Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Σαββατο 6 Ιανουαριου 2018


Ο Ραφαέλ Κορέα είναι σήμερα από τους πιο επικριτικούς της κυβέρνησης Μορένο, ο οποίος μετά την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο Μάη άλλαξε ριζικά τις ιδεολογικές του θέσεις. Τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνει ο πρώην πρόεδρος κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση για εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ιστορικής δεξιάς.

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018
Η επιστροφή του Ραφαέλ Κορέα

Ένα μήνα ακριβώς πριν το δημοψήφισμα στο Εκουαδόρ, ο ηγέτης της “RevoluciónCiudadana” (Επανάσταση των Πολιτών) επιστρέφει για να ηγηθεί της εκστρατείας απόρριψης των τριών από τα επτά ερωτήματα που τίθενται από τον Λενίν Μορένο και προτίθενται να μεταρρυθμίσουν σημαντικά προγράμματα της Επανάστασης των Πολιτών.
Ο Ραφαέλ Κορέα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι με το συνταγματικό δημοψήφισμα που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση προτίθεται να πραγματοποιήσει ένα πραξικόπημα προκειμένου να αναλάβει τρεις κρατικές λειτουργίες.
"Το κράτος δικαίου έχει τελειώσει και υπάρχει κράτος ντε φάκτο, το δημοψήφισμα επιχειρεί ένα “βελούδινο” πραξικόπημα που δίνει στον πρόεδρο – ερώτημα δύο του δημοψηφίσματος - τέσσερις από τις πέντε λειτουργίες του κράτους".

Στις 10 Ιουλίου του 2017 ο πρώην πρόεδρος έφυγε για το Βέλγιο για να εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες με την σύζυγό του Άν Μαλέρμπε, για να αναπληρώσει την οικογενειακή απουσία των 10 χρόνων της προεδρίας και της ηγεσίας στην Επανάσταση των Πολιτών.
“Η οικογένειά μου θυσίασε τόσα πολλά αυτά τα χρόνια και πρέπει να της τα επιστρέψω”, είχε δηλώσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κίτο. Όταν ο οικονομολόγος έφυγε για την Ευρώπη, τα πράγματα με τον τον προερχόμενο από τον ίδιο πολιτικό χώρο (Alianza Pais / AP) Λενίν Μορένο ήδη δεν πήγαιναν καλά. “Αγαπητοί σύντροφοι, να προσέχετε την χώρα, να προσέχετε την επανάσταση”, είχε πει στους εκατοντάδες οπαδούς του που πήγαν να τον αποχαιρετήσουν.
Σήμερα, έξι μήνες μετά, ο Ραφαέλ Κορέα θα επιστρέψει στη χώρα του στα πλαίσια της εκστρατείας του “ΟΧΙ” στα τρία από τα επτά ερωτήματα για την αλλαγή συνταγματικών διατάξεων που θέτει ο Μορένο.
Τα ερωτήματα: 2. Για τον περιορισμό εκλογής για μια μόνο θητεία , 3. Tον διορισμό του Συμβουλίου Συμμετοχής και Κοινωνικού Ελέγχου από την εκτελεστική εξουσία και 3. Κατάργηση του Οργανικού Νόμου για την αποφυγή κερδοσκοπίας στην αξία γης και φόρων, γνωστό ως Νόμο Υπεραξίας”, επιχειρούν να μεταρρυθμίσουν σημαντικές κατακτήσεις των πολιτών, που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του πρώην προέδρου.
Γι' αυτό, η δεξιά του Εκουαδόρ υποστηρίζει το δημοψήφισμα, πραγματοποιώντας σταυροφορία υπέρ του “ΝΑΙ”, ιδιαίτερα στα τρία σημεία που υπάρχει η σύγκρουση.
Σε συνέντευξη του και στη συνέχεια μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ηγέτης της λατινοαμερικάνικης αριστεράς ανακοίνωσε θα έφτανε στο Εκουαδόρ την Πέμπτη 4 Γενάρη.
Ακριβώς έναν μήνα πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Φλεβάρη και στις οποίες καλούνται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι, κάτοικοι του Εκουαδόρ.
Ο Ραφαέλ Κορέα είναι σήμερα από τους πιο επικριτικούς της κυβέρνησης Μορένο, ο οποίος μετά την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο Μάη άλλαξε ριζικά τις ιδεολογικές του θέσεις. Τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνει ο πρώην πρόεδρος κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση για εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ιστορικής δεξιάς.
“Θα δώσουμε τον αγώνα”, δηλώνει ο οικονομολόγος στα κοινωνικά δίκτυα, αποφασισμένος να ηγηθεί της νίκης του “ΟΧΙ” στα τρία προαναφερόμενα ερωτήματα.
“Πρέπει να δώσουμε την μάχη στις 4 Φλεβάρη, την μάχη της ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να ενημερώσουμε, υπάρχει μία μιντιακή ασπίδα”, κατήγγειλε ο Ραφαέλ Κορέα, τονίζοντας ότι βιομήχανοι, κομματοκρατία, ΜΜΕ, τράπεζες και κυβέρνηση, με μια φωνή προωθούν το “ΝΑΙ” και στα επτά ερωτήματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ
Καταγγέλλει το ρόλο των ΗΠΑ και άλλων ξένων δυνάμεων
Συνεχίστηκαν και προχτες Πεμπτη φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
 Προχτες Πεμπτη, ο Ιρανός πρέσβης στον ΟΗΕ, Γκολάμαλι Χοσρού, κατήγγειλε το ρόλο των ΗΠΑ και τις προσπάθειές τους για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν με εκτενή επιστολή του στον διεθνή οργανισμό. Παράλληλα, η Ρωσία αντέδρασε έντονα στην προσπάθεια των ΗΠΑ να θέσουν «ζήτημα Ιράν» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκαλώντας πιθανώς στις αρχές της επόμενης βδομάδας «έκτακτη» σύγκληση. Στην Τεχεράνη, πάλι, ο δημόσιος κατήγορος Μοχάμεντ Τζαφάρ Μανταζέρι κατήγγειλε με αρκετές λεπτομέρειες σχέδια προβοκατόρικων ταραχών, από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών, με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης. Βεβαίως οι καταγγελίες αυτές δεν αναιρούν το γεγονός ότι εκφράζεται λαϊκή δυσαρέσκεια λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής της ισλαμικής κυβέρνησης, όπως και τη διαμάχη σε τμήματα της αστικής τάξης του Ιράν για ζητήματα εκσυγχρονισμού και ξεπεράσματος του θρησκευτικού χαρακτήρα του κράτους, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η καπιταλιστική οικονομία.
Πάντως, στην επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ιρανός πρέσβης Γκ. Χοσρού κατήγγειλε τη στάση των ΗΠΑ και ορισμένων συμμάχων τους, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τις «αναρίθμητες παράλογες αναρτήσεις του Αμερικανού Προέδρου στο Τουίτερ» με τις οποίες υποκίνησε τους Ιρανούς «να προβούν σε διασπαστικές ενέργειες». Εξέφρασε, επίσης, δυσαρέσκεια για την πρόσφατη αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν. Ο Χοσρού κατηγόρησε έτσι τον Γκουτέρες ότι με την παρέμβασή του και τις δηλώσεις του που στήριξαν τις «σποραδικές διαδηλώσεις» στο Ιράν αναμείχθηκε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.
Ωρες μετά προχτες, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφκληθείς να σχολιάσει τη δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί «έκτακτης» σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για όσα διαδραματίζονται στο Ιράν απάντησε ότι δεν βλέπει «το ρόλο που μπορεί να παίξει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην επίλυση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στο Ιράν». Μιλώντας στο πρακτορείο «Ρία Νόβοστι», χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των ΗΠΑ«επιβλαβή και καταστροφική». Οπως εξήγησε, στο Ιράν «συντελούνται ορισμένες εσωτερικές εξελίξεις, το δε Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ένα συγκεκριμένο όργανο το οποίο βάσει του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ φέρει την κύρια ευθύνη για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και οι εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτήν την αρμοδιότητά του».
Καταγγελίες για ρόλο ξένων πρακτόρων...
Στην Τεχεράνη, σε δηλώσεις του ο δημόσιος κατήγορος του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαφάρ Μανταζέρι κατήγγειλε το ρόλο ξένων δυνάμεων στις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Σε σχετική ανταπόκριση του ιρανικού πρακτορείου ΙΡΝΑ αναφέρεται πως ο Μανταζέρι «αποκαλύπτει» σχέδια των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ για την πρόκληση ταραχών και έκρυθμης κατάστασης, που είχαν καταστρωθεί «πριν από τέσσερα χρόνια», πως σχεδιαζόταν να τεθούν σε εφαρμογή εντός του 2018 αλλά για κάποιους λόγους αποφασίστηκε να προωθηθούν νωρίτερα.
Ο Ιρανός εισαγγελέας κατονόμασε ως «αρχιτέκτονα» αυτών των σχεδίων τον Αμερικανό Μάικλ Αντρεα, πρώην στέλεχος της CIA που είχε αρμοδιότητες σχετικές με την... «αντιτρομοκρατία» και φέρεται να έχει αναλάβει έως σήμερα «επιχειρήσεις» με στόχο το ιρανικό ισλαμικό καθεστώς. Το σχέδιο πρόκλησης ταραχών στο Ιράν φαίνεται πως χρηματοδοτήθηκε από τη Σαουδική Αραβία, είχε την υποστήριξη Ισραηλινών πρακτόρων της Μοσάντ με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ιρανών φιλομοναρχικών, «υποστηρικτών κομμουνιστών και άλλων οργανώσεων» που αντιτίθενται στο ισλαμικό καθεστώς. Ο Μανταζέρι υποστήριξε ότι μελετήθηκαν διάφορα μοντέλα ανατροπής κυβερνήσεων με πιο χαρακτηριστικά εκείνα της Τυνησίας και της Λιβύης. Πρόσθεσε πως για την περίπτωση του Ιράν επιλέχθηκε το μοντέλο της Λιβύης που επιδιώκει την πρόκληση ταραχών «από την περιφέρεια προς το κέντρο». Τόνισε ότι μελετήθηκαν και έγιναν δοκιμές πρόκλησης ταραχών με διάφορα σενάρια, όπως με διαμαρτυρίες για την ακρίβεια, την αύξηση λογαριασμών εταιρειών κοινής ωφελείας, τα οικονομικά αιτήματα συνταξιούχων.
Αυτά ενώ και την Πεμπτη συνεχίστηκαν σε μεγάλες πόλεις του Ιράν, μεταξύ αυτών στη δεύτερη μεγαλύτερη Μασχάντ, μεγάλες φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στο όνομα της «σταθερότητας» της χώρας.
Τέλος, προχτες Πεμπτη ο αρχηγός του ιρανικού στρατού, αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί, υποστήριξε ότι οι άνδρες του είναι έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί, «παρότι αυτή η τυφλή εξέγερση ήταν τόσο περιορισμένη ώστε μια μικρή αστυνομική δύναμη να μπορέσει να την σταματήσει προτού γιγαντωθεί...».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν καταλαβαίνουν πως έχουν ξεφύγει και οι προκλήσεις τους δεν θα μείνουν αναπάντητες; Στη μνημονιακή αλητεία των "Μένουμε Ευρώπη" και της ανώτερης ράτσας της κολωνακιώτικης γκλαμουριάς, στους Γεωργελέδες και τις άλλες γλίτσες που όπου κι αν τους αγγίξεις μολύνεσαι, αναφέρομαι.
Η γλίτσα αυτή της Athens Voice έχει αγοράσει ήδη από τον περασμένο Μάιο τα Ellinika Hoaxes. Έτσι εξηγούνται οι αθλιότητες των τελευταίων ημερών και όσα χυδαία γράφονται στη σελίδα των Ellinika Hoaxes σε βάρος κόσμου που στάθηκε στο πλευρό του άνεργου και υποχρέωσε τους κοινωνικούς δολοφόνους της ΑΒ Βασιλόπουλος να κάνουν πίσω.
Ας προσέξουν εκεί στα Ellinika Hoaxes. Καλή η κονόμα, αλλά αν δεν σταματήσουν τη χυδαιότητα θα ξευτιλιστούν εντελώς. Ήδη η εικόνα της αξιοπιστίας τους ράγισε. Είναι πανεύκολο να καταρρεύσει πλήρως. Και να τους διαβάζει μόνο το Κολωνάκι και η Εκάλη.
http://ellinikahoaxes.gr/2018/01/04/volos-syllipsi-anergoy-patera/
σχολιο.- Τους πλήρωσε ο Βασιλόπουλος, είναι ολοφάνερο πια
σχολιο.- Και γιατί δεν το λένε ποιο σουπερ μαρκετ είναι εάν δεν είναι τα αβ. Ντρέπονται;
Τόση φασαρία, τόσες μέρες και μόνο ο ΑΒ Βασιλόπουλος ακούγεται. Πολύ περίεργη ομερτά εκεί στον Βόλο!
Σχολιο.- Ο κόσμος στον Βόλο ξέρει πως ήταν ο Βασιλόπουλος και έκανε και διαδήλωση απέξω. Τα άλλα είναι κουτοπονηριές.
Σχολιο.- Ασε να βλεπει ο κόσμος τι λένε τα φερέφωνα των απατεώνων. Κι όταν σύντομα ανοίξουμε και το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στη γαλέρα Βασιλόπουλος να δούμε τι θα λένε.
Σχολιο.-  Εσύ βρε φίλε που χεις το τηλέφωνο της αστυνομίας του Βολου γιατί δεν μαθαίνεις ποιο σούπερ μάρκετ είναι να μας το πεις να το μαθει ο κόσμος και να τελειώνει η υποθεση;
Να μη συκοφαντούμε και τους ολλανδοβέλγους απατεώνες του ΑΒ Βασιλόπουλος.
Σχολιο.- Δεν πανε καλα. Πηραν τσ σχολια μου απο δω και ειρωνευονται στη σελιδα τους. Πολυ hoaxes τελικα τα hoaxes!
Σχολιο.- Πού; Στη σελίδα τους εδώ στο FB;
Σχολιο.- Ναι
Σχολιο.- Αν η αλητεία του Γεωργελέ θέλει πόλεμο θα τον έχει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αχαριστίας απέναντι στην διαγραφή του χρέους της προς την τσαρική αυτοκρατορία και πρωτοφανή επίδειξη εξάρτησης από τους `Αγγλους, επιτέθηκε με διαταγή του εθνάρχη Βενιζέλου στη σοβιετική Ρωσία στις αρχές του 1919, υπό την ηγεσία και του μετέπειτα πραξικοπηματία Κονδύλη (στην οποια εκστρατεια συμμετειχε και ο Πλαστηρας). Ο κόκκινος στρατός έδειξε τα κυβικά του και όλοι συμφωνούν ότι, μετά την συντριβή, μας φέρθηκαν υπερβολικά γενναιόδωρα αφήνοντάς μας οδό διαφυγής μέσω Ρουμανίας. Το κακό είναι ότι η ουκρανική εκστρατεία ακολούθησε τους βαλκανικούς πολέμους και τον α παγκόσμιο πόλεμο και μετά απ αυτόν ακολούθησε η μικρασιατική εκστρατεία, έτσι ώστε τα ελληνικά νιάτα πολεμούσαν ακόμα και μέχρι 10 χρόνια για τελείως αδιευκρίνιστους σε αυτά λόγους, είτε για να σώσουν τον κόσμο απ τον κομμουνισμό, είτε αναζητώντας `Ελληνες αδελφούς να απελευθερώσουν, όχι τις ακτές της Ιωνίας, αλλά στον ....Σαγγάρειο, όπου βέβαια δεν υπήρχε κανένας Ελληνας!
Σχολιο.- Επικεφαλής του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος ήταν ο στρατηγός Κωνσταντίνος Νίδερ. Ο Κονδύλης, όπως και ο Πλαστήρας, ήταν επικεφαλής συντάγματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ
Αν τα απίστευτα νούμερα στρατιωτικών, πολιτικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών,αστυνομικών, δημοσίων υπαλλήλων και απλών πολιτών, που βρίσκονται τώρα υπό διωγμό, είχαν εμπλακεί ενεργά στην πραγματοποίηση του πραξικοπήματος (φαντάζομαι ότι δεν διώκονται για τις ιδέες τους, αλλά για τις πράξεις τους) στην Τουρκία, είναι να απορεί πάντως κανείς πως απέτυχε αυτό το πραξικόπημα!..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΚΕ: Η φαρμακευτική κάνναβη Δούρειος Ίππος για την άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση του λαού
5 Ιανουαρίου 2018
Σε σημερινό του άρθρο, το όργανο του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ, επαναλαμβάνει τις θέσεις του κόμματος για την αποποινικοποίηση της κάνναβης.
Σας μεταφέρουμε για χάρη της ενημέρωσης ολόκληρη την ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής Ημαθίας του ΚΚΕ.
Πηγή: Ριζοσπάστης
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση με αφορμή τη συζήτηση για την «ιατρική» χρήση της κάνναβης
Ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα για την αξιοποίηση της λεγόμενης «ιατρικής» ή «φαρμακευτικής» χρήσης της κάνναβης και την ύπαρξη του νομού Ημαθίας στο κέντρο αυτής της συζήτησης ως περιοχής στην οποία άρχισαν να δραστηριοποιούνται ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Ο νομός Ημαθίας βρίσκεται στο κέντρο της συζήτησης, αφού θεωρείται περιοχή στην οποία επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καλλιέργεια της «ιατρικής» κάνναβης έχουν ήδη βρει τα στρέμματα στα οποία θα ξεκινήσει η παραγωγή. Για το θέμα έχει γίνει συζήτηση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νάουσας, όπου εκφράστηκε και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει – ενοικιάσει αγροτικές εκτάσεις για την καλλιέργεια.
Η διαδικασία νομιμοποίησης των παραπάνω χρήσεων έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στη διαδικασία πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ με Ερωτήσεις και τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών του.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο σύμβουλος του γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, κ. Καρανίκας, ως σύνδεσμος μεταξύ ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε όλο το νομό. Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος συμμετείχε σε ημερίδα του Ευρωκοινοβουλίου το Μάη του 2016 για τη χρησιμότητα της κάνναβης, ως προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου.
Επίσης, μια σειρά άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, οι Οικολόγοι Πράσινοι κ.ά., έχουν τοποθετηθεί υπέρ της νομιμοποίησης των διαφόρων χρήσεων της κάνναβης. Η ΝΔ, μέσα από στελέχη της, στην πράξη στηρίζει τις επενδύσεις στην κάνναβη, όπως χαρακτηριστικά βλέπουμε με τη στάση του δημάρχου της Νάουσας, που ανακοίνωσε το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να ενοικιάσει για 30 χρόνια δημοτική έκταση 1.000 στρεμμάτων σε πολυεθνική εταιρεία για την καλλιέργεια «φαρμακευτικής» κάνναβης, στις θέσεις Ρουντίνα Επισκοπής και Πολυπλάτανου, ενώ κάνει λόγο για «εξαιρετική ευκαιρία»…
Βασικό στοιχείο της επιχειρηματολογίας των υπέρμαχων της «θεραπευτικής» χρήσης της κάνναβης είναι τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και τελικά το κράτος από την καλλιέργειά της.
Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλη φιλολογία σε σχέση με τις «ευεργετικές και θεραπευτικές» ιδιότητες της κάνναβης. Ορισμένοι φτάνουν να μιλάνε για θεραπεία ακόμα και του καρκίνου. Υπάρχουν μια σειρά από ιστοσελίδες που προωθούν την παραπάνω επιχειρηματολογία, προβάλλοντας τάχα «επιστημονικές» έρευνες και μελέτες. Την ίδια στιγμή προσπαθούν να δώσουν και ένα ριζοσπαστικό στοιχείο στη συζήτηση, βάζοντας το επιχείρημα ότι η «ιατρική» χρήση της κάνναβης απαγορεύεται γιατί τάχα έχουν αντίθετα συμφέροντα οι πολυεθνικές του φαρμάκου».
Επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίηση των ναρκωτικών
«Με ασαφή και ανυπόστατα πολλές φορές «επιστημονικά» δεδομένα, προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει στην επιδίωξη για γρήγορη καπιταλιστική ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη που θα βασίζεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων ή των αγροτών εκείνων που θα μετατραπούν σε εργάτες γης πολυεθνικών εταιρειών καλλιέργειας «φαρμακευτικής» κάνναβης.
Οι μοναδικές ιδιότητες της κάνναβης που είναι κοινά αποδεκτές από όλους τους ειδικούς – όπως η αντιεμετική της δράση και η επίδρασή της στα κέντρα διαχείρισης του πόνου (και όχι αυτού καθαυτού του πόνου) – δεν μπορούν από μόνες τους να δικαιολογούν αυτή τη βιασύνη της κυβέρνησης, πολιτικών προσώπων ή δυνάμεων και πολυεθνικών, για την καλλιέργεια και προώθησή της.
Τα οικονομικά και πολιτικά «λόμπι» που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών διασυνδέονται άμεσα με πολυεθνικούς ομίλους – κολοσσούς,καθώς τα κέρδη που φέρνει η υπόθεση των ναρκωτικών για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι πολυεπίπεδα, είτε από την παράνομη είτε από τη νόμιμη αγορά: Μόνο στην Ευρώπη, η κάνναβη αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο (38%) της λιανικής αγοράς παράνομων ουσιών, με αξία η οποία εκτιμάται μέχρι και 12,9 δισ. ευρώ το χρόνο.
Στον σάπιο καπιταλισμό, η παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών είναι πηγή ασύλληπτου κέρδους. Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, ανισότητα είναι το υπόβαθρο όπου «ακουμπάνε» τα ναρκωτικά. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός. Είναι καταναγκασμός στο μονόδρομο της εξαθλίωσης της ταξικής κοινωνίας.
Ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας έδειξαν ισχυρά αντανακλαστικά, γι’ αυτό σήμερα χρησιμοποιούν τον «Δούρειο Ιππο» της «θεραπευτικής» χρήσης της κάνναβης για να δρομολογήσουν εκ νέου τη νομιμοποίηση της χρήσης.
Δε νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται «θεραπευτικό» κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν «απελευθέρωση» της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης, αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και «κοινωνικό θάνατο».
Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γυναικών, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Με τους αγώνες να ακυρώσουν τα σχέδια των επενδυτών – μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, να εναντιωθούν σε αυτήν την πολιτική που θέλει να μας έχει ναρκωμένους και υποτακτικούς στα γενικότερα σχέδιά τους για τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους».
http://cannabisnews.gr/kke-i-farmakeftiki-kannavi-doureios-ippos-gia-tin-agria-kapitalistiki-ekmetallefsi-tou-laou/
σχολιο.- Δεν χρειαζεσαι ναρκωτικα για να χαζεψεις. Οργανωσου στην ΚΝΕ. Μαλακυνση ολοκληρη, όχι με δοσεις.
Σχολιο.-  Ένα κόμμα μιλά για την κάνναβη..... χωρίς παράθεση αποδείξεων ή έστω ενδείξεων για αυτά που λέει με τόση περίσσεια άνεση και στόμφο....
Εντάξει καμένο το έχουν και το ξέραμε ήδη, απλά μας το επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά.
Σχολιο.-   Απελπίζεσαι και μόνο που διαβάζεις πια τα κείμενά αυτού του κόμματος, τα κάνουν όλα μαύρα για χάρη του δόγματος..! Κατά τα άλλα τους νοιάζουν οι φτωχοί άνθρωποι, μακάρι να ξέρανε και αυτοί τη θέλουν..?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Βενεζουέλα, ξεκίνησε η διάθεση των πρώτων εκατοντάδων εκατομμυρίων μονάδων κρυπτογραφικού νομίσματος "petro"
ΣΆΒΒΑΤΟ, 6 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018
6 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, ανακοίνωσε την έναρξη του νέου εθνικού νομίσματος κρυπτογράφησης.
"Παρήγγειλα την έκδοση 100 εκατομμυρίων petro (από  το ισπανικό -" πετρέλαιο ") που υποστηρίζεται από όλο τον πλούτο της Βενεζουέλας, κάθε petro θα έχει κόστος ένα βαρέλι από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας", αναφέρει το κανάλι VTV[1]  τα λόγια του Maduro. "Η πράξη για τη γέννηση του" πετρο »θα παρουσιαστεί στις 14 Ιανουαρίου," - πρόσθεσε ο επικεφαλής της Βενεζουέλας.
Για πρώτη φορά ο πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει το δικό του κρυπτογραφικό νόμισμα στις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση της νέας τεχνολογίας θα βοηθήσει στην υπερνίκηση του οικονομικού αποκλεισμού της Βενεζουέλας. Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι η στήριξη του κρυπτογραφικού νομίσματος θα είναι διαθέσιμη από τα αποθέματα πετρελαίου, χρυσού και διαμαντιών της χώρας. Το Υπουργείο Οικονομικών της Βενεζουέλας διευκρίνισε ότι το Petro είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή συναλλαγών και την εξεύρεση νέων τρόπων χρηματοδότησης.
Νωρίτερα η Maduro είπε ότι η Βενεζουέλα έχει διαθέσει 5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για να εξασφαλίσει την αξία του κρυπτογραφικού νομίσματος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικροεπεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και οπαδών της ΛΑΕ στον Πειραιά
Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, 13:05
Μπροστά από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο συγκεντρώθηκαν νωρίς πρωί του Σαββάτου μέλη της Λαϊκής Ενότητας, ενώ ακριβώς απέναντι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας τελούνταν η Θεία λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανίων.
Κρατώντας σημαίες της Λαϊκής Ενότητας και πανό με συνθήματα κατά των πλειστηριασμών διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και σήμερα για το ξεπούλημα της «λαϊκής περιουσίας».
Κάποια στιγμή και ενώ ο Αγιασμός των υδάτων είχε ολοκληρωθεί, μέλη της ΛΑΕ θέλοντας να πλησιάσουν προς την εκκλησία της Αγίας Τριάδας απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη ένταση με κλωτσιές και έντονους χαρακτηρισμούς.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιοι κυνήγησαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
 Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, 17:58
Πλήθος Παλαιστίνιων διαδηλωτών επιτέθηκε στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ την ώρα που προσερχόταν για την λειτουργία των Θεοφανείων στη Βηθλεέμ.
Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του πατριαρχείου να πουλήσει γη σε εβραϊκές κοινότητες, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο πετώντας μπουκάλια και πέτρες, ενώ κάποιοι εξ' αυτών χτυπούσαν το όχημα με τις μπουνιές τους, φωνάζοντας του «Προδότη, Προδότη» προτού απομακρυνθούν από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.
Όπως σχολιάζει το Reuters, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων ιδιοκτητών γης στους Αγίους Τόπους και τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί επικρίσεις τόσο από Ισραηλινούς, όσο κι από Παλαιστινίους μετά την απόφαση του να πουλήσει «φιλέτα» γης σε επενδυτές.
Ο διαδηλωτής Ελιέφ Σαγέχ είπε: «Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα μήνυμα προς την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο προδότης να παραμείνει στην Εκκλησία».
Οι εκκλησιαστικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι αναγκαία η πώληση γης προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος το οποίο έχει συσσωρευθεί με την πάροδο των χρόνων. Μέχρι σήμερα η εκκλησία μίσθωνε τη γη σε κατοίκους με μακροπρόθεσμα συμβόλαια.
Κάποιοι ισραηλινοί βουλευτές επιχειρούν να μπλοκάρουν τις συμφωνίες φοβούμενοι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων. Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται στην πώληση γης σε εβραϊκές και ισραηλινές κοινότητες και το θεωρούν προδοσία.
Οι διαδηλωτές ήταν χριστιανοί από την Βηθλεέμ, την Ναζαρέτ και άλλες πόλεις εντός του Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Οι διαδηλώσεις στη χώρα ήταν «ξεκάθαρα κατευθυνόμενες από το εξωτερικό»
 Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, 01:15
Ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη Γκολαμαλί Χουσρού δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ ότι η κυβέρνησή του διαθέτει «αδιάσειστα στοιχεία» ότι οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ιράν ήταν «ξεκάθαρα κατευθυνόμενες από το εξωτερικό».
Παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κατάχρηση της εξουσίας που διαθέτουν ως ένα μόνιμο μέλος του ΣΑ με το αίτημά τους για έκτακτη σύγκληση του ανώτερου οργάνου του ΟΗΕ με θέμα συζήτησης το Ιράν.
«Είναι ατυχές ότι παρά την αντίσταση κάποιων κρατών-μελών του ΣΑ, το Συμβούλιο επέτρεψε στην τωρινή αμερικανική κυβέρνηση να καταχραστεί την εξουσία της για να διεξαχθεί μια συζήτηση για ένα θέμα που δεν εμπίπτει στο πεδίο αρμοδιότητάς του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χουσρού.
Σημειώνεται πως για τη σύγκληση του ΣΑ και για να προστεθεί ένα ζήτημα στην ημερησία διάταξή του απαιτούνται εννιά ψήφοι από τις συνολικά δεκαπέντε. Δεν μπορεί να ασκηθεί βέτο από κάποιο από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν ήταν ακόμη μια «γκάφα» της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε την κραυγαλέα απόπειρα των ΗΠΑ να σφετεριστούν την εξουσία του…Ακόμη μια γκάφα (στην εξωτερική πολιτική) για την κυβέρνηση Τραμπ», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προστατευθείτε! Το Νάρκοτεστ:
• Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό διότι:
α. τα σάλιο (όπως και το αίμα) περιέχει γενετικό υλικό και ΜΟΝΟ με δικαστικό διάταγμα δικαιούται να το ζητήσει η αστυνομία,
β. αντιβαίνει στα Συνταγματικά άρθρα περί ισότητος. Τα πλείστα ψυχοφάρμακα (όπως τα αντιψυχωτικά, νευροληπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά), καθώς και τα αναλγητικά (μορφίνη) καθιστούν τον οδηγό επικίνδυνο αλλά οι χρήστες-οδηγοί ΔΕΝ διώκονται.
• Δεν διαχωρίζει μεταξύ νόμιμων και παράνομων οπιούχων, νόμιμης ή παράνομης τετραϋδροκανναβινόλης.
• Ανιχνεύει την παρουσία Κάνναβης σε ποσότητες που είναι ΑΣΧΕΤΕΣ με την ικανότητα οδήγησης ενώ ΔΕΝ διερευνά την ικανότητα οδήγησης.
• Δεν έχει καμμία επιστημονική βάση, για αυτό και δεν εφαρμόζεται σε καμία πολιτισμένη χώρα όπου λειτουργούν αμερόληπτα δικαστήρια. Ούτε καν σε χώρες και πολιτείες όπου είναι νόμιμη και ευρέως διαδεδομένη η προσωπική χρήση της Κάνναβης.
• Αντιβαίνει στις επιστημονικές μελέτες που έχουν δείξει ότι:
α. η ΠΟΣΟΤΗΤΑ της Κάνναβης στο σάλιο, στο αίμα ή στα ούρα ΔΕΝ αποτελεί δείχτη για την ικανότητα στην οδήγηση,
και,
β. η ορθή χρήση Κάνναβις καθιστά τους οδηγούς πιο προσεκτικούς.
Όπως και οι πλείστες καταχρηστικές νομοθεσίες που εγκρίνει η Βουλή μας, όταν θα βρεθούμε υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μας ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ψευδής εγκυρότητα του νόμου για το Νάρκοτεστ θα καταρρεύσει.

Κύπρος: Σε εφαρμογή από τις 15 Ιανουαρίου το ναρκοτέστ
 Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, 04:17
Εντός Ιανουαρίου, συγκεκριμένα μέχρι τις 15 του μήνα, αναμένεται να εφαρμοστεί το ναρκοτέστ όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.
Όπως εξήγησε ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στις Κεντρικές Φυλακές, θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί διάταγμα μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο και θα εξετάσει τη σχετική πρόταση στη συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης 9 Ιανουαρίου. «Μετά την έκδοση του διατάγματος οι αρχές είναι έτοιμες για να τεθεί σε άμεση εφαρμογή το νάρκοτεστ» τόνισε.
«Πρόκειται για ένα μέτρο, η ανάγκη για την εφαρμογή του οποίου έχει προκύψει από τα στοιχεία που τηρούνται για τα τροχαία δυστυχήματα» είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξηγώντας ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ταχύτητα ή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αλλά επεκτείνεται και στις περιπτώσεις που οδηγοί έχουν κάμει προηγουμένως χρήση ναρκωτικών.
Κληθείς να διευκρινίσει πώς θα γίνεται ο έλεγχος, ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι θα γίνεται αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης μετά από έλεγχο ο οποίος θα γίνει. «Δηλαδή μπορεί να σταματήσουν έναν οδηγό για έλεγχο αλκοόλης ή οποιοδήποτε άλλο έλεγχο και απ’ εκεί και πέρα θα μπορεί ο αστυνομικός αξιολογώντας τον συγκεκριμένο οδηγό να του ζητήσει να υποβληθεί σε νάρκοτεστ».
«Δεν θα είναι καθολικοί (οι έλεγχοι) δηλαδή να εγκατασταθεί σύστημα ελέγχου και όποιος οδηγός περνά να υποβάλλεται σε αυτό τον έλεγχο» εξήγησε, αναφέροντας πως πρόκειται για στοχευμένο μέτρο.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι το σύστημα ελέγχου είναι παρόμοιο με εκείνο του άλκοτεστ μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιείται το σάλιο αντί ο αέρας εκπνοής. Το σύστημα θα καταδεικνύει κατά πόσο κάποιος έκανε χρήση ναρκωτικών.
Σημείωσε δε πως στην περίπτωση που υπάρχει αμφισβήτηση τότε θα γίνεται εξέταση του δείγματος σάλιου σε σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου, τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν εγκατασταθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.


Δύο σχεδόν χρόνια μετά την ψήφιση της νομοθεσίας, το Κρατικό Χημείο και η Τροχαία είναι καθόλα έτοιμοι για να εφαρμόσουν το νάρκοτεστ στους οδηγούς και αυτό που απομένει τώρα είναι η έκκριση σχετικού διατάγματος από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το διάταγμα θα παρουσιάσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Μεταφορών και αναμένεται ότι θα εγκριθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Μόλις αυτό εγκριθεί τότε θα αρχίσει και η εφαρμογή του νόμου, αφού τα αρμόδια τμήματα είναι έτοιμα για τη λήψη γενετικού υλικού και την εργαστηριακή εξέτασή του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός θα καλείται να δώσει δεύτερο δείγμα σάλιου το οποίο θα αποστέλλεται στο Κρατικό Χημείο για ανάλυση.
Ήδη, το Κρατικό Χημείο έχει εξοπλιστεί με δύο μηχανήματα τελευταίου τύπου για επιστημονικό έλεγχο του είδους των ναρκωτικών που χρησιμοποίησε ένας οδηγός. Μέλη της Τροχαίας και λειτουργοί του Χημείου έχουν εκπαιδευτεί τους τελευταίους μήνες ώστε να είναι έτοιμοι για την εφαρμογή του νάρκοτεστ που θα λειτουργεί στο πρότυπο του άλκοτεστ. Το Χημείο αναμένεται ότι θα δίνει τα αποτελέσματά του εντός 15 ημερών και ανάλογα θα σχηματίζεται ποινικός φάκελος για προώθησή του στο δικαστήριο.
Η νομοθεσία, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια ή χρηματική ποινή €3.500, στέρηση άδειας οδήγησης και επιβολή 3 ώς 6 βαθμών ποινής, σε οδηγούς που θα εντοπιστούν να βρίσκονται στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών. Επίσης, ποινικό αδίκημα θα θεωρείται όταν ο οδηγός αρνείται να δώσει δείγμα σάλιου. Τα έσοδα, που θα προέρχονται από καταδίκες λόγω οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, θα κατατίθενται σε ειδικό ταμείο για σκοπούς απεξάρτησης ουσιοεξαρτώμενων ατόμων. Για την εξέταση δεν θα επιβαρύνεται ο ελεγχόμενος. Όσον αφορά στα ναρκωτικά που θα ανιχνεύονται, το Χημείο θα ελέγχει τις κύριες ομάδες ναρκωτικών ουσιών, δηλαδή την κάνναβη, την κοκαΐνη, τα οπιοειδή και τις αμφεταμίνες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Οι διαδηλώσεις στη χώρα ήταν «ξεκάθαρα κατευθυνόμενες από το εξωτερικό»
Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018, 01:15
Ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη Γκολαμαλί Χουσρού δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ ότι η κυβέρνησή του διαθέτει «αδιάσειστα στοιχεία» ότι οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ιράν ήταν «ξεκάθαρα κατευθυνόμενες από το εξωτερικό».
Παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κατάχρηση της εξουσίας που διαθέτουν ως ένα μόνιμο μέλος του ΣΑ με το αίτημά τους για έκτακτη σύγκληση του ανώτερου οργάνου του ΟΗΕ με θέμα συζήτησης το Ιράν.
«Είναι ατυχές ότι παρά την αντίσταση κάποιων κρατών-μελών του ΣΑ, το Συμβούλιο επέτρεψε στην τωρινή αμερικανική κυβέρνηση να καταχραστεί την εξουσία της για να διεξαχθεί μια συζήτηση για ένα θέμα που δεν εμπίπτει στο πεδίο αρμοδιότητάς του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χουσρού.
Σημειώνεται πως για τη σύγκληση του ΣΑ και για να προστεθεί ένα ζήτημα στην ημερησία διάταξή του απαιτούνται εννιά ψήφοι από τις συνολικά δεκαπέντε. Δεν μπορεί να ασκηθεί βέτο από κάποιο από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκικά ΜΜΕ: Συναγερμός στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό γύρω από τα Ίμια – Ελληνικό πολεμικό ναυτικό: «Εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα»
6/1/2018
Έντονη στρατιωτική κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας παρατηρείται γύρω από τα Ίμια, εξαιτίας της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων.
Συγκεκριμένα, 1 τουρκικό πολεμικό πλοίο, 1 καταδρομικό και 3 σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ (ΊΧΑ).
Αντίστοιχα στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκεται 1 καταδρομικό έτοιμο να επέμβει, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «η τουρκική ακτοφυλακή δεν επιτρέπει ούτε πουλί να πετάξει πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια, το καθεστώς κυριαρχίας των οποίων είναι ακόμη απροσδιόριστο, 3 μίλια μακριά από την Αλικαρνασσό».
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει ότι εδώ και 22 χρόνια το τουρκικό και ελληνικό πολεμικό ναυτικό φυλάσσουν τις βραχονησίδες.
Ωστόσο, λόγω της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί της Καλύμνου, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες, προκειμένου να αποσοβήσει την όποια πιθανότητα να πλησιάσει κανείς τα Ίμια, όπως μεταδίδεται.
Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο περιμένει στα ανοιχτά του Γκιουμουσλούκ της Τουρκίας, ενώ στα ανοιχτά του Τουργκούτρέις, κοντά στο νησί Τσαταλότα/Βόλο, βρίσκεται το τουρκικό καταδρομικό. Αντίστοιχα τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού περιπολούν γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.
Όπως αναφέρεται επίσης, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η ανακοίνωση έλεγε: «Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα». Τότε το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», αλλά λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εδώ στην Τουρκία δημοσιεύουν την είδηση ως εξής: «Θα ανέβει ο Τσίπρας μήπως σήμερα στα Ίμια; Τουρκικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η επιχείρηση ΑΒ που συκοφαντήθηκε από τους ανέντιμους και οι έντιμοι που την υπερασπίστηκαν. Γιατί αυτοί δεν το μπορούν το ψέμα, ρε ηλίθιε Μπογιοπουλε!
Αλλού συνέβη ό,τι συνέβη που αν και δημοσιογραφάρες δεν ξέρουμε να σου πούμε. Ούτε και μας νοιάζει. Η γαλέρα να μη συκοφαντείται. Ηλίθιε Μπογιοπουλε!

Να συγχαρώ επίσης τον κ. Νίκο Μπογιόπουλο, που πείστηκε από τον Γεωργελέ και από τα ΑΒ Βασιλόπουλος και χαρακτηρίζει ανέντιμο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό του άνεργου.
Ο κ. Μπογιόπουλος δεν είχε καν την ευαισθησία να επιδιώξει να μάθει ως γνωστός δημοσιογράφος ποιο ήταν τέλος πάντων αυτό το σούπερ μάρκετ όπου έγινε η δίωξη του άνεργου, αφού δεν ήταν η ολλανδοβελγική γαλέρα.
Ούτε και τον νοιάζει τον κ. Μπογιόπουλο αν συνέβη και τι συνέβη και πού συνέβη. Αφού την αλήθεια την είπε η πολυεθνική επιχείρηση και η σαπίλα της Athens Voice, τι να ψάχνουμε τώρα; Βρίζουμε τον κόσμο και ετοιμαζόμαστε να γράψουμε το "Είναι το βόλεμά μας, ηλίθιε".

Αυτά εγραψε στη σελιδα του στο facebook
Η είδηση γνωστή:
Ενας 24χρονος, από το Βόλο, πατέρας ενός βρέφους, έκλεψε παραμονή πρωτοχρονιάς από μεγάλο σουπερ μάρκετ 2 κουτιά βρεφικό γάλα.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο πατέρας. Τι είδους άνθρωπος είναι. Δεν ξέρω τους λόγους που τον οδήγησαν σε τέτοια ανέχεια και σε τέτοια ανάγκη. Την ανάγκη να κλέψει 2 γάλατα για να ταΐσει το παιδί του. Όμως:
- Ξέρω πως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, η Unicef έχει καταγράψει ότι πάνω από 500.000 παιδιά υποσιτίζονται. Που πάει ότι αυτά τα παιδιά - όποιοι κι αν είναι οι πατεράδες ή οι μανάδες τους - δεν έχουν εξασφαλισμένο το γάλα. Και το ψωμί.
- Ξέρω, επίσης, ότι οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στο σούπερ μάρκετ (Βασιλόπουλος) για την τήρηση της ευταξίας και της ευνομίας στον τόπο, αφού - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - το σούπερ μάρκετ μήνυσε τον θρασύτατο κλέφτη και ήδη εισαγγελέας έχει αναλάβει τα δέοντα.
- Και ξέρω κάτι ακόμα: Πριν από δυο αιώνες, ο Ουγκώ στο μυθιστόρημά του
(εκεί που ο νόμος του Ιαβέρη εμφανίζεται αμείλικτος απέναντι στο έγκλημα του Γιάννη Αγιάννη να σπάσει τη βιτρίνα του αρτοποιείου για να κλέψει ψωμί με σκοπό να ταΐσει την οικογένειά του που λιμοκτονούσε)
επέλεξε τον εξής τίτλο:
"Οι Άθλιοι"...

-- Ανακοίνωση της εταιρείας "ΑΒ Βασιλόπουλος"
Η εταιρεία "ΑΒ Βασιλόπουλος" εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα αναγράφηκαν σε δημοσιεύματα που, όπως είπαμε στην ανάρτησή μας, ισχυρίζονταν πως ήταν σε δικό της κατάστημα που συνέβη το περιστατικό με την κλοπή του γάλακτος.
Ως οφείλω παραθέτω την ανακοίνωση :
"Όπως γνωστοποιήθηκε, μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, στην περιοχή του Βόλου καταγράφηκε περιστατικό κλοπής βρεφικού γάλακτος σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το περιστατικό αυτό συσχετίστηκε εντελώς λανθασμένα με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι συνέβη τέτοιο περιστατικό σε κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Βόλο και συνεπώς δεν έχουμε προβεί σε οποιαδήποτε μήνυση. Τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν αφορούν σε καμία περίπτωση κατάστημά μας και ουδεμία σχέση έχουν με την ΑΒ Βασιλόπουλος.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαχρονικά και με συνέπεια λειτουργεί πάντα με σεβασμό προς τους πελάτες της και ιδιαίτερα προς τους ανθρώπους που μέσα στην κρίση, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης".

Σημείωση (5/1/2018): Το γεγονός που καταγράψαμε στην ανάρτηση συνέβη σε άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Η παγίδευσή μου από "ρεπορτάζ" ανθρώπων που αποδείχτηκαν... (αλλά η εντιμότητα τήρησης του off the record δεν μου επιτρέπει να τους "δώσω") και από πλήθος αναρτήσεων, δεν αποτελεί δικαιολογία για την λαθεμένη αναφορά μου στον Βασιλόπουλο. Το λάθος να μην παραδεχτώ ότι έκανα λάθος, όμως, δεν θα το κάνω.
Νίκος Μπογιόπουλος




Η πρώην ασυμβίβαστη αριστερή Περιστερα Μπαζιανα που θα χώριζε τον Τσίπρα αν υπέγραφε Μνημόνιο... Τελικα εχω πολύ θρασος η γυναικα!!!
Δηλωσε το ξοανο στην ΕΦΣΥΝ. Ο Τσιπρας δεν εξαπατησε και δεν ειπε ψεματα….