Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Παρασκευη 30 Μαρτιου 2018



Οι σιωναζιστικες δυνάμεις Κατοχής της Παλαιστίνης δολοφόνησαν πριν από λίγο 6 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν 370 στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας κατά την Μεγάλη Πορεία της επιστροφής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Η Κούβα επαναλαμβάνει την υποστήριξή της για τη #Συρία στην οικοδόμηση ενός κατά μετώπου κατά της τρομοκρατίας, και στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της κοινής παραγωγής εμβολίων.
Η Κούβα επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη με τη Συρία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
Μέσα από μια πράξη που προωθήθηκε στην Αβάνα, στην Κούβα, υποστηρίχθηκε η υπεράσπιση της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του συριακού λαού.
Η Οργάνωση Αλληλεγγύης με το Λαό της Ασίας , της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής ( OSPAAAL ), έναν διεθνή οργανισμό με έδρα την Κούβα , γιόρτασε την Πέμπτη την επέτειο 55 του Μαρτίου επανάσταση στη Συρία και 71 από την ίδρυση του Κόμματος  -Baath Αραβικου Σοσιαλισμου , για να υποστηρίξει την "δίκαιη αιτία του συριακού λαού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ".
" Η Συρία αντιστεκεται σταθερά, με ηρωισμό, με επιμονή, με επικεφαλής  την κυβέρνηση και το κόμμα αλ-Μπάαθ Αραβικού Σοσιαλισμού, με πολύ αποτελεσματικό τρόπο και το κάνει αυτό για τον εαυτό της και για το σύνολο  μας για την παγκόσμια γεωπολιτική όταν αλλάξει δραστικά, όλα οι λαοί του νότου τα υποφέρουν ", δήλωσε ο Lourdes Cervantes, γενικός γραμματέας του οργανισμού.
Η εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος διαπιστευμένο στην Κούβα και λαϊκές οργανώσεις σε χώρες όπως η Αγκόλα, Ντομίνικα, Γκάμπια, Ισημερινή Γουινέα, το Ιράν, το Λάος, την Παλαιστίνη, το Πουέρτο Ρίκο, τη Νότια Αφρική και τη Βενεζουέλα, μεταξύ άλλων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Νίκο Μπελογιάννη τον εκτέλεσαν σα σήμερα, Κυριακή, πριν βγει το φως του ήλιου. Κυριακή απαγορεύονταν οι εκτελέσεις. Για το Νίκο Μπελογιάννη είχαν σταλεί 250.000 τηλεγραφήματα απ' όλο τον κόσμο. Την αλληλεγγύη τους είχαν εκφράσει,μεταξύ άλλων, οι Πωλ Ελυάρ, Ζαν Κοκτώ, Ζαν-Πωλ Σαρτρ, Ναζίμ Χικμέτ, Πάμπλο Πικάσσο και Τσάρλι Τσάπλιν. O Mπελογιάννης έγραψε το «Σχέδιο για μια ιστορία της Nεοελληνικής Λογοτεχνίας» περίπου σε μια διετία. Στα κρατητήρια της Aσφάλειας και τις φυλακές της Kέρκυρας. Έγκλειστος και έγραφε βιβλία. Τέτοιους ανθρώπους σκότωσαν κάτι σκυλιά, που παρέμειναν ζωντανά. Τέτοιο ήταν το εναπομείναν υλικό της μεταπολεμικής Ελλάδας κι αυτοί έζησαν και απέκτησαν θέσεις και οφίτσια και ευημέρησαν και έκαναν οικογένειες και οι γόνοι τους -βιολογικοί και ιδεολογικοί- είναι τα σημερινά σκυλιά
 Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της γενικότερης ατμόσφαιρας υπέρ του Μπελογιάννη ήταν η θέση του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Σπυρίδωνα, που υποστήριζε δημόσια πως: «Έχω συγκλονιστεί από το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο και από των πρώτων χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή».
Νίκος Μπελογιάννης, αντιμέτωπος με την κατηγορία του αντεθνικού κατασκόπου, υπερασπιζόμενος τον πατριωτισμό των ελλήνων κομμουνιστών:
"Οι μάρτυρες φτάσανε μέχρι του σημείου να λένε πως κάθε κομμουνιστής είναι κατάσκοπος και πως οι κομμουνιστές δεν είναι Έλληνες και πως το ΚΚΕ δεν είναι ελληνικό κόμμα. Τι άτιμο ψέμα! Ο πατριωτισμός κάθε κόμματος μετριέται μόνο τότε που η λευτεριά και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας διατρέχει κίνδυνο. Απ' αυτό και μόνο αν βγάζατε συμπέρασμα, θα σχηματίζατε τη σωστή εντύπωση για το χαρακτήρα του ΚΚΕ, που χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για καθαρό πατριωτικό ελληνικό κόμμα.

Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα".

Ηταν 30 Μάρτη του 1952 ...
ξημερώματα Κυριακής .....
«Νίκο, σήκω»
«Πάμε για καθαρό αέρα;»
«Ναι, του απαντά, σας πάνε για εκτέλεση»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξευτελίστηκαν οι υπάλληλοι των τραπεζών (Τσίπρας, Κοντονής και Τόσκας) και η στρατιά των ένστολων χρυσαυγιτών, που τραυμάτισαν και συνέλαβαν τους συντρόφους και συναγωνιστές της μάχης των πλειστηριασμών, της προπερασμένης Τετάρτης.
Σήμερα δεν τόλμησαν να προσκομίσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.
Θλιβερή η απουσία από τη συγκέντρωση συμπαράστασης -στην οποία συμμετείχαν κυρίως μέλη της ΛΑΕ, του κινήματος "Δεν πληρώνω", φοιτητικοί σύλλογοι κ.ά.- συντρόφων από πολλούς αριστερούς πολιτικούς φορείς. Είναι πράγματι ανησυχητική η υποτίμηση της κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων και η συμπαράσταση με κριτήριο το αν είναι "δικοί μας" οι διωκόμενοι.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι στιγμής στο σύνολο,
Τώρα, ο 19 ετών παλαιστίνιος πολίτης abdulfattah bahjat abdulnabi σκοτώθηκε από σιωνιστές στρατιώτες κατοχής κοντά στη γάζα, κατέλαβε την παλαιστίνη. Μέχρι στιγμής, 9 Παλαιστίνιοι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις σιωνιστές δυνάμεις κατοχής σφαίρες μίσους και 1250 πολίτες όλων των ηλικιών τραυματίστηκαν, 30 Μαρτίου 2018.

Tα πειραματόζωα, οι φυλακισμένοι του Ισραήλ, οι ελεύθεροι - πολιορκημένοι, δεν επιτρέπεται να περάσουν το φράχτη, μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας, ένας ολόκληρος λαός όμηρος. 12 άοπλοι παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί επειδή θέλησαν να περάσουν τον φράκτη.

Ενημέρωση,
Τώρα, οι παλαιστίνιοι πολίτες σάρι αμπού Βηθλεέμ και hamdan αμπού amshah σκοτώθηκαν από σιωνιστές στρατιώτες κατοχής κοντά στη γάζα, κατέλαβαν την παλαιστίνη. Μέχρι στιγμής, 12 παλαιστίνιοι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις σιωνιστές δυνάμεις κατοχής σφαίρες μίσους και 1300 πολίτες όλων των ηλικιών τραυματίστηκαν, 30 Μαρτίου 2018.

ο στρατός πυροβολεί ασταμάτητα και τα αεροπλάνα ρίχνουν χημικά, τουλάχιστον 5 νεκροί Παλαιστίνιοι και 350 τραυματίες στα σύνορα Γάζας-σιωνοκράτους κατά τις διαδηλώσεις για την #Ημέρα_της_Γης, Ερυθρός Σταυρός και Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλουν ότι δέχονται πυρά και τα ασθενοφόρα που αδυνατούν έτσι να προσεγγίσουν τους τραυματίες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά μας δουλεύει ο άνθρωπος, αυτός πριν 1-2 χρόνια δεν παρίστανε ότι λάμβανε μέρος στο μποϋκοτάζ κατά του Ισραήλ; Πόσο γλίτσες είναι κάποιοι από τους "έντεχνούς" μας;
Ο Γιάννης Κότσιρας εμφανίζεται στο Μουσείο Τεχνών του Τελ Αβίβ Ισραήλ
28/3/2018



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τη μεγάλη ειρηνική πορεία των Παλαιστίνιων ένα βίντεο για το πως ήταν το 1932 η Παλαιστίνη (που κατά τους πρώτους σιωνιστές ηγέτες ήταν μια πατρίδα χωρίς λαό για έναν λαό χωρίς πατρίδα). Το 1920, για όσους δεν γνωρίζουν βάσει δημογραφικών της Βρεττανικής εντολής, ο πληθυσμός της Παλαιστίνης ήταν κατά τα 4/5 μουσουλμανικός και κατά το 1/5 χριστιανικός και εβραϊκός. Η πρόταση από τον ΟΗΕ το 1947 διαχωρισμού της Παλαιστίνης - να δημιουργηθεί ένα κράτος κατά 55 % εβραϊκό, ενώ οι εβραίοι αποτελούσαν το 30% του συνολικού πληθυσμού και κατείχαν λιγότερο από το 7% της γης ήταν απαράδεκτη. και αποτέλεσμα έντονου λόμπυ από τους σιωνιστές.* Παρ' όλ' αυτά, ούτε και αυτή η πρόταση εφαρμόστηκε ποτέ, αλλά το Ισραήλ αυτοανακηρύχθηκε κράτος μέσα από μεγάλες εθνοκαρθάσεις και παράνομες κατοχές που συνεχίζονται και στις μέρες μας. Οι Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν και πολλοί κράτησαν ακόμα και τα κλειδιά του σπιτιού τους ελπίζοντας στην επιστροφή τους. Είναι οι μοναδικοί πρόσφυγες που τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επιστρέψουν στις εστίες των προγόνων τους, ενώ δικαίωμα "επιστροφής" έχουν οι εβραίοι το θρήσκευμα, ανά τον κόσμο είτε είναι Αμερικάνοι, είτε Ευρωπαίοι είτε Ρώσοι, πάντως μη έχοντας κανένα προγονικό δεσμό με τη Μέση Ανατολή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Free Shawkan"
Μετά από 5 χρόνια κράτησης και βασανιστηρίων, η Αιγυπτιακή Εισαγγελία ζήτησε μέγιστη τιμωρία, δηλαδή θάνατο με απαγχονισμό, για τον φωτορεπόρτερ μαχμούντ αμπού zeid, #shawkan.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



περιμένω κάτι γνωστά αναρχοσιώνια του διαδικτύου, κάτι κρυφούς και φανερούς συριζομαλάκες και κάτι άλλες προοδευτικάντζες του κώλου να καταγγείλουν τη Χαμάς για όσα γίνονται σήμερα στη Γάζα, να υπερασπιστούν ''τη μόνη δημοκρατία στη Μ. Ανατολή'' (δημοκρατία μόνο για σιωνιστές εβραίους, οι άλλοι είναι προδότες και οι άραβες κατσαρίδες), να μας πουν ''για κράτος-όαση που σέβεται τα δικαιώματα των LGBTQ'' (εκτός αν είναι Παλαιστίνιοι οπότε τους εκβιάζει για να ρουφιανέψουν δικούς τους), να πετάξουν καμιά μαλακία περί ''αντισημιτισμού'' εναντίον όσων καταδικάζουν τα ισραηλινά εγκλήματα (λάστιχο τον έχουν κάνει τον αντισημιτισμό φυσικά αθωώνοντας τους πραγματικούς αντισημίτες), να μας δείξουν κανα βίντεο με καναν Παλαιστίνιο να θρηνεί για το σκοτωμένο του παιδί φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπαρ και να μας πουν τέτοιοι είναι αυτοί που στηρίζετε, θρησκόληπτοι (εδώ γελάμε, οι πιο θρησκόληπτοι κάτοικοι της Μ. Ανατολής είναι οι 600.000 σιωνιστές έποικοι σε Δ. Όχθη και Αν. Ιερουσαλήμ γι΄ αυτό και πήγαν να ζήσουν εκεί, γιατί ''τη γη αυτή τους την υποσχέθηκε ο Θεός'' και γιατί πιστεύουν ότι είναι ο ''περιούσιος λαός'' και άλλες τέτοιες φαντασιώσεις), να μας τα ζαλίσουν για ''τη Χαμάς που χρησιμοποιεί παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες'' (περίεργο πάντως, όσα βίντεο έχω δει με παιδιά-ανθρώπινες ασπίδες είναι με στρατιώτες να τα κρατούν μπροστά από τανκς και εξ όσων γνωρίζω η Χαμάς δεν διαθέτει τανκς).

Σχολιο.- όχι απλώς η καλύτερη δημοκρατια στη Μεση Ανατολη το σιωναζιστικο κρατος. Μπορεί και όπως φαίνεται κάποιοι επιδίωξαν, να είναι και η «μοναδική». Αφού το Ιράκ διαλύθηκε, επί της ουσίας, τη Συρία τη διαλύουν, ο Λίβανος πάντα καρκινοβατεί σε ισορροπίες ανάμεσα στα θρησκευτικά δόγματα και είναι ο ορισμός αυτού που ονομάζεται «εύθραυστο κράτος». το Ισραήλ με τρόπο μαγικό βρίσκεται να είναι το μοναδικό κράτος που θυμίζει κάτι σε «αστική δημοκρατία», ανάμεσα σε πετρελαιομοναρχίες ή απλά μοναρχίες..

Σχολιο.- Και μη σας ξαναδώ να διαδηλώνετε υπέρ της Παλαιστίνης, η οργή του Ψαρρά έρχεται
(Δεν κρατήθηκα, συγνώμη )

Σχολιο.- Για το τοιχος του ΑΙΣΧΟΥΣ δεν μιλα κανενας .....για τους εποικισμους που περικυκλωνουν τα Παλαιστινιακα χωρια επισης τιποτα ....η Γαζα ζει εδω και δεκαετιες στην απολυτη απομονωση .... ειναι ψιλα γραμματα για τον πολιτισμενο κοσμο !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση αύριο Σάββατο 31 Μάρτη στις 18:30μμ
Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας αψήφησαν τη τρομοκρατία του Ισραήλ. Συγκεντρώθηκαν στα όρια της «νεκρής ζώνης» που εδώ και μια δεκαετία έχει επιβάλλει ο Ισραηλινός στρατός στη Γάζα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιστροφή για τους χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν και ξεριζώνονται από τις πατρογονικές τους εστίες. Ο σιωνιστικός στρατός δεν δίστασε για ακόμη μια φορά να προτάξει τα μυδράλια απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές. Πάνω από 10 νεκροί και 500 τραυματίες είναι ο φόρος αίματος για τους παλαιστίνιους που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ισραηλινή κατοχή.
Καλούμε όλους και όλες στην πρεσβεία του Ισραήλ το Σάββατο 31 Μάρτη 6:30μμ.
Η νέα θηριωδία του Ισραήλ να μην μείνει αναπάντητη.
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Τερματισμός κάθε σχέσης της χώρας μας με το Ισραήλ.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό