Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Σαββατο 5 Αυγουστου 2017



οδευουμε προς εναν κοσμο μεσοαστικο φιλελε με ''δικαιωματα''για τους μεσοαστους στρεητ,γκευ και γενικως οτι ακολουθει πιστα το καπιταλιστικο συστημα ενω οι υπολοιποι ''απειθαρχοι''ειμαστε κρεας για την μηχανη του κιμα
ωραια ειναι στον (φιλελευθερο)παραδεισο παιδια
(σκασε τωρα και βγαλε μια σελφι της ζωης σου που γινεται θρυψαλα)
αυτο το συστημα δεν ''φτιαχνεται'',καταστρεφεται απο την ριζα ..μονο ενας κοσμος κοινωνικης δικαιοσυνης,σεβασμου στην διαφορετικοτητα,αγαπης ,αλληλεγγυης,ενσυναισθησης ,συνδεσης με την φυση ,και κατα των πολεμων πρεπει να ειναι το δικο μας οραμα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..και αφού οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης έπλεξαν το εγκώμιο του Χρήστου Λεοντή ,μετά ψήφιζαν " παρόν"
Φοβερή ατάκα Χ.Λεοντή στην Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την συμμετοχή του στο Δ.Σ της ΕΡΤ.
"Αυτό το ΠΑΡΟΝ που λέτε τι σημαίνει;
Να μείνω η να φύγω;"
Σχολιο.-   Χα χα το ίδιο ανέβασα..ειδικα όταν στράφηκε στο ΚΚΕ και τους ρώτησε μόνο αυτούς...ξεχωριστα ..".με θέλετε ή όχι "
Σχολιο.-  Τον άφησαν...παγωτό!
Σχολιο.- Το παρον απο Βουλτεψη Βοριδη και Αθανασιου ειναι τιμη για ανθρωπους σαν τον Λεοντη




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η «κυβέρνηση» της «αριστεράς»… και των «δικαιωμάτων»… σε όλο της το μεγαλείο… δικός της ο νέος νόμος για τις συντάξεις χηρείας…
«Σύντροφοι» «δικαιωματικοί»… κάποιο σχόλιο; Αλλά που να σας αφήσουν μυαλό και χρόνο οι καρέκλες της «εξουσίας»…
Καρκινοπαθής ζήτησε να τον κρατήσουν σε μηχανική υποστήριξη για πέντε ακόμα ημέρες, ώστε να προλάβει η γυναίκα του να κλείσει τα 55 και να λάβει τη σύνταξη χηρείας…
Λάρισα: Ετοιμοθάνατος ζητά λίγες μέρες μηχανική υποστήριξη για να 'σωθεί' η γυναίκα του
Καρκινοπαθής ζήτησε να τον κρατήσουν σε μηχανική υποστήριξη για πέντε ακόμα ημέρες, ώστε να προλάβει η γυναίκα του να κλείσει τα 55 και να λάβει τη σύνταξη χηρείας
Αυγούστου 04 2017 11:23
Μία απίστευτη ιστορία που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την τραγωδία που βιώνουν οικογένειες που αφού χάνουν τον άνθρωπό τους λόγω θανάτου και κινδυνεύουν να χάσουν και τη σύνταξη λόγω του νέου νόμου που δεν επιτρέπει τη χορήγησή της σε χήρες κάτω των 55 ετών, αποκάλυψε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α Απόστολος Παπαπαρίσης.
Ο Λαρισαίος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας εξιστόρησε μία ιστορία ενός άντρα με καταγωγή από τα Τρίκαλα, χτυπημένου από καρκίνο και συγκλόνισε: «Πάλευε στο νοσοκομείο για έξι μήνες με τον καρκίνο. Γνώριζε ότι στις επόμενες ώρες, το πολύ μία – δύο ημέρες θα πέθαινε. Σκέφτεται, τί θα γίνει η γυναίκα του, η χήρα των παιδιών του που θέλει πέντε ημέρες για να γίνει 55 ετών;
Τι λέει στο γιατρό του; Τον παρακαλεί να μείνει σε μηχανική υποστήριξη για πέντε ακόμη ημέρες για να γίνει η γυναίκα του 55 ετών. Αναρωτιέμαι βέβαια, τι άνθρωποι γίναμε» είπε συγκινημένος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος πραγματικά είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
04/08/2017
Ένα νέο ήρωα έχουν ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ στο πρόσωπο του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Λεοπόλντο Λόπεζ.
Ενώ όμως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εστίασαν την προσοχή τους στο γεγονός ότι τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό, κατηγορούμενος για την παρακίνηση βίαιων επεισοδίων στις πρόσφατες εκλογές που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το παρελθόν του.
Γεννημένος στο εύπορο προάστιο Τσακάο του Καράκας – του οποίου αργότερα έγινε δήμαρχος – ο Λόπεζ είναι γόνος δυναστείας πολιτικών της Βενεζουέλας, η οποία φτάνει μέχρι τον πρώτο πρόεδρος της χώρας Κριστομπαλ Μεντόζα.
Ο ίδιος εξηγούσε σε δημοσιογράφους ότι ανήκει στο 1% των κατοίκων της χώρας που απέκτησαν υψηλή μόρφωση για να βοηθήσουν, όπως λέει, τη Βενεζουέλα.
Από το 1996- έως το 1999 ήταν σύμβουλος της εταιρείας πετρελαίου PDVSA από την οποία απομακρύνθηκε όταν κατηγορήθηκε ότι διασπάθιζε χρήματα με τα οποία χρηματοδοτούσε το πολιτικό του κόμμα Primero Justicia (η δικαιοσύνη πρώτα).
Το κόμμα του χρηματοδοτούνταν όμως και από το αμερικανικό NED, το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, το οποίο παλαιότερα χρηματοδοτούσε τον δικτάτορα του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα, δεξιούς υποψήφιους στη Βολιβία και αντικαθεστωτικές οργανώσεις στο Ιράν, την Κούβα, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Σλοβακία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.
Η χρηματοδότηση του Λόπεζ από την Ουάσινγκτον εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που χρησιμοποιούσαν αμερικανικές υπηρεσίες για την ενίσχυση αντικυβερνητικών δυνάμεων και το οποίο ήρθε στο φως από απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας.
Τον Απρίλιο του 2002, συναντάμε στον Λόπεζ ανάμεσα στους οργανωτές των βίαιων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, που έδωσαν το πρόσχημα για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Ούγκο Τσάβες.
Στις ημέρες που ακολούθησαν, ο Λόπεζ συνεργάστηκε με αρκετούς από τους πραξικοπηματίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπουργών της κυβέρνησης Τσάβες ενώ κατηγορήθηκε και για την οργάνωση επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον της πρεσβείας της Κούβας στο Καράκας.
Παρόλα αυτά ο Λόπεζ παρέμεινε ελεύθερος μετά το πραξικόπημα και τελικά δικάστηκε και καταδικάστηκε για σκάνδαλα διαφθοράς, που αφορούσαν και πάλι την χρηματοδότηση του κόμματός του αλλά και τη θητεία του ως δημάρχου.
Προς στιγμήν ο Λόπεζ φάνηκε να χάνει την αξία χρήσης του ακόμη και για τους υποστηρικτές του στην Ουάσινγκτον. Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας, σε απόρρητα τηλεγραφήματάτης, που κυκλοφόρησαν στο Wikileaks, τον αποκαλούσε «διασπαστική δύναμη» για την αντιπολίτευση ενώ τον χαρακτήριζε «υπερόπτη, εκδικητικό και διψασμένο για εξουσία».
Η σύζυγός του Λίλιαν Τιντόρι, η οποία έγινε γνωστή σαν παίκτρια του τηλεοπτικού παιχνιδιού Robinson: La Gran Aventura (το survivor της Βενεζουέλας) γυρίζει τον κόσμο προσκεκλημένη δεξιών πολιτικών κομμάτων – και πρόσφατα και του Ντόναλντ Τραμπ. Στις ομιλίες της παρουσιάζει τη Βενεζουέλα σαν ένα δικτατορικό καθεστώς. Στην Ελλάδα τις δράσεις της συνηθίζουν να προωθούν γνωστοί (για το μένος τους εναντίον της Βενεζουέλας) δημοσιογράφοι, όπως ο Ιάσονας Πιπίνης ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι κόμματα της αντιπολίτευσης σχεδίαζαν να την καλέσουν να μιλήσει στην Αθήνα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει να επισκευάζει ηλεκτρικές κουζίνες και συγκεκριμένα την πόρτα της κουζίνας, ας επικοινωνήσει με τη φίλη Irene Liberte . Μένει στη Νίκαια και δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τεχνίτη.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100014424134333&fref=mentions&pnref=story



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μολις τωρα ειδα αυτη την αναρτηση τι στο διαολο ειναι αυτο παλι ;
διωξανε μια κοπελα απο φουρνους επειδη ειπαν τα φασιστοκαθικια οτι παχυνε και χαλαγε την μοστρα του μαγαζιου...
Ρε ποσο γ@@@@@ι κοπανοι ειστε ;
Και η κοπελα πηγε να υπογραψει την απολυση της και την εβαλαν να υπογραψει παραιτηση... ακουσον ακουσον ρε που να σας παρει ο διαολος , αλλα η κοπελα ομως δε το αφησε ετσι επεμενε και υπογραψε κανονικα απολυση..
Επειδη τι ; παιρνοντας λιγα κιλα και χαλαγε την μοστρα.... Που ζουμε ρε ;
ΝΤΡΟΠΗ ! ΑΙΣΧΟΣ !
Για αλλη ακομα μια φορα αιντε και στο διαολο φασιστοειδη οντα

" Στους φούρνους Σταματάκη απέλυσαν κοπελα γιατί είχε λέει παχύνει κ χαλούσε τη Μόστρα του μαγαζιού!! Όταν πήγε να υπογράψει απόλυση,την εβαλαν να υπογράψει παραίτηση!! Τελικά επέμεινε η κοπελα κ υπόγραψε κανονικά απόλυση. "
Ειναι και στην Κρητη αν ημουν εκει πραγματικα θα πηγαινα εκει και δεν θα τους αφηνα τιποτα ορθιο και τους ιδιους μαζι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια γυναικα στα Χανια ενας απλος καθημερινος ανθρωπος σαν ολους εμας που καθημερινα αντιμετωπιζουμε τις αθλιες συνθηκες οπου βιωνουμε απο το μπουρδελο Κρατος...
τολμησε , φωναξε , αντεδρασε δεν μασησε !!!
Κατι το οποιο θα μπορουσε ο καθενας μας να βρισκοταν στη θεση της , γιατι πια δεν αντεχουμε αρχιζουμε να μην αντεχουμε και να μην ανεχομαστε... Η υπομονη και το κουραγιο πλεον αυτα δεν υπαρχουν....
Η Γυναικα εφτασε σε απογνωση οταν ειδε που της εκαναν κατασχεση στη χαμηλη συνταξη της στο τραπεζικο λογαριασμο που διατηρουσε , εχθες λοιπον πηγε στην εφορια Χανιων , απο την αγανακτηση το δικιο της δεν κρατηθηκε και αντεδρασε αξιοπρεπως και μπραβο της γιαυτο !!!
Μαλιστα για αλλη ποσοστη φορα η τρομοκρατια του Κρατος δεν παρελειψε να μην απουσιαζει ουτε εχθες προς εναντια στην Γυναικα και να της κανουν συλληψη και να την καθοδηγησουν προς στα δικαστηρια, για τον τραυματισμο του υπαλληλου και επειδη δεν κρατηθηκε και ξεσπασε.
πραγμα οπως συνηθιζουν τα ΜΜΕ το Συστημα και καθε τσιρακι να διαστραβλωνουν μονιμως την αληθεια στο ψεμα...
Η Γυναικα δεν πηγε να διαπραξει εγκλημα ουτε να σκοτωσει, απο ολη την οργη και την αγανακτηση εβριζε και αρχιζε να πεταει οτι εβρισκε μπροστα της και καποια απο τα αντικειμενα τραυματιστηκε ο υπαλληλος, αλλα και να το εκανε παλι το δικιο της μιλαγε !!!!
Και θετω αυτο, εκανε αυτο που επραξε σωστα !! Κατι που θα επρεπε εγω και ολοι μας οταν παταμε σε καθε δημοσια υπηρεσια του μπουρδελοκρατος και μας χρησιμοποιουν σαν πιονια και μας φερνουν σε σημειο απογνωσης, θα επρεπε να αντιδραμε ετσι , και οχι να δειχνουμε οτι ειμαστε δειλοι και θυματα τους... Και επειδη δυο μηνες ειναι που αντιμετωπιζω θεματα και παταω στις υπηρεσιες , μονο ο τροπος η συμπεριφορα και πουλανε μουρη τα τσιρο υπαλληλακια του Κρατους απεναντι μας φτανει...
Γιαυτο αν την επομενη φορα φτασουμε στην θεση της Γυναικας αυτης και πραξουμε οπως επραξε , η αντιδραση μας θα ειναι παρα μονο δικαιη !!! Γιατι εχουμε Αξιοπρεπεια !!!!
Γιαυτο δινουμε μονο δικιο και εκτιμηση σε αυτη την Γυναικα !!!
Ενα μεγαλο RESPECT απο καρδιας !!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά είναι τα ωραία,τα..."αριστερά":Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σκουρολιάκος με άλλους δυο βουλευτές προσπάθησαν να περάσουν στα μουλωχτά τροπολογία που απαλλάσσει τις μονές του Αγίου Όρους από τον ΕΝΦΙΑ,τόσο για την εντός όσο και για την εκτός Αγίου Όρους περιουσία τους.Τότε και μετά την κατακραυγή που σηκώθηκε, η αν.ΥΠΟΙΚ Κ.Παπανάτσιου δεν είχε κάνει αποδεκτή την τροπολογία,γεγονός που..."πανηγυρίστηκε" από τους oikositistas.
Έλα ντε όμως που...ο καλός ο Σκουρολιάκος ξέρει και το μονοπάτι...Παππά (ναι,του...γιου της δρακογενιάς)!Έτσι,ξανακατάθεσε την τροπολογία στον ν/σ Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και ο...γιος της δρακογενιάς την έκανε αποδεκτή!
ΕΥΛΟΓΗCΟΝ λοιπόν με τας αγίας ευλογίας...Παππά!
Μπάρμπα Μήτσο,εσύ πληρώνεις είπαμε κι αν δεν φτάνει...σου κόβουν και τη σύνταξη!
Υ.Γ. Γι αυτό ο Σκουρολιάκος δεν ήρθε χθες στα Μέγαρα.Κανόνιζε...για το παπαδαριό!
#ξεφτίλες

«Ιερός» αναδεικνύεται ο... Φόρος Μεγάλης ακίνητης Περιουσίας του Αγίου Όρους.

Οι Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων ) επανέφεραν τροπολογία με την οποία ζητούν να «καθαρίσουν» τυχόν εκκρεμότητες που έχουν διάφορες μονές με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (το 2013 ενσωματώθηκε στον ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητα εντός και εκτός μοναστικής Πολιτείας,
Την ίδια τροπολογία είχαν καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αν και την είδε θετικά τελικά δεν την ενσωμάτωσε τελικά στο νομοσχέδιο. Έτσι οι «τρείς» επανήλθαν καταθέτοντας τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες το οποίο ψηφίζεται σήμερα.
Σημειώνεται ότι το κείμενο της τροπολογίας είναι τόσο τεχνικό και λεπτομερές που «αποκαλύπτει» από μόνο του ότι δεν έχει συνταχθεί από βουλευτές και αλλά από αρμόδιους παράγοντες με πλήρη γνώση του αντικειμένου.
Σημειώνεται ακόμη ότι η τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό κ. Παππά και υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων. ΔΗΣΥ και ΚΚΕ ψήφισαν παρών, ενώ το Ποτάμι ψήφισε ΟΧΙ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέγεται Κώστας Χρυσόγονος και τυγχάνοντας πανεπιστημιακός καθηγητής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να τσεπώνει κάμποσα χιλιάρικα κάθε μήνα, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι οραματιστής.
Πριν λίγες μέρες οραματίστηκε τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Χαζή ήταν η Χούντα που 'χε Σπουδαστικό της Ασφάλειας;
Σήμερα οραματίστηκε την ανατροπή του Μαδούρο, γιατί λέει είναι αριστερός δικτάτορας. Κι αυτός με τους δικτάτορες δεν τα πάει καλά, όπως φάνηκε και από το άλλο πρόσφατο όραμά του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΩΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ!
Το γνωστό τροπάρι πάλι, σε συζήτηση εδώ μέσα, με κάποιον να διεκτραγωδεί την κατάσταση των Αλβανών που μετά την κατάρρευση του "υπαρκτού" πήραν τους δρόμους της μετανάστευσης. Σχολίασα:
Όπως έφυγε 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων μεταξύ 1950-1975, σε έναν πληθυσμό 7,5-8,5 εκατομμυρίων τότε. Περίπου 1 στους 5. Ε! Πόσοι άλλοι να έφευγαν; Έπεσε και η Χούντα, δεν μας έστελναν εξορία αν απεργούσαμε, είχαν κι αυτοί ανάγκη από εργατικά χέρια, σταμάτησε το χάλι της μετανάστευσης.
Κι εκεί που λέγαμε τι καλά, να 'σου τα μνημόνια κι άντε από την αρχή, με μισό εκατομμύριο να 'χουν φύγει από Ελλάδα. Πάντως, Αλβανία δεν γίναμε!
Σχολιο.- ομως παραΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ... για να μην πεινασουμε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#ΕΠΕΙΓΟΝ!
#ΥΠΑΡΧΕΙ_ΑΝΑΓΚΗ_ΓΙΑ_ΤΟ_ΦΑΡΜΑΚΟ
#HERCEPTIN_ΕΝΕΣΙΜΟ
Άνεργη και άπορη μητέρα χωρίς χαρτιά έχει άμεση ανάγκη για 3-4 κουτιά από το φάρμακο Herceptin σε ενέσιμη μορφή. Το HERCEPTIN καταπολεμά την μετάσταση του καρκίνου του μαστού και κοστίζει 574 ευρώ! Παρακαλούμε όποιος διαθέτει το φάρμακο να επικοινωνήσει με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 12 – Βύρωνας
6977-747431+ kif.byrona@gmail.com
Επικοινωνήστε με το τηλέφωνο που υπάρχει στην ανακοίνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γόνος παλαιάς αριστοκρατικής οικογενείας, έχοντας περάσει τη ζωή του στις δεξιώσεις των ανακτόρων και των βιομηχάνων, ο Μεταξάς μισούσε κάθε τι το αυθεντικά λαϊκό. Το μίσος του αυτό εκφράστηκε και με τις διώξεις κατά του ρεμπέτικου τραγουδιού, το οποίο χαρακτηριζόταν -και δυστυχώς όχι μόνο από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου αλλά και από τη διανόηση της εποχής, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ένταξης- "ανατολίτικο" και ξένο προς τον ελληνικό πολιτισμό.
Αυτόν που εξέφραζαν τα απίθανα, "Η Κική και η Κοκό" και η "στο Ζάππειον περιπατούσα νέα ξανθομαλλούσα".
Και το δημοτικό τραγούδι θεωρούσε παρακμιακό η δικτατορία των Γλύξμπουργκ-Μεταξά. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών που ιδρύθηκε το 1938, το είχε αποκλείσει από το πρόγραμμά του. Για πρώτη φορά ακούστηκαν δημοτικά τραγούδια το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ε! Δεν πας να πολεμήσεις ακούγοντας βαλσάκια!

Αν και επικεφαλής ενός κόμματος που δεν πήρε παρά 3,94% στις εκλογές του Γενάρη του 1936, ο Ιωάννης Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός τον Απρίλιο, με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων. Βενιζελικών και αντιβενιζελικών. Τον καταψήφισαν μόνο οι βουλευτές του Παλλαϊκού Μετώπου (του ΚΚΕ), ο Γεώργιος Παπανδρέου κι άλλοι δύο.
Αυτό που προείχε ήταν η ενότητα του αστικού πολιτικού κόσμου και κυρίως η αντιμετώπιση του ανερχόμενου εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό έφτασαν σε σημείο να αναστείλουν ως και τη λειτουργία της Βουλής, με την εξουσία να ασκείται από τον βασιλιά Γεώργιο και τον Μεταξά, μήνες πριν εγκαθιδρύσουν τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου.
Ήταν πολλοί οι λόγοι που οδήγησαν αυτόν τον λαό, μερικά χρόνια αργότερα, στο να γυρίσει την πλάτη στο σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου και να πυκνώσει τις γραμμές του ΕΑΜ. Και η απαξίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών από όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις ήταν ένας απ' αυτούς.
Ας διαβάσουν λίγη ιστορία αυτοί που παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του κοινοβουλίου, της δικαιοσύνης και των άλλων θεσμών του καθεστώτος τους σήμερα. Σαν στυμμένες λεμονόκουπες παραμερίστηκαν οι κουτοπόνηροι του 1936. Και τους έφτυσε η μεγάλη πλειονότητα του λαού, κάνοντάς τους να δουν τον χάρο με τα μάτια τους μετά από λίγα χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



παρεμπιπτοντως καθε φορα που μας σερβιρουν καινουργιους φορους η ΕΜΦΙΑ η κοβουν μισθους και συνταξεις ,.ωπ δινουν και καποια δικαιωματα στους γκευ ...τι ωραιο λουστρο ''προοδευτικοτητας''και αυτο ...θα ψαχνουμε στα σκουπιδια να φαμε αφου μας πεταξουν με ηλεκτρονικο τροπο εξω απο τα σπιτια μας αλλα θα μπορουμε να παντρευομαστε μεταξυ μας




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το όνομά μου είναι Assata – αυτή που παλεύει - Olugbala - για τον κόσμο - Shakur - που το αξίζει – και είμαι μια φυγάς σκλάβος του 20 αιώνα.
Εξαιτίας της δίωξής μου από την κυβέρνηση δεν είχα άλλη επιλογή παρά να δραπετεύσω από την πολιτική καταπίεση, το ρατσισμό και τη βία που επιβάλει αμερικανική κυβέρνηση στους μαύρους.
Είμαι πρώην πολιτική κρατούμενη και ζω στην εξορία στην Κούβα από το 1984. Υπήρξα πολιτική ακτιβίστρια σε όλη μου τη ζωή και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε τα πάντα για να ποινικοποιήσει τη δράση μου, δεν είμαι εγκληματίας, ούτε υπήρξα ποτέ».
Ασσάτα Σακούρ
***Στις 2 Μαΐου 1973, η Μαύρη Πάνθηρας Ασσάτα Σακούρ, βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ένα βήμα πριν από το θάνατο, δεμένη με χειροπέδες.
Μπάτσοι κάθε δικαιοδοσίας προσπαθούν να την ανακρίνουν για την ανταλλαγή πυροβολισμών στον αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϋ, η οποία έχει αφήσει έναν δικό τους νεκρό.
Η Ασσάτα ήταν στην παρανομία, ενόσω ο Χούβερ, μέσω του προγράμματος COINTELPRO του FBI, προσπαθούσε να συκοφαντήσει, εισχωρήσει και εντέλει να εξουδετερώσει τους Πάνθηρες και το Κίνημα για τη Μαύρη Απελευθέρωση.
Θα φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια, θα αλλάξει πολλές φυλακές και θα περάσει πολύ χρόνο στην απομόνωση, έως και την απόδρασή της στην Κούβα.
Σαράντα χρόνια αργότερα, στις 2 Μαΐου 2013, η Ασσάτα Σακούρ θα επανέλθει στην πολιτική επικαιρότητα της Αμερικής, με το FBI να την τοποθετεί στη λίστα με τους δέκα most wanted τρομοκράτες.
Θα είναι η πρώτη γυναίκα της λίστας.
Τη στιγμή που οι δολοφονίες μαύρων στους δρόμους της Αμερικής είναι σταθερό θέμα στα μίντια, μαζί με τις εξεγέρσεις που τις ακολουθούν καθώς το κίνημα του Black Lives Matter υπενθυμίζει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, τουλάχιστον στο γκέττο, η βιωματική και απόλυτα συγκινητική αφήγηση της Ασσάτα, μας βοηθάει, πρώτα, να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι μαύρη στην Αμερική.
Μέσα από τη μνήμη του κινήματος για τη Μαύρη Απελευθέρωση, μέσα από τις μαύρες προλετάριες που κατακλύζουν τις αμερικανικές φυλακές, μέσα από το βίωμα και την ποίηση μιας γυναίκας που πέρασε και περνά τη ζωή της κυνηγημένη.
Κάτω τα ξερά σας, από την Ασσάτα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
https://www.politeianet.gr/books/shakur-assata-antifa-sisterhood-assata-263482
**Η πρώτη γυναίκα στη λίστα τρομοκρατών του FBI

Στις 2 Μαΐου 1973, η Μαύρη Πάνθηρας Ασσάτα Σακούρ, βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ένα βήμα πριν από το θάνατο, δεμένη με χειροπέδες. Μπάτσοι κάθε δικαιοδοσίας προσπαθούν να την ανακρίνουν για την ανταλλαγή πυροβολισμών στον αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϋ, η οποία έχει αφήσει έναν δικό τους νεκρό. Η Ασσάτα ήταν στην παρανομία, ενόσω ο Χούβερ, μέσω του προγράμματος COINTELPRO του FBI, προσπαθούσε να συκοφαντήσει, εισχωρήσει και εντέλει να εξουδετερώσει τους Πάνθηρες και το Κίνημα για τη Μαύρη Απελευθέρωση. Θα φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια, θα αλλάξει πολλές φυλακές και θα περάσει πολύ χρόνο στην απομόνωση, έως και την απόδρασή της στην Κούβα. Σαράντα χρόνια αργότερα, στις 2 Μαΐου 2013, η Ασσάτα Σακούρ θα επανέλθει στην πολιτική επικαιρότητα της Αμερικής, με το FBI να την τοποθετεί στη λίστα με τους δέκα most wanted τρομοκράτες. Θα είναι η πρώτη γυναίκα της λίστας.
Τη στιγμή που οι δολοφονίες μαύρων στους δρόμους της Αμερικής είναι σταθερό θέμα στα μίντια, μαζί με τις εξεγέρσεις που τις ακολουθούν καθώς το κίνημα του Black Lives Matter υπενθυμίζει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, τουλάχιστον στο γκέττο, η βιωματική και απόλυτα συγκινητική αφήγηση της Ασσάτα, μας βοηθάει, πρώτα, να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι μαύρη στην Αμερική. Μέσα από τη μνήμη του κινήματος για τη Μαύρη Απελευθέρωση, μέσα από τις μαύρες προλετάριες που κατακλύζουν τις αμερικανικές φυλακές, μέσα από το βίωμα και την ποίηση μιας γυναίκας που πέρασε και περνά τη ζωή της κυνηγημένη.
Κάτω τα ξερά σας, από την Ασσάτα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ασάτα Σακούρ: Η Μαύρη Πάνθηρας που ζητάει ο Τραμπ από την Κούβα
Ο θάνατος του Φιντέλ και η νίκη του Τραμπ έχουν επιπτώσεις και σε όσους Αμερικανούς είχαν ζητήσει άσυλο στην Κούβα. H μόνη γυναίκα που μπήκε στην λίστα τρομοκρατών του FBI, η μαύρη ακτιβίστρια Ασάτα Σακούρ, που τυγχάνει και θεία του Τούπακ, κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στις αμερικάνικες φυλακές.
Στις 2 Νοεμβρίου του 1979, τρεις άνδρες, δύο μαύροι και ένας λευκός, πέρασαν με πλαστές ταυτότητες από τους φρουρούς της πύλης και μπήκαν στην αίθουσα επισκεπτηρίου των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Κλίντον του Νιου Τζέρσι. Οι τρεις άγνωστοι έως σήμερα άνδρες είχαν ζητήσει επισκεπτήριο με την φυλακισμένη Ασάτα Σακούρ. Κατευθύνθηκαν προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσαν μεταλλικούς ανιχνευτές προκειμένου να τους ψάξουν. Τότε ο ένας τράβηξε όπλο και κράτησε όμηρο έναν φρουρό.
Ο άλλος είχε ήδη φτάσει στην αίθουσα επισκεπτηρίου όπου πίσω από ένα παχύ τζάμι βρισκόταν η Σακούρ και η δεσμοφύλακας που την συνόδευε. Ο άνδρας έβγαλε δύο πιστόλια, έβαλε τις κάννες στο τζάμι και, σημαδεύοντας την, ζήτησε από τη δεσμοφύλακα να ανοίξει την πόρτα προς την αίθουσα επισκεπτηρίου. Η δεσμοφύλακας υπάκουσε.
Οι τρεις άνδρες και η Ασάτα πήραν την δεσμοφύλακα και δύο φρουρούς ομήρους, επιβιβάστηκαν σε ένα βαν της φυλακής και, καθώς ο φράχτης της φυλακής δεν ήταν τελειωμένος, πέρασαν από το πάρκινγκ στην αυλή ενός σχολείου. Εκεί παράτησαν το βαν και τους ομήρους, μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα που οδηγούσαν συνεργοί τους και εξαφανίστηκαν.
Η αστυνομία και το FBI εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το 1984 η καταζητούμενη Ασάτα Σακούρ κατάφερε να φτάσει στην Αβάνα. Εκεί ζήτησε και πήρε πολιτικό άσυλο. Υπολογίζεται ότι σήμερα 70 Αμερικανοί καταζητούμενοι έχουν βρει πολιτικό άσυλο στην Κούβα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο καινουργιος ισραηλινος αντιπροσωπος στον ΟΗΕ :''γαμηστε τους(τους Παλαιστινιους)ας σβυσουμε την Γαζα απο τον χαρτη''

Είναι λάθος να λεει ότι δεν έχουν προσπαθήσει ξανα. Σαν Εβραίος, θα έπρεπε να το ξέρει. Οι Ναζί το έλεγαν "sippenhaft" - συλλογική τιμωρία.
"" εδώ είναι μια στρατηγική που δεν έχει ακόμα δικαστεί: 1,000   άραβες σκοτώθηκαν για κάθε έναν από τους ανθρώπους μας που σκοτώθηκαν".. " νομίζω ότι μας χρωστάνε 5,000 από την προηγούμενη εβδομάδα."
" γάμα το, καθάρισε τη γάζα," ο ivri προέτρεψε κατά τη διάρκεια της ίδιας επίθεσης.
Ο Ivri είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής μιας λύσης του ενός κράτους, αλλά όχι ενός όπου οι παλαιστίνιοι και οι ισραηλινοί θα έχουν ίσα δικαιώματα. Αντίθετα, υποστηρίζει την εξάλειψη των παλαιστινίων ως σύνολο - έναν στόχο που ταιριάζει στον διεθνή νομικό ορισμό της εθνικής κάθαρσης και πιθανότατα σε ολοκληρωτική γενοκτονία."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πολυ αερα εχουνε παρει οι σιωνιστες εδω μεσα ..βγηκαν απο τις τρυπες τους τελευταια
μετα τους Τερμιναλ 119 (που ψιλοδιαλυθηκαν)με το επισημο μπλογκ τους ''Grassrooter '΄(και οχι μονο)εχουμε και την ,μεταλλαξη τους στην γκρουπα Antifa Negative ,μια ομαδα σιωνιστικη με μανδυα ''ελευθεριακο'',ομαδα με συγκεκριμενα ατομα εδω μεσα ,συνηθως ασχολουνται δηθεν με δικαιωματα των γκευ,των γυναικων (σε αντιπαραθεση με τους Παλαιστινιους οι οποιοι ειναι μαυριδεροι,μουσουλμανοι αρα ζουν στον Μεσαιωνα,στηριζουν ολοι Χαμας και γενικως ειναι ανθρωποι 2ας κατηγοριας)..πακετο με ολο αυτο ειναι ο φανατικος αντικομμουνισμος τον οποιο βαζουνε σε ενα σακκο με τον σταλινισμο και ειναι οτι χειροτερο μπορει να σου συμβει να κολλησεις ως αρρωστεια ...)
και μολις ασκησεις κριτικη στον Σιωνισμο που ειναι ενα ξεκαθαρο υπερεθνικιστικο ρατσιστικο γενοκτονικο κινημα,με επιχειρηματα γενναιων και λαμπρων Εβραιων διανοητων,Ισραηλινων δε ,ωπ αρχιζουν να σκουζουν οτι εισαι φασιστας,αντισημιτης κτλ κτλ κτλ
βρε στις τρυπες σας καθαρματα ! ουστ απο δω




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεία: Ζήτησε τα δεδουλευμένα του, του έσπασαν το σαγόνι και καλείται να πληρώσει 1.553 ευρώ!
Η περιπέτεια το Άττια από την Αίγυπτο ενός εργάτη γης που άφησε την πατρίδα του για να αναζητήσει μια καλύτερη μέρα στην Ελλάδα, συγκλονίζει. Ο νεαρός δούλευε σε χωράφια στη Γαστούνη Ηλείας, το αφεντικό όμως του χρωστούσε, όπως και σε άλλους ομοεθνείς του, μεροκάματα.
Όταν οι αλλοδαποί, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησαν τα χρωστούμενα, 85 ευρώ (!!!) ο Άττια και συνολικά 350 ευρώ από κοινού με άλλους τρεις συναδέλφους του, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρότερο πρόσωπο της εργοδοσίας. Χτυπήθηκαν βάναυσα με αποτέλεσμα ο νεαρός να οδηγηθεί, σοβαρά τραυματισμένος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Ένας ακόμα εργάτης γης, τραυματίστηκε πιο ελαφριά, αφού έχασε μόνο ένα δόντι και απέκτησε ένα σκισμένο χείλος. Ο Άττια ήταν λιγότερο τυχερός. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον ανέλαβαν, φέρει κάταγμα κάτω γνάθου, χειρουργήθηκε, νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο μέχρι την Παρασκευή κι μαζί με το εξιτήριο πήρε κι ένα… χαράτσι 1.553 ευρώ. Και τούτο γιατί δεν διαθέτει κάποιο νομιμοποιητικό στοιχείο.
Για το θέμα παρενέβη η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας, μέλη της οποίας εξήγησαν την ιδιαιτερότητα του συμβάντος, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
Μιλώντας στο thebest.gr με αφορμή την περιπέτεια του Αιγύπτιου εργάτη γη και των συμπατριωτών του, το μέλος της Κίνησης Νίκος Παπαγεωργίου, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Η απίστευτη αυθαιρεσία της στυγνής εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων είναι καθεστώς. Η απουσία κάθε έλεγχου για την επιβολή τού εργόσημου, σκανδαλώδης. Χιλιάδες ξένοι εργάτες βιώνουν συνθήκες μιας δολοφονικά καταναγκαστικής εργασίας, μαύρης κι απλήρωτης, με την διεκδίκηση τού μεροκάματου να είναι ρίσκο ζωής.
Το συνολικό ποσό των 350 ευρώ που διεκδικούσαν οι 4, δείχνει ότι δουλεύουν για ψίχουλα. Τους δέρνουν, τους απειλούν, τους βρίζουν».
Πλέον τα μέλη της Κίνησης αναζητούν τα στοιχεία του εργοδότη με απώτερο στόχο να μηνυθεί ο δράστης για το χτύπημα που κατέφερε στον Αιγύπτιο εργάτη και να χρεωθεί τα νοσήλια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΕΤΟΣ 2017
Εκεί στό Νότο,στήν Ηλεία κ στή Δυτική Αχαία το καθεστώς "Μανωλάδας"ζεί κ βασιλεύει,μέ τήν πλήρη ανοχή κ συγκάληψη τού κράτους.!
Ο Αττια ζήτησε τά μεροκάματα του,85 ευρώ(!!!...)κ πληρώθηκε σέ είδος..
Το "αφεντικο"τού εσπασε μέ γροθιές τό σαγονι..
Το πιστοποιητικό τού ΠΝΡΙΟ αναφέρει:"κάταγμα κατω γνάθου,...αντιμετώπιση μέ διαγναθική ακινητοποίηση"..
Νοσηλεύτηκε ,χειρουργήθηκε,κ επειδή ,λέει δέν είχε "χαρτιά"τόν χρέωσαν κ 1553 ευρω!!!!
Παρ'ολο πού από τήν Κινηση Υπερασπισης Δικαιωμάτων Προσφυγων κ Μεταναστών εξηγηθηκε η ιδιαιτεροτητα τού συμβάντος....
#Η απίστευτη αυθαιρεσία της στυγνής εκμεταλευσης αυτων των ανθρωπων ειναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ..
#Η απουσία κάθε ελεγχου γιά τήν επιβολή τού εργοσημου,ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ..
#Χιλιάδες ξένοι εργατες βιώνουν συνθηκες μιάς δολοφονικά καταναγκαστικης εργασίας,μαυρης κ απληρωτης,με τήν διεκδικηση τού μεροκάματου ναναι ρίσκο ζωής..
#Για καθε ξενο εργάτη που ζεί σέ συνθηκες δούλου,υπευθυνο είναι τό κράτος κ συνολικά όλο το σύστημα εξουσίας μέχρι τήν κυβερνηση πού ανέχεται κ συγκαλύπτει αυτή τήν ντροπη ,ενώ ολοι ξέρουν ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ!!
Απο το προηγουμενο περιστατικό στην Δυτικη Αχαια,εχουν δοθεί από τήν Κινηση μας εγραφα ,σέ κάθε αρμόδια Αρχη...
Δεν ασχολειται κανεις...
Κ η αυθαιρεσια,η καταπατηση στοιχειωδων ανθρωπινων δικαιωματων καλα κρατει..
** Για να φανει τι εννουμε ,καθεστως αυθαιρεσιας,που εκμεταλευεται μια παμφθηνη εργατικη δυναμη ,χωρις ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ας δουμε τι γινεται με την φραουλα:
Συνολικα,Αχαία κ Ηλεία ,καλλιεργουνται 10.000 στρεμματα με αποδοση 5,5εως 6 το στρεμμα.
Σε καθε στρεμμα για την παραγωγη ,επειδη είναι εντασεως εργασιας,χρειαζονται 100 μεροκαματα.
Στο συνολο λοιπον:10000στρΧ100μεροκ=1000000 μεροκαματα!!!
Ενα εκατομμυριο μεροκαματα....Ακομα ενα εκατομμυριο εργοσημα!!!!
Καταλαβατε λοιπον τι συμβαινει?
Γι'αυτο η φραουλα ονομαζεται "κοκκινος χρυσος"..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ισως η πιο σοβαρή ανακοίνωση που εχω διαβασει για Βενεζουέλα. Η σημερινή ΚΝΕ άραγε που βόσκει? Ουτε καν ανακοίνωση
http://www.edon.org.cy/index.php/arxio/anak-edon/2017/1921-minima-allhlegguhs-edon-pros-o-lao-kai-thn-neolaia-ths-venezouelas
Μήνυμα αλληλεγγύης ΕΔΟΝ προς το λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τουρκία: Βαρβαρότητα χωρίς τέλος
 Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 19:04
Tον εξευτελισμό και τον ξυλοδαρμό kai to mastigvma προσφύγων από τη Συρία αποκάλυψε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK με ντοκουμέντα που είχαν μαγνητοσκοπήσει οι ίδιοι οι Τούρκοι φαντάροι που συμμετείχαν στο συμβάν.
Το περιστατικό, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα σημειώθηκε στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, λίγες μόνο ημέρες αφότου Τούρκοι στρατιώτες συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό Σύρων προσφύγων.
Η σύλληψη των Σύρων προσφύγων πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουλίου στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας στην επαρχία Χατάϊ (Αντιόχεια) .
Κατά τις τουρκικές αρχές οι Σύροι πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Ο συλλογικός εξευτελισμός τους άρχισε λίγο αργότερα όταν οι Τούρκοι φαντάροι ξυλοκοπώντας τους ανάγκασαν να ενδυθούν με γυναικεία εσώρουχα και να «ποζάρουν» στον φακό των κινητών τους τηλεφώνων. Από τα πρόσωπα των προσφύγων αντιλαμβάνεται κανείς την ένταση του εξευτελισμού και τον φόβο.
Στις φωτογραφίες οι πρόσφυγες εμφανίζονται να φορούν παντελόνια και γαλότσες, αλλά και κίτρινα, ροζ και κόκκινα γυναικεία εσώρουχα αντίστοιχα και να στέκονται δίπλα από ένα τανκ.
Τις εικόνες των προσφύγων ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την 1η Αυγούστου ο Σύρος δημοσιογράφος Ahmad Alkhatib.
«Ξανά και ξανά Τούρκοι στρατιώτες προσβάλλουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία. Οι Σύροι ακόμη υβρίζονται», ήταν το σχόλιο του Alkhatib πάνω από τις φωτογραφίες που ανέβασε.
Όπως επίσης έγινε γνωστό οι εν λόγω στρατιώτες βιντεοσκόπησαν την επίθεση με κλωτσιές και βρισιές εναντίον τεσσάρων νεαρών προσφύγων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.
Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Ο ένας από τους τέσσερις στρατιώτες, η σκιά του οποίου φαίνεται στο πλάνο, τραβούσε σε βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις των υπολοίπων τριών.
Ο ένας από τους πρωταγωνιστές του βίντεο ακούγεται να ρωτά τους πρόσφυγες: «Θα ξανάρθετε στην Τουρκία; Βούλωσέ το! Μην φωνάζεις», ενώ ένας άλλος απεικονίζεται να κλωτσά έναν Σύρο ακόμη και όταν τον έχει ρίξει στο έδαφος.
Σημειώνεται πως μετά τη δημοσίευση του περιστατικού ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στους στρατιώτες. Επίσης, το δικαστήριο της επαρχίας Χατάι της νότιας Τουρκίας καταδίκασε τους τρεις από τους τέσσερις, όπως ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

Η ισλαμική αστυνομία τους μάρανε
Πολύ βορειότερα, στα Δαρδανέλια για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, αστυνομικός ντυμένος με κελεμπία και σαρίκι ποζάρει στο τιμόνι περιπολικού της αστυνομίας. Φέρει την τυπική γενειάδα των ισλαμιστών και θυμίζει την θρησκευτική αστυνομία που είναι ο φόβος και ο τρόμος στη Σαουδική Αραβία.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε και διενεργείται κατά τις αρχές έρευνα. Η εφημερίδα «Χουριέτ» δημοσιεύει την είδηση στο πρωτοσέλιδό της αλλά δεν φαίνεται να ιδρώνει και κανενός το αυτί στη χώρα του ανατέλλοντος νέο-ισλαμισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νομοθετικό "κενό" της Πολεμικής Αεροπορίας οδηγεί σε εκδίωξη δόκιμη αξιωματικό που πάσχει από αυτοάνοσο
Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 15:17
Εκτός του Σώματος της Πολεμικής Αεροπορίας τίθεται 19χρονη δόκιμη αξιωματικός της Σχολής Ικάρων, λόγω νομοθετικού κενού που δεν καλύπτει την εν λόγω κατηγορία, σε αντίθεση με ότι ισχύει στα άλλα Σώματα. Συγκεκριμένα η δόκιμη αξιωματικός πέτυχε υγιής την εισαγωγή της στη Σχολή, όμως στη συνέχεια νόσησε (αυτοάνοσο) κατά την εσώκλειστη φοίτησή της, και λόγω ακριβώς του νομοθετικού κενού, βρίσκεται στη διαδικασία εκδίωξης.
Όμως, σε παρόμοιες περιπτώσεις στα άλλα Σώματα (π.χ. στην Αστυνομία), με το Π.Δ. 80/2011 παρ. αριθμ. 25, οι αξιωματικοί που νοσούν κατά τη θητεία τους στις σχολές, μετατάσσονται σε Υπηρεσίες Γραφείου.
Όπως τονίζει η νεαρή δόκιμη, το νομοθετικό αυτό κενό στην Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων, παραβιάζοντας έτσι το Νόμο 3304/2005 περί ίσης μεταχείρισης.
Το ζήτημα εξετάζεται από τα αρμόδια γραφεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και από το Γραφείο Πρωθυπουργού, που έχει επιδείξει ενδιαφέρον, με στόχο τη δίκαιη προσαρμογή του εν λόγω νόμου και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο τραπέζι των καταναλωτών ο πρώτος μεταλλαγμένος σολομός
Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 09:52
Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφθασε στο τραπέζι των καταναλωτών. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στη λιανική αγορά.
Η αμερικανική εταιρεία AquaBounty Technologies που ανέπτυξε το σολομό και τον παράγει πλέον μαζικά, ανακοίνωσε ότι πούλησε τους πρώτους 4,5 τόνους στην αγορά του Καναδά. Ο αγοραστής του προϊόντος δεν έγινε γνωστός (μάλλον δεν ήθελε), ενώ η τιμή κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, γύρω στα πεντέμισι δολάρια το μισό κιλό.
Η εταιρεία της Μασαχουσέτης χρειάσθηκε πάνω από 25 χρόνια για να αναπτύξει, να εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια και τελικά - μετά από σαράντα κύματα και πολλές αντιδράσεις- να πουλήσει τον μεταλλαγμένο σολομό σε πελάτες.
Ο σολομός AquaBounty είναι περίπου διπλάσιος σε μέγεθος από τον άγριο σολομό του Ατλαντικού, καθώς έχει τροποποιηθεί για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φθάνει σε μέγεθος κατάλληλο για πώληση στο μισό χρόνο (περίπου σε 18 μήνες) από ό,τι χρειάζεται ο ελεύθερος.
Ο μεταλλαγμένος σολομός εκτρέφεται στον Παναμά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής του σε καναδικό νησί, μετά από το «πράσινο φως» των καναδικών Αρχών. Η εταιρεία έχει ζητήσει την άδεια για να κάνει το ίδιο στην Ινδιάνα των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες παρουσίασαν για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο ψάρι το 1989, έχοντας εισάγει σε αυτό ένα γονίδιο που ενισχύει την ορμόνη της ανάπτυξης. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 δημιούργησαν την εταιρεία AquaBounty για να εμπορευθούν το προϊόν τους και μετά πέρασαν περίπου 25 χρόνια μέσα σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών και αντιδράσεων από οικολόγους, πολιτικούς - και όχι μόνο.
Η αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την άδεια κυκλοφορίας στην αγορά το Νοέμβριο 2015 και οι καναδικές Αρχές έξι μήνες αργότερα. Καμία από τις δύο χώρες, σύμφωνα με το «Nature», δεν απαιτεί ο μεταλλαγμένος σολομός να φέρει σήμανση ότι είναι γενετικά τροποποιημένος, συνεπώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να το ξέρει - κάτι που έχει εξοργίσει ακτιβιστές και πολιτικούς ιδίως στις ΗΠΑ, οι οποίοι απαιτούν να γνωρίζει ο καταναλωτής τι τρώει.
Το Κέντρο για την Ασφάλεια των Τροφίμων, μια περιβαλλοντική οργάνωση με έδρα την Ουάσιγκτον, μήνυσε τη FDA, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία δεν έχει αρμοδιότητα για τα γενετικά τροποποιημένα ζώα, καθώς αδυνατεί να αξιολογήσει σωστά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που μπορεί να αυτά προκαλούν. Έτσι, παραμένει αμφίβολο αν ο τροποποιημένος σολομός θα φθάσει άμεσα και στην αμερικανική αγορά - για την ευρωπαϊκή ούτε λόγος.
Από την άλλη, η AquaBounty και επιστήμονες που υποστηρίζουν τη γενετική τροποποίηση των ζώων, αντιτείνουν ότι τα μεταλλαγμένα ψάρια όπως ο εν λόγω σολομός θα είναι επωφελή για την οικονομία, καθώς παράγονται τοπικά και δεν εισάγονται από άλλες χώρες, άρα θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι ο σολομός μεγαλώνει όχι σε ανοιχτούν κλωβούς στη θάλασσα, αλλά σε κλειστές δεξαμενές, συνεπώς δεν κινδυνεύει από θαλάσσιους παθογόνους μικροοργανισμούς, που συχνά συναντώνται στους σολομούς της ιχθυοκαλλιέργειας.
Η επιτυχής κατάληξη της «οδύσσειας» του μεταλλαγμένου σολομού έκανε να αναθαρρήσουν γενικότερα οι αλλοι απατεωνες υπέρμαχοι των μεταλλαγμένων ζώων, οι οποίοι ευελπιστούν ότι είναι θέμα χρόνου τα γενετικά τροποποιημένα ζώα να κερδίσουν - έστω κουτσά-στραβά - την αποδοχή των καταναλωτών, όπως έχει γίνει ήδη με τα τροποποιημένα φυτά, που δωσανε μαχη και επιβληθηκανε από την κυβερνηση τους που παιρνει μιζες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασάνζ για αποικιοκρατες αμερικανους για Μαδούρο: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να βιαστεί να υιοθετήσει το σύνταγμα της Σαουδικής Αραβίας»
 Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 08:37
Την ειρωνικη απορία του που τη στελνει στους αμερικανους αποικικρατες, σχετικά με τη στάση τους απεναντι στον  προέδρο της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, εκφράζει μέσω ανάρτησής του στο twitter ο Τζούλιαν Ασάνζ.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Mαδούρο δεν μπορεί να βιαστεί να υιοθετήσει το σύνταγμα της Σαουδικής Αραβίας, έτσι ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να είναι ευχαριστημένη μαζί του» έγραψε στην ανάρτηση του πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Τζ. Ασάνζ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Έλληνας πρέσβης στη Γερμανία απαντά στη FAZ για την Αντιγόνη
Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 02:23
Με επιστολή του προς την Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ο Έλληνας πρέσβης στη Γερμανία, Θ. Δασκαρόλης, απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Πόσα δισεκατομμύρια αξίζει για μας η Αντιγόνη;»
«Ο Uwe Walter», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δασκαρόλης, «υποστηρίζει στην κριτική του "Πόσα δισεκατομμύρια αξίζει για μας η Αντιγόνη;" (FAZ της 4ης Ιουλίου) επί της μελέτης της Johanna Haninks “The Classical Debt» ότι το ελληνικό “nation building” έλαβε χώρα τον 19ο αιώνα, ωστόσο ήδη από τον 6ο αιώνα μ.Χ. εμφανίζονται μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως Έλληνες και ταυτίζονται με τον Ελληνισμό. Στην μακρά του ιστορία ο ελληνικός λαός θεμελίωσε την ύπαρξη και τον πολιτισμό του σ’ ένα ισχυρό φρόνημα αντίστασης: κατά των Περσών στην αρχαιότητα, του οθωμανικού δεσποτισμού, της Wehrmacht στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, της αυθαιρεσίας των χρηματαγορών στις μέρες μας. Θέλουμε δεν θέλουμε, συνιστά κι αυτό προσφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».
«Και η Αντιγόνη δεν αποτιμάται σε δισεκατομμύρια ούτε προφανώς εξαγοράζεται», επισημαίνει στην επιστολή του πρέσβης και συνεχίζει:«Για όποιον αληθινά την μελετήσει, ενσαρκώνει το αίσθημα της αληθινής δικαιοσύνης, επέκεινα τρεχουσών κανονισμών κι απαγορεύσεων, μια διεκδίκηση τόσο παλαιά όσο και η αυγή της ελληνικής σκέψης. Θα μας πάρει πολύ χρόνο να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη προσέλαβε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Κανείς λαός δεν είναι πλήρως απαλλαγμένος από τους προγόνους του: η σύγχρονη Ελλάδα δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι εξιδανικεύτηκε από αρκετούς ξένους. Ο πολιτισμός είναι μία συνεχής εξελικτική διαδικασία. Κάποτε οι χιτώνες θα έπρεπε να εξελιχθούν σε φουστανέλες των Ευζώνων. Ο Αριστοτέλης προσέφερε στην ανθρωπότητα την επαγωγική λογική- κάθε δράση και κάθε παράλειψη επιφέρει συνέπειες. Εάν οι αρχιτέκτονες των ελληνικών “προγραμμάτων βοήθειας” την αγνόησαν, συσσωρεύοντας το ένα μακροοικονομικό λάθος πίσω από το άλλο κατά την εφαρμογή τους, γι’ αυτό δεν ευθύνεται ούτε ο Αριστοτέλης ούτε οι σύγχρονοί του ούτε και οι απόγονοί του».
«Ο κ. Walter», τονίζει ο κ.Δασκαρόλης, «πιστεύει ότι τα “ελγίνεια μάρμαρα” ανήκουν “δικαιότατα” στο Βρετανικό Μουσείο. Την πεποίθησή του αυτή μπορεί κανείς να την θεωρήσει σεβαστή, όμως αντιτίθεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, στην πλειοψηφία της βούλησης των Βρετανών πολιτών που, φαντάζομαι, κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο απ’ αυτόν. Γεγονός παραμένει το εξής: τα “μάρμαρα” εκλάπησαν από τον Παρθενώνα. Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να θεωρήσω το άρθρο τμήμα μιας σκοπιμότητας που υπηρετεί την έκφραση της ευρέως διαδεδομένης σε πολλούς Γερμανούς αντίληψης περί μη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: «Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση» δηλώνει η πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης
 Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 22:37
Η Ντέλσι Ροντρίγκες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, η οποία εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, απέρριψε κάθε «εξωτερική παρέμβαση», ιδίως από τις ΗΠΑ, στην πολιτική κρίση στη χώρα της.
«Για τη διεθνή κοινότητα (...) το μήνυμα είναι σαφές, ξεκάθαρο: εμείς, οι Βενεζουελάνοι, θα επιλύσουμε τη διαμάχη μας, την κρίση μας, χωρίς κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση, χωρίς κανενός είδους αυτοκρατορική εντολή», είπε η Ροντρίγκες στην ομιλία της κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.
Απευθυνόμενη στις ΗΠΑ, που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, η πρόεδρος της Συντακτικής είπε: «Άγρια και βάρβαρη αυτοκρατορία, μην αστειεύεσαι με τη Βενεζουέλα, η Βενεζουέλα δεν αποθαρρύνεται και δεν παραδίδεται ποτέ».
«Ορκίζομαι να υπερασπιστώ την πατρίδα από κάθε επίθεση ή απειλή», είπε η 48χρονη νομικός, κρατώντας στα χέρια της μια σημαία της χώρας της και ένα αντίτυπο του Συντάγματος.
Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Συντακτικής Συνέλευσης έγινε σήμερα, παρουσία των 545 μελών της, παρά τις διεθνείς επικρίσεις και το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για διαδηλώσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις της χώρας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Χάμα
Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 01:12
Σφοδρές συγκρούσεις και βομβαρδισμοί, οι χειρότεροι των τελευταίων μηνών, σημειώνονται στην επαρχία Χάμα, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με μια αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα, ωστόσο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε η μάχη αυτή.
Οι συγκρούσεις συνοδεύονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς, με δεκάδες βλήματα όλμων και ρουκέτες, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, προσθέτοντας ότι έχει επιβεβαιώσει πως υπάρχουν θύματα.
Η μάχη αυτή επικεντρώνεται στο χωριό Μάαν, σε απόσταση 23 χιλιομέτρων βορείως της πόλης Χάμα. Κοντά στην περιοχή αυτή σημειώθηκε μια επίθεση ισλαμοφασιστών και μια αντεπίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων την άνοιξη.
Το Αποικιακο παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιχείρησαν να προωθηθούν βορειότερα, μπαίνοντας σε εδάφη που ελέγχονται από τους ισλαμοφασιστες. Ωστόσο, μια στρατιωτική πηγή που πρόσκειται στη σιιτική Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε ότι αντιθέτως, οι ισλαμοφασιστες προσπάθησαν να επιτεθούν και αποκρούστηκαν από τον συριακό στρατό.
Στην περιοχή αυτή δρουν σκληροπυρηνικές ισλαμοφασιστικές συμμοριες, συμπεριλαμβανομένης της Ταχρίρ αλ Σαμ στην οποία έχει ενταχθεί και το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Στο μέτωπο στη βόρεια Χάμα επικρατούσε σχετική ηρεμία αφότου ξεκίνησε, στις αρχές Μαΐου, η διαδικασία αποκλιμάκωσης που συμφώνησαν η Ρωσία (που στηρίζει τη Δαμασκό) και η Τουρκία (η οποία στηρίζει τους ισλαμοφασιστες). Από τότε ο συριακός στρατός έχει επικεντρωθεί κυρίως στην εκστρατεία του εναντίον των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού κράτους στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ken Livingstone, ο «κόκκινος Κεν» πρώην Δήμαρχος Λονδίνου: "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίσω από την αποσταθεροποίηση στη Βενεζουέλα"!
Με μια σκληρή καταγγελία σε ραδιοφωνική του συνέντευξη που μεταφέρει κι η εφημερίδα "Mirror", ο «κόκκινος Κεν», πρώην Δήμαρχος Λονδίνου σπέρνει πανικό στις δημοσιογραφικές πόρνες και τους πολιτικούς της Ε.Ε. που συντάχθηκαν με τις ανακοινώσεις της Cia και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
«Ο οικονομικός και πολιτικός πόλεμος που...
κτυπάει τη Βενεζουέλα προκλήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τη βοήθεια τμημάτων της εσωτερικής αντιπολίτευσης... Έχουμε μια σκευωρία των ΜΜΕ που σε διεθνές επίπεδο πολιορκούν τη Βενεζουέλα. Ίσως ακόμη πιο μεγάλη από την επίθεση εναντίον του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεϊν...».
Και μεταξύ άλλων επισημαίνει ο Ken Livingstone:
«Θα ανακαλύψουμε πως αυτή η κρίση σχεδιάστηκε από το εξωτερικό, όπως συνέβη στη Βραζιλία το '64 και ακολούθως στην Αργεντινή και τη Χιλή...
Μέχρι το 1998, χρονιά άφιξης του Ούγκο Τσάβες, στη Βενεζουέλα κατείχαν τον εθνικό πλούτο της χώρας περίπου 200.000 οικογένειες...
Πιστεύω πως πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν την εξουσία τους, τον έλεγχο στις εισαγωγές κι εξαγωγές φαρμάκων και τροφίμων ώστε να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να ανατρέψουν το Μαδούρο...».
Το ηγετικό στέλεχος των Βρετανών Εργατικών ξεσκεπάζει έτσι και όλα τα φερέφωνα των ΗΠΑ στην Ευρώπη




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοργίστηκε o ΓΑΠ ο πατροκτόνος εθνικός ολετήρας & κλητήρας (πρώην υπάλληλος) των ΗΠΑ-ισραήλ, για την "κατάσταση στη Βενεζουέλα"... Άντε και γαμήσου πουλημένο τομάρι!
Μίλησαν όλοι μίλησε κι ο εθνικός ολετήρας!
Τι είπε ο αμερικανοτσολιάς; "Κανένας πολίτης με αριστερή συνείδηση δεν μπορεί να αποδεχτεί όσα συμβαίνουν... στη Βενεζουέλα".
Aνακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΗΜΑ του Γιωργάκη Παπανδρέου για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα και τη σιωπή κάποιων... για το καθεστώς Μαδούρο...
Έπεσε κι ο τελευταίος φερετζές του πατροκτόνου, του γιου της Μαργαρίτας (θυμάσαι ποιος σε αποκαλούσε μ' αυτό τον προσδιορισμό, έτσι δεν είναι Γιωργάκη;), με την αντιγραφή και μετάφραση των θέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Cia
Όπως βλέπεις πατροκτόνε, η αντιπολίτευση έχει φιμωθεί από τα μικρόφωνα των ΜΜΕ και όλων των Μέσων για να καταγγείλει τη φίμωση της...
Τέτοια φίμωση που δίνει συνέντευξη σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ του κόσμου, που ελέγχει η Cia...
Τα δε παραμύθια που θες να μας ταΐσεις περί μη "Συνταγματικότητας" της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης κι άλλα τοιαύτα, μοιάζουν με τα παραμύθια που μας τάιζες μαζί με τον Κούλογλου, περί καταστροφής των χωρών που πάει το ΔΝΤ κι εσύ ήσουν ήδη προγραμματισμένος...
Δεν μας ξαναπιάνεις μαλάκες... ζαβό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο κοσμοπολιτισμός χωρίς πατρίδα, που αρνείται τα εθνικά αισθήματα και την ιδέα της πατρίδας, δεν έχει τίποτα κοινό με τον προλεταριακό διεθνισμό"...
Γκεόργκι Δημητρόφ 1935
Γκεόργκι Δημητρόφ... επίκαιρος όσο ποτέ, για τις εθνομηδενιστικές λινάτσες της "ανανεωτικής" (ιμπεριαλιστικής) "αριστεράς"...
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: "Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε",Θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, στις 30 Απριλίου 1963.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χυδαία παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου στη Βενεζουέλα!
Η Βενεζουέλα γράφει Ιστορία και πανικοβάλει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τα εκλεγμένα μέλη της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης εγκαταστάθηκαν στη Βουλή κι είχαμε την πρώτη συνεδρίαση για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Ο πανικός στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι τέτοιος που αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τη χρυσή εφεδρεία τους: O πάπας Φραγκίσκος θυμήθηκε τις "ένδοξες" ημέρες που ευλογούσε τους δολοφόνους του Βιντέλα και επεμβαίνει ζητώντας να "παγώσει" η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
Απίστευτη αλλά αληθινή είναι η χυδαία παρέμβαση του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.
Αλήθεια, ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος;
Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν! (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!).
Ο υπηρέτης της στυγνής αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας του Βιντέλα στην Αργεντινή και σήμερα πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος χωρίς ντροπή κι ενθυμούμενος τις...
ημέρες που ευλογούσε τους δολοφόνους στην Αργεντινή καλεί να "διακοπεί η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση" του λαού της Βενεζουέλας διότι "φέρνει εντάσεις και σύγκρουση" (Comunicado de la Santa Sede ante la crisis en Venezuela)!
Οι Μανάδες της Πλατείας του Μάη (Plaza del Mayo), το κίνημα των Μανάδων της Αργεντινής που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους από το δικτατορικό καθεστώς του μαύρου δικτάτορα της Αργεντινής, Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, έχουν από πολλά χρόνια μιλήσει για τον φασιστικό ρόλο του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος: «Διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τα βασάνιζαν». Η ανακοίνωση της "Αγίας Έδρας" μέσω της οποίας ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο παρεμβαίνει στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό που εξέφρασε τη θέλησή του να μην παραδοθεί η Βενεζουέλα στα νύχια των gatekeepers του καπιταλισμού.
Σε πλήρη αντίθεση ο πάστορας Numa Molina από το San Francisco του Καράκας που χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Η ειρήνη έχει γίνει ύμνος της Βενεζουέλας...
Σήμερα έρχομαι να ευλογήσω ένα λαό ο οποίος πήγε στις 30 Ιούλη με μια φωνή, μια κραυγή που βγήκε από την καρδιά του: και ψήφισε για την ειρήνη...
Η επίθεση των εκστρατειών στα μέσα ενημέρωσης κατά την Μπολιβαριανής κυβέρνησης είναι αδύνατο να κρύψει την αλήθεια και τα όνειρά της ειρήνης...
Κι έτσι αποδείχθηκε τελευταία, στις 30 Ιούλη, όταν περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια πολίτες εξέλεξαν τους αντιπροσώπους της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC)...»


4 σχόλια:

e-h είπε...


Open University defends its discrimination against Cuba
A big thank you to the more than 2,000 people who have written to their Member of Parliament urging them to take action to end the Open University ban on Cuban students.
The British educational institution is under sustained public pressure to stop this discriminatory policy and has been forced to make a public statement defending their position to which CSC has replied.
As well as coverage in the national UK press and a statement from the University and College Union as previously reported, the National Union of Teachers (NUT) has also issued a statement and the case is receiving coverage in the Cuban press.
If you have not done so already, please take action by writing to your MP, writing to the Open University, or if you are able, making a donation to our campaigning on this issue.
Please remember to send any responses that you receive form your MP, or from the OU to campaigns@cuba-solidarity.org.uk. We have further model letters in response that you can send to keep the pressure on.
Take action:
Write to your MP
Write directly to the Open University



Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπερασπίζεται τις διακρίσεις κατά της Κούβας
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους που έχουν γράψει στους βουλευτες τους στο Κοινοβούλιο ζητώντας τους να αναλάβουν δράση για τον τερματισμό της απαγόρευσης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στους κουβανούς φοιτητές.
Το βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα βρίσκεται υπό συνεχή πίεση της κοινής γνώμης να σταματήσει αυτή την πολιτική διακρίσεων και έχει αναγκαστεί να προβεί σε δημόσια δήλωση που υπερασπίζεται τη θέση τους στην οποία έχει απαντήσει το CSC .
Καθώς και η κάλυψη στον εθνικό τύπο Ηνωμένο Βασίλειο και μια δήλωση από το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία της Ένωσης, όπως έχει ήδη αναφερθεί, η Εθνική Ένωση Δασκάλων (NUT) εξέδωσε επίσης μια δήλωση και η υπόθεση λαμβάνει κάλυψη στον κουβανικό Τύπο.
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, παρακαλούμε να αναλάβετε δράση με το γράψιμο στο βουλευτή σας, γράφοντας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ή αν είστε σε θέση, κάνοντας μια δωρεά για την εκστρατεία μας για το θέμα αυτό.
Παρακαλώ θυμηθείτε να στείλετε τις απαντήσεις που λαμβάνεις από το βουλευτής σας, ή από το OU to campaigns@cuba-solidarity.org.uk. Έχουμε επιπλέον γράμματα μοντέλο ως απάντηση που μπορείτε να στείλετε για να κρατήσετε την πίεση.
Ανάλαβε δράση:
Γράψτε στο βουλευτής σας
Γράψτε απευθείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

e-h είπε...



Cuba denounces efforts to silence the voice of the Venezuelan people
Following the elections in Venezuela for a National Constituent Assembly on Sunday 30 July, the Cuban government released a statement condemning the “arbitrary sanctions that violate international law” which have been imposed by the US.
The statement said the people had voted despite “barricades, blocked streets, economic sabotage, and international threats,” and “an opposition which has not hesitated to unleash the most brutal expressions of cruelty.”
Reiterating its solidarity with the Venezuelan people, the Cuban government stated: “Only Venezuelans can decide how to resolve their problems and chart their future.”

Κούβα καταγγέλλει προσπάθεια να φιμώσει τη φωνή του λαού της Βενεζουέλας
Μετά τις εκλογές στη Βενεζουέλα για μια Εθνική Συντακτική Συνέλευση την Κυριακή 30 Ιουλίου, η κουβανική κυβέρνηση κυκλοφορήσει μια δήλωση καταδικάζοντας τις «αυθαίρετες κυρώσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ.
Η δήλωση είπε ότι οι άνθρωποι είχαν ψηφίσει παρά τα «οδοφράγματα, τους αποκλεισμένους δρόμους, το οικονομικό σαμποτάζ, και διεθνείς απειλές,» και «μια αντιπολίτευση που δεν δίστασε να εξαπολύσει τις πιο βάναυσες εκφράσεις της σκληρότητας.»
Επαναλαμβάνοντας την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση της Κούβας δήλωσε: «Μόνο οι Βενεζουελάνοι μπορουν να αποφασίζουν πώς να επιλύσουν τα προβλήματά τους και να χαράξουν το μέλλον τους.»




Cuba has graduated 170 doctors from the United States
Cuba’s Latin America Medical School has graduated 170 doctors from the United States since 2005.
The school which trains doctors from Latin America, Asia, Africa and the United States was established by Fidel Castro in November 1999. Since the first graduation in 2005 more than 28,500 doctors from 103 countries had graduated free of charge.


Από την Κούβα έχουν αποφοιτήσει 170 γιατροί από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Ιατρική Σχολή της Κούβας Λατινικής Αμερικής έχουν αποφοιτήσει 170 γιατροί από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005.
Το σχολείο που εκπαιδεύει γιατρούς από τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες ιδρύθηκε από τον Φιντέλ Κάστρο, τον Νοέμβριο του 1999. Από την πρώτη βαθμολόγηση το 2005 περισσότερες από 28.500 γιατρούς από 103 χώρες είχαν αποφοιτήσει δωρεάν.


e-h είπε...

Castro's casa: social work lessons from Cuba
“In Cuba, we see a lesson for all societies. Social work is recognised by the government as a way of fostering social justice and wellbeing through prevention strategies and the active support of marginalised people. This is something we can all learn from.”
Rory Truell, secretary-general of the International Federation of Social Workers, writes in The Guardian on how social workers in Cuba defy poverty, foster social justice and prevent social problems leading to poor health by supporting the oldest population in Latin America.


casa Κάστρο: κοινωνικό μαθήματα εργασίας από την Κούβα
«Στην Κούβα, βλέπουμε ένα μάθημα για όλες τις κοινωνίες. Κοινωνική εργασία έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση ως μέσο για την κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία μέσω στρατηγικών πρόληψης και την ενεργό υποστήριξη των περιθωριοποιημένων ατόμων. Αυτό είναι κάτι που όλοι μπορούμε να μάθουμε από αυτο.»
Rory Truell, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών, γράφει στην εφημερίδα The Guardian σχετικά με το πώς οι κοινωνικοί λειτουργοί στην Κούβα αψηφούν τη φτώχεια, να προωθήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόληψη κοινωνικών προβλημάτων που οδηγούν σε κακή κατάσταση υγείας, υποστηρίζοντας το γηρεότερο του πληθυσμού στη Λατινική Αμερική.

e-h είπε...


Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
esta semana nos propone el dossier titulado David, Lina y Wichy. 50 años
de un Premio. Reconocidos escritores cubanos se refieren a la impronta
del Premio David en nuestra literatura, y comparten también sus
apreciaciones sobre la escasa promoción y pérdida de jerarquía que hoy
se puede constatar en el que alguna vez fue el lauro más codiciado entre
los jóvenes escritores en la Isla. Destacan aquí los textos “Pequeña
carta inexistente a Lina de Feria”, de Norge Espinosa y “50 años de un
premio que ¿decae?”, de Marilyn Bobes; así como los artículos “De cuánto
dura la muerte de un escuadrón de zanahorias” y “Premios David: “La
excelente práctica de un sueño humano”, de la autoría de Jamila Medina y
Racso Morejón, respectivamente. El dossier también incluye una selección
de dibujos exclusivos de Sigfredo Ariel, mientras en la sección Poesía
se propone un acercamiento a la obra de Luis Rogelio Nogueras y Lina de
Feria. En su edición 832, La Jiribilla publica, además, la primera parte
del texto “Apuntes para una historia circular del terrorismo”, de
Antonio Rodríguez Salvador y “Hay una guerra cultural y es muy palpable
en Cuba”, de Jorge Ángel Hernández. Completa esta entrega una entrevista
de Ámbar Carralero al titiritero pinareño Nelson Álvarez, director de la
obra “El Príncipe de los Colibríes”, incluida en la primera edición del
festival Habana Titiritera, cuyo programa está disponible en la sección
Cartelera de la revista.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το κουβανικό περιοδικό πολιτισμού La Jiribilla, που
αυτή την εβδομάδα μας προσφέρει το φάκελο με τίτλο David, Λίνα και Wicky. 50 χρόνια
ενός βραβείου. Ο διάσημος της Κούβας συγγραφεας αναφέρονται στο αποτύπωμα
του David βραβείο στη λογοτεχνία μας, αλλά και μοιράζονται τους
ιδέες για την κακή προώθηση και την απώλεια της ιεραρχίας που σήμερα
μπορεί να δει κανείς στην οποία κάποτε ήταν το πιο περιζήτητο δάφνες στους
νέους συγγραφείς στην Κούβα . από την ιδιαίτερη σημείωση εδώ κείμενα «Little
ανύπαρκτη επιστολή προς Λίνα de Feria» από Norge Espinosa και «50 χρόνια
απονομής ΤΙ διασπάται;» Marilyn Bobes? και τα άρθρα «πόσο
σκληρά ο θάνατος ενός μοίρα των» και «David Βραβεία:» Η
εξαιρετική πρακτική του ανθρώπινου ονείρου , «συγγραφέας: Jamila Medina και
RACSO Morejón, αντίστοιχα. Ο φάκελος περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή
αποκλειστικών σχεδίων Sigfredo Ariel, ενώ στο τμήμα ποίηση
προσέγγιση στο έργο του Luis Rogelio Nogueras και Λίνα προτείνεται
Fair. Στο θέμα του 832, La Jiribilla δημοσιεύει επίσης το πρώτο μέρος
του κειμένου «Σημειώσεις για ένα κυκλικό ιστορία της τρομοκρατίας» του
Antonio Rodríguez Σαλβαδόρ και «Εκεί είναι ένα πολιτιστικό πόλεμο είναι προφανής
στην Κούβα , » Jorge Ángel Hernández. Παρέχει πλήρη αυτή η συνέντευξη
Ambar Carralero να Pinar del Rio κουκλοπαίχτης Nelson Álvarez, διευθυντής του
παιχνιδιού «Ο πρίγκιπας της κολίβρια» που περιλαμβάνεται στην πρώτη έκδοση του
φεστιβάλ Puppeteer Αβάνα, το πρόγραμμα του οποίου είναι διαθέσιμο στην ενότητα
περιοδικό Billboard.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu