Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Πεμπτη 29 Μαρτιου 2018


Αυτος ο κυριος ηταν κρατουμενος πριν 15 χρονια στο Αμπου Γκραιμπ το κολαστηριο στο Ιρακ οπου Αμερικανοι ξεπερασαν τους ναζι ...ειναι ο κυριος που ειδαμε συχνα στην γνωστη φωτογραφια με την κουκουλα και τα ηλεκτροδια του ηλεκτροσοκ ...τρομερη και συγκλονιστικη η μαρτυρια του ...
April 27, 2009
* βασανιστήρια στο αμπού γκράιμπ: "ο άνθρωπος πίσω από την κουκουλα"
Πλήρη πρακτικά της κατάθεσης του αλί shallal
Γνωστός στον κόσμο ως "ο άνθρωπος πίσω από την κουκουλα". ο Αλ Shallal βασανίστηκε στη φυλακή του αμπού γκράιμπ.
Τον Φεβρουάριο του 2007, η παγκόσμια έρευνα δημοσίευσε τα πλήρη πρακτικά της κατάθεσης του καθηγητή αλί shallal.
Η ένορκη δήλωσή του παρουσιάστηκε στην επιτροπή εγκλημάτων πολέμου που είχε τεθεί υπό το πηδάλιο του πρώην πρωθυπουργού Tun Δρ Mahathir mohamad, ως απόδειξη της νομικής διαδικασίας που ξεκίνησε στην Κουάλα Λουμπούρ εναντίον του (πρώην) Προέδρου των ΗΠΑ ΤΖΟΡΤΖ Γ. Ο Μπους, ο Βρετανός (πρώην) Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ.
Ο Αλί Shallal είναι άνθρωπος με τεράστιο θάρρος και αποφασιστικότητα. Άκουσα την κατάθεσή του στην Κουάλα Λουμπούρ.
Είχα την ευκαιρία να του μιλήσω αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για τα εγκλήματα πολέμου του Φεβρουαρίου του 2007 Θα δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης. Μοιραστήκαμε την αποφασιστικότητά μας να φέρουμε τους εγκληματίες πολέμου σε υψηλά αξιώματα στη δικαιοσύνη.
Ο Αλί Shallal είναι καθηγητής θεολογίας. Είναι μια τεράστια πηγή έμπνευσης.
Σε αυτό το σημείο, στην αρχή της κυβέρνησης Ομπάμα, οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπους είναι στη δικαιοσύνη στην Ισπανία επειδή διέταξε τη χρήση βασανιστηρίων. Η ένορκη κατάθεση του Αλ Shallal, η οποία αποτελεί δημόσιο έγγραφο, θα πρέπει τώρα να χρησιμεύσει για να στηρίξει το κατηγορητήριο και τη δίωξη των ανώτερων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του αντιπροέδρου, ο οποίος διέταξε τη χρήση βασανιστηρίων.
Η κατάθεση του αλί shallal θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διαλύσει κάθε δισταγμό εκ μέρους του λευκού οίκου και του κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με το κατηγορητήριο και τη δίωξη των αξιωματούχων του Μπους. Από αυτή την άποψη, η κατάρρευση των πιέσεων "από το ρεπουμπλικανικό κόμμα και τον εθνικό μηχανισμό ασφαλείας, ο πρόεδρος obama και οι κορυφαίοι δημοκράτες έχουν αναφέρει ότι θα εμποδίσουν κάθε ανεξάρτητη επιτροπή να διερευνήσει τα ευρέως βασανιστήρια των κρατουμένων υπό την κυβέρνηση μπους" (βλ. Τομ Eley, Ομπάμα Οι δημοκρατικοί κινούνται για να εμποδίσουν την έρευνα βασανιστηρίων, WSWS.org και παγκόσμια έρευνα, απρίλιος 27, 2009)
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτό που βίωσε ο ali shallal ήταν μέρος μιας ρουτίνας διαδικασίας βασανιστηρίων, που εφαρμόστηκε συστηματικά σε αυτούς που συνελήφθησαν. Πολλοί από τους συντρόφους του στο αμπού γκράιμπ πέθαναν ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων ή εκτελέστηκαν κατά την απελευθέρωσή τους έτσι ώστε να μην αποκαλύψουν τις φρικιαστικές φρικαλεότητες και τις αγριότητες που διαπράχθηκαν στις διαταγές της κυβέρνησης Μπους.
Επίσης σημαντικό, όπως επιβεβαιώθηκε από την κατάθεσή του, ήταν το γεγονός ότι οι ισραηλινοί "πολίτες" συμμετείχαν στην παροχή βοήθειας στους ανακριτές της φυλακής των ΗΠΑ.
Ο Αλί shallal επέζησε και έδωσε κατάθεση στο όνομα όλων εκείνων που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.
Θα τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τα μέλη του κογκρέσου των ΗΠΑ να διαβάσουν και να αναγνωρίσουν την κατάθεση του αλί shallal και να δράσουν αναλόγως.
Όποια απόφαση και αν ληφθεί σχετικά με το κατηγορητήριο και τη δίωξη των υψηλών αξιωματούχων του Μπους, τα λόγια του αλί shallal θα γίνουν στην ιστορία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Με αφορμή την σύλληψη, κράτηση και παραπομπή για πέντε κακουργήματα του 88χρονου που πυροβόλησε αυτούς που πήγαν να τον ληστέψουν ανοίγουν πάλι θέματα τεράστια στην ελλάδα της κρίσης.
Η αστυνομία υποτίθεται ότι υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες, τα δικαιώματά τους, βάσει νόμων του κράτους. Αντί γι αυτό την πληρώνουμε απ την τσέπη μας όλοι για να "φυλάει" πολιτικούς, "στόχους", να δέρνει πολίτες που διαμαρτύρονται, να μας ψεκάζει με χημικά και άλλα τέτοια όμορφα.
Θυμήθηκα λοιπόν το 2015 την πρώτη μέρα που έγινε διάρρηξη στο ξενοδοχείο μου. (Τότε ακόμα δεν πήγαινε καν το μυαλό μου ότι όλα αυτά ήταν "πρόβες" για την μετέπειτα "κατάληψή" του.) 19 Αυγούστου ήταν. Πανικός στις 2 η ώρα το πρωί με τους περισσότερους δικούς μου ανθρώπους να κοιμούνται και να μην θέλω να τους ξυπνήσω έκανα ένα ποστ "SOS" στο φατσομπούκι μήπως κάποιος ήταν ξύπνιος και μπορούσε να με βοηθήσει. Ειδοποίησα το 100 και κατέβηκα στο ξενοδοχείο. Είδα ότι είχαν σπάσει το ένα κομμάτι της τζαμένιας πόρτας εισόδου για να μπουκάρουν. Η αστυνομία ήρθε, μπήκε στο κτίριο να ελέγξει, δεν βρήκε κανέναν και με κάλεσε να δω τι λείπει. Κατόπιν μου είπαν να πάω στο τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα για κατάθεση και μήνυση. Λέω εντάξει βρε παιδιά αλλά με την πόρτα σπασμένη κι ανοιχτή όλη νύχτα είναι σίγουρο ότι θα ξαναμπούν.
Μέχρι να ξημερώσει και να βρω κάποιον να αποκαταστήσει την πόρτα τι θα γίνει;
Να κάτσετε να παραφυλάτε, ήταν η απάντηση!
Σοβαρά τους λέω; Μια γυναίκα μόνη να κάτσω να παραφυλάω όλη νύχτα; Και ποιός λέει ότι δεν θα ξανάρθουν και θα μου επιτεθούν να με σκοτώσουν κιόλας;
Αν ξανάρθουν, είπαν, να μας πάρετε τηλέφωνο να ξανάρθουμε ήταν η απάντηση!
Αν είμαι πεθαμένη λίγο δύσκολο να σας καλέσω τους είπα κι έφυγαν.
Εκείνο το βράδυ ευγνώμων στον Kostas Pagonis και στην Eleni Perdikouriπου ήρθαν μέσα στην νύχτα έχοντας δεί το ποστ μου και με συντρόφευσαν όλη νύχτα στο παραφύλαγμα, με κίνδυνο και για τους ίδιους!
Οταν πήγα στο τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα να κάνω την σχετική μήνυση κλπ άκουσα και φρίκαρα. Το τμήμα εντελώς αποδυναμωμένο, με ένα αυτοκίνητο κι αυτό με προβλήματα, με τους περισσότερους αστυνομικούς να έχουν αποσπαστεί στην φύλαξη Τσίπρα και ν ακούω στο καπάκι κι ότι δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να φυλάει τον κάθε πολίτη και την περιουσία του.
Σεντόνια χειρότερα απ αυτό μπορώ να γράφω για το θέμα και για το τι άκουσα και είδα εκείνη την εποχή με άξονα την αστυνομία και δεδομένου ότι οι διαρρήξεις και ληστείες συνεχίστηκαν σε καθημερινή σχεδόν βάση επί ένα δίμηνο μετά.
Εννοείται ότι η αστυνομία δεν έψαξε ποτέ να βρεί τους ληστές, ούτε με κάποιο τρόπο να με προστατεύσει. Οι απανωτές μηνύσεις μου στο τμήμα τότε, ακόμα στα κάτω συρτάρια σκονισμένες είναι.
Το αποκορύφωμα βέβαια ήρθε στις 22 Απριλίου του 2016 που το ξενοδοχείο μου "κατελήφθη" και η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ. Εκτοτε αρνείται να εφαρμόσει και τις τρείς εισαγγελικές παραγγελίες εκκένωσης και την δικαστική απόφαση ασφαλιστικών νομής και κατοχής.
Πολύ μετά απ την "κατάληψη" έμαθα ότι ο νόμος λέει ότι αν εκείνη την πρώτη μέρα πήγαινα με δέκα δικούς μου ανθρώπους να διώξω τους καταπατητές, όλα θα ήταν μια χαρά. Απ την δεύτερη μέρα, όμως, και μετά δεν έχω αυτό το δικαίωμα, μόνο η αστυνομία μπορεί να επέμβει, και διώκομαι νομικά αν το κάνω!
Και τίθενται και πάλι χιλιάδες ζητήματα δικαιωμάτων, ρόλου της αστυνομίας, νόμων και τελικά του δικαιώματος στην άμυνα και την αυτοδικία όταν κινδυνεύει η ζωή κι η περιουσία σου.
Σχολιο.- «Στο βιβλίο του (Αλίκη ο ξαδερφος lol) Παπαχελά «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια», ο μακαρίτης διηγείται ότι μετά τα Ιουλιανά, όταν σχηματίστηκε η πρώτη κυβέρνηση των αποστατών και έβραζε το σύμπαν εναντίον τους, έφερε ανθρώπους του από την Κρήτη που στρατοπέδευσαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα για να τον προστατεύσουν από ενδεχόμενη εισβολή πλήθους ή απόπειρα δολοφονίας. Αυτός ο ιδιωτικός στρατός, όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης λέει, είχε τοποθετήσει πολυβόλο στην ταράτσα του σπιτιού. Θέλω να το σχολιάσουν όσοι «φιλελεύθεροι» νεοδημοκράτες λυσσάνε από χθες εναντίον της οπλοκατοχής, εναντίον της αυτοδικίας και υπέρ του «κράτους δικαίου», με αφορμή το περιστατικό του 88χρονου που συνέβη (τι σύμπτωση) πάλι στην εξωτική Γλυφάδα»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



88χρονος ναύαρχος ε.α. του Λιμενικου αμύνθηκε της ζωής του πυροβολώντας Αλβανούς ληστές και τον πάνε για κακούργημα!
27/3/2018
Το πόρισμα είναι ότι ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να υπερασπιστεί την περιουσία του από ανθρώπους που εισβάλουν στο σπίτι του.
Αυτό συνέβη σε ένα απόστρατο 88χρονο ναύαρχο του Λιμενικού Σώματος όταν ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του στη Βούλα και ο οποίος μη έχοντας άλλη επιλογή πυροβόλησε εναντίον δύο Αλβανών και τώρα κάποιος εισαγγελέας τον σύρει στα δικαστήρια ως ένοχο!
Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του 88χρονου ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία.
«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω»,είπε ο 88χρονος, ο οποίος μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή
Ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε τον έναν από τους δύο Αλβανούς  κινήθηκε εναντίον του αυτεπάγγελτα η ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα.
«Διαμένω μόνος μου στη μονοκατοικία. Στις 06:30 χτύπησε ο συναγερμός της οικίας μου και με ξύπνησε. Στις 07:45 χτύπησε το κουδούνι της κεντρικής πόρτας του σπιτιού μου. Χωρίς να ανοίξω την πόρτα ρώτησα ποιος είναι και μου απάντησε με καλά ελληνικά ένας έφηβος ότι είναι από το διπλανό σχολείο και ότι τους έπεσε η μπάλα στην αυλή μου.
Πάλι δεν άνοιξα την πόρτα και άκουγα τον σκύλο μου που βρισκόταν στην αυλή να γαβγίζει συνεχώς. Μετά από περίπου πέντε λεπτά ρώτησα τι συμβαίνει και ο νεαρός μου είπε τη φράση:
“Δεν βρίσκω τη μπάλα και κρατείστε το σκύλο για να μπορέσω να βγω από την αυλόπορτα.
Τότε άνοιξα την πόρτα και αντίκρισα έναν νεαρό άνδρα περίπου 18 χρόνων, παχουλό, μετρίου αναστήματος και προτού προλάβω να ανοίξω εντελώς την πόρτα, ένας άλλος άνδρας έσπρωξε την πόρτα με δύναμη και με άρπαξε από τον λαιμό και με κάθισε με βία σε μια καρέκλα που υπάρχει στο χολ. Τότε τράβηξε μια χρυσή αλυσίδα που φορούσα στο λαιμό, με δύο χρυσούς σταυρούς και τη βέρα της θανούσας συζύγου μου και μου είπε τη φράση:
“Είμαστε φτωχοί, δεν θα σου κάνουμε τίποτα. Δώσε μας ο,τι λεφτά έχεις και εμείς θα σε παρατήσουμε και θα φύγουμε”».
Μάλιστα αφού περιγράφει πως τον ξεγέλασαν για να μπουν μέσα στη συνέχεια ξεδιπλώνει όλα όσα εφιαλτικά ακολούθησαν.
«Έψαχναν τα κοσμήματα της θανούσας γυναίκας μου»
«Ο άνδρας αυτός ήταν περίπου 25 ετών. Μιλούσε καλά ελληνικά, λίγο πιο ψηλός και κανονικής σωματικής διάπλασης. Αυτός φορούσε κουκούλα και αν θυμάμαι καλά είχε και γένια. Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος κανένας από τους δύο δεν φορούσε γάντια. Μετά από αυτό, πήγανε και οι δύο στην κρεβατοκάμαρα που κοιμάμαι, άνοιξαν το πάνω συρτάρι της τουαλέτας και αρχίσανε να ψάχνουν κουτάκια με τα κοσμήματα της θανούσας γυναίκας μου».
Σε αυτό το σημείο, ο ηλικιωμένος δίνει την δική του εκδοχή των πραγμάτων για το πως τραυμάτισε τον 28χρονο Αλβανό ληστή.
Μια εκδοχή που όμως δεν έπεισε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής όταν μπήκαν στο διαμέρισμα και αντίκρισαν παντού αίματα.
«Τον τραυμάτισα με ένα σπαθί αντίκα στο πόδι»
«Εκείνη τη στιγμή τους είπα “περιμένετε να σας φέρω τα λεφτά. Μετά από λίγο βγήκαμε και οι τρεις, από την κρεβατοκάμαρα και εγώ κατευθύνθηκα στο χολ και πήρα στα χέρια μου ένα σπαθί αντίκα το οποίο είχα κρυμμένο σε ένα ψηλό βάζο και τραυμάτισα αυτόν με τα γένια χαμηλά στο σώμα του μάλλον στα πόδια. Με το που συνέβη αυτό τράπηκαν αμέσως σε φυγή και αυτός που τραυμάτισα έφυγε σίγουρα πηδώντας από τα κάγκελα γιατί πάνω στα κάγκελα βρέθηκαν αίματα.
Τα κοσμήματα που μου αφαίρεσαν δεν θυμάμαι να σας τα περιγράψω ακριβώς, εκτός από την αλυσίδα που μου πήραν από τον λαιμό με δύο σταυρούς, τη βέρα της γυναίκας μου που ανέγραφε στο εσωτερικό της το όνομα καθώς και ένα κομπολογάκι που τους έπεσε στα σκαλιά της πόρτας ενώ έτρεχαν να διαφύγουν.
Επίσης, θέλω να σας αναφέρω ότι χθες το βράδυ, γύρω στις 20:30 μου χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας και στην ερώτηση μου “ποιος είναι;” μου απάντησε μια ανδρική φωνή ότι είναι διανομέας φαγητού και ότι μου έφερε αυτό που παρήγγειλα. Εγώ του είπα ότι δεν έχω παραγγείλει κάτι και του ζήτησα να φύγει».
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρουν ως ένα σημείο τα γεγονότα όπως τα περιγράφει ο 88ρονος όμως σε ότι έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Αλβανού ληστή αναφέρουν τα εξής:
«Ο παθών κατά τη διάρκεια της έρευνας των χώρων της κρεβατοκάμαρας από τους ανωτέρω κατηγορουμένους, πήρε στα χέρια του πυροβόλο όπλο το οποίο κατείχε χωρίς άδεια αρμόδιας αστυνομικής αρχής, έστρεψε αυτό προς τον 28χρονο κατηγορούμενο και τον πυροβόλησε προκαλώντας του όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, διαμπερές τραύμα στη δεξιά παλάμη του χεριού του.
Οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, ωστόσο όπως προέκυψε από την έρευνα μετέβησαν αμέσως στο εφημερεύον νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας προκειμένου να παρασχεθούν στον τραυματισμένο κατηγορούμενο οι πρώτες βοήθειες. Η υπηρεσία μας ενημερώθηκε για το γεγονός αυτό και με τη συνδρομή αστυνομικών ο κατηγορούμενος προσήχθη στην υπηρεσία μας όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα και συνελήφθη.
Ο τραυματισμένος κατηγορούμενος, ο οποίος επίσης αναγνωρίστηκε από φωτογραφία από τον παθόντα, δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί λόγω της κατάστασης της υγείας του και φρουρείται από αστυνομικούς ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Απολογούμενος στην υπηρεσία μας ο 18χρονος κατηγορούμενος αποδέχθηκε τη σε βάρος του κατηγορία ενώ κατά τη σωματική του έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα μέρος των αφαιρεθέντων από την οικία του αντικειμένων».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκοψαν τη σύνταξη σε 62χρονη καρκινοπαθή στη Λεσβο επειδή χρωστάει στο ΤΕΒΕ… Την αφήνουν να πεθάνει αβοήθητη
Μάρτιος 26, 2018
Στην Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της κρίσης, νομίζουμε ότι δεν τα έχουμε δει ακόμα όλα…
Σε όλες τις χώρες του κόσμου –  ακόμα και στις τριτοκοσμικές – υπάρχουν οι υπηρεσίες πρόνοιας, που φροντίζουν για τους αναξιοπαθούντες, άπορους και γενικά τους αδύναμους πολίτες τους.
Εδώ στην Ελλάδα το Κράτος Πρόνοιας το οποίο υποτίθεται ότι έχουμε, θεωρεί τους αδύναμους πολίτες της σαν μελλοθάνατους !!!
Πως αλλιώς να εξηγήσεις την περίπτωση μιας 62χρονης γυναίκας – καρκινοπαθούς, η οποία πλήρωνε μέχρι πριν λίγα χρόνια τις επαγγελματικές της εισφορές προς το ΤΕΒΕ κανονικά, μέχρι που ο καρκίνος ήρθε και της χτύπησε την πόρτα.
Τρία απανωτά χειρουργεία την κατέστρεψαν στην κυριολεξία επαγγελματικά και οικονομικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Έτσι όταν λόγω της υγείας της βγήκε αναγκαστικά στη σύνταξη με ποσοστό αναπηρίας το 85%, πίστεψε ότι θα μπορέσει να παλέψει τον καρκίνο με τη δύναμη της ψυχής της και με τη πενιχρή σύνταξη που θα έπαιρνε αφού δεν είχε άλλα εισοδήματα.
Όμως λόγω της επαγγελματικής της στασιμότητας από την αρρώστια της, έφτασε να χρωστάει στο ΤΕΒΕ εισφορές που έφταναν τις 30.000 ευρώ.
Κι εδώ  ήρθε η χαριστική βολή για την άτυχη αυτή γυναίκα.
Το ΤΕΒΕ λόγω του χρέους αυτού, δεν της καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τη σύνταξη που δικαιούται, λόγω της οφειλής που έχει προς το ταμείο.
Όπως μας λέει η ίδια, δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα και παλεύει με τη βοήθεια συγγενών και φίλων να νικήσει τον καρκίνο.
«Δυστυχώς μας λέει, είμαι καταδικασμένη να πεθάνω αν δεν βρεθεί κάποια λύση… Πόσο θα αντέξω με αυτές τις συνθήκες; Οι υπάλληλοι του ΤΕΒΕ εδώ στη Μυτιλήνη δεν μπορούν να κάνουν κάτι… Είμαι σε απελπιστική κατάσταση».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριαννα Κληρονομου
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΗΡΕΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΛΟΣ.ΖΗΤΗΣΑ ΑΙΜΑ Κ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 12 ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.ΕΛΕΟΣ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΘΗΚΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥς ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006493543800&hc_ref=ARTpEcM3onpTYVbhEj1DUzRbkfvXJwK2G6-O6sU8tOVr9wtH_pqsccC6WfrM_xhc2IY&fref=nf



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι είναι τόσο παλιά όλ' αυτά, που λέει ο άλλος, νομίζοντας πως πρωτοτυπεί!
Τα ίδια ακριβώς έλεγαν κι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας όταν συλλαμβάνονταν λαμπράκηδες:
- Κορόιδα! Σας στέλνουν εσάς να σπάτε τα κεφάλια σας κι η ηγεσία κρύβεται στα γραφεία!
- Μα κι αυτοί μαζί μας είναι στις διαδηλώσεις!
- Είδες που είσαι κορόιδο; Αυτοί το κάνουν για να προβάλλονται, ρε κορόιδο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου, γίνεται η δίκη των τριών διαδηλωτών που συνελήφθησαν τραυματισμένοι από τα ΜΑΤ στην κινητοποίηση για τους πλειστηριασμούς της περασμένης Τετάρτης.
Αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 9 το πρωί, θα είμαστε εκεί. Για να αποσπάσουμε τους συντρόφους μας από τα χέρια των υπαλλήλων του τραπεζικού κεφαλαίου.
Για την αγωνιστική μας αξιοπρέπεια! Για μια ζωή με αξιοπρέπεια!
Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!
Αλληλεγγυη στους συλληφθεντες αγωνιστες για την υπερασπιση της λαικης περιουσιας
Συγκεντρωση συμπαραστασης Παρασκευη 30/3 – 9.00, Κτιριο 7
Δικαστηρια Σχολης Ευελπιδων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι κάπως επιθετικός και με βαριά διάθεση απόψε, αλλά μου χάλασε τη μέρα από το μεσημέρι ένας αλητάμπουρας που είπε ότι ο πατέρας μου και όλοι οι ελασίτες ήταν φασίστες. Μιας και ήταν πατριώτες και τραγουδούσαν "Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα, το δίκιο και τη λευτεριά". Γιατί, σύμφωνα με τον φασιστάκο, όλοι οι πατριώτες είναι φασίστες.
Δεν τη μπορώ τη χίτικη προπαγάνδα. Δεν τους ανέχομαι τους χρυσαυγίτες που λένε πως όποιος είναι πατριώτης είναι και δικός τους, φασίστας.
Σχολιο.- Δεν είναι και τυχαία η συνεχής επιβεβαίωσή μου στα σωστά σχόλιά σου. Όλοι αυτοί,  και είναι πάρα πολλοί πια μολεύουν και διαστρέφουν την Αριστερά...
Σχολιο.- Εμ να και για το Μικη Θεοδωρακη , η ιδια προπαγανδα ειπε οτι επειδη δηλωνει πατριωτης ειναι φασιστας . Και οι ΧΑτες πανε σε οποια εκδηλωση πατριωτικη για να την καπηλευτουν και για να φαινονται οτι ειναι πολλοι περισσοτεροι αριθμητικα.

Σχολιο.- Αν οι φασίστες το καπηλευονται είναι γιατί οι "αριστεροί" απ αρνήθηκαν την ιστορία τους και τις αξίες τους, "εκσυγχρονισθηκαν" στον μεταμοντερνισμο και τον αποδομισμο, διεστρεψαν την έννοια του διεθνισμου και παρέδωσαν συνειδητά κάθε τι που έχει σχέση με την εθνική τους ταυτότητα και με τον τόπο που ζουν στους φασίστες. Λες και αυτή η γη που ζουν ανήκει μόνο στους αστούς που την εκμεταλλευονται. Κι όλα αυτά μ έναν τρόπο σχιζοφρενικο. Αν υποφέρουν οι Παλαιστίνιοι, οι Συριοι, οι Κουρδοι, από τον ιμπεριαλισμό και τον επεκτατισμο και αντιστέκονται είναι με τους Παλαιστίνιους, τους Σύριους, τους Κουρδους. Αν απειλούνται κι αντιστέκονται οι Έλληνες για τους ίδιους λόγους είναι εναντίον τους και τους λοιδορούν ως φασίστες. Αυτά είναι τα χαλια της σημερινής αριστεράς
Σχολιο.- Η άποψη ότι ο πατριωτισμός είναι φασισμός ή οδηγεί στον φασισμό, υποστηρίζεται και απο τους φασίστες και απο τους εθνομηδενιστές. Αυτό που διαφέρει είναι η αξιολόγηση. Στην πράξη βέβαια οι φασίστες εφαρμόζουν και αυτοί φυλετικό διεθνισμό και γι αυτό υποστήριξαν στο παρελθον εισβολείς και εχθρούς της χώρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε που θα μου περνούσε ποτέ η σκέψη να ειρωνευτώ ή να χλευάσω κάποιον που αγωνίζεται, όσες διαφωνίες κι αν έχω μαζί του, όσο κι αν θεωρώ αδιέξοδο τον αγώνα του, όσο κι αν τον αντιπαθώ ως άνθρωπο. Έτσι, κυριολεκτικά αηδιάζω με το πόσα καθίκια κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Πόσα -συνήθως άκαπνα- σκουλήκια της λάσπης, που αραχτά στον καναπέ τους και άφαντα σε αγώνες, θα κρίνουν "καθεστωτικούς" τους συντρόφους του Ρουβίκωνα, υποκριτική την εμμονή του Λαφαζάνη να κατεβαίνει κάθε βδομάδα και να τρώει χημικά, γελοίες τις συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων από το ΠΑΜΕ και άλλα πολλά.
Ντροπή σας, ξευτιλισμένα ανθρωπάκια! Δεν απέχετε παρά ένα βήμα από την ένταξή σας στη συνομοταξία της φιλελέ ρουφανιάς. Άντε και καλή καριέρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
Πρόκειται για το σύνθημα "όποιος κοιμάται πατριώτης ξυπνάει εθνικιστής και φασίστας", με το οποίο ένας χρυσαυγίτης μπορεί να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα του πατριωτισμού.
Είναι ένα σύνθημα που -όπως έχω γράψει επανειλημμένα- δείχνει την παντελή άγνοια της ιστορίας και του μαρξισμού από έναν κόσμο, και τη χυδαιότητα ενός άλλου που ξέρει, αλλά ασχημονεί.
Έχω παραθέσει ξανά και ξανά κλασικά μαρξιστικά κείμενα στα οποία ο πατριωτισμός αναγνωρίζεται ως στοιχείο της ιδεολογικής συγκρότησης των επαναστατών. Έχω αναφερθεί ξανά και ξανά σε αναρίθμητες περιπτώσεις επαναστατικών κινημάτων που συγκροτήθηκαν σε βάση πατριωτική και εξελίχθηκαν σε κοινωνικές επαναστάσεις. Δεν θα ξανακάνω τώρα τις ίδιες αναφορές.
Θα επισημάνω, όμως, ότι η χυδαιότητα δεν είναι πάντα ανεκτή. Όταν, μάλιστα, στρέφεται από κάθε άκαπνο αλητάμπουρα σε πρόσωπα όπως ο Άρης Βελουχιώτης, οι ελασίτες, ο Τσε Γκεβάρα, οι παλαιστίνιοι, ιρλανδοί, βάσκοι κ.ά. μαχητές, όχι μόνο η έκφραση συμφωνίας με την προστυχιά, αλλά και η εκδήλωση ανοχής με τη σιωπή είναι προβληματική.
Τον χρυσαυγιτισμό τον πολεμάμε σε κάθε του μορφή και υπερασπιζόμαστε σταθερά τη μνήμη εκείνων που πέθαναν με το όπλο στο χέρι, τραγουδώντας "θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά".
Εκτός κι αν νομίζουμε πως εμείς είμαστε πιο επαναστάτες απ' αυτούς, οι οποίοι, άλλωστε,πέθαναν ως φασίστες. Αν αποδεχτούμε το χρυσαυγίτικο σύνθημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όποιος κοιμάται πατριώτης ξυπνάει φασίστας", έγραψε πριν λίγο κάποιος απίθανος, καθυβρίζοντας τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ που εντάχθηκαν σ' αυτόν ως πατριώτες. Χωρίς να ντρέπεται!
Και φυσικά θα μπλοκαριστεί για λόγους καθαρά προσωπικούς. Καθίκια που βρίζουν τον ελασίτη πατέρα μου τα σιχαίνομαι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών... πλησιάζει η ώρα του άξονα της Αντίστασης και γι' εσάς!
Ο Talal Sillo Διοικητής (στρατηγός) του YPG, εκπρόσωπος τύπου του αμερικανοισραηλινού κατασκευάσματος, του δήθεν προοδευτικού κι "αριστερού" YPG, ανακοινώνει τη δήθεν κατάκτηση της Ράκα, την οποία παρέδωσαν οι τζιχαντιστές, όπως οι Κούρδοι παρέδωσαν την Αφρίν.
Οι σημαίες των φονιάδων του FSA (ελεύθερου συριακού στρατού) τον πλαισιώνουν.
Σήμερα οι δολοφόνοι του FSA στην Αφρίν έχουν περάσει με τις δυνάμεις του φασίστα Ερντογάν. Όμως στα άλλα τμήματα της Συρίας που κατέχει το YPG μαζί με τους αμερικανούς.
Σύντομα η σιωνιστική ηγεσία του YPG θα κρεμαστεί από τους... ίδιους τους Κούρδους...
Εδώ θαυμάζουμε τον στρατηγό να ανακοινώνει στα διεθνή ΜΜΕ τη δήθεν κατάληψη της Ράκκα (πόλη που παρέδωσαν με συμφωνία οι τζιχαντιστές στις κοινές δυνάμεις Αμερικανών και Κούρδων), πλαισιωμένος από τις διάσημες Κούρδισες "αντάρτισσες" made in USA & Ισραήλ που κατασκεύασε το Χόλιγουντ με σκηνοθέτη τον σιωνιστή Bernard-Henri Lévy, γνωστός "πατέρας" της "αραβικής άνοιξης made in USA".
69ο Φεστιβάλ των Κανών, Μάης 2016, το πιο διάσημο διεθνές κινηματογραφικό γεγονός, η κορυφή της 7ης Τέχνης... κι η ταινία προπαγάνδας των Κουρδικών "αγώνων", των ηρωικών "Πεσμεργκά" (αυτοί που αντιμετωπίζουν το θάνατο)... ("Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Βενεζουέλα - Αλήθειες & προπαγανδιστικοί μύθοι"
H Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" σας καλεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 5.30 μ.μ, σε Εκδήλωση Ενημέρωσης - Αλληλεγγύης με θέμα: "Βενεζουέλα - Αλήθειες & προπαγανδιστικοί μύθοι" στην Αίθουσα Τελετών "ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ" στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου (Πατησίων 42). Θα μιλήσουν:
- IGNACIO RAMONET, Δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην αρχισυντάκτης Le Monde Diplomatique
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΤΣΩΝΗΣ, Αναπλ.Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο
- ΜΑΡΤΑ ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΙΟΣ ΣΑΝΖ, Φιλόλογος, συγγραφέας
- Συντονίζει: η ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ, Αναπλ.Καθηγήτρια Παν.Πελοποννήσου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από εκπρόσωπο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
θα διαβάσει ποιήματα σε ισπανικά & ελληνικά ο JAIME SVART, Χιλιανός ποιητής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιοι Ρωσοι, και ποιος στρατος της Συριας, και ποιοι Ιρανοι? Ας μην ειχε παει η Χεζμπολαχ στη Συρια, και θα σου λεγα σημερα, σε ποιο ταφο θα βρισκοταν ο Προεδρος Μπασαρ  Ασαντ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θαυμαστός κόσμος της «εργασίας»…

Ας μιλήσουμε σήμερα για τον κόσμο της εργασίας ή καλύτερα γι’ αυτούς που έχουν δουλειά.
Ας μιλήσουμε γι’ αυτούς που σιωπηλά και μοιρολατρικά συναίνεσαν και συναινούν στη 10ωρη ή 12ωρη εργασία, στο μισθό πείνας, στο μισθό που δεν καταβάλλεται επί μήνες παρά το γεγονός ότι παρείχαν την... υπεραξία τους…
Ας μιλήσουμε γι’ αυτούς που ακούν καθημερινά τα περί ανάπτυξης και επενδύσεων, ενώ την ίδια ώρα στα σπίτια τους περιμένουν στοίβα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, του τηλεφώνου, των κοινοχρήστων, του νερού και όλες οι άλλες οι υποχρεώσεις προς την εφορία, τα σχολεία, τα φροντιστήρια.
Γι’ αυτούς που άκουσαν προχθές τον πρωθυπουργό να λέει από το Σύρο πως «η πραγματική οικονομία παίρνει μπροστά», πως «στην καθημερινότητα υπάρχει αλλαγή, νέες θέσεις εργασίας προχωράνε» και πως «βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση».
Ας μιλήσουμε γι’ αυτούς που παραδόθηκαν και που επέτρεψαν και επιτρέπουν να διαβιούν μια εργασιακή ζωή, δουλική…
Τα στοιχεία –για ακόμη μία φορά– είναι καταλυτικά.
Τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενοι –όπως μαθαίνω επίσημα από τη ΓΣΕΕ– αμείβονται με καθυστέρηση από 1 έως 9 μήνες ενώ η κατάσταση αυτή διαρκώς επιδεινώνεται.
Τουλάχιστον 200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με… κουπόνια για αγορά προϊόντων. (Κουπόνια που είναι αφορολόγητα φυσικά, και για το οποία ο εργοδότης μπορεί να έχει φοροαπαλλαγές).
Τουλάχιστον 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με την ίδια την υπουργό «Εργασίας».
Κανείς δεν μιλάει (πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι;), κανείς δεν νοιάζεται και κανείς δεν αντιδρά.
Το επίσημο κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Τι να περιμένει κανείς από ένα υπουργείο «Εργασίας» που πράττει ότι του λένε οι «θεσμοί» στο πλαίσιο των προγραμμάτων «διάσωσης»; Τι να περιμένει κανείς από μια υπουργό «Εργασίας» (Έφη Αχτσιόγλου σήμερα, άλλος προχθές, άλλος αύριο…) που το μόνο επιχείρημα που είχε να πει σε εργαζόμενους που βρέθηκαν στο γραφείο της, ήταν να κουνάει τα χέρια της σαν διευθύντρια ορχήστρας… Τι να περιμένει κανείς από τον εν υπνώσει συνδικαλισμό; Τι να περιμένει κανείς από ένα Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο διατείνεται πως κάνει μπαράζ ελέγχων αλλά μετά από…καταγγελίες;
Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι σε έναν εργαζόμενο να κάνει καταγγελία; Και ποιος ακριβώς είναι ο έλεγχος που κάνουν οι επιθεωρητές εργασίας, ποιο νομικό πλαίσιο τους καλύπτει να επιβάλλουν το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή μισθού σε όποιον εργάζεται και ταυτόχρονα την επιβολή προστίμου σε όποια επιχείρηση έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους της;
Πορευόμαστε πια έτσι όπως μας έστρωσαν κι εμείς το δεχθήκαμε και το συνηθίσαμε.
Πορευόμαστε με πλήρη καταστρατήγηση και περιστολή όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί τον τελευταίο αιώνα με πολύ κόπο κι αγώνες, με πολύ αίμα και πολλά δάκρυα και λέμε κι ευχαριστώ που έχουμε δουλειά.
Για πόσο;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ... Al-Jaafari (εκπρόσωπος στον ΟΗΕ): Δηλώνουμε πως θα απελευθερώσουμε όλα τα Συριακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων το κατεχόμενο Γκολάν, την Αφρίν, τη Ράκα και την Ιντλίμπ

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, με επικεφαλης τον Δρ Bashar al-Jaafari, τόνισε ότι οι μηδενικές προσεγγίσεις για την απελευθέρωση της Ανατολικής Γκούτα από την τρομοκρατία, ανανεώνοντας την απόρριψη της Συρίας σε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ή εχθρικές ξένες δυνάμεις στα εδάφη της και την αποφασιστικότητά της να απελευθερώνουν όλα τα εδάφη της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου του Κατεχόμενου Γκολάν, της Αφρίν, της Raqqa και της Idleb.
Ο Al-Jaafari έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.
Πρόσθεσε ότι μόνο 2 από τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν πρεσβείες στη Δαμασκό, επομένως, οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτά τα δύο κράτη είναι ακριβέστερα για να περιγράψουν την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία και να την αξιολογήσουν με ειλικρίνεια και αντικειμενικό τρόπο.
Ο Al-Jaafari αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των ανατολικών γειτονιών της πόλης του Χαλέππου το 2016, σημειώνοντας ότι τέτοια νίκη δεν ήταν δυνατή χωρίς τις θυσίες του συριακού αραβικού στρατού και την υποστήριξη του συριακού λαού, συμμάχων και φιλικών χωρών.
Οι μαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων πολιτών που εκκενώθηκαν από την Ανατολική Γκούτα έριξαν φως στις πρακτικές των τρομοκρατικών ομάδων εναντίον τους, όπως η κατάληψη της ελευθερίας, η διάσπαση των οικογενειών και η αποτροπή της εγκατάλειψης της περιοχής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες, βοηθητικά υλικά και στοχεύοντας στους ασφαλείς διαδρόμους που έθεσε η κυβέρνηση της Συρίας με πυροβολικο και εκρηξεις που προκάλεσαν το μαρτύριο δεκάδων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών Παλαιστινίων, δήλωσε ο αλ-Ιαφάρι.
Πρόσθεσε ότι η υστερική συμπεριφορά ορισμένων κρατών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ κατά τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες, παράλληλα με τις προσπάθειες του Συριακού Κράτους να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμά του και να καταπολεμήσει τρομοκρατικές οργανώσεις, να καθαρίσει τα εδάφη του και να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τρομοκρατικές ομάδες που στοχεύουν στο να διπλασιάσουν τα δεινά του συριακού λαού αντί να το ανακουφίσουν σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν τη συριακή κυβέρνηση και να σώσουν τους τρομοκράτες από την αναπόφευκτη τραγική τύχη τους.
Ο Al-Jaafari πρόσθεσε ότι ο αλ-Γκούτα δεν έπεσε όπως είπε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειων Αμερικης στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά απελευθερώθηκε στα ανατολικά του Χαλεπίου και αυτό που έχει πέσει είναι η τρομοκρατία.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε 49 επίσημες συνεδριάσεις για να συζητήσει μέχρι τώρα τη λεγόμενη ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, για να μην αναφέρουμε τις ανεπίσημες και επείγουσες συνόδους κατά τις οποίες τα κράτη μέλη άκουσαν ψευδείς εκθέσεις και ενημερώσεις που υποβλήθηκαν από ορισμένους ανώτερους αξιωματούχους του ΟΗΕ πολιτικές πολλών ισχυρών δυτικών κρατών και άσκηση πίεσης στη συριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο Al-Jaafari.
Επισημαίνει ότι οι εκθέσεις αυτές στερούνται επαγγελματισμού και αντικειμενικότητας καθώς αγνοούσαν πράξεις επιθετικότητας κατά της κυριαρχίας, ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων επιθέσεων που προκάλεσε ο δυτικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, το τουρκικό καθεστώς ή ο εχθρός το Ισραήλ, καθώς και όλα τα είδη την υποστήριξη που παρείχαν τα ίδια κόμματα στις τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονταν με την Daesh και τον Jabhat al-Nusra.
Ο συριος διπλωμάτης είπε ότι υπάρχουν κράτη που εξακολουθούν να αρνούνται να παραδεχτούν ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία προέκυψε εξαιτίας των ξένων επενδύσεων στην τρομοκρατία και των μονομερών μέτρων που επιβλήθηκαν στον συριακό λαό παρά την παρουσία 49 εκθέσεων και τη σύγκληση εκατοντάδων συνεδριάσεων και χιλιάδων ωρών εργασίας.
Πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Mark Lowcock, δήλωσε ότι η περιοχή Kashkoul στην επαρχία της Δαμασκού χτυπήθηκε από ένα χημικο βλήμα αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητα εκείνων που την πυροδότησαν. Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχουν 8 καταφύγια για όσους εγκαταλείπουν την Γκούτα απο την Αραβική Κόκκινη Ημισέληνο, τον ΟΗΕ και οι συνεργάτες του παρέχουν βοήθεια σε αυτούς, αλλά αγνόησε τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να φιλοξενήσει 150.000 πολίτες που εκκενώθηκαν από την Ανατολική Γκούτα.
Ο Al-Jaafari πρόσθεσε ότι 153.500 πολίτες με πρωτη την Afrin προς το Ta Raf'at ξεφεύγουν από τον πολεμο και αγνοούν ότι η τουρκική επιθετικότητα τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Afrin, σημειώνοντας ότι ο Γενικός Γραμματεας του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην έγκριση της συριακής κυβέρνησης να στείλει μια συνοδεία ανθρωπιστικής βοήθειας στο στρατόπεδο al-Rukban, αλλά δεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την παράδοσή του.
"Οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν λάβει οδηγίες από χώρες που χορηγούν τρομοκρατικές ενέργειες να χρησιμοποιούν και πάλι χημικά όπλα στη Συρία και να κατασκευάσουν  αποδεικτικά στοιχεία ακριβώς όπως συνέβησαν πριν, προκειμένου να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση", δήλωσε ο Αλ-Γιαάφρι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαμε χθες, οι μηχανισμοί πληροφόρησης των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία σε συνεργασία με την λεγόμενη οργάνωση White Helmets και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προετοιμάζονται για ένα νέο σενάριο σχετικά με τη χρήση τοξικού αερίου κατά πολιτών στην πόλη Al-Hara, θα μεταφερθεί σε ισραηλινά νοσοκομεία, δήλωσε ο αλ-Γιααφάρι, προσθέτοντας ότι όλη η διαδικασία σχεδιάζεται κοντά στη ζώνη γραμμής αποδέσμευσης στο συριακό κατεχόμενο Γκολάν. Παρόμοιο σενάριο έχει τεθεί σε εφαρμογή στα χωριά al-Habet και Qalb Lawzeh στην ύπαιθρο της επαρχίας Idleb.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Ισραήλ απειλεί πως θα ανοίξει πυρ εναντίον των Παλαιστινίων στις διαδηλώσεις για την “Ημέρα της Γης”
Ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ Γκάντι Άισενκοτ προειδοποίησε σήμερα ότι οι στρατιώτες θα ανοίξουν πυρ, στη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Γάζα.
Εδω Ισραηλινοι Ελευθεροι σκοπευτες
***Η παλαιστινιακή «Ημέρα της Γης» αυτή την Παρασκευή ανοίγει μια περίοδο κινητοποιήσεων που θα διαρκέσουν πολλές εβδομάδες και πραγματοποιούνται για να θυμηθούν τους εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη διάρκεια του πολέμου του 1948, οπότε ιδρύθηκε και το κράτος του Ισραήλ.
Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, μία ημέρα αφού το Ισραήλ κήρυξε την ανεξαρτησία του πριν από 70 χρόνια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H  πρόεδρου εκπροσωπος της Συρίας boutaina shaaban δήλωσε την Τετάρτη ότι η Συρία θα διωξει μαζι και τις τουρκικές και τις αμερικανικές δυνάμεις από τη χώρα.
" είμαστε αποφασισμένοι να ελευθερώσουμε όλη την επικράτεια της Συρίας από τρομοκράτες και τουρκικές και αμερικανικές δυνάμεις κατοχής," ανέφερε η  shaaban στο κοσμο στο Πολιτιστικό Συμπόσιο που κατέχει το Διεθνές Ίδρυμα Αλ-Quds.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο HASAN BIBER
Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ναύπλιο το αίτημα του τουρκικού κράτους για την έκδοση του Hasan Biber, αγωνιστή, συνδικαλιστή ηγέτη, ποιητή, συγγραφέα και πολιτικού πρόσφυγα στην Ελλάδα. Το συμβούλιο εφετών απέρριψε το αίτημα. Ο σύντροφος, που καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής και της δίκης ήταν με το χαμόγελο στα χείλη και με το κεφάλι ψηλά, δε θα εκδοθεί στην Τουρκία.
Ο Hasan, μαζί με άλλους 8 αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί με ανυπόστατες κατηγορίες στο τέλος του Νοέμβρη, τις μέρες της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα. Σε ένα ρεσιτάλ μάλιστα ρεβανσισμού, το ελληνικό κράτος είχε στείλει τους αγωνιστές σε διαφορετικές φυλακές καθιστώντας πρακτικά απαγορευτική την επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνηγόρους τους.
Η εκδίκαση του επόμενου αιτήματος έκδοσης αγωνιστή από την Τουρκία θα γίνει τη Δευτέρα στη Λάρισα. Παρά το θετικό σημερινό αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κανένας χώρος για εφησυχασμό. Εδώ δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με έναν αγώνα κάποιων τρίτων, στον οποίο πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας, αποτελεί κομμάτι της πάλης ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και το καθεστώς εξαίρεσης. Πάνω στους Τούρκους συντρόφους, το κράτος δοκιμάζει την αντοχή και του εγχώριου κινήματος.
o ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
o ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
o ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ 9!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παραδέχτηκαν πια κι επίσημα: η Δύση "πίεσε" και βοήθησε τη Σαουδαραβία να διαδώσει παγκοσμίως τον ουαχαμπιτισμό κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, ώστε να μην πέσουν οι μουσουλμανικές χώρες στην "κομμουνιστική επιρροή" - αλλά δυστυχώς μετά "χάθηκε ο έλεγχος" (και καλά)...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



όσοι απορείτε με την υποστήριξη που βρήκε ο παπάς-κτήνος που βίαζε την κοπέλα από τότε που ήταν νήπιο, απλά είστε ΤΥΧΕΡΟΙ! τυχεροί γιατί δεν μεγαλώσατε/ζήσατε/ζείτε σε περιβάλλον με ανθρώπους που ακολουθούν πιστότατα το ''δόγμα'' (ας το πούμε έτσι) της παπαδολατρείας. παπαδολατρεία εννοούμε εκείνη την κατάσταση κατά την οποία ο λόγος του παπά, του ΚΑΘΕ παπά, και ο ΚΑΘΕ λόγος του, είναι Νόμος, ό,τι κι αν πει ο παπάς έχει απόλυτη ισχύ! ακόμη κι αν αυτά που πει δεν συνάδουν καθόλου με την Ορθοδοξία, είναι απολύτως ΣΩΣΤΑ! γιατί είναι παπάς και ο παπάς σε αυτό το ''δόγμα'' είναι ΘΕΟΣ! δεν κάνεις ποτέ κριτική σε παπά, δεν διαφωνείς ποτέ με παπά, δεν λες ποτέ ''μαλακίες έλεγε ο παπάς που έφερες να κάνει ευχέλαιο'' όπως έχει πει η υποφαινόμενη και μετά άκουσε τον εξάψαλμο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσος διπλωματης απελαθηκε απο τα Σκόπια. Η Ρωσια εχει διαμηνυσει πως δεν θελει τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ
 Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, 08:45
Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ φέρεται να εκτυλίχθηκε στα Σκόπια, με «πρωταγωνιστή» τον Ρώσο διπλωμάτη ο οποίος απελάθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΜΜΕ της χώρας, ο εν λόγω υψηλόβαθμος αξιωματούχος επεδίωκε την ανάπτυξη δικτύου κατασκόπων στα υψηλότερα κλιμάκια της φιλοδυτικής σκοπιανής κυβέρνησης.
«Η απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη από την κυβέρνηση Ζάεφ δεν αποτέλεσε μόνο πράξη αλληλεγγύης της σκοπιανής κυβέρνησης στη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ, αλλά έγινε και επειδή πιστεύεται ότι εμπλεκόταν σε δραστηριότητες ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στη γείτονα» αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανώτερες πηγές της αστυνομίας που μίλησαν στο κανάλι Television 24.
Η απέλαση
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα το ΥΠΕΞ στα Σκόπια ανακοίνωσε την απόφαση περί απέλασης του Ρώσου διπλωμάτη, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην υπόθεση Σκριπάλ και σε συντονισμό με 14 επιπλέον χώρες.
«Σήμερα ενημερώσαμε τις ρωσικές Αρχές για την απόφασή μας να απελάσουμε έναν Ρώσο διπλωμάτη, έπειτα από στενή διαβούλευση με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, σε ένδειξη απόλυτης αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για να προστατεύσουμε τα δικά μας συμφέροντα ασφάλειας στη ''Μακεδονία"» ανέφερε ο Νικόλα Ντιμίτροφ σε tweet του, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες των σκοπιανών ΜΜΕ.
Άμεσα υπήρξε παρέμβαση της Μόσχας, η οποία ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση (σ.σ.: των Σκοπίων) αποφάσισε να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη. Η πλήρης ευθύνη και οι συνέπειες αυτής της πρόκλησης και η εχθρική πράξη που είναι άνευ προηγουμένου στις σχέσεις Ρωσίας-''Μακεδονίας'' θα βαρύνουν τη ‘’Μακεδονική’’ πλευρά».
Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση στα Σκόπια υπό τον Ζάεφ επιθυμεί την ένταξη της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου επιδιώκει την επίλυση του ονοματολογικού.
Στον αντίποδα, η Μόσχα απεύχεται την ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Η Ρωσία παρεμβαίνοντας στο Σκοπιανό, διά του Σεργκέι Λαβρόφ, έχει καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μη δεχθεί συμβιβασμό με τη FYROM, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή της στο ΝΑΤΟ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν θελει να χτυπησει το Manbij στη Συρια. Οι Αμερικανοι δεν αποχωρουν απο το Manbij που εχουν φτιαξει τη μεγαλυτερη βαση τους στη Συρια
 Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, 10:20
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από 4,5 ώρες συνεδρίαση είναι ενδεικτική του σχεδιασμού της Άγκυρας για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το ανακοινωθέν χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στην τοποθέτηση της Τουρκίας έναντι της Συρίας και της Μεσογείου γενικότερα. Το τμήμα αυτό της ανακοίνωσης καλύπτει τα 4/5 του συνολικού ανακοινωθέντος.
Το δεύτερο μέρος αναφέρεται πιο επεξηγηματικά στο Αιγαίο. Είναι προφανές πως οι στρατηγικές επιλογές βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα της Τουρκίας αφορούν στα νότια σύνορά της με τη Συρία και την εκκαθάριση των περιοχών αυτών από τις δυνάμεις και την παρουσία του PKK, και δευτερευόντως το βόρειο Ιράκ και την εκεί δραστηριότητα των Κούρδων ανταρτών αυτής της οργάνωσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η επόμενη εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία προσδιορίζεται στον θύλακα Manbij ανατολικά του Αφρίν και δυτικά του Ευφράτη. Ο εν λόγω θύλακας τη στιγμή αυτή ελέγχεται στρατιωτικά από τις δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών ΥPG και πολιτικά από το PKK.
Το Manbij είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η αρχαία «Ιεράπολις», η οποία φιλοξενούσε επί χιλιετίες το ιερό της Αστάρτης, ήταν γνωστή για τα πολλά νερά της. Προπύργιο των Ασσυρίων και στη συνέχεια των μονοφυσιτών Συροχαλδαίων το Manbij μιλούσε αραμαϊκά, στη συνέχεια αραβικά, αργότερα οθωμανικά, ύστερα κουρδικά και πάει λέγοντας.
Η ιδιαιτερότητά του, ωστόσο, δεν είναι μόνο ιστορική. Από τη στιγμή που το Manbij εξελίχθηκε σε διάδρομο τροφοδοσίας και διακίνησης των δυνάμεων του ISIS υπό την προστασία -αν όχι τον έλεγχο- των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, (MIT) οι Αμερικανοί έστησαν στον θύλακα τη δική τους στρατιωτική βάση.
Επί της ουσίας, είναι άγνωστος ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που αυτήν τη στιγμή είναι εγκατεστημένοι στο Manbij. Ωστόσο, αρκεί να αναφέρει κάποιος πως ο επικεφαλής είναι αρχηγός τριών αστέρων. Δηλαδή, ο δεύτερος ανώτατος αξιωματικός των Αμερικανών που υπηρετεί σε συριακά εδάφη.
Όταν ο αποπεμφθείς υπουργός των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε προ μηνών επισκεφθεί τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, συζήτησε την υπόθεση Manbij. Η κουβέντα κράτησε δυόμισι ώρες και για πρώτη φορά στην ιστορία της αμερικανικής διπλωματίας το σύστημα Ερντογάν είχε αποκλείσει τη δυνατότητα να παρίσταται ειδικός μεταφραστής στα αγγλικά.
Το γιατί ο Ρεξ Τίλερσον δέχθηκε την τουρκική απαίτηση αποτελεί και θα αποτελέσει μυστήριο. Η συνομιλία Τίλερσον - Ερντογάν μεταφραζόταν από τα ελάχιστα αγγλικά τα οποία γνωρίζει ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επίσης παρίστατο στη συνάντηση αυτή. Εξ όσων δημοσιοποιήθηκαν μετά το ραντεβού αυτό, συμπεραίνεται πως δεν υπήρξε τελική συμφωνία επί του καθεστώτος του Manbij, αλλά συναποφασίστηκε ένας οδικός χάρτης.
Οι Αμερικανοί θα αναλάμβαναν την υποχρέωση να πείσουν τους Κούρδους να αποσύρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, ώστε Αμερικανοί και Τούρκοι να ελέγχουν τον θύλακα. Αυτός ο οδικός χάρτης παρέμεινε στα χαρτιά. Ο Ρεξ Τίλερσον αποπέμφθηκε και ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος είναι γνωστός για τα αντι-τουρκικά του αισθήματα, δεν φαίνεται να ικανοποίησε τις τουρκικές βλέψεις στην περιοχή αυτή.
Αντιθέτως, τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι Αμερικανοί με συνεχείς τους ανακοινώσεις εξήγησαν σε όλους τους τόνους ότι δεν αποχωρούν από το Manbij, ενώ δεν παρατηρήθηκε επί του εδάφους έστω και μια κίνηση απαγκίστρωσης των τουρκικών δυνάμεων από τον θύλακα.
Για την Άγκυρα το Manbij είναι στρατηγικός στόχος, αφού σε συνάρτηση με το Αφρίν αποκλείει τον διάδρομο των Κούρδων κατά μήκος της συνοριακής γραμμής Συρίας - Τουρκίας δυτικά του Ευφράτη. Με λίγα λόγια, η Άγκυρα μεθοδεύει τη δημιουργία εντός του συριακού εδάφους μιας ζώνης της τάξεως των 40 χλμ. βόρεια του Χαλεπίου, από τη δυτική όχθη του Ευφράτη έως και τις παρυφές της Λαττάκειας, όπου έχουν εγκατασταθεί οι Ρώσοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aπαγορεύθηκε στον Ασάνζ η πρόσβαση στο διαδίκτυο
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, 08:32
Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να στερήσει κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον Τζούλιαν Ασάνζ, διότι ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να βλάψουν τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας, γνωστοποίησε το Κίτο.
Ο 46χρονος Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012, όταν κατέφυγε στο κτήριο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου εισαγγελείς ήθελαν να τον ανακρίνουν όσον αφορά σε καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων που του αποδίδονταν. Ο Ασάνζ απέρριπτε πάντα τις κατηγορίες αυτές.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ αναφέρθηκε σε πρόσφατες αναρτήσεις του στη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Λονδίνου και της Μόσχας, καθώς και στην καταστολή των αυτονομιστών στην Καταλονία, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού είχε ζητήσει από τον Αυστραλό να αποφεύγει να αναφέρεται σε πολιτικά θέματα τα οποία θα μπορούσαν να τη φέρουν σε δύσκολη θέση στο πεδίο της διπλωματίας.
«Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή, διότι ο Ασάνζ δεν τήρησε τη γραπτή δέσμευση που είχε αναλάβει έναντι της κυβέρνησης στα τέλη του 2017, βάσει της οποίας ήταν υποχρεωμένος να μην αναρτά μηνύματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών» διευκρινίζει ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ισημερινού.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται σαφές ποιες οδοί επικοινωνίας του Ασάνζ αποκλείστηκαν. Το 2016, η κυβέρνηση του Ισημερινού είχε αποφασίσει να περιορίσει την πρόσβαση του Ασάνζ στο διαδίκτυο, διότι σχολίαζε εσωτερικά ζητήματα των ΗΠΑ.
Μια πηγή προσκείμενη στον WikiLeaks, πάντως, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία «εγκατέστησαν συσκευές παρεμβολής μέσα στην πρεσβεία την Τρίτη για να εμποδίσουν τον Ασάνζ να αναρτά μηνύματα στο Twitter και να επικοινωνεί μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου γενικά».
Κατά την ίδια πηγή, η κυβέρνηση του Ισημερινού έδωσε επίσης εντολή στους διπλωμάτες της να αρνούνται να επιτρέπουν σε επισκέπτες που θέλουν να δουν τον Τζούλιαν Ασάνζ την είσοδο στην πρεσβεία της χώρας.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού ενημέρωσε δικηγόρο του Ασάνζ ότι ο εντολέας του οφείλει να σταματήσει να κάνει σχόλια για την Καταλονία και να διαγράψει μια συγκεκριμένη ανάρτησή του για το θέμα. Όμως, ο Ασάνζ αρνήθηκε να συμμορφωθεί, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Ο δεξιος σακατης προδοτης πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο που εκλεχτηκε με την αριστερα θεωρεί τον Ασάνζ «χαλίκι στο παπούτσι μας», κληρονομιά του προκατόχου του Ραφαέλ Κορέα. Η κυβέρνησή του χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «ανυπόφορη». Τον Δεκέμβριο ο Ισημερινός έδωσε ιθαγένεια στον Τζούλιαν Ασάνζ.
Η έρευνα στη Σουηδία σε βάρος του μπήκε στο αρχείο τον Μάιο, όμως ο Ασάνζ, που ήταν ελεύθερος υπό όρους όταν μπήκε στην πρεσβεία του Ισημερινού, είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της άμεσης σύλληψής του από τις βρετανικές Αρχές για την παραβίαση των όρων της απελευθέρωσής του τη στιγμή που θα βγει από το κτήριο της πρεσβείας.
Ο Αυστραλός καταγγέλλει πως η πραγματική αιτία για τα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι το γεγονός ότι ο WikiLeaks δημοσιοποίησε απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα• φοβάται ότι η Βρετανία θα προχωρήσει, μόλις της δοθεί η ευκαιρία, στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Άλαν Ντάνκαν χαρακτήρισε την Τρίτη «άθλιο σκουλήκι» τον Ασάνζ κι απαίτησε να βγει από την πρεσβεία και να παραδοθεί στις βρετανικές Αρχές.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και ο Βρετανός μουσικός Μπράιαν Ίνο επέκριναν έντονα το μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση του Ισημερινού, το οποίο συμβάλλει κατ' αυτούς «στην απομόνωση του Τζούλιαν».
Σε περίπτωση υποτροπής του Αυστραλού, το Κίτο ενδέχεται να πάρει και «άλλα μέτρα», αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα, δήλωσε ότι μια κυβερνητική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με δικηγόρους του Ασάνζ «την επόμενη εβδομάδα» για να εξεταστούν «οι εναλλακτικές λύσεις» και η πιθανότητα να φύγει από την πρεσβεία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ειχε το θρασσος να καταδικάσει τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών Χουτι της Υεμενης με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της Σαουδικης Αραβιας που 3 χρονια τωρα μακελευει το λαο της Υεμενης, και το ΣΑ του ΟΗΕ εχει βγαλει το σκασμο
 Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, 02:25




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ  Επιταχύνει τη μεταφορά ΝΑΤΟικων στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία
«Σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της στρατιωτικής κινητικότητας τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης»παρουσίασε η Κομισιόν, χτες στις Βρυξελλες, σε ένα ζήτημα που και από το ΝΑΤΟ έχει χαρακτηριστεί «ναυαρχίδα» των προτεραιοτήτων του για το 2018, και παραπέμπει ευθέως σε προετοιμασίες πολεμικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Αλλωστε, όπως γραφόταν χτες στον ηλεκτρονικό γερμανικό Τύπο, που «σήκωσε» ευθύς αμέσως το θέμα «ψηλά», η υποδομή μεταφορών στην Ευρώπη «σε περίπτωση μιας νέας κρίσης», μετά από αυτήν στην Ουκρανία, είναι εν μέρει εντελώς ακατάλληλη για ταχεία μεταφορά στρατευμάτων προς τα ανατολικά, και η διεκπεραίωση δυνάμεων από την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη π.χ. προς τη Βαλτική θα διαρκούσε πολύ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σημειωνόταν εξάλλου ότι πρόσφατα, σε διαβαθμισμένη έκθεση του ΝΑΤΟ, στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με το αν η λυκοσυμμαχία θα μπορούσε να ανταποκριθεί γρήγορα σε μια αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση. Και ότι ακριβώς λόγω των αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία, πρέπει να βελτιωθούν και να επεκταθούν οι γέφυρες, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και να εξαλειφθούν τα «γραφειοκρατικά εμπόδια».
Το «στρατιωτικό Σένγκεν»
Οι χτεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν αναφέρουν ότι το Σχέδιο Δράσης έρχεται σε συνέχεια της «δέσμευσης» του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, «για μια πραγματική Αμυντική Ενωση έως το 2025».


2 σχόλια:

e-h είπε...


It’s demoralizing and terrifying: new research shows 1 in 9 Facebook posts written about Palestinians contains a call for violence or a curse. And In Israel hate-filled ANTI-Palestinian posts go up every 71 seconds!1
Yet incredibly Facebook removes 10,000 Palestinian posts each year,1 through an extraordinary agreement with the Israeli government.
Its mission is to bring the world closer together -- but Facebook is actively pulling Israel/Palestine apart. That’s where we come in.
Mark Zuckerberg is under fire like never before and Facebook is vulnerable to being called on their hypocrisy. So if we create a massive outcry we can get Facebook to stop blocking Palestine, and start taking on hate speech against Palestinians:
Add your name now
Just this month Facebook has shut down hundreds of Palestinian media and activists accounts, including the controversial Safa Palestinian Press Agency which has 1.3 million followers.
The justification for this muzzling is to stop “incitement” under an agreement where Facebook acts as the enforcer of Israel’s apartheid laws that lumps activists together with terrorists to shut down dissent.
And the Israeli government isn’t shy about getting Facebook to do their dirty work: their own stats show they’ve asked for 12,000 posts to be taken down!
The internet is one of the few places Palestinians can be free — but that’s under attack like never before. Add your name and let’s get Facebook to stop blocking Palestine:


e-h είπε...


Είναι απογοητευτικό και τρομακτικό: νέα έρευνα δείχνει ότι 1 στις 9 θέσεις του Facebook που έχουν γραφτεί για τους Παλαιστινίους περιέχει μια έκκληση για βία ή κατάρα. Και στο Ισραήλ οι θέσεις ΑΝΤΙ-Παλαιστινίων με μίσος ανεβαίνουν κάθε 71 δευτερόλεπτα!

Ωστόσο, το Facebook αφαιρεί 10.000 παλαιστινιακές θέσεις κάθε χρόνο, 1 μέσω έκτακτης συμφωνίας με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η αποστολή της είναι να φέρει τον κόσμο πιο κοντά - αλλά το Facebook τραβά ενεργά το Ισραήλ / Παλαιστίνη. Εδώ μπαίνουμε.

Ο Mark Zuckerberg βρίσκεται κάτω από πυρά όπως ποτέ πριν και το Facebook είναι ευάλωτο στο να καλέσει την υποκρισία του. Έτσι, αν δημιουργήσουμε μια μαζική κατακραυγή, μπορούμε να πάρουμε το Facebook για να σταματήσουμε να εμποδίζουνε την Παλαιστίνη και να αρχίσουμε να μιλάμε για το μίσος εναντίον των Παλαιστινίων:

Προσθέστε το όνομά σας τώρα
Μόλις αυτό το μήνα το Facebook έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης και ακτιβιστών, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου Παλαιστινιακού Οργανισμού Τύπου Safa που έχει 1,3 εκατομμύρια οπαδούς.

Η δικαιολογία γι 'αυτή τη κινηση είναι να σταματήσει η "υποκίνηση" στο πλαίσιο συμφωνίας, όπου το Facebook ενεργεί ως επιτηρητής των νόμων του ισραηλινού απαρτχάιντ που περιβάλλει ακτιβιστές μαζί με τρομοκράτες για να κλείσουν τη διαφωνία.

Και η ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι ντροπαλη για να πάρει το Facebook για να κάνει τη βρώμικη δουλειά τους: τα δικά τους στατιστικά δείχνουν ότι έχουν ζητήσει 12.000 θέσεις που πρέπει να αφαιρεθούν!

Το Διαδίκτυο είναι ένα από τα λίγα μέρη που οι Παλαιστίνιοι μπορεί να είναι ελεύθεροι - αλλά αυτό είναι υπό επίθεση όπως ποτέ άλλοτε. Προσθέστε το όνομά σας και ας πάρετε το Facebook για να σταματήσει να εμποδίζει την Παλαιστίνη: