Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Τριτη 16 Ιανουαριου 2018



Αθώοι σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου οι δύο αστυνομικοί που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί έδωσαν εντολή ξεγυμνώματος και εξευτελιστικού σωματικού ελέγχου σε βάρος της Πόπης Μέλλιου στη ΓΑΔΑ, όπου είχε προσαχθεί τον Φεβρουάριο 2013, γιατί ζήτησε να καταγραφούν οι αριθμοί των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ που βιαιοπραγούσε.
Κι ας μην πεταχτούν τίποτα απίθανοι να μιλήσουν για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση. Το ξεγύμνωμα και ο σωματικός έλεγχος νομιμοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα Κοντονή...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Με τέτοιο νομοσχέδιο που ψηφίσανε σείσθηκε η γης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πανστρατιά! 375 λεωφορεία θα ανέβουν Θεσσαλονίκη στο συλλαλητηριο 21 Γεναρη για να φωναξουν και να απαιτησουν "Οχι απεμπολυση του ονοματος Μακεδονια! Η Μακεδονια ειναι ελληνικη! " – Αυτό δεν είναι συλλαλητήριο,αλλά η έξοδος του έθνους από την εντατική!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού κατέλυσαν κάθε εργασιακό δικαίωμα (οι νυν και οι πρώην), τώρα επιτίθενται και στην διαμαρτυρία-διεκδίκηση των εργαζόμενων.
Βέβαια ξεκίνησαν με τη δυσκολία των πρωτοβάθμιων σωματείων, να παίρνουν απόφαση για απεργία, αλλά να μου το θυμηθείτε ότι θα έρθει μέρα που κι αυτή η αμαρτωλή ΓΣΕΕ θα δυσκολεύεται να πάρει απόφαση για απεργία, για την τιμή των όπλων έστω.
Αυτο που με κάνει να γελάω είναι που νομίζουν ότι, όταν ο κόσμος φτάσει στην έσχατη απελπισία θα περιμένει το σωματείο του να κάνει συνελευση με οδηγό το πολυνομοσχέδιο, και δεν θα βγει στους δρόμους τρελαμένος και αποφασισμένος να πάρει ανάσα...
Η ασφυξία σε κάποιους ήρθε, είναι κοντά σε πολλούς, σε άλλους θα έρθει λίγο πιο μετά, και πιο μετά σε άλλους....έρχεται πάντως, κι αυτοί φοβούνται γιατί οι ίδιοι την προκάλεσαν......
Σχολιο.- Aνθελληνες ,απατριδες,γενοκτονοι , και ενα τσουρμο ηλιθιων που υποδυονται τους αριστερους . επικινδυνο κραμα ....αν δεν βγουμε ολοι εξω συσωμοι δεν γλιτωνουμε απο αυτους αντιμετωπιζοντας την κατασταση μοιρολατρικα οδευουμε στην απολυτη ξεφτιλα μας και στον αφανισμο μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έγραψε ο Τύπος για την πρώτη διεθνή έκθεση κάνναβης στη χώρα
16 Ιανουαρίου 2018
To μεγαλύτερο μέρος των δημοσιευμάτων που έκαναν την εμφάνισή τους στον Ελληνικό Τύπο και αφορούσαν την Athens Cannabis Expo κινήθηκαν στο πλαίσιο του αναμενόμενου: Προσπάθεια για εντυπωσιακές φωτογραφίες (που τις περισσότερες φορές δεν προέκυψαν), για μικροπολιτικό ρεπορτάζ (που κι αυτό τις περισσότερες φορές δεν προέκυψε) και αναφορές στα «τρανταχτά ονόματα» κάποιων συμμετεχόντων ομιλητών.
Αν εξαιρέσει κανείς δημοσιεύματα εμπεριστατωμένα (όπως αυτό της ΕφΣυν που δεν συνδέονταν όμως άμεσα με την Έκθεση), η έλλειψη γνώσεων και η αδυναμία κατανόησης «του χώρου» τόσο όσο αφορά στην εμπορική του διάσταση και δραστηριότητα, όσο και την ιατρική-επιστημονική του πλευρά εγκλώβισε το αναγνωστικό κοινό στην αναπαραγωγή μιας εικόνας που κατά βάση εξαντλούνταν στο «Ω! Γίνεται η πρώτη έκθεση κάνναβης».
Για παράδειγμα, δεν είδαμε να καταγράφεται η αγωνία των εκατοντάδων ασθενών οι οποίοι έκαναν ουρά στο Περίπτερο 31 θέτοντας πιεστικά ερωτήματα στον Γιώργη Οικονομόπουλο σχετικά με τη χρήση του φυτού και στη Ζακλίν Πόιτρας του Συλλόγου Μαμάδες για την Κάνναβη σχετικά με την ορθή δοσολόγησή του, ούτε η αντίστοιχη ουρά των ασθενών που έσπευδαν στο γειτονικό περίπτερο των Ασθενών Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης αναζητώντας και εκεί πιεστικά απαντήσεις για μια σειρά ερωτήματα σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του φυτού.
Επίσης παρατηρήσεις για των έκρηξη της αγοράς ελαίων CBD τα οποία πωλούνταν στα μισά σχεδόν περίπτερα της έκθεσης και πάλι δεν είδαμε.
Αλλά και μια καταγραφή της εν δυνάμει οικονομικής έκρηξης που προοιωνίζεται από τις μικρές και μεσαίες, Ελληνικές και Διεθνείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής και της μεταποίησης της κάνναβης Sativa L (της κλωστικής/βιομηχανικής κάνναβης) δεν είδαμε.
Είδαμε όμως κουτσομπολιό για την παρουσία του Σύμβουλου του Πρωθυπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην έκθεση, είδαμε πολλές φωτογραφίες από την περιήγηση στην έκθεση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, είδαμε ωραίες φωτογραφίες με ατμιστές και μπονγκ, και συνειδητοποιήσαμε την αγωνία και το τρέμουλο των αρχισυντακτών που παράγγελναν θέματα «για την έκθεση της κάνναβης» τα οποία δυσκολεύονταν έπειτα να ταξινομήσουν στην ύλη τους εν μέσω ειδήσεων για συλλήψεις ανθρώπων που βρέθηκαν με τρία δέντρα κάνναβης στο σπίτι τους.
Η χρόνια απαγόρευση του φυτού και η προπαγάνδα των τελευταίων 50 ετών που τη συνόδευσε, άφησαν δυστυχώς ένα στίγμα ανεξίτηλο στις γνώσεις γύρω από το φυτό και τις ιδιότητές του.
Ακολουθεί μια σειρά από ενδιαφέροντα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με την ελπίδα σιγά-σιγά η γνώση τόσο για «την οικονομία της κάνναβης» όσο και για την ιατρική της αξιοποίηση να οδηγήσουν τα ελληνικά Μέσα στην απόκτηση της αναγκαίας σοβαρότητας γύρω από το θέμα. Ο Guardian που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες μια νέα στήλη για το θέμα όλο και κάτι θα γνωρίζει παραπάνω:
Aνάμεσα στα δημοσιεύματα, ας ξεχωρίσουμε και αυτό του Ριζοσπάστη, με τίτλο«Οι Επενδυτές της Κάνναβης» που επιχειρεί μια πολιτικής φύσης προσέγγιση (με φοβικούς βέβαια όρους, αλλά τι να κάνουμε τουλάχιστον είχε μια προσέγγιση σοβαρότερη της life style των περισσοτέρων Μέσων…).
Το χαβαλετζίδικο βίντεο του Luben:
H καταγραφή των περισσότερων δημοσιευμάτων από τη μηχανή αναζήτησης Google

http://cannabisnews.gr/ti-egrapse-o-typos-gia-tin-athens-cannabis-expo-2018/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 57,3% των νέων συμβάσεων είναι ελαστικής απασχόλησης
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 12:10
Στο 57,39% των συνολικών νέων συμβάσεων απασχόλησης έφτασαν το Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη». Την ίδια στιγμή η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται στο 42,61%.
Πιο συγκεκριμένα, η μερική απασχόληση στις νέες προσλήψεις τα τρία τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση. Έτσι, από το 53,05% που ήταν το 2015, ανήλθε στο 54,74% το 2016 και έκλεισε στο 55,07% το 2017.
Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα, η πλήρης απασχόληση παρουσιάζει συνεχή τάση συρρίκνωσης, ξεκινώντας από 46,95% το 2015, 45,26% το 2016 και φτάνοντας το 44,93% το 2017



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξαλλη η Τζένη Ιωακειμίδου: «Πηγαίνοντας το παιδί μου με σπασμούς στο νοσοκομείο…»
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 12:10
Η Τζένη Ιωακειμίδου μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook περιέγραψε τι της συνέβη την ώρα που πήγαινε το παιδί της με σπασμούς στο νοσοκομείο.
«Πηγαίνοντας το παιδί μου στο νοσοκομείο με αναμμένα τα αλάρμ σε όλη τη διαδρομή κάπου στη Λ.Βουλιαγμενης με σταματάει η αστυνομία.
Στο πίσω κάθισμα το μωρό και μια γειτόνισσα που προσφέρθηκε να έρθει μαζί μου να βοηθήσει.
Με σταματάει λοιπόν μια νεαρή αστυνομικός με ύφος σαράντα καρδιναλίων και ένας συνάδελφος της μου δείχνει το ραντάρ. 128 χιλ.
Πολύ ευγενικά απαντάω ότι έχουν δίκιο, τρέχω γιατί πάω το παιδί μου με σπασμούς στο νοσοκομείο.
Η νεαρή αστυνομικός βλέπει το παιδί και με ύφος χιλίων καρδιναλίων αυτή τη φορά μου ζητάει άδεια, δίπλωμα,ταυτότητα. Της τα δίνω όλα. Δεν ζητάω κατανόηση, να μην μου κόψει κλήση την παρακαλώ όμως να μη με καθυστερήσει. Εκείνη με εκνευριστικά αργούς ρυθμούς κοιτάζει για ώρα τα χαρτιά (δεν έχω ιδέα τι έψαχνε ?) παίρνω τηλ την παιδίατρο για να της επιβεβαιώσει ότι το παιδί εξετάστηκε πριν λίγο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο μήπως και ευαισθητοποιηθεί. Εκείνη όμως με απαξιωτικό ύφος αρνήθηκε να μιλήσει με τη γιατρό.
Μετά από 15 λεπτά (φαίνεται και από τις κλήσεις στο κινητό μου) το παιδί να κλαίει (δεν ξέρω πως κράτησα την ψυχραιμία μου) και εκείνη ατρόμητη μου δίνει την κλήση και μου κρατάει το δίπλωμα. Φεύγοντας λοιπόν της λέω: "με την καθυστέρηση αυτή θα αναγκαστώ να πάω τώρα πιο γρήγορα για να μην κινδυνέψει και άλλο το παιδί μου".
Δεν έχω απομακρυνθεί 300 μέτρα και το ίδιο περιπολικό ανάβει τη σειρήνα με πλησιάζει δίνοντας μου εντολές από το μεγάφωνο του περιπολικού που να σταματήσω (λες και ήμουν εγκληματίας!!!) σταματάω λοιπόν ξανά δεξιά και ο οδηγός (μόνος του μέσα στο περιπολικό και με πολιτικά ρούχα) μιλώντας μου στον ενικό και με προσβλητικό τρόπο (είπαμε σαν να ήμουν εγκληματίας) μου ζητάει την άδεια και το δίπλωμα (που μου είχαν κρατήσει πριν από λίγα λεπτά) του δίνω πάλι ότι χαρτιά είχα και μου κρατάει την άδεια του αυτοκινήτου λέγοντας μου: "έλα έλα τελείωνε, πήγαινε τώρα!!"
Έχω φίλο που δουλεύει για την αστυνομία και είναι εξαίρετος επαγγελματίας με ήθος και ανθρωπιά. Ξέρω λοιπόν πολύ καλά ότι δεν είναι όλοι έτσι. Η εξουσία πρέπει να δίνεται σε ανθρώπους που είναι ικανοί να την διαχειριστούν αλλιώς γίνονται επικίνδυνοι.
Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος.
Όταν αποκτήσεις ένα αξίωμα, κοίταξε να φανείς αντάξιος αυτού. Ευτυχώς το παιδί μου είναι καλά!»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγνοείται ο «Ράμπο της Βενεζουέλας»
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 13:42
Η τύχη του «Ράμπο της Βενεζουέλας» του Όσκαρ Πέρες αγνοείται μεταδίδουν δυτικα αποικιοκρατικα  μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για τον άνδρα που έγινε γνωστός από την επίθεση με κτήριο σε κυβερνητικά κτήρια της χώρας.
Ο Πέρες και οι σύντροφοί του, που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, εντοπίστηκαν από τις ειδικές δυνάμεις σε φτωχογειτονιά του Καράκας.
Στην επιχείρηση έχασαν τη ζωή τους πολλά μέλη της οργάνωσης, πέντε συνελήφθησαν, ενώ σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τον Νικολά Μαδούρο, η οργάνωση σχεδίαζε χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από πρεσβεία στο Καράκας.
«Τώρα δίνουν καταθέσεις και τα λένε όλα» είπε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας στο κοινοβούλιο «Τα τρομοκρατικά σχέδια που είχαν είναι τρομοκρατικά.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Επιχείρηση για τη σύλληψη του καταζητούμενου πρώην αστυνομικού Όσκαρ Πέρες
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 02:49
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συνέλαβαν πέντε μέλη ενός "τρομοκρατικού πυρήνα" που συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες και σκότωσαν πολλούς άλλους σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε μια φτωχογειτονιά στα προάστια του Καράκας.
Νωρίτερα ο Πέρες είχε εμφανιστεί ματωμένος σε τουλάχιστον δώδεκα βίντεο που ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς που έχουν ανοίξει πυρ εναντίον του.
Μια επίσημη ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση αυτή. «Τα μέλη αυτού του τρομοκρατικού πυρήνα που αντιστάθηκαν σκοτώθηκαν και πέντε (από αυτούς) συνελήφθησαν» ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν διευκρινίστηκε αν μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Πέρες που ήταν καταζητούμενος από πέρσι το καλοκαίρι, όταν άρπαξε ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και άνοιξε πυρ σε κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Καράκας.
Το πρωί της Δευτέρας οι αρχές τον εντόπισαν στη φτωχογειτονιά Ελ Χουνκίτο, σε έναν λόφο έξω από την πρωτεύουσα.
Ο Πέρες είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση του Ιουνίου λέγοντας ότι το έκανε για να πολεμήσει την "τυραννική κυβέρνηση". Αν και κρυβόταν, δύο εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε σε μια αγρυπνία που οργάνωσε η προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση για τους αληταραδες μισθοφορους αμερικανοπληρωμενους «διαδηλωτές» που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Τον Δεκέμβριο, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο YouTube διακρίνονταν ένοπλοι μασκοφόροι να θέτουν υπό έλεγχο ένα στρατοπεδο. Οι δράστες έσπασαν πορτρέτα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του προκατόχου του, του Ούγκο Τσάβες, πέρασαν χειροπέδες στους περίπου 12 στρατιώτες και τους "επέπληξαν" επειδή στηρίζουν τη "δικτατορία" στη Βενεζουέλα.
Ο Πέρες υποστήριζε ότι η ομάδα του έκλεψε περίπου 26 ΑΚ-103, πιστόλια και περισσότερες από 3.000 σφαίρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη
 Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 10:21
Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, όπου ο κίνδυνος λιμού εξαπλώνεται, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι και των ελαχιστων προδοτων, οι οποίοι στηρίζονται από τη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα ο ξεφτιλοΟΗΕ των αμερικανων.
Νέα έκθεση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) επισημαίνει ότι 22,2 εκατομμύρια Υεμενίτες (το 76% του πληθυσμού) έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτήν τη φτωχή και εμπόλεμη χώρα. Ο αριθμός σημείωσε αύξηση κατά 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε διάστημα μόλις έξι μηνών.
Αύξηση παρατηρείται επίσης και στον κίνδυνο λιμού, με 8,4 εκατομμύρια ανθρώπους να είναι αντιμέτωποι με την πείνα έναντι 6,8 εκατ. το 2017, σύμφωνα με το Ocha. Οι 72 από τις 95 επαρχίες της Υεμένης είναι πιο εκτεθειμένες στον κίνδυνο λιμού.
Περισσότερα από 1.500 σχολεία σε όλη την Υεμένη έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί εντελώς εξαιτίας των αληταραδων σουνιτοφασιστων σαουδαραβων που πολεμανε τρία χρόνια το λαο της Υεμενης, τονίζεται στην έκθεση. Κάποια σχολεία, μάλιστα, έχουν καταληφθεί από ένοπλες οργανώσεις.
Πέρυσι ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι η Υεμένη αντιμετωπίζει «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως». Από τον Μάρτιο του 2015 ένας αληταραδικος σουνιτοφασιστικος αποικιοκρατικος συνασπισμός εμιριδων υπό τη καθυστερημενη Σαουδική Αραβία μπηκε σε πόλεμο  εχοντας σαν προκαλυμα καποια ελαχιστα προδοτικα τσουτσεκια που παριστανουν έναν προδοτικό στρατό.
Περίπου 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί έκτοτε και περισσότεροι από 51.000 έχουν τραυματιστεί, από τους αεοπορικους βομβαρδισμους των σαουδαραβων, εκ των οποίων οι περισσοτεροι  άμαχοι  Υεμενιτες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Παράλληλα, περισσότερα από 2.200 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία χολέρας που πλήττει τη χώρα από τον Απρίλιο, γιατι οι αληταραδες σαουδαραβες εχουν επιβαλλει αποκλεισμο στα τροφιμα και στα φαρμακα.
Η Υεμένη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή βοήθεια και την εισαγωγή τροφίμων, όμως η αλητικη δουλα των αμερικανων Σαουδική Αραβία και οι σουνιτοφασιστες σύμμαχοί της έχουν επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές, με την βοηθεια του αμερικανικου πολεμικου ναυτικου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Iσόβια για τον βιασμό και φόνο πρόσφυγα από τη Συρία και του βρέφους της
 Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 11:27
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν δύο Τούρκοι οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον φόνο μιας εγκύου πρόσφυγα από τη Συρία και του δέκα μηνών γιου της τον Ιούλιο του 2017.
Οι δύο άνδρες κρίθηκαν επίσης ένοχοι για τον βιασμό της 20χρονης κοπέλας, ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει σοκ στην τουρκική κοινή γνώμη.
Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Σακαράγια, στη βορειοδυτική Τουρκία, όπου έγινε και το έγκλημα, «σε ποινές ισόβιας κάθειρξης», σύμφωνα με τον Τύπο.
Όπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε με το βρέφος της σε ένα δάσος, όπου οι δύο άνδρες τη βίασαν προτού της ρίξουν πέτρες στο κεφάλι και στραγγαλίσουν το μωρό.
Οι δράστες, ένας εκ των οποίων είναι παντρεμένος και έχει παιδιά, συνελήφθησαν λίγες ημέρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και παραδέχθηκαν την πράξη τους. Εργάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο με τον σύζυγο του θύματος, με τον οποίο είχαν διαπληκτιστεί λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα.
Η οικογένεια της νεαρής είχε φτάσει στην Τουρκία το 2016.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πακιστάν: Ιερωμένοι εξέδωσαν φάτουα κατά των επιθέσεων αυτοκτονίας
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 10:58
Περισσότεροι από 1.800 Πακιστανοί μουσουλμάνοι ιερωμένοι εξέδωσαν φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα), με την οποία απαγορεύουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως αναφέρεται σε βιβλίο το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.
Εδώ και χρόνια σημειώνονται στο Πακιστάν επιθέσεις από ισλαμοφασιστες ενοπλους αληταραδες, οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν βομβιστές αυτοκτονίας και ισχυρίζονται ότι έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο για να επιβάλλουν τον ισλαμικό νόμο.
Οι επιθέσεις αυτοκτονίας συχνά καταδικάζονται από τους μουσουλμάνους ιερωμένους ως ανήθικες και έργο φανατικών, κυρίως όταν θύματά τους είναι άμαχοι, όμως οι ισλαμοφασιστες θεωρούν αυτήν την τακτική το πιο αποτελεσματικό τους όπλο.
Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί «η τρομοκρατία», τα θύματα της οποίας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 εκτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες, οι ιερωμένοι κήρυξαν απαγορευμένες - «χαράαμ» - τις επιθέσεις αυτοκτονίας.
«Αυτή η φάτουα προσφέρει ισχυρή βάση για τη σταθερότητα μιας μετριοπαθούς ισλαμικής κοινωνίας» εκτιμά ο Πακιστανός πρόεδρος Μαμνούν Χουσάιν στο βιβλίο.
«Μπορούμε να ζητήσουμε καθοδήγηση από τη φάτουα αυτή για να δημιουργήσουμε μια εθνική αφήγηση προκειμένου να περιορίσουμε τον εξτρεμισμό, τηρώντας τις βασικές αρχές του Ισλάμ» προσθέτει.
Ανάλογες φάτουα στο παρελθόν δεν είχαν αποτέλεσμα στη Μέση Ανατολή, όπου οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι συχνές τόσο από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος όσο και από άλλες συμμοριες.
Οι Πακιστανοί θεολόγοι που εξέδωσαν τη φάτουα τόνισαν ότι «κανένα πρόσωπο ή οργάνωση δεν έχει το δικαίωμα να κηρύσσει και να ξεκινά Τζιχάντ», ενώ τόνισαν ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας παραβιάζουν την ισλαμική διδασκαλία και άρα απαγορεύονται.
Το βιβλίο συνέγραψε το κρατικό Διεθνές Ισλαμικό Πανεπιστήμιο και η παρουσίαση για την κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ισλαμαμπάντ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρευνα: Η σαλμονέλα αφάνισε το 80% των Αζτέκων του Μεξικού εντός πέντε ετών
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 10:13
Η εξάπλωση μιας -έως τώρα άγνωστης αιτιολογίας- επιδημίας που αφάνισε το 80% των Αζτέκων του Μεξικού οφειλόταν πιθανότατα σε εντερική σαλμονέλα που μετεφεραν οι Ισπανοι αποικοι. Αυτά είναι τα συμπεράσματα επιστημονικής έρευνας που έρχεται να ρίξει σε ένα περιστατικό που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του «νέου κόσμου».
Στην περίπτωση των Αζτέκων του Μεξικού, εκτιμάται ότι μέσα σε πέντε χρόνια, μεταξύ 1545-1550, περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι (το 80% των κατοίκων) πέθαναν από μια τρομερή επιδημία που στην τοπική γλώσσα είχε ονομασθεί «κοκολίζτλι» (σημαίνει μάστιγα ή λοιμός). Οι άνθρωποι είχαν υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους και αιμορραγία από τα μάτια, το στόμα και τη μύτη, πεθαίνοντας μέσα σε τρεις έως τέσσερις μέρες.
Επρόκειτο για τη δεύτερη, αλλά φονικότερη, από τις τρεις σοβαρότερες επιδημίες που έπληξαν το Μεξικό μετά την άφιξη των Ευρωπαίων. Είχε προηγηθεί πριν από δύο δεκαετίες το ξέσπασμα μιας επιδημίας ευλογιάς, που μετεφεραν οι Ισπανοι αποικοι και οι Αζτεκοι δεν ειχαν αντισωματα, και που σκότωσε πέντε έως οκτώ εκατομμύρια Αζτέκους, ενώ ακολούθησε το 1576-78 μια δεύτερη επιδημία που οδήγησε στον θάνατο τον μισό από τον εναπομείναντα πληθυσμό.
Έκτοτε, οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν ποιος παθογόνος μικροοργανισμός ήταν ο ένοχος για μια από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία, που προσεγγίζει εκείνη της πανούκλας της μεσαιωνικής Ευρώπης. Αυτήν τη φορά, ίσως οι επιστήμονες έχουν την απάντηση, καθώς πιστεύουν ότι επρόκειτο για έναν «εντερικό πυρετό» παρόμοιο με τον τυφοειδή.
Ερευνητές, με επικεφαλής την Άσιλντ Βάγκενε του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν της Γερμανίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Ecology and Evolution», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέλυσαν δείγματα DNA από 29 σκελετούς που είχαν πεθάνει από τη μυστηριώδη νόσο «κοκολίζτλι» και είχαν ταφεί σε κοινό νεκροταφείο.
Η γενετική ανάλυση αποκάλυψε ίχνη μόνο ενός παθογόνου μικροοργανισμού, του βακτηρίου της εντερικής σαλμονέλα (Salmonella enterica), που, μεταξύ άλλων, μπορεί να προκαλέσει τυφοειδή πυρετό.
Η σαλμονέλα μεταδίδεται μέσω μολυσμένης τροφής ή νερού και ταξίδεψε στο Μεξικό μέσω των ζώων που έφεραν οι Ισπανοί κατακτητές με τα πλοία τους. Η εντερική σαλμονέλα ήταν παρούσα ήδη στη μεσαιωνική Ευρώπη.
Αν και δεν βρήκαν άλλο μικρόβιο στους νεκρούς Αζτέκους, οι Γερμανοί επιστήμονες δεν αποκλείουν τελείως είτε να μην μπόρεσαν να ανιχνεύσουν κάτι άλλο που υπήρχε είτε να πρόκειται για ένα τελείως άγνωστο στους επιστήμονες μικρόβιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: 99 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, 23:52
Η σημερινή, 99η, επέτειος από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπνεχτ, δύο εκ των πλέον εμβληματικών ηγετικών προσωπικοτήτων της γερμανικής αριστεράς του 20ού αιώνα, τιμήθηκε χθες με την καθιερωμένη πορεία στο νεκροταφείο του Φρίντρισχφέλντε, στο ανατολικό Βερολίνο.
Επικεφαλής της πορείας ήταν η ηγετική ομάδα της Αριστεράς (Die Linke), Μπερντ Ρίξινγκερ, Κάτια Κίπινγκ, Ζάρα Βάγκενκνεχτ και Ντίτμαρ Μπαρτς, αλλά και o ιστορικός ηγέτης του κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν, που έφτασαν στο νεκροταφείο κρατώντας στεφάνια και κόκκινα γαρύφαλλα.
Στις 15 Ιανουαρίου του 1919 παραστρατιωτικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα που βρίσκονταν η Λούξεμπουργκ και ο Λίμπκνεχτ στο δυτικό Βερολίνο και τους συνέλαβαν χωρίς καμία τυπική διαδικασία. Η πρώτη σφυροκοπήθηκε μέχρι θανάτου με χτυπήματα τουφεκιών και ρίχτηκε σε ένα κοντινό ποτάμι, ενώ ο δεύτερος πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έπειτα τοποθετήθηκε ως άγνωστο σώμα σε κοντινό νεκροφυλάκιο.
Διανοούμενοι και πολιτικοποιημένοι από πολύ νωρίς και οι δύο, έγιναν μέλη του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ωστόσο η Λούξεμπουργκ, η οποία ανήκε πάντα στην αριστερή του πτέρυγα, αποχώρησε όταν το κόμμα στήριξε την εμπλοκή της Γερμανίας στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ και ο Λίμπκνεχτ διεγράφη το 1916,γεγονός που τον έφερε ακόμη πιο κοντά στην Λούξεμπουργκ. Μαζί ίδρυσαν την αντιπολεμική Ομάδα «Σπάρτακος», η οποία ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης και μετά το 1918 μετεξελίχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γερμανίας. Και οι δύο είχαν φυλακιστεί για τις απόψεις τους.
Τον Ιανουάριο του 1919 και ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χάος μετά την συντριβή στο δυτικό μέτωπο, η κομμουνιστική οργάνωση διοργάνωσε διαδηλώσεις, οι οποίες έφθασαν σε τέτοιο όγκο που η κυβέρνηση χρειάστηκε την αρωγή του στρατού για να τις αντιμετωπίσει. Λούξεμπουργκ και Λίμπκνεχτ κρύφτηκαν και ζούσαν στην παρανομία, ωστόσο τα «Freikorps» τα παραστρατιωτικα Ταγματα Ασφαλεια των σοσιαλδημοκρατων χρειάστηκαν λίγες ημέρες προκειμένου να τους εντοπίσουν.
Ενενήντα εννέα χρόνια μετά τον θάνατό τους, οι δύο επαναστάτες και η ιδεολογική και φιλοσοφική κληρονομιά τους εξακολουθούν να συγκινούν πολλούς Γερμανούς, αν κρίνει κανείς από τις χιλιάδες που συμμετείχαν στις χθεσινές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι.
Στη μνήμη της Ρόζας Λούξεμπουργκ, ο Μπέρτολντ Μπρεχτ έγραψε τον ποιητικό επικήδειο (Επιτάφιος 1919), ο οποίος μελοποιήθηκε αργότερα από τον Κουρτ Βάιλ στο έργο «Το Ρέκβιεμ του Βερολίνου», αλλά και από τον Θάνο Μικρούτσικο, με τον τίτλο «Η Κόκκινη Ρόζα».
«Η Κόκκινη Ρόζα χάθηκε κι αυτή
Κανείς δεν ξέρει πού το κορμί της παραχώσαν
Έλεγε την αλήθεια στους φτωχούς
Γι' αυτό κι οι πλούσιοι τη σκοτώσαν.»
Η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας έδωσε το όνομά της σε κεντρική Πλατεία του ανατολικού Βερολίνου και στον αντίστοιχο σταθμό του μετρό. Εκεί βρίσκεται η Λαϊκή Σκηνή (Volskbühne), αλλά και τα γραφεία της Αριστεράς. Το όνομα διατηρείται και ως σήμερα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδική Αραβία: Οι κινηματογράφοι ανοίγουν ξανά, 35 χρόνια μετά την απαγόρευσή τους
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, 17:12
Ταινίες κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους για παιδιά άρχισαν να προβάλλονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε προσωρινές αίθουσες της Σαουδικής Αραβίας, μετά την άρση της 35χρονης απαγόρευσης των κινηματογράφων στο συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο.
Οι πρώτες μόνιμες αίθουσες θα μπορούν να ανοίξουν από τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο 32χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, βάσει των οποίων επιτρέπονται από το 2017 οι συναυλίες και τα θεάματα.
Μετά την αναγνώριστη του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν από φέτος τον Ιούνιο, αίρεται και η απαγόρευση που ίσχυε εδώ και 35 και πλέον χρόνια γι' αυτούς τους χώρους ψυχαγωγίας, παρά τη διαφωνία υπερσυντηρητικών κύκλων που θεωρούν το σινεμά χώρο "διαστροφής". Οι αρχές έχουν αρχίσει να εκδίδουν άδειες εκμετάλλευσης. "Είναι μια καθοριστική στιγμή για την ανάπτυξη της πολιτιστικής οικονομίας στη χώρα", αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού Αουάντ αλ-Αουάντ.
Χιλιάδες Σαουδάραβες ταξιδεύουν στο Μπραχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλες χώρες για λόγους διασκέδασης. Η κυβέρνηση θέλει τα χρήματα που δαπανώνται στα ταξίδια αυτά να παραμείνουν στη χώρα.
Οι αρχές υπολογίζουν ότι θα ανοίξουν 300 κινηματογράφοι που θα διαθέτουν 2.000 αίθουσες έως το 2030, και με τον τρόπο αυτό θα οικοδομηθεί μια βιομηχανία που θα συνεισφέρει περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια ριάλ (24 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) στην οικονομία, ενώ θα δημιουργήσει 40.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον ντεμέκ λιμό του Άσαντ στην Μαντάγια κάποιοι ήταν λαλίστατοι,για τον λιμό στην Υεμένη τί έγινε;Σας έφαγε η γάτα τη γλώσσα ή εκεί δεν παίζει η νατοϊκή αφήγηση περί "δικτάτορα" και άλλα παραμύθια;
Όσο για την Μαντάγια :
(Γράφτηκε πριν δυο χρόνια)
Mandaya - προπαγάνδα και προκατάληψη: Ένας «πόλεμος» μέσα στον πόλεμο
Ο πόλεμος στη Συρία, η "αλήθεια" των εικόνων και τα «γιατί» πίσω από αυτές
21/1/2016
Σοκ.  Σφίξιμο στο στομάχι. Σιωπή. Ένας λυγμός. Οργή! Οι πρώτες αντιδράσεις απέναντι στις φωτογραφίες ανθρώπων, παιδιών σκελετωμένων, μωρών που δεν μπορούν καν από την αδυναμία να βυζάξουν το ανύπαρκτο, ούτως ή άλλως, γάλα της μάνας τους. Η εικόνα της συριακής πόλης Μαντάγια που έκανε το γύρο του κόσμου. Η εικόνα των αποστεωμένων κατοίκων του πάλαι ποτέ ανθηρού θερέτρου της Συρίας, που λιμοκτονεί λόγω της πολιορκίας, όπως είπαν και λένε ακόμη τα μεγάλα ΜΜΕ, του συριακού στρατού και των ενόπλων συμμάχων του, από τη σιιτική λιβανική «Χεζμπολλάχ» κλπ.
Η είδηση κυριάρχησε στα δελτία ειδήσεων.  Μόνο που δεν ήταν αλήθεια. Για την ακρίβεια, δεν ήταν και δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Ουσιαστικά, καμία από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχει διασταυρωθεί ότι προέρχεται από την Μαντάγια. Πόσο μάλλον, που ακόμη και όταν η ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθε πριν από μερικά 24ωρα στην πόλη, δεν υπήρχε εκεί κανένας ξένος δημοσιογράφος, και, όπως ίσως παρατήρησαν ήδη αρκετοί, δεν «βγήκε προς τα έξω» καμία εικόνα από τη διανομή της. Αντίθετα, αρκετές από τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου αποδείχτηκε ότι προέρχονται από άλλες περιοχές της Συρίας, κάποια άλλη χρονική στιγμή.
Ενδεικτικά μπορεί  ν’ αναφερθεί η φωτογραφία του γλυκύτατου μικρού κοριτσιού που τα ΜΜΕ έσπευσαν να ονομάσουν «Μόνα Λίζα» της Μαντάγια, το οποίο εμφανίζεται σκελετωμένο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την μικρή Μαρίνα Μάζεχ, από μια κωμόπολη κοντά στην Τύρο του Λιβάνου, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την Μαντάγια. Η δε εικόνα του σκελετωμένου παιδιού ανήκει πιθανότατα σε αγόρι και έχει τραβηχτεί στην ανατολική Γκούτα, έξω από τη Δαμασκό, τον Μάρτιο του 2014. Η οικογένεια της μικρής, όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς συμβαίνει, διέψευσε δημόσια το δακρύβρεχτο στόρυ.
Από την Ντέρνα της Συρίας, τον περασμένο Μάη, και η εικόνα του σκελετωμένου εφήβου που έκανε το γύρο του κόσμου. Έχει μάλιστα ληφθεί από video που υπάρχει στο youtube και στο οποίο αναγράφεται και η ημερομηνία και ο τόπος λήψης του.
Τέλος, όσον αφορά στην σπαραχτική εικόνα του αποστεωμένου βρέφους, προέρχεται επίσης από τη Συρία αλλά από τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ, τον Μάρτιο του 2014, κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αποκλεισμού του από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές του ISIS οι οποίοι είχαν καταλάβει τμήμα του και τον μετέβαλαν σε ένα «ζωντανό πεδίο μαχής» με τον συριακό στρατό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ είναι η ασπίδα των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή
14 Ιανουαρίου 2018
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος υπερασπιστής των αθώων στη Μέση Ανατολή από τη Χεζμπολάχ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος προστάτης των χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή από τη Χεζμπολάχ. Και γι 'αυτό οι δυτικές κυβερνήσεις, μέσω των ΜΚΟ και των εφημερίδων τους, έχουν εντείνει την εκστρατεία δυσφήμισης και δαιμονοποίησης εναντίον της.
Μετά τη ντροπή της σιωναζιστικης ήττας απο την Χεζμπολάχ κατά τον «πόλεμο του Ιουλίου» του 2006, όταν λίγες εκατοντάδες σιίτες αγωνιστές σαρωσαν χιλιάδες ισραηλινούς επαγγελματίες στρατιώτες, η Χεζμπολάχ έχει γίνει μια αυξανόμενη πέτρα στο παπούτσι των ΗΠΑ και στους συμμάχους τους.
Ως η κύρια οργάνωση που καταπολεμά το ISIS στη Μέση Ανατολή, έχοντας θυσιάσει αμέτρητα μέλη για να εξαλείψει την απειλή του Σαλαφισμού και του Ουαχαμπισμού, η Χεζμπολάχ έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή ώστε να μπορούν επίσης να υπερασπιστούν και να καταπολεμήσουν το ISIS , την Αλ-Κάιντα, Αλ-Νούσα και άλλες παρόμοιες ομάδες.
Με τη διοργάνωση «επιτροπών προστασίας των ανθρώπων», οι χριστιανοί από διάφορα χωριά είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους και τις κοινότητες τους από την απειλή των εχθρών που χρηματοδοτούνται από τη Δύση που θέλουν να τους εξοντώσουν.
Εν τω μεταξύ, στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορεί κανείς να δει μόνο νέα σχετικά με υποτιθέμενους δεσμούς μεταξύ της Χεζμπολάχ και του CCP και της διακίνησης ναρκωτικών. Νέα που δεν είναι τίποτα περισσότερο από εικασίες. Οι εικασίες που έχουν ως πηγή νεο-σιωνιστική ΜΚΟ.
Η Globo κάνει φασαρία, δηλώνοντας ότι το PF θα είχε ανακαλύψει συνδέσεις αυτού του τύπου. Αλλά άλλα μέσα, όπως το RFI (γαλλικό ραδιόφωνο), έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το βραζιλιάνικο PF και δεν επιβεβαίωσε ούτε την ύπαρξη εγγράφων σχετικά με αυτή τη σύνδεση ούτε ότι έχει ανακαλυφθεί οποιαδήποτε σύνδεση. Δηλαδή, είναι εικασίες. Η Globo δεν συγκέντρωσε αυτές τις πληροφορίες με την PF.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και στον Παλαιστινιακό λαό με προορισμό την Αμερικάνικη Πρεσβεία το Σάββατο 20 Ιανουαρίου του 2018
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00
Πρωτοβουλια Αλληλεγγυης στον Παλαιστινιακο Λαο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Maduro μίλησε για τα σχέδια της ομάδας των τρομοκρατών της Αστυνομίας
ΤΡΊΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ομάδα του τρομοκρατη  αστυνομικού Oscar Perez που συντρίφτηκε από τις αρχές προετοίμαζε  πράξη τρομοκρατίας σε ξένη πρεσβεία.
"Γνωρίζουμε ότι προετοίμαζαν  έκρηξη   αυτοκινήτου γεμάτου εκρηκτικά  κοντά στην πρεσβεία μιας  από τις  αγαπημένες  μας και σεβαστές  χώρες  Πλήρωσαν  κάποιους και τους  υποσχέθηκαν  να τους δώσουν την ευκαιρία να ζήσουν  στην Κολομβία" – δήλωσε  ο Maduro
κατά την ετήσια έκθεση για το έργο  της κυβέρνησης. Η ομιλία μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.
Η Maduro επιβεβαίωσε την ήττα της ομάδας, το θάνατο πολλών μελών της και τη σύλληψη των άλλων. Επίσημες πληροφορίες σχετικά με την μοίρα του Perez δεν υπάρχουν, ενώ το CNN  ανέφερε σύμφωνα με πηγές στην κυβέρνηση ότι σκοτώθηκε.
Στα τέλη Ιουνίου του 2017, η ομάδα εργαζομένων στην υπηρεσία πληροφοριών της Βενεζουέλας υπό την ηγεσία του Perez αφού κατέλαβαν  το ελικόπτερο της Αστυνομίας, έριξαν  χειροβομβίδες  και πυροβόλησαν  τα κτίρια του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την έναρξη αγώνα ενάντια στο καθεστώς του Προέδρου Nicolas Maduro. Οι δράστες διέφυγαν. Οι Αρχές χαρακτήρισαν την πράξη ως τρομοκρατική επίθεση και ανακοίνωσαν την δίωξη των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτά τα γεγονότα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 στις 10 προσληψεις με  καθαρους μισθους 300 ευρω


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καταργουν την δωρεαν σιτιση-στεγαση για μονιμους εκπαιδευτικους που διοριζονται σε νησια και απομακρυσμενες περιοχες


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Να αλλαξει η Ελλαδα το ονομα της Μακεδονιας, ζητουν τωρα οι σκοπιανοι. Προκλητικος ο υπ.εξ Ντιμιτροφ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο Πούτιν παίρνει πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων
Δήλωση-βόμβα του Ρώσου ΥΠΕΞ για το όνομα και τις διαπραγματεύσεις
- Περίεργες απόψεις από τον Νίμιτς λίγο πριν από τα κρίσιμα ραντεβού -Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ -Απάντηση Παυλόπουλου: «Μαζέψτε τώρα τον αλυτρωτισμό σας!»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εξωση στους μεταναστες από το Ισραήλ
Νετανιάχου: Οι Αφρικανοί μετανάστες ή θα συνεργαστούν και θα φύγουν οικειοθελώς ή αλλιώς θα φυλακιστούν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι νεοναζι της «Απελλας» από τη μητρα της Χρυσης Αυγης.
Γνωστος στην Τοπικη Πειραια της Χ.Α. ο ενας από τους 4 συλληφθεντες για την επιθεση στη «Φαβελα». Αντιγραφουν τη «μητρικη» οργανωση πλειοδοτωντας, οι οπαδοι του Περιανδρου.
Μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της ηγεσίας της και την έναρξη της δίκης η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αποσύρει προσωρινά τα τάγματα εφόδου από τους δρόμους, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των επιθέσεων.
Το κενό αυτό από το πεζοδρόμιο επιχειρούν να καλύψουν μικρές οργανώσεις και ομάδες του ναζιστικού χώρου, οι οποίες αντιγράφουν την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της συγκρότηση, τη δομή, τα συνθήματα και τη φρασεολογία της.
Εχουν άλλωστε στις τάξεις τους στελέχη που προέρχονται απευθείας από τους κόλπους της μητέρας ναζιστικής οργάνωσης και που τουλάχιστον στο παρελθόν, αν όχι και σήμερα, είχαν οργανική σχέση μαζί της.
Τέτοια ακριβώς είναι η περίπτωση της Απέλλας. Της ναζιστικής γκρούπας της οποίας, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα μέλη συνελήφθησαν προ ημερών για την εμπρηστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα», που πραγματοποιήθηκε στις 29/8/2017.
Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Πειραιά (ο τέταρτος είναι φαντάρος και παραπέμφθηκε στη στρατιωτική δικαιοσύνη) και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συναναστροφής μεταξύ τους, ενώ στον έναν επιβλήθηκαν και οι πρόσθετοι όροι της εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο τμήμα.
Αλλά αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η ταυτότητα του μεγαλύτερου σε ηλικία κατηγορουμένου (26 ετών) και φερόμενου ως ιεραρχικά ανώτερου των υπολοίπων.
Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τζούλιο, γνωστό από τη δράση του ως χρυσαυγίτη. Και μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποια είναι η σημερινή του σχέση με τη Χρυσή Αυγή, όμως στο παρελθόν ήταν από τα βασικά στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης στον Πειραιά.
Διαθέτουμε πλούσιο οπτικό υλικό από τη συμμετοχή του στο τάγμα εφόδου του Πειραιά στο πλευρό του Σωτήρη Δεβελέκου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, «σωματοφύλακα» του Αρχηγού Μιχαλολιάκου και συνομιλητή του Λαγού κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όταν ο τελευταίος ομολογεί ότι «τους μακελέψαμε».
Ο Τζούλιος εικονίζεται στο ίδιο φωτογραφικό κάδρο και με τον Παναγιώταρο, ενώ ήταν υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος της οργάνωσης στον Πειραιά το 2014 με το ψηφοδέλτιο του βουλευτή Κούζηλου.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι στα σπίτια των συλληφθέντων, εκτός από τρικάκια της Απέλλας, βρέθηκαν και τρικάκια της Χρυσής Αυγής.
Οσο για την Απέλλα, η ίδια λέει στον ιστότοπό της ότι επισήμως ιδρύθηκε το 2016 και ότι τα μέλη της «εμπνεύστηκαν» από την ομιλία του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου, στη Λάρισα τον Μάρτιο του 2015.
Είναι η περίφημη ομιλία που ο, αμετάκλητα καταδικασμένος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ. Κουσουρή, Περίανδρος λέει ότι ο Μιχαλολιάκος (στον οποίο έχει αποδώσει την ηθική αυτουργία για την υπόθεση Κουσουρή) έστελνε τα στελέχη του να προκαλέσουν σοβαρά πλημμελήματα και κακουργήματα, ενώ κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή γιατί απαρνείται τις ναζιστικές ιδέες της και τα μέλη της όταν διώκονται, όπως τον Ρουπακιά.
Σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, που κρύβει την ιδεολογία της και που προσπαθεί να καλύπτει την εγκληματική της δράση κάτω από τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος», οι μικρές περιθωριακές οργανώσεις όπως η Απέλλα ή οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ) διατυμπανίζουν ότι είναι ναζιστές, ενώ δρουν αποκλειστικά στο σκοτάδι της παρανομίας διατηρώντας την ανωνυμία των μελών τους.
Η Απέλλα εξυμνεί ανοιχτά τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ, χρησιμοποιεί γνωστά συνθήματα της Χρυσής Αυγής όπως το «Ζήτω η Νίκη» (μετάφραση του χιτλερικού «Sieg Heil»), το «Αίμα-Τιμή» (μετάφραση του χιτλερικού «Blut und Ehre») ή το «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» (φράση που αποδίδεται στον Γκέμπελς), ενώ χρησιμοποιεί και το ανατριχιαστικό «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά».
Και βέβαια υπάρχει διασύνδεση της Απέλλας με τους Μαιάνδριους, τους άλλους δηλαδή υμνητές του Περίανδρου. Αυτούς που ανέλαβαν την ευθύνη για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των Ρομά τον Ιούνιο στο Μενίδι.
Αυτούς που, όπως προκύπτει από συνέντευξη του ανώνυμου αρχηγού τους, αντιγράφουν πιστά από τη Χρυσή Αυγή την «Αρχή του Αρχηγού (Führerprinzip)», την ιεραρχική δομή, την απόλυτη πειθαρχία και όλα όσα περιγράφει το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει τη μεγάλη ναζιστική οργάνωση στη δίκη.
Τη συνέντευξη αυτή ο αρχηγός των ΑΜΕ την έχει δώσει -πού αλλού;- στον ιστότοπο της Απέλλας, στην οποία δίνει «συντροφικούς χαιρετισμούς», ενώ οι Μαιάνδριοι στο δικό τους σάιτ (12/10/2016) «στηρίζουν», όπως δηλώνουν, την Απέλλα, προβάλλοντας «δράση» της «ενάντια στην Ε.Ε. και τον κυνοβουλευτισμό (sic)».
Η άλλη επίθεση
Και κάτι τελευταίο. Η επίθεση στη «Φαβέλα» με εμπρηστικούς μηχανισμούς, για την οποία κατηγορούνται σήμερα τα μέλη της Απέλλας, πραγματοποιήθηκε στις 29/8/2017.
Λίγους μήνες νωρίτερα το κτίριο της «Φαβέλας» είχε δεχτεί άλλη μια επίθεση κατά την οποία οι δράστες το είχαν βάψει με σβάστικες και κέλτικους σταυρούς. Την ευθύνη είχαν αναλάβει λοιπόν οι Μαιάνδριοι (2/4/2017).
Σήμερα έχουν κατεβάσει τη σχετική ανάρτηση, αλλά βέβαια η «Φαβελα» την είχε αποθηκεύσει.
«Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές σε εμάς ότι το εγχείρημα ενός Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου στον Πειραιά θα αποτελούσε στόχο των εχθρών της ανθρώπινης κοινωνίας, των νεοναζί δολοφόνων, των οποίων ο βασικός φορέας, η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ως υπόδικη για πλήθος κακουργηματικών πράξεων» αναφέρει η «Φαβέλα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα στοιχεία για τους ναζιστές που συνελήφθησαν
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι 4 ναζιστές - φασίστες που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική, ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ανακριτής για την επίθεση στο χώρο «Φαβέλα» πέρυσι στις 29 Αυγούστου στον Πειραιά. Ο τέταρτος παραπέμφθηκε στη στρατιωτική δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε η μεταξύ τους συναναστροφή, ενώ σε έναν 26χρονο που φέρεται ως «αρχηγός» επιβλήθηκε και εγγύηση, εκτός της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει ασκηθεί από τον ανακριτή δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εκρηκτικές ύλες. Ο 17χρονος που συνελήφθη μαζί τους είχε αφεθεί ελεύθερος και του ορίστηκε δικάσιμος για το Μάη.
Από τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων όπλα τύπου airsoft (είναι γνήσια αντίγραφα κλίμακας 1:1 με τα πραγματικά όπλα, όμως εκσφενδονίζουν με συμπιεσμένο αέρα στρογγυλές, πλαστικές σφαίρες), πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων, δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων, από τα οποία το ένα έφερε επικολλημένες πέτρες, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της «Απέλλας», βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα, σημαία της 21ης Απριλίου 1967 και ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο 19χρονοι και ο 21χρονος είχαν στρατολογηθεί στην ακροδεξιά ομάδα «Απέλλα» από τον 26χρονο, που φέρεται ως ο «αρχηγός» της. Είναι γνωστός στις αρχές για τη ναζιστική του δράση, καθώς είχε προσαχθεί αρκετές φορές έπειτα από επεισόδια στον Πειραιά. Επίσης ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, «Ελληνική Αυγή», στον Πειραιά, κατά τις δημοτικές εκλογές του 2014. Η «Απέλλα» συνεστήθη, όπως αναφέρεται στο ιστορικό που ανέβασε σε ιστοσελίδα του χώρου η ομάδα, τον Οκτώβρη του 2016, όμως η σκέψη για τη δημιουργία της είχε γίνει «τον Μάρτιο του 2015, μετά ακριβώς από την ομιλία του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου στη Λάρισα». Στην ιστοσελίδα αυτοπροσδιορίζεται ως καθαρά εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση, εξυμνεί τους ναζί, χαρακτηρίζει απολύτως δικαιολογημένη την εισβολή τους στην Ελλάδα το 1941 και ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις κατοχής προσπάθησαν πολλές φορές να βοηθήσουν τη χώρα μας. Δεν λείπουν ακόμη αναφορές περί φυλετικής «άριας» ανωτερότητας, αντισημιτισμού και φυσικά αντικομμουνισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μπορεί το πολυνομοσχέδιο με αιχμή την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα να ψηφίστηκε στη Βουλή, «καταψηφίστηκε» όμως από χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ηχηρη παρεμβαση Λαβροφ. Ο Λαβροφ ειπα ότι σε αντιθεση με την Ελλαδα που είναι ηδη μελος του ΝΑΤΟ, η ΠΓΔΜ «πρεπει να κανει υποχωρησεις» για να μπει στο ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η μπουλντοζα εφτασε χτες το πρωι στην παραλια του Σκοινια όμως η  κατεδαφιση της πρωτης από τις πεντε παρανομες ταβερνες δεν εγινε γιατι εμποδιστηκε από ομαδα πολιτων.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μισθο μεχρι 400 ευρω το μηνα 1,3 εκατ εργαζομενοι το 2017. «Βασιλειο» μερικης απασχολησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο υπουργος Εξωτερικων της Ρωσιας Σεργκει Λαβροφ δηλωσε χθες από τη Μοσχα ότι η χωρα του θα αναγνωρισει τα Σκοπια με το νέο τους ονομα, μονο αν αλλαξουν το Συνταγμα τους.
Ο Νιμιτς ανεφερε ότι πλην του ονοματος τα μεν Σκοπια «τα απασχολει η χρηση του ονοματος και η ταυτοτητα», και την Ελλαδα «την απασχολει η ιδιοποιηση της ιστορικης πολιτιστικης της κληρονομιας και ο αλυτρωτισμος στα σχολικα βιβλια».


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λούλα ντα Σίλβα, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ανακοίνωσε ότι θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της νοτιοαμερικανικής χώρας στις 25 Ιανουαρίου, όπου θα καταγγείλει επίσης την πολιτική δίωξη που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του.

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
Λαϊκή κινητοποίηση υποστήριξης του Λούλα ντα Σίλβα στην Βραζιλία

Oι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται εν μέσω κοινωνικών διαμαρτυριών και μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας για την δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα σκάνδαλα διαφθοράς.
Χιλιάδες λαϊκές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας για να υπερασπιστούν το δικαίωμα του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές τον επόμενο Οκτώβριο.

Η 13η Γενάρη καθορίστηκε ως Ημέρα Πανεθνικής Κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκαν και συμμετείχαν σε αυτήν πάνω από 70 εθνικές και διεθνείς οργανώσεις. Αυτό ήταν το ξεκίνημα μιας σειράς εθνικών και διεθνών δράσεων τις επόμενες μέρες, που θα καταλήξει στις 24 Γενάρη, όπου υποστηρικτές του Λούλα Ντα Σίλβα θα ταξιδέψουν στα νότια της χώρας, στο Πόρτο Αλέγρε, όπου θα διεξαχθεί μία δίκη εναντίον του.
Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται εν μέσω κοινωνικών διαμαρτυριών και μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα σκάνδαλα διαφθοράς, και πάνω απ όλα όσο αφορά το ένταλμα του γενικού εισαγγελέα κατά του Προέδρου Μίτσελ Τέμερ , που τον οδήγησε στο εδώλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ο Λούλα ντα Σίλβα, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ανακοίνωσε ότι θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της νοτιοαμερικανικής χώρας στις 25 Ιανουαρίου, όπου θα καταγγείλει επίσης την πολιτική δίωξη που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντονης. «Αν ημασταν πολιτισμενο κρατος, θα επρεπε εδώ και τριαντα χρονια να κανουμε ηλεκτρονικους πλειστηριασμους».
Αν είχαμε δημοκρατία θα είχες φάει δήμευση και τρις ισόβια.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών μίλησε:
"Το πολυνομοσχέδιο περιέχει (...) σημαντικές παρεμβάσεις οικονομικής πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αξίζουν στήριξης (...) η ρύθμιση για τις απεργίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση..."
(ΣΕΒ, Δελτίο 11/1/2018)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Κουρδικό «στρατό ασφαλείας» στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Η Ρωσία καταγγέλλει σχέδια διαμελισμού της Συρίας
Η Τουρκία απειλεί με νέα χερσαία επέμβαση «τις επόμενες μέρες»

Η αντίδραση της Ρωσίας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν το διαμελισμό της Συρίας κατά παράβαση της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που προωθεί πολιτική λύση με διατήρηση της συριακής εδαφικής ακεραιότητας. Τις κατηγόρησε, επίσης, ότι αρνούνται «την πραγματικότητα ενός πολυπολικού κόσμου» και πως «οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους, βασιζόμενοι αποκλειστικά στην επιβολή και τα τελεσίγραφα».
«Χρησιμοποιούν πολυάριθμες μεθόδους, από την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μέχρι τις μονομερείς κυρώσεις, την επιβολή της νομοθεσίας τους πέραν της επικράτειάς τους και την απειλή να επιλύσουν κάθε διεθνές πρόβλημα αποκλειστικά σύμφωνα με το δικό τους σενάριο», είπε χαρακτηριστικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συμπλοκή με ένοπλη εγκληματική ομάδα και εξουδετέρωσή της
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χτες ότι εξουδετέρωσε και συνέλαβε την τρομοκρατική ομάδα η οποία στις 27/6/17 έκλεψε ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και άνοιξε πυρ κατά κυβερνητικών κτιρίων του υπουργείου Εσωτερικών και του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Οπως ανακοινώθηκε, έγινε συμπλοκή με ειδικές δυνάμεις της Μπολιβαριανής Αστυνομίας σε περιοχή έξω από το Καράκας, όπου οι ένοπλοι σκότωσαν 2 αστυνομικούς και τραυμάτισαν σοβαρά άλλους 5, πριν παραδοθούν και συλληφθούν.
Θυμίζουμε ότι επικεφαλής αυτής της εγκληματικής ομάδας, που εμφανιζόταν ως ήρωας από την αντιδραστική αντιπολίτευση στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ήταν ο πρώην αξιωματικός, επικεφαλής των εναέριων επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, Οσκαρ Πέρες. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, που έχει πάρει μέρος και ως ηθοποιός σε ταινίες δράσης, είχε εμφανιστεί ως ηγέτης «εθνικιστών πατριωτών, που πιστεύουν στο Σύνταγμα» και ζητούσε από το λαό «να ξεσηκωθεί ενάντια στην τυραννία του Μαδούρο», την περίοδο των βίαιων επεισοδίων που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους, πολλούς από αυτούς οπαδούς της κυβέρνησης, με πιο χαρακτηριστικές τις πυρπολήσεις από τάγματα εφόδου νεαρών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Απλήρωτη δουλειά για τους άνεργους εξετάζει η κυβέρνηση
ΕΛΣΙΝΚΙ.--
Τη συμμετοχή των ανέργων σε εθελοντικά προγράμματα ή σε άλλες μορφές απλήρωτης εργασίας ως ένδειξη «ενεργούς αναζήτησης εργασίας» εξετάζει η φινλανδική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Μίκα Λίντιλε, την περασμένη βδομάδα. Στη Φινλανδία έχουν εφαρμοστεί μέτρα περικοπών των παροχών ανεργίας, στο όνομα του να δοθούν «κίνητρα» στους άνεργους για «ενεργή αναζήτηση εργασίας» και να εξαναγκάζονται να δεχτούν μια δουλειά με χαμηλή αμοιβή και περιορισμένα δικαιώματα, αφού δεν θα έχουν άλλους πόρους να ζήσουν.
Τώρα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του «μοντέλου ενεργοποίησης των ανέργων» από τον Απρίλη, προσφέροντας τσάμπα εργασία στο κράτος και τις επιχειρήσεις μέσω συμμετοχής των ανέργων σε «εθελοντική» εργασία, η οποία θα αποκαλύπτει την «καλή τους θέληση» να βρουν δουλειά!
Την πρόταση υποστήριξε και η διευθύντρια του ιδρύματος κοινωνικής ασφάλισης Φινλανδίας (Kela), Ελη Αλτονεν, εκτιμώντας ότι «μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι μακροχρόνια άνεργοι να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΕΧΙΑ
Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών
Στις 26 - 27 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασαν, στον πρώτο γύρο, με τη συμμετοχή να φτάνει στο 61,92%, πρώτος αναδείχτηκε με 38,6% ο 73χρονος σοσιαλδημοκράτης, νυν Πρόεδρος Μίλος Ζεμάν. Αυτός εκφράζει ευρωσκεπτικιστικές απόψεις, είναι κατά των μουσουλμάνων μεταναστών και σαφώς εκφράζεται υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα και προσφάτως υπέρ της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Δεύτερος ήταν ο γενικά φιλοδυτικός δεξιος χριστιανοδημοκρατης πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών, 68χρονος Γίρζι Ντράχος με 26,6% και ακολουθούσαν άλλοι υποτίθεται ανεξάρτητοι υποψήφιοι, όπως ο Πάβελ Φίσερ με 10,23%, ο Μίχαλ Χοράτσεκ με 9,98%, ο Μάρεκ Χίσλερ με 8,83%, ο Μίρεκ Τοπαλάνεκ (πρώην πρωθυπουργός) με 4,3% και άλλοι τρεις με χαμηλότερα ποσοστά (1,23% - 0,47%).
Στο δεύτερο γύρο από πολιτικούς αναλυτές θεωρείται ότι το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο, αφού τον Ντράχος ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν οι τρεις υποψήφιοι με τα αμέσως μεγαλύτερα ποσοστά. Επί της ουσίας για το λαό της Τσεχίας δεν αλλάζουν και πολλά με την εκλογή του νέου Προέδρου, που έχει έτσι και αλλιώς περιορισμένο ρόλο και φυσικά συμβάλλει με τις αστικές κυβερνήσεις να προχωρά η απρόσκοπτη εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων. Η ηγεσία του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας στήριξε και στηρίζει τον Ζεμάν - ως δήθεν Πρόεδρο που νοιάζεται για τους απλούς ανθρώπους και τα «εθνικά συμφέροντα» - παρά τις αντιδράσεις καποιων ελαχιστων σεκταριστων από τη βάση του κόμματος και την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το μεγάλο βρετανικό κατασκευαστικό μονοπώλιο «Carillion» μπήκε χτες σε καθεστώς υποχρεωτικής εκκαθάρισης με χρέη άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου στερλινών. Αφορμή έδωσε η άρνηση των τραπεζών να δώσουν νέα δάνεια. Η εταιρεία απασχολεί 43.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο (σχεδόν οι μισοί ζουν στη Βρετανία). Νωρίτερα, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε ότι δεν υποστηρίζει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ επικύρωσε χτες το σύμφωνο φιλίας με τη Βουλγαρία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση διμερούς επιτροπής που θα επανεξετάσει «την κοινή Ιστορία» και την πιθανή αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων Ιστορίας, ενώ η Σόφια διακηρύσσει την υποστήριξή της στο στόχο των Σκοπίων για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η Βουλγαρια αναγνωριζει πλεον τα Σκοπια σαν κρατος, αλλα συνεχιζει να μην τα αναγνωριζει σαν εθνοτητα, αφου τους θεωρει Βουλγαρους, όπως είναι η αληθεια και η ιστορικη πραγματικοτητα.