Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τεταρτη 12 Ιουλιου 2017



Οι αποικίες της Γαλλίας είναι διαχρονικά:
Πρώην:
Σουδάν, Μάλι, Μαδαγασκάρη, Γκαμπόν, Μαυρίκιος, Αλγερία, Τυνησία, Τιμπουκτού, Τομπάγκο, Καμπότζη και άλλες πολλές είναι οι πρώην Γαλλικές αποικίες.
Οι σημερινές είναι:
Τσαντ, Μπουρκίνα Φάσο, βόρειο Μάλι, Ακτή Ελεφαντοστού αλλά και πολλές από τις παλιές στις οποίες γαλλικές εταιρείες ελέγχουν τα πάντα.
Σε όλες αυτές τις χώρες Γάλλοι έχουν χιλιάδες στρατιώτες.
Απ’ όσες χώρες πέρασαν ή είναι ακόμα εκεί σκότωσαν εκατομμύρια πολίτες, κατάκλεψαν τον κάθε πλούτο και για δεκαετίες ολόκληρες, ακόμη και σήμερα, η πείνα η φτώχια και η εξαθλίωση είναι παγκόσμια γνωστές.
Διαμάντια, χρυσός και οποιοδήποτε μετάλλευμα πολύτιμο ή μη το καταλήστεψαν.
Έστησαν δικτατορίες, μισθοφορικούς στρατούς, θυμηθείτε τη Λεγεώνα των Ξένων, και κατέπνιξαν στο αίμα κάθε λαϊκή αντίδραση συνεχίζοντας και σήμερα το ίδιο.
Ο σημερινός Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν φέρεται να είπε πως «για τη φτώχεια στην Αφρική δε φταίνε οι δυτικές εταιρείες αλλά το ότι γεννούν οι ντόπιοι 7-8 παιδιά».
Ο νεοφιλελευθερισμός σε όλο του το τραγικό μεγαλείο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017
Δολοφονήθηκε υποψήφιος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας
Ο υποψήφιος της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας (ANC), Χοσέ Λουίς Ρίβας Αρανγκούρεν, δολοφονήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αφού δέχθηκε πολλές σφαίρες κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην πολιτεία Αράγουα.
Διάφοροι άλλοι υποψήφιοι ήταν παρόντες στο γεγονός, που συνέβη στη οδό 23 Γενάρη του δήμου Ζιραρντό. Τη στιγμή που ο Ρίβας Αρανγκούρεν ετοιμαζόταν να εκφωνήσει λόγο, κάποιος από το ακροατήριο τον πυροβόλησε, και στη συνέχεια διέφυγε.
Το Σώμα Επιστημονικών, Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC), μετέβη στον τόπο του εγκλήματος, για να διερευνήσει για στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση του εγκλήματος.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο του Λαού ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν ακόμα άλλα δύο άτομα κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Έως τώρα, τα αίτια του εγκλήματος δεν έχουν ξεκαθαρίσει.
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/07/blog-post_12.html?spref=fb





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπραβο στο κουραγιο του που ηρθε να καταθεσει.
"Η Χρυσή Αυγή μού έμαθε τι είναι το πογκρόμ"
Ο Γιώργος, το παληκάρι που κατέθεσε σήμερα στη δίκη, είχε να αναφερθεί σε μια χρυσαυγίτικη επίθεση σε αντιφασιστική συναυλία στην Καλλιθέα τον Ιούλη του 2013. Αλλά στην πορεία μίλησε για ένα σύντομο πέρασμά του από τη Χρυσή Αυγή το 1998. Η εμπειρία ήταν αποκαλυπτική: ναζισμός, βία, εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, πλύση εγκεφάλου σε 15χρονα παιδιά.
Ο Γιώργος ξέφυγε απ' αυτό το ζόφο. Δεν ξέφυγε απο την εγκατάλειψη του σχολείου στα 12 και την παιδική εργασία. Δεν ξέφυγε από την κατάθλιψη που την πάλεψε σκληρά. Δεν ξέφυγε απο την επιληψία, συνέπεια ενός φασιστικού χτυπήματος στο κεφάλι με 9 ράμματα. Δεν ξέφυγε κι από τη φτωχεια και την ανεργία.
Υπήρχε μια αξιοπρέπεια στην κατάθεση αυτού του ανθρώπου που σε τόσο δύσκολες συγκυρίες δεν έγινε φασίστας. Αυτό εξόργισε τους υπερασπιστές που είχαν μόνο χλευασμό και ειρωνία. Δεν κατάφεραν όμως να τσακίσουν αυτή την αξιοπρέπεια.
Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κυβέρνηση αρνείται το έγκλημα στη Μανωλάδα
Στα κρυφά και λίγες μέρες πριν τη λήξη της τρίμηνης προθεσμίας, το ελληνικό κράτος ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την επανεξέταση της καταδικαστικής για την Ελλάδα απόφασης για τα εγκλήματα κατά των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα Ηλείας.
Τέσσερα χρόνια μετά τα εγκλήματα στα φραουλοχώραφα, που προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή, η κυβέρνηση φαίνεται ότι προτιμά να αμφισβητεί την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να καθυστερεί την καταβολή των αποζημιώσεών τους.
«Δεν ερωτηθήκαμε» η πρώτη απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης
***Τον Απρίλιο του 2013, επιστάτες πυροβόλησαν δεκάδες μετανάστες εργάτες γης, όταν αυτοί, όντας απλήρωτοι για μήνες και ζώντας σε άθλιες συνθήκες, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους σε φυτείες φράουλας της Μανωλάδας, στο νομό Ηλείας. Επρόκειτο για μια ιστορία που έλαβε διεθνείς διαστάσεις και άφησε εμβρόντητη την ελληνική κοινωνία.
Η απονομή δικαιοσύνης, όμως, αποδείχθηκε δαιδαλώδης, αφού τα ελληνικά δικαστήρια αθώωσαν ή επέβαλαν ποινές-χάδια στους κατηγορούμενους.
Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, από όταν έγιναν γνωστά τα εγκλήματα στη Μανωλάδα, για να δικαιωθούν τα θύματα, αφού στις 30 Μαρτίου 2017, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) έκρινε ότι οι 42 εργάτες ήταν πράγματι θύματα εμπορίας ανθρώπων.
Σήμερα, όμως, η ελληνική κυβέρνηση, αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου και να καταβάλει τις αποζημιώσεις (από 12.000 μέχρι 16.000 ευρώ) σε κάθε ένα από τα θύματα, προβαίνει σε μια κίνηση που εκ πρώτης όψεως δείχνει ανεξήγητη.
Ενώ όλα έδειχναν ότι η υπόθεση της Μανωλάδας είχε κλείσει οριστικά και (τουλάχιστον) τα θύματα είχαν δικαιωθεί, φαίνεται ότι, ελάχιστες μέρες πριν να λήξει η σχετική προθεσμία (30 Ιουνίου) για πιθανή αίτηση επανεξέτασης, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ουσιαστικά να ασκήσει «έφεση» κατά της απόφασης, ζητώντας να εξεταστεί η υπόθεση από την ευρεία σύνθεση του Δικαστηρίου.
Το αίτημα αυτό εμφανίζεται τόσο στη σελίδα της απόφασης του ΕΔΔΑ για την υπόθεση, όπου αναφέρεται ότι έχει γίνει αίτημα επανεξέτασης, ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε και στον δικηγόρο των 42 θυμάτων της Μανωλάδας.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το κράξιμο έφερε αποτέλεσμα. Ανακαλείται η προσφυγή της Ελλάδας στο ΕΔΔΑ για τη Μανωλάδα
Την ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση του: «Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας».
Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος είχε ζητήσει την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε 42 μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.
Το κράξιμο έφερε αποτέλεσμα, αφού και την προσφυγή κυβερνητικός δάκτυλος την έκανε!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρατσιστικό παραλήρημα από Μακρόν κατά Αφρικανών. Αλήθεια τον διαλέξατε για καλύτερο της Λεπέν;;
Την οργή των κοινωνικών μέσων δικτύωσης προκάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που «κατηγορεί τα αθώα παιδιά και όχι τις εταιρείες της Δύσης ότι κατατρώνε την Αφρική». «Όταν έχεις μια χώρα στην οποία αντιστοιχούν 7 με 8 παιδιά σε κάθε γυναίκα, μπορείς να αποφασίσεις να ξοδέψεις δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν μπορείς να αναμένεις να σταθεροποιηθείς» δήλωσε.
Στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τα προβλήματα στην Αφρική, ωστόσο το βίντεο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε πως τα προβλήματα της χώρας δεν είναι ούτε οικονομικά, ούτε οικολογικά ή πολιτικά, αλλά δημογραφικά.
Η δήλωση του Ε. Μακρόν προκάλεσε κύμα σχολίων, κατηγορώντας τον πως άφησε στην άκρη την εκμετάλλευση των ανθρώπων της Αφρικής από τις δυτικές χώρες.
«Προφανώς η εκμετάλλευση των πηγών (της Αφρικής) από χώρες της Δύσης δεν είναι μέρος των προβλημάτων της. Το πρόβλημα είναι τα 7-8 παιδιά ανά γυναίκα» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΛΛΑΔΑ...
δευτερη χωρα στην εξαγωγη ελαιολαδου στην Αγγλια.
Πρωτη ειναι η Γερμανια που ακουσον ακουσον δεν εχει
καμια ελια στο εδαφος της!!!! Μα πως γινεται αυτο;;;;
Γινετε...γινετε...τα λεφτα δεν ειναι στην παραγωγη αλλα
στην τυποποιηση και στην εμπορια του προ'ι'οντος.
Κατι που η γερμανια κανει εδω και χρονια, εισαγαγει
πρωτες υλες και εξαγει προ'ι'οντα σε ολο τον κοσμο,
αποφασισε να το κανει και με τα αγροτικα προ'ι'οντα.
Εστεισε στην αποικια της ελαιοτριβεια, αγοραζει το λαδι
60 με 80 λεπτα παραπανω απ οτι εχει στην αγορα, και ειναι
παραγωγος χωρα....γιατι εμεις κοιμομαστε με τα τσαρουχια.
Λυσεις υπαρχουν....
Με ενα νομο απαγορευεις την εξαγωγη χυμα προιοντων σου.
Ολα τυποποιημενα...αυτο σημαινει αυτοματα οτι ακομη και αυτοι
που εκμεταλευονται την παραγωγη σου θα αναγκαστουν
να στησουν εταιριες τυποποιητηρια μοναδες επεξεργασιας
σ αυτη την χωρα, θ απασχολησουν προσωπικο και θα
φορολογηθουν εδω...αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα
γιαυτους που μας κυβερνανε...ετσι και αλλιως εχουν αποδειξει
για πολοστη φορα πως δεν θελουν αναπτυξη..αλλα σκλαβους.
Τωρα αν αναρωτιεσαι, γιατι τρως λεμονια Αργεντινης, πατατες
Αιγυπτου, Ελιες Τουρκιας, και φασολια απ την ταυλανδη, μαθε
οτι πλεον η ΕΕ κανει διακρατικες συμφωνιες, και με ανταλαγη
προ'ι'οντων.
Τα κρατη αγοραζουν οτι χρειαζονται με αυτο τον τροπο αυτοκινητα
οπλα κλπ απ την Γερμανια και την Γαλλια και μερος των χρηματων
πληρωνονται σε ειδος....και εδω αρχιζει το τρυκ το ευρωπα'ι'κο...
Με νομο της ΕΕ αυτα τα προιοντα που ερχονται απο τριτες χωρες
πρεπει να διανεμονται στα κρατη μελη της ΕΕ και να πουλιουνται
σ αυτες ασχετα αν οι ιδιες παραγουν τα ιδια προιοντα.
Αυτο ας το διαβασουν κατι τυποι που κανουν τους δημοσιογραφους
και αναρωτιουνται στις εκπομπες τους γιατι πληρωσανε λεμονια
Αργεντινης 3,60 ευρω ενω τα δικα μας σαπιζουν στα δεντρα.
Να σταματησουν να βριζουν τεμπεληδες κλπ τους Ελληνες, οι ιδιοι
αυτοι τυποι και τους χαρακτηρισμους να τους βαλουν στον κωλο τους.
Αν μετα απο αυτο συνεχιζεις να πιστευεις οτι η ευρωπη νοιαζεται
για το καλο σου ...εεεε τοτεεεε εισαι.......... να μην το πω.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δρ. Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.
" στα τόσο " λάθη " του Στάλιν έγκειται η διαφορά ανάμεσα σε μια επαναστατική στάση και σε μια ρεβιζιονιστικές στάση. Πρέπει να κοιτάξεις τον Στάλιν στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο κινείται, δεν χρειάζεται να τον κοιτάς σαν κάποιο είδος κτήνος, αλλά σε αυτό το συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο. Ήρθα στον κομμουνισμό εξαιτίας του μπαμπά στάλιν και κανείς δεν πρέπει να έρθει και να μου πει ότι δεν πρέπει να διαβάσω τον Στάλιν. Τον διάβασα όταν ήταν πολύ κακό να τον διαβάσω. Ήταν μια άλλη φορά. Και επειδή δεν είμαι πολύ έξυπνος, και ένας δύσκολο άνθρωπος, τον διαβάζω συνέχεια. Ειδικά σε αυτή τη νέα περίοδο, τώρα που είναι χειρότερο να τον διαβάσεις. Τότε, όπως και τώρα, εξακολουθώ να βρίσκω μια σειρά από πράγματα που είναι πολύ καλά."




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάλεσμα αλληλεγγύης στη φωτορεπόρτερ μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη 13 Ιουλίου
Κάλεσμα  για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στη Συμέλα Παντζαρτζή (φωτορεπόρτερ) - μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε δεχθεί επίθεση και είχε τραυματιστεί απο τους χρυσαυγίτες...
Η  ανακοίνωση της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Δείτε
Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ)
"Η Συνάδελφος Συμέλα Παντζαρτζή ,την Πέμπτη 13 Ιουλίου και ωρα 09:00π.μ., καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο επί της οδού Λ.Αλεξάνδρας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι είχε δεχθεί επίθεση τον Ιούλιο του 2014 και είχε τραυματιστεί εξω απο το Εφετείο απο την Χρυσή Αυγή.
Η Παρουσία ολων εκει και η αλληλεγγύη πρεπει να ειναι αυτονοητη




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ryan Air, ο νεοφιλελευθερισμός έρχεται!
07:03 | 12 Ιουλ. 2017
Η Ryan Air είναι μια «δυναμική» αεροπορική εταιρεία που σχεδιάζει να οργανώσει αεροπορικά ταξίδια με επιβάτες… όρθιους! Μη γελάτε, είναι αλήθεια. Και μην το θεωρήσουμε αστείο, δείχνει τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός και τι κόσμο μας ετοιμάζει.
Ποιο είναι το επιχείρημα του ιδιοκτήτη της εταιρείας: «σήμερα ο κόσμος δεν νοιάζεται να ταξιδέψει όρθιος προκειμένου να πληρώσει λιγότερα». Το θέμα της ασφάλειας το ξεπετάει με μια αληθοφανή μπούρδα: αν πέσει το αεροπλάνο, όλοι σκοτώνονται. Ψέμα βέβαια, πάμπολλα τα παραδείγματα (βλ. Γιάννο Κρανιδιώτη, από τα γνωστά θύματα θανάσιμου τραυματισμού, επειδή το ατύχημα τον βρήκε όρθιο, ενώ σώθηκαν οι καθιστοί επιβάτες).
Αλλά η δολιότητα δεν σταματάει εδώ, και η εξαπάτηση προστίθεται στον κυνισμό. Φτηνότερα τα εισιτήρια της  Ryan Air είναι μόνο… στην πρώτη όψη. Διότι η παμπόνηρη εταιρεία έκανε το εξής εξυπνότατο: τεμάχισε τις υπηρεσίες της, μεταφέροντας το κόστος από ένα «πακέτο» σε πλήθος μικρά κομματάκια.
Έτσι, αν θέλετε πχ να αλλάξετε θέση, ακόμα και αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, χρεώνεστε 10 € επιπρόσθετα. Αν δεν προλάβετε να κάνετε ιντερνετικό τσεκίν, ακόμα και αν φτάσετε στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την αναχώρηση, ακόμα και αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, ακυρώνεται το εισιτήριό σας και πρέπει να πληρώσετε, επί τόπου, καινούργιο εισιτήριο! Αν, πχ εσείς και το παιδί σας, διψάσετε στη διαδρομή,  θα πληρώσετε 6 ευρώ για λίγο νερό (το οποίο παρεμπιπτόντως απαγορεύεται να φέρετε απ’ έξω).
Επικαλούμενη πάντα τη δήθεν εξυπηρέτηση του κοινού, η λογική της Ryan Air είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους της, πάση θυσία. Αντιστρέφοντας τη λογική της προόδου. «Πρόοδος» πλέον σημαίνει στην πράξη επιδείνωση των συνθηκών ζωής.
Αν η Ryan Air μπορούσε να μας στοιβάζει οριζοντίως, σαν τις σαρδέλες, δεν θα δίσταζε να το κάνει. Για το καλό μας βέβαια, για να πληρώνουμε λιγότερο (ας λογικευτούμε και ας μάθουμε να ζούμε με όσα λεφτά μας μένουν). Βλέπω ότι σύντομα θα καταργηθούν και οι τουαλέτες, στο χώρο των οποίων σίγουρα θα χωράνε 2 ή 3 όρθιοι. Με την «λογική Ryan Air», αξίζει το κόπο να κρατηθείς λίγες ώρες, αν είναι να πληρώσεις λιγότερο. Και όσοι δεν μπορούν, ας φροντίσουν να έχουν ένα μπουκαλάκι άδειο μαζί τους. Εξάλλου, αν το ξεχάσουν, σίγουρα η Ryan Air θα έχει προβλέψει να τους προσφέρει ένα, στη συμβολική τιμή, ας πούμε των 15 €.
Ίσως αυτή η κριτική σας φανεί υπερβολική. Μάθετε λοιπόν ότι η Ryan Air πράγματι προσπάθησε πρόσφατα να επιβάλει ταρίφα για την χρήση της τουαλέτας και να ζυγίζει τους επιβάτες για να τους χρεώνει… με το κιλό. Σαν οι άνθρωποι να ήταν κατσίκες ή καρπούζια προς μεταφορά.
Γιατί όμως αυτό μας εκπλήσσει;  Αυτή τη φθορά της καθημερινής  ζωής δεν βιώνουμε σήμερα; Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας κάνει αλματώδη βήματα. Ζούμε όμως καλύτερα; Η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες. Ταυτόχρονα οι ανισότητες μεγαλώνουν (σήμερα 8 «Κροίσοι» κατέχουν όσο πλούτο κατέχουν οι 3,6 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι). Πλούτος παράγεται, αλλά τον απορροφάνε όλο και λιγότεροι, όλο και περισσότερο, μέχρι σκασμού.
Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε σήμερα. Και η Ryan Air είναι μόνο ένα γλαφυρό μικρό παράδειγμα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ
Ο Τσιπρας και ο Σπιρτζης  προχωράνε μαζί, αλλά εκατοντάδες λεωφορεία παραμένουν παροπλισμένα, καθώς η όποια βλάβη τα ακινητοποιεί, γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και οποιαδήποτε μέριμνα συντήρησής τους, ενώ συνάμα έχει περιοριστεί δραματικά και συνεχίζει να περιορίζεται το προσωπικό που τα κινεί.
Η χθεσινή βραδιά ήταν χαρακτηριστική της αθλιότητας των Τσίπρα-Σπίρτζη, αλλά και της οργής που προκαλούν στο επιβατικό κοινό.
Καθηλωμένοι στην αφετηρία της οδού Μενάνδρου, ακριβώς επί μιάμιση ώρα, από τις 8 παρά τέταρτο έως τις 9 και τέταρτο, δεκάδες άνθρωποι περίμεναν το λεωφορείο της γραμμής Γ18 που κάνει τη διαδρομή Ομόνοια-Πέραμα και το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να περνάει ανά μισάωρο.
Το βρισίδι προς τους δύο αυτούς κυρίους από τον κόσμο που τον εξευτελίζουν καθημερινά, δεν μεταφέρεται εύκολα εδώ. Η οργή που προκαλούν το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα τους βγει σε καλό. Ας συνεχίζουν να χασκογελάνε. Τους φτωχούς εξευτελίζουν. Ανυποψίαστοι για το τι τους περιμένει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ (12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944)

«Αντάριασε ο Καρβασαράς, σειέται το Μακρυνόρος
απ’ άκρη σ’ άκρη καίγεται του Αγρινίου ο δρόμος.
Έφοδο κάνει ο ΕΛΑΣ, το δυο τριάντα εννέα
ξεχύνεται απ’ τα βουνά, με οδηγό την ΠΕΕΑ.
Δεν τους κρατούν τα οχυρά, τα τανκς και τα κανόνια
τ’ αμέτρητα μυδράλια και τα βαριά τρουμπλόνια».
Το καλοκαίρι του 1944, καθώς τα σοβιετικά στρατεύματα, έχοντας εκδιώξει από την ΕΣΣΔ τους ναζί εισβολείς, ετοιμάζονταν να τους καταδιώξουν και έξω από τα σύνορα της χώρας τους, τίθεται επιτακτικά για τους Γερμανούς το ζήτημα της απεμπλοκής τους από την περιοχή των Βαλκανίων, όπου δρούσαν και ισχυρά ένοπλα αντιστασιακά κινήματα. Βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο ήταν η εξασφάλιση της δυνατότητας χρησιμοποίησης των κεντρικών οδικών αρτηριών, και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτών που μέσω της ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας οδηγούσαν στη Γιουγκοσλαβία. Στην κατεύθυνση αυτή, η Βέρμαχτ εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση κατά του ΕΛΑΣ της ανατολικής Πίνδου και κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Μάχη αντιπερισπασμού
Σε μια προσπάθεια εξαναγκασμού των Γερμανών να αποσπάσουν δυνάμεις από τις περιοχές αυτές και να περιοριστεί η πίεση προς τον λαϊκό στρατό, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία.
Η μικρή πόλη του Αμβρακικού, ο Καρβασαράς των χρόνων της Τουρκοκρατίας, βρίσκεται σ’ ένα στρατηγικό σημείο, απ’ όπου, μέσω του στενού περάσματος του Μακρυνόρους, πραγματοποιείται η σύνδεση της Ηπείρου με τη δυτική Στερεά και τη νότια Ελλάδα. Η κατάληψή της από τον ΕΛΑΣ θα μπορούσε να στερήσει στους Γερμανούς την εναλλακτική διέξοδο υποχώρησης μέσω Ηπείρου και Αλβανίας. Για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η μάχη αντιπερισπασμού να δοθεί ακριβώς εκεί.
Την επιχείρηση ανέλαβε η 8η Μεραρχία του ΕΛΑΣ, που δρούσε στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, με επικεφαλής τον στρατηγό Γεράσιμο Αυγερόπουλο, και την πραγματοποίησή της ανέλαβαν το γνωστό ως εξαιρετικά σκληροτράχηλο και μαχητικό 2/39 Σύνταγμα της Αιτωλοακαρνανίας και το 24ο της Πρέβεζας, συνεπικουρούμενα από το 3/40 Σύνταγμα της Άρτας, ενώ κινητοποιήθηκε και το ΕΛΑΝ του Αμβρακικού. Το σχέδιο της επιχείρησης πρόβλεπε επιθέσεις σε μια μεγάλη έκταση γύρω από την πόλη, τόσο προς την κατεύθυνση του Αγρινίου όσο και προς την κατεύθυνση της Ηπείρου. Υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ανέλαβαν οι Στάθης Αρέθας και Βασίλης Σκιαδάς («Επαμεινώνδας») του 2/39.
Η νικηφόρα επιχείρηση
Η συντονισμένη επίθεση του ΕΛΑΣ σε διάφορα σημεία έξω από την Αμφιλοχία άρχισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου και μέχρι το μεσημέρι τη επόμενης είχε εξουδετερωθεί η γερμανική άμυνα και οι ελασίτες έμπαιναν θριαμβευτές στην πόλη. Εντούτοις και εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλους συνεργάτες των κατακτητών. Επρόκειτο για τη Χωροφυλακή, η οποία, παρά τη συμφωνία με τον ΕΛΑΣ, έβαλε με πυρά κατά των ανταρτών, που απάντησαν με πυρπόληση του σταθμού της και εξόντωση όλης της δύναμης που τον αποτελούσε. Κατά του ΕΛΑΣ μάχονταν όμως και ένοπλοι του ΕΔΕΣ, καθώς η περιοχή αποτελούσε σχετικά ισχυρή βάση του αντάρτικου του Στέλιου Χούτα. Κι αυτοί αντιμετωπίστηκαν, με συνέπεια να εκδοθεί θρασύτατη ανακοίνωση από τον Ζέρβα, που εμφάνιζε τον ΕΛΑΣ να δολοφονεί αμάχους.
Η αποχώρηση του ΕΛΑΣ από την Αμφιλοχία έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας, καθώς προς την πόλη κινούνταν ισχυρές γερμανικές δυνάμεις και κατά συνέπεια είχε επιτευχθεί ο στόχος της διασποράς των δυνάμεων του εχθρού. Οι ελασίτες αποχώρησαν νικητές, έχοντας δώσει τη μεγαλύτερη από τις τακτικές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στα χρόνια της φασιστική κατοχής.
Συνολικά υπολογίζεται πως στη Μάχη της Αμφιλοχίας πήραν μέρος 600 αντάρτες, αντιμετωπίζοντας νικηφόρα 1.200 Γερμανούς, που διέθεταν τεράστια υπεροπλία, στο πλευρό των οποίων πολεμούσαν και μερικές δεκάδες ιταλοί φασίστες-μελανοχίτωνες και έλληνες ταγματασφαλίτες.
Οι νεκροί του ΕΛΑΣ ήταν 73, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, η Ελένη Παπαλέξη. Οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους άφησαν στο πεδίο της μάχης περισσότερους από 270 νεκρούς. 57 Γερμανοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι και στον ΕΛΑΣ περιήλθε τεράστια ποσότητα λαφύρων και κυρίως πολεμικού υλικού. Μεταξύ των λαφύρων ήταν και δεκάδες άλογα, ένα από τα οποία –μια άσπρη φοράδα- χαρίστηκε από το 2/39 στον Άρη Βελουχιώτη. Ήταν το άλογο με το οποίο, λίγους μήνες μετά, εισήλθε απελευθερωτής στη Λαμία.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία του βοθροκάναλου ΣΚΑΪ, εξευτελίζοντας κάθε έννοια αλληλεγγύης και αντικαθιστώντας την με τη βρώμικη ελεημοσύνη της ΜΚΟ του Αλαφούζου.
Εύγε, αλλά προσπαθήστε λίγο ακόμη! Μην αφήσετε τίποτα που να μην ξευτιλιστεί σ' αυτόν τον τόπο...
Σχολιο.- O Σαβοπουλος του Ναι και του Σκαι . Μαλιστα. Ευχαριστω δεν θα παρω
Σχολιο.-  Και η μπάντα.  Ε, ναι! Και το Πολεμικό Ναυτικό στην υπηρεσία του Αλαφούζου...
Σχολιο.-  Εντάξει. Μια συναυλία είναι.
Σχολιο.-  Ε, ναι! Δεν σκοτώνουν και κανέναν! Απλώς, την αλληλεγγύη προς τον κόσμο που υποφέρει εξευτελίζουν, με την προβολή του βοθροκάναλου και της βρώμικης ΜΚΟ του Αλαφούζου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




οπως τα λεει η Βάλια Κάλντα
Άνοιξα τηλεόραση τη στιγμή που ο Σπαλιαρας ξεστόμισε τη φράση "ενιωθα μέσα στο survivor πως οι λαθρομετανάστες είναι πιο τυχεροί από εμάς, εμείς δεν είχαμε ούτε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας".
Μήνες αποφεύγω να πω οτιδηποτε για το survivor, όχι από υπεροψία για τους ανθρώπους που γουστάρουν να το βλέπουν, αλλά γιατί νιώθω πως όλα έχουν ειπωθεί για την αντίφαση μιας κοινωνίας της απόλυτης κακουχίας, που παρακολουθεί κάτι τύπους να ψωμολυσσάνε για φράγκα και δημοσιότητα σε κατασκευασμενες συνθήκες και που υποβάλουν τους εαυτούς τους σε κινδύνους με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί πράγματι ύβρις.
Ύβρις σε έναν κόσμο που βιώνει πόλεμο. Κανονικό πόλεμο.
Είναι όμως και κάτι παραπέρα. Είναι η ανία της μπουρζουαζίας.
Οι τύποι εκεί μέσα μοιάζουν με κείνες τις ιστορίες των ανιαρών πλουσιοπαιδων που δοκιμάζουν τα πάντα, την κακοποίηση, το έγκλημα, γιατί για αυτούς όλα είναι βιτρίνα, όλα είναι θέαμα, είναι χόμπυ, δεν είναι ανάγκη, είναι η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ του ελεύθερου χρόνου μιας εντελώς αντιπαραγωγικης ζωής που τα ξύνει και ψάχνει να σημαίνει κάτι.
Είναι ο παρασιτισμός του ύστερου καπιταλισμού, εκει που επινοηθηκαν επαγγελματικες ιδιοτητες του τίποτα και οι άνθρωποι πληρώνονται πολλές χιλιάδες χαρτονομίσματα για το τίποτα. Απλά για να κουνάνε τα χέρια τους σε μια πρωινή ζώνη ή να έχουν απλά ωραίες πλάτες ή να μανατζαρουν κάποιους που έχουν ωραίες πλάτες.
Η φραση του Σπαλιαρα σήμερα μου επιβεβαίωσε αυτήν ακριβώς την κενότητα του συναισθήματος μιας ζωής που οι καλοβολεμένες περιορισμένες της εμπειρίες -όσο να πεις πόσο να διαφέρει η Μύκονος από τη Γλυφάδα - δημιουργούν εγκεφαλική ανεπάρκεια.
Για τον Σπαλιαρα οι γυναίκες είναι είδος προς κατανάλωση και μονάδα μέτρησης.
Για το Σπαλιαρα και οι μετανάστες αποτελούν μια μονάδα σύγκρισης τέτοια που έρχεται να αποδώσει και πάλι στο δικο του αφήγημα ζωής κάτι, να αποκτήσει μια αξία η μαλακία μιας ανεγκέφαλης, ρηχής ζωής του τίποτα. Της σήψης.
Ενός τίποτα ομως που με επιγνωση, διαλέγει ικανοποιητικά τις λέξεις του για να παραμένει στο γλυκό, ανιαρο του παραμύθι:οι λαθρομετανάστες.
Εκείνοι οι λαθραίοι, που θαλασσοπνιγονται χωρίς καν να τους παίρνει μια κάμερα απ'το καλό τους το προφίλ''





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΚ/Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ & ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΦΩΤΟ/ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ''ΕΠΕΜΒΑΣΗ''ΤΩΝ ΗΠΑ
**ΙΡΑΚ Αυτο έμεινε μόνο απο την Μοσούλη, τη ''μάνα των δυο Ανοιξεων''
**επισης καταστράφηκε εμβληματικό τέμενος 900 ετών στη Μοσούλη (Θλίψη και οργή προκαλεί στο Ιράκ η καταστροφή του Μεγάλου Τεμένους Αλ-Νούρι από τους τζιχαντιστές στην Μοσούλη.
Οι εξτρεμιστές του Ι.Κ ανατίναξαν τον μιναρέ 850 ετών που αποτελεί σύμβολο της πόλης.
Απο την αλλη το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί την αεροπορία των ΗΠΑ για την καταστροφή του τεμένους Αλ Νούρι...
(το μονο σιγουρο ειναι οτι
«Η αμερικάνικη επέμβαση το 2003 ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στο Ιράκ»
Για καταστροφική απόφαση του Μπους μιλά πρώην πράκτορας της CIA
Η προέλαση των ισλαμιστών σουνιτών μαχητών στο Ιράκ έχει τις ρίζες της στην επέμβαση στη χώρα από τον αμερικανικό στρατό το 2003, κληροδότημα της οποίας ήταν η δημιουργία ενός πολύ επικίνδυνου κενού εξουσίας και μια αιματηρή διαδογματική σύγκρουση.
Για τους επικριτές του Τζορτζ Ου. Μπους και των «γερακιών» της κυβέρνησής του η κατάληψη της επαρχίας Νινευή και αρκετών πόλεων του βόρειου Ιράκ από τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της πλήρους έλλειψης διορατικότητας της Ουάσινγκτον το 2003.
«Μπορούμε να αποδώσουμε την αποτυχία στο Ιράκ στο κακό που επικρατεί στον κόσμο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καταστροφική απόφαση να ξεκινήσει πόλεμος το 2003 είναι το σημείο από το οποίο άρχισαν» τα τωρινά δεινά της χώρας, αναφέρει ο Μπρους Ρίντερ πρώην πράκτορας της CIA και νυν ειδικός του Brookings Institution.
Ο Χουάν Κόουλ, καθηγητής Ιστορίας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, επισημαίνει ότι το χάος στο Ιράκ μοιάζει με «κατηγορητήριο» εναντίον της κυβέρνησης Μπους, που ξεκίνησε έναν πόλεμο με τον ψευδή ισχυρισμό ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν συνδέεται με την αλ Κάιντα.
Πρόκειται για μια «ειρωνεία», εκτιμά ο Κόουλ, διότι επεμβαίνοντας στο Ιράκ ο Μπους και ο αντιπρόεδρός του Ντικ Τσέινι δημιούργησαν τις ιδεώδεις συνθήκες να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα η αλ Κάιντα και εξτρεμιστές σουνίτες. «Η χώρα βρέθηκε σε τέτοιο σημείο αδυναμίας που η αλ Κάιντα κατάφερε να καταλάβει και να κρατά κάποιες επαρχίες» σήμερα, εξηγεί ο Κόουλ.
Επιπλέον, η πτώση του Σαντάμ Χουσέιν επέτρεψε στο Ιράν να επεκτείνει την επιρροή του στο Ιράκ χάρη στις σχέσεις του με την κυβέρνηση της χώρας όπου υπερισχύουν οι σιίτες και η οποία με τη σειρά της αποξένωσε μεγάλο μέρος της σουνιτικής μειονότητας.
Μεταξύ των παραπόνων των σουνιτών είναι ο στιγματισμός τους και οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, έχουν στόχο εκείνους. Πρόκειται για μια οργή την οποία εκμεταλλεύθηκε η αλ Κάιντα και οι σουνίτες εξτρεμιστές.
Όμως οι επιπτώσεις της αμερικανικής επέμβασης είναι εμφανείς και στην πλήρη καταστροφή των ιρακινών θεσμών που υπήρχαν υπό το καθεστώς Χουσέιν.
«Όταν οι Αμερικάνοι έφτασαν το 2003 κατέστρεψαν το ιρακινό κράτος, τον στρατό του, τη διοίκησή του, την αστυνομία του, όλα όσα επιτρέπουν σε μια χώρα να σταθεί όρθια», έγραψε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Ντέξτερ Φίλκινς στο περιοδικό New Yorker.
Η πιο ξεκάθαρη απόδειξη αυτού δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ιρακινοί στρατιώτες, με ελλιπή εξοπλισμό και εκπαίδευση, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους μπροστά στην επέλαση των τζιχαντιστών.
Ο στρατός, κλειδί του καθεστώτος Χουσέιν, διαλύθηκε το 2003 από τον Πολ Μπρέμερ, τον αμερικανό πολιτικό διοικητή του Ιράκ.
Οι Αμερικανοί, συνεχίζει ο Φίλκινς, «επί εννέα χρόνια προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα κράτος για να αντικαταστήσουν αυτό που είχαν καταστρέψει».
Και την εποχή της αποχώρησής τους, τον Δεκέμβριο του 2011, «δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο».
Όμως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήθελε να επιστρέψουν τα αμερικανικά στρατεύματα στις ΗΠΑ, ενώ οι Ιρακινοί «δεν επιθυμούσαν ιδιαίτερα (τα στρατεύματα) να παραμείνουν» στο Ιράκ, υπογραμμίζει ο ίδιος.
«Αυτοί που κατασκευάσαμε καταρρέει. Ιδού η πραγματική κληρονομία του πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ», καταλήγει ο Φίλκινς. Αλλά και στη διεθνή σκηνή οι επικριτές του Μπους υπενθυμίζουν τη σχέση μεταξύ της επέμβασης του 2003 και της τρέχουσας κατάστασης.
«Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η περιπέτεια που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι θα τελείωνε άσχημα», δήλωσε την Πέμπτη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Πριν 11 χρόνια ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τη νίκη της δημοκρατίας στο Ιράκ και έκτοτε η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιρετικά», πρόσθεσε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




H Μπολιβαριανή Eθνοφρουρά δέχεται επίθεση με εκρηκτικά από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης
Φωτογραφίες τών τραυματιών της επίθεσης εχτές στην Αλταμίρα,
Η 100η μέρα βίας στην Βενεζουέλα από τους οπαδούς της αντιπολίτευσης, πού είχε ώς αποτέλεσμα 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες
Διπρόσωπη η βενεζουελάνικη αντιπολίτευση: σωματοφύλακες των βουλευτών της αντιπολίτευσης ξυλοκοπούν Βενεζουελάνο πολίτη.
Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν στην Εθνοσυνέλευση, ενώ η αντιπολίτευση καταδικάζει μόνο όσα στρέφονται εναντίον των υποστηριχτών της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------





Αυτοκτονία 42χρονης στα Γιαννιτσά που ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, 12:05
Σοκ προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας μιας 42χρονης γυναίκας από τα Γιαννιτσά.
Η γυναίκα εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ και ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες, γεγονός που φέρεται να συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της.
«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της "Καρυπίδης" στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας ''σώσει''. Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1.400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μην πεταχτούμε στην ανεργία. Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί τους λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».
Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην τραγική είδηση.
Ο γενικός γραμματέας του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας επέλεξε να σχολιάσει την τραγωδία σε ανάρτησή του στο Facebook, να εξαπολύσει επίθεση στη Δικαιοσύνη και να αναρωτηθεί αν ακούει κανείς εισαγγελέας:
«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά, ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, "επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει αντιπροσωπεία τού ΚΚΕ στο 15ο συνέδριο τού ΚΚ Βενεζουέλας. Συνέδριο λαμβάνει χώρα στο Καράκας, μια πόλη στις φλόγες. Ο  Αντιπρόσωπος του ΚΚΕ Μαρινος ανεβαίνει στο βήμα και πραγματοποιεί μια ομιλία 2,900 λέξεων με το παρακάτω περιεχόμενο:
- Οι πρώτες 2,000 είναι αφιερωμένες στην ιστορία τής ρώσικης επανάστασης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ.
- Οι επόμενες 580 αφορούν τα συμπεράσματα που έβγαλε το ΚΚΕ, το πώς ατσαλώθηκε και τις προσπάθειες που κάνει για τη διεθνή ανασύνταξη τού κομμουνιστικού κινήματος.
- Στις τελευταίες 320 κάνει την πρώτη του [πλάγια] αναφορά στη Βενεζουέλα, μιλώντας για τις "καρικατούρες και τις αυθαίρετες επινοήσεις περί σοσιαλισμού του 21ου αιώνα ή "σοσιαλισμού της αγοράς"", που είναι στοιχεία της αντεπανάστασης και κινούνται στο έδαφος του καπιταλισμού". Μετά προσθέτει ένα τσιτάτο από το Μανιφέστο και τέλος λέει πως είναι στο πλευρό τού ΚΚΒ, καταδιάζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εκφράζει διεθνιστική αλληλεγγύη κοκ.
Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να σχολιάσω τα παραπάνω.
Σχολιο.- στις πόσες θα τους έχουν πλακώσει στις φάπες οι Βενεζουελάνοι σύντροφοι;
Σχολιο.- Δεν ξέρω, Ξύνω το κεφάλι μου από την ώρα που το διάβασα. Νομίζω πως αν ήμουν στο ΚΚΒ θα έπαιρνα αγκαλιά τον έλληνα σύντροφο και με πολλή αγάπη θα τον πήγαινα παράμερα, θα τον έβαζα να κάτσει και θα τον άφηνα εκεί να λύσει τις ιδεολογικές του εκκρεμότητες.
Σχολιο.-  οι άλλοι έχουν νεκρούς κάθε μέρα ( και οι Τσαβίστας και οι ΚΚΒ) και ο Ριζοσπάστης κάνει "κριτική".
Σχολιο.- Απλά το πού βάζει την έμφαση είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου! Δε χρειάζεται να συμφωνείς με το "σοσιαλισμό τού 21ου αιώνα" για να καταλαβαίνεις πως το βασικό ζήτημα στη Βενεζουέλα σήμερα είναι να ηττηθεί η μαύρη αντεπανάσταση.
Σχολιο.- η κριτική έχει σημασία από ποιον ασκείται. Δεν είναι κανένα επαναστατικό Κόμμα που είναι ένα βήμα από το να γκρεμίσει τον Ιμπεριαλισμό για να μιλάει έτσι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



να πληρωνεσαι από νοσοκομείο και να εισαι και εκπρόσωπος ταφου (Αμφιπολη...)! Μακά(β)ριοι οι έχοντες νεοφιλελευθεροι...
107.000€ το χρόνο η αμοιβή της Άννας Παναγιωταρέα από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως ότι ζούμε σήμερα, διάλυση κοινωνικού κράτους, μείωση μισθών, αντεργατικοί νόμοι, δεν είναι κάτι καινούριο. Λευκή Βίβλος λέγεται και στην Ελληνική Βουλή ψηφίστηκε πριν από 25 χρόνια...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
25.112 υπογραφές.

Η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής και επιστημονική συνεργάτις σε διάφορα πανεπιστημιακά προγράμματα.
Την 1η Ιουνίου 2017 η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13χρόνια κάθειρξη και βρίσκεται σήμερα στις φυλακές της Θήβας ,αποτέλεσμα μιας δίκης η οποία σε κανένα σημείο της δεν απέδειξε την ενοχή της!
Με ανύπαρκτους μάρτυρες, με ανύπαρκτα στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές ,ένας συνάνθρωπος μας ,αυτή τη στιγμή ,χάνει τα πιο δημιουργικά του χρόνια ,κλεισμένος σε ένα κελί ,μετά από μια κατάφωρα άδικη απόφαση δικαστηρίου.

Το χρονικό.
Στις 14 Μαρτίου 2011 η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου.
Στο σπίτι κοιμόταν ,εκείνο το βράδυ και η Ηριάννα, φοιτήτρια φιλοσοφικής.
Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση , οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.
18 Νοέμβρη 2011. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά εμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
11 Ιανουαρίου 2013. Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου , από τα ευρήματα στο ΕΜΠ.
Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.
Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.

Η φοιτήτρια αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους οι οποίοι αργότερα αίρονται και έτσι η κοπέλα ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρουσιάσει τις δημοσιεύσεις της.

Ο ,σύντροφός της, Κωνσταντίνος παραπέμπεται ως μέλος της ΣΠΦ χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο πέρα από τη φιλική του σχέση με δύο μέλη των Πυρήνων.
Με πρόταση του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Κωνσταντίνος αθωώνεται αμετάκλητα.

Κι ενώ λοιπόν ο σύντροφος της Ηριάννας ,αθωώνεται αμετάκλητα ,η ίδια οδηγείτε σε δίκη ,στην οποία δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίων της ,κανένας μάρτυρας κατηγορίας και το μόνο στοιχείο είναι ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Το δείγμα αυτό του DNA όταν ζητήθηκε ,από το στάδιο κιόλας της ανάκρισης, για επανέλεγχο σε πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εργαστήριο, που συνεργάζεται με δικαστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη (ανατέθηκε σε ειδικό γενετιστή καθηγητή, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας γαλλικού πανεπιστημίου αλλά και γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA) η απάντηση που δόθηκε από την αστυνομία ήταν ότι « τελείωσε». Δεν υπήρχε δηλαδή άλλο ,για να γίνει επανεξέτασή του!
Ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ταυτοποίηση του DNA της κοπέλας με το επίμαχο μερικό δείγμα που βρέθηκε στον γεμιστήρα.

Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε ούτε από τη μη ύπαρξη μαρτύρων ούτε από την πραγματογνωμοσύνη του ειδικού ούτε από την κατάθεση της Ηριάννας και των μαρτύρων υπεράσπισης ούτε από τίποτα και αποφάσισε την 1η Ιουνίου 2017 να καταδικάσει την κοπέλα σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, με δεδομένη τη βασιμότητα του βουλεύματος και με μόνο στοιχείο το αμφιλεγόμενο δείγμα.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα όχι μόνο με το ποινικό δίκαιο αλλά και με σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων, δεν μπορεί η καταδίκη να βασίζεται σε ένα και μάλιστα μερικό δείγμα DNA. Η έφεσή της δεν είχε καν ανασταλτικό χαρακτήρα!

Μ’ αυτό το σκεπτικό ,με όρους συλλογικής ευθύνης, οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…

Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίων όλων μας και μας αφορά όλους.
Η Ηριάννα είναι κάποιος από εμάς.

Να μην την αφήσουμε μόνη της
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ


https://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA/?cfMVJeb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-430673-Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA&utm_term=fMVJeb%2Bel




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελληνική αναντιστοιχία

Απόφαση που έβγαλε ο Άρειος Πάγος
«Η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας»

Αυτοκτόνησε
42χρονη εργαζόμενη του «Καρυπίδη» η οποία ήταν επί 15 μήνες απλήρωτη





--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπήκαμε στο twitter του Κυριάκου Βελόπουλου και ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΑΥΔΟΙ!
Δεν ξέρουμε αν ο Κυριάκος Βελόπουλος -ξέρετε ο πρώην βουλευτής και συναγωνιστής του Αδώνιδος και του Βορίδη στον ΛΑΟΣ και μετέπειτα στέλεχος της ΝΔ- πιστεύει αυτά που γράφει και αναρτά στο twitter του ή αν απλώς έχει διάθεση να τρολάρει τους ακολούθους του, αυτό όμως που εντοπίσαμε στη σελίδα του μας άφησε άναυδους (όπως λέει κι ο ίδιος)!

Ως επικεφαλής πια της παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» ο Βελόπουλος ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία δήθεν εμφανίζεται η μορφή του Ιησού μέσα στα σύννεφα. Το ότι ο πρώην βουλευτής δεν μπορεί να διακρίνει το τόσο κακό φώτοσοπ είναι το πρώτο που παρατηρούμε. Το δεύτερο που μας κάνει εντύπωση είναι πως απ’ ότι φαίνεται πιστεύει στ’ αλήθεια ότι ο Χριστός εμφανίστηκε στον ουρανό. Το τρίτο είναι ότι κατά τον Βελόπουλο αυτό συμβαίνει στον ελληνικό ουρανό! Έτσι λοιπόν σχολιάζει πάνω από τη φωτογραφία με κεφαλαία γράμματα και τόνους: «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΌΣ!ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΆΣΩ!ΜΈΝΩ ΆΝΑΥΔΟΣ».
Επειδή όμως, δεν ανακάλυψαν οι Έλληνες ούτε το φωτοσόπ, ούτε τα τρολ, κάποιοι άλλοι, Άγγλοι συγκεκριμένα, είχαν πρώτοι εμφανίσει τον Ιησού ανάμεσα στα σύννεφα. Ο Χριστός είχε εμφανιστεί στον ουρανό του Λονδίνου λοιπόν, πριν εμφανιστεί σ’ εμάς. Και οι βρετανοί Βελόπουλοι καλούσαν τους διαδικτυακούς ακολούθους του να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία μέσα σε μία ώρα, για να πάρουν ευλογία!
Να θυμίσουμε εδώ ότι, όχι πριν από πολύ καιρό, οι οπαδοί του Κυριάκου Βελόπουλου, είχαν παρουσιάσει δείγματα της γραφικότητάς τους στο facebook. Τότε, είχαν αναρτήσει μια φωτογραφία του αρχηγού τους, παρουσιάζοντάς τον ως τον «εκλεκτό»... Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την παρακάτω φωτογραφία, οι διαχειριστές της σελίδας του κόμματος στο Facebook, αναρωτιούνται αν η αχτίδα φωτός που έπεσε πάνω στον Βελόπουλο σε λειτουργία της Μονής Παντοκράτορος, είναι κάποιο θείο σημάδι για τον αρχηγό τους.
http://www.koutipandoras.gr/article/mphkame-sto-twitter-toy-kyriakoy-belopoyloy-kai-meiname-anaydoi-fwto




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------





Όπως τα γραφει η Αυγη σημερα
Η Μανωλαδα δεν παραγραφεται
Τα ανθρωπινα δικαιωματα στα γραναζια της ακροδεξιας δικαστικης γραφειοκρατειας
Με εντολη του Στ. Κοντονη ανακληθηκε η αιτηση για επανεξεταση της καταδικης της Ελλαδας από το Ευρωπαικο Δικαστηριο το οποιο ειχε επιβαλλει προστιμο στο ελληνικο κρατος για το ονειδος της Μανωλαδας.
Αστοχη η ενεργειατων ακροδεξιων τομαριων  του Νομικου Συμβουλιου του κρατους να μην ενημερωσει το υπ. Δικαιοσυνης για την επανεξεταση, αλλα να διαβουλευτει μονο με τον ακροδεξιο Αρειο Παγο και το δεξιο δικαστηριο της Πατρας, που ειχε αθωωσει τους πιστολερο της Ηλειας.
Σε αυστηρο υφος η επιστολη της γ.γ. Διαφανειας και Ανθρωπινων Δικαιωματων προς το Νομικο Συμβουλιο του Κρατους.
Σταυρος Κοντονης. «Θα αναζητηθουν ευθυνες».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπως γραφει η Αυγη σημερα
ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εχουν ασθενη μνημη.
Χ. Αθανασιου. Από εν ενεργεια αντιεισαγγελεας του Αρειου Παγου στο Επικρατειας της ΝΔ και στο υπουργειο Δικαιοσυνης
Π. Πικραμμενος. Συμβουλος του πρωθυπουργου Κωνσταντινου Μητσοτακη οντας εν ενεργεια δικαστικος λειτουργος. Ματα προεδρος του Σ τ Ε.
Κ. Μενουδακος. Νομικος συμβουλος της κυβερνησς Σημιτη ως εν ενεργεια δικαστικος λειτουργος.
Και μετα μιλανε για τη συνταξιουχο προεδρο του Αρειου Παγου Β. Θανου που ανελαβε αμισθι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεοι μισθοι στο Εθνικο με κουπονια για σουπερ μαρκετ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιστολή προς τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2017
Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να επισημάνουμε την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη συνοριακή γραμμή της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Στις 4 Ιουλίου του 2017, οι ένοπλες δυνάμεις του Aζερμπαϊτζάν παραβίασαν την...
κατάπαυση πυρός στη γραμμή επαφής. Το Αζερμπαϊτζάν έχει εγκαταστήσει το σύστημα πολλαπλών πυραύλων TR-107 σε ένα κατοικημένο χωριό, το οποίο χρησιμοποιεί επανειλημμένως προκειμένου να πλήξει στόχους στην Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό του, ως ανθρώπινη ασπίδα.
Σε απάντηση στις επιθετικές ενέργειες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, οι ένοπλες δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ υποχρεώθηκαν να λάβουν μέτρα που είχαν ως αποτέλεσμα τραγικές απώλειες δύο αμάχων.
Αυτό, καθώς και άλλες συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων, θα μπορούσαν σίγουρα να αποφευχθούν αν το Αζερμπαϊτζάν συμφωνούσε στην εγκατάσταση ενός ανεξαρτήτου μηχανισμού διερεύνησης, για να προσδιορίσει ποιά πλευρά ακριβώς παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός, μια πρόταση που συνάδει με το πνεύμα και την επιθυμία της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ και που έχει προταθεί επανειλημμένα από την ίδια.
Η αρμενική πλευρά εξ’ αρχής έχει συμφώνησει στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου μηχανισμού, δυστυχώς όμως το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να την απορρίπτει.
Ο μηχανισμός έρευνας, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή του πολέμου τον Απρίλιο του 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στα κατοικημένα χωριά της Αρμενίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 12χρονου Βαγινάκ Γκριγκόριαν, ο οποίος ήταν καθ’οδόν προς το σχολείο του.
Για λόγους ηθικής, η φωτογραφία του νεκρού παιδιού δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για σκοπούς προπαγάνδας. Όπως επίσης και οι φωτογραφίες των δύο ηλικιωμένων, 90 και 92 ετών στο χωριό Talish, οι οποίοι βασανίσθηκαν και ακρωτηριάσθηκαν με άγριο τρόπο, κόβοντάς τους τ’ αυτιά, από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.
Από τον Απρίλιο του 2016, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν διαπράττουν συνεχώς εγκλήματα πολέμου, όπως αυτό του αποκεφαλισμού του Αρμένιου στρατιώτη Καράμ Σαλογιάν με μεθόδους που θυμίζουν ISIS.
Μετά την αποτρόπαια πράξη, εικόνες του κομμένου κεφαλιού, δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις αζερικές δυνάμεις ως τρόπαιο και η βάρβαρη δολοφονία εγκωμιάστηκε ως ηρωική πράξη.
Όλα αυτά τεκμηριώνονται στην έκθεση του Human Rights Defender of Artsakh, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και βρίσκονται σε ανοικτές πηγές. Η έκθεση του Human Rights Defender of Artsakh, παρουσιάζει και τεκμηριώνει σειρά εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, κατά την επίθεσή τους, τον Απρίλιο του 2016.
Οι απώλειες στρατιωτών, αλλά ιδιαίτερα του άμαχου πληθυσμού και από τις δύο πλευρές είναι μια τραγική πραγματικότητα και πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Είναι όμως απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ένας πληθυσμός ως ανθρώπινη ασπίδα, για να καλύπτονται οπλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές, και στη συνέχεια, σαν συνέπεια αυτής της πράξης, να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες νεκρών για προπαγανδιστικούς σκοπούς.
Σας παρακαλούμε όπως κι Εσείς από την μεριά σας και με παρέμβασή σας, να καλέσετε το Αζερμπαϊτζάν,
   να συμφωνήσει στην εγκατάσταση του ανεξάρτητου ερευνητικού μηχανισμού του ΟΑΣΕ,
   να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον πληθυσμό του ως ανθρώπινη ασπίδα
   να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τις τραγικές απώλειες της αρμενικής πλευράς, λόγω των επιθετικών στρατιωτικών της επιχειρήσεων, τον Απρίλιο του 2016.
Με εκτίμηση,
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Νέα Εποχή" για το ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη!
Σήμερα θα συντονίσει τη συζήτηση-εκδήλωση του ΕΠΑΜ στο Βύρωνα, με κεντρικό μιλητή τον ηγέτη του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκη, στις 20:00 στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, Άλσος Αγ. Τριάδας (Είσοδος από οδό Κωνσταντιλιέρη)...  ο δημοσιογράφος Απόστολος Ρόσσιος!
Ο δημοσιογράφος Απόστολος Ρόσσιος έχει τεράστια πολιτική και επαγγελματική εμπειρία και σίγουρα θα δώσει μια νέα πνοή στο ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη, μιας και ήταν ο Γενικός Γραμματέας στο κόμμα των Ελευθέρων Πολιτών, που ίδρυσε ο Βασίλης Οικονόμου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και τώρα βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Καλοτάξιδος στους νέους αγώνες!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Koζάνη: υποδοχή του Τσίπρα  με φέρετρο... τον προστατεύουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις!
Με "φέρετρο" οι συνδικαλιστες του ΣΠΑΡΤΑΚΥ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΪΤΗ
Διεκδικήσεις εργαζομένων στα φασονατζίδικα
Συνεχόμενες είναι το τελευταίο διάστημα οι απεργίες στην Αϊτή των εργατών στα μεγάλα φασονατζίδικα, που εκτελούν παραγγελίες αμερικανικών, ευρωπαϊκών και ασιατικών πολυεθνικών έτοιμου ενδύματος. Οι εργαζόμενοι, που έχουν οργανωθεί στα συνδικάτα τους, στην πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς στο Βιομηχανικό Πάρκο Σοναπί, και επίσης στο Βιομηχανικό Πάρκο Καρακόλ στα βορειοδυτικά της χώρας, έχουν ξεκινήσει από την Πρωτομαγιά απεργιακές κινητοποιήσεις, άλλες μεμονωμένες σε κάποιες εταιρείες και άλλες πιο συντονισμένες, απαιτώντας αύξηση στους μισθούς τους από τα 4,75 δολάρια περίπου που είναι σήμερα στα 12,50 δολάρια, ώστε να μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στα βασικά τους έξοδα.
Η Αϊτή, που το 2010 έζησε τη μεγάλη τραγωδία του σεισμού των 7 Ρίχτερ, με αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών, πάνω από 300.000, και τη χολέρα που ακολούθησε, έγινε ο παράδεισος για την κερδοφορία των πολυεθνικών, ειδικά στο ένδυμα, που μετέφεραν την παραγωγή τους στην κατεστραμμένη χώρα, αξιοποιώντας τις χαμηλές απαιτήσεις του λαϊκού κόσμου που δούλευε με μισθούς πείνας. Σταδιακά οι εργάτες άρχισαν να διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες διαβίωσης, οργανώθηκαν σε εργατικά συνδικάτα και δεν άργησαν να δεχτούν την επίθεση του αστικού κράτους και του στρατού κατοχής της λεγόμενης ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Αρκετοί συνδικαλιστικοί ηγέτες απολύθηκαν, ωστόσο η οργή των εργατών δεν σταματάει. Τον φετινό Ιούνη συνέχισαν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που κράτησαν 3 βδομάδες, απέρριψαν τα ψίχουλα που προτάθηκαν από κάποιους καπιταλιστές και την κυβέρνηση, ενώ και τις τελευταίες μέρες γίνονται νέες διαμαρτυρίες με απαίτηση την αύξηση των μισθών, στα 12,60 δολάρια τη μέρα, όπως και 1,75 δολάριο για Κοινωνική Ασφάλιση και περίθαλψη, καθώς και τη μεταφορά. Ειδικά τις τελευταίες μέρες η αγανάκτηση των εργαζόμενων κορυφώθηκε με την αύξηση στις τιμές στα καύσιμα κατά 30%.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους απαιτούν από την κυβέρνηση και τους εργοδότες να απαντήσουν στα αιτήματά τους, και απειλούν να κλιμακώσουν με νέο απεργιακό αγώνα. Το κόστος από το σταμάτημα της παραγωγής αναμένεται να είναι μεγάλο και πιθανά αυτό θα προκαλέσει κάποια απάντηση τις επόμενες μέρες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χτες, οι «Τάιμς της Κορέας» μετέδωσαν επικαλούμενες τη «Φωνή της Αμερικής» ότι «η εξάρτηση της Βόρειας Κορέας από το ρωσικό πετρέλαιο αυξήθηκε τρεις φορές φέτος, σε σχέση με πέρυσι». Συγκεκριμένα, τη χρονιά που έληξε τον Απρίλη του 2017, καταγράφηκαν εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στη ΛΔ Κορέας αξίας 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με τα 740.000 δολάρια. Πάντως και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ καταγράφει πως η Πιονγιάνγκ συνεχίζει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών της αναγκών με εισαγωγές από την Κίνα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις συνομιλίες στη Γενεύη, ο εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης Μπασάρ αλ Τζααφάρι υποστήριξε σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο «Σάνα» ότι η αντιπροσωπεία του είχε «σοβαρές διαβουλεύσεις» με τον ντε Μιστούρα πάνω στο κεφάλαιο που αφορά την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας». Η σχετική συνάντηση κράτησε 2,5 ώρες, ενώ ο Σύρος διπλωμάτης υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για όλο τον κόσμο, καθώς η «τρομοκρατία» έχει πλήξει τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.
Νέες πληροφορίες για θάνατο του αλ-Μπαγκντάντι
Στο μεταξύ, χτες, το ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ μετέδωσε ξανά ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός, αυτή τη φορά επικαλούμενο δηλώσεις στελεχών του «ΙΚ» στο τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Σουμάρια». Θυμίζουμε ότι η Μόσχα είχε υποστηρίξει από τις 22 Ιούνη πως «κατά πάσα πιθανότητα» ρωσικά αεροπορικά πυρά σκότωσαν τον αλ-Μπαγκντάντι, στα τέλη του Μάη στη Συρία.
Το πραγματικό όνομα του 46χρονου ηγέτη του «ΙΚ» ήταν Ιμπραχίμ Αουάντ αλ Μπάντρι και καταγόταν από τη Σαμάρα, περιοχή βόρεια της Βαγδάτης, όπου και σπούδασε θεολογία. Τέθηκε επικεφαλής μικρής ομάδας τζιχαντοφασιστών στο Ιράκ, την εποχή που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός αναζητούσε πιο μελετημένα ποια «εργαλεία» του (χαφιεδες της CIA κατά το κοινος λεγομενο η οποια ειχε στρατολογησει τον Μπαγκναντι), θα συμβάλουν στην αλλαγή συσχετισμών στη Μέση Ανατολή. Αργότερα πρωτοστάτησε στην ισχυροποίηση αυτού που μετονομάστηκε σε «Ισλαμικό Κράτος».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Ολοι_ΜΑΖΙ_ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Είχα έναν Κούλη, αχ Νουδούλα μου,
που `μοιαζε με τον Τσίπρα, Αλαφούζα μου.
Σαν Μπογδάνος φεύγει ξαναγυρνάει
τη μια απολύεται, την άλλη ξανά στο ΣΚΑΙ.
Κι ένα βράδυ αχ Νουδούλα μου
φέρνω ξαφνικά και το Χαρούλη μου.
Δεν αντέχω ο Πορτοσάλτε να γελάει
συναυλία θα δώσω εγώ μέσα στο ΣΚΑΙ.
Σχολιο.- Κρίμα για τον χαρούλη..κ μου αρεσε





--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κοζάνη: Άγρια επεισόδια παρουσία Τσίπρα! Ξύλο αστυνομικών - συγκεντρωμένων και... φέρετρα!
ΌΛΑ ΈΔΕΙΧΝΑΝ ΝΑ ΚΥΛΆΝΕ ΉΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΌ ΚΈΝΤΡΟ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΌ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗΣ
- ΉΤΑΝ ΌΜΩΣ Η ΗΡΕΜΊΑ ΠΡΙΝ... ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΊΔΑ!
- ΣΟΒΑΡΆ ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ ΚΑΙ ΞΎΛΟ ΜΕΤΑΞΎ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΏΝ
- ΝΩΡΊΤΕΡΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ "ΣΠΆΡΤΑΚΟΣ" ΤΗΣ ΔΕΗ, ΈΦΤΑΣΑΝ ΜΕ... ΦΈΡΕΤΡΟ
- ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΣΥΝΈΒΗΣΑΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ, ΑΛΈΞΗ ΤΣΊΠΡΑ...

ΛΊΓΟ ΜΕΤΆ ΤΙΣ 19:15, ΣΗΜΕΙΏΘΗΚΕ ΈΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΎ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΌ ΚΈΝΤΡΟ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ.
ΝΩΡΊΤΕΡΑ, ΜΕ "ΦΈΡΕΤΡΟ" ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΌ ΚΈΝΤΡΟ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ, ΕΜΦΑΝΊΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ "ΣΠΆΡΤΑΚΟΣ" ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ.