Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Τριτη 10 Απριλιου 2018


ολοι οι δηθεν ανθρωπιστες στην ζε σουι Δυση ''ανησυχουν'' για τα χημικα αερια στην Συρια και κατηγορουν τον Ασαντ (ενω κερδιζει σχεδον ολοκληρωτικα τον ελεγχο της χωρας του και τσακιζει το ISIS οποτε θα τανε τουλαχιστον αυτοκτονικα ηλιθιο εκ μερους του να ριξει χημικα αερια στον λαο του,ειδικα σε μερη που απελευερωνει απο τζιχαντιστες)*παρεμπιπτοντως έπεσε και ο τελευταίος θύλακας των τζιχαντιστων στην Ντούμα της Συρίας.
Οι Τζιχαντιστες αντάρτες της Τζαις Αλ Ισλάμ δέχτηκαν να μετακινηθούν και αυτοί στο Ιντλίμπ με 39 λεωφορεία και τον ατομικό ελαφρύ οπλισμό τους αφού πρώτα έκαψαν τα βαριά όπλα και τα γραφεία τους και απελευθέρωσαν και δύο πούλμαν με ομήρους που κρατούσαν.)
-Αλλα για την Παλαιστινη ,οπου ριχνουν οι σιωναζι αερια απο drones,πυροβολουν στο ψαχνο αοπλους διαδηλωτες,σκοτωνοντας δημοσιογραφους και εφηβους,30 οι νεκροι μεχρι τωρα ,με ακρωτηριασμενους και πανω απο 1000 τραυματιες στα διαλυμενα ,χωρις φαρμακα,νοσοκομεια της Γαζας,συχνα χωρις ρευμα και νερο ,σε ερειπια και καταυλισμους ,ουτε ανθρωπιστικη βοηθεια δεν περναει ..
ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΕ ΣΟΥΙ ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ
Ουτε ο ΟΗΕ τολμαει να κανει (εστω για τα ματια του κοσμου)μια ερευνα για τις δολοφονιες,αλλα στην Συρια ,εχει ΗΠΑ,ΙΣΡΑΗΛ,ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ που αλωνιζουν & βομβαρδιζουν & δεν τρεχει καστανο,τωρα εισβαλει και ο Γαλλος τραπεζιτης ο Μακρον ,και μουγγαφον στον ''κινηματικο'' κοσμο..
μονο να βριζουν τους '''ασαντικους,τους πουτινικους και τους υποστηρικτες της χαμας''...ξεφτιλες , πιο ιμπεριαλιστες απο τους ιμπεριαλιστες ,πιο σιωνιστες απο τους σιωνιστες ...

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί «παράξενα αέρια» εναντίον διαδηλωτών στη Γάζα
9/4/2018
Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν «παράξενα» και «άγνωστα» αέρια κατά των άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών στη Γάζα, ο Quds Press ανέφερε την κεντρική επιτροπή για την τεκμηρίωση και την αναζήτηση ισραηλινών εγκληματιών πολέμου - λέει ο Τάουθεικ.
Ο επικεφαλής της επιτροπής Imad Al-Baz είπε στο Quds Press ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή ξένα αέρια εναντίον των διαδηλωτών, καθώς οι Παλαιστίνιοι συνέχισαν τις ειρηνικές τους δραστηριότητες στο πλαίσιο του Μεγάλου Μέρους της Επιστροφής.
Τα αέρια προκάλεσαν σπασμούς και τρόμο στο σώμα των διαδηλωτών, εξήγησε. Πολλές απώλειες συνείδησης είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές ώρες, πρόσθεσε.
"Δεν γνωρίζουμε το είδος των αερίων που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά", είπε, "αλλά πήραμε πολιτισμούς από το αίμα και τα ούρα των ασθενών και αναμένουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι συγκλονιστικά".
Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ρίξουν το αέριο στους διαδηλωτές, δήλωσε ο Al-Baz.
Οι διαδηλωτές στοχεύονταν στο κατώτερο σώμα τους, δήλωσε ο Al-Baz, με 55 πυροβοληθέντα με ζωντανά πυρομαχικά στα γεννητικά όργανα τους, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν στειρότητα.
Περίπου 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου, όταν τέθηκε σε κυκλοφορία το δικαίωμα επιστροφής Μαρτίου. Περίπου 2.850 τραυματίστηκαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με ορμητήριο την Κύπρο οι αμερικανοί πήραν θέση για να ρίξουν Tomahawk στη Συρία. / To αμερικανικό αντιτορπιλικό Donald Cook με 60 Tomahawk κατέπλευσε από το λιμάνι της Λάρνακα για να προσεγγίσει Συρία. Είναι στα 100 χλμ από Ταρτούς. Το παρενόχλησαν με χαμηλές πτήσεις ρωσικά μαχητικά.
To αμερικανικό αντιτορπιλικό Donald Cook έλαβε θέση στα 100 χλμ δυτικά της Ταρτούς. Μεταφέρει 60 Tomahawk ΗΠΑ και κατέπλευσε από το κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας ενώ τώρα πλέει κοντά στα χωρικά ύδατα της Συρίας . Ρωσικά μαχητικά με χαμηλές πτήσεις προσέγγισαν  το πλοίο και φέρεται να το παρενόχλησαν 4 φορές. Είναι στα 100 χλμ δυτικά της Ταρτούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ ουσιαστικά κήρυξαν πόλεμο στη Συρια.... Μαζί τους φυσικά θα συνταχθεί όλος ο συρφετός των " πρόθυμων", στην πρώτη γραμμή και η ελληνική Κυβέρνηση... Κι η αριστερά? Θα κάνει ότι μπορεί για να σπάσει αρχικά την ιμπεριαλιστική Επικοινωνίακη καταιγιδα? Θα βάλει πρώτο στόχο την καταδίκη του ιμπεριαλισμού στη συνείδηση της κοινωνίας? Η ζωή βάζει τα καθήκοντα μπροστά μας, η αληθινή ζωή και όχι η εικονική πραγματικότητα...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΓΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΩΝ ΧΟΡΤΑΤΩΝ ΜΠΟΥΛΗΔΩΝ
Στον ραδιοσταθμό του κόμματος των κοινωνικών δολοφόνων, της αλητείας που δήλωνε ότι έχει την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τον Τραμπ, της συμμορίας των χορτάτων μπούληδων που γλείφει τις μπότες των στρατηγών του ΝΑΤΟ, η επίθεση με χημικά στη Ντούμα είναι γεγονός και την έκαναν δυνάμεις του Άσαντ.
Με ποια στοιχεία το λέτε, ρε αληταράδες; Ξέρετε πως στη βάση αυτής της ατεκμηρίωτης συκοφαντίας η Ανθρωπότητα κινδυνεύει να ζήσει τον όλεθρο; Με τη Ρωσία να καλεί σε επιτόπια έρευνα για να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ψέμα και με τις ΗΠΑ να λένε πως ούτως ή άλλως θα βομβαρδίσουν τη Συρία.
Δεν ντρέπεστε, ρε γλίτσες; Όλα για το μεροκάματο της ντροπής;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το 1991 έχει κατακτήσει επάξια μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των συμβόλων ο ατυχος κορμορανος της Αλασκα μεσα στο πετρελαιο που τα δυτικα παπαγαλακια γραφανε ότι είναι από το Ιρακ, από τα οποία συμβολα αντλεί συγκίνηση ο δυτικος άνθρωπος. Ο άνθρωπος ο δυτικός, ο ενημερωμένος, ο ευαίσθητος, που χάρη σ' αυτό το πουλάκι έδωσε τη συγκατάθεσή του για το μακέλεμα του λαού του Ιράκ.
Τώρα, ο δυτικος άνθρωπος, ο δυτικός, ο ενημερωμένος, ο ευαίσθητος, μαθαίνει τα νέα για τη Συρία από βίντεο και φωτογραφίες των τζιχαντιστών. Ο ξευτιλισμένος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία πρότεινε να πάει στη Συρία διεθνής επιτροπή να κάνει επιτόπια έρευνα για τα χημικά.
Ε! Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση απορρίφθηκε!
Αφού έχουμε φωτογραφίες που τράβηξαν οι τζιχαντιστές, τι τη θέλουμε την έρευνα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χημικά τέρατα: η δηλητηριασμένη πόλη

Τρίτη 10 Απρίλη. Πέρασε (όπως πέρασε….) η αναπόδεικτη ενοχή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση Skripal, δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο με τα «χημικά κατά αμάχων» του Άσαντ στη Douma;
Σ’ αυτή τη γειτονιά της ανατολικής Δαμασκού είχε απομείνει ένας θύλακας ριαντ-ελεγχόμενων αντικαθεστωτικών, της οργάνωσης Jaish al-Islam. Ρώσοι «διαπραγματευτές» μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις κατάφεραν να τους αποσπάσουν συνθηκολόγηση, που περιλάμβανε ό,τι και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις: αποχώρηση των ενόπλων με τα ελαφρά / φορητά όπλα τους, καθώς και των οικογένειών τους, προς άλλες περιοχές (στην προκειμένη περίπτωση προς την τουρκο-κρατούμενη Jarabalus…). Το μεσημέρι της 6 Απρίλη άρχισε η αποχώρηση των τραυματιών και των πρώτων πούλμαν με γυναίκες και παιδιά.
Όμως φαίνεται ότι κάποιοι θύμωσαν πολύ μ’ αυτήν την συνθηκολόγηση, που ήταν η πιο πρόσφατη σε urban πεδίο μάχης (έχει σημασία αυτό….) Ένας απ’ αυτούς (εκτιμάμε πως) ήταν η κυρία Haley ή, πιο σωστά, αυτό που εκπροσωπεί (δες: Συρία, Σάββατο 31 Μάρτη). Φαίνεται ότι προς το τέλος της 6ης Απρίλη κάποια “αυστηρή διαταγή” έφτασε σε στελέχη της Jaish al-Islam. Την νύχτα της 6ης προς την 7η Απρίλη «καθάρισαν» τους διαπραγματευτές τους που είχαν υπογράψει την συμφωνία, και το πρωί ανακοίνωσαν ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία – ο αγώνας συνεχίζεται!»…
Σαν απάντηση εισέβαλλε στον θύλακα από τρεις μεριές ο συριακός στρατός ‘n’ friends, και γρήγορα άρχισε να καταλαμβάνει το ένα μετά το άλλο τα ανταρτοκρατούμενα οικοδομικά τετράγωνα. Τότε ήταν που τα “άσπρα κράνη» (μια «ανθρωπιστική οργάνωση» που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές σαν γραφείο τύπου των proxies του Ριάντ, του Τελ Αβίβ και της Ουάσιγκτον στη συρία) κατήγγειλαν ότι ο στρατός του Άσαντ έκανε «χημική επίθεση κατά αμάχων» στη διάρκεια της επίθεσής του…
Χωρίς αποδείξεις, εκτός από κάποιες φωτογραφίες (άγνωστης προέλευσης και χρόνου) που, συν τοις άλλοις, μόνο σε δολοφονική επίθεση με χημικά δεν παρέπεμπαν… (Όμως η ρωσική ή/και η συριακή αεροπορία είχε πράγματι βομβαρδίσει εκείνη την ημέρα τον θύλακα). Οπότε το βαθιά ανθρωπιστικό ψόφιο κουνάβι τα πήρε στο κρανίο: κατήγγειλε το «ζώο» Άσαντ (που σκοτώνει παιδιά) αλλά και την Μόσχα και την Τεχεράνη που τον στηρίζουν. Και ορκίστηκε «τιμωρία και δικαιοσύνη»…
Η «υπόσχεση» δόθηκε στις 7 Απρίλη. Αλλά οι εξελίξεις επί του εδάφους κύλησαν πολύ γρήγορα. Την επόμενη ημέρα, 8 Απρίλη, η Jaish al-Islam ήταν πλέον σε τόσο οικτρή θέση στρατιωτικά, ώστε δεν μπορούσε να περιμένει να την σώσει η αμερικανική πυραυλική “τιμωρία”. Ξανα-υπέγραψε λοιπόν την συμφωνία που είχε σκίσει μια μέρα νωρίτερα. Άμαχοι και ένοπλοι συνέχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία, προς Jarabalus μεριά. Η Douma αδειάζει γρήγορα…
Οι αμερικανικοί πύραυλοι δεν πρόλαβαν να εκτοξευτούν (κατά του Άσαντ) στις 8 Απρίλη. Την Ουάσιγκτον έτρεξε να αντικαταστήσει (στο καθήκον του «τιμωρού») το Τελ Αβίβ: επιδιώκοντας σαν θύματα και ιρανούς… Όμως αν είναι αλήθεια ότι απ’ τους 8 κρουζ που εξαπέλυσε οι 5 αναχαιτίστηκαν στον αέρα, τότε υπάρχουν κάποια «τεχνικά προβληματάκια» στο θέμα της «τιμωρίας». Αυτά είναι πράγματι ρωσικής προέλευσης και ευθύνης! Και θα μπορούσαν να κάνουν έξαλλο οποιονδήποτε στον άξονα Ουάσιγκτον – Τελ Αβίβ – Ριάντ κλπ…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά. Αυτό το πυώδες απόστημα που προέκυψε από τη συνάντηση των εκφυλισμένων σοσιαλδημοκρατών γραφειοκρατών με τους ομόλογούς τους, πρώην "κομμουνιστές" των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, όταν οι τελευταίοι βούτηξαν τις δημόσιες επιχειρήσεις και αυτοαναγορεύτηκαν ταυτόχρονα επιχειρηματίες και σοσιαλιστές. Από κοντά και η αληταμπουρία των νεότερων αριβιστών, τύπου Τσίπρα.
Αυτό το πυώδες απόστημα, που έχει γίνει ο σημαιοφόρος της Ενωμένης Ευρώπης του νεοφιλελευθερισμού και του ΝΑΤΟ των δολοφονικών επιθέσεων κατά των λαών, έχει το θράσος να βρίζει τα θύματά του:
Τους λαούς που αφού τους εξαπάτησε με ψεύτικους σοσιαλισμούς και τους εξαθλιώνει, με το ίδιο να κονομάει μια χαρά, του γυρνάνε την πλάτη. Και δυστυχώς, έχοντας ταυτίσει τον σοσιαλισμό και τη δημοκρατία μ' αυτό το πυώδες απόστημα, γυρνάνε την πλάτη τους και σ' αυτά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Όταν δεν παίρνεις υπόψη σου ότι στην Τσεχοσλοβακία δεν πέρασε ο φασισμός κατά τον Μεσοπόλεμο και κατά τη ναζιστική κατοχή αναπτύχθηκε ένα από τα ισχυρότερα κινήματα Αντίστασης
- αν αγνοείς ότι ο φασισμός στην Ουγγαρία ήρθε μετά από την άγρια καταστολή της Ουγγρικής Σοβιετικής Δημοκρατίας
- αν δεν ξέρεις ότι το δικτατορικό καθεστώς στην Πολωνία κρατούσε αποστάσεις από τον φασισμό και πως οι Πολωνοί ανέπτυξαν, επίσης, σημαντικό κίνημα Αντίστασης
- αν παραβλέπεις το ότι στις χώρες αυτές υπάρχει μεγάλη παράδοση ισχυρού εργατικού κινήματος,
είσαι δικαιολογημένος να λες πως αυτοί οι λαοί εκεί πάνω έχουν τον φασισμό στο αίμα τους. Πόσο μάλλον, που εμφανίζουν και έντονα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, των οποίων εσύ είσαι πολέμιος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μα που ειναι οι ''φεμινιστες''της δυσης να ζητωκραυγασουν που εχουμε και γυναικες αξιωματικους και ελευθερους σκοπευτες στον Ισραηλινο στρατο..πολυ απελευθερωμενες βρε παιδια,κοιταξτε μπορουν και δολοφονουν αοπλους διαδηλωτες και παιδια ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ..φοβερο! τι γενναιοτητα ,τι wonder women που ειναι ..
ε λοιπον ,ΞΕΦΤΙΛΑ που υπαρχουν γυναικες που δινουν ζωη,να εκτελουν παιδια εν ψυχρω...τερατα ,δολοφονοι παιδιων!
Αντιμετωπίζοντας τους ισραηλινούς τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας δράσης αλληλεγγύης έξω από το γκέτο της γάζας, 6 Απριλίου, 2018. Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν από την σιωναζι στρατιώτες εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών. Ας αναπαυθουν εν Ειρήνη.
Μια σύγκρουση με τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αλληλεγγύης έξω από το γκέτο της γάζας,  6.4.18. παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν από τους σιωναζι στρατιώτες  εκείνη την ημέρα, και είχαν επίσης δύο παιδιά. Είθε η ευλογία τους να είναι ευλογημένη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΡΜΗΣ...
Ο καπετάν Ερμής (κατά κόσμο Βασίλης Πριόβολος) διετέλεσε διοικητής της 3ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου αλλά θεωρείται και από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στον Άρη Βελουχιώτη. Αποτελεί ζωντανή ιστορία του τόπου μας κάτι το οποίο του αναγνωρίζουν ακόμη και οι τότε αντίπαλοί του.
Μακάρι οι νεότεροι να διδαχθούμε από τους αγώνες του για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισότητα και Εθνική Συμφιλίωση!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Βίντεο που τράβηξε ελεύθερος σκοπευτής καθώς πυροβολούσε άοπλο Παλαιστίνιο προκαλεί αντιδράσεις
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018, 04:55
Βίντεο που καταγράφει μια εμπλοκή Ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων προκαλεί σάλο στο Ισραήλ.
Στο βίντεο εικονίζεται στη διόπτρα ένας άοπλος άνδρας που βαδίζει κοντά στα σύνορα, τον οποίο ο σκοπευτής πυροβολεί στοχεύοντάς τον στο κεφάλι. Ο στόχος σωριάζεται στο έδαφος, κάτι που προκαλεί τους πανηγυρισμούς των συντρόφων του σκοπευτή. Η αυθεντικότητα του βίντεο, που κυκλοφόρησε ευρύτατα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από το Γερμανικό Πρακτορείο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Από τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών μέχρι χθες 32 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 2.800 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες και δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού στις διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.
Δεν είναι σαφές πόσο πρόσφατα γυρίστηκε το βίντεο.
«Όσον αφορά στο βίντεο που κυκλοφορεί τώρα, το γεγονός που εικονίζει προφανώς έγινε πριν από μήνες» ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού τη Δευτέρα. «Το συμβάν εξετάζεται και θα διενεργηθεί σε βάθος έρευνα» προστέθηκε.
Η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem καταδίκασε μέσω Twitter «τις παράνομες διαταγές σε στρατιώτες να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων που δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν».
Ο Ισραηλινός Άραβας βουλευτής Αϊμάν Οντέ καταδίκασε τις ενέργειες που καταγράφονται στο επίμαχο βίντεο. «Ο στρατιώτης που πυροβόλησε ενώ μαγνητοσκοπούσε πρέπει να προσαχθεί σε δίκη, αλλά αυτός που τον διέταξε να πυροβολήσει είναι ο αληθινός κίνδυνος» τόνισε.
Οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων θα κορυφωθούν τη 15η Μαΐου, μία ημέρα μετά την 70ή επέτειο από την ανακήρυξη της ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ ή για τους Παλαιστινίους τη Νάκμπα (την «καταστροφή»).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους επτά οι Ιρανοι νεκροί από τη χθεσινή σιωναζιστικη επίθεση εναντίον της συριακής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης Τ-4 στη Χομς
 Τρίτη, 10 Απριλίου 2018, 10:45
Επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη χθεσινή σιωναζιστικη επίθεση εναντίον της συριακής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης T-4 στη Χομς, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Tasnim.
Η κυβέρνηση της Συρίας, η Ρωσία και το Ιράν κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι εξαπέλυσε την επίθεση αυτή εναντίον της βάσης Τίγιας,  ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει.
Τα πτώματα των Ιρανών, που χαρακτηρίστηκαν στρατιωτικοί σύμβουλοι, επέστρεψαν στο Ιράν. Οι κηδείες τους αναμένεται να τελεστούν αργότερα σήμερα, σύμφωνα με το Tasnim.
«Φαίνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναζητεί μια δικαιολογία για να επέμβει στρατιωτικά» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Η στάση του Ιράν αναφορικά με τα χημικά όπλα είναι ξεκάθαρη και καταδικάζουμε οποιαδήποτε χρήση τους εναντίον οποιουδήποτε στόχου» πρόσθεσε ο Ζαρίφ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ηλικία 100 ετών, πέθανε ο Βασίλης Πριόβολος, ο «Καπετάν Ερμής» του Δημοκρατικού Στρατού
 Τρίτη, 10 Απριλίου 2018, 20:34
Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών, ο Βασίλης Πριόβολος, γνωστός και ως ο «Καπετάν Ερμής» του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), που στην αντίσταση είχε διατελέσει υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη.
Ο Βασίλης Πριόβολος, καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην κατοχή και αργότερα του ΔΣΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο, εντάχθηκε τη μεταπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Αστικών Συγκοινωνιών (του σημερινού ΟΑΣΑ) επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.
Τη συγκίνησή του για τον θάνατο του αγωνιστή της αντίστασης, καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Βασίλη Πριόβολου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Αποχαιρετούμε μια ηρωική φυσιογνωμία της εθνικής αντίστασης, τον “Καπετάν Ερμή”, που αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, αποχαιρέτησε τον «Καπετάν Ερμή» η Φώφη Γεννηματά.
«Έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας, Βασίλης Πριόβολος, ο καπετάν Ερμής. Θα τον τιμούμε και θα τον θυμόμαστε πάντα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος» αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
«Στην πολυκύμαντη ζωή του ξεχωριστού ανθρώπου, του σπουδαίου αγωνιστή για την ελευθερία και τη δημοκρατία» Βασίλη Πριόβολου, αναφέρεται στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.
«Ο Καπετάν Ερμής, έφυγε από τη ζωή, όπως την ξεκίνησε και την ήθελε. Πράος, σεμνός, αλλά με ένα βαθύ αποτύπωμα αγώνων και αξιοπρέπειας.
Καλό ταξίδι, Καπετάνιε» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Eurostat: Περισσότερα από 33.000 άτομα πήραν την ελληνική ιθαγένεια το 2016
 Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 14:48
Την ελληνική ιθαγένεια πήραν το 2016 συνολικά 33.210 άτομα, 138% περισσότερα σε σχέση με το 2015 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Εξ αυτών, το 86% ήταν Αλβανοί πολίτες, το 1,5% Ουκρανοί και το 1,2% Ρώσοι.
Συνολικά, το 2016, περίπου 995.000 άτομα απέκτησαν την ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από 841.000 το 2015 και 889.000 το 2014) εκ των οποίων το 12% ήταν πρώην πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, ενώ η πλειοψηφία ήταν πολίτες χωρών εκτός ΕΕ ή απάτριδες.
Η μεγαλύτερη ομάδα που έλαβε υπηκοότητα ήταν πολίτες του Μαρόκου (101.300 άτομα, εκ των οποίων το 89% απέκτησε την ιθαγένεια της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Γαλλίας), πολίτες της Αλβανίας (67.500, το 97% των οποίων απέκτησαν την ιθαγένεια της Ιταλίας ή της Ελλάδας), πολίτες της Ινδίας (41.700, το 60% των οποίων απέκτησε τη βρετανική υπηκοότητα), πολίτες του Πακιστάν (32.900, από τους οποίους περισσότεροι από τους μισούς έλαβαν βρετανική υπηκοότητα), Τούρκοι πολίτες (32.800, περισσότεροι από τους μισούς εκ των οποίων απέκτησαν τη γερμανική υπηκοότητα) και Ουκρανοί πολίτες (24.000, εκ των οποίων το 60% απέκτησαν τη γερμανική, ρουμάνικη, πορτογαλική ή ιταλική υπηκοότητα).
Μαροκινοί, Αλβανοί, Ινδοί, Πακιστανοί, Τούρκοι, Ρουμάνοι και Ουκρανοί αντιπροσώπευαν μαζί το ένα τρίτο (33%) του συνολικού αριθμού των ατόμων που απέκτησαν την ιθαγένεια ενός κράτους-μέλους της ΕΕ το 2016. Οι Ρουμάνοι (29.700) και οι Πολωνοί (19.800) ήταν οι δύο μεγαλύτερες ομάδες πολιτών της ΕΕ που απέκτησαν την ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους.
Όλα τα κράτη μέλη -πλην τριών- χορήγησαν ιθαγένεια σε περισσότερα άτομα το 2016 από ό,τι το 2015. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Κροατία (το 2016 χορήγησε ιθαγένεια σε τριπλάσια άτομα από ό,τι το 2015 (αύξηση 232%, από 1.196 άτομα σε 3.973), στην Ελλάδα (ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε από 13.933 σε 33.210 ή + 138%) και στη Μάλτα (από 646 σε 1.495 ή + 131%).
Σε ό,τι αφορά τη μεγαλύτερη σχετική αύξηση σε σύγκριση με το 2015 στην απόκτηση ιθαγένειας ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, ο αριθμός των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που απέκτησαν την ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ υπερδιπλασιάστηκε το 2016 (από 2.478 σε 6.555 άτομα ή + 165%). Ακολουθούν οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας (από 133 σε 277 ή + 108%), της Νικαράγουας (από 715 σε 1.423 ή + 99%), του Μπουτάν (από 72 σε 143 ή + 99%) και της Παραγουάης (από 2.046 σε 3.468 ή + 70%).
Τέλος, το 2016, τα υψηλότερα ποσοστά πολιτογράφησης σε σχέση με το σύνολο των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα καταγράφηκαν στην Κροατία (9,7 ιθαγένειες ανά 100 αλλοδαπούς κατοίκους), στη Σουηδία (7,9) και στην Πορτογαλία (6,5), ενώ ακολουθούν η Ρουμανία και η Ελλάδα (και οι δύο 4,2), η Φινλανδία και η Ιταλία (4,1). Αντίθετα, ποσοστά πολιτογράφησης χαμηλότερα του 1% σε σχέση με το σύνολο των αλλοδαπών κατοίκων, καταγράφηκαν στην Αυστρία, τη Λετονία και τη Σλοβακία (0,7), την Εσθονία και τη Λιθουανία (0,9) και την Τσεχική Δημοκρατία (1,0).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Google μπλoκάρει επικριτικά ρεπορτάζ για το Ισραήλ. Κυρώσεις και στο info-war.gr
10/04/2018
Με περιορισμό ή διακοπή των διαφημίσεων τύπου Adsense μας απειλεί η Google καθώς σε σελίδα του info-war.gr φιλοξενούμε βίντεο της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνασχετικά με τη σύλληψη της νεαρής παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι.
Σε μήνυμά της η Google μας καλεί να αποσύρουμε το βίντεο, το οποίο όπως υποστηρίζει περιλαμβάνει εικόνες βίας, ή να σβήσουμε από τη σελίδα τις διαφημίσεις της adsense, οι οποίες αποτελούν και το βασικό έσοδο που εξασφαλίζει τη λειτουργία του site.
Προφανώς δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα από τα δύο.
Την ίδια ώρα το Youtube, το οποίο επίσης ανήκει στην Google, μπλόκαρε σε 28 χώρες εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου Αμπι Μάρτιν, η οποία ασκούσε κριτική στην πολιτική του Ισραήλ. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο φιλοξενούνταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαξ Μπλούμενθαλ, ο οποίος μιλούσε για την κλιμάκωση των επιθέσεων Ισραηλινών εναντίον Παλαιστινίων.
Η αναπαραγωγή της εκπομπής απαγορεύτηκε, μεταξύ άλλων χωρών, στο Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και σε αρκετές χώρες της ΕΕ.
Ο Μάξ Μπλούμενθαλ χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση του Youtube να μπλοκάρει τη συνέντευξή του συμπληρώνοντας ότι πιθανότατα ελήφθη υπό την πίεση ομάδων που προωθούν τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Πριν από χρόνια το Youtube είχε απομακρύνει και άλλο βίντεο του ίδιου δημοσιογράφου το οποίο ασκούσε κριτική στην ρατσιστική πολιτική του Ισραήλ και είχε γίνει viral στο ίντερνετ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman προσεγγίζει τη Μεσόγειο. ΗΠΑ,Βρετανία και η Γαλλία συγκεντρώνουν δυνάμεις στην περιοχή για χτυπήματα στη Συρία.Ρωσικα Su 34 με κρουζ κατά πλοίων κλεινουν τη συριακή ακτή.
To αμερικάνικο αεροπλανοφόρο  USS Harry S. Truman προσεγγίζει τη Μεσόγειο Θάλασσα πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να χτυπήσουν .Η αμερικανική ομάδα επιθέσεων, με επικεφαλής το USS Harry S. Truman, κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για να επιχειρεί σε ευρωπαική ακτή και τη Μ Ανατολή όπως αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα Stars and Stripes την Τρίτη .Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από 7 πλοία πολεμικά.
Περίπου 6.500 ναυτικοί είναι στην Ομάδα Harry S. Truman, που νωρίτερα πληροφορίες το έφεραν ν΄αναχωρεί με τη συνοδεία του  από το Norfolk την Τετάρτη για τακτική προγραμματισμένη ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό.
Το USS Harry S. Truman συνοδεύεται  επίσης το καταδρομικό πυραύλων USS Normandy και τα αντιτορπιλικά καθοδηγούμενων πυραύλων της Μοίρας Καταστροφέων 28: USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut.
ΗΠΑ,Βρετανία και η Γαλλία συγκεντρώνουν  δυνάμεις για επιθέσεις από αέρος και θαλάσσης  στη  Συρία, ανέφερε ανώνυμη πηγή από την Ουάσιγκτον στις 10 Απριλίου, σύμφωνα με το DEBKA.Η πηγή ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την προετοιμασία μιας σειράς επιθέσεων που θα εμφανιστούν σε αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η αμερικανική επιχείρηση επί συριακών στόχων καθυστερεί λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης επαρκών δυνάμεων του συνασπισμού στην περιοχή της Μεσογείου…..Για β συνεχόμενη μέρα ρωσικά SU 34 που μεταφέρουν πυραύλους cruise κατά πλοίων έσπασαν το φράγμα του ήχου ενώ πετούσαν σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από Tartus,Latakia.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 10 Απριλη ο Παύλος Φύσσας (1979 -2013) θα έκλεινε τα 39 του χρόνια.
Δολοφονήθηκε από τους ναζί τον Σεπτέμβριο του 2013.
Περίπου τα μεσάνυχτα 17 προς 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.
Δεν ξεχνάμε.
Τον Παύλο Φύσσα τον σκότωσε «η σπορά των νικημένων του 1945»,
οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σημαντικό σταυροδρόμι»: Το Πεκίνο προειδοποιεί για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία
 10 Απρ, 2018 18:10
Το Πεκίνο προειδοποίησε ενάντια στη στρατιωτική παρέμβαση σε μια "κρίσιμη φάση" στη συριακή διαμάχη, προτρέποντας τις χώρες να μην πηδήξουν σε συμπεράσματα για την υποτιθέμενη χημική επίθεση στο Douma. Οι ΗΠΑ εξετάζουν ένα χτυπημα ενάντια στη Δαμασκό.
Μετά τις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον αρνείται να αποκλείσει τη στρατιωτική δράση στη Συρία, ο εκπρόσωπος του Κινέζικου Υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ προέτρεψε τη Δύση να επιδείξει συγκράτηση μέχρι να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για το υποτιθέμενο περιστατικό στην Ανατολική Γκούτα στις 7 Απριλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ σχεδιαζει επιθεση στη Συρια και 3ο Παγκοσμιο Πολεμο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ελληνισμός «ακούγεται» στα βάθη της Ασίας: Απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου κέρδισαν νομική μάχη για την ταυτότητά του — Greek National Pride
Ο Ελληνισμός «ακούγεται» και πάλι στα βάθη της Ασίας καθώς οι πακιστανικές αρχές αναγνώρισαν την περιβόητη φυλή των Καλάς ως απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε τις αρχές να καταμετρήσουν ξεχωριστά, κατά τη διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού, την κοινότητα που θεωρείται ότι είναι απόγονοι των πολεμιστών του ξακουστού Έλληνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλτ της Κίνας στον Τραμπ για τη Συρία!
Η αλληλεγγύη στη Συρία φθάνει από κάθε μεριά της γης που λαοί ανυπότακτοι δεν γονατίζουν μπροστά στον ιμπεριαλισμό...
Η Λατινική Αμερική, η Λαϊκή Δημοκρατίας της Κορέας και τώρα η Κίνα!
Ο Geng Shuang, εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών του Πεκίνου θέτει προ των ευθυνών του τον Τραμπ και τα γεράκια των ΗΠΑ, του πλασιέ όπλων Μακρόν και της Μέι:! "Καμία μονομερής χρήση βίας δεν είναι κατανοητή κι αποδεκτή απέναντι στη Συρία, αν πρώτα δεν υπάρξει εκτεταμένη και σε βάθος έρευνα για όσα φημολογούνται πως συνέβησαν..."!
Τελικά ο Τραμπ μένει με την αλληλεγγύη του 4ου Ράιχ και της πουλημένης ευρωπαϊκής "αριστεράς"!
Καλά η δεξιά, καλά ο συριζα, καλά τα σούργελα του Σόρος Ανταρσυα, νεοτροτσκιστες κουκουετζιδες, "αντιρατσιστές", "αντιεθνικιστές", αλληλέγγυοι της κονόμας, "φιλάνθρωποι" κι άλλοι παρατρεχάμενοι του Σόρος, εσύ ρε Λαφαζάνη γιατί;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός στρατός κατευθύνεται εναντίον αμερικάνικης βάσης
που βρίσκεται από το 2014 στην Al-Tanf χωρίς την έγκριση κι άδεια της νόμιμης κυβέρνησης Άσαντ
Σύμφωνα με την ΑΜΝ ο Αραβικός στρατός της Συρίας προχωρεί με επιτυχία προς τα ανατολικά της Χομς, στην έρημο Al-Badia και κατευθύνεται προς την αμερικάνικη βάση Al-Tanf.
Μια αμερικάνικη βάση με το έτσι θέλω των αμερικανών που παρά τις συνεχείς καταγγελίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αποχωρούν από το κυρίαρχο έδαφος της Συρίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ρωσία κόβει το "βήχα" του Τραμπ...
Dmitry Peskov, εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου: "Ο Bashar Al Assad είναι ο νόμιμος πρόεδρος ενός κυρίαρχου έθνους. Από μέρους μας είναι απολύτως απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται φράσεις μειωτικές σε σχέση με τον νόμιμο πρόεδρο μιας άλλης χώρας".
Αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό "ζώο Άσαντ" του Τραμπ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Απρίλη 1948 - Η σφαγή στη Deir Yassin! Για να μην ξεχνάμε ή για να θυμηθούμε…
Η σφαγή στη Deir Yassin
9 Απρίλη 1948, έξι βδομάδες πριν την κατασκευή του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος η επίθεση της τρομοκρατικής σιωνιστικής οργάνωσης Irgun, με ηγέτη τον μελλοντικό πρωθυπουργό-τρομοκράτη Menachem Begin, με θύματα τους κατοίκους του χωριού Deir Yassin, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άντε πάλι "ξανά μανά" τα χημικά του χασάπη Άσαντ!
«Μετά ένας κουράζεται να εξηγεί, να μιλάει,
να προσπαθεί μ' όλους τους τρόπους να γίνει αντιληπτός.
Ορισμένες φορές πρέπει απλώς να χαμογελάει
και να τους στέλνει να γαμηθούνε»
Τσαρλς Μπουκόφσκι
Άντε πάλι "ξανά μανά" το ίδιο αφήγημα... Ο Άσαντ δολοφονεί αμάχους με χημικά...
Άντε πάλι "ξανά μανά" η εγχώρια δημοσιογραφική πορνεία τ΄'οσο η δεξιά με τη ναυαρχίδα της την "Καθημερινή" όσο κι η όλη "αριστερά" του Σόρος με επικεφαλής την "Αυγή", αλλά κυρίως το ΠΑΕ-ΜΠΕ κι η ΕΡΤ που πληρώνει ο ελληνικός λαός με αίμα!
Ούτε ένα ΜΜΕ την παραμικρή αναφορά στα συσκευασμένα τοξικά αέρια, τα απαγορευμένα χημικά "Made in Germany" που βρέθηκαν άφθονα στις αποθήκες των δολοφόνων τζιχαντιστών στη Γκούτα. Ποια η σχέση της Γερμανίας με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και την...Τουρκία που αποτελεί είσοδο εφοδιασμού των δολοφόνων;
Εκατόν σαράντα (140) φορές εγγράφως με πρωτοκολημένες επιστολές κι αμέτρητες με ομιλίες του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατήγγειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας
Bashar Al Jaafari πως "Οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία κατέχουν χημικές ουσίες χλωρίου...".
Σε συνέντευξή του στο "Sputnik" ο Bashar Al Jaafari επισημαίνει:
«Έχουμε καλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις ειδικές επιτροπές του, όπως και την Οργάνωση για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων (OPCW), με περισσότερες από 140 επιστολές που περιέχουν στοιχεία και αποδεικνύουν ότι οι ένοπλες ομάδες τρομοκρατών έχουν στην κατοχή τους χημικές ουσίες».
Μάλιστα ο Bashar Al Jaafari ανέφερε τη σχετική Έκθεση για βυτιοφόρα με τοξικά χημικά αέρια εισήλθαν στη Συρία από τα σύνορα με την Τουρκία στην Bab el-Hava στις 22 Φλεβάρη 2018.
Φυσικά δεν απουσιάζει από το χορό της προπαγάνδας το 4ο Ράιχ: "Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον μιας ισλαμοφασιστοκρατούμενης πόλης στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει".
Ποια είναι τα στοιχεία που επικαλείται η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση;
Την απάντηση λαμβάνουμε μέσω της εφημερίδας "Αυγή"... για "Μη Κυβερνητική Οργάνωση... διασώστες καταγγέλλουν μια πιθανή επίθεση με αέριο χλωρίου... κατηγορίες των Λευκών Κρανών, των διασωστών που επιχειρούν στην ισλαμοφασιστοκρατούμενη περιοχή".
Έχουμε πλέον φθάσει στο σημείο να γίνεται επίκληση οργανώσεων της αμερικάνικης Cia και τα σημερινά όπλα του υπερεθνικού κεφαλαίου να είναι τα ΜΜΕ κι η ιμπεριαλιστική "αριστερά".
«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια,
μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν'»
 Μενέλαος Λουντέμης, "Οδός Αβύσσου, αριθμός 0"


4 σχόλια:

e-h είπε...


Rogers Waters in Barcelona: Everyone with Palestine
Opening his European tour in Barcelona, Roger Waters will participate in the event ‘Totes amb Palestina’ (Everyone with Palestina), which will take place at the Espai Josep Bota de la Fabra i Coats, Monday 9th April.

Rania Muhareb, legal researcher with the Palestinian organization Al-Haq, will take part in the event and tell about the consequences of the latest escalation of repression in Palestine. Sandra Barrilaro, Rumbo a Gaza, Freedom Flotilla Coalition, will present Right to a Just Future for Palestine.

The Gaza Strip, Palestine, is recovering from the bloodiest episode since 2014, after the Israeli forces killed 21 people during the March 30th demonstrations near the border with Israel. Many thousands of Gaza’s residents have gathered to demand the right of the Palestinian refugees and their descendants to go back to their historical homes as part of The Great March of Return. The date to start this pacific action, supported by all Palestinian factions, was chosen as a reminder that the loss of land is a constant under the illegal Israeli occupation.

In light of this and while Roger Waters is in Barcelona, for the opening of his Us +Them tour; April 13th& 14th at the Palau Sant Jordi, various groups have organized this event ‘Totes amb Palestina’, to be held Monday April 9th in the Espai Josep Bota, at the Fabra i Coats cultural space of Sant Andreu de Palomar, Barcelona.

The founder member of Pink Floyd, a firm defender of the Boycott, Divestment and Sanctions campaign (BDS) against Israel’s violations of human rights, will share the stage with Rania Muhareb, a legal researcher with Al Haq, a Palestinian human rights organization, who will speak about the increase in repression experienced by the Palestinian population at the moment; and with Sandra Barrilaro, member of Rumbo a Gaza (Freedom Flotilla Coalition), who will present Right to a Just Future for Palestine, the new mission to challenge the illegal blockade imposed on the Gaza Strip for more than a decade.

Free access subject to on-line booking using this link: http://Palestin.eventbrite.es. The event is organized by the following group: BDS, Prou Complicitat amb Israel, Rumbo a Gaza (Freedom Flotilla Coalition), Ateneu l’Harmonia, Tigre de paper edicions; and supported by the municipality of Barcelona. For more information: info@rumboagaza.org. We hope to share with you video from this event in the future, as was done with a Waters event in Vancouver last year (https://vimeo.com/243417578).

e-h είπε...

Freedom Flotilla Coaltion literary contest results.
After reviewing 29 English entries, our jurors selected a winner and a runner up in the categories of short story and poetry. The winners are, for short story: Mikayla Boorany (South Africa), Dan Lieberman (USA), and for poetry: Gerry Sloan (USA) and Anna Dora Antonsdottir (Iceland). Their submissions have begun appearing on our website www.sgf.freedomflotilla.org, and will continue to be published, along with winning texts in Spanish and Arabic. See our full announcement for more, including a link a collection of submissions from school-children in South Africa: sgf.freedomflotilla.org/news/winners-of-the-literary-contest-keys-to-the-future-of-palestine.

Our literary contest results announcement coincided with the Palestinian Land Day protests and Great March of Return, marking 70 years of the Nakba (Catastrophe). See the Freedom Flotilla Coalition's statement about the killing of civilian protestors: Massacre at Gaza’s Borders: We Will Not Be Silent – End Israeli Impunity. We will be continuing to follow these protests supporting the Palestinian Right of Return over the coming weeks. Our next flotilla, sailing for a Just Future for Palestine, will leave mid-May from Copenhagen and will make many port stops along the way before departing for Gaza mid-July from the western Mediterranean. Please help spread the word by sharing our messages, and please follow our mission as we make our way towards ending the illegal blockade of Gaza, .

In solidarity,

The Canadian Boat to Gaza, part of the Freedom Flotilla Coalition

e-h είπε...


Rogers Waters στη Βαρκελώνη: Όλοι με την Παλαιστίνη

Ξεκινώντας την ευρωπαϊκή του περιοδεία στη Βαρκελώνη, ο Roger Waters θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «Totes amb Palestina», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Espai Josep Bota de la Fabra i Coats, τη Δευτέρα 9 Απριλίου.

Η Rania Muhareb, νομικός ερευνητής με την παλαιστινιακή οργάνωση Al-Haq, θα λάβει μέρος στην εκδήλωση και θα μιλήσει για τις συνέπειες της τελευταίας κλιμάκωσης της καταστολής στην Παλαιστίνη. Η Sandra Barrilaro, η Rumbo a Gaza, ο συνασπισμός Flotilla Freedom, θα παρουσιάσουν το δικαίωμα για ένα δίκαιο μέλλον για την Παλαιστίνη.

Η Λωρίδα της Γάζας, η Παλαιστίνη, ανακάμπτει από το πιο αιματηρό επεισόδιο από το 2014, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 21 άτομα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 30ης Μαρτίου κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Πολλοί χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και οι απογόνους τους να επιστρέψουν στα ιστορικά σπίτια τους ως μέρος του Μεγάλου Μέρους της Επιστροφής. Η ημερομηνία έναρξης αυτής της ειρηνευτικής δράσης, υποστηριζόμενης από όλες τις Παλαιστινιακές ομάδες, επελέγη για να υπενθυμίσει ότι η απώλεια γης είναι σταθερή υπό την παράνομη κατοχή του Ισραήλ.

Υπό το πρίσμα αυτό και ενώ ο Roger Waters είναι στη Βαρκελώνη, για την έναρξη της περιοδείας τους Us + Them. Στις 13 και 14 Απριλίου στο Palau Sant Jordi, διάφορες ομάδες διοργάνωσαν την εκδήλωση «Totes amb Palestina», που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Απριλίου στο Espai Josep Bota, στον πολιτιστικό χώρο Fabra i Coats του Sant Andreu de Palomar της Βαρκελώνης.

Το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, σταθερός υπερασπιστής της εκστρατείας μποϊκοτάζ, εκβιασμού και κυρώσεων (BDS) κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ, θα μοιραστεί τη σκηνή με την Rania Muhareb, νομικό ερευνητή με την Αλ Haq, μια παλαιστινιακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μιλήσει για την αύξηση της καταπίεσης που υφίσταται σήμερα ο παλαιστινιακός πληθυσμός. και με την Sandra Barrilaro, μέλος της Rumbo α Γάζα, που θα παρουσιάσει το δικαίωμα σε ένα δίκαιο μέλλον για την Παλαιστίνη, τη νέα αποστολή να αμφισβητήσει τον παράνομο αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Η ελεύθερη πρόσβαση υπόκειται σε online κράτηση χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο: http://Palestin.eventbrite.es. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ακόλουθη ομάδα: BDS, Prou Complicit amb Israel, Rumbo a Gaza, Ateneu l'Harmonia, Tigre de paper edicions. και υποστηρίζεται από τον δήμο της Βαρκελώνης. Για περισσότερες πληροφορίες: info@rumboagaza.org. Ελπίζουμε να μοιραστούμε μαζί σας βίντεο από αυτό το γεγονός στο μέλλον, όπως έγινε με μια εκδήλωση Waters στο Βανκούβερ πέρυσι (https://vimeo.com/243417578).

e-h είπε...


Λογοτεχνικά αποτελέσματα διαγωνισμών για το "Floatla Freedom".
Μετά την ανασκόπηση 29 αγγλικών καταχωρίσεων, οι κριτές μας επέλεξαν έναν νικητή και έναν επιλαχόντα στις κατηγορίες της μικρής ιστορίας και της ποίησης. Οι νικητές είναι για διηγημα: Mikayla Boorany (Νότια Αφρική), Dan Lieberman (ΗΠΑ) και για την ποίηση: Gerry Sloan (ΗΠΑ) και Άννα Ντόρα Αντονντσοτίρ (Ισλανδία). Οι υποβολές τους έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας www.sgf.freedomflotilla.org και θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται μαζί με κείμενα στα ισπανικά και τα αραβικά. Δείτε την πλήρη ανακοίνωσή μας για περισσότερα, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδέσμου μιας συλλογής υποβολών σχολικών παιδιών στη Νότια Αφρική: sgf.freedomflotilla.org/news/winners-of-the-literary-contest-keys-to-the-the-future-of- Παλαιστίνη.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του λογοτεχνικού μας διαγωνισμού συνέπεσε με τις παλαιστινιακές διαμαρτυρίες για την Ημέρα της Γης και το Μεγάλο Μάρτιο της Επιστροφής, που σηματοδότησε 70 χρόνια της Νάκμπα (Καταστροφή). Δείτε τη δήλωση του Συνασπισμού για το Στολο της Ελευθερίας σχετικά με τη δολοφονία πολιτικών διαδηλωτών: Σφαγή στα σύνορα της Γάζας: Δεν θα είμαστε σιωπηλοί - Τέλος η ισραηλινή ατιμωρησία. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτές τις διαμαρτυρίες που υποστηρίζουν το παλαιστινιακό δικαίωμα επιστροφής κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Το επόμενο στολίσκο μας, το οποίο θα ταξιδέψει για το μέλλον του μέλλοντος για την Παλαιστίνη, θα εγκαταλείψει τα μέσα Μαΐου από την Κοπεγχάγη και θα κάνει πολλές λιμενικές στάσεις στην πορεία πριν αναχωρήσει για τη Γάζα στα μέσα Ιουλίου από τη δυτική Μεσόγειο. Παρακαλώ βοηθήστε να διαδώσετε στο κοσμο με το να μοιραστείτε τα μηνύματά μας και παρακαλώ ακολουθήστε την αποστολή μας καθώς βρισκόμαστε στο δρόμο για τον τερματισμό του παράνομου αποκλεισμού της Γάζας,.

Σε αλληλεγγύη,

Το καναδικό σκάφος για τη Γάζα, μέρος του Συνασπισμού της Flotilla Freedom