Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευη 12 Ιανουαριου 2018


Αμερικανοτσολιάδες, 'αριστεροί' κεντρώοι, δεξιοί υπάλληλοι του 4ου Ράιχ, αντιεξουσιαστικά τσουτσέκια του Σόρος... πάντα "Μακεδονία" ήταν τα Σκόπια; Και το Γιουγκοσλαυικο γραμματοσημο του 1939, που χαρακτηριζει την περιοχη των Σκοπιων σαν Vardarska, τι είναι?

Σχολιο.- Βαρντασκα ονομαζόταν η περιοχή επι βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας. Μετά το 1945, όταν έγινε σοσιαλισμός, και δόθηκε αυτονομία σε κάθε κράτος της Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας, ο Τίτο έδωσε το όνομα Μακεδονία, για να μην το ονομάσει Βουλγαρία του Βαρδάρη. Γιατί Βούλγαροι είναι πραγματικά. Αλλα η παραδοχή της αλήθειας, δεν συνέφερε ούτε την Ελλάδα, που θα είχε μια τεράστια Βουλγαρία στο βορρά της, ούτε την Γιουγκοσλαβία, γιατι θα έπρεπε να δει τι θα κάνει με αυτό το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι ότι αυτό το πρόβλημα πέρασε στον απλό κόσμο, που πιστεύει ανιστόριτες βλακείες ότι είναι Μακεδόνες και προέρχονται από τον Μέγα Αλέξανδρο, παρότι είναι Σλάβοι Βούλγαροι που έχουν έρθει στα Βαλκάνια τον 7ο αιώνα μ.χ.
Το ίδιο πρόβλημα είχε και η Ελλάδα, ο απλός κόσμος της, που θεωρούσε τιμή του να αυτοαποκαλείται Ρωμιός, για να μάθουμε το 1990 ότι Ρωμιός σημαίνει Ρωμαίος υπήκοος της Ρώμης.
Και Βαρντάσκα σημαίνει στα Βουλγάρικα ο Βαρδάρης, που είναι ο ποταμός Αξιός για τους Έλληνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικογένεια του Omar Nayef Zayed κερδίζει εκ νέου την έρευνα για το θάνατό του
Το Βουλγαρικό Ακυρωτικό Δικαστήριο διέταξε μια νέα έρευνα σχετικά με το θάνατο του Omar Nayef Zayed και τη δημιουργία μιας νέας ερευνητικής ομάδας σε απόφαση την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
Η οικογένεια του Omar Nayef Zayed άσκησε έφεση στην αναφορά του που ισχυρίστηκε ότι ο Nayef Zayed ήταν υπεύθυνος για τον θάνατό του στην παλαιστινιακή πρεσβεία στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 26 Φεβρουαρίου 2016. Ο Nayef Zayed είχε καταφύγει στην πρεσβεία μετά την εκδίωξή του για έκδοση από το ισραηλινό κράτος.
Το Ισραήλ και η Βουλγαρία έχουν συνθήκη έκδοσης και η ισραηλινή πρεσβεία ζήτησε τη σύλληψη και την έκδοση του Nayef Zayed με βάση το γεγονός ότι είχε δραπετεύσει από την ισραηλινή φυλάκιση 25 χρόνια πριν. Καταδικάστηκε για συμμετοχή σε παλαιστινιακή ένοπλη δράση αντίστασης και διέταξε μια ποινή ισόβιας κάθειρξης. μετά από μια απεργία πείνας 40 ημερών, ο Nayef Zayed δραπέτευσε από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο και, μετά από τέσσερα χρόνια απόκρυψης, μετακόμισε στη Βουλγαρία, όπου παντρεύτηκε και είχε παιδιά, και ήταν μια ορατή φιγούρα στην παλαιστινιακή κοινότητα στη Σόφια.
Το Samidoun.net διοργάνωσε μια διεθνή εκστρατεία κατά της έκδοσης του Nayef Zayed, ζητώντας από τη βουλγαρική κυβέρνηση να απορρίψει την αίτηση έκδοσης.
Ενώ βρισκόταν στην πρεσβεία, υποβλήθηκε σε πίεση εκπροσώπων της Παλαιστινιακής Αρχής για τη συνεχιζόμενη κατάστασή του. Στις 26 Φεβρουαρίου, ξαφνικά βρέθηκε νεκρός έξω από την πρεσβεία, έχοντας πέσει στο έδαφος από ύψος.
Στα τέλη του 2016, ο βουλγαρικός δικαστής δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την υπόθεση, δηλώνοντας ότι η αιτία θανάτου ήταν αυτοκτονία. Ωστόσο, η οικογένεια άσκησε έφεση κατά της έκθεσης και υπέβαλε αποδεικτικά στοιχεία που δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική έκθεση, παρακινώντας το δικαστήριο να διατάξει νέα διερεύνηση της υπόθεσης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΚΕ: Θέλουν να πλακωνόμαστε στις πλατείες;
"Φασίστας ο αριστερός, κομμουνιστής, συνδικαλιστής που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι μπροστά στην υπουργό. Αυτό είναι φασισμός", σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο.
Ε, ναι! Τους υπουργούς κοινωνικούς δολοφόνους θα τους σεβόμαστε. Φασίστες όσοι αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους αντιμέτωποι με κυβερνήσεις όπως αυτή που στηρίζει ο ίδιος, για να βουτάει κάθε μήνα τα χιλιάρικα και να δίνει την ψήφο του για την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.
Τσαλαπατάει τη φτωχολογιά, φτύνει και την ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Ως γενίτσαρος.
Σχολιο.-  Είναι αυτός που φώναζε στον Ψαριανό κάτσε κάτω ρε κουραδομηχανή και ο Ψαριανός του φώναζε να κάτσεις εσύ ρε κουραδοκεφτέ. Η παρουσία του κοσμεί το κοινοβούλιο, ο λόγος δε....
Σχολιο.- Και χωρίς πλάκα ο παραπάνω εθνοπατέρας είναι από το Ομορφοχώρι Λάρισας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχοντας συμμετάσχει στο ΚΚΕ και στο ΕΑΜ, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, ο γεννημένος σαν σήμερα, στις 11 Ιανουαρίου 1910, Νίκος Καββαδίας, μετά την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λογοτεχνών, σταμάτησε και κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
Όσο έζησε στη συνέχεια, από το 1946 έως το 1975, η μόνη αναφορά στο πρόσωπό του από αριστερό έντυπο οποιασδήποτε απόχρωσης και τάσης, ήταν μια συνέντευξή του στην αριστερή φοιτητική εφημερίδα "Πανσπουδαστική", λίγο πριν την επιβολή της δικτατορίας, το 1967.
Με το που μελοποιήθηκαν τα ποιήματά του και έγινε ευρύτερα γνωστός, όλοι τον εγκωμίαζαν! Αλλά είχε πεθάνει πια. Κι όπως έλεγαν οι παλιοί Κεφαλονίτες συμπατριώτες του και το θυμόταν συχνά ο μακαρίτης ο πατέρας μου, "άμα πεθάνω και με κλαις, χάρη δεν σου χρωστάω".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αποκάλεσε ''shithole countries'' μερικά λατινοαμερικανικά και μερικά αφρικανικά κράτη ο shithead Ντόναλντ Τραμπ για τη φτώχια που επικρατεί εκεί και ξεράθηκαν στο γέλιο τα εκατομμύρια των αστέγων και των πάμφτωχων που ζουν από συσσίτια στις πόλεις των ΗΠΑ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έληξαν οι κινητοποιήσεις
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 11:59
Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, συνδικάτων και συλλογικοτήτων στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που τίθεται τη Δευτέρα προς ψήφιση στη Βουλή.
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι, περίπου στις 14.00, έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν διαδηλωτές των Πρωτοβαθμιων Σωματειων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις επιχείρησαν να μπουν στον αύλειο χώρο του κτηρίου.
Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντεγκλήσεις, ενώ έγινε και χρήση χημικών, περιορισμένης έκτασης.

Οι κινητοποιήσεις
Με απεργία στα ΜΜΜ, στα δημόσια νοσοκομεία, στα λιμάνια, σε υπηρεσίες και οργανισμούς, συνδικάτα, συλλογικότητες, ομοσπονδίες εργαζομένων απο το ΠΑΜΕ εναντιώνονται στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.
Διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στη διοργάνωση απεργιών και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους εργαζομένους, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα.
Οι διαδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, οπότε και το σχέδιο νόμου τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη για τις απεργίες (άρθρο 211, Ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας) προβλέπει ότι: Μετά το τρίτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών». Αυτό που ειχε επιχειρησει να περασει η χουντα 67-74, και ο υπουργος Λασκαρης το 1977.
Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 12.00 και το ΠΑΜΕ προχώρησε σε πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια προς τη Βουλή.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις
Χωρίς μετρό είναι η πρωτεύουσα σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου». Ο ηλεκτρικός δεν θα κινηθεί από τις 12.00 έως τις 15.00. Σε 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» και οι εργαζόμενοι στο τραμ. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
Την απεργία της ΕΙΝΑΠ στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση. Τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά θα λειτουργούν σήμερα με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνον έκτακτα περιστατικά.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη τη χώρα, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τις 24.00.

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλούσε σήμερα σε απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12.00 το μεσημέρι. Σε ανάλογη κινητοποίηση προχωρεί και τη Δευτέρα (15/1), στις 18.00, στην Ομόνοια.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε αρκετές πόλεις της χώρας τη Δευτέρα, με αποφάσεις εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών.
Προσυγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ ηταν, στην πλατεία Κάνιγγος συγκεντρώθηκαν σήμερα σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι, στη Σταδίου φοιτητές και συλλογικότητες.
Ενώ στις 12.00 στα Προπύλαια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, και στο Μουσειο ειχαν συγκεντρωση τα Πρωτοβαθμια Σωματεια της ακρας αριστερας.

 Κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα, οπότε και το νομοσχέδιο τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή, η χώρα «παραλύει». Εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ενώ σε νέα απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο μετρό.
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν πτήσεις από τις 12.00 έως τις 15.00.
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν διαδηλώσεις.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα, στις 12.30, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.
Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα στις 18.00.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικρής έντασης επεισόδια στη Βουλή
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 14:28
Mικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη λίγο πριν την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μελών των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tσιρώνης από την 1η Athens Cannabis Expo: Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας
 Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 17:52
Τις πύλες της άνοιξε σήμερα η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα. Η Athens Cannabis Expo 2018, πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο και εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, μέχρι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, να πληροφορηθεί για τα τελευταία επιτεύγματα, όσο αφορά την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Καναδός ακτιβιστής, Ρίκ Σίμπσον (Rick Simpson) που νίκησε τον καρκίνο και βοήθησε, με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε, περισσότερους από 5.000 ασθενείς.
Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης.
Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».
Τόνισε, ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας».
Αναφερόμενος στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα.
Σημείωσε ακόμη, πως η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια».
Αποκάλυψε ότι υπάρχει αυξημένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους, εγχώριους και ξένους, κάτι που, όπως είπε, «θα δώσει τεράστια ώθηση στη βιομηχανία μας».
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την Κάνναβη, Ελένη Μπέλλου, υπογράμμισε ότι «σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης, με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει» και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει λοιπόν η ώρα να πάψουμε να διασπείρουμε τον ηθικό πανικό και να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης».
Σημειώνει ότι «η κάνναβη είναι το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου» και συμπληρώνει, πως χάρη στην εκστρατεία ενός μεγάλου κινήματος ανθρώπων, αλλά και την πρόσφατη πολιτική βούληση, η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη γίνονται πλέον νόμιμες και στη χώρα μας και οι όποιες παρεξηγήσεις λύνονται» κάτι που σύμφωνα με την ίδια, «πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τους ασθενείς που αποκτούν πρόσβαση στη θεραπεία τους, αλλά και για μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνους τους επιχειρηματίες που τολμούν και....νικούν».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αφρικανική Ένωση καταδικάζει τις «προσβλητικές» δηλώσεις του προέδρου της Αμερικής
 Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 18:44
Η Αφρικανική Ένωση καταδίκασε σήμερα τις «προσβλητικές» και «δυσάρεστες» δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για πολλές αφρικανικές χώρες και για την Αϊτή, τις οποίες φέρεται να χαρακτήρισε «χώρες-απόπατους».
«Κατά την άποψή μου δεν είναι προσβλητικό μόνο για τους Αμερικανούς αφρικανικής καταγωγής αλλά και για τους Αφρικανούς πολίτες» είπε η Έμπα Καλόντο, η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής της ΑΕ, Μούσα Φάκι. «Είναι ακόμη πιο προσβλητικό αν λάβουμε υπόψη μας την ιστορική πραγματικότητα, τον αριθμό των Αφρικανών που έφτασαν στις ΗΠΑ ως σκλάβοι», πρόσθεσε.
«Προκαλεί επίσης έκπληξη, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα του πώς η μετανάστευση οδήγησε στη γέννηση ενός έθνους», συνέχισε η Καλόντο, κάνονας λόγο για μια «εξαιρετικά δυσάρεστη δήλωση» που «είναι εντελώς αντίθετη με τις αποδεκτές συμπεριφορές και πρακτικές».
Όταν ρωτήθηκε αν οι χαρακτηρισμοί που απηύθυνε ο Τραμπ στις αφρικανικές χώρες είναι ρατσιστικοί, η εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά. Υπογράμμισε όμως ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μεγάλη χώρα, μια χώρα που δεν εκπροσωπείται από έναν μοναδικό άνθρωπο ή μια δήλωση».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλγαρία: Πολίτες στους δρόμους κατά του Μπορισοφ
 Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 11:04
Βούλγαροι πολίτες διαδήλωσαν στη Σόφια, ζητώντας τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους και την πάταξη της διαφθοράς, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη Βουλγαρία.
«Η δύναμη στη διαφθορά» αναφερόταν σε πανό που απαντούσε στο σύνθημα της βουλγαρικής προεδρίας της Ε.Ε.: «Η δύναμη στην Ένωση».
Οικολόγοι, φιλορωσικές οργανώσεις, όπως και αντιευρωπαϊκές, αλλά και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών, αστυνομικοί και συνταξιούχοι ζήτησαν μεταξύ άλλων, σε περίπου 10 διαφορετικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις.
Μόνο οι αστυνομικοί πήραν άμεσα απάντηση, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δέχθηκε να χορηγήσει 100 εκατομμύρια λεβ (περίπου 50 εκατ. ευρώ) για να αυξηθούν οι μισθοί τους.
Ομάδα πολιτών που διαδήλωνε κατά του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. συγκεντρώθηκε για να κάψει τη σημαία και των δύο αυτών θεσμών, με σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ», κάτι το οποίο ζητεί μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών στη Βουλγαρία, που είναι μια από τις πιο φιλοευρωπαϊκές χώρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: Πολιτικά κίνητρα είχε η δολοφονία μέλους της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης
 Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 05:15
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε την Πέμπτη ότι η δολοφονία ενός νέου πολιτικού, μέλους της Συντακτικής Συνέλευσης της χώρας και πατέρα τριών μικρών παιδιών, είχε πολιτικά κίνητρα.
Ο Τομάς Λουσένα «δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς εκτελεστές», τόνισε ο Μαδούρο.
Αναφερόμενος στην Πολιτεία Τρουχίγιο, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε πως «η βία, η βία εκεί (...) κατευθύνεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ».
Ο Λουσένα, δικηγόρος, 31 ετών, και πατέρας τριών παιδιών, τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον προσέγγισαν και πυροβόλησαν εναντίον του επανειλημμένα. Ο Λουσένα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την εισαγγελία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ο Τραμπ διερωτάται γιατί η χώρα του πρέπει να υποδέχεται μετανάστες από «κράτη απόπατους»
 Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 02:41
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε την Πέμπτη γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από την Αϊτή ή κράτη της Αφρικής, που χαρακτήρισε «χώρες απόπατους», σύμφωνα με δύο πηγές ενήμερες για τα σχόλια του μεγιστάνα.
Ο Τραμπ εκστόμισε αυτή τη φράση στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τους γερουσιαστές των δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν και των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που φέρεται να έχει διακομματική υποστήριξη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Ήταν παρόντες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές.
Οι κοινοβουλευτικοί εξηγούσαν το πώς λειτουργούν ορισμένα προγράμματα για την υποδοχή μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου ενός που προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ για ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή εμφύλιων συρράξεων.
Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές, ο Τραμπ αποκρίθηκε: «Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες απόπατοι... Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία».
Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο Τραμπ αμφισβήτησε επίσης το γιατί οι ΗΠΑ οφείλουν να υποδέχονται Αϊτινούς.
Ένα από τα προγράμματα για το οποίο ενημέρωναν τον Αμερικανό πρόεδρο οι γερουσιαστές είναι το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας (Temporary Protection Status, TPS). Η κυβέρνηση του Τραμπ αποφάσισε να καταργήσει αυτή την προστασία για τους μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ, κάτι που αναμένεται να σημάνει ότι 200.000 πολίτες αυτής της χώρας που ζούσαν ως τώρα νόμιμα στις ΗΠΑ θα απελαθούν. Η προστασία πρόκειται να ανασταλεί επίσης για τους υπηκόους κι άλλων χωρών, όπως η Νικαράγουα ή η Ονδούρα.
Το σχέδιο νόμου της Γερουσίας έχει στόχο να παραμείνει σε ισχύ το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας, με αντάλλαγμα τον τερματισμό της «λοταρίας» που επέτρεπε σε περίπου 50.000 ανθρώπους από κράτη ελάχιστοι μετανάστες από τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ να μετεγκαθίστανται στη χώρα.
Ερωτηθείς για το υβριστικό σχόλιο του Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρατζ Σα απάντησε: «ορισμένοι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον διαλέγουν να δώσουν μάχη για λογαριασμό ξένων χωρών, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ θα μάχεται πάντοτε υπέρ του αμερικανικού λαού».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχθές μόνο,κατασχέθηκαν 25.000 τραπεζικοί λογαριασμοί,σε μια μέρα! Οι δικαιουχοι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ?
Δε νομίζω...!!!
Σχολιο.- νά' σαι σίγουρος πως θα πάνε οι μισοί στη Χ.Α. και οι υπόλοιποι θα "δοκιμάσουνε" Κούλη...ρε ο Ελληνας δεν μαθαίνει, κι αν μάθει ξεχνάει ότι έμαθε με λίγο λάδι..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι. Ιδια γλώσσα μιλάνε στα Σκόπια και στη Σόφια. Όντως, οι Βούλγαροι ήταν ένα πολεμικό τατάρικο φύλλο ελάχιστον πολεμιστών, που υποδούλωσαν, αλλά και ένωσαν τις 7 σλαυικές νοτιοβαλκανικές φυλλές, δίνοντας τους το όνομα τους, αλλά χάνοντας οι ίδιοι ακόμα και τη γλώσσα τους, μέσα στην αφομοίωση τους. Αυτές οι "έρευνες" που αναφέρεις είναι για τα σκουπίδια, και οι "ακαδημαικοί" που τις έγραψαν για πολλές κλωτσες! Γιατί ηθελημένα λέγανε ψέματα! Προσπαθώντας να πείσουνε το "πόπολο". Μόνο που κάποτε το ψέμα βγαίνει στο φως του ήλιου, η σαπίλα του λιώνει και η αλήθεια αποκαλύπτεται. Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο, που να υπάρχει γεωγραφικά. Οι κάτοικοι του ανήκουν σε κάποια εθνότητα, και αυτή δίνει το όνομα στο κράτος. Θέλουν να ονομαστούν με την ελληνική λέξη "Μακεδόνες" για να μιλάνε μετά για την καταγωγή τους από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ενώ είναι απλώς Δυτικοί Βούλγαροι. Εάν θέλουνε να αναφέρονται στη χώρα τους πριν την κατοικήσουν, ας την ονομάσουν "Δαρδανία". Ας την πούνε "Βουλγαρία του Βαρδάρη". Μακεδονία πάντως, είναι ελληνική λέξη, είναι ελληνική ιστορία, με την οποία δεν έχουν καμιά δουλειά! Η Μακεδονία δεν είναι γεωγραφικός όρος. Αυτές είναι ανοησίες δικολάβων! Αυτό είναι το νόημα του συνθήματος "η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ"! Το 1940-44 το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τους Βούλγαρους πολέμησε, γιατι οι γερμανοί ναζί τους την είχαν παραχωρήσει σύμφωνα με το ναζιστικό σχέδιο τους, που τώρα εφαρμόζεται. Το ΕΑΜ στην Αθήνα έκανε διαδηλώσεις ενάντια στην βουλγαρική κατοχή, με 10δες νεκρούς από γερμανικές σφαίρες. Αν κάποιοι αποφάσισαν να ξεπουλήσουν σήμερα αυτούς τους νεκρούς και τους αγώνες, θα είμαι απέναντί τους! Πάντα πιστός στον μοναδικό αρχηγό του ελληνικού λαού Άρη Βελουχιώτη, που είχε πει, "αν το κόμμα έχει για πυξίδα του τον ελληνικό λαό και τον ακολουθεί, δεν πρόκειται ποτέ να βγει χαμένο"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Τελικά μου φαίνεται θ αρχίσω τα χρονογραφήματα με τα "ευτράπελα" των μεσιτών.
Με είχε πάρει αυτές τις μέρες κι άλλη μεσίτρια, από μεγάλο μεσιτικό γραφείο που έχει χρόνια το ξενοδοχείο μου προς πώληση, ρωτώντας με αν ακόμα είναι διαθέσιμο γιατί υπάρχει ενδιαφερόμενος πελάτης. Κι αφού είπαμε τα σχετικά κλείσαμε. Σήμερα με παίρνει συνάδελφός της απ το ίδιο γραφείο και μου λέει: Κυρία Παπαχελά είμαι ο τάδε απ το τάδε γραφείο. Ξέρω ότι μιλήσατε με την συνάδελφο κυρία τάδε, αλλά θέλω μερικές διευκρινίσεις. Γκουγκλάρω το όνομα του ξενοδοχείου σας με την διεύθυνση και μου βγάζει "χώρος φιλοξενίας προσφύγων" και φωτό από ένα resort που φαίνεται να είναι κοντά στην θάλασσα κι όχι στην Αχαρνών! Μετακομίσατε;
Αντε να εξηγήσεις τώρα, έχοντας ήδη πεί ότι είναι υπό "κατάληψη", ότι οι εργαζόμενοι του επιχειρηματία που το νοίκιαζες και τον πέταξες έξω γιατί δεν πλήρωνε, συνεργάζονται με τους καταπατητές απαιτώντας από σένα να πληρώσεις τα σπασμένα του πτωχευμένου πλέον επιχειρηματία που εκτός από σένα χρωστάει και στους εργαζόμενους και στους προμηθευτές και στην μισή Ελλάδα, και πως αυτοί έδωσαν τους κωδικούς του σάϊτ στους "καταληψίες" που φρόντισαν να αλλάξουν κατά το δοκούν την ιδιότητα και τις φωτό του κτιρίου.
Ποιός Ιονέσκο...
Σχολιο.-  Έχω μία απορία... οι μεσίτες είναι αετονύχηδες και γνωρίζουν πώς κινείται κάθε τι στην αγορά, ειδικά με μεγάλες μονάδες ή κτήρια, όπως τα ξενοδοχεία... Αγνοούν στο συγκεκριμένο πως υπάρχει εδώ και δύο περίπου χρόνια αυτή η απύθμενου θράσους κατάληψη;
Σχολιο.- Τίποτα δεν αγνοούν θεωρώ. Ολα είναι στο παιχνίδι του χαμηλώματος της τιμής...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να δηλώσω και γω δημόσια με μια ευχή την αμέριστη συμπαράστασή μου στους αντικειμενικούς μαχητικούς και ανεξάρτητους δημοσιοκάφρους του Μέγκα : ΝΑ ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ και μεις θα βάζουμε ζάχαρη και θα τα βαφτίζουμε λουκουμάδες, όπως κάνατε και σεις τόσα χρόνια.
κι επειδή διαβάζω κάτι περίεργα ότι θα πρέπει έστω να σκεφτούμε τους τεχνικούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους στο κανάλι, να πω ότι οι δημοσιογράφοι του Μέγκα αν οι Βαρδινογιανναίοι και λοιποί εφοπλιστάδες τους ζητούσαν τα κεφάλια των τεχνικών, μακιγιερ και λοιπών επί πίνακι για να συνεχίσουν να δημοσιογραφούν, θα τους το έδιναν χωρίς δεύτερη σκέψη και το χουν αποδείξει χρόνια τώρα. Επομένως εδω δεν πάει το "μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα" και να γίνει κατανοητό ότι αυτοί που βγαίνουν προς τα έξω να πουν τον πόνο τους τώρα είναι εκείνοι που παραποιούσαν βίντεο απο δολοφονίες και τεμάχιζαν ανθρώπους με τα ρεπορταζ τους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κοινοποιώ επειδή είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι Ελληνες πολιτικοί, που ζητούν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το όνομα της Βαρντάρσκα.
" Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Καταγγέλλουμε την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Διαφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Δεν δεχόμαστε για το όνομα των Σκοπίων καμιά σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ζητούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του λαού μας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό"

Ο Νότης Μαριάς στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο Σάββατο 13/01/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους Παμμακεδονικών οργανώσεων και σωματείων καθώς και με στελέχη, μέλη και φίλους του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με στόχο τη στήριξη του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό που διοργανώνεται την Κυριακή 21/01/2018 στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο στο οποίο θα παραβρεθεί και ο Νότης Μαριάς.
Επισημαίνεται ότι όπως αποκάλυψε ήδη στις 10/1/2018 ο Νότης Μαριάς σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει και την απόφαση της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Λισσαβώνα της 27ης Ιουνίου 1992 για τα Σκόπια στην οποία τονίστηκε ότι: «η Κοινότητα είναι διατεθειμένη να αναγνωρίσει αυτή τη Δημοκρατία, με τα σημερινά της σύνορα, με ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία».
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι οι βασικοί λόγοι αντίδρασης του Ελληνικού λαού έναντι των Σκοπίων για τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας καθώς και της ιστορίας μας όχι μόνο δεν εξέλειπαν αλλά αντίθετα συνεχίζουν να υπάρχουν. Και φυσικά θα εμπεδωθούν και με τη βούλα της Αθήνας αν τελικά η Ελλάδα συναινέσει επίσημα στη χρήση με οποιαδήποτε τρόπο του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Καταγγέλλουμε την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Διαφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Δεν δεχόμαστε για το όνομα των Σκοπίων καμιά σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ζητούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του λαού μας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο: "Βαρντάρσκα ΝΑΙ, ονομασία με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε οποιαδήποτε μορφή και σύνθεση ΟΧΙ....".


4 σχόλια:

e-h είπε...



http://www.lajiribilla.cu/galeria/especial-raul-martinez

e-h είπε...



Time is running out for African asylum seekers in Israel, and they need your support.
There are a lot of crises vying for your attention these days. But this one is urgent, and deadly serious. Even as we grapple with Israel’s new ban on BDS supporters and the detention of Palestinian children, we also have to act now to defend African asylum seekers, whose very lives are threatened by the exclusionary logics of the Israeli state.
Click here to end the cruel and deadly deportations of African asylum seekers to countries where their lives and freedom are in danger. Tell Israel to #StopDeportingRefugees.
http://jocsm.org/signhere_stopdeportingrefugees/
Over the past 15 years, 60,000 asylum seekers from Sudan and Eritrea have fled to Israel from genocide and dictatorial governments. 20,000 of them have already been deported or coerced into leaving. Now the remaining 40,000 face imminent deportation from Israel to Rwanda— which is illegal under international law.
You may know about Israel’s “Anti-Infiltration Law,” enacted in 1954 to prevent the return of Palestinian refugees. The Israeli government has been using amendments to that same law to force out African refugees whose only crime is being stateless, non-Jewish, and Black.
΄΄Do #BlackLivesMatter in Israel," video by independent journalist David Sheen, endorsed by the Jews of Color, Sephardi and Mizrahi Caucus, Dream Defenders and Jewish Voice for Peace, on anti-Black racism in Israel and the dangers faced by African asylum seekers.
Since their arrival in Israel, these asylum seekers have been viciously targeted by a violent campaign of anti-Black incitement that has already forced thousands to leave. Currently, the 40,000 that remain have been interned in the infamous Holot Detention Center, and will soon be forcibly deported to Rwanda and other African countries where they will face persecution, violence, enslavement, or death.
This is an extension of the same history of ethnic cleansing and white supremacy that has displaced Palestinians since the nakba, and continues to be used to drive out the most vulnerable in Israeli society.
Click here and tell Israel: #StopDeportingRefugees now.
Like those seeking refuge in the United States and facing deportation under the Trump regime, these African asylum seekers deserve a safe place to live, free from exploitation and incitement.
As we work hand in hand with movements like #BlackLivesMatter and #Not1More in the United States, we must also act in solidarity with Black Lives threatened by Israel’s racist regime.
It’s time to show up for African asylum seekers, before it’s too late. Tell Israel to #StopDeportingRefugees.

e-h είπε...


Χρειάζεται να δωσουμε το χρόνο μας για τους Αφρικανούς αιτούντες άσυλο στο Ισραήλ και χρειάζονται την υποστήριξή σας.
Υπάρχουν πολλές κρίσεις που αγωνίζονται για την προσοχή σας αυτές τις μέρες. Αλλά αυτή είναι επείγουσα και θανατηφόρα σοβαρή. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε τη νέα απαγόρευση του Ισραήλ στους υποστηρικτές του BDS και την κράτηση παλαιστινιακών παιδιών, πρέπει επίσης να δράσουμε τώρα για να υπερασπιστούμε τους Αφρικανούς αιτούντες άσυλο, των οποίων η ίδια η ζωή απειλείται από τις λογικές αποκλεισμού του ισραηλινού κράτους.
Κάντε κλικ εδώ για να τερματίσετε τις σκληρές και θανατηφόρες απελάσεις των Αφρικανών αιτούντων άσυλο σε χώρες όπου η ζωή και η ελευθερία τους κινδυνεύουν. Πείτε στο Ισραήλ να #StopDeportingRefugees.
http://jocsm.org/signhere_stopdeportingrefugees/
Τα τελευταία 15 χρόνια, 60.000 αιτούντες άσυλο από το Σουδάν και την Ερυθραία έχουν καταφύγει στο Ισραήλ από γενοκτονίες και δικτατορικές κυβερνήσεις. 20.000 από αυτούς έχουν ήδη απελαθεί ή εξαναγκαστεί να φύγουν. Τώρα, οι υπόλοιποι 40.000 αντιμετωπίζουν άμεση απέλαση από το Ισραήλ στη Ρουάντα - η οποία είναι παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Μπορεί να γνωρίζετε για το "νόμο κατά του διεισδυσης" του Ισραήλ, που θεσπίστηκε το 1954 για να αποτρέψει την επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων. Η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τροπολογίες στον ίδιο νόμο για να εξαναγκάσει τους Αφρικανούς πρόσφυγες, των οποίων το μόνο έγκλημα είναι ότι είναι απάτριδες, μη Εβραίοι και Μαύροι.
Κάνετε το #BlackLivesMatter στο Ισραήλ ", βίντεο του ανεξάρτητου δημοσιογράφου David Sheen, που εγκρίθηκε από τους Jews of Color, Sephardi and Mizrahi Caucus, Defenders Dream και Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη, σχετικά με τον αντι-μαύρο ρατσισμό στο Ισραήλ και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τους αφρικανους αιτούντες άσυλο.
Από την άφιξή τους στο Ισραήλ, αυτοί οι αιτούντες άσυλο έχουν βιαστικά στοχευθεί από μια βίαιη εκστρατεία αντι-μαύρης υποκίνησης που έχει ήδη αναγκάσει χιλιάδες να φύγουν. Επί του παρόντος, οι 40.000 που παραμένουν στο εσωτερικό του διαβόητου κέντρου κράτησης Holot και σύντομα θα εκδιωχθούν βίαια στη Ρουάντα και σε άλλες αφρικανικές χώρες όπου θα αντιμετωπίσουν διώξεις, βία, υποδούλωση ή θάνατο.
Πρόκειται για μια επέκταση της ίδιας ιστορίας της εθνοκάθαρσης και της λευκής υπεροχής που έχει εκτοπίσει τους Παλαιστινίους από την καταστροφη (nakba) και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για να εξοντώσει τους πιο ευάλωτους στην ισραηλινή κοινωνία.
Κάντε κλικ εδώ και πείτε στο Ισραήλ: #StopDeportingRefugees τώρα.
Όπως και εκείνοι που αναζητούν καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αντιμετωπίζουν απελάσεις στο πλαίσιο του καθεστώτος "Τραμπ", αυτοί οι Αφρικανοί αιτούντες άσυλο αξίζουν ένα ασφαλές μέρος για να ζουν, απαλλαγμένοι από εκμετάλλευση και υποκίνηση.
Καθώς εργαζόμαστε χέρι-χέρι με κινήσεις όπως το #BlackLivesMatter και το # Not1More στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει επίσης να δράσουμε αλληλέγγυα με τις Μαύρες Ζωές που απειλούνται από το ρατσιστικό καθεστώς του Ισραήλ.
Ήρθε η ώρα να εμφανιστούν οι Αφρικανοί αιτούντες άσυλο, πριν είναι πολύ αργά. Πείτε στο Ισραήλ να #StopDeportingRefugees.

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla propone un Especial titulado Guevara millón de
rostros, dedicado a los resultados del concurso homónimo convocado por
nuestra revista, que incluye las obras finalistas y estará disponible en
la Casa del Alba Cultural hasta el próximo 22 de enero. El especial
incluirá una entrevista al ganador del Primer Premio, Sergei Montalvo
Aróstegui, una valoración de la muestra, firmada por Maikel José
Rodríguez Calviño y una galería con las 20 obras finalistas del
concurso. Compartimos también textos del Dossier 59 Líneas para Ella.
Dedicado al aniversario de la Revolución, destacan Más que gratitud de
Luis Toledo Sande, Quitándonos el sol con un vaso de agua de Antonio
Rodríguez Salvador, Ella, mi madre y yo de Reynaldo García Blanco y Mi
amor por Ella de Ernesto Limia Díaz. Esta nueva entrega de la
publicación incluye además una entrevista a los protagonistas de Misión
Verdad, plataforma promocional de la izquierda venezolana , una
selección de textos dedicada al venidero Festival Jazz Plaza 2018.

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu



Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει ένα ειδικό με τίτλο Guevara Million
πρόσωπα, αφιερωμένα στα αποτελέσματα του ομώνυμου διαγωνισμού που ονομάστηκε
από το περιοδικό μας, το οποίο περιλαμβάνει τα έργα φιναλίστ και θα είναι διαθέσιμο στο
Πολιτιστικό οίκο της Alba μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο 22. Η ειδική
θα περιλαμβάνει μια συνέντευξη με τον νικητή του πρώτου βραβείου, Σεργκέι Μονταλβό
Aróstegui, μια αποτίμηση του δείγματος, υπογεγραμμένη από τον Maikel José
Rodríguez Calviño και μια γκαλερί με τα 20 τελικά έργα του
στο διαγωνισμό. Επίσης, μοιράζουμε κείμενα από το φάκελο Dossier 59 Líneas para Ella.
Αφιερωμένο στην επέτειο της Επανάστασης, τονίζουν περισσότερο από ευγνωμοσύνη
Luis Toledo Sande, Λαμβάνοντας τον ήλιο με ένα ποτήρι νερό από τον Αντόνιο
Rodríguez Salvador, Ella, η μητέρα μου και εγώ του Reynaldo García Blanco y Mi
την αγάπη για την Ernesto Limia Díaz. Αυτή η νέα παράδοση του
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης μια συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές της αποστολής
Αλήθεια, πλατφόρμα προώθησης της αριστεράς της Βενεζουέλας, α
επιλογή κειμένων αφιερωμένων στην επικείμενη Φεστιβάλ Jazz Plaza 2018.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu