Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Τριτη 9 Ιανουαριου 2018


ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Θυμάστε το δημοψήφισμα για το νερό στην Θεσσαλονίκη, για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, που είχε κερδηθεί με συντριπτική πλειοψηφία;; Ε, το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση περιέχει και την πώληση του 23% της ΕΥΑΘ. Αυτή η κυβέρνηση έχει ...προηγούμενα φαίνεται με τα δημοψηφίσματα κ επιθυμεί να τα ανατρέπει ώστε να τα απαξιώσει τελείως, όπως κ κάθε μέτρο άμεσης δημοκρατίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*πριν 2 χρονια στις 9 Ιανουαρίου 2016 •
«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή.
Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν. »
Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι; »
Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».
Κι ύστερα;
«Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12 ΓΕΝΑΡΗ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πολιτικοί αποφασίζουν ή καλύτερα καθορίζουν τις τύχες και οι πολίτες αποδεχόμαστε τη μοίρα μας.
Οι εργατες ασχολούνται μόνο με τα κεκτημένα τους και οι άνεργοι έχουν παραδοθεί σε ένα φαύλο κύκλο ανέχειας και έλλειψης ελπίδας.
Οι συνέπειες των μέτρων που ψηφίστηκαν και αυτών που πρόκειται να ψηφιστούν είναι ολέθριες και ειδικά για εκατοντάδες χιλιάδες νέους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ονειρευτούν και να ζήσουν όπως θέλουν.
Σε 8 χρόνια κρίσης και με τρία μνημόνια , καταλάβαμε ότι αυτό που ζούμε μέχρι τώρα δεν είναι υγιές ούτε βιώσιμο και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.
Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο εμείς. Η συμμετοχή του συνόλου στη λήψη αποφάσεων και η ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών , αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για να απαγκιστρωθούμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα.
Υπάρχει πρόταση για λύση.
*ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
*ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ και ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ
*ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
* ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΣΜΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
* ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Συντακτική εθνοσυνέλευση)
Το Ε.ΠΑ.Μ. χαράζει τον δρόμο για μια Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Ελλάδα με πρόταση ολοκληρωμένη. Κι επειδή σημασία δεν έχει μόνο η πρόταση αλλά και η συνεπής δέσμευση σε αυτή, το Ε.ΠΑ.Μ. δεσμεύεται με ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ..... { Γ.ΡΙΤΣΟΣ }
Ο συνάδελφος Νίκος Τεμπονέρας περιφρουρούσε κατάληψη από ροπαλοφόρους («εξωσχολικά» στοιχεία) που ανενόχλητοι σ’ όλη τη χώρα χτυπούσαν μαθητές. Το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου μέλη της νεολαίας της ΝΔ, με την κουκούλα των «αγανακτισμένων πολιτών» τον δολοφόνησαν, επειδή δεν ανέχονταν να ειναι με τα "παιδιά του" και στο μαθημα και στη ζωή ! Φυσικός αυτουργός ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Καλαμπόκας. Αυτός, αν και καταδικάστηκε σε ισόβια εξέτισε ποινη 7 ετων στη φυλακη και λόγω «καλής συμπεριφοράς» πρϊστάμενος στην Εθνική Τράπεζα.
Ο ΝΙΚΟΣ, που ζωγράφισε με αίμα το πανέμορφο χαμόγελό του, πότε θα δικαιωθεί κ Υπουργοί της Κυβένησης;
Ως πότε το σκοτάδι του νεοφιλελευθερισμού και ο καταναγκασμός των μέτρων ΕΕ ΟΟΣΑ, θα προαπαιτουνται και θα ψηφιζονται ;
Οι μαθητές κι οι μαθήτριες, Οι Εκπαιδευτικοί, Οι γονείς πότε επιτέλους θα χαμογελάσουμε; Πότε η εκπαιδευση θα γίνει ΠΑΙΔΕΙΑ σε μια κοινωνία που χορτάτη ΨΩΜΙ, θα ζει ΕΛΕΥΘΕΡΗ κι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η όπρα μετά τον τραμπ; Ω, γιατί όχι. Μέριλ στριπ για αντιπρόεδρος. Anjolina για το κράτος. Και ο χάρπο Μαρξ για τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κόμμα του Σάλεχ τα ξαναβρήκε με τους Χούτι κι αποφάσισαν να (ξανα)ενωθούν απέναντι στους Σαουδάραβες!
Houthis, υποστηρικτές του Saleh Ανοίξαν 'Νέα Σελίδα' της Συμμαχίας
14:53 - 08.01.2018
SANAA (Sputnik) - Οι αντάρτες του Houthi της Υεμένης και οι υποστηρικτές του πρώην Προέδρου της χώρας Ali Ali Abdullah Saleh, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους  Χούτι τον Δεκέμβριο του 2017, αποφάσισαν να ανοίξουν μια νέα σελίδα συνεργασίας για την καταπολέμηση του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ειπε πηγή στο Κόμμα του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου που ίδρυσε ο Σαλέχ στη Σπούτνικ τη Δευτέρα.
Τον Νοέμβριο, οι εντάσεις μεταξύ των ανταρτών του Houthi και του Saleh κλιμακώθηκαν. Στις 4 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την επιβεβαίωση του τέλους της συμμαχίας του με τους Χουτή, ο Σαλέχ σκοτώθηκε από τους αντάρτες της Υεμένης.
"Στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ του κινήματος Ansar Allah [Houthis] και του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου, με στόχο τον τερματισμό των εντάσεων του Δεκεμβρίου, θα απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί κρατούμενοι, αποκλειομένων πέντε ατόμων που θα κρατηθούν από το κίνημα, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών του Saleh ... Η συμφωνία αποσκοπεί στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας [στις σχέσεις] μεταξύ των βασικών συμμάχων που αγωνίζονται εναντίον του αραβικού συνασπισμού με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία », ανέφερε η πηγή.
Την Κυριακή, το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο εξέλεξε έναν νέο ηγέτη - τον Sadeq Amin Abu Rass, ο οποίος κατείχε υψηλές κυβερνητικές θέσεις υπό την κυριαρχία του Σαλέχ.
Στην Υεμένη, από τον Αύγουστο του 2014, συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δοσιλογικών προδοτικων δυνάμεων και των ανταρτών Χούτι. Η αντιπαράθεση πέρασε στην ενεργό φάση μετά την εισβολή ενός αποικιοκρατικου συνασπισμού που ηγείται η Σαουδική Αραβία το Μάρτιο του 2015.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΕΡΑ Η Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ?????
ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΕ ΑΓΑΘΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΛΟΠΗΣ 236 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟ 2015.Η ΚΑΛΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΛΙ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΟΧΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΠΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΘΕΙ .
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ??????(ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ! ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!)
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η κυβερνηση σφραγισε την καταστροφη ενος από τους τελευταιους πνευμονες της Αθηνας...για να γινει φυσικα MALL! Ελατε, πεστε μας για οικολογικες σακκουλες...

Σφραγίστηκε η ανέγερση του mall στην Ακαδημία Πλάτωνος
Υπογράφτηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των όρων δόμησης για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου «Academy Gardens», έκτασης 55.000 τετραγωνικών μέτρων, της εταιρείας Artume, θυγατρικής της Blackrock στην Ακαδημία Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων.
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου οι οποίοι καλούσαν σε οργανωμένες δράσεις και κινητοποιήσεις ενώ είχαν προχωρήσει σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών.

 https://secure.avaaz.org/el/petition/Perifereia_Attikis_Dimos_Athinaion_YPPO_Syllogos_Ellinon_Arhaiologon_Ohi_Mall_stin_Akadimia_Platonos_nai_stin_anavathmis/
654 υπογραφές.

Οι κάτοικοι προτείνουν ένα διαφορετικό σχέδιο που περιλαμβάνει:
Πραγματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Χώρου, προστασία και ανάδειξη της μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής του αξίας, ανοιχτό στους πολίτες και την καθημερινότητα των κατοίκων, που στάθηκαν οι μόνοι ικανοί να διατηρήσουν την ύπαρξή του.
Ανέγερση του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών. Ο πολιτιστικός πλούτος δεν θα γίνει διαφημιστικό υλικό σε όροφο του Mall, όπως το θέλουν τα «αντισταθμιστικά οφέλη».
Πραγματική αναβάθμιση των περιοχών κατοικίας με την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών που λείπουν (δρόμοι, αποχέτευση, αθλητικοί και ελεύθεροι χώροι, κοινωνικές λειτουργίες).
Πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ), που ερημώνει από την αποβιομηχάνιση, με χρήσεις συμβατές προς τα μοναδικά χαρακτηριστικά που προσδίδει ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή. Ενάντια στα σχέδια για κερδοσκοπικές επενδύσεις-φούσκες, που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες για σταθερή εργασία.
Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και  υπεράσπιση των θέσεων εργασίας σε αυτές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.. διυλίζουν την «πλαστική σακούλα» και καταπίνουν τις «Σκουριές»..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονια του Ν.Τεμπονερα στις 08.01.1991,στην Πάτρα
*Ο Νίκος Τεμπονέρας (1954 - Πάτρα, 8 Ιανουαρίου 1991)ήταν καθηγητής μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενταγμένος στην αριστερά και στέλεχος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ).
Το όνομά του έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, όταν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91.
Δράστης της δολοφονίας ήταν ο Γιάννης Καλαμπόκας, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας στην Πατρα και πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ.
Η δολοφονία έγινε στις 8 Ιανουαρίου 1991

Ο Καλαμπόκας δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο της ΝΔ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου), γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε ως δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ).
Ο συγκατηγορούμενος για τη δολοφονία Α. Μαραγκός, απαλλάχτηκε με βούλευμα, ενώ ο Ι. Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ισόβια κάθειρξη (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου)
ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας)[2] και, τελικώς, ύστερα από αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, σε 16 χρόνια και 9 μήνες.
Αποφυλακίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1998, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής που του επιβλήθηκε
Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βόλο ως υπεύθυνος παραρτήματος της Εθνικής Τράπεζας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*UNICEF: Τα παιδιά στην Υεμένη πεθαίνουν από την πείνα
Πριν από λίγους μήνες ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι 14 εκατ. άνθρωποι στην Υεμένη -σχεδόν ο μισός πληθυσμός- λιμοκτονούν, ενώ περισσότερα από 370.000 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.
Το 50% των ιατρικών εγκαταστάσεων δεν λειτουργεί πλέον.Μερικές έχουν βομβαρδιστεί και άλλες έχουν σταματήσει, επειδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση.
#Stop_the_yemen_genocide



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι Έλληνες στηρίζονται πλέον στις συντάξεις των παππούδων
Τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οι συντάξεις που πλήρωσαν εδώ και δεκαετίες, αποτελούν πλέον την τελευταία ελπίδα για φτωχούς Έλληνες - ακόμη και νέους...
Η επιτυχίες του Τσίπρα, Καραμανλή, Σαμαρά, ΓΑΠ, Σημίτη, Αλογοσκούφη κλπ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ελληνες εξαθλιωνομαστε,
οι κατακτητές μας, μας ζητούν όλο και περισσότερα...
Μέχρι την εξόντωσή μας ή την δική τους;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδαν «άσπρη μέρα» στη Σαχάρα
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 13:46
Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τους χιονισμένους αμμόλοφους στην πόλη Άιν Σέφρα της Αλγερίας, έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή την περασμένη Κυριακή.
Είναι η τρίτη φορά που τα τελευταία 37 χρόνια οι κόκκινοι αμμόλοφοι καλύπτονται από χιόνι. Η πρώτη ήταν το 1979 και η δεύτερη λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2016.
Ο φωτογράφος Karim Bouchetata που απαθανάτισε το μοναδικό τοπίο δήλωσε: «Ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι όταν ξυπνήσαμε και είδαμε το χιόνι. Έμεινε άθικτο κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και άρχισε να λιώνει περίπου στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΒΖ: Νέες υποσχέσεις για εξόφληση αγροτών, αλλά από χρήματα… τίποτα
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 13:40
Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2.500 τευτλοπαραγωγών της χώρας ένα «σεβαστό» πρώτο ποσό για τα τεύτλα που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) το 2017.
Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσαν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση από την πλευρά της έχει προβεί εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποπληρωθούν στην ώρα τους για την ποσότητα των τεύτλων που παρέδωσαν πέρυσι.
Κατά τις ίδιες πηγές, οι τευτλοπαραγωγοί, που έχουν να λαμβάνουν συνολικά 10,2 εκατ. ευρώ για την ποσότητα που παρέδωσαν, θα μοιραστούν αρχικά ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ και σε έτερο χρόνο, αλλά και πάλι άμεσα, θα εξοφληθούν.
Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Σερρών προσέφυγε σήμερα αντιπροσωπεία των 450 τευτλοπαραγωγών της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν για τον πιο συμφέροντα τρόπο να αντιδράσουν, ώστε να πληρωθούν για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν στην ΕΒΖ το 2017, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών του νομού, Χρήστος Βαρούτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισαγγελέας κάλεσε μπροστά τους μέλος της διοίκησης της ΕΒΖ, το οποίο και την ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα λάβουν ένα πρώτο «σεβαστό», ποσό. Τονίζεται ότι οι 450 Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί, έχουν να λαμβάνειν συνολικά 2 εκατ. ευρώ, για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017.
Όπως επισήμανε ο κ. Βαρούτης και επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας, αύριο οι τευτλοπαραγωγοί θα βρεθούν στο κτίριο διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκης, όπου και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια, όπως αμφότεροι τόνισαν, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την επόμενή τους κίνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδιωτικές κλινικές: Μια αγορά που «κλείνει», ενώ ο ΕΟΠΥΥ μειώνει δαπάνες
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 13:35
Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τις ιδιωτικές κλινικές η έγκριση του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2018. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), οι δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης μειώνονται κατά 20%, ενώ ίδιο περίπου ποσοστό προβλέπεται και για τις υπόλοιπες κατηγορίες δαπανών του Οργανισμού (αιμοκάθαρση, ψυχιατρικές κλινικές κ.ά).
Όπως αναφέρει η ΠΕΙΚ με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, θα υπάρξει επίσης 20% περικοπή των δαπανών και για το 2019.
Με αυτόν τον τρόπο και με τα clawback και rebate και τις περικοπές κατά τους ελέγχους, οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για παροχές Υγείας εκμηδενίζονται, σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση στην ανακοίνωσή της.
Στην έγκριση του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ που έχει ανέβει στη Διαύγεια σημειώνεται πως από τα 265 εκατ. ευρώ που ήταν πέρσι το κονδύλι για τις ιδιωτικές κλινικές (μετά από την 8η τροποποίηση), τη φετινή χρονιά το όριο δαπανών διαμορφώνεται στα 221 εκατ.
Ο Προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι «κλειστός», το οποίο σημαίνει πως αν οι υποβολές των κλινικών είναι μεγαλύτερες, τη διαφορά θα πρέπει να καλύψουν οι επιχειρήσεις υπό τη μορφή του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (claw back).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο «σφυρί» τα ενοικιαζομενα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας στην Πατησιων
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 11:38
Σε πλειστηριασμό - ηλεκτρονικά - τίθενται την Τετάρτη τα γραφεία της ΛΑ.Ε. επί της οδού Πατησίων στην Αθήνα.
Ο πλειστηριασμός θα ξεκινήσει στις 14.00 και θα διαρκέσει έως τις 18.00. Πρόκειται για ακίνητο που νοικιάζει το κόμμα σε κτήριο στη Στοά Φέξη, επί της οδού Πατησίων 14, στον 8ο όροφο.
Τα γραφεία τίθενται σε πλειστηριασμό λόγω οφειλών, ύψους 100.00 ευρώ, του ιδιοκτήτη.
Ο ιστότοπος Iskra είχε αναφερθεί στο γεγονός και επικαλούμενος πολιτικούς κύκλους σημειώνει μεταξύ άλλων: «ανεξάρτητα από τους λόγους που η Τράπεζα επικαλείται για τον πλειστηριασμό των γραφείων που νοικιάζει η ΛΑ.Ε, για το ύψος των οφειλών του δανειολήπτη και τις συνθήκες που οι τελευταίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα. Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν ή αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πατριάρχης και οι business εκατομμυρίων με τα ακίνητα
 Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 15:45
Μακροσκελές άρθρο για την κατάσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την οργή των Παλαιστινίων, όπως αυτή εκδηλώθηκε τις μέρες των εορτών με αυγά και διαδηλώσεις εναντίον του Πατριάρχη Θεόφιλου ΙΙΙ, φιλοξενεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Αιτία, η πώληση γης που κατέχει το ίδιο σε αστρονομικές τιμές. Ο αρθρογράφος φέρνει ως παράδειγμα την πώληση 240 διαμερισμάτων στην κεντρική συνοικία της πόλης Γκιβάτ Ορανίμ για 3,3 εκατομ. δολάρια σε ανώνυμους επενδυτές από τις Παρθένους Νήσους.
Φιλοξενεί δηλώσεις του ειδικού σε θέματα ακινήτων, δικηγόρου Ελίας Χούρι, ο οποίος αναφέρει ότι η ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου δεν είναι ιδιοκτησία του Θεόφιλου, αλλά αποκτήθηκε ανά τους αιώνες από την παλαιστινιακή χριστιανική κοινότητα και δόθηκε υπό τη μορφή καταπιστεύματος στην εκκλησία για να διατηρηθεί η παρουσία των χριστιανών στην Αγία Πόλη.
Σύμφωνα με τον Χούρι ο Πατριάρχης συμπεριφέρεται «χειρότερα και από τη μαφία».
Το δημοσίευμα ρίχνει ευθείες βολές και στον τρόπο διοίκησης του Πατριάρχη, κυρίως ότι δεν αφήνει μέλη της κοινότητας να ελέγξουν την οικονομική διαχείριση των εσόδων από τα εκατομμύρια των πιστών κάθε χρόνο, που με τον οβολό τους ανάβουν κερί στον Πανάγιο Τάφο.
Τα χρήματα δεν πηγαίνουν στο Πατριαρχείο, αλλά σε αυτούς που το διοικούν, όπως καταγγέλλει ο Χανάν Καρκάρ, μέλος της χριστιανικής κοινότητας στη Βηθλεέμ. «Θέλουν να κάνουν τις δουλειές μόνοι τους και να κάνουν τη δική τους ζωή» δηλώνει χαρακτηριστικά στον γερμανό δημοσιογράφο.
Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος ακίνητης περιουσίας μετά το κράτος του Ισραήλ. Η Βουλή, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Ισραηλινό Μουσείο και η κατοικία του πρωθυπουργού έχουν χτιστεί σε γη του Πατριαρχείου, ενώ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το 37% των ακινήτων ανήκει στο Πατριαρχείο.
Η εφημερίδα κάνει αναφορά σε μια από τις τελευταίες πωλήσεις γης του Θεόφιλου. Πρόκειται για 43 εκτάρια στην Καισάρεια, κοντά στη Μεσόγειο τα οποία πωλήθηκαν έναντι ενός εκατομ. δολαρίων στο κράτος του Ισραήλ. Σε αυτή την περιοχή βρίσκονταν ένα εθνικό πάρκο και ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα ισραηλινό δικαστήριο επικύρωσε την πώληση δύο ξενοδοχείων το 2004 κοντά στην πύλη Τζάφα στην παλαιά πόλη σε μιαν οργάνωση Εβραίων εποίκων με τη βοήθεια μεσαζόντων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ λεει ο αληταρας κωλογερας
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 12:07
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε την Τρίτη ότι η Ιταλία δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ και ότι ο κύριος σύμμαχός του στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, η Λέγκα του Βορρά, συμφωνεί πως μια αποχώρηση από το κοινό νόμισμα δεν θα ήταν βιώσιμη για την οικονομία.
Ο επικεφαλής της Λέγκας, ο Ματέο Σαλβίνι, έχει δώσει μικτές ενδείξεις σχετικά με το ευρώ, το οποίο πολλοί Ιταλοί κατηγορούν για την κακή κατάσταση της οικονομίας τους. Περιγέλασε την ιδέα για ένα δημοψήφισμα, η οποία προτείνεται από το αντίπαλο Κίνημα 5 Αστέρων, ωστόσο μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε δεσμευθεί να διορθώσει το «λάθος» του ενιαίου νομίσματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ντεκολτέ της σεξουαλικής παρενόχλησης
Στις Χρυσές Σφαίρες οι ντίβες του σινεμά κατήγγειλαν τη σεξουαλική παρενόχληση φορώντας μαύρες μεν, αλλά με αβυσσαλέα ντεκολτέ και σκισίματα, τουαλέτες. Κατηγορούν τον κόσμο του Χόλιγουντ ότι τις βλέπει σαν κρέας, αλλά και εκείνες, υποκύπτοντας στον ναρκισσισμό τους, κρέας επέλεξαν να δείξουν
Βλέποντας την Κέιτ Χάντσον να ποζάρει στο κόκκινο χαλί τής φετινής απονομής των Χρυσών Σφαιρών μαυροντυμένη αλλά και ημίγυμνη, με μια μαύρη δαντέλα να καλύπτει υποτυπωδώς το στήθος της, θυμήθηκα τη χήρα Ρένα Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα». Συγκεκριμένα τη σκηνή όπου έκλαιγε τον μακαρίτη φορώντας ένα κατάμαυρο εξώπλατο. Μόνο που η Βλαχοπούλου έπαιζε σε κωμωδία, ενώ η Χάντσον (και οι άλλες Χάντσον που πόζαραν με τη σειρά τους φορώντας… πειραγμένα πένθιμα ρούχα) έπαιρνε μέρος σε δράση για την καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Το Χόλιγουντ δεν θέλησε (ή δεν μπόρεσε) να αποβάλει ούτε για λίγα λεπτά τη ματαιοδοξία και τον ναρκισσισμό του. Δεδομένου ότι η εμφάνιση, τα ρούχα που φοράμε, η εικόνα που περιφέρουμε, έχουν τη σημειολογία τους, οι τουαλέτες με τα αβυσσαλέα ντεκολτέ και τα σκισίματα που επέλεξαν και αυτή τη φορά πολλές από τις βασίλισσες του αμερικανικού κινηματογράφου για να ποζάρουν στους φωτογράφους, περισσότερο τόνισαν την αθεράπευτη ανάγκη τους να ξεχωρίζουν προτάσσοντας το σεξαπίλ τους, πουλώντας πιο ακριβά από το όποιο ταλέντο τους την εικόνα του ποθητού θηλυκού, παρά να μιλήσουν για λίγα λεπτά σοβαρά, ειλικρινά, ξεκάθαρα για μια «συνήθεια» δεκαετιών (για να κάνεις καριέρα θα μου κάτσεις) που καθόλου δεν τιμάει τον κόσμο τους. Αλλα ξεκίνησαν να μας πουν, άλλα είπαν.
Εκείνο που κυρίως είπαν (δηλαδή, εν αγνοία τους αποκάλυψαν) είναι πως η θλίψη, το πένθος, ο πόνος, η οργή για την αδικία δεν είναι ρούχο (μαύρη τουαλέτα) προσεκτικά επιλεγμένο από τους στιλίστες σου που το φοράς όποτε σε βολεύει για να κάνεις την πασαρέλα σου, ή για να προβάλεις την ακτιβιστική πλευρά του χαρακτήρα σου. Είναι βαθιά συναισθήματα που για να τα αισθανθείς, για να τα καταλάβεις πρέπει να υποτάξεις τον εγωκεντρισμό και τις φιλοδοξίες σου και να κοιτάξεις με ειλικρίνεια μέσα σου και με ευσπλαχνία και γενναιοδωρία γύρω σου. Ολα τα άλλα, ακόμα και αν οι προθέσεις σου είναι καλές, μοιάζουν σόου για τα μάτια του κόσμου. Είναι σόου!
Εφέτος σόου και ακτιβισμός έγιναν, για τις ανάγκες των Χρυσών Σφαιρών που έπρεπε να είναι εκτός από γκλαμουράτες και καταγγελτικές, μια κακοφτιαγμένη σούπα. Με κύρια συστατικά την αμνησία και την υποκρισία. Μια σούπα εντυπωσιακά σερβιρισμένη αλλά με γεύση από άνοστη ως δυσάρεστη. Πιστεύει κανένας πως όλες αυτές οι κυρίες που ξαφνικά διεκδικούν ένα καλύτερο Χόλιγουντ δεν γνώριζαν τίποτα για το διεφθαρμένο Χόλιγουντ που τις ανέδειξε;
Και γνώριζαν και δεν μίλησαν. Ανθρωποι είναι, με αδυναμίες, με φόβους, με καριέρες που για να αντέξουν, εκτός από ταλέντο προϋποθέτουν και υποταγή στους όρους του συστήματος. Μπορώ να καταλάβω τον φόβο και την απροθυμία τους (ακόμα και αν το όνομα τους είναι Μέριλ Στριπ, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ή Οπρα Γουίνφρεϊ) να εκτεθούν και να εκθέσουν τους μέντορές τους, τους επί σειρά ετών ομοτράπεζούς τους, τους κολλητούς τους, αν και κάποιες αντιδρώντας νωρίτερα και όχι τώρα που το καταγγέλλειν έγινε μόδα, μπορεί να είχαν γλιτώσει πολλές άλλες γυναίκες από δυσάρεστες καταστάσεις.
Μπορώ να καταλάβω και τις τύψεις που πιθανώς να έχουν σήμερα. Αναρωτιέμαι όμως, αν πράγματι πιστεύουν πως μπορούν οι τύψεις αυτές να κρυφτούν κάτω από μερικά μέτρα (ή εκατοστά, για τις πιο νέες) μαύρης διάφανης δαντέλας. Πως αν το ντεκολτέ τους είναι σκουρόχρωμο και όχι τιρκουάζ ή κατακόκκινο θα μας πείσουν πιο εύκολα και για την ειλικρίνεια, για τον θυμό και για τη συντριβή τους! Τόσο αφελείς; Ή τόσο συστημικές;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,,Κουβέντα στην κουβέντα,,,παραγράφηκε η λίστα Λανγκαρντ..Με τις υγείες μας,,
Παραγράφηκε η «λίστα Λαγκάρντ»- «Χάθηκαν» πάνω από 3 δισ. ευρώ!
Ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Δημοσίου να εισπράξει σημαντικού ύψους έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής πλουσίων χάρη στις 2 αποφάσεις που εξέδωσε το 2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων, σε 3 γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στις ενέργειες της Α.Α.Δ.Ε. που έσπευσε άρον άρον, με αποφάσεις και εγκυκλίους της, να κάνει δεκτές στο σύνολό τους όλες αυτές τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις.
Χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών 2006-2011 που αφορούν οικονομικά ισχυρούς φορολογούμενους, περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης και εκκρεμούν ακόμη για έλεγχο στα Ελεγκτικά Κέντρα και τις Δ.Ο.Υ. θεωρούνται πλέον οριστικά παραγεγραμμένες και το Δημόσιο δεν έχει πια κανένα δικαίωμα να τις ελέγξει. Χιλιάδες άλλες τέτοιες υποθέσεις της περιόδου 2006-2011 στις οποίες οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν αναμένεται να χαθούν οριστικά για το Δημόσιο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοι στην απεργια της ΠΝΟ...12.1.18
ΠΝΟ: 24ωρη Απεργία με προοπτική κλιμάκωσης!
Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και από ώρα 00:01 έως 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισε σήμερα η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σκοπια ειναι στο ΝΆΤΟ μενει το τυπικο του ζητήματος. Οι Αμερικάνοι χρησημοποιουν την εξης παροιμία"Οταν κοιτας απο το φεγγαρι τη γη δυο ανθρωπινα δημιουργήματα φαίνονται το Σινικο τοίχος και οι αμερικανικη βαση που υπαρχει στα δυο προτεκτορατα μας Κοσοβο και Σκοπια". Τα συνορα των δυο χωρων περνανε μεσα απο τη βαση τους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία-Κατρίν Ντενέβ: «Οι άνδρες να έχουν την ελευθερία να ενοχλούν»
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 16:02
Μια ομάδα γυναικών, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, δημοσιοποίησε την Τρίτη στη Γαλλία ένα άρθρο για να υπερασπιστεί την ελευθερία των ανδρών «να ενοχλούν» και να αντιταχθεί στην «εκστρατεία της κατάδοσης» που έκανε την εμφάνισή της μετά την υπόθεση Γουάινστιν, υιοθετώντας μια στάση αντίθετη ως προς τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί απ' αυτό το παγκόσμιο σκάνδαλο.
«Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο 'καμάκι' δεν είναι αδίκημα, ούτε η αβρότητα φαλοκρατική επίθεση», γράφουν στην εφημερίδα Le Monde μια εκατοστή ηθοποιοί, συγγραφείς, ερευνήτριες ή δημοσιογράφοι, απορρίπτοντας τον «πουριτανισμό» που έχει κάνει την εμφάνισή του μετά τις πρώτες κατηγορίες για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση με στόχο τον ισχυρό Αμερικανό παραγωγό.
Σύμφωνα μ' αυτές, αν μετά την υπόθεση υπήρξε «μια θεμιτή συνειδητοποίηση των σεξουαλικών βιαιοτήτων που ασκούνται σε βάρος των γυναικών, ιδιαίτερα μέσα στο επαγγελματικό πλαίσιο, αυτή η απελευθέρωση του λόγου στρέφεται σήμερα στο αντίθετό της: μας διατάσσουν να μιλάμε καθώς πρέπει, να αποσιωπούμε αυτό που προκαλεί θυμό και αυτές που αρνούνται να υποκύψουν σε τέτοιες εντολές θεωρούνται προδότριες, συνεργοί!».
«Εκστρατεία καταδόσεων», «συνοπτική δικαιοσύνη»: άνδρες «τιμωρήθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, ενώ το μόνο κακό που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο, να αποπειραθούν να κλέψουν ένα φιλί, να μιλήσουν για 'προσωπικά' πράγματα σε ένα επαγγελματικό δείπνο ή να στείλουν μηνύματα με σεξουαλικά υπονοούμενα σε μια γυναίκα, η έλξη με την οποία δεν ήταν αμοιβαία», υποστηρίζουν κάνοντας λόγο για ένα «καθαρτήριο κύμα».
Για τη συλλογικότητα αυτή, «αυτός ο πυρετός να στείλουμε τα 'γουρούνια' στο σφαγείο, αντί να βοηθάει τις γυναίκες να αυτονομηθούν, εξυπηρετεί στην πραγματικότητα τα συμφέροντα των εχθρών της σεξουαλικής ελευθερίας, των θρησκευτικών εξτρεμιστών, των χειρότερων αντιδραστικών και αυτών που θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι ξεχωριστά όντα, παιδιά με πρόσωπο ενηλίκου, που ζητούν να προστατεύονται».
«Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ' αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα», συνεχίζουν οι γυναίκες που υπογράφουν το κείμενο αυτό, λέγοντας ότι υπερασπίζονται «μια ελευθερία να ενοχλείς, απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουηδία: Η εταιρεία H&M αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για μια διαφήμιση παιδικής μπλούζας που θεωρήθηκε ρατσιστική
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 15:04
Η εταιρεία ενδυμάτων H&M ζήτησε συγγνώμη για μια διαφήμισή της στην οποία εμφανιζόταν ένα μικρό μαύρο αγόρι να φορά μια μπλούζα που έγραφε «η πιο κουλ μαϊμού στη ζούγκλα» (coolest monkey in the jungle) και ανακοίνωσε ότι αποσύρει το εν λόγω ρούχο από τα καταστήματά της.
«Όχι μόνο αποσύραμε τη διαφήμιση αλλά και το ρούχο», ανέφερε η H&M στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.
Ωστόσο, η διαφήμιση είχε ήδη προκαλέσει επικρίσεις από πολλούς σταρ, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είναι ρατσιστική.
Ο Καναδός τραγουδιστής της ποπ The Weeknd, που το 2017 συνεργάστηκε σε δύο κολεξιόν με την H&Μ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το επαναλάβει.
«Ξύπνησα σήμερα το πρωί σοκαρισμένος και ντροπιασμένος από αυτή τη φωτογραφία. Είμαι βαθιά προσβεβλημένος και δεν θα πρόκειται να ξανασυνεργαστώ με την H&M», τόνισε.
Η σουηδική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι κατανοεί πλήρως και συμφωνεί με την αντίδραση του The Weeknd.
«Λυπούμαστε βαθιά που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία και επίσης μετανιώνουμε για το σλόγκαν», ενώ πρόσθεσε ότι θα φροντίσει να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη εταιρεία ένδυσης βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση.
Το 2014 η ισπανική εταιρεία Zara αναγκάστηκε να αποσύρει μια παιδική μπλούζα η οποία είχε πάνω της ένα κίτρινο αστέρι το οποίο έμοιαζε με αυτό που οι ναζί είχαν αναγκάσει τους Εβραίους να φορούν.
Τον Οκτώβριο η εταιρεία καλλυντικών Dove απέσυρε μια διαφήμισή της που θεωρήθηκε ρατσιστική.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο εξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 14:54
Το ειδικό τάνκερ Gaselys της γαλλικής εταιρίας Engie, φορτωμένο με ρωσικό υγροποιημένο αέριο (LNG) απο τον πρόσφατα κατασκευασμένο τερματικό σταθμό στην περιοχή Γιαμάλ της ρωσικής Αρκτικής, απέπλευσε από βρετανικό λιμάνι και κατευθύνεται στον τερματικό σταθμό Everett, κοντά στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Κομερσάντ».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι συνθήκες βαρυχειμωνιάς που επικρατούν στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες έφεραν εκ των πραγμάτων την εξέλιξη αυτή, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διακηρυγμένη στρατηγική της Ουάσιγκτον περί ανάπτυξης και πλήρους ελέγχου της διεθνούς αγοράς υγροποιημένου αερίου. Από το 2007 ακόμα, η ρωσική Gazprom είχε στα σχέδια της την εξαγωγή LNG μέσω του Βόρειου Ατλαντικού στις ΗΠΑ, αφού η έλλειψη για την εσωτερική αγορά ήταν από τότε εμφανής, ωστόσο η αποκαλούμενη και πολυδιαφημισμένη «σχιστολιθική επανάσταση» πάγωσε προσωρινά τα όποια σχέδια. Η δραστική μείωση της διεθνούς τιμής των ενεργειακών πόρων τα τελευταία χρόνια οδήγησε στην αποδόμηση αυτής της «επανάστασης».
Τώρα, ως αποτέλεσμα των πρόσκαιρων ακραίων καιρικών φαινομένων, το ρωσικό σχέδιο περί εξαγωγών στις ΗΠΑ αποκτά σάρκα και οστά . Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου ενεργειακών ερευνών της Οξφόρδης Τζέιμς Χέντερσον, «αυτό αποτελεί και την ουσία του LNG να μεταφέρεται εκεί που υπάρχει ζήτηση».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να ματαιώσει ή να αναβάλει την έκδοση των «8»
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 12:47
Παρά τις έντονες πιέσεις της Τουρκίας και τις κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της έκδοσης ή μη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που θεωρούνται ως πραξικοπηματίες στην Τουρκία, ακόμη κι αν απορριφθούν τα αιτήματά τους για χορήγηση ασύλου, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου έχει τη δυνατότητα να ματαιώσει ή να αναβάλει την έκδοση, κάνοντας χρήση του άρθρου 39 του Κανονισμού λειτουργίας του.
Αυτό υποστηρίζουν, με κατηγορηματικό τρόπο, γνώστες των δρώμενων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι:
«Αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για αυτό είναι να υπάρξει διπλή προσφυγή στο Δικαστήριο, μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους στην Ελλάδα, τόσον για την άμεση εξέταση της υπόθεσής τους όσον και για τη λήψη προσωρινών μέτρων για την αποτροπή της έκδοσής τους, μέχρι το Δικαστήριο να αποφανθεί αν στην περίπτωσή τους έχουν παραβιασθεί ή πρόκειται να παραβιασθούν διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Όπως δε τονίζουν, οι εν λόγω προϋποθέσεις αναφέρονται ρητά στο «κομμάτι» εκείνο της Σύμβασης που αναφέρεται σε «Πρόσωπα επηρεαζόμενα από προσωρινά μέτρα δυνάμει του άρθρου 39 του Κανονισμού», όπου σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι:
• «Όταν το ΕΔΑΔ λαμβάνει μια προσφυγή, που αφορά αιτούντες άσυλο, δύναται να αποφασίσει ότι ένα κράτος πρέπει να λάβει ορισμένα προσωρινά μέτρα ενόσω συνεχίζει την εξέταση της υπόθεσής τους».
• «Αυτά αναφέρονται συνήθως ως μέτρα του άρθρου 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου και συνίστανται στο να ζητείται από ένα κράτος να αποφεύγει την επιστροφή ανθρώπων σε χώρες όπου εικάζεται ότι θα αντιμετώπιζαν κίνδυνο θανάτου, βασανιστηρίων ή άλλης κακομεταχείρισης».
• «Σε πολλές περιπτώσεις αυτό αφορά αιτούντες άσυλο των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί οριστικά και οι οποίοι έχουν εξαντλήσει όλα τα δικαιώματα» προσφυγής τους δυνάμει της εθνικής νομοθεσίας.
Παρόλο που, όπως επισημαίνεται στις σχετικές διατάξεις, «σε ορισμένα κράτη ενδέχεται να μην είναι σαφές ποιο είναι το καθεστώς ενός προσώπου όταν το ΕΔΑΔ επιβάλλει προσωρινά μέτρα, για την πρόληψη της απομάκρυνσης του εν λόγω προσώπου ενόσω εξετάζει την υπόθεσή του», υποχρεούται το κράτος που προβαίνει στην απέλασή του «να συμμορφωθεί με το οποιοδήποτε μέτρο υποδείξει το Δικαστήριο, με βάση το συγκεκριμένο άρθρο του Κανονισμού λειτουργίας του».
Οι ίδιοι κύκλοι «υπενθυμίζουν» ότι σε τρεις τουλάχιστον υποθέσεις κρατών, όπως η Τουρκία και η Ρωσία, που προχώρησαν στην έκδοση αιτούντων άσυλο παρά τη λήψη προσωρινών μέτρων (Azimov κατά Ρωσίας, 18 Απριλίου 2013, Mamatkulov και Askarov κατά Τουρκίας [τμήμα μείζονος συνθέσεως], 4 Φεβρουαρίου 2005 και Savriddin Dzhurayev κατά Ρωσίας, 25 Απριλίου 2013), το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει υπογραμμίσει ρητά ότι:
«Τυχόν μη συμμόρφωση κράτους μέλους προς προσωρινά μέτρα πρέπει να θεωρείται ως παρεμπόδιση του Δικαστηρίου στην αποτελεσματική εξέταση της προσφυγής και ως παρεμπόδιση της αποτελεσματικής άσκησης του δικαιώματος του προσφεύγοντος, άρα και ως παραβίαση του Άρθρου 34 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Το 25% των εκλεγμένων βουλευτών είναι φυλακισμένοι ή φυγόδικοι
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 10:24
Η πτέρυγα των αυτονομιστών στην Καταλονία αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα, που μάλλον θα την ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της νέας κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο σχηματισμός της καταστεί δυνατός. Από τους 70 εκλεγμένους βουλευτές μεταξύ των δύο κύριων κομμάτων της (Junts per Catalunya και ERC) οι 18 βρίσκονται στη φυλακή, έγκλειστοι για τη δράση τους στη διάρκεια της Procés (Διαδικασία για την ανεξαρτησία», και υπάρχει ενδεχόμενο να καταδικασθούν σε βαριές ποινές και να εκπέσουν του αξιώματός τους, με αποτέλεσμα να χάσουν την έδρα τους στο Parlament.
Μολονότι μία έκπτωση των εκλεγμένων αυτών, με την κατηγορία της στάσης, ανταρσίας και διασπάθισης κρατικών κονδυλίων, δεν πρόκειται να επηρεάσει την πλειοψηφία του αυτονομιστικού μπλοκ (η φασιστικη κυβερνηση του Ραχοι στην Ισπανια θελει να  αντικατασταθουν από τους αμέσως επόμενους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο, κατι που φυσικα δεν προκειται να γινει), το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηγεσία των δύο αυτών κομμάτων, που θα αναγκασθεί να σταματήσει κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα.
Το κοινό στοιχείο που μοιράζονται οι 18 βουλευτές είναι πως εκκρεμεί εναντίον τους η δίωξη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, όμως μεταξύ τους βρίσκονται σε πολύ διαφορετική κατάσταση. Ουδείς γνωρίζει εάν οι οκτώ από αυτούς, που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό, θα αναλάβουν καθήκοντα ή θα παραιτηθούν προκειμένου να μην επηρεασθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Parlament στις 17 Ιανουαρίου, όπως και στη συζήτηση για την εκλογή κυβέρνησης στις αρχές Φεβρουαρίου.
Στις Βρυξέλλες έχουν καταφύγει ο τέως πρόεδρος της Generalitat Κάρλες Πουτζντεμόν και οι πρώην σύμβουλοι (υπουργοί) Τόνι Κομίν, Λιουΐς Πουτζ., Κλάρα Πονσατί και Μεριτσέλ Σερέτ, ενώ στη φυλακή βρίσκεται ο επικεφαλής της ERC και πρώην αντιπρόεδρος της Generalitat Οριόλ Τζουνκέρας και ο πρώην σύμβουλος Ζουακίμ Φορν, καθώς και ο πρόεδρος της Καταλανικής Εθνοσυνέλευσης (ANC) Τζόρδι Σάντσεθ.
Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 10 βουλευτές, οι οποίοι βρίσκονται ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης και με περιοριστικούς όρους: μεταξύ τους οι πρώην σύμβουλοι Τζόρδι Τουρούλ, Τζουσέπ Ρουλ, Κάρλες Μουνδό, Ραούλ Ρομέβα και Ντολόρς Μπάσα, οι οποίοι ύστερα από 32 ημέρες κράτησης κατέβαλαν 100.000 ευρώ ο καθένας για να παραμείνουν ελεύθεροι. Στην ίδια θέση βρίσκονται και η πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κάρμεν Φουρκαδέλ και ο πρώην αντιπρόεδρός του Λιουΐς Γκινό, που κατέβαλαν 150.000 και 25.000 ευρώ αντίστοιχα για να αποφύγουν τη φυλακή.
Στον κατάλογο των βουλευτών, που ναι μεν δεν έχουν φυλακισθεί, αλλά εκκρεμεί δικαστική έρευνα εναντίον τους για τη συμμετοχή τους στην Procés της ανεξαρτησίας, βρίσκονται επίσης η αντιπρόεδρος της ERC Μάρτα Ροβίρα και άλλοι δύο βουλευτές του ιδίου κόμματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα και έριξε πυραύλους στη Συρία
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 10:50
Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλά αεροπορικά πλήγματα και έριξε πυραύλους εδάφους-εδάφους στη Συρία, προκαλώντας κυρίως υλικές ζημιές «κοντά σε μια στρατιωτική θέση», ανακοίνωσε την Τρίτη ο συριακός στρατός.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο στρατός της Συρίας προσθέτει ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έριξαν πυραύλους στην περιοχή Αλ Κουτάιφα κοντά στη Δαμασκό από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, γύρω στις 02.40 ώρα Ελλάδος, και ότι οι συριακές αμυντικές δυνάμεις έπληξαν ένα από τα αεροσκάφη.
Το Ισραήλ έριξε στη συνέχεια πυραύλους εδάφους-εδάφους από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά οι συριακές αμυντικές δυνάμεις τούς κατέρριψαν, προσθέτει ο συριακός στρατός στην ανακοίνωσή του.
Στην τρίτη επίθεση που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, μαχητικά αεροσκάφη έριξαν τέσσερις ρουκέτες από το ισραηλινό έδαφος και η συριακή άμυνα κατέρριψε τη μία, ενώ οι άλλες προκάλεσαν υλική ζημιά.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ρωτήθηκε αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση αυτή του συριακού στρατού.
Σε αυτήν ο στρατός της Δαμασκού επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις του για σοβαρά αντίποινα για τα πλήγματα και κατηγορεί εκ νέου το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τις επιθέσεις για να υποστηρίξει συμμοριες ισλαμοφασιστών στη Συρία τους οποιους ισλαμοφασιστες περιθαλπει στα ισραηλινα νοσοκομεια και τους εξοπλιζει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο Ντεμιρτάς
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 10:25
Ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ο οποίος θεωρείται ότι είναι από τους πλέον χαρισματικούς πολιτικούς ηγέτες στην Τουρκία, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από συναρχηγός του κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης (HDP).
Με επιστολή του ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει και πάλι το αξίωμά του στο συνέδριο του κόμματος στις 11 Φεβρουαρίου.
Πρώην δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο 44χρονος Ντεμιρτάς, επικεφαλής του HDP από το 2014, βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», μαζί με 11 βουλευτές του κόμματός του, από τον Νοέμβριο του 2016. Εναντίον του εκκρεμεί κατηγορία που προβλέπει κάθειρξη 142 χρόνων.
Στην επιστολή του ο Ντεμιρτάς αναφέρει πως παραχωρεί τη θέση του στη συμπροεδρία του κόμματος, «ώστε να ανοίξει ο δρόμος να προχωρήσουν αποτελεσματικές διαδικασίες».
«Παρά τη δυσφημιστική προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης και το αναπόδεικτο της κατηγορίας συνεργασίας με το ΡΚΚ, δεν είμαστε τρομοκράτες ούτε αυτονομιστές» υποστηρίζει ο Ντεμιρτάς στην επιστολή του.
Ο εκπρόσωπος του HDP, Osman Baydemir, δήλωσε πως 10.000 υποστηρικτές του κουρδικού κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και εκλεγμένων δημάρχων, έχουν συλληφθεί μετά το αποτυχόν πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.
Ο Baydemir, πρώην δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ και νυν βουλευτής της περιοχής Καρς, θεωρείται ως ο πιθανότερος διάδοχος του Ντεμιρτάς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας
 Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 17:16
Εισβολή πραγματοποίησαν διαδηλωτές στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.
Οι διαδηλωτές, αφού ζήτησαν να συναντηθούν με την Υπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, και αυτή αρνηθηκε να τους δεχτει, παραβίασαν τα ρολά της εισόδου και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του υπουργείου. Εκεί προκάλεσαν ζημιές και άλλαξαν την επιγραφή στην είσοδο.
Στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείου, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία.
Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, την οποία ακολούθησε η πορεία προς τη Βουλή.
Η πορεία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Τετάρτη στο κοινοβούλιο, στο οποίο η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.
Η αστυνομία είχε από νωρίς το απόγευμα κλείσει την οδό Σταδίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σκατό στην κάλτσα
Αναβάλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία που ήταν προγραμματισμένοι για αύριο

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών ΕΚΤΑΚΤΟ!
Αναστέλλονται μέχρι 31 Γενάρη οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία Αττικής-Πειραιώς-Νήσων Αιγαίου-Δωδεκανήσου !
(Οι ηλεκτρινικοί γίνονται κανονικά)
Η εκβιαστική τακτική του Γ.Ρούσκα με τις πλάτες των "θεσμών" και της κυβέρνησης κορυφώνεται. Θέλει "εκσυγχρονισμό" της διαδικασίας των πλειστηριασμών, τουτέστιν όλοι οι πλειστηριασμοί να γίνονται ηλεκτρονικά.
Σχετική η ανακοίνωση-Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ- του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.
9 Ιανουαρίου 2018
"Aναστολή διαδικασίας των φυσικών πλειστηριασμών
Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναστέλλεται η διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών, που έχουν προγραμματισθεί για αύριο και μέχρι 31.1.2018.
Η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιττό να δηλώσω υπεύθυνα, και εν γνώση των συνεπειών του νόμου, τι γνώμη έχω για τα εμετικά, δοσίλογα, εθνοπροδοτικά και βάλε.. μουνόπανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλβανικά ΜΜΕ: Συμφωνία με το όνομα "Nova Makedonija"
,,,,Τελικά βάφτισαν τα Σκοπια,,Νεα Μακεδονία...Ηθελα ναξερα πια είναι η Παλιά,,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τα επόμενα ένδοξα βήματα του Τσιπρα..Φίμωση του δημοσίου διαλόγου της κοινωνικής αλληλεγγύης ,,Απεργιες,,κλπ,
Να τον χαιρόμαστε




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επος Καμίνη! Εριξαν σταυρό σε άδεια πισίνα
Εξευτέλισε την εορτή των Θεοφανίων ο Δήμος Αθηναίων! Το σύμβολο της xριστιανοσύνης χτύπησε στα πλακάκια
Είναι τέτοια η εγκατάλειψη των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και της πόλης ώστε προχθές αναγκάστηκε ο ιερέας προϊστάμενος της Αγίας Φωτεινής να ρίξει τον Σταυρό σε άδεια πισίνα!
Συνέβη κι αυτό στην Αθήνα του Καμίνη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην τελετή, και όμως το γεγονός παρασιωπήθηκε. Ως γνωστόν από δεκαετιών, με τη φροντίδα και τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιούνται δύο τελετές. Η πρώτη στη Δεξαμενή των Αθηνών, στο Κολωνάκι, και η δεύτερη στην Κολυμβητική Δεξαμενή των Στυλών του Ολυμπίου Διός, η οποία ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).
Και ενώ ο πρόεδρος της τελευταίας Σπύρος Καπράλος βρισκόταν στην είσοδο και ως οικοδεσπότης υποδεχόταν όσους έφταναν για να παρακολουθήσουν την τελετή, έκπληκτος ο προϊστάμενος του Ναού της Αγίας Φωτεινής, αρχιμανδρίτης Μάξιμος διαπίστωνε πως η πισίνα δεν είχε νερό! Οσα ακολούθησαν θύμιζαν σκηνές του παλιού καλού κινηματογράφου. Ο ιερέας έντρομος αναζητούσε λύση, ενώ κατέφτασε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νώντας Λαμπρακάκης, πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος φάνηκε να απολαμβάνει την τελετή-παρωδία.
Ούτως ή άλλως, φέτος για πρώτη φορά δεν παρευρέθηκε δήμαρχος Αθηναίων, γεγονός που είχε συμβεί μόνο στα χρόνια της Κατοχής. Προφανώς γι’ αυτό και η αδιαφορία των υπαλλήλων να φροντίσουν για τις σχετικές προετοιμασίες. Λίγα όμβρια ύδατα στην άκρη της πισίνας δεν μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση. Οπως ήταν φυσικό, όταν ο Σταυρός έπεσε μέσα στην πισίνα, χτύπησε στα πλακάκια του κολυμβητηρίου με θόρυβο, προκαλώντας ακόμη περισσότερο τα γέλια των παρευρισκομένων, ενώ η μπάντα του Δήμου Αθηναίων απέδιδε τιμές προφανώς στα... πλακάκια. Οι λίγοι επίσημοι που παρευρέθηκαν, όπου φύγει φύγει για να αποφύγουν τα περαιτέρω.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαγγελης Μαρινακης σε γραμμη Μητσοτακη
Με… πολιτικο μανιφεστο υποδεχτηκε το νέο προπονητη του Ολυμπιακου ο μεγαλομετοχος της ομαδας. Ο εκδοτης και εφοπλιστης βρηκε την ευκαιρια να πει ότι «ζουμε σε μια χουντα, αλλα θα τους τιμωρησει ο κοσμος». Ανεφερε μαλιστα ότι στην Ελλαδα «δεν μπορει να επικρατησουν λογικες Μαδουρο».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατρα-λαθρομεταναστες. Εισβολες σε πλοια, συμπλοκες και τραυματισμοι στη νοτια παραλιακη ζωνη της Πατρας, συνθετουν το σκηνικο «μαχης» στο νέο λιμανι της Πατρας, οπου κατά εκατονταδες οι λαθρομεταναστες προσπαθουν να κρυφτουν σε καποιο καραβι με προορισμο την Ιταλια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Απεργία την Παρασκευή και καθημερινές πρωτοβουλίες ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο
Παρασκευή 12/1: Μέρα απεργίας των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη,την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου
Σήμερα συλλαλητήρια σε μια σειρά από πόλεις. Στην Αθήνα, στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια
Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης των μέτρων: Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα στην Ομόνοια 6 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου 6.30 μ.μ.
γάνωσης και πάλης! Ολοι στον αγώνα!» σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί επίσης σε κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας,ενάντια στους πλειστηριασμούς, αύριο Τετάρτη.
Περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάςκαι συνοικίες από σωματεία και μαζικούς φορείς, μεθαύριο Πέμπτη και το Σάββατο.
Με συγκεντρώσεις σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα, απεργία την Παρασκευή και ένα πλούσιο πρόγραμμα κινητοποιήσεων μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να τεθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν μαχητική απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης.
«Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Ολοι στον αγώνα!», είναι το κάλεσμα το οποίο απευθύνει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και το λαό, για να μετατρέψουν όλες αυτές τις μέρες σε μέρες δράσης και πρωτοβουλιών ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα.
Το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων
Αναλυτικά, το αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
Σήμερα, Τρίτη:
Η αυλαία των κινητοποιήσεων ενάντια στα προαπαιτούμενα ανοίγει από σήμερα, Τρίτη, με συλλαλητήρια σε μια σειρά πόλεων, καθώς σήμερα αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη Βουλή. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καλεί σε πρωτοβουλίες μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανικές περιοχές, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια.
Συγκεντρώσεις έχουν επίσης οριστεί σήμερα και στις εξής πόλεις: Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Θήβα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου. Λιβαδειά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία. Σάμος, 6 μ.μ., Βαθύ (Εργατικό Κέντρο) και Καρλόβασι (γραφεία Εργατικού Κέντρου). Χαλκίδα, 6.30 μ.μ., Φανάρια Νεάπολης και Νέα Αρτάκη (πλατεία).
Αύριο, Τετάρτη
Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο, Τετάρτη 10/1, οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί, να δοθεί απάντηση στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική - λαϊκή κατοικία, να καταγγελθεί η επέκταση των πλειστηριασμών που επιχειρείται με το πολυνομοσχέδιο (βλ. αναλυτικότερα στο διπλανό θέμα).
Την Πέμπτη 11/1
Την Πέμπτη 11/1 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. «Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να φτάσει το αγωνιστικό - απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Την Παρασκευή 12/1
Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα απεργίας των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων. «Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ», σημειώνει το ΠΑΜΕ.
Στην αφίσα με την οποία καλούν στην απεργιακή κινητοποίηση προτάσσουν τα αιτήματα της απεργίας: «Απεργούμε για: Να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο, το δικαίωμα στην απεργία. Βασικό μισθό 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Απαγόρευση πλειστηριασμών. Οχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια. Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και νόμων».
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί στις 12 μ. στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, η απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία θα γίνει στις 12 μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν επίσης οριστεί, μέχρι χτες βράδυ, σε Αγρίνιο (10.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Γιάννενα (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο) και Νάουσα (12 μ., πλατεία).
Το απόγευμα της ίδιας μέρας το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκεντρώσεις στις εξής πόλεις: Γρεβενά (7 μ.μ., κεντρική πλατεία). Καστοριά(7 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία). Κοζάνη (7 μ.μ., κεντρική πλατεία). Πτολεμαΐδα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία). Φλώρινα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία). Χαλκίδα(6.30 μ.μ., πλατεία Αγοράς).
Το Σάββατο 13/1 και την Κυριακή 14/1σωματεία και μαζικοί φορείς σχεδιάζουν ενημερωτικές εξορμήσεις.
Τη Δευτέρα 15/1
Τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση.
Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες, να πάρει δυναμική απάντηση. Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων "δημοσιονομικής προσαρμογής" αλλά και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Βγαίνουμε από αύριο (σ.σ. σήμερα) στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.
Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, μέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».
Απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες
Αποφάσεις για απεργία και πρόγραμμα δράσης είχαν μέχρι χτες βράδυ πάρει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Λαυρίου, Λάρισας, Αγρινίου, Αρτας, Λαμίας, Νάουσας, Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λευκάδας - Βόνιτσας και Ζακύνθου.
Επίσης, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και Λογιστών (ΠΟΛ).
Μπροστά στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, μετά από πρόταση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μια σειρά από Σωματεία της Αττικής έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, σε απεργία καλούν τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι εκπρόσωποι των οποίων θα προτείνουν στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή.
Αποφάσεις από Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο
Την πρόταση για απεργία καταθέτουν στις συνεδριάσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» - έχει αποφασίσει στάση εργασίας και όχι απεργίατη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Μέχρι χτες βράδυ απεργιακές αποφάσειςείχαν πάρει οι Ομοσπονδίες: Συλλόγων Εργαζομένων υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων Βιομηχανίας, Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ). Επίσης, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ (απόφαση συνέλευσης), ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Λήμνου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Μενίδι («Σωκράτης»), Ν. Ιωνία - Μεταμόρφωση («Γ. Σεφέρης»), Κερατσίνι - Πέραμα («Ν. Πλουμπίδης»), Καισαριανή («Ρ. Ιμβριώτη») και Χαϊδάρι.
Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει επίσης μια σειρά σωματείων εργαζομένων στους δήμους σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών τα κλαδικά συνδικάτα ΟΤΑ Αττικής, Μαγνησίας, Αχαΐας, Λάρισας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Λευκάδας, τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Βόρειας Εύβοιας, Ηλιούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Αμαρουσίου, Θεσσαλονίκης, Πετρούπολης, Καισαριανής, Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Η πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τέθηκε από τη ΔΑΣ ΟΤΑ και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπου οι υπόλοιπες παρατάξεις («Συνδικαλιστική Ανατροπή», ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ) αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία, βάζοντας πλάτη για να περάσει το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Συνεχίζονται οι συσκέψεις
Απόφαση να προκηρύξει απεργία πήρε σε έκτακτη συνεδρίασή του, την περασμένη Κυριακή, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων από επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου («ΝΗΡΕΑΣ», «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ», «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ», «ΖΟΥΡΑΣ») και άλλοι εργαζόμενοι, με σκοπό την οργάνωση της δράσης τους μπροστά στην κατάθεση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Με το πλαίσιο της απόφασης της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών για απεργία, συμφώνησαν και συμμετέχουν, επίσης, τα Συνδικάτα Τροφίμων - Ποτών Τρικάλων, Αργολίδας, Εργαζομένων ΦΑΓΕ και Εργαζομένων «Tasty».
Σε σύσκεψη καλεί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Βαθύ).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συλλαλητηριο στις 21 Ιανουαριου στη Θεσσαλονικη για το Σκοπιανο. Το λαβαρο των Μακεδονομαχων σηκωνει ο Μητροπολιτης Θεσσαλονικης Ανθιμος.
Σχολιο.- Εάν δεν ήταν το ΕΑΜ να κάνει τις διαδηλώσεις το 1943, η Μακεδονία θα είχε δοθεί στους Βούλγαρους, ενώ "έλληνες" φασίστες θα είχαν συγκροτήσει τάγματα Wafen Es Es και θα πολεμούσαν στις ρωσικές στέπες, και Έλληνες εργάτες θα είχαν πάει στα γερμανικά εργοστάσια!
Μπήκαν στο υπουργείο οι διαδηλωτές του ΕΑΜ και έκαψαν τις λίστες με τα ονόματα. Φυσικά θα μπορούσαν να τις ξαναφτιάξουν, αλλά φοβήθηκαν τη λαϊκή οργή που είχε γίνει ανεξέλεκτη.
Την Μακεδονία οι δοσίλογοι την είχαν παραδώσει στους Βούλγαρους! Ο ΕΛΑΣ στην Ανατολική Μακεδονία πολεμούσε βουλγαρικά στρατεύματα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καινουρια ακροδεξια κωλοφαλλαδα Φιλελευθερος εγραψε ολοκληρο αρθρο για τη συνεντευξη της Περιστερας χωρις να αναφερθει ότι αυτή δωθηκε στην Εφημεριδα των Συντακτων
Ο «Φιλελεύθερος» αφιέρωσε τέσσερις ολόκληρες σελίδες για να αποδομήσει τη συνέντευξη της Μπέττυς Μπαζιάνα στην «Εφ.Συν.». Το καταπληκτικό και δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικό χαρακτηριστικό για το ποιόν της εφημερίδας είναι ότι δεν αναφέρει πουθενά πού και σε ποιον δόθηκε η συνέντευξη.
Προφανώς οι αλητηριοι ηλιθιοι  δημοσιοκαφροι της νέας ακροδεξιας κωλοφυλλαδας που την διαβαζουν μονο καραηλιθιοι  μέσα στην αγωνία τους να αποδυναμώσουν την εικόνα της συντρόφου του πρωθυπουργού ξέχασαν ότι η συνέντευξη δόθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», οπότε περιμένουμε να επανορθώσουν.
Δεν θα πάρουμε βέβαια και όρκο ότι θα το κάνουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι ηττοπαθεια στο Σκοπιανο.
Ποσοι γνωριζουν ότι το επισημο ονομα της Ουρουγουαης είναι «Ανατολικη Δημοκρατια της Ουρουγουαης»? Ουτε οι ιδιοι δεν θυμουνται τον «γεωγραφικο» προσδιορισμο.
Αποδοχη της «Νεας η Ανω Μακεδονιας» συνιστα εγκλημα για κάθε  Ελληνα.
Κανενας περιηγητης, ιστορικος, καμια απογραφη η μνημειο δεν αναφερει ξεχωριστη Μακεδονικη εθνοτητα από τον 7ο αιωνα μ.χ. που κατεβηκαν οι Βουλγαροι στα Βαλκανια. Ο σφετερισμος είναι ωμος, ξεκαθαρος και απολυτος.
Ελληνιδα πρωην υπουργος Εξωτερικων ειπε δημοσιος. «Δεν υπαρχει κανεις που να μην λεει τη Μακεδονια, Μακεδονια». Μα όταν την ονομαζεις εσυ ετσι, πως περιμενεις να την πουν οι τριτοι?
Το ακρον αωτον της ηττοπαθους επιχειρηματολογιας είναι ότι δηθεν «ολος ο κοσμος τους αποκαλει ετσι, αρα το τι θα πουμε εμεις δεν παιζει κανενα ρολο, αρα προκειται για χαμενη υποθεση». Ωστοσο, ολοι σε μας ερχονται για εγκριση. Μαλλον γνωριζουν ότι μονο η δικη μας γνωμη μετραει τελικα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο, όλοι δίνουμε μαζικό παρών στα Ειρηνοδικείο της περιοχής μας!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδηλωση μνημης για τον Τεμπονερα στην Πατρα.
Αποψε η 27η επετειος από την τρομερη νυχτα δολοφονιας του το 1991.
Στο σχολικο συγκροτημα της πλατειας Βουδ οπου υπερετουσε ο καθηγητης μαθηματικων οπου υπερχει και το μνημειο του στις 18.00



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή. Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Artie Kaplan, συνθέτης του τραγουδιού, για όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 ήταν ένας πάρα πολύ χρήσιμος session μουσικός που το σαξόφωνό του ακουγόταν σε ένα πλήθος τραγουδιών της εποχής, σοβαρών και μή. Αφού λοιπόν, προφανώς μπαΐλντισε να παίζει σε τραγούδια άλλων, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 70, αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του. Αποτέλεσμα αυτής της ιδέας ήταν το 1973 να παρουσιάσει το αναπάντεχης έμπνευσης άλμπουμ με τον γενικό τίτλο «Confessions Of A Male Chauvinist Pig» (από τίτλο σκίζει) όπου και συναντάμε την original version του Bensonhurst Blues.
https://www.youtube.com/watch?v=UP4YGIVLDE8



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Το φασιστικό αντιπολιτευόμενο κόμμα MHP θα στηρίξει τον Ερντογάν στις εκλογές του 2019
Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 18:01
Η τουρκική φασιστική αντιπολίτευση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα στηρίξει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2019, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της υποστήριξης που παρέχει η δεξιά στον Ερντογάν και η οποία είχε κρίσιμη σημασία για τη μικρής έκτασης νίκη που ο Τούρκος πρόεδρος κατήγαγε πέρυσι στο δημοψήφισμα για το σύνταγμα.
Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το μικρότερο από τα τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου, υποστήριξε στο δημοψήφισμα την ψήφο υπέρ της χορήγησης στον Ερντογάν σαρωτικών εκτελεστικών εξουσιών και τον βοήθησε να το κερδίσει με ποσοστό 51,4%.
«Το MHP δεν θα κατεβάσει προεδρικό υποψήφιο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Το MHP θα λάβει την απόφαση να στηρίξει τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές». Οι Τούρκοι θα ψηφίσουν την ερχόμενη χρονιά τόσο για πρόεδρο όσο και για νέο κοινοβούλιο.
Ο Μπαχτσελί έχει δηλώσει πως θέλει να μειωθεί το όριο του 10% των ψήφων που απαιτείται για να μπει ένα κόμμα στο κοινοβούλιο.
Το κόμμα προσπαθεί αυτή την περίοδο να αποκρούσει την πρόκληση της Μεράλ Ακσενέρ, πρώην υπουργού Εσωτερικών και γνωστής νεοφιλελευθερης φασίστριας η οποία ίδρυσε πέρυσι το δικό της ακροδεξιο νεοφιλελε κόμμα αφού αποχώρησε από το MHP.
Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως το κόμμα της Ακσενέρ μπορεί να φέρει σε δεύτερη μοίρα το MHP και να το εμποδίσει να επιτύχει το όριο του 10%.
Ο Μπαχτσελί δήλωσε πως το MHP θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας συμμαχίας με το κόμμα AKP του Ερντογάν, αν διατυπωθεί τέτοιο αίτημα από το AKP.
Το MHP είχε κερδίσει 18% στις βουλευτικές εκλογές του 1999, όμως το 2002 πέρασε κάτω από το όριο εισοδου της Βουλης με 9,5%. Έκτοτε ξεπέρασε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2015 το οριο εισοδου 10% και έλαβε 11,9% των ψήφων.
Το κόμμα, που ιδρύθηκε από έναν πρώην συνταγματάρχη που είχε συμμετάσχει σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960, υιοθετεί ένα μίγμα τουρκικού φασισμού και σκεπτικισμού έναντι της Δύσης. Αντιτίθεται σφόδρα στην αυτονομία της κουρδικής μειονότητας της Τουρκίας.
Η βάση του MHP περιλάμβανε τους υποστηρικτές των «Γκρίζων Λύκων», πριν αυτοι πανε ολοι στον Ερντογαν, ενός φασιστικού κινήματος νεολαίας που συγκρούσθηκε με αριστερούς σε οδομαχίες στη δεκαετία του 1970. Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που το 1981 προσπάθησε να δολοφονήσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο 2ο, ήταν μέλος της φασιστικης οργάνωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝΑΑ.-- Σιίτες Χούτι αντικαθεστωτικοί στην Υεμένη κατέρριψαν προχτές αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο Σαουδάραβες αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το αεροσκάφος «υπέστη τεχνική βλάβη και συνετρίβη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΔΑΝ
Διαδηλώσεις για τα ακριβότερα είδη διατροφής
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Μαζικές διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις του Σουδάν προκαλεί τις τελευταίες τέσσερις μέρες το νέο κύμα ακρίβειας που επιβλήθηκε σε αλεύρι, ψωμί και άλλα βασικά είδη διατροφής, σε συνδυασμό με την άρση κρατικών επιδοτήσεων και τη νέα, κατά 18%, υποτίμηση της σουδανικής λίρας έναντι του δολαρίου και άλλων ξένων νομισμάτων με απόφαση της κυβέρνησης του Σουδανού Προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ.
Οι σουδανικές αστυνομικές δυνάμεις σε αρκετές περιπτώσεις κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός μαθητή γυμνασίου και τον τραυματισμό άλλων έξι στη νοτιοδυτική πόλη Τζενέινα. Οι αρχές απέφυγαν να δώσουν στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του μαθητή, προσθέτοντας μόνο ότι θα γίνει «έρευνα». Παράλληλα, συνέλαβαν στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων (μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο του Σουδανικού Κόμματος του Κογκρέσου, Ομάρα αλ Ντατζέιρ) και κατάσχεσαν τα φύλλα έξι ημερήσιων εφημερίδων, μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα «Αλ Μιντάν», που είναι όργανο του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Οι περισσότερες διαδηλώσεις έγιναν στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα του Σουδάν όπως οι μεγαλύτερες (και φτωχότερες) πόλεις Τζενέινα, αλ Νταμάζιν, Νγιάλα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερς», η κυβέρνηση ήρε επιδοτήσεις σε αλεύρι και ψωμί, με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί η τιμή του ψωμιού από 50 λεπτά σε μία σουδανική λίρα.
Ο πληθωρισμός στο Σουδάν «τρέχει» με τουλάχιστον 25%.
Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας στη χώρα, συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το 2013, στοιχεία της ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» ανέφεραν πως σε συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών κατά της ακρίβειας σκοτώθηκαν περίπου 185 άτομα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Ενδείξεις για σχέδια διαμελισμού μέσω Κούρδων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Το σενάριο διαμελισμού της Συρίας φαίνεται πως ξαναζεσταίνεται από τα επιτελεία Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Η αραβόφωνη εφημερίδα «Asharq al Awsat», επικαλούμενη «Δυτικό αξιωματούχο», ανέφερε προχτές πως οι ΗΠΑ στο πλαίσιο «νέας στρατηγικής» για τη Συρία καταστρώνουν σχέδιο που αφορά περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας έκτασης 28.000 τ.χλμ. (τρεις φορές το μέγεθος του Λιβάνου) που τελεί υπό τον έλεγχο Κούρδων μαχητών των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) όπως αυτοαποκαλουνται οι Κουρδοι υπηρετες των αμερικανων . Η περιοχή λέγεται πως «θα αναγνωριστεί διπλωματικά» από τις ΗΠΑ, πράγμα που εάν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει νέα οργή στην Τουρκία, η οποία εδώ και καιρό βλέπει τη συνεργασία Αμερικανών και Κούρδων στη Βόρεια Συρία ως απειλή.
Το ρωσικό δίκτυο «Σπούτνικ», αναφερόμενο στις παραπάνω πληροφορίες, μετέδωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, υποσχέθηκε πρόσφατα να στείλει διπλωμάτες σε περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις SDF για να συνεργαστούν με αμερικανικά στρατεύματα. Η ίδια πηγή μετέδωσε πως στην περιοχή οι ΗΠΑ παίρνουν διάφορες «πρωτοβουλίες», όπως ενίσχυση τοπικών συμβουλίων, στήριξη προσπαθειών ανοικοδόμησης, βοήθεια στην εκπαίδευση δημόσιων υπαλλήλων, βελτίωση υποδομών και δημόσιων υπηρεσιών, παροχή «προστασίας» σε περιοχές υπό τον έλεγχο των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» και επέκταση αμερικανικών βάσεων. Το ρωσικό δίκτυο μετέδωσε επίσης πως πριν από μία βδομάδα αναφέρθηκαν πληροφορίες πως ένας νέος «Στρατός Βόρειας Συρίας», ο οποίος επανδρώθηκε από ανθρώπους της οργάνωσης SDF, δημιουργείται για την «ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία».

Οι Ρώσοι βλέπουν τις ΗΠΑ πίσω από επίθεση με drones
Ρώσοι στρατιωτικοί ανακοίνωσαν πως απέκρουσαν το βράδυ του Σαββάτου επίθεση με 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ και στη βάση ανεφοδιασμού του ρωσικού πολεμικού στόλου στην πόλη Ταρτούς της Συρίας, από την οποία τελικά δεν υπήρξαν θύματα. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επισημαίνει ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μαζικά αυτοσχέδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τα οποία απογειώθηκαν από σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων. Αναφέρει επίσης ότι οι τεχνικές προδιαγραφές των drones (για κάλυψη απόστασης έως και 100 χλμ.) φωτογραφίζουν χώρα προέλευσης (ΗΠΑ) που «διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνολογικές δυνατότητες διαστημικής πλοήγησης και τηλεκατευθυνόμενης διεύθυνσης των επαγγελματικά συναρμολογημένων εκρηκτικών μηχανισμών με προδιαγραμμένες συντεταγμένες».
Το ίδιο διάστημα, εκπρόσωπος του συριακού στρατού επιβεβαίωσε πως ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατέλυσαν την πολιορκία στρατιωτικής βάσης που είχαν περικυκλώσει την Κυριακή τζιχαντοφασιστες στο προάστιο Χαράστρα της Ανατολικής Γκούτα, η οποία βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, Δαμασκό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Πιέσεις για διάλυση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εντείνει τον κλοιό της κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, απαιτώντας πλέον ανοικτά τη διάλυση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), που την κατηγορεί για... «αντισημιτισμό». Ο Νετανιάχου συμμερίστηκε «απόλυτα» την πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει την ετήσια χρηματοδότηση της υπηρεσίας εφόσον η Παλαιστινιακή Αρχή δεν καθίσει στο τραπέζι του υποτιθέμενου διαλόγου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες,υπενθύμισε ότι η εντολή της Υπηρεσίας δόθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ότι το καθήκον που της είχε ανατεθεί είναι να «συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες ωσότου εξευρεθεί μια δίκαιη και διαρκής λύση για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες». Η Υπηρεσία, πέρα από την υλική βοήθεια, λειτουργεί επίσης κέντρα εκπαίδευσης δασκάλων και διαχειρίζεται εκατοντάδες σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, στον Λίβανο, στην Ιορδανία και στη Συρία.
Επιπλέον, το περασμένο 48ωρο η παλαιστινιακή εφημερίδα «Αλ Κουντς» έγραψε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφάσισε να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» το «Παλαιστινιακό Εθνικό Ταμείο» της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Σχέδια για νέους εποικισμούς
Παράλληλα, χτες, η ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ειρήνη Τώρα» αποκάλυψε τα σχέδια των ισραηλινών κατοχικών αρχών να εγκρίνουν, έως αύριο Τετάρτη, την ανέγερση 1.329 διαμερισμάτων και σπιτιών για Εβραίους εποίκους σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. Οπως σημειώνει η οργάνωση, από την κατοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το 1967 έως σήμερα, έχουν εγκατασταθεί παράνομα στα παλαιστινιακά εδάφη πάνω από 600.000 Εβραίοι έποικοι.
Τη Δευτέρα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού παραβίασαν τα σύνορα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σε βάθος 300 μέτρων, στο πλαίσιο της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» που έχουν δημιουργήσει μονομερώς. Επιπλέον, σκάφη του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού πυροβόλησαν, δίχως να τραυματίσουν, Παλαιστίνιους ψαράδες στην περιοχή.
Τέλος, ρεπορτάζ ισραηλινών εφημερίδων ανέφεραν ότι το ισραηλινό στρατοδικείο που έχει αναλάβει την υπόθεση της 16χρονης Παλαιστίνιας αγωνίστριας Αχεντ Ταμίμι, που έχει φυλακιστεί από τα μέσα Δεκέμβρη μαζί με την μητέρα της, Νάριμαν, επειδή αντιστάθηκαν στους ισραηλινούς στρατιώτες, θα αναβάλει την απόφασή του για τουλάχιστον μία βδομάδα.