Ώκλαντ (Oakland) της Καλιφόρνιας από τους Χιού Π. Νιούτον (Huey P. Newton, 1942 – 1989), Μπόμπυ Σήλ (Robert George «Bobby» Seale, 1936 -) και Νταίηβιντ Χίλλιαρντ (David Hilliard, 1942 -), μετά από παρατήρηση του πρώτου ότι στην συγκεκριμένη Πολιτεία των Η.Π.Α. ήταν νόμιμη η οπλοκατοχή για λόγους αυτοάμυνας αλλά και η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους.
Η οργάνωση αρχικά έφερε το όνομα «Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων για την Αυτοάμυνα» («Black Panther Party for Self–Defense»), όμως τον Ιανουάριο του 1967 που άνοιξε το πρώτο της στρατηγείο στο Ώκλαντ, στην 5624 Grove Street, συντόμευσε το όνομά της σε «Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων» («Black Panther Party», BPP).
Εκείνο που είχε ξεκινήσει πριν από λίγους μόλις μήνες ως απλή απόπειρα πολιτικοποίησης μιας κλασικής παρέας μαύρων νεαρών, τώρα αριθμούσε στο Ώκλαντ περισσότερα από 200 εγγεγραμμένα μέλη, αποτελώντας πια μία ισχυρή όσο και σοβαρή πολιτική οργάνωση, η οποία είχε την δυνατότητα να περιπολεί ένοπλα στις μαύρες συνοικίες, προβάλλοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα των μαύρων διεκδικήσεων από εκείνη που μέχρι τότε εξέπεμπαν οι οργανώσεις που με μη βίαιο τρόπο διεκδικούσαν πολιτικά δικαιώματα.
ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ»
Οι πρώτοι 6 “Πάνθηρες” (Noέμβριος 1966). Πάνω, από
αριστερά οι Elbert “Big Man” Howard, Huey P. Newton
(Υπουργός Αμύνης), Sherman Forte και Bobby Seale
(Πρόεδρος). Κάτω οι Reggie Forte και Little Bobby
Hutton (Ταμίας).
Με την ίδρυσή της η οργάνωση (που κατήγγειλε ως «μπάρμπα-Θωμάδες» τους οπαδούς της μη βίας, από τον «καλό» δούλο του γνωστού διηγήματος της Harriet Beecher Stowe), δημοσίευσε ως μανιφέστο της το γραμμένο από τον Νιούτον περίφημο «Πρόγραμμα των 10 Σημείων» («The Ten Point Program»), που ζητούσε για όλους τους Αφροαμερικανούς «γη, ψωμί, στέγη, παιδεία, ένδυση, δικαιοσύνη και ειρήνη», καθώς και εξαίρεση από στρατιωτική θητεία στον στρατό των Η.Π.Α. αφού για την οργάνωση ήταν αδιανόητο οι Αφροαμερικανοί να πολεμούν και να σκοτώνουν άλλους έγχρωμους λαούς του πλανήτη, που όπως ακριβώς οι μαύροι, είναι «θύματα της λευκής ρατσιστικής κυβέρνησης της Αμερικής».
Το «Πρόγραμμα των 10 Σημείων» ήταν το ακόλουθο :
1. Θέλουμε Ελευθερία. Θέλουμε την δύναμη να ελέγχουμε την μοίρα της Μαύρης μας Κοινότητας.
2. Θέλουμε πλήρη εργασιακή απασχόληση για τον λαό μας.
3. Θέλουμε να σταματήσει η ληστεία της Μαύρης μας Κοινότητας από τους καπιταλιστές.
4. Θέλουμε αξιοπρεπή στέγαση που να καλύπτει τις ανάγκες ανθρώπινων όντων.
5. Θέλουμε παιδεία για τον λαό μας, ικανή να αποκαλύπτει την πραγματική φύση της ξεπεσμένης αμερικανικής κοινωνίας. Θέλουμε παιδεία που να μας διδάσκει την πραγματική Ιστορία μας και την αποστολή μας στην σύγχρονη κοινωνία.
6. Θέλουμε εξαίρεση των μαύρων ανδρών από την στρατιωτική θητεία.
7. Θέλουμε άμεση κατάπαυση της αστυνομικής βίας και των δολοφονιών εναντίον του Μαύρου λαού.
8. Θέλουμε άμεση απελευθέρωση όλων των Μαύρων κρατουμένων σε ομοσπονδιακές, πολιτειακές, επαρχιακές και ανά διάφορες πόλεις φυλακές.
9. Θέλουμε όλοι οι Μαύροι που προσάγονται σε δίκη να κρίνονται από ένορκους της δικής τους τάξης ή από ανθρώπους της Μαύρης Κοινότητας, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
10. Θέλουμε γη, ψωμί, στέγη, παιδεία, ένδυση, δικαιοσύνη και ειρήνη.
(όπως παρατίθεται στο «War Against the Panthers» του Νιούτον, 1980)
35 ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
Εξ αρχής οι «Μαύροι Πάνθηρες» διαφοροποιήθηκαν από τον κυρίαρχο έως τότε στον χώρο των μαύρων ριζοσπαστών και ελεγχόμενο από ισλαμιστές Μαύρο Εθνικισμό όσο και από την χριστιανική στην λογική της και «αυτο-ευνουχιστική» «παθητική αντίσταση» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (Martin Luther King, Jr.) και υιοθέτησαν, παρά τον μιλιταντισμό τους, μία σοσιαλιστική στην ουσία και στην ορολογία της ιδεολογική βάση, με έμπρακτο αλληλοβοηθητικό έργο στις κοινότητες των Αφροαμερικανών, όπως λ.χ. το πρόγραμμα «Free Breakfast for Children» (με δωρεάν προγεύματα για τα άπορα μικρά παιδιά), το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικής περίθαλψης στα διάφορα γκέτο, κυρίως της Νέας Υόρκης, όπως το Harlem, το Bedford Stuyvesant, το Mt. Vernon και το Bronx, το πρόγραμμα «Seniors Against a Fearful Environment» ή SAFE (με παροχή προστασίας σε όσους υπερήλικες ήθελαν να κινηθούν με ασφάλεια σε επικίνδυνες γειτονιές), κ.ά. Οι «Πάνθηρες» έβλεπαν αυτά τα προγράμματα αλληλοβοήθειας (τα οποία πολύ σύντομα έφθασαν τα 35) ως κοινωνικά μοντέλα για μία εναλλακτική και πιο ανθρώπινη πραγματικότητα, ικανή από μόνη της να δημιουργήσει την προϋπόθεση για καθολική ανατροπή.
Περισσότερο από αυτά τα 35 προγράμματα ενόχλησε τις μυστικές υπηρεσίες καταστολής το «Free Breakfast for Children Program» και το FBI προσπάθησε εξαρχής να το αποδιαρθρώσει με απανωτές συλλήψεις των συμμετεχόντων «Πανθήρων» με αβάσιμες κατηγορίες, οι οποίες αν και καταρρίπτονταν όλες στο προανακριτικό στάδιο, κρατούσαν αρκετές μέρες εκτός δράσης τους συλλαμβανόμενους. Ο τότε διευθυντής του FBI Έντγκαρ Χούβερ (J. Edgar Hoover) έγραψε για το εν λόγω πρόγραμμα τον Μάϊο του 1969 σε ένα εσωτερικό σημείωμά του: «αντιπροσωπεύει την καλύτερη και εντυπωσιακότερη δραστηριότητα του BPP και, ως τέτοια, αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή κατά των ενεργειών μας να εξουδετερώσουμε το BPP και να καταστρέψουμε τον αγώνα του».
ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Κοινή συγκέντρωση “Πανθήρων” με “Γίπις” και άλλους λευκούς
ριζοσπάστες
Πέρα από τα προγράμματα αλληλοβοήθειας οι «Πάνθηρες», αν και επέμειναν σε καθαρά μαύρη συμμετοχή στο επίπεδο των μελών τους, καλλιέργησαν την αυτο-οργάνωση και άλλων έγχρωμων μειοψηφιών (των Πορτορικάνων της Νέας Υόρκης μέσα από την οργάνωση «Young Lords», των Ινδιάνων μέσα από το περίφημο A.I.M. ή «American Indian Movement», των «Τσικάνος», δηλαδή των Μεξικανοαμερικανών της νότιας Καλιφόρνιας μέσα από την οργάνωση «Brown Berets», των Κινέζων του Σαν Φραντσίσκο μέσα από την οργάνωση «Red Guard», κ.ά.) και την συνεργασία μαζί τους.
Επίσης, οι «Μαύροι Πάνθηρες», που τώρα πια αριθμούσαν πολλές χιλιάδες μέλη απλωμένα σε περισσότερα από 50 παραρτήματα της οργάνωσης σε διάφορες Πολιτείες των Η.Π.Α., συνεργάστηκαν με ριζοσπαστικές ομάδες και κινήματα λευκών, όπως οι Γίπις («Youth International Party», Y.I.P, «Yippies»), το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ομοφυλοφίλων («Gay Liberation Front»), η SDS («Students for a Democratic Society», «Φοιτητές για μία Δημοκρατική Κοινωνία»), κ.ά. Η συνεργασία μάλιστα παγιώθηκε και ισχυροποιήθηκε μετά τις 28 Οκτωβρίου 1967, όταν ο «Υπουργός Άμυνας» της οργάνωσης Νιούτον μπλέχτηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία του Ώκλαντ (Oakland) της Καλιφόρνιας, τραυματίστηκε σοβαρά, πιάστηκε και κλείστηκε στις φυλακές με την κατηγορία ότι από σφαίρα του είχε σκοτωθεί ο αστυνομικός Τζων Φρέϋ (John Frey) και τότε ο «Υπουργός
Ο Νιούτον στην φυλακή
Πληροφόρησης» Έλντριτζ Κλήβερ (Leroy Eldridge Cleaver, 1935 – 1998) οργάνωσε ένα μεγάλο κίνημα συμπαράστασης, το «Free Huey», με αίτημα την αποφυλάκισή του, η κυκλοφορία του επίσημου οργάνου της οργάνωσης «Ο Μαύρος Πάνθηρας» δεκαπλασιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1967, ενώ ομάδες αλληλεγγύης στους «Πάνθηρες» ξεφύτρωναν σε πάρα πολλές χώρες, όπως στην Γαλλία, την Αγγλία, την Ιαπωνία, την Γερμανία, την Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, την Σουηδία, την Ολλανδία, κ.α.
Το «Κόμμα» είχε επίσης οργανώσει στις 2 Μαϊου 1967 μία διαδήλωση 30 οπλισμένων μελών του μέσα στο Καπιτώλιο της Καλιφόρνιας στο Σακραμέντο (Sacramento) με επικεφαλής τον τότε Πρόεδρο των «Πανθήρων» Μπόμπυ Σηλ, για ν’ αποτραπεί η ψήφιση ενός νέου νόμου (Mulford Act) που θα απαγόρευε την οπλοφορία, ένα θεαματικό γεγονός που είχε αυξήσει την αίγλη του «Κόμματος» στα μάτια των έγχρωμων αλλά και λευκών ριζοσπαστών, ενώ το 1968 ο «Υπουργός Πληροφόρησης» Κλήβερ κατέβηκε ως υποψήφιος για την Προεδρεία των Η.Π.Α. με το κόμμα «Peace and Freedom Party», στο οποίο στεγάζονταν χίπις, ριζοσπάστες και ειρηνιστές. Μέσα στον ίδιο όμως χρόνο υποχρεώθηκε να φύγει στο εξωτερικό για να αποφύγει την πολυετή καταδίκη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», λόγω ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία του Ώκλαντ στις 6 Απριλίου 1968, στο επεισόδιο που έχασε την ζωή του ο μόλις 17χρονος Μπόμπυ Χάττον (Bobby Hutton, 1950 – 1968, το νεαρότερο μέλος της οργάνωσης), ο οποίος γαζώθηκε με 12 σφαίρες παρά το ότι είχε ήδη παραδοθεί.
Η ΑΚΡΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑΪΚΕΛ
Παρέλαση “Πανθήρων” το 1969
Το κίνημα «Free Huey» που είχε οργανώσει ο τώρα φυγάς Κλήβερ, είχε φέρει στις τάξεις των «Πανθήρων» και τον πρώην πρόεδρο της αριστερίστικης φοιτητικής οργάνωσης SNCC («Student Nonviolent Coordinating Committee») και θεωρητικό της «Μαύρης Εξουσίας» («Black Power») Στόκελυ Καρμάϊκελ (Stokely Carmichael), ο οποίος ήδη από τον Φεβρουάριο του 1968 τοποθετήθηκε «Πρωθυπουργός» («Prime Minister») των «Πανθήρων». Η άφιξη όμως του Καρμάϊκελ δημιούργησε τα πρώτα εμπόδια συνέχισης της συνεργασίας με τους λευκούς ριζοσπάστες, καθώς εκείνος επέμενε ότι ένας λευκός φέρεται πάντοτε πατερναλιστικά και δεν μπορεί ποτέ να καταλάβει τους μαύρους: «εάν είναι να προχωρήσουμε προς μία πραγματική απελευθέρωση, θα πρέπει προηγουμένως να κόψουμε κάθε σχέση με τους λευκούς». Αυτή η ακραία θέση δημιούργησε τις πρώτες διαφωνίες στο εσωτερικό της οργάνωσης.
ΜΑΟΪΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Διαδήλωση “Πανθήρων”
Από την άλλη, ενώ ο ιδιότυπος μαρξισμός που είχαν αναπτύξει οι «Πάνθηρες», δεν συμμεριζόταν τις απαξιωτικές απόψεις του Μαρξ για το λούμπεν προλεταριάτο, αλλ’ αντίθετα αντλούσε πολλά στοιχεία από τον Φραντς Φανόν (Franz Fanon, 1925 – 1961), γνωστό θεωρητικό της ανάγκης στήριξης των επαναστατών επάνω στο λούμπεν στοιχείο, όταν ήλθε σε επαφή με την φυλετικά υπεροπτική κατεύθυνση που έδωσε ο Καρμάϊκελ, έκανε την αρχικά εξωστρεφή και αποκεντρωτική πολιτική του κόμματος ν’ αρχίσει να ξεπέφτει σε έναν ιδιότυπο ρατσιστικό μαοϊσμό και σε ψευδαισθήσεις ότι οι συμμετέχοντες αποτελούσαν δήθεν την «πραγματική» πρωτοπορία για την προετοιμασία της «πραγματικής» κοινωνικής επανάστασης.
Οι άμεσες παρενέργειες ήσαν δύο: από την μία η ένταση και πύκνωση των καταφυγών σε άσκοπη βία, καθώς αρκετά νεαρά μέλη είχαν κάνει σημαία τους την ρήση του Μάο «η δύναμη βγαίνει από τις κάνες των όπλων» και από την άλλη η διαφοροποίηση ενός μεγάλου τμήματος των μελών, που θεωρούσαν ότι, πρώτον, η βία απομονώνει και, δεύτερον, ότι η ορθή πρακτική για την μαύρη χειραφέτηση είναι η αλληλοβοηθητική, μορφωτική και κοινωνική δράση μέσα στις μαύρες κοινότητες.
ΣΧΙΣΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ
Ο Κλήβερ με την σύζυγό του στην εξορία
Στις 28 Σεπτεμβρίου 1968 καταδικάστηκε τελικά ο Νιούτον για ανθρωποκτονία σε ποινή φυλάκισης 2 – 15 ετών και ο αριθμός των μελών της οργάνωσης άρχισε να μειώνεται ραγδαία (ιδίως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση τριών «Πανθήρων», των Tommy Lewis, Robert Lawrence και Steve Bartholomew από την αστυνομία του Λος Άντζελες στις 25 Αυγούστου 1968, η είδηση της οποίας φόβισε πάρα πολλούς), ενώ ακολούθησε το σχίσμα ηγεσίας μεταξύ του φυλακισμένου Νιούτον (που με τον Νταίηβιντ Χίλλιαρντ υποστήριζαν την αλληλοβοηθητική, μορφωτική και κοινωνική δράση μέσα στις μαύρες κοινότητες) και του διωγμένου από την Κεντρική Επιτροπή και αυτοεξόριστου στην Αλγερία Κλήβερ (που υποστήριζε την βίαιη και μετωπική σύγκρουση με το σύστημα και είχε μάλιστα αυτονομοποιήσει το πρώην παραστρατιωτικό τμήμα των «Πανθήρων» ως «Μαύρο Απελευθερωτικό Στρατό», «Black Liberation Army»).
Το σχίσμα της ηγεσίας, το οποίο εν πολλοίς είχε προκαλέσει το ίδιο το FBI εξοργίζοντας τον ένα εναντίον του άλλου με πολυάριθμες πλαστές επιστολές υποτιθέμενων μελών της οργάνωσης, εξελίχθηκε σχεδόν αμέσως (και αργότερα, το 1971, οριστικοποιήθηκε) σε σχίσμα του ίδιου του «Κόμματος» (από την μία το τμήμα της Δυτικής Ακτής και από την άλλη το τμήμα της Ανατολικής Ακτής).
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΤΓΚΑΡ ΧΟΥΒΕΡ
Ωστόσο η αίγλη του «Κόμματος» παρέμεινε ισχυρή επί πολύ ακόμα. Στην επιβλητική εικόνα του απέναντι στην αμερικανική και διεθνή κοινωνία είχε συνεισφέρει και το περίφημο πια γεγονός του χαιρετισμού «αλά Πάνθηρες» (με υψωμένη γαντοφορεμένη γροθιά) των δύο ολυμπιονικών Τόμμυ Σμιθ (Tommie Smith) και Τζων Κάρλος (John Carlos) κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου στους Ολυμπιακούς του Μεξικού, το καλοκαίρι του 1968 (ένα γεγονός που βέβαια προκάλεσε την από εκεί και πέρα μεθόδευση της πλήρους καταστροφής της καριέρας τους).
Οι Σμιθ – Κάρλος στο βάθρο των ολυμπιονικών
Ο Χούβερ χαρακτήρισε τον Σεπτέμβριο του 1968 τους «Μαύρους Πάνθηρες» ως «τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια των Η.Π.Α.» (οι αρχές ισχυρίζονταν ότι οι «Πάνθηρες» ήσαν υπεύθυνοι για τον θάνατο τουλάχιστον 15 αστυνομικών) και ενεργοποίησε εναντίον τους το περιβόητο πρόγραμμα καταστολής COINTELPRO. Το COINTELPRO συμπεριλάμβανε την φυσική ή ψυχική εξόντωση των ηγετικών μελών (ιδίως εκείνων που έδειχναν αδιάλλακτοι και μη εκφοβιστέοι), τον μεθοδικό «Ψυχολογικό Πόλεμο» με δημιουργία κλίματος παράνοιας, την παραπληροφόρηση, την ανίχνευση ή εφεύρεση και εν συνεχεία τόνωση τάσεων φραξιονισμού, την πρόκληση σύγχυσης και δυσπιστίας μεταξύ τόσο των στελεχών (όπως συνέβη λ.χ. στην καλλιεργηθείσα με προβοκατόρικες πλαστές επιστολές ρήξη Νιούτον – Κλήβερ) όσο και μεταξύ των απλών μελών, καθώς και την συνεχή χρήση της προβοκάτσιας ώστε να στραφούν άλλες περιθωριακές ομάδες μαύρων κατά των «Πανθήρων» (λ.χ. έχει πια αποκαλυφθεί ότι στις 30 Ιανουαρίου 1969 ο Χούβερ ενέκρινε την ταχυδρόμηση ανώνυμων επιστολών που στόχευαν να στρέψουν την ισχυρή συμμορία δρόμου «Blackstone Rangers» του Σικάγου κατά των εκεί «Πανθήρων»).
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ COINTELPRO
Ο Μπάντσυ Κάρτερ (δεξιά) με τον Μπόμπυ Σήλ
Έτσι συνέβη στην περίπτωση της οργάνωσης των «Ενωμένων Σκλάβων» – «United Slaves», που μέλη τους πυροβόλησαν στις 17 Ιανουαρίου 1969 μέσα στο Πανεπιστήμιο UCLA και σκότωσαν τους ηγέτες του παραρτήματος Λος Άντζελες των «Πανθήρων» Μπάντσυ Κάρτερ (Bunchy Carter) και και Τζων Χάγκινς (John Huggins), ενώ το ίδιο επανέλαβαν στις 23 Μαϊου του ίδιου έτους δολοφονώντας τον «Πάνθηρα» του Σαν Ντιέγκο (San Diego) Τζων Σάβατζ (John Savage) και στις 15 Αυγούστου δολοφονώντας επίσης στο Σαν Ντιέγκο τον «Πάνθηρα» Συλβέστερ Μπελ (Sylvester Bell). Μία από τις «επιτυχίες» του συστήματος διασποράς παράνοιας του COINTELPRO ήταν επίσης και ο παρασυρμός των μελών των παραρτημάτων της Νέας Υόρκης και του Νιού Χέηβεν (New Haven, Connecticut) στο να ανεχθούν την κακοποίηση και δολοφονία στις 21 Μαϊου 1969 του 19χρονου συντρόφου τους Άλεξ Ράκλεϋ (Alex Rackley), τον οποίο ο δολοφόνος του και προβοκάτορας του FBI Τζωρτζ Σαμς (George W. Sams) είχε δολίως παρουσιάσει σαν δήθεν «καταδότη».
Επιπρόσθετα, η ανοικτή ένοπλη επίθεση που δέχθηκε η οργάνωση από πλευράς των κρατικών μηχανισμών (επιδεικτικά επανδρωμένων μάλιστα από ένα χρονικό σημείο και μετά με Αφροαμερικανούς αστυνομικούς), είχε ως αποτέλεσμα 31 νεκρούς «Πάνθηρες» μέχρι το 1970: Arthur «Glen» Morris (αδελφός του «Bunchy» Carter, δολοφονήθηκε από πράκτορες τον Μάρτιο του 1968, το πρώτο μέλος των «Πανθήρων» που έχασε την ζωή του), Sidney Miller, Silvestre Bell, Bobby Hutton, Steven Bartholomew, Robert Lawrence, Tommy Lewis, Welton Armstead, Frank Diggs, Alprentice «Bunchy» Carter, John Huggins, Alex Rackley, John Savage, Sylvester Bell, Larry Roberson, Nathaniel Clark, Walter Toure Pope, Spurgeon Winters, Fred Hampton, Mark Clark, Sterling Jones, Eugene Anderson, Babatunde X Omarwali, Carl Hampton, Jonathan Jackson, Fred Bennett, Sandra Lane Pratt, Robert Webb, Samuel Napier, Harold Russell και George Jackson, ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονταν στις φυλακές με βαρύτατες ποινές που σε πολλές περιπτώσεις έφθαναν τον θάνατο ή τα ισόβια.
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΣ
Από τον Δεκέμβριο του 1968 όλα σχεδόν τα γραφεία των ανά τις Η.Π.Α. παραρτημάτων των «Πανθήρων» δέχθηκαν επιθέσεις από το FBI και την αστυνομία: στις 7 του μήνα ανατινάχθηκε το παράρτημα του Νιούαρκ (Newark), στις 12 έγινε έφοδος στο παράρτημα Σικάγου (όπου συνελήφθησαν 12 μέλη), στις 18 έγινε εισβολή μετά από ρίψη δακρυγόνων στο παράρτημα Ινδιανάπολης (Indianapolis), στις 21 έγινε εισβολή στο παράρτημα του Ντένβερ (Denver), όπου καταστράφηκε επιδεικτικά μία μεγάλη ποσότητα τροφίμων και ρούχων που προορίζονταν για τα προγράμματα αλληλοβοήθειας, στις 27 έγινε ένοπλη εισβολή στο παράρτημα του Des Moines της Iowa που μετά από τρεις ακριβώς μήνες ισοπεδώθηκε από έκρηξη δυναμίτη, στις 28 έγινε ένοπλη εισβολή στο παράρτημα του Σαν Φραντσίσκο που και αυτό μετά από τρεις ακριβώς μήνες, στις 28 Μαρτίου, δέχθηκε δεύτερη επίθεση με αέρια και πολυβολισμούς που κατέληξε στην σύλληψη 16 «Πανθήρων», κ.ο.κ.
Η πιο θεαματική επιχείρηση της αστυνομίας και του FBI κατά του «Κόμματος», τα μέλη του οποίου ο τότε αριστεριστής Τόμ Χαίηντεν (Tom Hayden) είχε αποκαλέσει «Βιετκόνγκ της Αμερικής», έγινε πριν το ξημέρωμα της 4ης Δεκεμβρίου 1969, με την εισβολή σε ένα σπίτι του Σικάγο όπου διέμεναν μερικοί «Πάνθηρες», τους οποίους είχε νωρίτερα ναρκώσει ο εγκάθετος πράκτορας του FBI Ουϊλιαμ Ο’ Νηλ (William O’ Neal). Οι εισβολείς έριξαν συνολικά 90 σφαίρες, την ώρα που από την πλευρά των «Πανθήρων» ρίχτηκε μόνο μία! Ο 21χρονος χαρισματικός και δραστήριος οργανωτής των «Πανθήρων» Φρεντ Χάμπτον (Fred Hampton, που είχε ανοίξει πάμπολλα προγράμματα δωρεάν σίτισης και υγειονομικών υπηρεσιών) πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στο κεφάλι και το στήθος ενώ κοιμόταν και ξεψύχησε αμέσως, το ίδιο και ο επίσης κοιμώμενος 17χρονος Μαρκ Κλαρκ (Mark Clark, που ωστόσο πρόλαβε να ξυπνήσει πριν πεθάνει, ανταποδίδοντας τον μοναδικό πυροβολισμό), ενώ οι υπόλοιποι «Πάνθηρες», πολλοί των οποίων ήσαν τραυματισμένοι (ανάμεσά τους και η έγκυος 8 μηνών σύζυγος του Χάμπτον), σύρθηκαν στον δρόμο, δάρθηκαν άγρια και μεταφέρθηκαν στις φυλακές, κατηγορούμενοι για «ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών».
ΑΚΕΦΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η οργάνωση ήταν πια ακέφαλη καθώς ήδη από τον Σεπτέμβριο του 1968 ο έως τότε Πρόεδρος της οργάνωσης Μπόμπυ Σηλ βρισκόταν στις φυλακές με την κατηγορία της «συνωμοσίας» μαζί με άλλους 7 λευκούς αντιπολεμικούς ακτιβιστές που οι αρχές τους θεωρούσαν ως κύριους υποκινητές των ταραχών στο Σικάγο τον Αύγουστο του 1968, μετά από την απαγόρευση ενός «Φεστιβάλ Ζωής» των «Γίππις», ενώ ο «Διοικητής» Χίλλιαρντ ήδη από τις 6 Απριλίου 1968 κατηγορείτο για απόπειρα φόνου αστυνομικού κατά την ενέδρα της αστυνομία του Ώκλαντ στην οποία είχε χάσει την ζωή του ο μόλις 17χρονος Μπόμπυ Χάττον. Στο ίδιο επεισόδιο είχε τραυματιστεί στο πόδι ο Έλντριτζ Κλήβερ, που αργότερα είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση και εν συνεχεία διαφύγει στο εξωτερικό. Το ίδιο εκτός δράσης βρισκόταν και ο θεωρητικός Νιούτον, που κατόρθωσε να βγει από την φυλακή μόλις τον Ιούλιο του 1970, όταν ήταν πια πολύ αργά, αφού είχε ήδη ολοκληρωθεί το κυρίως τμήμα της άγριας επίθεσης του FBI κατά των «Πανθήρων». «Μας είχαν αποκεφαλίσει», θα περιγράψει μετά από πολλά χρόνια την κατάσταση ο Κλήβερ, «αφήνοντας οπλισμένο το σώμα μας», και αυτό ακριβώς ήταν που είχε σχεδιάσει ο Χούβερ ώστε να δικαιολογείται πια η ανοικτή φυσική εξόντωση.
Παρά την υποστήριξη διαφόρων προσωπικοτήτων προς αυτούς (λ.χ. η ηθοποιός Τζαίην Φόντα καλούσε το 1970 σε «υποστήριξή τους με αγάπη, χρήματα, προπαγάνδα και προσωπικό κίνδυνο», ο Γάλλος δε συγγραφέας Ζαν Ζενέ, Jean Genet, 1910 – 1986, που είχε μπει παράνομα από τον Φεβρουάριο του 1970 στις Η.Π.Α. όταν του είχαν αρνηθεί την χορήγηση βίζας, περιόδευε την χώρα μιλώντας στα διάφορα Πανεπιστήμια υπέρ των «Πανθήρων», μέχρι τον Μάϊο που κόντευαν να τον εντοπίσουν οι αρχές) οι «Πάνθηρες» δεν κατόρθωσαν να αντέξουν την καθολική επίθεση του συστήματος εναντίον τους, ενώ άλλοι έως τότε υποστηρικτές τους, όπως λ.χ. ο εκδότης του περιοδικού «Ramparts» Ντ. Χόροβιτς, έγιναν άσπονδοι εχθροί και δυσφημιστές τους. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στόχος του COINTELPRO υπήρξε ακόμα και το «ενοχλητικό» πρόγραμμα «Breakfast for Children» των «Πανθήρων», αφού ανατέθηκε σε πράκτορες του FBI να κάνουν διαρρήξεις στους αποθηκευτικούς χώρους και να καταστρέφουν τα διάφορα τρόφιμα. Ανάλογες επιθέσεις δέχθηκαν και τα σημεία αποθήκευσης της εφημερίδας «Ο Μαύρος Πάνθηρας» (που επιπρόσθετα στις 31 Μαϊου 1969 αποκλείστηκε από όλους τους διανομείς έπειτα από πιέσεις του FBI, το οποίο συνελάμβανε στην συνέχεια όλους τους «Πάνθηρες» που τολμούσαν να την πουλάνε οι ίδιοι στους δρόμους), αλλά και οι αρκετές πια δωρεάν κλινικές της οργάνωσης.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Αποτέλεσμα όλων αυτών των πληγμάτων ήταν η πλήρης εξασθένιση, αποδιοργάνωση και αδρανοποίηση του «Κόμματος», παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ανασύνταξής του που επιχείρησε η τελευταία πρόεδρός του Ήλεϊν Μπράουν (Elaine Brown) την περίοδο 1974 – 1977 (κατά την οποία είχαν αποχωρήσει ακόμα και οι τελευταίοι της «πρώτης γενιάς» Σηλ, Χίλλιαρντ και Νιούτον), με αποτέλεσμα την αυτοδιάλυσή του γύρω στο 1980 (αν και πολλά παραρτήματα είχαν αυτοδιαλυθεί νωρίτερα, λ.χ. το παράρτημα του Σηάτλ έκλεισε την πρωτομαγιά του 1977).
Αξίζει ίσως να σημειωθεί εδώ ότι από όλα τα κινήματα της δεκαετίας του 1960 πρώτοι οι «Πάνθηρες» έδωσαν πλήρη και ουσιαστική ισότητα στις γυναίκες, οι οποίες συχνά πρωταγωνιστούσαν στις οργανώσεις τους, λ.χ. η Τζόουνς (Audrea Jones) ίδρυσε το παράρτημα της Βοστώνης, η Κάρτερ (Frances Carter) ίδρυσε το παράρτημα στο Νιού Χέηβεν, η Τσήτομ (Joanne Cheatom) διοίκησε το παράρτημα του Des Moines της Iowa, η Χάγκινς (Ericka Huggins) διοίκησε το παράρτημα του Λος Άντζελες, κ.ο.κ.
ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
Ο Νταίηβιντ Χίλλιαρντ
Το 1998, λίγο πριν πεθάνει, ο πάλαι ποτέ ηγέτης της εξτρεμιστικής τάσης μέσα στους «Πάνθηρες» και από το 1975 αποστάτης, συντηρητικός και θρησκόληπτος Έλντριτζ Κλήβερ δεν έδειξε κανέναν απολύτως ενδοιασμό να καταδικάσει από την αρχή έως το τέλος της την ιστορία της οργάνωσης, δηλώνοντας σε μια συνέντευξή του: «εάν οι άνθρωποι είχαν ακούσει τον Χιού Νιούτον και εμένα την δεκαετία του 1960, η χώρα μας θα είχε ζήσει ένα ολοκαύτωμα».
Στην απέναντι πλευρά, ο Νταίηβιντ Χίλλιαρντ, που επέδειξε υποδειγματική αφοσίωση στο «Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων» σε όλη την διάρκειά του, από την ίδρυσή του μέχρι την διάλυσή του, σε μία προ ολίγων ετών (2004) συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Ραίητσελ Κερνάνσκυ (Rachel Cernansky) περιέγραψε με τα ακόλουθα λόγια την εξόντωση της οργάνωσης από το αμερικανικό κράτος: «καταστραφήκαμε εντελώς από τον Χούβερ και την ένοπλη κυβέρνηση του Νίξον. Στοχοποιηθήκαμε ως η υπ’ αριθμόν 1 απειλή για την εσωτερική ασφάλεια των Η.Π.Α. Μας απεικόνισαν σαν τρομοκράτες, κακοποιούς, δολοφόνους και μετά η κυβέρνηση εξουδετέρωσε εύκολα και αφάνισε το κίνημά μας. Βλάπταμε την εικόνα του πιο ισχυρού έθνους της οικουμένης».
Στην ίδια συνέντευξη είχε υπογραμμίσει: «ο αγώνας είναι ένα συνεχές. Δεν κάναμε την επανάσταση, όμως υπηρετήσαμε την διεργασία της. Προσφέροντας τις ζωές μας».

το κίνημα των Μαύρων Πανθήρων επιχείρησε, και εν πολλοίς πέτυχε, την πλήρη πολιτικοποίησή του και τη μετατροπή του σε κόμμα, που δεν αρκέστηκε μόνο στην προστασία της αφροαμερικανικής κοινότητας από την αστυνομική βαρβαρότητα. Εξελίχθηκε σε επαναστατική οργάνωση με μαρξιστικές αναφορές και μαοϊκές επιρροές, δεν περιορίστηκε σε μια μετωπική σύγκρουση με επίκεντρο τις φυλετικές διακρίσεις αλλά διατύπωσε συνολικές απόψεις και συμμάχησε σε αρκετές περιπτώσεις με άλλες οργανώσεις, όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ, το Κόμμα Ειρήνης και Ελευθερίας, σωματεία, αντιρατσιστικές κινήσεις κ.ά.
Οι εποχές ήταν, άλλωστε, ιδιαίτερα δύσκολες. Το 1965 είχε δολοφονηθεί ο Malcolm X και τρία χρόνια αργότερα θα έπεφτε νεκρός από σφαίρες ο Martin Luther King. Ο πόλεμος του Βιετνάμ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και το αντιπολεμικό κίνημα αντιδρούσε όλο και πιο δυναμικά. Από την άλλη, κράτος και παρακράτος χρησιμοποιούσαν όλα τα μέσα για να καταστείλουν τις φωνές αμφισβήτησης που διαρκώς δυνάμωναν.
Στην περίπτωση των Μαύρων Πανθήρων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που επέλεξαν την ένοπλη αυτοάμυνα, η βία και η κρατική επιθετικότητα είχαν αποτέλεσμα χιλιάδες συλλήψεις, φυλακίσεις και 34 νεκρούς. Αυτό που ενοχλούσε περισσότερο ήταν ο ξεκάθαρα αντικαπιταλιστικός λόγος των Μαύρων Πανθήρων, η κοινωνική πολιτική που άσκησαν προς όσους είχαν ανάγκη και οι άοκνες προσπάθειές τους να προσφέρουν στα παιδιά της μειονότητας μια εναλλακτική εκπαίδευση.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




οπως ειδατε στο Αμβουργο ,εχουμε πολεμο και μαλιστα ανταρτοπόλεμο ....
οι απεναντι κατεβαζουν κανονικο στρατο τωρα (στην Γαλλια γιατι νομιζετε οτι ολο και ανανεωνεται η ''κατασταση εκτακτης αναγκης''?(που τεινει να γινει μονιμη)
δειτε ομως πως κερδισαν τον πολεμο και την ανεξαρτησια τους στο Βιετναμ ..





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γενιτσαρισμός ως ανώτατο στάδιο της συστημικής «Αριστεράς»
Όποιος διάβασε την προηγούμενη Κυριακή τον τίτλο της εφημερίδας Η Εποχή («Τώρα, τι θα γίνουμε χωρίς σκουπίδια;») και τη χιλιοφορεμένη κατηγορία περί «τυφλής σύγκρουσης», από μεριάς των εργαζομένων στους ΟΤΑ, σίγουρα ανατρίχιασε. Εκείνος ωστόσο που άντεξε να υποστεί ολόκληρο το άρθρο του Δ. Χρήστου στην Αυγή, ένιωσε την αηδία να αντικαθίσταται με πολιτική οργή. Ο τακτικός αρθρογράφος της κυβερνητικής εφημερίδας της «ανανεωτικής αριστεράς», τολμά να αντιστρέψει γκαιμπελικά την πραγματικότητα, μιλώντας για «ομηρεία των πολιτών από τους απεργούς» και να μας καλέσει να αγνοήσουμε την πραγματική ομηρεία εφ’ όρου ζωής χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων από το μνημονιακό καθεστώς προσωρινής εργασίας και επιβάλλει και συντηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού καταδικάζει τις κινητοποιήσεις κλάδων εργαζομένων με τα γνωστά επιχειρήματα του Σκάι, καταλήγει να υπενθυμίσει: Κλάδοι όπως Ένοπλες Δυνάμεις και αστυνομία, «κρίσιμοι για τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας»!
Μα πρέπει άραγε να μιλάμε για «Αριστερά», έστω με εισαγωγικά; Θα ήταν απλούστερο να κάναμε λόγο για αστική, μνημονιακή, ευρώδουλη και αμερικανόδουλη κυβέρνηση η οποία, για λίγους μήνες παραπάνω στην «κουτάλα», μπορεί να υπογράψει άλλα δέκα μνημόνια, να αραδιάσει όλες τις ψευδολογίες του κόσμου και να πουλήσει και την ψυχή των υπουργών της στο διάβολο. Πρέπει ωστόσο να δούμε τα πράγματα με πολιτική ακρίβεια και όχι με συναισθηματισμούς. Η ειδική «αξία χρήσης» τούτης της κυβέρνησης βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι μιλάει στο όνομα της Αριστεράς και ο πρωθυπουργός της τη μια βρίσκεται στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την άλλη στο Μουσείο Μπελογιάνη, δίπλα μάλιστα στο Δ. Κουτσούμπα. Με αυτό πρέπει να αναμετρηθούμε.
Μην ξεχνιόμαστε: Οι Γενίτσαροι ήταν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας που, κυρίως, είχαν συγκροτηθεί από αιχμαλώτους πολέμου υποταγμένων λαών. Αυτοί ακριβώς πολλές φορές αποτέλεσαν την αιχμή της πολεμικής μηχανής της αυτοκρατορίας.
Στα καθ’ ημάς, οι μαρξίζοντες υπουργοί και λοιποί απολογητές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν μεγαλύτερο κόμπλεξ από τους Γενίτσαρους. Από τη μια, προς τα δεξιά, θέλουν να αποδείξουν ότι δεν τους έχει μείνει ίχνος «βλαχιάς» από το «αριστεροχώρι». Από την άλλη, προς τα αριστερά, προσπαθούν να πουν πως δεν είναι και «τόσο δεξιοί» αλλά, αντίθετα, είναι σταθεροί στη «στρατηγική» και κάπως ευλύγιστοι στην «τακτική». Έτσι, σε διαρκείς εναλλαγές ρόλων μεταξύ Τόσκα και Πολλάκη ή Καμμένου και Τσακαλώτου, γελοιοποιούνται διαρκώς.
Κάποια στιγμή όμως, μετά τις φιγούρες και τις πιρουέτες, ο χορευτής πρέπει να βρει ισορροπία. Και τότε όλοι αυτοί ταυτίζονται ωμά με το ρόλο τους, δηλαδή την εφαρμογή μιας άγριας μνημονιακής αντεργατικής πολιτικής. Διότι δεν υπάρχει ποτέ άχρωμη και ουδέτερη διαχείριση. Όποιος βάζει τον «αγαθό» και δήθεν «εφικτό» στόχο της καλύτερης διαχείρισης της κοινωνικής αθλιότητας, τελικά θα ταυτιστεί και με το παραπάνω με την αθλιότητα, δικαιολογώντας τη χυδαία. Όταν η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τα μνημονιακά μέτρα «για να μη τα εφαρμόσει», ψεύδεται. Απλά θέλει να πουλήσει ακόμη πιο πειθήνια υποταγή στα εγχώρια και ευρωπαϊκά αφεντικά του κεφαλαίου, καταφανώς αδειασμένη από τους μνημονιακούς Γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Τούτη εδώ η κυβέρνηση δεν διαμορφώθηκε και δε νομιμοποιήθηκε ως μια τυπική δεξιά, αστική κυβέρνηση. Αλλά ως κυβέρνηση της διαχειριστικής συστημικής Αριστεράς. Παλιότερα είχαμε τη ΔΗΜΑΡ. Μα και το ΠΑΣΟΚ κατά κάποιο τρόπο διεκδίκησε κάτι ανάλογο. Υπήρχε, υπάρχει και θα αναγεννιέται πάντα και μια Αριστερά του συστήματος, ως βασικός όρος για την πολιτική αναπαραγωγή του. Η διάκριση μεταξύ συστημικής και επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς είναι όρος ύπαρξης της δεύτερης. Ούτε πρόκειται για κυβέρνηση μιας κάποιας «ρεφορμιστικής» Αριστεράς, που απλά θέλει να πάρει κάποια ριζοσπαστικά μέτρα (ή και να φέρει σοσιαλισμό!), με ειρηνικό τρόπο και πιο αργό ρυθμό.
Η στάση των μαχόμενων δυνάμεων απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο στάση απόλυτης αντίθεσης, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής της και, τελικά, της ίδιας με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Από ένα μαζικό εργατικό κοινωνικό κίνημα που θα καταχτά πολιτικό ρόλο και θα ανατρέπει γενικά τον ταξικό και πολιτικό συσχετισμό. Είναι αναγκαίο στο όνομα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων που φορτώθηκαν τα μνημόνια. Είναι διπλά αναγκαία για να μη θαφτεί στο βούρκο του ΣΥΡΙΖΑ η αριστερή κομμουνιστική εναλλακτική.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τα προνοιακά επιδόματα ανεργιας και βοηθήματα υψηλότερα από πολλούς μισθούς
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017, 10:58
«Δεν αξίζει να εργάζεσαι» λένε πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σήμερα, αναφερόμενοι στις εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές που προσφέρουν οι εργοδότες, επικαλούμενοι την κρίση.
Οι εργαζόμενοι με αμοιβές 200-300 ευρώ τον μήνα είναι το νέο απογοητευτικό φαινόμενο που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ αμείβονται το ίδιο ή και χαμηλότερα από το επίδομα ανεργίας ή τα προνοιακά βοηθήματα.
Πρόκειται για τη νέα τάση που εξαπλώνεται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ.
Πρόκειται για εργαζομένους κυρίως μεταξύ 20 και 29 ετών, κατηγορία στην οποία η ανεργία φθάνει το 37,7%! Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη, με πρωταθλήτρια στην Ισπανία. Το φαινόμενο, όμως, επεκτείνεται και σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.
Ο καθηγητής Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης τονίζει ότι δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι - φτωχοί, οι οποίοι εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και αμοιβές από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή πολύ πιο κάτω από τα 4.500 ευρώ ετησίως που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα.
«Επομένως, εκτός από τις παραδοσιακές ομάδες, οι οποίες σήμερα αποτελούν την κατηγορία των φτωχών (άνεργοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι, όσοι δεν λαμβάνουν σύνταξη κι όσοι λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας 200 έως 250 ευρώ), έρχεται προοδευτικά με αυξανόμενη τάση να προστεθεί άλλη μια κατηγορία φτωχών που θα είναι οι εργαζόμενοι - φτωχοί. Δηλαδή, θα εργάζεται κάποιος και ταυτόχρονα θα διαβιοί κάτω από το όριο της φτώχειας» καταλήγει ο κ. Ρομπόλης.
Αιτία για το φαινόμενο αυτό είναι η ραγδαία επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης που κυριαρχούν πλέον στην ελληνική αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερο από το 50% των νέων προσλήψεων αφορά σε εργασιακές σχέσεις με εκ περιτροπής απασχόληση, ωράρια - λάστιχο και μισθούς πείνας. Το τρίπτυχο «μισή δουλειά - μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ» είναι ο κανόνας που επικρατεί στην αγορά εργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο μέσος μισθός για περισσότερους από 100.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 393,79 ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο εργαζομένους λαμβάνει μισθό κάτω των 800 ευρώ. Από τη σύγκριση των ευρημάτων της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού των ετών 2009 και 2016 παρατηρείται ότι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των χαμηλόμισθων εργαζομένων με πολύ χαμηλές καθαρές μηνιαίες αποδοχές.
Επισημαίνεται ότι τα τελευταία στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2016, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), αναφέρουν ότι το 35,6% του πληθυσμού, ήτοι 3.789.300 άτομα, βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Όπως σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ, το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 για νοικοκυριά με δύο ενηλίκους και δύο εξαρτώμενα παιδιά κάτω των 14 ετών.
Ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, το οποίο εκτιμήθηκε σε 7.500 ευρώ, ενώ το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών σε 14.932 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κίνδυνος της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος για τα άτομα ηλικίας 18-64 ετών κατά ποσοστό 39,7%. Όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα τείνει να γίνει Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς κατέχει την τρίτη χειρότερη θέση για τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΘΕΙΟ!
Ειλικρινά αδυνατώ να παρακολουθήσω μετά από 7 χρόνια κρίσης, την γκρίνια των εξωκοινοβουλευτικών αριστερών κομμάτων.
Δεν παίζουν εμάς τα κανάλια γιατί είμαστε πολύ γαμάτο κόμμα κ τα κάνουν πάνω τους με το που μας βλέπουν οι μπουρζουάδες. `Οχι εμάς δεν παίζουν τα κανάλια διότι φοβούνται τη δική μας ρομφαία των επιχειρημάτων και άμα μας παίξουν θα ξυπνήσει ο κόσμος κ θα γίνει επανάστα (Υπερβάλω στις εκφράσεις, αλλά η ουσία των παραπόνων τους αυτή είναι).
Ξεχνάμε ότι τα κανάλια είναι μεν φορείς της κυρίαρχης ιδεολογίας, αλλά ακριβώς για να κάνουν καλά τη δουλειά τους πρέπει να έχουν και κέρδη, και για να έχουν κέρδη πρέπει να έχουν κ ένα κάποιο ακροατήριο;; Δεν τους περνάει απ το μυαλό ότι μάλλον επειδή δεν θα έχουν ακροατήριο δεν τους καλεί κανείς, κ όχι για την ποιότητα των απόψεών τους;;
Μα καλούν τον τάδε ανύπαρκτο, έρχεται ο αντίλογος.
Τον καλούν γιατί αυτά που λέει περί εθνικισμού, εξωγηίνων, αυτοσχέδιων προσφυγών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Ελοχίμ, Σκατουλίν, Παϊσίου, κ διάφορα άλλα, προσελκύουν 100πλάσιο κοινό από το πρόγραμμα και τις θέσεις του τάδε ή του δείνα αριστερού κόμματος. `Εγινε κατανοητό;;
Το κατά μ.ο κοινό των καναλιών, τα οποία δεν καλούν αυτά τα κόμματα, είναι αυτοί που συνωστίζονται για τον τελικό του Survivor και χτυπάγανε 80% τηλεθέαση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Νέο μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία
 Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017, 13:09
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης 72 πανεπιστημιακών, ανέφεραν σήμερα κρατικά ΜΜΕ και ένας πρώην σύμβουλος του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διοργάνωσε ογκώδη συγκέντρωση χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή που ακολούθησε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος πέρυσι.
Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για συμμετοχη στο κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται με την πλαστη και ψευδη κατηγορια ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ενώ είναι πλεον κοινος γνωστον ότι το δηθεν πραξικοπημα το ενορχηστρωσε ο Ερντογαν. Αλλωστε ολοι οι συλληφθεντες πανεπιστημιακοι είναι κεντρωοι σοσιαλδημοκρατες του CHP.
Ο Καμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε ενώπιον ενός τεράστιου πλήθους χθες πως η Τουρκία ζει σε καθεστώς δικτατορίας και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να αντιτίθεται στην κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση μιας πορείας διαμαρτυρίας που είχε ξεκινήσει από την Άγκυρα πριν από 25 ημέρες και κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη.
Η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι τώρα 42 μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου και του Πανεπιστημίου Μεντένιγετ, το οποίο βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, μετέδωσε το Ανατολή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οκτώ από τους 72 εργάζονται στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, μεταξύ των οποίων ο γνωστός ακαδημαϊκός Κοράι Τσαλισκάν, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν εθελοντικά ως σύμβουλος του Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με αξιωματούχο του CHP.
Οι υπόλοιποι 64 εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Μεντένιγετ, 19 από τους οποίους είναι καθηγητές της ιατρικής σχολής, σύμφωνα με το Ανατολή. Όλοι θεωρούνται ύποπτοι ως χρήστες του ByLock, μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που σύμφωνα με την κυβέρνηση χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι περιλαμβανομένων εκπαιδευτικών, δικαστών και στρατιωτικών έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της καταστολής υπό την κατάσταση έκτατης ανάγκης η οποία επιβλήθηκε λίγο μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.
Ο Κιλιτσντάρογλου ξεκίνησε την πορεία των 450 χλμ. όταν ο συνάδελφός του βουλευτής Ενίς Μπερμπέρογλου έγινε ο πρώτος βουλευτής του CHP που φυλακίστηκε στο πλαίσιο της καταστολής, αφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών με την κατηγορία της κατασκοπίας.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επικριτές της κυβέρνησης λένε πως η Τουρκία κατευθύνεται εδώ και χρόνια προς τον απολυταρχισμό, μια διαδικασία που όπως λένε επιταχύνθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και ένα δημοψήφισμα τον Απρίλιο που έδωσε στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σαρωτικές νέες εξουσίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πορεία δικαιοσύνης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη
 Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, 21:43
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, καθώς ολοκληρώθηκε η διάρκειας 25 ημερών πορεία τους, που εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
Κουνώντας τουρκικές σημαίες, αλλά και πανό με την λέξη “δικαιοσύνη” σε χρώμα κόκκινο κι άσπρο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για ν' ακούσουν το ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο τέλος της πορείας αυτής διαμαρτυρίας των 425 χιλιομέτρων από την Άγκυρα.
Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ηγέτης του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). Η “πορεία της δικαιοσύνης” ξεκίνησε από την Άγκυρα στα μέσα Ιουνίου, ως βασική διαμαρτυρία για την 25ετή φυλάκιση του μέλους του κόμματος, Ενίς Μπερμπέρογλου με κατηγορίες για κατασκοπεία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Η κυβέρνηση στη Δαμασκό είναι ικανοποιημένη από την εκεχειρία
 Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, 15:56
Η σιωπή της συριακής κυβέρνησης, αναφορικά με την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για τις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας, αποτελεί “ένδειξη ικανοποίησης” σύμφωνα με σημερινή δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters.
“Καλωσορίζουμε κάθε βήμα που θα μπορούσε να σβήσει την φωτιά και να οδηγήσει σε λύσεις ειρήνευσης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από το μεσημέρι που άρχισε η εφαρμογή της εκεχειρίας, αυτή, τηρείται σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, αλλά και πηγές των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τους ηγέτες της G20 να ορθώσουν ανάστημα ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις
Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, 02:28
Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Σάββατο τους παγκόσμιους ηγέτες να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε «υπερεθνικιστές», δημοκρατικά εκλεγμένους αρχηγούς κρατών, όπως της Τουρκίας, οι αρχές της οποίας έχουν συλλάβει και κρατούν την τοπική διευθύντρια και τον τοπικό πρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης.
Ο Σαλίλ Σέτι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, βρέθηκε στο Αμβούργο για να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες των χωρών της G20 να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των στελεχών της οργάνωσης, που συγκαταλέγονται στους χιλιάδες ανθρώπους που τελούν υπό κράτηση στην Τουρκία, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.
Την Τετάρτη η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας Ιντίλ Εσέρ συνελήφθη μαζί με επτά άλλους ακτιβιστές, ανάμεσά τους έναν Γερμανό και ένα Σουηδό υπήκοο, που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σε ένα ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο. Ένα μήνα πριν, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον προέδρο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Τανέρ Κιλίτς για φερόμενες σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Η Διεθνής Αμνηστία έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή τους.
«Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο Σέτι.
«Είναι αδύνατο για την G20 από την μία πλευρά να δηλώνει ότι στηρίζει τις αξίες της δημοκρατίας και την ελευθερία του λόγου και από την άλλη να αγνοεί καταφανείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της Αμνηστίας τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαταλέγεται σε ένα νέο είδος «υπερεθνικιστών», δημοκρατικά εκλεγμένων απολυταρχικών ηγετών, που χρησιμοποιούν στην χώρα τους κατασταλτικά μέτρα για να ενισχύσουν την δημοτικότητά τους.
«Είχαμε δικτατορίες στο παρελθόν, αλλά στην περίπτωση της Τουρκίας, του (πρωθυπουργού Βίκτορ) Ορμπάν στην Ουγγαρία ή του (προέδρου Ροντρίγκο) Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες, αυτοί είναι νόμιμα εκλεγμένοι ηγέτες, οπότε βρισκόμαστε σε μια διαφορετική θέση τώρα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Αμνηστίας.
«Η κατάσταση με τις ροές των Σύρων προσφύγων έχει κάνει τους ηγέτες της ΕΕ να συμβιβαστούν», τόνισε ο Σέτι. «Αποφεύγει τις συνέπειες», είπε, αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Ερντογάν στο Αμβούργο, όπου βρέθηκε για την Σύνοδο Κορυφής της G20, κατηγόρησε τη Διεθνή Αμνηστία ότι προετοιμάζει μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, επικαλούμενος πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ένας δημοσιογράφος υπενθύμισε στον Ερντογάν ότι η Διεθνής Αμνηστία τον είχε υπερασπιστεί, ζητώντας την απελευθέρωσή του, όταν είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές το 1998 και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επειδή ανάγνωσε δημόσια θρησκευτικό ποίημα.
«Με φυλάκισαν γιατί διάβασα ένα ποίημα. Γιατί αυτοί (οι ακτιβιστές) τέθηκαν υπό κράτηση, δεν συνελήφθησαν, αλλά κρατούνται προς το παρόν; Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών συγκεντρώθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο για να συζητήσουν κάποιον τρόπο να συνεχίσουν το αποπειραθέν πραξικόπημα και για αυτό το λόγο οι αστυνομικές αρχές τους κρατούν. Τώρα η υπόθεσή τους θα εξεταστεί στο δικαστήριο. Δεν ξέρω τι θα αποκαλυφθεί έπειτα από την έρευνα» τόνισε ο Ερντογάν.





------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΒΑ!!
Στην τελευταία συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του «εβραϊκού» κράτους(ετσι αυτοπαρουσιαζεται το Ισραηλ) ξεπέρασε τα όρια όταν απαίτησε εκβιαστικά, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, από τον κανονισμό να σηκωθούν όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών στην αίθουσα ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του ολοκαυτώματος και ρεζιλεύτηκε διεθνώς μετά την παρέμβαση της εκπροσώπου της Κούβας, που αφού σηκώθηκε για να τιμήσει τα θύματα του ολοκαυτώματος ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγής για τους δολοφονημένους Παλαιστινίους στην Μέση Ανατολή..
βέβαια ο εκπρόσωπος του «»εβραϊκού κράτους» δεν σηκώθηκε

Πριν μέρες το κράτος-έμπορας του ολοκαυτώματος επιστράτευσε τις θηριωδίες των ναζιστών για να μπλοκάρει μια απόφαση του UNESCO που καταδίκασε το Ισραήλ για τη συστηματική και διεθνώς παράνομη πολιτική αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της Ιερουσαλήμ.
Προσπάθησε ο εκπρόσωπος του Ισραήλ να παρουσιάζεται καταρχήν ότι είναι εκπρόσωπος ενός «εβραϊκού κράτους», κάτι που δεν υπάρχει και δεν αναγνωρίζεται ούτε από τις ΗΠΑ για να αποδείξει ότι η Ιερουσαλήμ είναι πόλη των Εβραίων.
Απέτυχε όμως παταγωδώς όχι μόνο αυτή τη φορά να μπλοκάρει την λήψη της απόφασης, αλλά πολλές άλλες φορές γιατί τα επιχειρήματα του ήταν πάντα σαθρά και δεν ανταποκρίνονταν στην επιστημονική και αρχαιολογική ιστορία της πόλης.
Το κράτος αυτό προσπαθεί εδώ και εκατόν χρόνια με εκσκαφές σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης πάνω από το έδαφος της και κάτω από το έδαφος της να βρει κάτι που να δένει την ιστορία της με τους μύθους της Βίβλου και όμως δεν το έχει καταφέρει.
Στην τελευταία συνεδρίαση ο εκπρόσωπος αυτός του «εβραϊκού» κράτους ξεπέρασε τα όρια όταν απαίτησε εκβιαστικά, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, από τον κανονισμό να σηκωθούν όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών στην αίθουσα ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του ολοκαυτώματος και ρεζιλεύτηκε διεθνώς μετά την παρέμβαση της εκπροσώπου της Κούβας, που αφού σηκώθηκε για να τιμήσει τα θύματα του ολοκαυτώματος ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγής για τους δολοφονημένους Παλαιστινίους στην Μέση Ανατολή.. βέβαια ο εκπρόσωπος του «»εβραϊκού κράτους» δεν σηκώθηκε…
Η Κούβα μπορεί να απέχει δεκάδες μίλια από τις ακτές τις μεγαλύτερης στρατιωτικής και οικονομικής δύναμης που γνώριζε η ανθρωπότητα ..μπορεί να είναι μια μικρή χώρα και να διαθέτει μικρές στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες και όμως διαθέτει ένα πολύ μεγάλο πούρο αξιοπρέπειας που το χώνει στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό όσο πρέπει…
Και όχι σαν κράτος μιας χώρας στην Ευρώπη που παριστάνει τον γίγαντα στον λαό του και και είναι ξεπουπουλιασμένη κότα
Nasim Hanna Alatras




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μέχρι την εξολόθρευση του τελευταίου φονιά!
In pictures: Syrian Army deploys dog to hunt down jihadist militants in Damascus
Στις φωτογραφίες: ο Συριακός Στρατός αναπτύσσει σκύλο για να κυνηγάει τζιχαντοφασιστες  ενοπλους  στη Δαμασκό
Δαμασκός, Συρία (0:00 πμ) - Μια σειρά από φωτογραφίες έχουν ληφθεί από την Αλ-Masdar News απεικονίζει μια θανάσιμη μάχη που έλαβε χώρα την
Δευτέρα μεταξύ Failaq Al-Rahman και του Αραβικού Στρατού της Συρίας (SAA) στην ανατολική Δαμασκό προάστιο της Ayn Tarma.
Οι αψιμαχίες είδαν αρχικά 105η και 106η Ταξιαρχίες του SAA της καταιγίδας Προεδρικής Φρουράς  να καταλαμβανει πολλά κτίρια από τον Ελεύθερο Συριακο Στρατο (FSA) φατρία κατά τις πρωινές ώρες. Αργότερα το απόγευμα, δυνάμεις των ισλαμοφασιστών ξεκίνησαν   μια μαζική αντεπίθεση σε αυτά που είχε καταλαβει η Ρεπουμπλικανική Φρουρά η οποια παλεψε ασταματητα για κάθε νέα   ιντσα.
Μετά που οι συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν για αρκετές ώρες, πάνω από 20 μαχητές της FSA πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν καθώς η αντεπίθεση αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχής. Μια χούφτα των έμπειρων μελών της Δημοκρατικής Φρουράς υπέστη επίσης τραυματισμους αν και κανένας δεν σκοτώθηκε στη δράση τη Δευτέρα.
Μια μονάδα που λειτουργεί κάτω από την εντολή της 105th ταξιαρχίας φιλοξενήθηκαν από ένα γερμανικό Shepherd χρησιμοποιεί για να οσφραίνοται από κοντά τους μαχητές του εχθρού. Ο σκύλος έχει εμφανιστεί σε πολλές παλαιότερες φωτογραφίες από την πρωτεύουσα και έχει γίνει κάπως μιας πρώτης γραμμής διασημότητα:





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Aliki Papachela
9/7/2017   3.42
Εχω την εντύπωση ότι τα μηνύματα στο μπουκάλι είναι πάντα περιεκτικά κι εύστοχα και φτάνουν ανυπερθέτως στον παραλήπτη.
"ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ...
Λοιπόν, άκου τώρα...
Υπάρχουν Σύντροφοι, που τους χτυπάνε στο δρόμο, που φυλακίζονται, που κακοποιούνται, που τους κλέβουν χρόνια απο τη ζωή τους, που τους διασύρουν, που τους βιάζουν σωματικά και ψυχικά..... υπάρχουν σύντροφοι που αγαπούν τον αγώνα, που τον πιστεύουν και που τον σέβονται.....
Λοιπόν, άκου τώρα....
Υπάρχεις κι εσύ, που καπηλεύσαι τον αγώνα τους, στρώνεις τον χοντρό σου κ@λο στις καταλήψεις τους, παπαγαλίζεις τις ιδέες τους, πατάς πάνω στις μελανιές τους απο το ξύλο, γατζώνεσαι σαν τσιμπούρι στο λαιμό της Αναρχίας....
Κι όλο αυτό για να "αυτοπραγματωθείς" και να "κονομήσεις"....
Γεννήθηκες αρπακτικό, αήθης κι αμετροεπής...επέλεξες να συνεχίζεις αχόρταγος.
Λοιπόν, άκου τώρα.....
Ο χρόνος σου τέλειωσε....ο΄τι 'αρπαξες, άρπαξες.... ο΄τι βρώμισες, βρώμισες........ξεκουβάλα όσο είναι καιρός, απο μόνος σου..... ο χρόνος σου τέλειωσε....φύγε μόνος σου, πριν να είναι πολύ αργά...για σένα..."





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
5 Ιουλίου στις 4:39 μ.μ.
Τι πάω και θυμάμαι ώρες ώρες κι εγώ τώρα που το θέμα έκλεισε, δικάστηκα και καταδικάστηκα απ τα λαϊκά δικαστήρια και βρέθηκα ένοχη χωρίς ελαφρυντικά επί παντός επιστητού και διατάχθηκε η εκτέλεσή μου ως ο νούμερο ένα εχθρός του λαού!
Κάτι " αλληλέγγυους" που ούρλιαζαν: και γιατί να νοικιαστεί το City Plaza νόμιμα κι επίσημα απ τον ΟΗΕ; Για να γίνει πλουσιότερη η Παπαχελά απ τα νοίκια; Ε, τώρα που τα παιδιά στην κατάληψη βγάζουν κι ένα μεροκάματο, ΤΙΝΑ κάνουμε, φτωχά παιδιά είναι....
Όσο για το "πρώην ιδιοκτήτρια", που αν δεν απατώμαι πρώτος ο κύριος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεστόμισε και καθιέρωσε, δεν επιδέχεται σχολιασμού. Μας λένε κιόλας ότι δεν έχω πιά τίτλους ιδιοκτησίας, χωρίς βέβαια να μας λένε ποιός/ποιοί είναι οι νέοι ιδιοκτήτες, οι φέροντες τους τίτλους, ούτε τις συμβάσεις, σφραγίδες κι υπογραφές της συναλλαγής. Και φυσικά δεν εξηγούν γιατί ο ΕΝΦΙΑ κι όλοι οι σχετικοί φόροι και υποχρεώσεις που συνοδεύουν την ιδιοκτησία του City Plaza έρχονται σε μένα.
Σφάξε με αγά μου ν αγιάσω....





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
4 Ιουλίου στις 10:12 μ.μ.
Εντάξει, λοιπόν, θα σκάσω.
Αλλωστε αυτό ήταν το ζητούμενο εξ αρχής της καταπάτησης του City Plaza κι αυτό φιλικά ή εχθρικά μου ζητείται και σήμερα. Και που φωνάζω 15 μήνες τώρα, τι έγινε, θα μου πεί κανείς....
Απ την πρώτη στιγμή της καταπάτησης και πριν ακόμα ανοίξω το στόμα μου άρχισαν τα η πείσα η δείξα, τα jesuis με βαρείς χαρακτηρισμούς, τα βίντεο με μονταρισμένες φωτό μου και άθλιους τίτλους και νοήματα τα "καν το σαν τον Σφηνιά", "ψόφα Παπαχελά" και πολλά ακόμα καθόλου μα καθόλου γκαιμπελίστικα  με μόνο σκοπό να "πληγώ" ως προσωπικότητα και να μην αντιδράσω. Φυσικά κανείς απ αυτούς που σήμερα με κατηγορούν με άθλιους χαρακτηρισμούς δεν είδε φασισμό και μη πολιτική κορρεκτίλα σ όλο αυτό.
Απ την ώρα που άρχισα να μιλάω, και καλημέρα σκέτη να λεγα δλδ, άρχισαν τα "φασίστω", "Σκορδέλη", παρόλο που πολλοί άνθρωποι που συμπορευτήκαμε σε διάφορα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια φώναζαν ότι καμμία σχέση δεν έχω μ ότι με χαρακτηρίζουν αλλά είμαι ακριβώς τ αντίθετο. Μέχρι και την ιδιότητά μου σαν "ηθοποιό" αμφισβήτησαν, παρότι βγαίναν άνθρωποι του χώρου που με ξέρουν κι έχουμε συνεργαστεί ακόμα κι αυτοί που ήμασταν μαζί στην Δραματική Σχολή και μετά σαν εργαζόμενη συνδικαλίστρια απ το ίδιο το ΣΕΗ και τους έλεγαν ότι λένε ψέμματα, αλλά αυτοί εκεί.
Οτι και να είπα όλον αυτόν τον καιρό ήταν μονίμως σε αμφισβήτηση όσα στοιχεία κι έγγραφα κι αποδείξεις και μαρτυρίες να προσκόμισα, αυτοί εκεί τον χαβά τους. Απ την άλλη ότι παπαριά ειπώθηκε για μένα και το ξενοδοχείο απ την μεριά των καταπατητών έγινε αμέσως "δεκτό" χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο όσων ισχυρίζονταν και χρησιμοποιήθηκε στην "στήριξη" της καταπάτησης.
Και δεν υπήρξε κανείς προβληματισμός στους κύκλους στήριξης, γιατί αυτή η καταπάτηση τυγχάνει τέτοιας διαχείρισης απ το κράτος, γιατί οι εισαγγελικές εντολές, οι μηνύσεις τα εξώδικα πετιώνται στον κάλαθο των αχρήστων. Νέκρα.
Καλούμαι 15 μήνες τώρα συνεχώς αμφισβητούμενη στο όλον να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να καλούμαι να απολογηθώ ακόμα και για το πως κατουράω απ τον κάθε τυχάρπαστο ψευδώνυμο.
Εμπάργκο πλήρες απ τα μέσα, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που άνθρωποι πήγαν κόντρα και το έσπασαν, με διαταγή να μην ακούγεται καν τ όνομά μου.
Ούτε έκανε σε κανέναν εντύπωση που αντί η δεξιά να εκμεταλλευτεί όλο αυτό προς αντιπολιτευτικό όφελός της, με βρίζει χειρότερα απ τους καταπατητές.
Οσοι κατάλαβαν κι είναι ακόμα δίπλα μου ξέρουν αυτά που ξέρω κι εγώ κι ακόμα περισσότερα κι όπου τόλμησαν να τα πουν λοιδωρήθηκαν χειρότερα κι από μένα.
Ο φασισμός είναι ένας, δεν υπάρχει αριστερός και δεξιός. Κι αυτό που υπόκειμαι εγώ 15 μήνες τώρα είναι πλήρης, καθαρός, ανελέητος φασισμός.
Κι ερχόμαστε σήμερα ν ακούμε ακόμα κι από δήθεν υποστηρικτές μου πόσο κουραστική έχω γίνει που τα γράφω στο facebook, λες κι έχω άλλο βήμα να τα πω, πόσο ασόβαρη είμαι και πολλά ακόμα. Και φυσικά πάλι αμφισβητούν την πλήρη αλήθεια που κομίζω.
Κι εδώ θα χρησιμοποιήσω μια φράση που χρησιμοποίησε η κυρία Πατούλη πριν με μπλοκάρει. Ζητάτε απ τον αμνό να τον σφάζουν και αν μην ουρλιάζει. Οσο για την έλλειψη ψυχραιμίας για την οποία εγκαλούμαι εκτός του να γελάσω, ας έρθει ένας ν αντιμετωπίσει όλο αυτό τόσον καιρό και να είναι πιό ψύχραιμος από μένα, μάλλον δεν έχετε ιδέαν τι θα πεί έλλειψη ψυχραιμίας σε καταστάσεις άμυνας όταν σ εκτελούν εν ψυχρώ.
Εγώ δεν εύχομαι σε κανέναν να βρεθεί στην δική μου θέση, όχι όσον αφορά την περιουσία του, αλλά κυρίως την στοχοποίηση και την δολοφονία προσωπικότητας, όντας το θύμα κι όχι ο θύτης και να κατηγορείται από πάνω ότι χάνει και το δίκιο του!
Στον βούρκο που θέλετε να με σύρετε σας αφήνω να πνιγείτε μόνοι.
Θ απαλλαγείτε λοιπόν απ την "χρυσαυγίτικη" ρητορική μου και φαντάζομαι οσονούπω κι απ την φυσική παρουσία μου, μιας κι είναι γνωστό ότι μ έχουν προγράψει κι οι απειλές για την ζωή μου τις τελευταίες μέρες έγιναν εντονότερες. Ναι, ξέρω, ατύχημα θα είναι...
Εννοείται ότι εγώ τον αγώνα μου όπως δύναμαι δεν θα τον παρατήσω, αλλά όπως ο καθένας μας, θ ανεβαίνω μόνη τον Γολγοθά μου.
Ευχαριστώ πολύ όσους ακόμα είναι δίπλα μου και αγωνίζονται για την αναζήτηση της αλήθειας και του δίκιου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαζί με τη Χεζμπολάχ και Παλαιστινιακή Ταξιαρχία "Ιερουσαλήμ" πλησιάζουν τους αμερικανούς που είναι μαζί με τους Κούρδους...
...κοντά στην al-Thawrah
Ε ρε γλέντια... Η Συρία θα είναι τάφος όχι μόνον για τους λακέδες των ιμπεριαλιστών, αλλά και για τα αμερικανάκια...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΦΡΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...
ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΦΙΛΕ…
τράπεζα της Ελλάδος, ας είναι καλά ο δεξιός θείος τραπεζίτης, συνδικαλιστής, ακτιβιστής υπέρ της Παλαιστίνης, θαυμαστής του δημοκρατικού Ισραήλ, συνταξιούχος χωρίς καμία περικοπή εφάπαξ και σύνταξης (ΕΚΤ), μνημονιακός για να σώσει κι αυτός τους έλληνες... και πάνω από όλα "αριστερός"!





------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Εσκασε μύτη και το αρχιλαμόγιο της καταπάτησης City Plaza, εξέχον μέλος της ΛΑΕ, να υπερασπιστεί την μπίζνα του!
Panagiotis Sotiris
Παμε ξανα γιατι εχει χαθει το μετρο και η λογικη.. Το City Plaza δεν είναι ένα διαβημα κατά μιας συγκεκριμενης ατομικης ιδιοκτησιας. Δεν είναι διαβημα κατά της ατομικης ιδιοκτησιας εν γενει. Είναι ενας χωρος που αντι να παρεμενε κλειστος και λουκετωμενος  λειτουργει ως χωρος για ένα μεγαλο πειραμα αλληλεγγυης, ανθρωπιας και αγωνιστικοτητας. Προσωρινα γιατι προσωρινη θελουμε να είναι κι η περιπετεια των προσφυγων. Δεν είναι ο μονος χωρος η το μονο κινημα αλληλεγγυης στους προσφυγες σημερα, υπαρχουν και αλλα. Στους ανθρωπους που στηριζουν το  City Plaza, κανουν βαρδιες, βοηθανε, όπως και τους ανθρωπους που είναι στη Λεσβο και στη Χιο, στους ανθρωπους που ηταν στην Ειδομενη και στο Ελληνικο, σε οσες και οσους κανουν την αλληλεγγυη πραξη, αξιζει μπραβο και όχι χλευη. Το να παρουσιαζεται ενας χωρος αλληλκεγγυης ως χωρος διαφθορας και εκμαυλισμου απλως εξυπηρετει οσους απεργαζονται τις αντιπροσφυγικες πολιτικες.
 Aliki Papachela
Εσκασε μύτη και το αρχιλαμόγιο της καταπάτησης City Plaza, εξέχον μέλος της ΛΑΕ, να υπερασπιστεί την μπίζνα του!
Αχ, συγκινήθηκα!