Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πεμπτη 13 Ιουλιου 2017

Χάρη στον δικτάτορα για… χάρη της καρέκλας;
Η πιθανότητα να δοθεί χάρη στον καταδικασμένο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά πρώην πρόεδρο Αλμπέρτο Φουχιμόρι άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στο Περού, καθιστώντας ακόμη πιο δυσχερή τη θέση του συντηρητικού του προέδρου Πέντρο Πάμπλο Κουτσίνσκι.
Με συνθήματα όπως «Η χάρη αποτελεί προσβολή» και «Δεν είναι μίσος, είναι δικαιοσύνη», χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Λίμα την περασμένη εβδομάδα απαιτώντας από τον Κουτσίνσκινα τηρήσει την προεκλογική υπόσχεσή του, να μην απονείμει χάρη στον πρώην δικτάτορα.
Μια υπόσχεση που έναν χρόνο μετά την πύρρειο εκλογική του νίκη, με μόλις 40.000 ψήφους διαφορά από την αντίπαλό του Κέικο Φουχιμόρι (κόρη του 79χρονου καταδικασμένου πρώην προέδρου), μοιάζει έτοιμος να αθετήσει.
Η πρόσφατη δήλωσή του -με αφορμή την κατάσταση της υγείας του Φουχιμόρικαι τις συχνές μεταφορές του σε νοσοκομείο-, ότι «ήρθε η στιγμή να εξεταστεί η πιθανότητα χάριτος», πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα που τον στήριξαν στον δεύτερο γύρο χαρίζοντάς του τη νίκη.
Αναγκάζοντας έτσι τον Κουτσίνσκι να αναδιπλωθεί ρητορικά επιμένοντας πως πια «δεν μιλάμε για χάρη, αλλά για “ιατρική απαλλαγή” και δεν πρόκειται για κάτι άμεσο, καθώς θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις γνωματεύσεις εξεχόντων ιατρών για την κατάσταση υγείας του πρώην προέδρου, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του χρόνου».
Ο Φουχιμόρι, που διέφυγε στην Ιαπωνία το 2000 και από εκεί ανακοίνωσε με fax την παραίτησή του από την προεδρία του Περού, εκδόθηκε από τη Χιλή το 2007 κι έκτοτε παραμένει κρατούμενος σε φυλακή που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτόν και όπου χαίρει μόνιμης ιατρικής φροντίδας. Καταδικάστηκε το 2009 σε κάθειρξη 25 ετών ως υπεύθυνος για τις σφαγές 25 πολιτών και την απαγωγή άλλων δύο.
Το 2011 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή για διαφθορά και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο κράτος 13,5 εκατ. δολάρια που… οικειοποιήθηκε. Εκκρεμούν δε και άλλες δίκες εναντίον του.
Πολιτικές σκοπιμότητες
Στην πραγματικότητα, τονίζουν πολλοί αναλυτές, η αλλαγή στάσης του Κουτσίνσκι δεν έχει ανθρωπιστικό αλλά πολιτικό χαρακτήρα, με στόχο η πιθανή απελευθέρωση του γηραιού «Κινέζου» (παρωνύμιο του πρώην προέδρου) να αμβλύνει τη σκληρή αντιπολίτευση που ασκεί το κόμμα της κόρης του, Κέικο Φουχιμόρι, το οποίο κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία.
Ωστόσο, η πολιτική σκακιέρα είναι πολύ πιο σύνθετη, αφού αυτός ακριβώς φαίνεται να είναι ο στόχος της Κέικο Φουχιμόρι.
Με την πλειοψηφία που διαθέτει θα μπορούσε να είχε πετύχει την απελευθέρωση του πατέρα της εγκρίνοντας σχετική πρόταση νόμου -με φωτογραφικές διατάξεις- που κατατέθηκε.
Αντ’ αυτού το κόμμα της το καταψήφισε, όπως σημειώνει στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο αναλυτής Αλμπέρτο Βεργάρα:
«Οχι μόνο γιατί δεν είναι πρόθυμοι να διευκολύνουν έναν πρόεδρο που χάνει συστηματικά δημοτικότητα και ο οποίος -όπως πιστεύουν- τους έκλεψε τη νίκη, αλλά και γιατί η Κέικο φοβάται πως αυτό θα δίχαζε το κόμμα και θα υπονόμευε τη θέση της, καθώς ο “πατριάρχης” ελεύθερος θα μπορούσε να επιβάλει ως δελφίνο τον γιο του, βουλευτή Κένχι Φουχιμόρι, αντί αυτής».
Ανεξάρτητα από το πού θα σκαλώσει η μπίλια στη ρουλέτα που παίζουν οι δύο αντίπαλοι, μια αποφυλάκιση του Φουχιμόρι θα αποτελούσε εθνική ντροπή, καταγγέλλει η ηγέτιδα του αριστερού Πλατιού Μετώπου Βερόνικα Μεντόσα: «Ο Φουχιμόρι είναι υπεύθυνος για κλοπή δισεκατομμυρίων από τον περουβιανό λαό, για την καταναγκαστική στείρωση χιλιάδων αγροτισσών, για διώξεις, βασανιστήρια και δολοφονίες όσων δεν σκέφτονταν όπως αυτός.
Η απελευθέρωση αυτού του εγκληματία ισοδυναμεί με προδοσία της πατρίδας και της δημοκρατίας. Δεν θα το επιτρέψουμε».
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/07/12/%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AD/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πλάνταξε συγκινημένος στο κλάμα ο μπάμπης-θέλω-σοβαρή-χρυσή-αβγή όταν άκουσε το Σαββόπουλο να τραγουδάει "δε θα περάσει ο φασισμός" στη χθεσινή φιέστα τού αλαφούζου.
Σχολιο.- "Ολοι μαζί δουλευόμαστε" έπρεπε να λέγεται
Σχολιο.- Όλοι μαζί σας δουλευουμε




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ευρωπαική Ολοκλήρωση
Δεν έχεις δουλειά
Δεν έχεις σύνταξη
Δεν μπορείς να κάνεις οικογένεια
Δεν έχεις τροφή
Δεν έχεις διακοπές
Δεν έχεις Νοσοκομεία
Δεν έχεις Σχολεία
Δεν έχεις διασκέδαση
Δεν έχεις πια σπίτι και περιουσία
Δεν έχεις Δημόσια περιουσία
Δεν έχεις τα παιδιά σου κοντά σου
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
Αλλά έχεις Δωσίλογους- Τραπεζίτες-Κοράκια-Ναζί Κατακτητές-Εξαθλίωση
ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




– Λοιπόν άκουσε. Να πεις σε εκείνη την ποντικομαμή, ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να υποβάλω φορολογική δήλωση, στους Αγγλους & στους Γερμανούς, παρά μόνον στο Ελληνικό Κράτος, το οποίο δεν υπάρχει, γιατί βρίσκεται υπό κατοχή.
ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ !!!!
Ο Χαλκιδικιώτης που άφησε άφωνη την τηλεφωνήτρια του Υπουργείου Οικονομικών !Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην εφορία ένας Έλληνας. Δείτε προσεκτικά και αναρωτηθείτε: Ποια είναι η δική σας στάση;
“Τηλεφωνική κλήση δέχθηκα σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών 210 4802668:
– Ο κύριος Τίγκας Ιάκωβος του Σπυριδόν;
– Μάλιστα του Σπυρίδωνος. Τι θέλετε;
– Από το Υπουργείο Οικονομικών σας τηλεφωνούμε. Απ΄ότι μας δείχνει το σύστημα, δεν έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2012. Αυτό ισχύει;
– Ναι ισχύει γιατί;
– Και γιατί δεν υποβάλατε δήλωση;
– Γιατί δεν αναγνωρίζω υποχρέωσή μου, να υποβάλω φορολογική δήλωση στους δοσίλογους & κατακτητές της Πατρίδας μου. Στους Προδότες της Ελλάδας.
– Όπως νομίζετε. Ομως το σύστημα ούτε εφέτος σας επιτρέπει να υποβάλετε δήλωση, γιατί δεν κάνατε πέρυσι!!!;;;
– Δεν μου λέτε; Το σύστημά σας σας ενημέρωσε ότι έχω υποβάλει μήνυση κατά της ΔΟΥ Πολυγύρου & κατά παντός υπευθύνου για παράνομη επιβολή φόρου, τον οποίο αδυνατώ να πληρώσω, & ο οποίος μου επιβλήθηκε βάσει μιας παράνομης δανειακής σύμβασης που υπογράφτηκε χωρίς να με ρωτήσει κανείς & χωρίς να περάσει από την Βουλή, σε ένα ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου, & παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία με βάση το Αγγλικό δίκαιο;
– Οχι κύριε Τίγκα, το σύστημα δεν μπορεί να τα δει αυτά.
– Λοιπόν άκουσε. Να πεις σε εκείνη την ποντικομαμή, ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να υποβάλω φορολογική δήλωση, στους Αγγλους & στους Γερμανούς, παρά μόνον στο Ελληνικό Κράτος, το οποίο δεν υπάρχει, γιατί βρίσκεται υπό κατοχή. Να του πεις ακόμη ότι δεν αναγνωρίζω την παρούσα Κυβέρνηση των προδοτών ως Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά τους θεωρώ προδότες & δοσίλογους εχθρούς της Πατρίδας μου & της ιδιοκτησίας μου, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Όποιος τολμήσει & έρθει κατά δω, οι καραμπίνες είναι γεμάτες. Εχουμε πόλεμο. Να του πεις ακόμη, ότι θα φύγετε με ελικόπτερο σύντομα αν προλάβετε. Ενημερώστε & την Μέρκελ, ότι εδώ δεν περνάει η μπογιά της.
– Μάλιστα κύριε Τίγκα όπως νομίζετε, το μήνυμά σας έχει καταγραφεί. Θα διαβιβαστεί αρμοδίως.
Καλύτερα μιάς ώρας Ελεύθερη Ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά & φυλακή.
Ιάκωβος Τίγκας





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε την απαγόρευση του νικάμπ στο Βέλγιο
 12/07/2017

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικύρωσε τη δημόσια απαγόρευση του νικάμπ (της μαντίλας που αφήνει σε κοινή θέα μόνο τα μάτια) την οποία θεσμοθέτησε το Βέλγιο το 2011.
Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση εγγυάται την κοινωνική συνοχή, την «προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών», χαρακτηρίζοντάς την «απαραίτητη σε μια δημοκρατική κοινωνία», όπως μετέδωσε το france24.
Σημειώνεται ότι το Βέλγιο απαγόρευσε το νικάμπ με νόμο του Ιουνίου του 2011, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται δημόσιες εμφανίσεις «με το πρόσωπο σε μάσκα ή κρυμμένο, εξ ολοκλήρου ή κατά ένα μέρος, με τρόπο που καθιστάται μη αναγνωρίσιμο». Οι ποινές για την παράβαση είναι έως και επτά μέρες φυλάκιση.
Η πρώτη χώρα που είχε απαγορεύσει τη χρήση νικάμπ ήταν η Γαλλία, λίγους μήνες πριν το Βέλγιο, τον Απρίλιο του 2011.
Οι δικαστές αποφάνθηκαν για το Βέλγιο εξετάζοντας την επιχειρηματολογία της απόφασης που ελήφθη το 2014 σε δικαστική απόφαση που έγινε νομολογία επικυρώνοντας την ίδια απαγόρευση που θεσπίστηκε στη Γαλλία.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο εξέτασε δύο προσφυγές για διακρίσεις και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, τη Βελγίδα Samia Belcacemi και τη Μαροκινή Yamina Oussar, μουσουλμάνες το θρήσκευμα, εναντίον του νόμου που υιοθέτησε το Βέλγιο στις 11 Ιουνίου 2011.
Οι δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι επιλέγουν ελεύθερα να φορούν νικάμπ και ως εκ τούτου παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, με το νόμο να προκαλεί διακρίσεις.
Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν πως στις δύο περιπτώσεις ο σχετικός περιορισμός «αποσκοπεί να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις της κοινωνικής συμβίωσης ως στοιχείου προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του άλλου» και πως «μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητος σε μια δημοκρατική κοινωνία».
Επικύρωσαν επίσης τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους παραβάτες. Η βελγική νομοθεσία προβλέπει ποινική κύρωση που μπορεί να φθάσει έως τη φυλάκιση σε περίπτωση υποτροπής. Το Δικαστήριο υπενθύμισε πως η εφαρμογή αυτών των κυρώσεων δεν είναι αυτόματη.
Οι δικαστές υπογράμμισαν, εξάλλου, πως η απόκρυψη του προσώπου στον δημόσιο χώρο είναι μια «μικτή» παράβαση της βελγικής νομοθεσίας, δηλαδή υπόκειται στην ποινική διαδικασία και στη διοικητική δράση, επιτρέποντας στο βελγικό κράτος ένα περιθώριο εκτίμησης στην εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τους φίλους που θα πάνε στο «όλοι μαζί μπορούμε»
ΙΟΥΛ 12, 2017
Το να δίνει ένας πλούσιος σ’ έναν φτωχό είναι ελεημοσύνη. Το να δίνει ένας φτωχός σε έναν άλλο φτωχό είναι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Το να δίνει όμως ένας φτωχός σε έναν πλούσιο για να τα δώσει σε έναν φτωχό λέγεται ΑΠΑΤΗ! Ο ΣΚΑΙ δε χρειαζόταν κανένα “όλοι μαζί μπορούμε” Μπορούσε μια χαρά και μόνος του. Αλλά τότε δεν θα κέρδιζε με το ντόρο που έγινε τον τίτλο του “φιλάνθρωπου” ιδρύματος, ενώ πρόκειται για άλλη μια στυγνή μηχανή εκμετάλλευσης και προπαγάνδας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Δυστυχώς οι συνάδελφοι που συμμετέχουν δεν το έχουν σκεφτεί καλά.
Γιώργος Σαρρής, τραγουδιστής




------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ηριάννα Β.Λ. Πλατεία Συντάγματος
Θα μπορούσε να ήσουν ΕΣΥ!
Όλες και όλοι δίνουμε το "παρών" την Παρασκευή 14/07 στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος για να αποδείξουμε ότι η Ηριάννα Β.Λ δεν είναι μόνη της και να δηλώσουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. . Δευτερα  17/7  9.00 π.μ. Συγκεντρωση Συμπαραστασης στο Εφετειο Αθηνων.
Για να ζητήσουμε την άμεση καθαρογραφή της απόφασης και την αποκατάσταση της αδικίας.


Δήλωση Ηριάννας 09/06:
«Μου ζητήθηκε να κάνω μια δήλωση. Για την απόφαση και για το πώς νιώθω.
Νιώθω, λοιπόν, ότι τρεις φορές Άλλοι επιχείρησαν να μου ανακόψουν τον δρόμο, σπέρνοντας σ’ αυτόν εμπειρίες ξένες, ασύνδετες με τις δικές μου επιλογές.
Η πρώτη φορά ήταν η σύλληψη του συντρόφου μου, η δεύτερη η σύλληψή μου και η τρίτη τώρα (φαντάζομαι είπαν “οι ψυχολογικοί φραγμοί δεν φτάνουν, ας γίνουν αυτοί πραγματικοί”).
Την πρώτη και τη δεύτερη φορά καλώς ή κακώς αδιαφόρησα. Αγνόησα τα εμπόδια και συνέχισα τη δική μου πορεία, σπουδές, δουλειά, φίλοι, οικογένεια, ζωή.
Τέσσερα χρόνια μετά όμως, την πρώτη του Ιούνη, έρχονται ξανά οι Άλλοι και όχι απλά μου κλείνουν τον δρόμο, αλλά τον ξηλώνουν – λες και δεν υπήρξε ποτέ.
Και τώρα, βρίσκομαι εδώ, στις φυλακές Ελαιώνα, προσπαθώντας να κρατήσω τον εαυτό μου.
Και σκέφτομαι: στις “συνειδήσεις” τους όλα επιτρέπονται. Λένε πως οι δικοί τους μετέωροι και ανυπόστατοι σκοποί βαραίνουν πάλι περισσότερο από μια ζωή.
Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους.
Παίζουν σκάκι στις πλάτες μας, χωρίς να έχουν αντίπαλο, “όλα τα πιόνια ευθεία. Μια ή άλλη εμείς παίρνουμε το παιχνίδι”.

9/6/2017 1984
Είπε ένας φίλος πριν 4-5 μέρες. “Θέλουν να μας εξοντώσουν. Μας πατάνε κάτω”. Και μετά είπε: “όλα είναι στο μυαλό”».


Δήλωση Ηριάννας 02/07:
"Στο στόχαστρο μπαίνουν όχι πράξεις, αλλά σχέσεις… Ή, ορθότερα, αλυσίδες σχέσεων. Δεν ξέρω. Κάποια πράγματα με ξεπερνάνε. Υπερβαίνουν τη λογική μου. Και αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Επικίνδυνα όχι μόνο για μένα, όχι μόνο για τους φίλους μου και τους γνωστούς μου. Επικίνδυνα για μια ολόκληρη γενιά. Και ακόμη περισσότερο για τις επόμενες. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η σκέψη ότι η υπόθεσή μου δεν είναι εξαίρεση, αλλά μέρος ενός κανόνα."

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ. ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Παρασκευή 14/07 - Πλατεία Συντάγματος - 19.00. Δευτερα  17/7  9.00 π.μ. Συγκεντρωση Συμπαραστασης στο Εφετειο Αθηνων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Αποχή για τρεις μήνες από τους πλειστηριασμούς αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν σήμερα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο συμβολαιογράφοι, αλλά, όχι για να πραγματοποιήσουν τους δώδεκα πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένοι, αλλά, για να περιφρουρήσουν την αποχή που αποφάσισαν τη Δευτέρα το βράδυ.
Συγκεκριμένα η απόφαση πάρθηκε πριν από δύο μέρες και με ψήφους 88 έναντι 28 αποφάσισαν την αποχή τους από όλους τους πλειστηριασμούς.
Ωστόσο υπάρχει παρασκήνιο πίσω από όλο αυτό. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην προσωπική του σελίδα το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος, η συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης κατέληξε σε δύο αποφάσεις. Την αποχή των συμβολαιογράφων του Συλλόγου από όλους τους Πλειστηριασμούς μέχρι 2 Οκτωβρίου και τη μη καταβολή του ποσού των 20.000ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
“Φήμες, πολλαπλώς επιβεβαιωμένες αλλά όχι επίσημα δημοσιεύματα (πώς να το δημοσιεύσει η πρόεδρος Μπιλίση-Χρουσαλά, αφού χαλάει το πάρτι των αφεντικών της των τραπεζιτών), λένε ότι η χθεσινοβραδινή συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης κατέληξε (μεταξύ άλλων) σε δύο αποφάσεις που πάρθηκαν με ισχυρή πλειοψηφία (και διαφωνία της προέδρου κ.ά. μεγαλοσυμβολαιογράφων): α) ΑΠΟΧΗ των συμβολαιογράφων του Συλλόγου ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και β) ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ από το Σύλλογο του ποσού των 20.000ευρώ για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!
Εμείς δεν θα εφησυχάσουμε, δεν θα πούμε νικήσαμε. Θα πούμε όμως, ότι ξέρουμε πια το δρόμο για τη νίκη! Κι αυτός ο δρόμος περνά και αύριο 12/7 (και κάθε Τετάρτη) στις 3.30μ.μ. από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (και όλης της χώρας) για την επιβολή τήρησης αυτής της απόφασης και φτάνει μέχρι τη συνολική ανατροπή της πολιτικής της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!
VENCEREMOS, συντρόφια!!!”, επισημαίνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων γνώριζε την απόφαση των Συμβολαιογράφων ωστόσο, βρέθηκε για άλλη μια Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Και όπως τόνιζαν τα μέλη του θα είναι εκεί κάθε Τετάρτη, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Σήμερα, πιστοί στο ραντεβού τους, και αψηφώντας τον καύσωνα μέλη του Συντονισμού ήταν στο Ειρηνοδικείο.
Έστησαν… οδοφράγματα, έτσι, ώστε αν υπήρχε περίπτωση αν παρουσιαστεί συμβολαιογράφος για διενεργήσει πλειστηριασμό να μην μπορεί να περάσει.
Είχαν τοποθετήσει έναν καναπέ στην πίσω πόρτα αίθουσας ειρηνοδικείου, και μετέφεραν στον διάδρομο καρέκλες αναμονής, όπου κάθισαν οι ίδιοι, ούτως ώστε να αποκλείσουν τον χώρο.
“Οπως είδατε συμβολαιογράφοι ήρθαν για να περιφρουρήσουν τη δική τους αποχή. Αυτό είναι μια μεγάλη νίκη του Συντονισμού… Φυσάει κόντρα από τη Θεσσαλονίκη. Εμείς όπως και να έχει θα είμαστε εδώ κάθε Τετάρτη έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι πως δε θα γίνει κανένας πλειστηριασμός. Η πίεση του Κινήματος έφερε την απόφαση των Συμβολαιογράφων, δεν σταματάμε, συνεχίζουμε δυναμικά”, έλεγαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πόσα τεύχη πρέπει νάχεις χάσει απ τη ζωή, την τέχνη, την πολιτική, την οικονομία, την ιστορία για να συμμετέχεις στη χθεσινή μπούρδα του νεοφιλελέ Σαββόπουλου;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιος τον θυμάται πια και γιατί να αναφέρει ακόμη και κάποια ακροδεξιά ιστοσελίδα πως σαν σήμερα, στις 13 Ιουλίου 1998, πέθανε ο Κωνσταντίνος Κόλλιας; Στη λήθη, που 'ναι χειρότερη κι απ' το ανάθεμα...
Κι όμως! Ήταν κορυφαίος δικαστικός, πρόεδρος του Αρείου Πάγου επί ΕΡΕ, έχοντας κάνει λαμπρή καριέρα από το 1945. Σκληρός και αμείλικτος όχι μόνο με τους αριστερούς, αλλά και με όποιον ταλαίπωρο είχε την ατυχία να δικάζεται από τον πιστό αυτόν χριστιανό της παραεκκλησιαστικής "Ζωής".
Πήρε κόσμο και κοσμάκη στον λαιμό του και ήταν γνωστός για τις βαριές ποινές που έριχνε για ψύλλου πήδημα.
Έχοντας αποπειραθεί να εμποδίσει την ομαλή διερεύνηση της δολοφονίας του Λαμπράκη, βρέθηκε κατόπιν αντιμέτωπος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου να τον απομακρύνει από το δικαστικό σώμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Έμπιστος του βασιλιά, με το που έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 διορίστηκε πρωθυπουργός και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το αποτυχημένο βασιλικό κίνημα του Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Ακολούθησε κατόπιν τον Κοκό στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας.
Ο πρώτος πρωθυπουργός της Χούντας ουδέποτε δικάστηκε, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή δικάστηκαν μόνο όσοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα και όχι όλοι όσοι υπήρξαν ακόμη και κορυφαία στελέχη του δικτατορικού καθεστώτος.
Έζησε άλλα 24 χρόνια με το στίγμα του υπηρέτη του βασιλιά και των συνταγματαρχών, και πεθαίνοντας πήρε μια θέση στη χωματερή των απορριμμάτων της ιστορίας.
Σχολιο.- Να μαθαίνουν οι νεώτεροι... Αλλά να θυμόμαστε και εμείς..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θα πρότεινες σ' έναν έφηβο να διαβάσει "Τα σταφύλια της οργής", παρ' όλο που ο Στάινμπεκ τάχθηκε στα γεράματά του υπέρ της αμερικάνικης εισβολής στο Βιετνάμ;
Θα του έλεγες να διαβάσει τη "Φάρμα των ζώων" και το "1984", αν και ξέρεις, πια, πως όταν γράφτηκαν ο Όργουελ ήταν ήδη έμμισθος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών;
Συνεχίζεις να θαυμάζεις τα έργα του Νταλί, μολονότι γνωρίζεις πως είχε ταχθεί με τους φασίστες κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο;
Σε ένα γλέντι θα δυσφορούσες αν ακούγονταν τραγούδια που έγραψε ο Ζαμπέτας, πόσο μάλλον αν τα είχε ερμηνεύσει η Μοσχολιού, γνωρίζοντας πως και οι δύο συμμετείχαν στις χουντικές φιέστες, όπως και πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο Μπιθικώτσης;
Δεν τον ξανάκουσες τον Μπιθικωτση στη "Ρωμιοσύνη" και στο "Άξιον Εστί", από τότε ή αφότου έμαθες αργότερα πως ο Μπιθικώτσης είπε και τον Ύμνο της 21ης Απριλίου;
Γενικώς, δεν ξανάκουσες Θεοδωράκη, από τότε που έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ή Χατζιδάκι, όταν έμαθες πως ο Χατζηδακης ήταν υποστηρικτής της ΕΡΕ στα χρόνια της τρομοκρατίας και των τρικύκλων;
Αν οι λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές σου επιλογές καθορίζονται από την πολιτική στάση των λογοτεχνών και καλλιτεχνών, φοβάμαι πως θα είναι πολύ περιορισμένο το εύρος των έργων που θα μπορείς να απολαμβάνεις. Και μάλλον θα πρέπει να ξαναδείς το ζήτημα της σχέσης της προσωπικότητας του δημιουργού με το έργο του.
Και ν' ακούσεις και πάλι τη "Συγκέντρωση της ΕΦΕΕ", γιατί ανήκει στο κοινό που την αγκάλιασε, δηλαδή και σε σένα. Ανεξαρτήτως του αν ο Σαββόπουλος εξελίχθηκε στη γλίτσα που γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες. Και το "Μαουτχάουζεν" να ξανακούσεις και το "Εις Σάμον". Είναι δικά μας αυτά. Κι ας έγινε η Φαραντούρη διασκεδάστρια των Αλαφούζων.
Σχολιο.-  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν στεναχωριόμαστε όταν τ΄ακούσματά μας, που είναι πια δικά μας κι όχι των δημιουργών διασύρονται στην αυλή των Αλαφουζαίων





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λέγεται Θόδωρος Καρυπίδης και είναι μεγαλοεπιχειρηματίας που θησαύρισε κι αυτός, όπως και τόσοι άλλοι, με το φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το 2014 αγόρασε και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Αρβανιτίδη.
Δυο χρόνια αργότερα ο κύριος αυτός ζήτησε να ενταχθεί η εταιρία του στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και ν' απαλλαγεί, έτσι, από σειρά υποχρεώσεων και προς τους εργαζόμενους. Εντούτοις, την ίδια χρονιά έγινε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης, με 1.200.000 ευρώ.
Ο "υπό πτώχευση" απατεώνας! Ο δολοφόνος της 42χρονης εργαζόμενης, που την είχε αφήσει απλήρωτη επί ένα δεκαπεντάμηνο. Από τότε, δηλαδή, που γινόταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Άρη!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν η Φαραντούρη τραγουδάει στη βρώμικη φιέστα του μεγαλοαπατεώνα Αλαφούζου, "θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους", έχει πλήρη συνείδηση πως αναφέρεται στο δικό μας αίμα.
Δεν έχουν χορτάσει οι βρυκόλακες που νταραβερίζεσαι. Ε, Μαρία;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;
«Συγγνώμη και θα ήταν και παράλειψη, τον μεγάλο αγώνα και την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός, ο κ. Φλαμπουράρης. Τεράστια προσπάθεια, που αν δεν ήταν αυτός, όχι άδεια δεν θα μας είχαν δώσει, αλλά θα μας είχαν πάρει και το χωράφι. Τεράστια προσπάθεια. Και θέλω όλη η οικογένεια της ΑΕΚ να το ξέρει. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Σπίρτζη ο οποίος ενέργησε γρήγορα και μας έβγαλε τις υψομετρικές διαφορές. Και τα λέω αυτά γιατί θέλω ο κόσμος της ΑΕΚ να ξέρει ποιοι πραγματικά βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα».
Αυτά είπε ο Μελισσανίδης. Αυτά που λέγαμε και κάποιοι συριζαιοι εδώ μέσα παλιότερα, για να εισπράξουμε ύβρεις από χουλιγκάνους οπαδούς του αμόρφωτου. Γιατί, λέει, ψευδολογούσαμε σε βάρος των υπουργών και δουλεύαμε για να 'ρθει ο Κούλης.
Έχει κάποιος απ' αυτούς το φιλότιμο να μας ζητήσει συγγνώμη;
Σχολιο.- Γηπεδο θα εχετε , Σπιτι δεν θα εχετε ! ! !




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θυμήθηκα και πάλι αυτό που είπε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν τραγούδησε ποτέ σε εκδηλώσεις επιχειρηματιών. Πως δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει για εφοπλιστές, με τις ψυχές των πνιγμένων ναυτικών γύρω του.
Σκέφτομαι αυτούς τους καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν σε λίγες ώρες στην εκδήλωση του Αλαφούζου. Και τους ανθρώπους που αυτοκτόνησαν όλ' αυτά τα χρόνια, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που προπαγανδίζει σταθερά το βοθροκάναλο του μεγαλοαπατεώνα. Που δεν χάνει την ευκαιρία να συκοφαντεί καθημερινά τον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης.
Αλλά, σιγά μην κόψουν τα κονέ με το βοθροκάναλο, για μια απλήρωτη 42χρονη, έναν απολυμένο 50χρονο, μια άνεργη 55χρονη και εκατοντάδες άλλους που δεν φρόντισαν να ΄χουν κι αυτοί τα σωστά κονέ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς ένα μεγαλό μέρος για να μην πω το μεγαλύτερο των καλλιτεχνών στην Ελλάδα και κυρίως εκείνων που διατυμπανίζουν ότι ανήκουν στο "ποιοτικό" κομμάτι έχει αποδείξει πόσο κούφιο και λίγο είναι μπροστά στις τόσες προκλήσεις που βιώνει σήμερα ο κόσμος.
Οι δράσεις τους περιορίζονται σε φαμφαρόζικες ηλιθιότητες σαν αυτή του "όλοι μαζί μπορούμε".
Εξομολόγηση Νο 1 : Υπήρξα φαν του Χαρούλη μέχρι που πήγα σε live του πριν κανά δυο χρόνια και είπα στο τέλος ας πρόσεχες, άλλη φορά καλύτερα σε πανηγύρια που χουν και γουρουνοπούλα. Επομένως καμία έκπληξη για τη συμμετοχή του στη συναυλία.
Εξομολόγηση Νο2 : Απογοητεύτηκα από τη συμμετοχή του Δεληβοριά στη συναυλία του #skai_ξεφτίλες.
Υπάρχουν τελικά ακόμη σύννεφα για να πέφτουμε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο κ. Λυκούδης το πρωί στο πρώτο μας είπε ότι το πιο σημαντικό στη πολιτική σήμερα είναι η εφαρμογή του Προγράμματος. (Το Πρόγραμμα, το Πρόγραμμα!!!). Μετά μας είπε ότι ο Σύριζας δεν μπορεί να είναι στον ευρύτερο κεντροαριστερό πόλο γιατί είναι ένα κόμμα ακραίο, ριζοσπαστικό και αριστερίστικο (!!! ο λαλά μας πέσαν τα μαλλιά) και να μη κοιτάμε που εφαρμόζει το Πρόγραμμα, (το Πρόγραμμα, το Πρόγραμμα!!!) το κάνει επειδή.... αναγκάζεται (!!!) Τέλος μας είπε ότι ο Μητσοτάκης είναι αξιόλογος αλλά η ΝΔ είναι ακόμη (!;!;) σε άλλον άξονα.
Καλός ο Μητσοτάκης, κακή η ΝΔ μια και είμαστε στο πέι ρολ του Μητσοτακέικου και δεν λέμε καλά λόγια για κάποιον που δεν μας πληρώνει.
Ο Λυκούδης το τζουμπόξ. Ρίξε λεφτά μπάρμπα να τραγουδήσω ότι τραγούδι θες.
Φάγαμε παντεσπάνι και τώρα το Πρόγραμμα (το Πρόγραμμα!!!) να ναι καλά.
Δεξιά πολιτική λινάτσα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




`Οσοι είδαν το Ηρώδειο μετά τη συναυλία των Foo Fighters (με τις γνωστές επιφυλάξεις που υπάρχουν για συναυλίες σκληρού ροκ στο ρωμαϊκό ωδείο) πάντως, είπαν ότι οι θεατές έδειξαν σεβασμό στον χώρο απείρως περισσότερο από αυτόν που έδειξαν στο Καλλιμάρμαρο οι έντεχνοι γυφτοκυριλέ των "`Ολοι μαζί θα θα θα..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία για τον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας από μητέρα παιδιού με αυτισμό
13/07/2017      11:35
Την αδιανόητη αντιμετώπισή της από την υπηρεσία και τους υπαλλήλους και την κοινωνική πολιτική του κράτους με τα οφειλόμενα επιδόματα περιγράφει στο protothema.gr
Κραυγή απελπισίας αποτελεί η καταγγελία μητέρας παιδιού με αυτισμό προς το protothema.gr. Η γυναίκα περιγράφει τον απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται εδώ και μήνες στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου παραμένουν σε εκκρεμότητα για να της καταβληθούν περίπου 4.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε επιδόματα πολλών μηνών. Η γυναίκα περιγράφει ωστόσο και την απίστευτη αντιμετώπισή της από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.
Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας της ακολουθεί:
Κουράστηκα....
Το παιδί μου είναι αυτιστικό με αναπηρία τραβάω τον Γολγοθά μου κάθε μέρα,   κάνω υπομονή, και με τη βοήθεια του θεού πορευόμαστε, όχι όμως άλλη κοροϊδία, δεν την αντέχω!
Από τον Ιανουάριο σταματήσαμε να καταθέτουμε για ειδική αγωγή στο ΙΚΑ και πλέον καταθέτουμε στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας. Κάθε μήνα περιμένω στην ουρά για να παραλάβουν τα χαρτιά μου αγενείς υπάλληλοι και πληρώνομαι μετά από μήνες!
Στην αρχή περίμενα γιατί δεν είχαν παραλάβει τις εκκρεμότητες από το ΙΚΑ. Μια μέρα τέλος Γενάρη, πήγα στον Διευθυντή της Καλλιθέας ο οποίος με ένα "ευγενικό χαμόγελο" με καθησύχασε ότι από Φεβρουάριο που θα φτιαχτεί το σύστημα θα πληρωθούμε. Μου έδωσε και το τηλέφωνο του και επιτέλους ανακουφίστηκα ότι ένας "καλός άνθρωπος" θα με βοηθήσει…..
Από τότε όμως με πλήρωσαν μόνο για ένα μήνα και τίποτα άλλο. Έχουν μαζευτεί 9 μήνες!
 Περίπου 4.000 ευρώ!!!! Όποτε πάω από εκεί δεν τον βρίσκω! Όλο λείπει…και οι υπάλληλοι τον καλύπτουν!! Έξω από το γραφείο του 3 καρότσια από το Σκλαβενίτη που είναι απέναντι τους. Μέσα στο γραφείο του όπως βλέπω από το τζάμι άλλο ένα καρότσι, χαρτιά και καφέδες παρατημένα παντού …Σαν να μην πατάει ποτέ στη δουλειά του. Το τηλέφωνο του δεν το σηκώνει ποτέ. Πώς να το σηκώσει αφού δεν είναι εκεί άλλωστε; Είναι αυτή εικόνα υπηρεσίας;;
To κράτος κάνει κοινωνική πολιτική με τα δικά μου 4.000 ευρώ!  Ο άντρας μου άνεργος 6 μήνες και ένας δημόσιος υπάλληλος με κοροϊδεύει.  Εγώ τον πληρώνω και αυτός δεν πάει στη δουλειά του! Τρεις μέρες τώρα, με το που ανοίγει η πόρτα στις 8 το πρωί πάω για να τον βρω, κάθομαι μέχρι τις 10 , μετά δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο, πρέπει να πάω στη δουλειά μου για να βγάλω λεφτά να ζήσω το παιδί μου. Είμαι εξοργισμένη! Ο κύριος αυτός είναι άφαντος! Ρωτάω α έχει άδεια και μου λένε ότι σε λίγη ώρα θα έρθει. Ψεύτες όλοι τους.
Αυτός ο άνθρωπος με την ψεύτικη ευγένεια τάζει λαγούς με πετραχήλια και  δεν κάνει τίποτα. Δεν πάει ούτε στη δουλειά του. Το κέντρο που πάω το παιδί νομίζει ότι τους κοροϊδεύω και με απειλούν να σταματήσουν το παιδί και αυτός ο αχρείος δεν έρχεται ούτε για δουλειά! Δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάω στον ΕΟΠΥΥ, θα τον καλύπτουν και αυτοί αφού είναι όλοι τους ίδιοι!! Κι αν πάω φοβάμαι μην με βάλουν στο μάτι και με καθυστερήσουν κι άλλο για αυτό τα γράφω σε εσάς για να τους άνετε ρεζίλη, μπας και ντραπούν. Σίγουρα δεν κοροϊδεύουν μόνο εμένα! Εχτές έβγαλα κρυφά και μία φωτογραφία για να μην νομίζετε ότι λέω ψέματα.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις έτσι δεν λένε;
Πηγαίνετε από τον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας και δείτε από μόνοι σας. Οκτώ το πρωί ανοίγουν. Που είναι αυτός ο κύριος; Πότε πάει δουλειά;
Έλεος! Θέλω τα λεφτά μου! Λυπηθείτε με, βοηθείστε με!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



24ωρη πανελλαδικη απεργια την Κυριακη. «Δεν ψωνιζω – δεν δουλευω»/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας στους  τρεις Ελληνες  ψαχνει δουλεια στο εξωτερικο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα κερδη που εχει αποκομισει το Γερμανικο Δημοσιο  από  δανεια προς την Ελλαδα αλλα και αγορες ελληνικων ομολογων εχει κερδη που εκτιμονται στα1,34 δισεκατομμυρια ευρω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσωσαν πρωτη κατοικια. Πατρα, χαρη στο Κινημα κατά των Πλειστηριασμων που εμποδισε 10 συμβολαιογραφους , δεν βρεθηκε στο δρομο ανεργη μητερα ενός παιδιου. Καταχρηστικη και παρανομη η κινηση συστημικης τραπεζας να προβει σε πλειστηριασμο του ακινητου της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κύπρος: Αντικατοχική εκδήλωση διαμαρτυρίας
Εκδήλωση διαμαρτυριας για τη συνεχιζομενη Τουρκική κατοχή.
Στο χώρο της εκδήλωσης στο τέρμα της οδού Λήδρας θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας/διαφώτισης για το Κυπριακό απο τις 18.7.2017.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 20.7.2017 ΘΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ ΠΑΦΟΥ κ. ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ κ. ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ
Αδούλωτη Κερύνεια‎ Αντικατοχική εκδήλωση διαμαρτυρίας




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όλοι στην κλαδικη απεργία του κλάδου την Πέμπτη 20 Ιούλη! ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κυριακή 16 Ιούλη απεργία. Κανένα μαγαζί ανοιχτό» τονίζει οΣύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης και καλεί στη
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ. Αριστοτέλους με Τσιμισκή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




To κατοχικό σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς με τα στρατοδικεία του καταδίκασε τη συντρόφισσα Khalida Jarrar...
Η συντρόφισσα Khalida Jarrar, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταδικάστηκε από το κατοχικό καθεστώς σε 6 μήνες φυλάκιση...
Όπως ακριβώς συνέβη και με τη συντρόφισσα Khitam Saafin, πρόεδρος της Ένωσης Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών, καμία κατηγορία δεν εκφωνήθηκε κι ούτε έγινε επιτρεπτή δικαστική διαδικασία...
Είναι πλέον πασιφανές ότι η σιωνιστική τρομοκρατία συνεργάζεται και με τη δωσίλογη ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής, που τώρα έβαλε στο στόχαστρο της και τη διάλυση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ χτυπάνε και ρίχνουν δακρυγόνα στους διαδηλωτές εναντίον κυβέρνησης και Juncker. Κατελήφθη η ΕΡΤ3. Οι καταληψίες ζητούν να μεταδοθεί μήνυμα τους

Με άγρια επίθεση και δακρυγόνα αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσαλονίκης που διαδήλωναν ενάντια στον Juncker και την ”τιμητική διάκριση” που επεφύλαξε κυβέρνηση και η διοίκηση του Αριστοτελείου ΠανεπιστημίουΘεσσαλονίκης στον τύραννο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να φτάσουν στην ΕΡΤ3, όπου μια ομάδα τους μπήκε δυναμικά στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και πραγματοποίησε κατάληψη μέχρι αργά την νύκτα.
Ανάμεσα στους δεκάδες αγωνιστές, αγωνίστριες, καταληψίες του Συντονισμού έδωσαν το παρόν και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στέλεχος της ΛΑ.Ε, και η Χριστίνα Σουλτανίδου, στέλεχος της ΛΑ.Ε, μαζί με στελέχη και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς.
Οι καταληψίες της ΕΡΤ3 ζητούσαν επίμονα να διακοπεί το πρόγραμμα της ΕΡΤ και να μεταδοθεί από την τηλεόραση της Αθήνας κείμενο καταγγελίας της κυβέρνησης και καταγγελίας του Juncker, του ευρώ και της ΕΕ και των άγριων μνημονιακών πολιτικώνλιτότητας και λεηλασίας του ελληνικού λαού.
Η εξωνημένη Διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, βαστάζος του Τσίπρα, του Juncker και των μνημονίων, αρνείτο να διακόψει το πρόγραμμα της EΡΤ1, λέγοντας ότι θα μπορούσε να μεταδόσει το μήνυμα των διαδηλωτών στις 12 τα μεσάνυχτα ή την άλλη μέρα το πρωί.
Τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν ότι η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς κατοχής και μνημονιακού στραγγαλισμού, ενώ διοικείται από τα ΜΑΤ με στυγνό αυταρχισμό και με χημικό πόλεμο εναντίον των πολιτών.
Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική αντιϊμπεριαλιστική ανατροπήαπελευθέρωσης, δημοκρατίας, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και εθνικήςανεξαρτησίας.
Πολύ αργά το βράδυ οι καταληψίες εγκατέλειψαν την ΕΡΤ3 αφού πρώτα απαίτησαν να φύγουν τα ΜΑΤ μέσα και έξω από το κτίριο, πράγμα το οποίο και έγινε.