Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τεταρτη 28 Μαρτιου 2018




Γέρων 88, πυροβολών τραυμάτισε ληστές, πάει κακούργημα. Αν ληστές βασάνιζαν τον γέροντα, θα ήταν πλημμέλημα. Δόξα η παραφροσύνη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Μαρτίου 2018
Ο Τραμπ ενέκρινε 20 εκατ. δολάρια στον προϋπολογισμό για ανατρεπτικά προγράμματα κατά της Κούβας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την Παρασκευή κονδύλι 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπονόμευση στην Κούβα, ως μέρος του προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους 2018 (μέχρι τον Οκτώβριο).
Στην πρότασή του για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε τον Μάιο του 2017, ο Τραμπ είχε αφαιρέσει τα κονδύλια που προορίζονταν για την Κούβα. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα ανακοίνωσε στο Μαϊάμι μια νέα πολιτική έναντι της νησιωτικής χώρας η οποία σκλήρυνε τον οικονομικό αποκλεισμό και προέβλεπε μεγαλύτερη εχθρότητα και παρέμβαση.
Παρά τις εκτεταμένες περικοπές που έκανε ο Λευκός Οίκος στα κονδύλια του τρέχοντος έτους που προορίζονταν για το Υπουργείο Εξωτερικών, τα προγράμματα του USAID και για εξωτερική βοήθεια, δεν έφερε αντιρρήσεις στην περίπτωση της Κούβας, ώστε να διατηρηθεί το ποσό των εκατομμυρίων δολαρίων που τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας αυτής έχουν διαθέσει σε ανατρεπτικά προγράμματα στην Κούβα για την υποτιθέμενη “προώθηση της δημοκρατίας”.
Οι αντι-κουβανικοί βουλευτές του Κογκρέσου, άσκησαν την επιρροή τους στην κυβέρνηση Τραμπ έτσι ώστε να μην διακοπεί η χρηματοδότηση στους μισθοφόρους τους στην Κούβα και στα διάφορα αντεπαναστατικά τους σχέδια.
Από το 1996, με τον νόμο Helms-Burton, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν δημόσιους πόρους για ανατρεπτικά προγράμματα στην Κούβα. Στη διάρκεια των οικονομικών ετών 2009 έως το 2016, η κυβέρνηση Ομπάμα διέθεσε 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για αυτό το σκοπό. Σε αυτά, πρέπει να προσθέσουμε τα κονδύλια που προορίζονται για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές κατά της Κούβας και τα χρήματα των οργανισμών συλλογής πληροφοριών για διείσδυση και ανατρεπτικές δραστηριότητες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Δύση θεωρεί ακραίους τους ισλαμιστές που μάχονται εδώ στη Συρία. Αν ρωτήσετε τον κόσμο, θα σας πει ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι άνθρωποι από τους μαχητές της αλ Νούσρα και της Αχράρ αλ Σαμ»..
Αυτά ακούμε τώρα στο ντοκυμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης μετά από κατήχηση για το γιατί οι ισλαμιστές είναι καλοί απέναντι στον κακό Άσαντ. Ξεπερνά το γραφικό αυτή η ιστορία. Μιλάμε για τα επίσημα παρακλάδια της αλ Κάιντα και παρακολουθούμε την επίσημη προπαγάνδα τους. Δεν υπάρχει ένας νοήμων άνθρωπος στο Ραδιομέγαρο;;;;
*Αυτή τη στιγμή η ΕΡΤ μεταδίδει «ντοκυμαντέρ» από Συρία (Τριτη 27/3, ΕΡΤ1 ντοκιμαντερ, Aleppo, notes from the dark), το οποίο παρουσιάζει τον δίκαιο αγώνα των εξεγερμένων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (αυτού που τώρα μπήκε ως εμπροσθοφυλακή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν) κατά του αιμοσταγή Άσαντ με τα φλάμπουρα και τους ύμνους τζιχαντιστών ως υπόκρουση από το Χαλέπι του 2013... Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;;;;;''
ο κοσμος τοχει τουμπανο και η ΕΡΤ κρυφο καμαρι..''καλοι ανθρωποι'' οι ισλαμοφασιστες που μπηκανε στο Αφριν μαζι με τους Τουρκους ..ελπιζω να ναι καλος ο μισθος σας απο την Αμερικανικη πρεσβεια παιδια ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομοκρατείται το κέντρο της Αθήνας, με εκατοντάδες ένστολους χρυσαυγίτες και πέντε κλούβες των ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου. Αιτία η κινητοποίηση που πρόκειται να γίνει για την αποτροπή πλειστηριασμού λαϊκών σπιτιών στα Καμίνια και στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών, ο αμόρφωτος γόνος των εργολάβων παίζει πολύ επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της δημοκρατίας. Ανυποψίαστος για το τι τον περιμένει και αυτόν προσωπικά και όλους όσοι τον στηρίζουν, αν γίνει καμιά στραβή και δολοφονηθεί άνθρωπος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΓΙΑ ΧΑΧΟΛΟΥΣ
Όταν γράφεις για τον Κίτσο Μαλτέζο, τον νεαρό αστό που αφού πέρασε για λίγο καιρό από την ΟΚΝΕ εντάχθηκε στο αντικομμουνιστικό στρατόπεδο και εκτελέστηκε από κομμουνιστές, χωρίς να αναφέρεις ότι η οργάνωση στην οποία συμμετείχε συνεργαζόταν με τους ναζί κατακτητές και ότι στην κηδεία του παρέστη και ο κατοχικός πρωθυπουργός Ράλλης, είσαι απατεώνας.

(Σύντομα όμως αποχώρησε ο Κιτσος Μαλτεζος από την ΕΠΟΝ, για να διαγραφεί τελικώς στις αρχές του 1943 από την ίδια την οργάνωση. Λίγο μετά εντάχθηκε στην ένοπλη εθνικιστική αντιστασιακή οργάνωση Ρωµυλία - Αυλών - Νήσοι (Ρ.Α.Ν) η οποία είχε σκοπό την ανασύσταση της Μεγάλης Ελλάδας.
Η ΡΑΝ συμμετείχε στη δημιουργία του μετωπικού Εθνικού Σύνδεσμου Ανωτάτων Σχολών (ΕΣΑΣ), οργάνωση στην οποία συμμετείχαν άτομα τα οποία οπλοφορούσαν με άδεια από την κατοχική κυβέρνηση (π.χ τα μέλη της Οργάνωσης Χ).  Με την ολοένα και μεγαλύτερη καταστολή που εφάρμοζαν οι κατοχικές δυνάμεις εναντίον των μελών της ΕΠΟΝ, καταστολή που γινόταν με τη συνεργασία και μελών της ΕΣΑΣ, η κατάσταση δυναμιτίστηκε, κάτι το οποίο αργότερα θα είχε ως αποτέλεσμα και την εκτελεση του Κίτσου Μαλτέζου  Πιο συγκεκριμένα, μέλη της Χ συνέλαβαν και παρέδωσαν στην Ασφάλεια, μετά από βασανιστήρια, τα μέλη της ΕΠΟΝ που έλεγχαν το Ταμείο Απόρων Φοιτητών, τα οποία μεταφέρθηκαν τελικά στις φυλακές Χαϊδαρίου. Την επόμενη μέρα ο ΕΣΑΣ διαβεβαίωνε την κυβέρνηση ότι το πλείστον των φοιτητών επιθυμεί την ησυχία εν τω πανεπιστημίω.
Οι κινήσεις του Μαλτέζου ενόχλησαν κάποια στελέχη της αριστερής παράταξης, τα οποία και σχεδίασαν την εκτέλεσή του, αναθέτοντάς την σε τέσσερα άτομα: στα αδέλφια Μικέ (υπεύθυνο Οικονομικού ΕΠΟΝ Πειραιά) και Νιόνιο (Διονύσιο) Κουρουνιώτη, στον Γιώργο Αντωνόπουλο και στον Δήμο Χλιόβα, στελέχη του ΕΛΑΣ Σπουδάζουσας. Η ενέδρα πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1944, ακριβώς την επόμενη μέρα μετά τη πρώτη ένοπλη δημόσια αντιεαμική εμφάνισή του. Εκτελεστηκε απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου βρισκόταν και το σπίτι του.
Από τους ηρωες, οι Αντωνόπουλος και Χλιόβας βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στην Ειδική Ασφάλεια Αθηνών, ενώ ο Μικές Κουρουνιώτης εκτελέστηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.)

Όπως είσαι απατεώνας όταν γράφεις για την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη, που εκτελέστηκε από κομμουνιστές στα Δεκεμβριανά, λέγοντας ψέματα για τη σχέση της με τον Ράλλη και τις στενές κοινωνικές σχέσεις της με την ηγεσία των κατοχικών στρατευμάτων.
Απατεώνας είσαι και όταν βγάζεις ολόκληρο βιβλίο για να αποκαλύψεις το σταλινικό έγκλημα στο Κατίν, αποφεύγοντας να αναφέρεις ότι τα εδάφη που κατέλαβε η ΕΣΣΔ το 1939 ήταν εδάφη της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας που είχαν καταλάβει οι Πολωνοί το 1921. Και σήμερα στη Λευκορωσία και την Ουκρανία ανήκουν και η Πολωνία αναγνωρίζει εδώ και εβδομήντα χρόνια πως πρόκειται για κάτι δίκαιο.
Είσαι απατεώνας, επίσης, και όταν αποκρύπτεις από τους αναγνώστες σου, που τους θεωρείς αφελείς χαχόλους, ότι ο πολωνικός στρατός ήταν το βασικό στήριγμα της δικτατορίας του στρατηγού Πιλσούντσκι, που μακέλεψε ουκ ολίγους κομμουνιστές.
Ανεξάρτητα απ' όλα αυτά, είναι πράγματι προβληματική η επιλογή της ανάδειξης ενός ζητήματος τέτοιου σε μια περίοδο που ο αντικομμουνισμός συνιστά τη βάση για όργιο διώξεων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο.
Ελεύθερος είσαι να γράψεις για όποιο ζήτημα θέλεις και ό,τι θέλεις. Ακόμη περισσότερο όταν δεν ντρέπεσαι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μόνο που ξεστόμισε αυτή τη χυδαιότητα, (ότι οι δυο φυλακισμενοι από την Τουρκια αιχμαλωτοι ελληνες αξιωματικοι θα πρεπει να ανταλλαχθουν με τους 8 τουρκους αξιωματικους), θα έπρεπε να απαιτηθεί από τον αμόρφωτο γόνο των εργολάβων η διαγραφή του Κατσίκη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, η καταγγελία του και η άρνηση στήριξης της κυβέρνησης και στη δική του ψήφο.
Αν η χυδαιότητα που ξεστόμισε δεν μας έβαζε σε υποψίες ως προς την προέλευσή της και το σχέδιο που εξυπηρετεί.
Εδώ η ΕΡΤ είχε τη νύχτα εκπομπή για τους ταγματαλήτες της Συρίας που συνεργάζονται με τον Ερντογάν στη σφαγή του κουρδικού λαού και δεν απομακρύνθηκε ούτε ένας υπεύθυνος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω -μιας και δεν έχω τηλεόραση- πως η ΕΡΤ δείχνει ντοκιμαντέρ για τους "αγωνιστές της ελευθερίας", τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Τους μισθοφόρους δολοφόνους που πριν λίγες μέρες εισέβαλαν, μαζί με τον τουρκικό στρατό, στην Αφρίν.
Πάντα τέτοια! Και με το καλό, να δείξουν και κάνα ντοκιμαντέρ για τα συκοφαντημένα από τους εαμοβούλγαρους σλαβοκομμουνιστοσυμμορίτες Τάγματα Ασφαλείας.
Το πλυντήριο σε πλήρη λειτουργία!

Σχολιο.- Αντί να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις με την επίσημη κυβέρνηση της Συρίας, είναι ενταγμένοι στον άξονα της καταστροφής της χώρας των Σύρων και της στήριξης των ναζιστών του ISIS. Πρόκειται για τους πιό αδίστακτους εγκληματίες που πάτησαν την ελληνική γή στο όνομα του λαού και της αριστεράς.
Είναι τα απόλυτα ανδρείκελα των αμερικανών και απολύτως αδιάφοροι για τη ζωή ή το θάνατο όλων μας.
Έχουν 103 δοτούς βουλευτές και κυβερνάνε με το μπόνους των +50 βουλευτών του αντισυνταγματικού εκλογικού νόμου.
Δεν είναι νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση.
Να τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει.
Σαν πραξικοπηματίες.

Σχολιο.- Μόλις τώρα το ΣΤΑΡ (28/3, 13.00) έδειξε το μνημείο για τούς ναζιστες οι οποίοι έπεσαν επί τό ναζιστικο πραξικόπημα στης Ουκρανίας!!! Καλημέρα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση των χορτάτων μπούληδων για να 'χουμε ελεύθερο ίντερνετ σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.
Δώστε τα, ρε χλιμίτζουρες, για την επιδιόρθωση των εκατοντάδων οχημάτων που μένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια από ασήμαντες βλάβες κι αφήστε τους εντυπωσιασμούς!
Ή φροντίστε να 'χουμε ίντερνετ στις στάσεις, όπου μπορεί να περιμένουμε και για μία και μιάμιση ώρα μέχρι να 'ρθει λεωφορείο.
Αλητάμπουρες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το εκτρωματικο νομοσχεδιο για τα ζωα αποσυρθηκε για να τροποποιηθει και θα το ξανακαταθεσουν,μην επαναπαυεστε ...
το δογμα του σοκ συνεχιζεται κανονικα ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


το ρουφιανοβιβλιο (facebook) (δεν φτανει που αυτοφακελλωνομαστε ανεμελα και τζαμπα,που μας παιρνουν τα στοιχεια μας και επηρεαζουν brexit και αμερικανικες εκλογες)θεωρει ''ρητορικη μισους'' την παλαιστινιακη δημοσιογραφια (η οσους να υποθεσω καταγγελουν την στρατιωτικη βια της ισραηλινης κατοχης )...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τόσο θράσος απέναντί τους μαζεμένο, τι να κάνουν κι οι Ρώσοι, το πήραν στην πλάκα οι άνθρωποι: Η ρώσικη πρεσβεία στις ΗΠΑ έκανε... δημοσκόπηση στο Τουίτερ, με ερώτημα "Ποιο αμερικάνικο προξενείο θέλετε να κλείσουμε σε αντίποινα?"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το ψευδοκράτος του Κοσόβου το κυβερνούν πρώην πολέμαρχοι του UCK που πλούτισαν από εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο οργάνων, εμπόριο λευκής σαρκός και άλλες τέτοιες δραστηριότητες στις οποίες συνηθίζουν να επιδίδονται τα κάθε λογής κατακάθια που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και υμνούνται από τη Δύση ως ''απελευθερωτές'', να τους χαίρεστε τους Ουτσεκάδες όσοι τους υποστηρίζατε!

Βλέπω τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν αυτές τις μέρες εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, για τις οποίες δεν μιλάει κανείς και σκέφτομαι ότι η "διεθνής κοινότητα" τους εξανάγκασε να στηρίξουν την κυβέρνηση του κοσοβάρου Χαρακτινάι. Αντιγράφω εδώ μερικά από τα όσα έγραψε στο βιβλίο της η Κάρλα ντελ Πόντε, την οποία μόνο για συμπάθεια προς τους Σέρβους δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς. Μιλάει για εγκλήματα για τα οποία δεν καταδικάστηκαν ποτέ οι κύριοι υπεύθυνοι, αντιθέτως απολαμβάνουν προστατευόμενοι και ανενόχλητοι την εξουσία.
«ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Κόσσοβο 1999-2007
"Το γραφείο της εισαγγελίας δέχθηκε πληροφορίες τις οποίες αξιωματούχοι του UNMIK είχαν λάβει από ομάδα αξιόπιστων δημοσιογράφων και σύμφωνα με τις οποίες στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών 1999 Αλβανοί του Κοσσόβου μετέφεραν 300 απαχθέντες ανθρώπους από το Κόσσοβο στην Αλβανία.
Οι αιχμάλωτοι αρχικά τοποθετήθηκαν σε παραπήγματα και άλλες εγκαταστάσεις στο Κούκες και στο Τροπόγιε (σ.σ. Β.Α. Αλβανία).
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, οι πηγές τους που περιγράφονται ως Αλβανοί του Κοσσόβου, ανέφεραν ότι γιατροί επισκέφθηκαν και εξέτασαν τους νεώτερους και πιο εύσωμους αιχμαλώτους.
Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε κρατητήρια στο Μπούρελ και στην τριγύρω περιοχή, ένα απο τα οποία ήταν αποθήκη πίσω από κάποιο κίτρινο σπίτι περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.
Οι δημοσιογράφοι είπαν ότι ένα δωμάτιο του κίτρινου σπιτιού είχε μετατραπεί σε χειρουργείο και εκεί έγιναν εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων από τους κρατούμενους.
Τα όργανα αυτά, λένε οι πηγές, στάλθηκαν στο αεροδρόμιο Ρίνας των Τιράνων για να προωθηθούν σε κλινικές του εξωτερικού προς μεταμοσχεύσεις επί πληρωμή.
Ένας από τους πληροφοριοδότες είχε προσωπικά μεταφέρει ένα φορτίο στο αεροδρόμιο.
Τα θύματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο ένας νεφρός, ξανακλειδώνονταν στα κρατητήρια μέχρι την ώρα του θανάτου τους με την αφαίρεση και άλλων ζωτικών οργάνων.
Οι άλλοι κρατούμενοι μάθαιναν την τύχη που τους περίμενε αλλά σύμφωνα με τις πηγές δεν αντιδρούσαν επειδή τους απειλούσαν με άμεσο θάνατο.
Ανάμεσα στους κρατούμενους ήταν και πολλές γυναίκες από το Κόσσοβο, την Αλβανία, τη Ρωσία και από άλλες Σλαβικές χώρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ Τετάρτη 28/03/2018 13:45 Όλες και όλοι έξω από το συμβολαιογραφείο οδός Πανεπιστημίου 56 τουλαχιστον 3 πλειστηρ από 50-138χιλ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ..Αμερικανος στρατιωτης που υπηρετησε στο Αφγανισταν ομολογει οτι σκοτωνε αοπλους Αφγανους για πλακα ..
(περιεργο που τους μισει ο μισος πλανητης,δεν μπορω να καταλαβω το γιατι)
https://www.theguardian.com/world/2011/mar/23/us-soldier-admits-killing-afghans
US soldier admits killing unarmed Afghans for sport
Wed 23 Mar 2011 23.17 GMT




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ YPG ΕΠ’ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ
28/03/2018

{Τα παρακάτω δεν διαλέγονται με τις «κομμουναλιστικές» και «επαναστατικές» παραισθήσεις  δυτικών αριστερών και αναρχικών φίλων του YPG, πόσο μάλλον με τις εντελώς εκτός τόπου και χρόνου και πλέον γραφικές αφηγήσεις των φίλων της “συριακής επανάστασης”. Ούτε με τα αταβιστικά θεωρητικά σχήματα που βλέπουν δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, Ρώσικους, Ιρανικούς, Χεζμπολαχικούς -και δεν συμμαζεύεται- ιμπεριαλισμούς. Αφορούν ανθρώπους που στοιχειωδώς κατανοούν τι συμβαίνει γύρω τους και δεν ζουν σε αχαλίνωτες φαντασιώσεις.}

Η τούρκικη επιχείρηση στο Αφρίν δεν είναι η πρώτη εισβολή της Τουρκίας σε συριακό έδαφος. Η πρώτη ήταν η «ασπίδα του Ευφράτη» που ξεκίνησε το καλοκαίρι του ’16 και τελείωσε την περσινή άνοιξη. Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν. Η επιχείρηση αυτή είχε ως βιτρίνα την εκδίωξη του ΙΣΙΣ απο την Βόρεια Συρία. Στην πραγματικότητα ο ΙΣΙΣ παρέδωσε εν πολλοίς τη σκυτάλη στην Τουρκία στο τμήμα των βορείων συνόρων της Συρίας που έλεγχε, και πιθανότατα μπόλικοι απο δαύτους απλά βγάλαν την φανέλα του ΙΣΙΣ και φόρεσαν αυτήν του «υποστηριζόμενου απο την Τουρκία FSA». Ένας απ’ τους βασικούς ωστόσο σκόπους της επιχείρησης ήταν η ακύρωση της προοπτικής ενοποίησης από το YPG του καντονιού της Ροζάβα με αυτό του Αφρίν. Τον σκοπό αυτόν τον πέτυχε καταλαμβάνοντας τα ενδιάμεσα εδάφη τα οποία και ελέγχει μέχρι σήμερα. Η υπόθεση της ενοποίησης των καντονιών της Ροζάβα και του Αφρίν είναι μια τελειωμένη ιστορία από πέρσι την άνοιξη.
Το YPG το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και αναπροσάρμοσε ουσιαστικά τις φιλοδοξίες του στην -υπό αμερικανική στήριξη- συγκρότηση ενός de facto κράτους ή «κράτους εν κράτει» ανατολικά του Ευφράτη, συμμετέχοντας εν τέλει (ενώ ήταν αρχικά διστακτικό) στην επιχείρηση «Οργή του Ευφράτη» με αμερικανική προτροπή/προσταγή/διοίκηση/εξοπλισμό κλπ, προφανώς αντιλαμβανόμενο αυτήν την υπόθεση ως «αντισταθμιστικό όφελος» απέναντι στην ήττα της προοπτικής μιας ενιαίας περιοχής ελεγχόμενης απο το YPG στη βόρεια Συρία και τα συριοτουρκικά σύνορα. Συμμετείχε σε μια επιχείρηση που δεν εξυπηρετούσε κάποια «κούρδικη υπόθεση» (δεν υπάρχουν Κούρδοι στη Ράκκα, το Deir Er Zor κλπ) ως “πεζικό” των ΗΠΑ και αυτόν τον ρόλο επιλέγει να κρατήσει προς ώρας παρά την πτώση του Αφρίν.
Το YPG παρέδωσε το Αφρίν γιατί δεν μπορούσε να το υπερασπιστεί και υποχώρησε προς το Manbij και τη Ροζάβα. Δεν μπορούσε να το υπερασπιστεί γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αεροπορική κάλυψη. Οι Αμερικάνοι πάτρωνες του YPG και του SDF, δεν επρόκειτο να προσφέρουν τέτοια κάλυψη συγκρουόμενοι με την Τουρκία για το Αφρίν. Δεν έχει κανένα ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον το Αφρίν για τις ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι έχουν παρατάξει τα οχήματα και τις σημαίες τους στο Manbij, στέλνοντας ανοιχτότατα το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το που βάζουν το «όριο». Όριο που παρά τους λεονταρισμούς του, ο Ερντογάν το σεβάστηκε ανόρεχτα κατά την προηγούμενη εισβολή του στη Συρία, με αντάλλαγμα ένα «μασκάρεμα» που έλεγε ότι το YPG θα φύγει απο το Manbij και η τοπική διοίκηση θα περάσει στα μη κουρδικά στοιχεία του SDF και τους ντόπιους.
Το βασικό στρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ σ αυτήν την φάση του πολέμου (που ο στόχος της αλλαγής καθεστώτος μέσω της ισλαμιστικής εξέγερσης έχει προς ώρας ηττηθεί στο πεδίο της μάχης – αν και όχι οριστικά) είναι η κατοχή των εδαφών της Συρίας ανατολικά του Ευφράτη (με το Manbij ως προκεχωρημένο φυλάκιο στα δυτικά του ποταμού). Το YPG/SDF ειναι το πεζικό των ΗΠΑ σ αυτήν την ιστορία. Το YPG επέλεξε (προς ώρας τουλάχιστον) να συνεχίσει να παίζει αυτόν τον ρόλο αντί να τον απεκδυθεί, να αλλάξει τις συμμαχίες του και να σώσει το Αφρίν μέσω μιας συμφωνίας με την συριακή κυβέρνηση και την Ρωσία, που θα του προσέφερε την αναγκαία αεροπορική κάλυψη.
Η Συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία «εκβίασαν» μια τέτοια μεταστροφή του YPG μέσω του Αφρίν αλλά το YPG επέλεξε να παραμείνει «αμερικανικό». Και μ αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση και οι Ρώσοι δεν είχαν κανέναν λόγο να δώσουν αεροπορική κάλυψη σ’ έναν proxy army των ΗΠΑ εφόσον επιλέγει να συνεχίσει να είναι τέτοιος. Αντιθέτως σ’ αυτήν την φάση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την «ένταση» που υπάρχει στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Το πόσο «βάθος» και αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτός ο «ελιγμός» μένει να φανεί. Οι συνεχιζόμενες πάντως υποκριτικές καταγγελίες του YPG προς τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία για την πτώση του Αφρίν δεν έχουν ουσιαστικά κανέναν άλλο «λειτουργικό» ρόλο παρά αυτόν της δήλωσης προθέσεων εκ μέρους του YPG για διατήρηση της συμμαχίας του με τις ΗΠΑ.
Δυνάμεις του Συριακού Στρατού έχουν όντως αψιμαχίες με τους υποστηριζόμενους απ τους Τούρκους κατσαπλιάδες του FSA προκειμένου να μην αποπειραθούν να συνεχίσουν την πορεία τους νοτιότερα προς τις κυρίως θέσεις του SAA. Mπορεί να συμμετέχουν και κάποιοι του YPG ή «κούρδικη νεολαία» σ’ αυτές. Άλλωστε το YPG δήλωσε οτι θα συνεχίσει τον αγώνα στο Αφρίν με «ανταρτοπόλεμο». Αυτό δεν σηματοδοτεί καμία προσχώρηση του YPG στον “’Αξονα της Αντίστασης”.
Το αρχικό σχέδιο της αλλαγής καθεστώτος μέσω ισλαμιστικής εξέγερσης χρηματοδοτούμενης από τις ΗΠΑ και τους ντόπιους συμμάχους (Τουρκία, Σαουδαραβία κλπ) προς ώρας απέτυχε, παρότι οι ιμπεριαλοτζιχαντιστές παραμένουν ακόμα ένα πιόνι στην σκακιέρα. Το εφεδρικό σχέδιο αφορά την διάσπαση της Συρίας, την αποκοπή εδαφών απο τον έλεγχο της και τον οικονομικοπολιτικό στραγγαλισμό της μέσω ενός κούρδικου ή/και σουνιτικού κράτους ή «κράτους εν κράτει». Σ’ αυτό το σχέδιο επένδυσε σταδιάκα αλλά ανοιχτά το YPG και σ’ αυτό εξακολουθεί να είναι «στρατολογημένο».
Τα “στρατόπεδα” εξακολουθούν να παραμένουν τα ίδια. Από τη μια ο Συριακός Στρατός με τους συμμάχους του (Χεζμπολάχ, Ιράν, Ρωσία) και από την άλλη η Αυτοκρατορία με επικεφαλής τις ΗΠΑ, με αρωγούς τα σύμμαχα κράτη των Αμερικανών και «πεζικό» το SDF και τους FSA/τζιχαντιστές. Τόσο η Τουρκία όσο και το YPG (προς ώρας τουλάχιστον) είναι στην πραγματικότητα στο αντίπαλο στρατόπεδο απ’ τον Άξονα της Αντίστασης. Το αντίπαλο στρατόπεδο είχε εξαρχής αντιθέσεις στο εσωτερικό του, ήδη από την πρώτη φάση, οι οποίες οξύνθηκαν όταν ενεργοποιήθηκε σε πρώτο πλάνο το εφεδρικό σχέδιο (μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου που σηματοδότησε την ήττα του σχεδίου αλλαγής καθεστώτος μέσω ισλαμιστικής εξέγερσης) και ενέπλεξε ενεργητικά με αμερικανική πρωτοβουλία το (μέχρι τότε «τριτοδρομικό») YPG ως σημαντικό παίκτη του εφεδρικού σχεδίου.
Οι ΗΠΑ δηλώνουν ανοιχτά και σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τα ανατολικά του Ευφράτη, όπου ήδη έχουν μερικές χιλιάδες πεζοναύτες, ειδικοδυναμίτες, στρατιωτικά οχήματα κλπ λειτουργώντας πλέον σχεδόν ανοιχτά ως δύναμη κατοχής (με φύλλο συκής την καταπολέμηση του ΙΣΙΣ). Το πεζικό τους σ αυτήν την ιστορία εξακολουθεί να είναι το YPG/SDF.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, 14:43
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
Η διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία, στο Grand Hotel.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός, βγαίνει στο «σφυρί» σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Φράγκων 21 ένα κατάστημα 109 τμ στην περιοχή της Μπότσαρη για χρέη 74.960 ευρώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος Περού: Στους διπλωμάτες το θέμα της απαγόρευσης Μαδούρο να μεταβεί στη Λίμα
 Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, 09:58
Ο νέος πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα απέφυγε να επαναβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση της χώρας των Άνδεων θα απαγορεύσει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να μεταβεί στη Λίμα για τη Σύνοδο της Αμερικής τον επόμενο μήνα, σημειώνοντας πως θα αφήσει να χειριστούν το θέμα οι διπλωμάτες.
Ο Μαρτίν Βισκάρα ορκίστηκε πρόεδρος του Περού την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι παραιτήθηκε, αντιμέτωπος με τη βέβαιη παύση του από το Κογκρέσο και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη για μια υπόθεση διαφθοράς.
Πρώην κορυφαίο στέλεχος επενδυτικών τραπεζών της Wall Street που είχε για καιρό την υπηκοότητα των ΗΠΑ, ο Κουτσίνσκι ήταν ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Μαδούρο, τον οποίο αποκαλούσε «δικτάτορα», και του είχε απαγορεύσει να προσέλθει στη Λίμα για τη Σύνοδο της Αμερικής της 13ης και 14ης Απριλίου, τονίζοντας θα ήταν κάθε άλλο παρά «ευπρόσδεκτος».
Ο Μαδούρο απάντησε δηλώνοντας πως θα πήγαινε στη Σύνοδο ούτως ή άλλως, ενώ υποστηρικτές του σοσιαλιστή προέδρου γιόρτασαν, εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα, την παραίτηση του Κουτσίνσκι την περασμένη εβδομάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Πυροβολισμοί σε λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής του πρώην προέδρου Λούλα
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, 03:43
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη νότια Βραζιλία στο πλαίσιο της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, κατήγγειλε ότι δύο λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής του χτυπήθηκαν από σφαίρες, χωρίς πάντως, όπως διευκρίνισε γερουσιαστής του κόμματός του, να υπάρξουν τραυματισμοί.
«Η αυτοκινητοπομπή μας δέχθηκε επίθεση από φασιστικές ομάδες. Είχαν ήδη πετάξει αυγά και πέτρες. Και σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) πυροβόλησαν εναντίον των λεωφορείων», έγραψε ο Λούλα, πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής από το 2003 μέχρι το 2010, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Κανείς δεν τραυματίστηκε», διαβεβαίωσε πάντως ο γερουσιαστής Λίντμπεργκ Φαρίας, στέλεχος του Κόμματος Εργαζομένων (PT), όταν τουλάχιστον τρεις σφαίρες χτύπησαν τα δύο λεωφορεία. Ο πρώην πρόεδρος, ο υποψήφιος που θεωρείται με βάση τις δημοσκοπήσεις επικρατέστερος για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία -εάν του επιτραπεί να συμμετάσχει και δεν φυλακιστεί από τη νεοφιλελε φασιστικη πραξικοπηματικη κυβερνηση, μετά την στημενη καταδίκη του από ξεπουλημενα φασιστικα δικαστακια, για δηθεν δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κάτι για το οποίο συνεχίζει τις προσπάθειές του- είχε ήδη καταγγείλει τη Δευτέρα τη δράση της «άκρας δεξιάς» στη χώρα.
Η αυτοκινητοπομπή του Λούλα δεν είχε αστυνομική συνοδεία.
Επίσης μέσω Twitter, ο Λούλα τόνισε αργότερα πως «αυτό που βλέπω τώρα μοιάζει σχεδόν με την άνοδο του ναζισμού», πριν προσθέσει: «αν νομίζουν πως θα μας φοβίσουν, κάνουν λάθος».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατεχομενη Παλαιστινη,Δυτικη Οχθη,Χεβρωνα ,και όπως λεγεται στα αραβικα  στην πόλη Αλ-Χαλίλ, χθες
Γενικως δεν βριζω χυδαια,αλλα εδω ομολογω οτι θα παιρνα μια καραμπινα να τους ριξω στο κεφαλι ,ανετα ..Ένα βίντεο που καταγράφει την προσπάθεια στρατιωτων του ισραηλινού στρατού να τρομοκρατησουν και να συλλάβουν(?) ένα 3 χρονο (!!) παιδί απο την Παλαιστινη πριν επεμβουν οι γονεις και τους σταματησουν ..
ΜΑ ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ??
μα με 3ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ??

Ένα βίντεο που τεκμηριώνει την προσπάθεια των ισραηλινών στρατιωτών να συλλάβουν ένα 3 χρονο παλαιστινιακό παιδί, χθες (Τρίτη) στην πόλη Χεβρώνα, πριν οι οικογένειες τον απελευθερωσουν.
Ένα βίντεο που καταγράφει μια προσπάθεια των μελών του ισραηλινού στρατού να συλλάβουν ένα 3 χρονο παλαιστινιακό παιδί χθες στην πόλη του al-Χαλίλ, πριν από τις προσπάθειες των γονέων να το απελευθερωσουν.