Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τριτη 27 Μαρτιου 2018


Εσηκωθηκανε τα αγγούρια να βαρεσουν το Μανάβη........Τα μουλάρια τα ξεκαπιστρωτα......Αααχ!!!!!!!!!!!Αρκουδιτσα μου .......κάνε την πέρατζαδα σου....από τα μέρη μας.....
H Αλβανία απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Ρώσους διπλωμάτες καθώς η δραστηριότητά τους δεν είναι σύμφωνη με το διπλωµατικό καθεστώς.
Στην ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ δεν γίνεται λόγος για την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Βρετανία, για την οποία κατηγορείται η Μόσχα.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε νωρίτερα ότι οι απελάσεις έγιναν σε συντονισμό με τις συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ και πως «οι Ρώσοι που έθιξαν το εθνικό συμφέρον θα αποχωρήσουν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 όταν πρωτοείδα αυτήν τη φωτογραφια πριν χρόνια είχα πάθει σοκ (τότε δολοφονήθηκαν 40.000 ζωάκια συντροφιάς) .
Δεν ήξερα τότε ότι είναι φωτογραφία από το Μέλλον μας....

Το Βερολίνο του μεσοπολέμου είχε ανάγκη έσοδα και πλέον οι ιδιοκτήτες σκύλων έπρεπε να καταβάλουν 60 μάρκα, ποσό που θα αντιστοιχούσε σήμερα σε περισσότερα από 500 ευρώ.
Η αύξηση οδήγησε τους Βερολινέζους σε δύσκολες αποφάσεις.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, χιλιάδες περίμεναν έξω από γραφεία κτηνιάτρων για να θανατώσουν τα κατοικίδια τους.
(Ανατριχιαστικές σκηνές από ένα κοντινό μέλλον για τη χώρα μας; Απευχόμαστε και αγωνιζόμαστε για να μη γίνουν πραγματικότητα με αφορμή τον σχετικό νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς.)
Βερολινέζοι περιμένουν στην ουρά για να θανατώσουν τα σκυλιά τους, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τον υψηλό φόρο σκύλου...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1830, με εντολή του βασιλιά της Πρωσίας Φρειδερίκου Γουλιέλμου Γ’, επιβλήθηκε φόρος στους ιδιοκτήτες σκύλων στο Βερολίνο, αξίας 3 ταλίρων. Ήταν ένα σημαντικό ποσό και το μέτρο είχε ως στόχο να μειώσει την εξάπλωση των ασθενειών, που προκαλούνταν από τα σκυλιά. Τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στην πόλη. Τα σχέδια του βασιλιά απέτυχαν, καθώς οι Βερολινέζοι απλώς σταμάτησαν να παίρνουν σκυλιά για να αποφύγουν το φόρο. Μέσα σε πέντε χρόνια, από το 1830 έως το 1835, ο πληθυσμός των σκύλων στο Βερολίνο μειώθηκε από 5.900 σε 3.300.
Με το πέρασμα του χρόνου, η αγάπη των Βερολινέζων για τα τετράποδα επικράτησε και άρχισαν να αποδέχονται τον φόρο. Τα σπίτια γέμισαν πάλι με κατοικίδια και οι δρόμοι με πεζοδρόμια. Όμως το 1926, σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, ο φόρος αυξήθηκε δραματικά.
Το Βερολίνο του μεσοπολέμου είχε ανάγκη τα έσοδα και πλέον οι ιδιοκτήτες σκύλων έπρεπε να καταβάλουν 60 μάρκα, ποσό που θα αντιστοιχούσε σήμερα σε περισσότερα από 500 ευρώ.
Η αύξηση οδήγησε τους Βερολινέζους σε δύσκολες αποφάσεις. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, χιλιάδες περίμεναν έξω από γραφεία κτηνιάτρων για να θανατώσουν τα κατοικίδια τους.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια “εξαφανίστηκαν” 40 χιλιάδες σκύλοι.
Ο φόρος μειώθηκε πάλι με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Το καθεστώς των Ναζί ήταν πρωτοποριακό ως προς την προστασία των ζώων και πέρασε νόμους που απαγόρευαν οποιαδήποτε κακομεταχείρισή τους. Ασφαλώς, οι νόμοι αυτοί δεν ίσχυαν και για τους ανθρώπους…...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τύποι που έριξαν το σκυλάκι στο γκρεμό ζητάνε συγγνώμη. Συγγνωμη επειδή ήταν τόσο ηλίθιοι που έβαλαν έναν τρίτο να τους τραβάει βίντεο. Μας υπόσχονται πως δεν θα το ξανακάνουν (μπροστά σε κάμερα).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκαριστικό; Σίγουρα όχι για οποιαδήποτε νεαρή κοπέλα έχει περάσει από επαγγελματική συνέντευξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπου οι ερωτήσεις "σκοπεύετε να παντρευτείτε" και "βλέπετε να γίνεστε μητέρα;" και τα σχόλια τύπου "ευτυχώς που είσαι άγαμη" καταλαμβάνουν περισσότερο χρόνο από ουσιώδεις συζητήσεις επί δεξιοτήτων και αρμοδιοτήτων.....
Στοιχειώνοντας την όμορφη στιγμή
Μία όμορφη μέρα του 2014, η 26χρονη Κρυσταλλία ανακοίνωνε στον οίκο ευγηρίας, όπου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια, ότι είναι έγκυος. Η εργοδοσία τής έκανε "δώρο" μία εβδομαδιαία άδεια, η διάρκεια της οποίας διπλασιάστηκε τηλεφωνικά. Εν τέλει, η ίδια αναγκάστηκε να περάσει από τον χώρο εργασίας της, όπου ενημερώθηκε ότι έχει απολυθεί.
Εκείνη απάντησε ότι η απόλυση λόγω εγκυμοσύνης είναι παράνομη, ζήτησε και την υποστήριξη της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία επιβεβαίωσε στην εργοδοσία πως η πράξη της ήταν παράνομη και όφειλε να ξαναπροσλάβει την κοπέλα.
Η μη συμμόρφωση της εργοδοσίας ανάγκασε την κοπέλα να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού, ο τελικός προορισμός της οποίας γνωστοποιήθηκε σήμερα.
Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η εργοδοσία είχε κάθε λόγο να απολύσει την Κρυσταλλία αμέσως μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της, επειδή "δεν ήταν καλή στη δουλειά της". Δε δίστασε, μάλιστα, να επιβάλει πρόστιμο €200 στην κοπέλα για την πληρωμή των δικαστικών εξόδων.
Σοκαριστικό; Σίγουρα όχι για οποιαδήποτε νεαρή κοπέλα έχει περάσει από επαγγελματική συνέντευξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπου οι ερωτήσεις "σκοπεύετε να παντρευτείτε" και "βλέπετε να γίνεστε μητέρα;" και τα σχόλια τύπου "ευτυχώς που είσαι άγαμη" καταλαμβάνουν περισσότερο χρόνο από ουσιώδεις συζητήσεις επί δεξιοτήτων και αρμοδιοτήτων.
Το εκπαιδευτικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα έχει γεφυρωθεί, έως και αντιστραφεί σε ορισμένες χώρες, παρ' όλα αυτά ο σεξισμός στο εργασιακό περιβάλλον και το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών (με κριτήριο αναφοράς τη μητρότητα, βλ. σχόλια) κρατούν καλά.
Η φωτογραφία είναι από συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γυναικών στην Πολωνία, ενάντια στα εκ νέου σχέδια περιορισμού των εκτρώσεων.
Στην Ελλάδα, πάλι, δεν κινδυνεύουμε. Τουναντίον, η εργασιακή και αξιακή κατρακύλα μπορεί να εμπνεύσει τους εργοδότες στον εξαναγκασμό των γυναικών σε έκτρωση, σε περίπτωση που γίνει καμιά "στραβή".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς:Βίωσε την αγνωμοσύνη του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους, το οποίο του αρνήθηκε μια αξιοπρεπή σύνταξη, ώστε να ζει αυτός και η οικογένειά του ευπρεπώς. Αντ΄ αυτού, του χορηγήθηκε "άδεια επαιτείας", κάθε Παρασκευή, στον ναό της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά. Σε εκείνη την θέση επαιτείας τον επισκέφθηκε ο Ρώσσος πρεσβευτής, ο ίδιος ο Ρώσσος πρεσβευτής, με την πρόθεση να τον βοηθήσει. Όταν ο Νικηταράς τον είδε, τυφλός σχεδόν, πρόλαβε και απέσυρε, έκρυψε αμέσως το χέρι του...Ο Ρώσος πρεσβευτής στάθηκε δίπλα του και τον ρώτησε αν απολαμβάνει την ημέρα του. Ο Νικηταράς απάντησε ότι απολαμβάνει την λευτεριά της πατρίδας του και τους ευτυχισμένους λεύτερους συμπατριώτες του. Συνέχισε ο Ρώσσος πρεσβευτής και τον ρώτησε αν είναι καλά. Ο Νικηταράς αποκρίθηκε ότι ήταν πολύ καλά γιατί το ελληνικό κράτος του είχε δώσει σύνταξη και μπορούσε να ζει με σχετική άνεση ο ίδιος και η οικογένειά του. Ο Ρώσσος πρεσβευτής κατάλαβε, με ευγενικό τρόπο αποχώρησε, αφήνοντας όμως να πέσει -δήθεν τυχαία- ένα πουγκί με λίρες...Δεν είχε προλάβει να κάνει λίγα βήματα, όταν άκουσε τον μεγάλο αυτόν ήρωα να λέει: -"Κύριε, σας έπεσαν τα χρήματα, Παρ' τε τα πριν βρεθούν στα χέρια κάποιου ξένου". Αυτή είναι η ελεύθερη ελληνική ψυχή που ξεσκλάβωσε την πατρίδα μας....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νοσηρό αυτό και εκτρωματικό νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να οικοδομηθεί ένα άλλο σύγχρονο, ευρωπαϊκό , με πραγματική προστασία των ζώων , όλων των ζώων και όχι μόνο των ζώων συντροφιάς ,με φορείς που γνωρίζουν από κοντά τι συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα.Που θα δημιουργεί τις προοπτικές να γίνουμε μια χώρα χωρίς αδέσποτα , όχι θανατώνοντάς τα ή εγκλείοντας τα , όπως συμβαίνει στην πράξη , σε ανήλιαγα κελιά για όλη τους τη ζωή .
Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Ομοσπονδία .
Αλλά και στην χειρότερη των περιπτώσεων , που γίνει νόμος , θα τον καταργήσουμε στην πράξη .
Η διαστροφή δεν θα περάσει.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
https://www.pfpo.gr/anoichti-epistoli-pros-ellines-kai-evropaious-polites-kai-arches-apodomisi-tou-nomoschediou-gia-ta-zoa-tou-k-tsironi-kai-tis-kyvernisis/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σνόουντεν: Το Facebook είναι «εταιρεία παρακολουθήσεων»
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 - 14:54
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του Facebook
ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην εργαζόμενος της NSA από τον οποίο προήλθαν οι διαρροές για τα μαζικά προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στη Ρωσία, έγραψε το Σαββατοκύριακο στο Twitter πως το Facebook είναι μια «εταιρεία παρακολουθήσεων» που πουλάει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών της.
«Οι επιχειρήσεις που βγάζουν χρήματα συλλέγοντας και πουλώντας λεπτομερή αρχεία ιδιωτικών ζωών κάποτε χαρακτηρίζονταν απλά “εταιρείες παρακολουθήσεων”. Το rebranding τους ως “social media” είναι η πιο επιτυχημένη παραπλάνηση από τότε που το υπουργείο Πολέμου έγινε υπουργείο Άμυνας» έγραψε ο Σνόουντεν σε tweet του, το οποίο έλαβε μεγάλο αριθμό από retweets, λίγο καιρό μετά τις αποκαλύψεις ότι η Cambridge Analytica (εταιρεία που συνεργάστηκε με την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ) είχε συλλέξει προσωπικά δεδομένα από πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook χωρίς τη συναίνεσή τους.
Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν δύο ρεπορτάζ, από τον Guardian και τους New York Times, βάσει των οποίων χρησιμοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα άνω των 50 εκατ. χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica- εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο- η οποία δούλευε για την προεκλογική καμπάνια Τραμπ το 2016. Τα νέα αυτά προκάλεσαν θύελλα στα social media, με καταιγισμό αρνητικών σχολίων και αποδοκιμασιών για το Facebook, που τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί πολλές «στο στόχαστρο» λόγω των επιλογών και των στρατηγικών του σε πολλά θέματα (από τα fake news μέχρι τα προσωπικά δεδομένα κ.α.).
Το Facebook έχει απαγορεύσει στην Cambridge Analytica να λειτουργεί στην πλατφόρμα του (απαγόρευση διαφημίσεων, διαχείρισης σελίδων κ.α.). Όπως έγινε γνωστό, το Facebook ανακάλυψε στα τέλη του 2015 ότι η εταιρεία είχε πάρει δεδομένα 50 εκατ. χρηστών χωρίς τη συναίνεσή τους, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες για δημιουργία ψυχογραφικών προφίλ για σκοπούς στοχευμένης προεκλογικής διαφήμισης.
Το Facebook ζήτησε από την εταιρεία να καταστρέψει τα δεδομένα αυτά, και αυτή είπε πως το έκανε- ωστόσο βάσει των ρεπορτάζ, η Cambridge Analytica είχε διατηρήσει αντίγραφα. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει πως συμμορφώθηκε και ότι τα δεδομένα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2016, ωστόσο αμερικανικές και βρετανικές αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν την υπόθεση από μια σειρά διαφορετικών οπτικών- από τον πιθανό ρόλο στο Brexit μέχρι την ανικανότητα του Facebook να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών του κ.α.
Σε άλλο tweet του, ο Σνόουντεν τόνισε πως το Facebook «βγάζει τα λεφτά του εκμεταλλευόμενο και πουλώντας προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιωτικές ζωές εκατομμυρίων, πολύ πέρα από τις λίγες λεπτομέρειες που ανεβάζετε από μόνοι σας. Δεν είναι θύματα. Είναι συνεργοί».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tην Ουάσινγκτον δείχνει ο Λαβρόφ ως υπαίτια για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 13:49
Η απόφαση πάνω από 20 χωρών να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία ήταν «αποτέλεσμα των κολοσσιαίων πιέσεων» της Ουάσινγκτον, εκτίμησε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Όταν ζητάνε από έναν ή δύο διπλωμάτες να εγκαταλείψουν αυτή ή την άλλη χώρα, μουρμουρίζοντας δικαιολογίες στο αυτί, γνωρίζουμε επακριβώς ότι αυτό είναι αποτέλεσμα κολοσσιαίων πιέσεων, κολοσσιαίου εκβιασμού, τα οποία αποτελούν δυστυχώς το βασικό όπλο της Ουάσινγκτον στη διεθνή σκηνή», κατήγγειλε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τασκένδη, η οποία μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.
Είκοσι τρεις χώρες, εκ των οποίων 16 μέλη της ΕΕ, αποφάσισαν να απελάσουν τουλάχιστον 116 Ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο των αντιποίνων που έλαβε η Δύση μετά τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, μια ενέργεια για την οποία το Λονδίνο κατηγόρησε τη Μόσχα.
«Θα απαντήσουμε, μην αμφιβάλλετε! Διότι κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί μια τέτοια αγένεια και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε εμείς», τόνισε ο Λαβρόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση του Δ. Αθηναίων για την απόσυρση του ν/σ για τα ζώα
 Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 14:02
Την πεποίθηση ότι ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς έπρεπε να αποσυρθεί εκφράζει μέσω ανακοίνωσης ο Δήμος Αθηναίων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση κάτω από τη γενική κατακραυγή υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποσύροντας το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα. Το νομοσχέδιο ως μνημείο συγκεντρωτισμού, άγνοιας του ζητήματος και προχειρότητας δεν γινόταν παρά να αποσυρθεί. Η φροντίδα των ζώων είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β. Αποστόλου: Αποσύρεται το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 12:58
Αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την έως τώρα διαδικασία.
Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο νόμου θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.
H απόφαση ελήφθη έπειτα και από σειρά αντιδράσεων εκ μέρους φιλοζωικών οργανισμών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Απειλεί με κυρώσεις το Κουβέιτ για τις διακρίσεις κατά Ισραηλινών ταξιδιωτών
 Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 01:31
Με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων απείλησε την κυβέρνηση του Κουβέιτ ο Γερμανός υπουργός Συγκοινωνιών Αντρέας Σόιερ, εξαιτίας της επιμονής της κρατικής αεροπορικής εταιρίας της χώρας, Kuwait Airways, να μην δέχεται Ισραηλινούς επιβάτες - ούτε όταν επιβιβάζονται από γερμανικά αεροδρόμια.
«Αν οι συνομιλίες που ξεκινήσαμε με την κουβεϊτιανή πλευρά δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την αεροπορική εταιρία της χώρας στην Γερμανία», δηλώνει στην εφημερίδα Bild ο κ. Σόιερ. Η εφημερίδα αποκαλύπτει μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρέσβης του Κουβέιτ είχε κληθεί στο υπουργείο για εξηγήσεις.
Η υπόθεση ανέκυψε το 2017, όταν ένας Ισραηλινός προσπάθησε να ταξιδέψει με πτήση της Kuwait Airways από την Φρανκφούρτη με προορισμό την Μπανγκόκ και ενδιάμεση στάση στο Κουβέιτ, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα ότι η εταιρία είχε ακυρώσει την κράτησή του, κάνοντας χρήση νόμου του 1964, ο οποίος απαγορεύει οποιαδήποτε σχέση με το Ισραήλ.
Ο επιβάτης προσέφυγε σε δικαστήριο της Φρανκφούρτης, το οποίο ωστόσο δικαίωσε την εταιρία, αποφασίζοντας ότι είχε το δικαίωμα να αρνηθεί να μεταφέρει έναν Ισραηλινό πολίτη. «Η εταιρία εφαρμόζει τους νόμους του Κουβέιτ, το οποίο δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ», αναφερόταν στην απόφαση, την οποία έχει εφεσιβάλει ο επιβάτης. Επιπλέον, η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει διακρίσεις λόγω φυλής, εθνικότητας και θρησκείας, αλλά δεν αναφέρεται σε υπηκοότητα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αρνούνται ότι έχουν δώσει πυραύλους στους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη
 Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 12:11
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν αρνήθηκαν την Τρίτη τις κατηγορίες της Σαουδικής Αραβίας, η οποία κατήγγειλε πως η Τεχεράνη παρέχει στους σιίτες αντάρτες Χούτι βαλλιστικούς πυραύλους, μετά την εκτόξευση επτά πυραύλων από την Υεμένη εναντίον του Ριάντ.
«Όλοι γνωρίζουν ότι όλοι οι δρόμοι για την αποστολή όπλων στην Υεμένη είναι κλειστοί» δήλωσε ο ταξίαρχος Γιαντολάχ Τζαβανί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο tasnim.
«Οι Υεμενίτες έχουν αναπτύξει μόνοι τους την ικανότητα να παράγουν αμυντικά όπλα, περιλαμβανομένων πυραύλων, ένα επίτευγμα που είναι αδιανόητο για τους Σαουδάραβες» πρόσθεσε.
Η Σαουδική Αραβία απείλησε τη Δευτέρα το Ιράν ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, αφού επέρριψε στην Τεχεράνη την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον της επικράτειάς της.
Το σαουδαραβικό βασίλειο και ο προδοτης δοσιλογος «πρόεδρος» που εχει βαλει στην Υεμένη Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι κατηγορούν το Ιράν ότι εξοπλίζει τους Χούτι. Η Τεχεράνη λέει πως υποστηρίζει τους πατριωτες σιιτες αντάρτες πολιτικά, αλλά αρνείται πως τους προμηθεύει όπλα και με τη σειρά της καταγγέλλει ότι το Ριάντ διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το βράδυ της Δευτέρας ο Ασάνζ είχε αναρτήσει μια σειρά από μηνύματα στο Twitter σχολιάζοντας τη «χρονική συγκυρία» της απέλασης Ρώσων διπλωματών από δυτικές χώρες «12 ώρες έπειτα από μια από τις χειρότερες πυρκαγιές σε κτίρια στη μετασοβιετική ιστορία», σε ένα εμπορικό κέντρο της Σιβηρίας.
Ο Ασάνζ υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του στη Σουηδία ήταν αβάσιμες και ότι η πραγματική αιτία για την περιπέτειά του με τον νόμο ήταν το γεγονός ότι το WikiLeaks είχε δημοσιεύσει απόρρητα διπλωματικά και στρατιωτικά αμερικανικά έγγραφα. Φοβάται ότι, αν παραδοθεί, θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκτόνησε η 29χρονη Έλενα Φραντζή – Την βίαζε ο ιερέας πατριός της από τα τέσσερά της χρόνια
27.03.2018
Μια 29χρονη γυναίκα την περασμένη Παρασκευή έδωσε τέλος στη ζωή και το δράμα που βίωνε από την ηλικία των τεσσάρων ετών.
Η Έλενα Φραντζή βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της και ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος». Στην πραγματικότητα ο θάνατος ήταν προδιαγεγραμμένος, αργός και βασανιστικός. Η Έλενα στην ηλικία των τεσσάρων ετών είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών. Μια μητέρα που μπροστά στα μάτια της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί την μητέρα της.
Ο θετός πατέρας της Έλενας είναι ιερέας και όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο κακοποιούσε σεξουαλικώς το κορίτσι από την ηλικία των τεσσάρων ετών με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.
Η Έλενα όταν έγινε 10 ετών κατήγγειλε την κακοποίηση της στις κρατικές υπηρεσίες ευημερίας μέσω του σχολείου της αλλά κανείς δεν την πίστεψε και ο φάκελος της υπόθεσης «χάθηκε».
Αντί όμως να απομακρυνθεί από την Εκκλησία, επανήλθε στα καθήκοντά του και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, όπου φωτογραφίζεται με τα παιδάκια.
Ταυτόχρονα του ανέθεσε καθήκοντα ιερέα σε γυναικείο μοναστήρι.
Τον Αύγουστο του 2015 ο Μητροπολίτης Ησαΐας δήλωνε στο protothema.gr ότι είναι άλλη η δικαιοσύνη της Πολιτείας και άλλη της Εκκλησίας. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί του παραχωρήθηκε σπίτι κοντά σε σχολεία και τοποθετήθηκε σε μοναστήρι γυναικών απάντησε: «Ποιο το πρόβλημα;»
Η Έλενα Φραντζή μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά. Μετά την αποφυλάκιση του ιερέα και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.
Εναντίον της θετής της μητέρας είχε καταχωρηθεί ποινική υπόθεση για τη συμμετοχή της στην σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και για την άσκηση σωματικής βίας με ξυλοδαρμούς. Μετά τον θάνατο της Έλενας η υπόθεση δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει καθώς η 29χρονη ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας.
Ο Μητροπολίτης Ησαϊας δήλωσε χθες συγκλονισμένος για τον θάνατο της 29χρονης λέγοντας ότι η Μητρόπολη ήταν δίπλα της και την στήριζε ψυχολογικά. Για την αποκατάσταση του ιερέα θετού πατέρα, ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε πως η Εκκλησία εξάντλησε την αυστηρότητά της και τον «απομόνωσε» σε Μοναστήρι και δεν του επέτρεπε να εξομολογεί.
Ωστόσο βίντεο δείχνει τον Μητροπολίτη Ησαΐα να ιερουργεί μαζί με τον ιερέα μετά την αποφυλάκισή του και να δείχνει συγκινημένος από τον «Γολγοθά» του, ενώ οι πιστοί χειροκροτούσαν τον καταδικασθέντα ιερέα.
Τώρα πλέον αναζητούνται ευθύνες στις κρατικές υπηρεσίες που δεν προστάτευσαν την Έλενα Φραντζή όταν στα δέκα της κατήγγειλε την υπόθεση, αλλά και στην Εκκλησία που αθώωσε τον ιερέα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
H χθεσινή δήλωση μεταμέλειας των φαντάρων που κακοποίησαν βάναυσα τον σκυλάκο τον περασμένο Οκτώβριο και η αποκρουστική πράξη τους δημοσιοποιήθηκε μόλις προχθες, είναι φανερό πως δεν είναι ειλικρινής.Ειλικρινής μεταμέλεια, ειδικά για κάτι που ισχυρίζεσαι ότι είναι ενάντια στις αρχές κ στις αξίες σου, γίνεται πιστευτή και εκδηλώνεται πριν σε συλλάβουν και σε αποδοκιμάσει όλη η Ελλάδα για την διάπραξη! Αυτοί απ τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτα! Ούτε καν αναζήτησαν τη τύχη του σκυλάκου να δουν αν ζει, αν πέθανε, ή αν χρειάζεται φροντίδα κ αποκατάσταση. Το πιθανότερο ήταν να βλέπαν το προχθεσινό βίντεο κ να γελάγανε με το κατόρθωμά τους (γι αυτό και το ανέβασαν να τους θαυμάσουν κι άλλοι!) κ με την αθωότητα του θύματός τους και την εμπιστοσύνη που τους έδειξε!
Καμία επιείκεια σε όσους αντιμετωπίζουν νομικά μόνο και με περίτεχνες σχετικές διατυπώσεις την αυτονόητη ηθική επιταγή να μην είναι κάφροι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Δεν είναι μόνο ότι απέκλεισαν τον δρόμο με κλούβες των ΜΑΤ. Δεν είναι μόνο οι στρατιές των ένστολων ΜΑΤατζιδων χρυσαυγιτών που κατέβασαν στον δρόμο. Εκατοντάδες τεμπελόσκυλα που ζουν από το υστέρημα του λαού μας για να τον μακελεύουν.
Η σημερινή πρόκληση της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων, στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτεί το πέρασμα σε νέες μορφές χαφιεδισμού και καταστολής.
Όταν εκπαιδευτικοί και φοιτητές επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου μιλούσε ο υπάλληλος του Λάτση, υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ασφαλίτες έβρισκαν στα κινητά τους φωτογραφίες συνδικαλιστών και τους απευθύνονταν με τα ονόματά τους, απειλώντας τους με συλλήψεις. Κι από κοντά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποδείκνυαν στην Ασφάλεια ποιοι είναι οι "επικίνδυνοι" συνδικαλιστές.
Έχει ξεφύγει η κυβέρνηση των χορτάτων μπούληδων. Έχει ξεφύγει η αληταμπουρία των στελεχών του κυβερνητικού κόμματος που απροκάλυπτα αναλαμβάνει, πλέον, τον ρόλο του ρουφιάνου.
Κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει. Και κανείς δεν μπορεί να θεωρείται αθώος, όταν συγκαλύπτει τέτοιες χαφιέδικες πρακτικές. Πόσο μάλλον όταν συμμετέχει σ' αυτές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σήμερα θα δοκιμάσετε έναν παστουρμά, άλλο πράμα!", είπε ο Θανάσης, καθαρίζοντας το τραπέζι από την αφρικάνικη σκόνη.
"Και σουτζουκάκι να ψήσεις", του ζήτησε η Νεφέλη, για να συνεχίσει αμέσως μετά την κουβέντα για την ταυτότητα ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, ενώ ακουγόταν η φωνή της Μαρίκας Νίνου στη "Σεράχ".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμφανίζονται οργισμένοι με τους αλητάμπουρες που βασάνισαν το σκυλάκι και οπαδοί του αμόρφωτου μπούλη, που 'χει κάνει υπουργό τον Γιάννη Τσιρώνη
Είθισται όταν ένας υπουργός προτείνει νομοσχέδιο που προκαλεί το κοινό αίσθημα, μαζί με την απόσυρση του νομοσχεδίου να αποσύρεται κι ο ίδιος.
Κάτι που προφανώς δεν ισχύει στην παρέα των χορτάτων μπούληδων, που αφού εξαθλίωσε έναν λαό ολόκληρο αποπειράθηκε αποτυχημένα να βγάλει τα όποια συμπλέγματά της και πάνω στα ζώα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΤ για τα ζώα συντροφιάς - Επίσημο ψήφισμα
44.733 υπογραφές

Νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς ποινικοποιεί τη φιλοζωική δράση, απαγορεύει σε πολίτες και φιλοζωικούς φορείς τη διάσωση, την περίθαλψη και την προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων ενώ αντίθετα ευνοεί και προωθεί το μαζικό εμπόριο. Καθιστά σχεδόν αδύνατη την υιοθεσία των ζώων και δημιουργεί κατηγορίες ζώων υποψήφιες για ευθανασία χωρίς να συντρέχουν προϋποθέσεις που θα δικαιολογούν αυτή την απόφαση. Παράλληλα, μειώνει δραστικά τα πρόστιμα για κακοποίηση ζώων, κυνομαχίες και παράνομη εκτροφή ενώ επιβάλλει πολλαπλά τέλη και οικονομικές επιβαρύνσεις στην κατοχή ζώων συντροφιάς που την καθιστούν αβάσταχτη για πολλούς πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν να παραδώσουν το κατοικίδιο τους στους Δήμους ή να το εγκαταλείψουν στο δρόμο.
Ο νόμος είναι εγκληματικός για τα ζώα, στερείται κάθε επιστημονικής προσέγγισης και καταργεί όποια πρόοδο σημειώθηκε στην προστασία των ζώων τις τελευταίες δεκαετίες, γυρίζοντας την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Σημαίνει την επιστροφή της ευθανασίας σε μαζική κλίμακα, χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης από φιλοζωικό φορέα και χωρίς τη θέσπιση επιστημονικών κριτηρίων αποδεκτών από την επιστημονική κοινότητα.
Οι τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας: Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής‐Σαρωνικού και τα σωματεία ‐ μέλη τους και οι οργανώσεις Animal Action Hellas, Dogs’ Voice καθώς και το σύνολο της φιλοζωικής κοινότητας αιτούμαστε την απόσυρση του σχεδίου νόμου μαζί με τους πολίτες σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση που συνυπογράφουν το αίτημα και ζητάμε την σύνταξη νέου σε άλλη φιλοσοφία, σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση, που θα ανοίγει προοπτικές περιορισμού των αδέσποτων με προτάσεις αποτελεσματικές και πάντα με σεβασμό προς τα ζώα.

https://secure.avaaz.org/el/petition/Prothypoyrgo_Alexi_Tsipra_Ypoyrgoi_kk_Ioannis_Tsironis_Vaggelis_Apostoloy_Zitise_apo_ton_Prothypoyrgo_na_aposyrei_to_egk/?fHrphbb&fbogname=Sofia&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-499223-Prothypoyrgo_Alexi_Tsipra_Ypoyrgoi_kk_Ioannis_Tsironis_Vaggelis_Apostoloy_Zitise_apo_ton_Prothypoyrgo_na_aposyrei_to_egk&utm_term=Hrphbb%2Bel&fbogname=Aliki




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαίνω πως έπεσαν κάτι εκατοντάδες χρόνια καταδίκης σε ποινές,στους φίλους του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,για την ληστεία στο Βελβεντό και επειδή θεωρούνται επικίνδυνοι ως αναρχικοί...
Θυμάμαι πριν λίγες μέρες πως οι νεοναζί που έκαιγαν στέκια που μέσα είχαν ανθρώπους,έκαναν απόπειρες ανθρωποκτονιών και βρέθηκαν στην κατοχή τους-πέρα από όπλα και πυρομαχικά-υλικά για να τινάξουν μια πολυκατοικία...αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ΔΕΝ κρίθηκαν επικίνδυνοι!!!
Την ίδια μέρα που ο μεγαλοπρεζέμπορας Μαρινάκης απαλλάσσεται και τα εγκλήματά του παραγράφονται, πέντε νέοι άνθρωποι (Ρωμανός, Ντάλιος, Μιχαηλίδης, Πολίτης και Τσάκαλος) καταδικάζονται σε ποινές εξοντωτικές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί το ΝΑΤΟ επιτέθηκε στη Γιουγκοσλαβία και γιατί οι Σέρβοι - οι πιστοί σύμμαχοι του Καναδά και στους δύο παγκόσμιους πολέμους, με 1.5 εκατομμύρια νεκρούς να αντιστέκονται στους ναζί του χίτλερ και τον ιταλικό φασισμό – να δαιμονοποιουνται;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν στο χωριό «Εργάτες» επικρατούσε ξεσηκωμός υπέρ του ιερέα βιαστή της Ελενας
27/3/2018
Μπορεί σήμερα η Κύπρος να έχει ξεσηκωθεί μετά την αυτοκτονία της 29χρονης Έλενας Φραντζή τη στιγμή που ο βιαστής ιερέας και πατριός της κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά όταν συνέβη η καταγγελία στις 21 Ιούνη του 2011, οι κάτοικοι του χωριού “Εργάτες” όπου λειτουργούσε ο συγκεκριμένος ιερέας, τον στήριζαν και ζητούσαν την αθώωσή του, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία ανυπόστατη και κατηγορώντας τον Μητροπολίτη ότι “δεν χειρίστηκε σωστά το όλο θέμα”.
Άραγε, και στην Ελλάδα, μέχρι πριν μερικά χρόνια, πόσες καταγγελίες παιδιών δε λήφθηκαν ποτέ σοβαρά, επειδή τις έκαναν παιδιά ή επειδή οι γείτονες προστάτευσαν τον βιαστή;
Διαβάστε τι γραφόταν σε ρεπορτάζ του sigmalive καθώς και φωτογραφίες από πανό που είχαν αναρτηθεί:
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό Εργάτες, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αρχικά ήταν η απόφαση που έλαβε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας να μεταθέσει τον τελούντα σε αργία ιερέα του χωριού, ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του στην Αστυνομία. Στην καταγγελία προέβη 20χρονη, η οποία ισχυρίζεται ότι πριν από 17 χρόνια δέχθηκε επίθεση από τον ιερέα και την πρεσβυτέρα, οι οποίοι ήταν ανάδοχοι γονείς της την περίοδο αυτή.
Οι κάτοικοι του χωριού, γνωρίζοντας το ήθος και τη μακρόχρονη προσφορά του ιερέα στην περιοχή, απορρίπτουν τις κατηγορίες και τις θεωρούν ανυπόστατες και αντιφατικές. Σ’ ένα άλλο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρείται ότι έχει σχέση με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο χωριό, έγινε ρίψη χειροβομβίδας στην αυλή του σπιτιού του πρώην εκκλησιαστικού επιτρόπου Εργατών Θεοδόση Τσαγγαρίδη.
Οι Αρχές συνέλαβαν ως ύποπτο για την υπόθεση της επίθεσης το γιο του τελούντα σε αργία ιερέα. Ο φερόμενος ως ύποπτος τελεί υπό κράτηση για οκτώ ημέρες, ύστερα από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Η «Σ» επισκέφτηκε τους Εργάτες και μίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν απερίσπαστοι τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αποπομπή του επί 18 ετών ιερέα του χωριού. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού, την Κυριακή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αρνήθηκε να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ιερέας που στάλθηκε από τη Μητρόπολη Ταμασσού και Ορεινής.
Να σημειωθεί ότι χθες ο ιερέας μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας και, αφού ανακρίθηκε, υπέγραψε το κατηγορητήριο για την υπόθεση, η οποία και επίσημα θα πάρει σύντομα το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο ιερέας τελεί υπό 6μηνη αργία από τα καθήκοντά του μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και αναμένεται η μετάθεσή του σε άλλη ενορία, ενδεχόμενο που απεύχονται οι κάτοικοι του χωριού. Ο ιερέας ειδοποιήθηκε, επίσης, να απομακρυνθεί από το σπίτι του, στο οποίο μεγαλώνει τα πέντε παιδιά του και άλλα δύο ως ανάδοχος πατέρας, γεγονός που εξόργισε ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής.

Οικονομική η αιτία;
Εν τω μεταξύ, φήμη που κυκλοφορεί στο χωριό και πολλοί την ασπάζονται, αναφέρει ότι πίσω από την αποπομπή του ιερέα κρύβονται και οικονομικοί λόγοι. Συγκεκριμένα, όπως αυτολεξεί μάς αναφέρθηκε, «ο λόγος ήταν οι λανθασμένοι χειρισμοί εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιτροπής για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας. Η επιτροπή αποφάσισε να βελτιώσει την εικόνα της εκκλησίας και αφού ο ναός παρουσίαζε οικονομική ευρωστία, αποφασίστηκε ώστε να προχωρήσει σε αυτήν την ανοικοδόμηση.
Το κόστος υπολογίστηκε περί τα 230.000 ευρώ και προκηρύχθηκε προσφορά γύρω στα 250.000 ευρώ, αφού υπολογίσαμε ότι θα μαζευόταν το ποσό σύντομα. Εκεί ξεκίνησαν οι προστριβές μεταξύ του ιερέα και της εκκλησιαστικής επιτροπής, ενώ, όταν άρχισαν τα έργα, προστίθεντο και άλλες εργασίες, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτοξευτεί. Τελικά, οι υπόλοιπες διορθωτικές εργασίες δόθησαν με λανθασμένους χειρισμούς, έτσι, σήμερα, φτάσαμε στο σημείο, μια εύρωστη εκκλησία να χρωστά περί τα 350.000 ευρώ!».

Αντίθετη θέση με αυτή του Μητροπολίτη Ησαΐα για την μεταχείριση του ιερέα που κακοποιούσε σεξουαλικά την Έλενα Φραντζή, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με τηλεφωνική του παρέμβαση στην μεσημβρινή εκπομπή του TVONE «Ενημέρωση Τώρα».
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι “Ο Μητροπολίτης Ησαΐας ήταν αυτός που ζήτησε να μην καθαιρεθεί ο συγκεκριμένος ιερέας παρά το γεγονός πως η γενικότερη θέση της Συνόδου ήταν να ακολουθήσει την απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου και να προχωρήσει σε καθαίρεση του ιερέα”.
Επίσης πρόσθεσε ότι «Ο κληρικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση, η εκκλησία δεν είχε άλλη επιλογή από να τον καθαιρέσει. Συνήθως όμως παίρνουμε και την άποψη του Ιεράρχη (Ησαΐας), ο οποίος γνωρίζει καλύτερα τον κληρικό του».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Στοχοποιεί τους νέους κομμουνιστές
Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στις 31 Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη
ΑΓΚΥΡΑ.--
Επίθεση ενάντια στους κομμουνιστές της χώρας, επειδή καταγγέλλουν ανοιχτά τη στρατιωτική επέμβαση στο Αφρίν εξαπέλυσε ο Τ. Ερντογάν.
Μιλώντας στη Σαμψούντα, ο Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν επιτέθηκε ενάντια σε μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας που βγήκαν δημόσια σε πανεπιστήμιο και ανέδειξαν ότι οι τουρκικές επεμβάσεις στη Συρία (και αλλού) όχι απλά δεν εξυπηρετούν, αλλά υπονομεύουν τα συμφέροντα του τουρκικού λαού. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν χαρακτήρισε τους νεαρούς κομμουνιστές «προδότες» και «τρομοκράτες», επειδή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Μπογκάζιτσι) στην Κωνσταντινούπολη, χάλασαν τη φιέστα του κυβερνώντος ΑΚΡ που ...κέρναγε λουκούμια για την κατάληψη του Αφρίν. Οι κομμουνιστές άπλωσαν πανό που έγραφε «Λουκούμια για εισβολή και σφαγή δεν γίνεται»!
Μάλιστα, προμηνύοντας κλιμάκωση της επίθεσης σε όσους αγωνίζονται, ο Ερντογάν είπε ότι «κάνουμε κάθε είδους προσπάθεια και αφού εντοπισθούν μέσα από τις περιγραφές (αυτοί οι τρομοκράτες), θα εμποδιστεί η συνέχιση των σπουδών τους». «Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανατρέφει νεολαία τρομοκρατών!», σχολίασε χαρακτηριστικά, απειλώντας και καθηγητές, συμπληρώνοντας ότι «μόλις διαπιστώσουμε αυτούς που έχουν σχέσεις με αυτούς τους φοιτητές, θα πράξουμε και για κείνους τα δέοντα».
Στο ίδιο το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, μετά από εισβολή της αστυνομίας συνελήφθησαν επτά άτομα, σύμφωνα με το περιοδικό του ΚΚ στην Τουρκία «Sol».
Πριν μερικές μέρες, μέλη της ΚΝ Τουρκίας είχαν δεχτεί επίθεση από φασίστες επειδή εξορμούσαν στο πλαίσιο δίμηνης καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον πόλεμο της Τουρκίας στη Συρία.
Ωστόσο, οι νέοι κομμουνιστές δεν το βάζουν κάτω και στις 31 Μάρτη διοργανώνουν αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΚΝ Τουρκίας καταγγέλλει αυτούς που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, ότι χρησιμοποιούν τον αντικομμουνισμό για να χτυπήσουν συνολικά το λαϊκό κίνημα.