Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Δευτερα 8 Ιανουαριου 2018



Λιγες διεθνεις ειδησεις(τωρα που περασαν οι ''χριστιανικες''γιορτες και οι καλπικες ευχες
*Στο Ιρακ εχουν σκοτωθει 2 εκατομμυρια ανθρωποι απο τους αμερικανικους πολεμους απο το 1990
*Στην Υεμενη 500 000 παιδια πεθαινουν απο την πεινα εξαιτιας του εμπαργκο που στηριζουν οι ΗΠΑ
*Στο Αφγανισταν λενε στα παιδια να μην παιζουν εξω οταν ακουν τον θορυβο απο τα αμερικανικα drones
*Στην Γαζα 2 εκατομμυρια Παλαιστινιοι ειναι κρατουμενοι στην μεγαλυτερη φυλακη του κοσμου με σπονσορα τις ΗΠΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς καμία εθνικιστική τάση, αναρωτιέμαι πότε αποφασίσαμε να αποκαλούμε τους Δαρδανους, Σλαβομακεδόνες. Και την Δάρδανια, Μακεδονία...
«ΔΑΡΔΑΝΙΑ».
Με αυτή την ονομασία ήταν γνωστά τα Σκόπια ήδη από τα χρόνια του Μ.Αλεξάνδρου, προχριστιανικά Ρωμαϊκά χρόνια μέχρι το μεσαίωνα. Συγκεκριμένα (περιοριζόμενος μόνον σε ελάχιστες ιστορικές μαρτυρίες) :
1. Ο ιστορικός Αππιανός,
α) στα «Ιλλυρικά» του (1,1), έγραφε:
«Ιλλυριούς ΄Ελληνες ηγούνται τους υπέρ τε Μακεδονίαν και Θράκην <όντας>… Ιλλυριω δε παίδας Εγχελέα και Αυταριέα και Δάρδανω και Μαίδον…»,
β) στα «Μιθριδατικά» του (222,2) σημείωνε:
« Σύλλας… Ενετούς και Δαρδανέας και Σιντους, περίοικα Μακεδόνων έθνη, συνεχώς ες Μακεδονίαν εμβάλλοντα, επιών επόρθει» και
γ) στον «Εμφύλιο πόλεμο» βιβλ.5, κεφ. 8 ανέφερε:
«τους δ΄ επί Δαρδανέας, έτερον Ιλλυριών γένος, αεί Μακεδονίαν επιτρέχοντας»
2. Ο γεωγράφος Κλαύδιος Πτολεμαίος στη Γεωγραφία του (βιβλ.3 κ.9) προσδιορίζει αυτή τη χώρα γράφοντας:
«Κατέχουσι δε της επαρχίας… τα προς τη Μακεδονία Δάρδανοι» (δηλ. στα σύνορα προς τη Μακεδονία, όχι όμως μέσα στη Μακεδονία) και λίγο πιο κάτω κατονομάζει τις πόλεις αυτής « της Δαρδανίας δ΄ πόλεις : Ναϊσσός, Αρριβάντιον, Ουλπιανόν, Σκούποι (τα σημερ. Σκόπια)».
3. Ο έτερος γεωγράφος Στράβων γράφει στά «Γεωγραφικά» του, Βιβλ. 7 κεφ. 5:
«… και τοις άλλοις έθνεσι τοις ταύτη συνέβη… οι γαρ πλείστον δυνάμενοι πρότερον τελέως εταπεινώθησαν και εξέλιπον, Γαλατών μεν Βοίοι και Σκορδίσται. Ιλλυριών δε Αυταριάται και Αρδιαίοι και Δαρδάνιοι, Θρακών δε Τριβαλλοί υπ΄ αλλήλων μεν εξ αρχης, ύστερον δε υπό Μακεδόνων και Ρωμαίων εκπολεμούμενοι…» (Σχόλιον: Αρα οι Δαρδάνιοι δεν θεωρούνταν ως Μακεδόνες-Ελληνες αλλ” ως Ιλλυριοί».
Και λίγο πιό κάτω Βιβλ. 7 κεφ. 5 προσθέτει:
« Δρίλων ποταμός ανάπλουν έχων προς έω μέχρι της Δαρδανικής, η συνάπτει τοις Μακεδονικοίς έθνεσι και τοις Παιονικοίς προς μεσημβρίαν», όπου διακρίνονται και πάλι οι Δαρδάνιοι από τα «Μακεδονικά έθνη». (άρα μαρτυρείται και εδώ ότι η Δαρδανία είναι μεν όμορος αλλά δεν είναι Μακεδονία.).
Σχολιο.- To δικαιότερο θα είναι Σλαβομακεδόνες. Είναι ντροπή να ξεχνούν τις ρίζες τους οι άνθρωποι, επειδή κάποιοι ανιστόρητοι ονειρεύονται Σλάβους Μεγαλέξαντρους. Αλήθεια πως θα αποκαλούσα την Θεσσαλονικιά  γιαγιά μου;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλαστικη σακουλα από το 2000 φτιαχνεται από PLA (γαλακτικο οξυ προιον φυσικης ζυμωσης) βιοδιασπωμενο σε συντομο χρονο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕιΠΑΜε και λέμε!!

«Πατρίς είναι μια λέξις, διά της οποίας όλοι κοινώς εννοούσι την γην, εις ήν εγεννήθησαν, οι μόνον ελεύθεροι όμως δύνανται να καταλάβωσι τήν μεγάλην αυτής σημασίαν, και δια τούτο οι δούλοι αδιαφόρως προφέρουσι τοιούτον όνομα[…] Τα ονόματα αγαπητοί μου, λαμβάνουν την σημασίαν από την ιδιότητα των πραγμάτων, εις τα οποία αναφέρονται. Όθεν, αν τινάς δεν γνωρίζει το πράγμα εις ουδέν του χρησιμεύει η ονομασία του. Και καθώς ο εκ γενετής αόμματος, προφέροντας τα ονόματα των χρωμάτων ουδέν εννοεί, επειδή δεν είδε ποτέ τα χρώματα, ούτως και οι νυν Έλληνες με το «Πατρίς» άλλο δεν εννοούσι ειμή τήν γην εις την οποίαν εγεννήθησαν, επειδή τούς λείπει η ελευθερία […] Ω! πόσον διαφέρομεν από τους προγόνους μας οι ταλαίπωροι! […] Η λέξις «Πατρίς» ερέθιζε εις την ενθύμησιν τών προγόνων μας όλας τας ιδέας τών καλών της ελευθερίας και όλην την ευδαιμονίαν της ζωής των.» (Ελληνική Νομαρχία τού Ανωνύμου του Έλληνος).
ΕιΠΑΜε ΕΠΑΜ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίκη των Δοσίλογων η οποία Άρχισε την 21/2/1945, τελείωσε την 3/5/1945. Δηλ. διήρκησε 100 ημέρες. Η δίκη των Δοσίλογων(που έβλαψαν την πατρίδα τους συμμαχώντας με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς)με τη μα αρ. 6 Συνταχτική Πράξη της 20/1/1945, επί κυβερνήσεως Πλαστήρα, καταρτίστηκε ως κατηγορητήριο.
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
“…ότι κατά τα χρονικά διαστήματα που διετέλεσαν αλληλοδιάδοχα πρωθυπουργοί «εκ προθέσεως προς εξυπηρέτηση του εχθρού ανέλαβον τον σχηματισμόν κυβερνήσεως και την προεδρίαν αυτής τη συγκαταθέσει των εχθρών της Πατρίδος Γερμανών και Ιταλών”.
β) ότι τόσο αυτοί όσο και οι υπουργοί τους «εγένοντο συνειδητά όργανα του εχθρού προς διάδοσιν της προπαγάνδας του εξαίροντας το έργον του κατακτητού και προκαλούντες την ηττοπάθειαν παρά τω Ελληνικό Λαό και την περιφρόνησιν του Εθνικού και Συμμαχικού αγώνος διά δημοσίων ομιλιών, ραδιοφωνικών εκπομπών, άρθρων, δημοσιευμάτων εις ημερησίας εφημερίδας, οργανώσεως διαλέξεων και διά της εν γένει πολιτικής των».
γ) ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής «εκ προθέσεως και εκουσίως συνέτρεξαν τον εχθρόν διά της διαθέσεων των απαιτουμένων χρημάτων, τροφίμων και ανδρών, όπως συνεχίσει εντός και εκτός της Ελλάδος την κατ΄ αυτής και των συμμάχων της πόλεμον



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Ισραήλ, κάνει μαύρες λίστες.Σε αυτές ειναι ακτιβιστές και οργανώσεις που στηρίζουν το BDS [καμπάνια για μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις στο ισραηλινό απαρτχάιντ ωστε το Ισραηλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο], οργανώσεις αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη κά.
Προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες λίστες…

Ισραήλ δημοσιεύει μαύρη λίστα BDS: Αυτές είναι οι 20 ομάδες των οποίων τα μελη θα τους αρνούνται την είσοδο
Το Υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ αρνείται μήνες να αποκαλύψει ποιες οργανώσεις βρίσκονται στον κατάλογο

Το υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιες οργανώσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Ωστόσο, μια κοινή ομάδα από τα υπουργεία Στρατηγικών Υποθέσεων και Εσωτερικών είχε προηγουμένως καθορίσει τις παραμέτρους που χρησιμεύουν ως βάση για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές να έρχονται στη χώρα.
Οσοι κατέχουν ανώτερες ή σημαντικές θέσεις σε οργανώσεις σε μαύρους καταλόγους θα απαγορευτούν στην είσοδο, καθώς και βασικοί ακτιβιστές, ακόμη και αν δεν κατέχουν επίσημη θέση. Οι δημάρχους και τα μέλη της ίδρυσης που προωθούν ενεργά και συνεχώς τα μποϊκοτάζ θα εμποδιστούν επίσης να εισέλθουν, όπως και οι ακτιβιστές που φθάνουν στο Ισραήλ για λογαριασμό ή ως μέρος αντιπροσωπείας που ξεκίνησε από μία από τις μαύρες λίστες.
read more: https://www.haaretz.com/israel-news/1.833502

Ο πλήρης κατάλογος

Ευρωπαϊκές οργανώσεις:
■ Σύλλογος Αλληλεγγύης Γαλλίας-Παλαιστίνης
■ BDS Γαλλία
■ BDS Ιταλία
■ Ο Ευρωπαϊκός Συντονισμός Επιτροπών και Συλλόγων για την Παλαιστίνη
■ Φίλοι του Al-Aqsa
■ Ιρλανδία Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης
■ Η Επιτροπή Παλαιστίνης της Νορβηγίας
■ Σύλλογος Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης της Σουηδίας
■ Καμπάνια αλληλεγγύης της Παλαιστίνης
■ Πόλεμος για Θέλετε
■ BDS Kampagne

Αμερικανικές οργανώσεις:
■ Επιτροπή Αμερικανικών Φίλων
■ Αμερικανοί μουσουλμάνοι για την Παλαιστίνη
■ Κωδικός ροζ
■ Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
■ Εθνικοί φοιτητές για τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη
■ Η αμερικανική εκστρατεία για τα παλαιστινιακά δικαιώματα

Άλλες ομάδες:
■ BDS Χιλή
■ BDS Νότια Αφρική
■ Εθνική Επιτροπή BDS

Σχολιο.- Μάλιστα. 20 οργανώσεις μπαίνουν στη μαύρη λίστα του Ισραήλ για τη στήριξή τους στο BDS και τα μέλη τους δεν θα γίνονται δεκτά στη χώρα. Ανάμεσά τους η American Friends Service Committee που μετά τον Β' ΠΠ είχε τιμηθεί με Νόμπελ για τη διάσωση Εβραίων από τους Ναζί. Επίσης ανάμεσά τους εβραϊκές οργανώσεις όπως η Jewish Voice for Peace. Το Ισραήλ δλδ κλείνει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα χερσαία σύνορά του σε Έβραίους και σε εκπροσώπους οργάνωσης που διέσωσε Εβραίους...ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018
Απο που θα φυγετε δεν ξερω !
Αλυσιδωτη αντιδραση.
Μετα την Τουμπα και στην Λεωφορο οι οπαδοι του Παναθηναικου,της ΑΕΚ. Του ΟΣΦΠ.
σηκωσαν πανο υπερ τη Ελληνικοτητος της Μακεδονιας.
Μπραβο σας παιδια !
Φουσκωνει ο Χειμαρος που θα σας πνιξει προδοτες, που επιβουλευεστε το
ονομα της Μακεδονιας μας !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας κάνει πλάκα ο Ζάεφ; Μας κάνει τη χάρη και μοιράζεται μαζί μας τον δικό μας Μέγα Αλέξανδρο; Δεν πάμε καλά…
7 Ιανουαρίου 2018, 21:26
«Συνιδιοκτησία» στον Μέγα Αλέξανδρο φαίνεται πώς αξιώνει ο Ζόραν Ζάεφ πίσω από το γλυκανάλατο μετριοπαθές ύφος με το οποίο περιφέρεται. Όταν η Αθήνα είπε ότι υπάρχουν πολλοί που αξιώνουν μερίδιο στην κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως για παράδειγμα οι Καλάς στο Αφγανιστάν και άλλες φυλές της Ασίας, ήταν σαφής: Η Αθήνα αναφέρθηκε στην «κληρονομιά», όχι στην ταυτότητα ή στην εθνικότητα του Αλεξάνδρου.
Διότι ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως και όλοι οι Μακεδόνες, ήταν Έλληνες. Η Ελλάδα έχει τα «δικαιώματα» στον Αλέξανδρο, όχι ο πονηρούλης Ζάεφ ούτε η βουλγαρόφωνη ράτσα του, ώστε να εμφανίζεται πρόθυμος να «μοιραστεί» την κληρονομιά του Αλέξανδρου μαζί μας λες και είναι δικός του και μας… παραχωρεί κι εμάς μερίδιο από την κληρονομιά του.
Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι δεν έχει πρόβλημα και με άλλους να θέλουν να έχουν «κληρονομιά» από τον Αλέξανδρο, με την προϋπόθεση να αναγνωρίζουν ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.
Όποιος θεωρεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά κάτι άλλο, αυτομάτως είναι εχθρός της Ελλάδας. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Σκοπιανοί και να το ξεκαθαρίσουν με δημόσιες δηλώσεις πριν βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.
Διότι όχι μόνο δεν ακούσαμε από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να παραδέχεται ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας αλλά σε νέες του δηλώσεις, στην τηλεόραση του ALPHA μιλώντας στον Δήμο Βερύκιο, είπε:
«Ταυτόχρονα δήλωσα χωρίς προκαταλήψεις, όταν σχολίασε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ότι εάν η κυβέρνηση των Σκοπίων επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αποποιηθεί ότι είναι η μοναδική κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εγώ το δήλωσα δημόσια επειδή πιστεύω περισσότερο στο μέλλον [σ.σ. και όχι γιατί έτσι είναι] του δικού μας κράτους, από το να είμαι περιχαρακωμένος στις προκαταλήψεις [σ.σ. προκαταλήψεις;] του παρελθόντος, γιατί γνωρίζω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποτελούσε το στοιχείο εκείνο που θα μας ενώσει και όχι το στοιχείο διαίρεσης. Έχοντας υπόψη ότι είναι πιο σημαντικό το μέλλον του κράτους μου…».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ζάεφ είπε στα τέλη Δεκεμβρίου, ως απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ότι κληρονομιά του Αλεξάνδρου εκτός από τη χώρα του έχουν πιθανόν η Ελλάδα αλλά και η… Βουλγαρία:
«Εάν η κυβέρνηση παραιτηθεί από το δικαίωμα να είναι ο μόνος κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα, είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε τότε ο Ζάεφ και υπογράμμισε πως «εγώ εκ μέρους της κυβέρνησης παραιτούμαι από το να θεωρώ την «Μακεδονία» τον μοναδικό κληρονόμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έφθασε στην Ινδία , στην Περσία…».
Και συνέχισε προκλητικότατος:
«Η ιστορία ανήκει επίσης σε μας, πιθανόν ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας ανήκει επίσης στην Ελλάδα, μέρος της στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες χώρες».
Είχε πει «πιθανόν», δηλαδή μας είπε ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχει η Ελλάδα αλλά και η… Βουλγαρία κληρονομιά του Αλεξάνδρου όπως και πολλές άλλες χώρες. Αν είναι δυνατόν!
Η Ελλάδα -σύμφωνα με εκείνη την απαράδεκτη δήλωση Ζάεφ που παρουσιάστηκε ως δήθεν δείγμα μετριοπάθειας- είναι στην ίδια κατηγορία «κληρονόμου» με τη… Βουλγαρία (sic) και με «πολλές άλλες χώρες» που «πιθανόν» έχουν δικαίωμα στην κληρονομιά του Αλέξανδρου.
Και αυτή η δήλωση χαιρετίστηκε ως «υποχώρηση». Σε τι υποχώρησε; Ότι μας εμπαίζει κανονικά; Ή ότι βάζει και τη Βουλγαρία να έχει αξιώσεις στον Μέγα Αλέξανδρο;
Πόσο πιο κατανοητό; Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, αλλά και εμφανίζεται ως κάποιος μεγαλόκαρδος που μας κάνει και τη χάρη ή -ακόμα χειρότερα- επειδή τον πιέζουμε, κάνει μια μικρή παραχώρηση και «αναγνωρίζει» κάτι και σε εμάς από τη σκιά του Αλέξανδρου και το κάνει για το μέλλον του κράτους του. Μας λέει και εκβιαστές!
Να του γίνει σαφές, δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο, να τον βρουν οι αρμόδιοι διαπραγματευτές, ότι εάν δεν δηλώσει επίσημα ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας δεν υπάρχει καμία λύση για τα Σκόπια.
Διότι εδώ δεν ξέρουμε εάν γίνονται κάποια πράγματα κατανοητά, αλλά οι Σκοπιανοί μας δουλεύουν κανονικά. Αφού σφετερίστηκαν τα δικά μας, τώρα εμφανίζονται ως δήθεν πρόθυμοι -ή λόγω πίεσης- να μας δώσουν και εμάς κάτι, ένα κομματάκι κληρονομιάς κοινό με «πολλές άλλες χώρες». Σαν να ήταν από πάντα δικά τους τα δικά μας και να είμαστε εμείς οι σφετεριστές.
Τι είπε στον ALPHA στον Δημο Βερυκιο:
Ο κ. Ζάεφ ξεκαθάρισε πως η χώρα του έχει κόκκινες γραμμές στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «δεν χρησιμοποιώ κόκκινες γραμμές, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην εξεύρεση μιας λύσης. Θα χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους, προκειμένοι οι όποιες κόκκινες γραμμές να γίνουν το φώς εκείνο που θα μας βγάλουν από το σκοτάδι του προβλήματος. Αν υπάρξουν «κόκκινες γραμμές», δεν θα φτάσουμε ποτέ στην επίλυση του ζητήματος. Είμαι αισιόδοξος πως το θέμα μπορεί να έχει λυθεί, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018».
Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Ζάεφ στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση είναι πως «πρέπει να υπάρχει καλό πνεύμα και καλή βούληση προκειμένου να αναπτυχθούν φιλικές διμερείς σχέσεις».
Σχετικά με το αεροδρόμιο των Σκοπίων, στο οποίο η κυβέρνηση Γκρουέφσκι είχε ονομάσει «Μέγας Αλέξανδρος», ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έριξε και πάλι τις βολές του στην προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ως «φερόμενη από εθνικισμό», ενω δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει το θέμα της ονομασίας, «αν αυτό ειναι ενα θέμα που ενοχλεί την ελληνική κυβέρνηση. Θέλω ο Μέγας Αλέξανδρος να λειτουργήσει ενοποιητικά κι όχι διχαστικά ανάμεσα στους δυο λαούς», τόνισε.

Σχολιο.- Ο Βούλγαρος επαναλαμβάνει όσα είπε δημόσια το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, ο Τσίπρας...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακεδονία - του Μίκη Θεοδωράκη
07.01.2018
Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία».

Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!

Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιτότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους στην σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαυίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.
Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.
Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην Κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει την νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.
Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαυίας;
Οι καιροί ου μενετοί.
Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.
Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!
Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!

Αθήνα, 7.1.2018
Μίκης Θεοδωράκης

http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5319




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύλληψη του Τούρκου συγκυβερνήτη μετά το πάγωμα της χορήγησης ασύλου
Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 13:19
Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος συγκυβερνήτης που είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής να παγώσει άμεσα η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό από το Διοικητικό Εφετείο, το οποίο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Θ' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου, Ευγενία Μυλονοπούλου, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ανέστειλε προσωρινά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου άσυλο.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν-Ροχανί: «Οι διαδηλωτές δεν είχαν μόνο οικονομικά αιτήματα»
 Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 13:20
Η αφορμή για τις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ιράν δεν ήταν μόνο η οικονομική κατάσταση, σχολίασε τη Δευτέρα ο νεοφιλελε Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πραγματικός στόχος των διαδηλωτών ήταν οι συντηρητικοί που είναι αντίθετοι στα σχέδιά του να ενισχύσει τις προσωπικές νεοφιλελε «ελευθερίες των πολιτών» και να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία με τους δυτικους αποικιοκρατες.
Ο νεοφιλελε Ροχανί ζήτησε επίσης να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι νεοφιλελε αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.
«Θα αποτελούσε παρερμηνεία των γεγονότων και προσβολή προς τον ιρανικό λαό να ισχυριστούμε ότι είχαν μόνο οικονομικά αιτήματα», τόνισε ο νεοφιλελε Ιρανός πρόεδρος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim. «Οι πολίτες είχαν οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα», υπογράμμισε.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έθεσαν τέρμα στις ταραχές που διήρκησαν μια εβδομάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Το κόμμα του εκλιπόντος πρώην προέδρου Σάλεχ διόρισε νέο πρόεδρο τον Αμπού Ρας και συνεχιζουν τη συνεργασια τους με τους πατριωτες
 Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 10:49
Το κόμμα του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ όρισε χθες Κυριακή τον διάδοχό του, μετά τον φόνο του στις 4 Δεκεμβρίου από τους συμμάχους του, τους σιίτες αντάρτες Χούτι.
Ο Σάκεμ Αμίν Αμπού Ρας, πρώην υπουργός Γεωργίας, διορίστηκε ομόφωνα επικεφαλής του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου (CPG) κατά τη συνεδρίαση της γενικής επιτροπής του κόμματος, που κυριαρχούσε επί χρόνια στην πολιτική σκηνή της Υεμένης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση δεν κάνει καμία αναφορά στους Χούτι, όμως διευκρινίζει ότι το CPG και η ηγεσία του «εξακολουθούν να απορρίπτουν την επιθετικότητα και την πολιορκία» στην οποία υποβάλλεται η Υεμένη μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της τον Μάρτιο του 2015.
Ο εξόριστος γιος του Σάλεχ, ο Άμχεντ Άλι Σάλεχ, έχει δεσμευθεί να ηγηθεί μιας εκστρατείας εναντίον των Χούτι μετά τον φόνο του πατέρα του, όμως η χθεσινή ανακοίνωση δεν αναφέρει ούτε το δικό του όνομα.
«Αυτό που συνέβη (ο φόνος του Σάλεχ) δεν θα μας ωθήσει να συμφιλιωθούμε με αυτούς που επιτίθενται στην κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του μεγάλου λαού της Υεμένης», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το CPG ζητεί επίσης την απελευθέρωση των κρατούμενων μελών του κόμματος, περιλαμβανομένων των μελών της οικογένειας του Σάλεχ και των εργαζόμενων στο τηλεοπτικό δίκτυο al Yawn, τους οποίους κρατούν οι Χούτι.
Ο Αμπού Ρας, 65 ετών, θεωρείται πρώην στενός συνεργάτης του Σάλεχ, ο οποίος κυβέρνησε την Υεμένη επί τρεις δεκαετίες ως το 2012. Θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος μέχρι να συγκληθεί γενική συνέλευση όλων των μελών του, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει οριστεί ακόμη «εξαιτίας των τρεχουσών δυσκολιών».
Το 2014 ο πρώην πρόεδρος συμμάχησε με τους πατριωτες Χούτι για να εκδιώξουν τους σαουδαραβες και τον δοσιλογο που ηθελαν να επιβαλλουν για «προεδρο»  Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.
Στις αρχές Δεκεμβρίου η συμμαχία μεταξύ του Σάλεχ και των πατριωτων σιιτών ανταρτών κατέρρευσε με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών στη Σανάα, οι οποίες τελικά οδήγησαν στον φόνο του πρώην προέδρου.
Το CPG επεσήμανε ότι παραμένει ανοικτό σε όλα τα πολιτικά κόμματα και «στην εθνική συμφιλίωση».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρουροί της Επανάστασης: Νικήθηκαν οι ξένοι εχθροί που υπέθαλψαν τις διαδηλώσεις στο Ιράν
 Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 03:16
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν την Κυριακή πως ο λαός και οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κατέστειλαν την αναταραχή που υπέθαλψαν ξένοι εχθροί, καθώς η Βουλή και ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας συνέρχονται για να συζητήσουν την πιο μεγάλη πρόκληση στο θρησκευτικό κατεστημένο μετά το 2009.
«Ο επαναστατικός λαός του Ιράν μαζί με δεκάδες χιλιάδες των δυνάμεων Μπασίτζ, την αστυνομία και το υπουργείο Πληροφοριών έσπασαν την αλυσίδα (της αναταραχής) που δημιούργησαν... οι Ηνωμένες Πολιτείες, το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ), η Σαουδική Αραβία, οι υποκριτές (Μουτζαχεντίν) και οι μοναρχικοί» ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους Sepanhnews.
Η Βουλή συνεδριάζει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών με τους υπουργούς Εσωτερικών και Πληροφοριών, τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον αναπληρωτή διοικητή των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης να ενημερώνουν το σώμα για τις ταραχές που διήρκησαν μία εβδομάδα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Στο μεταξύ, χιλιάδες φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν για πέμπτη ημέρα συγκεντρώσεις ως απάντηση στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις εκτεταμένες ταραχές του 2009 έπειτα από καταγγελίες για εκλογική νοθεία.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε απευθείας πλάνα από συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις, περιλαμβανομένης της κεντρικής Σαχρ-ε-Κορντ όπου εκατοντάδες άνθρωποι, μερικοί με ομπρέλες, κατέβηκαν στους δρόμους παρά την πυκνή χιονόπτωση.
«Θάνατος στην Αμερική», «Θάνατος στο Ισραήλ», «Θάνατος στη Βρετανία», «Θάνατος στους στασιαστές», ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο στρατός έσπασε τον κλοιό των τζιχαντοφασιστών κοντά στη Δαμασκό
 Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 01:49
Ο στρατός της Συρίας έσπασε την πολιορκία μιας βάσης του στρατού που είχαν περικυκλώσει τζιχαντοφασιστες και ισλαμοφασιστες σε ένα προάστιο ανατολικά της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια.
Την περασμένη Κυριακή ισλαμοφασιστες που ανήκαν κυρίως στην ισλαμοφασιστική συμμορια Άχραρ αλ Σαμ την οποια στηριζουν οι δυτικοι αποικιοκρατες  κατέλαβαν τμήμα της βάσης της Διοίκησης Τεθωρακισμένων στην πόλη Χαράστα, στην Ανατολική Γούτα.
Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσαν έφοδο για να σπάσουν την πολιορκία και να απελευθερώσουν περίπου 200 σύρους στρατιωτικούς που είχαν παγιδευτεί σε ένα τμήμα της βάσης.
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, τα συριακά δημοκρατικά στρατεύματα κατάφεραν να διαπεράσουν τις γραμμές των ισλαμοφασιστών και να μπουν στη βάση.
Οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων είχαν κάνει έφοδο στη βάση τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν την πίεση σε άλλες περιοχές στην Ανατολική Γούτα, η οποία πολιορκείται από τις δυνάμεις του συριακού στρατού από το 2013.
Τουλάχιστον 23 νεκροί στην έκρηξη στην Ιντλίμπ
Εξάλλου μια έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή στην Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Συρίας, κοντά στο αρχηγείο μιας συμμοριας τζιχαντοφασιστών, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά άμαχοι, και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Δεν έγινε σαφής η φύση αυτής της επίθεσης. Σύμφωνα με το Αποικιοκρατικο παρατηρητηριο, υπάρχουν αλληλοαντικρουόμενες πληροφορίες που κάνουν λόγο είτε για επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, είτε για μια επιδρομή τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το κόμμα των αρίστων δολοφόνησε τον Νίκο Τεμπονέρα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάχυτη είναι η αίσθηση στην κοινωνία ότι όλα τα μνημονιακα κόμματα έχουν έρθει σε συμφωνία να ξεπουλησαν το όνομα Μακεδονία
Σχολιο.-  ακριβως γι αυτο τον λογο ημασταν και παραμενουμε αντιμνημονιακοι
Σχολιο.- Έμαθα ότι βράζει η Δράμα και γενικά η βόρεια Ελλάδα με το συγκεκριμένο θέμα.
Σχολιο.- είμαι από το Κιλκίς και συγκεκριμένα από το Δροσάτο(που πρόσφατα έχει κάποια σεισμική δραστηριότητα) και το χωριό απέχει απο τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα τρία χιλιόμετρα... Δυστυχώς ο κόσμος εδώ έχει αποδεχτεί την προδοσία και δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει έχοντας πληθώρα άλλων προβλημάτων διαβίωσης για να αντιμετωπίσει οπότε το θέμα του ονόματος των Σκοπίων παρά τη θέλησή του έρχεται στη δεύτερη μοίρα...Δηλαδή καταφέρανε με τις μνημονιακές πολιτικές να αποδυναμώνουν τη φωνή του λαού σε πολούς τομείς ...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ
Σήμερα είναι η επέτειος δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τον αρχιοννεδίτη Καλαμπόκα (είπαμε ότι η βια έχει πάντα αριστερό πρόσημο στην Ελλάδα, και υπάρχουν με τον Τοτό και καλύτερα!) το 1991. Ο Καλαμπόκας (με συνήγορο τον χρυσαυγίτη βουλευτή Αρβανίτη, τυχαίο;), καθάρισε με 7 χρονάκια και ανταμείφθηκε με θέση διευθυντή τραπέζης, ενώ οι συνεργοί του αθωώθηκαν. Να θυμίσουμε ότι οι καταλήψεις των σχολείων που υπερασπιζόταν ο μακαρίτης Τεμπονέρας έγιναν για να μην περάσει πολυνομοσχέδιο χουντο-θατσερικής λαίλαπας της κυβέρνησης Μητσοτάκουλα, που προέβλεπε λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, επιβολή χρονικού ορίου στις σπουδές, πιθανό περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου, έπαρση της σημαίας κ.άλ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντοκουμέντο απο έρευνα του Πρώην γερουσιαστή, Πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ, Η.Π.Α., Κρίς Σπύρου! Με μια αποκαλυπτική ομιλία του στην φετινή (Φεβρουάριο του 2015) εκδήλωση των ροταριανών ομίλων στην Αθήνα ο ελληνοαμερικάνος πρώην γερουσιαστής προέβει σε φοβερές αποκαλύψεις για την προδοσία στο εθνικό ζητημα της Μακεδονίας, προδοσία που όπως είπε «αποδεικνύεται απο επίσημα  έγγραφα."
Η EΘNIKH ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ: ΜΗΤΣΟΤΑΚEIKO... "Το ακόλουθο κείμενο, προέρχεται από ομιλία του κ. Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας, Νιου Χάμσαϊρ, ΗΠΑ, για το Μακεδονικό ζήτημα, στην εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων»."
Πως ο Μητσοτάκης "παρέδωσε" το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια!
Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε τη μάχη της ονομασίας των Σκοπίων και παρέδωσε το όνομα Μακεδονία

Το ακόλουθο κείμενο, προέρχεται από ομιλία του κ. Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας, Νιου Χάμσαϊρ, ΗΠΑ, για το Μακεδονικό ζήτημα, στην εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων».
Γνώρισα την Μακεδονία από τα λίγα χρόνια που πήγα σχολείο στην Ελλάδα. Έφυγα για την Αμερική 13 ετών πριν από 48 χρόνια. Έμαθα για την Μακεδονία από τον παππού μου τον Θανάση Σπύρου, ο οποίος άφησε την γυναίκα του έγκυο το 1910, με τον πατέρα μου στην κοιλιά της, και έφυγε για την Αμερική. Πήρε τρία παιδιά μαζί του και άφησε πίσω στο χωριό άλλα 4 παιδιά με τη γιαγιά μου την Ελένη. Έμαθα για την Μακεδονία από αυτόν τον παππού που δύο χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική ξαναγύρισε στην Ελλάδα να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των άλλων κατεχομένων εδαφών από τους Τούρκους. Έξι (6) ολόκληρα χρόνια πολέμησε και δεν ξαναείδε ποτέ τα τρία παιδιά του που άφησε στην Αμερική.

Ξέρω τους Μακεδόνες από τον πατέρα μου τον Κώστα που πολέμησε στην Μακεδονία, στο Ιταλικό μέτωπο και τραυματίας μας διηγιόταν χρόνια μετά για «τα μεγάλα νταούλια» που παίζανε οι Μακεδόνες όταν αυτός έπαιζε το μαντολίνο του στο μέτωπο. Με καμάρι μας έδειχνε φωτογραφίες και μας έλεγε για την φιλοξενία που τους προσέφεραν οι Έλληνες της Μακεδονίας. Το Μακεδονικό το έμαθα από το Νίκο Μάρτη, τον Βαγγέλη Κωφό, και τον Στέλιο Παπαθεμελή, τρεις έξοχους Έλληνες Μακεδόνες που έχουν κάνει αγώνες για την Μακεδονία. Από τα ντοκουμέντα που θα δείξω απόψε θα δείτε πως για πρώτη φορά μετά το 1993 απεφάσισα να μιλήσω δημόσια για όσα ξέρω για το Μακεδονικό και δέχτηκα την πρόσκληση των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων να συμμετέχω στην αποψινή συζήτηση.
Δέχτηκα την πρόσκληση γιατί ακούω δεξιά και αριστερά να με ρωτούν γιατί εμείς οι Ελληνοαμερικανοί αφήσαμε τον σημερινό Πρόεδρο Τζόρτζ Μπους να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Δεν άντεξα πια..Είπα στον εαυτό μου, η αλήθεια και η πραγματικότητα πρέπει να ειπωθεί και να αναδειχθεί. Το πρώτο βάπτισμα του πυρός για το Μακεδονικό το πήρα πριν διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία όταν το 1986 έμαθα από τον πρώην Έλληνα υπουργό Νίκο Μάρτη ότι το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είχε εκδώσει εγκυκλοπαίδεια με τίτλο «Εγκυκλοπαίδεια του Χάρβαρντ για τις Αμερικανικές Εθνότητες». Στην εγκυκλοπαίδεια αυτή ο Καθηγητής και συγγραφέας Στέφαν Θέρνστρομ υποστηρίζει ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στις ΗΠΑ πέραν των Ελλήνων μεταναστών της Μακεδονίας.

Φαίνεται λοιπόν πια ξεκάθαρα ότι όταν εμείς αγωνιζόμασταν να αποτρέψουμε την Κυβέρνηση Μπους, η Ελληνική Κυβέρνηση συζητούσε με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βρουν τρόπο να αποφύγουν αναγνώριση της Νοτιοσλαβίας σαν νέο κράτος από την Ενωμένη Ευρώπη. Ο μόνος άλλος φορέας ήταν τα Ηνωμένα Έθνη! Έτσι και έγινε.
Στις 22 Ιανουαρίου 1993, δύο μέρες μετά την ορκωμοσία του Μπιλ Κλίντον και πριν τελειώσουν οι τελετές ορκωμοσίας στην Ουάσιγκτον η κυβέρνηση των Σκοπίων έκανε επίσημη αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστεί η Νοτιοσλαβία ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Πώς και γιατί αποφάσισε η κυβέρνηση των Σκοπίων να παρακάμψει την Ενωμένη Ευρώπη;
Φαίνεται ότι όλα είχαν προσυμφωνηθεί παρασκηνιακά. Η Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση των Σκοπίων και οι Ευρωπαίοι τα είχαν βρει για μια σύνθετη ονομασία η οποία περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» . Αυτό που παρέμεινε σε εκκρεμότητα ήταν η θέση του Μπίλ Κλίντον.
Τι έγινε όμως με την ομόφωνη απόφαση των πολιτικών ηγετών της Ελλάδος; Τί έγινε η περίφημη δήλωση του Πέτρου Μολυβιάτη εν ονόματι του Συμβουλίου των Ελλήνων πολιτικών Αρχηγών ότι η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια εάν η ονομασία περιέχει την λέξη «Μακεδονία»; Είχαν αλλάξει στάση οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες; Ασφαλώς όχι!!
Στις 22 Φεβρουαρίου 1994 ο παλαίμαχος στρατηγός του Ελληνικού στρατού εν αποστρατεία Ελευθέριος Παπαγιαννάκης με επιστολή του προς τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα αναρωτήθηκε πως η Αυστραλία αναγνώρισε τα Σκόπια ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Στις 28 Μαρτίου 1994 ο Αυστραλός Πρέσβης C.A. Edwards απάντησε στο στρατηγό Παπαγιαννάκη ως εξής:
«Στρατηγέ μου, Το γράμμα σας με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου με εντυπωσίασε με την ειλικρίνεια με την οποία εκφράσατε τα αισθήματά σας προς την Αυστραλία και τους Αυστραλούς που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της Ελλάδος. Είναι μεγάλο κρίμα που άνθρωποι όπως εσείς που έχουν τόσο δυνατά αισθήματα για τη χώρα μου αισθάνεται ότι κατά κάποιο τρόπο η πρόσφατη απόφαση της Αυστραλίας να αναγνωρίσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) αποτελεί με οποιοδήποτε κτύπημα κατά της Ελλάδος. Από την πλευρά της η Κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν αισθάνεται ότι η απόφασή της ήταν με οποιοδήποτε τρόπο κατά των συμφερόντων της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα παίρνοντας την απόφασή της η κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί στις επιθυμίες της Ελλάδας. Καθώς πιθανώς προσέξατε το όνομα με το οποίο αναγνωρίσαμε τη χώρα ήταν το ίδιο όνομα με εκείνο που χρησιμοποίησε η ίδια η Ελλάδα στην δική της αναγνώριση και σε όλες τις άλλες δοσοληψίες που έχει με αυτή τη χώρα».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κρις Σπυρου : Πουληθηκε  εκ των εσω το Μακεδονικο!

Ντοκουμέντο απο έρευνα του Πρώην γερουσιαστή, Πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ, Η.Π.Α., Κρίς Σπύρου! Με μια αποκαλυπτική ομιλία του στην φετινή (Φεβρουάριο του 2015) εκδήλωση των ροτατιανών ομίλων στην Αθήνα ο ελληνοαμερικάνος πρώην γερουσιαστής προέβει σε φοβερές αποκαλύψεις για την προδοσία στο εθνικό ζητημα της Μακεδονίας, προδοσία που όπως είπε «αποδεικνύεται απο επίσημα ,αλλά απόρρητα ως σήμερα έγγραφα.» ...
Ο κ.Σπύρου ουσιαστικά είπε ότι Ελληνες αξιωματούχοι «πούλησαν» το όνομα και εξέθεσαν και τον τότε αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον,ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι «δεν θα περνούσε απο τις ΗΠΑ ονομασία σύνθετη με το όνομα Μακεδονία μέσα». Και αιφνιδίως Ελληνες της ομογένειας παρουσίασαν στον Κλίντον έγγραφο με τη λέξη Μακεδονία!...

"Κρίς Σπύρου: Αγαπητοί Ροταριανοί Κυρίες και Κύριοι,...Με σεβασμό, ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης θα σας ενημερώσω απόψε, για το πότε, πως και ποιοι συνέβαλαν να πείσουν τον Πρόεδρο Μπίλ Κλίντον να ψηφίσει μαζί με την τότε Ελληνική Κυβέρνηση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Έθνη στις 7 Απριλίου 1993, να αναγνωρίσουν το νοτιότερο άκρο της τότε Γιουγκοσλαβίας (Σκόπια) ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και πότε, πως και ποιοι συνέβαλαν ή συνωμότησαν στο να γεννηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών με το όνομα «Μακεδονία» και να μην είναι Ελληνικό. Η Γιουγκοσλαβο – ψευτο – Μακεδονία. (FYROM)."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ναυαγοί» στο λιμάνι του Πειραιά
Δευτέρα, Ιανουάριος 8, 2018 - 13:43
«Δεν έχω πει στον γιο μου για το δράμα που περνάω. Δεν χρειάζεται να ξέρει, δεν θέλω να του χαλάσω τα όνειρα»
Δεκάδες άστεγοι, που πέρασαν τις γιορτές στα παγκάκια του ΟΛΠ, μαζεύουν τα κομμάτια τους
Λιμάνι Πειραιά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα... Οι τελευταίοι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα καράβια για την Κρήτη μαζεύουν τις αποσκευές τους και τη θέση τους στους χώρους αναμονής του λιμανιού παίρνουν δεκάδες άστεγοι που «ναυάγησαν» στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Ανθρωποι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ζωής και βρήκαν καταφύγιο στις πύλες του λιμανιού του Πειραιά, αναζητώντας μια γωνιά για να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να περάσουν τη νύχτα, να ονειρευτούν ότι σύντομα θα επιστρέψουν σε ένα κανονικό σπίτι.
Στην πύλη Ε6 κάθε βράδυ, μόλις σβήσουν τα φώτα των πλοίων, οι άστεγοι του Πειραιά στρώνουν τις κουβέρτες τους και κοιμούνται μέσα στο κρύο. Για τους περισσότερους, οι φετινές γιορτές δεν ήταν οι πρώτες που πέρασαν στα παγκάκια του ΟΛΠ.
Η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν εδώ και χρόνια τη μόνιμη συντροφιά τους στις αποβάθρες των καραβιών. Κάποιοι, ωστόσο, ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον και ελπίζουν πως το 2018 θα τους φέρει πίσω την εργασία και την οικογένεια που στερήθηκαν στα χρόνια της κρίσης.
Αγωνία
Η εφημεριδα βρέθηκε στον Πειραιά, μίλησε με τους αστέγους του λιμανιού που -ξημέρωμα των Φώτων- κοιμήθηκαν πλάι στους κάβους των καραβιών χωρίς «φως» στις δικές τους ζωές και κατέγραψε τις ιστορίες, την αγωνία, αλλά και τα όνειρά τους.
«Μένω ένα εξάμηνο εδώ, αλλά δεν είναι η πρώτη μου φορά. Ερχόμουν και παλαιότερα στον ίδιο χώρο. Συνήθισα πλέον και αντέχω τον ύπνο στο λιμάνι» λέει ο Μιχάλης, ο οποίος δούλευε παλιότερα στις αποθήκες του ΟΛΠ και τώρα βρέθηκε να ζει δίπλα στους παλιούς συναδέλφους του, τους ναυτεργάτες. Στα 36 του χρόνια δεν έχει εμπιστοσύνη παρά μόνο στον εαυτό του και προσπαθεί να καταλάβει ποια λάθη τον οδήγησαν στα παγκάκια της Ε6.
Φεύγοντας, μας προσέφερε έναν κουραμπιέ και μας ευχήθηκε καλή χρονιά. Ακόμη και σε αυτές τις τραγικές συνθήκες ο Μιχάλης βιώνει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και ελπίζει ότι τον επόμενο χρόνο θα κάνει γιορτές στο σπίτι του με την οικογένειά του.
Στο διπλανό παγκάκι συναντήσαμε τον Γιάννη Λαδά. Μένει στο λιμάνι τις τελευταίες δύο εβδομάδες και, όπως λέει, πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση δεν θα είναι μόνιμη.
«Θέλω να πιστεύω πως πολύ σύντομα θα το ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο και ότι είναι κάτι πολύ προσωρινό» εξομολογείται στην εφημεριδα ο 46χρονος πρώην ναυτικός και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τη ζωή των κλοσάρ του λιμανιού.
«Εδώ υπάρχουν δύο είδη αστέγων. Κάποιοι που τους τα έφερε έτσι η ζωή και έφτασαν εδώ και κάποιοι άλλοι που το επέλεξαν. Εγώ ανήκω στους πρώτους. Ούτε με το ποτό έχω μπλέξει ούτε συνήθισα να ζω έτσι. Είμαι τελείως μόνος σε αυτό» προσθέτει και τονίζει ότι η ζωή στις αποβάθρες είναι αρκετά σκληρή.
Ο Γιάννης έχει έναν γιο, από τον οποίο έχει φροντίσει να κρύψει την περιπέτεια που περνάει.
«Το παιδί ζει μόνο του μακριά. Η μητέρα του έχει σκοτωθεί και τώρα σπουδάζει στη σχολή εμποροπλοιάρχων για να γίνει ναυτικός, όπως εγώ. Δεν χρειάζεται να ξέρει, δεν θέλω να του χαλάσω τα όνειρα» λέει και περιμένει με αγωνία την ημέρα που θα είναι δυνατός για να μπορέσει να αντικρίσει τον γιο του και να κάνουν μαζί ένα νέο ξεκίνημα.
Δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν
Σε αυτό που συμφωνούν όλοι όσοι βρίσκουν κατάλυμα στους χώρους του λιμανιού είναι ότι η ζωή τους στις αποβάθρες των πλοίων είναι ένας μοναχικός δρόμος στον οποίο δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια.
«Ούτε ο ΟΛΠ βοηθάει ούτε ο δήμος ούτε κανείς. Μόνοι μας είμαστε σε αυτό, φίλε» λέει με πίκρα στην εφημεριδα ο Μιχάλης, ενώ και ο Γιάννης, μολονότι έχει κάποιους λίγους φίλους να τον στηρίζουν, δεν κρύβει τη μοναξιά που βίωσε τις φετινές γιορτές.
«Δεν περνάει με τίποτα η ημέρα εδώ. Ειδικά οι γιορτές ήταν ένα μαρτύριο. Δράμα» σχολιάζει ο 46χρονος πρώην ναυτικός, κοιτώντας τη θάλασσα με την ελπίδα το δικό του «καράβι» να ξεκολλήσει σύντομα από την «ξέρα» στην οποία έπεσε το 2017.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστική απόφαση - σταθμός για τα Σκόπια και τη Μακεδονία!..
ON 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.
ΤΟ πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια, αν το όνομα θα εμπεριέχει και τον όρο Μακεδονία, ταλανίζει την κυβέρνηση και τα κόμματα, εν μέσω διεθνών πιέσεων για εξεύρεση λύσης. Βιάζεται όμως και η κυβερνητική πλειοψηφία να... "τελειώνει" με την εκκρεμότητα, όπως άλλωστε και η των Σκοπίων, για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ.
ΟΜΩΣ, για ποιό "Μακεδονικό Έθνος" συζητούν; Πριν αποφασίσουν οτιδήποτε θα ήταν σκόπιμο να ενημερωθούν για μια ιστορικής σημασίας  δικαστική  απόφαση,  που  εκδόθηκε  από  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στις 2 Δεκεμβρίου 1986 (αριθμ. 1378/1986 ), στο οποίο προήδρευε ο συμπατριώτης, πρωτοδίκης τότε, κ. Δημήτριος Ρίζος, με μέλη τις κυρίες Λαμπρινή Παππά και Αθηνά Παπαματθαίου, στην εισαγγελική έδρα η κ. Κωνσταντινιά Δρεντζίδου.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ που απασχόλησε το δικαστήριο ήταν ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με θύμα έναν Σκοπιανό και οδηγό έναν Γιαννιώτη. Η δίκη παρουσίαζε τεράστιο  ενδιαφέρον, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας του πολιτικού σκηνικού, με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τον παντοδύναμο Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και τους περίφημους "πρασινοφρουρούς" να αλωνίζουν.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ τις πιέσεις που μπορεί να ασκούνταν, αλλά η εξέλιξη της δίκης, υπό την προεδρία του κ. Ρίζου, ήταν εντυπωσιακή, συναρπαστική και το αποτέλεσμα άφησε κυριολεκτικώς άφωνους τους πάντες. Μία απόφαση μεγαλειώδης, ύμνος στα εθνικά δίκαια και στην μοναδικότητα της μίας και μόνης Μακεδονίας.
ΠΕΡΑΝ των τυπικών και ουσιαστικών παραλείψεων και δικονομικών ατελειών στο αίτημα της κυβέρνησης και του εισαγγελέα των Σκοπίων, το δικαστήριο έκρινε επί ενός ουσιώδους θέματος, αν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατ’ επέκταση Μακεδονική Γλώσσα. Αυτό άλλωστε ήταν και το κυρίαρχο ζήτημα, αφού τα σχετικά έγγραφα με τα οποία ζητούνταν η ποινική δίωξη του Έλληνα οδηγού ήταν συντεταγμένα στην… "Μακεδονική Γλώσσα" και στέλνονταν από την "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (που ιδρύθηκε στις 2 Αυγούστου 1944).
Η ΑΠΟΦΑΣΗ :..."Είναι ιστορικώς, εθνολογικώς και γλωσσολογικώς βεβαιωμένο ότι δεν υφίσταται μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονικό Έθνος, αλλά οι Μακεδόνες ήταν πάντοτε Έλληνες και ομιλούσαν την Ελληνική Γλώσσα... Ο σφετερισμός του ονόματος Μακεδονία  δεν αναιρεί την ιστορική πραγματικότητα, δεδομένου άλλωστε ότι η Μακεδονία υφίσταται εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις", κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη κατά του Θ. Λ..
ΠΑΤΑΓΟΣ! Οργή στην... σοσιαλιστική μας κυβέρνηση, έξαλλοι οι Σκοπιανοί, κατάπιαν μετά από λίγο τη γλώσσα τους και τα κόμματα της Αριστεράς, που πάντοτε ερωτοτροπούσαν με την..."Μακεδονία" που είχε στήσει ο σύντροφος Τίτο! Ήταν όμως μια απόφαση που, συν τοις άλλοις, ήταν εναρμονισμένη με το Εθνικό συναίσθημα του λαού μας. Εξέφραζε τον Ελληνισμό και την ιστορική αλήθεια.
ΑΣ αφήσουν λοιπόν τα μισόλογα κυβέρνηση και κόμματα. Να πάρουν αυτή την απόφαση, να την στείλουν όπου της γης, διαλαλώντας την εθνική επιταγή: η Μακεδονία είναι μόνο μία και Ελληνική! Καμία υποχώρηση! Οποιοδήποτε άλλο όνομα, αλλά μακριά από την Μακεδονία και τα παράγωγά της. Εξάλλου, Σλάβοι ήταν και τέτοιοι θα μείνουν στον αιώνα τον άπαντα εκεί στα Σκόπια.



2 σχόλια:

e-h είπε...



I’m equal parts furious and sad: The Israeli Strategic Affairs Ministry put Jewish Voice for Peace on the list of organizations now officially banned from entering the state of Israel.
So I’m writing to ask you to join JVP - right now.

We need to prove that these repressive tactics are not only morally wrong, but that they actually have the opposite of their intended effect. They will grow the movement for justice in Palestine.
Many JVP members, including me, have family and friends in Israel/Palestine. And now, contrary to any democratic norm, there’s to be a political litmus test for entering the country. Yet as we at JVP are now feeling the pain of exclusion, we are very aware that Palestinians have always faced profiling and bans on entry to Israel. From the right of return for refugees to the simple ability to travel from one town to another, travel restrictions are a core feature of the Israeli apartheid state.
The Israeli government sees the same thing you and I do: increasing numbers of Jews and all people worldwide supporting the Boycott, Divestment, and Sanctions movement, and supporting Palestinian human rights. And it terrifies them.
This ban is a desperate attempt to hold onto a repressive status quo. But it will not work. Join JVP as a member today to tell Israel: Blacklists won’t intimidate us into silence.

I have to believe that the public naming of JVP on this list signals the fundamental weakness of the repressive, right-wing movement in Israel. They see the global BDS movement gaining momentum and they’re pulling out all the stops.
JVP members will continue fighting for justice, equality, and freedom for all people in Israel/Palestine. We won’t back down.
There’s never been a better time to join JVP. Let’s show the Israeli government that this kind of repression doesn’t work, it only strengthens us. They try to silence us, but we’ll continue to grow and build.

In solidarity,


e-h είπε...


Είμαι παραλληλα εξαγριωμένη και λυπημενη: Το Ισραηλινό Υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων έβαλε την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη στον κατάλογο των οργανισμών που επίσημα απαγορεύονται επί του παρόντος να εισέλθουν στο κράτος του Ισραήλ.

Σας γράφω για να σας ζητήσω να συμμετάσχετε στο JVP - αυτή τη στιγμή.



Πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτές οι κατασταλτικές τακτικές δεν είναι μόνο ηθικά λανθασμένες, αλλά ότι έχουν στην πραγματικότητα το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τους. Θα αυξήσουν το κίνημα της δικαιοσύνης στην Παλαιστίνη.

Πολλά μέλη του JVP, μεταξύ των οποίων και εγώ, έχουν οικογένεια και φίλους στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Και τώρα, σε αντίθεση με οποιοδήποτε δημοκρατικό πρότυπο, θα υπάρξει μια πολιτική δοκιμασία για την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, καθώς εμείς στη JVP αισθανόμαστε τώρα τον πόνο του αποκλεισμού, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Παλαιστίνιοι ήταν πάντα αντιμέτωποι με ελεγχο και απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ. Από το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στην απλή δυνατότητα να ταξιδεύουν από μια πόλη στην άλλη, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του ισραηλινού κράτους απαρτχάιντ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει το ίδιο πράγμα όπως εσείς και εγώ: αυξανόμενος αριθμός Εβραίων και όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως υποστηρίζουν το κίνημα μποϊκοτάζ, εκβιασμού και κυρώσεων και υποστηρίζουν τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό την τρομάζει.

Αυτή η απαγόρευση είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να διατηρηθεί ένα κατασταλτικό καθεστώς. Αλλά δεν θα λειτουργήσει. Γίνετε μέλος της JVP και ως μέλος σήμερα να πείτε στο Ισραήλ: Οι μαύρες λίστες δεν θα μας εκφοβίσουν και δεν θα μας οδηγησουν στη σιωπή.



Πρέπει να πιστεύω ότι η δημόσια ονομασία της JVP σε αυτόν τον κατάλογο σηματοδοτεί τη θεμελιώδη αδυναμία του καταπιεστικού, δεξιού κινήματος στο Ισραήλ. Θεωρούν ότι το παγκόσμιο κίνημα BDS κερδίζει δυναμική και πετάει κατω όλα τα στοπ και τις απαγορευσεις.

Τα μέλη του JVP θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία για όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Δεν θα υποχωρήσουμε.

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος χρόνος για να συμμετάσχετε στην JVP. Ας δείξουμε στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι αυτό το είδος καταστολής δεν λειτουργεί, μας ενισχύει μόνο. Προσπαθούν να μας σιωπήσουν, αλλά θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να χτίζουμε.

Σε αλληλεγγύη,