Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Σαββατο 8 Ιουλιου 2017



H άγνωστη πολιτική κρατούμενη ως "βασίλισσα της τρομοκρατίας"...
7/08/2017 01:16:00 π.μ.
«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η
απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων
 και η...
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται
τα ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε
Στη μνήμη του Μάρτυρα Γκασσάν Καναφάνι *

Γνωστή στο διεθνές επαναστατικό κίνημα ως "Ατσάλινη Πεταλούδα", την χαρακτήρισαν  "Βασίλισσα της τρομοκρατίας" κι ακόμη "Αυτοκράτειρα της τρομοκρατίας".
Φουζάκο Σιγκενόμπου, (Fusako Shigenobu - 重信 房子), γεννημένη στο Τόκιο το Σεπτέμβρη του 1945. Κόρη πλούσιας και δεξιάς οικογένειας, πτυχιούχος στο Πανεπιστήμιο Meiji στην Ιστορία και Πολιτική Οικονομία.
Μαθήτρια Λυκείου συμμετέχει στο μαθητικό κίνημα και τις συγκρούσεις με την αστυνομία.
Στη διάρκεια της φοίτησης στο Πανεπιστήμιο παίρνει μέρος στο Φοιτητικό Κίνημα που παλεύει εναντίον των αυξήσεων διδάκτρων και πολύ γρήγορα γίνεται ηγέτιδα του φοιτητικού κινήματος στην Ιαπωνία.
Η δράση της στο φοιτητικό κίνημα εξοργίζει την οικογένειά της κι αναγκάζεται να συνεχίσει τις σπουδές της, μέχρι την απόκτηση του πτυχίου, εργαζόμενη ως Μπαργούμαν.
Η Φουζάκο Σιγκενόμπου, το 1971 μετακομίζει στο Λίβανο όπου και ιδρύει τον Γιαπωνέζικο Κόκκινο Στρατό (Japanese Red Army - JRA, 日本赤軍), γνωστό και με άλλες ονομασίες, όπως Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Ταξιαρχία, Δημοκρατικό Μέτωπο εναντίον του Πολέμουκαι την απαρτίζουν Γιαπωνέζοι κομμουνιστές.
Οι βασικοί στόχοι της οργάνωσης είναι η υποστήριξη των Παλαιστίνιων προσφύγων κι αγώνας για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.
Στη δράση του Γιαπωνέζικου Κόκκινου Στρατού έχουν αποδοθεί ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, ή σωστότερα ότι εξυπηρετεί τις μυστικές υπηρεσίες της δύσης κι ειδικότερα εκείνη την εποχή που κυριαρχεί η διεθνής αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Στο Λίβανο η Φουζάκο Σιγκενόμπου εργάζεται για την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και συνδέεται στενά με τον ηγέτη της Οργάνωσης Γιάσερ Αραφάτ.
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης γίνεται το σπίτι της Γιαπωνέζας επαναστάτριας κι αφιερώνεται στην υπεράσπιση κι ανακούφιση των Παλαιστίνιων προσφύγων, ξεριζωμένων το 1948 από την πατρίδα τους, τα σπίτια τους και το βιος τους.
Τη σφραγίδα της άφησε η Φουζάκο Σιγκενόμπου σε αντιιμπεριαλιστικές κορυφαίες επιχειρήσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο, που λέγεται και τις αποδίδουν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι είχε σχεδιάσει η ίδια.
Στις σημαντικές επιχειρήσεις του Γιαπωνέζικου Κόκκινου Στρατούσυμπεριλαμβάνεται η επίθεση (Μάης 1972) στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Lod (αρχαία ελληνική αποικία Λύδδα και τη Βυζαντινή περίοδο Γεωργιούπολη, σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη Τελ Αβιβ). Οι τρεις Γιαπωνέζοι του Κόκκινου Στρατού (Kozo Okamoto, Tsuyoshi Okudaira και Yasuyuki Yasuda... δεν συμμετείχε η Φουζάκο Σιγκενόμπου παρότι καταδικάστηκε και γι' αυτή την επιχείρηση) έπιασαν στον ύπνο τις αρχές ασφαλείας και τη Μοσάντ του αεροδρομίου, όταν έφθασαν με πτήση της Air France από τη Ρώμη ως ορχήστρα με τα βιολιά τους που στο εσωτερικό τους είχαν τα τσεχοσλοβάκικα Vz 58 και ντυμένοι με την πιο προχωρημένη δυτική μόδα. 26 νεκροί, 78 τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών ο αδελφός του επόμενου προέδρου του Ισραήλ Ephraim Katzir
Οι δύο μαχητές (Yasuda και Okudaira, σύζυγος της Φουζάκο Σιγκενόμπου) πέφτουν νεκροί κι ο Okamoto συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος. Καταδικάζεται σε ισόβια τον Ιούνη του 1972, αλλά απελευθερώνεται το 1985 με την ανταλλαγή ισραηλινών στρατιωτών, αιχμαλώτων της Χεζμπολάχ.
Γι' αυτή την επιχείρηση που την ευθύνη ανέλαβε ο Γιαπωνέζικος Κόκκινος Στρατός, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και με εκπρόσωπο τύπου τον Γκασσάν Καναφάνι κι αγαπημένο συνεργάτη της Φουζάκο Σιγκενόμπου, χαρακτήρισε την επιχείρηση "Operazione Deir Yassin" ώστε να υπογραμμίσει και να πάρει εκδίκηση για τη μεγάλη κι ατιμώρητη σιωνιστική σφαγή της 9 Απρίλη 1948. Έξι βδομάδες πριν την κατασκευή του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος η επίθεση της τρομοκρατικής σιωνιστικής οργάνωσης Irgun, με ηγέτη τον μελλοντικό πρωθυπουργό-τρομοκράτη Menachem Begin, με θύματα ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του χωριού Deir Yassin, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.
Ακόμη το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τονίζει πως στήριξε την επιχείρηση η Ομάδα του Μάρτυρα Patrick Arguello, που δολοφονήθηκε το Σεπτέμβρη του 1970, όταν μαζί με την Λειλά Καλέντ είχαν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της El Al.
Αυτή η ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ήταν ο λόγος που η Μοσάντ αποφάσισε τη δολοφονία του (8 Ιούλη 1972).
Τον Ιούλη του 2000, μετά από 30 χρόνια καταζητούμενη η Φουζάκο Σιγκενόμπου επιστρέφει στην Ιαπωνία μεταμφιεσμένη σε άνδρα, με πλαστό διαβατήριο. Μετά από λίγους μήνες, το Νοέμβρη του 2000 συλλαμβάνεται στην Οζάκα. Μεταφέρεται στο Τόκιο και μένει στην ιστορία η έκπληξη δημοσιογράφων και περαστικών όταν μια 70χρονη γυναίκα υψώνει τα δεμένα με χειροπέδες χέρια της κάνοντας το σήμα της νίκης, φωνάζοντας: “Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι!”.
Δεν χάνει το κουράγιο τηςόταν το 2006 καταδικάζεται σε 20 χρόνια φυλάκισης και στους δικηγόρους της υποχρεώνει να απαγγείλουν στίχους που έγραψε η ίδια, ως δήλωση: “Η απόφαση δεν είναι το τέλος. Είναι μόνον η αρχή. Η δύναμη της θέλησής μας θα συνεχίσει να διαδίδεται”.
Η καταδίκη της σε 20 χρόνια κάθειρξης αφορά ένα και μοναδικό γεγονός που στοιχειοθέτησαν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες: "Οργάνωσε το 1974 την κατάληψη της Γαλλικής πρεσβείας στη Χάγη". Πάντα για να προβληθεί η Παλαιστινιακή υπόθεση.
Οι ιταλικές αρχές τη θεωρούν συμμέτοχη στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, σε μπαρ που οι θαμώνες είναι αμερικανοί πεζοναύτες της εκεί ΝΑΤΟϊκής βάσης, όπου πέθαναν πέντε άτομα τον Απρίλη του 1988.

Σήμερα φυλακισμένη πεθαίνει από καρκίνο και συνεχίζει να δηλώνει πως είναι πολιτική κρατούμενη επιμένοντας πως δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, αναγνωρίζοντας πως η οργάνωσή της μπορεί να προκάλεσε λύπη σε κάποιους.
72 ετών, καρκινοπαθής, απέναντι σε στο σκληρό Ιαπωνικό καθεστώς πεθαίνει αλλά συνεχίζει να διατηρεί τις επαναστατικές αρχές της.
Φυσικά γι' αυτή δεν υπάρχουν "ανθρωπιστικές οργανώσεις", ΜΚΟ, "φιλάνθρωποι"... ώστε να απαιτήσουν την απελευθέρωσή της, να πεθάνει έξω από τις φυλακές. Ίσως η μοναδική στον κόσμο πολιτική κρατούμενη 72 χρόνων, φυλακισμένη, άρρωστη από καρκίνο... γιατί δεν αποδέχεται ν' απαρνηθεί τις ιδέες της, τη δράση της στην Παλαιστινιακή υπόθεση, το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να ζει στην πατρίδα του, τη γη του.
Η Φουζάκο Σιγκενόμπου, μετά το θάνατο του συζύγου της απέκτησε μια κόρη, τη Μέι Σιγκενόμπου, την οποία λατρεύει, αλλά έζησε μαζί της μόνον 2 μήνες... Η κόρη της απέκτησε την Ιαπωνική υπηκοότητα μόλις το 2001...
Fusako Shigenobu, Leila Khaled και Koji Wakamatsu...
Συνεργάστηκε με τη Λιβύη, το Ιράν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και βρήκε καταφύγιο, όπως κι φίλη και συντρόφισσα της Λειλά Καλέντ, στη Χεζμπολάχ και στο "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς των Άσαντ", όπως το λενε οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκρατες, τη μοναδική αραβική χώρα που δεν εγκατέλειψε ποτέ την Παλαιστινιακή υπόθεση κι αποποιήθηκε τη διεθνιτική αλληλεγγύη.
Στη μνήμη του Μάρτυρα Γκασσάν Καναφάνι [غسان كنفاني‎‎] (Αντιόχεια της Πτολεμαΐδος, σήμερα κατεχόμενη Acri - Γαλιλαία, Απρίλης 1936 - Βηρυτός, 8 Ιούλη 1972)
Παλαιστίνιος διανοούμενος, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος του Γιασέρ Αραφάτ στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκου Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Παλαιστίνιος αγωνιστής για την κλεμμένη πατρίδα του.
Δολοφονήθηκε σαν σήμερα από την Μοσάντ, την εγκληματική οργάνωση του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό του στη Βηρυτό. Μαζί του βρήκε φρικτό θάνατο η 16χρονη ανιψιά του, την οποία συνόδευε στο σχολείο της.
Η δολοφονία του διατάχθηκε από τους σιωνιστές ως εκδίκηση για την ανακοίνωση που εξέδωσε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αναφορικά με την επιχείρηση στο αεροδρόμιο Lod (σήμερα Τελ Αβιβ).

O Mάρτυρας Ghassan Kanafani ΖΕΙ... στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




''Αλλος ενας αητός της θάλασσας νεκρός. Τελικά για τον αφανισμο της θαλάσσιας πανίδας, το επαγγελματικο ψαρεμα κανει όλη την ζημια. Ολα αυτα τα νεκρα ψαρια που βαζω, βρισκονται κοντα σε νταλιανια ή καλύβες ψαράδων. Εκτος απο αυτα πολλες φορες βλεπει κανεις και εκατονταδες νεκρα ψαρια, μικρής εμπορικης αξίας. Τα πιάνουν και αντι να τα ξαναριξουν πισω στο νερο, τα διαλεγουν και τα πετανε στην αμμουδια.''


* ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
8 ΜΕ 10 ΓΡΙ-ΓΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΑΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
1 ΜΕΡΑ 18 ΤΟΝΟΥΣ
2 ΜΕΡΑ 30 ΤΟΝΟΥΣ
3 ΜΕΡΑ 15 ΤΟΝΟΥΣ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΑΛΙΕΙΣ) ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ.ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ!!!
http://krissaiosdive.blogspot.gr/2017/04/blog-post_12.html





---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή 07/07/2017 - 17:46
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Υπογράφτηκε από τον υπουργό Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, η απόφαση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, η οποία βάζει ταφόπλακα στην κυριακάτικη αργία.
Η υπουργική απόφαση καθορίζει τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν «προαιρετικά» όλες τις Κυριακές από το Μάη έως τον Οκτώβρη.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:
- Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας.
- Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.
- Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος.
- Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
- Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος .
- Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας, η οποία εκτείνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
- Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 και το Παράρτημα 1, τμήμα 2 του ν.2338/1995 (ΦΕΚ Α’ 202).
- Την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση 3046/51009/1994 (ΦΕΚ Β' 833), το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.
Το υπουργείο Οικονομίας ισχυρίζεται ότι στις συγκεκριμένες περιοχές «παρατηρείται η υψηλότερη τουριστική κίνηση και τουριστική κατανάλωση κατά τη διάρκεια του έτους», ενώ επικαλείται λόγους «δημοσίου συμφέροντος» για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, θεωρώντας «δημόσιο συμφέρον» τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
«Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα πρέπει να θεσμοθετούνται κατ’ εξαίρεση, ώστε να εξυπηρετηθούν σκοποί δημοσίου συμφέροντος, διασφαλίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων στην κυριακάτικη αργία και την εφαρμογή της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας»,αναφέρει η υπουργική απόφαση σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού και πρόκλησης κατά των εργαζομένων.
Την Κυριακή 16 Ιούλη πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στο εμπόριο. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας απευθύνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Στην απεργιακή κινητοποίηση καλεί και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Τη στήριξη και την αλληλεγγύη στην απεργία στο Εμπόριο εκφράζουν η ΟΕΚΙΔΕ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η ΟΓΕ.
Σημειώνεται ότι κάλεσμα στην απεργία απευθύνει και η Ένωση Εμποροϋπαλληλων Ν. Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση εκείνη την ημέρα στις 8.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017
Οι χώρες της Caricom δεσμεύτηκαν να μην παρέμβουν σε εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας

Οι χώρες μέλη της κοινότητας της Καραϊβικής (Caricom) συμφώνησαν να μην παρέμβουν στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το περιεχόμενο της διακήρυξης της 38ης Συνόδου του οργανισμού που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Στη συνάντηση των ηγετών της Καραϊβικής που έλαβε χώρα στο νησί της Γρανάδας, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να ζητούν από όλα τα μέρη να δεσμευτούν να ξεκινήσουν διάλογο και νέες διαπραγματεύσεις που να οδηγήσουν σε μια συνολική πολιτική συμφωνία, με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, συγκεκριμένες πράξεις και εγγυήσεις για να διασφαλίσουν την εφαρμογή τους».
Κατά τη διάρκεια της συνόδου της Caricom κάποιοι αρχηγοί κρατών παρέθεσαν τις σκέψεις τους σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου από τον Απρίλη έχουν σημειωθεί βίαιες διαδηλώσεις υποκινούμενες από την δεξιά, και εν μέσω των οποίων έχουν πεθάνει περίπου 80 άτομα και άλλα 1500 έχουν τραυματιστεί.
Ο πρωθυπουργός της Ντομίνικα, Ρούσβελτ Σκέριτ, δήλωσε ότι δεν είναι προς το συμφέρον των βενεζουελανών ούτε του κόσμου να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση στη νοτιοαμερικάνικη χώρα. Από την πλευρά του, ο βενεζουελάνος Υπουργός Εξωτερικών Σαμουέλ Μονκάδα είπε ότι η χώρα του έχει ανάγκη την «φιλική και έντιμη» υποστήριξη της Caricom αλλά χωρίς ανατρεπτικές ενέργειες.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει καταγγείλει τις συνεχείς απειλές και ανατρεπτικές ενέργειες χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, και του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ). Επιπλέον, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει επαναλάβει το ενδιαφέρον του να ξαναρχίσει το διάλογο με τμήματα της δεξιάς που επιμένουν να υποκινούν διαμαρτυρίες που καταλήγουν σε πράξεις βανδαλισμού και βίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ας αφήσουμε τα σκυλιά της αυτοκρατορίας να γαυγιζουν, αυτή είναι η δουλειά τους. Η δική μας είναι να πολεμήσουμε για να επιτύχουμε την αληθινή απελευθέρωση του λαού μας.

Hugo Ραφαέλ Τσάβες Frías




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ-ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
-Στο Κραν Μοντάνα κατέρρευσε η πολιτική των τελευταίων σαράντα χρόνων!
-Οι χειρισμοί Αναστασιάδη, με την αποδοχή της πενταμερούς-ουσιαστικά νατοϊκών πλαισίων διάσκεψη-αντί διεθνούς διάσκεψης, αποδείχτηκαν μοιραίοι!
Οι τελευταίες υποχωρήσεις του, αχρείαστες αφού υπήρχε το πλαίσιο Γκουτέρες, είναι καταστροφικές για την Κύπρο και αποτελούν ήδη τουρκικό κεκτημένο. Ευθύνη έχουν και όσοι του έδωσαν στήριξη, σε προτάσεις που αναφέρεται ότι ήταν η "φιλική" συμβουλή των Εγγλέζων.
-Εύσημα στην Αθήνα και τον Κοτζιά που έσωσαν την παρτίδα.
-Έρχονται προεδρικές εκλογές και ο τόπος πρέπει να απαλλαγεί από τον Αναστασιάδη ή τον οποιον άλλο υποψήφιο της όποιας λύσης!
Και οι φίλοι που μιλούν για αποχή σε αυτές τις εκλογές, να σκεφτούν πολιτικά, διότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει πιθανόν κανένας Κοτζιάς να σώσει την παρτίδα!
-Φανταστείτε ένα δίδυμο Αναστασιάδη-Μητσοτάκη και στη θέση του Κοτζιά την Ντόρα Μπακογιάννη!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.
Πίσω απο τον νεαρό με τα γυαλιά στην κάτω σειρά είναι ο Σωτήρης Πέτρουλας..
Ηταν ενας νέος που ήθελε να ζήσει και αυτός όπως όλοι οι νέοι .
Το σύστημα όμως που διαφεντεύει απο ανέκαθεν τούτο τον τόπο τον έστειλε στον τάφο ..
Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
Αυτό το σύστημα σκοτώνει και διώχνει τα νέα παιδιά απο τον τόπο τους ακόμη ή τα αφήνει να σαπίζουν στην απραξία ..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΧΙ πριν δυο χρονια.
ΝΑΙ στο ΕΠΑΜ τωρα.
Σωστες   επιλογες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
7/7/2017    15.00  
 Μόλις ήρθα και βλέπω ότι με ρωτάτε τι έγινε στο σημερινό δικαστήριο ασφαλιστικών νομής και κατοχής City Plaza.
Μισό, σταματάω να γελάω και σας περιγράφω εν ολίγοις.
Κατ αρχήν εκπροσωπήθηκαν το μεν "Δίκτυο" απ την κυρία Κούρτοβικ και η δε "Πρωτοβουλία" από μια συνεργάτιδά της, που σημαίνει πλήρη αποδοχή και ανάληψη ευθύνης της καταπάτησης.
Στο προηγούμενο ποστ μου, που έκανα απ τα δικαστήρια, σας έγραψα για την κορυφαία γελοιότητα που στήριξε η κυρία Κούρτοβικ την υπεράσπισή της, αφού με είχε επιπλήξει που γράφω στο facebook και "οξύνω την κατάσταση", ενώ είμαι παμπλούτου, λέγοντας ενώπιον του δικαστηρίου ότι το λάϊκ που έκανα ενέκρινε την καταπάτηση του κτιρίου μου! (Μην γελάτε, σας βλέπω!)
Κατά τ άλλα στήριξε ότι ψευδές και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο στηρίζουν οι καταληψίες ως τώρα, Δλδ ότι χρωστάω σε εργαζόμενους που είχαν κατασχέσει το κτίριο και το είχαν σφραγίσει και άρα απ το 2010 δεν είχα την νομή του κτιρίου, όπως υποστήριξε. Αμφισβήτησε την νομή και φυσικά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αρχική μήνυση (εδώ γελάστε ελεύθερα) αλλά επίσης ότι ήμουν εκπρόθεσμη όσον αφορά την κατάθεση των ασφαλιστικών και άρα υπέβαλλε ένσταση. Κατά τ άλλα αναλώθηκε στο να υποστηρίζει πόσο καλή είναι η κατάληψη, τι ωραία που περνάνε οι πρόσφυγες και πόσο καλά τρώνε!
Ηθελα να ξερα, μεγάλη γυναίκα και εννοείται έμπειρη νομικός, δεν ντρέπεται να γεμίζει ψέμματα το δικαστήριο, χωρίς να προσκομίζει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία; Ειλικρινά άναυδη απ την σημερινή διαδικασία, η απόφαση της οποίας θα βγεί πριν κλείσουν τα δικαστήρια, απ ότι είπε η πρόεδρος.
Ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου Απόστολος Σωμαράκης Eleni Giannakopoulou Victoria Irkam Pantelis Vasileiou Nikos Kordelis Cosmas Themelis για την φυσική παρουσία και ουσιαστική συμπαράσταση!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι θα διακόψουν τους δεσμούς τους με την Unesco μετά την απόφασή της για τη Χεβρώνα
Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017, 06:35
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες Παρασκευή ότι θα διακόψουν τους δεσμούς τους με την Unesco, χαρακτηρίζοντας «προσβολή προς την Ιστορία» την απόφασή της να ανακηρύξει τη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη «προστατευόμενη περιοχή» της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανυποληψία μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ, η οποία ήδη είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενη».
«Η σημερινή ψηφοφορία δεν προσφέρει τίποτε καλό σε κανέναν και κάνει πολύ κακό», σχολίασε σε ανακοίνωσή της.
Οι ΗΠΑ σταμάτησαν να συνεισφέρουν οικονομικά στην Unesco το 2011 αφού περιέλαβε την Παλαιστίνη στα κράτη μέλη της, όμως εξακολουθούν να συμμετέχουν στο εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού που αποτελείται από 58 μέλη.
Έπειτα από τη χθεσινή απόφαση η Χέιλι προειδοποίησε ωστόσο ότι «οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τον κατάλληλο επίπεδο της δέσμευσής τους στην Unesco».
Η Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco χαρακτήρισε «προστατευόμενη ζώνη» την παλιά πόλη της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή «εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας».
Δώδεκα από τα μέλη της Επιτροπής, που είχαν συγκεντρωθεί στην Κρακοβία στη νότια Πολωνία, τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Χεβρώνας στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, έξι απήχαν και τρία ψήφισαν κατά.
«Η απόφαση της Unesco αναφορικά με τη Χεβρώνα και τον Τάφο των Πατριαρχών είναι μια ηθική αισχύνη. Ο χωρίς σημασία αυτός οργανισμός προωθεί την ψεύτικη ιστορία. Ντροπή στην Unesco», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικων του Ισραηλ Εμάνουελ Νάχσον.
Αντίθετα, η Παλαιστινιακή Αρχή χαρακτήρισε «επιτυχία» την απόφαση.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε από την πλευρά του «παράλογη» την απόφαση της Unesco.
«Αυτή τη φορά αποφάνθηκαν ότι ο Τάφος των Πατριαρχών στη Χεβρώνα είναι ένα παλαιστινιακό μνημείο ,δηλαδή όχι εβραϊκό, και ότι κινδυνεύει», δήλωσε, ανακοινώνοντας παράλληλα την περικοπή ενός ακόμη εκατομμυρίου δολαρίων από τη συνεισφορά του Ισραήλ στον ΟΗΕ.
Στη Χεβρώνα ζουν 200.000 Παλαιστίνιοι και 500 ισραηλινοναζιστες έποικοι σε έναν φυλασσόμενο από σιωναζι στρατιώτες θύλακα, που βρίσκεται κοντά σε έναν άγιο τόπο τόσο για τους Εβραίους που τον αποκαλούν Τάφο των Πατριαρχών, όσο και για τους μουσουλμάνους που το ονομάζουν Τέμενος του Ιμπραήμ.
Οι Παλαιστίνιοι εκτιμούν ότι το μνημείο απειλείται εξαιτίας της «ανησυχητικής» αύξησης των βανδαλισμών εναντίον παλαιστινιακών ιδιοκτησιών στην παλιά πόλη, πολλές από τις οποίες αποδίδουν στους Ισραηλινούς εποίκους.
Οι Ισραηλινοναζιστες αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η απόφαση για τη Χεβρώνα, στην οποία η πόλη χαρακτηρίζεται «ισλαμική», απαρνείται την εβραϊκή παρουσία πριν των 4.000 ετών.
Η Χεβρωνα είναι πολη ισλαμικη, και οι σιωναζοι εχουν εγκαταστήσει εκει κατι αισχρους σιωναζοι αποικους στην προσπαθεια τους να κανουν την πολη σιωναζιστικη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανία: Μια γυναίκα νεκρή και επτά τραυματίες σε ένα από τα προπύργια των αυτονομιστών από εκρηξη που προκαλεσαν οι ναζιστες του Κιεβου
 Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017, 03:11
Δύο εκρήξεις με μια ώρα διαφορά στοίχισαν τη ζωή σε μια γυναίκα και τραυμάτισαν άλλους πέντε ανθρώπους στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές των αντιφασιστων αυτονομστων.
«Περί τις 15:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε μια έκρηξη (...) Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για μια επίθεση. Μια γυναίκα είναι νεκρή και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, η Αλίνα Τζιβολούπ.
Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε περίπου μία ώρα αργότερα σε μικρή απόσταση από την πρώτη, κοντά στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των αντιφασιστικων αρχών, από τη δεύτερη έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.
Σύμφωνα με τον Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπο του υπουργείο Άμυνας των αντιφσιστων αυτονομιστών, δηλώσεις του οποίου μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η γυναίκα η οποία που σκοτώθηκε στην πρώτη έκρηξη ήταν ένα στέλεχος της ιατρικής υπηρεσίας των αυτονομιστικών αρχών, ενώ οι πέντε πρώτοι τραυματίες είναι άμαχοι.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε «έναν εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο με κομμάτια μέταλλο που είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων» και πρόσθεσε ότι οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ διεξάγουν έρευνα.
Από τον Απρίλιο του 2014 η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Παρά την κήρυξη πολλών εκεχειριών, αιματηρές συγκρούσεις καταγράφονται συχνά κατά μήκος των γραμμών των μετώπων.
Εξάλλου στις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστες, επιθέσεις έχουν αποδεκατίσει τους τοπικούς στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, με τους αυτονομιστές να κατηγορούν τις ναζιστικες ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες που στηριζονται από τους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες  ότι διεξάγουν μια εκστρατεία εξόντωσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελ Σαλβαδόρ: 30 χρόνια κάθειρξη σε μια έφηβη που είχε μείνει έγκυος εξαιτίας βιασμού διότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό
Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 23:59
Μια έφηβη που έμεινε έγκυος εξαιτίας ενός βιασμού που υπέστη και έχασε το παιδί κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε να εκτίσει κάθειρξη 30 ετών στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου οι αμβλώσεις είναι παράνομες, κατήγγειλε σήμερα μια φεμινιστική συλλογικότητα.
Οι φοιτήτρια, που ήταν 18 ετών όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, γέννησε την 6η Απριλίου 2016 μέσα στο μπάνιο του μικρού σπιτιού της σε μια αγροτική κοινότητα, έπειτα από κυοφορία οκτώ μηνών.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλέστηκε η φεμινιστική οργάνωση, το βρέφος γεννήθηκε νεκρό.
Η εγκυμοσύνη της νεαρής οφειλόταν σε έναν βιασμό τον οποίο απέφυγε να καταγγείλει στην αστυνομία λόγω απειλών που δεχόταν η οικογένειά της.
Η καταδίκη της για άμβλωση «είναι άδικη και θα ασκήσουμε έφεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μορένα Ερέρα, μέλος της συλλογικότητας για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στο Σαλβαδόρ (ACDATEE).
Η νεαρή καταδικάστηκε την Τετάρτη από ένα δικαστήριο στο Κοχουτεπέκε (ανατολικά) «χωρίς καμιά απτή απόδειξη», τόνισε η ίδια και κατηγόρησε τη δικαιοσύνη ότι έλαβε αυτή την απόφαση με βάση τις «προκαταλήψεις» στη χώρα.
Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι το βρέφος υπέκυψε σε μια «πνευμονία». Η υπεράσπιση ανέφερε ότι η έφηβη αρνιόταν να δεχθεί ότι ήταν έγκυος.
Στο Σαλβαδόρ, οι αμβλώσεις είναι παράνομες ακόμη και για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιπλοκών. Επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 40 ετών για τις έγκυες.
Σήμερα στη χώρα αυτή 17 γυναίκες βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας αμβλώσεων, που χαρακτηρίζονται ανθρωποκτονίες με επιβαρυντικές περιστάσεις στο Ελ Σαλβαδόρ.
Από τον Οκτώβριο στο κοινοβούλιο του Σαλβαδόρ μελετάται ένα σχέδιο νόμου για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, αλλά η συζήτηση έχει περιέλθει σε τέλμα εξαιτίας της αντίθεσης των κομμάτων της δεξιάς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκεχειρία στη Συρία αποφάσισαν Πούτιν-Τραμπ
Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 19:46
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου της G20.
Η συνάντηση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία κι η ανακωχή αυτή θα αρχίσει να εφαρμόζεται την Κυριακή, μετέδωσε το ιορδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra σήμερα.
Ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμεντ Μομάνι δήλωσε ότι με βάση τις «διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν στο Αμάν, μια κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοστεί κατά μήκος μιας γραμμής επαφής που συμφωνήθηκε από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τις παρατάξεις που τις υποστηρίζουν από τη μια και τους αντάρτες από την άλλη».
Στο Αμβούργο, οι επικεφαλής της διπλωματίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας επιβεβαίωσαν ότι το ζήτημα της ανακωχής στη Συρία συζητήθηκε κατά τη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και για άλλες περιοχές της Συρίας όπου είναι εφικτή μια αποκλιμάκωση.
Σύμφωνα με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, οι δύο ηγέτες ενέκριναν τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την 9η Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους που έλαβαν χώρα σε μια «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Ρώσοι και Αμερικανοί συμφώνησαν σήμερα να υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.
Η εκεχειρία θα τεθεί σε εφαρμογή την 9η Ιουλίου, από τις 12.00 το μεσημέρι, ώρα Δαμασκού (και ώρα Ελλάδας).
«Σήμερα, στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν, Ρώσοι, Αμερικανοί και Ιορδανοί (...) συμφώνησαν ένα μνημόνιο για τη δημιουργία μιας ζώνης αποκλιμάκωσης» στις περιοχές της Ντεράα, της Κουνέιτρα και της Σουέιντα, είπε ο Λαβρόφ. «Σε αυτήν τη ζώνη θα εφαρμοστεί εκεχειρία από το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου», πρόσθεσε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Oι Σύροι ισλαμοφασιστες ετοιμάζονται για επίθεση εναντίον των Κούρδων σε συνεργασία με τουρκικές δυνάμεις
 Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 20:00
Μια ομάδα Σύρων ισλαμοφασιστών ανέφερε σήμερα ότι τα μέλη της ετοιμάζονται να ενωθούν με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και να εξαπολύσουν μια νέα, μεγάλη επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, γεγονός που θα δημιουργήσει άλλο ένα μέτωπο στην ήδη περίπλοκη σύρραξη.
Ο στόχος της επιχείρησης αυτής είναι να ανακτηθούν τα αραβικά χωριά εντός του συριακού εδάφους, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, τα οποία κατέλαβαν πέρσι οι Κούρδοι μαχητές, είπαν οι ισλαμοφασιστες που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Υπάρχει μια επερχόμενη, εκτεταμένη κοινή επιχείρηση που σχεδιάζουμε με τον τουρκικό στρατό για να εκδιώξουμε αυτούς τους εξτρεμιστές αυτονομιστές (τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού-YPG) από τη γη μας» είπε ο Μουστάφα Σετζάρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της ισλαμοφασιστικης συμμοριας  Λίουα αλ Μουτάσεμ, που υποστηρίζεται από τη Δύση και την Τουρκία.
Η Άγκυρα θεωρεί τις YPG τρομοκρατική οργάνωση, παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.
Η Τουρκία συγκεντρώνει άρματα, πυροβολικό και στρατιώτες στη συριακή πόλη Αζάζ, την τελευταία πόλη πριν από τα σύνορα, σύμφωνα με τους ισλαμοφασιστες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία μετά την περσινή επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στον βορρά της χώρας αυτής.
Ο επικεφαλής των YPG είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters την Τετάρτη ότι η ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας που βρίσκονται υπό κουρδικό έλεγχο θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου». Την ίδια ημέρα πάντως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, μαζί με τις δυνάμεις των ισλαμοφασιστών, εφόσον χρειαστεί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι και το παρδαλό κατσίκι ξέρει ότι η Capital Ship Management Corp. του Μαρινάκη συστεγάζεται με την ISK Shipping LTD του Κούβελου...



---------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυσφημιζει την Κρητη η Coca  Cola.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στην καταργηση της Κυριακατικης αργιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο 31% η ανεργια στην Ελλαδα βεβαιωνει ο Ντραγκι τον Ν. Χουντη. Στοιχεια-σοκ για την ανεργια των πτυχιουχων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρτούν φωτό απ το Αμβούργο και οι συριζαίοι που έπαθαν κοκομπλόκο μην πέσει η κυβερνησαρα τους απ την απεργία των σκουπιδιάρηδων.
αχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα




-----------------------------------------------------------------------------------------------------



... ήταν σικέ η απόλυση Μπογδάνου από τον ΣΚΑΪ;..
Ειδαμε και δημοσιεύουμε email  σχετικά με την απόλυση του τηλεπαρουσιαστή Κ. Μπογδάνου από τον ΣΚΑΪ:
"Εμένα οι πληροφορίες μου λένε ότι ο κος Μπογδάνος έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από τα Χριστούγεννα με τις ευλογίες του κου Αλαφούζου με τον οποίο και συμφώνησε να συνεχίσει ως δημοσιογράφος του σταθμού μέχρι και την 30η Ιουνίου, ημέρα που έληξε το συμβόλαιό του. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι 3 πλευρές συμφώνησαν να απολυθεί ο κος Μπογδάνος από τον ΣΚΑΪ - αντί απλώς να αποχωρήσει - ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση ηρωικής ρήξης/αποστασιοποίησής του με τον σταθμό πριν αλλάξει στασίδι (από παρουσιαστής σε κομματικός εκπρόσωπος/καλεσμένος) στον σταθμό.
Ας υποθέσουμε ότι όλοι εσείς στα μπλογκ και τα σάιτς δεν έχετε την ίδια πληροφόρηση ούτε τις φήμες περί συνεργασίας με ΝΔ - τις οποίες επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κος Μπογδάνος πριν μερικούς μήνες - δεν της πήρε το αφτί σας. Γιατί δεν κάνετε απλές ερωτήσεις κοινής λογικής στα ρεπορτάζ/σχόλιά σας επί του θέματος; Όπως για παράδειγμα:
Ο Σταθμός έδιωξε έναν δημοσιογράφο επειδή εκείνος έκραξε με ακραίο τρόπο την κυβέρνηση; 'Εδιωξε δηλαδή τον δημοσιογράφο που ο ίδιος ο σταθμός κατασκεύασε για να κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα (και μάλιστα με υψηλή τηλεθέαση);
Τι είδους απόλυση είναι αυτή όταν το συμβόλαιο του έχει ήδη λήξει;
Τόσους μήνες ο κος Μπογδάνος δεν γνώριζε ότι το συμβόλαιό του δεν πρόκειται να ανανεωθεί; Περίμενε να "απολυθεί" για να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να εργάζεται στον ΣΚΑΪ;
Έγινε μείωση στον μισθό του όταν η εκπομπή του περιορίστηκε πριν λίγους μήνες σε μόλις 1 ώρα; Τι λέει το συμβόλαιό του σχετικά με τέτοιες αλλαγές; Αν δεν έγινε μείωση μισθού, πως έξηγεί ο κος Μπογδάνος την ανεξήγητη, δεδομένης της μηδενικής πρόθεσης για ανανέωση συμβολαίου, γαλαντομία του αφεντικού του;
Ατελέσφορος"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι που πραγματικά αγωνίζονται εναντίον της τρομοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, έχουν ονοματεπώνυμο...
...Αραβικός Στρατός της Συρίας!
Ο Ταξίαρχος Rami 'Adairi, της 103ης Ταξιαρχίας Δημοκρατικής Φρουράς, έπεσε χθες σε μάχες ανατολικά της Χομς (κοντά στην AlHayl) εναντίον των "εκδημοκρατιστών" της Συρίας, τα ανθρωπόμορφα κτήνη της "αραβικής άνοιξης"...
Ο Πατριώτης αξιωματικός βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή από την έναρξη "εκδημοκρατισμού" της Συρίας, την άνοιξη του 2011... Τραυματίστηκε 10 φορές σοβαρά και δεν δείλιασε ΠΟΤΕ!
Τιμή και δόξα στους Μάρτυρες του αγώνα για Δημοκρατία, Πολιτισμό, Ανθρωπισμό!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιφύλαξη του δικαστηρίου για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας
Εκδικάστηκε την Τετάρτη στο Κίεβο η έφεση των κομμουνιστών. Την αλληλεγγύη του εξέφρασε και με την παρουσία του το ΚΚΕ
Μετά από παρά πολλές αναβολές, εκδικάστηκε την Τετάρτη 5 Ιούλη στο εφετείο του Κιέβου η έφεση που είχε υποβάλει το ΚΚ Ουκρανίας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση που απαγόρευε την ύπαρξή του, με βάση το νόμο περί «αποκομμουνιστικοποίησης». Τελικά το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει, αναμένοντας πρώτα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τη συνταγματικότητα του συγκεκριμένου νόμου.
Στην εκδίκαση της υπόθεσης εκ μέρους του ΚΚΕ, που σταθερά εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ουκρανίας, συμμετείχε ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Τάσσος. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν επίσης οι δικηγόροι Γιάννης Χατζηαντωνίου και Νικολέτα Καψή, εκπροσωπώντας το παράρτημα στην Ελλάδα των «Δημοκρατικών Δικηγόρων». Εκπροσωπώντας την ίδια οργάνωση συμμετείχαν ο Τσέχος Τσέστμιρ Κουμπάτ και η Ιταλίδα Ελενα Εσποζίτο.
Η εκδίκαση της έφεσης έγινε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚ Ουκρανίας, που ξεπερνώντας το κλίμα τρομοκρατίας προσήλθαν στη δίκη, και οι οποίοι με κάθε τρόπο εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους για τη διεθνή αλληλεγγύη, ιδιαίτερα του ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Αδικη και απαράδεκτη η απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας

Στην παρέμβασή του, ο Σταύρος Τάσσος είπε μεταξύ άλλων:
«Αξιότιμοι δικαστές, το κατηγορητήριο εναντίον του ΚΚ Ουκρανίας, των μελών και των φίλων του, στηρίζεται πάνω στο νόμο περί "αποκομμουνιστικοποίησης". Ο νόμος αυτός αποτελεί προσβολή ενάντια στη δικαιοσύνη και πλαστογραφεί την Ιστορία, αφού όχι μόνο εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό αλλά θεωρεί τους φασίστες συνεργάτες των ναζί πατριώτες, και τους κομμουνιστές που αγωνίστηκαν ενάντια στους ναζί προδότες. Για το λόγο αυτό το κατηγορητήριο είναι άδικο, απαράδεκτο και κατακριτέο, αλλά και ατεκμηρίωτο από καθαρά νομική άποψη, γίνεται για καθαρά πολιτικούς λόγους.
Το γεγονός είναι ότι οι κομμουνιστές της Ουκρανίας είχαν μεγάλη συμβολή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και σε κάθε κοινωνική κατάκτηση του ουκρανικού λαού, μέχρι σήμερα.
Το γεγονός είναι ότι οι κατηγορίες εναντίον του ΚΚ Ουκρανίας αποτελούν μια προσπάθεια να δοθεί καινούργια δυναμική στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή. Σχέδια που εξυφαίνονται από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ουκρανική αστική τάξη και την αντιδραστική κυβέρνηση που στηρίζεται από φασιστικές δυνάμεις, στο όνομα του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία.
Το γεγονός είναι ότι το ΚΚ Ουκρανίας στοχοποιείται γιατί είναι εναντίον του εμφυλίου πολέμου, ενάντια στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στην εθνικιστική υστερία και μπορεί να δείξει το δρόμο έξω από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Το γεγονός είναι ότι οι δυνάμεις που θέλουν να απαγορεύσουν το ΚΚ Ουκρανίας είναι εκείνες οι δυνάμεις που πλαστογραφούν την Ιστορία με το να διαστρεβλώνουν τη συμβολή του σοσιαλισμού - κομμουνισμού στην ήττα του φασισμού, και στην οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας».
Και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ εκφράζει γι' άλλη μια φορά την πλήρη αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ουκρανίας. Βεβαιώνουμε τους συντρόφους μας ότι θα επιστήσουμε την προσοχή του ελληνικού λαού σ' αυτή την αντικομμουνιστική επίθεση, και με τις παρεμβάσεις μας πρώτα από όλα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αλλά και στο ελληνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον αντικομμουνισμό».
Αντιδημοκρατική ενέργεια η απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας
Από την πλευρά τους, οι «Δημοκρατικοί Δικηγόροι» υποστήριξαν ότι το κατηγορητήριο δεν παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον του ΚΚ Ουκρανίας, και παραβιάζει τα άρθρα 6, 9, 10, 11 και 14 της «Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών», που έχει υπογράψει και η Ουκρανία.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Από τη μεριά του, βέβαια, το ουκρανικό Δημόσιο επέμενε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης.
Τελικά το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει, αναμένοντας πρώτα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στην αίτηση αναίρεσης του νόμου περί «αποκομμουνιστικοποίησης» (περί «της καταδίκης των κομμουνιστικών και ναζιστικών ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ουκρανία και την απαγόρευση της προπαγάνδας και των συμβόλων τους»), που έχουν υποβάλει 46 βουλευτές του ουκρανικού Κοινοβουλίου. Η απόφαση αυτή θεωρείται θετική από την πλευρά του ΚΚ Ουκρανίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ευχαριστήρια επιστολή στο ΚΚΕ
Χτες (7/7) ο Πιοτρ Σιμονιένκο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, απέστειλε στον σ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ευχαριστήριο μήνυμα, για τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ. Στο μήνυμα σημειώνει τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου κι εκτιμά πως «το δικαστήριο δεν πήρε το ρίσκο να απαγορεύσει το ΚΚ Ουκρανίας μπροστά στους εκπρόσωπους της διεθνής κοινότητας, ενώ το ζήτημα της μη συνταγματικότητας των νόμων "αποκομμουνιστικοποίησης" είναι υπό εξέταση».
Ο Π. Σιμονιένκο τονίζει στην επιστολή του πως «η στήριξή σας, η στήριξη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλο τον κόσμο, των Ευρωπαίων δικηγόρων, έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον αγώνα μας. Οι ανακοινώσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και ιδιαίτερα η άμεση συμμετοχή ευρωβουλευτών και βουλευτών του ΚΚΕ, ειδικά του σ. Σταύρου Τάσσου και η συμβολή του στις ακροάσεις στα δικαστήρια, έδειξαν ότι το ΚΚ Ουκρανίας δεν είναι μόνο του στον αγώνα για τα δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, στην πάλη ενάντια στην καταπίεση του κεφαλαίου, για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη μας. Τα αδελφά κόμματα, οι εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο είναι μαζί μας. Η νίκη σίγουρα θα είναι δίκη μας! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Η στήριξή σας θα αποτελέσει την εγγύηση για την κοινή μας νίκη - την κοινή του εργαζόμενου λαού!».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Απόφαση νέας παράτασης του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» και αποφαση για ιδιωτικοποιησεις
ΠΑΡΙΣΙ.--
Τη νέα παράταση του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» υπερψήφισε προχτές η γαλλική Εθνοσυνέλευση. Η νέα παράταση αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι την 1η Νοέμβρη. Τα μέτρα είχαν τεθεί σε ισχύ το Νοέμβρη του 2015, μετά το πολύνεκρο χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού, και με στόχο την προστασία της «ασφάλειας» της χώρας.
Στην τελευταία του ομιλία στο Κογκρέσο, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε ότι θα είναι η τελευταία φορά που η εφαρμογή αυτών των «έκτακτων» μέτρων παρατείνεται, αλλά τόνισε ότι θα επιταχυνθεί η νέα αντι-τρομοκρατική μεταρρύθμιση. Ενα ολόκληρο δηλαδή πακέτο μέτρων, τα οποία υπηρετώντας και πάλι τις «ανάγκες του αγώνα κατά της τρομοκρατίας» διαμορφώνονται εξυπηρετώντας και πολλές αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, όπως την περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κ.τ.λ.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβρη θα δοθεί νέα ορμή σε ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών στρατηγικής σημασίας. Οπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, οι πωλήσεις μετοχών τέτοιων εταιρειών θα «επιτρέψουν να τροφοδοτηθεί ένα ταμείο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτεί την καινοτομία», συμπληρώνοντας πως στόχος είναι «η γαλλική οικονομία να είναι αύριο μια από τις σύγχρονες, τις πιο ανταγωνιστικές, τις πιο ανοικτές στις τεχνολογικές επαναστάσεις οικονομίες στην Ευρώπη και στον κόσμο».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια όμορφη ατμόσφαιρα στο τουριστικό Αμβούργο – Ο Μπράουν, ο Φίσερ και ο Κραφτ σε νέες περιπέτειες
08-07-2017
Ενώ λοιπόν οι άρχοντες φιλοφρονούσαν με χαρά και γευμάτισαν έπειτα με τις ντελικατέσεν του Αμβούργου στο τραπέζι, κουβέντιασαν και «έλυσαν» τα θέματα της φτώχιας, του εμπορίου, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της βίας – με τα δικά τους κριτήρια, απ’ έξω υπήρχε σκηνικό πολέμου… – Σύνοδος των G20. Ανταπόκριση από το Αμβούργο.
Είχε ένα όνειρο. Η μεσόκοπη κυρία φανταζόταν τον εαυτό της σε ρόλο οικοδέσποινας για τους υπόλοιπους δέκα εννέα ηγέτες του κόσμου. Σκεφτόταν την οικογενειακή φωτογραφία που θα την έδειχνε ως αρχόντισσα της σύναξης μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Άρχισε πριν από τρία έτη με τις προετοιμασίες. Τα καλά παιδιά μαγειρεύουν πριν πεινάσουν…
Ήταν το σχέδιο για ένα φανταστικό μ’ όλη τη σημασία της λέξης σκηνικό. Ταυτόχρονα ένας επίσης μεσόκοπος κύριος, ένα άτομο το οποίο στο δημόσιο λόγο του εκπέμπει το ταμπεραμέντο από δέκα χαπάκια λεξοτανίλ, ήθελε να αποδείξει ότι η πόλη κρατίδιο που διοικεί είναι ένα τόσο κοσμοπολίτικο, φιλήσυχο μέρος που μπορεί να φιλοξενήσει Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν και Μέρκελ μαζί με τουρίστες και τον Πέτρο, τον Γιόχαν και τον Φραντς. Η σύναξη των G 20, υποσχέθηκε ο Olaf Scholz, κυβερνών δήμαρχος από το κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας της ελεύθερης πόλης κρατιδίου του Αμβούργου, «θα περάσει στις 9 Ιουλίου χωρίς να καταλάβει κανένας τουρίστας ή κάτοικος κάτι.»
Στους δρόμους του Αμβούργου όμως άναψαν φωτιά στα αυτοκίνητα, έγιναν καταστροφές καταστημάτων, αστυνομικοί με πολιτικά – καμουφλαρισμένοι ως αναρχικοί – άνοιξαν πυρ όταν κατάλαβε το πλήθος την παρουσία προβοκατόρων. Τεθωρακισμένα οχήματα της Γερμανικής αλλά και τις Αυστριακής αστυνομίας σουλατσάριζαν τους δρόμους. Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα έκαναν ζωντανή αναπαράσταση σκηνών που γνωρίζαμε μόνο από κάτι ταινίες σαν το Ράμπο, την Αποκάλυψη Τώρα  ή το Ρομποκοπ.
Εντούτοις το Αμβούργο φλέγεται, αλλά η μεσόκοπη κυρία, η ομοσπονδιακή καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επισκέπτεται ατάραχη την Elbphilarmonie, πανάκριβος ναός μουσικής – έργο της κοινοπραξίας  Adamanta (Hochtief + Commerzbank) με μια δικιά του ιστορία υπερτιμολογήσεων και ξέφρενων αποκλίσεων από τους προϋπολογισμούς. Όλοι ήταν εκεί, όλοι οι πολιτικοί φίλοι του Μπράουν, του Φίσερ και του Κραφτ. Όλοι πλην του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Προτίμησε να μην απολαύσει την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν που καταλήγει σ΄αυτή τη μελωδία, την οποία γνωρίζουν οι πολλοί σήμερα ως ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της «ωδής στη χαρά».
Ενώ λοιπόν οι άρχοντες φιλοφρονούσαν με τη χαρά και γευμάτισαν έπειτα με τις ντελικατέσεν του Αμβούργου στο τραπέζι, κουβέντιασαν και «έλυσαν» τα θέματα της φτώχιας, του εμπορίου, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της βίας – με τα δικά τους κριτήρια.
Απ’ έξω υπήρχε σκηνικό πολέμου. Πάνοπλοι αστυνομικοί έριχναν στοχευμένα με την αύρα τους σε φωτογράφους που ήταν αγκυροβολημένοι σε σκεπές. Ενημέρωναν φωτορεπόρτερ και οπερατέρ ότι «δεν ισχύει πια η ελευθερία του τύπου».  Ως επιβεβαίωση του περιορισμού της ελευθερίας του τύπου έρχεται ένα άλλο γεγονός. Διαπιστευμένοι φωτορεπόρτερ της σύναξης των G 20 βίωσαν μια ταπεινωτική εμπειρία.
Τι και αν το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ είναι ένα από τα λίγα που φέρνει τον επαγγελματία, λόγω εργασίας, τόσο σε επαφή με αστυνομικούς, πολιτικούς, χούλιγκαν, εγκληματίες, απλούς πολίτες, ηθοποιούς, πρόσφυγες, εργάτες και αφεντικά; Τι και αν όλοι γνωρίζουν ότι οι φωτορεπόρτερ απλά καταγράφουν με τον φακό τους το τι βλέπουν και πως βλέπουν σε διάφορα γεγονότα;
Η ομοσπονδιακή ασφάλεια είχε στήσει έλεγχο και αφαίρεσε την διαπίστευση από μια σειρά ρεπόρτερ. «Για λόγους ασφάλειας του κράτους», όπως μετέπειτα ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου. Τώρα, το πώς προέκυψαν αυτοί οι λόγοι κατά την διάρκεια της σύναξης ενώ οι συγκεκριμένοι φωτογράφοι είχαν περάσει όλες τις διαδικασίες για τις διαπιστεύσεις στους μήνες πριν το γεγονός – αυτό παραμένει μυστήριο. Η κρατική ασφάλεια αρνείται πεισματικά, επικαλούμενη «προσωπικά δεδομένα», να εξηγήσει τι είδους λόγοι ήταν αυτοί.
Θα είναι τελείως συμπτωματικό ότι το μεγαλύτερο μέρος των αποκλεισμένων φωτορεπόρτερ δείχνει να έχει αριστερό προφίλ, να προτιμάει πιο ελεύθερο ντύσιμο, να έχει μακριά μαλλιά και γενικά να έχει καταγράψει και τις διαδηλώσεις ενάντια της σύναξης των ισχυρών με το φακό αλλά ενίοτε και με πένα. Σίγουρα δε φταίει το γεγονός ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες και σχόλια για σκηνές βίας των οργάνων της τάξης. Τι όχι; Αφού μάθαμε ότι άλλη η καταστολή του Ερντογάν και άλλη αυτή της Μέρκελ και του δημάρχου του Αμβούργου.
Άλλωστε η Γερμανική αστυνομία κράτησε τους τύπους. Ενημέρωσε με ντουντούκες ότι πια δεν έχει την δυνατότητα να προστατεύσει τουρίστες και πολίτες παρά μόνο τους Μπράουν, Φίσερ και Κραφτ.
Σαν να μην αρκούν αυτά για να μας δείξουν ότι η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία βαδίζει ολοταχώς σε μια νέα συλλογική καταστροφή έχουμε και τις διχασμένες αντιδράσεις στις γραμμές των Πέτρο, Γιόχαν και Φραντς.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που στα κοινωνικά δίκτυα, στις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών ή και στα σχόλια των άρθρων στα ΜΜΕ τονίζουν την ανάγκη τους να δουν την αστυνομία να πυροβολεί τους διαδηλωτές. Αλλά για όλα υπάρχει μια εξήγηση.
Την παρουσίασε ο Armin Schuster, ειδικός για την εσωτερική πολιτική από το κόμμα της Μέρκελ. Αψηφώντας τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ αντιεξουσιαστών, αναρχικών, κομμουνιστών και αριστερών έβγαλε το συμπέρασμα ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα κέντρα της Αριστεράς.
Α ρε Νεγροπόντη….
«ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ»
Οι φωτογραφίες για το άρθρο είναι από τον ελεύθερο φωτογράφο Tim Lüddemann, που διαθέτει το υλικό του μέσου flickr για κάθε μη εμπορική χρήση και μόνο σε άτομα που δεν ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.
Υποσημείωση προς τον Tim Lüddemann «stay safe!»
http://www.katiousa.gr/politika/diethni/mia-omorfi-atmosfaira-sto-touristiko-amvourgo-o-mpraoun-o-fiser-kai-o-kraft-se-nees-peripeteies/




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Αμβούργο: Σε εξέλιξη η κοσμοπλημμύρα του Σαββάτου (8 /7)με πάνω από 100.000 διαδηλωτές ενάντια στους G20. Συμμετέχει αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, η οποία είχε και σειρά συναντήσεων
Από Iskra -
08/07/2017
Το κινηματικό ραντεβού για σήμερα Σάββατο για την μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση, παρά το κλίμα φόβου που καλλιεργείται από την πλευρά της Αστυνομίας και την πρωτοφανή παρουσία της σε στεριά, αέρα και στο λιμάνι του Αμβούργου, ξεκίνησε από τις 11 το πρωί με προσυγκεντρώσεις, που διοργανώνονται σε όλα τα σημεία της πόλης του Αμβούργου και πορείες, που συγκλίνουν προς το σημείο της συγκέντρωσης.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από τη Γερμανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο συρρέουν προς το κέντρο του Αμβούργου με τα πόδια, με ποδήλατα ακόμα και με βάρκες και κανό από το ποτάμι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, που έχει ανεβάσει η iskra.
Πολύ μεγάλα, πολύχρωμα, ζωηρά μαχητικά και διακριτά μεταξύ τους μπλοκ διαδηλωτών έχουντρεις κατηγορίες οργανώσεων: τα κοινωνικά κινήματα και οι νεολαιίστικες οργανώσεις, τα συνδικάτα των εργαζομένων και οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, με πολύ μαζική παρουσία του Die Linke, όπου είναι και η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, που αποτελείται από το μέλος της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού Άλκη Αντωνιάδη και τα μέλη της ΛΑΕ Βερολίνου Πέτρο Μασουρίδη και Αθηνά Κουτσούκη (βλ. αρχική φωτογραφία).
Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις όχι μόνο διαδηλώνουν ασταμάτητα και σήμερα Σάββατο και όλες αυτές τις ημέρες την αντίθεση τους τόσο στην παρουσία των G20 στην πόλη όσο και στην πρωτοφανή για τα γερμανικά δεδομένα αστυνομοκρατία και καταστολή.
Εδώ και τρεις ημέρες το Αμβούργο ζει δυο εκ διαμέτρου αντίθετες πραγματικότητες. Από τη μία πλευρά της «κόκκκινης ζώνης», οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συνεδριάζουν αποκλεισμένοι και αποκομμένοι από την πραγματική κοινωνία και από την άλλη δεκάδες χιλιάδες νέοι κυρίως άνθρωποι διεκδικούν ένα μέλλον χωρίς Πόλεμο, φτώχεια, νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ρατσισμό.
Οι μαζικές διαδηλώσεις, οι αντισύνοδοι, οι δράσεις και οι ακτιβισμοί των «από κάτω» είναι μερικές μόνο όψεις των πολύμορφων κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών, που συμβαίνουν όλη την εβδομάδα στο Αμβούργο. Απέναντι σ΄αυτές τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της νεολαίας και των εργαζομένων η κυβέρνηση Μέρκελ αντιπαρατάσσει 20.000 πάνοπλους αστυνομικούς, που καταφτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας.
Το δόγμα της άγριας και πρωτοφανούς αστυνομικής καταστολής, που εφαρμόζεται στο Αμβούργο, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά μια συντονισμένη επιχείρηση από τη μεριά του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού για την επιβολή της συμμόρφωσης προς την ηγεμονία των ισχυρών του κόσμου.
Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, συνεχίζει όλες αυτές τις μέρες τόσο τη συμμετοχή της στις δράσεις κοινωνικού και πολιτικού ακτιβισμού όσο και στις συζητήσεις με πολιτικούς φορείς της Αριστεράς.
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας παραβρέθηκε αρχικά, την Παρασκευή 7.7, μαζί με βουλευτές του αριστερού κόμματος Die Linke στις “ζώνες ασφαλείας”, που έχει στήσει η γερμανική αστυνομία, περιμετρικά της συνόδου των G20, με στόχο να παρέμβει στις περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων των διαδηλωτών από την αστυνομία.
Στη συνέχεια τα στελέχη της ΛΑΕ συμμετείχαν σε διάφορες κινηματικές δράσεις, που οργανώθηκαν από κοινωνικά κινήματα στο κέντρο του Αμβούργου.
Το απόγευμα της Παρασκευής στελέχη της ΛΑΕ πήραν μέρος στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ξένων αντιπροσωπειών, για το συντονισμό της μεγάλης πορείας του Σαββάτου.
Αργά το βράδυ, μέσα σε κλίμα αστυνομοκρατίας πραγματοποίησαν συναντηση με τα στελέχη του Die Linke Gerald kemski, Olga fritzsche και Judith Benda και τέλος με τον Fabio de Masi,Ευρωβουλευτή του κόμματος και υποψήφιο στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αμβούργου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν εκτός από τις κινητοποιήσεις των ημερών, οι ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και οι γερμανικές εκλογές. Παράλληλα, τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έκαναν μια αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη συνέχιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα τόνισαν την “ανάγκη για την ανάπτυξη μιας αριστερής στρατηγικής πανευρωπαϊκά σε πλήρη αντίθεση με τη δομή και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκή Ένωσης”.
http://www.iskra.gr/%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CF%84/





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το φεστιβάλ της ΛΑ.Ε
Από Iskra -
07/07/2017
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το φεστιβάλ της ΛΑ.Ε, ”Unity, Ανυπότακτοι-Ανυπότακτες θα νικήσουμε”,  στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Γκάζι στην οδό Πειραιώς απέναντι από την Τεχνόπολη.
Το φεστιβάλ της ΛΑ.Ε ξεκίνησε με τη συζήτηση με θέμα ”Η απάντηση της Αριστεράς στην Ευρώπη, στην ΕΕ του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και του ρατσισμού” και στην οποία συμμετείχαν οι Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε, Γιάννης Αλμπάνης από τη Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Djordge Kuzmanovic από την Ανυπότακτη Γαλλία, Jesus Romero από τους Podemos – Ενωμένη Αριστερά, Felipe Teles, περιοδικό Praxis – Πορτογαλία, Constantine Braun από το Die Linke Γερμανίας, John Rees, πανεπιστημιακός και συγγραφέας από τη Βρετανία και ο Eric Toussaint, οικονομολόγος, εκπρόσωπος τύπου του CADTM (Commitee for the Abolition of Illegitimate Depth)  από το Βέλγιο.
Τη συζήτηση παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, στην οποία αναδείχτηκε η ανάγκη μιας εναλλακτικής πορείας της Ευρώπης ενάντια στην ευρωζώνη και την ΕΕ.
Στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν πλήθος από περίπτερα και τραπέζια, ενώ από νωρίς ο χώρος άρχισε να γεμίζει με πλήθος πολιτών και ιδιαίτερα νεολαίας.
Αργότερα το βράδυ με το ξεκίνημα της συναυλίας με τους L’ entour Loup και Λάργκο , το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ πλημμύρισε από κόσμο.
Το Σάββατο (8/7) στο φεστιβάλ θα λάβει χώρα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για την εναλλακτική πρόταση και το μέτωπο με τους Αλέκο Αλαβάνο από το ΣχέδιοΒ, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
http://www.iskra.gr/%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%BB%CE%B1-%CE%B5/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




14 Μαΐου 2017 - 13:26
Ζ. Λιβανελί: Πώς να γίνει τζαμί η Αγια-Σοφιά αφού χτίστηκε 100 χρόνια πριν εμφανιστεί το Ισλάμ;
«Ταξιδεύω στην Ελλάδα 40 χρόνια. Χθες, όμως, είχα τόση ένταση όταν ανέβηκα στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Ένιωσα πως προσγειώθηκα στον παράδεισο. Πρέπει να αναγνωρίζετε την αξία της ηρεμίας στην οποία ζείτε».
Ο Τούρκος Ζουλφί Λιβανελί, πρώτης γραμμής ποιητής, πεζογράφος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μουσικοσυνθέτης (το «Λέι λιμ λέι» του, έχει πλέον τη φήμη και το κύρος ενός παλλαϊκού τουρκικού και μεσογειακού ύμνου που έχει ακουστεί σε όλο τον πλανήτη) απέφυγε να απαντήσει στην τελευταία ερώτηση του πολυπληθέστατου ακροατηρίου του, στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Φοβάστε για το επερχόμενο στην Τουρκία;
«Υπάρχουν τελευταία έντονες εθνικιστικές αντιθέσεις στην Τουρκία. Στα 1924, με την ίδρυση του τουρκικού κράτους είπαν ότι όσοι ζουν σ’ αυτόν τον τόπο, είναι Τούρκοι. Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, όμως, ήρθαν στην περιοχή πολλοί άνθρωποι από παντού. Έφεραν τη δική τους κουλτούρα, τις θρησκείες, τις συνήθειες τους και πρέπει να το πούμε: αυτοί είναι Τούρκοι, αυτοί Κούρδοι, αυτοί Λαζοί. Οι λαοί της Ανατολής είναι κατά κύριο λόγο αγρότες και στρατιώτες. Η κύρια δύναμη είναι τα Βαλκάνια» είπε μόνον και συνέχισε να μιλά μειλίχια, ανατολίτικα, με παραβολές και παραμυθίες.
«Τους καιρούς της εξέγερσης στο Ταξίμ, ξενυχτούσα κι εγώ με τα παιδιά στο πάρκο Γκεζί. Τραγουδούσαμε όλοι μαζί τα τραγούδια μου, κάποια και στα ελληνικά. Ένιωθα πως κάναμε ξανά τη «στάση του Νίκα»» είπε ο Λιβανελί και ανέσυρε ένα ακόμη βιβλίο του, για παιδιά αυτή τη φορά -κυκλοφορεί κι αυτό σε ελληνική μετάφραση απ’ τις εκδόσεις «Πατάκη» με τον τίτλο «Τα παιδιά του τελευταίου νησιού».
«Το βιβλίο μιλά για έναν δικτάτορα -μια φορά κι έναν καιρό- που έκοψε όλα τα δέντρα σ’ ένα νησί που έμοιαζε με παράδεισο και η γαλήνη της μικρής κοινωνίας του νησιού, που βασιζόταν στην απλότητα του τρόπου ζωής και στον σεβασμό των ορίων μεταξύ ανθρώπου και οικοσυστήματος ανατράπηκε. Κι όλα αυτά απ΄ τον δικτάτορα που εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των ίδιων των κατοίκων του νησιού. Αλλά βέβαια, αυτό είναι ένα παραμύθι» είπε αντί να απαντήσει στην ερώτηση που του τέθηκε από το ακροατήριο αν το βιβλίο του είναι ένα προσωπικό μανιφέστο για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Τουρκία κι αν κοινός παρονομαστής όλων είναι η αμάθεια των λαών.
«Δημιουργό σπανιότατο, αναγεννησιακό εξ Ανατολών ουμανιστή, διεθνιστή και υποδειγματικού τύπου homo universalis του καιρού μας» τον χαρακτήρισε νωρίτερα στην αναλυτική εισήγηση του ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης προλογίζοντας το νέο του βιβλίο με τον προκλητικό για τους Τούρκους εθνικιστές τίτλο «Οτέλ Κονσταντίνιγε» που εκδόθηκε στην Τουρκία το 2015 και φέτος κυκλοφορεί η ελληνική του μετάφραση από τις εκδόσεις «Πατάκη». Με αυτή την αφορμή βρέθηκε ο Ζουλφί Λιβανελί στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.
Βιβλίο «μουσκεμένο από το ιστορικό παρελθόν της Κωνσταντινούπολης, χωρίς προκαταλήψεις αλλά με τη διάθεση να συμφιλιώσει τρόπον τινά την ιστορική διάσταση ή την πολλαπλά φορτισμένη αντίθεση ανάμεσα στο αυτοκρατορικό Βυζάντιο και το χαλιφάτο της οθωμανικής περιόδου και να κατευθύνει τον προσανατολισμό του αναγνώστη, του σύγχρονου Τούρκου ή Έλληνα, σ’ ένα πεδίο ουδέτερο, ένα πεδίο συμφιλίωσης. Το «μυθιστόρημα Πόλης» (της Κωνσταντινούπολης, της Constqntinople της Κονσταντίνιγε, της Ιστανμπούλ), το πολυδαίδαλο και πολυπρόσωπο μακροσκελές αφήγημα επιχειρεί με την «ειρηνοποιητική» διάθεση του συγγραφέα να άρει προκαταλήψεις και να επαναπροσδιορίσει τη συναισθηματική και την ιστορική ματιά, από την εδώ ή την εκεί μεριά» έλεγε ο Θωμάς Κοροβίνης που τον προσφώνησε «αδελφέ μου» κι ο Λιβανελί σχολίασε πως «ο Θωμάς με ξέρει καλύτερα από μένα».
«Η πόλη που ζω είναι Βυζαντινή κι εγώ είμαι ερωτευμένος μαζί της» συνέχισε ο Λιβανελί. «Παρ’ όλο που δεν πιστεύω σ’ αυτό που λένε μετενσάρκωση, πιστεύω πολύ στην πολιτιστική μετενσάρκωση. Νιώθω να φέρω το Βυζάντιο μέσα μου. Στο «Οτέλ Κονσταντίνιγε» τα εξηγώ όλα αυτά. Ήθελα να προβληματιστούν με τις αναφορές αλλά κάποιοι γκρίνιαξαν με τον τίτλο. Μα στα οθωμανικά βιβλία ο Μωάμεθ αποκαλεί την Πόλη Κωνσταντίνια. Το Ινσταμπούλ που θέλουν να επιβάλουν ως πιο τούρκικο, είναι ακόμα πιο ελληνικό- Εις την πόλιν. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να γίνει η Αγια – Σοφιά τζαμί. Μα πώς να γίνει τζαμί αφού χτίστηκε 100 χρόνια προτού εμφανισθεί το Ισλάμ;
Η ενέργεια της Πόλης -όπως και να την πούμε- δεν αλλάζει. Στην Κωνσταντινούπολη μέχρι το 2010 εκδίδονταν εφημερίδες σε 26 γλώσσες. Τώρα πια όχι. Τι κρίμα! Χάσαμε τον κοσμοπολιτισμό μας. Στην Κωνσταντινούπολη έζησαν 26 διαφορετικοί λαοί, γλώσσες, κουλτούρες, κουζίνες. Έχουν αναμιχθεί όλα αυτά στους αιώνες. Δεν αλλάζουν με πρόσκαιρους εθνικισμούς.
Οι μουσουλμάνες γυναίκες προσεύχονται στο τζαμί αλλά και στις εκκλησιές και στις συναγωγές, κι όπως μού ΄λεγε η πεθερά μου «αν δεν την ακούσει την προσευχή μου ο Μωάμεθ, θα την ακούσει η Παναγιά»





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν είναι τα δύο χρόνια από το δημοψήφισμα. Είναι τα 25 από τη συνθήκη του Μάαστριχτ
05/07/2017
Ο Ιούλιος του 2015 θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως ο μήνας που για πρώτη φορά μετά την πτώση της δικτατορίας μια κυβέρνηση αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας και επέβαλε ακριβώς την αντίθετη πολιτική από αυτή που ζήτησαν οι ψηφοφόροι.
Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι (οι οπαδοί του ΝΑΙ αλλά και οι υπαίτιοι αυτής της εκτροπής) θέλουν να θυμούνται την επέτειο σαν ήττα του δημοψηφίσματος.
Ένας διαφορετικός τρόπος να αντιληφθούμε την προδοσία θα ήταν να μην θυμόμαστε μόνο την επέτειο των δυο χρόνων από το δημοψήφισμα αλλά των 25 χρόνων από τον Ιούλιο του 1992, όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού επικύρωσαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ.
Το δημοψήφισμα δεν χάθηκε. Ήταν νικηφόρο και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες για το μέλλον της χώρας, που προέκυψαν στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Πραγματοποιήθηκε όμως στο «γήπεδο» που είχαν στήσει κάποιοι στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Στο ντοκιμαντέρ This is not a coup εξηγούμε πως η συνθήκη που γέννησε την ευρωζώνη δημιουργήθηκε κατ’ εντολή ενός πανίσχυρου λόμπι. Γιατί, χάρη στο ευρώ, η Γερμανία έφτασε σήμερα να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που παρουσιάζει πλεονάσματα ενώ όλες οι άλλες βυθίζονται στα ελλείμματα. Ποιος μηχανισμός εξασφαλίζει ότι οι φτωχές χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν ποτέ από την παγίδα του χρέους. Με ποιο τρόπο επιχειρούν να επιβάλλουν τη λιτότητα και τη λογική των μνημονίων στα συντάγματα των λαών της Ευρώπης, κατεδαφίζοντας ότι κερδήθηκε μετά τη νίκη του φασισμού στον ευρωπαϊκό Νότο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι οικονομικός δολοφόνος Παπαδήμος διεκδικεί αποζημίωση για το ατύχημα που του συνέβη και κάμποσοι φίλοι υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να δίνεται αποζημίωση και στα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας και των ασφαλίτικων σκευωριών, όπως ο Θεοφίλου.
Μπα! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Κι αν υπήρχε σχετική πρόβλεψη, κανένα θύμα του κράτους δεν θα αθωωνόταν.
Σχολιο.-  Υπαρχει σχετικη προβλεψη αλλα μονο αν αθωωθεις ομοφωνα. Γι'αυτο παντα οι αθωωτικες αποφασεις ειναι κατα πλειοψηφια.. Μονη σου διεξοδος ειναι το ευρωπαικο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων, αλλα και κει πρεπει να περιμενεις καμια δεκαετια.
Σχολιο.- Συμφωνώ να δωθεί αποζημειωση στα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας, ετσι ώστε να τη διεκδικήσουν εκατομμυρια έλληνες θύματα της κρατικής τρομοκρατίας των μνημονιων




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έγκλημα στην Ελλάδα : Νεα καινοτόμα φάρμακα κατά του καρκίνου ,από 1 η Ιουλίου απαγορεύτηκε η χορήγηση τους λόγω κόστους. Ήταν προαπαιτουμενο από τους όρους του μνημονίου. ...Αν αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής, τότε τι είναι? Εισαγγελέας?Αρειος πάγος? Ποιος θα επέμβει? Όσοι πολιτικοί δέχτηκαν με την σιωπή τους ή την ψήφο τους αυτή την περικοπή για μένα έχουν προβεί σε εγκληματική ενέργεια...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




O φαλακρός προπαγανδιστής που ήταν αρκετά ρυπαρός ακόμα και για τον Σκάι, εννοώ τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, θέλοντας να δικαιολογήσει την ατάκα του οτι "οι πρώην σύντροφοι του πρωθυπουργού χτυπησαν τον Παπαδήμο" παρουσιασε ένα αξιοθρήνητο κείμενο, στο οποίο προσπαθεί να αποδείξει τη σχέση μεταξύ αριστεράς και τρομοκρατίας και στο οποίο ποδοπατάει βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας, το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και κάθε αρχή του δικαιικού μας πολιτισμού.
Δεν βαζω λινκ διότι δεν αντέχω τη δυσοσμία, αλλά παραθέτω την πρώτη παράγραφο:
Αλήθεια τώρα; Ενοχλήθηκαν από το «πρώην σύντροφοι»; Να αρχίσουμε να μετράμε; Είναι πολλές δεκάδες τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έμμεσα ή άμεσα τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργά στηρίξει κατηγορούμενους και καταδικασθέντες ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες το τελευταίο κρούσμα. Δεκαπέντε νυν βουλευτές (αλφαβητικά οι υπογραφές: Γκιόλας Ιωάννης, Θελερίτη Μαρία, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Θηβαίος Νικόλαος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γεώργιος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Φιλης Νικόλαος και Ψυχογιός Γεώργιος) έσπευσαν να υπογράψουν κοινή δήλωση για την Ηριάννα Β. Λ. (δύο επίθετα – χαρακτηριστική αναρχική επιλογή), υποστηρίζοντας ότι η καταδίκη της ως μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, «συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμά της στη μόρφωση και στην επιστημονική εξέλιξη». Να σημειωθεί, ότι τον Λουκά Παπαδήμο, που ο Τσίπρας ακόμα δεν έχει επισκεφθεί στον Ευαγγελισμό, η ΣΠΦ τον χτύπησε.
Προσέξτε τη διαστρέβλωση που επιχειρεί το ορφανό του Γκέμπελς. Επειδή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστάθηκαν σε *κατηγορούμενους* για τρομοκρατία, πολλοί απο τους οποίους αθωώθηκαν πανηγυρικά όπως ο Γιάννης Σερίφης που τον αναφέρει παρακάτω, κατα την μπογδάνειο λογική ειναι και οι ίδιοι τρομοκρατες -και μάλιστα φυσικοί δράστες μιας συγκεκριμένης ενέργειας, διότι αυτό είπε ο Μπογδάνος.
Προσέξτε ακόμα ότι για την ακόμη αθώα (αφού δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα) Ηριάννα Β.Λ. ο φαλακρός γκεμπελίσκος γράφει: " (δύο επίθετα – χαρακτηριστική αναρχική επιλογή)". Πέρα από το ότι το διπλό επίθετο είναι αρμοδιότητα των γονέων, που μάλιστα το διαλέγουν στο ληξιαρχειο πριν από τον γάμο, δηλ. συνήθως πολλά χρόνια πριν γεννηθεί το παιδί, ο Μπογδάνος θα σας καταδικάσει και θα σας στείλει φυλακή απλώς και μόνο αν ο τρόπος ζωής σας (π.χ. η ονοματοδοσία ή αν παντρευτήκατε με πολιτικό γάμο ή αν έχετε βαφτιστεί) διαφερει από τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του.

2 σχόλια:

e-h είπε...



Back to the nineties with Trump
Επιστροφή στην δεκαετία του ενενήντα με Trump

Parliamentarians briefed on new Trump measures against Cuba
Dr Carlos Alzugaray, former Cuban diplomat, writer and academic was invited by Cuba Solidarity Campaign (CSC) to the UK for a series of high level meetings with parliamentarians and trade unionists, and public meetings, where he gave an update on Cuba-US relations following the change in Cuba policy recently announced by President Trump in Miami.
In a brief but busy visit, Dr Alzugaray, an expert on Cuba-US relations, spoke to MPs, academics and trade union representatives at an All-Party Parliamentary Group (APPG) on Cuba briefing session in Westminster; addressed the Scottish Parliament Cross Party Group on Cuba in Holyrood; met with the Labour Group at Edinburgh City Council and took part in public meetings.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα νέα μέτρα Trump κατά της Κούβας
Ο Δρ Κάρλος Alzugaray, πρώην Κούβας διπλωμάτης, συγγραφέας και ακαδημαϊκός κλήθηκε από την Κούβα Εκστρατεία Αλληλεγγύης (CSC), στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου με βουλευτές και συνδικαλιστές, και δημόσιες συναντήσεις, όπου έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με τις σχέσεις της Κούβας και των ΗΠΑ μετά την αλλαγή στην πολιτική για την Κούβα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος Trump στο Μαϊάμι.
Σε μια σύντομη αλλά ενημεροτικη επίσκεψη, ο Δρ Alzugaray, ειδικός για τις σχέσεις της Κούβας και των ΗΠΑ, μίλησε σε βουλευτές, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλα τα κόμματα Κοινοβουλευτική Ομάδα (APPG) σχετικά με την Κούβα συνεδρία ενημέρωση στο Westminster, απευθυνθηκε στην Ομάδα Κοινοβούλιου της Σκωτίας Σταυρού Κόμμα για την Κούβα στο Holyrood, συναντήθηκε με την Ομάδα Εργατικων στο Εδιμβούργο Δημοτικού Συμβουλίου και πήρε μέρος σε δημόσιες συναντήσεις.




Cuban Union leaders warmly received at Unison conference
Santiago Badía González, SNTS General Secretary (Cuban Health Workers' Union) and Dulce María Iglesias Suárez, SNTAP General Secretary (Cuban Public Administration Workers' Union) were guests at Unison’s national conference in Brighton in June.
They addressed the Local Government Conference, International Rally and the CSC fringe meeting, and met with regional delegations to discuss strengthening relations between the two unions.


Οι ηγέτες των Κούβας Συνδικατων ετυχαν θερμής υποδοχής στο συνέδριο Unison
Santiago Badía González, SNTS Γενικός Γραμματέας (Κούβας Εργαζομένων Υγείας Ένωσης) και της Dulce María Iglesias Suárez, SNTAP Γενικός Γραμματέας (Κούβας Δημόσιας Διοίκησης Εργατικής Ένωσης) ήταν οι επισκέπτες στο εθνικό συνέδριο της Unison στο Brighton τον Ιούνιο.
Θα απευθύνεται το Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διεθνές Ράλι και τη συνάντηση περιθώριο CSC, και συναντήθηκε με τις τοπικές αντιπροσωπείες για να συζητήσουν την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο συνδικάτων.

e-h είπε...

CSC refutes Guardian claim that the blockade is over
In June, CSC had a letter published in The Guardian in response to a piece published about Donald Trump’s new Cuba policy. In the article, journalist Julian Borger had claimed that one of Obama’s signature foreign policy achievements, had been to end "an embargo of more than a half century".
“CSC also emailed and tweeted Julian Borger directly and received an apology for the misleading information and the article on the Guardian website was subsequently updated to state that Obama had achieved an “easing” rather than an “ending of the embargo”.

CSC αντικρούει Guardian ισχυρισμός ότι ο αποκλεισμός τελειωσε
Τον Ιούνιο, η CSC εστειλε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Guardian ως απάντηση σε ένα κομμάτι που δημοσιεύθηκε σχετικά με τη νέα πολιτική της Κούβας από τον Donald Trump. Στο άρθρο, ο δημοσιογράφος Τζούλιαν Borger είχε ισχυριστεί ότι ένα από τα επιτεύγματα της υπογραφής της εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα, εβαλε τελος «στο εμπάργκο που ηταν περισσότερο από μισό αιώνα».
«CSC μέσω e-mail και tweeted, επίσης, έγραψε άμεσα στον Julian Borger και έλαβε μια συγγνώμη για την παραπλανητική πληροφόρηση και του άρθρου στην ιστοσελίδα της Guardian στη συνέχεια ενημερωσε τη διαπίστωση ότι ο Ομπάμα είχε κανει μια“χαλάρωση”και όχι ένα“τέλος του εμπάργκο”.




15th Garden Party for Cuba
More than 500 trade unionists, solidarity activists, friends of Cuba, salsa lovers and MPs enjoyed the 15th RMT Garden Party for Cuba at Maritime House in South London in June.
Guests at the capacity event were treated to a Cuban-style fiesta with rallying speeches, stand up comedy, live music, dancing, food, drink and great weather on the summer solstice - the hottest June day in over 40 years!
MPs in attendance included John McDonnell, Cat Smith, Ian Lavery, Ian Mearns, Chris Williamson, Danielle Rowley and Andy McDonald, together with several trade union leaders.

15 Garden Party για την Κούβα
Περισσότεροι από 500 συνδικαλιστές, ακτιβιστές της αλληλεγγύης, φίλοι της Κούβας, λάτρεις της salsa και βουλευτές απολαμβάνουν το 15 RMT Garden Party για την Κούβα στο Ναυτικό Σπιτι στο Νότιο Λονδίνο, τον Ιούνιο.
Οι επισκέπτες στην εκδήλωση απολαυσαν μια γιορτή της Κούβας στιλ με ομιλίες, stand up comedy, ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό, ποτό και καλο καιρο για το θερινό ηλιοστάσιο - η πιο ζεστή μέρα Ιουνίου πάνω από 40 χρόνια!
Βουλευτές παρόντες περιλαμβάνονται John McDonnell, Cat Smith, Ian Lavery, Ian Mearns, ο Chris Williamson, Danielle Rowley και ο Andy McDonald, μαζί με αρκετούς ηγέτες των συνδικάτων.





Visit Cuba in 2017
Join one of our great tours in 2017 for a unique insight into Cuba, its history and people, only available when you book with the Cuba Solidarity Campaign.
CSC’s Cuba Travel Shop offers you the chance to be more than just a tourist and meet and interact with Cubans in their communities and work places. We have three great tours and brigades on offer for 2017, including the Following Fidel Study Tour in November, the Che Guevara Anniversary Brigade in October, and the Winter Solidarity Brigade in December.


Επισκεφθείτε την Κούβα το 2017
Γίνετε μέλος μιας μεγάλης εκδρομής μας το 2017 για μια μοναδική εικόνα απο την Κούβα, την ιστορία και τους ανθρώπους της, διαθέσιμη μόνο, όταν το βιβλίο με την Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα.
CSC Κούβας Travel Shop σας προσφέρει την ευκαιρία να είστε κάτι περισσότερο από ένας τουριστας και να αλληλεπιδρασετε με τους Κουβανούς στις κοινότητές τους και τις θέσεις εργασίας.Έχουμε τρεις μεγάλες εκδρομές και ταξιαρχίες που προσφέρονται για το 2017, συμπεριλαμβανομένων των εξής Φιντέλ Tour Μελέτη, τον Νοέμβριο, την Τσε Γκεβάρα επέτειο Ταξιαρχία τον Οκτώβριο, και το χειμώνα Αλληλεγγύης Ταξιαρχία τον Δεκέμβριο.