Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τριτη 11 Ιουλιου 2017



Άκουσα οτι στο φεστιβάλ της ΛΑΕ τα πε καλα ο Λαφαζανης . Είπε λέει και για την έξοδο απο την ΕΕ. Τα λόγια δεν τα ακούει κανείς. Σημασία για τον κάθε απλό άνθρωπο που αναζητεί μια διέξοδο μέσα σε αυτη την τρέλλα που ζούμε μέσα στην απογοήτευση που νιώθει , μέσα στην έλλειψη εμπιστοσύνης για όλους και για όλα μεσα στο καθημερίνο κυνήγι της επίβιωσης δεν έχει τι λες. Σημασία έχει ποιος είσαι εσυ που το λές και τι πράτεις . Η πράξη εμπνέει . Εδω δεν μπορείς να λύσεις ως ΛΑΕ το απλό ζήτημα του αίσχους του σίτυ πλάζα για να μην σε κανει ντα ο Σωτηρης και ο ''επαναστα'' Βασιλόπουλος θα ηγηθείς στην πάλη για αποδεσμευση απο την ΕΕ ? Ποιος να σε εμπιστευτει ? Ενημερωτικά δεν θα είναι σαν να πίνουμε ενα ποτηρι νερο. Θα είναι δρομος δύσκολος με πονο και δάκρυα , συγκρουση με πανίσχυρες δυναμεις και στο τέλος του δρόμου θα εχει δυο λυσεις Πραξικοπημα ή συντριβή της αστικής ταξης κα του κράτους της. Λύσε λοιπον πρώτα το ζήτημα του Σιτυ πλάζα υπέρ εκείνου που έχει το δικιο και μετά βλεπουμε.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΦΟΡΟ ΜΟΝΟ…511 ΕΥΡΩ!!!
Την ώρα που ο ελληνικός λαός «θυσιάζεται» πληρώνοντας φόρους και χαράτσια, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι αυτός ο πρώην ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα για τα εισοδήματα του.
Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.
Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο καθώς η Ε.Ε. έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, εκτός των άλλων ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.
Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη.
Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι και αυτός μας «έσωσε»!





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017
Βουλευτής της αντιπολίτευσης παρουσιάζει στο Μαιάμι τα 5 σχέδια για την αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας
O Χουάν Ρεκένσες, βουλευτής της αντιπολίτευσης, παρουσιάσει στην εφημερίδα El Nuevo Herald στο Μαΐάμι των ΗΠΑ, τα επόμενα βήματα για την αποσταθεροποίηση της χώρας, εν όψει των εκλογών για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα.
1. Για τα τρόφιμα
Από το 2014 η έλλειψη βασικών τροφίμων στη Βενεζουέλα, είναι ένα από τα στοιχεία που η κυβέρνηση έχει καταγγείλει ως μέρος του οικονομικού πολέμου. Ο βουλευτής εξηγεί ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες για την δημιουργία πρόσθετων δυσκολιών στην προμήθεια τροφίμων από τον πληθυσμό.
2. Για την κυβέρνηση
Μπροστά σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο, τον οποίο κατήγγειλε, η κυβέρνηση, πήρε μέτρα ενίσχυσης της “Αποστολής Τροφοδοσία”, η οποία περιλαμβάνει διάφορα προγράμματα διανομής τροφίμων όπως τα PDVAL, Mercal, CLAP, Fundaproal κ.α. Η αντιπολίτευση προτάσσει το μποϋκοτάζ σε κάθε πρόοδο ώστε “να μην την αφήσει να κυβερνήσει”.
3. Για την γενική απεργία
Η Βενεζουέλα έχει περάσει ήδη μια παρόμοια κατάσταση. Το 2002 αντιμετώπισε μια πετρελαϊκή απεργία στην οποία συμμετείχαν οι πετρελαιοπαραγωγοί εργοδότες και το Κέντρο Εργαζομένων Βενεζουέλας (CTV). Το αποτέλεσμα ήταν απώλειες ύψους 25 δις δολάρια για την χώρα.
4. Για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση
Οι CRD, είναι οι λεγόμενες από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης “Επιτροπές Διάσωσης της Δημοκρατίας” και όπως εξηγεί ο βουλευτής Ρεκένσες, σκοπός τους είναι να μποϋκοτάρουν τις εκλογές για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση, που έχουν προκηρυχθεί στα πλαίσια των νόμων της Βενεζουέλας και της οποίας το αποτέλεσμα θα τεθεί για ψηφοφορία σε δημοψήφισμα, όπως έχει εξαγγείλει ήδη ο πρόεδρος Μαδούρο.
5. Για τις Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB)
Το “Σχέδιο Δημοκρατία” είναι η ανάπτυξη καθορισμένου αριθμού προσωπικού των Εθνικών Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB) για την φύλαξη κάθε εκλογικής διαδικασίας στη Βενεζουέλα. Το σχέδιο της αντιπολίτευσης είναι να επιχειρήσει να σαμποτάρει την συνήθη αυτή διαδικασία στις εν λόγω εκλογές για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/07/5.html?spref=fb




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώτησα μια φίλη που δουλεύει στον Ευαγγελισμό.
Λοιπόν κάποτε πλυντήρια μέσα στο Νοσοκομείο να λειτουργούν όλη την ημέρα.
Συντήρηση κτιρίου και μηχανημάτων όλη την ημέρα.
Καθαρισμός όλη την ημέρα.
Φαΐ, δημόσιο προσωπικό.
Τώρα όλα αυτά σε ιδιώτες με μεροκάματα 450 € και κάτω.
Είναι αυτό το υπερτροφικό Δημόσιο ρε γαμώτο;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετεπαναστατική Λιβύη.
Μια μαρτυρία από την Κόλαση.
΄΄Οι περισσότερες γυναίκες που διασώζουμε έχουν υποστεί ομαδικούς βιασμούς και κάθε είδους σεξουαλική βία μέσα στα κέντρα κράτησης.Πολλές είναι θύματα τράφικινγκ και προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά πορνείας. Οι διακινητές συχνά απάγουν τις γυναίκες αυτές και τις κλείνουν σε οίκους ανοχής στη Λιβύη, τα λεγόμενα «connection houses».
Οποιος επιβιώσει ύστερα από 4-5 μήνες σ’ αυτή την κατάσταση, μπορεί να κερδίσει μια δωρεάν θέση στις βάρκες για την Ευρώπη. Αφού τους ξεζουμίσουν, οι Λίβυοι τους διώχνουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ροή ανθρώπων στη Λιβύη. Περίπου 1,2 εκατομμύριο μετανάστες ζουν σήμερα σε αυτές τις συνθήκες.΄΄




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανυπόταχτο Αμβούργο!
Είπανε ότι ήταν μέγιστο λάθος τό ότι κανονίστηκε η συνάντηση των G-20 στο Αμβούργο την πόλη με τη μέγιστη αριστερή παράδοση στη Γερμανία .Δεν έχουν άδικο.Οι κάτοικοι κράτησαν πολλές συνοικίες αλώβητες από τους αστυνομικούς και με τα ολονύκτια οδοφράγματα τους εμπόδισαν να κάνουν εκκαθαρίσεις των διαδηλωτών.Τι απέδειξαν οι μάχες στο Αμβούργο πέραν των άλλων.Ότι η υπεροπλία των δυνάμεων καταστολής δεν είναι ανίκητη και ότι η αποφασιστικότητα το θάρρος και η έμπνευση των διαδηλωτών στα πεδία των μαχών στις επιθέσεις και στην άμυνα ήταν ανώτερες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολες οι γυναικες ανω των 40 πρεπει να χρησιμοποιουν το αιθεριο ελαιο φασκομηλου κάθε μερα. 8 σημαντικοι λογοι.
http://olasimera.gr/oles-oi-gynaikes-ano-ton-40-prepei-na-xrisimopoioyn-ayto-to-aitherio-elaio-kathe-mera-8-simantikoi-logoi/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την οποιαδήποτε εκτελεστική εξουσία.
Στην περίπτωση της Ηρριάνας, ο νομικός κόσμος στην πλειοψηφία του, δεν μπορεί να εξηγήσει την σκληρή αυτή απόφαση.
Η διεθνής πρακτική αποφεύγει να δεχτεί ένα ελλιπές αποτύπωμα dna σαν αποδεικτικό στοιχείο.
Στην προκειμένη όμως περίπτωση, είναι το μοναδικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση για πολύχρονη φυλάκιση ενός νέου ανθρώπου.
Επείγει να δοθεί η αναστολή εκτέλεσης ποινής στην Ηρριάνας.
Είναι προφανές, ότι για την προστασία της ίδιας της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, μέχρι να κριθεί η απόφαση σε δεύτερο βαθμό και για να μην φτάσουμε να μετράμε άλλη μια κατεστραμμένη ζωή, που θα έχει περάσει κάποια χρόνια και αυτή στις φυλακές, μέχρι να ακούσουμε την απόφαση "Αθώα" και να αναρωτηθούμε ξανά, αν τα χρόνια της άδικης φυλάκισης και σπίλωσης αποζημιώνονται.
Περιμένω από την Δικαιοσύνη να δείξει την ευαισθησία της και να έχουμε στις 17 Ιουλίου την Ηρριάνα ανάμεσά μας.
Μανώλης Γλέζος
Αθήνα- ΚΑΤ
9 Ιουλίου 2017




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιωργος Αλεξατος Η απάντηση ήρθε, τελικά, από τον Παύλο Πολάκη. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να γίνει και το Ευγενίδειο δημόσιο νοσοκομείο.
Κατά συνέπεια, δεν είναι δημόσιο και η συζήτηση έκλεισε.
Και ο Πολάκης ψέματα λέει;
Παυλος Πολακης Οσο μεγαλώνει η συνδικαλιστική σου απαξίωση στα μάτια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεια ,τόσο πιο πολύ θα πέφτεις στο βούρκο της λασπολογίας και της συκοφαντίας χρησιμοποιώντας ακόμα και τη χειρουργικη επέμβαση του πρωθυπουργού !!!!!
Για να τελειώνουμε :
Το Ευγενίδειο πέρασε στο πανεπιστήμιο μετα απο κινητοποίηση των φοιτητών της Ιατρικης το 1988 ώστε να αυξηθούν οι πανεπιστημιακές κλίνες που εκπαιδευομασταν .Μετα απο την κινητοποιηση αυτή περιήλθε το σύνολο σχεδόν των μετοχων στην ιδιοκτησια του πανεπιςτημιου Αθηνών με βαςη τη διαθήκη του ιδρυτή του που ειχαν μπλοκάρει κάποιοι που τ ήθελαν να παραμείνει ιδιωτική Κλινικη .Για πολλα χρονια λειτουργησαν πανεπιστημιακές κλινικές ,εκπαίδευσε φοιτητές και έδινε ειδικότητα
Τη δεκαετία της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού αλλα και μετέπειτα ΚΑΙ ΕΚΕΙ έγιναν όργια υπερτιμολογήσεων που βεβαια τοτε η ΠΟΕΔΗΝ ΟΥΤΕ ΕΒΛΕΠΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΓΕ .!!!!! Τωρα τα ανακάλυψε αυτα που χειρουργήθηκε ο πρωθυπουργός και που η κυβερνηση μας ολοκλήρωσε τους ελέγχους και τα εστειλε στη δικαιοσύνη γιατι ειχαν "κολλήσει" .....
Με δικές μας παρεμβάσεις ,ομαλοποιήθηκε η χρηματοδοτηση απο ΕΟΠΥΥ ,ξανάρχισαν να λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστήρια και να εκπαιδεύουν φοιτητές και σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να ενταχθεί και αυτο (αλλα και ΑΛΛΑ .....) κανονικά στο δημοσιο σύστημα υγείας και όχι με τη νομική μορφή που ειναι σημερα δηλαδη της ΑΕ που ανήκει ολοκληρωτικά στο πανεπιστήμιο Αθηνων .
Πόσα ψέμματα θα πείτε ακόμα για να δικαιολογήσετε την ύπαρξη σας!!!!
Για την ακρίβεια ΑΥΤΑ ΕΙΠΑ απευθυνόμενος στην παρέα του Γιαννακου της ΠΟΕΔΗΝ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η άποψη του σ. George Nikolaidis, που συμμετείχε ως φοιτητής της Ιατρικής και συνδικαλιστής στον αγώνα για να περιέλθει το Ευγενίδειο στο Πανεπιστήμιο.
"Το να λέγεται σήμερα πως το εν λόγω νοσηλευτήριο είναι δημόσιο – ιδιαίτερα από ανθρώπους που συμμετείχαν στα τότε γεγονότα και γνωρίζουν πολύ καλά το «μπάσταρδο» νομικό καθεστώς του αλλά και την καθαρά εμπορική λειτουργία του ως προς τους ασθενείς – είναι λυπηρό. Όπως επίσης και το να γίνεται τιμητής του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ η ΠΑΣΟΚική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την πολυετή διολίσθησή του ΕΣΥ σε ιδιωτικοοικονομικές εκτροπές και για την άνθιση κάθε είδους «υβριδίων» Συνεργασίας Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα στην υγεία".
Το πλήρες κείμενο:
Με αφορμή τις πρόσφατες δημόσιες αντιπαραθέσεις για τον χαρακτήρα του Ευγενίδειου νοσηλευτηρίου: όπως είχα την ευκαιρία να γράψω και ως σχόλιο αλλού, η αλήθεια είναι πως όταν άνοιξε το θέμα της διαθήκης, η μεν χήρα το ήθελε ιδιωτικό αλλά ο διαθέτης είχες γράψει να περιέλθει στο Πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση των φοιτητών και νέων γιατρών κ.λπ. Τότε λοιπόν με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (ΣΦΙΑ) κάναμε κινητοποιήσεις (κάποια φορά κάναμε και κατάληψη, κινητοποίηση στην οποία φάγαμε κάμποσο ξύλο από τα ΜΑΤ: τα γράφω αυτά καθώς είχα άμεση εμπειρία καθώς στο ΔΣ του ΣΦΙΑ τότε ήμασταν διάφοροι όπως ο Πάνος ο Παπανικολάου, ο Παύλος ο Πολάκης και άλλοι) για να περάσει στο δημόσιο και να γίνει πανεπιστημιακό (όπως τα Αιγινήτειο και Αρεταίειο)... Όπερ και έγινε αλλά λόγω του ποσοστού της χήρας και κάποιων μικρομετόχων έγινε με την μορφή Ανώνυμης Εταιρείας της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο είχε το Πανεπιστήμιο. Έκτοτε εγκαταστάθηκαν εκεί οι καθηγητάδες και ούτε λίγο ούτε πολύ φέρνανε τα πελατάκια τους σε ιδιωτικό μαγαζί πληρωμένο από τον κρατικό κορβανά (στην αρχή είχαν δεσμευθεί για κάποιο ποσοστό δωρεάν νοσηλειών αλλά νομίζω ότι αυτό ατόνησε συν τω χρόνω... άλλωστε όπως όλοι οι παρεπιδημούντες γνωρίζουν σε αυτά τα «μαγαζιά» ακόμα και όταν υπάρχουν θεωρητικά κρεβάτια για δωρεάν νοσηλείες αίφνης είναι πάντα εξαντλημένα όταν τα χρειάζεται κάποιος ασθενής χωρίς «μέσον»). Συμπερασματικά: άλλη μια φορά που φάγαμε το ξύλο μας, σπάσαμε τα κεφάλια μας και το αποτέλεσμα ήταν απλώς να εκμεταλλευτούν κάποια λαμόγια τον αγώνα μας για να κονομάνε, να τρώνε και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων (που ήμασταν εμείς...). Το να λέγεται σήμερα πως το εν λόγω νοσηλευτήριο είναι δημόσιο – ιδιαίτερα από ανθρώπους που συμμετείχαν στα τότε γεγονότα και γνωρίζουν πολύ καλά το «μπάσταρδο» νομικό καθεστώς του αλλά και την καθαρά εμπορική λειτουργία του ως προς τους ασθενείς – είναι λυπηρό. Όπως επίσης και το να γίνεται τιμητής του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ η ΠΑΣΟΚική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την πολυετή διολίσθησή του ΕΣΥ σε ιδιωτικοοικονομικές εκτροπές και για την άνθιση κάθε είδους «υβριδίων» Συνεργασίας Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα στην υγεία. Τώρα, όσο για την προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να δημιουργήσει μια εικόνα «λαϊκότητας» (του αρχηγού κράτους που τάχα χρησιμοποιεί δημόσια νοσοκομεία – λες και ακόμα και αν πήγαινε σε δημόσιο νοσοκομείο αυτό θα έπειθε κανέναν πως θα ελάμβανε ίδια παροχή υπηρεσιών όπως ο κάθε «ανώνυμος»…) δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς πέρα από την διαπίστωση της επιτακτικής ανάγκης αντίστασης στην εικονική πραγματικότητα του σημερινού δημόσιου λόγου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκδήλωση με αφορμή την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ.
”Ανθρώπινα δικαιώματα και DNA στην ποινική δίκη / ο ρόλος των ΜΜΕ ”
Tην Τετάρτη 12η Ιουλίου, ώρα 18:30 στην κεντρική αίθουσα της ΟΤΟΕ στον 4ο όροφο, Βησσαρίωνος 9, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση με αφορμή τη δίκη της Ηριάννας Β. Λ. με θέμα ''Ανθρώπινα δικαιωματα και DNA στην ποινική δίκη / ο ρόλος των ΜΜΕ ''
Ομιλητές :
⦁ Ποινικό Δίκαιο: Θεόδωρος Μαντάς, ποινικολόγος, συνήγορος υπεράσπισης.
⦁ Ανθρώπινα Δικαιώματα: Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος και Πρόεδρος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου".
⦁ ΜΜΕ: Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος και συγγραφέας.
⦁ ΒΙΟΛΟΓΙΑ/Ιατροδικαστική: Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής Πραγματογνώμων - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ελλάδα - Forensic Pathology Fellow Φλόριντα ΗΠΑ - Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας
⦁ Παρέμβαση για το DNA/ΒΙΟΛΟΓΙΑ : Δόκτωρ Φιτσιάλος Γεώργιος, Διδάκτωρ Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Nice Sophia Antipolis στη Γαλλία.
⦁ Συντονισμός :Παρέντη Μαρία, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Νόστιμον ήμαρ, δικηγόρος, υποψήφια διδάκτωρ εγκληματολογίας .
Διοργάνωση : Νόστιμον ήμαρ  (http://www.nostimonimar.gr/)
Μετά το πέρας των ομιλιών θα υπάρξουν ερωτήσεις από το κοινό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαχρέιν: Ποινή δύο χρόνων φυλάκισης στον αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναμπίλ Ράτζαμπ
 Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 00:25
Ο Ναμπίλ Ράτζαμπ, ένας αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει φυλακιστεί στο Μπαχρέιν, καταδικάστηκε σήμερα να εκτίσει δύο χρόνια φυλάκιση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ανέφερε δικαστική πηγή στη Μανάμα.
Η ετυμηγορία απαγγέλθηκε ερήμην του αντιπολιτευόμενου, ο οποίος νοσηλεύεται από τον Απρίλιο, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η ΜΚΟ Ινστιτούτο για τα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη στο Μπαχρέιν.
Κατά την οργάνωση αυτή ο Ναμπίλ Ράτζαμπ, 52 ετών, δεν μπόρεσε να είναι παρών στις 9 από τις 14 ακροαματικές διαδικασίες λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Σε μια ανακοίνωση της εισαγγελίας, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων BNA, αναφέρεται ότι η δίκη έγινε με «σεβασμό στα δικαιώματα» του αντιπολιτευόμενου, ο οποίος είχε συνήγορο και έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.
Ο Ράτζαμπ συνελήφθη τον Ιούνιο του 2016 και προφυλακίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση. Κατηγορήθηκε ότι «διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις για την κατάσταση ασφαλείας στο βασίλειο του Μπαχρέιν» με στόχο «να πλήξει» τη χώρα και τη διεθνή της εικόνα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Οι διώξεις σε βάρος του ακτιβιστή είχαν αρχίσει έπειτα από μια σειρά δηλώσεων που έκανε στον δυτικό Τύπο με τις οποίες καταδίκαζε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν.
Στο πλαίσιο μιας χωριστής διαδικασίας, διώκεται για μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter με τις οποίες επέκρινε την επέμβαση μιας συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Στη συμμαχία συμμετέχει εξαρχής το Μπαχρέιν.
Η Διεθνής Αμνηστία αντέδρασε έντονα στην ετυμηγορία, καταγγέλλοντας, σε μια ανακοίνωσή της, μια «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ενώ χαρακτήρισε αυτή την δικαστική απόφαση μια «ένδειξη της πρόθεσης των αρχών στο Μπαχρέιν να φθάνουν πολύ μακριά για να φιμώσουν κάθε κριτική».
Ο Ράτζαμπ, πολύ γνωστός υπερασπιστής των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο Μπαχρέιν, είναι επίσης γνωστό στέλεχος της αντιπολίτευσης. Υπήρξε ένας από τους ιθύνοντες νόες του κινήματος αμφισβήτησης στο Μπαχρέιν, το οποίο ζητάει μέτρα εκδημοκρατισμού στη χώρα, όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι σιίτες αλλά κυβερνά μια σουνιτική μοναρχία.
Το μικρό βασίλειο, έδρα του Πέμπτου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, συνταράσσεται σποραδικά από διαδηλώσεις μετά την σκληρή καταστολή το 2011 του κινήματος αμφισβήτησης.
Οι αρχές διαψεύδουν ότι ασκούν πολιτική διακρίσεων έναντι των σιιτών και διατείνονται συχνά ότι τις διαδηλώσεις υποκινεί το Ιράν, το οποίο κατηγορούν ότι αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του Μπαχρέιν. Η Τεχεράνη διαψεύδει την κατηγορία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σοκαριστικό βίντεο: Λαθροδιακινητές βασανίζουν μετανάστες
 Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017, 21:27
Ενα φρικιαστικό βίντεο παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, που δείχνει αδίστακτους λαθροδιακινητές να χτυπούν βάναυσα μετανάστες. Τα βιντεο οι δουλεμποροι τα στελνουν στις οικογενειες των θυματων για να εισπραξουν χρηματα.
Στόχος των βασανιστών είναι το βίντεο να φτάσει στις οικογένειες των θυμάτων για να εισπράξουν χρήματα. Το συγκεκριμένο βίντεο γυρίστηκε σε διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη. Οπως φαίνεται, οι σαδιστές χτυπούν έναν μετανάστη από το Πακιστάν, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, τα πόδια δεμένα και μια κουκούλα στο κεφάλι.
Στο ίδιο βίντεο ένας άλλος μετανάστης βασανίζεται φρικτά. Τα χέρια του είναι δεμένα με χειροπέδες και είναι γυμνός από την μέση και πάνω. Μιλώντας προς την κάμερα, εκλιπαρεί τους συγγενείς του να δώσουν τα χρήματα που ζητούν οι βασανιστές του, δείχνοντας κλαίγοντας, τις πληγές στην πλάτη και στο υπόλοιπο σώμα του.
Οι μετανάστες από το Πακιστάν, όταν ξεκινούν το ταξίδι τους, συμφωνούν να καταβάλουν υπέρογκα ποσά σε ένα παρατραπεζικό σύστημα που ονομάζεται «Χαβάλα». Αν οι λαθροδιακινητές δεν πάρουν τα χρήματα, τότε ξεκινά η φρίκη των βασανιστηρίων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιβεβαιώνει τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι το Ισλαμικό Κράτος
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 12:20
Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι,είναι νεκρός.
Ο Μπαγκντάντι, ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, με καταγωγή από την Σαμάρα του Ιράκ, είναι νεκρός, αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος ανακοινώνοντας παράλληλα και τον διάδοχό του, δίχως όμως να αποκαλύψει το όνομά του.
Τον Ιούνιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ο αλ Μπαγκντάντι είχε πιθανότατα σκοτωθεί από αεροπορική επίθεση που είχε εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον θέσης τζιχαντιστών στο νότιο προάστιο της Ράκκας.
Ο Μπαγκντάντι έγινε γνωστός στη Δύση όταν για πρώτη φορά το 2014 ανακοίνωνε τη σύσταση του χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή. Από τότε, στα ΜΜΕ υπήρχαν αναφορές για τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Η τελευταία πληροφορία για τον θάνατό του έρχεται από το ιρακινό δίκτυο Alsumaria News το οποίο, επικαλούμενο τοπική πηγή ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος προέβη στην ανακοίνωση περί θανάτου του Μπαγκντάντι.
Η ανακοίνωση έγινε στην πόλη Tal Afar,δυτικά της Μοσούλης, όπου εκεί επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Μπαγκντάντι.
Οι ιρακινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ, κάθομαι και διαβάζω δηλώσεις υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματούχων που πιάνονται από τις διαδηλώσεις στο Αμβούργο και σκούζουν για σκληρή αντιμετώπιση τής αριστεράς. Πχ τον υπουργό Εσωτερικών, που μιλάει για "βίαιους και εγκληματικούς ριζοσπάστες" και "απεχθείς, βίαιους εξτρεμιστές, όπως οι νεοναζί και οι ισλαμιστές τρομοκράτες" πριν καλέσει να τους επιβληθούν "σκληρές ποινές".
Και κοντεύω να δακρύσω από συγκίνηση, που σε μια χώρα όπως η Γερμανία ο κομμουνιστικός κίνδυνος* καταφέρνει να δημιουργεί αρκετή ανησυχία στην ελίτ ώστε να μπει δίπλα στον ισλαμιστικό κίνδυνο.
* Μη γελάτε με τη φράση περί "κομμουνιστικού κινδύνου". Κάθε εποχή έχει το δικό της επίπεδο *υπαρκτού* κομμουνιστικού κινδύνου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έρχεται μεθαύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο Γιουνκερ, όπου η γλίτσα των καθηγητών της Νομικής Σχολής αποφάσισε να τον ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορα. Τιμώντας τον για τις αλλεπάλληλες προσβολές σε βάρος του λαού μας.
Πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν, βέβαια, άλλη γνώμη και οργανώνουν μεγάλη διαδήλωση, χαρακτηρίζοντας τον Γιούνκερ ανεπιθύμητο.
Με ενδιαφέρον αναμένεται να αποδείξουν πως κι αυτοί μένουν Ευρώπη. Και δεν υπολείπονται σε τίποτα από τους διαδηλωτές του Αμβούργου!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ηριαννα Β.Λ. έφαγε απο το δικαστήριο 13 χρονια φυλάκιση ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, με μόνο στοιχείο ένας ΜΕΡΙΚΩΣ ταυτοποιημενο DNA που βρέθηκε σε έναν γεμιστηρα απο όπλο που ΔΕΝ εχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια.
Η "αγανακτισμένη πολίτης του Αγ.Παντελεήμονα", ενεργό μέλος κ υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδελη, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, για επίθεση σε μετανάστη κ τον σοβαρό τραυματισμό του.
Αλλα παρόλα αυτά κάποιοι έχουν "πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη"




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παράνοια. Η Ουκρανία απαγορεύει την τηλεοπτική σειρά "μάσα και αρκούδα" - ένα κινούμενο σχέδιο για μικρά παιδιά βασισμένο σε ένα παραμύθι της λαογραφίας. Ο λόγος: Η Αρκούδα (ζώο) είναι ένας καλός και ευγενικός χαρακτήρας εκεί που νοιάζεται για ένα κοριτσάκι (μάσα).
Αλλά, δεδομένου του γεγονότος, ότι μια αρκούδα γίνεται επίσης αντιληπτή ανεπίσημα ως σύμβολο της Ρωσίας, το κινούμενο σχέδιο θεωρείται από την κυβέρνησή μας ως δυνητικά καλή στάση απέναντι στη Ρωσία.
Oι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι το προαναφερθέν καρτούν γυρίστηκε με σκοπό να μεταφέρει ένα είδος μηνύματος στον κόσμο στην οποία η σκληρή εικόνα της Ρωσίας (η αρκούδα) αντικαθίσταται από μια μαλακή και ευγενική εικονα. Μέσω τέτοιων μηνυμάτων η Ρωσία όχι μόνο " μαλακώνει " την εικόνα της, αλλά προσπαθεί επίσης να υπονομεύσει τα ίδια τα θεμέλια της κρατικής πολιτείας των γειτονικών χωρών ",-Το συμβούλιο των ΜΚΟ της Ουκρανίας για την αστική ασφάλεια.
Θυμηθείτε, ένα θετικό παράδειγμα απο αρκούδες υπονομεύει τα θεμέλια της πολιτείας.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Αγοράζοντας έναν μετανάστη-σκλάβο στη Λιβύη σού δίνουν και χαρτί...»
Σοκάρει η μαρτυρία ενός διασώστη που δρα στο πιο ματωμένο κομμάτι της Μεσογείου. Αυτό που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία
09.07.2017, 12:31
Tρίτη 23 Μαΐου 2017. Κανονικό χάος. Ξυπνήσαμε στις 6 το πρωί, όταν η βάρδια εντόπισε 10 βάρκες με πρόσφυγες να πλησιάζουν. Μετέφεραν περισσότερα από 100 άτομα η καθεμία, κάποιες ήταν μισοδιαλυμένες και γεμάτες νερά, έτοιμες να βυθιστούν. Πολύ σύντομα φάνηκαν κι άλλες βάρκες να πλησιάζουν.
Στην περιοχή ήμασταν μόνο τρία διασωστικά καράβια με σχετικά μικρή χωρητικότητα, ενώ τα πλοία των ιταλικών και ευρωπαϊκών αρχών απουσίαζαν, όπως το κάνουν σταθερά τους τελευταίους μήνες.
Παρ’ όλο που βρισκόμασταν σε διεθνή ύδατα, 15 μίλια μακριά από τις ακτές της Λιβύης, εμφανίστηκαν δύο σκάφη του λιβυκού Λιμενικού, ένα μικρό ταχύπλοο και ένα μεγάλο σκάφος περιπολίας, με τέσσερα ενσωματωμένα πολυβόλα.
Το μεγάλο σκάφος άρχισε να κάνει κύκλους γύρω μας, προκαλώντας κύματα, με τεράστιο κίνδυνο ανατροπής των υπερφορτωμένων βαρκών. Ευτυχώς είχαμε προλάβει να μοιράσουμε σωσίβια στους περισσότερους πρόσφυγες, κίνηση που λίγο αργότερα αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή τους.
Στη συνέχεια, άρχισαν να χρησιμοποιούν τα σταθερά πολυβόλα από τα σκάφη τους και να ρίχνουν στα τυφλά. Επικράτησε πανικός.
Οσοι ήταν πάνω στο πλοίο μας έτρεξαν να καλυφθούν, εμείς όμως στα φουσκωτά δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Δύο από αυτούς έκαναν ρεσάλτο στις βάρκες με τους πρόσφυγες και άρχισαν να τους χτυπούν, να τους ληστεύουν και να πυροβολούν με τα καλάσνικοφ στον αέρα.
Εβαλαν μπρος τη μηχανή και ξεκίνησαν να μεταφέρουν με τη βία τους ανθρώπους πίσω στη Λιβύη. Οι πρόσφυγες το κατάλαβαν και έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν. Τρέξαμε να τους περισυλλέξουμε. Γύρω μας, τουλάχιστον 100 άτομα μέσα στη θάλασσα φώναζαν για βοήθεια, καθώς τα κύματα τους παρέσερναν μακριά.Πολλοί κατάφεραν να κολυμπήσουν μόνοι τους ώς το καράβι μας.
Παρ’ όλο που ζητούσαμε απεγνωσμένα βοήθεια, το ιταλικό Λιμενικό δεν φάνηκε ποτέ. Αντί γι’ αυτό, οι Ιταλοί όρισαν τους Λίβυους επικεφαλής της διάσωσης. Αυτό σημαίνει ότι, τυπικά, ήμασταν υποχρεωμένοι να τους υπακούμε.
Στην πρώτη βάρκα που επιτέθηκαν οι Λίβυοι λιμενικοί, οι μετανάστες έπεσαν στο νερό και γλίτωσαν. Στη δεύτερη βάρκα, οι Λίβυοι ήταν πιο βίαιοι και σημάδευαν απευθείας τους ανθρώπους.
Ενας Μαροκινός αψήφησε τα όπλα και πήδηξε στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Οι Λίβυοι δεν έκαναν καμιά ενέργεια διάσωσης, τον άφησαν να πνιγεί.
Οταν πλησιάσαμε να τον περισυλλέξουμε, ο άνθρωπος κρεμόταν από τα σκοινιά του φουσκωτού μας και μας εκλιπαρούσε «σας παρακαλώ, μην αφήσετε να με πάρουν». Οι Λίβυοι μας απαγόρεψαν να τον σώσουμε, δίνοντας την εντολή «όχι, αφήστε τον στη θάλασσα».

Οταν τελείωσαν οι σφαίρες
Προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε. «Μόνο ένας είναι, μόνο ένας, σας παρακαλούμε, αφήστε μας να τον πάρουμε», λέγαμε, και τελικά υποχώρησαν. Οταν ο άνθρωπος ανέβηκε στο φουσκωτό μας, μας φίλαγε τα χέρια κι έκλαιγε από χαρά.
Οι ναυαγοί μάς είπαν ότι οι λιμενικοί τούς λήστεψαν και τους πήραν ό,τι πολύτιμο είχαν πάνω τους. Μας είπαν επίσης ότι, όταν τελείωσαν οι σφαίρες του καλάσνικοφ του λιμενικού, έπεσαν στη θάλασσα. «Αν βουτούσαμε νωρίτερα, θα μας σκότωναν σαν μύγες», είπαν. Παρά το απόλυτο χάος, καταφέραμε να διασώσουμε 1.004 ανθρώπους, αριθμό-ρεκόρ για το πλοίο μας, που χωράει μόνο 500.
Δυστυχώς, περίπου 100 πρόσφυγες επιστράφηκαν με τη βία στη Λιβύη, παρ’ όλο που όλοι οι ναυαγοί έλεγαν ότι προτιμούσαν να πεθάνουν στη θάλασσα παρά να γυρίσουν στη Λιβύη.
Οι περισσότεροι, άλλωστε, έχουν ήδη αποπειραθεί δύο και τρεις φορές να δραπετεύσουν από την κόλαση της Λιβύης. Κάθε φορά, το λιβυκό Λιμενικό τούς γυρνούσε πίσω και τους παρέδιδε σε κάποια από τις συμμορίες, για να πουληθούν ξανά δούλοι ή να βασανιστούν, προκειμένου να πληρώσουν λύτρα οι οικογένειές τους για να τους γλιτώσουν.

Βασανιστήρια
Τα κορμιά όλων ανεξαιρέτως όσων διασώζουμε έχουν τραύματα από πυροβολισμούς, βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς.
Η Λιβύη αυτή τη στιγμή είναι ένα μωσαϊκό ένοπλων ομάδων, συμμοριών και μαφιόζων που διεκδικούν μερίδιο στην εξουσία. Δεν υπάρχει κεντρική κυβέρνηση. Περίπου 180 ένοπλες πολιτοφυλακές συγκρούονται μεταξύ τους για τον έλεγχο της Τρίπολης και άλλων κεντρικών περιοχών.
Σχεδόν κάθε συμμορία έχει το δικό της αυτοσχέδιο, ιδιωτικό κέντρο κράτησης - μια εγκαταλειμμένη αποθήκη, ένα υπόγειο σπιτιού, ένα περιφραγμένο αγρόκτημα.
Εκεί φυλακίζουν εκατοντάδες μετανάστες που αιχμαλωτίζουν στον δρόμο και τους κάνουν απάνθρωπα βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ και ακρωτηριασμούς, για να πείσουν την οικογένειά τους να στείλει χρήματα. Αν η οικογένεια δεν έχει χρήματα, τους πουλάνε δούλους σε κάποιο αφεντικό για να κάνουν κάθε είδους βαριά, απλήρωτη εργασία, «donkey jobs» όπως τις λένε.
Μπορεί κάποιος να πάει και να αγοράσει μετανάστη νόμιμα στα κέντρα κράτησης όπως και σε υπαίθριες αγορές σκλάβων, παίρνοντας μάλιστα και σχετικό χαρτί. Μιλάμε για κανονική δουλεία 17ου αιώνα.
Μας έλεγαν οι μετανάστες ότι, έτσι και κάνεις το λάθος να ζητήσεις αμοιβή για την εργασία σου, στο τέλος της δουλειάς σ’ εκτελούν επιτόπου. Εκτελούν ανθρώπους για ασήμαντη αφορμή. Ολοι στη Λιβύη οπλοφορούν. Ολοι, ακόμα και τα μικρά παιδιά. Δεν έχει νόημα να δραπετεύσεις από κάπου. Οποιος σε βρει, θα σου κάνει τα ίδια.
Στην τελευταία διάσωση είχαμε 35 νεαρούς από το Σουδάν. Μας είπαν ότι αγοράστηκαν και πουλήθηκαν δούλοι τέσσερις φορές, από συμμορία σε συμμορία. Ενα από τα πιο κοινά βασανιστήρια ήταν να τους πηγαίνουν στα ντους και να ρίχνουν γυμνά καλώδια στο πάτωμα για να τους κάνουν ηλεκτροσόκ.
Αλλοι μας είπαν ότι οι φρουροί του κέντρου εκτέλεσαν για παραδειγματισμό κάποιους μετανάστες και άφησαν τα πτώματά τους σε κοινή θέα, επειδή το προηγούμενο βράδυ έγινε απόδραση.

Αγορά πορνείας
Οι περισσότερες γυναίκες που διασώζουμε έχουν υποστεί ομαδικούς βιασμούς και κάθε είδους σεξουαλική βία μέσα στα κέντρα κράτησης. Πολλές είναι θύματα τράφικινγκ και προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά πορνείας. Οι διακινητές συχνά απάγουν τις γυναίκες αυτές και τις κλείνουν σε οίκους ανοχής στη Λιβύη, τα λεγόμενα «connection houses».
Οποιος επιβιώσει ύστερα από 4-5 μήνες σ’ αυτή την κατάσταση, μπορεί να κερδίσει μια δωρεάν θέση στις βάρκες για την Ευρώπη. Αφού τους ξεζουμίσουν, οι Λίβυοι τους διώχνουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ροή ανθρώπων στη Λιβύη. Περίπου 1,2 εκατομμύριο μετανάστες ζουν σήμερα σε αυτές τις συνθήκες.
Μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας βασίζεται σε αυτό το καθεστώς. Οσοι καταφέρνουν να ελευθερωθούν, κυκλοφορούν μόνο νύχτα ή ντύνονται με μουσουλμανικές μαντίλες και γυναικεία ρούχα για να περνάνε απαρατήρητοι.
Το εξωφρενικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια ιστορική στιγμή βαρβαρότητας, αναγνωρίζει ως εταίρο το «λιβυκό λιμενικό», το χρηματοδοτεί και το χρησιμοποιεί για να φρουρεί τα θαλάσσια σύνορα, παρόλο που πίσω του βρίσκονται πολιτοφυλακές που περιφρονούν πλήρως τα δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες.
Η Συμφωνία της Μάλτας, που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο 2017 από τους ηγέτες της Ε.Ε., προβλέπει άφθονη χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων ευρώ και παροχή τεχνικού εξοπλισμού στις 40 πολιτοφυλακές της Τρίπολης για να εμποδίσουν τη μετανάστευση. Ηδη οι Λίβυοι πήραν από την Ιταλία τέσσερα καινούργια καταδιωκτικά σκάφη για να στήσουν το «λιβυκό Λιμενικό».
Ενενήντα Λίβυοι λιμενικοί εκπαιδεύτηκαν από την Ε.Ε. με βασικό καθήκον να αναχαιτίζουν τις βάρκες με τους πρόσφυγες και να τους επιστρέφουν στην κόλαση των κέντρων κράτησης της φιλοδυτικής κυβέρνησης.

Ραγδαία επιδείνωση
Η Ευρωπαϊκή Ενωση όχι μόνο δεν μιλάει για τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν στα κέντρα αυτά, έξω από τα οποία φιγουράρει το σήμα του ΟΗΕ, αλλά χρηματοδοτεί τις ομάδες που τα διαχειρίζονται, τις έχει εντάξει στον αντιμεταναστευτικό και αντιπροσφυγικό σχεδιασμό της και θέλει να φτιάξει περισσότερα τέτοια κέντρα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς τη Λιβύη, που υποτίθεται ότι προορίζεται για τη σταθεροποίηση της χώρας μετά τον πόλεμο, πηγαίνει στη δημιουργία τέτοιων κέντρων κράτησης.
Μετά τη Συμφωνία της Μάλτας, η κατάσταση στη θάλασσα έχει επιδεινωθεί ραγδαία. Πλέον το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης στη Ρώμη καλεί πρώτα το λιβυκό Λιμενικό να κάνει τη διάσωση, στην πραγματικότητα την επαναπροώθηση της βάρκας στη Λιβύη, ακόμα και όταν η βάρκα έχει εισέλθει στα διεθνή ύδατα, κάτι παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Μόνο αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί το Λιμενικό, επειδή του λείπουν σκάφη και υποδομές, καλεί η Ιταλία τις διασωστικές οργανώσεις.
Στις 11 Μαΐου, το λιβυκό Λιμενικό παραλίγο να διεμβολίσει το διασωστικό πλοίο της Sea-watch την ώρα που διέσωζε μετανάστες.
Οι Λίβυοι εμφανίστηκαν από το πουθενά, παρ’ όλο που βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, απαγόρεψαν στους διασώστες να συνεχίσουν την επιχείρηση και γύρισαν με τη βία όλους τους πρόσφυγες πίσω στη Λιβύη.
Στις 26 Μαΐου, τo λιβυκό Λιμενικό πυροβόλησε εναντίον του σκάφους του ιταλικού Λιμενικού σε διεθνή ύδατα και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Οπως είπαν οι Λίβυοι, το πέρασαν για βάρκα με πρόσφυγες.

Ρατσισμός στο κόκκινο
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, καθώς από τον Απρίλιο το ιταλικό Λιμενικό έχει αποτραβηχτεί από την περιοχή, έπειτα από την τεράστια πολιτική πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της Ιταλίας. Βοηθά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται 12 ώρες να φτάσουν στην περιοχή από τη στιγμή που θα τους καλέσουμε.
Η Frontex και ο ευρωπαϊκός στόλος της Επιχείρησης «Σοφία» έχουν μειώσει δραστικά τον αριθμό των πλοίων τους. Οι διασωστικές οργανώσεις έχουν αφεθεί μόνες τους, τη στιγμή που δέχονται ολομέτωπη επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης με κατασκευασμένες ειδήσεις, φωτομοντάζ και πλαστά στοιχεία.
Το κράτος συγκρότησε ειδική επιτροπή στη Βουλή για τις διασωστικές οργανώσεις και μας έχει καλέσει ήδη δύο φορές για ακρόαση. Η αντιμεταναστευτική υστερία στην Ιταλία χτυπάει κόκκινο, ο ακροδεξιός ρατσιστικός λόγος κυριαρχεί.
Η βασική θέση της Frontex και του ιταλικού κράτους είναι ότι οι διασωστικές οργανώσεις είμαστε πόλος έλξης μεταναστών και προσφύγων και ότι συνεργαζόμαστε με τους Λίβυους διακινητές. Μας αποκαλούν «ταξί για την εισβολή των παράνομων μεταναστών». Σε κάθε λιμάνι, οι αρχές μάς κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο και προσπαθούν να βρουν στοιχεία για να μας συνδέσουν με τους διακινητές.
Ως αποκορύφωμα της πίεσης, στις 28 Ιουνίου η Ιταλία απείλησε ότι θα κλείσει τα λιμάνια της στα πλοία των διασωστικών οργανώσεων που δεν είναι ιταλικές και δεν θα επιτρέπει στους διασωθέντες να αποβιβάζονται.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: πλήρης ανάθεση των επιχειρήσεων διάσωσης στο λιβυκό λιμενικό, πίσω από το οποίο βρίσκονται ομάδες που έχουν το ελεύθερο να αναχαιτίζουν τις βάρκες και να επιστρέφουν τους πρόσφυγες στην κτηνωδία των λιβυκών κέντρων κράτησης, εφαρμόζοντας την αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στο πιο θανατηφόρο θαλάσσιο πέρασμα του κόσμου, με περισσότερους από 5.000 καταγεγραμμένους νεκρούς το 2015 και πολύ περισσότερους μη καταγεγραμμένους.

*Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος συμμετέχει ως διασώστης στο διασωστικό σκάφος «Aquarius» (στελεχώνεται και χρηματοδοτείται από τη SOS Mediterranée και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα) που περιπολεί στα ανοιχτά της Λιβύης με σκοπό τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών που κινδυνεύουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν διεθνή προστασία στην Ευρώπη.
Το έργο της διάσωσης και μεταφοράς των ναυαγών στην Ιταλία παρεμποδίζεται ανοιχτά από τις πολιτικές αποτροπής της Ε.Ε., που ανέχεται, αν δεν παροτρύνει, πυροβολισμούς κατά προσφύγων και την επιστροφή τους στη φρίκη του εκτεταμένου δουλεμπορίου και των βασανιστηρίων της Λιβύης.
Η πρώτη επαφή του κ. Αποστολόπουλου με επιχειρήσεις διάσωσης ήταν το περασμένο καλοκαίρι στη Λέσβο, όπου υπήρξε για έξι μήνες ο κυβερνήτης της διασωστικής ομάδας του Πλατάνου που επιχειρούσε στη Σκάλα Συκαμιάς.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπουργοι και πολιτικοι της  Γερμανιας  συνεκριναν τους διαδηλωτες στο Αμβουργο με τους νεοναζι  και τους ισλαμιστες  τρομοκρατες, ζητωντας τη δημιουργια πανευρωπαικης  τραπεζας δεδομενων  για αριστεριστες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρις ρευμα η Γαζα.  Εφιαλτικο καλοκαιρι για  2   εκατ κατοικους.
Χωρις φως κλιματισμο και ψυγειο  εδώ και μηνες σε συνθηκες καυσωνα. Οι περικοπες στη χρημαοδοτηση κινδυνευουν  να μετατρεψουν την ηδη τρομερη κατάσταση  σε ανεξελεκτη ανθρωπιστικη καταστροφη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΑΕΔ. Προσληψεις 10.000 ανεργων ανω των 55 ετων με μισθο (εως και) 600 ευρω τον μηνα.
295 θεσεις μονιμων σε τρια υπουργεια, Δικαιοσυνης, Ναυτιλιας, και Οικομικων.
Ζητουνται Ελληνες στη Σουηδια σε υγεια και εστιαση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με νεα καταπτυστη τοποθετηση το ΧΥΖ contagion μας ενημερωνει οτι εδω και70 χρονια το Ισραηλ παρακαλά τους Παλαιστινιους να τους παραχωρησει εδάφη.Ωδη στον Νετανιαχου να γραψετε υποστηρικτές της ακραιας σωβινιστικης αρχουσας ταξης του Ισραηλ.
Οι υποστηρικτες των βομβαρδισμων στην Γιουγκοσλαβία σε νεες αθλιοτητες
αυτοι σιγουρα φακελωνουν παντως οσους δεν ειναι με Νετανιαχου
Σχολιο.-  Όπου τα κατεχόμενα δεν είναι κατεχόμενα, αλλά μια "ζώνη προστασίας" του κράτους του Ισραήλ απέναντι σε 5 γειτονικούς εχθρούς...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση Εισαγγελέων: «Κίνδυνος για τη Δημοκρατία οι επιθέσεις εναντίον μας».
Ο δρόμος για την δημοκρατία θα ξεκινήσει μόνο όταν αρχίσουν οι μαζικές εκτελέσεις χουντοδικαστών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέσσερις συλλήψεις για το βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στην Καβάλα
Το έσπασαν με βαριοπούλες
10.07.2017 | 21:08
Τέσσερις άντρες, κατοίκους Καβάλας, ηλικίας 40, 29, 22 και 20 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ως τους κύριους υπεύθυνους για το βανδαλισμό του μαρμάρινου μνημείου των 1.484 Εβραίων Καβαλιωτών που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία.
Σε βάρος των τεσσάρων αντρών, που εντοπίστηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ασκήθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένες περατώσεις φθοράς.
Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι τα ξημερώματα της 30ης Μαρτίου 2017, με δυο βαριοπούλες, έσπασαν την πρόσοψη του εβραϊκού μνημείου καταστρέφοντάς το. Η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από το Δήμο Καβάλας, που έστησε το μνημείο για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων και προκάλεσε την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΑΚΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
 4 Ιούλιος, 2017
Στις Νότιες Ινδίες, οι κυνηγοί έχουν ένα πανεύκολο τρόπο για να αιχμαλωτίζουν μαϊμούδες. Παίρνουν ένα κέλυφος καρύδας. Στην κορυφή του, δημιουργούν ένα άνοιγμα, τόσο όσο να χωράει το χέρι ενός πιθήκου. Στη συνέχεια βάζουν μέσα ρύζι ή ότι άλλο φαγώσιμο αρέσει στις μαϊμούδες. Δένουν το κέλυφος με αλυσίδα σε ένα δέντρο και περιμένουν.
Η μαϊμού πλησιάζει. Βλέπει τη λαχταριστή τροφή μέσα στην καρύδα και βάζει το χέρι για να την πιάσει. Δυστυχώς όμως. Το χέρι δεν μπορεί να βγεί από την τρύπα, έτσι που είναι σφιγμένο γροθιά με τους πεντανόστιμους σπόρους μέσα. Η μαϊμού, παγιδεύεται με τον πιο γελοίο τρόπο. Θα αρκούσε απλά να ανοίξει το χέρι, να αφήσει την τροφή και να φύγει. Δεν το κάνει όμως!. Το δέλεαρ της εύκολης και νόστιμης τροφής, δεν της επιτρέπει να αντιληφθεί την αξία του αγαθού της ελευθερίας και της ασφάλειας. Έτσι, μένει παγιδευμένη. Η μοίρα της πλέον, έχει προδιαγραφεί: ή θα γίνει θέαμα σε περιοδεύον τσίρκο ή έδεσμα σε κάποιο εξωτικό εστιατόριο. Όλα αυτά, για μια χούφτα ρύζι, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη Σαντορίνη. Η καρύδα, περιέχει ευρώ. Πολλά ευρώ. Μόνο που το χέρι έχει παγιδευτεί στο σκληρό κέλυφος και αρνείται να τα αφήσει. Το αγαθό της οικονομικής ευμάρειας, υπερέχει εκείνου της ελευθερίας. Το εύκολο χρήμα (ειδικά το “μαύρο”), είναι πιο δελεαστικό από τις στιβαρές και αδιάλειπτες παροχές υγείας. Περισσότερο επιθυμητό, από τους δασκάλους στα σχολεία, τα όργανα των Δημοσίων Δυνάμεων, την εκπαίδευση, την ασφάλεια, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Μπορεί η καρύδα, να έχει τη μορφή, ενός τραπεζικού λογαριασμού. Αλλά παραμένει μια έξυπνη και ταυτόχρονα, γελοιωδώς απλή “πιθηκοπαγίδα”. Το χέρι έχει αδράξει γερά τα λεφτά, αλλά το μάτι και το μυαλό, αρνούνται να δουν την αλυσίδα. Κι έτσι η κατάληξη είναι δεδομένη. Ένα τσίρκο υπηρεσιών, διαρκής κίνδυνος για την υγεία, και κάμποσα ξόρκια “μη συμβεί το κακό”. Αλλά, η γροθιά παραμένει πεισματικά σφιγμένη γύρω από το μάτσο με τα ευρώ.
Ένας διαπρεπής γιατρός, ο Λάμπρος Σακκάς, κοιμόταν για μήνες στο θάλαμο 104 του Νοσοκομείου. Δεν βρέθηκε ούτε ένα αξιοπρεπές σπίτι να τον στεγάσει!. Όλα έγιναν τουριστικά καταλύματα και τα κοτέτσια, διαμερίσματα λουξ. Και μόλις, ο διεθνούς αναγνώρισης γιατρός-διευθυντής αποχωρήσει (ας μην το κάνει!), όλοι θα χτυπούν ξύλο, μην τυχόν και τους τύχει κάτι. Αν δεν έρθουν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, δημόσιοι υπάλληλοι ή φύγουν επειδή θα είναι άστεγοι, η μια γροθιά θα είναι σφηνωμένη στην καρύδα και η δεύτερη υψωμένη, οργισμένα και διεκδικητικά στον αέρα. Γιατί πάντα κάποιος άλλος θα φταίει.
Όσο δε για τις τοπικές αρχές;. Αυτές δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τα αυτονόητα της καθημερινότητας και να ανταποκριθούν (τουλάχιστον στο θέμα του Νοσοκομείου) στις παχυλές υποσχέσεις για κάποια εκατομμύρια, που έδιναν αφειδώς όταν μάρσαραν οι νταλίκες . Κι ας εισπράττουν την αύξηση του εισιτηρίου (σε Τελεφερίκ και Ηφαίστειο) που θα πήγαινε για αυτόν τον ειδικό σκοπό. Μια ακόμα πιθηκοπαγίδα, εδώ.
Τελικά το διακύβευμα της ελευθερίας και της ασφάλειας, δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτό το νησί. Η σφιγμένη γροθιά θα παραμένει στο κέλυφος της καρύδας. Αμετανόητοι, μέχρις αιχμαλωσίας!.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017
Πατριωτικός Πόλος στην Αργεντινή για την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ του παράνομου ΧΡΕΟΥΣ
Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο Eva Perón, ιδρύθηκε στην Αργεντινή ο Πατριωτικός Πόλος για την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ του παράνομου χρέους, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου ομολόγου διάρκειας 100 ετών της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι.
Το πάνελ της συνάντησης αποτελείτο από τους Ρομπέρτο Περδία(Συντονίστρια του “Αντίσταση και Αγώνας”), Εστέμπαν “Γκρίνκο” Κάστρο(TCPA), Εδουάρδο Λουσίτα(Οικονομολόγοι της Αριστεράς) , Μπελέν Ρόσας (Σιμόν Μπολίβαρ).
Παραβρέθηκαν επίσης, το “Λαϊκό Κίνημα Αξιοπρέπεια”, η “Κοινωνική – Πολιτική Οργάνωση Los Pibes”, οι “Ελεύθερες Οργανώσεις του Λαού”, η “Σιμόν Μπολίβαρ”, το “Λαϊκό Μέτωπο Darío Santillán”, το “Κίνημα Χειραφέτησης”, το “Πατριωτικό Κίνημα Πορεία της Κολομβίας” (τμήμα Αργεντινής), ο Βισέντε Σίτο (ποιητής και συγγραφέας), ο Νόρμαν Μπρίσκι (ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης), ο Κλαούντιο Κατζς (Οικονομολόγοι της Αριστεράς), ο Λίτο Μπορέγιο (γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της CTEP), Κάρλος Αρνάρες (Πανεπιστήμιο των Εργαζομένων), ο Μιγκέλ Μασσέο (συγγραφέας), ο Κάρλος Αρνάρες (δημοσιογράφος), οι Αλεχάντρο Όλμος Γκαόνα και Εδουάρδο Μουρούα (IMPA), οι Μάριο Καφιέρο και Χόρχε Φαλκόνε (παραγωγοί ντοκιμαντέρ), Χούλιο Φουέντες (πρόεδρος της CLATE), η Νάντια Μαρτίνες (FM Riachuelo), η Έλσα Μπρουσόνε (CEMIDA), ο Μαριάνο Πατσέκο (συγγραφέας), η Μάρτα Φεράρο (Μέτωπο Máximo Paz), οι Γουόλτερ Φορμέντο και Νταβίντ Σαντόνι (Εθνική- Λαϊκή – Λατινοαμερικάνικη Συνάντηση) και ο Πάντσο Λανκιέρι (καθηγητής και πρώην πρύτανης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών).
Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι αποτελεί άμεση ανάγκη και είναι στρατηγικής σημασίας η καταγγελία του παράνομου χρέους, τονίζοντας ότι το τελευταίο ομόλογο 100 ετών, είναι σημείο καμπής στη νεοφιλελεύθερη πολιτική αυτής της κυβέρνησης του Μάκρι.
Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ντοκουμέντο – κάλεσμα, το οποίο – όπως αναφέρεται- είναι ανοιχτό να συμπεριλάβει και άλλες απόψεις σχετικά με το ζήτημα του χρέους και το οποίο καλεί στην δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος καταγγελίας αυτού που ονομάστηκε “παγίδα” της κυβέρνησης Μάκρι και που ενισχύει την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της. Επίσης, τονίζει ότι πέρα από την εκλογική διαδικασία, η αντιμετώπισης του αυταρχισμού της κυβέρνησης αποτελεί εθνική προτεραιότητα.
Επίσης, απέτισαν φόρο τιμής στον Αλεχάντρο Ολμος, ο οποίο έφερε εις πέρας σε εθνικό επίπεδο μια επική μάχη καταγγέλλοντας το παράνομο χρέος. Σε επίπεδο Λατινικής Αμερικής, αυτόν τον ρόλο έπαιξαν με καθοριστικό τρόπο ο κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, όταν κατήγγειλε το ίδιο και ο Τσε Γκεβάρα στον ΟΗΕ.
Τέλος, το φόρουμ ανακοίνωσε νέες συναντήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μελών και του πληθυσμού, στην ιδέα ότι είναι απολύτως εφικτό να μην πληρωθεί το χρέος και ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει “αποκάλυψη¨ (όπως το θέτει το Σύστημα) και αυτό έχει αποδειχθεί και σε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις, τόσο στην Αργεντινή όσο και σε άλλες χώρες της ηπείρου.





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Λαϊκή Ενότητα: Η Ηριάννα δεν είναι μόνη! Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τη δικαίωση της
Ιούλιος 11, 2017
Δελτίο Τύπου
Λαϊκή Ενότητα: Η Ηριάννα δεν είναι μόνη!
Συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ της δικαίωσης και απελευθέρωσης της, την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Ιουλίου
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες για την απελευθέρωση της Ηριάννας, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και την Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 9 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών.
Η καταδίκη και φυλάκιση της Ηριάννας σε κάθειρξη 13 ετών, με εντελώς διάτρητα αποδεικτικά στοιχεία και με τεκμήριο «ενοχής» την προσωπική σχέση της με τον σύντροφό της, ο οποίος έχει αθωωθεί αμετάκλητα από το δικαστήριο για την ίδια κατηγορία (!) έρχεται ως επιστέγασμα του κλίματος «τρομοϋστερίας» που καλλιεργείται συστηματικά για την «κατεδάφιση» των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών.
Την ίδια στιγμή, με δικαστικές αποφάσεις νομιμοποιούνται τα αντισυνταγματικά μνημονιακά μέτρα, απαλλάσσονται στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ απο τυχόν ποινικές ευθύνες κατ’ απαίτηση των δανειστών, κατεδαφίζονται εργασιακά δικαιώματα και ποινικοποιούνται εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι μνημόνια και ποινική καταστολή πηγαίνουν «χέρι – χέρι».
Όμως, η Ηριάννα δεν είναι μόνη!
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καταργήσει τους «τρομονόμους» και όλες τις διατάξεις του ΠΚ και του ΚΠολΔ που επιτρέπουν την δικαστική αυθαιρεσία.
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
11/7/2017





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 16 Ιούλη

Σε απεργία την Κυριακή 16 Ιούλη προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, έχοντας στο πλευρό τους και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της...
Κυριακής-αργίας.
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των αυτοαπασχολουμένωνέχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία στο Μοναστηράκι.
Στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί στη συγκέντρωση στις 8.30 π.μ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
Στην Πάτρα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐαςκαλεί στη συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.
Στο Ηράκλειο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Αγώνα Μικρών και μεσαίων εμπόρων Ηρακλείου καλεί στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια.
Στη Λαμία, στις 11 το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στη Ρήγα Φεραίου.
Στην Σάμο, στις 10 το πρωί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.
Στη Ρόδο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλωνκαλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην έδρα του Σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος καλούν στις 10 π.μ. στον Κάτολα.
Στο Αγρίνιο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση»καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη (στο Δημαρχείο Αγρινίου).
Στην Κέρκυρα, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργάκη.
Στην Λέσβο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη.
«Να μην αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν νόμο την κατάργηση της Κυριακής-αργίας!», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Καλεί τα κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα, τα Επιχειρησιακά Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα σε διαρκή επαγρύπνηση, τονίζοντας: «Δεν αποδεχόμαστε τη μερική ή ολική κατάργηση της Κυριακής-αργίας! Δεν θα χαρίσουμε καμία Κυριακή! Η Κυριακή είναι αργία! Είναι για τις οικογένειές μας, για την ξεκούρασή μας, για τα παιδιά μας! Να δώσουμε δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 16 Ιούλη!». Δείτε την δραστηριότητα των Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα για την απεργία μέσα από την ιστοσελίδα της Πανελλαδικής Γραμματείας.
Την απεργία στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας, η Ένωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί τις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Χρηματοδότηση 99.500€ στο διαγνωστικό "Αλεξίου - Γεροβασίλη Όλγα"... ΕΣΠΑ, από τα χρήματα του μαλάκα Έλληνα!
ΕΣΠΑ 99.500 ευρώ παίρνει το διαγνωστικό Αλεξίου - Γεροβασίλη
Ευτυχώς με τον ΣΥΡΙΖΑ πέφτει χρήμα στην αγορά
Επιτέλους έρχεται η ανάπτυξη
Στον προσωρινό Κατάλογο Δυνητικών Δικαιούχων επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» που δημοσιεύτηκε στις 7/7/2017 βρίσκεται και το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο "Αλεξίου Κωνσταντίνος - Γεροβασίλη Όλγα Ο.Ε."

Δεν είναι ηλίθια... "Kεντροαριστερή", βολευτίνα κι υπουργός είναι... να μην πάρει νόμιμα και ηθικά το κάτι τις;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ–ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!
Όχι στην αναγορευση του Ζαν Κλωντ Γιουνκερ σε επιτημο διδακτορα  του Α.Π.Θ.
Καμιά τιμή στους δολοφόνους των λαών!
Πέμπτη 13 Ιουλίου, 6.30μ.μ., προσυγκέντρωση στον Λευκό Πύργο
και πορεία στο Μέγαρο Μουσικής