Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τεταρτη 10 Ιανουαριου 2018


ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!
Το ότι οι καλοπληρωμένες πολύχρονες σπουδές τους δεν τους έκαναν και ξουράφια στην ιστορική γνώση είναι αλήθεια. Όσο αλήθεια είναι και το θράσος του κάθε συμπλεγματικού υπουργίσκου και παραγοντίσκου να πουλάει μούρη, κάνοντας πως αυτός ξέρει και ιστορία και τα πάντα.
Τα σκεφτόμουν πριν λίγο αυτά, διαβάζοντας δηλώσεις και σχόλια διάφορων απίθανων συριζαίων, που καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ για τη βίαιη εισβολή στο υπουργείο Εργασίας, πετάνε και την εξυπνάδα που αποκαλύπτει πως είναι ντενεκέδες ξεγάνωτοι: Ουδέποτε οι κομμουνιστές έκαναν τέτοιες βιαιότητες!
Βρε, απίθανοι ξερόλες, ούτε καν τον ηρωικό αγώνα κατά της πολιτικής επιστράτευσης του 1943 δεν ξέρετε; Τότε που με αλλεπάλληλες εισβολές, στις 24 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου, στο ίδιο αυτό υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, και πυρπόληση και καταστροφή των αρχείων του, ο αθηναϊκός λαός, με επικεφαλής τους κομμουνιστές, απέτρεψε την αποστολή Ελλήνων εργατών στη Γερμανία.
Τόση ασχετοσύνη, ρε θρασίμια; Τα ταξιδάκια σας έλειπαν, πουθενάδες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ!
Κι όμως, κάνουν πίσω! Ξέροντας πως αν συλλάβουν κόσμο που διαδηλώνει κατά των πλειστηριασμών μπορεί να πάρει φωτιά όλη η Ελλάδα και να τρέχουν να βρουν ελικόπτερα για να φύγουν, βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα:
Ή γελοιοποιούμαστε με το να μην τους συλλαμβάνουμε, παρά τον νόμο που ψηφίσαμε, ή τους συλλαμβάνουμε με κίνδυνο να βρεθούμε κυνηγημένοι σε καμιά Ελβετία.
Τελικά κατέφυγαν σε μια τρίτη λύση: Ολόκληρο τον Γενάρη δεν θα κάνουν πλειστηριασμούς. Και για μετά, βλέπουμε.
Πανικός στην κυβέρνηση των εκδικητικών πλουσιόπαιδων.
Σχολιο.- Κάνουν πίσω απλώς γιατί περιμένουν να θεσμοθετηθεί η κατάργηση των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία και να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. 9 Ιανουαρίου 2018
"Aναστολή διαδικασίας των φυσικών πλειστηριασμών
Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναστέλλεται η διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών, που έχουν προγραμματισθεί για αύριο και μέχρι 31.1.2018.
Η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας"
Το βασικό τους θέμα είναι να γίνονται όλοι οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά, και μάλιστα από τους συμβολαιογράφους της Αθήνας. Πίεση εκ μέρους του Ρούσκα είναι, που ζητάει επιτακτικά τα παραπάνω...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1976, αγώνας κατά του 330 της κυβέρνησης της Ν.Δ., που έβαζε ως προϋπόθεση για απεργία την παρουσία του 50%+1 κ.λπ. κ.λπ.
1983, αγώνας κατά του άρθρου 4 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς με το ίδιο περιεχόμενο.
2018, αγώνας κατά του ανάλογου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά έχει η ιστορία της ταξικής πάλης. Η εργατική τάξη αντιμετωπίζει σταθερά την πολύμορφη εκπροσώπηση του κεφαλαίου. Ενίοτε χάνει και κατόπιν αχρηστεύει τον νόμο στην πράξη, όπως στα 1976-81, άλλοτε κερδίζει, όπως το 1983.
Τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και για τώρα. Εκτός από τη βεβαιότητα πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια και σ' αυτή τη φουρνιά των υπαλλήλων του κεφαλαίου.
Σχολιο.- 1985 ήταν όχι 1983 από ότι θυμάμαι, και φύγανε με τον Αρσένη οι συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ Κοκκινοβασίλης, Πιπεριάς, Παπαμιχαήλ κλπ
Σχολιο.- 1983 ήταν σε νομοσχέδιο για τις απεργίες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. και μάλιστα με υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον Αρσένη. Αυτό που αναφέρεις, το 1985, ήταν το πρόγραμμα σταθεροποίησης, η πολιτική λιτότητας που ακολούθησε μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ με υπουργό πλέον τον Σημίτη, λόγω διαφωνίας του Αρσένη. Τότε διασπάστηκε η ΠΑΣΚΕ και ιδρύθηκε η ΣΣΕΚ, διασπάστηκε η ΓΣΕΕ κ.λπ. Δεν σχετίζονται οι δύο περιπτώσεις του 1983 και του '85.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ σε λεωφορεία και τρόλει...
Δεν ντρέπεστε, ρε αλητάμπουρες; Από 2.100 λεωφορεία το 2012 τώρα δρομολογούνται τα 900 κι από 350 τρόλεϊ τα 160. Μπορεί να μείνεις και μισή και μία ώρα στη στάση -το καλοκαίρι και μιάμιση- περιμένοντας.
Ποιους δουλεύετε, ρε αλήτες; Πόσο ψηλά τον έχετε πάρει τον αμανέ και σπάτε πλάκα με τον κόσμο που καθημερινά εξευτελίζετε;
σχολιο.- Λεωφορεία δεν έχουν ούτε καν θέρμανση από τα εναπομείναντα και κυκλοφορούντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ακριβής αριθμός των μελών κινηματικής συλλογικότητας -του Ρουβίκωνα συγκεκριμένα- στη δημοσιότητα, από αμερικάνικων συμφερόντων ιστοσελίδα CNN Greece. Γνωστά ακόμη και το πόσες φορές έχει πάρει μέρος σε δραστηριότητες της συλλογικότητας το κάθε μέλος, πόσες φορές έχει προσαχθεί κ.λπ.
Σχολιο.- Το πιο βασικό κατά τη γνώμη δεν είναι το αμερικανικών συμφερόντων ιστοσελίδα: Franchise είναι έτσι κι αλλιώς το CNN.gr, ιδιοκτήτης του ελληνικού CNN είναι ο όμιλος DPG του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Πιο σημαντικό ίσως είναι ότι το ρεπορτάζ υπογράφει η Μίνα Καραμήτρου, γνωστή και από ανάλογα χαφιεδίστικα κείμενα, της οποίας ο σύζυγος, καθόλου τυχαία, είναι αξιωματικός της Ασφάλειας. Ουσιαστικά αναπαράγεται μια γνωστή από το παρελθόν τακτική, η Ασφάλεια να στοχοποιεί ανθρώπους μέσα από πρόθυμες πένες, συχνά με συγγενικούς δεσμούς με ασφαλίτες. Η πιο σοβαρή περίπτωση υπήρξε σαφώς η στοχοποίηση του Περικλή Κοροβέση μέσω της (επίσης συζύγου αστυνομικού) Νικολούλη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΟΞΕΣ
Αν η Eldorado γλύτωσε πρόστιμο 1,7 εκατομμυρίων γιατί καθυστέρησε ο καταλογισμός του, δεν θα 'πρεπε να 'χουν συλληφθεί ήδη οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση, άρα για τη ζημιά προς το δημόσιο συμφέρον;
Τι κάθομαι και λέω κι εγώ!
Εδώ είναι υπουργοί άνθρωποι όπως ο Γαβρόγλου, υπάλληλος του Λάτση, στον οποίο ξεπούλησε το Ελληνικό η κυβέρνηση, και ο Σταθάκης που παραχώρησε την Ακαδημία Πλάτωνος στη Blackrock, με την οποία τον συνδέουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα!
Πάει και ο χώρος πρασίνου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε το διάταγμα για την παραχώρησή του στη Blackrock με την οποία είχε πολλά οικονομικά πάρε - δώσε ο ίδιος.
Μετά από το Ελληνικό που έδωσαν στον Λάτση, ένα ακόμη βήμα για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα στο λεκανοπέδιο, μετά από αυτό που διέπραξαν ο Καραμανλής και η Χούντα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με αποκαλύψειςγια τις αμφιλεγόμενες σχέσεις του με επιχειρηματίες, οι οποίες αυτή τη φορά ήρθαν στο φως μέσω μιας συνομιλίας ενός από τους γιους του, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.
Το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης μετέδωσε χθες, Δευτέρα το βράδυ μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία που είχαν το 2015 ο Γάιρ Νετανιάχου και ένας φίλος του, ο γιος του Κόμπι Μαϊμόν, που είναι ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες του Ισραήλ.
Τα κέρδη από την κλοπή των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου που ανήκουν στους Παλαιστίνιους, γίνονται ευκαιρία για λίγη διασκέδαση....
Ο Γάιρ Νετανιάχου και ο Νιρ Μαϊμόν, προφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Ρόμαν Αμπράμοφ, συνεργάτη στο Ισραήλ του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου Τζέιμς Πάκερ, έναν οδηγό και έναν σωματοφύλακα.
Η προέλευση της ηχογράφησης δεν είναι γνωστή, όμως κανείς, ούτε καν ο Γάιρ έχει αμφισβητήσει την αυθεντικότητά της.
Ο γιος του Νετανιάχου μιλά με χυδαίο τρόπο για ιερόδουλες και στρίπερς και συνεχίζει απευθυνόμενος στον Νιρ Μαϊμόν: «Ο πατέρας μου βοήθησε τον δικό σου να κερδίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια, εσύ μπορείς να μου δανείσεις 400 σέκελ».
Προφανώς ο Γάιρ αναφερόταν σε μια μεγάλη συμφωνία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν στη Μεσόγειο στα ανοικτά του Ισραήλ. Ο πατέρας του Νιρ Μαϊμόν είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Isramco, μιας από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα αυτά
Οι δηλώσεις του γιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε μια περίοδο που ο πατέρας του δέχεται επικρίσεις για τις σχέσεις του με πλούσιους επιχειρηματίες.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται μεταξύ άλλων να έλαβε παράνομα δώρα από επιχειρηματίες όπως ο Πάκερ και ο Άρνον Μιλχάν, ένας παραγωγός του Χόλιγουντ.
Ο 26χρονος Γάιρ ζήτησε συγγνώμη, επισημαίνοντας ότι όσα είπε «προφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ δεν θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί». Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του για τις διευκολύνσεις που παρείχε ο πατέρας του στον Μαϊμόν «ήταν ένα αστείο, όποιος έχει αίσθηση του χιούμορ μπορεί να το καταλάβει», σχολίασε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει η δικηγορος E.L,Koutra
''Χριστόδουλος Ξηρός: Οι δυνάμεις του τον αφήνουν, μετά από σχεδόν 3 βδομάδες απεργία πείνας (από 23/12). Εξακολουθεί να βρίσκεται στην απομόνωση, όπως άλλωστε τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά από το Σάββατο η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας του με συνήγορο έχει επανέλθει. Δεν τον επισκέπτεται ιατρός, όπως ορίζει για τους απεργούς πείνας ο Νόμος. Η (4η) "πειθαρχική μεταγωγή" που του επιβλήθηκε παραμένει ανεφάρμοστη από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα το κράτος να παραβιάζει ΚΑΙ τις ίδιες του, τις δικές του Αποφάσεις, ΚΑΙ να παραγνωρίζει το μοναδικό Αίτημα της απεργίας πείνας του Χριστόδουλου Ξηρού για "απομάκρυνση από τον βασανιστή μου" (και μεταφορά στο ΚΚ Κορυδαλλού, ώστε να έχει επισκεπτήρια απότ την οικογένειά του).
Ετοιμάζονται μηνύσεις (μέχρι στιγμής, η νομιμότητα εφαρμόστηκε επιλεκτικά μόνο στον Ξηρό, για να δούμε πόσο πρόθυμη είναι η Πολιτεία να εφαρμόσει το γράμμα του Νόμου προς πάσα κατεύθυνση).
Επί τυχόν αρχειοθέτησης, θα "εμπλουτιστεί" το παράπονο του Ξηρού, σχετικά με τον κύκλο των οργάνων που θάλπουν πρακτικές που είναι απολύτως απαγορευμένες σε Δημοκρατίες.
Η εφαρμογή των Νόμων δεν μπορεί να είναι νησί και α λα καρτ -τουλάχιστον όχι χωρίς έκθεση και κινητοποίηση.''



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1-2 ειδησεις ντοπιες να μην λετε οτι ασχολουμαι μονο με τις διεθνεις
-Υπογράφτηκε από τον Γ. Σταθάκη το Προεδρικό Διάταγμα που παραχωρεί τον χώρο των 55.000 τμ στην Ακαδημία Πλάτωνος σε θυγατρική της διαβόητης Blackrock, για την ανέγερση mall.
-Το πρόστιμο ύψους 1,7 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην «Ελληνικός Χρυσός» εδώ και 1 χρόνο, επί υπουργίας Πάνου Σκουρλέτη στο Υπ. Περιβάλλοντος, για περιβαλλοντικές παραβάσεις στις εξορύξεις της Χαλκιδικης ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
οπως αναφερει το αρθρο ''Το καταπληκτικό είναι ότι το δικαστήριο δεν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων αφού η ρύπανση είναι πραγματική, αλλά ακύρωσε τα πρόστιμα επειδή από την έναρξη των ελέγχων μέχρι την έκδοση της απόφασης επιβολής προστίμου από τους υπουργούς Σκουρλέτη και Τσιρώνη μεσολάβησαν 33 μήνες. Το διάστημα αυτό έκρινε το δικαστήριο πως είναι υπερβολικό…''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουριστικά πακέτα στο Ισραήλ σε μαθαίνουν πως να σκοτώνεις Παλαιστίνιους
(πηγε λεει ο Αμερικανος ηθοποιος Jerry Seinfeld με την οικογενεια του και περασανε πολυ ωραια ριχνοντας σε στοχους που απεικονιζουν Παλαιστινιους
Εδικά πακέτα για τουρίστες στα οποία ζεις προσομοιώσεις βομβιστικών επιθέσεων και μαθαίνεις πως να χρησιμοποιείς όπλα εναντίον Αράβων και συγκεκριμένα Παλαιστινίων, ξεφυτρώνουν συνεχώς σε όλο το Ισραήλ, αποκαλύπτει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
«Σταματήστε να το παίζετε πολιτικά ορθοί και ανοίξτε πυρ» ουρλιάζει ένας εκπαιδευτής σε τουρίστες από τον Χονγκ Κονγκ, που πληρώνουν 115 δολάρια (85 για τα παιδιά) για να μπορούν να πυροβολούν με αληθινά πυρά φωτογραφίες και κούκλες που αντιπροσωπεύουν Παλαιστίνιους.
Η Caliber 3, που λειτουργεί στον ισραηλινό οικισμό Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη, είναι μια από τις «πρωτοπόρες» εταιρείες, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη νέα αγορά για τουρίστες. Σύντομα όμως εμφανίστηκαν τουλάχιστον έξι ανταγωνιστές σε διάφορες περιοχές της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν αντιθέσει με το τι πλασάρουν ολούθε, πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία σήμερα θα γίνουν.
Γι αυτό όλοι στα κατά τόπους ειρηνοδικεία στις 3.30.
Δεν θα περάσουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιτέλους ο υπουργός Περιβάλλοντος κ Ενέργειας Γιώργος Σταθακης άνοιξε τον δρόμο για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, υπογράφοντας το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο οτι ο συγκεκριμένος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παλιότερα ξέχασε να δηλώσει κάνα εκατομμύριο στο πόθεν έσχες γιατί του είχαν παραπεσει στην σχισμή του καναπέ, τυγχάνει να έχει εκεί χάμω κ κάτι παλιομετοχες της εταιρείας η οποία είναι πίσω απο την κατασκευή του συγκεκριμένου mall κ επειδή δεν τους έφταναν τα τετραγωνικά για ένα ακόμα mall που τόσο πολυ χρειάζεται η Αθήνα, αποχαρακτηρισαν αρχαιολογικό χώρο ώστε να χωρέσει ένας ακόμα Zara κ άλλαξαν κ τον συντελεστή ύψους δόμησης.
Πιστοί στον δρόμο που χάραξε ο Βαγγελας Βενιζέλος που με έναν νόμο κ ένα άρθρο χαρακτήρισε την κατασκευή του αυθαίρετου Mall στο Μαρούσι "κατασκευή εθνικού συμφέροντος", οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν ξεκάθαρα την ανάπτυξη κατασκευάζοντας ένα ακόμα μεγαθήριο που θα ισοπεδώσει κ αυτό με την σειρά του οτι αγορά βρίσκεται τριγύρω.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληθεύει ότι ακυρώνεται από το διοικητικό πρωτοδικείο το πρόστιμο 1.734.000 στην Eldorado για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας γιατί άργησε ο καταλογισμός του;
Πώς άργησε; Γιατί άργησε; Ποιοι τον άργησαν;
Ελάτε, μεταξύ μας είμαστε. Πείτε βρε πόσα έσταξε η Eldorado για να καθυστερήσουν κάποιοι να κάνουν το καθήκον τους;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΚΑΠΟΙΟΙ)ΠΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΕΚΕΙ ΑΥΠΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ,ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ .ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ.ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ,ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ.ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίποτα άλλο να μην έλεγε το πολυνομοσχέδιο, μόνο γι αυτό θα έπρεπε να έχουν φύγει από τη χώρα
ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΡΙΖΑ !!!
Άρθρο 212: Σε εργατικό ατύχημα,ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις,ΑΝ με δικαστική απόφαση αποδεικνύεται πως το εργατικό ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη (!!!)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1973, η χουντα επεξεργαζεται τον νόμο για τις απεργιες!
Το σκεπτικό: "...η απεργια ειναι ενα οπλον επικινδυνο του οποιου η χρησις δεον να γινεται ουχι εικη ως ετυχεν , αλλα μετα πολλης προσοχης και περισκεψεως ..."
Η πρόταση: αρθρο 509 ‘ : η απεργια κηρυσεται και πραγματοποιειται μονον εφ οσον αποφασισει περι ταυτης δια μυστικης ψηφοφοριας η συνελευσις των μελων του εργασιακου σωματειου ,,,,,εις πασαν περιπτωσιν δια πλειοψηφιας του ημισεος πλεον ενος των δικαιωμενων ψηφου μελων ...!"
Θυμαστε τις παλιες ελληνικες ταινιες που τελειωναν με τη φραση ¨Πασα ομοιότης με προσωπα και καταστάσεις τυχαία";

Την δόξα του χουντικού υπουργού Ν. ΕΦΕΣΙΟΥ [ δεξιού , όσο δεν παίρνει , χεριού του Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ] ο οποίος το 1973 εισηγήθηκε [ ανεπιτυχώς, οπως προεκυψε στην συνεχεια ] την θεσπιση της πλειοψηφιας 50+1 για την αποφαση για την κηρυξη απεργιας φαινεται οτι ζητησε η “ αριστερη” ...υπουργος εργασιας η οποια ανερυθριαστα πρωταγωνιστει ως αρμοδια υπουργος στην εισαγωγη της χουντικης ρητρας για απεργια επι ημερων “ πρωτη φορα αριστερα “



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ. Σούρλας: Δεν θα προδώσουμε τον Μ. Αλέξανδρο
 Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, 18:27
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και Υπουργός της ΝΔ  Γιώργος Σούρλας, σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζ. Ζάεφ, τόνισε:
«Αν ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν παραδεχθεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αποκλειστικά και μόνο Έλληνας, δεν πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της χώρας αυτής.
Η δήλωση του Πρωθυπουργού Ζ. Ζάεφ σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ότι δεν επιμένει πλέον ότι η χώρα τους είναι ο αποκλειστικός κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά ότι είναι και δικός μας – δηλαδή, μας κάνουν την χάρη - όχι μόνο δεν αποτελεί υποχώρηση, αλλά πρόκληση, ύβρη στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδος.
Η αποδοχή της απαίτησης των Σκοπίων, ότι είναι οι αποκλειστικοί, κληρονόμοι ή συγκληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πολιτιστικού του έργου, συνιστά προδοσία, εθνικό έγκλημα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε αυτό, αντί πάσης θυσίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιανμάρ: Ο στρατός παραδέχεται για πρώτη φορά την ύπαρξη ομαδικού τάφου των Ροχίνγκια
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, 17:54
Ο στρατός της Μιανμάρ παραδέχθηκε την Τετάρτη την εμπλοκή του στη σφαγή δέκα Ροχίνγκια, αποδεχόμενος επίσης για πρώτη φορά την ύπαρξη ομαδικών τάφων μελών αυτής της μουσουλμανικής μειονότητας στην επαρχία Ραχίν (βόρεια).
«Κάτοικοι του χωριού Ιν Ντιν και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας παραδέχθηκαν ότι σκότωσαν δέκα τρομοκράτες από το Μπανγκλαντές», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook το γραφείο του επικεφαλής του στρατού, αναφερόμενο στα γεγονότα της 2ης Σεπτεμβρίου στην πολιτεία Ραχίν.
Το μήνυμα χρησιμοποιεί έναν υποτιμητικό όρο για τους Ροχίνγκια, θύματα μιας εκστρατείας καταστολής του στρατού της Μιανμάρ, την οποία ο ΟΗΕ χαρακτήρισε επιχείρηση εθνοκάθαρσης.
Στην ανάρτηση επιβεβαιώνεται επίσης για πρώτη φορά η ύπαρξη ενός ομαδικού τάφου θυμάτων Ροχίνγκια στην περιοχή αυτή, όπου ο στρατός εξαπέλυσε εκστρατεία καταστολής εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας.
Στην ανακοίνωσή του ο στρατός διευκρινίζει πως οι δυνάμεις ασφαλείας αιχμαλώτισαν δέκα Ροχίνγκια και τους σκότωσαν, ενώ μαίνονταν οι μάχες στο Ιν Ντιν και στα περίχωρα.
«Αποφασίστηκε να εκτελεστούν σε ένα κοιμητήριο», διευκρινίζεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Facebook.
Οι βιαιότητες στην πολιτεία Ραχίν ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου με επιθέσεις σε θέσεις της αστυνομίας από τους αντάρτες Ροχίνγκια του «Στρατού Σωτηρίας των Ραχίνγκια του Αρακάν» (ARSA), που καταγγέλλει την κακομεταχείριση αυτής της μουσουλμανικής μειονότητας.
Η στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε στη συνέχεια ο στρατός είχε ως αποτέλεσμα περίπου 655.000 Ροχίνγκια να καταφύγουν στο γειτονικό Μπανγκλαντές από τον Αύγουστο. Ο ΟΗΕ αναφέρθηκε σε στοιχεία που φανερώνουν "γενοκτονία".
Οι μουσουλμάνοι Ροχίνγκια είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός απάτριδων στον κόσμο, αφότου το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ τους αφαίρεσε την υπηκοότητα το 1982.
Θύματα διακρίσεων, δεν έχουν έγγραφα ταυτότητας, δεν μπορούν να ταξιδέψουν ή να παντρευτούν χωρίς άδεια. Επίσης δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Αναζητεί «διαμεσολάβηση» για να επιλυθεί το ζήτημα του Ασάνζ
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, 05:30
Διαμεσολάβηση αναζητεί η κυβέρνηση του Ισημερινού προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και να διευθετηθεί η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, του Αυστραλού δημιουργού του ιστοτόπου WikiLeaks, ο οποίος κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία της λατινοαμερικάνικης χώρας στο Λονδίνο, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
«Εξερευνούμε την πιθανότητα μιας διαμεσολάβησης (...). Θα μπορούσε να πρόκειται για μια τρίτη χώρα ή για μια προσωπικότητα» που θα αναλάβει την πρωτοβουλία, δήλωσε την Τρίτη η επικεφαλής της διπλωματίας του Ισημερινού, Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα.
«Δεν θα μπορέσει να βρεθεί καμιά λύση χωρίς διεθνή συνεργασία και χωρίς τη συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να υπάρξει μια διευθέτηση» της κατάστασης, συμπλήρωσε η υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Ισημερινού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας μεσολάβησης για την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται επίσης οι ΗΠΑ και η Σουηδία.
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία του Ισημερινού, τον Μάιο του 2017, ο Λενίν Μορένο, διάδοχος του Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος είχε χορηγήσει άσυλο στον Αυστραλό, είχε δηλώσει πως ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να παραμείνει στην πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο.
Ωστόσο, τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση του Ισημερινού ζήτησε από τον ιδρυτή του WikiLeaks, ο οποίος έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, να αποφεύγει να κάνει δηλώσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Ο 46χρονος Ασάνζ, ο οποίος φοβόταν την έκδοσή του στη Σουηδία προκειμένου να δικασθεί για την υπόθεση ενός υποτιθεμενου στημενου «βιασμού» που αρνείται ότι διέπραξε, κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
Η σουηδική εισαγγελία έχει έκτοτε βάλει στο αρχείο την υπόθεση, αλλά ο Αυστραλός φοβάται πως θα συλληφθεί με το που θα βγει από την πρεσβεία από τη βρετανική αστυνομία και θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τη δημοσίευση από τον WikiLeaks στρατιωτικών μυστικών και δεκάδων χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων το 2010. Που καταδεικνύουν τις δολοφονιες και τους αποικιοκρατικους πολεμους των ΗΠΑ σε ολο τον κοσμο.
Η αποκάλυψη των ντοκουμέντων αυτών μετέτρεψε τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δημιούργησε τον ιστότοπο το 2006, σε παρία για τις ΗΠΑ, μολονότι οι υποστηρικτές του τον θεωρούν ήρωα, πρωτοπόρο ενός παγκόσμιου κινήματος υπέρ της διαφάνειας και της δημοκρατίας.
Αντίθετα με τον Κορέα, που χαρακτήριζε τον Ασάνζ δημοσιογράφο, ο δεξιος Μορένο, που διαστρεφει την πολιτικη του Κορεα παροτι εχει εκλεγει σαν συνεχιστης του,  θεωρεί τον Ασάνζ «χάκερ», αν και τονίζει πως δεν σκοπεύει να τον διώξει από την πρεσβεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέοι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη με την ανέγερση εκατοντάδων κατοικιών
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 22:03
Η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει την ανέγερση εκατοντάδων νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ισραηλινές αρχές θα εγκρίνουν αύριο την ανέγερση 1.285 οικιστικών μονάδων εντός του 2018 και τον εκ των προτέρων σχεδιασμό για ανέγερση ακόμη 2.500 οικιστικών μονάδων σε τουλάχιστον 20 τοποθεσίες επί της «Ιουδαίας-Σαμάρειας» (βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης).
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την ισραηλινή ΜΚΟ Ειρήνη Τώρα, η οποία αντιτίθεται στην πολιτική του εποικισμού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ ενέκρινε το 2017 την ανέγερση 6.712 οικιστικών μονάδων, αριθμός ρεκόρ μετά το 2013. Το 2016 εγκρίθηκε η ανέγερση 2.629 κατοικιών.
Στις 31 Δεκεμβρίου η Κεντρική Επιτροπή του Λικούντ, του δεξιού κόμματος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψήφισε μια απόφαση που απαιτεί από τα μέλη του κόμματος στην Κνεσέτ να πιέσουν για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το ψήφισμα, σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γκαφατζής Νο2! Ο Βρούτσης έκοψε βασιλόπιτα σε... ζελατίνα
Τετάρτη, Ιανουάριος 10, 2018 - 12:49
Κάτι πάει στραβά με τις βασιλόπιτες των «γαλάζιων» στελεχών...
...αφού μετά τη φωτογραφία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη, που έγινε viral επειδή πόζαρε με τη σύζυγό του λίγο πριν κόψει τη βασιλόπιτα κρατώντας ανάποδα το μαχαίρι, τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Βρούτσης σε ένα στιγμιότυπο που συζητείται ήδη με χαμόγελα.
Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. και βουλευτής Κυκλάδων ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από τον εορτασμό των Θεοφανίων στην Ανδρο, όπου φαίνεται έτοιμος να κόψει με το μαχαίρι την πίτα. Μόνο που η πίτα είναι σκεπασμένη με... ζελατίνα!
Είναι η δεύτερη κατά σειρά γκάφα που εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την πλευρά των νεοδημοκρατών, που φαίνεται ότι ξεχνούν τα βασικά μπροστά στη βιασύνη τους για το «κλικ».
Στην περίπτωση του πρώην υπουργού, η κοπή της πίτας στο Μπατσί της Ανδρου μετατράπηκε σε φαρσοκωμωδία όταν στη φούρια του να βγει φωτογραφία δεν πρόσεξε ότι η βασιλόπιτα ήταν ακόμα μέσα στη ζελατίνα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αφετηρία του το καταδίκασαν, ως γνωστόν, οι ΗΠΑ: Δήλωση ΥΠΕΞ Στετίνιους (1944) ότι «η χρήση του ονόματος “Μακεδονία” στο νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας συνιστά πρόσχημα επιθετικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδας». Αργότερα (02/10/92), ο Μπιλ Κλίντον συμφώνησε με τη θέση της Λισαβόνας και δεσμεύτηκε «να στηρίξει τις αρχές αυτές και να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των δίκαιων ανησυχιών της Ελλάδας». Τον απήλλαξε, δυστυχώς, από αυτή τη δέσμευσή του η τότε ελληνική κυβέρνηση. Είναι εκρηκτική η αποστροφή του Λι Χάμιλτον, προέδρου της επί των Εξωτερικών Επιτροπής του Κογκρέσου, «συμβιβαστήκατε ξαφνικά, μας αφήσατε σύξυλους και δεν προλάβαμε να σας βοηθήσουμε»! Το όνομα αποτελεί εργαλείο-κλειδί ρυθμίσεων και απορρυθμίσεων στην περιοχή. Χωρίς το όνομα «Μακεδονία», το μακεδονικό ζήτημα αποκλείεται να νεκραναστηθεί. Γι’ αυτό επιμένουν οι εχθροί.
Κύκλοι με απεριόριστες προσβάσεις στα media σήμερα «τρολάρουν» την ιδέα της παράδοσης του ονόματός μας. Τους αποστομώνει, όμως, ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, που ξεκαθάρισε: «Είμαστε Σλάβοι. Εχουμε έρθει στα Βαλκάνια τον 6ο και τον 7ο αιώνα. Εχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία και από τότε κατοικούμε σε αυτά. Δεν γνωρίζω κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων, αλλά, ακόμα κι έτσι, δεν είναι αυτό που δίνει την ταυτότητα του λαού μας». («Απομνημονεύματα», σ. 259).
Να απορρίψουμε τεχνάσματα και εκβιασμούς, που θα ενταθούν σίγουρα τις τελευταίες ώρες, με εθνική αποφασιστικότητα και ισχυρή βούληση, και να επαναφέρουμε το ζήτημα στη φυσική αφετηρία του, εκεί όπου το έθεσαν οι δύο ιστορικοί πολιτικοί ηγέτες της χώρας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Πιστεύω ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία. Και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική». Και ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Για μένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχθώ τον όρο “Μακεδονία” υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται».
Τέλος, συνιστά οφειλόμενο σεβασμό στον πολίτη η προσφυγή στον ύψιστο θεσμό άμεσης δημοκρατίας, το δημοψήφισμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απίστευτη στιγμή που φάλαινα προστατεύει δύτη από καρχαρία (video)
 Τρίτη, 9 Ιανουάριος, 2018 - 18:25
Η τεράστια αυτή φάλαινα έσωσε την δύτη από επικείμενη επίθεση καρχαρία λόγω της διαισθητικής της φύσης
Tο περιστατικό συνέβη στα νερά της παραλίας Muri των νήσων Κουκ στον νότιο Ειρηνικό, τον περασμένο Οκτώβριο και σύμφωνα με τη δύτη και βιολόγο Nan Hauser, η φάλαινα αντιλαμβανόμενη την παρουσία ενός καρχαρία τίγρη, προσπάθησε να την προστατέψει ωθώντας την κάτω από τα πτερύγιά της και σπρώχνοντάς την με το στόμα της και το κεφάλι της προς την επιφάνεια της θάλασσας και μακριά από τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με τη δύτη, η μοναδικότητα του βίντεο έγκειται στο γεγονός ότι αποδεικνύει τη διαισθητική φύση της φάλαινας να προστατέψει άλλα είδη. Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα παρόμοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά σε βίντεο.
Στο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που η φάλαινα ωθεί την δύτη προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να βγει στην επιφάνεια, να δει τον 5 μέτρων καρχαρία και να ειδοποιήσει την ομάδα της που βρίσκεται σε σκάφος για τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με τη δύτη, στην «επιχείρηση διάσωσης» συμμετείχε και μία ακόμα φάλαινα η οποία χτυπώντας την ουρά της στο νερό επιχειρούσε να απομακρύνει τον καρχαρία.
Η Nan, σε δηλώσεις της στην Mirror τονίζει ότι εδώ και 28 χρόνια που κάνει καταδύσεις δεν είχε ξανασυναντήσει φάλαινα να προσπαθεί με τόση επιμονή να την βάλει κάτω από το πτερύγιό της. «Είναι απίστευτο πως γυρνούν τα πράγματα. Έχω περάσει τα τελευταία 28 χρόνια προστατεύοντας φάλαινες και εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησα ότι με προστάτευαν».
https://www.youtube.com/watch?time_continue=169&v=9YZYQT8bvS8




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν θα του περασει του Κοτζια» προειδοποιει ο Νοτης Μαριας.
«Αναγκαιο το δημοψηφισμα στην Ελλαδα για το ονομα Μακεδονια»
Ο ανεξαρτητος ευρωβουλευτης και προεδρος του κομματος «Ελλαδα ο άλλος δρομος» , ξεκαθαριζει πως για το ζητημα του ονοματος η κυβερνηση πρεπει να καταφυγει σε δημοψηφισμα ώστε να αποφασισουν οι Ελληνες για τη χρηση η όχι του ορου Μακεδονια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γιατί αυτός αυτός ο Λαός, αυτή η Πατρίδα παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη!

Οι Μανάδες των μαρτύρων... οι Μανάδες των στρατιωτών που έπεσαν υπηρετώντας τη θητεία τους από τα βόλια των δολοφόνων που στηρίζει κι η επίσημη Ελλάδα... ετοιμάζουν τα φαγητά για τα παιδιά της Συρίας, για τα παιδιά που πολεμούν ακόμη στη Χαμα τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους, τους φονιάδες του "ελεύθερου συριακού στρατού"...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπέττυ Μπαζιάνα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία».
Όπως, κι ο Τσολάκογλου είχε πάρει την κυβέρνηση αλλά την εξουσία κατείχε το Γ' Γερμανικό Ράιχ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΘΗΣ
Λύση για δέσιμο…

   Έλεγαν οι Λέλεγες κι έκαναν πως άκουγαν οι Κάρες. Στο θέμα της ονομασίας της Φυρομίας (και πολύ περισσότερο των Φυρομίων) παίζουμε εν ου παικτοίς. Μπορεί να βρεθεί μια «λύση», αλλά λύση δεν θα είναι. Αντιθέτως θα είναι μια θρυαλλίδα αναστατώσεων (ακόμα και πολεμικών) καθώς κι ένας μοχλός χειραγώγησης της...ευρύτερης περιοχής κατά το δοκούν των ΗΠΑ.

  Το μόνον «γεωγραφικό» στην ονομασία της FYROM θα είναι η γεωπολιτική των Αμερικανών. Κατά τα άλλα, όποιος προσδιορισμός κι αν επισυναφθεί στο όνομα Μακεδονία, εν τέλει το Μακεδονία θα σημαίνει κάτι άλλο απ’ αυτό που σημαίνει σήμερα κι επιπροσθέτως θα σημαίνει κάτι που δεν υπήρξε ποτέ με αποτέλεσμα να «κυκλοφορεί» στο μέλλον
  ένα ακόμα κράτος μαριονέτα, ένα ακόμα κράτος του σωλήνα, όπως εκείνα που η αποικιοκρατία και ο ιμπεριαλισμός σχεδίασαν κάποτε κατά κόρον στη Μέση Ανατολή (κυρίως), κι εξακολουθούν να σχεδιάζουν παντού. Το μικρότερο αμάρτημα των εν Σκοπίοις αδελφών, Σλάβων και Αλβανών, είναι η καταλήστευση της Ιστορίας. Πρώτον διότι η Ιστορία δεν ληστεύεται και δεύτερον διότι ο πτωχοπροδρομισμός των φουκαράδων που φέρονται σαν παράσιτα (αντί να τιμούν τη δική τους ιστορία) νιώθεται. Όμως το μεγάλο αμάρτημα των Σκοπιανών είναι ο αλυτρωτισμός (των Σλάβων) και ο σχεδιασμός για τη μεγάλη Αλβανία (των Αλβανών). Και εις ό,τι
  αφορά το πυρφόρο αυτό πρόβλημα κάθε λύση που αναφέρεται στο όνομα αποτελεί μια φενάκη που κυνηγά μια χίμαιρα. Και Νοβαμακεντονίγια να ονομάσουμε, προς χρήσιν όλων, αυτό το κράτος, δεν θα μπορέσουμε να ονομάσουμε Νοβομακεντονίγιο τον πολίτη που κατοικεί σ’ αυτό, ούτε το έθνος που επίσης σε αυτό περιέχεται. Το ίδιο ισχύει για κάθε παραλλαγή του αναζητούμενου ονόματος. Έπειτα, η ονοματολογία είναι
  εκτός των άλλων και γλωσσικό ζήτημα.
  Εμάς μας λένε Γρηκς και Γιουνάν και Ρουμ και Σι-λά, οι Αλβανοί ονομάζουν εαυτούς Σκιπετάριους, οι Ιταλοί λένε τους Γερμανούς Τεντέσκους – η Γαλλία (Φρανς), η Γερμανία (Ντόυτσλαντ και Αλεμάνια), δεκάδες χώρες έχουν διαφορετικά ονόματα σε πολλαπλάσιες γλώσσες. Ακόμα
  και οι επίσημες ονομασίες, όπως οι «διαπιστευμένες» στον ΟΗΕ, δεν λένε τίποτα, αν δεν τις «λένε» οι γλώσσες. Το Hellenique ή Hellenic Republic, το «επίσημο» δικό μας λόγου χάριν, είναι ακατανόητο σχεδόν κι εν πολλοίς άγνωστο σε όλους εκείνους που μας αποκαλούν Γκρηκς (και τη χώρα Γκρης) σε όλον τον πλανήτη (και σε όλες τις γλωσσικές παραλλαγές).
  Συνεπώς, ό,τι επίσημη ονομασία κι αν λάβει η FYROM το «Μακεδονία» είναι εκείνο που θα επικρατήσει, είτε ως Μακεντονίγια, είτε ως Μασεντόνια, είτε ως Μασεντονί, είτε ως οποιαδήποτε παραλλαγή φωνητική ή άλλη. Ο δε προσδιορισμός που θα το συνοδεύει Άνω, Νέα, Βόρεια ή ό,τι έτερο, δεν θα συνιστά τίποτε άλλο παράαλυτρωτισμό.
  Και εδώ μπαίνουμε στην ουσία του προβλήματος, που είναι το ερώτημα του έθνους και της γλώσσας. Όσον οι Σλαβομακεδόνες αδελφοί μας αρνούνται την ιστορία τους (και μάλιστα σαν να ντρέπονται για την καταγωγή τους), πρώτον θα αποτελούν ένα υποχείριο ξένων δυνάμεων (κυρίως των ΗΠΑ) και δεύτερον θα αποτελούν ένα κράτος θνησιγενές. Το οποίον
  οι ΗΠΑ, αν η γεωπολιτική τους λάβει άλλες προτεραιότητες στην περιοχή, δεν θα διστάσουν να διασπάσουν. Με έναν λόγο η λύση που προωθείται για το «όνομα» θα διαιωνίσει το πρόβλημα, συντηρώντας τις εξαρτησιακές και πολεμικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική, εν προκειμένω από το Δυρράχιο έως το Ντιγιαρμπακίρ.
  Μπορεί για τους Αμερικανούς να είναι χρήσιμες οι μαριονέτες που διαθέτουν στις βαλκανικές πρωτεύουσες, ακόμα και εύθυμες, αν πρόκειται για μαριονέτες - φασουλήδες, αλλά αυτές οι μαριονέτες δεν παύουν μέσα στην ευτελιά τους να ’ναι θανατηφόρες…
  [Σημείωση, άσχετη με τα παραπάνω, αλλά σχετική με τη γλίτσα που μας πνίγει. Έγραφε προ ημερών Έλλην αναλυτής: «Για τους Σλαβομακεδόνες το Μακεδόνας και το Μακεδονία αποτελεί το ουσιαστικό προσδιοριστικό της εθνικής τους ταυτότητας, δηλαδή το “όνομά μου είναι η ψυχή μου” που είχαν επικαλεστεί οι Έλληνες στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ισχύει ακόμα περισσότερο για τους γείτονες. Ενώ για τους Έλληνες η αρχαία μακεδονική ταυτότητα είναι μία από τις ελληνικές κληρονομιές, και πάντως όχι σημαντικότερη από την τεράστια πολιτιστική προσφορά της Αθήνας και άλλων ελληνικών πόλεων - κρατών. Και αυτή η δεύτερη κληρονομιά (σ.σ.: των Αθηνών) αποτελεί την κύρια ελληνική προσφορά στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό». (οι υπογραμμίσεις δικές μου).
  Ξεχνάει ο τρισμέγιστος αυτός αναλυταράς ότι η «ελληνική προσφορά στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό» δεν θα υπήρχε καν, αν ο Αλέξανδρος δεν έδινε στον ελληνισμό οικουμενικές διαστάσεις. Αν αυτές οι «δευτεράντζες» οι «παρακατιανοί» Μακεδόνες δεν δημιουργούσαν τον ελληνιστικό κόσμο και τη συνέχειά του στην ελληνορωμαϊκή εποχή, σήμερα θα ξέραμε για την Αθήνα όσα ξέρουμε για την Καρχηδόνα ή τους Ετρούσκους ή τους Σαμνίτες. Θα ήξερε για τον Πλάτωνα ή τον Αριστοτέλη ή τον Χριστό ο Θωμάς ο Ακινάτης ή ο Γκαίτε ή ο Μαρξ, όσα ξέρει για τον «πώς-τον-λέν’» Καρχηδόνιο φιλόσοφο (που όμως υπήρξε) ο τρισμέγιστος αυτός αναλυταράς που έγραψε αυτές τις μπαρούφες, αλλά
  επικρατούσες μπαρούφες σε μια κοινωνία που πρακτορεύεται από την ομογενοποιημένη σκέψη της παγκοσμιοποίησης].